sâmbătă, 9 iunie 2012

Misteriosul proiect al constiintei globale-inclusiv din Romania, proiectul este dezvoltat actualmente in 55 de locatii de pe Terra, intre care una se afla la Cluj


O echipa care reuneste cercetatori din intreaga lume, inclusiv din Romania, incearca sa demonstreze ca forta gandurilor poate actiona in plan fizic. Initiat la Universitatea Princeton din New Jersey (SUA), proiectul este dezvoltat actualmente in 55 de locatii de pe Terra, intre care una se afla la Cluj.

Forta mintii

Proiectul Constiintei Globale (PCG) incearca sa demonstreze ca minti­le umane se pot sincroniza si pot actiona coerent si simultan asupra lumii fizice, determinand modificari si efecte masurabile. PCG verifica astfel posibilitatea existentei unei constiinte de grup sau chiar a unei constiinte globale , care ar reprezenta un fel de superminte planetara. Constiinta globala se manifesta cu predilectie in cazul unor evenimente importante: conflicte majore (razboaie, revolutii), catastrofe naturale, accidente teribile, atentate, festivitati si ceremonii traditionale (Anul Nou), evenimente colective (demonstratii, rugaciuni pentru pace, vizite ale unor personalitati etc.) sau evenimente astronomice (eclipse de Soare si Luna, alinieri ale planetelor).
Concluzia cercetatorilor vine sa certifice o idee tulburatoare, veche de secole: aceea ca gandurile si trairile sufletesti pot influenta materia, realitatea fizica, si isi pot face simtita prezenta cat se poate de clar. In anii ’90, ideea ca mintea umana poate influenta realitatea concreta a fost mult discutata in cadrul unor grupuri de avangarda, formate din oameni de stiinta si reprezentanti ai unor curente spirituale. Desi veche de cand lumea, jucand un rol esential in majoritatea doctrinelor spirituale, ipoteza a fost infirma­ta categoric de comunitatea stiintifica, deoarece pare sa contrazica legile fizicii si principiile fundamentale ale stiintei.
PCG este cel mai important proiect interna­tional de cercetare a unor posibile actiuni neconventionale ale mintii umane. Practic, telul sau este acela de a verifica daca – si in ce masura – mintile umane pot influenta realitatea fizica. In acest sens, a fost creat un sistem electronic, un generator de numere aleatoare, folosit ca “instrument de masurat”. Cercetatorii au pornit de la ideea ca, daca mintea umana, gandul, poate influenta materia, atunci acest lucru ar trebui sa se “citeasca” in structurarea si ordonarea secventelor de cifre generate de sistemul electronic.

Egg-ul romanesc

PCG a debutat in august 1998, la Universitatea americana Princeton, cu doua sisteme electronice, el extinzan­du-se treptat in SUA si apoi in intreaga lume. Fiecare astfel de sistem, denumit pe scurt Egg, este format dintr-un gene­ra­tor de numere aleatoare (200 pe secun­da, secvente de 0 si 1), cuplat la un calculator. In mod normal, in fiecare secunda se genereaza un numar egal de 0-uri si 1-uri, deci o proportie de 50% la 50%. In prezent, reteaua este formata din 55 de sisteme electronice inter­conectate, raspandite din Alaska pana in Noua Zeelanda.
Acestea, sincronizate dupa meridianul Greenwich (fostul GMT, numit mai nou Timp Universal, UTC), transmit in fiecare secunda datele in timp real, prin internet, catre computerul central de la Princeton. Unul din cele 55 de generatoare de numere aleatoare, primul din Europa de Est, se afla la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, functionand in cadrul Institutului de Cercetari Experimentale Interdisciplinare. Denumit Egg.bellatrix.ro 1025, sistemul este conectat la computerul central de la Princeton din iunie 2002.
Pentru demonstratie au fost alese intervale de timp in care un numar cat mai mare de persoane, deci de minti si ganduri umane, se sincronizeaza si se interconecteaza, ca urmare a faptului ca se concentreaza asupra unui eveniment major, capabil sa determine o reactie emotionala colectiva. Analiza datelor, care se efectueaza simultan la Princeton si Amsterdam, arata ca, in minutele si orele care urmea­za producerii si mediatizarii unor evenimente majore, se constata in­tr-ade­var o modificare a secventelor numerice generate de dispozitivele elec­tronice, in sensul structurarii, deci al ordonarii lor. Din 1988 pana in ianuarie 2004, au fost nominalizate si analizate 163 de evenimente majore, cu o medie de circa 3 pe luna, printre care accidentul sub­ma­rinului nuclear Kursk (12 august 2000), atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, accidentul navetei spatiale Columbia (1 februarie 2003), inceputul bombardamentelor aeriene si sfarsitul razboiului in Irak (cu darama­rea statuii lui Saddam Hussein, din 9 aprilie 2003), cutremurul devastator din Iran (26 decembrie 2003) etc.

Mintea colectiva

Analiza combinata a tuturor celor 163 de evenimente demonstreaza ca, indiferent de locul unde s-au produs ele, efectul observat este global. Asta inseamna ca factorul extern, care pare sa actioneze independent de distanta, afecteaza simultan toate Egg-urile retelei raspandite in lume. Totul se petrece ca si cum un fel de minte colectiva ar gene­ra un camp la scara planetara, care afecteaza functionarea dispozivelor electronice din toata lumea. Colectivul de cercetatori condus de Roger D. Nelson, directorul proiectului, nu a reusit sa stabileasca inca suportul care transporta o astfel de informatie, dar specialistii au lansat ideea ca, atata timp cat Egg-urile sunt perturbate, este foarte probabil ca si alte dispozitive, in­strumente si aparate electronice, la fel de sensibile, sa sesizeze factorul perturbator.

Analiza comparativa a rezultatelor inregistrate intr-o perioada de 5 ani a evidentiat un aspect interesant. Astfel, daca influentarea secventelor numerice generate de Egg-uri se pastreaza la valori ridicate in cazul evenimentelor pozitive, pasnice (festivitati, vizite, meditatii colective etc.) si chiar la evenimente tragice nepremeditate si imprevizibile (catastrofe naturale, accidente), dupa 11 septembrie 2001 si mai ales dupa razbo­iul din Irak, influentarea secventelor a scazut semnificativ in cazul eveni­men­telor dramatice premeditate (acte de razboi, atentate majore), estom­pandu-se total in anumite situatii.
Si cum modificarea secventelor este asociata cu impactul emotional al evenimentului asupra unui numar ridicat de minti umane, se ajunge la concluzia ca omenirea in ansamblu reactioneaza mai putin la actele de violenta extrema. “Aceasta tendinta poate indrepta lumea spre un nou mod de viata, in care violenta va fi consi­derata un lucru normal”, explica pro­fesorul Adrian Patrut, coordonatorul colectivului de cercetatori de la Cluj.


Misterele datei 12 .12 . 2012


Numărul 12 este unic, interesant şi foarte folositor. Caracterul extrem de util al numărului 12 a fost recunoscut de matematicieni, oameni de ştiinţă, metafizicieni şi de societate în general, încă din cele mai vechi timpuri.
Toate pornesc de divizibilitatea numărul 12, scrie Paradigm Search. Sunt destul de puţine numere mari care pot fi divizate în atât de multe subseturi. 12 poate fi împărţit în jumătăţi, treimi, pătrimi, şesimi şi, desigur, doisprezecimi.
Această divizibilitate face ca 12 şi câţiva dintre multiplii săi să fie foarte folosiţi în societate. Folosim numărul 12 şi multiplii săi pentru a exprima timpul şi spaţiul, de exemplu.

Jocuri
De ce credeţi că ruleta e numerotată de la 0 la 36? Pentru ca tipurile de pariuri să fie cât mai variate, o consecinţă a divizibilităţii. Jucătorii pot paria pe un număr sau pe grupuri de 2,3,4,6,12 sau 18 numere, într-o mare diversitate de combinaţii.
Şi jocul de zaruri este la fel. Există 36 de combinaţii posibile atunci când arunci două zaruri.

Timpul: orele dintr-o zi, minutele dintr-o oră, secundele dintr-un minut – toate au legătură cu 12
Dar vorbeam de timp. Calendarul este împărţit în 12 luni, iar asta se întâmplă încă din Egiptul Antic. Romanii au modificat calendarul, dar au păstrat organizarea în 12 luni. Ambele civilizaţii au abandonat orice încercare de a sincroniza calendarul cu fazele Lunii, toată atenţia în acest sens fiind îndreptată spre ciclul solar. Din nou avem o divizibilitate, iar anul e împărţit, în funcţie de latitudine, fie în 4 anotimpuri (3X4=12), fie în 2 (2X6=12), fie într-unul singur.
Ceasul are 24 de ore, adică 2X12 ore. Numărul minutelor dintr-o oră este de asemenea multiplu de 12 (60=12X5), cum se întâmplă şi cu numărul secundelor dintr-un minut.

Latitudine şi longitudine
Mai pomeneam de 12 folosit pentru exprimarea spaţiului. Într-un cerc sunt 360 de grade (3X12X10 grade). Aceasta este baza sistemului de coordonate geografice, cel care definește orice locații de pe Pământ prin 2 sau 3 coordonate ale unui sistem de coordonate sferice care este aliniat la axa în jurul căreia se învârte Pământul.
Timp şi spaţiu – în lumea zodiacului
Mergem şi în lumea zodiacului, unde dăm din nou de 12. Scopul zodiacului este sincronizarea şi “cartografierea” spaţiului şi timpului. Iar aste se obţine împăţind elipsa în 12 zone. Fiecare zonă reprezintă 30 de grade din cele 360 de grade.
Un alt termen pentru “zonă” este “diviziune”. Fiecărei diviziuni i s-a dat un singur nume şi este numită semn.
Cei mai mulţi dintre noi cunoaştem această împărţire de la cele 12 semne zodiacale. Sincronizarea cu timpul se produce deoarece Soarele trece dintr-un semn în altul, parcurgându-le pe toate. De aici până la predicţii astrologice e cale lungă, iar astrologii sunt puternic contestaţi de comunitatea ştiinţifică.

12 apostoli
Şi în religie îl găsim pe 12, numărul apostolilor.
Toate aceste detalii nu reprezintă însă tot atâtea motive de îngrijorare sau de entuziasmare. La 12.12.1012, nu s-a petrecut nimic neobişnuit, cum nici în luna 12 din anul 12 nu este consemnat vreun episod care să influenţeze decisiv lumea.
Totuşi, în urmă cu circa 26.000 de ani, Soarele s-a aliniat cu centrul galaxiei. Această aliniere se va produce din nou în decembrie 2012.
PROIECTUL CONŞTIINŢEI GLOBALE - Puterea mintii asupra materiei

34. PROIECTUL CONŞTIINŢEI GLOBALE
34.1 INTRODUCERE
De ce am introdus acest capitol? Cu siguranţă mulţi dintre dumneavoastră aveţi anumite idei ce se pot lega de sfera religiei sau a esoterismului. Cred că parcurgând paginile acestei cărţi care detaliază în aparenţă un final apocaliptic, v-aţi pus eterna întrebare:
Unde anume se află Dumnezeu în toate acestea?”. 
Există oare cu adevărat o putere a minţii care poate influenţa materia?
Dacă da,atunci cât de mare este această influenţă? Oare ce poate face omul prin forţele psihice şi până unde au ajuns acestea să se manifeste? Care este situaţia actuală a rezultatului gândurilor şi acţiunilor umanităţii?
„Proiectul Conştiinţei Globale” este primul experiment şi eveniment ştiinţific, care demonstrează prin mijloace riguros ştiinţifice identificabile, repetabile şi reproductibile că mintea umană poate influenţa materia.
34.2 OBIECTIVUL PROIECTULUI
Proiectul Conştiinţei Globale* (The Global Consciousness Project) este cel mai important
proiect internaţional de cercetare a unor posibile acţiuni neconvenţionale ale minţii umane. Originea sa se găseşte în numeroase discuţii purtate în anii 1990, în cadrul unor grupuri de avangardă, formate din oameni de ştiinţă cu vederi largi şi reprezentanţi ai unor curente spirituale, preocupate de ideea tulburătoare potrivit căreia mintea umană ar putea influenţa nemijlocit realitatea fizică.
Afirmaţiile ce consideră gîndul uman o forţă redutabilă, care poate modela direct realitatea, au o tradiţie milenară şi au jucat un rol esenţial în majoritatea curentelor esoterice şi doctrinelor spirituale ce s-au succedat de-a lungul istoriei.
Această idee tradiţională a fost şi este însă infirmată categoric de către comunitatea ştiinţifică, deoarece pare să contrazică nu doar setul de legi bine cunoscute ale fizicii, ci înseşi principiile restrictive fundamentale ale ştiinţei.
Proiectul Conştiinţei Globale consideră că de fapt contradicţia este doar una temporară şi
aparentă şi încearcă să demonstreze acest fapt prin metode de investigaţie moderne strict ştiinţifice. Principalul său artizan şi totodată directorul de proiect este dr. Roger D. Nelson, psiholog şi cercetător recunoscut al fenomenelor neconvenţionale în cadrul laboratoarelor de pe lîngă Universitatea Princeton din New Jersey (S.U.A.).
Principalele obiective urmărite de Proiectul Conştiinţei Globale sunt următoarele:
- să evidenţieze prin metode ştiinţifice o posibilă acţiune a minţii asupra materiei, adică o acţiune nemijlocită a conştiinţei umane în realitatea fizică;
- să verifice o posibilă sincronizare a unui număr ridicat de minţi umane, care pot acţiona corent şi simultan asupra lumii fizice, determinînd modificări şi efecte măsurabile;
- să evalueze ipoteza existenţei unei conştiinţe de grup sau chiar a unei conştiinţe globale, care ar reprezenta un fel de superminte planetară.
Proiectul Conştiinţei Globale a debutat în august 1998 cu două sisteme electronice la Princeton şi s-a extins treptat în S.U.A. şi apoi în întreaga lume. În prezent, el cuprinde o reţea formată din 55 sisteme electronice interconectate, răspîndite din Alaska pînă în Noua Zeelandă (Fig. 1). Fiecare astfel de sistem, denumit şi egg, este format dintr-un generator de numere aleatoare cuplat la un calculator. Generatorul de numere aleatoare (random number generator) este denumit astfel deoarece generează 200 numere pe secundă, în esenţă secvenţe de cifre 0 şi 1.
În mod normal, se generează un număr egal de 0-uri şi 1-uri, deci o proporţie de 50%-50%. Se spune că secvenţele de cifre nu sunt structurate, tinzînd spre dezordine maximă, ceea ce e în acord cu legile cunoscute ale fizicii.
Toate cele 55 sisteme electronice din lume sunt sincronizate în Timp Universal (UTC) şi
transmit în fiecare secundă datele în timp real, prin Internet, la computerul central de la Princeton.
Unul dintre cele 55 sisteme generator de numere aleatoare-calculator, primul din Europa de est, se află la Cluj-Napoca, ca urmare a participării active a Colectivului de cercetări neconvenţionale al Institutului de cercetări experimentale interdisciplinare din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai la
Proiectul Conştiinţei Globale. Din luna iunie 2002, sistemul electronic de la Cluj-Napoca, denumitegg.bellatrix.ro 1025, este conectat prin Internet la computerul central de la Princeton şi transmite în timp real secvenţe numerice de cîte 200 cifre pe secundă, funcţionînd neîntrerupt 24 ore din 24.
Fig. 1. Distribuţia geografică a celor 55 sisteme electronice (egg-uri) ale reţelei.
Ipoteza de lucru a proiectului este următoarea: mintea, conştiinţa, gîndul uman poate influenţa direct evenimente, fenomene şi sisteme fizice. Sistemul fizic ales pentru a verifica ipoteza este tocmai generatorul de numere aleatoare menţionat.
Cu alte cuvinte, potrivit ipotezei de lucru, mintea umană, gîndul ar putea influenţa secvenţele de cifre, în sensul structurării şi ordonării lor. Dar, deoarece efectul este mic, se urmăreşte amplificarea sa.Pentru aceasta, se aleg intervale de timp în care un număr cît mai ridicat de persoane, deci de minţi şi gînduri umane, se sincronizează şi se interconectează, deoarece se concentrează asupra unui eveniment major foarte recent, capabil să determine o reactie emoţională colectivă.
Astfel de evenimente sunt:
- conflicte majore (războaie, revoluţii, revolte populare, lovituri de stat, conflicte
religioase);
- catastrofe naturale (cutremure, erupţii vulcanice, alunecări de teren, inundaţii etc.);
- accidente teribile (pe pămînt, în apă, în aer sau chiar în spaţiul cosmic);
- atentate importante;
- festivităţi şi ceremonii tradiţionale (Anul Nou Kumbh Mala etc.);
- evenimente colective (meditaţii pentru pace, vizite ale unor personalităţi etc.)
- evenimente astronomice (eclipse de Soare şi Lună, alinieri ale planetelor, opoziţii ale planetelor etc.).
Analiza datelor, care se efectuează simultan la Princeton şi Amsterdam, arată că, în minutele şi orele care urmează producerii şi mediatizării unor astfel de evenimente majore, se constată întradevăr o modificare a secvenţelor numerice generate de dispozitivele electronice, în sensul structurării, deci al ordonării lor.
Vom menţiona cîteva astfel de evenimente mai cunoscute, unele foarte recente, de exemplu accidentul navetei spaţiale Columbia (01.02.2003),începutul bombardamentelor aeriene în Irak (20.03.2003), sfîrşitul războiului în Irak (cu dărîmarea scenică a statuii lui Saddam Hussein)(09.04.2003),atentatele teroriste ulterioare de la Riyadh (Arabia Saudită) (12.05.2003) şi de la sediul O.N.U. din Bagdad (19.08.2003), primul atentat terorist de la Istanbul (15.11.2003), cutremurul devastator din Iran (26.12.2003). Dintre evenimentele anterioare bine cunoscute amintim: seria de atentate teroriste de pe teritoriul S.U.A. (11.09.2001), accidentul Concorde (25.07.2000), accidentul
submarinului nuclear Kursk (12.08.2000), cutremurul din Turcia (12.11.1999) etc.
În principal, se observă două tipuri de efecte asupra secvenţelor numerice produse de
generatoarele de numere aleatoare. Primul efect constă într-o ordonare preferenţială a secvenţelor de cifre, astfel încît să se genereze un număr semnificativ mai ridicat de 0-uri sau de 1-uri (în locul producerii unui număr practic egal de 0 şi 1). Acest efect poate fi observat atît individual, la nivelul fiecărui sistem electronic, cît şi însumat, la nivelul tuturor sistemelor. Vom exemplifica acest efect printr-un caz reprezentativ, şi anume prăbuşirea avionului supersonic Concorde lîngă Paris. Accidentul, soldat cu 113 victime, s-a petrecut la 25 iulie 2000, orele 15:02 UTC.
Graficul alăturat indică aşa-numita deviaţie cumulativă, adică o abatere a secvenţelor numerice spre mai multe 0-uri sau 1-uri, însumată pe toate sistemele reţelei, în cele 4 ore care au urmat producerii accidentului (Fig. 6). În mod normal, valorile se situează în partea inferioară a graficului, oscilînd în jurul liniei orizontale de zero (dreapta neagră). Se observă că, la doar cîteva minute de la accident, curba valorilor înregistrate (curba roşie) creşte, atingînd un maxim la ceva mai mult de două ore după accident, pentru a descreşte apoi încet spre valorile normale.
Fig. 6. Reprezentarea grafică a deviaţiei cumulative în cazul accidentului Concorde.
Se consideră că rezultatele sunt semnificative atunci cînd curba valorilor înregistrate (curba roşie) se situează deasupra curbei notate cu p=0,05 (curba albastră). Din punct de vedere statistic, aceasta înseamnă că, în cazul analizat, este foarte probabil (peste 95 %) ca abaterile înregistrate să nu se datoreze unor fluctuaţii întîmplătoare ale secvenţelor numerice, ci unui factor extern, care determină ordonarea lor preferenţială. Practic, în cazul accidentului Concorde, curba roşie se situează peste curba albastră în intervalul de timp dintre orele 15:15 şi 17:40. Astfel, influenţa factorului extern asupra sistemelor electronice a început la mai puţin de 15 minute de la accident,
cînd acesta începuse deja să fie mediatizat intens, şi s-a menţinut la valori ridicate timp de peste două ore şi jumătate.
Cercetătorii implicaţi în Proiectul Conştiinţei Globale susţin că acest factor extern este reprezentat de un număr ridicat de minţi umane interconectate şi sincronizate, datorită unui efect emoţional intens generat, în cazul analizat, de vestea accidentului Concorde. 
  Imaginea metaforică este aceea a unor minţi individuale, reprezentate sub forma unor insule izolate într-un ocean, între care în momente deosebite, de tipul evenimentelor menţionate, se aştern punţi care le interconectează. Iar aceste minţi umane interconectate în număr ridicat acţionează coerent şi simultan asupra realităţii fizice. Unul dintre numeroasele rezultate ale acestei acţiuni este influenţarea
preferenţială a secvenţelor numerice produse de generatoarele de numere aleatoare ale egg-urile reţelei răspîndit în lume, care sunt parţial ecranate faţă de posibile influenţe fizice convenţionale.
Al doilea tip de efect observat este modificarea dispersiei, adică a împrăştierii valorilor
numerice generate simultan de diferitele egg-uri, evaluată prin aşa-numita varianţă medie. Orice abatere majoră de la dispersia aleatoare aşteptată (care corespunde dezordinii maxime), fie în sensul reducerii sale (care corespunde unei sincronizări a egg-urilor), fie în sensul creşterii acesteia (care corespunde unei desincronizări exagerate a egg-urilor) este semnificativă statistic şi exprimă un efect de ordonare.
Fig. 7. Reprezentarea grafică a varianţei medii în cazul sărbătoririi Anului Nou 2004.
De obicei, se constată o reducere importantă a dispersiei, în sensul apropierii valorilor
numerice datorită sincronizării egg-urilor reţelei. Adică, la un moment dat, sistemele tind să nu mai genereze secvenţe numerice întîmplătoare care se deosebesc semnificativ de la un egg la altul, ci secvenţe numerice asemănătoare. Acest efect poate fi evidenţiat doar prin compararea valorilor generate de toate sistemele. 
Evenimentul model analizat în cadrul Proiectului Conştiinţei Globale este sărbătorirea Anului Nou. Acest eveniment are particularităţi unice deoarece reuneşte, pe parcursul a doar 24 ore, 37 evenimente succesive. Şi aceasta, deoarece Anul Nou este sărbătorit la 37 momente de timp diferite de către populaţia globului răspîndită pe 37 zone orare (23 la ore întregi şi 14 la jumătăţi de ore).
În cazul ideal, reprezentarea grafică a deviaţiei cumulative, extinsă pe 24 ore, prezintă 37
maxime, corespunzînd momentelor în care grupuri mai mari sau mai mici de persoane din fiecare zonă serbează Anul Nou. Dar ceea ce vom analiza este reprezentarea grafică a varianţei medii în cazul foarte recent al sărbătoririi Anului Nou 2004 (Fig. 7).
Curba reprezentativă (curba roşie) indică împrăştierea sau diferenţierea valorilor secvenţelor numerice generate de egg-urile reţelei, timp de 30 minute în jurul Anului Nou (15 minute înainte şi 15 minute după), mediată pe toate cele 37 fuse orare. Se observă că valorile de pe curbă scad dramatic spre momentul zero, ceea ce înseamnă că secvenţele numerice generate de egg-urile reţelei se ordonează şi se sincronizează semnificativ în jurul miezului nopţii. În cazului Anului Nou 2004, rezultatele obţinute arată că sincronizarea maximă, ce corespunde punctului de minim al curbei
figurate, s-a produs în medie cu circa un minut înainte de miezul nopţii.
Acest tip de structurare elimină practic orice posibile efecte locale şi demonstrează că, în
anumite interval de timp asociate cu producerea unor evenimente de tipul celor menţionate, toate egg-urile reţelei răspîndite în lume sunt influenţate de unul şi acelaşi factor extern independent de distanţă. În cazul analizat, acest factor ordonează şi sincronizează diferitele secvenţele numerice generate simultan. Şi din nou, în accepţiunea cercetătorilor implicaţi în Proiectul Conştiinţei Globale, acest factor extern este reprezentat de gîndurile, minţile, conştiinţele asociate ale unui număr ridicat de persoane preocupate de un acelaşi eveniment, de exemplu sărbătorirea Anului Nou.
34.3 ATENTATUL DE LA 9.11.2001
Cel mai puternic efect a fost înregistrat la 11 septembrie 2001, fiind asociat cu seria de
atentate teroriste de pe teritoriul S.U.A. (Fig. 8). Să recapitulăm cîteva repere temporale ale acelei zile teribile, care au culminat cu prăbuşirea celebrelor Turnuri Gemene (Twin Towers) din NewYork, adevăratele centre financiare ale lumii: ora locală 08:45 EDT prima aeronavă Boeing 767 loveşte în plin turnul World Trade Center 1 (WTC Nord), ora 09:03 a doua aeronavă Boeing 767 loveşte turnul WTC 2 (WTC Sud), ora 09:37 a treia aeronavă Boeing 767 loveşte clădirea Pentagonului, ora 10:05 turnul WTC 2 se prăbuşeşte, ora 10:08 turnul WTC 1 se prăbuşeşte.
Încă de la ora 05:00, secvenţele numerice generate de cele 37 egg-uri ale reţelei, aflate la
acea dată în funcţiune, au prezentat o creştere fulminantă a varianţei medii (curba roşie).Varianţa a atins valoarea maximă la ora 10:13, după ce turnul WTC 2 s-a prăbuşit, şi s-a menţinut la valori înalte pînă spre orele 11, după care a început să scadă rapid sub valorile medii aleatoare.
Astfel, spre deosebire de cazul analizat anterior, la 11 septembrie 2001 s-a înregistrat o
creştere majoră a varianţei medii, care indică o desincronizare extremă a egg-urilor, la valori nemaiîntîlnite în cei peste patru ani şi jumătate de funcţionare a reţelei.
Desincronizarea extremă a sistemelor electronice ale reţelei a fost interpretată ca expresia unui şoc fără precedent în minţile celor peste 2 miliarde de oameni care au urmărit în direct desfăşurarea atentatelor. Acest şoc planetar a scurt-circuitat într-un fel reţeaua, desincronizînd la maxim egg-urile şi provocînd astfel creşterea exagerată a dispersiei secvenţelor numerice generate simultan.
Efectul precursor înregistrat în acea zi, cînd analiza datelor a evidenţiat valori anormale
încă de la orele 05:00, cu aproape 4 ore înaintea primului atentat, este foarte interesant. Un astfel de efect precursor a fost semnalat foarte rar, deocamdată exclusiv în cazul unor atentate majore. Unii cercetători apreciaza că el s-ar datora unui număr ridicat de minţi asociate şi ar putea avea o valoare predictivă foarte generală, deoarece ar semnala iminenţa producerii unui eveniment dramatic undeva pe glob. Dar nu trebuie exclusă ipoteza potrivit căreia efectul precursor s-ar datora tensiunii extreme
din interiorul grupurilor teroriste, intrate în faza finală de pregătire a atentatelor.
Procedura de analiză a datelor este riguroasă. În fiecare secundă, secvenţele numerice
generate de fiecare egg în parte sunt transmise la Princeton, unde sunt înregistrate şi afişate în timp real pe Internet la adresa: http://noosphere.princeton.edu
34.4 ANALIZA STATISTICĂ A REZULTATELOR
Analiza statistică a datelor se face doar după ce una sau mai multe echipe de cercetare
implicate in proiect, care monitorizează în permanenţă canalele de ştiri, raportează producerea unui eveniment major pe glob sau semnalează în prealabil producerea unui eveniment programat. Abia după aceea, începe analiza datelor înregistrate pentru un interval de timp situat în jurul momentului producerii şi cel al mediatizării evenimentului respectiv. Valorile obţinute sunt comparate cu valorile aşteptate aleator, precum şi cu cele înregistrate pe o perioadă de 1-2 zile înainte şi după producerea evenimentului analizat.
Fig. 8. Reprezentare schematică a evenimentelor de la 11 septembrie 2001 şi a varianţei medii a secvenţelor numerice pe o perioadă de 3 zile în jurul atentatelor.
Analiza datelor şi rezultatele finale pentru fiecare eveniment în parte sunt afişate pe Internet, la adresa menţionată. De asmenea, este disponibilă baza de date completă cu secvenţele numerice generate de toate egg-urile, pentru cei care doresc să verifice analizele efectuate sau să facă ei înşişi alte analize.
În perioada august 1998, ianuarie 2004, au fost nominalizate şi analizate 163 evenimente
majore, cu o medie de circa 3 evenimente pe lună. În cea mai mare parte a cazurilor, rezultatele obţinute sunt semnificative statistic, demonstrînd o structurare evidentă a secvenţelor numerice generate de egg-urile reţelei, timp de cîteva ore de la producerea şi mediatizarea evenimentului respectiv. Totuşi, în unele cazuri, efectul observat este minor şi nesemnificativ statistic, ceea ce înseamnă că este foarte probabil ca micile abateri de la valorile aleatoare să se datoreze exclusiv unor fluctuaţii normale ale secvenţelor numerice în limite acceptabile. Dintre evenimentele recente care nu au condus la rezultatele aşteptate, menţionăm al doilea atac terorist de la Istanbul (20.11.2003) sau capturarea lui Saddam Hussein (13.12.2003).
Analiza combinată a tuturor celor 163 evenimente nominalizate (metaanaliza) conduce la un rezultat excelent, exprimat prin probabilitatea cumulată p = 4,640.10-8. Valoarea respectivă, care poate fi notată şi 0,00000464 %, indică probabilitatea ca secvenţele numerice însumate pe toate cele 163 evenimente să se datoreze hazardului. Prin diferenţă, se obţine o probabilitate de 99,99999536 % ca ordonarea observată a secvenţelor numerice să se datoreze acţiunii unui factor extern.
Rezultatele obţinute demonstrează cu fermitate faptul că, indiferent de locul unde se produce evenimentul major, efectul observat este global. Aceasta înseamnă că factorul extern, care pare să acţioneze independent de distanţă, afectează simultan toate egg-urile reţelei raspîndite în lume.
34.5 IPOTEZA GAIA
Astfel cum am menţionat deja, cercetătorii implicaţi în Proiectul Conştiinţei Globale consideră că acest factor este reprezentat de un număr ridicat de minţi umane, care se interconectează şi acţionează coerent şi sincronizat, atunci cînd sunt afectate de un anumit eveniment major capabil să genereze o reacţie emoţională colectivă. Totul se petrece ca şi cum un fel de minte colectivă ar genera un cîmp la scară planetară, care afectează funcţionarea dispozivelor electronice din toată lumea. De aceea, se afirmă că Proiectul Conştiinţei Globale ar efectua o ElectroGaiaGramă (EEG, de unde şi denumirea egg pentru sistemele electronice ale reţelei), adică ar înregistra continuu o electroencefalogramă a unei minţi colective planetare. Aceasta este şi originea denumirii alternative a Proiectului Conştiinţei Globale, şi anume Proiectul Electro
GaiaGramă (ElectroGaiaGram Project).
Cercetătorii implicaţi în proiect folosesc relativ frecvent anumiţi termeni cu conotaţie mai degrabă esoterică, de exemplu conştiinţă globală, conştiinţă planetară, noosferă sau Gaia, pe care îi vom analiza succint în continuare.
Termenii conştiinţă globală şi conştiinţă planetară sunt amintiţi adesea în contextul noţiunii de noosferă, introduse de către Pierre Teillhard de Chardin (1881-1955), cel care a fost deopotrivă părinte iezuit, paleontolog, antropolog şi filosof. În accepţiunea sa, în procesul de evoluţie al Terrei sar forma treptat, distinct de geosferă (lumea minerală) şi biosferă (lumea vie), o noosferă care umanizează Pămîntul. Noosfera ar fi generată de minţile, gîndurile şi de cultura umană şi ar avea un fel de existenţă autonomă.
Ipoteza Gaia a fost lansată în anul 1965 de către James Lovelock (n. 1919), cunoscut medic şi filosof, pentru a desemna planeta noastra ca organism viu. Gaia este numele Pămîntului în mitologia greacă (numele corect este, de fapt, Geea). Ipoteza Gaia consideră că Pamîntul nu este doar o simplă sferă de piatră (litosfera), acoperită în majoritate cu apă (hidrosfera) şi pe care s-a dezvoltat viaţa (biosfera), ci ar fi el însuşi un organism uriaş şi sensibil.
De aceea, pentru Lovelock este prioritară existenţa şi sănătatea planetei ca întreg, mult mai importantă decît supravieţuirea diferitelor specii individuale de vieţuitoare. Ipoteza sa este apreciată şi susţinută de numeroase grupuri şi mişcări ecologice. Într-o asociere a ipotezei Gaia cu conceptul de noosferă, noosfera ar fi mintea planetei Gaia.
Dar ipoteza Gaia şi conceptul de noosferă nu sunt probabil decît metafore seducătoare, la fel ca şi termenii conştiinţă globală şi conştiinţă planetară. Roger D. Nelson, directorul proiectului, consideră că termenul conştiinţă globală ar trebui înlocuit cu termenul „câmp de conştiinţă”.
Dar şi acest nou termen este doar o altă metaforă, deoarece nu se referă la un câmp fizic
obişnuit, cu mărimi bine definite care variază continuu, ci la un fel de câmp neobişnuit generat de un număr ridicat de minţi umane interconectate, independent sau puţin dependent de distanţă, cetransportă informaţie capabilă să influenţeze secvenţele numerice produse de generatoarele denumere aleatoare.
Însă nu avem nici cea mai mică idee despre suportul care ar transporta o astfel de
informaţie.
34.6 REZULTATE OBSERVATE
Concluziile generale ale Proiectului Conştiinţei Globale sunt impresionante şi pot fi rezumate după cum urmează:
1. Gîndurile, intenţiile, emoţiile şi traumele noastre pot influenţa instantaneu realitatea (fizică) pe distanţe mari, independent de barierele fizice interpuse;
2. Minţile umane pot interacţiona nu doar între ele, ci şi cu legile fundamentale ale fizicii,
determinînd efecte / anomalii măsurabile;
3. Un număr ridicat de minţi umane, interconectate de producerea unui anumit eveniment care generează o reacţie emotională colectivă, se sincronizează şi acţionează coerent la scară planetară, independent de distanţă, determinînd fluctuaţii dinamice în însăşi esenţa spaţiului-timp.
Se impune o precizare suplimentară. Proiectul Conştiinţei Globale urmăreşte acţiunea unui aşa-zis cîmp de conştiinţă, creat de un număr ridicat de minţi umane interconectate, asupra secvenţelor numerice produse de generatoare de numere aleatoare.
Aceste generatoare sunt simple dispozitive electronice relativ sensibile, ce emit secvenţe
numerice ale căror fluctuaţii pot fi cuantificate cu uşurinţă. Dar este firesc să presupunem că acţiunea acestor conştiinţe umane interconectate la nivelul realităţii fizice trebuie să fie mult mai complexă.Astfel, este foarte probabil ca şi alte dispozitive, instrumente şi aparate electronice, la fel de sensibile sau chiar mai sensibile decît generatoarele de numere aleatoare, să fie afectate în mod asemănător.
În cazul instrumentelor şi aparatelor de măsură sensibile, aceste influenţe ar trebui să
determine erori suplimentare ale operaţiunilor de măsurare. Erorile sunt probabil mici şi foarte mici, dar totuşi măsurabile. Ele trebuie să apară ca urmare a unei scăderi a raportului semnal: zgomot de fond. Cu alte cuvinte, în momentele care urmează producerii unui eveniment major capabil să genereze o reacţie emoţională colectivă, eroarea de măsurare a instrumentelor şi aparatelor sensibile
de pe întreg globul creşte. Probabil că cercetări viitoare vor confirma aceste afirmaţii.
34.7 AVERTISMENTUL
Dar Proiectul Conştiinţei Globale ne transmite şi un avertisment important.
Analiza comparativă a rezultatelor pe o perioadă de 4 ani şi jumătate evidenţiază unele modificări semnificative.
Dacă influenţarea sau ordonarea secvenţelor numerice generate de egg-uri se păstrează la
valori ridicate în cazul evenimentelor pozitive şi/sau paşnice (festivităţi, ceremonii, vizite, meditaţii colective etc.) şi chiar la evenimente tragice nepremeditate şi imprevizibile (catastrofe naturale, accidente), după 11 septembrie 2001 şi mai ales după recentul război din Irak (martie-aprilie 2003), ordonarea secvenţelor numerice a scăzut semnificativ în cazul unor evenimente dramatice premeditate (acte de război, atentate majore), estompîndu-se pînă la totalitate în anumite situaţii. Iar ordonarea secvenţelor numerice este asociată cu impactul emoţional al evenimentului respectiv asupra unui număr ridicat de minţi umane.
34.8 CONCLUZII
Altfel spus, omenirea în ansamblu reacţionează mai puţin la actele de violenţă extremă şi tinde să se desensibilizeze şi să se obişnuiască cu violenţa. Trăim într-o lume din ce în ce mai violentă şi mai nesigură iar răspunsul la violenţă prin violenţă nu face decît să amplifice acest flagel ce tinde să se globalizeze. Rezultatele oferite de Proiectul Conştiinţei Globale arată că violenţa este pe cale să nu mai fie resimţită ca o excepţie, ci mai degrabă ca un fapt aproape obişnuit şi inevitabil în viaţa noastră.
Iar dacă acest avertisment nu este luat în considerare cu seriozitate şi responsabilitate, consecinţele ar putea fi imprevizibile într-un viitor apropiat.
Referinţe bibliografice:
*PĂTRUŢ, Adrian, Proiectul Conştiinţei Globale, 2004 (materialul a fost redactat pentru media de către Adrian Pătruţ, responsabilul pentru partea română a
Proiectului Conştiinţei Globale şi este reprodus cu acordul său şi al lui Roger Nelson, directorul general al Proiectului Conştiinţei Globale)

Chemare la Actiune – ESTE TIMPUL!


mesaj de la Inelia Benz (ii multumim Anei Nicolai)

În ultimele doua saptamani, de fiecare data cand ma asez sa meditez, sa visez cu ochii deschisi, facand ceva sau nefacand nimic, imi vine un mesaj puternic. Cuvintele sunt:

ESTE TIMPUL!
Doar atat.
Am stat cu el si am urmat energia. Cand am facut asta, am descoperit o gramada de informatii. Una dintre ele este ca unificarea majora si expresia fizica a acestei tranzitii incepe la Solstitiul din iunie. Schimbarea energetica a avut loc vara trecuta (2011). Daca esti sensibil, în vreun fel, vei fi simtit ca luna trecuta, timpul si frecventa s-au accelerat intr-un ritm incredibil. El va continua sa creasca, culminand la Solstitiul din iunie, se va manifesta la nivel fizic, în urmatoarele doua luni si, în sfarsit, se va stabiliza pe durata ultimelor luni din an.
În viata noastra, acest lucru s-ar putea manifesta ca o accelerare uriasa a constientei personale. Experienta noastra de iesire din Timpul Liniar. În plus, primesc mesajul ca, din ce în ce mai mult, contactul „extra terestru” va avea loc, atat la nivel personal, cat si la nivel de „evenimente mediatizate”. Pur si simplu, avansam ca specie. Am insa vaga banuiala ca fiecare persoana va primi informatii oarecum diferite, ce vor corespunde misiunii particulare pe care o are pe planeta. Prin urmare, stabileste o legatura cu energia mesajului si urmareste-o pana la Sursa.
Ce putem face, ca sa facilitam aceasta tranzitie în viata noastra? 
Patru lucruri:
1) Mediteaza – petrece cel putin 60 minute pe zi, în meditatie tacuta. Ideal ar fi sa o faci dintr-o bucata, daca nu, din mai multe bucati, pe durata zilei.
2) Viseaza cu ochii deschisi – din nou, cel putin 60 de minute de reverie pe zi. Acest lucru poate fi facut în timp ce esti prins cu alte activitati; ai grija totusi ca în acel moment sa nu manevrezi utilaje grele!
3) Nu face nimic – aceasta este o stare de contemplare în tacere, doar de A FI, timp de o ora. Ea este cea mai importanta, pe masura ce ne apropiem de Solstitiul din iunie. Nu face nimic si FII, timp de o ora.
4) Proceseaza-ti Frica – este un aspect cheie de crestere a constientei si a nivelului de vibratie – personal si planetar.
Inainte de a te gandi ca toate astea iau prea mult timp, aminteste-ti ca-ti ia cel putin 2 ore sa vizionezi un film. În orice caz, daca reusesti ca în fiecare zi sa faci cateva minute din fiecare, e mai bine decat sa nu le faci deloc.
Dupa Solstitiu, continua sa faci aceste exercitii cat de mult poti, chiar daca faci unu pe zi, pana în ianuarie anul viitor.
Ca Actiune a noastra Globala, voi facilita o zi de meditatie în tacere, pe 2 iulie, de la ora 9 la ora 18, Pacific Standard Time, la ECETI Ranch, impreuna cu multe alte persoane ce calatoresc ca sa se reuneasca cu noi în persoana. Intentia este ca, în acea zi, sute de mii de alte persoane din intreaga lume, sa ni se alature în Tacere. Ideal ar fi pentru o intreaga zi, insa ar fi grozav si daca reusesti sa o faci doar o ora! (pentru Romania putem face acesta meditatie incepand cu ora 18, cand dorim. Oricand este bine N ED.)
Ia-ti o zi libera sau rezerva-ti o camera la hotel, petrece-ti ziua pe munte sau intr-o padure, ori pur si simplu anunta-i pe cei dragi ca în acea zi participi la un eveniment mondial de tacere.
Daca esti un meditator experimentat, va fi excelent sa-ti petreci ziua în meditatie. Daca nu, simplul fapt de a ramane în tacere va fi fantastic. De buna seama ca vom face pauze scurte, ca sa mancam, sa mergem la baie si sa bem apa pura.
Asadar, pentru calendarul tau: *** 2 iulie 2012 – MEDITATIE ÎN TACERE, FOARTE IMPORTANT ***
Iti multumesc pentru energia si munca ta continua. de a ridica nivelul de vibratie al planetei!
Imbratisari
Inelia Benz
Sursa: editura foryou

Pilda Sfantului Vasile cel Mare - despre ispitele si greutatile vietii - intunecarea sufletului


Pilda Sfantului Vasile cel Mare 

Într-o iarnă grea, un călugăr a plecat din mânăstire spre satul de la poalele muntelui, să vadă de sănătatea unui copil pe care boala îl ţintuise la pat. La marginea pădurii, a găsit, căzut în zăpadă, un cerb mort de foame şi frig, dar şi-a continuat drumul. Ajuns în casa băiatului, l-a chemat pe tatăl acestuia şi i-a spus: 

- Am găsit, nu departe de aici, un cerb pe care frigul şi foamea l-au răpus. Haide să îl iei şi veţi avea hrană pentru o vreme!
Bucuros, omul i-a mulţumit călugărului şi l-a urmat la locul cu pricina. Lângă cerbul mort, însă, zăcea acum un lup, care, găsind între timp animalul, îl devorase. Neştiind să se oprească la timp, mânat doar de o lăcomie exagerată, lupul mâncase mult mai mult decât i-ar fi trebuit şi decât ar fi avut nevoie. Acum zăcea mort, ucis de propria lui lăcomie.
Văzând toate acestea, călugărul îi spuse ţăranului:
- Vezi tu, unii sunt asemenea cerbului, răpuşi de griji şi nevoi, de lipsuri şi greutăţi. Sufletul lor se întunecă şi îngheaţă în atâtea necazuri. Aceştia uită de Dumnezeu şi de cele sfinte, furaţi de viaţa grea pe care o trăiesc, când doar credinţa le-ar mai putea încălzi sufletul. Numai dragostea şi mila lui Dumnezeu îi pot întări; nu trebuie decât să le caute. Însă, alţii, vai de aceia! sunt asemenea lupului. Au ce le trebuie, au chiar mai mult decât le-ar trebui şi, cu toate acestea, sunt şi ei morţi sufleteşte. Trăiesc doar pentru ei, când ar putea să dea şi altora. Sufletul lor este îngheţat de egoism, întunecat de lăcomie. Vai de ei, căci păcatul lor este cu atât mai mare! Să fii copleşit de greutăţi este o neputinţă, însă să fii doborât de plăceri este o ruşine! La Judecata ce va veni curând, va fi rău de sufletul îngenunchiat de greutăţi, dar va fi vai şi amar de sufletul îngenunchiat de plăceri.
Ispitele sunt de două feluri: sau strâmtorile vieţii încearcă inimile, vădind răbdarea lor, sau belşugul vieţii devine iarăşi chip de ispită. E la fel de greu, atât să-ţi păstrezi sufletul neînjosit de greutăţi, cât şi să nu ţi-l jigneşti în situaţii înalte.


MEDITATIE PE MUZICA SACRA


NU TREBUIE SA FACI NIMIC…DOAR SA INCHIZI OCHII SI SA ASCULTI CU INIMA…
COORDONARE DIVINA DIN ADINCUL FIINTEI TALE…INTRA IN LUMEA INTELIGENTEI DIVINE SI PRIMESTE COORDONARE PENTRU CEEA CE AI TU NEVOIE ACUMA…

MEDITATIE DE CONECTARE CU DIVINITATEA…PATRUNDE IN LUMEA IUBIRII PURE SI AI EXPERIENTA LINISTII MENTALE, A IUBIRII SI ABUNDENTEI INFINITE…DOAR INCHIDE OCHII SI ASCULTA..PENTRU A DOWNLOAD GRATUIT INTRA PE LINKURILE DE MAI JOS…
FOR mp3 FORMAT
CD FORMAT

Sursa: Simona Rusu