miercuri, 28 septembrie 2011

Ce ar insemna un faliment al Greciei: Cinci banci din Romania ajung sub controlul unui stat pe perfuzii

Romania trebuie sa pregateasca un Plan B care sa vizeze intrarea Greciei in faliment, caz in care cinci banci de pe piata locala ar ajunge sa fie controlate de un stat elen "pe perfuzii", considera analistul economic Daniel Daianu, fost ministru al Finantelor, scrie Mediafax.
"Ce fac cu bancile mele, daca s-ar intampla o cadere controlata a Greciei? Bancile din Grecia ar fi nationalizate. (...) Trebuie sa avem, ca toate celelalte tari, un plan B, daca se declara default-ul Greciei. Cinci banci din Romania ar ajunge sub controlul unui stat elen care este pe perfuzie. Atunci care ar fi conduita statului roman? (...) Si statul ar zice atunci: Nu ni s-a permis sa recapitalizam CEC-ul, cand toate bancile occidentale erau perfuzate cu bani publici", a explicat Daianu.
In Romania sunt prezente mai multe banci din Grecia, respectiv EFG Eurobank prin Bancpost si National Bank of Greece prin Banca Romaneasca, in timp ce Piraeus Bank, Alpha Bank, Emporiki Bank si ATEbank activeaza sub brand propriu. Emporiki Bank este controlata de Credit Agricole, care detine peste 90% din actiunile bancii elene. EFG Eurobank si Alpha Bank au anuntat la finele lunii august ca vor fuziona.
El a aratat ca Romania ar putea atentiona Comisia Europeana asupra vulnerabilitatilor care deriva din prezenta bancilor grecesti pe piata interna.
"Austria are expunere foarte mare pe Europa de Rasarit. Si spune ca asta a vulnerabilizat-o. Atunci si Romania poate sa spuna ca prezenta bancilor grecesti aici a vulnerabilizat-o", a continuat Daianu.
Analistul economic propune chiar un scenariu pentru iesirea Greciei din zona euro, chiar daca liderii europeni neaga o astfel de varianta.
"Poti imagina si iesirea Greciei din UE, chiar daca toata lumea neaga, dar sunt scenarii la care se lucreaza in guverne si la BCE. Sigur ca nu se discuta public, dar eu va spun ca aceste analize se fac", a mai spus Daianu.

AVERTISMENT- PUTERNICA FURTUNA SOLARA CARE AJUNGE PE PAMANT, AR PUTEA DEVASTA PLANETA IN ORICE MOMENT

Puternica furtuna solara care ajunge Pământ; experţi disponibile NOAA


În ultimele paragraph, NOAA informează că este de avertizat: "operatorilor de reţea, operatori de satelit, aeriene şi mai mult - cu privire la ce să se aştepte".  Credem ca furtuna solara ar putea declanşa, de asemenea, un cutremur de Magnitudine 6 +, în zilele următoare cum a făcut-o înainte.
Cu alte cuvinte NOAA spune că se aşteaptă ca o furtuna solara mare poate devasta planeta orice moment. Daca prognoza NOAA se adevereste nu vom avea nimic, nici să bem apă, deoarece pompele de apă care trebuie să le furnizeze în oraş nu vor funcţiona , evident, nici un serviciu de urgenţă vă poate ajuta.
Alte detalii care trebuie luate  în considerare sunt centralele nucleare, în cazul în care sistemele de reţea pot sa intre in colaps complet sau sa se inchida complet, apoi sisteme de răcire ale reactoarelor atomice nu vor funcţiona şi toate acestea vor exploda progresiv asa cum sa intamplat la Fukushima,  atunci când a fost Cutremurul din Japonia şi Tsunami cauzate de " Solar Flare " .

NOAA Meteo Space Center Predictii - sursa naţiunii oficiala de avertismente şi alerte despre vremea in spaţiu şi impactul acesteia asupra Pământului - a emis un avertisment pentru o furtună puternică, geomagnetice G3 pe Pamant, care a rezultat dintr-o explozie semnificativa a coroanei Soarelui, sambata dimineata. G-scară furtuni solare variază de la G1 (minore) la G5 (extreme).
Experţii NOAA meteo din spaţiu sunt disponibili pentru a discuta despre acest lucru şi pentru mai multe furtuni solare potenţiale în această săptămână.
Impactul a sosit pe Pamant, izbind câmpul magnetic al planetei şi declanşand o puternica "geomagnetic storming" în anumite regiuni.  Ejecţie de masa coronara de sâmbătă - o explozie de particule încărcate şi câmp magnetic, care în flux de la soare, la aproximativ cinci milioane de mile pe oră - a dat o lovitură de neuitat planetei.  Dacă ar fi fost îndreptata direct catre  Pământ, furtuna geomagnetica  ar fi putut ajunge la niveluri extreme severe.
Furtunile geomagnetice  pe Pamant pot împiedica funcţionarea reţelelor electrice şi, temporar, de radio şi de telecomunicaţii prin satelit provocand daune.  Nici un  impact la reţeaua electrică, prin satelit sau alte sisteme tehnologice nu au fost încă raportate de la furtuna geomagnetica de azi, care ar putea persista pentru mai multe ore.
Pata de pe Soare care a produs furtuna geomagnetica de sambata rămâne activă şi este bine poziţionată pentru a oferi mai multa activitate de furtuna in următoarele zile.  SWPC NOAA va continua să supravegheze activitate din regiunea activă, şi va continua să informeze clienţii săi - operatori de reţea, operatori de satelit, aeriene şi mai mult - cu privire la ce sa se astepte, astfel încât să poată proteja infrastructura şi  publicul.
Vremea in spaţiu poate declanşa, de asemenea, spectaculoase Aurore (lumini de nord şi de sud).  In aceasta seara, telespectatorii din Asia de Nord şi Europa au o şansă de a vedea aurora.

Pamant, Ziua Judecatatii de apoi periodica - Planet X, Nibiru

Civilizaţii foarte avansate au fost aici înaintea noastră, doar pentru a fi distruse de către unele mari catastrofe la nivel mondial. Dar de fiecare data cand o civilizatie  a murit o alta ia luat locul cu o selectie de cateva  câteva amintiri şi cunoştinţele sacre ale civilizatiei trecute. Cine este omul şi de unde a venit el, a fost întotdeauna eterna întrebare.  În vanitatea noastră credem ca am descoperit unele din marile adevăruri ale ştiinţei şi tehnologiei ...dar suntem, de fapt, doar la început pentru a re-descoperi înţelepciunea şi a tehnologiilor de ciclurile din trecut. Raspunsurile la cine suntem şi cum va fi viitorul nostru este găsit prin studierea istoriei adevărata noastră. Scopul acestor înregistrări video şi site-ul este pentru a descoperi unele dintre misterele şi, sperăm, răspunsul la câteva dintre întrebări noastre eterne ...
http://www.planetxvideo.com



Sursa: youtube.com

NIBIRU, PLANET X , Realitate sau fictiune



 Sursa: youtube.com



Nibiru.Varsta secretelor



Sursa: youtube.com

UN OBIECT IMENS? Nibiru? - MUTAREA CATRE PAMANT & JUPITER PE 25 SEPTEMBRIE 2011

Acestea sunt imagini luate de la NASA Stereo Ahead HI2. Puteţi vizualiza în mod clar ceva imens care se deplasează de la stânga la dreapta. Sa face, de asemenea, o umbră.  As dori să ştiu ce este acest obiect imens. De asemenea, se pare ca a apărut cu două zile înainte de 27 septembrie 2011.


Sursa:http://www.youtube.com/
Sursa: beforeitsnews.com

Planul secret al nemţilor pentru Grecia. O iau cu totul

În Germania s-a pus la cale un program, deocamdată secret, de salvare a Greciei, diferit de tot ce s-a anunţat până acum. Botezat “Eureca”, programul a fost conceput de experţi apropiaţi de Guvernul federal condus de Merkel şi coordonat de Martin Wittig, CEO al Ronald Berger.
În rezumat, programul ar avea şase faze esenţiale:

1. Grecia îşi strânge toate activele deţinute de stat (bănci, imobiliare, porturi, companii de telefonie, etc) într-un singur fond, echivalentul acelui Treuhandanstalt creat în Germania în 1990 pentru a privatiza circa 8.500 de întreprinderi est-germane. Aceste active ale grecilor sunt evaluate la 125 de miliarde de euro.

2. Acest fond este cumpărat de o instituţie europeană, finanţată de state, al cărei sediu poate fi la Luxemburg, lângă cel al deja cunoscutului Fond European de Stabilitate Financiară (EFSF). Instituţia se va ocupa de vânzarea acestor active, scadenţa pentru finalul operaţiunii fiind anul 2025.

3. Cele 125 de miliarde obţinute din vânzarea activelor vor fi folosite de Grecia pentru răscumpărarea obligaţiunilor emise în favoarea Băncii Centrale Europene şi a EFSF. Efectul imediat: datoria publică ar scădea la 80% din PIB, faţă de 145% astăzi. Expunerea BCE pe Grecia s-ar reduce la zero, contribuabilii europeni nu vor fi afectaţi deloc, dobânzile vor scădea la jumătate, iar Atena va putea reveni pe pieţele financiare pentru finanţare

4. Instituţia europeană care se va ocupa de activele grecilor va investi 20 de miliarde de euro în restructurarea companiilor respective, pentru a le creşte valoarea cu 50 de miliarde de euro. Valoarea investiţiilor ar putea chiar creşte, folosindu-se fondurile structurale de la UE la care Grecia are dreptul dar pe care acum nu le poate utiliza. Această injecţie de bani în economie, echivalentul a 8% din PIB ar putea re-pune Grecia pe drumul creşterii economice, cu un 5% pe an timp de trei-patru ani. Având astfel spaţiu fiscal la îndemână, Grecia se angajează într-un program de răscumpărare a datoriei, plătind anual echivalentul a 1% din PIB. Asta ar putea aduce datoria statului balcanic sub pragul de 60% din PIB în 2018.

5. Operaţiunile de privatizare a activelor greceşti se vor termina în 2025. Dacă se va scoate profit, el va fi vărsat direct Greciei, dacă se va vinde în pierdere, Grecia şi-o va asuma. Totuşi, chiar şi în ipoteza în care nici un activ grecesc nu se va fi vândut, datoria statului balcanic va scădea la sub 70% din PIB, adică o ameliorare semnificativă faţă de situaţia de azi.

6. Planul ar reduce la zero eventualele câştiguri făcute de speculatori care nu mai cred în salvarea Greciei sau a zonei euro şi care pariază pe căderea obligaţiunilor greceşti, spaniole, italiene şi irlandeze.

Sursă: La Tribune
Sursa: Money.ro

Roubini lovește din nou: "Nu prezic Al Treilea Război Mondial, dar sunt motive de îngrijorare"

Economistul despre care tocmai am scris că a devenit celebru în urma crizei financiare lovește din nou: China trebuie să-și schimbe radical modelul de creștere economică pentru că cel actual nu este sustenabil.
Nu este prima dată când Roubini îi lovește din plin pe chinezi cu declarații. Ultima dată a făcut-o chiar la începutul acestei luni, când a declarat că pericolul recesiunii planează inclusiv asupra Chinei.

În ultimul interviu dat pentru Emerging Markets, Roubini spune că ne apropiem de o aterizare forțată a economiei chineze pentru că "ei vorbesc despre o creștere a consumului, însă ponderea consumului în PIB a scăzut de la 50% la 40% și apoi la 35%, iar acum este de 33%".

"În anii 30, din cauza unor greșeli de politică am avut instabilitate financiară, falimente, deprecieri de monedp, tipărire de bani, războaie comerciale, populism, o apariție tot mai mare a regimurilor populiste, radicale și agresive care au venit la putere în state precum Germania, Spania și Japonia, iar apoi s-a terminat totul cu Al doilea Război Mondial", a spus Roubini, care a ținut să precizeze că "Acum nu prezic Al Treilea Război Mondial, însă dacă vine o criză financiară după prma, intrăm în DepresieȘ instabilitatea politică și socială din Europa și alte economii avansate începe să devină extrem de severă, iar acest lucru este un motiv de îngrijorare".
Omul pe care dezastrul financiar l-a făcut celebru. Îți este cunoscut!
Autor: Valentin Vioreanu
Sursa: capital.ro

Câmpul magnetic terestru, puternic afectat de o furtună solară

Câmpul magnetic terestru a fost puternic afectat începând cu data de 26 septembrie, ora 12:15 TU când o ejecţie cromosferică a lovit şi a comprimat magnetosfera planetei noastre. Indicele triorar al activităţii magnetice-Kp a înregistrat la acel moment un nivel 8, indicând un început de furtună severă, anunţă Institutul Geologic al României.

Furtună solară enormă, pe 26 septembrie / FOTO: NASA/SDO/HMI


Marţi, la Observatorul Magnetic Naţional Surlari, activitatea magnetică a înregistrat o scădere până la nivelul K=3, faţă de K=6 din ziua precedentă, ceea ce înseamnă un nivel de activitate medie.
Specialiştii de la Observatorul Magnetic Naţional Surlari nu exclud însă o revenire a furtunii. Efectele acesteia pot fi înregistrate, deocamdată, doar la nivelul sateliţilor de pe orbitele geosincrone ce sunt supra-expuşi vântului solar şi câmpurilor magnetice intense.
De asemenea, spectaculoase aurore vor apărea în jurul ambilor poli, existând posibilitatea extinderii acestora spre latitudini mai joase, în funcţie de evoluţia furtunii.

REALITATEA.NET

NASA va anunţa joi noi descoperiri legate de asteroizii din apropierea Pământului

NASA va anunţa joi, într-o conferinţă de presă, noi descoperiri legate de asterozii din apropierea Pământului.

NASA anunţă noi descoperiri / FOTO: NASA/JPL-Caltech/UCLA



Oamenii de ştiinţă vor prezenta rezultate bazate pe informaţiile strânse de telescopul spaţial WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) de la NASA, cu implicaţii în cercetările viitoare.

Conferinţa de presă va avea loc joi, 28 septembrie, la ora 20 (ora României) şi o veţi putea urmări LIVE pe NASA TV.

Din ianuarie 2010 până în februarie 2011, WISE a căutat asteroizi şi comete într-o misiune denumită NEOWISE ( NEO însemând "Near Earth Object" - Obiecte din apropierea Pământului). Observatorul a descoperit
peste 33.000 de noi roci spaţiale în centura dintre Marte şi Jupiter.

Telescopul spaţial WISE a fost lansat în decembrie 2009 şi a petrecut 14 luni scanând cerurile în lumină infraroşie. A fost închis în februarie 2011.
 Sursa: REALITATEA.NET

Scenarii apocaliptice care se pot adeveri

Zilele trecute ar fi trebuit să fie o altă Apocalipsă, după noile profeţii ale diverşilor prezicători. Însă nici satelitul defunct, nici Cometa Elenin ori planeta Nibiru prevăzută de mayaşi nu îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă.

 
 
 
 
Inflaţie de apocalipse




Unica.ro prezintă câteva scenarii probabile şi ipoteze veridice despre sfârşitul lumii.
Inversarea - În 2008, când cercetătorii ruşi au observat că polii magnetici ai Pământului s-au deplasat cu circa 200 de kilometri, au descoperit şi o înspăimântătoare ipoteză privind apocalipsă. Odată cu inversarea polilor magnetici ai planetei, ciclul natural al planetei ar suferi o modificare bruscă, ce ar duce la o răcire extrem de bruscă, ca în cazul Erei Glaciare.
polilor planetei
O explozie bruscă de raze gamma - Exploziile de radiaţii gama au loc atunci când două stele intră în coliziune, despre care se crede că produce de 10 cvadriloane mai multă energie decât Soarele. Impactul dintre cele două corpuri cereşti eliberează o mare cantitate de raze gamma, care, dacă s-ar produce mai aproape de Pământ, acesta ar putea produce distrugerea atmosferei, stratul de ozon ar fi ars de radiaţii, şi s-ar putea chiar produce incendii resimţite pe Pământ. Din fericire, majoritatea exploziilor au loc la o distanţă mari faţă de Terra.
Impactul cu un asteroid - Satelitul căzut recent pe Pământ este cea mai mică grijă a oamenilor de ştiinţă compartiv cu un astreoid care s-ar putea îndrepta spre noi. Se crede că un astfel de obiect din univers s-a prăbuşit în 1908, la Tunguska, care a ras practic 5.000 de kilometri de pădure siberiană, explozia impactului fiind estimată de 1.000 de ori mai puternica decat bomba atomică de la Hirosima. Dispariţia dinozaurilor, în urmă cu 65 de milioane de ani, ar fi provocată de o rocă similară.


Sursa: REALITATEA.NET