miercuri, 28 septembrie 2011

Roubini lovește din nou: "Nu prezic Al Treilea Război Mondial, dar sunt motive de îngrijorare"

Economistul despre care tocmai am scris că a devenit celebru în urma crizei financiare lovește din nou: China trebuie să-și schimbe radical modelul de creștere economică pentru că cel actual nu este sustenabil.
Nu este prima dată când Roubini îi lovește din plin pe chinezi cu declarații. Ultima dată a făcut-o chiar la începutul acestei luni, când a declarat că pericolul recesiunii planează inclusiv asupra Chinei.

În ultimul interviu dat pentru Emerging Markets, Roubini spune că ne apropiem de o aterizare forțată a economiei chineze pentru că "ei vorbesc despre o creștere a consumului, însă ponderea consumului în PIB a scăzut de la 50% la 40% și apoi la 35%, iar acum este de 33%".

"În anii 30, din cauza unor greșeli de politică am avut instabilitate financiară, falimente, deprecieri de monedp, tipărire de bani, războaie comerciale, populism, o apariție tot mai mare a regimurilor populiste, radicale și agresive care au venit la putere în state precum Germania, Spania și Japonia, iar apoi s-a terminat totul cu Al doilea Război Mondial", a spus Roubini, care a ținut să precizeze că "Acum nu prezic Al Treilea Război Mondial, însă dacă vine o criză financiară după prma, intrăm în DepresieȘ instabilitatea politică și socială din Europa și alte economii avansate începe să devină extrem de severă, iar acest lucru este un motiv de îngrijorare".
Omul pe care dezastrul financiar l-a făcut celebru. Îți este cunoscut!
Autor: Valentin Vioreanu
Sursa: capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu