marți, 14 iunie 2011

Efectele miraculoase ale semnului crucii şi ale rugăciunii dovedite experimental

Oamenii de ştiinţă ruşi au dovedit experimental proprietăţile miraculoase ale semnului crucii şi al rugăciunii, a informat săptămâna trecută agenţia Interfax. “Am stabilit că vechiul obicei a-l facerii semnului crucii deasupra mâncării şi băuturii, înainte de masă, are un profund sens mistic. În spatele lui este un folos practic: mâncarea este purificată efectiv instantaneu. Este un mare miracol, ce se întâmplă fizic în fiecare zi”, a declarat fizicianul Angelina Malakhovskaya, citată de publicaţia Zhizn.
Malakhovskaya a studiat puterea semnului crucii timp de aproximativ zece ani. A făcut numeroase experimente, ce au demonstrat în mod verificat rezultatele făcute apoi publice. Ea a descoperit în special proprietăţile bacteriale unice ale apei după ce este binecuvântată cu o rugăciune ortodoxă şi cu semnul crucii. Studiul a mai observat un nou şi necunoscut efect al Cuvântului lui Dumnezeu, scrie Interfax, de transformare a structurii apei, în special densitatea ei optică în spaţiul spectral ultra-violet. Oamenii de ştiinţă au studiat impactul rugăciunii Tatăl nostru şi al semnului crucii asupra bacteriilor patogenice. Mostre de apă din diferite surse – fântâni, râuri, lacuri – au fost folosite în cercetare. Toate mostrele conţineau anumite bacterii. S-a observat că dacă se rosteşte rugăciunea domnească şi se face semnul crucii asupra apei, numărul de bacterii dăunătoare scade de şapte, zece, sute chiar mii de ori. Experimentele au fost făcute astfel încât să se excludă posibilul impact al sugestiei mentale. Rugăciunea a fost spusă atât de credincioşi cât şi de necredincioşi, iar numărul bacteriilor, indiferent de mediu, a scăzut faţă de mostrele de referinţă.
Oamenii de ştiinţă au mai dovedit efectul benefic al rugăciunii şi al semnului crucii asupra oamenilor. La toţi participanţii la teste presiunea sângelui s-a stabilizat iar parametrii s-au îmbunătăţit. În mod uimitor, parametrii s-au modificat în direcţia necesară vindecării: la oamenii hipotensivi presiunea sângelui a crescut, iar la hipertensivi a scăzut. S-a mai observat că dacă semnul crucii este făcut neîngrijit, şi fără să atingă punctele corespunzătoare – centrul frunţii, centrul plexului solar şi umerii – rezultatele pozitive ale testelor sunt mai slabe, sau chiar absente.
Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Sosirea Luminii


Pamantul se afla acum in toiul unui salt acrobatic, fiind intors cu susul in jos, asa ca putem spune „A venit, in sfarsit, schimbarea!”, Odata cu acest salt, ultimele ramasite ale intunericului ies la iveala, numai ca lucrurile stau cu totul altfel de data aceasta, in ceea ce priveste iesirea din scena a energiilor intunecate. Timp de ani buni, energiile negative au plecat in valuri, unul dupa altul si se parea ca valurile astea vor dura o vesnicie. Chiar si asa, schimbarea a fost cu adevarat pornita, numai ca felul in care se desfasurau lucrurile ne-a facut pe multi dintre noi sa ramanem pe loc, mirati, deoarece atat de multe suflete nu inaintau si nici nu faceau vreo schimbare interioara sau nu luau vreo decizie exterioara, care sa vina din lumina. Acum, cand, in sfarsit, ne-am pus cu orice pret in miscare, ne dam peste cap, imbarcandu-ne in aceasta calatorie a creatiei unei planete de Lumina.
Manifestarile sunt diferite si de durata, dar am simtit ca este important sa vi le prezint, pentru a valida ceea ce stiti si traiti deja si pentru a sublinia ca Lumina este cu adevarat aici – chiar daca in vremuri de purificare, lucrurile par sa stea cateodata altfel.
Probleme cu respectarea granitelor.
Pentru ca acum se misca atat de multe, intr-un ritm atat de alert si pentru ca ne aflam intr-un „salt acrobatic”, orice si totul poate patrunde in spatiul nostru … si unele lucruri care ajung la noi sunt chiar neplacute. Invaziile de insecte sau invaziile umane se afla si ele pe lista asta. Pe de alta parte, alte lucruri sunt chiar dragute. Astfel, s-ar putea sa ne simtim brusc vulnerabili – uneori fara niciun motiv – alteori dintr-un motiv foarte intemeiat! Dar iarasi, exista si lucruri care ajung in spatiul nostru si pentru care putem fi recunoscatori.
Nu putem tine pasul cu viata noastra.
Atat de multa energie se afla in miscare acum – laolalta cu miscarea noastra proprie, catre teritorii de vibratie superioara – incat descoperim in curand, ca materializam prea repede, pentru a putea tine pasul cu asta. Ganditi-va la ceva – si acest lucru apare aproape instantaneu. Adaugati la asta, purjarea vechilor energii dense – si vedeti cat de multe se intampla. Astfel, s-ar putea sa simtim ca nu vom mai putea niciodata face fata lucrurilor sau ca nu mai putem controla prea multe, inainte ca sa isi faca aparitia ceva nou, care sa ne atraga atentia.
Lucrurile nu par niciodata terminate.
Similar situatiei de mai sus – cu exceptia faptului ca acum ne miscam atat de repede, incat putem incepe ceva si apoi, foarte repede sa ne dam seama ca nu se mai potriveste cu locul in care ne aflam, deoarece am evoluat in afara spatiului respectiv (sunt multe astfel de lucruri, in cartea mea cea noua, care este foarte aproape de a fi terminata). Asa ca trecem intr-un teritoriu nou, facem primii cativa pasi si descoperim ca nu mai putem inainta. Energiile misca lucrurile foarte repede, in spatii cu totul noi. Astfel, aproape totul este dat peste cap, imprastiat si greu de apucat. In plus, e posibil ca ceea ce s-ar putea sa fi inceput dintr-o data, sa nu se mai fie valabil. Toate acestea conduc la „pe jumatate facut”.
Multe simptome fizice ale purjarii si detoxifierii.
In scenariul saltului acrobatic si cu atat de multa miscare, multe se deplaseaza in sus si in afara. Aceasta ne afecteaza si pe plan fizic. Pot aparea mancarimi ale fetei, acnee, dureri si afectiuni ale vezicii biliare si ale rinichilor, deranjamente intestinale, tuse si congestii, chiar si eruptii canceroase.
Simptome emotionale!
Un sentiment comun in perioadele de incheiere este ceea ce eu numesc „isteria energiei”. Din motive de neidentificat, putem simti o isterie subtila, ascunsa, deoarece atat de multe se misca si se schimba, ajungand uneori pana la hiperventilatie. Si, ca intotdeauna, apar panica, anxietatea si depresiile obisnuite.
Schimbari climaterice si ale Pamantului.
Miscare, miscare si iarasi miscare. Curatarea este un efect secundar natural si energiile continua sa impinga si sa impinga si sa impinga intunericul afara. Cutremurele deschid, pentru a se putea primi mai multa lumina, iar catastrofele climatice curata, pentru acelasi scop. ( Si fiintele umane se detoxifica si primesc mai multa Lumina!). Toate ne pregatesc in vederea alinierii la energia inimii.Dar, destul de ciudat, toate acestea sunt de fapt vesti bune, in legatura cu ceva magnific care chiar se intampla, daca alegem sa le vedem astfel. Timpurile de sfarsit reprezinta momente rare si fara precedent – si le vom trai intr-un mod care se potriveste cu cine, ce si unde este Planeta, la un anumit moment. Putem numai sa ne vedem de treaba si sa stim ca totul este intr-o ordine divina perfecta.Dar, destul de ciudat, toate acestea sunt de fapt vesti bune, in legatura cu ceva magnific care chiar se intampla, daca alegem sa le vedem astfel. Timpurile de sfarsit reprezinta momente rare si fara precedent – si le vom trai intr-un mod care se potriveste cu cine, ce si unde este Planeta, la un anumit moment. Putem numai sa ne vedem de treaba si sa stim ca totul este intr-o ordine divina perfecta.Evoluam rapid catre o planeta cuprinsa si inglobata in energia inimii. Astfel, nu va mai ramane nimic care sa nu implice inima. Relatiile, interactiunile, deciziile si noile structuri vor avea in centrul lor inima – si, in sfarsit, se petrec multe schimbari care sustin aceasta noua structura. Lucrurile se aseaza foarte repede la locul lor, suntem incurajati sa ne adunam, in cele din urma, iar acul despre care vorbeam in articolele trecute a fost, intr-un final, scos. Nu ar fi fost scos, daca nu am fi facut, cu adevarat, progrese importante!
Va doresc in aceste vremuri miraculoase, rai in inima, lumina stelelor in suflet si miracole in viata,
Karen Bishop
http://renaissanceromania.wordpress.com/category/romanian/
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Confesiunile zguduitoare ale unui mason muribund

Un mare magnat al ţiţeiului – un mason de rang înalt din cadrul sinistrului grup ultrasecret Bilderberg este bolnav de cancer într-un stadiu terminal şi se află în SUA. De curând, fiind plin de remuşcări pentru tot răul pe care l-a făcut, el şi-a deschis inima în faţa pastorului Lindsey Williams, care apoi a dezvăluit public confesiunile sale săptămâna trecută.
El i-a relatat cu limbă de moarte pastorului unele dintre evenimentele care urmează să se abată peste noi toţi în anul următor (2012) şi totodată a spus că înainte de preluarea conducerii lumii de către sinistra grupare satanică intitulată „Noua Ordine Modială“, vom fi conduşi, aşa cum de altfel se spune şi în Apocalipsă, de către chinezi, care după cum ştim sunt rasa cu pielea galbenă. El a adăugat că deşi China va părea că este noua superputere, cei care o vor conduce din umbră, sau altfel spus Adevăraţii Stăpânitori, vor fi bancherii care fac parte din sinistrul grup al aşa-zişilor „iluminaţi“, ce vor rămâne ascunşi, pentru ca acţiunile Chinei şi ale chinezilor să apară în prim-plan, în timp ce aşa-zişii „iluminaţi“ vor acţiona aşa ca şi până acum, folosind acest paravan pus la punct cu viclenie.
În cele ce urmează, oferim un rezumat ale acestor confesiuni, ce includ şi alte dezvăluiri despre unele fapte ce sunt plănuite de Francmasoneria mondială şi care ne sunt puse la dispoziţie nu de către mijloacele mass-media, care cenzurează în permanenţă astfel de ştiri jenante, ci de către mass-media alternativă, care din fericire nu este controlată de masoni.
În cel mult doi ani de acum încolo, va fi plănuită şi dusă la îndeplinire o lovitură militară fulgerătoare asupra Iranului, ce va declanşa apoi un război care la scurt timp după aceea va face să se dezlănţuie cel de-Al Treilea Război Mondial. Aşadar, atunci când războiul împotriva Iranului va porni, va izbucni totodată şi cel de-Al Treilea Război Mondial, care va face să intre în luptă mai multe ţări ale globului şi în felul acesta noua conflagraţie mondială se va generaliza şi va face milioane de victime.
Dolarul american va fi cu siguranţă mort până în anul 2012. Totodată, la scurt timp după aceea, şi celelalte valute vor fi aproape complet lipsite de valoare, deoarece „iluminaţii“ şi Francmasoneria mondială vor introduce o nouă Monedă Unică globală. Această nouă Monedă Unică globală va apare la scurt timp după ce atât dolarul american, cât şi moneda euro vor cădea. Lumea aşa cum o ştim acum va fi complet diferită până la sfârşitul anului 2012. Complotul urzit din umbră ce vizează distrugerea valutelor este în curs de implementare, aşa că este cel mai bine să vă retrageţi neîntârziat banii din bănci, să urmăriţi să cumpăraţi aur sau argint, deoarece preţul acestor metale rare va atinge în curând preţuri astronomice, aşa cum nu au existat niciodată până în prezent!
Acest mason de rang înalt a spus: „În cel mai scurt timp, chinezii şi China vor fi cei mai puternici“. China va fi unealta docilă prin care se va urmări întronarea la nivelul acestei planete a Noii Ordini Mondiale. Atât liderii, cât şi populaţia Americii vor fi reduşi la un statut inferior, care poate fi asemănat cu statutul actual al Lumii a Treia.
În mod foarte semnificativ, Timothy Geithner, secretarul trezoreriei Statelor Unite, vorbeşte fluent chineza, iar Kevin Rudd, fostul prim-ministru al Australiei şi actualmente ministru de externe vorbeşte fluent mandarina. În cel mult doi ani de acum înainte, aproape că nu vom mai recunoaşte Statele Unite ale Americii. Elita din umbră a „iluminaţilor“ va accelera cât va putea procesul de subjugare a maselor de oameni de pe această planetă. Se va urmări introducerea cip-ului RFID obligatoriu la cât mai mulţi locuitori ai acestei planete. La capătul acestor doi ani (respectiv la sfârşitul anului 2012), masele mari de oameni vor fi aduse într-o stare de debusolare completă şi vor fi atât de sărace, încât nici măcar nu vor mai fi în stare să se răzvrătească. Instalaţiile secrete HAARP vor acţiona de la distanţă pentru a genera prin intermediul anumitor energii psihotronice o stare ciudată de hipnoză şi letargie globală, care va afecta minţile imensei majorităţi a fiinţelor umane care trăiesc pe această planetă. Prin intermediul instalaţiilor HAARP, fiinţele umane vor fi aşadar scufundate într-o stare ciudată, letargică, ce va atrage după sine o obnubilare şi o diminuare a voinţei, iar aceasta le va face să nu reacţioneze, chiar şi atunci când condiţiile de viaţă ale maselor mari de oameni se vor înrăutăţi din ce în ce mai mult. Imensa majoritate a fiinţelor umane se vor comporta întocmai ca nişte „legume“, ca şi cum ar fi sedate, robotizate şi inerte.
Aurul şi argintul vor fi şi vor rămâne singurele valori pe care oamenii se vor mai putea baza. Ştiind aceasta, realizaţi urgent conversia în aur a activelor şi a banilor de care dispuneţi. Realizaţi aceasta cât mai urgent posibil. Nu lânceziţi şi nu vă îndoiţi, pentru că „iluminaţii“ au de gând să facă să se prăbuşească în continuare, foarte curând, toate băncile. Se va intra într-o stare de depresiune economică şi atunci vom deveni cu toţii foarte săraci, în cel mult doi ani de acum încolo. Fie că vrem, fie că nu vrem, mulţi dintre noi vom fi obligaţi să îmbrăţişăm modul ţărănesc de viaţă, pentru că nu vom mai putea să locuim la oraş, datorită sărăciei în care ne vom afla…
Nu speraţi că veţi putea depinde de bunurile imobiliare, deoarece şi piaţa acestora se va prăbuşi în curând, căci oamenii nu vor mai avea cu ce să cumpere case şi ca urmare, preţul actual al bunurilor imobiliare se va prăbuşi. Nu este cazul să spere cineva că va putea să trăiască din averi, din moşteniri sau din investiţii, căci toate acestea vor dispărea atunci când băncile se vor prăbuşi şi vor da faliment una după alta.
În curând, petrolul brut va ajunge 150-200 dolari barilul, în următoarele câteva luni!
Băncile orchestrează criza ipotecilor bancare care va fi reglementată prin actul care a fost validat de Congresul SUA cu două săptămâni în urmă şi care le permite băncilor să ia în stăpânire casele datornicilor fără a avea nevoie de alte împuterniciri. Dacă aveţi ipotecă, achitaţi-o acum sau vindeţi-vă casa pentru a vă putea permite să plătiţi integral suma pentru o altă locuinţă, chiar dacă cu banii rezultaţi din vânzare o să cumpăraţi doar o garsonieră. Asiguraţi-vă încă de pe acum că locuinţa voastră, chiar umilă, este achitată integral, căci în curând milioane de oameni îşi vor pierde casele.
Legea Sănătăţii ce a fost promovată de Preşedintele Obama este totodată un instrument perfid de control ce este dictat de către bănci şi va fi pus în aplicare de către societăţile de asigurare. Preluarea controlului de către Guvern asupra armelor de foc ale americanilor precum şi eutanasia sunt totodată ascunse în această lege perfidă.
Guvernul SUA a dat cu mai mulţi ani în urmă canalul Panama Chinei, iar aceasta a fost o strategie a Consiliului de Relaţii Externe (CFR) şi a Comisiei Trilaterale.
Este necesar să ştiţi că la ora actuală China deţine deja toate porturile greceşti.
Actualmente China deţine 90% din toate mineralele rare ale pământului şi utilizează felurite componente pentru tehnologii, pentru arme, etc. etc.
Puţini ştiu că la ora actuală China produce 80% dintre componentele armelor pentru armata SUA. Este incredibil, dar adevărat. La ora actuală SUA se află la mila Chinei!
China este cel mai mare extractor de resurse minerale naturale care există la nivel mondial. Ea deţine mai mult de jumătate din exploatările miniere din Australia. China deţine totodată exploatări miniere în Africa, în SUA, în Orientul Mijlociu, în Canada. China deţine un monopol de 90% asupra tuturor mineralelor rare ale pământului!
China face tranzacţii cu toate monedele importante ale lumii, devenind extrem de bogată în numerar şi în felul acesta, ea poate cumpăra şi vinde în orice monedă.
Puţini ştiu că Rusia este cel mai mare producător de petrol şi gaze. Ştiind aceasta, trebuie să fim foarte atenţi asupra a tot ceea ce se petrece atât în Rusia, cât şi în China. Dat fiind faptul că au interese majore cu aceste ţări, americanii nu vor câştiga niciodată un război împotriva lor, deoarece SUA şi-a mutat toată industria de producţie în China.
Elitele aşa-zişilor „iluminaţi“ alcătuiesc guvernul negru din umbră. Împreună cu globaliştii, ele doresc să declanşeze o criză de mari proporţii în Orientul Mijlociu în următoarele câteva luni.
Banca Goldman Sachs împreună cu City Bank şi FMI se focalizează deja asupra Iranului. Aceste bănci se dedau la felurite manevre murdare din culise cu scopul de a paraliza financiar Orientul Mijlociu înainte ca trupele NATO ce vor fi comandate de către elita aşa-zişilor „iluminaţi“ să atace.
Trebuie, de asemenea, să fiţi conştienţi de faptul că SUA şi Europa au vândut de curând computere virusate Iranului, iar aceasta a fost o lovitură mârşavă în mod abil premeditată.
Toate acestea arată că se exercită din umbră felurite acţiuni de sabotare a Iranului, tot aşa cum s-a făcut şi în cazul Irakului şi totodată se fac pregătiri pentru un atac fulger împotriva Iranului, care atac va izbucni atunci când „iluminaţii“ vor considera că a sosit momentul, pe neaşteptate.
„Iluminaţii“ vor să implementeze la nivelul acestei planete sinistrul proiect satanic „Devil’s Mesia“ („Mesia Diavolului“). În realitate, acesta este o acţiune sub acoperire prin care „iluminaţii“ vor, de fapt, să facă posibilă apariţia sinistrului Antichrist. Ei nu îl numesc Antichrist pentru a nu trezi suspiciuni prea mari şi tocmai de aceea au intitulat, în mod viclean, acest proiect satanic „proiectul Devil’s Mesia“ (Mesia Diavolului – sau altfel spus, „unsul“ sau mesagerul lui Satana).
Magnatul cel bolnav de cancer care se află într-un stadiu terminal a mai spus:
„De curând, „iluminaţii“ au decis că trebuie să ne descotorosim cât mai repede de Dumnezeu şi de tot ceea ce se manifestă prin El pe această planetă, pentru a întrona neîntârziat Noua Ordine Mondială“.
Acest magnat a spus că „Mesia Diavolului“ („Devil’s Mesia“) înseamnă, înainte de toate, perversitate multiplă şi totală care trebuie să fie acceptată ca un mod normal de viaţă de către toţi locuitorii acestei planete. Homosexualitatea, drogurile, pedofilia şi sexul animalic, abject şi lipsit de afectivitate sau iubire trebuie să predomine în cel mai scurt timp pe această planetă. Pentru aceasta, „iluminaţii“ au decis că mai întâi trebuie să implementeze, pe tot globul, toate formele de perversiune, urmărind să îi năucească pe oameni şi să îi facă să nu îi mai intereseze iubirea, care trebuie, în viziunea lor satanică, să fie înlocuită doar cu sexul. Ei se gândesc să acţioneze în modul acesta abject şi pervers deoarece şi-au dat seama că nu îl pot aduce pe „Mesia Diavolului“ („Devil’s Mesia“) acolo unde va exista un popor drept, care crede în Dumnezeu şi care respectă în continuare valorile spirituale şi morale. Mai întâi, „iluminaţii“ vor urmări să pervertească toate popoarele acestui Pământ şi după aceea vor alege care va fi poporul cel mai pervertit şi acolo îl vor face să apară, fiind susţinut de ei şi de toate mijloacele mass-media, pe „Mesia Diavolului“ („Devil’s Mesia“).

Cei care s-au autointitulat „iluminaţii“ fac presiuni pentru a institui o aşa-zisă religie unică a lumii (One World Religion) şi pentru aceasta creează organizaţii fantomă cum ar fi Consiliul Naţional al Bisericilor, care este finanţat din umbră chiar de către aceste organizaţii satanice masonice, cum ar fi fundaţiile evreilor Rockfeller, Carnegie şi Ford.
Este interesant de observat că la ora actuală crearea unor aşa-zise comunităţi religioase de către aşa-zişii „iluminaţi“ este un factor cheie în promovarea unui fals ecumenism ce se urmăreşte să fie întronat prin intermediul unor astfel de consilii şi fundaţii în care nu sunt incluşi oameni care cred în Dumnezeu, ci fiinţe umane corupte, perverse şi avide de câştiguri financiare fabuloase. Astfel de iniţiative-fantomă ce se bazează pe clerul corupt au preluat deja majoritatea bisericilor din Statele Unite. Rămâi pur şi simplu uimit, şi la prima vedere nu îţi vine să crezi atunci când descoperi modul mârşav, viclean, pervers în care astfel de aşa-zise iniţiative religioase sunt create pentru a aduce, chipurile, cuvântul Domnului Dumnezeu sau sunt promovate, zice-se tot în numele lui Dumnezeu, cu toate că este clar pentru oricine vrea să vadă că în realitate ele urmăresc să deturneze pe adevăraţii credincioşi atât în anumite zone din Statele Unite ale Americii, cât şi în Irlanda şi mai recent în arhiepiscopia Westminster din Anglia. Astfel de „iniţiative religioase“ viclene urmăresc să conducă omenirea către o aşa-zisă Biserică atotcuprinzătoare, din care însă Dumnezeu va lipsi în realitate.
Deja au fost votate ordonanţe care sunt supranumite „hotărâri locale“ (ele au fost chiar adoptate în unele state din SUA) care îl împuternicesc deja pe şeriful districtului să vină şi să pună lacătul pe o biserică în cazul în care se face o reclamaţie împotriva acestei biserici, mai ales împotriva pastorului ei, de îndată ce acesta vorbeşte împotriva homosexualităţii, împotriva anumitor vicii, sau ia atitudine împotriva pedofiliei. În felul acesta, prin uneltele lor mârşave, „iluminaţii“ pot prin astfel de ordonanţe să închidă bisericile în afara oricărui proces legal şi ei acţionează în felul acesta aşa cum se acţiona mai demult în China.
Acest magnat al petrolului a mai spus: „«Iluminaţii», care oricum au deja un control aproape complet asupra mijloacelor mass-media, plănuiesc să obţină un monopol complet în acest domeniu, pentru a implementa cât mai repede Noua Ordine Mondială. Deja ei au corporaţii mass-media ce sunt deţinute de anumite grupări masonice. Aşa-zişii „iluminaţi“ plănuiesc cu premeditare să distrugă civilizaţia prezentă. La ora actuală, elitele masonice mondiale în cârdăşie cu aşa-zişii „iluminaţi“ controlează nu numai Rusia, dar şi China, şi controlează din umbră în totalitate atât pe preşedintele SUA (Obama), cât şi congresul SUA. Dat fiind faptul că Congresul SUA este controlat din umbră de Francmasoneria mondială în cârdăşie cu aşa-zişii „iluminaţi“, aceştia vor urmări să bage pe gât poporului american „Cyber Security Act“ (Legea securităţii cibernetice), prin care vor putea cenzura după bunul plac informaţia ce se publică pe internet, precum şi Carbon Tax Act (Legea taxei pe emisiile de dioxid de carbon), prin care vor impune o taxă pe emisiile de dioxid de carbon, sub pretextul înşelătoriei cu „încălzirea globală“. Apoi, contribuabilii americani naivi şi manipulabili vor fi rugaţi să salveze ţara din ghearele crizei ipotecare şi prin aceasta vor fi „jumuliţi“ de ultimele resurse financiare şi vor aduce pe tavă în jur de trei trilioane de dolari marilor bănci, care vor înghiţi aceste sume şi le vor folosi după cum vor aşa-zişii „iluminaţi“. Băncile mari vor urmări să distrugă băncile mici care fac eforturi să salveze economiile în anumite ţări. Aşa-zişii „iluminaţi“, care sunt de fapt nişte mega-zarafi sau, altfel spus, nişte mega-cămătari ai planetei, nu vor permite însă aşa ceva. Pentru ei, jocul este crud, este lipsit de fair-play şi înseamnă înainte de toate dobândirea prin orice mijloace a unui control total al tuturor banilor, inclusiv un control al banilor tăi, al casei tale, al maşinii tale, al întregii tale intimităţi şi chiar al vieţii tale. În curând, se va impune ca obligatorie implementarea sinistrului cip RFID.
yogaesoteric
Sursa: Surse.org Un Proiect Open Source

Alzheimerul si infarctul au un profil genetic comun

Alzheimerul si infarctul au un profil genetic comun
Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Bologna, Italia, in colaborare cu o echipa de la o companie privata din New Mexico, Statele Unite, Alzheimerul si infarctul miocardic au aceeasi baza genetica.
Dupa cum se arata in articolul publicat la finele anului trecut in revista “Journal of Alzheimer’s disease”, in baza profilului genetic comun celor doua patologii, identificat de echipa de cercetatori italo-americana, va putea fi pus la punct un nou test, in masura sa indice riscurile de a dezvolta sau nu cele doua boli.

In cadrul studiului lor, oamenii de stiinta au descoperit ca la 30% dintre pacientii cu infarct si 40% dintre bolnavii de
Alzheimer este prezenta o suprapunere de riscuri congenitale. “Inainte de acest studiu se cunosteau doar gene disparate asociate celor doua patologii, nefiind posibila punerea la punct a unui test individual de risc; acum insa, am reusit sa identificam un profil genetic partial comun, care implica mai multe gene. Si tocmai aceasta descoperire ne permite sa realizam testul si sa evaluam un profil, in parte specific, pentru cele doua boli diferite.”, a explicat Federico Licastro, imunolog la Universitatea Bologna.

Potrivit specialistului, subiectii cu grad ridicat de risc prezinta un profil genetic alcatuit din gene implicate atat in sinteza si transportul colesterolului, cat si in controlul inflamatiei: doua procese care par a sta la baza ambelor dereglari.

Cele doua maladii sunt foarte raspandite: Alzheimerul, una dintre cele mai comune forme de dementa senila, afecteaza o femeie din cinci si un barbat din zece, pana la varsta de 85 de ani; iar
infarctul miocardic, care continua sa fie una dintre principalele cauze ale mortii si in noul mileniu, afecteaza circa 12% din populatie.
Sursa: Molecularlab.it
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Vitamina care combate Alzheimerul

Vitamina care combate Alzheimerul
Potrivit testelor, aportul de vitamine din complexul B poate incetini semnificativ aparitia acestei boli.
A fost didentificata o noua “arma” in batalia contra Alzheimerului: o simpla vitamina. Cercetatorii de la Universitatea Oxford au anuntat ca administrarea zilnica de pastile pe baza de vitamina B incetineste procesul de pierdere a facultatilor mentale care se instaleaza odata cu inaintarea in varsta, cauzand semne precoce de dementa, precum pierderea memoriei.
In cadrul unui experiment desfasurat pe parcursul a doi ani, cercetatorii au constatat ca administrarea suplimentelor pe baza de vitamine din complexul B a redus cu pana la 50% atrofierea creierului la un grup de persoane in varsta.
Punerea la punct a unui supliment vitaminic in masura sa franeze regresia cognitiva asociata inaintarii in varsta ar putea avea implicatii colosale. Circa 14 milioane de persoane in Europa, 1.5 milioane de persoane doar in Marea Britanie si 5 milioane de persoane in Statele Unite au probleme legate de pierderea memoriei si alte disfunctii cognitive, jumatate dintre acestea degenerand in
Alzheimer sau in alte forme de dementa senila pe parcursul a doar 5 ani.

Vitaminele B se gasesc in carne, cereale integrale si cartofi, favorizeaza cresterea si proliferarea celulara, intaresc
sistemul imunitar si ajuta la mentinerea sanatatii pielii si a oaselor.

“Este o descoperire exceptionala. Speram cu adevarat ca acest tratament atat de simplu si sigur sa poata frana instalarea Alzheimerului la multe persoane care sufera de o deteriorare cognitiva graduala”, a comentat David Smith, profesor in cadrul Departamentului de Farmacologie al Universitatii Oxford.
Efectele administrarii pe termen lung de doze mari de vitamine nu sunt in totalitate cunoscute, dar unii cercetatori considera ca pot cauza aparitia anumitor forme de cancer. “Cu toate acestea, eu tot as incerca aceasta terapie, fara nicio ezitare”, a declarat insa profesorul Smith.

Sursa: La Stampa
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

MESAJ DE LA INGERI ( 2)

Voi sunteti fiii acestui pamant! Voi sunteti fiii acestei tari! Sa nu uitati acest lucru! Cea mai mare protectie o aveti pe pamantul gliei natale!
Toti cei care aveti in suflet imboldul de a va intoarce, asa sa faceti!
Acest mesaj vi l-am transmis noi si voi il percepeti ca pe un presentiment si nu ca pe un mesaj, pentru ca va sunt blocate canalele de comunicare cu noi. Este timpul sa va intoarceti acasa. Aici veti fi protejati. Aici o sa va impliniti menirea divina pentru care ati venit pe acest pamant. Nu va mai faceti probleme ca veti muri de foame si ca in tara voastra este situatia, care este. Toate se vor orandui dupa vrerea Lui Dumnezeu ! Nu va spunem ca in tara voastra va curge lapte si miere! Nu! Dar trebuie sa intelegeti ca afara, vor incepe dezastrele. Muntii se vor darama, apele vor inunda, pamantul se va surpa.
Este timpul sa va intoarceti! Urmati-va instinctele si faceti cum va dicteaza ele, dar nu uitati: NU V-ATI NASCUT DE POMANA IN TARA VOASTRA! TOTUL ARE UN SENS SI O LOGICA IN CONCEPTIA LUI DUMNEZEU!
Poate v-ati intrebat mult timp de ce nu v-ati nascut in alta tara si v-ati nascut in asta, unde ati suferit atat de mult. In curand veti avea parte de marea revelatie personala! In curand veti intelege totul!
Acum e timpul sa decideti ce aveti de facut mai departe. In curand, lucrurile se vor schimba peste tot in lume, si pentru fiecare, inclusiv pentru voi toti.
Sa nu uitati acest lucru. Fiecare simte ce are de facut . Mai departe, liberul arbitru personal va decide.
Acesta este mesajul nostru catre voi!
Sa nu uitati, ca noi suntem langa voi, si va vom ajuta si calauzi in tot ceea ce veti intreprinde!
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ajute pe voi pe toti!

Mesal preluat de Sfatuitoarea

Povestea aurului românesc


Puţini români ştiu că ţara lor a avut şi încă are unele dintre cele mai mari rezerve de minereuri aurifere între toate ţările lumii. Povestea aurului pe meleagurile mioritice este una interesantă şi dureroasă, în egală măsură.
Războaie, invazii, trădări, jafuri naţionale, blesteme, peripeţii şi întâmplări de pomină, patimă şi nebunie, toate acestea au răscolit din plin destinul aurului nostru.
De la împăraţi persani şi romani, la împăraţi habsburgi, de la lideri comunişti până la vânătorii de comori sau companiile internaţionale atrase de aur precum însetatul de apă, saga metalului galben pare a fi departe de sfârşit.
Istorie în colb de aur
Istoria căutării şi prelucrării aurului în spaţiul carpato-danubiano-pontic este una deosebit de veche – preistorică.
Pe baza mai multor studii detaliate, se poate afirma că exploatarea aurului din zăcămintele de la Roşia Montană, Căraci şi Câinel, a început încă din timpuri preistorice.
Între popoarele antice, primii care au fost atraşi ca un magnet de aurul dacilor nu au fost romanii, aşa cum se crede în mod obişnuit, ci primele triburi de greci, care, în migraţia lor spre teritoriul de astăzi al Greciei, au trecut prin Munţii Apuseni, unde au jefuit zăcămintele de aur local, din care şi-au făurit monede. Unele studii istorico-lingvistice au sugerat chiar că termenul vechi grecesc pentru aur – khrūsos – ar veni de la numele Crişurilor, râurile noastre care străbat ţinuturile aurifere. Alte cercetări susţin că primele monede de aur greceşti conţineau acelaşi tip de aur cu cel extras şi astăzi din Apuseni.
Pe lista invadatorilor ahtiaţi după aurul din Apuseni au urmat, la rând, străvechii perşi. Herodotus, Părintele Istoriei, relata în scrierile sale cumm împăratul Darius, fiul lui Hystaspes, stăpânitor al tuturor perşilor, a pornit război împotriva triburilor dacice ale agatârşilor, care locuiau în Munţii Apuseni, îndeosebi pe malurile Mureşului de astăzi, pentru a-i jefui de aur, fiindcă această ramură a daco-geţilor se desfăta în podoabe de aur.
Faima minelor de aur ale Daciei a străbătut, astfel, Antichitatea până în epoca dominată de prezenţa Imperiului Roman. În lumea antică, aurul era adevăratul motor care grăbea căderea unei civilizaţii sau dezvoltarea alteia. Primele încercări de cucerire a minelor aurifere ale dacilor au apărut încă din perioada împăratului Domiţian. Dar cucerirea a fost desăvîrşită de Traian.
Acesta din urmă era ambiţiosul fiu al unui comandant de legiune de origine hispanică (celtiber). Ajuns, în cele din urmă, împărat, datorita calităţilor sale militare, Traian moşteneste o Romă sărăcită de cheltuielile fără măsură ale lui Domiţian şi ai cărei cetăţeni erau înglodaţi în datorii. Veştile despre aurul din munţii dacilor nu mai reprezentau de multă vreme o noutate. Pentru Imperiul Roman, ajuns aproape de apogeul politicii sale expansioniste, cucerirea Daciei şi instalarea legiunilor în munţii săi ar fi reprezentat un fapt de maxim interes strategic. Aceasta deoarece, pe lângă jefuirea strămoşilor noştri de aurul şi argintul strânse în generaţii, Roma ar fi stabilit astfel, la graniţa de răsărit, un avanpost important împotriva atacurilor venite din partea dacilor liberi aliaţi cu popoarele iraniene precum sarmaţii, sciţii si roxolanii, după cum avea să o demonstreze mai târziu Istoria. După celebra trădare a lui Bicilis, despre care unele surse istorice spun că era un scrib grec care făcea parte dintre apropiaţii regelui Decebal, şi nu o căpetenie dacă trădătoare, spre Roma urmau să mărşăluiască mii de care încărcate cu peste 160 de tone de aur pur şi 300 tone de argint!
În cei 166 ani de ocupare romană a Apusenilor, mineritul local al aurului s-a dezvoltat prin noi metode tehnologice de extragere şi prelucrare a preţiosului metal.
Există date istorice care dezvăluie faptul că, pe întreaga perioadă a ocupaţiei romane, nu mai puţin de 500 tone de aur şi 950 tone de argint au părăsit Dacia pentru a consolida economic Imperiul Roman.
În acest scop, romanii au adus în zonă coloni de origine traco-iliră, specializaţi în prelucrarea aurului. Minele erau conduse de un funcţionar numit chiar de împărat, denumit Procurator Aurarium, a cărui reşedinţă era în Zlatna.
Mai târziu, ungurii, turcii, austriecii şi ruşii au fost exploatatori şi jefuitori ai aurului din zăcămintele noastre.
Puţini români ştiu că oraşe pe care astăzi le admiră cu un sentiment de frustrare şi invidie, oraşe precum Budapesta, Viena, Roma, Istambul, Sankt Petersburg şi Moscova, au fost construite, în măsură mai mică sau mai mare, şi cu aur extras din zăcămintele noastre. După exploatarea zăcămintelor de către romani, a urmat o perioadă de pauză de circa 1.000 de ani, după care regii maghiari, urmaţi de imperialii austrieci de origine habsburgică, au reluat jefuirea aurului din Apuseni şi Maramureş. Conform unor documente istorice, într-un interval de doar 64 de ani, austriecii au scos din Transilvania o cantitate de 10 tone de aur.
Misterele aurului românesc
Orice geolog cu experienţă în domeniu ne va spune că zăcămintele aurifere apar sub două forme principale: aurul de filon şi cel aluvionar. Iniţial, toate zăcămintele s-au format în straturile de pământ şi rocă, fiind dispuse în filoane. În urma procesului natural de eroziune, determinat de apa ploilor, care desprindea mici fragmente de aur şi le transporta în pâraie şi alte cursuri de apă, apărea aşa-numitul aur aluvionar. Dacii au exploatat, în prima fază, aurul aluvionar, cu ajutorul blănurilor de oaie puse de-a curmezişul râurilor. Miţele de lână ale blănurilor aveau proprietatea de a reţine micile fragmente de aur, mai grele, lăsând să treacă majoritatea celorlalte impurităţi aduse de apă.
Conform informaţiilor publicate de dr. Bogdan Constantinescu, fizician şi cercetător ştiinţific principal al Institutului de Fizică şi Inginerie Nucleară “Horia Hulubei” din Bucureşti, aurul actual din Transilvania se găseşte aliat cu mult argint, până la 20% din compoziţie, fapt care-i conferă o culoare deschisă. Există, de asemenea, un obiect de aur dintr-un mormânt egiptean descoperit la Abydos, vechi de peste 4.000 de ani. Obiectul este compus din aur de culoare roşiatică, combinat cu telur şi stibiu. Telurul a fost descoperit într-un mineral din ţara noastră, fiind separat, pentru prima dată în lume, în anul 1782, din compuşii auriferi de la Săcărămb.
Am fost o ţară foarte bogată în aur, iar aurul aluvionar, de râu, se găsea în cantităţi importante în aproape toate râurile, până în perioada medievală târzie. Credeţi sau nu, dar majoritatea râurilor noastre erau, în trecut, aurifere. Argeşul, Dâmboviţa. Oltul, Siretul , Buzăul şi toate râurile din Ardeal şi Moldova aduceau cantităţi mari de aur. Dimitrie Cantemir relatează, în “Descriptio Moldaviae”, despre comunităţile de ţigani care erau lăsate de voievozi să culeagă, pur şi simplu, aurul din râuri, cu condiţia ca aceştia să-i plătească în fiecare an soţiei domnitorului o dare de 5 ocale de aur (adica 5 kilograme de aur). Un călător italian prin Moldova acelor vremuri relatează despre şatre de ţigani aurari care erau obligate să plătească o dare de 15 ocale de aur, ceea ce ne face să credem că unele cursuri de apă conţineau cantitaţi mai mari de aur decît celelalte.
Cadrilaterul de Aur
Astăzi, majoritatea rezervelor naţionale de aur sunt cantonate în Munţii Metaliferi (nume deloc întâmplător pentru aceşti munţi situaţi în sudul Apusenilor), în cadrul aşa-numitului Cadrilater de Aur, o suprafaţă de aproximativ 500 kilomteri pătraţi, încadrată între localităţile Săcărâmb, Căraci, Zlatna şi Baia de Arieş.
Maximul de extracţie auriferă din acest perimetru a fost atins în perioada Imperiului Austro-Ungar. Îndeosebi în intervalul de timp cuprins între sfârşitul secolului al XVIII-lea şi anul 1918, când Ardealul a revenit unde-i era locul, adică la patria-mamă, se estimează că de aici s-a exploatat o cantitate record de aur, în ciuda mijloacelor tehnice rudimentare.
Mineritul de adâncime se practica îndeosebi în raza localităţilor Săcărâmb, Crăciuneşti, Câinel, Ruda-Bran, Căraci, Baia de Criş, Ţebea, Almaşul Mare, Zlatna, Roşia Montană, Vulcoi Corabia şi Baia de Arieş. Mineritul se făcea doar prin forţa braţelor, minereurile bogate în aur fiind desprinse cu târnăcoape din măruntaiele muntelui şi încărcate în coşuri de răchită aşezate pe catâri. Minereul era mărunţit în celebrele şteampuri cu apă, după care era colectat pe ţesături din lână sau blănuri de oaie, ca pe vremea dacilor.
Exploatarea industrializată a ceea ce mai rămas din rezervele de aur ale Apusenilor a luat proporţii în perioada regimului comunist. Nicolae Ceauşescu a dat un ordin strict de extragere a unor cantităţi cât mai mari de aur; dacă în perioada interbelică se extrăgeau doar 2 tone de aur anual, Ceauşescu a ordonat extragerea a 4 tone pe an, deşi cheltuielile finale erau de zeci de ori mai mari decît valoarea pe piaţă a aurului la acea vreme.
Hoţii şi aventurierii aurului
Comorile şi tezaurele vechi rămase îngropate în pământul României sunt ameninţate, azi, de adevărate reţele organizate de infractori înarmaţi cu detectoare de metal de ultimă generaţie.
Aceste reţele nu cuprind doar “cavaleri ai norocului”, care speră să se îmbogăţească peste noapte, ci implică numeroase “persoane grele” din rândul autorităţilor, după cum au demonstrat-o cazuri destul de recente, cum a fost “Scandalul Brăţărilor Dacice”. Subiectul căutătorilor de aur din România include numeroase exemple, multe dintre ele relatate cu lux de amănunte de presă, de-a lungul timpului.
Cert este că se fură în continuare, mulţi vânători de aur colindând în special zona adiacentă cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, în speranţa descoperirii cosonilor, celebrele monede dacice din aur, sau a vaselor şi podoabelor făurite din acelaşi metal preţios.
Dacă ne reîntoarcem la situaţia rezervelor de aur rămase în Apuseni, Maramureş sau Banat, descoperim o întreagă industrie internaţională de exploatare a aurului care se îndreaptă cu paşi mărunţi, dar perseverenţi, spre Munţii Apuseni.
Miza este una deosebit de importantă, dacă ţinem cont de cotaţia tot mai mare pe care o are aurul la burse, la ora actuală. Mai mult de 20 de localităţi din 8 judeţe ale ţării vor fi cercetate amănunţit în căutarea aurului.
Trebuie doar un simplu search pe Internet pentru găsi numele a multe companii care, după informaţiile vehiculate în presă, ar fi primit licenţă să sape după aurul din România – în frunte cu controversata Gabriel Resources.
Nici Barrick Gold Corporation, cel mai mare producător de aur din lume, nu a trecut cu vederea aurul dacilor, acest grup canadian deţinând, la ora actuală, trei permise de prospecţiuni în judeţele Arad şi Caraş-Severin. Între marii jucători în hora aurului României se detaşează European Goldfields din Canada, Dacian Mining din Suedia (sic!), Romaltyn Ltd din Isle of Man, Valhalla Resources din Cipru, Samax România Ltd. din Marea Britanie şi Elisedor Ltd. din Cipru.
Unul dintre cei mai bogaţi şi puternici oligarhi ruşi, Mihail Prokhorov, este de asemenea interesat în expolatarea minereului aurifer de la noi. Conform informaţiilor vehiculate de mari cotidiene din Bucureşti, prosperul afacerist rus ar controla o companie implicată în industria de prelucrare a aurului din zona Baia Mare şi ar deţine trei licenţe de prospectare în judeţele Satu Mare şi Maramureş. Recent, au “transpirat” în presă unele informaţii trecute la capitolul “secret de stat”, conform cărora România ar mai deţine încă, în subsol, cantităţi de aur mult mai mari decăt cele estimate şi acceptate oficial.
În aceste condiţii, orice estimare a viitorului aurului românesc este extrem de nesigură, ţinând cont şi de climatul politic internaţional şi naţional de la ora actuală.
Şi atunci, întrebarea: “Oare aurul din subsolul României va fi exploatat în beneficiul statului şi al cetăţenilor români?”, devine una de al cărei răspuns ne temem cu toţii…
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Realităţile financiare şi demografice ale NATO

JR Nyquist: NATO’s Financial and Demographic Realities (Financial Sense):
Secretarul Apărării, Robert Gates, a rostit vineri un discurs cu privire la viitorul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO). Potrivit lui Gates, NATO a acumulat “lacune serioase în domeniul capacităţii” şi suferă de “deficienţe instituţionale”. Alianţa, a spus el, trebuie să fie remediată, dacă se aşteaptă ca ea să rămână viabilă. Iar apoi a vorbit despre “dificultatea crescândă pentru SUA în susţinerea sprijinului actual pentru NATO, contribuabilul american continuând să suporte cea mai mare parte a sarcinii în Alianţă”. Gates şi-a înmuiat apoi vehemenţa acestui ultim punct, explicând că el împărtăşeşte “aceste opinii în spiritul de solidaritate şi prietenie, cu convingerea că prietenii adevăraţi trebuie să vorbească uneori direct unul cu celălalt …”.
Se pare că forţele europene trimise în Afghanistan au fost surprinse să se găsească “într-o luptă dură împotriva unor talibani hotărâţi, care revin în forţă din sanctuarele lor din Pakistan”. Gates a vorbit despre “Incapacitatea multor aliaţi de a îndeplini angajamentele convenite”. Războiul afgan, a adăugat el, este o afacere în care se intră şi se iese “toţi, odată”. Cu peste 2 milioane efective europene, NATO a avut probleme cu sustinerea unei desfăşurări de 25 – 40.000 de soldaţi. În ceea ce priveşte situaţia din Libia, Gates a declarat că “a devenit dureros de clar că neajunsuri similare – în capacitate şi voinţă – au potenţialul de a pune în pericol capacitatea Alianţei de a efectua o campanie aer-mare integrată, eficientă şi susţinută”.
Două treimi din membrii NATO nu au furnizat forţe pentru campania din Libia. “Sincer”, a spus Gates, “mulţi dintre acei aliaţi care stau pe margine fac acest lucru nu fiindcă nu doresc să participe, ci pur şi simplu pentru că ei nu pot. Capabilităţile lor militare pur şi simplu nu există”. Continuând să vorbească fără menajamente, Gates s-a referit la “cei care doresc şi sunt capabil să plătească preţul şi să ducă poverile angajamentelor alianţei, şi cei care se bucură de beneficiile statutului de membru NATO… dar nu vor să împartă riscurile şi costurile”. El a spus că acest lucru este “inacceptabil”. Există o “lipsă de voinţă”, a spus el. După 9/11 cheltuielile NATO pentru apărare au scăzut cu aproape 15%.
Gates a sugerat că slăbiciunea militară a Europei este tot mai mare şi este sortită să continue, şi să se agraveze. Această slăbiciune în creştere se datorează “realităţilor politice şi demografice”. Secretarul Apărării s-a referit la declinul populaţiei Europei; care se datorează eşecului de a avea copii. Declinul populaţiei Europei se accelerează, iar un expert german a explicat recent – mama medie germană are un fiu pentru a-l trimite în luptă. (http://www.youtube.com/watch?v=-q1KkXZkPa8). Europenii se pot considera ca fiind “superiori” altora. “Am depăşit războiul”, ar dori ei să spună. Dar, în realitate, superioritatea lor constă într-o penurie de tineri.
“După cum ştiţi cu toţii”, a spus Gates, “situaţia fiscală gravă a Americii pune acum presiune asupra bugetului nostru de apărare…”. Statele Unite nu mai pot duce prea mult timp povara. Acest lucru nu înseamnă că Statele Unite se vor retrage de la “responsabilităţile sale globale”. Gates a declarat că preşedintele Obama consideră că aceasta ar fi o “greşeală gravă”. Cu toate acestea, dacă Statele Unite nu pot continua plata cheltuielilor curente de apărare, şi dacă ţările europene nu vor contribui mai mult, viabilitatea NATO ar putea fi pusă în discuţie. Potrivit lui Gates, ponderea care revine SUA din totalul cheltuielilor NATO pentru apărare a crescut cu peste 75% de la căderea Zidului Berlinului. Acest lucru nu poate fi susţinut.
Anticipând problemele financiare în creştere de acasă, Gates a spus: “Realitatea brutală este că va scădea voinţa şi răbdarea în Congresul SUA – şi în corpul politic american, în sens larg – de a cheltui fonduri din ce în ce mai preţioase în numele unor naţiuni care aparent nu doresc să aloce resursele necesare… propriei apărări”. Cu alte cuvinte, americanii au obosit să tot plătească. Dacă tendinţele actuale continuă, Gates a avertizat: “Viitorii liderii politici din SUA… ar putea considera că randamentul investiţiilor Americii în NATO nu merită costurile”.
Situaţia demografică a Europei era cunoscută de mulţi ani. Nimic nu a fost făcut, şi nu este probabil să fie făcut ceva în viitor. Există un pasaj celebru scris de istoricul antic grec Polybius despre prăbuşirea demografică a Greciei în secolul al doilea î.Hr. : “În timpul nostru toată Grecia a fost molipsită de o lipsă de copii şi, în general, de o descompunere a populaţiei, datorită căreia oraşele au fost golite de locuitori, şi a rezultat un eşec de productivitate, deşi nu au existat războaie lungi sau molimi grave printre noi”. Polybius a scris în altă parte despre declinul respectării preceptelor religioase în Grecia, şi despre un declin al onestităţii.
De ce au suferit grecii un declin al populaţiei? Potrivit Polybius, “acest rău a crescut rapid printre noi, şi fără să atragă atenţia, prin bărbaţii noştri prinşi de patima pentru spectacol şi bani şi de plăcerile unei vieţi inactive, şi, în consecinţă, fie nu se căsătoreau deloc, sau, dacă se căsătoreau, refuzând să crească copiii care s-au născut, sau crescând cel mult unul sau doi dintre mai mulţi…”. Pentru a împiedica abandonul de copii, autorităţile chiar au dat “legi pentru păstrarea sugarilor”. Dar dezastrul, cu toate acestea, i-a lovit pe greci.
La rândul său, Roma, deasemenea, a suferit un declin demografic (130 de ani mai târziu). Împăratul Augustus a rostit un discurs celebru dinaintea cetăţenilor romani. “Cum ar trebui să mă adresez vouă?”, a întrebat el. “Ca romani? Sunteţi pe cale să vă pierdeţi acest nume. Adevărul este că sunteţi pe un curs de coliziune cu eşecul nostru natural. Ce s-ar fi ales de omenire, dacă toţi s-ar fi comportat ca voi? Sunteţi criminali, în sensul de a nu da viaţă celor care ar fi urmaşii vostri, şi trădători, în sensul de a lăsa ţara voastră lipsită de moştenitori”. Aceste cuvinte ar putea fi aplicate Europei de astăzi, şi americanilor de origine europeană. Dar Secretarul Gates nu a mers atât de departe ca Augustus.
“Realitatea demografică” de azi are o latură financiară. Pe măsură ce populaţia îmbătrâneşte, ce oamenii se pensionează, situaţia financiară a tuturor ţărilor occidentale devine mai constrângătoare. Banii sunt luaţi din bugete pentru plata pensiilor. Priviţi în jur şi daţi-vă seama cât de multe ţări europene îmbătrânesc. Uitaţi-vă la baby boomers, aici, în America. Cu o criză financiară la orizont pentru China (deasemenea), şi probleme în creştere în America, şi tot felul de comportamente problematic care se manifestă pe toate laturile, la ce ne putem aştepta? Nu trebuie să ne aşteptăm la mai mulţi bani – nici chiar pentru apărarea comună.
>> Robert Gates: “Viitorul alianţei NATO e tulbure”
Sursa: Prioritate de dreapta

Povestea stancii…. “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca



Un om dormea in coliba lui, cand dintr-odata, intr-o noapte, camera s-a umplut de Lumina si i-a aparut Dumnezeu.
Domnul i-a cerut sa faca o munca pentru el si i-a aratat o stanca mare din fata colibei.
I-a explicat ca va trebui sa impinga piatra zilnic, cu toate puterile sale, ceea ce omul a si facut.
Multi ani a muncit din greu, de la rasaritul la apusul soarelui, impingea din toate puterile, cu umerii proptiti pe suprafata masiva si rece a stancii de neclinitit.
In fiecare noapte barbatul se intorcea trist si istovit in coliba lui, simtind ca intreaga zi a irosit-o degeaba.
Tocmai cand barbatul era mai descurajat, “adversarul” (Satana) a decis sa-si faca aparitia in gandurile plicitisite ale acestuia :
- De atata timp impingi piatra si ea nici nu s-a clintit.
Asa incat omul a ramas cu impresia ca sarcina lui este imposibil de realizat si ca toata munca lui va fi un esec.
Aceste idei l-au deprimat si descurajat pe barbat.
“Adversarul” i-a spus:
- De ce te distrugi singur pentru asta? Petrece-ti timpul facand doar un efort minim si te vei simti mai bine.
Barbatul ostenit tocmai asa isi propusese sa faca, dar inainte de asta a decis sa se roage si sa-si spuna pasul lui Domnului.
- Doamne, a spus, am muncit mult si greu pentru Tine, adunandu-mi toate puterile sa fac ce mi-ai cerut. Acuma, dupa atata timp, nu am reusit sa misc piatra nici cu jumatate de milimetru. Cu ce am gresit? De ce am esuat?”
Domnul i-a raspuns intelegator:
- Prietene, cand ti-am cerut sa-mi slujesti si tu ai acceptat, ti-am spus ca sarcina ta era sa impingi cu toate puterile in stanca, ceea ce ai si facut.
Niciodata nu am spus ca astept ca tu sa o misti. Sarcina ta era doar sa impingi.
Si acum vii la Mine obosit spunand ca ai esuat. Dar chiar asta e realitatea??? Priveste la tine…
Bratele iti sunt puternice si musculoase, spatele e vanjos si bronzat, mainile iti sunt batatorite de atata apasare, picioarele ti-au devenit solide si puternice.
Te-ai dezvoltat mult si capacitatile tale sunt peste ce te-ai fi putut astepta sa ai.
Adevarat, nu ai miscat stanca. Dar vocatia ta a fost sa ma asculti si sa impingi, ca sa-ti pui la incercare credinta si increderea in intelepciunea Mea.
Ceea ce ai si facut. Acum Eu, prietene, voi muta stanca.
Cateodata, cand auzim cuvantul lui Dumnezeu, avem tendinta sa ne folosim gandirea pentru a descifra ce vrea El, cand, de obicei, El nu ne cere decat simpla ascultare si incredere in El.
Cu toate ca noi credem ca prin credinta mutam muntii, de fapt tot Dumnezeu este cel care ii muta din loc.
“Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.” – Arsenie Boca

Sursa: Dezvatatorul

Ne răspunde Dumnezeu la rugăciuni?

Ce putem face pentru ca Dumnezeu să ne asculte rugăciunile?

Cum să ne rugăm... în aşa fel încât să ne fie ascultate rugăciunile

naturaAi cunoscut vreodată pe cineva care să se încreadă în Dumnezeu din toată inima? Când nu credeam în Dumnezeu, aveam o prietenă bună care se ruga adesea lui Dumnezeu. Ei bine, în fiecare săptămână îmi spunea despre o dificultate sau un lucru din viaţa ei pe care îl încredinţa în grija lui Dumnezeu. Şi, invariabil, în fiecare săptămână eram martoră la un lucru neobişnuit făcut de Dumnezeu ca răspuns la rugăciunea ei din acea săptămână. Nici nu-ţi poţi închipui cât de greu îi este unui ateu să fie nevoit să constate acest lucru săptămână de săptămână! După o vreme, nu mai merge să argumentezi că totul este o „coincidenţă”...
Dar de ce îi asculta Dumnezeu rugăciunile prietenei mele? Motivul principal: fiindcă ea avea o relaţie cu El şi voia să facă voia Lui. Şi, într-adevăr, ea asculta ce îi spunea Dumnezeu. Considera că El are dreptul de a o îndruma în viaţă şi ea chiar se bucura că aşa stau lucrurile! De aceea atunci când se ruga în legătură cu diferite lucruri, făcea ceva firesc, dată fiind legătura ei cu Dumnezeu. Venea la Dumnezeu cu toată încrederea şi-I vorbea despre nevoile, despre îngrijorările ei şi despre orice altceva se întâmpla în viaţa ei. În plus, din ceea ce citise în Biblie, se convinsese că Dumnezeu dorea ca ea să se bizuie pe El în acest mod.
Mai exact, viaţa ei demonstra ceea ce spune versetul acesta din Sfânta Scriptură: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.”1 „Căci ochii Domnului sunt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor...”2

Atunci cum se face că Dumnezeu nu ia aminte la rugăciunile tuturor oamenilor?

Poate deoarece nu toţi oamenii au o legătură personală cu El... Or fi ştiind ei că există Dumnezeu, poate chiar I se închină din când în când. Cât despre cei care nu par să primească niciodată răspuns la rugăciunile lor... probabil că lucrurile stau astfel din cauză că nu au o relaţie personală cu Dumnezeu şi, mai mult, niciodată nu au primit de la Dumnezeu iertarea completă pentru păcatele lor. Te întrebi ce legătură are una cu alta?! Îţi explic imediat. „Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund Faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte!”3
Este destul de normal să simţim această despărţire de Dumnezeu. Ce se întâmplă de obicei când oamenii încep să-L roage ceva pe Dumnezeu? Îşi încep rugăciunea astfel: „Doamne, am mare nevoie să mă ajuţi cu problema asta...” Apoi fac o pauză şi reiau: „Sunt conştient de faptul că nu sunt o persoană perfectă... că, de fapt, nu am nici un drept să Te rog acest lucru...” Iată, oamenii îşi dau seama că sunt păcătoşi... şi îşi mai dau seama că nu doar ei îşi dau seama de acest lucru, ci şi Dumnezeu! Şi atunci se gândesc: „Hei, pe cine caut eu să păcălesc?” Însă ceea ce s-ar putea să nu ştie ei... este cum pot primi de la Dumnezeu iertarea pentru toate păcatele. E posibil să nu ştie că pot începe o relaţie cu Dumnezeu şi că atunci Dumnezeu îi va auzi... Va lua aminte la rugăciunile lor.

Pe ce se bizuie rugăciunile noastre?

Mai întâi trebuie să ai o relaţie cu Dumnezeu. Închipuie-ţi că un student se duce la rectorul universităţii sale (pe care nici nu-l cunoaşte, de altfel) şi îl roagă să îl gireze pentru un împrumut bancar. Ce şanse de reuşită ar avea? ZERO. (Bine, pornim de la premiza că rectorul nu este un iresponsabil!) Dar dacă fiica rectorului şi-ar ruga tatăl s-o gireze pentru un împrumut bancar, totul s-ar rezolva. De ce? Fiindcă se cunosc şi, mai mult chiar, au o relaţie. Relaţiile pe care le avem cu ceilalţi schimbă totul.
Cum stau lucrurile cu Dumnezeu? Ei bine, când persoana respectivă este un copil al lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu o cunoaşte şi ia aminte la rugăciunile sale. Iisus a spus: „Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele şi ele Mă cunosc pe Mine... Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine. Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.”4
Aşadar, Îl cunoşti pe Dumnezeu cu adevărat? Dar El te cunoaşte? Ai o relaţie cu El, care să îţi garanteze că ia aminte la rugăciunile tale? Sau pentru tine Dumnezeu este departe; există mai degrabă la nivel teoretic decât practic? Dacă Dumnezeu este departe de tine sau dacă nu eşti sigur(ă) că Îl cunoşti, citeşte aici cum poţi începe o relaţie cu El chiar acum: Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

Precis îmi va asculta Dumnezeu rugăciunea?

Iisus Hristos le face o ofertă extrem de generoasă acelora care Îl cunosc cu adevărat şi se bizuie pe El: „Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea şi vi se va da.”5 Sintagmele „a rămâne” în El şi „dacă rămân în voi cuvintele Mele” înseamnă să ne ducem viaţa luându-L şi pe El în calcul, bizuindu-ne pe El, ascultând ce are să ne spună. Atunci putem să-L rugăm orice dorim. Iată o altă condiţie: „Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut.”6 Dumnezeu ne ascultă rugăciunile potrivit voii Sale (şi pe măsura înţelepciunii, a sfinţeniei Sale, a dragostei pe care ne-o poartă etc.).
Ştii care este punctul în care ne împotmolim? Când ne închipuim că ştim ce vrea Dumnezeu... fiindcă nouă ni se pare că un anumit lucru este foarte firesc! Noi presupunem că la fiecare rugăciune este doar un singur „răspuns” potrivit, gândindu-ne desigur că ACELA este cel dorit de Dumnezeu. Şi atunci lucrurile se complică. Noi, oamenii, nu suntem stâpâni pe timp şi nu ştim toate lucrurile. Noi deţinem doar anumite informaţii despre o situaţie şi despre efectele din viitor pe care o anumită acţiune le va avea asupra situaţiei respective. Dar Dumnezeu ne înţelege pe deplin situaţia. Numai El ştie ce efect va avea o anumită acţiune asupra vieţii noastre sau în mersul istoriei. Iar scopurile Sale s-ar putea să depăşească cu mult ideile noastre cele mai îndrăzneţe. Prin urmare, Dumnezeu nu Se va apuca să facă ceva pur şi simplu fiindcă am ajuns noi la concluzia că asta trebuie să vrea.

Ce doreşte Dumnezeu să facă pentru noi?

Aş putea umple pagini întregi cu intenţiile lui Dumnezeu în ceea ce ne priveşte. Toată Biblia ne descrie ce fel de relaţie doreşte Dumnezeu să aibă cu noi şi ce fel de viaţă vrea să ne dăruiască. Iată mai jos doar câteva exemple:
„Totuşi Domnul aşteaptă să Se milostivească de voi şi Se va scula să vă dea îndurare, căci Domnul este un Dumnezeu drept: ferice de toţi cei ce nădăjduiesc în El!”7 Ai auzit? „Domnul aşteaptă să Se milostivească de tine.” „Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite... El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El.”8 Domnul iubeşte pe cei ce se tem de El, pe cei ce nădăjduiesc în bunătatea Lui.”9
Şi totuşi, cea mai mare dovadă de dragoste şi de devotament pe care ne-a arătat-o Dumnezeu este aceasta, descrisă de Iisus: „Nu este mai mare dragoste decât să-şi dea cineva viaţa pentru prietenii săi”10 - adică exact ceea ce a făcut Isus pentru noi. Şi atunci: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”11

De ce unele rugăciuni nu sunt „ascultate”?

Unii oameni se îmbolnăvesc şi chiar mor; alţii au probleme financiare; alţii se pot confrunta cu diferite alte dificultăţi. Ce se poate face atunci?
Dumnezeu ne spune să ne lăsăm grijile în seama Sa. Chiar şi când o situaţie rămâne apăsătoare: „Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El Însuşi îngrijeşte de voi.”12 Chiar dacă situaţia pare scăpată de sub control, totuşi nu este... Chiar atunci când lumea întreagă pare să se prăbuşească, Dumnezeu ne poate ajuta să rămânem în picioare. În acele clipe omul poate fi foarte recunoscător că Îl cunoaşte pe Dumnezeu.
„Domnul este aproape. Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Iisus.”13 Soluţiile, rezolvările pe care le poate găsi Dumnezeu la problema respectivă depăşesc cu mult tot ce am crede noi că este cu putinţă. Probabil că orice persoană care-L urmează cu adevărat pe Hristos ar putea da exemple de acest gen din viaţa sa. Însă chiar dacă situaţia nu se îmbunătăţeşte, în ciuda problemelor cu care ne confruntăm, Dumnezeu ne poate da pace. Iisus Hristos a spus: „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”14
În această clipă (când situaţia este încă încâlcită), Dumnezeu ne cere să ne încredem în El în continuare - să „umblăm prin credinţă, nu prin vedere”, după cum spune Biblia. Dar nu este vorba de credinţă oarbă. Ci este vorba că ne bizuim pe caracterul lui Dumnezeu. Maşina care merge pe un pod solid se sprijină în totalitate pe soliditatea podului; nu contează ce crede şoferul, ce gândeşte sau ce discută cu pasagerul de lângă el. Maşina ajunge în siguranţă la celălalt capăt al podului datorită solidităţii podului, în care şoferul a ales să creadă de la bun început.
În mod asemănător Dumnezeu ne cere să ne încredem în integritatea şi în caracterul Său... în îndurarea, în dragostea, în înţelepciunea Sa. El spune: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi păstrez bunătatea Mea.”15 „Popoare, în orice vreme, încredeţi-vă în El, vărsaţi-vă inimile înaintea Lui! Dumnezeu este adăpostul nostru.”16

În concluzie... Cum să ne rugăm

Dumnezeu ascultă rugăciunile copiilor Săi (adică ale acelora care L-au primit în viaţa lor şi caută să-L urmeze). El ne roagă să aducem în rugăciune orice ne preocupă şi El se va ocupa de problema respectivă cât mai bine, potrivit voii Sale. Când ne confruntăm cu dificultăţi, trebuie să ne aruncăm îngrijorările asupra Sa şi vom primi pace de la El, în ciuda situaţiei neprielnice. Credinţa şi nădejdea noastră se bizuie pe caracterul lui Dumnezeu: cu cât Îl cunoaştem mai bine, cu atât ne putem încrede mai mult în El.

Articol de Marilyn Adamson
http://www.everystudent.ro/a/rugaciuni.html?gclid=CNu-9pbttKkCFQms3god0E0rgw

Tu vei fi ceea ce trebuie sa fii








Fiecare poveste are un inceput. Povestea mea nu are nici inceput si nici sfarsit. Povestea pe care o scriu se scrie singura pentru ca este o scrisoare de dragoste catre tine,  asa ca tu esti prima si ultima mea fila. Si pentru ca El mi-a spus astazi “daca vrei sa ma auzi asculta-ma cu inima!”, am inceput sa Il ascult.
Paseam catre casa si priveam cerul. O lacrima a coborat pe obraz si apoi inca una, si inca una… si mi-am dat seama ca plang dar plangeam diferit. Erau lacrimi care curata, lacrimi care se simteau in suflet, erau lacrimile sufletului. Imi simteam toate existentele intr-una singura. Imi simteam inima ca intr-o menghina si cum incep sa ma sufoc.  Mi-am spalat ochii cu apa rece si am privit in mine ca sa pot intelege durerea, de unde vine si ce are de gand cu mine. Am stat in intuneric cateva clipe, am aprins o lumanare si m-am hotarat sa incep sa scriu.
Insa nu reuseam sa scriu decat durerea si cum invat in fiecare zi, cum fiecare moment ma transforma, ma ridica aproape de cer iar apoi imi da drumul in gol.  Pierd contactul cu mine… dar am redescoperit placerea de a zbura. Ma opresc sa privesc Omul insa nu pot privi mai mult decat ochii, caci asa m-ai invatat Invatatorule, sa privesc sufletul, i-am spus.
Si ma intorc, in acelasi loc si caut sa inteleg de ce aceasta lectie din nou, de ce acum, de ce eu sunt lectia. Ma simt ca si cum aproape nu mai sunt decat o mica parte din mine. As vrea ca cineva sa imi spuna ca va fi bine.
Sunt doar emotii care m-au luat prin surprindere…. imi spun mancand inca o bucata de ciocolata… 3d sau nu, ele sunt. Asa ca nu le lua in seama, caci nu conteaza atat de mult ce am scris acum sau ceea ce iti voi scrie, conteaza ce am scris in suflet, iar daca privesti mai atent poti citi.
Toate cuvintele mi se opresc inainte de a fi rostite si de aceea nu pot decat sa le scriu dar numai daca trec prin suflet. Caci ceea ce este nu are cum sa fie altfel. Sunt poate doar in perioada de vindecare, ….. a sufletului.
Si atunci El mi-a vorbit:
Chemarea vine intotdeuna cand stii sa asculti, cu inima. Fii pregatita sa primesti ceea ce este atat de aproape de tine, pe care nu poti vedea pentru ca nu ai invatat inca iubirea.
Vei primi ceea ce astepti cand vei plange ultima lacrima, cand vei privi ultimul apus de soare asa cum esti ACUM. Asa ca, Stapaneste ziua!
Vei primi codul si ultima ta lectie. Nu esti singura, niciodata! Caci ultima lectie esti TU! Iar Tu vei fi ceea ce trebuie sa fii!
Atunci i-am multumit si L-am cuprins cu inima. Sunt aproape, i-am spus. Atat!

Sursa: karyn