miercuri, 24 august 2011

SOCANT! Un nou “Cernobal” a fost tinut secret de ucraineni

SOCANT! Un nou “Cernobal” a fost tinut secret de ucraineni
Un grup de ecologi independenti a descoperit in regiunea ucraineana Dnepropetrovsk o zona in care nivelul radiatiilor radioactive este mai mare chiar decat in celebrul Cernobal, anunta cotidianul Segodnya, preluat de marile agentii de presa din lume.
In prima instanta, autoritatile locale au negat raportul, sustinand ca ecologistii au folosit echipament stiintific neautorizat in Ucraina. Locul cu pricina este o mina de uraniu abandonata, situata in apropierea satului Dovhyvka.
"Detectorul meu de radiatii s-a oprit la valoarea de 2.611 micro Roentgeni pe ora, in timp ce nivelul normal de radioactivitate trebuie sa fie in jur de doar 30 de Roentgeni pe ora, pentru ca expunerea sa nu devina periculoasa. Pana si in apropierea reactorului de la Cernobal, nivelul radiatiilor nu trece in prezent, de 500-600 micro Roentgeni pe ora. Radiatiile nu-i vor ucide instananeu pe oameni, dar nici bine nu le va fi pe viitor. Problema cea mai grava consta in faptul ca nu exista niciun semn care sa avertizeze oameni de pericolul din acesta zona", declara Oleskiy Vedmidsly, conducatorul echipei de ecologisti care a efectuat masuratorile la mina de uraniu.
Organizatiile ecologiste din Ucraina sustin ca o cantitate de peste 7 milioane de tone de steril radioactiv se afla ingropata sub mina abandonata. Localnicii isi pasc oile si vitele in apropiere, neavand nici cea mai mica idee de pericolele la care se expun.
Regiunea Dnepropetrovsk se afla la mai putin de 700km de Romania. Click pentru harta
Sursa: RiaNovosti

Japonezii caută orezul „imun” la cesiu

Japonezii caută orezul „imun” la cesiu
Cercetătorii din Japonia testează peste 100 de soiuri de orez în încercarea de a dezvolta o cultură care să fie rezistentă la cesiul radioactiv.
Cum sezonul de recoltare se apropie, culturile de orez din nord-estul Japoniei vor trebui să fie distruse, după ce au fost contaminate cu substanţe radioactive în urma cutremurului şi al tsunami-ului din luna martie a acestui an, care au avariat grav centrala nucleară Fukushima.

Autorităţile au admis faptul că va dura zeci de ani ca zonele acestea să fie decontaminate, dar oamenii de ştiinţă de la Centrul de Tehnologie Agricolă Fukushima speră ca un soi de orez, rezistent la cesiu, să le permită fermierilor locali să reînceapă cultivarea.

Lucrând împreună cu experţii în agricultură de la Universitatea din Tokyo, cercetătorii testează peste de 110 soiuri de orez provenit din toate colţurile lumii, pentru a determina dacă există vreunul rezistent la absorbţia cesiului din sol.

De asemenea, ei intenţionează să încrucişeze orice soiuri care pare promiţătoare, în ideea de a crea o plantă care să reziste la efectele expunerii prelungite la radioactivitate şi să rămână inofensivă pentru oamenii care o consumă.

Ministerul Agriculturii din Japonia a mai studiat impactul radioactivităţii asupra culturilor, incluzând orezul, dar cercetătorii au declarat presei locale că aceasta este prima dată când astfel de teste au fost efectuate pe culturile de orez expuse la niveluri ridicate de radiaţii.

Instalaţiile de testare au detectat niveluri de cesiu radioactiv de 3.700 de bequereli pe kilogram în solurile în care se cultiva orezul. Guvernul a stabilit 5.000 de bequereli ca fiind nivelul-limită, pentru a cultiva orezul.

Radioactivitate a mai fost descoperită în rezervele de apă din nord-estul Japoniei şi în Tokyo, precum şi în frunzele vegetalelor crescute în zonele afectate, ca şi în peşte şi produse marine capturate în apele de coastă.

Sursa: Telegraph

Cutremur de 6,8 grade a lovit Peru. Nu a fost emisă nicio atenţionare de tsunami pentru Hawaii

 Autor: Adrian Voicu
Un cutremur de 6,8 grade a lovit nordul Peru-ului, în apropiere de graniţa cu Brazilia, conform Institutului american de seismologie (USGS).
Epicentrul a fost localizat la 82 de kilometri nord de Pucallpa, Peru; 204 kilometri vest de Cruzeiro do Sul, Brazilia; 312 kilometri nord-est de Huanuco, Peru şi 568 kilometri nord-nord-est de Lima, Peru. Nu a fost emisă nicio atenţionare de tsunami pentru insulele Hawaii.

Sursa: zf.ro

Un mega-tunel va face legătura între Rusia şi SUA VEZI HARTA

Rusia a dat undă verde pentru construirea tunelului de 65 de mile (aproximativ 105 kilometri) care va face legătura între Asia şi America de Nord, prin Strâmtoarea Bering. Va fi cel mai lung tunel din lume.

După construirea tunelului, se va putea circula cu trenuri de mare viteză de la Moscova la New York. Inginerii care se vor ocupa de proiect spun că nu există niciun impediment în realizarea proiectului.
Ideea unui astfel de tunel a apărut pentru prima dată în 1905, pe vremea Ţarului Nicolai II, scrie dailymail.co.uk.

Proiectul tunelului transcontinental a fost discutat la Conferinţa Internaţională privind dezvoltarea integrată a infrastructurii ce a avut loc la Yakutsk.
Tunelul va fi de două ori mai lung decât cel care face legătura între Marea Britanie şi Franţa. Conform unui calcul, o călătorie de la Londra la New York, va dura 14 zile şi 23 de ore. Pasagerii vor avea parte de peisaje superbe din Siberia şi Alaska.


Sursa:  REALITATEA.NET

Un OZN imens observat deasupra Romei VIDEO

Un utilizator YouTube din Roma, Italia, a postat un misterios videoclip despre care spune că ar înfăţişa un OZN imens, cu multe lumini strălucitoare.

OZN la Roma / FOTO: YouTube
Filmuleţul a fost realizată pe 20 august 2011, la ora 01:25.

Obiectul nu îşi modifică poziţia în timpul celor 2.18 secunde de filmare, aşa că se poate ca obiectul neindentificat să fi făcut parte dintr-un turn. Imaginile nu au fost încă analizate de experţi, însă majoritatea oamenilor care au comentat videoclipul cred că utilizatorul YouTube s-a înşelat profund.


Sursa: REALITATEA.NET

Mai multe OZN-uri, filmate deasupra Cataluniei, în Spania VIDEO

Mai multe lumini ciudate au fost observate deasupra provinciei Taragona. Martorii au spus că luminile se aflau foarte sus şi au putut filma suficient de mult pentru a arăta că nu aparţineau unor avioane sau elicoptere.

OZN-uri, deasupra Cataluniei / FOTO: YouTube
Nu se ştie exact de la ce anume proveneau luminile. Ar putea fi aparate militare secrete sau lanterne chinezeşti, răspunsul rămâne un mister.

A inceput numaratoarea inversa. Cum se imbogatesc intreprinzatorii americani din apocalipsa anuntata in 2012

 autor: incont.ro
Potrivit unor interpretari ale calendarului Mayas, sfarsitul lumii va veni in timpul solstitiului de iarna (21 decembrie) 2012. Iar antreprenorii care sustin ca trebuie ca omenirea sa lupte pentru supravietuire au inceput deja sa se pregateasca pentru ziua cea mare. Afacerile tematice sunt in plina expansiune in America, scrie Time.

Daca te asteptai ca isteria cu sfarsiul lumii care urma sa aiba loc pe 21 mai anul acesta sa ia sfarsit odata cu depasirea momentului, te-ai inselat.
Desi amatorii de senzational s-au desumflat dupa ce lumea nu s-a sfarsit pe 21 mai, exista suficienti oameni care sa le ia locul si sa tina subiectul pe tapet.
 
Actuala teorie apocaliptica despre sfaristul lumii in 2012 este fie ca pamantul se va ciocni cu o gaura neagra, fie de o alta planeta, cert este ca lumea pe care o stim acum nu va mai fi la fel.
 
Ceea ce stim cu siguranta este faptul ca oamenii fac bani din aceasta idee. In Arizona, de exemplu, antreprenorii s-au pus pe treaba de ceva vreme.
 
Astfel, site-ul 2012supplies.com, de pe care se pot cumpara masti de gaze, mancare deshidratata, conserve si tot felul de produse „necesare” in caz de apocalipsa, a fost lansat de un barbat din Mesa, Arizona.
 
Altii au facut bloguri sau scriu carti despre cum isi imagineaza ca se vor intampla lucrurile in 2012 si lanseaza tot felul de teorii despre supravieturire in caz de dezastru.
 
De ce sunt dispusi oamenii sa creada asemenea teorii si sa cheltuiaca timp, efort si bani pentru a se pregati pentru ceva ce o minte rationala stie ca este putin probabil sa se intample?
 
Chiar daca multi stiu ca nu va veni apocalipsa in 2012, sa fie pregatiti le ofera un confort psihologic”, spune profesorul de psihologie James Ward.
 
Ceea ce descopera antreprenorii pusi sa faca bani din venirea sfarsitului lumii este faptul ca oamenii vor sa fie pregatiti pentru catastrofe. Comenzile pentru provizii de apa si de produse semi-preparate au explodat in America, dupa cutremurul si tsunami-ul din aceasta primavara din Japonia, ca o reactie psihologica fireasca de teama in fata dezastrelor naturale.
 
Vanzatorii au realizat atunci ca din teama oamenilor de catastrofe naturale sau economice se pot face bani frumosi. Astfel , vanzarile la obiectele specifice care sa te ajute sa supravietuiesti in caz de calamitati naturale au crescut brusc, sporind profiturile oamenilor de afaceri.
 
Si, spre deosebire de apocalipse, dezastrele naturale nu vin la o anumita data, insotite de teorii bizare, ceea ce este foarte bine pentru afaceri. Catastrofele naturale se pot intampla in orice moment, fara niciun fel de explicatii anterioare si, multumita antreprenorilor, oamenii pot cumpara produse care sa-i ajute sa supravietuiasca, oricand doresc.
Sursa: Incont.ro

SEPTEMBRIE, O LUNĂ DE FOC PENTRU NOUL ORIENT MIJLOCIU

Prinsă între contestarea vehementă a regimului său de către SUA şi UE, susţinut, însă, de Rusia tandemului Medvedev-Putin, şi odată cu căderea de la putere a colonelului Muammar el-Ghaddafi, în Libia, Siria va deveni “capul de afiş” al POLITICII mondiale şi germenele Noului Orient Mijlociu. “Assad va cădea pînă la sfîrşitul Ramadanului”, spuneau contestatarii săi. Adică, pînă la începutul lui septembrie! Chair extrem de prudentul Sultan, de la Riad, i-a retras sprijinul politic, trăgînd un semnal decisiv între ţările arabe. Dar, se ştie că Arabia Saudită a jucat un rol central şi în debarcarea de la putere a lui Saddam Hussein, salvîndu-şi astfel monarhia wahabbită în faţa valului expansionist al şiismului iranian şi… allawit… Tunisia, Egiptul şi Libia, menţionate, de-a lungul ultimelor luni, drept ţări în care revoltele populare ar putea inspira mişcări similare şi în alte ţări vecine, cu insinuare directă la regimul saudit, au oferit scuza perfectă pentru atragerea în vîrtejul unor revolte sociale a Siriei, una dintre cele mai stabile ţări din regiune, alături de Iran. Pentru că, nici una dintre ţările menţionate nu are capacitatea Siriei de a aprinde tot Orientul Mijlociu! Siria este de o importanţă vitală pentru stabilitatea regiunii – şi se confruntă cu o “revoltă populară” pe care o înăbuţă în sînge. Libanul, Teritoriile Palestiniene, Turcia, Iraqul şi Iranul, toate vor fi afectate de ce se întîmplă la Damasc în perioada urmatoare.
Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, afirma că ţara sa se confruntă cu “un complot” şi se află într-un “moment de răscruce”, conform unui discurs rostit la Universitatea din Damasc şi televizat de postul public de televiziune sirian, informează AFP. Prezent în faţa deputaţilor, aşteptat să anunţe reforme democratice, liderul de la Damasc a preferat să insiste asupra dejucării unui presupus plan de dezmembrare a ţării. Assad le-a spus parlamentarilor că protestele sînt un amestec între nevoia autentică de reformă şi acţiunile instigatorilor influenţaţi din exterior. “Avem de-a face cu un complot în vederea dezmembrării Siriei. A început prin incitări pe internet şi pe Facebook, după care acţiunile s-au mutat în mass-media şi în stradă. Am reuşit să dejucăm un complot americano-israelian”, a declarat al-Assad, potrivit cotidianului “Jerusalem Post”.
Adresînduse poporului, preşedintele, confruntat cu un val de contestare fără precedent, a declarat că nu pot exista reforme în contextul “actelor de sabotaj şi al haosului”. Peste 10.000 de sirieni au fugit în Turcia în contextul confruntărilor armate din ultimele luni. Confruntat cu embargoul asupra exporturilor de petrol, de către SUA şi UE, exporturi care asigură 25% din eniturile ţării, Bashar al-Assad a anunţat că economia siriană este pe cale să se prăbuşească. “Trebuie să lucrăm pentru a reda încrederea în economia siriană, deoarece există riscul prăbuşirii acesteia”.
Oponenţii regimului politic al lui Bashar al-Assad, militanţii pro-democraţie şi manifestanţii sirieni solicită îndepărtarea de la putere a regimului, alegeri libere şi anularea supremaţiei partidului Baas care guvernează ţara de 40 de ani, apreciind drept tardive şi insuficiente anunţurile privind reforma. În plan internaţional, nu trece nici o zi fără ca un înalt oficial american sau european să-i ceară oftalmologului-preşedinte să părăsească puterea. Reprezentantul Rusiei la NATO însă, Dmitri Rogozin, susţine că Alianţa planifică o campanie militară în Siria, avînd ca obiectiv pe termen lung pregătirea unui atac asupra Iranului, informeaza RIA Novosti, în pagina electronică. “Se strînge laţul în jurul Iranului. Planificarea militară împotriva Iranului este în curs. Şi, desigur, sîntem îngrijoraţi de escaladarea situaţiei către un război pe scară largă în această regiune uriaşă“, a spus el, transmiţînd semnalele de la Moscova, aşa cum a făcut-o în mai multe ocazii. Surprinzător, sau nu!, Israelul pare că are interesul ca Bashar al-Assad să rămînă la putere, după cum susţine Gabriel Ben-Dor, director de studii de securitate naţională la Universitatea din Haifa. Potrivit lui Ben-Dor, atît statul evreu, cît şi Autoritatea Palestiniană se tem că înlăturarea de la putere a actualului lider sirian, relativ predictibil, ar putea fi urmată de o perioadă de instabilitate. Chiar dacă Damascul îi susţine pe doi dintre cei mai activi duşmani ai Israelului, gruparea libaneză Hezbollah şi mişcarea palestiniană Hamas, trebuie luat în calcul un scenariu şi mai sumbru: dacă regimul lui Bashar al-Assad cade, locul său ar putea fi luat de un regim sunnit radical. Ideea că regimurile arabe contestate vor fi înlocuite de “democraţii liberale sună prea bine pentru a fi adevărată”, apreciază, la rîndul său, Moshe Ma’oz, profesor la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Din punctul meu de vedere, instalarea unui regim sunnit – wahabit, este cheia în care trebuie citit gestul Casei De Saud, populaţia Siriei fiind predominant sunnită – trebuie precizat că ţara adăposteşte 34 de etnii şi 16 religii! – doar elita conducătoare fiind şiită-allawită, reprezentînd o minoritate, dominantă, ce-i drept, de 40 de ani!
Fin observator al politicii absconse, românul Cosmin Guşă riscă, la rîndul său, o explicaţie: “Are legătură cu ceea ce se întîmplă în Statele Unite, are legătură cu lupta disperată a domnului Obama de a mai lua un mandat. Am fost recent acolo şi am văzut că s-a chinuit foarte mult şi a şi reuşit să n-aibă vreun contracandidat din partea republicanilor. Nu există acest contracandidat, singurul lui contracandidat este această criză, care poate să nască orice. Şi mă aştept ca acastă măsură disperată să se traducă în această toamnă, întotdeauna septembrie e o lună foarte ciudată, prin nişte conflicte inventate planetar”.
Împreună cu principalii săi aliaţi, Iranul şi mişcarea de rezistenţă islamică şiita Hezbollah, Siria poate aprinde, în următoarea perioadă, atît Libanul cît şi Teritoriile Palestiniene, cele din urmă fiind “depunătoarele” unei cereri, la ONU, de recunoaştere a Statului Palestinian, în frontierele din 1967, chiar în această toamnă. O respingere internaţională – previzibilă! – ar declanşa un nou conflict între palestinieni şi evrei, susţinut şi de posibile atacuri ale Hezbollah. Sînt ferm convins că Statul Evreu nu va rămîne cu mîinile în sîn, chiar dacă 200.000 de protestatari cer reforme economice. Un nou conflict în regiune ar putea fi motorul desţelenirii situaţiei economice în Israel. Iar căderea regimului de la Tripoli ar decongestiona facilităţi militare ale NATO în contextul unei posibile intervenţii în zonă. Instabilitatea şi confuzia din lumea arabă servesc de minune agenda unei puteri radicale precum Iranul! Privită de la distanţa geografică şi politică, situaţia descrisă pare a fi germenele perfect pentru apariţia Noului Orient Mijlociu, concept lansat încă din 2006, la Tel Aviv de către fostul secretar de stat american, Condoleezza Rice. Şi, dacă îmi amintesc bine, această schimbare în frazeologia politicii externe a coincis cu inaugurarea Terminalului Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC), în Mediterana de Est! În principiu, acest proiect, care s-a aflat în fază de planificare timp de mai mulţi ani, consta în crearea unui arc de instabilitate, haos, violenţă din Liban, Palestina, Siria, Iraq, Golful Persic, Iran, pînă la graniţele “garnizoanei” de Est a NATO, Afganistan. Evident, planificatorii de atunci, neo-conservatorii americani, britanici şi israelieni nu au luat în calcul extraordinara afirmare politico-economică a Turciei! Turcia este sincer interesată de o soluţie cu două state pentru disputa israeliano-palestiniană şi de un sistem regional de securitate, în vreme ce Iranul şi Hezbollahul sînt hotărîte să deranjeze ordinea pentru a face imposibilă, pentru Israel, pacea cu lumea arabă, care ar izola Iranul, susţine Shlomo Ben-Ami, fost ministru israelian de Externe, actualmente vicepreşedinte al Centrului Internaţional Toledo pentru Pace, pentru Project Syndicate. Să mai spun doar că în cartea sa “Marea tablă de şah”, Zbigniew Brzezinski, fost US National Security Advisor, a făcut aluzie la “modernizarea Orientului Mijlociu” ca o pîrghie de control al spaţiului Eurasia-Balcani, Eurasia fiind formată din Caucaz (Georgia, Republica Azerbaidjan, şi Armenia) şi Asia Centrală (Kazahstan, Uzbekistan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Afganistan, şi Tadjikistan), precum şi într-o anumită măsură, Iranul şi Turcia.
Spectrul diviziunilor şiiţi/sunniţi, în Liban, domină temerile observatorilor, care spun ca odată ce este deschisă această cutie a Pandorei, un război civil este foarte aproape. Turcia priveşte şi ea cu îngrijorare spre Damasc. Relaţiile bilaterale au devenit înfloritoare în ultimii ani, pe masură ce relaţia Turcia – Israel s-a răcit. Una din ambiţiile Turciei este să creeze un bloc economic care să cuprindă Turcia, Siria, Libanul şi Iordania, însă o dezmembrare a Siriei şi apariţia unui stat kurd la frontiera cu Turcia – şi o posibilă reunificare cu Kurdistanul iraqian care a depus la ONU o cerere de independenţă încă din 26 decembrie 2004! – ar fi inacceptabile pentru Ankara şi ar zădărnici acest proiect şi altele, viitoare. Să spunem că şi acesta ar putea fi un interes “colateral”…
Aşadar, o sumedenie de fronturi ce s-ar deschide odată cu căderea regimului de la Damasc “pînă la sfîrşitul Ramadanului”, adică pînă în septembrie: Iran, Iraq, Turcia, Liban, Teritoriile Palestiniene, Israel. Şi nu trebuie ignorat pericolul cel mai mare care mocneşte în zonă şi este amplificat de actuala criză economică mondială: a creşterii problemei sectariene în interiorul, şi exteriorul, statelor. Orientul Mijlociu este clădit pe un mozaic de religii vechi, secte şi grupuri etnice ţinute laolaltă de guvernele centrale. Pe de altă parte, tensiunile sociale şi economice acumulate în ultimele luni au nevoie doar de o masă critică pentru a se transforma în conflicte violente, un “haos constructiv”, care ar putea da naştere la un Nou Orient Mijlociu, sau cum spunea filozoful neo-conservator Michael Ledeen, fost consilier al Preşedintelui Bush jr., “o forţă revoluţionară minunată” pentru distrugerea creatoare … ” E interesant de urmărit evoluţiile din perioada următoare din Siria şi dacă ele vor confirma acest Nou Orient Mijlociu. Prin această prismă spun că ne putem aştepta la un septembrie de foc în Orientul Mijlociu.
Sursa: MERKAVA