sâmbătă, 14 septembrie 2013

Horoscopul Carierei pentru saptamana 16 - 22 septembrie

Berbec 

Daca exista vreo posibilitate de a coopera cu un competitor, la inceputul saptamanii urmatoare, nu ezita sa actionezi. Cel putin iti vei face o idee despre ce planuri are.

Riscurile la care te gandesti in urmatoarele zile necesita o evaluare mai amanuntita, chiar daca sunt tentante.

In ultimele zile ale saptamanii, previziunile pe care le realizezi sunt destul de precise, iar intuitia ta nu de gres. Acum este momentul oportun pentru a actiona.

Taur 

O discutie cel putin ciudata cu colegii te lasa confuz in primele zile ale saptamanii. Cu cat incerci sa gasesti mai multe explicatii, cu atat ai mai multe neclaritati.

Spre mijlocul saptamanii, incearca sa gasesti surse de inspiratie in afara biroului. Intreaba un prieten dintr-un domeniu complet diferit cum ar actiona intr-o anumita situatie. O schimbare de perspective poate fi extrem de importanta.

Incearca sa comunici cat mai bine cu cei din jur spre sfarsitul saptamanii, in special in weekend.

Gemeni 

Luni si marti te simti coplesit de volumul mare de munca. Acest lucru este o raritate pentru tine si ai putea cere ajutorul colegilor, dar tocmai cu cei care sunt disponibili nu ai relatii prea bune.

In urmatoarele zile, ai doua obiective: de a-ti imbunatati relatiile cu colegii si de a face cercetari, pentru a optimiza timpul de munca.

Vineri, un detaliu important de care aveai nevoie pentru a solutiona o problema apare si iti simplifica deciziile. Saptamana se incheie intr-o atmosfera placuta, impreuna cu prietenii si cei dragi.

Rac 

Nu-ti amintesti ce anume ai facut pentru a merita succesul din primele zile ale saptamanii, dar esti, evident, incantat si multumit de rezultate.

Miercuri si joi un superior, probabil seful tau direct, iti creeaza usoare probleme, fara sa aiba un temei real, insa vei reusi sa treci si peste aceasta incercare fara eforturi impresionante.

Spre sfarsitul saptamanii, toti te apreciaza, inclusiv seful si acest lucru iti confera o stare de multumire sufleteasca.

Leu 

Desi esti plin de buna-dispozitie la inceputul saptamanii, cheia succesului tau sta intr-o atitudine rezervata, usor conservatoare.

Concentreaza-ti atentia asupra discutiilor cu superiorii, pe care ii poti convinge sa preiei anumite responsabilitati sau coordonarea unor proiecte.

Spre sfarsitul saptamanii, lucrurile sunt usor destinse si relaxate la locul de munca, drept pentru care iti petreci o mare parte din timpul liber in compania prietenilor.

Fecioara 

Saptamana incepe cu energie, atentie din partea unor personaje importante si multa admiratie. In aceste zile, nu acorzi prea multa atentie detaliilor, ci imaginii de ansamblu, care arata asa cum iti doresti.

Miercuri si joi, incearca sa-i asculti cu atentie pe cei din jur. Au multe de spus si unele idei te vor ajuta in luarea unor decizii importante.

Vineri devii subiectul atentiei celorlalti, iar aprecierea acestora nu poate decat sa te bucure. Weekend-ul il vei petrece planificandu-ti urmatorii pasi in cariera.

Balanta 

Luni si marti, ai parte de surprize importante, in special la locul de munca, asa ca fii pregatit sa le intampini cu zambetul pe buze.

Flexibilitatea este cheia succesului tau in acest moment, asa ca renunta pentru moment la ideile fixe pe care le-ai mai aplicat. In special in a doua parte a saptamanii, rezultatele succesului tau vor aparea cu siguranta.

Spre sfarsitul saptamanii, iti planifici weekend-ul departe de birou si proiecte, in compania celor dragi si a familiei.

Scorpion 

Este greu de spus care va fi sursa ta de inspiratie la inceputul saptamanii: poate un cantec ascultat la radio, stralucirea soarelui sau intalnirea cu cineva important. Ca prin minune, tot ce atingi se transforma intr-un succes imens.

Miercuri si joi, banii sunt o problema importanta si frustranta in acelasi timp, dar vineri esti multumit de rezultatele non-materiale obtinute.

Job-ul iti ofera scuza perfecta pentru a petrece sfarsitul saptamanii cu colegii, intr-o excursie de afaceri.

Sagetator 

Luni te imbraci cu ceva nou, pentru a atrage atentia celor din jur, dar si pentru a-ti exprima ideile mai convingator.

Increderea in propriile forte si in felul cum te prezinti se traduce intr-un succes garantat in urmatoarele zile ale saptamanii. In aceste zile, vei lua decizii importante si iti vei incuraja colegii in diverse actiuni.

Spre sfarsitul saptamanii, fii cat mai activ si nu renunta la ideile tale, chiar daca acest lucru va presupune un efort suplimentar pentru a-i convinge pe ceilalti.

Capricorn 

La inceputul saptamanii, incerci sa creezi o atmosfera cat mai placuta la locul de munca, facand glume si discutand cu colegii. Unul dintre ei, insa, ia in serios ceea ce spui, ceea ce se dovedeste a fi o idee excelenta.

Miercuri, incerci sa pui in aplicare cateva idei de proiecte de afaceri si ceri parerea colegilor inainte de a semna vreun document.

Vineri, volumul de munca este destul de mare, dar gasesti timp pentru o analiza atenta a detaliilor si discutii pe marginea acesteia. In weekend, te vei simti iubit si apreciat de catre cei apropiati.

Varsator 

Desi adori provocarile, cele de la inceputul saptamanii viitoare nu sunt tocmai pe gustul tau. Ele vin din partea unei persoane de la locul de munca, posibil cineva pentru care porti un respect profund, iar cea mai buna solutie este sa eviti discutiile in contradictoriu.

Spre sfarsitul saptamanii, primesti absolut tot ce iti doresti, atat din punct de vedere personal, cat si profesional.

In weekend, pe primul loc stau familia si prietenii.

Pesti 

Fii indraznet in primele zile ale saptamanii viitoare. Curajul poate fi cheia succesului in cadrul unui proiect important, care ti-a dat batai de cap in ultima perioada.

Miercuri si joi impartaseste-le colegilor din entuziasmul tau, pentru a reusi sa treceti usor peste obisnuita rutina.

Vineri ai foarte mult timp liber, de care decizi sa profiti analizand posibile proiecte de viitor, iar in weekend incepi ceva nou.

CALATORIA IN TIMP este POSIBILA. Vezi argumentele oamenilor de stiinta

Calatoria in timp este posibila, insa doar intr-o singura directie - in viitor, nu in trecut -, a declarat fizicianul britanic Brian Cox intr-o prezentare stiintifica pe care a sustinut-o la British Science Festival, informeaza huffingtonpost.com.

"Principala intrebare care se pune este aceasta: «poate fi construita o masina a timpului?». Raspunsul este acesta: «da, putem sa calatorim in viitor»", a declarat Brian Cox, profesor de fizica particulelor laUniversitatea Manchester, in prezentarea sa de o ora pe care a sustinut-o, marti, in cadrul evenimentului citat, scrie Mediafax. "Oamenii vor avea aproape o libertate totala in calatoria lor in viitor".

Potrivit cercetatorului britaniccalatoriile in viitor sunt posibile, pe baza teoriei generale a relativitatii, enuntata de Albert Einstein. "Oamenii vor putea sa calatoreasca cateva sute de ani sau chiar cateva mii de ani in viitor, daca vor calatori cu o viteza foarte mare, apropiata de viteza luminii".

Discovery News a explicat teoria denumita "Paradoxul gemenilor". "Imaginati-va o pereche de gemeni - unul sta pe Terra (Geamanul A), in timp ce celalalt (Geamanul B) se imbarca pe o nava spatiala si calatoreste in spatiu cu o viteza relativista. In comparatie cu intervalul de timp trait de Geamanul A pe Terra, intervalul de timp trait de Geamanul B in spatiu se micsoreaza. Daca timpul curge mai incet pentru Geamanul B, atunci, cand acesta va reveni pe Terra, unde timpul a curs mult mai repede, Geamanul A va fi imbatranit semnificativ mai mult decat Geamanul B. Mecanismul din spatele acestui fenomen se numeste «dilatarea timpului» si el are efecte cu atat mai puternice, cu cat oamenii vor calatori in spatiu cu viteze care se apropie tot mai mult de viteza luminii", informeaza Discovery News.

Sa te intorci inapoi din viitor sau sa calatoresti intr-un anumit punct din trecut este mult mai putin probabil, considera Brian Cox. Bazandu-si teoria pe popularul serial stiintifico-fantastic britanic "Doctor Who", Brian Cox spune ca personajul principal din acest serial, supranumit "The Doctor", ar avea nevoie de o "gaura de vierme" pentru a putea sa se intoarca in trecut. Existenta acestei punti teoretice, descrisa ca un fel de scurtatura in binomul spatiu-timp, propusa de savanti pe baza teoriei generale a relativitatii a lui Einstein, nu a fost niciodata demonstrata. Si, chiar daca o "gaura de vierme" ar fi descoperita sau ar fi creata, nimeni nu poate sa garanteze ca oameni ar putea intr-adevar sa o foloseasca pentru a calatori in timp.

Brian Cox 
nu este insa singurul cercetator care considera, in teorie, ca o "gaura de vierme" le-ar permite oamenilor sa calatoreasca inapoi in timp. La inceputul acestui an, astrofizicianul Eric W. Davis de la EarthTech International Institute for Advanced Studies a declarat ca o "gaura de vierme" ar fi cea mai buna optiune pentru calatoriile in timp. Insa, asa cum a recunoscut si acest cercetator, a fi nevoie de "un efort herculean pentru a transforma o gaura de vierme intr-o masina a timpului".

Secretul din spatele spionajului pe Internet


"Sistemele puternic criptate si implementate in mod corect sunt printre putinele lucruri pe care se poate baza un utilizator atunci cand navigheaza pe Internet", a sustinut Edward Snowden, cel care a publicat informatii cruciale despre spionajul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) din Statele Unite.

Potrivit The Economist, mesajul sau dezvaluie niste lucruri care ar putea fi catalogate drept socante de catre unii oameni.

Astfel, se pare ca NSA a introdus in mod intentionat erori in multe programe si sisteme aparent sigure, pentru a facilita spionajul online.

Publicatia citata noteaza ca amploarea programului de urmarire a utilizatorilor de Internet nu este inca cunoscuta.

Cu toate acestea, agentia ar fi colaborat cu companiile de software si distribuitori pentru a crea slabiciuni la astfel de produse, sau pentru a convinge firmele sa foloseasca tehnologia lor, despre care NSA stie ca nu este cea mai sigura.

In acest mod, agentia si-a dezvaluit dualitatea, deoarece pe de o parte ea ar trebui sa impuna standardele de siguranta in mediul online, insa angajatii sai spioneaza utilizatorii.

"Am fi naivi daca am crede ca institutii precum NSA, care au ca scop sa intercepteze si sa decripteze mesaje, nu vor incerca sa faca orice pentru a asigura ca vor citi cat mai mult din informatiile transmise in mediul online. Si chiar au un motiv bun pentru a trage cu ochiul la utilizatori, anume siguranta nationala. Insa acest lucru ar trebui sa se faca in limitele legii", scrie The Economist.

Publicatia britanica mentioneaza, insa, ca dezvaluirile facute de Snowden sunt ingrijoratoare cel putin din trei motive.

In primul rand, actiunile NSA au pus in pericol siguranta Internetului, care este folosit de miliarde de oameni pentru plati si transferuri bancare, deoarece erorile facute intentionat de agentie pot fi folosite si de hackeri pentru a fura bani din conturi.

In al doilea rand, increderea in companiile IT din SUA a fost subminata, astfel ca in acest moment utilizatorii nu pot avea incredere in nume mari precum GoogleYahoo sau Apple.

In al treilea rand, NSA pare ca a actionat din umbra pentru a implementa aceste vulnerabilitati, pentru ca actiunea nu a fost sustinuta de politicieni, in anii '90, astfel ca agentia a actionat din proprie initiativa.

Toate acestea se adauga impresiei lasate de NSA, ca nu a fost in stare sa tina pasul cu extinderea sa.

Daca la inceput agentii sai urmareau activitatea unui grup mic de oameni, acestia au inceput ulterior sa vizeze si traficanti de droguri sau firme straine, care nu reprezinta un pericol la siguranta nationala.

De altfel, angajatii NSA si-au spionat chiar si fosti iubiti. Iar faptul ca Snowden a reusit sa plece cu niste documente importante este inca o dovada a faptului ca nu exista controale interne eficiente.

Presedintele american Barack Obama sustine dezbaterile pe aceasta tema.

"Vulnerabilitatile din programele de pe Internet sunt pur si simplu o idee proasta si trebuie oprite, desi acest lucru le-ar face o viata mai grea agentilor NSA. Totusi, exista alte tehnologii si modalitati prin care le vor permite sa spioneze persoanele care chiar pun in pericol siguranta nationala", conchid cei de la The Economist.

4 alimente in stare sa-ti salveze viata

Indemnul lui Hipocrate, care spunea: "mancarea sa-ti fie medicament!", este mai actual ca niciodata. Cel mai eficient mod de a-ti proteja organismul impotriva bolilor este o alimentatie chibzuita si echilibrata.
Se poate spune despre cateva alimente ca au potentialul de a-ti salva viata, ca sunt adevarate medicamente naturale, la care poti apela fara niciun fel de efecte secundare. Acestea previn si combat cele mai teribile boli, scrie banoosh.com.

1. Usturoiul. pe numele stiintifica Allium sativum, usturoiul este o capodopera a naturii si este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Recunoscut pentru capacitatea de a preveni si trata infectiile bacteriene, dar si pentru a preveni micozele si infectiile virale, usturoriul stimuleaza fluxul de sange, reduce nivelul colesterolului, contribuie la eliminarea metalelor grele grele si a altor otravuri din organism.

Beneficiile se fac simtite consumand un catel de usturoi zilnic sau luand suplimente pe baza de usturoi.

2. Mierea de albine. Mierea este in mod cert un medicament natural extrem de eficient, care are capacitatea de a stimula imunitatea si de a oferi o sursa sanatoasa de energie. Mierea trateaza infectiile bacteriene, calmeaza si vindeca durerile de gat, repara tranzitul intestinal si vindeca infectiile urinare. Este eficace in tratarea eczemelor, a aftelor, si calmeaza multe dintre leziunile pielii.

Ca efect general asupra organismului, mierea are efecte antivirale, antifungice, antiinflamatori, antioxidante si antiseptice, previne si combate alergiile, iar efectele sunt mai puternice si mai rapide decat ale oricarui medicament de sinteza.

3. Spirulina. Acesta este un nutrient din algele albastre - verzi, care a fost folosit ca medicament inca de acum cateva sute de ani in urma. Spirulina este bogata in aminoacizi esentiali. Spirulina contine o gama impresionanta de acizi grasi esentiali, inclusiv omega - 3, si vitamine din grupul B, carotenoizi cu efect antioxidant, clorofila, polizaharide si alte substante unice.

Spirulina are un puternic efect detoxifiant, sustine procesul de eliminare al metalelor grele din organsim si este un uimitor energizant. Remarcabil este faptul ca spirulina contine proportia ideala deproteine, vitamine, minerale si alte elemente nutritive.

4. Pe lista celor 4 alimente care iti salveaza viata se afla si merele. Pe langa continutul ridicat de fibre, care promoveaza digestiea sanatoasa, merele, si mai ales pielea fructului, sunt foarte bogate in polifenoli, flavonoide, si combat cele mai grave suferinte ale omului modern: bolile inflamatorii degenerative si cancerul.
Un mar pe zi este de cele mai multe ori garantia sanatatii. 

Bautura cu efecte minune pentru sanatate, denumita "elixirul nemuririi"

Vedetele se lauda cu un secret care le tine sanatoase si frumoase. El este kombucha, o bautura chinezeasca facuta din ceai fermentat cu bacterii si drojdie.
Se spune despre aceasta bautura ciudata ca poate face minuni pentru sanatate. Printre beneficile ei se numara scaderea in greutate, un somn linistit, cresterea parului si chiar prevenirea cancerului, scrie Fox News.

Ea este facuta din ceai fermentat cu drojdie si bacterii similare cu cele din ciuperci. Kombucha este folosita de mii de ani de chinezi, care o apreciaza pentru beneficile aduse sanatatii lor.

Bautura contine numerosi micronutrienti si acizi, inclusiv vitamina B, antioxidanti si acizi gluconici. Dcotorul Ariel Ostad, membru al Academiei Americane de Dermatologie, spune ca aceasta bautura este apreciata pentru impactul ei pozitiv asupra sistemului imunitar, ficatului si frumusetii pielii.

Printre vedetele care o consuma se numara Madonna si Gwyneth Paltrow. Totusi, specialistii americani spun ca nu exista studii care sa arate ca ea ar preveni cancerul.

In plus, daca nu e preparata cum trebuie, kombucha poate contine substante ce pot declansa uneleafectiuni.

In SUA, bautura exista si sub forma comerciala, specialistii recomandand consumul formei ei pasteurizate. Unele produse de acest fel contin si zahar adaugat, ceea ce nu este tocmai bine pentru sanatate, caci ele pot creste glicemia.

SOC! Iata ce ar fi putut provoca inundatiile din ultimele zile - VIDEO

Fenomene meteorologice extreme au avut loc in ultimele zile in estul Romaniei. A plouat in cateva ore cat pentru doua luni. La Tulcea a aparut o tornada, fenomen greu de explicat pe teritoriul Romaniei. Toate aceste evenimente ii duc pe multi cu gandul la posibilitatea folosirii unor arme meteo.

Chiar daca este vorba despre o teorie a conspiratiei, neexistand nicio dovada, armele meteo sunt o realitate. Americanii au sistemul HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program), iar rusii il au si ei pe al lor. Atat uraganul Katrina, cat si tsunamiul din Japonia ar fi fost provocate de astfel de sisteme, potrivit unor teorii care circula pe internet. In ceea ce priveste fenomenele extreme din Romania, teoria conspiratiei tinteste inspre Rusia.

Stiri privind experimente indoielnice cu vremea atat din SUA, cat si din Rusia, au provocat, in repetate randuri, scandaluri politice in mai multe tari ale lumii. Dupa inundatiile celebre din 2002 din Europa, parlamentarii europeni au acuzat americanii de subminare a economiei UE. De asemenea, politicienii rusi au cerut investigarea sitemul american HAARP din Alaska.

Intr-adevar, in nordul SUA, la distanta de 400 de km de la Anchorage, la baza militara Gakhona exista un obiectiv neobisnuit. Un teren imens de tundra este plantat cu o padure de antene de 25 m inaltime. Baza este inconjurata de sarma ghimpata, perimetrul este pazit de patrule inarmate a puscasilor marini, iar spatiul aerian deasupra bazei de cercetare este inchis pentru toate tipurile de avioane civile si militare. Dupa evenimentele din 11 septembrie, in jurul HAARP, au fost instalate si complexele antiaeriene “Patriot”.

Ce face HAARP
HAARP este construit prin eforturile comune ale Fortelor Militare Maritime si Fortelor Militare Aeriene ale SUA. Americanii nici nu ascund posibilitatile sistemului. Se afirma ca statia se foloseste pentru influentarea activa a ionosferei si magnetosferei Pamantului. Cu ajutorul HAARP, se pot crea aurore boreale artificiale sau bloca radarele de interceptare timpurie de dincolo de orizont a lansarilor de rachete balistice sau face legatura cu submarinele din oceane si chiar descoperi complexele subterane ale inamicului. Radiatiile emanate de instalatie sunt in stare sa patrunda sub pamant si sa descopere bunkere si tunele ascunse, sa scoata din functiune partea electronica a armelor sau a satelitilor cosmici. De asemenea, sunt elaborate tehnologiile de influentare a atmosferei care provoaca schimbarea vremii. HAARP ar putea fi folosit pentru provocarea catastrofelor naturale, ploilor torentiale, cutremurelor, inundatiilor si uraganelor, asemanatoare “Katrinei” sau “Ritei”, sustin unele voci.

Sura, varianta ruseasca a sistemului HAARP
O instalatie similara celei HAARP exista de mult timp in Rusia si se foloseste cu succes de peste 20 de ani. Statia “Sura” este comparabil, din punct de vedere al capacitatii, cu actualul HAARP si se afla in zona centrala a Rusiei, in locuri mai ascunse, la o distanta de 150 km de Nijnii Novgorod. “Sura” apartine Institutului de Cercetare in domeniul radiofizicii.

“La ora actuala, in lume, exista doar trei asemenea obiective”, povesteste directorul institutului, Serghei Sneghiriov. “Unul in Alaska, al doilea, in Norvegia, la Tromso, si al treilea – in Rusia”. “Sura” se construia la finele anilor ’70 si a fost pusa in functiune in 1981. Pe aceasta instalatie cu totul unica au fost obtinute rezultate extrem de interesante in ceea ce priveste comportamentul ionosferei, inclusiv a fost descoperit efectul generarii radiatiilor de joasa frecventa in timpul modularii curentelor ionosferice, numit dupa numelele fondatorului statiunii de cercetare, “efectul Ghetmantev”.





Sursa: dcnews.ro

Comentariu Sfatuitoarea:
Iata, ca parerea, pe care eu am exprimat-o acum doua zile, este impartasita de tot mai multa lume. Este semn bun. Cu cat mai multi vorbim, cu atat mai repede va iesi adevarul la iveala si manipularile vor inceta.
Cititi aici articolul:
http://sfatuitoarea.blogspot.ro/2013/09/furtunile-care-s-au-abatut-asupra.html

Destinul tau in functie de luna in care te-ai nascut

Momentul in care ne nastem influenteaza caracterul, relatiile si felul in care alegem sa traim.
Luna in care ne nastem ne influenteaza caracterul, abilitatile de a relationa cu ceilalti, inaltimea aspiratiilor, gradul de multumire de sine si, deci, destinul, acesta fiind strans legat de relatia individului cu lumea intreaga.
Afla care iti este destinul, in functie de luna in care te-ai nascut si impartaseste-ti impresiile despre felul in care se aplica cele citite vietii tale de pana acum.
Daca esti nascuta in... Ianuarie
Calitati: ambitie, fidelitate, inteligenta.
Defecte: gelozie, incapatanare, introversiune, spirit critic.
In aceasta viata, rolul tau este, fara doar si poate, unul de lider. Chiar daca, oficial, nu detii un post care sa iti ofere acest statut, iti este destul de usor sa ii faci pe cei din jur sa iti dea dreptate si sa te urmeze. Tocmai din acest motiv, vei avea o viata profesionala in ascendenta.
Pe de alta parte, ar trebui sa o lasi mai moale in sectorul privat: intr-o relatie, cei doi indivizi au drepturi si obligatii egale.
Daca esti nascuta in... Februarie 
Calitati: sociabilitate, sensibilitate, indrazneala.
Defecte: subestimare, furie, comoditate.
Persoanele nascute in februarie sunt dintre cei mai buni mediatori sau oratori. Le place sa fie in centrul atentiei si sa fie ascultati si le este usor sa se faca placuti de ceilalti.
Pe plan sentimental, sunt firi dificile caci, desi la exterior sunt mai mereu zambareti si pusi pe nazbatii, spiritual nu sunt la fel de usor de inteles. Au emotii complexe si isi schimba dispozitia foarte repede. De aceea le este greu sa aiba relatii de lunga durata (relatii amoroase sau de prietenie).
Daca esti nascuta in... Martie 
Calitati: afectiune, onestitate, generozitate.
Defecte: spirit razbunator, timiditate, impulsivitate.
Persoanelor nascute in luna martie le place sa aiba intotdeauna ceva de facut, sa fie inconjurate de oameni (chiar daca nu sunt in centrul atentiei) si sa isi duca distractiile la extreme. De asemenea, se razgandesc destul de repede, motiv pentru care este relativ dificil sa tii pasul cu ele.
Din punct de vedere emotional, nu sunt persoane dintre cele mai statornice, insa, daca gasesc perechea perfecta, provocatoare, energica, atunci sunt capabile de cateva compromisuri.
Daca esti nascuta in... Aprilie
Calitati: generozitate, dinamism, spirit aventurier.
Defecte: egoism, emotivitate, nestapanire.
Cu tinereti zbuciumate si pline de experiente cat mai diverse, persoanele nascute in aprilie se pregatesc pentru o viata calma de om mare: trebuie sa cunoasca totul pentru a sti ce isi doresc, insa, odata hotararea luata, nu se vor razgandi prea usor.
Nu sunt recunoscute ca fiind persoane fidele, insa, dupa un timp, vor renunta la flirturi si aventuri daca sunt langa persoana potrivita si au motivatia necesara.
Daca esti nascuta in... Mai 
Calitati: putere de caracter, responsabilitate, energie.
Defecte: incapatanare, egocentrism, nervozitate.
Daca esti nascuta in mai, destinul tau este unul cat se poate de cursiv: traseul profesional este dintre cele mai logice, iar cel sentimental va fi lasat, initial, pe planul doi.
Relatiile tale vor fi insa, intotdeauna, cu doua taisuri, majoritatea fiind bazate pe aparente. Iti este greu sa te apropii emotional de oricare persoana straina, iar pentru a-ti alege sufletul pereche vei avea nevoie de un intermediar.
Daca esti nascuta in... Iunie 
Calitati: vizionarism, comunicativitate, creativitate, simt al umorului.
Defecte: tendinta de a intarzia, narcisism, ezitare.
Persoanele nascute in luna iunie sunt, in esenta, persoane introspective, despre care ceilalti vor avea intotdeauna impresia ca stiu totul, dar vor fi intotdeauna surprinsi. Din acest motiv, nativilor acestei luni le va fi usor sa obtina ceea ce isi doresc, insa rezultatele nu vor fi permanente.
Se indragostesc greu si nu o vor spune primii niciodata, in timp ce in orice relatie de prietenie sunt persoane destul de posesive si geloase.
Daca esti nascuta in... Iulie 
Calitati: toleranta, tact, responsabilitate, loialitate.
Defecte: timiditate, mister, monotonie.
Daca esti nascuta in iulie, iti construiesti inca de timpuriu principiile de viata, aspirand intotdeauna la mai mult. Nemultumita de in secret de relativele prezentului, esti predispusa la o cadere nervoasa la un moment dat.
Nu iti poti exprima emotiile decat atunci cand sentimentele sunt foarte puternice, iar atunci se intampla adesea sa nu gasesti forma optima de redare, asa incat ai un numar limitat de persoane care iti sunt aproape - insa acelea sunt de calitate.
Daca esti nascuta in... August 
Calitati: sex-appeal, romantism, sociabilitate, creativitate.
Defecte: gelozie, egoism, slabiciune, aroganta.
Persoanele nascute in august sunt sigure pe sine si orgolioase, motiv pentru care isi vor fixa teluri inalte insa, fara competitie, nu isi vor da prea mult interesul sa le si atinga.
Destul de puternice din punct de vedere emotional, aceste persoane sunt foarte afectuoase, dar nu vor arata niciodata cand sunt ranite. Pentru persoana iubita vor face tot ce le sta in putinta, indiferent de normele sociale sau de alte reguli, insa isi ofera greu increderea, motiv pentru care este posibil sa isi gaseasca greu perechea.
Daca esti nascuta in... Septembrie 
Calitati: sensibilitate, memorie, empatie, calm.
Defecte: spirit critic, tendinta de dominare.
Cei nascuti in septembrie sunt oameni optimisti, insa intotdeauna nemultumiti. Nemultumirea nu vine insa din imposibilitatea de a obtine ce isi doresc, ci, mai degraba, din faptul ca intotdeauna isi doresc mai mult.
Stiu intotdeauna ce vor si lupta pentru dorintele lor, de aceea intreaga lor viata este o batalie, o insiruire de provocari, iar existenta le este dominata de ideea de a cuceri lumea.
Daca esti nascuta in... Octombrie
Calitati: romantism, empatie, independenta, prietenie.
Defecte: dificultatea de a alege, gelozie, emotivitate.
Daca esti nascuta in octombrie, firea ta romantica si usor pesimista este cea care te va trage in jos. Ai toate armele pentru a razbi in lume, insa lipsa increderii in tine iti coboara standardele. Daca toate calitatile tale se impletesc cu o forta de decizie dobandita pe cale ereditara, nimic nu iti va sta in cale.
Pe plan sentimental, vei avea multe dezamagiri, insa majoritatea sunt din vina ta: tinzi, adesea, sa vezi oamenii mai buni decat sunt ei in realitate.
Daca esti nascuta in... Noiembrie 

Calitati: dinamism, inventivitate, determinare, idealism.

Defecte: nesiguranta emotionala, fire acida, incapatanare.
Persoanele nascute in noiembrie sunt oameni norocosi prin excelenta. Isi fac usor prieteni, le este usor sa se adapteze oricaror situatii sociale si sa se faca placuti. Odata ce isi propun ceva, indiferent ca vizeaza planul profesional sau cel emotional, nu vor renunta pana cand nu dobandesc ceea ce isi doresc.
Singura problema este ca, in momentul in care obiectul adoratiei devine accesibil sau prea usor de manipulat, interesul dispare. Asadar, existenta celor nascuti in noiembrie este doar o goana dupa cai verzi.
Daca esti nascuta in... Decembrie 
Calitati: responsabilitate, organizare, loialitate, simt al umorului.
Defecte: irascibilitate, tendinta de dominare, versalitate.
Daca esti nascuta in decembrie, atunci tendinta ta este sa te retragi, sa lucrezi singura, sa te descurci singura cu orice problema ai avea, dar sa te implici cat mai mult in vietile celorlalti, incercand sa te faci utila.
Din punct de vedere profesional, vei intampina multe obstacole, din cauza caracterului tau si a dorintelor schimbatoare, insa le vei face fata cu brio, multumita hotararii si organizarii care iti stau in fire.
Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Americanii dispar de pe Planetă

Nu cu mult timp în urmă, Stratfor a publicat un material în care arăta că ruşii devin tot mai puţini. În timp ce populaţia este din ce în ce mai puţină, numărul musulmanilor din Rusia creşte. Acelaşi fenomen are loc şi în Statele Unite. Din cei 313 milioane de locuitori ai Americii, aproape 46 de milioane sunt imigranţi.
Americanii dispar de pe Planetă
Americanii dispar de pe Planetă
Peste 51% dintre imigranţii din întreaga lume trăiesc în numai 10 ţări: SUA (45,8 milioane), Rusia (11 milioane), Germania (9,8 milioane), Arabia Saudită (9,1 milioane), Emiratele Arabe Unite (7,8 milioane) şi Marea Britanie (tot 7,8 milioane). Acestea sunt urmate de Franţa, cu 7,4 milioane, Canada, cu 7,3 milioane, Australia, cu 6,5 milioane şi Spania tot cu 6,5 milioane, scrie Capital.ro. 

Numărul imigranţilor din întreaga lume s-a ridicat în 2013 la nivelul record de 232 de milioane. Dintre aceştia, 136 de milioane s-au instalat în ţări dezvoltate, iar 96 de milioane în ţări în curs de dezvoltare, relevă un raport al Departamentului pentru probleme economice şi sociale al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) făcut public miercuri, citat de AFP şi EFE.


"Țipătul" spațiului interstelar, înregistrat pentru prima dată de oamenii de știință


La 35 de ani după ce a părăsit Terra, sonda spațială Voyager 1 a devenit primul obiect care a părăsit sistemul solar. Oamenii de știință au reușit, cu ajutorul acesteia, să înregistreze în premieră zgomotul care poate fi auzit în spațiul interstelar. 


Zgomotele din spațiul interstelar, înregistrate pentru prima dată de oamenii de știință
Zgomotele din spațiul interstelar, înregistrate pentru prima dată de oamenii de știință / FOTO: topnews.in
Pe 25 august, sonda NASA Voyager 1 părăsit sistemul solar, după o călătorie de 19 miliarde de kilometri, scrie buzzfeed.com
Sonda spațială Voyager 1 a trecut granița heliosferei, regiunea din spațiu unde pot ajunge particulele împrăștiate de Soare, devenind astfel primul obiect creat de om care a părăsit sistemul solar.
După ce a trecut graința helisoferei, instrumentele Voyager 1 au început să fie bombardate cu raze cosmice, care provind in afara sistemului solar. Oamenii de știință au reușit să înregistreze sunetele care pot fi auzite în spațiul stelar, pe care le puteți asculta mai jos:

ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI. Ce nu e bine să faci în această zi sfântă?


ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI sau Ziua Crucii, asa cum se numeste sarbatoarea in popor, este cinstita prin post si praznice. Se posteste pentru sanatatea familiei, pentru spor si pentru bunastarea gospodarilor. Credinciosii sfintesc la biserica ulcele noi pline cu miere si lapte; de toarta canitelor se leaga cate un fir de ata rosie, iar fiecare cana este acoperita cu un colac. Toate aceste ofrande se dau de pomana saracilor, in memoria rudelor decedate.


Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiţii şi obiceiuri
Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiţii şi obiceiuri / FOTO: basilica.ro

ÎNĂLŢAREA SFINTEI CRUCI. In aceasta zi nu se mananca usturoi, nuci, prune sau pepeni, alimente al caror  miez se aseamana cu crucea.

In traditia populara, frunzele si florile de busuioc, menta, maghiranul si cimbrul sunt plante magice si se sfintesc la biserica, iar in timpul slujbei se pastreaza langa cruce, scrie bzi.ro. 

Florile de busuioc sfintit acum alina durerile, chiar si  migrenele puternice sau durerile de dinti. In mediul rural, cu crengute de busuioc aprinse se afuma bolnavii de friguri. Busuiocul se pune si in vasele cu apa pentru pasari, in perioada epidemiilor pentru a le ocroti . 

De Ziua Crucii se face un ritual pentru pomii care nu mai rodesc: gospodarii atarna de ramurile acestora, cruci facute din busuioc sfintit la biserica si curpeni (tulpini taratoare de castraveti si de pepeni), sperand ca rodul sa se adune si in acesti pomii neroditori.

Prognozele meteorologice din vechime pentru Ziua Crucii sunt verificate in timp: cand cocorii se pregatesc de plecare.

Daca tuna in aceasta zi, va fi o toamna lunga. In schimb, daca se aduna un card de ciori galagioase, va  cadea bruma. Inainte de Ziua Crucii nu este bine sa culegi calinele, pentru ca, in acest caz,  in ajunul sarbatorii ca fi o noapte geroasa. 

Ziua Crucii vesteste ca vara s-a sfarsit si toamna isi intra in drepturi.

Monedele sfintite azi, pastrate in portofel, alaturi de o cruciulita (chiar daca este si de carton) aduc belsug si spor in munca de fiecare zi.

 
Urmele acestei părţi din Cruce s-au pierdut definitiv în anul 1187, când a fost luată de Episcopul de Betleem şi dusă în bătălia de la Hattin. Au rămas doar bucăţile trimise de Sfânta Elena la Constantinopol şi la Roma. Părţi din lemnul Sfintei Cruci se găsesc în prezent şi la Muntele Athos. Înălţarea Sfintei Cruci este una dintre cele două zile de post strict din an, alături de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul (29 august).
În tradiţia populară, Ziua Înălţării Sfintei Cruci reprezintă momentul în care pământul se închide în preajma iernii, luând cu sine insectele şi şerpii. Se spune că, dacă va mai tuna după această sărbătoare, toamna va fi lungă. De asemenea, la ţară începe culesul strugurilor şi se face mustul.

Semnul Crucii este unul dintre riturile cele mai vechi ale Bisericii.

'Unind cele trei degete mărturisim credinţa noastră în Sfânta Treime, Dumnezeu este Unul în Fiinţă, dar Întreit în Persoane într-o Unitate deplină. Însemnând fruntea cu semnul crucii spunem în numele Tatălui, adică îl mărturisim pe Dumnezeu Tatăl ca principiu, aşa cum fruntea este lăcaşul minţii, tot aşa şi Dumnezeu Tatăl este principiu în Sfânta Treime. Dar Dumnezeu Tatăl a trimis pe Fiul în lume din iubire, însemnăm apoi inima care estre lăcaşul iubirii, coborârea aceasta exprimă tocmai actul Întrupării. Mântuitorul a venit în lume ne-a mântuit, apoi S-a înălţat la ceruri şi a şezut de-a dreapta Tatălui, de aceea noi însemnăm umărul drept, nu umărul stâng. Dumnezeu Tatăl (Mitropolitul Ardealului a rostit aceste cuvinte însemnându-se cu semnul sfintei cruci, ducând mâna la frunte - n.r.) trimiţând pe Fiul în lume care ne-a mântuit (ducând mâna în jos), Fiul S-a înălţat la ceruri şi a şezut de-a dreapta lui Dumnezeu Tatăl (ducând mâna la umărul drept) şi a biruit pe vrăjmaşi (ducând mâna la umărul stâng). Lăsăm mâna în jos şi spunem Amin, adică aşa să fie. Duhul Sfânt ne pecetluieşte nouă umerii noştri care este semnul puterii” a mai spus, potrivit TRINITAS TV, ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului .

La Utrenia praznicului Înălţării Sfintei Cruci, a doua mare sărbătoare a anului bisericesc, în mijlocul lăcaşului de cult se scoate Sfânta Cruce. Aceeaşi ceremonie se mai oficiază şi în a treia duminică a Postului Mare.

De sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci sunt legate numeroase tradiţii. În popor, în această zi se fac prognoze meteorologice şi agrare şi se culeg plante de leac.


Sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci


Biserica Ortodoxă va prăznui sambata, 14 septembrie 2013, Înălţarea Sfintei Cruci, una dintre cele mai vechi sărbători creştine. Ziua aminteşte de două evenimente de o importanţă istorică şi simbolică deosebită din viaţa Bisericii de după Edictul de toleranţă de la Mediolanum. Este vorba despre descoperirea Lemnului Sfintei Cruci pe care a fost răstignit Mântuitorul de către Sfânta Împărăteasă Elena, în anul 326, şi înălţarea solemnă a Sfintei Cruci în văzul poporului, la Ierusalim, în anul 630, după ce aceasta fusese recuperată de la perşi. În amintirea Pătimirilor şi Răstignirii pe Cruce ale Mânturitorului, Părinţii Bisericii au rânduit ca, pe 14 septembrie, să se ajuneze total. Crucea este simbolul cel mai important al creştinilor.

„Dacă crucea Mântuitorului a fost sfinţită prin vărsarea sângelui Său peste lemnul acesta, ea primind putere a devenit şi un semn protector, un semn de apărare şi cel mai important lucru pentru noi este să cunoaştem că însemnarea cu semnul crucii este un act prin care noi ne exprimăm identitatea noastră creştină”, a precizat ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.


Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiţii şi obiceiuri


Înălţarea Sfintei Cruci este sărbătorită pe 14 septembrie. Ziua Crucii, aşa cum se numeşte sărbătoarea în popor, este cinstită prin post şi praznice. Se posteşte pentru sănătatea familiei, pentru spor şi pentru bunăstarea gospodarilor.


Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiţii şi obiceiuri
Înălţarea Sfintei Cruci, 14 septembrie. Tradiţii şi obiceiuri / FOTO: basilica.ro
De Înălţarea Sfintei Cruci, în zonele viticole începe culesul viilor. În această zi se bat nucii. Tot acum, se adună din păduri şi ramurile de alun.

Tradiţia spune că atunci când sunt recoltate de Înălţarea Sfintei Cruci, ramurile acestea primesc puteri miraculoase şi sunt unelte valoroase pentru fântânarii care vor să depisteze izvoarele subterane.

În această zi nu se mănâncă usturoi, nuci, prune sau pepeni, alimente al căror miez se aseamănă cu crucea.

În tradiţia populară, frunzele şi florile de busuioc, menta, maghiranul şi cimbrul sunt plante magice şi se sfinţesc la biserică, iar în timpul slujbei se păstrează lângă cruce. Florile de busuioc sfinţit acum alină durerile, chiar şi migrenele puternice sau durerile de dinţi. În mediul rural, cu crenguţe de busuioc aprinse se afumă bolnavii de friguri. Busuiocul se pune şi în vasele cu apă pentru păsări, în perioada epidemiilor.

De Înălţarea Sfintei Cruci se pregăteşte "un leac" pentru pomii care nu mai rodesc: gospodarii atârnă de ramurile acestora cruci făcute din busuioc sfinţit la biserică şi curpeni (tulpini târâtoare de castraveţi şi de pepeni), sperând ca rodul să se adune şi în aceşti fructiferi neroditori.

Monedele sfinţite azi, păstrate în portofel, alături de o cruciuliţă (chiar dacă este şi de carton) aduc belşug şi spor în munca de fiecare.