sâmbătă, 14 septembrie 2013

4 alimente in stare sa-ti salveze viata

Indemnul lui Hipocrate, care spunea: "mancarea sa-ti fie medicament!", este mai actual ca niciodata. Cel mai eficient mod de a-ti proteja organismul impotriva bolilor este o alimentatie chibzuita si echilibrata.
Se poate spune despre cateva alimente ca au potentialul de a-ti salva viata, ca sunt adevarate medicamente naturale, la care poti apela fara niciun fel de efecte secundare. Acestea previn si combat cele mai teribile boli, scrie banoosh.com.

1. Usturoiul. pe numele stiintifica Allium sativum, usturoiul este o capodopera a naturii si este unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale. Recunoscut pentru capacitatea de a preveni si trata infectiile bacteriene, dar si pentru a preveni micozele si infectiile virale, usturoriul stimuleaza fluxul de sange, reduce nivelul colesterolului, contribuie la eliminarea metalelor grele grele si a altor otravuri din organism.

Beneficiile se fac simtite consumand un catel de usturoi zilnic sau luand suplimente pe baza de usturoi.

2. Mierea de albine. Mierea este in mod cert un medicament natural extrem de eficient, care are capacitatea de a stimula imunitatea si de a oferi o sursa sanatoasa de energie. Mierea trateaza infectiile bacteriene, calmeaza si vindeca durerile de gat, repara tranzitul intestinal si vindeca infectiile urinare. Este eficace in tratarea eczemelor, a aftelor, si calmeaza multe dintre leziunile pielii.

Ca efect general asupra organismului, mierea are efecte antivirale, antifungice, antiinflamatori, antioxidante si antiseptice, previne si combate alergiile, iar efectele sunt mai puternice si mai rapide decat ale oricarui medicament de sinteza.

3. Spirulina. Acesta este un nutrient din algele albastre - verzi, care a fost folosit ca medicament inca de acum cateva sute de ani in urma. Spirulina este bogata in aminoacizi esentiali. Spirulina contine o gama impresionanta de acizi grasi esentiali, inclusiv omega - 3, si vitamine din grupul B, carotenoizi cu efect antioxidant, clorofila, polizaharide si alte substante unice.

Spirulina are un puternic efect detoxifiant, sustine procesul de eliminare al metalelor grele din organsim si este un uimitor energizant. Remarcabil este faptul ca spirulina contine proportia ideala deproteine, vitamine, minerale si alte elemente nutritive.

4. Pe lista celor 4 alimente care iti salveaza viata se afla si merele. Pe langa continutul ridicat de fibre, care promoveaza digestiea sanatoasa, merele, si mai ales pielea fructului, sunt foarte bogate in polifenoli, flavonoide, si combat cele mai grave suferinte ale omului modern: bolile inflamatorii degenerative si cancerul.
Un mar pe zi este de cele mai multe ori garantia sanatatii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu