miercuri, 29 iunie 2011

De ce este utilă credinţa în Moş Crăciun

Există o dezbatere destul de hazlie care îl vizează pe Moş Crăciun. Unii părinţi sunt de părere că e drăguţ să le spui copiilor că există un moş care intră pe horn şi le aduce jucării dacă sunt cuminţi, că este o tradiţie simpatică şi aşa mai departe, iar alţii susţin că dacă îţi minţi astfel copilul acela îşi va pierde încrederea în părinţi şi în ceilalţi oameni.
    Eu unul sunt clar pentru poziţia care susţine îndoctrinarea copiilor cu credinţa că există Moş Crăciun. Cel puţin în societatea în care trăim actualmente, toţi copiii trebuie învăţaţi că există un moşneag îmbrăcat în roşu, care călătoreşte într-o sanie zburătoare trasă de nişte reni zburători, şi care intră pe horn în noaptea de Crăciun şi le lasă jucării lângă brad dacă au fost cuminţi, jucării pe care le scoate din sacul lui magic. Ba, pe deasupra mai trebuie învăţaţi că şi ei şi ceilalţi copii nu au fost născuţi de mamele lor ci au fost aduşi de barză.
    Trebuie să fie minţiţi astfel pentru a realiza un fapt esenţial, acela că este posibil să fie minţiţi de părinţii lor, de toate rudele lor şi de toţi cei cu care intră în contact, este posibil să fie minţiţi atât de tare încât să nu-şi dea seama cât de mincinoasă este minciuna. Trebuie să primească o lecţie care să-i înveţe câte ceva despre propria lor naivitate şi să conştientizeze că întreaga societate poate orchestra o conspiraţie împotriva lor, incluzând şcoala şi deci statul, o conspiraţie care să-i facă să creadă lucruri absurde.
    Şi apoi, într-un târziu, când vor descoperi cum au fost deziluzionaţi de către toţi cei în care au încredere şi le-a fost arătat adevărul de către un străin, atunci li se poate spune că această minciună colectivă le-a fost servită tocmai pentru a învăţa o lecţie dură, accea de-a consulta întotdeauna dovezile care certifică sau nu o afirmaţie indiferent de sursa informaţiei. Iar sentimentul avut în momentul constatării propriei deziluzii precum şi ridicolul aferent să le rămână în cap pentru foarte multă vreme deoarece minciunile despre moşi crăciuni şi berze care aduc copii nu sunt singurele care îşi fac de lucru prin spaţiul public. Am mai văzut noi şi altele despre alţi moşnegi care se ocupă cu magia şi care te pedepsesc sau te răsplătesc în funcţie de gradul de “cuminţenie“.       
    Ba, câteodată se poate întâmpla ca toţi cei care te inconjoară să te mintă şi să te dezinformeze fără a intenţiona, aşa cum fac atunci când susţin că democraţia este cel mai bun sistem de guvernământ care poate exista, ca atare oricând este util să apreciezi singur singur ceea ce este adevărat fără să te bazezi pe părerile altora.
    A gândi, într-adevăr necesită ceva efort intelectual însă în cazul în care n-o faci rişti să ajungi creştin şi să crezi la vârste înaintate în existenţa unor fiinţe imaginare numite Hristos şi Dumnezeu doar pentru că nu ţi-a spus nimeni din timp că este doar o farsă organizată de noi toţi pentru a vedea cât de naiv eşti. Să nu uităm că şi prin alte ţări se fac astfel de farse numai că nu cu Moş Crăciun şi Iisus ci cu Mahomed şi Allah şi le făceau şi grecii antici cu Zeus, Hades şi Apollo.
Sursa: Sclavii lui Dumnezeu

Cum arăta Iisus Christos?


Iată o descriere a lui Iisus făcută de contemporanul Său, Publius Lentulus, predecesorul lui Pontius Pilatus în funcţia de procurator al Iudeei (26 – 36 d. Chr.) şi care, în această funcţie, era obligat să trimită rapoarte Senatului din Roma despre cele mai importante evenimente din zona aflată sub autoritatea sa: „Este un bărbat cu o înfăţişare nobilă şi trăsături atît de frumoase şi care exprimă atîta maiestuozitate, încît oricine Îl vede nu poate să nu Îl admire. Are părul de culoarea castanei coapte, iar de la nivelul urechilor pînă la umeri culoarea devine cea a pămîntului, doar că foarte strălucitoare. Îl poartă despărţit de la mijlocul frunţii, însă după obiceiul nazarieneilor“.
„Fruntea dreaptă şi senină, chipul fără urmă de riduri sau pete, cu o uşoară nuanţă de bronz. Nările şi buzele fără cusur. Barba la fel de deasă ca şi părul, nu prea lungă şi despărţită la mijloc. Ochii Săi serioşi te înfioară. Sînt ca razele soarelui, iar strălucirea lor nu îţi permite să I te uiţi drept în faţă.
Cînd rosteşte vorbe de dojană, te înspăimîntă; plînge cînd trebuie să mustre. Atrage iubirea oamenilor şi are o voioşie demnă. Se spune că nu a fost văzut rîzînd, însă a fost văzut plîngînd. Are braţe şi mîini deosebit de frumoase. Este fermecător cînd poartă o conversaţie, însă vorbeşte puţin; iar cînd vorbeşte, o face cu deosebită modestie. Oriunde Îşi face apariţia, este de departe cel mai frumos bărbat pe care l-a văzut sau şi-l poate imagina cineva; îi seamănă mamei Sale, cea mai frumoasă fiinţă din această regiune.
În ceea ce priveşte cultura Sa, uimeşte întreg Ierusalimul. Deşi nu a studiat niciodată, cunoaşte toate domeniile ştiinţei. Poartă sandale şi umblă cu capul descoperit. Mulţi rîd cînd Îl văd, se tem, însă, şi tremură în prezenţa Lui sau cînd le vorbeşte. Se spune că nu s-a mai pomenit un asemenea bărbat în zona asta. Într-adevăr, din cîte mi-au spus evreii, nimeni nu a mai auzit asemenea învăţătură înaltă cum o predică acest Christos, şi mulţi iudei cred în El şi în natura Sa divină, pe cînd alţii au venit la mine să Îl reclame ca pe cineva care S-a împotrivit Maiestăţii Voastre. Este un fapt cunoscut de toţi că nu a făcut niciodată vreun rău, că, dimpotrivă, înfăptuieşte numai lucruri bune. Toţi cei care Îl cunosc şi care au avut de-a face cu El spun că au avut parte numai de lucruri bune şi de sănătate din partea Lui“.
Sursa: blogul meu

SUA încearcă să ascundă o criză nucleară de proporţii, susţine un raport rusesc


SUA încearcă să ascundă o criză nucleară de proporţii, susţine un raport rusesc
Un ziar pakistanez care citează un raport al agenţiei nucleare ruse ce nu a fost dat publicităţii susţine că SUA se confruntă cu probleme de proporţii la una dintre centralele nucleare din Nebraska.
Jurnalul The Nation citează un presupus raport al Rusatom în care agenţia rusă susţine că centrala nucleară Fort Calhoun din Nebraska se confruntă cu grave probleme după ce a fost inundată de râul Missouri. Raportul susţine că unul din bazinele de răcire a combustibilului nuclear a fost afectat de inundaţii, care au provocat o dezactivare a sistemului de răcire.
Oficialii din Nebraska spun că centrala nu se confruntă cu niciun pericol şi că totul se află sub control, operatorii fiind pregătiţi pentru creşterea în nivel a râului Missouri.
Cu toate acestea, centrala s-a confruntat săptămâna trecută cu incendiu provocat de inundaţii, iar Administraţia Federală a Aviaţiei a instituit o zonă cu interdicţie de zbor în jurul său.
Oficialii din Omaha au ţinut să asigure publicul că situaţia se află sub control. “Vă pot asigura că un eveniment de tip Fukushima nu va avea loc la Fort Calhoun“, a afirmat Gary Gates, şeful Omaha Public Power District, principala companie electrică din Nebraska, de care aparţine centrala nucleară cu probleme.
Surse: Business Insider, The Nation şi KETV
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Dezvăluirile incendiare ale unui bancher elveţian despre acţiunile criminale pe care le realizează grupul Bilderberg

Un bancher elveţian, care a participat la întruniri ale grupului şi care tocmai de aceea preferă să-şi păstreze anonimatul, a acordat în luna mai la Moscova un interviu incendiar redactorilor de la publicaţia Noviden. Conform mărturiei elveţianului, grupul Bilderberg se foloseşte de băncile elveţiene pentru a finanţa răsturnări de guvern, falimentarea unor ţări, corupţia unor oficiali şi chiar uciderea unor persoane care au putere să se opună politicilor grupului.

Nu toţi participanţii la întrunirile Bilderberg au cunoştinţă de aceste lucruri, pentru că şi în sânul grupului de elită, la fel ca şi în sânul francmasoneriei, există unele „bisericuţe”. Josef Ackermann, director executiv al Deutsche Bank şi membru al comitetului de vârf al Bilderbergilor este acuzat de bancherul elveţian că orchestrează multe dintre aceste activităţi oculte. Ideea care îi este cea mai dragă lui Ackermann şi la care lucrează acum asiduu este cenzurarea totală în cel mai scurt timp a internetului.


I: Ce puteţi să ne spuneţi despre activităţile dvs. ca bancher?

 

R: Am lucrat în sistemul bancar elveţian ani îndelungaţi, chiar şi ca director al uneia dintre cele mai puternice bănci. Atunci am fost implicat în plata pentru asasinarea unui preşedinte de stat. Am participat la întrunirea directorilor băncii, în care s-a hotărât să se plătească pentru această acţiune. Asta m-a dat peste cap rău de tot. Un serviciu secret străin a trimis o cerere scrisă de mână prin care solicita plata unei sume pentru o persoană care lichidase un preşedinte! Şi nu a fost singurul caz de acest fel. Am primit o seamă de astfel de cereri scrise de mână din partea unor servicii secrete, care aveau fonduri pentru organizarea de revoluţii ori pentru ucideri la comandă. Eu confirm ceea ce a scris John Perkins în cartea sa „Confessions of an Economic Hit Man”. Există un sistem financiar pentru astfel de operaţiuni şi unele bănci elveţiene fac parte din el.

 

I: Ne poţi spune despre ce bănci este vorba şi cine anume din aceste bănci este implicat?

 

R: Este vorba de una dintre cele trei bănci elveţiene din vârf la timpul asasinării acelui preşedinte din lumea a treia. Mai mult, nu-mi risc viaţa. Eram mai multe persoane la adunare când cineva a venit cu acea cerere şi, cum era vorba de o sumă mare cash, a trebuit să se facă o informare sumară a speţei. După care directorii au zis „O.K!”

 

I: Ce fel de fonduri erau acestea?

 

R: Speciale! Codificate. Cifrul veneau odată cu cererile. Aşa funcţionau, conform înţelegerilor la vârf. Cererile care deblocau cele mai mari sume erau scrise de mână! Trebuiau descifrate. Ele conţineau sume de bani pentru asasinate, pentru organizarea de greve, de revolte şi pentru finanţarea unor partide de opoziţie în diverse ţări. Ştiu membri ai grupului Bilderberg care sunt implicaţi în aşa ceva.

I: Măcar ne puteţi spune în ce decadă se întâmplau astfel de operaţiuni?

 

R: În anii ’80.

 

I: Aveaţi vreo problemă să lucraţi cu astfel de fonduri?

 

R: O mare problemă. Nu mai puteam să dorm. De-asta am şi părăsit banca până la urmă. Erau implicaţii periculoase. Cei care organizaseră fondurile erau membri ai unor servicii secrete, cele mai multe din ţări vorbitoare de limba engleză. Trebuia să plătim criminali care ucideau oameni ce se opuneau planurilor Bilderberg, FMI şi Băncii Mondiale, de exemplu.

 

I: De ce ne acordaţi acest interviu? Sau de ce ni-l acordaţi acum?

 

R: Pentru ca Bilderbergii se întrunesc anul acesta în Elveţia. Pentru că situaţia mondială devine din ce în ce mai critică şi pentru că băncile elveţiene sunt implicate în acţiuni lipsite de etică, dispunând de fonduri aflate în afara oricărui control financiar şi e vorba de sume cu multe, multe zerouri.

 

I: Miliarde?

 

R: Mii de miliarde, în afara taxelor! Ceea ce se întâmplă este împotriva sistemului elveţian al valorilor, bazat pe încredere, bunăvoinţă şi neutralitate. Am asistat la discuţii care sunt împotriva principiilor democratice. Directorii băncilor elevetiene nici nu mai sunt elveţieni, ci vin din afară, majoritatea anglo-saxoni, americani, britanici care nu respectă neutralitatea declarată a elveţienilor. Aceştia distrug Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda şi Elveţia, care este ţinta acum, când nu mai au nevoie de ea. Josef Ackermann este cetăţean elveţian, dar este în fruntea unei bănci străine şi se foloseşte de putere ca să distrugă.

 

I: Oamenii despre care ne-aţi vorbit vor fi prezenţi anul acesta la întrunirea Bilderbergilor de la St. Moritz?

 

R: Categoric. Dispun de sume enorme de bani şi au un plan. Vor distruge economia Europei şi vor construi alta în China. Până atunci, au deschis pieţele europene pentru mărfurile chineze. Sistemele de învăţământ europene cad, iar noua generaţie va şti din ce în ce mai puţin. Asta va distruge Europa pe termen lung.

 

I: Credeţi că întâlnirea din Elveţia de anul acesta are valoare simbolică? În 2009 s-au întâlnit în Grecia, în 2010 în Spania, iar acum, aceste ţări sunt pe marginea prăpastiei. Credeţi că aşa o să se întâmple şi cu Elveţia?

 

R: Este un obiectiv al lor. Elveţia nu este în UE, nici în „zona euro” şi categoric nu este controlată de la Bruxelles. Vorbesc de Elveţia ca ţară, nu ca sistem bancar, pentru că acesta e deja al lor şi-l manevrează cum vor. Întâlnirea de aici transmite acest mesaj, că acum noi urmăm!

 

I: Care să fie ţelul lor? Vor să creeze o dictatură globală controlată de mari corporaţii, fără state suverane?

 

R: Exact. Iar suveranitatea statelor se consumă prin datoriile pe care le fac la aceste organizaţii. Ei urmăresc falimentarea tuturor statelor de parcă ar fi vorba de bănci. Numai aşa pot să-şi impună interesele şi să dicteze. UE simte deja din plin apăsarea de fier a grupului Bilderberg.

 

I: Ce ar putea să-i stopeze?

 

R: De aceea am acceptat să dau acest interviu. Există ceva la îndemâna tuturor care-i poate stopa: adevărul! Trebuie dezvăluit tot adevărul! Nu le place deloc să fie în lumină, deci puneţi urgent reflectoarele pe ei! Transparenţa deplină în politicile bancare şi la toate nivelurile societăţii i-ar stopa cu siguranţă.

 

I: Care bănci elveţiene sunt implicate?

 

R: Cele care-şi antrenează staff-ul după valori anglo-saxone, nu cele autentic elveţiene, care au cel mai corect sistem. E vorba de băncile care operează la nivel global.

 

I: Deci ne sfătuiţi că trebuie să-i expunem public, să arătăm cine sunt în realitate Bilderbergii.

 

R: Cazul Strauss-Kahn este o oportunitate de a arăta cine sunt şi cum sunt. Sunt nişte corupţi, cu nişte minţi bolnave, plini de vicii pe care le ascund sub pulpana ordinului lor. Unii sunt întocmai ca Strass-Kahn, violatori, alţii sunt sadomasochişti, alţii pedofili şi mulţi sunt de fapt satanişti. Uitaţi-vă la simbolurile sataniste pe care le afişează unele bănci, inclusiv Rothschild Bank din Zürich. Oamenii aceştia sunt şantajabili din cauza slăbiciunilor lor. Trebuie să urmeze strict anumite ordine şi cei care vor să iasă din rând, imediat sunt expuşi, cu reputaţia distrusă sau chiar ucişi. Strauss-Kahn, de exemplu – din cauza viziunilor lui socialiste – putea s-o păţească şi mai rău, putea să fie ucis!

 

I: Dacă afirmaţi că Ackermann este un factor de decizie în comitetul Bilderbergilor, credeţi că el e implicat în astfel de acţiuni?

 

R: Da, dar nu numai el. Mai sunt mulţi alţii, ca de exemplu Christine Lagarde, care va fi, probabil, viitoarea şefă a FMI. Şi ea este membră Bilderberg, ca şi Sarkozy şi Obama. Planul lor actual este cenzurarea urgentă şi totală a internetului, care este liber şi prin care circulă adevărul cutremurător despre obiectivele lor. Pe motivul că este utilizat de terorişti să-şi transmită mesaje, vor ajunge în curând să controleze şi chiar să cenzureze total internetul. Sau cine ştie ce atrocitate inventează ca să realizeze apoi imediat acest plan.

 

I: De asta vă e temă.

 

R: Nu e vorba doar de teamă. Oamenii ăştia sunt criminali şi nu au scrupule în a da ordine de asasinare. Dacă vor avea senzaţia că pierd cumva controlul, aşa cum se întâmplă din cauza opoziţiei faţă de FMI a populaţiei din Grecia şi Spania şi posibil în curând şi în Italia, nu vor ezita să inventeze o nouă „reţea Gladio”. Am fost aproape şi de această nouă reţea. Instigă din umbră la terorism şi, mai mult decât atât, sponsorizează grupuri teroriste, pentru a controla guvernele din state europene, precum Italia, unde uciderea lui Aldo Moro a fost în realitate plătită prin sistemul pe care ţi l-am descris.

I: Ackermann face parte dintr-un astfel de sistem?

 

R: Sunteţi jurnalişti, urmăriţi-i cu atenţie cariera şi mai ales observaţi cât de repede a ajuns în top. Dar sistemul lor criminal funcţionează în toată lumea şi implică o mulţime de oameni.

 

I: De ce credeţi că mass-media occidentală nu tratează acest subiect?

 

R: Pentru că de fapt ori există o înţelegere secretă cu patronii, ori, dacă aceştia sunt recalcitranţi, le cumpără din umbră publicaţiile.

I: Câţi dintre aceşti participanţi sunt avizaţi de planurile lipsite de etică, multe dintre ele criminale, ale grupului?
 
R: Există un cerc interior ultrasecret în care îi găseşti pe aceşti satanişti. În afara acestui cerc, oamenii complet neinformaţi şi chiar foarte naivi sunt din ce în ce mai mulţi.




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Cauzele dezbinarii romanilor

Din păcate noi, românii, singurii si sigurii continuatori ai daco – getilor care au format un mare popor pentru care mândria, vitejia si caracterul erau pe primul loc, nu suntem uniti în idei si fapte. Din cauza vicisititudinilor vremurilor, mult timp am fost voit dezbinati sub diferite imperii (Turc, Austro-ungar, Rus).Nu s-a vrut cu îndârjire ca românii să afle care le-au fost urmasii, pentru a sti cine sunt, dar nici românii în mare parte nu s-au chinuit să descifreze sau măcar să simtă cine sunt. Am suferit si din cauza neimplicării noastre în deslusirera istoriei.
Din cauza mizeriei morale, dar mai ales materiale în care trăiau, românii nu prea si-au sprijinit liderii care au
apărut, luptat si jertfit pentru mântuirea si luminarea lor.Desigur, au fost si cazuri în care românii si-au sprijinit
conducătorii (Basarab I, Mircea cel Bătrân, Stefan cel Mare, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Horea, Tudor
Vladimirescu, etc.). Românul, de când este el, dacă era cinstit rămânea sărac, asa că dacă îsi trăda fratele, poporul,devenea bogat. Trădarea de neam si tară a fost si este foarte profitabilă pe aceste pământuri. Deci trădarea a adus dezbinarea dintre acesti trădători, organizati în familii, clanuri, etc si marea masă de oameni cu respect pentru pământul si traditiile milenare. Această dezbinare este foarte vizibilă si în zilele noastre.
O altă cauză a dezbinării este românismul, mai nou daco – românismul. Executarea de către comunisti a
nationalismului moderat, curat si adevărat si înlocuirea cu unul fals si de propagandă a făcut ca românii să-si piardă în cea mai mare parte românismul, adică apartenenta etnică.Câte exemple de români nu sunt care au plecat din tară si au uitat de unde au plecat devenind cu tot sufletul străini! Cu toate aceste exemple negative, românii, în decursul veacurilor, datorită respectului pentru pământ si traditii, si-au păstrat identitatea, murind cu milioanele pentru pământul străbunilor lor, nevânzându-si pământul si migrând ca altii.
După 1945, nationalizarea fortată, exterminarea a zeci de mii de oameni de valoare, cultul fortat al
ocupantului rus si multe alte abuzuri nu au putut extermina în totalitate românismul, desi s-a vrut cu îndârjire. Avem resurse nebănuite pentru a rezista, dar nu trebuie să ne batem joc de ele, pentru că la un moment dat se vor epuiza. Această diferentă din nationalistii moderati si nenationalistii reprezintă un alt punct major de dezbinare între români.
Multi tineri care s-au născut în comunism, dar mai ales cei de după 1989, care sunt viitorul României, din
motive obiective sunt debusolati, plutesc în derivă, se pierd în nimicuri, nu sunt profunzi, nu au rădăcinile înfipte în pământul românesc, în românism, ci au mai degrabă rădăcinile înfipte în cosmopolitism si parazitism. Este grav, dar este adevărat. Este greu într-adevăr să-ti faci datoria de om, de român si de cetătean european. Acesta este un alt punct al dezbinării românilor.
Ce se întâmplă în România se întâmplă în destule tări est europene si la intensitate mai mică si în occident.
Vor rezista natiunile care vor sti să-si protejeze valorile traditionale, să fie stricte cu emigratia mai ales din afara Europei, dar să tină pasul si cu modernismul. Nu stiu dacă Europa care a fost sute de ani portdrapelul stiintei si tehnicii mondiale va putea face fată cu brio emigratiei masive din alte continente mult mai putin dezvoltate.Europenii, creatorii stiintei si tehnicii mondiale trebuie să lupte mai mult pentru Europa, care a luminat Globul pământesc sute de ani, trebuie să ia ce este bun de la nord -americani si împreună cu acestia să-si păstreze pe merit suprematia mondială.Dacă vor apărea români, sau poate chiar sunt, care vor sti să creeze un sistem functional format din 8 piloni ai timpului ce reprezintă cinci sute de ani fiecare, pentru că
slavă Domnului avem cum să ne întoarcem în timp si vor eradica o parte a sărăciei, care se vor baza de asemenea pe traditiile milenare si vor avea spiritul de jertfă, se va putea ridica negura milenară si vom porni în sfârsit de la un punct comun, de unde vom fi uniti si vom izbândi.Până când mafiotii care ne conduc si toti cei care fură nu vor avea frică asa ca pe timpul lui Tepes, până când valorile nu se vor aseza la locurile lor firesti, până când activistii comunisti si securistii vinovati de mii de abuzuri de mare gravitate nu vor plăti, în România nimic nu se va schimba sau prea putin, pentru a putea merge uniti pe cale reusitei nationale.
Sursa: Identitate Nationala

Perle de la BAC-limba romana

Am citit cateva poante- neintentionate- de la bacalaureat, examenul de romana. Redau cateva exemple care mi s-au parut uluitoare:
„Stimată comisie de verificare, pe vârful peniței dumneavoastră stă soarta a mii de copii. Ajutați-ne să dăm examenul. Pupici”- de remarcat apelul la mila. Cine nu se descurca cu cartea poate oricand cere mila. Sentimentele fiind dezvoltate- vedeti finalul dragastos al propozitiilor- putem prevedea o cariera infloritoare pentru tanarul/tanara autoare a citatului. In cersetorie…
„Pe fruntea iubitei, fierbinte, poți face popcorn”- cum se numea filmul cu Charlie Sheen in care el avea o iubita indianca si prajea oua pe burtica ei in timpul preludiului amoros? Pentru cei ce nu au vazut filmul- cei doi se pregateau sa se iubeasca si tipa era atat de incinsa incat se putea praji mancarea pe pielea ei. Avertisment: nu incercati asa ceva acasa. In caz de temperatura peste 38 de grade Celsius lasati gatitul pe alta data. Duceti bolnava la doctor.
„Poetul român, Daniel Defoe”- asta, din cate imi amintesc eu, il inventase pe Robinson. In limba engleza si sub forma de proza. Cum care Robinson? Crusoe! Un om care a naufragiat pe o insula si a rezistat, in ciuda lipsei totale a civilizatiei. Pentru cei mai tineri si necititi- un fel de om post apocalipsa care nu mai are nimic, nici mobil, nici internet, nimic nimic nimic! Asa ca trebuie sa se intoarca la modul de trai primitiv.
„Ana este îngreunată la burtă”- o fi fost gravida, da’ nu s-au prins cei din jur. Ca doar stiti ca o femeie a nascut dupa ce a fost diagnosticata cu tumoare in burtica. Daca atat ea cat si medicii nu au realizat ca asteapta un copilas… autorul citatului s-a exprimat corect. Nu a facut presupuneri nefondate. El doar a remarcat…
„Iubita i-a intrat adânc în el și-n cap”- asta am senzatia ca e din filme porno. Poate si putin horror- daca i-a intrat in cap. La propriu sau la figurat? In functie de raspuns putem programa filmul din care s-a inspirat elevul la o ora normala (il botezam film psihologic) sau la o ora tarzie (horror).
Cand eram la scoala profesorii se plangeau ca generatia mea nu stie sa scrie. Cratimele, impartirile in silabe si numarul necesar de i-uri in diferite momente. Acum imi dau seama ca profii erau mult prea pretentiosi. Pentru ca generatia mea n-o fi stiut sa scrie, dar macar “stia sa vorbeste”. Fapt ce nu i se poate imputa tineretului actual. Ei sunt pur si simplu pe dinafara. Si ca stiinta si ca rationament.
Cu asa exemplare de bipezi… statul roman are sanse mari sa progreseze. Astia sunt cetatenii romani de maine.
Cand ziceati ca vine apocalipsa aia?
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate.blogspot.com

Vindecare prin puterea Sinelui



Sinele Suprem şi corpul de lumină
Cu toţii sîntem înzestraţi cu un Sine Suprem. Acesta este o prezenţă cu care sîntem conectaţi în permanent. Ne gîndim că sîntem separaţi de el, însă în realitate nu este aşa. Cercetările recente întreprise la U.C.L.A de către Valerie Hunt dovedesc faptul că toţi avem un „corp de lumină”, o energie care este mult mai puternică şi mai elevată decît propriul nostru corp fizic. În timpul unui experiment în care foloseau un electromiograf pentru a măsura energia electromagnetică conţinută în muşchi, cercetătorii au descoperit accidental că, înainte de a ataşa electrozii corpului şi muşchilor, electromiograful depista un cîmp electromagnetic în afara corpului fizic. Au descoperit că întregul corp este împrejmuit cu energie şi această energie este mult mai mare decît cea a corpului fizic. Corpul nostru biologic are o natuă electromagnetică. Activitatea undelor cerebrale la o persoană obişnuită este între 0 şi 100 de cicluri pe secundă (cps). Muşchii în general au 225 cps, iar inima în general este de 250 cps. Cîmpul energetic din afara corpului are diferite frecvenţe, depinzînd de la persoană la persoană sau de gîndurile pe care le emitem. Frecvenţa medie a unei persoane care este focalizată în special pe lucrurile materiale şi pe lucrurile obişnuite de zi cu zi este de 250 cps, deci o frecvenţă egală cu cea a inimii. Cercetătorii au examinat apoi mediumii şi pe cei care sînt capabili de a vindeca prin puteri paranormale şi frecvenţa lor de vibraţie a fost estimată de la 400 la 800 cps. În fine, au facut aceste măsuratori şi pentru mistici, acei oameni care işi trăiesc în mare parte viaţa ghidaţi de Sinele Suprem, şi care deţin un control perfect asupra gîndurilor lor. Au constat că frecvenţa lor de vibraţie era mai mare decît limita maximă a echipamentului (20.000 cps) aşa că au construit un echipament nou şi astfel au descoperit că misticii aveau în medie o frecvenţă de vibraţie de 200.000 cps în cîmpul energetic din jurul corpului !!!
Cînd corpul energetic funcţionează la 200.000 cps, boala nu ne mai poate atinge. Pentru ca boala să existe, ea trebuie să funcţioneze cu vibraţii mai joase. Astfel pot apărea miracole, vindecări subite. Se spune în Biblie că atunci cînd ne rugăm, este necesar să credem cu toată tăria în Dumnezeu. În acele momente, frecvenţa de vibraţie se ridică foarte mult şi astfel pot apărea miracolele.
Boala şi vindecarea
Gîndirea poate să ne modifice sănătatea şi starea noastră generală. Orcie gîndim are un scop şi gîndurile se duc direct înspre împlinirea acelui scop. Nu există gînduri „inactive”. Cum ar putea ca un gînd sa fie inactiv, cînd are puterea de a readuce sănătatea sau succesul, sau din contră de a aduce boala în corp sau eşecul? Fiecare gînd pe care îl emitem rămîne cu noi pentru totdeauna, nu numai în această viaţă. Energia după cum ştim, se schimbă, însă ea se schimbă numai cînd noi o schimbăm. De exemplu, cînd avem o credinţă asupra unui lucru, acea credinţă se menţine pînă cînd ne schimbăm mintea. Boala nu este ceva pe care noi să o avem, ci e ceva pe care noi o creăm, prin gîndurile noastre de vibraţie joasă. Ce anume aduce boala în fiinţa noastră ? Boala reprezintă energii înţepenite, atitudini, credinţe negative care sînt manifestate în corpul nostru. Cînd oamenii sînt prinşi în situaţii stresante, frecvenţa lor de vibraţie scade şi astfel poate apărea boala. Cînd ne îndreptăm către Sinele Suprem, tot acest stress se sfîrşeşte, frecvenţa noastră de vibraţie creşte şi energia începe să circule liber prin corp. Această conectare la Sinele Suprem este atît de puternică încît aduce cu ea foarte multe purificări în fiinţă, inclusiv eliminarea bolilor. Cînd începem să ne schimbăm mintea, frecvenţa noastră se schimbă şi ea de la 250 cps la 500 – 800 cps, iar în acest interval de valori boala nu poate funcţiona. Dacă rămînem conectaţi la Sinele Suprem suficient de mult timp, corpul începe să se vindece de la sine. Nu există nimic mai înalt şi mai înelept decît Sinele Suprem. Unor oameni nu le place să folosească cuvîntul „Dumnezeu” însă orcium ar fi, Siele Suprem este o scînteie din Dumnezeu, din Fiinţa Universală. Sănătatea şi starea de bine este o călătorie, nu o destinaţie. Dacă dorim sănătate, relaţii armonioase, succese pe multiple planuri, trebuie să facem din toate acestea o călătorie. Acest lucru nu înseamnă că va trece mult timp pînă vom ajunge la destinaţie. Putem ajunge chiar şi în acest moment. Putem să ne bucurăm de fiecare pas pe care îl facem. Viaţa este o călătorie, nu o destinaţie…
Gîndirea pozitivă
Ştiinţa descoperă că într-adevăr gîndurile au efecte. Fiecare gînd este o formă de energie şi are o vibraţie specifică. De exemplu, dacă în general avem o gîndire negativistă, ne uimim cum de găsim atît de mulţi oameni pesimişti în jurul nostru. Chiar ne vom intreba de unde oare au apărut ei… Dacă în general sîntem optimişti şi cineva ne spune: „Nu-i aşa că lumea este negativă?”, ne vom întreba oare despre ce vorbeşte acea persoană pentru că nu sîntem obişnuiţi cu astfel de oameni în preajma noastră şi de fapt nici nu-i vom recunoaşte…
Iubirea
Ori de cîte ori facem un compliment sincer, ori de cîte ori gîndim benefic despre o persoană, ori de cîte ori alegem să lăsăm o persoană să fie ceea ce ea este fără a ne gîndi că ea ar trebui să se schimbe pentru a fi pe placul nostru, în toate aceste situaţii frecvenţa noastra de vibraţie se ridică foarte mult. De fiecare dată cînd ne gîndim că altcineva ar trebui să se schimbe pentru propria noastră satisfacţie, frecvenţa de vibraţie coboară. Nu este nimic mai minunat decît de a-i lăsa pe ceilalţi să fie aşa cum vor, în laturile benefce ale personalităţii lor. Ce este iubirea? În esenţă ea este capacitatea de a nu încerca să schimbi o persoană după cum gîndeşti tu că ea ar trebui să fie… În această direcţie, misticii tuturor timpurilor ne învaţă că suprema iubire este de fapt a vedea Sinele Suprem în toţi ceilalţi, de a vedea pe fiecare din jurul nostru ca fiind perfect aşa cum este, ca fiind o manifestare plină de lumină a lui Dumnezeu.
Aici şi acum – a trăi în prezent
Majoritatea oamenilor trăiesc în trecut. Cînd sînt întrebaţi dacă sînt fericiţi sau nu, ei s-ar gîndi la toate motivele care i-ar putea face ca în acel moment să fie fericiţi sau nu. Oricum, aceste lucruri s-au întîmplat în trecut, acum 5 secunde, acum 5 ani sau acum 50 de ani. În general oamenii trăiesc prin proiectarea trecutului lor în viitor, considerînd că s-au împotmolit, că vieţile lor nu au cum să se schimbe. Însă ce este acest „acum” sau „aici şi acum”? Dacă întrebăm pe cineva dacă doreşte să facă ceva în acest moment, el crede că ne referim la următoarele 10 minute, sau poate la următoarea oră. „Acum” reprezintă petru cei mai mulţi oameni o jumătate de oră, un minut sau o secundă. În realitate „acum” este în afara oricărui timp şi s-a demonstrat că timpul îl putem experimenta numai prin intermediul corpului fizic. În reaitate noi trăim în acelaşi „loc” în care am trăit de cînd am fost creaţi – şi acel loc este „aici şi acum”. Iar fiecare moment pe care îl trăim, cum ar fi chiar această secundă, este diferit de momentul anterior. Acest moment absolut este denumit „momentul prezent” pentru ca el nu are nimic de-a face cu momentul exact anterior, în afara de cazul în care dorim noi ca el să o aibă.
Idealurile propuse
Idealurie sînt în general evenimente care vor avea loc în viitor, Vrem să facem ceva peste 5 ani. Dacă ne schimbăm idealurile foarte des, e clar că nu vom ajunge să le atingem. Singurele idealuri pe care le putm atinge sînt acelea care sînt aduse aici şi acum, în momentul prezent, în care realizăm ceva pentru ele. Celelalte idealuri sînt idealuri viitoare pe care nu le vom atinge niciodată. Cînd învaţăm să trăim în momentul prezent, datorită conştientizării faptului că sîntem înzestraţi cu un Sine Suprem, începem să lăsăm deoparte toate acele lucruri care ne stresează, care ne aduc nelinişti, agitaţie etc. pentru că înţelegem că ele nu au nici o valoare. Înţelegem că putem să ne detaşăm de ele, să le lăsăm în urmă şi să ne preocupam de creşterea noastră spirituală. Începem astfel să avem mai mult noroc, oamenii încep să vină înspre noi cu diferite oportunităţi, încep să apară mici miracole în viaţa noastră. Dacă în momentul în care trăim acum miracolele nu apar, cu siguranţă că ceva nu funcţionează armonios în viaţa noastră. Un miracol este o corecţie în viaţa noastră, nu e ceva care se întîmplă în exterior, ci e o parte din noi.
Sinele Suprem
Noi nu sîntem corpul fizic. Ne identificăm cu corpul fizic pentru că îl putem atinge şi ştim că el este acolo. Dar constatăm că atunci cînd ne apropiem de străini, puten percepe energia lor specifică pentru că stăm fiecare în cîmpul energetic al celuilalt. Putem merge în casa cuiva şi putem simţi dacă acolo este o atmosferă negativă sau una plină de iubire. Putem simţi multe alte lucruri şi această simţire reprezintă o anumită formă de identificare cu Sinele nostru. Ne identificăm cu Sinele nostru zi de zi, însă nu conştientizăm acest lucru. Dacă nu credem că avem un Sine, probabil că nu am trăit încă la nivelul lui suficient de mult timp pentru ca să aflăm de existenţa sa. El este însă permanent acel glas care ne îndrumă paşii, ori de cîte ori sîntem dispuşi să îl auzim. Putem să atingem Sinele Suprem, însă sîntem atît de îndreptaţi către a-l căuta în exterior încît de cele mai multe ori uităm că el este în interiorul nostru…
Sursa:www.artadeatrai.ro
Sursa: Dincolo de Orizont

O parte din planul de austeritate elen

Dincolo de masurile atroce inerente oricarei incercari de evitare a falimentului Parlamentul Greciei a luat si urmatoarele masuri, dupa cum am citit eu aici. Mi s-au parut interesante asa ca ma voi concentra strict pe ele:
Pragul minim de impozitare se modifică în jos. Cetăţenii nu vor plăti impozite dacă veniturile lor sunt mai mici 8.000 € pe an. Până acum, acest prag minim de până la care erai scutit de impozite era de 12.000 €. Nivelul de impozitare minim va fi de 10% din venituri, excepţaţi de la plată fiind persoanele sub 30 de ani, cele peste 65 de ani şi cei cu dizabilităţi.8.000 de euro pe an. Adica vreo 667 de euro pe luna. Daca castigi mai putin de atat- cazul a 80% din populatia activa din Romania- nu mai platesti impozit. In Grecia. La noi… platim impozit la impozitul deja platit. Vor exista si categorii exceptate de la plata taxelor- tinerii (ca doar trebuie sa-si intemeieze familii, nu?), batranii (au muncit o viata, si-au dat obolul si oricum pensiile cu greu pot fi considerate venituri uriase- la ei. Pentru ca la noi 10% au privilegii iar 90% mor de foame.), handicapatii. La noi guvernul le-a taiat alocatiile. La ei… ii exonereaza de plata impozitului.
Dupa cum vedeti nu exista nici o diferenta notabila intre Romania si Grecia. Prin urmare Romania ar trebui, eventual, sa mai faca un efort financiar (inca unul!) sa ajute o tara aflata in faliment. Alta decat Romania… Pentru ca noi mergem bine. Din moment ce inca mai exista votanti amatori sa gireze partidul aflat la guvernare… Rezulta ca ne meritam soarta. Nu intelegem nimic din ceea ce ni se intampla si nici macar nu avem bunul simt sa-i ascultam pe unii mai scoliti cand ne avertizeaza. Probabil asa ne place. Avem destin de sluga!
Sursa: Digerate.blogspot.com

CAT ADEVAR! CATA INTELEPCIUNE!

1.De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător
2.Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.


7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
8. Dragostea nu cade niciodată.
Cât despre proorocii – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.


11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.
Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel -cap 13
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Lucruri incredibile care inca mai fascineaza omenirea!


1.Harta vestica a EuropeiTimp de 400 de ani, palatul Topkapi a servit drept resedinta principala pentru Imperiul Otoman. Abia in 1929, turcii s-au gandit sa-l faca muzeu, reorganizand toate documentele, artefactele si obiectele ascunse prin pivnite si celelalte camere impresionante ale cladirii. Asa se face ca in acest proces a fost descoperita si o harta, realizata in 1513 de catre amiralul si cartograful Piri Reis. Harta arata portiunea vestica a Europei, partea vestica a Africii, America de Sud si, surprinzator, Antarctica. Reis a desenat cu precizie potrivirea dintre Africa si America de Sud (initial masa comuna, apoi continentele s-au departat in timp), precum si Antarctica, taram inghetat vazut pentru prima oara in 1820 de catre Mikhail Lazarev si Fabian Gottlieb von Bellingshausen.

Lucruri incredibile care inca mai fascineaza omenirea!
Adaugand si mai mult mister hartii, Reis a desenat pe ea o referire la Columb, amintind de o harta veche pe care acesta ar fi utilizat-o in calatoriile sale. Harta lui Columb a devenit un fel de El Dorado pentru vanatorii de artefacte, dar nimeni nu a gasit-o…
2.Giulgiul din Torino, acea panza de peste patru metri lungime, lucrata manual din in si inca mirosind a smirna, reprezinta una dintre cele mai controversate descoperiri. Aparitia giulgiului e invaluita in mister. Potrivit istoricului Averil Cameron, se pare ca panza a fost gasita la Edessa si dusa in 944 la Constantinopol. De acolo, giulgiul intra intr-o epopee, fiind transportat spre Orient si de acolo spre Occident, de la cruciatii avizi dupa bogatie la francezii doritori de faima. In 1357 este documentata prima reprezentare oficiala a giulgiului sfant in Europa. Dupa acea data, toate icoanele aparute au copiat chipul lui Iisus de pe panza. In 1578, giulgiul a fost predat Domului din Torino, gazduindu-l in Biserica Sf. Ioan Botezatorul, unde se afla si astazi.
Controversele sunt nenumarate. In primul rand, datarea cu carbon a relevat o prevenienta din secolele XIII – XIV, acceptata chiar si de catre Biserica Catolica. Apoi, dupa analize repetate, cercetatorii nu au putut gasi urme de sange. A venit in cele din urma si o reproducere fidela din partea unui sceptic, care a aratat cat de usor se putea obtine un asemenea giulgiu. Oricum, descoperirea din secolul VI ramane una dintre cele mai frumoase artefacte care au adaugat dinamism omenirii.

3.Manuscrisul lui Voynich nu are data sau autor. Lucrarea contine 232 de pagini impecabile, scrise intr-un limbaj necunoscut. In ea apar oameni ciudati si plante care nu au putut fi identificate. Femeile se scalda intr-un lichid nemaiintalnit si in jurul textelor indescifrabile se gasesc semne zodiacale fara corespondent. Cartea se afla momentan la Yale, cercetatorii cazand de acord ca este cel mai bizar document descoperit vreodata.
A fost dictat de Dumnezeu? Apartine extraterestrilor? Este creatia unui nebun? Nimeni nu poate sti…
4.Proiectul SETI
Prin 1963, fascinati de universul vazut si nevazut, americanii au pornit un program ambitios pentru cautarea formelor inteligente de viata prin toata intinderea teoretic infinita de spatiu. A inceput proiectul SETI, acronim de la Search for Extraterrestrial Intelligence, avand la baza o echipa de experti si un telescop radio urias, botezat “Marea ureche”. Pe 15 august 1977, Dr. Jerry R. Ehman devine martorul unei descoperiri de senzatie. Un semnal ciudat, etichetat drept extraterestru, a fost inregistrat si transpus pe hartie. Semnalul a tinut 72 de secunde, facandu-l pe Ehman sa noteze “Wow” pe acea hartie, nota care a devenit celebra. Multi au spus ca o civilizatie a incercat sa ne contacteze, altii ca este doar o manifestare normala data de interactiunea dintre doua stele.
5.Capul de ciocan
Poposim putin si pe taramul tarii noastre, mai exact la Aiud. In 1974 a fost descoperit pe unul din malurile Muresului, un obiect ciudat care semana cu un ciocan. Piesa a fost dusa la Institutul de Arheologie din Cluj-Napoca, unde a fost studiata in detaliu. Surprinzator, capul de ciocan era facut din aluminiu, compus obtinut prima oara in 1808 si produs in masa abia in 1885. Aluminiu se obtine de regula din bauxita, element deosebit de abundent in scoarta terestra. El are avantajul ca rezista la coroziune, avand si o densitate mica, raportata la rezistenta crescuta a materialului (aceste aspecte il fac ideal pentru aeronave). Tocmai de aceea a rezistat atat de bine acea componenta de la Aiud, ea fiind etichetata cu o vechime de peste 10000 de ani. Asadar, cand a fost descoperit aluminiul?
6.In 1997, National Oceanic and Atmospheric Administration (SUA) era bulversata de un eveniment ce poate fi considerat chiar inspaimantator. In vara acelui an, in zona ecuatoriala a oceanului Pacific s-au inregistrat sunete extrem de puternice, captate de microfoane aflate la 5000 de kilometri distanta. Semnalele au fost accelerate de 16 ori, obtinandu-se un sunet care, spun cercetatorii, pare a fi scos de un animal. NOAA a pus chiar spectrograma si sunetul inregistrat pe site, dar misterul ramane neelucidat. Ce animal submarin, inca nedescoperit de om, ar putea emite asemenea zgomote?
7.Figurine ciudate
In 1944, Waldemar Julsrud calarea prin relieful plin de stanci si nisip al regiunii mexicane Acambaro. Intamplator, asa cum este cazul de obicei, barbatul a descoperit niste figurine ciudate care reprezentau dinozauri si oameni din toate colturile lumii. Julsrud nu a putut explora tot situl respectiv, asa ca a pus un fermier local sa sape dupa figurine, promitandu-i o suma de bani pentru fiecare obiect adus. Waldemar probabil nu s-a gandit ca va avea de dat o gramada de bani, din moment ce fermierul i-a adus peste 32000 de statuete, dar credem ca a meritat fiecare banut. Figurinele respective erau perfect conservate. La datarea lor cu izotopi de carbon, s-a demonstrat ca nu sunt niste facaturi, avand mai mult de 1500 de ani vechime, unele chiar 6500 de ani.
Problema care se pune acum: cine le-a facut, cunoscand atat de bine dinozaurii?




Sursa: Pappa Anton

Illuminati jubilează: Grecia e la un pas de prăbușire


Sursa: Enigme si Conspiratii
Așa cum am mai arătat in alte materiale publicate pe acest site, Oculta Mondiala nu-si mai ascunde bucuria cu care priveste prabusirea economiei unor state precum Argentina (in anii 1999-2002), sau Grecia, in prezent. De prisos sa adaugam ca responsabilitatea dezastrului de care vorbim, apartine acelorasi “Illuminati” , ca parte a “Planului” de care am mai vorbit…  Iata un nou articol al unui astfel de slugoi… numit Mihai Giurgea, – cititi si comentati:
Prăbușirea Greciei trebuia sa se petreacă de anul trecut!
In clipa asta, mii de greci urla si se bat cu politia pe străzi. Cei pe care ii vedeți cu la televizor cu Molotovul in mana nu sunt patronii de firme, evident. Sunt cerșetorii: asistații sociali, bugetarii si copii lor. Care sunt cu toții disperați ca vor muri de foame. Ei bine, au dreptate: chiar vor muri. Si moartea lor trebuie sa ne bucure! Pentru ca viața lor e o povara inutila pentru sectorul privat. Atât in Grecia, cat si in România.
De fapt, toate astea trebuiau sa se întâmple încă de anul trecut. Întârzierea a însemnat bani aruncați si timp pierdut. Daca Grecia ar fi intrat in faliment din 2010, acum era deja pe lungul drum către revenirea economica.
De ce nu s-a întâmplat? Pentru ca europenii, in special francezii, sunt niște cretini. Numai niște cretini pot sa spere ca daca dau 100 de miliarde de euro pomana unor cerșetori, respectivii se vor lăsa de cerșit. De ce, ca li s-o face rușine? Dimpotrivă: realitatea arata ca grecii au fost încurajați de slăbiciunea europenilor. N-au fost recunoscători pentru bani, nici rușine nu li s-a făcut, ci au început sa fie obraznici: cică europenii ar fi obligați sa-i tina in spate! Nu zău, bai, cerșetorule? Ei, las’ ca vezi tu ce “spate” o sa primești!
Si exact in aceeași situație e si România: in ultimii doi ani, guvernul Boc a dublat datoria externa a tarii, iar reforma – ioc!
N-o sa iasă nimeni din criza cu taxele astea!
In urma cu câteva minute, Parlamentul grec a votat Planul de Austeritate. Salariile bugetarilor vor fi tăiate cu 30%, pensiile vor fi reduse, dar si taxele vor creste. Așa ca planul va eșua. Economia Greciei nu-si va reveni! Uniunea Europeana se bucura degeaba.
Se mai mira U.E. ca firmele europene sunt necompetitive? Pai cele mai mari taxe din lume sunt in Europa. Cea mai puternica protecție sociala, cele mai rigide contracte de munca tot in Europa sunt. Si atunci – de unde economie? In Uniunea Europeana funcționează dictatura cerșetorilor, care a reușit sa-si taie singura craca de sub picioare.
In Romania de pilda, statul ia cam 80% din cat câștiga o firma. Când își va reveni Romania? Când statul va lua doar 10%! Asta înseamnă cu tot cu TVA, impozite, CAS-uri si orice mai inventează el. Pai atunci, vor mai bani de pensii si salarii pentru bugetari? Evident, nu! Sistemul de pensii oricum va trebui distrus, pentru ca e un abuz, o hoție. Iar salariile bugetarilor sunt oricum pomeni electorale.
Așa ca, la întrebarea cum o sa supraviețuiască statul fără bani, răspunsul e simplu: cum poate!
Dezintegrarea UE e inevitabila.
Excluderea Greciei din UE e o decizie de bun simt. Grecia nu mai are nici o șansa sa scape de faliment. Si nu e doar ea in rahat pana –n gat, ci si tari foarte mari: Spania, Italia si Franța. Pe astea cum le mai salvezi? Cine sa le mai salveze? Franța cheltuiește imens pe subvențiile agricole, iar francezii nici nu se gândesc sa facă reforma: reducerile lor de cheltuieli sunt doar simbolice. Așa ca ii așteaptă același viitor ca si pe greci, doar ca puțin mai târziu.
De România, ce sa mai vorbim! Si Băsescu, si Ponta, si tăntălăul de Antonescu (așa-zisul “liberal”, care a fost bugetar toata viața) sunt total rupți de realitate! Se musca intre ei ca niște câini turbați, in timp ce România se scufunda. Si visează creșteri de salarii, de pensii, de parca ar trai singuri pe un norișor rozaliu. Optimismul politrucilor români nu mai e simplă imbecilitate: a devenit trădare de țară. In clipa asta, oricine susține vreun partid in România, merita împușcat împreuna cu șefii lui.
Singurii care au dat dovada de realism in ultimii 2 ani au fost germanii si britanicii. Guvernul britanic a tăiat in carne vie: 50% reducere cam din toate cheltuielile bugetare. Asta da, reforma a statului! Dar tarile europene care mai au plămâni sa iasă din criza, se pot număra pe degete.
Drahma greceasca va fi hârtie igienica. Dar marca germana va fi mai puternica decât euro!
Fără Germania, moneda euro dispare peste noapte. Dar pentru Germania asta ar fi un lucru bun! Revenirea la marca, ar economisi sute de miliarde de euro din taxele cetățenilor germani. In clipa asta, poporul german muncește ca sa tina in spate o mare turma de șobolani (printre care si șobolanii tricolori români). Așa ca Germania își va face propria ei Uniune Europeana: cu Austria, cu Ungaria, probabil cu Slovacia si poate si Polonia. Hm…parca am mai văzut harta asta odată: in al Doilea Război Mondial.
Cat despre România: mi-e teama ca România nu mai intra in calculele nimănui. Sa salvezi România, înseamnă mai multa bătaie de cap decât profit.
Așa ca, da-i dracului de români! Sa se descurce singuri!
sursa

VINDECARI MIRACULOASE

Nimeni nu poate explica de ce pe crestele Bucegilor se inregistreaza un nivel foarte mare al radiatiilor. Cercetarile sporadice de pana acum n-au dezlegat toate aceste mistere. Raman in “picioare” doar legendele care spun ca Bucegiul a fost un urias sanctuar dacic, piatra de temelie a poporului roman.
Stam de vorba cu “muntomanii” intalniti la refugiul salvamont de la Varful Omu. Oameni impatimiti de munte, asa au fost porecliti. Ei stiu toate traseele din Bucegi. Auzim de mai multe creste ale muntilor, precum Doamnele, Omu si Batrana. Ar exista niste energii deosebite. Turistii vorbesc despre vindecari miraculoase ale celor care au trecut pe acolo. Daca oamenii aveau o boala anume. Pentru niste bucuresteni ca noi, putin familiarizati cu zona, pare ceva greu de crezut. In fine, il cunoastem si pe specialistul de la statia meteorologica Varful Omu, Gheorghe Porancea. Alt impatimit al muntilor, pentru ca de 21 de ani munceste la statia meteo si este pe deasupra si salvamontist. “Eu am insotit cu ani in urma o echipa de cercetare in Bucegi. Au fost facute masuratori radestezice pe Varful Bucura. S-a constatat o intensitate extraordinara a radiatiilor. Cert e ca eu nu pot sa stau mult timp departe de munte. De cate ori urc aici, simt ca ma incarc de energie. E ceva deosebit aici”, ne spune interlocutorul nostru.
“Triunghiul de aur” al DacieiDe aici intram pe teritoriul legendelor. Se spune ca Muntii Carpati ar fi strabatuti de tuneluri lungi de sute de kilometri. Nimeni nu poate spune daca au fost facute de mana omului sau de forta naturii. Asemenea caverne uriase ar exista si in Bucegi. Iar acele campuri de forta pot sa marcheze chiar linia subterana a tunelurilor. Se vorbeste si despre faptul ca pe Varful Omu ar fi fost un sanctuar dacic, asa cum au mai fost si pe alte creste ale muntilor, in Retezat si Ceahlau,formandu-se astfel un urias triunghi carpatic intre cele trei puncte. Este asa-numitul “triunghi de aur” al Daciei. Istoricii nu s-au pus inca de acord asupra muntelui sacru al dacilor. Acesta ar fi fost Bucegiul sau Ceahlaul.
“Zona nemuririi”Aflam si despre primele cercetari facute in Bucegi, inca din 1927, mai precis in partea estica a masivului, pe Valea Ialomitei, intr-o zona cunoscuta sub numele de “sapte izvoare”. Misterele muntelui se impletesc cu anumite certitudini. Se spune ca aici venea Zamolxe, zeul dacilor, sa bea apa. Dacii i-au spus “zona nemuririi”. Simbolul celor sapte izvoare era incrustat nu numai pe scuturile dacilor, dar se gaseste si pe Columna lui Traian. Chiar in acest loc din Bucegi exista un izvor a carui apa este cea mai pura din lume. ??n perioada 1927-1935, aici s-au facut studii atat de catre cercetatorii romani, cat si de cei francezi. Oamenii de stiinta au aratat ca incarcatura de bacterii din apa acestui izvor este zero, un fapt unic in lume. Alte cercetari au fost realizate in anii 80. Specialistii au constatat ca izvorul se “alimenteaza” dintr-un lac subteran imens. Asta ne aduce aminte de legenda culoarelor subterane din munti! Cert e ca debitul izvorului este de 4.000 de litri pe secunda. Toate aceste informatii au fost secretizate de autoritatile comuniste.
Cutremur de o lunaDe neclintit par a fi Muntii Bucegi, cand ii privesti de departe. Dar acest masiv s-a cutremurat timp de o luna, in 1993. Doar pe parcursul lui august. Au fost cateva sute de cutremure atunci. Erau si cate zece miscari telurice intr-o zi. De intensitate mica. Cel mult cinci grade pe scara Richter. Prima oara am aflat despre acel femomen tot de la tehnicianul statiei meteo de la Varful Omu. “Devenisera deja obisnuinta. Zilnic se cutremurau Bucegii. Aici, la 2.505 metri altitudine, la statia meteo, simteam mai tare cutremurele decat la baza muntelui. Au fost doar niste crapaturi in peretii refugiului salvamont de la Omu. Atat. Apoi cutremurele au incetat brusc. De atunci n-au mai fost”, am aflat de la Gheorghe Porancea. Statia meteo de la Omu n-a avut de suferit. E o cladire solida, cu peretii de un metru grosime, bine infipta in stancamuntelui. Cabanele din Bucegi au ramas in picioare. Nici caderi de bolovani n-au fost. Nu au fost pagube materiale nici la baza muntelui, in Busteni.
Bubuituri din pamantCunoscatorii ne-au spus ca ar fi bine sa stam de vorba cu un inginer geolog, Traian Trufin, care are o teorie despre aceste cutremure din Bucegi. Omul locuieste in Busteni din 1991. A lucrat in domeniul sau timp de 25 de ani. A lucrat si in mina ani buni. Acum ne-a spus ce crede el despre acel fenomen, pe care nu numai ca l-a trait, dar l-a si “prelucrat” ca specialist. “Cutremurele au fost ciudate. Si asta pentru ca Muntii Bucegi au in structura lor calcare si conglomerate. Esteo zona stabila din punct de vedere geologic. De aceea e anormal sa avem aici cutremure”, ne-a spus omul nostru. Chiar si modul in care se produceau cutremurele a starnit curiozitatea specialistului. “Se auzea mai intai o bubuitura sub pamant, apoi simteai cutremurul. Parca s-ar fi surpat ceva in adancuri. Am lucrat in mina si acolo se auzeau asemenea bubuituri, aceeasi miscare haotica a pamantului, care nu are nici o legatura cu o miscare seismica”, auzim noi.Dar au fost si alte ciudatenii in perioada cutremurelor. Fenomene intamplate la poalele muntelui, in orasul Busteni. “Eu cunosc vreo 50 de oameni care au avut insomnii atunci. ??n aer se simtea un miros ciudat, parca era gaz. E posibil ca acea emanatie de gaze sa fi provocat insomnia. Eu locuiam in acea perioada pe Strada Telecabinei si stiu ca multa lume de acolose plangea de insomnie”, ne povesteste geologul.
In concluzie, Traian Trufin sustine ca legenda potrivit careia Muntii Bucegi ar fi strabatuti de uriase culoare subterane nu trebuie exclusa. “Fenomenele ciudate din Muntii Bucegi si legendele locului nu sunt doar povesti. Exista ceva care ne este absolut necunoscut. Eu propun organizarea unei expeditii stiintifice in Bucegi. O echipa multidisciplinara formata din chimisti, biologi, fizicieni, chiar si para-psihologi, care sa studieze in amanunt ceea ce se intampla aici. Din pacate, pana acum nimeni nu a facut asemenea cercetari care sa acopere intregul masiv”, ne-a spus gazda noastra.
Ce spun specialistiiDespre seria de cutremure din Bucegi am discutat si cu directorul stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian. Acesta a admis faptul ca “secventa” cutremurelor din Bucegi a fost surprinzator de mare chiar si pentru specialistii din domeniu. Dar este sustinuta ideea unor miscari seismice, nu de alta natura. Au fost cutremure crustale. Asta inseamna de mica adancime, de pana la 15 kilometri. Se admite si faptul ca in Bucegi au fost cateva sute decutremure in 1993. “Este posibil ca aceste cutremure sa fi aparut tocmai din cauza faptului ca Muntii Bucegi se afla in apropierea Vrancei, o cunoscuta zona seismica. Dar este greu de explicat de ce in ultimii zece ani in Bucegi nu a mai fost nici o miscare seismica. Secventa aceasta de cutremure din Bucegi, din 1993, este unica pe teritoriul Romaniei”, ne-a spusseismologul. Important este ca s-au facut studii in Bucegi, dupa acea lunga serie de cutremure, dar ramane inca un mister in privinta cauzelor pentru care un intreg masiv muntos s-a clatinat timp de o luna. “Se incearca o interpretare a studiilor facute in zona. Dar problemele nu sunt inca elucidate”, a admis omul de stiinta




Sursa: Pappa Anton

TESTAMENTUL DACILOR

Atlantida, continentul disparut

Se pare ca acum 10.600-11.600 ani, dupa textele lui Platon, a avut loc un cataclism in urma caruia un continent numit Atlantida s-a scufundat in apele marii, innecand cu el si civilizatia ce se dezvolta acolo. Exista dovezi ca unii dintre locuitorii acestui vechi continent s-ar fi salvat si ar fi dus mai departe civilizatia si cultura populatiei ce traia acolo.
\”Candva a cazut din cer o stea si flacarile au cuprins intreaga fire. Toti au pierit, iar eu am scapat cu viata. Dar cand am vazut gramada de trupuri arse, amaraciunea mea a fost atat de mare, incat era sa mor de durere.\” Acesta este mesajul hieroglific inscris pe un papirus apartinand dinastiei a XII-a egiptene. El evoca, in felul sau, disparitia Atlantidei.
Exista peste cinci mii de lucrari, sute de mii de articole si de studii felurite, dedicate acestui continent scufundat, care a generat teorii stralucitoare sau ciudate si un numar infinit de ipoteze… si de controverse.
Sursa: Enigme

Stabilește-ți scopurile!


„Speranța nu e un lux, ci o datorie. Să speri nu înseamnă să visezi… ci să-ţi transformi visele în realitate. Binecuvântaţi sunt cei ce visează vise şi sunt dispuşi să plătească preţul traducerii lor în realiate. Cât despre mine, nu aleg să fiu un om obişnuit. Este dreptul meu să fiu cât de neobişnuit pot. Sunt în căutarea prilejului, nu a siguranței. Vreau să-mi asum un risc calculat, să visez şi să construiesc, să cad şi să reuşesc. Refuz să-mi vând imboldul de viaţă pe nimic. Nu-mi schimb libertatea pe binefaceri şi nici demnitatea pe o mâna întinsă. Nu mă voi pleca înaintea nici unui stăpân, nu mă va copleşi nicio ameninţare. Moştenirea mea este verticalitatea, mândria şi curajul de a gândi şi de acţiona pe cont propriu. Asta ca să mă pot bucura de avantajele propriei mele creaţii şi să înfrunt lumea cu curaj, spunând: EU AM FĂCUT ASTA!. Vreau să vă urez ceva. Presupun că, prin convenţie, ar trebui să vă urez … succes şi fericire pentru tot restul vieţii. Dar este prea uşor să măsurăm lumea prin succes şi fericire. Aş dori să vă urez să daţi un sens restului vieţii dumneavoastră…”
(Napoleon Hill – „Think And Grow Rich”)
Un material interesant de urmărit:
Stabileste Ti.scopurile

Felicitări Cristi!
sursa: cristi-neacsu.com
         http://www.scribd.com/doc/56737609/Stabileste-Ti-scopurile
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Au coborât extratereştrii pe Pământ?

Înainte de zorii civilizaţiei, extratereştrii au coborât pe Pământ şi nimic nu a mai fost ca înainte: au creat fiinţele umane pe post de sclavi şi servitori ai „zeilor”. Milioane de oameni din zilele noastre cred că suntem creaţia extratereştrilor şi că manipularea genetică a rasei umane a fost un moment crucial al istoriei. Se spune că strămoşii noştri ne-au lăsat indicii misterioase în acest sens, printre care textele antice, care vorbesc despre fiinţe ciudate coborâte din cer.
S-au împerecheat extratereştrii cu oamenii primitivi şi ne-au propulsat evoluţia cu mii de ani?  Legendele antice vorbesc despre zei misterioşi care au coborât din cer, structuri ciudate, care par să nu fi fost construite de mâna omului, se găsesc peste tot pe Glob, iar civilizaţia umană a făcut în scurt timp paşi imenşi, imposibil de realizat fără ajutor de la nişte fiinţe superioare. Acest film documentar încearcă să elucideze misterul apariţiei şi evoluţiei rasei umane, iar un cercetător susţine că are dovezi că am fost creaţi de extratereştri.

Vizionare online film documentar subtitrat Au coborât extratereştrii pe Pământ?



Sursa: Filmedocumentare.com

Valul doi al crizei economico-financiare? (I)

Literatura macroeconomică demonstrează că, în general, crizele economice care au ca epicentru sectorul financiar sunt mai puternice (decât crizele ciclice) ca magnitudine, dar şi ca durată (consecinţele acestor crize sunt resimţite pe parcursul mai multor ani). De asemenea, crizele din sistemul financiar-privat determină (în urma intervenţiilor statelor) crize ale finanţelor publice (situaţia actuală).
Economia mondială a debutat favorabil în 2011, cu o evoluţie la un ritm apropiat de potenţial (4,3%, anualizat) în primele 3 luni ale anului (conform estimărilor Fondului Monetar Internaţional). Cu toate acestea, pe parcursul trimestrului II al anului am asistat la intensificarea semnalelor de dezaccelerare a economiei mondiale, dar şi a crizei finanţelor publice în Europa (recent, Preşedintele Băncii Centrale Europene, J. C. Trichet menţiona alerta maximă cu privire la propagarea acestei crize către sistemul financiar privat din Zona Euro; totodată, Comisarul European Olli Rehn atrăgea atenţia cu privire la importanţa (atât pentru Grecia, dar şi pentru sustenabilitatea Zonei Euro) unui vot favorabil în Parlamentul elen la finele lunii iunie cu privire la noul pachet de măsuri de consolidare bugetară, menţionând că, deocamdată, nu există un Plan B pentru evitarea întrării Greciei în faliment).
Aceste evoluţii din plan macroeconomic au determinat creşterea aversiunii faţă de risc pe mapamond. Cum se poate observa în graficul alăturat, indicele de volatilitate VIX a crescut cu peste 50% de la finele lunii aprilie. Indicii bursieri mondiali au consemnat corecţii, iar randamentul titlurilor de stat americane şi germane pe 10 ani au înregistrat valori sub pragul de 3%.
  
Dezaccelerarea economiei mondiale la jumătatea anului curent este determinată de un cumul de factori: avansul cotaţiilor internaţionale la bunuri pe parcursul ultimelor trimestre (spre exemplu cotaţiile internaţionale la ţiţei s-au majorat cu 25% an/an în primele 5 luni ale anului) – cu impact nefavorabil pentru consumul privat; consecinţele cutremurului din Japonia (întreruperi în lanţurile de producţie pe plan mondial, în special în ramurile industriale auto şi componente electronice), criza finanţelor publice (manifestată în principal în Europa) – cu impact nefavorabil pentru economia reală (atât pe continentul european, dar şi în Statele Unite şi Asia), normalizarea politicii monetare în economiile emergente (China), dar şi dezvoltate (Zona Euro), fluctuaţiile principalelor valute, programele de consolidare bugetară în implementare în mai multe state de pe mapamond, etc.
Printre semnalele nefavorabile din economia mondială în ultima perioadă menţionăm: contracţia industriei în regiuni importante (New York, Philadelphia), evoluţia nefavorabilă a indicatorilor din piaţa imobiliară şi din piaţa forţei de muncă, deteriorarea sentimentului consumatorilor, în Statele Unite, declinul indicatorilor de perspectivă pentru perioada următoare (atât în industrie, dar şi în sectorul de servicii) în Zona Euro, deteriorarea sentimentului investitorilor germani, evoluţia nefavorabilă a comerţului cu amănuntul în Marea Britanie etc.
Dezaccelerarea economiei americane (prima economie de pe mapamond, cu o pondere de aproximativ 23% din PIB-ul mondial) a fost conştientizată şi de Rezerva Federală, care a redus (la Şedinţa de Politică Monetară din iunie) previziunile cu privire la evoluţia PIB-ului Statelor Unite în 2011 (la 2,7%-2,9%) şi 2012 (la 3,3%-3,7%). Totodată, la Conferinţa de Presă din urma Şedinţei, Preşedintele FED, B. Bernanke, nu a exclus posibilitatea adoptării unor noi măsuri monetare expansioniste (neconvenţionale).
Articol  de
Sursa: Standard.money.ro