sâmbătă, 10 septembrie 2011

Proorociri

A proorocit avva Neofit Pustnicul, un nevoitor isihast român, că “vor fi cu miile cei ce vor Urma Calea cea de Taină a Isihiei. Grele vor fi schimbările Lumii, dar tot aşa de minunate vor fi şi Renaşterile Spirituale ale multora. Va coborî din Munte şi din Peşteri Lucrarea cea de Taină a Isihiei până în Inima Oraşelor şi mulţi tineri, aparent neştiutori, se vor Trezi cu tărie la o Viaţă de Duh asemănătoare celei din vechime. Minunată va fi această Înviere tocmai acolo unde moartea se crede stăpână! Duhul Cel Prea Sfânt îşi va arăta Puterea mai presus de toate. Lucrarea cea de Taină a Isihiei va înflori în pustiul multor Inimi ce vor deveni apoi Ceruri Întrupate [...] Lucrarea cea de Taină a Isihiei va fi Taina Viitorului Lumii noastre. Istoria ce vine va fi cea mai teribilă confruntare dintre Lumină şi întuneric, dintre Duhul Vieţii şi al morţii. Dar Puterea Luminii va fi atât de mare încât va depăşi toate legile fireşti”.

(Testament Avvei Arsenie, in Gheorghe Ghelasie – Isihasm. Dialog in Absolut, Ed. Axis Mundi, Bucuresti)
Parintele Iustin Parvu

Să ne întipărim în inimă şi cuvintele Duhovnicului Neamului, Părintele Justin Parvu: „Ţara Românească este o ţară sfinţită, cu un popor sfinţit. Noi putem fi străjerul Europei. Ortodoxia noastră românească a rămas cam singura de strajă, în splendoarea ei de demnitate şi prestigiu. Aşa că: străjuiţi bine! Neamul acesta nu şi-a pierdut încă seva!”
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

ADEVĂRURI ŞI SPECULAŢII DESPRE 11 SEPTEMBRIE ŞI NU NUMAI

Mai sunt două zile şi SUA şi întreaga lume vor comemora marea nedreptate de la 11 septembrie 2001. Toată lumea e de acord că a fost un gest inuman, un gest disperat, josnic, condamnabil dar încă necondamnat sau cu autori necunoscuţi sau nepedepsiţi. Pentru că indiferent cine l-a comis până la urmă alţii au fost pedepsiţi. Dacă luăm în calcul varianta oficială, aceea că de vină a fost Al Qaeda şi Osama Bin Laden, cei pedepsiţi au fost civilii americani, decedaţi în acele atentate, civilii irakieni şi afgani care au suferit şi suferă au murit şi mor în numele unei răzbunări la fel de nedrepte. Dacă făptuitorii loviturilor de la 11 Septembrie NU sunt cei despre care spun oficialităţile americane , atunci victimele sunt nu numai cei decedaţi ci întreaga americă, întreaga omenire, noţiunea de democraţie , întreaga civilizaţie, pentru că nimeni nu poate garanta că ceea ce s-a întâmplat ieri , nu se va mai întâmpla şi mâine.
                De fapt ceea ce s-a întâmplat ieri, s-a întâmplat şi alaltăieri şi atunci înseamnă că a devenit un obicei şi se va întâmpla şi mâine.
Să începem cu o melodie în ton cu subiectul :

Şi să ne reamintim :
1. 7 mai 1915-1Churchill – în calitate de Lord al Amiralităţii, a regizat scufundarea vasului britanic Lusitania, ca să ofere pretextul intrării S.UA. în Primul Război Mondial.
l198 de oameni mor nevinovaţi pentru a crea un pretext. Printre decedaţi se aflau 114 americani şi toată lumea ştie ce sensibil sunt americanii când le moare cineva. Sentimentul acesta a fost speculat şi în alte ocazii, vom vedea mai jos. Deşi vasul a fost torpilat de un submarin german( despre care se ştia ce caută prin zonă) scufundarea vasului a fost cauzată de o altă explozie ciudată, care s-a auzit mai târziu (o să vedem mai târziu, la fel ca în cazul turnurilor gemene americane. Scenariile se repetă.)
2. 31 august 1939: operaţiunea Tannenberg – soldați germani purtând uniforme militare poloneze au înscenat un atac asupra stației germane de radio „Sender Gleiwitz”, la frontiera germano-polonă, în scopul de a furniza lumii un pretext – casus belli – pentru invadarea Poloniei de către Germania. În această acţiune au murit germani omorâţi de conaţionalii lor, pentru a justifica un război. Scenarii similare şi de o parte şi de alta. Cine a spus că scopul nu scuză mijloacele ?
3. 14 noiembrie 1940 :Nemţii bombardează şi aproape distrug total oraşul Coventry, bombardament cunoscut de Churchill dinainte, datorită interceptărilor şi decriptărilor oferite de Enigma, dar nu se ia nici o măsură, de absolut nici o natură, pentru a nu deconspira cunoaşterea codului, – de parcă nu puteau „captura” la repezeală un spion, pentru că aveau lista lor şi forţa să deconspire, păstrând astfel secretul Enigmei- şi pentru a crea o stare de ură în rândul englezilor, pentru că erau mulţi germanofili chiar în rândul înaltelor cercuri.
4. 7 decembrie 1941:Pearl Harbour, nu mai necesită nici o prezentare. Ceea ce se ştie acuma şi s-a ascuns mult timp este că americanii tot datorită Enigma şi informaţiilor proprii, cunoşteau totul despre acest atac, dar au păstrat tăcerea sacrificându-şi o parte din oameni pentru a sensibiliza opinia publică americană care nu dorea să intre în război împotriva Germaniei pentru că nu era războil lor. După Pearl Harbour, a devenit! Obiectiv atins cu pierderi : 4 cuirasate au fost scufundate (două fiind ulterior ridicate, reparate și trimise în luptă spre sfârșitul războiului), iar alte 4 au fost avariate. Japonezii au distrus și 3 crucișătoare, 3 distrugătoare, 1 puitor de mine, 188 de avioane, au omorât 2.402 persoane și au rănit 1.282 de personae. Puţini . O parte ( cei mai importanţi) erau în “libere” iar navele mai importante (portavioanele) plecate din port. Au lăsat în port exact cât şi-au permis pentru a nu da de bănuit şi a-şi atinge scopul.
5. 11. Septembrie 2001: conform datelor oficiale (dacă privim în spate şi în celelalte cazuri declaraţiile oficale au susţinut că atacurile aparţineau duşmanului sau doar duşmanului)-19 membri Al Qaeda deturnează patru avioane de linie americane, din care două lovesc turmnurile gemene unul Pentagonul, iar celălalt este la răndul său deturnat de pasageri de la terorişti şi explodează în aer. Acestea sunt datele oficiale.
Ce s-a întâmplat cu adevărat ? Nu există dovezi sau nu sunt acceptate cele prezentate de unele posture tv, ziarişti, martori oculari, echipe de investigaţii private, pentru că dacă ar fi investigate mai atent şi ar ieşi la iveală ceea ce s-a întamplat ar putea semăna cu toate celelalte cazuri prezentate mai sus. Iată ce susţin unii, cu probe video, audio, martori oculari, declaraţii investigaţii, unii chiar sub jurământ :
A. Unul din turnuri a fost lovit de fapt de un avion militar;
B. Avionul care a lovit Pentagonal nu a fost Boeing a fost unul de dimensiuni mai mici, pentru a provoca pagube minore;
C. Partea lovită a Pentagonului era dezafectată, înăuntru se aflau doar nişte calculatoare;
D. Zborul 93 care s-a prăbuşit în Shanksville- Pennsylvania a fost de fapt doborât;
E. Boeingul care a lovit al doilea turn era o hologramă nu apare pe înregistrări video din alte unghiuri, în anumite filmări făcute de amatori din puncte mai înalte, nu apare;
F. Turnurile nu se puteau prăbuşi în modul în care s-au prăbuşit numai ca efect al coliziunii cu avioane;
G. Au existat încărcături cu exploziv puse în turnuri, s-au auzit explozii;
H. Unul din avioanele care au lovit turnurile -dacă nu amândouă- aveau ataşate bombe sub fuselaj, fapt imposibil dacă acceptăm varianta oficială. În înregistrările filmate chiar de oficiali se poate vedea că există ceva sub burta avionului, ceva ce nu ar fi trebuit să fie;
I. A existat şi un alt avion, alb, fără însemne care a trecut pe lângă turnuri şi se speculează că ar fi fost pregătit în caz că misiunea ar fi eşuat, dar oficialităţile nu au raportat prezenţa pe radare a unui alt zbor, nici nu a fost raportat ca deturnat alt avion;
J. În unele înregistrări apar pe film unele obiecte zburătoare să le zicem ciudate, sau OZN-uri în zona turnurilor, după lovirea acestora;
K. Explozia avioanelor la contactul cu turnurile a fost una care nu se justifică prin simpla explozie sau ardere a combustibilului, pentru că Kerosenul arde cu flacără albastră, iar flăcările observate la explozie sunt roşii ca în cazul unor explozivi.
L. În unele filmări se observă o flacără în botul avionului înainte de ciocnirea cu turnul, fapt ce alimenteză idea că explozia provine de la bombe sau încărcături explozive şi fustifică “pătrunderea ” avionului în turn ca printr-o poartă déjà făcută. Nici o parte a avionului nu a căzut şi nu a rămas în afară, deşi la simulările făcute şi verificările firmelor constructoare, nici un avion nu a reuşit să intre cu totul în clădire;
M. Zborul 175 care a lovit turnul de Sud, nu avea ferestre;
N. Unii din cei ce au investigat, relatat ca martori ocularui sau membri de familie ai celor decedaţi care deţineau unele date confidenţiale, au dispărut ciudat;
                Speculaţii, teorii ale conspiraţiei or mai fi, nu le-am putut inventaria pe toate, acestea sunt cele mai importante şi chiar dacă unele par absurde, cum ar fi cea cu holograma, nu sunt nici imposibile şi nici de neluat în seamă. Cum se apără guvernul american de aceste speculaţii sau opinii ? Le ignoră, le ridiculizează, le pune pe seama unor aventurieri, îi discreditează pe cei ce le susţin, spun că probele sunt contrafăcute. Metode de intoxicare cunoscute.
Această ipoteză cu probele contrafăcute este însă o sabie cu două tăişuri. Pentru că dacă tu guvern american admiţi că un amator poate truca un film şi să arate de exemplu că avionul care a lovit al doilea turn era un F16 şi nu un Boing 757 cine mă poate convinge pe mine că guvernul american cu toată aparatura necesară şi specialiştii la dispoziţie nu poate truca filmul pentru a prezenta un F16 drept un Boing 757 ?
În România încă nu am ajuns la astfel de performanţe (asta aşa tangenţial vorbind) noi abia lucrăm la biblii şi “trucarea“ mâinilor prezidenţiale şi a alegerilor.
Pe lângă aceste ipoteze mai mult sau mai puţin susţinute ( ca şi cea oficială) mai există şi nişte întrebări care nu au răspuns.
1. De ce guvernul american nu a ordonat lovirea avioanelor care au lovit turnurile şi pentagonul când acestea se aflau în aer şi ştiau că sunt deturnate, că s-au abătut de la traseul de zbor planificat. Este ciudat dar în filmele de profil cu Bruce Willis nici nu apucă teroristul să se gândească la deturnare că FBI-ul a aflat şi deja îi dejoacă planurile. Acest lucru a fost sesizat şi de Senatorul Dayton în interpelarea sa din august 2004.În realitate însă uite că avioanele îşi fac de cap pe cerul american, ca viespile iar Pentagonul se joacă de-a…
2. Aplicaţia NORAD care se desfăşura exact în ziua aceea având ca subiect lovirea unor clădiri civile de către terorişti la bordul unor avioane de linie IAR TINTA ERA EXACT Word Trade Center. Deci întrebarea este: era doar o coincidenţă, sau un exerciţiu real planificat din timp?
3. De ce cu trei luni înainte de acest atac, vicepreşedintele Dick Cheney îi ordonase lui Donald Rumsfeld să îi dea comanda NORAD comandă pe care o avea- contrar tuturor tradiţiilor şi uzanţelor şi- pe data de 11.09.2001?
4. De ce serviciile secrete nu au cunoscut nimic sau mai bine zis de ce nu au luat măsurile necesare când de fapt fuseseră avertizate de britanici şi mai ales când reţeaua Al Qaeda reţea înfiinţată de americani pe timpul când actualii duşmani le erau amici şi luptau împreună împotriva ruşilor în Afganistan era şi este împânzită de agenţi CIA ? Să fie serviciile secrete americane atât de slabe şi nepricepute?
5. De ce un Boeing este în măsură să distrugă un turn întreg deşi  l-a lovit la etajele superioare şi îl face să se prăbuşească în totalitate în 18 minute, dar nu e în stare să spargă în aceeaşi zi decât un zid, o mică parte dintr-o latură a Pentagonului provocând daune minime clădirii?
6. De ce nu s-au luat măsuri de destituire judecare şi condamnare a şefilor serviciilor secrete, a Vicepreşedintelui care a comandat NORAD pe 11.09.2001, a tuturor factorilor de răspundere care trebuaiu să reacţioneze înainte şi pe timpul atacului, deşi raportul comisiei de control spune clar că au fost depăşiţi de eveniment?
7. În fine , când vom afla adevărul şi despre acest eveniment care ca şi celelalte a schimbat soarta lumii provocând nu numai victime ci războaie, pentru că toate aceste evenimente enumerate mai sus, au un lucru comun : AU ÎMPINS POPOARE ÎN RĂZBOI !
Ataşez mai jos toată bibliografia studiată pentru cei ce vor considera că fabulez sau cei ce vor să ştie mai mult.
http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=23239:jocurile-murdare-ale-serviciilor-secrete-i-marilor-puteri-i&catid=1:dezvaluiri&Itemid=7
http://ro.wikipedia.org/wiki/Opera%C8%9Biunea_Tannenberg
http://ro.altermedia.info/politica/holocaust-ologii-vectori-ai-razboiului-axiologic-4_10879.html
http://www.eyewitnesstohistory.com/snpwwi2.html


Clipuri :
1.Strange things in 911 footage – look closely
http://www.youtube.com/watch?v=r3AwEz0K-UI&feature=related
2. 9/11: Total Proof That Bombs Were Planted In The Buildings!
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=8n-nT-luFIw
3. Never before seen Video of WTC 9/11 attack
http://www.youtube.com/watch?v=J0Qu6eyyr4c&feature=related
4. Mystery White Plane at the WTC
http://www.youtube.com/watch?v=14M08plhUJs&feature=related
5. No Windows on Flight 175
http://www.youtube.com/watch?v=jRC4lCQuBmc&feature=related
6.. Was Extra Equipment Attached To Flight 175? (The plane that struck the south Twin Tower on 9/11)
http://www.youtube.com/watch?v=huK0MAb0Xa4&feature=related
7. Rare Pentagon 9-11 Surveillance Camera Video of Impact
http://www.youtube.com/watch?v=paWiZ2Y8fRg&feature=related
8. September 11, 9/11 Pentagon Truth + Flight 93 Pictures and Radio Transmission + Proof and Evidence
http://www.youtube.com/watch?v=ae63iivRHt8&feature=related
9. Would you believe this?(un avion miltar loveste turnul)
http://www.youtube.com/watch?v=YFjjmvu5ei8&feature=related
10. Total Proof No Planes Hit The Buildings on 9/11
http://www.youtube.com/watch?v=SXr_sGrUFO4&feature=related
11. PROOF ‘PLANE’ WAS HOLOGRAM THAT HIT 9/11
http://www.youtube.com/watch?v=ek-Q0T9wK2g&feature=related
12. 9/11 Fake: As Seen On TV!
http://www.youtube.com/watch?v=zaOOf0SwY08&feature=related
13. 9/11 Fake: No Plane Seen in Live Footage, Added Later! (debunked: watch?v=ymf30rN4Mxo)
http://www.youtube.com/watch?v=B65M_smGewo&feature=related
14. Missile hits world trade center!
http://www.youtube.com/watch?v=wbCcb6NV8Io&feature=related
15. Third plane WTC 911 – never seen
http://www.youtube.com/watch?v=ulMKlBinqYI&feature=related
16. The pentagon was not hit by a airliner. See for yourself
http://www.youtube.com/watch?v=BmP2Vy8K0i0&feature=related
17. It was a Military Plane!
http://www.youtube.com/watch?v=jdB5iMydROM&feature=related
18. Dark Object After 2nd Plane hit WTC
http://www.youtube.com/watch?v=jMt4oNDdaPw&feature=related
19. Clues EVERYONE MISSED- povesti pregatite
http://www.youtube.com/watch?v=wwq04_KhCeI&feature=related
20. Mysterious Deaths of 9/11 Witnesses (MUST SEE)
http://www.youtube.com/watch?v=bvay28lZiHU&feature=related
21.Dick Cheney commanded NORAD on 9/11
http://video.google.com/videoplay?docid=9202883730425098020#
Şi spre vizualizare două clipuri care mi se par mai edificatoare :






Sursa: MARIN NEACSU

Cometa Elenin – O noua amenintare pentru 2012

Există voci care susţin că misterioasă Planeta X (Nibiru sau Tyche) este una şi aceeaşi cu celebră cometă Elenin (C/2010 X1). Cometa a fost descoperită de astronomul rus Leonid Elenin. Cel mai bizar lucru este că iniţial s-a calculat că ea a trece la o distanţă considerabilă de Pământ, adică la mai bine de 8 UA (1 196 784 000 km) iar acum calculele oamenilor de ştiinţă arătă cu totul altceva.

În dată de 4 martie 2011, misterioasă cometa/planeta va pătrunde în planul solar ecliptic şi se va afla la 2,26 UA (unităţi astronomice ce echivalează cu aproximativ 338 091 480 km de Pământ). Începând cu această dată, Elenin va influenţa Pământul, activitatea vulcanică dar şi cutremurele se vor intensifica într-o perioadă de timp foarte scurtă.
La numai câteva zile, adică pe 15 martie 2011, Saturn, Elenin, Pământul, Soarele, Jupiter şi Uranus se vor alinia într-o primă conjuncţie cu urmări nefaste pentru sistemul nostru solar. Pe Pământ în dată de 15 martie 2011 or avea loc fenomene naturale de o intensitate ieşită din comun. Pământul o să fie influenţat de magnetismul planetei misterioase şi se va produce o explozie gravitaţională de o intensitate foarte mare care nu doar vă perturba câmpul magnetic al Pământului forţând mişcarea polilor magnetici.
În dată de 11 septembrie 2011 o a doua construcţie se a produce iar pe 17 octombrie 2011 Elenin o să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ, aflându-se la o distanţă de doar 0.232 AU (34 706 736 km – Luna se afla de Pământ la o distanţă de 384 390 km de Pământ). În 22 noiembrie 2011 o a treia conjuncţie se a produce.
Dacă cometa Elenin este Planeta X, ce se presupune că fiind o pitică roşie, atunci Pământul a avea de suferit din cauza influentelor magnetice şi gravitaţionale ce provin de la pitică roşie. În cazul în care Elenin este doar o cometă, putem concluziona că direcţia pe care se îndreaptă este una singură, Pământul. Coordonatele actuale ale stelei sunt 5h 53 min 23 sec – 6 10′ 58, în constelaţia Leul. Nu trebuie să uităm că sfârşitul lumii după calendarul mayaş nu este 12 decembrie 2012 ci se a produce în 28 octombrie 2011. Oare Elenin să aducă odată cu venirea sa sfârşitul vieţii pe Pământ?
Intrarea Cometei Elenin in Sistemul Solar ii pune in alerta pe rusi. Apropierea acestei comete de pamant, in 17 octombrie 2011, presupune ca va perturba mult activitatea terestra. Scenariile sunt din ce in ce mai sumbre si pot vi reamintite intr-o serie de articole ce circula pe Internet si despre care NASA nu doreste inca sa confirme sau sa infirme nimic.
Ceea ce este senzational e ca Google ascunde date din imediata proximitate a acestei comete, asa cum a mentionat Agentia.org intr-un material publicistic. Cometa Elenin ar fi de fapt o pitica rosieidentificata ca si Hercolubus si ar putea avea legatura cu deja faimoasa planeta Nibiru. Rusii se tem de alinierea de la 15 martie 2011, dar mai ales la apropierea de Pamant din 17 octobrie din acest an.
Materialul ne-a fost semnalat de expertul Agentiei in astfel de chestiuni, Cristian Negureanu, iar faptul ca rusii s-au decis sa sporeasca numarul adaposturilor nucleare, cu inca 5.000, intr-un plan de urgenta care i-a fost prezentat lui Dimitri Medvedev ne pune pe ganduri serios.
Planul de parare are aprobarea ministrului rus al Apararii, serghei Serdyukov care vorbeste despre o veritabila “explozie gravitationala”, cu consecinte dramatice pentru Terra.
Expertii rusi vorbesc de o miscare controlata a cometei, un soi de “dirijare inteligenta”, care ii face sa se intrebe despre tinata reala a acestui corp ceresc.
Aceasta se apropie de Terra in toamna mult mai aproape decat ar fi fost normal, ca si cand ar fi cazut intr-o “plasa gravitationala”. ca si cum intreaga cometa r putea fi pilotata.
Pare ca aceasta cometa descoperita de profesorul Leonid Elenin la 10 decembrie 2010 si confirmata mai apoi de mai multe observatoare astronomice, are o mare legatura si cu noua planeta descoperita in sistemul solar, cea a carei marime este de trei ori mai mare decat Jupiter, avand o masa gazoasa si care a primit denumirea de Tyche, aflandu-se mult dupa orbita lui Pluto.
Descoperirea a fost facuta de americanii Daniel Whitmire si John Matese de la Observatorul Universitatii din Louisiana.
Si o stire de ultima ora: NASA instaleaza pe tot teritoriul SUA camere de supraveghere care ar trebui sa surprinda meteoriti in cadere. Actiunea e botezata “What’s Hitting Earth?”. Coincidenta?
Un raport pregătit pentru preşedintele rus Dmitry Medvedev, sugerează necesitatea construirii a 5000 de buncăre suplimentare în Moscova cu privire la posibilul dezastru ce se va produce în anul 2012.
Raportul în cauză menţionează apropierea cometei Elenin şi potenţialul impact ce poate pune în pericol viaţa pe Pământ. Cometa Elenin este aşteptată să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ în dată de 17 octombrie 2011, în cazul în care îşi respectă actuala traiectorie.
Acest raport a fost întocmit de ministrul de interne al Rusiei, Anatoliy Serdyukov, şi are la baza semnul de întrebare care s-a ridicat în clipa în care cometa Elenin şi-a modificat foarte mult traiectorie. Dacă iniţial s-a crezut că Pământul nu este în pericol, acum, după noile calcule s-a ajuns la concluzia că sfârşitul lumii este mult mai aproape decât s-a crezut dacă Elenin îşi va modifica iar traiectoria. Cercetătorii ruşi cred că această cometă misterioasă, care din senin ameninţa viaţa pe Pământ, este controlată de o formă de inteligenţă superioară. Altfel nimeni nu îşi poate explica schimbările bruşte de direcţie pe care le are în drumul său spre Terra. După noile calcule, Elenin este o ameninţare certa la adresa vieţii oamenilor pe Pământ, însă dacă traiectoria să nu se modifica iar în dată de 17 octombrie 2011, v-a trece la o distanţă foarte mică de planeta noastră.
Un alt aspect ciudat stipulat în raportul oamenilor de ştiinţă ruşi, arata că Elenin este în “contact direct” cu planeta de mărimea lui Jupiter, care s-a descoperit recent. Elenin este un mesager trimis de pe Tyche care se vrea un semnal de alarma sau un deschizător de drumuri. Oare o civilizaţie extraterestră vrea să-şi facă anunţată vizita în acest fel? Care poate să fie raţiunea acestui gest? Nimeni nu poate să ofere un răspuns mai elaborat când vine vorba despre cometa Elenin pentru că nu respectă legile fizicii şi se comporta precum o maşinuţă teleghidată de la distanţă.
Punctul de vedere al NASA este controversat atunci când vine vorba de cometă Elenin. Reprezentanţii NASA au declarat că: ” Datorită devierii orbitei cometei Elenin, nu există garanţie că nu va lovi Pământul”.
Fostul ministru al apărării al Canadei, Paul Hellyer, are un punct de vedere straniu despre ceea ce va urma, declarând că:” Acum câteva decade, vizitatori de pe alte planete ne-au avertizat despre ceea ce va urma şi s-au oferit să ne ajute. Dar noi, sau cel puţin unii dintre noi, au interpretat acest ajutor ca pe o ameninţare şi au hotărât că mai întâi să tragă şi apoi să întrebe.” Cu siguranţă că Paul Hellyer s-a referit la incidentul intitulat “Bătălia din Los Angeles” din anul 1942, când forţele americane au atacat un OZN. După acest incident SUA a intrat în război.
Guvernele ţărilor puternice deja şi-au pregătit foarte multe buncăre în care se pot refugia liderii politici dar şi oamenii cu foarte mulţi bani şi care pot supravieţui timp de mai multe luni. Aceste buncăre secrete există în Statele Unite, în Rusia, China şi alte ţări care se pare că s-au pregătit pentru marea drama din anul 2012. Interesant este că informaţiile sunt clasificate “top secret” iar dacă există scurgeri guvernele le tratează cu indiferenţă.

sursa
http://pasionatdeastronomie.blogspot.com/2011/04/cometa-elenin.html
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Goldman Sachs: Zona EURO se prabuşeşte

Citez:DOSAR SECRET Goldman Sachs: Zona euro se prabuseste. Afla cum sa profiti:

Un raport intern emis de Goldman Sachs la mijlocul lui august starneste reactii aprinse pe internet, dupa ce o copie a ajuns in posesia jurnalistilor de la Wall Street Journal, care au remarcat ca printre strategiile recomandate clientilor institutionali se numara si pariul pe colapsul zonei euro, scrie Economy Watch.

Autorul raportului, Alan Brazil, un strateg important de la Goldman, face trei recomandari importante cu privire la starea pietelor financiare.
Prima este legata de China, care potrivit acestuia are o crestere economica nesustenabila. In al doilea rand, economia Statelor Unite este inca in letargie, iar firmele mici care erau pana acum motorul crearii de noi locuri de munca se lupta sa stea pe linia de plutire.
Pentru Europa, strategul de la Goldman Sachs estimeaza ca necesarul de finantare a bancilor europene ar putea fi substantial mai mare decat capacitatea acestora, undeva in jurul a 1.000 miliarde de euro.
In raportul pesimist al lui Brazil, sunt identificate mai multe banci europene, dintr-un total de 77 de institutii analizate, care s-au imprumutat in mod excesiv.

Astfel de rapoarte de un pesimism exacerbat nu sunt ceva nou in mediul investitional, iar pietele financiare reactioneaza in mod eratic, ceea ce reprezinta un semn clar ca investitorii sunt paranoici si tranzationeaza mult pe zvonuri, in contextul incertitudinii din economia globala.
De ce ar trebui sa ne sperie raportul Goldman Sachs? Nu pentru ca estimarile ar fi foarte pesimiste, ci pentru ca banca de investitii are unistoric lung de manipulari de piata.
In 2009, revista Rolling Stone a publicat un articol amplu intitulat “Goldman Sachs, masina americana de produs bule (speculative – n.r.)”, in care relata numeroase moduri in care banca a manipulat pietele pentru a-si spori profiturile.
In raport, strategul Goldman sugereaza clientilor institutionali plasarea de pariuri pe scaderea actiunilor financiare din Europa.
“De la actiunile tehnologice, pana la pretul la gaz, Goldman Sachs a experimentat toate tehnicile de manipulare de la Marea Depresie si sunt pregatiti sa o faca din nou”, potrivit articolului Rolling Stone, citat de Economy Watch.
“Goldman ia uneori astfel de pozitii pe scadere, chiar daca recomanda clientilor sa cumpere”, se arata in articolul publicat de Wall Street Journal.[...]
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Vremea spanacului: GRECIA în COLAPS ECONOMIC !?

Citez>Se întâmplă! Grecia nu mai poate plăti salariile – Actualitate > Capital.ro:

După ce Germania şi Olanda au ameninţat că nu vor aproba a şasea tranşă din ajutorul financiar, în valoare de 8 mld. euro, Grecia ar putea să nu aibă banii necesari plăţii următoarelor salarii ale angajaţilor publici.
Avertismentul creditorilor externi ai Greciei este foarte dur. “Înţeleg că există o rezistenţă din partea populaţiei greceşti faţă de măsurile de austeritate. Este problema Greciei dacă reuşeşte să îndeplinească condiţiile necesare. Nu oferim niciun discount”, a spus Wolfgang Schaube, ministrul de Finanţe al Germaniei.
Creditorii au condiţionat acordarea următoarei tranşe din împrumut cu adoptarea de noi măsuri de austeritate care să aducă o economie la buget de cel puţin 1,7 mld. euro. Fără tranşa respectivă, Greciei îi lipsesc cel puţin 1,5 mld. de euro pentru a reuşi să plătească salariile în sistemul bugetar pe data de 17 octombrie, scrie Ekathimerini.Gravitatea situaţiei este demonstrată şi de faptul că în acest moment guvernul de la Atena a suspendat orice plăţi de la buget, cu excepţia salariilor şi pensiilor.
Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

“RĂZBOI” TURCIA-ISRAEL !?

Citez>Israelul consideră drept grave declaraţiile premierului turc – În lume – Radio România Actualităţi Online: Premierul Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va lua măsuri pentru a împiedica Israelul să profite unilateral de resursele energetice din bazinul est-mediteranean.
Israelul consideră drept grave declaraţiile făcute, joi, de premierul turc, cel care a anunţat că vapoarele cu ajutoare pentru Gaza vor fi escortate de forţele navale ale ţării sale.
Premierul Turciei, Recep Tayyp Erdogan. Foto: Reuters.

Potrivit ministrului israelian al informaţiei, Dan Meridor, Turcia este cea care încalcă legislaţia internaţională, încercând să spargă blocada maritimă, impusă de Israel, Fâşiei Gaza.
Premierul Recep Tayyip Erdogan a ordonat Marinei să protejeze vasele care ar transporta aşa-numitul ajutor umanitar spre Gaza.
Ankara nu va permite ca aceste vapoare să fie supuse la ceea ce Tayyip Erdogan a numit agresiunea israeliană, ca în 2010.
Israelul a impus o blocadă maritimă asupra Fâşiei Gaza, teritoriul controlat de Hamas, entitate teroristă – potrivit documentului oficial al Uniunii Europene.
Şeful Diplomaţiei Israeliene, Avigdor Lieberman, a decis adoptarea unor măsuri severe, ca răspuns la deciziile antiisraeliene ale Ankarei.
În urma evaluărilor, s-a ajuns la concluzia că Turcia nu ar fi interesată de scuze pentru incidentul legat de interceptarea flotilei IHH, în 2010.
Avigdor Lieberman consideră că este inutilă căutarea unor formule creative, pentru scuze din partea Israelului.
O misiune diplomatică şi de securitate va stabili setul de măsuri împotriva Turciei.
Într-un interviu acordat televiziunii Al-Jazeera, premierul Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va lua măsuri pentru a împiedica Israelul să profite unilateral de resursele energetice din bazinul est-mediteranean.

Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Dacii şi romanii, într-o reconstituire de mari proporţii. Vezi o galerie foto impresionantă

Dac Fest  începe astăzi la ora 17.00, cu o paradă a costumelor şi armelor antice organizată în centrul Devei. Deschiderea oficială are loc însă la statuia lui Burebista, diseară, la ora 19.00, unde va fi reconstituit şi un ritual antic.
Concursuri de spart oale cu bâtaZiua de sâmbătă se anunţă a fi însă cea mai spectaculoasă. Pe platoul de la Costeşti, aproape de prima capitală cunoscută a Daciei, vizitatorii vor putea gusta din bucate tradiţionale de sorginte dacică, vor avea ocazia să vadă meşteşuguri vechi de 2.000 de ani şi se vor putea juca cu arcuri, săbii, scuturi şi suliţe, ori în tabăra dacică, ori în cea romană. Nu va lipsi nici reconstituirea unei bătălii daco-romane, a cărei derulare este programată să înceapă, tot la Costeşti, în jurul orei 18.00. “Bătălia” va fi urmată de un spectacol folcloric oferit de “dacii liberi”, şi de aprinderea unui foc de tabără. Duminică manifestările vor avea loc în aceeaşi zonă ca şi sâmbătă, iar doritorii se vor putea întrece în probe precum trasul frânghiei, spartul oalei cu bâta, tir cu arcul sau aruncarea suliţei.

“Ediţia din acest an sperăm să fie şi mai reuşită decât cea de anul trecut. Cred şi sper că vom avea cel puţin 3.000 de spectatori, în total. Evenimentul este unic în ţară şi avem semnale că vom avea participanţi care vor veni chiar şi din oraşe mai îndepărtate, precum Iaşi sau Bucureşti”, spune Nunu Brilinsky, unul dintre organizatorii manifestării.
Castel reanimat ca-n secolul XV
Peste 120 de cavaleri şi domniţe, provedind de la ordine medievale din Hunedoara, Braşov, Sibiu, Cluj – Napoca şi Mediaş, se află în acest sfârşit de săptămână la Castelul Corvinilor pentru prima tabără de arheologie experimentală cu speficiv de Ev Mediu organizată în România. La Castelul Corvinilor sunt susţinute ateliere de pielărie, tâmplărie şi fierărie. Vizitatorii vor putea vedea cum erau făcute armele şi costumele medievale şi vor avea ocazia să asiste la recitaluri de dans medieval, să deguste mâncăruri după reţete vechi de secole întregi şi să vadă ritualuri de nuntă şi înmormântare. Toate activităţile sunt urmărite de arheologi, antropologi şi muzeografi de la mai multe muzee din ţară, astfel încât acestea să se apropie cât mai mult cu putinţă de realitatea istorică.
Sursa: Identitate Nationala

S-a aflat cine controleaza lumea!! Vezi cine formeaza “super-Organismul”

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti la Arhiva , situata in partea dreapta a paginii principale.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,adaugati in lista de messenger idul secretele.sistemului sau trimiteti un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com.Deasemenea in cazul in care doriti sa faceti o orice tip de observatie sau comentariu pe marginea continutului acestui blog,o puteti face la aceeasi adresa de mail.Va multumim!
Trei cercetatori. Toti elvetieni. Toti de la Institutul federal de tehnologie din Zurich. Ei bine, cei trei au facut un studiu. O sa incep cu sfarsitul. Cu ce au descoperit ei, adica. 80% din tot ce inseamna transnationale e controlat de 737 de entitati (persoane, banci, firme de asigurari samd.) Mai mult: 147 companii multinaţionale controleaza 40% din valoarea economică şi financiară a tuturor multinaţionalelor. Din cele 147, restrangem la 50 marii detinatori de capital, denumiti “super-organismul“. Acesta este compus în principal din bănci: Barclays în frunte, urmat deci de “stelele” de pe Wall Street (JP Morgan, Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley…). Mai avem asigurătorii şi băncile Axa, Societe Generale…, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion.ro
Am terminat de citit studiul intr-o nota pesimista. Printre eminentele cenusii ale planetei nu am gasit nicio companie romaneasca. Nici CEC Bank, nici macar pe Isarescu, carele stim bine ca face parte din grupul acel a misterios….
Aparatul matematic utilizat de cei trei elvetieni este extrem de sofisticat si riguros. Institutul Federal de Tehnologie al Elvetiei (ETH, Zurich) este o universitate de stiinta si tehnologie din Zurich, aflata in administrarea guvernului elvetian. Institutul a fost fondat in 1854 si s-a deschis in 1855. ETH este cotata ca fiind printre primele universitati din lume.
Este considerata cea mai buna din Elvetia, printre primele cinci din Europa si intre primele 25 din lume (in 2004). De-a lungul timpului, ETH si-a castigat reputatia datorita activitatilor din domeniile: chime, matematica si fizica. Exista 21 de laureati ai premiului Nobel care sunt asociati cu acest institut, printre care si Albert Einstein.
ETH a fost intre primele 50 de universitati din lume timp de cinci ani consecutivi (2004-2009)
Sursa: Secretele Sistemului

Conspiratia Tacerii – Zamolxianismul între Trecut, Prezent şi Viitor


[...] Pe domnul profesor Octavian Sarbatoare l-am cunoscut personal, ne-am intalnit de cateva ori si am primit de la dansul drept cadou cartile editate la editura ”Flori spirituale” din Deva.
Daca doriti sa aflati mai multe despre domnia sa, puteti o gasi o prezentare pe blogul Dezvatatorul, Octavian Sarbatoare – Un maestru roman original.
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog)




Sursa: Dezvatatorul

Existența

Facem cu toţii parte din aceeaşi existenţă. Indiferent pe cine răneşti, în cele din urmă te răneşti pe tine însuţi. Poate că acum nu îţi dai seama de acest lucru, însă într-o bună zi vei înţelege şi îţi vei spune: “Dumnezeule! Acest lucru mi l-am făcut cu mâna mea.” Ai rănit pe cineva, crezând că este vorba de un altul. Nu este altcineva. Existenţa este una singură, este o unitate cosmică. Din această înţelegere se iveşte non-violenţa.
Cea mai mare parte a problemelor noastre apar doar pentru că nu le-am privit niciodată cu adevărat, nu ne-am îndreptat niciodată atenţia asupra lor pentru a vedeace sunt ele în realitate. Încercaţi să creaţi numai lucruri frumoase, nu aduceţi la viaţă nimic urât. Nu aveţi prea mult timp şi nu aveţi nici multă energie de pierdut. Având o viaţă atât de scurtă, având o sursă de energie atât de mică, este pur şi simplu stupid să o pierdeţi în tristeţe, în furie, în ură, în gelozie. Folosiţi-vă energia în iubire, folosiţi-o în acţiuni creatoare, în prietenie, în meditaţie; îndreptaţi-vă spre ceva care să vă înalţe. Şi cu cât vă înălţaţi mai mult, cu atât întâlniţi mai multe izvoare de energie care stau la dispoziţia voastră. Depinde numai de voi.
Omul poartă în interiorul lui un mare tezaur, însă el mai poartă în sine şi întreaga moştenire animală. Aceasta trebuie îndepărtată, pentru a permite comorilor să seînalţe în câmpul conştiinţei, pentru a fi împărtăşite cu ceilalţi. În realitate, aceasta este caracteristică bogăţiei: cu cât o împarţi mai mult cu alţii, cu atât îţi aparţine mai mult.
În momentul în care simţi că nu mai eşti dependent de nimeni, în fiinţă ţi se instalează o tăcere profundă, o relaxare lipsită de febrilitate şi tensiune. Dar asta nu înseamnă că atunci vei înceta să iubeşti. Din contră, vei cunoaşte pentru prima dată o nouă dimenisune, o nouă calitate a iubirii, o iubire care nu se mai limitează la cuvinte, şi care se apropie mai degrabă de prietenie pură.
Dacă duci în mână pietre crezând că sunt diamante, eu n-am să-ţi spun să renunţi la acele pietre, ci am să-ţi spun doar: “Fii atent şi mai uită-te o dată!”. Dacă vezi singur că nu sunt diamante, mai e nevoie să renunţi la ele? Îţi vor cădea din mână de la sine. De fapt, dacă mai vrei totuşi să le cari, va trebui să faci un efort mare, îţi va trebui o mare voinţă să le mai cari. Însă nu poţi să le mai cari mult. O dată ce ai văzut că sunt inutile, fără rost, nu se poate să nu le arunci. Şi o dată ce ai mâinile goale, cauţi adevăratele comori. Iar adevăratele comori nu se află în viitor. Adevăratele comori se află aici şi acum.
Nu este nevoie să ştii unde mergi. Nu este nevoie să ştii de ce mergi. Tot ceea ce e nevoie să ştii este faptul că mergi plin de veselie; dacă faci acest lucru, nu poţi greşi.
Joaca trebuie să rămână viaţa ta. Munca trebuie să fie doar un mijloc de a te juca. Nu-ţi transforma viaţa într-o rutină de muncă, pentru că scopul vieţii e joaca.
Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.
Osho
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Spirit Liber

Criza datoriilor din Grecia se transformă în psihodramă şi tragedie

Autor: Bogdan Cojocaru
Grecia va înfrunta anul acesta o recesiune economică mai gravă decât s-a prevăzut iniţial, ceea ce va umfla deficitul bugetar la 8,8% din PIB, faţă de 7,4% din PIB cât a fost prevăzut iniţial.
Recent, o comisie de experţi contabili ai Parlamentului elen au arătat într-un raport oficial că datoria statului "a scăpat de sub control". Avertizările au fost aspru criticate de ministrul elen de finanţe Evangelos Venizélos, el declarând că experţii nu dispun "nici de cunoştinţele necesare, şi nici de responsabilitatea necesară pentru a face aprecieri asupra datoriei". Câteva ore mai târziu, şefa comisiei incriminate a demisionat, scrie Le Figaro.
La sfârşitul săptămânii trecute tensiunile au crescut după ce misiunea de experţi mixtă a FMI, BCE şi CE a anunţat că va părăsi Grecia şi că suspedă pentru zece zile discuţiile cu Atena. Anunţul a trimis unde de şoc pe bursa ateniană, care a antrenat în declinul său acţiunilor companiior financiare europene.
Ministrul finanţelor a încercat să minimalizeze importanţa evenimentului.
"Nu a avut loc o ruptură a discuţiilor", spus Venizélos, fără a reuşi să convingă. El a recunoscut însă că "Grecia nu va reuşi să atingă obiectivul de reducere a deficitului bugetar anul acesta din cauza agravării recesiunii".
La aproape un an şi jumătate de la stabilirea primului pachet de austeritate, Grecia a ajuns din nou cu un picior în groapă. Măsurile de austeritate au provocat o recesiune profundă, erodând producţia şi competitivitatea. Rata şomajului a atins 16,6% luna trecută.
"Comisia parlamentară are dreptate. Datoria a scăpat de sub control deoarece nu a încetat să urce şi va continua să crească. Este dezolant să vezi că guvernul nu a făcut nimic. Nicio reformă a sistemului de stat, nicio privatizare. A impus doar taxe şi a tăiat salariile. Cheltuielile publice sunt mai mari decât înainte de criză. Falimentul este foarte aproape. Creditorii internaţionali trebuie să pună piciorul în prag. Ar trebui să refuze să acorde a şasea tranşă din împrumutul de 110 miliarde de euro dacă aceste măsuri nu sunt aplicate", spune Stefanos Manos, fost ministru de finanţe.
Prin părăsirea Greciei misiunea de experţi a vrut, probabil, să pună presiune pe guvernul elen în acest sens, notează publicaţia franceză.
Jocul acesta de poker are însă ca miză bunăstarea grecilor, care suportă greul auterităţii. Cea mai recentă măsură cu impact major este majorarea TVA de la 13% la 23% pentru anumite categorii de produse.
"Grecii sunt epuizaţi. Ei cred că planul de austeritate nu reprezintă o soluţie bună pentru scoaterea ţării din criză", spune analistul politic Giorgos Delastik.
Grevele şi protestele nu s-au lăsat aşteptate. Salariaţii metroului atenian, profesorii şi apoi toată populaţia Atenei au protestat în faţa parlamentului.
"Suntem la începutul unei explozii sociale- Anul trecut, pentru ca deficitul să fie redus cu cinci puncte, grecii au făcut sacrificii enorme. Acum nu mai acceptă alte măsuri care le-ar tăia din salarii", notează Ilias Iliopoulos, liderul unui sindicat al funcţionarilor publici.
Între timp, creditorii Greciei cer economii de 2,5 miliarde euro până la finele anului, iar autorităţile cred că vor avea probleme în a controla furia grecilor.
Sursa: zf.ro

O NOUĂ RECESIUNE ECONOMICĂ. Nouriel Roubini spune că "furtuna perfectă" e mai aproape decât credea, ROMÂNIA are încă impresia că ECONOMIA "DUDUIE" în 2012


Economia globală ar putea intra din nou în recesiune, mult mai repede decât se estimase până acum.
Economia globală ar putea intra din nou în recesiune, mult mai repede decât se estimase până acum. Noua dilemă economică este cum poate un stat să îşi asigure o creştere economică suficient de sănătoasă pentru a evita o nouă recesiune, în condiţiile în care este supraîndatorat, în care băncile au portofolii departe de a fi performante şi creditarea este blocată, scrie presa străină.
Nouriel Roubini, profesorul de economie care a prevestit criza financiară din 2008, a declarat, într-un interviu acordat marţi, că dacă până acum două-trei luni credea că "furtuna perfectă" va avea loc în 2013. Acum însă, "slăbiciunea economiei SUA, a zonei euro şi a Marii Britanii, a devenit evidentă, astfel că scăderea (economică, n. r.) va avea loc mai repede", a explicat Roubini, conform Bloomberg.

"Punctul culminant ar putea fi atins în 2013 sau chiar mai devreme. Depinde foarte mult de instrumentele de politică monetară avute la dispoziţie (de către state, n.r.)", a adăugat el.
La incapacitatea economiei SUA de a crea noi locuri de muncă, deci de a putea miza pe o creştere a consumului, respectiv o evoluţie mai bună a PIB, se adaugă şi tensiunile din zona euro, care par a fi mai mari ca niciodată. De cealaltă parte a oceanului, Curtea Constituţională din Germania tocmai a limitat puterea Guvernului de a sprijini fondurile folosite pentru salvarea financiară a unor state precum Grecia sau Portugalia iar guvernul de la Atena este acuzat de unele voci că nu va respecta condiţiile impuse de UE şi FMI pentru a fi salvat.
Băncile din SUA se tem că ar putea fi afectate de problemele celor din Europa
Neîncrederea se resimte însă cel mai puternic în cadrul sistemului bancar. "În timp ce Europa se luptă să limiteze impactul crizei datoriilor suverane, cea mai mare frică de pe continent este că unele bănci, importante, ar putea cădea, ceea ce ar putea crea pe pieţele financiare o panică similară cu cea apărută după falimentul Lehman, în septembrie 2008", scrie New York Times. Rezultatul acestei situaţii este că instituţiile financiare americane, care dispun încă de cantităţi mari de lichiditate, din ajutoarele de stat primite până acum, evită să acorde împrumuturi pe termen scurt.
Graficele neîncrederii din sistemul bancar european. De la stânga la dreapta: creşterea dobânzii la care băncile se împrumută între ele, creşterea depozitelor pe care băncile le fac la Banca Centrală Europeană, scăderea indicelui bursier S&P Euro Financials (care reflectă evoluţia celor mai importante companii financiare din Europa) şi scăderea indicelui S&P 500 (care reflectă evoluţia celor mai importante companii listate pe bursa din New York)

Sursă: New York Times
Pe harta economică mondială România "nu contează", după cum explică unii economişti locali. În cazul în care previziunile lui Roubini se adeveresc însă şi marile economii din UE dar şi SUA reintră în recesiune, economia locală va reintra, la rândul ei, aproape sigur în zona de scădere economică.
"Noi depindem de celelalte state. Tot ceea ce putem face în acest sens este să păstrăm stabilitatea internă, respectiv să respectăm angajamentele luate faţă de FMI, CE şi Banca Mondială, mai ales în ceea ce priveşte deficitul bugetar. Ajustarea deficitului bugetar trebuie să continue", a declarat pentru gândul Lucian Croitoru (Foto), consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. "În ceea ce priveşte celelalte reforme asumate, cum ar fi introducerea managementului privat la companiile de stat, ele sunt deja scrise - trebuie doar să fie şi făcute", a adăugat el.
În ceea ce priveşte problemele din zona euro, într-un articol de opinie publicat recent în Ziarul Financiar, consilierul guvernatorului BNR a explicat că "Cvasigeneralizarea ideii că nu mai există instrumente de politică eficiente privind creşterea economică - inclusiv într-un număr important de state din zona euro - are un efect pervers. Ea concentrează atenţia pieţelor pe indicatorii care anticipează creşterea/scăderea economiei şi exacerbează importanţa veştilor negative".
În primele şase luni ale acestui an economia locală, PIB, a crescut cu 1,6% faţă de perioada similară din 2010, ceea ce pare a garanta că în acest an România va avea creştere economică, deşi nu neapărat una de 1,5% din PIB, estimare pe care a fost construit bugetul anul acesta. O creştere economică de 3,5%-4% din PIB însă, aşa cum prognozează Guvernul, pare din ce în ce mai greu de atins.

Sursă: INS
Economistul-şef al BCR: "Estimarea de creştere economică de 4% din PIB anul viitor este prea mare în condiţiile actuale"
"Anul acesta vom avea creştere economică. Că va fi 1% din PIB sau 1,5% din PIB rămâne de văzut. Este clar însă, în condiţiile actuale, că estimarea de creştere economică de 4% din PIB anul viitor este prea mare în condiţiile actuale. Ea trebuie scăzută, pentru a construi un buget cât mai realist anul viitor", a declarat pentru gândul Lucian Anghel (Foto), economist-şef al BCR.
De altfel, premierul Emil Boc, a subliniat recent că dacă se menţine ritmul reformelor şi al atragerii fondurilor europene se poate asigura o creştere economică de 3,5% din PIB anul viitor, însă cu o mare condiţie: "depinde foarte mult de ceea ce se întâmplă în zona euro, în Europa, în America şi în alte părţi ale lumii, pentru ca aceste prognoze ale noastre să devină certe".
Un ton precaut are şi cel mai recent raport al ING, publicat miercuri. După ce economiştii băncii precizează că motoarele de creştere în trimestrele precedente au fost agricultura, în trimestrul IV al 2010 şi industria în primele trei luni ale acestui an, ei adaugă faptul că, după părerea lor, "revenirea economică este foarte fragilă".
"Putem să ne aşteptăm la o contribuţie consistentă din partea agriculturii în trimestrul III al acestui an, poate şi în trimestrul al IV-lea, ceea ce ar putea sugera că avântul economic se va menţine pe termen scurt", precizează, în raport, Nicolaie Chideşciuc, economistul-şef al ING România.
"Date fiind motivele prezentate mai sus, există cu siguranţă riscul unei creşteri economice mai slabe în 2012. În momentul de faţă estimarea noastră este de 2,9% din PIB (am estimat o evoluţie mai slabă a industriei şi una normală a agriculturii)", a concluzionat Chideşciuc.
Marele avantaj al României: proiectele de infrastructură din fonduri UE
Soluţii pentru ca România să atenueze, pe cât posibil, o eventuală nouă intrare în recesiune a Europei, există, respectiv angajamentele faţă de FMI, însă trebuie să şi fie puse în practică, sau continuate, acolo unde cazul. "Avem nişte <airbag-uri>. Mă refer la proiectele de infrastructură, în special la cele finanţate din fonduri europene. Dacă le-am implementa, dacă le-am construi, am atenua mult din eventualul şoc. Absorbţia fondurilor europene a crescut cu 260% în primele şase luni ale acestui an. Baza de raportare este foarte mică, este adevărat, dar dacă se păstrează ritmul vom putea absorbi integral fondurile, ceea ce este un avantaj major", este de părere Anghel.
La capitolul reforme însă, Guvernul Boc are în acest moment restanţe serioase, cel puţin ţinând cont de termenele asumate faţă de FMI. Executivul nu a redus la zero datoriile către mediul privat, nu a prezentat un plan concret privind introducerea managementului privat în companiile de stat şi nici nu a reuşit să continue privatizarea Petrom. Mai mult decât atât, Guvernul, prin vocea premierului Emil Boc, nu a implementat încă legea salarizării unice, cărei vrea să îi mai aducă anumite modificări.
Articol de de Victor ROTARIU
Sursa: gandul.info