sâmbătă, 10 septembrie 2011

“RĂZBOI” TURCIA-ISRAEL !?

Citez>Israelul consideră drept grave declaraţiile premierului turc – În lume – Radio România Actualităţi Online: Premierul Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va lua măsuri pentru a împiedica Israelul să profite unilateral de resursele energetice din bazinul est-mediteranean.
Israelul consideră drept grave declaraţiile făcute, joi, de premierul turc, cel care a anunţat că vapoarele cu ajutoare pentru Gaza vor fi escortate de forţele navale ale ţării sale.
Premierul Turciei, Recep Tayyp Erdogan. Foto: Reuters.

Potrivit ministrului israelian al informaţiei, Dan Meridor, Turcia este cea care încalcă legislaţia internaţională, încercând să spargă blocada maritimă, impusă de Israel, Fâşiei Gaza.
Premierul Recep Tayyip Erdogan a ordonat Marinei să protejeze vasele care ar transporta aşa-numitul ajutor umanitar spre Gaza.
Ankara nu va permite ca aceste vapoare să fie supuse la ceea ce Tayyip Erdogan a numit agresiunea israeliană, ca în 2010.
Israelul a impus o blocadă maritimă asupra Fâşiei Gaza, teritoriul controlat de Hamas, entitate teroristă – potrivit documentului oficial al Uniunii Europene.
Şeful Diplomaţiei Israeliene, Avigdor Lieberman, a decis adoptarea unor măsuri severe, ca răspuns la deciziile antiisraeliene ale Ankarei.
În urma evaluărilor, s-a ajuns la concluzia că Turcia nu ar fi interesată de scuze pentru incidentul legat de interceptarea flotilei IHH, în 2010.
Avigdor Lieberman consideră că este inutilă căutarea unor formule creative, pentru scuze din partea Israelului.
O misiune diplomatică şi de securitate va stabili setul de măsuri împotriva Turciei.
Într-un interviu acordat televiziunii Al-Jazeera, premierul Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va lua măsuri pentru a împiedica Israelul să profite unilateral de resursele energetice din bazinul est-mediteranean.

Sursa: BLOG CREȘTIN ORTODOX

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu