marți, 26 martie 2013

Veste bună de BUNA VESTIRE. Am lansat asociația GETO-DACII. Răspândește vestea!



A venit vremea să ne unim pentru o cauză cu adevărat nobilă - recuperarea adevărului istoric, readucerea geto-dacilor acolo unde le este locul: în sufletul și în conștiința poporului român.

Entuziasmul uriaș manifestat în ultimul timp de toți cei care simt ca și noi, ne-a făcut să înțelegem că venise vremea să creăm un cadru juridic care să ne permită să dăm forță maximă acțiunilor noastre. Astfel, am înființat Asociația non-profit GETO-DACII.

Așa după cum veți putea constata vizitând site-ul asociației, proiectele pe care le-am lansat pot duce cu adevărat la rescrierea istoriei noastre.

Vizitați siteul asociației, aflați ce intenționăm să facem și veniți alături de noi! Doar cu ajutorul vostru putem reuși!

Siteul asociației:
http://www.geto-dacii.ro/

http://danielroxin.blogspot.ro

Scapa Cipru de faliment?!… Ce prevede acordul istoric semnat cu Troica


Cyprus Popular Bank (Laiki) se va inchide

Acordul prevede inchiderea celei de-a doua mari banci a tarii, Cyprus Popular Bank (Laiki), la care statul detine 84% din actiuni, si pierderi mari pentru deponenti la cea mai mare institutie de credit, potrivit Financial Times.

Depozitele de 4,2 miliarde de euro, din conturi depasind 100.000 de euro, vor fi plasate intr-o banca cu active “toxice” si ar putea fi pierdute in totalitate.Deponentii mici de la Cyprus Popular Bank vor fi transferati la Bank of Cyprus, care va fi restructurata si adusa la dimensiuni mai mici. Depozitele mai mari de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor fi inghetate si ar putea inregistra pierderi mari dupa restructurare si recapitalizare.

Fata de acordul anuntat in urma cu o saptamana, doar depozitele mari de la cele doua banci vor inregistra pierderi. Impreuna, Cyprus Popular Bank si Bank of Cyprus au circa jumatate din depozitele totale la nivelul sectorului bancar.

Bank of Cyprus va prelua, de asemenea, responsabilitatea pentru o datorie de 9 miliarde de euro a Cyprus Popular Bank catre mecanismul de lichiditate de urgenta al zonei euro.
Noul program incheie negocierile intense din ultimele zile, dupa ce Parlamentul cipriot a respins marti taxarea tuturor depozitelor bancare, o conditie din acordul initial pentru un pachet de imprumuturi de 10 miliarde de euro.

Eurogroup a avizat acordul in noaptea de duminica spre luni, intr-o reuniune care a inceput cu mai multe ore intarziere, din cauza discutiilor pe muchie de cutit intre oficialii UE, ai FMI si cei ai Ciprului.
Depozitele bancare vor fi protejate in limita a 100.000 de euro

Depozitele bancare vor fi protejate in limita a 100.000 de euro, conform noii intelegeri, scrie Financial Times. Sumele aflate in conturi peste acest nivel la Cyprus Popular Bank vor inregistra insa pierderi semnificative.

Pierderile pentru deponentii cu peste 100.000 de euro la Bank of Cyprus, cea mai mare institutie de credit din tara, nu au fost inca decise, dar ar putea ajunge pana la 40%. Acordul ar trebui sa fie suficient pentru eliberarea unui pachet de imprumuturi de 10 miliarde de euro, care sa opreasca un colaps al finantelor Ciprului.

Chiar daca nu vor mai fi taxate depozitele de sub 100.000 de euro, noul acord s-ar putea dovedi mai dur pentru deponentii rusi din ambele banci, scrie Financial Times. La Bank of Cyprus acestia au depozite mari.

Cine a negociat acordul cu Cipru

Acordul a fost negociat de presedintele Ciprului, Nicos Anastasiades, cu seful Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso (foto), presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, si directorul FMI, Christine Lagarde.

Seful de stat cipriot a avut intalniri repetate si tumultoase cu acestia pe parcursul noptii, iar surse apropiate situatiei au afirmat ca oficialii europeni de rang inalt s-au temut ca nu se va ajunge la o intelegere, presedintele Ciprului amenintand chiar cu iesirea tarii din zona euro.

Discutiile repetate au vizat situatia Bank of Cyprus. Cipru a vrut ca banca sa supravietuiasca restructurarii sectorului bancar al insulei, pozitie sustinuta de Comisia Europeana, dar careia i s-a opus FMI.

Chiar daca FMI pare sa fi cedat in cele din urma, solutia finala pare foarte apropiata de cea propusa de Fond in urma cu o saptamana impreuna cu Germania. FMI si guvernul de la Berlin au sustinut atat inchiderea Cyprus Popular Bank (Laiki) cat si a Bank of Cyprus, cu pierderi de 20-40% pentru depozitele de peste 100.000 de euro.

“Nu prea am facut progrese in ultima saptamana. Cifrele nu s-au schimbat, decat eventual in rau”, a declarat ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, la sosirea la intalnirea Eurogroup duminica seara.

Economia tarii s-ar putea contracta cu 10%

Multi ciprioti considera ca un acord va avea efecte foarte grave asupra tarii, indiferent de detaliile finale, intrucat sectorul financiar, motorul economiei, va fi distrus, afectand capacitatea tarii de a plati imprumuturile externe.

Cipru va trebui sa impuna masuri de control al capitalului in urmatoarele zile si chiar luni, izoland astfel populatia si companiile de restul zonei euro.

De asemenea, acordul va reduce considerabil dimensiunile sectorului bancar din Cipru, punand capat statutului de paradis fiscal si centru de servicii financiare al insulei.

Economia tarii s-ar putea contracta cu 10%, afirma economisti, citati de Wall Street Journal.

Restructurarea sectorului bancar cipriot nu are nevoie de acordul Parlamentului de la Nicosia, intrucat legislatia necesara finalizarii procesului a fost deja votata, a afirmat, luni, ministrul de Finante al Germaniei.

Doi oficiali au afirmat ca nivelul pierderilor pentru depozitele mari va fi cunoscut cu exactitate pe parcursul zilei de luni, dupa ce expertii UE si FMI vor face unele calcule.

Acordul vine cu putin timp inainte de expirarea termenului limita impus de Banca Centrala Europeana (BCE) Ciprului pentru o intelegere. In lipsa unui acord cu UE si FMI pana luni, BCE ar fi oprit accesul bancilor cipriote la mecanismul de lichiditate de urgenta.

Prognozele anterioare crizei bancare indicau o contractie economica de 3,5% pentru economia de 17,5 miliarde de euro a insulei.

“Pierderile pe depozite vor avea un efect catastrofal asupra Ciprului, conducand la un declin al PIB de 10% in acest an si de 8% anul urmator. Credem ca per total economia tarii va pierde 23% din acest motiv, similar cu declinul din Grecia,cu riscuri mai mari de agravare decat de imbunatatire”, a declarat Gabriel Sterne, analist la firma de consultanta pentru fonduri de hedging Exotix.

Sectorul financiar din Cipru se confrunta cu probleme din cauza pierderilor inregistrate in programul de stergere de datorii pentru Grecia anul trecut, precum si ca urmare a declinului de pe piata imobiliara. Efectele au fost agravate de dimensiunea sistemului financiar raportat la economia totala a tarii.

Strainii bogati, multi dintre ei rusi, au folosit bancile cipriote pentru a depozita bani, profitand de legile permisive. Din cauza dependentei mari de depozite, de patru ori mai mari decat economia tarii, zona euro si FMI au insistat ca detinatorii de conturi sa contribuie la costurile salvarii tarii si bancilor locale.

Agentie bancara avariata de un dispozitiv exploziv

Un dispozitiv exploziv a avariat usor o sucursala a Bank of Cyprus duminica seara, in timp ce Ciprul si creditori internationali negociau dur, la Bruxelles, viitorul celei mai importante banci din tara, scrie presa locala, relateaza AFP.

Explozia s-a produs in noaptea de duminica spre luni la Polemidia, in regiunea Limassol, o statiune balneara de pe coasta de sud a insulei mediteraneene. O fotografie arata usa de la intrare in agentie sparta si jaluzele contorsionate.

A fost imposibila obtinerea confirmarii de la surse din cadrul politiei.

Toate bancile sunt inchise de la 16 martie in Cipru si urmeaza sa deschida de marti. Intre timp, clientii Bank of Cyprus pot retrage doar 120 de euro pe zi de la bancomate, iar unele magazine refuza plata cu cardul.
         gandeste.org

Viitorul gazelor de şist


сланцевый газ месторождение добыча бурение вышка сланцевая нефть
Colaj: Vocea Rusiei

Marea Britanie, China şi India sunt însufleţite de ideea energeticii bazate pe gazele de şist. Experţii se îndoiesc de posibilitatea obţinerii unui succes similar cu cel american.

Este vorba de ţările care duc lipsă de resurse energetice convenţionale. Guvernele lor investesc mijloace financiare importante într-o direcţie nouă de extracţie de gaze. Majoritatea analiştilor sunt convinşi că în prezent este perioada de vârf în ceea ce priveşte extracţia de hidrocarburi convenţionale. Zăcămintele vechi sunt aproape epuizate, iar cele noi se află în locuri greu accesibile. Cererea de hidrocarburi creşte mai ales în China şi India, ale căror economii se dezvoltă cu rapiditate.
În aceste condiţii, omenirea speră în surse alternative de energie. Însă experienţa Statelor Unite nu poate fi repetată în afara hotarelor Americii de Nord, este de părere Aleksei Gromov, expert rus la Institutul de Energetică şi Finanţe.
„Experienţa Statelor Unite nu se potriveşte nici pe departe tuturor. Acolo a fost o conjunctură de factori. În primul rând, nivelul tehnologiei este foarte înalt. În al doilea rând, investiţiile de bază în extracţia gazelor de şist (ulterior şi a petrolului de şist) au fost făcute înainte de criza din 2008. În al treilea rând, este vorba de specificul legislaţiei americane, proprietarii de pământ deţin şi bogăţiile subsolului. Prin urmare, americanii sunt interesaţi de exploatare. În Europa situaţia este cu totul alta. În primul rând, condiţiile geologice sunt complet diferite. Ele sunt mai puţin avantajoase din punct de vedere economic. În al doilea rând, din punctul de vedere al proprietăţii, bogăţiile de orice natură ale subsolului aparţin statului, de aceea statul este obligat să cumpere terenuri de la persoane particulare pentru exploatarea zăcămintelor de şist. În al treilea rând, în timpul extracţiei gazelor de şist are loc poluarea cu metan a mediului înconjurător, inclusiv a apelor subterane”.
Tehnologiile moderne pentru extracţia gazelor de şist presupun forarea unui puţ vertical cu câteva canale orizontale de 2-3 kilometri lungime. În canale se pompează un amestec de apă, nisip şi substanţe chimice, astfel încât rocile se sparg şi eliberează gazele. Sunt folosite 80-300 de tone de substanţe chimice. Ecologii au calculat că extracţia de gaze de şist duce la poluarea apelor subterane cu toluen, benzen, arsenic şi altele.
Este important faptul că puţurile pentru extracţia gazelor de şist au un termen de exploatare mult mai mic decât cel pentru extracţia de gaze naturale. De asemenea, se eliberează o mare cantitate de metan, ceea ce duce la creşterea efectului de seră. Cu alte cuvinte, extracţia gazelor de şist este „o sabie cu două tăişuri”.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Misterul piramidei din Alaska


Despre Alaska se știe că este o regiune misterioasă unde au dispărut mii de oameni. Unii au aproximat că numărul persoanelor pierdute a ajuns la 3000. Ba chiar se vorbește despre Alaska făcându-se comparație cu "Triunghiul Bermudelor" Indienii din zonă cred că de vină ar fi atracția negativă a locului. Acest "Triunghi al Bermudelor" de Alaska este situat între orașele Juneau și Yakutat, în sud-est. I se spune astfel pentru ca acolo au dispărut mulți oameni de-a lungul timpului. Nu au fost găsite nici scheletele, ca să nu mai vorbim de bunuri. În folclorul indienilor nativi, denumiți "Tlingit" se pomenește despre un bărbat înspăimântător, Kushtaka, care îi ademenește pe oameni sub aparența unei vidre.
În aceste locuri este greu să se înceapă operațiuni de căutare a acelor dispăruți, date fiind condițiile vitrege. Pădurile din zonă sunt de nepătruns, iar iernile sunt foarte severe. În plus, ursii grizzly îi pun și mai mult în pericol pe cei din echipele de salvare. Cei care se aventurează în sălbăticia de acolo sunt victime sigure. Un caz celebru este cel al lui Chris McCandless. El a murit după ce a răbdat de foame timp de 112 zile, în anul 1993. Trupul lui a fost găsit din întâmplare de un vânător de elani.

Statistic, patru oameni din 1.000 dispar în acele locuri. "Triunghiul de Alaska" este cunoscut și sub numele de "Cimitirul Diavolului" deoarece, de-a lungul timpului au dispărut nu numai persoane ci și avioane. Cercetătorii militari au pus aceste dispariții pe seama cenușii aruncate de cei aproximativ 100 de vulcani activi care stârnesc cam 50% din toate cutremurele din SUA. Dar, dincolo de aceste aspecte înfricoșătoare, despre acest ținut se discută mult pe forumuri și la alt mod. Mult mai misterios. Se spune că o puternică explozie nucleară a trezit o ciudată piramidă antică uriașă, îngropată sub Alaska. 

Observatorii militari spun că această structură este mai mare decât piramida lui Keops și este îngropată complet.
Fiind atras de piramide, am "scărpinat" (până la sânge) internetul în căutare de amănunte privitoare la caz. Dar, spre dezamăgirea mea, în jurul acestei piramide plutește un mare mister. Nu sunt imagini, nu sunt videoclipuri, ci numai niște declarații.
Una aparține lui Douglas Alan Mutschler, fost agent secret al serviciului de contraspionaj al armatei americane. Cea de a doua declarație aparține jurnalistei Linda Moulton Howe care a spus că acolo e o veche structură subterană stranie, aflată la mare adâncime, localizată ca fiind la aproximativ 50 de km de Muntele McKinley din Alaska.

Deoarece în perioada războiului rece site-ul a fost închis, fiind declarată zonă militară, personalul documentarist nu a avut acces. Abia în ultimii zece ani s-a produs o oarecare răbufnire pentru spargerea opreliștilor. Deoarece există atât de multe piramide foarte vechi în lume, unii au presupus că și construcția din Alaska se poate să fi fost cândva inclusă în vasta rețea energetică. E un puzzle energetic piramidal pe care nu-l înțelegem. Dar să începem cu agentul Douglas Alan Mutschler care a declarat că, pe 22 mai 1992, atunci când China a efectuat cel mai mare test nuclear subteran, geologilor și seismologilor americani le-au sărit căștile din urechi. Din cauza zgomotului și vibrațiilor, unii au avut vreme îndelungată dureri de cap.

Dar, cu ocazia acestui eveniment, făcând studii geologice, au descoperit o mare structură subterană, în formă de piramidă, în Alaska, în partea de vest, între Muntele McKinley și Nome (vezi cercul roșu de pe harta de jos, la nord de Anchorage). Se presupune că, "Anchorage Canal 13" difuzat o știre în toamna anului 1992 cu privire la testul nuclear al Chinei și a făcut și câteva comentarii despre descoperirea unei ciudate piramide. Dar, nu după mult timp, banda a dispărut sau a fost ștearsă și nimeni din studioul acelui post de televiziune nu a recunoscut ceva despre transmiterea vreunei știri legate de vreo piramidă. Fiind pasionat de piramide, agentul Douglas Alan Mutschler s-a interesat de această nouă descoperire.
Explozia de la Lop Nor a fost de 70 de ori mai puternică decât bomba atomică care a topit orașul japonez Hiroshima și seismologii l-au perceput ca pe un mare cutremur. Vibrațiile, cum ar fi cele cauzate de o detonare nucleară sau de un cutremur sunt uşor de detectat. Universităţile, guvernul, cât şi centrele de cercetare privată, au seismografe care avertizează la zecimi de secundă orice anomalie. E ciudat. Eu nu știu dacă un senzor seismic instalat în Alaska, aflat pe o linie dreaptă care unește Alaska cu explozia de la Lop Nor, ar putea identifica o anomalie geologică, adică acea structură piramidală subterană. 
Dar știu, din experiența mea militară, că sunt multe instrumente de teledetecţie, cum ar fi radarul şi sonarul care permit oamenilor de ştiinţă, geologi, arheologi şi topografi să afle anumite caracteristici subterane ale Pământului. Aşa că atunci când cineva vine şi face un mare "bang" în sol, o mulţime de oameni îl ascultă. În 1992 mă aflam într-un birou din Fort Richardson, cu încă 39 de alţi bărbaţi. În ultima săptămână a lunii noiembrie sau prima săptămână din decembrie 1992, toţi am ascultat cu uimire ştirile TV și la un moment dat s-a spus despre extraordinara descoperire a unei piramide subterane de mari dimensiuni, în Alaska.

M-am deplasat la postul de televiziune, și am cerut banda magnetică de la ştiri, dar nu am mai găsit știrea. Voiam să-mi dovedesc (numai pentru mine însumi) că este adevărat ceea ce am auzit. E un subiect care avea să mă bântuie tot restul vieții. La postul de televiziune m-am confruntat doar cu negare, impulsionându-mă să cercetez mai adânc. Am solicitat o copie a benzii pe care era înregistrată știrea cu pricina, spunându-le că plătesc o taxă pentru a folosi conținutul la scrierea unui articol pe tema descoperirilor arheologice. Am fost informat de către directorul general că nu au difuzat nici un fel de poveste despre vreo piramidă. Eram șocat. La plecarea din studioul de televiziune am fost abordat de către un tehnician, care auzise conversaţia mea cu directorul general, şi m-a fost informat că povestea era cât se poate de reală, dar că toate înregistrările dispăruseră în mod misterios.

L-am sunat pe tatăl meu din Fairborn, Ohio, care asculta știrile în fiecare dimineaţa, la prânz şi cele de noapte, dar el a spus că nu a auzit vorbindu-se despre vreo structură piramidală mare descoperită în Alaska, în timpul studiilor geologice din 22 mai 1992. Înnebunisem, nu știam ce să mai cred. M-am dus înapoi la birou și am spus la toată lumea ceea ce am aflat. Şi cei din unitate s-au întrebat ironic de ce nu vine nimeni să-i execute?

Agentul Douglas Alan Mutschler nu a renunţat la căutarea unor răspunsuri pe această temă. După o anumită perioadă parte din documentele de la Fort Meade din Maryland şi o arhivă au fost declasificate. Mutschler a dobândit acces la această arhivă. Dar aici avea să dea peste o altă surpriză. După ce am răscolit rafturile arhivei, arhivarul s-a apropiat de mine și mi-a spus: "Hei, nu aveţi voie să dețineți asemenea informaţii. - Două persoane au venit mai devreme și au ridicat două seifuri cu documente. - Știu ce căutați!"
"Deci, este o arhivă pentru materiale sensibile strict secrete?"l-am întrebat. Agentul Douglas Alan Mutschler a contactat-o pe jurnalista britanică Linda Moulton Howe care se chinuia să realizeze un "documentar" despre disparițiile din "Triunghiul Bermudelor de Alaska. Agentul i-a trimis o scrisoare. Aceste documente pot fi regăsite pe site-ul jurnalistei earthfiles. com 
Numele meu este Douglas A. Mutschler (CW2, SUA - retras), și în timpul serviciului meu am fost informat cu privire la o piramidă subterană localizată în Alaska. Acesta a intrat în atenția mea după ce a fost raportată la noi în 1992. Nu am prea multe informații cu privire la acest caz. Te asigur că spun adevărul despre această piramidă și cred că ascunderea unor informații despre această structură este făcută cu complicitatea guvernului nostru. Primele date despre existența acestei piramide au fost îngropate chiar a doua zi după ce au fost aduse în atenția mea. Dacă mă puteți ajuta să obțin mai multe informații vă rog sunați-mă. Numărul meu de telefon este -----.
Întreaga poveste este destul de interesantă și acest lucru poate fi verificat prin contactele dvs.
Am să vă spun toată povestea dacă sunteți interesată. Am contactat anumite persoane implicate în acest subiect, dar nu am primit vești de la nici una dintre ele. Mă întrebam dacă această poveste veche mai are vreun interes pentru reporterii de știri?
 (Vă mulțumesc pentru timpul acordat în această chestiune! Douglas A. Mutschler pentru Linda Moulton Howe, Data: 22 iunie 2012).
După primirea acestei scrisori a început imediat un schimb de informații între fostul agent și jurnalistă. Linda Moulton Howe a declarat că "l-am rugat să-mi trimită toate datele pe care le avea: fotografii militare și informații despre serviciul său pe când lucrase ca ofițer în contrainformații. Douglas A. Mutschler mi le-a trimis. Am vorbit la telefon, ne-am întâlnit și am făcut o mulțime de interviuri pe care le găsiți pe site-ul meu  earthfiles. com 
După ce întreaga poveste a ajuns pe internet s-au găsit destui oameni cu inițiativă pentru a relua cercetările

Și iată primul semnal:
"Stimată doamnă Linda Moulton Howe: Sunt căpitan de marină și am servit ca navigator, comunicator, coordonator tactic, am fost comandantul de misiune în cadrul și am 25 de ani de carieră. Am o diplomă de licență în inginerie aerospațială și un master în ingineria zborului. Am găsit pe earthfiles. com un interviu destul de interesant despre piramida Alaska. Nu am cunoștințe specifice privitoare la subiectul"piramide", însă după ce am ascultat interviul și am citit informațiile legate de pe site-ul dumneavoastră am intrat pe Google Earth și am trasat o linie între muntele McKinley și Nome. Am setat o altitudine de 15000 ft-20, 000 ft. și am căutat pe linia de SE spre NV spre Nome orice anomalie.

La aproximativ 50 de km nord-vest de muntele McKinley am dat peste o anomalie
 pătrată, care este foarte distinctă. Zona este o câmpie plană de aproximativ 1950 de metri. E un verde întunecat și nu pare a fi un tip de structură de suprafață. Aceasta este o zonă foarte pustie, în centrul statului. Cu toate acestea, culoarea este mult diferită față de zona imediat înconjurătoare. Există și alte zone din apropiere, care au aceeași culoare, dar sunt neregulate în formă. Zona pe care am observat-o se distinge prin acel "pătrat" ciudat. Presupunerea mea este că, dacă există ceva sub suprafața ar putea avea impact asupra florei de la suprafață care reflectă într-un fel forma (dimensiunea) 
structurii de jos. Poate că este o diferență termică sau un produs chimic ori efect fizic influențează creștere-a vegetației. Nu am nici o modalitate de a afla.
Stimată Linda:"Piramida, structura sau ce-o fi acolo, este super-secretă. E o situație asemănătoare cu "Proiectul Manhattan". Nimeni nu ar trebui să știe despre acest loc. Bănuiesc că acea construcție antică subterană este... un fel de generator de energie. Eu nu știu de unde, cum a apărut, de cine a fost construită și cum funcționează. Dar poate genera suficientă energie pentru a alimenta toată Alaska, și, probabil, întreaga Canadă. A fost realizată cu sute de mii de ani în urmă de către o civilizație 
avansată, ca parte a unei rețele de alimentare energetică de tip Tesla, folosind energie magnetică. Acesta emite încă o energie care afectează avioanele din apropiere. Pe 30 iunie 2012, am reușit să fotografiez un disc deasupra unei clădiri istorice din McCarthy, Alaska, la est de Anchorage.Sunt interesat de această poveste uluitoare cu piramida subterană, pe forumuri discutându-se că din cauza ei a apărut "Triunghiul Bermudelor de Alaska. Există într-adevăr o zonă cuprinsă între Juneau și Yukon în care un număr de avioane au dispărut pur și simplu. Un eveniment misterios a fost înregistrat la începutul anilor 1970, vreme în care mai multe avioane au dispărut în timpul unui zbor de la Anchorage la Juneau. Nu au fost găsite corpurile aviatorilor și nici fragmente de avioane. Pe site-uri se vorbește și despre un incident care a avut după cel de-al doilea război mondial.

În ediția din 16 mai 1947, "Las Cruces Sun-News" a raportat: "Lt. Col. Harold R. Turner, White Sands a dat vina astăzi pe niște "fenomene ciudate" pentru zborul nereușit al unei rachete germane de încercare V-2, care a aterizat în "Triunghiul Bermudelor de Alaska". Ofițerul a fost concediat și la ora 4:09 un echipaj a fost trimis imediat pentru a prelua corpul și focosul rachetei. Piramida, zona, Triunghiul Bermudelor de Alaska, Cimitirul Diavolului - și câte denumiri mai are această zonă misterioasă, este deja de domeniul teoriilor conspirației. Nimeni nu știe ce este acolo
Internauții comentează despre faptul că toate aceste manifestări au legătură cu baza extraterestră de sub muntele Hayes, din Alaska. 

Existenţa piramidei ar fi rămas un secret şi în zilele noastre, dacă nu un canal de televiziune n-ar fi transmis un reportaj în anul 1992, în care s-ar fi arătat la un moment dat şi despre
 această piramidă, de câteva ori mai mare decât piramida lui Keops. Surprinzător, din 1992 până în prezent, aproape că nimeni n-a mai vorbit de epocala descoperire. De fapt, şi piramida a fost găsită absolut întâmplător: o echipă de geologi şi alţi oameni de ştiinţă realizau o investigaţie cu o serie de echipamente seismice pentru a evalua impactul testelor nucleare subpământene chineze; de aceea, în procesul de crearea a unei hărţi seismice a Alaskăi s-ar fi dat peste această piramidă misterioasă.
În plus, se cunosc şi coordonatele exacte unde s-ar afla piramida, coordonate oferite de un pensionar militar care a lucrat în Alaska şi susţine că a văzut această piramidă. Aşadar, latitudinea / longitudinea: 63°17'51.40"N 152°31'24.49"W. Înălţimea piramidei "negre" din Alaska de 350 de metri (cam cât un bloc de 100 de etaje!). Comparaţi această înălţime cu cea a piramidei lui Keops (137 metri) şi vă veţi convinge de mărimea ei

sursa


http://adevarul2012.blogspot.ro

Micotoxinele : pericolul hormonal din mancarea noastra


Cu peste 30 de ani in urma oamenii de stiinta au observat faptul ca micotoxinelecontaminasera hrana (cerealele)
micotoxinele
 cu care erau crescute animalele  si ca acest lucru afectea dezvoltarea sexuala normala a tinerelor scroafe. Acest fapt a rezultat in sindroame estrogene si pubertate precoce. Cercetari recente facute pe oameni in Statele Unite, confirma acum faptul ca aceasta contaminare a animalelor care mai departe devin hrana noastra, afecteaza in mod decisiv dezvoltarea sexuala a tinerelor fete.

Cerealele, considerate odata fundatia piramidei alimentare, au devenit in ultima vreme un fel de „omul negru” al alimentatiei. Pe de o parte datorita asa zisei incompatibilitati evolutionare (ex. Dieta Paleo), iar pe de alta parte datorita discutiilor legate de modificarile genetice facute in special la cereale de catre companii precum Monsanto sau pentru faptul ca in corp cerealele se transforma in „zahar” si acestea sunt doar o parte din semnele de intrebare. Se pare insa ca o si mai mare problema pare sa murdareasca numele cerealelor, indiferent ca sunt varietati organice sau conventionale si este vorba aici de ceva ce insasi natura produce si anume asa zisele micotoxine.

Ce sunt micotoxinele?

Micotoxinele sunt metaboliti toxici secundari produsi de organisme din regnul fungi, cunoscute mai bine ca mucegai. Daca te hranesti cu astfel de cereale sau cu produse din animale hranite cu astfel de cereale , este o sansa buna ca sa fii fost deja expus la o infestare cu mucegai si cu micotoxine . Si asta mai ales datorita faptului ca nu mai putin de un sfert din resursa de hrana a lumii este contaminata astfel.
Hrana contaminata in acest mod poate duce la conditii adverse extreme , chiar moartea. In 2004 in Kenia, o eruptie de aflatoxicoza datorata contaminarii porumbului cu aflatoxina a dus la 317 de bolnavi si 125 de morti. Atunci cand porumbul a fost testat , nivelele de aflatoxina erau cu 55% mai mari decat normele permise de guvernul kenian.

Micotoxinele interfereaza cu functionarea normala a glandelor endocrine

Un studiu revolutionar, publicat in revista The Science of Total Environment in 2011, a descoperit ca micotoxinele care interfereaza cu functionarea glandelor endocrine , numite zearalenone (ZEA) si care sunt produse de ciuperci microscopice numite Fusarium graminearumau fost gasite in 78,5% din probele de urina prevelate de la tinerele fete care au participat la acest studiu.
Micotoxinele ZEA se gasesc in cereale precum porumb , orz, ovaz, grau sau orez dar calatoresc pe lantul alimentelor gasindu-se in concentratii mai mari in carnea de la vite, ovine, gaini si oua  si chiar se gasesc si in bere. Studiul a reusit sa gaseasca o legatura clara intre alimentele contaminate pe care le consumau tinerele precum carne de vita si floricele si rezultatele testelor de urina.
In mod interesant, derivate din micotoxinele ZEA, au fost patentate ca si contraceptive orale. De asemenea in conformitate cu un articol recent, “[zearalenonele] au fost folosite in America inca din anul 1969 pentru a imbunatatii ratele de ingrasare a vitelor. Dovezi despre raul facut astfel de oameni survin din nenumaratele date de pubertate precoce si de faptul ca Uniunea Europeana a interzis asemenea practici. Si alte cercetari au confirmat legatura dintre micotoxine si pubertatea prematura (http://www.greenmedinfo.com/article/oestrogenic-mycotoxin-exposures-and-precocious-pubertal-development)
In cercetari facute acum peste 30 de ani (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC243572/) porcii hraniti cu porumb infestat cu zearalenone au produs sindroame estrogenice incluzand marirea uterului, inflamarea vulvei si a glandelor mamare precum si pseudosarcina.
Cercetari la nivel molecular facute pe proprietatile negative pe care le au micotoxinele ZEA asupra sistemului endocrin, au aratat ca acestea au o afinitate aparte mai mare asupra fixarii pe receptorii de estrogen , fata de alte elemente care afecteaza acest sistem precum  DDT sau bisfenol A.  Nici macar flora intestinala sanatoasa nu poate lupta si dezintegra zearalenonele, ceea ce nu se intampla in cazul  bisfenolului A.
In mod surprinzator , studiul facut pe tinerele fete , a fost singurul facut vreodata pentru a evalua potentialul distructiv al micotoxinelor ZEA asupra estrogenului. Acest lucru indica nu numai pericolul existent dar si cata nevoie de alte studii este necesara in acest domeniu. Exista deja o lista de peste 40 de micotoxine care prezinta pericole destul de mari si care sunt reglementate in peste 100 de tari. Si cu toate astea majoritatea dintre ele nu au fost inca caracterizate si evaluate pentru potentialul lor de risc asupra sanatatii.

Ce putem face pentru a evita micotoxinele?

Din pacate , atat produsele organice cat si cele conventionale sunt susceptibile la a fi infestate cu micotoxine in mod egal. Nici daca aceste produse sunt gatite , concentratia de micotoxine nu este micsorata.  Asa ca se pare ca solutia ar fi de a ne indeparta de consumul de cereale , in special de cele care nu sunt proaspete sau de origine incerta.
De asemenea, usturoiul s-a demonstrat a fi capabil de a diminua efectele adverse ale toxicitatii cu ZEA, ceea ce il face pe acesta preferat in mancarurile cu cereale.
Dar inainte de a arunca cu pietre trebuie sa intelegem ca natura are propriile sisteme de reciclare. Mucegaiul, ciupercile, bacteriile fac parte din aceste sisteme. Ele insa nu ataca decat plantele care sunt slabite sau ranite. Datorita felului in care sunt crescute multe plante in ziua de azi , stropite cu foarte multe chimicale si lipsite de mineralele pamantului afectat si demineralizat, in special cerealele ajung sa fie foarte slabite si astfel devin tinta micotoxinelor si a altor ciuperci si bacterii. Acestea sunt de obicei hranite animalelor iar apoi aceste animale sunt hranite oamenilor.
Asa ca aveti grija ce mancati, fiti consumatori constienti , fiti consumatori informati!
Surse pentru acest articol cuprind:
 http://viataverdeviu.ro

Test hormonal de 10 secunde | testosteron


Ce sa faci:
Intinde palma dreapta si tine-ti degetele apropiate. Apoi compara lungimea degetului aratator cu cea a degetului inelar. Ghideaza-te dupa poza. Atentie, masuratoarea se face
testosteron
 de la incheietura degetului cu restul palmei, nu de la despartitura dintre degete, precum in fotografie . Este bine ca masuratoarea sa se faca cu o rigla.

Analiza:
Toata lumea stie sexul propriului corp, dar stiti si sexul creierului?

Hormonul testosteron are trasaturi specifice si este legat de masculinitate. Trasaturi precum agresiune, dominare sociala, “calitatea” de a fi frustrat cand nu reusesti sa te impui, forta fizica sunt specifice dominatiei acestui hormon. Aceia care se afla in pozitii de mare competivitate, precum actorii sau fotbalistii, au tendinta sa aiba niveluri mai mari de testestoron decat cei implicati in meserii de asistenta si ajutor precum medicii sau preotii. Barbatii au mai mult testosteron in creier decat femeile.
Oamenii de stiinta au descoperit ca in functie de cantitatea de testosteron la care am fost expusi in pantecul mamei, o anumita parte a creierului a fost dezvoltata mai puternic si in acelasi timp ne-a fost afectata ratia de lungime dintre degetul indicator si cel inelar. Cu cat a fost mai mare expunerea la testosteron cu atat mai mare va fi degetul inelar fata de aratator.
Poate ca nu stiati dar femeile au de obicei aceste doua degete aproximativ egale (aratatorul si inelarul). Iar barbatii au inelarul mai mare decat aratatorul. Asta inseamna urmatorul lucru:
  1. Daca femeile au inelarul mai mare decat aratatorul, atunci au mai multe trasaturi barbatesti si se descurca mai bine in activitati ce implica stiintele exacte, mecanica, gandirea logica, de mult ori chiar mai bine decat barbatii.
  2. Daca femeile au inelarul mai mic decat aratatorul atunci hormonul estrogen a fost dominant in pantecul mamei . Asta inseamna ca au mai multe trasaturi feminine decat normal si se descurca mai bine in activitati creative, de literatura si conversatie, de ingrijire si comunicare, arta dar au si un risc mai mare de cancer de san.
  3. Daca barbatii au inelarul mai mare decat aratatorul , atunci se descurca mai bine in activitati ce implica stiintele exacte, mecanica, gandirea logica, organizare, munca fizica.
  4. Daca barbatii au cele doua degete egale (aratatorul si inelarul) sau aratatorul mai mare decat inelarul, atunci au mai multe trasaturi feminine si se descurca mai bine in activitati creative, de literatura si conversatie, de ingrijire si comunicare, arta, moda.
  5. In cazuri extreme in care diferentele sunt foarte mari exista situatii de homosexualitate
  6. Atunci cand hormonul testosteron a fost dominant, ambele sexe au aptitudini deosebite pentru a canta la instrumente muzicale.
testosteron
Surse pentru acest articol cuprind:
American Journal of Physical Anthropology
Medical Hypotheses (vol. 54, p 855)
The Lancet, vol. 335, p 939
http://www.quirkology.com – testosteron
http://viataverdeviu.ro

Provocarea schimbării [documentar]


Este multă vreme de când îmi doresc să aduc în atenție o filozofie de viață din care am învățat mult, căreia nu i-am găsit "fisuri" sau argumente care să poată contrazice vreo parte a acesteia.
Deși începutul fiecărui paragraf din această filozofie poate naște în mintea cititorului/ascultătorului revoltă și dorința de a demonstra contrariul, la finalizarea și analiza atentă a respectivului paragraf se poate constata că fiecare idee cuprinsă în el conține adevăruri tulburătoare care taie somnul rațiunii și jocurile noastre cotidiene cu precizia laserului lăsându-ne fără replici sau scuze. Sau cel puțin mie așa mi s-a întâmplat. Iată doar două mostre ale ideilor autorului despre care vorbesc:
"Cui îi pasă de necazurile celorlalți? Avem fiecare atât de multe probleme încât ne lipsește răgazul pentru problemele altora. Ca să faci pe cineva sa te asculte trebuie sa plătești cumva: în bani, în rugăciuni, sau în credință. Ascultătorul de profesie își va face meseria, dar asta nu înseamnă nicidecum descătușare durabilă. Noi dorim să ne destăinuim în mod liber, spontan, fără nici un fel de remușcare ulterioară. Purificarea prin spovedanie nu depinde de cel care ascultă, ci de cel care dorește să-și deschidă inima. A avea inima deschisă înseamnă a asculta, nu doar la tine însuți, ci la fiecare influență, la fiecare mișcare din jurul tău. Că va fi sau nu va fi posibil sa facem ceva tangibil cu ceea ce auzim, rămâne de văzut, dar simplul fapt de a fi deschiși aduce cu sine propria acțiune. O asemenea ascultare purifică inima, curățind-o de toate lucrurile minții. Ascultarea cu mintea este simplă flecăreală, în ea nu există eliberare nici pentru noi nici pentru ceilalți; ea este doar o continuare a suferinței."
"Tu, ca ființă umană îți dai seama că suntem toți unu? În esență. Nu ca idee ci ca o realitate! (...) Peste tot e la fel, înțelegeți? În primul rând pentru a realiza nu verbal ci în inima ta, în celulele tale, cu întreaga ta ființă (n. că suntem unu), este nevoie să devii conștient că toate ființele din întreaga lume, indiferent de religie sau de orice altceva, trec prin aceeași angoasă, aceeași singurătate, disperare, depresii, aceeași imensă incertitudine, insecuritate, fie că trăiesc la 10.000 de km sau la 2000 de km distanță sau aici. Toate ființele sunt cu adevărat unite psihologic. Dacă cineva conștientizează profund în celulele sale, în mintea și inima sa acest lucru atunci este responsabil."
Este vorba despre Jiddu Krishnamurti (link) - un autor despre care se vorbește prea puțin în România, deși câteva dintre cărțile lui au fost traduse și se găsesc de cumpărat online și în librării.
Despre adevăr și realitate, divizare și unitate (la nivel individual și colectiv), despre limitări, libertate și necondiționare, despre relația cu noi înșine și cu ceilalți, despre autoeducare și educația pe care o primim de-a lungul vieții din exterior, și multe alte lucruri cu adevărat interesante și demne de atenție - într-un film documentar de excepție cu titlul "The Challenge of Change" ("Provocarea schimbării"). Filmul cuprinde și amănunte din viața lui Jiddu Krishnamurti care este una de asemenea tulburătoare.
Vă mai spun doar că pentru mine acest film a fost o călătorie cu adevărat fascinantă. Vizionare plăcută!


Cărțile lui Jiddu Krishnamurti în engleză în variantă pdf și unele chiar mp3 pot fi găsite aici (link) .
Dacă este pentru prima dată când ai ajuns pe acest blog, poți găsi alte documentare aici (link) sau alte lucruri interesante (după preferințe) în tabelul cu cuvinte cheie din coloana din dreapta.

Cu drag  *>:D< îmbrăţişare

material preluat de aici
Sursa: adinaamironesei.blogspot.ro