vineri, 25 octombrie 2013

7 greseli Feng Shui care distrug energia casei tale

7 greseli Feng Shui care distrug energia casei tale


Daca energia din casa ta este sanatoasa si are un circuit de curgere si re-improspatare, va crea o balanta si o armonie. Vom putea astfel simti efecte sanatoase si pozitive. Daca energia este ne-sanatoasa, si curge gresit in jurul nostru - sau este statica sau oprita de anume bariere, va crea haos in jurul nostru si in noi insine. Acest lucru poate duce la boli, ghinion sau tristete. Iata 7 greseli Feng Shui care distrug energia casei tale



De ce avem nevoie de Feng Shui

Feng Shui este arta prin care putem crea o energie pozitiva in jurul nostru, incepand cu cea din jurul corpului nostru si mai departe in multe aspecte ale vietii nostre. Feng Shui influenteaza sanatatea trupului nostru, succesul relatiilor noastre si mai departe, succesul carieriei si afacerilor pe care le desfasuram. Creend aceasta energie pozitiva, ne putem singuri influenta viata. Asta pentru ca viata noastra este de fapt o relexie a energiei din jurul nostru.

Energia casei in care locuim este esentiala pentru Feng Shui-ul casei

Cel mai important aspect al casei in care lucuim este modul in care energia (chi) ne inconjoara si se misca in interiorul ei - pentru ca aceasta energie vitala este acea care afecteaza creierul, trupul si viata din el dar si tot ce traieaste in jurul nostru.
Daca energia este sanatoasa si are un circuit de curgere si re-improspatare, va crea o balanta si o armonie. Vom putea astfel simti efecte sanatoase si pozitive. Daca energia este ne-sanatoasa, si curge gresit in jurul nostru - sau este statica sau oprita de anume bariere, va crea haos in jurul nostru si in noi insine. Acest lucru poate duce la boli, ghinion sau tristete.

7 greseli Feng Shui care distrug energia casei tale


1. Patul in care dormi plasat in colt sau lipit de perete pe o latura
Daca pui patul in coltul camerei, sau lipit de pat, vei bloca circulatia energiei atunci cand dormi. Somnul este esential pentru pastrarea sanatatii pentru ca prin somn ne re-incarcam corpul cu energie. A dormi intr-o parte a patului care nu are iesire ... este o mare greseala, pentru ca vei fi vulnarabila. De asemeni, pentru energia relatiei tale de cuplu, asezarea patului lipit de perete - este dezastruasa asa ca ai mare grija cum plasezi patul in camera - de preferat pune-l in mijlocul camerei.
exemplu de dormitor Feng-Shui
2. Holuri sau antreuri intunecate 

Intrarea casei tale nu trebuie sa fie intunecata sau ascunsa. O intrare intunecoasa sau ingusta poate fi catastrofica pentru energia care poate influenta norocul casei tale. Energia pozitiva va avita acea intrare.

3. Televizor in dormitor

Televizotul in dormitor este modul perfect de a ucide relatia ta de cuplu. Daca nu dorestiacest lucru, scoate de urgenta TVul din dormitor.  Televizorul produce unde care distrug energia pozitiva (chi) - la nivel electric dar si la nivel psihologic. . TV in the bedroom is a no-no.  

4. Robinete sau tevi care necesita reparatie. 

Atunci cand ai robinete sau tevi care curg prin casa, se produce o scurgere de energie care se va reflecta in situatia ta financiara, cu alte cuvinte, vei pierde bani.  

5. Animale impaiate pe holuri sau in spatiul principal de locuire al casei.

Aceste genuri de curiozitati poarta un ele energia negativa sau energia mortii. De ce vrei sa strici balanta energiei in casa ta? Daca vrei sa tii cat mai departe moartea, atunci nu e expune pe peretii holurilor sau sufrageriei, pe unde circula constant energia casei tale.

6. Oglinzi care se reflecta reciproc.

Doua oglizi care se reflecta reciproc vor crea un uragan vortex de energie foarte agresiva ce vor determina moartea energiei pozitive din casa ta si vor distruge vibratiile pozitive.

7. Plante moarte sau ne-ingrijite in casa sau la intrare. 

Cu siguranta nu vrei sa transmiti mesajul ca intrand in casa ta, energia va muri. Plantele casei tale sunt mesaje de energie pozitiva in casa ta, ai gria de ele si ele vor atrage si mai multa energie pozitiva.

7 secrete Feng Shui care sporesc succesul in afaceri

7 secrete Feng Shui care sporesc succesul in afaceri

Oamenii de afaceri chinezi folosesc Feng Shui petru a avea un atu asupra concurentei. Desigur, noi europenii am putea spune ca aceste superstitii sunt inutile insa e intersant de observat ca incetul cu incetul si oamenii de afaceri de succes europeni recunosc ca au adoptat tehnici speciale Feng Shui care sunt specifice afacerilor si care pot spori succesul in afaceri. Iata 7 secrete Feng Shui care sporesc succesul in afaceri - de care e bine sa stii si tu :)

China se bucura de o un booming comercial extraodinar si se pare ca oamenii de afaceri chinezi dicteaza toate afacerile din lume. Un motiv pentru succesul afacerilor Chinei este importanta pe care o dau oamenii de afaceri chinezi influenti Feng Shui-ului.
In plus, oamenii de afaceri de succes chinezi dau dovada de un amestec neobisnuit de inteligenta si superstitie. Fac multe lucruri pentru a-si mari sansele de succes, iar daca privim tabloul general .. se poate spune ca ceea ce fac, e foarte bine :)

Feng Shui - un atu in afaceri

Printre altele, oamenii de afaceri chinezi folosesc Feng Shui petru a avea un atu asupra concurentei. Desigur, noi europenii am putea spune ca aceste superstitii sunt inutile insa e intersant de observat ca incetul cu incetul si oamenii de afaceri de succes europeni recunosc ca au adoptat tehnici speciale Feng Shui care sunt specifice afacerilor.

Secrete Feng Shui care sporesc succesul in afaceri

Iata niste tehnici Feng Shui pe care le folosesc chinezii si care aduc succesul in afaceri:

1. Atarnarea pe perete a opt monede legate de un fir rosu.

Atarnarea pe perete a opt monede legate de un fir rosu.  8 este cifra prosperitatii la chinezi pana in anul 2024.
Monedele vor fi ca un talisman, atragang norocul si prosperitatea in afaceri. Simpla lor prezenta ii aminteste omului de afaceri de ce a intrat in aceasta afacere si va crea o energie stimulatoare, pozitiva  - ce va atrage succesul.

2. Purtarea unei monede vechi

Oamenii de afaceri chinezi poarta tot timpul la ei o moneda veche pentru a atrage norocul de partea lor. Unii isi cos monede vechi de haine, astfel incat sa nu se desparta niciodata de pretiosul talisman care aduce noroc in afaceri.

3. Caligrafie sau mesaje motivante pe peretele biroului

Impodobeste biroul cu mostre de caligrafie autohtona sau tablouri cu mesaje motivante
Peretii birourilor chinezesti sunt impodobite cu minunate mostre de caligrafie chineza sau cu idiograme care contin lozinci destinate motivarii personalului si atragerii banilor catre firma.

4. Imagini si statuete de zei ai abundentei si bogatiei

In birourile oamenilor de succes chinezi poti gasi intotdeauna statuete cu zei ai abundentei. Aceste statui pot fi plasate si strategic in cladirile cu birouri, in anumite colturi. Zeii bogatiei sunt numerosi in filozifia chineza, dar cel care poate fi vazut cel mai des este Tsai Shen Yeh.
Un alt personaj de succes, in rol de statuie care aduce noroc financiar esteBuddha care rade. Patronii il lovesc usor, plini de respect, peste pantece, pentru a-si atrage norocul dorit in afaceri.

5. Plasarea unui obiect de metal in birou

Plasati un oiect de metal in biroudl sau locul dvs de munca, Puteti alege clopotei de vant din metal, un ornament din argint, un acvariu din sticla si metal sau pur si simplu o fotografie inramata intr-o rama metalica.

6. Apa inseamna bogatie

Un birou al unui om de afaceri de succes trebuie sa aiba o sursa de energie pozitiva iar apa este un izvor de energie pozitiva. Plasati o mica fantana de apa in biroul sau locul dvs de munca pentru a va putea relaxa dar si pentru a stimula o energie pozitiva care stimuleaza succesul in afaceri. Chinezii considera ca acest simbol trebuie plasat in zona de nord a biroului pentru ca nordul este punctul cardinal al afacerilor.

7. Frumusete si design

Se spune ca frumusetea si designul are intotdeauna un rezultat pozitiv. Investeste in biroul sau locul tau de munca pentru a face din el un loc plin de inspiratie, organizat si functional. A lucra intr-ul loc de munca frumos si placut iti va creste motivarea in munca pe care o depui si in plus, va spori creativitatea, absolut necesara pentru succesul tau financiar.

Raportul final al experţilor dezvăluie CAUZA CUTREMURELOR DIN IZVOARELE


Ministrul delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu, afirmă că, potrivit concluziilor raportului ştiinţific, principala cauză a cutremurelor din Galaţi este una tectonică, dar pânza freatică ridicată a "amplificat" semnalul sonor şi a afectat şi mai mult o parte dintre casele din satul Izvoarele.


Cauza cutremurelor din Galaţi e tectonică
Cauza cutremurelor din Galaţi e tectonică
"Cauza principală a cutremurului este una tectonică, aşa cum am spus. Pânza freatică a amplificat semnalul sonor. Pânza freatică ridicată a amplificat semnalul sonor în zona Izvoarele şi, atunci, a afectat un pic mai mult casele, o anumită parte a satului Izvoarele", a explicat Costoiu în Guvern.
Premierul Victor Ponta i-a cerut ca raportul să fie prezentat public pentru a exista date ştiinţifice şi nu tot felul de "prostii" prezentate la televiziuni de "exaltaţi".
"O să vă rog să daţi şi publicităţii concluziile ştiinţifice şi, în felul acesta, poate că tot felul de neprofesionişti, vedete de televiziune, totuşi, în lucururi serioase cum e siguranţa oamenilor, cum e zona seismică, îi ascultăm pe specialişti şi nu pe exaltaţii care bat televizoarele cu tot felul de prostii ca să fie vedete", a spus premierul.
El i-a solicitat vicepremierului Dragnea elaborarea unei strategii de sprijinire a persoanelor care au fost afectate, pentru refacerea locuinţelor. "În general e vorba de locuinţe, din câte am văzut, de chirpici, de pământ. Deci, nu vor fi cheltuieli foarte mari. Dacă sunt oameni care eventual vor să se mute în altă parte...", a spus Ponta.


AVERTISMENT: Roi de cutremure inexplicabile în România, Israel şi Ucraina

Începând cu luna septembrie, România a fost lovită de un “roi” de seisme care nu se mai termină şi pentru care ori nu există explicaţie ştiinţifică, ori explicaţiile sunt înfricoşătoare. Evenimentele tectonice din ţara noastră sunt însoţite de alte cutremure ciudate, în Israel şi Ucraina.

Satul Izvoarele din judeţul Galaţi a fost lovit în septembrie de un roi de cutremure de suprafaţă, însoţite de zgomote ciudate, care nu se mai termină şi pe care specialiştii români nu au putut să le explice şi de aceea au promis să apeleze la seismologi japonezi şi chilieni. De asemenea, începând cu 6 octombrie, zona seismică Vrancea s-a trezit la viaţă printr-o mişcare tecton i c ă de 5,5 grade, urmată de replici aproape zilnice. Ieri, de pildă, a fost înregistrat un cutremur de 3,8 grade Richter.


Cutremur de 7,2 grade anul acesta

Menţionăm că seismologul Vasile Purcaru a avertizat că în România trebuie să ne aşteptăm la “un cutremur de 7,2 grade până la finele anului 2013”, iar astfel de evenimente seismice multiple, cu epicentre uşor diferite, produse la intervale relativ scurte de timp şi cu magnitudini care nu diferă cu mai mult de 1 grad pe scara Richter, formează grupări de cutremure numite dubleţi sau tripleţi şi apar înaintea unor seisme majore, cum au fost cele din 1940 şi 1977.


Premierul Israelului a cerut pregătirea pentru un seism mare

Tot ieri, în Israel s-a produs un seism de 3,3 grade Richter, acesta fiind al cincilea care a avut loc în această ţară în ultimele şapte zile. Seismologii israelieni au recunoscut că nu au explicaţie pentru acest roi de cutremure. Luni, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat deja măsuri suplimentare pentru pregătirea populaţiei în caz de catastrofă.


Seismologii ucraineni se aşteaptă la dezastru în Crimeea

În ultimele două săptămâni, Ucraina a fost zguduită de un roi de mişcări telurice cu magnitudini între 3,6 şi 6 grade Richter, care, susţin seismologii, prevestesc un mare cutremur. “Studiile noastre arată că Ucraina va deveni victima unui adevărat dezastru. Este posibil ca un astfel de cutremur să se producă în câteva luni, cel mai probabil în Crimeea”, a declarat şeful Centrului internaţional de securitate seismologică din Crimeea, Nikolai Georgiev.

Cum au reinventat istoricii comunişti biografia lui Burebista

Gheorghe Adoc, Gabriela Manole Adoc, ansamblul de sculpturi care îl are în mijloc pe Ceauşescu iar jos în dreapta este Burebista
Pentru a‑i face pe Conducătorului, cercetătorii de la Institutul de Istorie al PCR au reinventat biografiaregelui dac. Burebista a fost transformat într‑un Nicolae Ceauşescu al Antichităţii. Iar Ceauşescu, într‑un Burebista al sfârşitului de secol XX.
La o furtunoasă ședinţă de reciclare de la sfârșitul anilor ’70 (în folclorul acelor ani, termenul căpătase o definiţie magistrală: reciclarea e ca lumânarea la căpătâiul mortului, luminează dar nu deșteaptă), un fost student, între timp devenit mare cercetător la Institutul de Istorie a PCR, s‑a întors furios către mine și m‑a întrebat : „Vă place ca prima lecţie pe care copiii o învaţă la Istorie în cl. a IV‑a să fie despre înfrângerea noastră de către romani?“ Când i‑am atras cu un rest de blândeţe didactică atenţia că expresia înfrângerea noastră e mai ridicolă chiar decât fraza «nos ancêtres, les Gaulois», pe care o recitau aidoma micii picarzi, marseillezi, vietnamezi ori africani din vremurile clasice ale celei de‑a Treia Republici – acolo era totuși vorba de strămoșii gali, nu de noi și regele nostru Decebal – fostul june studinte în istorie s‑a făcut foc și pară, mi‑a întors spatele și a rămas să sufere în tăcere alături de colegii săi de institut și credinţă geto‑dacă.
Nu am pomenit de Institutul de Istorie a PCR doar de dragul detaliului. Această instituţie de vârf a aparatului de propagandă politică a jucat un rol extrem de activ în elaborarea și difuzarea mitologiei naţional‑comuniste.
Teoria protocronistă, dezvoltată iniţial în zone academice ostile discret, dar tenace, faţă de regimul comunist – cercul din jurul lui Edgar Papu, susţinut din exil şi de Mircea Eliade – a fost entuziast preluată și vulgarizată de pseudo‑istoricii PCR. Condus de însuși nașul de partid al lui Nicolae Ceaușescu, Ion Popescu‑Puţuri, care păstrase probabil din tinereţea sa confuză reziduuri active de ortodoxie legionaroidă și tracomană, populat de tineri electrizaţi dincolo de orice raţionalitate de revendicarea ceaușistă a istoriei neamului, dar care reţinuseră din perioada rolleriană obsesia aservirii faţă de un șir de imperii maligne, începând cu cel roman (și sfârșind, cum se șoptea frecvent, cu URSS) Institutul de Istorie a Partidului devenise, printr‑o metamorfoză greu de imaginat, principalul focar al exaltării trecutului tracic.
Analele Institutului publicau, alături de redundante studii despre greve și congrese ale PCR, tot felul de reconstituiri delirante ale scrierii și limbii dacice, adesea cu un fanatism care interzicea orice argumentaţie raţională.
În acest nou dispozitiv politico‑ideologic, Burebista oferea o nesperată oportunitate. Destul de puţin cunoscut din sursele antice pentru a lăsa loc celor mai năstrușnice ipoteze, personajul se dovedea totuși remarcabil: Dion din Prusa amintea, în pragul războaielor lui Traian cu Decebal, de asediul îndelung și de cucerirea cetăţii Olbia de către regele get, Strabon îi atribuise un adevărat imperiu, arche, și o reformă politico‑religioasă care deschidea calea către nesfârșite speculaţii.
Săpăturile din Munţii Orăștiei scoseseră la iveală, începând de prin anii ’30, o impresionantă salbă de citadele, încununată de monumentele unice în Europa de la Grădiștea Muncelului. Acestea au fost identificate drept vestigii ale Sarmizegetusei Regia, capitala lui Decebal, a cărei construcţie ar fi început însă în vremea lui Burebista, considerat de istorici prestigioși, în frunte cu Constantin Daicoviciu, drept rege al dacilor intracarpatici care și‑ar fi extins stăpânirea spre sud, vest și est, până la Olbia și în Dobrogea.
O inscripţie grecească de la Dionysopolis, repede devenită celebră, îl numea pe Burebista „cel dintâi și cel mai mare dintre regii Traciei“ și amintea de tratativele pe care acesta le dusese, prin intermediul grecului Acornion, cu Pompeius Magnus în pragul confruntării finale a acestuia cu Caesar: dintr‑o dată, lumea getică ieșea din anonimat și devenea parte a marii istorii universale! O asemenea ocazie nu putea fi ratată.
Prilejul folosit pentru a conferi regelui get o dimensiune propagandistică internaţională a fost Congresul Mondial de Istorie din 1980. La San Francisco în 1975, fără îndoială în contextul acelor ani în care ţara noastră putea părea un aliat al Occidentului, propunerea delegaţiei României de organizare la București a viitorului congres fusese acceptată. Peste cinci ani, statutul României nu mai era la fel de favorabil, dar mașinăria organizatorică nu mai putea să dea înapoi, drept care, în august 1980, peste 3.000 de participanţi din majoritatea ţărilor lumii s‑au întâlnit la București.
Aici, în uvertură, ei au avut parte de celebrarea cu mare pompă, într‑o sesiune specială organizată în marginea Congresului Mondial, de comemorarea a 2050 de ani de la întemeierea de către Burebista a statului unitar şi centralizat geto‑dac.
Falsurile stridente ale acestei comemorări priveau însăși justificarea cronologică a jubileului, 2050 de ani, fiindcă de fapt data exactă a începutului domniei lui Burebista (ca și, de altfel, data precisă la care moare asasinat de un complot de curte) nu este și nu poate fi cunoscută: Strabon vorbește, destul de vag, de o vreme nu cu prea mult anterioară celei când își scria el opera, care trebuie deci să fie situată cândva în primul sau al doilea sfert al sec. I a. Chr.
Decretul lui Acornion ne dă în schimb certitudinea că regele era în culmea puterii sale mult mai târziu, abia în anii războiului civil dintre Caesar și Pompei, la începutul deceniului al cincilea al secolului. Nici o sursă nu ne dă dreptul să numărăm fix 2050 de ani de la întemeierea regatului până în 1980, la Congresul Mondial de Istorie. Dacă ne gândim mai bine, chiar și cuvântul întemeiere se cuvenea a fi definit mai întâi, și doar apoi utilizat.
Pe de altă parte, statul unitar și centralizat rămâne o expresie cu totul anacronică în contextul istoric al sec. I a.Chr. Această formulă oficială exagera hiperbolic indiciile – de exemplu, numismatice – referitoare la o anume acţiune unificatoare a lui Burebista, ale cărei detalii și dimensiuni ne scapă iremediabil. Din nou, decretul lui Acornion sugerează existenţa unei ierarhii de curte inspirată de regatele elenistice contemporane, dar chiar și acestea din urmă erau departe de a corespunde epitetelor de unitar și centralizat.
Cu atât mai puţin merita asemenea calificative acea arche a lui Burebista care s‑ar fi întins din ţinuturile celţilor de la Dunărea de Mijloc până la Marea Neagră, fragmentându‑se însă imediat după dispariţia fondatorului ei.
Numeroase indicii înclină către teza unei formaţiuni getice a lui Burebista cu baza în Câmpia Munteană sau chiar în Dobrogea – singura teză care ar da seama de politica pontică a regelui comemorat cu atâta pompă. Dar obstinaţia cu care capitala geto‑dacă era plasată, fără a admite vreo discuţie, în Munţii Orăștiei era și ea determinată politic și menită să deschidă calea unei noi bătălii istoriografice și mai ales politice pentru Transil­vania.
Ireden­tismul maghiar, tolerat – de fapt chiar susţinut – de regimul comunist din Ungaria ca diversiune, se întâlnea astfel cu naţio­nal‑ceaușis­mul româ­nesc, într‑o confruntare care va deveni tot mai stridentă pe măsura deteriorării sistemului însuși.
Obsesia ambilor fraţi Ceaușescu – Nicolae și Ilie, ca și a cercului de istorici oficiali ai partidului din Secţia de Propagandă a CC al PCR, de la Institutul de Istorie a PCR sau de la cel de Istorie și Teorie Militară, de a împinge cât mai adânc în istorie rădăcinile prezentului era vizibilă în acest episod, cum avea să devină vizibilă și în ridicola bătălie pentru antedatarea perioadei de formare a limbii și poporului român, dacă se putea încă din paleolitic.
Pretenţiile semidocte cu privire la limba dacilor – mai latină decât orice latină din Peninsulă, în viziunea tracomanilor – resurgenţa celor mai împătimite și fanteziste constructe, ca „Dacia preistorică“ a lui Nicolae Densușianu – toate se însumau într‑un protocronism menit să singularizeze destinul „geto‑dacilor“ în lumea antică, tot așa cum politica ceaușistă ar fi trebuit să singularizeze – prin excelenţă, desigur ‑ România acelor ani. Pe scurt, jubileul Burebista nu era o manifestare știinţifică, era o expresie a politicii ceaușiste vag travestite în simpozion.
Nu pot încheia aceste rânduri înainte de a adăuga că, spre onoarea breslei, prea puţini dintre adevăraţii arheologi și istorici ai Antichităţii au participat la acest ignobil efort de falsificare a trecutului. Tot astfel cum și dintre lingviști nu s‑au găsit susţinători ai tezelor emfatic clamate de corul de activiști și alţi impostori care, fără o boabă de informaţie cu privire la vechile limbi ale continentului european, își descoperiseră subit bizare vocaţii de specialiști în limba traco‑dacică.
Majoritatea covârșitoare a profesio­niștilor, care nu aveau cum să evite subiectul „Burebista“, sau pe cel al substratului tracic al limbii române, le‑au tratat cu bună măsură critică și cu decenţă, lăsând pe seama politrucilor transformarea regelui get în cel dintâi portret din galeria de tablouri închinate strămoșilor dictatorului.
Articol preluat de pe www.historia.ro

DISPERAREA bancherilor. "Nu cunoaşteţi pe cineva care are nevoie de un CREDIT?"

Dobânzile la creditele în lei sunt la minim istoric, iar bancherii se roagă de clienţi să revină în sucursale ca să le dea credite. Este o realitate cu care se confruntă din ce în ce mai mulţi români.

Bani, lei

"Banca la care am un credit prin programul Prima Casă m-a chemat la sucursala din oraş pentru a semna nişte acte, deoarece unitatea bancară îşi schimbase denumirea. În timp ce semnam hârtiile, o economistă, angajată a băncii, m-a întrebat: "Nu vreţi încă un credit? Avem nişte oferte foarte bune pentru dumneavoastră".
Am rămas puţin surprinsă de "ofertă" şi i-am răspuns doamnei politicos, că nu doresc un alt credit. Apoi funcţionara a continuat: "Dar nu cunoaşteţi pe cineva care ar avea nevoie de un credit? Sau măcar de un card bancar? Avem o mulţime de promoţii"
Această conversaţie mi-a fost redată de o cunoştinţă care a trecut prin episodul "ofertei de nerefuzat".
Vremea în care băncile musteau de clienţi, vremea creditelor doarcu buletinul a apus demult. Iar acum funcţionarii care lucrează în bănci sunt presaţi de nişte targeturi imposibil de realizat.

LEACURI din miere de albine. AFLĂ ce boli trateaza

Cunoscută în lumea antică pentru proprietăţile sale miraculoase, mierea era folosită atât ca medicament, cât si în ritualuri si ceremonii.

Miere borcan sxc

Mierea are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum si microelemente, enzime, acizi organici si vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului. Graţie acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) si pentru tratarea plăgilor infectate. Mierea de albine este valoroasă prin vitaminele provenite din polenul si nectarul plantelor, însă conţinutul său în aceste substanţe variază în funcţie de plantele din care a fost făcută mierea. Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K.
Remedii împotriva tusei
Prin proprietăţile sale dezinfectante, tonice si revigorante, mierea constituie un aliat de nădejde în sezonul rece.
Ca remediu împotriva tusei sunt recomandate mai ales mierea de tei, dar si cea de salcâm. Atât pentru potenţarea acţiunii terapeutice, împotriva răcelii, gripei si a simptomelor acestora, cât si pentru ameliorarea gustului, mierea poate fi folosită la îndulcirea ceaiurilor.
• Ceai pentru tuse - flori de tei + flori de nalbă + fenicul + isop + cimbru de cultură + trei-fraţi-pătaţi. Principiile active din cimbrisor si din trei-fraţi-pătaţi calmează tusea. Isopul acţionează ca antiseptic pulmonar. Florile de tei si de nalbă au acţiune emolientă. Uleiul volatil din fenicul are acţiune antispastică, sedativă, carminativă, expectorantă.
• Ceai pentru căile respiratorii - frunze de pătlagină + frunze de podbal+ muguri de pin + sovârv. Frunzele de podbal si pătlagină - prin mucilagiile pe care le conţin au acţiune emolientă, micsorând congestia căilor respiratorii. Mugurii de pin si sovârvul au acţiune antiseptică.
• Ceai pentru gripă - flori de soc + flori de museţel + cimbrisor. Florile de soc au proprietăţi sudorifice, substanţele toxice din organism se elimină odată cu transpiraţia. Museţelul are acţiune bactericidă si diuretică, cimbrisorul are acţiune antiinflamatorie, iar menta are acţiune antiseptică si calmantă.
• Siropul de ceapă cu miere, foarte eficient împotriva tuse, se prepară după următoarea reţetă: se ia o ceapă mare (sau
două mijlocii) si se toacă mărunt. Se adaugă 2-4 linguri de miere, sucul de la jumătate de lămâie si cel de la o portocoală întreagă si se lasă tot amestecul la macerat câteva ore. Apoi se colectează siropul care se lasă, se scurge printr-un tifon curat sau printr-o strecurătoare si se administrează două până la patru linguriţe de trei ori pe zi la copii si câte două linguri de trei ori pe zi la adulţi. 

Cutremur PUTERNIC în Japonia. A fost emisă alertă de TSUNAMI


Cutremur PUTERNIC în Japonia. A fost emisă alertă de TSUNAMI 407
Foto: www.symmetrymagazine.org
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 s-a produs în largul coastelor japoneze, anunţă Institutul aAmerican de Geofizică.

Seismul s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. 

Agenţia Meteorologică Japoneză a comunicat că un tsunami de mici dimensiuni - cel mult un metru - ar putea atinge provincia Fukushima.

Seismul s-a produs la 325 de kilometri est-sud-est de oraşul Ishinomaki, la 326 de kilometri est de oraşul Namie, la 331 de kilometri sud-est de Ofunato şi la 475 de kilometri est-nord-est de Tokyo.

Până în prezent,  nu există sesizări privind victime sau daune materiale importante.

Ce s-a descoperit SUB piramidele din Egipt. "E ca un tunel, care străbate miezul Pământului"

Ce s-a descoperit SUB piramidele din Egipt. "E ca un tunel, care străbate miezul Pământului" 442
Pentru adepţii teoriilor conspiraţiei, piramidele din Egipt sunt considerate o poartă spre extratereştrii care vizitează Pământul. Iar cei care cred cu toată convingerea în aceste ipoteze au încercat să fie foarte convingători cu probele pe care le aduc în faţa publicului.

Astfel, cu ajutorul Google Earth, pasionaţii de conspiraţii au arătat că în dreptul piramidelor din Egipt, pe cealaltă parte a Pământului se află nişte obeliscuri uriaşe şi un megalit localizat tocmai pe fundul Oceanul Pacific. 

La baza acestor turnuri mai poate fi vizibilă şi o gaură uriaşă, ce pare "a fi o intrare ce duce adânc în fundul Pământului. Poate fi intrarea într-un tunel care străbate miezul Terrei", spun cei care au realizat acest material.

Pentru a vă convinge puteţi introduce coordonatele următoare pe Google Earth: 32°30’07.74″ S 149°52’46.51″ W.



OZN de marimea Pamantului, inregistrat in imediata apropiere a Soarelui!


Această nouă înregistrare provenită de la satelitul SOHO, specializat în observarea şi analiza datelor în legătură cu activitatea Soarelui nostru, vine să se adauge celorlalte prezentate de noi până acum, care au fost captate în perioada 2012-2013.

În partea dreaptă a Soarelui, din poziţia în care a fost captată imaginea, se poate observa un obiect neidentificat, a cărui mărime este gigantică, depăşind chiar dimensiunea planetei noastre. Felul în care umbrele cad pe obiect (evidenţiate de filtrele diferite de observare) atestă în mod clar că această înregistrare ne prezintă un obiect tridimensional.

Obiectul a rămas o scurtă perioadă de timp lângă Soare, după care a dispărut. În spiritul arhicunoscut al tăinuirii şi dezinformării populaţiei, NASA a suprimat foarte repede acesteimagini de pe site-ul ei oficial.



Cum ii cunoşti pe oamenii fericiti






1 Oamenii fericiti nu barfesc

Singurii oameni care nu barfesc sunt aceia care in adancul lor simt ca viata lor este destul de implinita. Daca esti fericit si implinit cu viata ta, de ce ti-ar mai pasa ce se intampla in viata altcuiva? Nu e nevoie sa ne ocupam vietile cu un astfel de comportament, caci acesta nu face decat sa ne portretizeze intr-un mod patatetic, ne face sa parem gelosi...


2. Oamenii fericiti nu isi bat capul cu problemele altora

Oamenii care nu reusesc sa isi vada de treburile lor, se simt, cel mai probabil, „mizerabil”. Cauta greselile altora doar ca sa se simta intr-un fel, mai bine. Acesti oameni nu prea stiu sa isi pigmenteze viata cu activitati interesante si atunci isi consuma timpul „preocupandu-se” de cele care li se intampla celorlalti.



3. Oamenii fericiti nu gandesc negativ

Exista oameni care, simtindu-se mereu neimpliniti, se plang mereu de orice, iar de cealalta parte ii avem pe oamenii fericiti care vad mereu, mai degraba jumatatea plina a paharului si cauta in mod constant lucruri din ce in ce mai interesante in viata lor. Sa gandesti pozitiv este o conditie esentiala in economia unei vieti fericite. Concentreaza-te pe aspectele pozitive din viata ta si nu asupra celor negative!



4. Oamenii fericiti nu sunt invidiosi

Pentru ca un om fericit nu are absolut nici un motiv sa fie invidios pe alti oameni. Ei recunosc aspectele pozitive din viata lor, care nu trebuie sa fie identice cu ale celorlalti si le pretuiesc.Ei nu se compara cu ceilalti, pentru ca sunt multumiti cu propriul drum in viata, cu ceea ce au. In loc sa se poarte cu invidie, ei se bucura sincer pentru succesul celor din jur si celebreaza reusitele alaturi de ei.



5. Oamenii fericiti nu au nevoie de confirmarile altora

Oamenii fericiti nu isi doresc cu ardoare aprecierea si confirmarile celorlalti. Ei isi recunosc propria valoare, au un auto-respect bine definit, valori bine fundamentate si nu traiesc in functie de asteptarile celorlalti. Ei stiu ca trebuie sa faca lucruri pentru ei insisi, lucruri care sa ii ajute sa evolueze in viata iar, faptul ca nu sunt preocupati de parerile celorlalti ii ajuta sa isi traseze un drum al evolutiei personale.



6. Oamenii fericiti nu cauta razbunare

Asta o fac pentru ca nu exista nici un motiv pentru care ne-am dori sa ne razbunam pe o alta persoana. E mai bine sa lasam lucrurile asa cum sunt, in voia legilor universale, iar noi sa ne continuam viata, fara a ne lasa coplesiti de ganduri negative si dorinta de razbunare. Singura metoda prin care poti sa te desprinzi de dorinta de razbunare este a renunta si a accepta o persoana sau o situatie, exact asa cum este.



7. Oamenii fericiti nu au resentimente

Oamenii fericiti nu au resentimente... Daca te tot gandesti la ceva care te-a marcat intr-un fel, nu faci decat sa iti amplifici suferinta interioara, iar oamenii pozitivi stiu acest lucru si in consecinta prefera sa nu se mai gandeasca la ceea ce le-ar putea face rau. Invata sa renunti! Sentimentul de a renunta la furie este unul cu adevarat eliberator…



8. Oamenii fericiti nu tin neaparat sa aiba ei dreptate

Foarte multi oameni au tendinta de a tine cu dintii de convingerile lor, pentru ca nu isi doresc decat sa aiba doar ei dreptate. Multi nu renunta la ceea ce cred nici macar atunci cand le sunt prezentate argumente solide, astfel incat in fata unor astfel de oameni este mai bine sa nu deschizi subiecte asupra carora stii ca nu vor deloc sa reflecteze, pentru ca discutiile cu ei nu sunt decat o risipa de energie. A nu accepta si alte perspective tradeaza un ego puternic, infatuare. Este mai bine sa ne mentinem opiniile cu mult calm stiind sa ascultam argumentele celorlalti. In final, ambele parti pot fi de acord ca pot fi de acord. 



9. Oamenii fericiti nu au asteptari

Una dintre cele mai mari provocari ale vietii este aceea de a-i accepta pe oameni exact asa cum sunt. Odata ce inveti ca asteptarile pe care le ai tu nu ii vor schimba pe ceilalti, viata ta va fi din ce in ce mai buna. Problemele apar atunci cand asteptarile nu se materializeaza. Asteptarile nearealiste duc de cele mai multe ori catre mari dezamgiri in legatura cu ceilalti. A nu avea asteptari te ajuta sa traiesti liber, fara presiunea imensa a preconceptiilor despre ce ar trebui sa fie o situatie, sau cum ar trebui sa fie ceilalti.



10. Oamenii fericiti nu evita problemele pe care le au

Atunci cand se ivesc probleme, cum este de altfel normal, in viata fiecaruia, unii oameni au tendinta de „a le ascunde sub pres”, in loc sa gaseassca metode pentru a le solutiona. A ignora problemele inseamna sa te ingropi si mai tare in sentimente de anxietate si stres.



11. Oamenii fericiti cauta fericirea in adancul lor si nu in exterior

Astfel, pentru acesti oameni, fericirea nu depinde de felul cum arata, de masina pe care o detin, sau geanta de firma pe care si-au achizitionat-o. Pentru acesti oameni, fericirea este in interior. Avem puterea de a da noi o conotatie lumii inconjuratoare, ceea ce este crucial pentru a ramane pozitivi. Cauta in interiorul tau pentru a gasi fericirea. Ea nu depinde de nimeni altcineva, nici de partener/a, de nimeni, nici macar de posesiunile materiale, ea depinde doar de tine! Sa isi caute fericirea in exterior este o greseala pe care o fac atat de multi oameni in viata lor!



12. Oamenii fericiti nu se gandesc atat de mult la probleme

Sa te gandesti necontenit la ceva care iti cauzeaza un incovenient nu este cea mai buna solutie. De multe ori, modul in care supra-exageram o problema cauzeaza si dispute, certuri intre oameni. Nu prea avem beneficii din acest obicei al exagerarii unei situatii. Cu cat analizam mai tare, cu atat avem tendinta de a deveni mai negativi, mai anxiosi, iar solutia va intarzia sa apara. Este mai bine sa tratam totul cu mai multa detasare si incredere in viata, ca totul este si va fi bine.



13. Oamenii fericiti nu traiesc in trecut

Trecutul este trecut dintr-un bun motiv. Chiar nu avem de ce sa ramanem acolo, agatati mintal, de vreme ce el nu poate fi schimbat. Persoanele fericite au facut pace cu trecutul lor, sau se afla pe acest drum, traind cu intensitate tot ceea ce le ofera prezentul si creaindu-si un viitor asa cum si-l doresc. In mod activ ei incearca sa obtina tot ce este mai frumos in vietile lor.



14. Oamenii fericiti nu urmeaza turma

Increderea in ei insisi, in tot ceea ce isi doresc este esentiala pentru acesti oameni. Ei sunt atat de increzatori in valorile pe care le au incat nimic nu pare sa ii zdruncine. Au inclinatia de a deveni lideri pentru cei din jurul lor.



15. Oamenii fericiti nu iau totul personal

Si, in final… dar nu lipsit de importanta, este faptul ca oamenii fericiti nu iau ceea ce li se spune, personal. Nu exagereaza o situatie sau un comentariu la adresa lor. Asculta cu atentie ce au ceilalti sa le transmita, fie ca este „de bine”, fie ca este o critica. Unii oameni traiesc chiar mici drame neintelegand un mesaj exact asa cum a fost transmis, ceea ce nu este tocmai bine pentru starea lor emotionala. De fapt, noi avem controlul asupra modului cum interpretam lucrurile. Gandeste-te cat de mult ai de castigat atunci cand privesti o perspectiva noua asupra unei situatii, decat daca ai fi privit doar prin propriii ochi.

primit pe mail