luni, 7 ianuarie 2013

Efectul OVERVIEW: Cum îți schimbă călătoriile în spațiu viziunea asupra Pământului


Un scurt metraj realizat de Planetary Collective a adunat o serie de interviuri fantastice ale unor astronauţi care descriu experienţa unică de a vedea Pământul din spaţiu.

Efectul Overview, prezentat într-un documentar spectaculos
Efectul Overview, prezentat într-un documentar spectaculos
„Efectul overview”, descris pentru prima dată de autorul Frank White în 1987 şi întâlnit la astronauţi, presupune conştientizarea subită a faptului că noi trăim pe o planetă. Această experienţă transformă perspectiva prin care o persoană priveşte Pământul şi omenirea, determinându-l pe individ să venereze şi să privească planeta mai mult ca pe o „casă comună”, scrie descopera.ro
Iată câteva dintre declaraţiile ale astronauţilor care, aflaţi în spaţiu, au conştientizat cât de mic şi fragil este Pământul:
„Din acea perspectivă vezi Pământul ca pe o planetă. Vezi Soarele ca pe o Stea - (de pe Pământ) vedem Soarele pe cerul albastru, dar acolo sus el este într-un cer negru. Aşa că, da, îl vedem dintr-o perspectivă cosmică”, a declarat astronautul Jeff Hoffman. 
„Avem o legătură cu Pământul. Mă refer la faptul că este căminul nostru. Nu ştiu cum te-ai putea întoarce [din spaţiu] fără să te fi schimbat, oarecum. Când oamenii se întorc din spaţiu îi vezi că sunt diferiţi. Dar cred că, în general, toată lumea păstrează aceste amintiri legate de modul în care arată planeta de acolo”, a mărturisit Nicole Stott, astronaut la bordul ISS. 
„Când privim Pământul din spaţiu vedem această planetă incredibilă, uimitoare. Arată ca un organism care trăieşte şi respiră. Cu toate acestea, în acelaşi timp, observăm cât este de fragil. Toţi cei care au fost în spaţiu spun acelaşi lucru pentru că este, cu adevărat, o constatare izbitoare. Te simţi trezit la realitate atunci când realizezi că tot ceea ce susţine viaţa pe Pământ este un strat subţire, ca de hârtie”, a relatat un alt astronaut ISS, Ron Garan. 

Sursa : REALITATEA.NET

Poate că banii aduc fericirea, dar fericirea aduce bani? Răspunsul e surprinzător


A câştiga mai mulţi bani tinde să facă oamenii mai fericiţi, cel puţin până la un punct. Acum, un nou studiu sugerează că relaţia funcţionează şi invers: oamenii mai fericiţi câştigă mai mulţi bani.

Banii aduc fericirea, dar invers?
Banii aduc fericirea, dar invers?
Într-un studiu efectuat pe mai bine de 10.000 de americani, cei care au trăit zilnic mai multe emoţii pozitive şi care s-au declarat mai satisfăcuţi de propriile vieţi în adolescenţă câştigau mai mulţi bani la vârsta de 29 de ani, arată un nou studiu efectuat de Jan-Emmanuel De Neve, profesor la University College London şi la London School of Economics, şi de Andrew Oswald, profesor de economie la University of Warwick.  Cercetarea a fost publicată în jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, urmând să fie prezentată la întrunirea anuală a Asociaţiei Americane de Economie.
Cercetătorii au folosit datele acumulate între 1994 şi 2008 de cercetarea National Longitudinal Study of Adolescent Health, în cadrul căreia studenţii erau întrebaţi dacă afirmaţii precum „M-am bucurat de viaţă” au fost adevărate în cursul săptămânii curente. Ulterior, când studenţii erau mai bătrâni, aceştia au răspuns şi la întrebarea „Cât de satisfăcut eşti de viaţa ta în ansamblu?”.
Studenţii care s-au descris ca fiind mai fericiţi la vârstele de 16 şi 18 ani şi care s-au declarat satisfăcuţi de viaţa lor la vârsta de 22 de ani câştigau mai mulţi bani la vârsta de 29 de ani. Pe o scară de 1 la 5, o creştere cu un punct în satisfacţie la vârsta de 22 de ani ducea la un venit suplimentar de 2.000$ la vârsta de 29 de ani. Venitul mediu era de aproximativ 35.000$. Între aceiaşi membri ai familiei, o creştere cu un punct în nivelul de satisfacţie cu propria viaţă la vârsta de 22 ani, în comparaţie cu media familiei, ducea la o diferenţă de 4.000$ în venituri la vârsta de 29 de ani în comparaţie cu media familială.
Acest studiu sugerează că fericirea nu prezintă doar o conexiune cu veniturile mai mari — ci chiar ajută să le genereze. Acest lucru s-ar putea datora faptului că tinerii adulţi fericiţi au şanse mai mari să termine o facultate, să fie angajaţi şi promovaţi, să fie mai optimişti şi mai puţin nevrotici, postulează cercetătorii. Analiza efectuată de cei doi profesori normaliza alţi factori, precum educaţia şi stima de sine.
Detalii pe descopera.ro


Sursa:  REALITATEA.NET

Avertisment DUR al şefei FMI: O criză majoră pândeşte lumea


Incapacitatea de a încheia un acord privind plafonul datoriilor în Statele Unite şi problemele din Europa vor duce la "o criză economică mondială majoră" dacă nu vor fi găsite soluţii, a avertizat directorul general al FMI, Christine Lagarde, aflată în statul african Malawi, transmite Bloomberg.

Avertisment DUR al şefei FMI
Avertisment DUR al şefei FMI

"În lipsa unei soluţii va fi o criză, din cauza dimensiunii economiilor celor două părţi şi a relaţiilor comerciale şi de investiţii cu alte state", a afirmat Lagarde în capitala ţării, Lilongwe.

Congresul SUA a aprobat un acord care a permis evitarea majorării impozitelor plătite de majoritatea americanilor, dar politicienii trebuie să convină şi majorarea plafonului actual al datoriilor, care a atins la 31 decembrie 16.400 miliarde de dolari, potrivit Departamentului Trezoreriei.

În Europa, creşterea economică a încetinit puternic din cauza crizei datoriilor suverane care afectează pentru al treilea an unele ţări.

Sursa:  REALITATEA.NET

Decizia ISTORICĂ care ar putea schimba RADICAL Coreea de Nord


Coreea de Nord pregăteşte o deschidere a economiei pentru investitorii străini şi a invitat experţi economici şi juridici din Germania pentru consultări, potrivit presei germane, citată de RIA Novosti.

Decizia ISTORICĂ care ar putea schimba RADICAL Coreea de Nord
Decizia ISTORICĂ care ar putea schimba RADICAL Coreea de Nord

"Există un plan central. Vor o deschidere în acest an", a declarat un economist implicat în acest plan, publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

El a precizat că autorităţile de la Phenian nu intenţionează să urmeze modelul Chinei, ci sunt interesate de modelul vietnamez, în care anumite companii vor primi investiţii.

În primul său discurs de Anul Nou, liderul Kim Jong-un a chemat la o reconciliere cu Coreea de Sud şi a spus că ţara sa va face eforturi pentru creşterea standardului de viaţă.

Kim a cerut totodată nord-coreenilor "să construiască un gigant economic", afirmând că îmbunătăţirea nivelului de trai va fi o prioritate în acest an.

La începutul acestei săptămâni presa internaţională a relatat despre o viitoare vizită în Coreea de Nord a preşedintelui Google Eric Schmidt şi a fostului guvernator al New Mexico Bill Richardson, în ianuarie.
Departamentul de Stat american a apreciat că o astfel de vizită "ar fi neconstructivă".

Sursa:  REALITATEA.NET

Operațiunea SECRETĂ a naziștilor prin care au vrut să distrugă NEW YORK-ul


Comandantul aviației militare a Germaniei naziste, Hermann Goring, a plănuit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial să distrugă New York-ul cu ajutorul unei bombe radioactive lansată dintr-o rachetă spațială.

Naziștii au vrut să atace New York-ul cu o bombă radioactivă
Naziștii au vrut să atace New York-ul cu o bombă radioactivă
Pentru că SUA se afla prea departe pentru a putea fi bombardată de avioanele Germaniei, Hermann Goring a construit lângă Hamburg un laborator în care a încercat să construiască o aeronavă suborbitală reutilizabilă și capabilă să ajungă foarte repede în orice punct al lumii, scrie Express.co.uk
Prototipul aeronavei urma să fie construit pe baza planurilor realizate de un cercetător austriac. Aeronava Silverbird ar fi urmat să fie lansată pe șine, împinsă de la spate de un ansamblu de 36 rachete V2, ceea ce i-ar fi asigurat la sol o viteză de aproximativ 2.000 de kilometri pe oră. La capătul șinei, aeronava ar fi urmat să se înalțe și să-și pornească propriile motoare cu reacție. 
După opt minute de la lansare, Silverbird ar fi urmat să ajungă la o altitudine de aproximativ 130 de kilometri deasupra Terrei. 
Bomba cu care ar fi urmat să fie distrus New York-ul era și ea cât se poate de neconvențională. Ea ar fi trebuit să fie acoperit cu nisip radioactiv și detonată la o altitudine mare deasupra orașului, astfel încât să se formeze un nor radioactiv deasupra sa. 
Calculele și testele ulterioare au demonstrat însă că un avion de tipul Silverbird nu putea fi construit cu ajutorul tehnologiilor existente pe atunci, astfel că Goring a fost nevoit să renunțe la proiect. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Misterul EXTRATERESTRULUI Alioşenka, găsit de o bătrână în Rusia


Povestea începe în anul 1996, în regiunea Celiabiansk din Rusia. Oamenii de ştiinţă l-au considerat extraterestru iar preoţii au susţinut că e un demon. Această creatură era încă vie în momentul în care a fost găsită de bătrână.


Extraterestrul Alioșenka. Mit sau realitate?
Extraterestrul Alioșenka. Mit sau realitate?

Creatura a fost considerată întâi glumă, apoi senzaţie în lumea medical, care avea să spună că: “O gena descoperită în mostrele de ADN nu corespunde nici oamenilor, nici maimuţelor antropoide", scrie jurnalul.ro

Batrana Tamara Prosvirina, i-a dat un nume creaturii:  Alioşenka. Acesta nu a făcut rău nimănui, însă după moartea sa s-au întâmplat diverse lucruri stranii. Bătrâna care l-a găsit a murit într-un accident banal, academicianul Mark Mikhiker, care a facut unele cercetari în zonă a murit la scurt timp după ce s-a întors în Moscova, iar trupul extraterestrului a dispărut fără urmă. Din acesta nu a mai rămas decât o ''bucăţică'', îndeajuns pentru a face cercetari.


Povestea extraterestrului Alioşenka, care a tulburat comunitatea oamenilor de ştiinţă ruşi este mult mai complexă.

Avea trăsături umanoide şi măsura doar 21 de centimetri. Bătrâna l-a luat acasă, convinsă fiind că Dumnezeu i l-a trimis, l-a îngrijit ca pe propriul copil, l-a hrănit, legănat şi îmbăiat. Îl ţinea înfăşat ca pe un nou născut şi spunea tuturor că îl va înfia. Conform relatărilor martorilor, Alioşenka nu avea organe genitale şi nici ombilic.

Capul semăna cu o cască şi era format din patru plăci, ţuguiate în vârf. Avea ochi imenşi, care nu se închideau niciodată, fără pupile şi iris. Avea o deschizătură mică pe post de gură, cu doi dinţi, care categoric nu fusese concepută să primească alimente solide. Tocmai de aceea, Tamara nu îl hrănise decât cu lichide, lapte îndulcit cu miere, ceai sau cvas (băutura răcoritoare populară la ruşi). Trupul lui era alb-lăptos, iar articulaţiile aveau o structură diferită, ceea ce făcea ca mâinile şi picioarele să fie mai flexibile decât cele ale oamenilor.

 Pentru a i se putea depista originea, creatura a fost supusă unui examen medical de către medicul legist din localitate, Stanislav Samoşkin. În urma controlului, doctorul a declarat că fiinţa nu era nici de origine umană, nici animală.

De fapt, el a fost primul care a rostit termenul “extraterestru”, versiune susţinută apoi de majoritatea martorilor. S-au realizat atunci mai multe serii de fotografii şi un film, iar medicul a prelevat şi conservat o mostră din ţesutul fiinţei. În timp ce ancheta era în curs, cadavrul a dispărut în circumstanţe absolut stranii. Medicul legist a declarat că el însuşi a predat trupul unor cercetători care spuseseră că sunt trimişi de la Moscova să ridice mumia extraterestrului. Însă “cercetătorii” se pare că nu existau…

 Sursa: REALITATEA.NET

Slăbit rapid: 4 diete pe care le ţii degeaba


Există o grămadă de diete care îţi garantează că vei slăbi rapid. Dar pe câte dintre ele te poţi baza când vine vorba despre menţinerea greutăţii corporale după ce ai întrerupt regimul alimentar? Vezi care dintre diete nu dau niciun rezultat!

Dacă eşti obişnuită să ţii cure de slăbire vei fi întotdeauna deschisă unei alte diete care promite rezultate imediate. Ceea ce trebuie să reţii este tocmai avertismentul pe care-l fac nutriţioniştii: dacă dieta respectivă nu te învaţă să mănânci sănătos şi să-ţi schimbi stilul de viaţă pentru tot restul vieţii atunci nu ai de ce să îţi mai baţi capul cu ea.

De ce? Simplu. Pentru că vei slăbi rapid şi vei scăpa de un anumit număr de kilograme, dar efectul nu persistă şi în momentul în care revii la vechile obiceiuri alimentare te vei îngrăşa la loc.


Iată câteva categorii de diete care nu dau rezultate:


1. Dietele foarte sărace în calorii

Adică acele planuri alimentare care nu-ţi permit să consumi mai mult de 800 de calorii pe zi. 
Exemple de astfel de diete: dieta cu supă de varzădieta cu grepfrut, dieta cu prăjiturele.
De ce nu funcţionează pe termen lung: privează organismul de nutrienţi, determină scăderea masei musculare, dau peste cap metabolismul şi accelerează acumularea grăsimilor după ce renunţi la dietă.



2. Dietele sărace în carbohidraţi

Este vorba despre acele regimuri de slăbit care limitează foarte mult consumul carbohidraţilor.
Exemple de astfel de diete: dieta South Beachdieta Atkins.
De ce nu funcţionează pe termen lung: dietele cu aport scăzut de carbohidraţi pot conduce la cetoză, un proces care indică escompunerea proteinelor şi pierderea masei musculare. Observi rezultate la începutul dietei pentru că pierzi multă apă, dar pe termen lung nu vei reuşi să-ţi menţii greutatea corporală dacă revii la vechile obiceiuri şi nu respecţi regulile unei alimentaţii echilibrate.



3. Aşa numitele diete de "curăţare" (Cleanse diets)

Este vorba despre acele regimuri care se bazează pe combinaţii de lichide cu ingrediente care acceletează metabolismul. Ştim cu toatele dieta minune pe care a urmat-o Beyonce pentru a slăbi rapid pentru un rol în filmul Dream Girls care presupune consumul unui amestec de apă cu suc de lămâie, sirop arţar şi pudră de ardei iute cayenne.
Exemple de astfle de diete: The Master Cleanse sau dieta cu lămâie, dieta de detoxifiere Martha Vineyard. 
De ce nu funcţionează pe termen lung: alterează absorbţia mineralelor şi a vitaminelor, determină carenţe de calciu, privează organismul de nutrienţi, poate cauza dureri accentuate de cap şi senzaţie de slăbiciune, efectele pe care le obţii în primele zile sunt de scurtă durată pentru că te vei îngrăşa la loc după ce renunţi la dietă.



4. Dietele cu suplimente pentru slăbit

Sunt acele suplimente alimentare care garantează că stimulează metabolismul sau că scad pofta de mâncare. Dar nu este chiar aşa, în primul rând pentru că majoritatea acestor sumplimente care promit să facă minuni nu au fost testate suficient pentru a ne asigura că le putem folosi în siguranţă.


Cum poţi să slăbeşti sănătos şi să menţii rezultatele?


Dacă urmăreşti o slăbire rapidă şi alegi una dintre dietele de mai sus nu vei obţine rezultate pe termen lung. Slăbeşti, dar dacă revii la obiceiurile alimentare pe care le aveai înainte, kilogramele se vor întoarce. Prin urmare, cea mai bună cură de slăbire este adoptarea unui regim alimentar sănătos şi echilibrat care conţine cât mai multe legume, fructe, seminţe, nuci, grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi, carne slabă şi leguminoase (fasole, mazăre, năut, linte, soia). Nu privi aceste obiceiuri ca pe ceva temporar, ci include-le în stilul tău de viaţă de azi înainte acompaniate de multă mişcare fizică.

Sursa: www.eva.ro

Masonii si politica


de Mihaela Gheorghiu

Motto: „Tendinţa din ce în ce mai vizibilă a masoneriei de a acapara toate funcţiile importante în stat
reprezintă un pericol pentru România
.”–   Radu Timofte, fost director SRI, senator PSD în Senatul României
Cărţile de propagandă masonică sunt ticsite cu exemple de oameni politici care în ultimii 200 de ani au făcut parte din această sectă satanică, Francmasoneria. Când este vorba despre trecut, masonii nu se sfiesc să se laude cât de mult au influenţat ei principalele evenimente din istoria modernă. Când vine însă vorba despre prezent, ei adoptă exact poziţia contrarie. Spre exemplu, Horia Nestorescu-Bălceşti, mason de grad înalt şi director al Centrului Naţional de Studii Francmasonice, afirma iritat într-un interviu în septembrie 2007: „Repet pentru a mia oară! Francmasoneria nu pune guverne şi nu dă jos miniştri.” Masoneria, susţin ei cu neruşinare, este o organizaţie de caritate, total inofensivă, care nu face politică. Într-adevăr, în faţa publicului, ea se fereşte să ia apărarea unui partid sau a altuia. În culise însă trage sforile tuturor jocurilor politice. Oamenii care alcătuiesc această sectă satanică fac tot timpul politică, la nivel înalt, fiind plasaţi în poziţii cheie în mai toate ţările lumii. România nu face excepţie.

Guvernele postdecembriste au fost mereu conduse de prim-miniştri masoni
Din cele opt guverne care s-au succedat în România după evenimentele din decembrie 1989 (fără a le lua în calcul interimatele), cel puţin cinci au fost conduse în mod cert de prim-miniştri a căror apartenenţă la francmasonerie este confirmată.
Petre Roman a condus primele două guverne postdecembriste. Mason de nivel înalt, intens susţinut de Marele Orient al Franţei şi de lojile italiene, Petre Roman participă activ în septembrie 1990 la întâlnirile cu Marele Suveran al masoneriei italiene, Elvio Schubba. Un document inedit, publicat în 1990, demonstrează apartenenţa sa la masonerie. Este vorba despre o scrisoare care îi poartă semnătura, alături de menţiunea strict secret, adresată ca de la frate la frate, ambasadorului României la Cairo, Ion Angelescu.
„Sunteţi autorizat”, scrie Petre Roman, „ca imediat după primirea la preşedintele Mubarak, să îl asistaţi la ceremonia afilierii în loja Memphis-Misraim din Cairo pe trimisul nostru, fratele Gelu Voican, adept al Ordinului nostru cu gradul de Cavaler Kadosh, în Loja de Rit scoţian, rectificat şi acceptat în care aţi primit Lumina”.
Fratele Gelu Voican la care face referire ordinul lui Roman este nimeni altul decât Gelu Voican Voiculescu. Acesta ocupa pe atunci funcţia de viceprim-ministru, adică era adjunctul lui Roman. Deputatul Vasile Matei a dezvăluit ulterior, în februarie 1998, că Petre Roman şi Adrian Năstase (ministru de externe în al doilea guvern Roman) nu fac parte din aceeaşi lojă masonică, dar  sunt amândoi francmasoni. 
Din 1998 până în 1999, România are un alt prim-ministru mason, dar provenit de pe o altă filieră: Radu Vasile. După ce se converteşte peste noapte la catolicism şi intră în masoneria italiană, Radu Vasile are o ascensiune subită. Se remarcă prin mai multe „performanţe” în premieră în România.  Spre exemplu, este primul român care ocupă o poziţie de conducere în organismele europene, devenind vicepreşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. O altă premieră a premierului Radu Vasile este vizita Papei în România. Relaţiile sale cu lojile italiene şi cu Opus Dei (sectă teroristă din interiorul Bisericii Catolice) îl fac să susţină curentul masonic ecumenist din cadrul Bisericii şi să intermedieze, în mai 1999, prima vizită realizată de un Suveran pontif într-o ţară ortodoxă, după schisma religioasă din anul 1054. Cu această ocazie, Patriarhia Română primeşte de la Opus Dei o donaţie în valoare de 200.000 de dolari pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului. Relaţiile sale de înalt nivel cu masoneria italiană fac să fie şi primul român primit în audienţă privată de Papa Ioan Paul al II-lea (care şi el a fost mason), nu o dată, ci chiar de patru ori. De altfel, Radu Vasile este cel care a tradus în limba română Biografia Papei Ioan Paul al II-lea.
Între 1999 şi 2000 Guvernul României este condus de un alt mason recunoscut, Mugur Isărescu. Într-un mod inexplicabil pentru cei care nu cunosc apartenenţa sa la masonerie, Mugur Isărescu este de 17 lungi ani guvernator al Băncii Naţionale a României, poziţie pe care a rămas în ciuda schimbărilor de pe scena politică românească. Puţini ştiu faptul că Mugur Isărescu a fost menţinut pe această poziţie la presiunile unor organisme financiare mondiale, care au ameninţat că îşi retrag împrumuturile acordate României, de fiecare dată când s-a pus problema schimbării din funcţie a lui Isărescu. Explicaţia acestei susţineri  trebuie căutată în perioada cât acesta a lucrat la Institutul de Economie Mondială din Bucureşti. Datorită acestei poziţii, Isărescu mergea deseori în SUA încă dinainte de 1989. Acolo a fost racolat de Consiliul pentru Relaţii Externe (Council of Foreign Relations) care avea nevoie să-şi implanteze în România un om pe care să se poată baza. După evenimentele din decembrie 1989 Isărescu a fost imediat activat. A petrecut o scurtă perioadă ca reprezentant comercial al României la Ambasada din Washington, apoi a devenit guvernator pe viaţă al Băncii Naţionale. Misiunea sa era să se asigure că România va face împrumuturi înrobitoare, care să o facă dependentă de organismele financiare internaţionale: Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Fondul Monetar Internaţional. Şi-o îndeplineşte peste aşteptările stăpânilor săi. Dintr-o ţară care în decembrie 1989 nu avea deloc datorii, România are în iulie 2008 datorii externe declarate de 45,364 miliarde de euro. Puţini ştiu şi că Mugur Isărescu este membru al grupării masonice care face jocurile în economia mondială – Comisia Trilaterală. Isărescu a avut grijă să se înconjoare la BNR de mulţi masoni. Cel mai evident exemplu este cel al lui George Virgil Stoenescu, membru în Consiliul deadministraţie al Băncii Naţionale, dar şi Mare Secretar General al Consiliului de grad 33 al Ritului Scoţian din România.
 
Este deja de notorietate faptul că Adrian Năstase, prim-ministru al României între 2000 şi 2004 este mason de grad 33, cavaler de Malta şi face parte din Clubul Rotary. Într-un interviu din anii '90, Adrian Năstase vorbeşte despre faptul că este cavaler de Malta, lucru pe care îl menţionează şi în CV-ul postat pe site-ul Parlamentului. Eugen Ovidiu Chirovici, actualul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale, a fost consilier pe probleme economice în cabinetul lui Adrian Năstase.
 
La fel stau lucrurile şi cu Călin Popescu Tăriceanu. Acesta este fiul adoptiv al masonului Dan Amedeo Lăzărescu, desemnat în 1990 Suveran Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoţian Antic şi Acceptat al României. Dan Amedeo Lăzărescu este unul dintre cei care au reînfiinţat Partidului Naţional Liberal după 1989 şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL timp de şapte ani. Pe vremea când Tăriceanu era ministru al  industriei şi comerţului în guvernul Ciorbea, l-a ales ca PR pe un coleg de masonerie, Corneliu Vişoianu, conducătorul Marii Loji a României. La rândul lui, Corneliu Vişoianu este foarte bun prieten şi partener de afaceri cu Bogdan Buzoianu, mason în Loja Alpina din Elveţia şi Pro Mare Maestru în Marea Lojă a României, unul dintre „băieţii deştepţi” din afacerile cu energie electrică, patron la Energy Holding şi protejat al premierului Tăriceanu. Valeriu Stoica, vicepreşedinte al PNL până în 2001 şi preşedinte PNL în perioada 2001-2002, a declarat, de altfel, că Tăriceanu este membru al Marii Loji a României şi că a încercat să îi racoleze pe toţi liderii PNL în această grupare.
 
Iată deci că cinci din cei opt prim-miniştri ai României fac în mod cert parte din francmasonerie. Cât despre ceilalţi trei, nu s-a afirmat până acum explicit că sunt masoni. Fotografiile-semnal îl dau însă de gol pe Nicolae Văcăroiu, prim-ministru între 1992 şi 1996. În 2007, el va fi utilizat de fraţii de lojă pentru a-l înlocui pe Traian Băsescu, suspendat temporar din funcţia de preşedinte al ţării de 322 (numărul lojei Skull&Bones) de parlamentari. Înainte de numirea sa ca preşedinte interimar, ziarul masonic Ziua publica o poză-semnal. Imaginea înfăţişa un Văcăroiu diabolic, în ai cărui ochelari se reflecta un cerc alcătuit din mâini reunite – simbol al frăţiei malefice masonice.
Theodor Stolojan, premier al României în perioada 1991-1992, povesteşte că a fost curtat de Marea Lojă a României, din care face parte Tăriceanu: „Îmi amintesc că acest domn Vişoianu a venit la mine şi mi-a propus să intru într-o lojă masonică. I-am zis să mă lase în pace cu prostiile”. Puţin probabil ca Stolojan să fi refuzat totuşi pactul cu masoneria, fie ea a lui Chirovici, fie a lui Vişoianu.  Cert este că în perioada cât a fost prim-ministru s-a remarcat prin eforturile de a distruge economia românească alături de guvernatorul Băncii Naţionale, masonul Mugur Isărescu. De altfel, Stolojan a fost ulterior angajat la Banca Mondială.
Un mason, doi masoni, trei masoni... un guvern
Francmasoneria nu şi-a plasat degeaba oamenii în această poziţie cheie. Primul-ministru are privilegiul de a alege membrii guvernului. Consecinţa imediată a acestei manevre a fost că prim-miniştrii masoni şi-au ales echipa din rândul propriilor colegi de lojă. Aceasta a făcut ca în toate guvernele să existe cel puţin doi, trei sau chiar mai mulţi miniştri, despre care se ştie cu certitudine că sunt masoni.  
La o privire de ansamblu asupra guvernelor româneşti de după ‘89 se observă chiar că anumite nume se repetă. Lipsă de persoane pregătite şi dispuse să conducă un minister? Nicidecum. Deloc întâmplător, cei care apar în mod repetat pe posturile de miniştri sunt exact cei care fac parte din francmasonerie.
Unul dintre „veterani” este Sorin Frunzăverde. Într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, el a recunoscut că este mason. Aceasta l-a făcut de nelipsit în majoritatea guvernelor masonice de după ‘89: ministru al Mediului în Guvernul Ciorbea, ministru al Turismului în Guvernul Radu Vasile şi de două ori ministru al Apărării în Guvernele Isărescu şi Tăriceanu. Apoi, când nu a mai fost ministru, Sorin Frunzăverde a primit  o călduţă poziţie de deputat în Parlamentul României şi mai nou este europarlamentar.
Masonul Victor  Babiuc apare şi el constant în guvernele postdecembriste, când la un minister, când la altul. Ministru de Justiţie în al doilea guvern Roman,  ministru de Interne în Guvernul Stolojan, ministru al Reformei în 1998, de trei ori ministru al Apărării în Guvernele Ciorbea, Isărescu şi Radu Vasile. Ca şi Frunzăverde, cât nu a fost ministru a fost deputat, iar din 2005 a fost numit preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, poziţie pe care a ocupat-o până în 2007. Despre apartenenţa lui la masonerie s-a discutat şi în Camera Deputaţilor în 1998. Deputatul Petre Ţurlea afirma atunci, contestând ridicarea colonelului Nicolae Alexandru, senator de Prahova, la rangul de general de brigadă: „Domnul Nicolae Alexandru intră în PD în 1992. În perioad t ministru de externe atât în guvernul Roman, cât şi în guvernul Stolojan. I-a urmat, în guvernul Văcăroiu (1992-1996), Teodor Meleşcanu, coleg de lojă cu Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu. I-a urmat Andrei Pleşu, care a rămas în această funcţie preţ de două guvernări. Guvernul Ciorbea (1996-1997) l-a avut ca ministru de externe pe Adrian Severin şi el membru al francmasoneriei. În guvernul lui Isărescu, i-a urmat masonul Petre Roman. Un alt mason, 
Mircea Geoană a devenit apoi ministru de externe în guvernul Năstase. Mihai Răzvan Ungureanu, ministru de externe între 2004 şi 2007 aparţine tinerei generaţii şi a fost format din familie în spiritul masonic. Tatăl său, prof. dr. Ştefan Ungureanu este şi el mason şi a ocupat poziţia de viceprimar al municipiului Iaşi. Şi cum masoneria nu îşi uită oamenii în care investeşte, în noiembrie 2007, când nu a mai fost ministru, Mihai Răzvan Ungureanu a fost propus ca director al Serviciului de Informaţii Externe, funcţie pe care o ocupă şi în prezent.
La fel stau lucrurile la Ministerul de interne: Victor Babiuc (Guvernul Stolojan), Doru Ioan Tărăcilă (Guvernul Văcăroiu), Ioan Rus  (Guvernul Năstase) apar toţi trei pe listele de membri ai Marii Loji Naţionale.
Un alt mason declarat, Ion Caramitru a fost Ministru al Culturii timp de trei guverne: Ciorbea , Radu Vasile şi Mugur Isărescu. 
Ministrul justiţiei din guvernul Văcăroiu, Gavril Iosif Chiuzbaian este şi el mason. A fost decorat cu cea mai înaltă distincţie a Supremului Consiliu al Ordinului Masonic Român, „Al.I. Cuza Princeps”. Ioan Talpeş, fost ministru de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile apărării naţionale, integrării europene şi justiţiei este şi el mason. La fel Dan Ioan Popescu, ministrul industriei,economiei şi comerţului din guvernul Năstase. 
Lista poate continua, întrucât subiectul nu a fost epuizat.
Aceste câteva exemple sunt însă suficiente pentru a demonstra că masoneria minte cu neruşinare când susţine că nu se implică în politică.


Sursa: yogaesoteric

Calendar Vibrational 2013: Ce te asteapta in fiecare din cele 12 luni ale lui 2013?

Ianuarie este o luna aducatoare de boala peste tot ceea ce inseamna viciu. In Februarie avem nevoie sa ne depasim limitarile materiale. In Martie, cei singuri isi gasesc mai usor perechea. Afla de la Alina Neagu care este vibratia energetica a fiecarei luni in parte si ce te asteapta in cele 12 luni ale noului an.


Alina Neagu, autor Revista Normal despre paranormal
Expert Garbo
despreparanormal.blogspot.com
Alina Neagu este autoarea „Revistei Normal despre Paranormal”, un jurnal al experientelor de dincolo de simturi, dar si a bloguluidespreparanormal.blogspot.comalina neagu - Normal despre Paranormal
Posesoarea unor calitati extrasenzoriale dobandite in urma unei morti clinice – NDE ( Near Death Experience), Alina Neagu a aparut in mai multe emisiuni televizate pentru a impartasi celorlalti din experienta traita de ea. De la un timp insa, Alina a ales calea scrisului pentru a transmite trairile, viziunile si informatiile pe care le percepe mult mai usor si cumva diferit. Alina Neagu incearca prin mesajele sale sa ne introduca in lumea lucrurilor nevazute, pe care nu toti le intelegem, poate, asa cum ar trebui, dar si sa deschida noi perspective asupra ideii de "paranormal".

CALENDAR VIBRATIONAL 2013

2013 este un anul pe care eu l-as numi "dupa fapta si rasplata". Daca pana acum am avut dispensa si destinul ne-a mai pasuit…anul acesta vom fi imediat amendati pentru lenea, viciile sau rautatile noastre.

IANUARIE – "Cumpatarea este cuvantul cheie"

Cei care nu stiu sa-si infraneze dorintele primare si cad prada viciilor si dependentelor materiale vor avea crunt de suferit in aceasta luna. Este o luna aducatoare de boala si moarte peste tot ceea ce inseamna viciu. Cei care cauta echilibrul vor fi fortunati si ajutati in demersul lor. Totul va parea mai usor pentru ei.
*Cod verde = vindecare, recuperare, nevoi viscerale


FEBRUARIE – "Lupta cu vibratiile joase"

O luna in care avem nevoie sa ne depasim limitarile materiale. Vibratia lunii trecute nu s-a stins. Avem tendinta sa ne certam pe nimicuri, maruntisuri materiale. Evitati sa fiti meschini sau exagerat de economi. Este o luna care va pune generozitatea la incercare. Daruiti chiar si din putinul vostru. Odata trecuta aceasta lectie, armonia se va restabili in viata voastra.
*Cod albastru = liniste, neutralitate, spiritualitate, creativitate, inspiratie, relaxare

MARTIE – "Luna sentimentelor"

Povara vibrationala a trecut, norii se risipesc si apare o mare disponibilitate pentru dragoste. Cei singuri isi gasesc usor perechea. Cu toate acestea, gelozia, concurenta si orgoliul pot pune stapanire pe cei mai ne-antrenati in ale dragostei. Iubirile care se vor naste in aceasta luna vor fi cu nabadai. La fel si casatoriile incheiate acum. Cei nascuti sub vibratia acestei luni vor fi gelosi si posesivi in dragoste.
*Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, actiune, dragoste


APRILIE - "Atentie la comunicare"

Informatiile o iau razna. Canalele media si tot ceea ce tine de comunicare vor avea de suferit. Cei care se vor inversuna cu orice pret sa manipuleze informatia in scopul exclusiv al profitului vor avea pierderi ireparabile. Mai bine vorbiti mai putin si meditati mai mult in aceasta luna.
*Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, actiune, dragoste


MAI – "Luna surprizelor placute"

Tot comunicarea este la putere. Energia lunii trecute este inca inflenta. Totusi, vom avea surprize placute. Dorinte pe care le credeam irealizabile devin posibile. Deciziile surprinzatoare ale celorlalti ne fac mai fericiti in aceasta luna. Cuplurile separate sau despartite recent se pot impaca surprinzator.
*Cod verde = vindecare, recuperare, nevoi visceral


IUNIE – "Optimismul salveaza adesea"

Chiar daca tu nu vezi solutia, nu inseamna ca ea nu exista. Pastrarea unei stari de spirit bune genereaza un flux energetic constructiv. Este o luna in care poti face pasi uriasi daca stii sa te pozitionezi in partea plina a paharului. Lasa in spate bolovanii esecurilor trecute.
*Cod verde = vindecare, recuperare, nevoi viscerale

IULIE – "Posibile accidente"

O luna a descarcarilor karmice si a accidentelor generate de bagajul violentei noastre reprimate. Orice violeta si cruzime ascunsa bine in hatisul pervers al pornirilor noastre intunecate va fi aspru pedepsita in aceasta perioada. Este bine sa meditam, sa ne cerem iertare si mai ales sa ne dezamorsam violenta interioara. Altminteri, riscam sa se descarce in afara noastra, consecintele fiind dezastruoase.
*Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, actiune, dragoste


AUGUST - "Tradati si tradatori"

Luna infidelilor. Mai mult decat altadata, vom fi tentati sa trisam. Exista risuri foarte mari ca cei care mint de multa vreme in relatii matrimoniale sa fie prinsi. Chiar si parteneriatele in afaceri vor suferi proba tradarii. In cazul unor minciunele mici, conflictele se aplaneaza. Daca este vorba despre minciuni cronice, drumurile se infunda.
*Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, actiune, dragoste


SEPTEMBRIE - "Justitie divina"

Toate actele de justitie judecate stramb vor fi indreptate iar pagubitii repusi in drepturi. Cei care au facut abuz de putere in orice forma vor raspunde in fata judecatii divine. Are loc restabilirea dreptatii pentru cei care au fost pagubiti..
*Cod albastru = liniste, neutralitate, spiritualitate, creativitate, inspiratie, relaxare


OCTOMBRIE – "Sanatate subreda"

Posibil sa apara mutatii genetice si noi boli cu evolutie fulminanta. Nu trebuie sa uitam ca orice boala trupeasca are drept corespondenta una spirituala. Vindecarea vine din interiorul nostru, nu din afara. De indata ce intelegem cauza imbolnavirii sufletesti, situatia se rezolva de la sine.
*Cod verde = vindecare, recuperare, nevoi viscerale

NOIEMBRIE – "Afaceri prospere"

Pentru toti cei care au avut parte de o lunga perioada de recesiune se deschide un nou capitol, o noua era. Prosperitatea revine acolo unde lectia materialului a fost inteleasa si depasita. Nu inseamna neaparat ca vor fi bogati, dar nu vor mai avea lipsuri. Un motiv in plus sa fie generosi si intelegatori cu cei care nu au.
*Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, actiune, dragoste


DECEMBRIE - 
"Stinge conflictele"

O luna in care este bine sa aplanezi orice conflict. Nu numai ca te vei simti mult mai bine interior, dar vei vedea cum lucrurile se intorc rand pe rand in favoarea ta. Concentreaza-te pe magia sarbatorilor si nu uita ca visele pot deveni realitate.
*Cod albastru = liniste, neutralitate, spiritualitate, creativitate, inspiratie, relaxare
de ALINA NEAGU, Expert Garbo
Legenda:
Cod rosu = hiperactivitate, dinamism, schimbare, acĹŁiune, dragoste
Cod albastru = liniste, neutralitate, spiritualitate, creativitate, inspiraĹŁie, relaxare
Cod verde = vindecare, recuperare, nevoi viscerale
Sursa: www.garbo.ro



Cum vom fi noi peste 10 ani? Oamenii de ştiinţă oferă un răspuns surprinzător



Atunci când ne amintim de modul în care eram în trecut, fostul nostru „sine” pare diferit. Aşadar, ştim cât de mult s-au schimbat personalitatea şi gusturile noastre de-a lungul anilor.

Cu toate acestea, atunci când privim spre viitor, ne aşteptăm să rămânem la fel, explică o echipă de psihologi care a efectuat studii asupra modului în care oamenii îşi percep sinele.

 Specialiştii au denumit acest fenomen „iluzia sfârşitului istoriei”, în care oamenii tind să „subestimeze cât de mult se vor schimba în viitor”.

 Conform acestei cercetări, ce s-a desfăşurat pe 19.000 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 68 de ani, această iluzie persistă din anii adolescenţei până după pensionare.

 „Oamenii de vârstă mijlocie – ca mine – reflectă adesea asupra modului în care erau în adolescenţă cu amuzament şi tristeţe”, a explicat unul din autori,
Daniel T. Gilbert, un psiholog de la Universitatea Harvard. „Ce nu realizăm niciodată este faptul că în viitor, sinele nostru va privi la modul în care suntem astăzi în exact acelaşi fel.

 La toate vârstele credem că suntem cei mai isteţi şi de fiecare dată ne înşelăm”, a explicat Gilbert. Alţi psihologi s-au declarat intrigaţi de rezultatele publicate în jurnalul Science şi au fost impresionaţi de cantitatea dovezilor care susţin această descoperire.

 Participanţii au fost întrebaţi despre trăsăturile lor de personalitate şi despre preferinţele lor – mâncărurile vacanţele, hobby-urile şi formaţiile preferate – în anii trecuţi şi în prezent, fiind rugaţi apoi să facă o serie de predicţii despre viitor. Deloc surprinzător, participanţii mai tineri la studiu au relatat mai multe schimbări în deceniul trecut decât respondenţii mai vârstnici.

 Atunci când au fost rugaţi să prezică care trăsături ale personalităţii şi care gusturi urmează să se schimbe în următorii 10 ani, participanţii de toate vârstele estimau doar schimbări minore.

 Astfel, o femeie tipică de 20 ani prevedea mult mai puţine schimbări pentru următorii 10 ani în comparaţie cu schimbările din deceniul trecut relatate de o femeie de 30 de ani.
Această discrepanţă se menţinea la toate grupele de vârstă. Discrepanţa nu pare să fie provocată de problemele de memorie, deoarece schimbările de personalitate relatate de oameni erau consistente cu cele reliefate de cercetările independente care măsurau modul în care trăsăturile de personalitate se schimbă cu vârsta


Oamenii păreau mult mai pricepuţi în a-şi aminti „sinele din trecut” decât în a-şi imagina modul în care se vor schimba în viitor. De ce are loc acest lucru? Dr. Gilbert şi colaboratorii săi, Jordi Quoidbach de la Universitatea Harvard şi Timothy D. Wilson de la University of Virginia, au câteva teorii.

 Prima se bazează pe o tendinţă bine-documentată a oamenilor: aceea de a-şi supraestima propria splendoare.
 „A crede că am ajuns pe culmea evoluţiei personale ne face să ne simţim bine”, a explicat Dr. Quoidbach. „Sentimentul de «mi-aş fi dorit să ştiu atunci ce ştiu acum» ne dă o senzaţie de satisfacţie şi de înţeles, pe când realizarea faptului că preferinţele şi valorile noastre sunt temporare ne-ar duce să ne îndoim de fiecare decizie pe care o luăm, generând astfel anxietate”, a mai spus specialistul.


 O altă variantă ar putea fi faptul că este nevoie de mai multă energie mentală pentru a prezice viitorul decât este necesară pentru a ne aminti trecutul. „Oamenii pot confunda dificultatea imaginării schimbărilor personale cu probabilitatea scăzută a schimbării în sine”, au explicat autorii. Fenomenul are şi aspecte neplăcute, au mai spus cercetătorii. De exemplu, mulţi oameni iau decizii în tinereţe – de exemplu, decizia de a-şi face un tatuaj, sau de a se căsători – pe care ajung să le regrete.

 Această iluzie a stabilităţii ar putea conduce la aşteptări financiare ciudate, lucru demonstrat de cercetători într-un experiment în care au cerut oamenilor să spună câţi bani ar plăti pentru a lua parte la un concert al formaţiei preferate.

Atunci când au fost întrebaţi câţi bani ar fi dispuşi să plătească pentru a merge la un concert al formaţiei preferate de acum 10 ani, participanţii erau dispuşi să plătească, în medie, aproximativ 80 de dolari.

 Atunci când erau întrebaţi câţi bani ar fi dispuşi să plătească pentru a vedea peste 10 ani un concert al formaţiei preferate de astăzi, aceştia erau dispuşi să plătească 129 de dolari.

Aşadar, chiar dacă şi-au dat seama că formaţii precum Dixie Chicks sau Creed şi-au pierdut din atractivitate, oamenii se aşteaptă ca Rihanna sau Coldplay să continue să fie interesanţi pentru eternitate. Cu toate acestea, un alt studiu efectuat de Gilbert a arătat un alt efect interesant: atunci când oamenii simt că au posibilitatea de a se răzgândi, sunt mai puţin fericiţi cu alegerea pe care au făcut-o. Oamenii care fac alegeri ireversibile tind să fie mai fericiţi decât cei care au posibilitatea de a se răzgândi ulterior, a explicat Gilbert. „O lume ideală ar putea fi una în care ai posibilitatea să te răzgândeşti, dar nu ştii acest lucru”, a concluzionat Gilbert.

 Surse: New York Times, LiveScience

adevar-sau-conspiratie.blogspot.ro