luni, 7 ianuarie 2013

Slăbit rapid: 4 diete pe care le ţii degeaba


Există o grămadă de diete care îţi garantează că vei slăbi rapid. Dar pe câte dintre ele te poţi baza când vine vorba despre menţinerea greutăţii corporale după ce ai întrerupt regimul alimentar? Vezi care dintre diete nu dau niciun rezultat!

Dacă eşti obişnuită să ţii cure de slăbire vei fi întotdeauna deschisă unei alte diete care promite rezultate imediate. Ceea ce trebuie să reţii este tocmai avertismentul pe care-l fac nutriţioniştii: dacă dieta respectivă nu te învaţă să mănânci sănătos şi să-ţi schimbi stilul de viaţă pentru tot restul vieţii atunci nu ai de ce să îţi mai baţi capul cu ea.

De ce? Simplu. Pentru că vei slăbi rapid şi vei scăpa de un anumit număr de kilograme, dar efectul nu persistă şi în momentul în care revii la vechile obiceiuri alimentare te vei îngrăşa la loc.


Iată câteva categorii de diete care nu dau rezultate:


1. Dietele foarte sărace în calorii

Adică acele planuri alimentare care nu-ţi permit să consumi mai mult de 800 de calorii pe zi. 
Exemple de astfel de diete: dieta cu supă de varzădieta cu grepfrut, dieta cu prăjiturele.
De ce nu funcţionează pe termen lung: privează organismul de nutrienţi, determină scăderea masei musculare, dau peste cap metabolismul şi accelerează acumularea grăsimilor după ce renunţi la dietă.



2. Dietele sărace în carbohidraţi

Este vorba despre acele regimuri de slăbit care limitează foarte mult consumul carbohidraţilor.
Exemple de astfel de diete: dieta South Beachdieta Atkins.
De ce nu funcţionează pe termen lung: dietele cu aport scăzut de carbohidraţi pot conduce la cetoză, un proces care indică escompunerea proteinelor şi pierderea masei musculare. Observi rezultate la începutul dietei pentru că pierzi multă apă, dar pe termen lung nu vei reuşi să-ţi menţii greutatea corporală dacă revii la vechile obiceiuri şi nu respecţi regulile unei alimentaţii echilibrate.



3. Aşa numitele diete de "curăţare" (Cleanse diets)

Este vorba despre acele regimuri care se bazează pe combinaţii de lichide cu ingrediente care acceletează metabolismul. Ştim cu toatele dieta minune pe care a urmat-o Beyonce pentru a slăbi rapid pentru un rol în filmul Dream Girls care presupune consumul unui amestec de apă cu suc de lămâie, sirop arţar şi pudră de ardei iute cayenne.
Exemple de astfle de diete: The Master Cleanse sau dieta cu lămâie, dieta de detoxifiere Martha Vineyard. 
De ce nu funcţionează pe termen lung: alterează absorbţia mineralelor şi a vitaminelor, determină carenţe de calciu, privează organismul de nutrienţi, poate cauza dureri accentuate de cap şi senzaţie de slăbiciune, efectele pe care le obţii în primele zile sunt de scurtă durată pentru că te vei îngrăşa la loc după ce renunţi la dietă.



4. Dietele cu suplimente pentru slăbit

Sunt acele suplimente alimentare care garantează că stimulează metabolismul sau că scad pofta de mâncare. Dar nu este chiar aşa, în primul rând pentru că majoritatea acestor sumplimente care promit să facă minuni nu au fost testate suficient pentru a ne asigura că le putem folosi în siguranţă.


Cum poţi să slăbeşti sănătos şi să menţii rezultatele?


Dacă urmăreşti o slăbire rapidă şi alegi una dintre dietele de mai sus nu vei obţine rezultate pe termen lung. Slăbeşti, dar dacă revii la obiceiurile alimentare pe care le aveai înainte, kilogramele se vor întoarce. Prin urmare, cea mai bună cură de slăbire este adoptarea unui regim alimentar sănătos şi echilibrat care conţine cât mai multe legume, fructe, seminţe, nuci, grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi, carne slabă şi leguminoase (fasole, mazăre, năut, linte, soia). Nu privi aceste obiceiuri ca pe ceva temporar, ci include-le în stilul tău de viaţă de azi înainte acompaniate de multă mişcare fizică.

Sursa: www.eva.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu