luni, 10 septembrie 2012

Decretul Creatorului


Decretul Creatorului nostru (1)

Mesaj de la F.G.L. (26 august 2012 - channeler Greg Giles) 
(prima parte)

În ultimii ani, voi ati facut rapid curatenie, pegatindu-va pentru formarea unui nou model de societate. A fost si încă mai este mult de lucru în aceasta directie, din cauza faptului ca eoni de-a randul societatea umana a trait vieti lipsite de adevarata bucurie si împlinire. Multi dintre voi ati cunoscut, în anumite vieti, si societati superior dezvoltate, a caror amprenta se regaseste în subconstientul vostru cumulativ. Noi vedem pentru voi multe schimbari la orizont, dar toate acestea nu vor veni de la sine, fara niciun fel de efort si fara sa va asumati anumite responsabilitati, în calitatea voastra de fauritori ai noii lumi. 

Ceea ce noi, Federatia Galactica a Luminii, va propunem este ca fiecare dintre voi sa aiba un rol activ în formarea si modelarea noii lumi, daca doriti, cu adevarat, modificari de substanta. Stim că aceasta nu este o treaba usoara si de scurta durata, dar beneficiile pe care le veti obtine, ca societate si ca indivizi, vor fi extraordinare. 



Ajutandu-va în acest proces, noi ne revendicam un anumit nivel de mandrie pentru ca vedem cum societatea voastra se transforma si evolueaza. Noi ne asumam multe dintre sarcinile cuprinse în Programul Divin, în ceea ce priveste gestionarea derularii corecte a etapelor acestui proces, orientarea societatii umane pe calea obtinerii înaltelor virtuti ale unei civilizatii superioare. Ne preocupam de formarea unor constiinte evoluate care sa adopte principii de responsabilitate si ocrotire atât fata de societatea în care traiesc cât si fata de planeta care le asigura conditiile de existenta. 

Toate interventiile si contributia noastra au loc cu stricta respectare a Legii Liberului Arbitru. Aceasta înseamna ca nu vi se impune nimic împotriva alegerilor pe care le faceti, doar ca noi dorim ca atunci când faceti aceste alegeri sa aveti la îndemâna toata cunoasterea, toate realitatile, pentru ca deciziile pe care le luati sa nu fie rezultatul unor manipulari venite de undeva anume. Puteti întelege asta? Puteti accepta ca asistenta pe care v-o acordam este o urmare firească a grijii noastre fratesti pentru ca voi, fratii si surorile noastre, sa va construiti mai repede si mai corect un tip de societate care sa va asigure cele mai minunate conditii de existenta si evolutie? 

Toate actiunile orientate catre formarea unei societati a dreptatii, fratiei si iubirii, trebuie ss-si dovedească viabilitatea. Pentru ca procesele evolutive sa nu cunoasca niciodata sincope, pentru ca societatile umane sa nu se izoleze, sa nu se separe de marea familie universala, este necesar sa se stabileasca cai si mijloace de comunicare si într-ajutorare, singurele care garanteaza o continua si corecta evolutie, asa cum a gândit-o Creatorul. Ceea ce vrem sa spunem este ca o lume nu poate supravietui întotdeauna pe cont propriu, bazându-se doar pe posibilitatile pe care i le-ar oferi dezvoltarea sa izolata de alte lumi. 

Maximizarea ritmului de dezvoltare asigurat doar de ceea ce acea lume ar putea utiliza din habitatul pe care si l-a creat, va cunoaste, inevitabil, o limitare în procesul acestei dezvoltari. Credem ca aceasta afirmatie este evidenta si nu se impune sa mai fie argumentata. 

Ceea ce noi, F.G.L., ne propunem în implementarea programelor la care lucram pentru a va veni în ajutor, include si participarea întregii umanitati de pe planeta voastra, care va fi mândra ca din efortul general o buna parte îi va apartine. 

Ne repugna ideea ca am mai putea întalni cazuri cand unii indivizi pamateni ar prefera sa stea ,, cu mainile în san'' , fara a se implica în edificarea unei societati pe care toti si-o doresc. 

Toti, si fiecare în parte, aveti o sarcina de îndeplinit caci, cu siguranta, nu ati venit în aceasta viata pentru a v-o petrece în rol de spectatori. 

Asa cum am spus, avem multe tehnologii avansate, care vor reduce foarte mult nevoia fortei de munca brute. Aceste utilaje vor trebui manevrate si comandate de catre niste operatori. Sigur, exista multa automatizare în aceste activitati, dar fiinta umana are rolul sau în controlul, supervizarea si dirijarea proceselor. De fapt, noi nici nu ne putem imagina ca ar mai exista cineva care sa nu-si doreasca mandria ca a pus umarul la crearea noii lumi, pe care fiecare si-a visat-o! Sau, ne înselam?! 

Noi nu dorim, si nu este scopul nostru de a selecta anumiti membri ai populatiilor dependente de anumite situatii, de a recruta în continuare lucratori în zonele în care se vor realiza anumite lucrari, daca ei prefera sa traiasca în aceleasi conditii în care se afla, referitoare la grad de siguranta, statut social, nivel de trai etc. 

Ceea ce ne propunem, si asta este în legatura si cu comentariile voastre la mesajele noastre, este ca noi dorim să punem în aplicare un sistem în care fiecare membru al lumii voastre sa poata participa, în mod organizat, printr-un program de monitorizare si evidenta statistica, la toate operatiunile de reglare si mentinere a volumului lucrarilor si numarului lor, introducand în mod logic acele obiective care se impun a fi prioritare. Rolul acestor colaborari, acestor participari din partea voastra, nu este doar unul de transpunere în realitate a unor obiective care sa va usureze viata ci si unul educativ, de întelegere a importantei convietuirii armonioase între membrii societatii. 

Adevarul este ca o mare parte a decaderii societatii voastre umane s-a datorat practicii de delegare a atributiunilor si competentelor majoritatii catre o minoritate care, cu timpul, a înteles ca, în baza acestor delegari, putea sa-si permita sa se ocupe doar de satisfacerea intereselor ei particulare sau de grup, marii mase a populatiei rezervandu-i-se numai rolul de reconfirmare periodica a delegarilor. 

Majoritatea si-a dat din mana puterea încredintand-o celor putini, care si-au asigurat continuitatea prin legi facute de ei, în detrimentul celor care-i pusesera sa-i reprezinte. Si, pe deasupra, pentru ,,munca'' lor de reprezentare, ,,alesii'' si-au asigurat remuneratii si drepturi mult peste ceea ce primeau cei care-i învestisera. Inechitatile s-au adancit pe masura ce celor putini nu le-a mai pasat de prostime. Ei au început sa considere ca eligibilitatea lor trebuie tratata ca un drept inatacabil, sau, oricum foarte greu de negat. 

Azi lumea voastra este într-o stare de profund haos si confuzie, ca toate sistemele care s-au bazat pe nedreptate si exploatare. 



A fost omisa însa o posibilitate prin care un Supervizor Suprem, putea sa spuna: "V-am lasat sa faceti tot ceea ce v-a trecut prin cap, o lunga perioada de timp. Nebunia pe care ati creat-o a atins limite inimaginabile. Ciclurile pe care le-am creat au darul de a curata si imacula lumile si de a restabili spiritul de echitate divina. Lipsa voastra de dumnezeire a stopat sau a deviat procesul evolutiei lumiilor pe care le-am creat. Si asta nu mai poate continua." 

În conformitate cu această hotărâre s-a emis DECRETUL CREATORULUI pentru realizarea prevederilor lui aflându-ne noi, Federatia Galactică a Luminii, aici si acum. Creatorul vostru (Dumnezeul acestui univers; n.m.), care este si Creatorul nostru, consideră că această planetă trebuie restaurată în totalitatea sistemului său, inclusiv prin reconsiderarea atributelor fiintelor umane, care, de fapt, aduseseră planeta în starea de colaps. Degradarea lumii voastre s-a produs în timp, ea plecând de la lumina divină, frumusetea pură, iubirea totală si neconditionată si ajungând la necinste, dezmăt, distrugeri, întuneric. 

Am fost de acord să ne asumăm această responsabilitate, desi cunosteam cam la ceea ce ne puteam astepta. 

Am plecat într-o lungă călătorie, îmbarcati într-un mare număr de nave spatiale si, iată, de mai multi ani, survolăm atmosfera planetei voastre, relationând permanent cu lumea din care am plecat, si făcând cercetări asupra planetei voastre si asupra sistemului solar în care vă aflati. Ne-am documentat si am făcut ample cercetări în această zonă a universului, astfel că acum ne putem declara buni cunoscători ai acestui sistem. 

În navele noastre, noi suntem peste tot. Echipele noasre fac diverse cercetări asupra planetei prelevând probe de la sol, din apă si din atmosferă, pe care le supunem la tot felul de teste, în care ne folosim de o aparatură extrem de sofisticată. Noi lucrăm neobosit si nu cunoastem notiunea de concediu sau zile libere. Ne folosim la maximum timpul pentru a îndeplini cu exactitate prevederile din programul cu care am venit. 

Avem o viziune de ansamblu foarte clară asupra derulării tuturor fazelor programului. 

Am putea spune că permanent stăm cu un ochi pe ceas si cu unul pe ceea ce se întâmplă în lumea voastră. 

Am făcut referire la programul nostru de lucru pentru ca voi toti să întelegeti că pentru oricine, inactivitatea, lipsa de obiective, lipsa de implicare, înseamnă stagnare, înseamnă regres si, în ultimă instantă, înseamnă moarte. Aceia dintre voi care aveti o părere contrarie ar trebui să vă reconsiderati atitudinea, căci în acest concept este implicată evolutia sau involutia viului. 

Ne-am întrebat de multe ori cam care ar fi conceptul vostru referitor la ajutorul pe care vă oferiti să-l acordati în legătură cu lucrările comune, pe care vi le-am anuntat. Există multi dintre voi care au răspuns la apelurile noastre si multi dintre voi lucrează cu multă dăruire pe calculatoare pentru a ne ajuta să tinem legătura cu voi, pentru a face shimb de informatii si pentru a-si ajuta cititorii să stie cât mai multe despre noi si despre intentiile noastre. Prin ceea ce postează, ei ajută lumea să înteleagă faptul că noi suntem chiar aici, în proximitatea voastră, si nu vă transmitem mesaje din adâncurile universului. 

Multi ne cer informatii mai precise despre arestările care se fac în lumea voastră si în care sunt vizati toti cei care au făcut sau aduc prejudicii societătii umane. 

Tot mai multi înteleg acum că noi v-am cerut cu insistentă ca prin organele voastre abilitate, să procedati la arestarea si condamnarea celor care lucrează împotiva interesului general. Această actiune este de maximă importantă, dacă tineti cont că retinerea acestor rău-făcători, împiedică fapte reprobabile viitoare, ceea ce se traduce prin diminuarea negativitătii si cresterea frecventei de vibratie a sistemului în care trăiti. 

Desi lucrurile nu se derulează într-un ritm prea rapid, apreciem că în viitorul imediat se vor produce importante accelerări în această privintă. Va veni un moment în care o mare parte a mass-mediei va publica, în toate tările, multele si ascunsele fapte de coruptie si de fraudă. 

Vă puteti imagina haosul care poate rezulta când marea masă a populatiei va întelege cât de vastă a fost reteaua de infractori, ce încrengături se află în această retea, cum sunt subordonate finantele, economia unui politic mafiotizat si transpartinic? Atunci veti întelege cui v-ati acordat votul, pe cine ati ales să vă reprezinte interesele si cât de multă dreptate avea acea minoritate pe care o blamati pentru încăpătânarea ei de a vă spune adevărul. 

Multi dintre cei incriminati si dovediti instigatori si făptuitori ai jafului si manipulării la scară mare, vor intra în panică si vor putea ceda nervos, trecând la acte necugetate. Din acest motiv, vă invităm să vă cresteti nivelul de observare asupra celor care vor trebui să dea socoteală, căci acestia nu se vor da în lături de la acte de maximă agresivitate.

Vă rugăm să ajutati la constientizarea necesitătii acetor arestări si la popularizarea lor pentru ca lumea să iasă din necunoastere. 


Sursa: aim.pro.tc

Toate drumurile duc la Raw Vegan


Toate drumurile duc la "Raw Vegan"

Traim o perioada de mari transformari, de mentalitate si stil de viata. Unii ne-am dat seama de asta mai demult, altii o fac acum, iar restul ramane de vazut ce o sa aleaga in viitor. 

Criza profunda prin care trece umanitatea vine cu necesitatea schimbarii de paradigme. Schimbare stringent necesara, ce vizeaza in ultima instanta supravietuirea noastra ca si specie. Se produce o miscare tot mai vizibila inspre simplu, natural si sanatos. Sanatate in toate sensurile: insanatosirea planetei, a oamenilor si a tuturor lucrurilor care au scapat de sub control si care au creat dizarmonie, boala si suferinta. 

De timpuriu am avut intuitia ca ceva nu merge bine, ca daca vrem sa fim fericiti lucrurile trebuie facute intr-un mod diferit. Am devenit astfel o cautatoare. Lipsindu-mi exemplele din jur am scormonit multi ani la rand bibliotecile, cautand raspunsurile in carti. Bibliotecile si librariile au devenit temple unde mergeam ca sa-mi gasesc Adevarurile. Am avut foarte multe intrebari si mi-a trebuit mult timp sa ajung la stadiul in care sa stiu cine sunt, spre ce sa ma indrept si care este rostul meu in aceasta lume. Dar asta este aventura spiritului prin care trebuie sa trecem fiecare dintre noi in parte.

Mi-am dorit inca din adolescenta sa imi cunosc latura spirituala, sa o descopar si sa o integrez in viata mea. Sa fiu mai mult decat un corp fizic, emotional sau mintea cu toate procesele ei cognitive. Tot ce exista in jurul meu si insemna spiritualitate atingea o corda sensibila care vibra in mine. Vibram, dar nu stiam sa-mi descifrez complexitatile. Eram ca un aisberg urias la care eram constienta doar de varful micut de deasupra apelor subconstientului. Asa a inceput explorarea. Am parcurs tot felul de scoli spirituale ca sa invat sa ma citesc. Acum, desi a fost un drum lung, sunt multumita de ceea ce-am aflat.

Primul impact cu ideea influentei hranei asupra corpului, mintii, emotiilor si spiritului, l-am avut in urma cu 23 de ani, atunci cand a inceput practica mea spirituala. Fiind avida de transformare, am urmarit sa respect indicatiile cel mai des intalnite in toate marile traditii spirituale ale planetei. Una dintre acestea se referea la hrana, la ce introducem in corp, la ce trebuie sa facem ca sa il curatam, pentru ca, se stie, exista o interdependenta intre corpurile noastre si tot ce facem in corpul fizic se reflecta in toate celelalte, la fel cum tot ce gandim se oglindeste in sentimente, starea de sanatate a corpului sau a spiritului. Si asa am intrat in laboratorul trupului meu, alchimizandu-l an dupa an, in cautarea "Pietrei Filosofale". Cum? Simplu, prin hrana. A fost o continua experimentare urmata de feedback-uri primite, din care mereu am avut cate ceva de invatat. 

Am sa sa schitez acum, desi este destul de dificil, etapele urmate de mine pe acest drum al hranirii corecte. Primul pas a fost renuntarea la carne. Am facut-o in primul rand din respect si iubire fata de animale. Educatia noastra nu ne permite sa ne alegem modul de viata, credintele, sau lucruri de baza cum ar fi hrana. Primim totul la pachet in momentul nasterii, un intreg cod moral si etic si o intreaga paleta de obiceiuri si traditii. Trebuie sa treaca mult timp pana cand reusim sa iesim din tot haosul creat in viata noastra, ca sa putem sa ne facem propriile alegeri, mai aproape de Adevar. 

Renuntarea la carne a venit cu multe beneficii imediate. Starea de sanatate s-a imbunatatit vizibil, am scapat de multe afectiuni cronice legate de metabolizarea unei hrane nepotrivite corpului uman, ca de exemplu: anexite, cistite, sinuzite, otite, dureri reumatismale etc., stare care s-a fixat in momentul in care am renuntat si la lactate si oua. Au fost momente mai intense de puritate a dietei, altele mai permisive, dar niciodata nu am mai mancat carne. In perioadele in care consumam lactate si oua sensibilitatea organismului era mai mare, imunitatea mai scazuta si anumite boli se reintorceau in viata mea. Am avut si perioade in care am urmat diete mai stricte, putand astfel constata efectele lor precise asupra mea.

Regimul Oshawa a fost o etapa plina de rezultate benefice. Am facut de foarte multe ori regimul nr.7 , cel in care mananci timp de 10 zile doar cereale: grau, orez, mei si hrisca. Apogeul a fost cand am mancat 8 luni de zile numai asa (10 zile regimul nr. 7 si 3 zile pauza, tinuta doar cu vegetale si fructe crude). Aceasta perioada a fost caracterizata de o sanatate perfecta, o minte care functiona la randament maxim, o stare de pace si armonie a sufletului si acces mult mai usor la stari elevate de constiinta.

Am testat si un regim preponderent cu alimente yang, experiment foarte interesant, in care am vazut cel mai spectaculos efectele alimentatiei asupra mintii si caracterului. Dupa 2 luni mintea mea a devenit foarte rationala, "masculina", aveam procupari stiintifice, citeam Einstein ca pe un roman la moda, devenisem justitiara si nu toleram, la modul activ, minciuna, meschinaria si nedreptatea. Eram combatanta si intransigenta. Moment in care mi-am dat sema ca am trecut de pragul echilibrului yin-yang si ca nimic nu este mai nepotrivit decat o femeie masculinizata. Asa ca am revenit la o alimentatie echilibrata si in scurt timp m-am armonizat din nou. Valoarea acestui experiment a constat in faptul ca am constientizat ce profund este impactul alimentatiei asupra noastra si ca intr-adevar suntem ceea ce mancam.

Am avut perioade de purificari intense ale corpului prin metode yoghine, ce constau in curatarea sistematica a colonului, perioade in care am avut grija sa mananc cat mai aproape de natural. Acestea mi-au dat o claritate foarte mare a perceptiilor spirituale si o ridicare a stachetei in toate planurile. 

Am avut perioade in care am testat pe mine sistemul Ayurvedic indian, genial si extrem de complex, insa nu am avut timp sa il aprofundez, dar ii cunosc valoarea si i-am vazut efectele.

Am mancat o perioada doar ovo-lacto-vegetarian cu hrana nepreparata termic. A fost un plus fata de mancarea gatita dar inca nu am ajuns la concluzia finala, nu am gasit ceea ce cautam. 

Cartiile care m-au ajutat foarte mult in acest demers au fost urmatoarele: "Hrana Vie" de Ernst Gunter "Studiul China" de Collin Campbel. "O terapie naturală eficientă pentru tratarea cancerului şi a altor boli grave" de Dr. Max Gerson, "Zen macrobiotic sau Arta întineririi si a longevitatii" de Georges Oshawa," Esti ceea ce mananci" de Gillian McKeith, "Dietă şi nutriţie. O abordare ayurvedică a alimentaţiei" de Dr. Rudolph Ballentine, "Postul cu sucuri naturale si detoxifierea" de Steve Meyerowitz, "Mananc deci slabesc" de Michel Montignac, "Germenii, mancarea miraculoasa" de Steve Meyerowitz si multe altele.

"Studiul China" a fost cartea care mi-a pus ordine in tot ceea ce am invatat pana la acel moment. A fost cartea care m-a facut sa inteleg pe deplin de ce nu sunt bune lactatele si ouale pentru fiinta umana. Este o carte deosebita, frumos scrisa si argumentata stiintific la un mod care te convinge odata pentru totdeauna.

Asa ca, dupa peste 22 de ani de cautari, am avut sansa sa imi gasesc dieta potrivita, cu care sa ma simt in acord total. Aceasta este Raw Vegan sau alimentatia vegana fara foc. Cand am ajuns la ea am ramas extrem de uimita cum de mi-a trebuit atat de mult timp ca sa o gasesc. A fost ca si cum mi-a luat cineva un val de pe ochi si am putut sa vad cu claritate adevarul. Spre deosebire de regimurile, dietele urmate pana acum, aceasta este cea mai blanda si naturala trecere si un stil de viata care poate fi urmat pentru totdeauna fara sa ai sentimentul ca ai pierdut ceva, ci, din contra, te simti onorat si incantat.

De un an si jumatate ma entuziasmez in fiecare zi de acest univers fascinant al abundentei naturale din farfuria mea. Am gasit o arta extrem de rafinata si savuroasa in stilul de preparare a mancarurilor raw vegan. Am schimbat totul fara nici o nostalgie, am reinvatat lucrurile cu mare bucurie. Recompensa este uriasa: sanatate perfecta, energie debordanta, sentimente frumoase, minte luminata, somn putin si bucurie. 

Intre salatele de fructe sau legume si fabuloasele deserturi raw vegan, care pentru unii reprezinta piesa de rezistenta al acestei diete, exista o intreaga lume. Privit din afara acest "regim" se rezuma la salate. Departe de adevar. Probabil ca acesta este motivul pentru care multa lume nu se apropie de el, pare plictisitor si lipsit de savoare. Acest mod de preparare a alimentelor presupune o perioada de invatare, deoarece este o arta, si ca orice lucru bine facut trebuie invatat, nu merge practicat dupa ureche.



In primul rand trebuie sa ii intelegi principiile. Trebuie sa intelegi ce construieste corpul si ce il darama, ce ii da viata si ce il imbolnaveste. Sa inveti cum sa asociezi intre ele grupele alimentare, deoarece nu orice se poate combina cu orice. In alimentatia obisnuita toate alimentele intra de-a valma in stomac si acolo incepe dezastrul, nu degeaba Seneca a spus: "Omul isi sapa groapa cu proprii lui dinti".

Exista o multitudine de fructe, legume, seminte, nuci, germeni, vlastari care se pot combina in multe moduri si pot sa rezulte infinite feluri de mancare. Apoape toate felurile de mancare gatita se pot realiza si prin aceasta metoda. Exista "lapte", "branzeturi", de care suntem atat de atasati in alimentatia normala, si aici. Se "gatesc" supe, aperitive, feluri principale, deserturi seducatoare, demne de o cofetarie pariziana, si aici. Exista orice dorim, doar sa devenim curiosi, sa cercetam si sa invatam. 

Prepararea alimentelor raw vegan este foarte simpla, pare o joaca de copil, este distractiva, incitanta si creativa. Nu te plictisesti niciodata. Daca nu esti gurmand, in momentul in care o gusti, nu mai ai nici o sansa, devii. Este cea mai gustoasa mancare care poate sa existe. De ce este asa? Pentru ca este hrana pentru care am fost programati, corpul nostru o recunoste si se bucura in mod natural de ea. 

Fiti curiosi si deschisi pentru schimbare. Viata este o mare aventura si e pacat sa nu experimentezi, macar din cand in cand, lucruri noi. Idei pentru stimularea creativitati in acest domeniu gasiti si pe blogul meu:

Sursa: roaim.co.nr

EVENIMENTE ! - COMFIRMARE A PROFETIILOR - 10 septembrie 2012


10 septembrie 2012

"În România se depun eforturi supranaturale ca să nu se întâmple nimic" - Pambuccian 


ING Bank: Presiuni din partea conducerii pentru influenţarea previziunilor de curs, conflicte de interese, bonusuri plătite angajaţilor prin firme off-shore (care nu plătesc impozite la stat), violarea reglementărilor internaţionale, membri ai conducerii care mint sub jurământ, în instanţă. Sunt doar câteva dintre acuzaţiile pe care fostul Director al Trezoreriei ING Bank Romania, Florin Cîţu, le-a făcut în legătură cu practicile băncii la care a lucrat până în martie 2011... 

Teoria ADN-ului "junk" este greşită. Proiectul internaţional ENCODE a ajuns la final, arătând că cel puţin 80% din genomul uman este funcţional: aceste lungi secvenţe de ADN, catalogate anterior drept "junk" (şi explicate până acum ca fiind rămăşiţe evolutive menite să "umple golurile" dintre informaţiile genetice importante, principale) sunt, de fapt, CRUCIALE pentru funcţionarea genomului uman, şi acţionează ca un fel de declanşatoare pentru activarea functionalităţilor oferite de secvenţele ADN "principale". 

Celule bionice: o echipă de cercetători din SUA a reuşit să cultive în laborator celule UMANE care au în structurile lor senzori electronici integraţi. Odată cu apariţia oficială a acestor "ţesuturi cyborg" şi publicarea informatiei în mass-media, probabil că se doreşte acreditarea ideii că este ceva normal să se creeze în viitorul imediat un tip de hibrid uman-electronic (similar cu aşa-numiţii "mici cenuşii" - rasă de extratereştri modificaţi genetic care se află în slujba reptilienilor), ceea ce este evident o idee tipic reptiliană. 


Sursa: aim.pro.tc

Decizia majoră prin care PUTIN securizează viitorul Rusiei

."Nimeni altcineva în toată lumea nu face politcă globală la fel de fără scrupule ca Putin, un om care a furat un inel de Super Bowl de la proprietarul New England Patriots, Bob Kraft, când aceştia s-au întâlnit în urmă cu câţiva ani în Rusia", scrie Brett Arends, jurnalist la Wall Street Journal şi MarketWatch.


Vladimir Putin
Vladimir Putin
Premierul rus Vladimir Putin consolidează rezervele de aur ale Rusiei cât de repede poate, înaintea uneia din cele mai importante transformări a ordinii mondiale din ultimele sute de ani, care ar putea fi marcată de conflicte de proporţii, potrivit portalului MarketWatch.

Potrivit organizaţiei Consiliul Mondial al Aurului, Rusia şi-a crescut de peste două ori rezervele de aur în ultimii cinci ani. Putin a profitat de criza financiară pentru a forma a cincea mare rezeervă de aur din lume în numai câţiva ani şi continuă să cumpere aur de circa 500 de milioane de dolari în fiecare lună. Investitori precum miliardarii George Soros şi John Paulson şi-au crescut, de asemenea, expunerea pe aur, însă Putin iese în evidenţă.

"Nimeni altcineva în toată lumea nu face politcă globală la fel de fără scrupule ca Putin, un om care a furat un inel de Super Bowl de la proprietarul New England Patriots, Bob Kraft, când aceştia s-au întâlnit în urmă cu câţiva ani în Rusia", scrie Brett Arends, jurnalist la Wall Street Journal şi MarketWatch. Aurul este cea mai lichidă rezervă în "vremuri tulburi sau chiar mai rele", afirmă Arends.
Cel mai important eveniment al timpurilor noastre nu este că guvernul Spaniei este falit. Este că Statele Unite, care au dominat economia mondială timp de mai multe generaţii, se află în relativ declin, se arată în articol.

Potrivit calculelor FMI, SUA ar urma să piardă până în 2017 statutul de cea mai mare economia a lumii, în termeni reali, ai puterii de cumpărare, în faţa Chinei. "Vom fi primii oameni în 200 de ani care vor trăi într-o lume care nu va fi dominată de Pax Americana sau Pax Britannica. O astfel de schimbare a gărzii nu este niciodată paşnică. Declinurile imperiilor Spaniei, Franţei şi Marii Britanii au fost toate însoţite de conflict. Declinul hegemoniei britanice a fost principala cauză care a dus la Primul şi la Al Doilea Război Mondial", afirmă jurnalistul.
S-ar putea ca actualul episod să se desfăşoare diferit comparativ cu cele din trecut. Poate China va trece la o societate deschisă şi respectarea legii. Într-o astfel de situaţie, nu există niciun motiv ca un investitor să deţină aur, scrie Arends. "Pe de altă parte, s-ar putea să intrăm într-o eră mult mai periculoasă a politicii forţei şi concurenţei internaţionale", avertizează articolul.Nu cu mult timp în urmă rezervele de aur se aflau în cea mai mare parte în posesia SUA şi a europenilor, care le-au acumulat în timpul secolelor în care au dominat lumea. Această situaţie începe să se schimbe, China, Arabia Saudită şi Rusia fiind acum în top 5 al deţinătorilor de aur. Ţările din vestul Europei au vândut, iar o înrăutăţire a crizei ar amplifica acest trend.
În cazul unor ţări emergente, aurul are o pondere scăzută în rezervele valutare. Astfel, China, în pofida achiziţiilor are doar 2% din rezervele valutare în aur. În cazul Rusiei, însă, procentajul este de 9%.
Aurul se află în scădere după ce a atins un maxim de circa 1.900 de dolari pe uncie în urmă cu un an, iar în prezent se află la circa 1.700 dolari. Declinul pare mai mare decât în realitate din cauza aprecierii dolarului în ultimul an. În euro, uncia de aur se situează la 1.343 euro, aproape de recordul de 1.356 euro stabilit în urmă cu un an.

Sursa:  REALITATEA.NET

SUPER-TERRA. Descoperirea UIMITOARE a astronomilor


O nouă exoplanetă asemănătoare Pământului, denumită "super-Terra", a fost descoperită de astronomii europeni în zona habitabilă - zonă din jurul unei stele în care viaţa ar putea fi posibilă - a stelei pitice roşii Gliese 163.

Super-terra, botezată de astronomi Gliese 163c
Super-terra, botezată de astronomi Gliese 163c / FOTO: Daily Mail

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul telescopului HARPS (High Accuracy Radial Velocity Planet Searcher) care aparţine Observatorului European Austral (OEA), informează dailymail.co.uk.

Noua exoplanetă se va numi Gliese 163c, are o masă de 6,9 ori mai mare decât cea a Terrei şi o perioadă orbitală de 26 de zile. Gliese 163c se învârte în jurul stelei sale, aflată la o distanţă de 49 de ani-lumină de Terra, în constelaţia Dorado.

Astronomii europeni consideră că "Gliese 163c ar putea fi de 1,8 - 2,4 ori mai mare ca Terra, mărimea planetei depinzând de structura ei majoritar telurică sau acvatică".

 Gliese 163c primeşte în medie cu 40% mai multă lumină de la steaua ei decât primeşte Pământul de la Soare, iar din acest motiv temperaturile de pe noua "super-Terra" sunt mai mari. Prin comparaţie, Venus primeşte cu 90% mai multă lumină de la Soare decât Pământul.

"Nu cunoaştem proprietăţile atmosferei lui Gliese 163c, dar, presupunând că aceasta reprezintă o versiune la scală a atmosferei terestre, atunci temperaturile de la suprafaţa acestei planete ar putea fi în jur de 60° Celsius", au precizat cercetătorii europeni.

Cele mai complexe forme de viaţă de pe Terra - plante, animale şi chiar oamenii - nu pot să supravieţuiască la temperaturi care depăşesc în mod constant valoarea de 50° Celsius. Însă, această temperatură şi chiar valori mai mari pot fi suportate cu bine de multe alte organisme terestre care sunt obişnuite să trăiască în condiţii extreme.

Cercetătorii europeni au descoperit o a doua exoplanetă în acelaşi sistem solar, mai mare, denumită Gliese 163b, care orbitează mult mai aproape de steaua ei, la o perioadă orbitală de nouă zile. O a treia planetă, a cărei existenţă nu a fost deocamdată confirmată, ar putea orbita în acelaşi sistem solar, dar la o distanţă mult mai mare.

Cele două exoplanete din sistemul Gliese 163 au fost descoperite de echipa de savanţi coordonată de Xavier Bonfils, profesor la Universitatea Joseph Fourier din Grenoble şi cercetător la Institutul de Planetologie şi Astrofizică din Grenoble. La această descoperire au contribuit şi savanţi din Franţa, Germania, Portugalia, Elveţia şi Belgia.

În prezent, şase exoplanete potenţial locuibile prezintă asemănări mari cu Terra. Cele şase exoplanete sunt: Gliese 581g, Gliese 667C c, Kepler-22b, HD 85512b, Gliese 163c şi Gliese 581d.

Sursa:  REALITATEA.NET

Cutremur de 4 grade pe Richter în Vrancea. L-aţi simţit?


CUTREMUR ÎN VRANCEA: Un seism cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter a avut loc, duminică, la ora 22.53, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului. Un alt seism, de 3.4, a avut loc în această noapte la ora 3.00.

Cutremur moderat în Vrancea
Cutremur moderat în Vrancea
CUTREMUR ÎN VRANCEA: Potrivit datelor publicate pe site-ul institutului, seismul s-a produs la 145 de kilometri adâncime. Tot duminică, la ora 21.42, un alt seism, de 2,8 grade Richter, s-a produs în Vrancea, la 124 de kilometri adâncime. Cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti. In ultimele 10 zile, in regiunea Vrancea s-au mai produs alte 2 cutremure subcrustale cu magnitudini de peste 3,5 grade, in afara celui din aceasta seara. In seara zilei de 31 august, la ora locala 23h22min s-a produs un cutremur subcrustal in Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU, la adancimea de 127 km si cu magnitudinea de 4,2 grade. Al doilea seism s-a produs in seara zilei de 4 septembrie, la ora 20h39min (timp local); epicentrul acestuia a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-LOPATARI, adancimea focarului fiind de 122 km; seismul a avut magnitudinea de 3,8 grade.
Cutremurul din Vrancea nu este unul deosebit pentru România, susţin specialiştii. Directorul ştiinţific al INFP a declarat recent la Realitatea TV că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor. "2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.
Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.
Fostul director al Institutului de Fizică a Pamântului, Gheorghe Mărmureanu, susţine că nu se aşteaptă, în perioada următoare, la un cutremur de mari proporţii în România, dar se vor resimţi unele de intensitate medie."România va avea parte de cutremure în perioada următoare, dar nu mai mari de 7 grade pe scara Richter, pentru că la noi magnitudinea critică este de 7 grade. Vor fi cutremure de şase grade sau de şase şi ceva. Ne vor zgâlţâi, dar nu murim. Consider că nu vor fi cutremure catastrofale în perioada următoare şi nu mă refer numai la 2012, ci pe o perioadă mult mai mare", a declarat recent Gheorghe Mărmureanu.
În privinţa marelui cutremur, profesorul Mărmureanu a spus că-l aşteaptă prin 2040. "Despre partea asta a Europei vorbim după 2022. Avem analize care arată că nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal în România decât peste mult timp, prin 2040, dar până atunci să trăim noi" a mai spus profesorul Mărmureanu.

Sursa:  REALITATEA.NET

Demascarea mitului colesterolului


Demascarea mitului colesterolului
Colesterolul a avut parte de multă publicitate negativă în ultimul deceniu deoarece este considerat motivul care stă în spatele atacurilor de cord şi a bolilor arteriale.
Modificând puţin informaţiile, companiile farmaceutice care produc medicamentele ce reduc nivelul colesterolului şi-au protejat industria şi afacerile de peste 34 de miliarde de dolari anual, prezintă Naturalnews.com.

       Unul din cele mai dăunătoare mituri din istoria medicală

 Colesterolul a fost acuzat pentru dezvoltarea afecţiunilor cardiace, însă inflamarea este adevăratul vinovat. Atunci când corpul experimentează o reacţie inflamatoare din cauza unei răni, sistemul organismului răspunde prin obstrucţionarea vaselor sanguine, îngroşarea sângelui şi declanşarea multiplicării celulelor pentru a repara daunele.
Colesterolul este produs deoarece celulele au nevoie de acest alcool organic pentru a se putea forma. Placa vasculară se creează atunci când o arteră afectată trebuie reparată. Atunci când un individ se află într-o stare cronică de inflamare, riscul unei presiuni arteriale mari şi al unui atac de cord creşte.
Doctorul Jonny Bowden şi cardiologul Stephen Sinatra spun: “Noi credem că o combinaţie ciudată între informaţii eronate, studii îndoielnice, lăcomia corporatistă şi un marketing înşelător au complotat pentru a crea unul din cele mai dăunătoare mituri din istoria medicală, şi anume că afecţiunile cardiace sunt provocate de colesterol”.
În urma revizuirii informaţiilor oferite de numeroase studii, Bowden şi Sinatra au descoperit că nivelul colesterolului nu este un indicator potrivit pentru atacurile de cord: jumătate dintre persoanele care au suferit un infarct au un nivel al colesterolului normal, jumătate din cei cu un colesterol mare au inimi sănătoase, iar menţinerea unui nivel scăzut al colesterolului are puţine beneficii. Studiul cardiac Framingham,care a început în 1948 şi continuă şi în ziua de azi, arată în mod distinct că cei care au trăit cel mai mult au făcut parte din categoria celor cu un colesterol mare.

      Studiul Lyon “al inimii dietetice”

Un alt studiu oferă dovezi clare referitoare la rolul pe care îl are alimentaţia în ceea ce priveşte sănătatea inimii. La începutul anilor ’90, cercetători din Franţa au decis să observe efectul pe care regimuri alimentare diferite îl au asupra afecţiunilor cardiace.
La acest studiu au participat două grupuri de bărbaţi cu un risc mare în ceea ce priveşte dezvoltarea unor probleme cardiace. Cu toţii au supravieţuit, deşi fiecare dintre ei avea un nivel al colesterolului mare şi stiluri de viaţă stresante.
Un grup a fost rugat să adopte un regim alimentar sărac în grăsimi şi colesterol, iar al doilea grup au urmat o dietă mediteraneană, bogată în peşte, acizi graşi omega-3, legume şi ulei de măsline.
Studiul s-a încheiat mai devreme deoarece rezultatele obţinute la cei care au adoptat dieta mediteraneană au fost uimitoare. Participanţii din această categorie au înregistrat o scădere cu până la 70% a atacurilor de cord fatale, deşi nivelul colesterolului lor a rămas la acelaşi nivel pe parcursul întregului studiu. Pur şi simplu au încetat să mai moară.
“Tragedia constă în faptul că am ignorat adevăratele cauze ale bolilor cardiace, deoarece toată atenţia noastră a fost îndreptată spre colesterol. Problemele inimii apar din cauza inflamării, oxidării, stresului şi a zahărului, lucruri pe care le putem controla prin alimentaţie, suplimente sau prin schimbări ale stilului de viaţă, soluţii care nu au costurile sau efectele secundare ale medicamentelor farmaceutice”, concluzionează Bowden.

Autocunoasterea te elibereaza!!!


Recunoaste-te drept copil al Meu, fii independent chiar de tine si de toti oamenii si
vei fi liber.
Prin el singur, omul nu poate realiza nimic. Ceea ce poseda, ceea ce castiga, aceea sunt Eu.
Vezi, Eu Ma daruiesc pe Mine, Eu Sunt totul în toate, si în aproapele tau. Eu Ma daruiesc tie si prin mijlocirea
oamenilor care te iubesc si care au preluat sarcina îngrijirii tale în aceasta viata.
De aceea, nu cere de la nici un om bunuri si bani. Primeste cu recunostinta ceea ce ti se da si vezi în aceasta
prezenta Mea ca daruitor.
Nu risipi ceea ce primesti. Tine masura în toate si cu toate, caci ceea ce ti s-a dat, prin al doilea si al treilea, aceasta vine de la Mine.
Eu îti slujesc prin intermediul aproapelui tau, prin soare, luna si stele îti slujesc Eu tie, prin domeniile naturii iti slujesc Eu tie. Primeste cu recunostinta ceea ce ti se da, caci tot binele si dragostea sunt de la Mine.
Eu am grija de tine zi si noapte. Eu veghez asupra ta, copilul Meu, caci Eu, Tatal tau, te iubesc.
Vezi tu, copilul Meu, cine Mi se încredinteaza Mie, acela primeste. Nu lua ca de la sine înteles nimic din ceea ce primesti. Administreaza bine ceea ce posezi. Considera-te doar ca un copil caruia i s-a facut un cadou! Nu acumula darurile Mele.
Eu am grija, Eu daruiesc, Eu ajut, Eu vindec. Recunoaste-Ma pe Mine în toate si primeste-le pe toate cu recunostinta, chiar daca ti se pare dureros în momentul de fata. Sa stii, prin suferinta se maturizeaza multe suflete.
Înfaptuieste legea Mea, care este totul, si atunci primesti, cu adevarat, din plin. Cine este lacom dupa darurile Mele, le acumuleaza si le considera ca fiind proprietatea sa, le tine si spune: “eu, eu, eu, doar eu, totul pentru mine!” – acel copil va pierde, candva, totul si va sta în fata Mea ca un cersetor.
Vezi tu, aceasta este lipsa de libertate, aceasta înseamna ca sufletul este legat, este încatusat. Prin legea cauzei si a efectului vor saraci aceia care traiesc în egoism, care se gandesc doar la ei însisi, acei care isi apara ceea ce este daruit de Mine si vor sa posede si mai mult. Ei vor pierde totul, li se va lua totul, prin legea semanatului si a recoltei.
Fiecare suflet trebuie, candva, sa se cunoasca pe sine, în toata goliciunea si
despuierea, sa cunoasca micul sau eu-iluzoriu, care trebuie sacrificat pentru a deveni liber cu adevarat în Mine, Dumnezeul liber, eternul Daruitor, care este totul în toate.
 (Extras din cartea ”Cuvinte ale Tatalui adresate si tie”, Revelate, din Spiritul lui Dumnezeu, prin Gabriele din Wurzburg, editura Viata Universala)
©  Viata Universala

Noua metafizica - Despre religie si guvern


" Acum, atat ideea de religie si intr-o masura ideea de guvern, sunt create ca si o consecinta a acestei separari, pornind de la ideea ca pot fi create si perpetuate povesti si concepte, care nu au legatura cu legatura care exista intre lucruri, ci cu acele aspecte care pot fi ascunse, separate si judecate. Asadar, indivizii au creat un ciclu, prin care si-au oferit puterea celor care puteau sa ii protejeze, fata de lucrurile pe care acestia din urma le-au creat, fata de care oamenii nu puteau sa stie daca sunt adevarate sau nu. Veti descoperi ca acest scenariu s-a repetat in diferite forme, de-a lungul acestui ultim ciclu de 25.000 de ani.

Chiar si in momentul aparitiei unor constiinte mai ample din alte dimensiuni, cum ar fi de exemplu Constiinta Cristica, ciclul separarii era atat de complet, incat aceste aparitii nu au fost intelese. Mesajele care au fost oferite, gravitau de obicei in jurul ideii ca fiecare individ era asemanator constiintei Cristice, ca era constiinta Cristica. Cu toate acestea, ciclul separarii a imprimat un obicei atat de adanc in mentalitatea voastra, fortificand si intarind mentalitatea intr-o asemenea masura, incat singura maniera prin care au putut fi auzite acele mesaje, era de a ceda puterea individului si de a deveni adepti mai degraba decat persoane care practica invataturile, adepti mai degraba decat lideri.

Intelegeti ca, Constiinta Cristica nu a dorit niciodata sa fie un lider, sau sa conduca. El a dorit sa fie o reflexie prin care acel individ, adica Iisus, sa reflecte ideea ca fiecare individ este o extensie, sau daca doriti, un fiu sau o fiica a lui Tot Ceea Ce Este, sau Dumnezeu.

Fiti constienti de faptul ca toate ideile pe care voi le numiti religie, care urmaresc sa considere ca oamenii au nevoie de a fi condusi, ca ei valoreaza mai putin decat ideea de divinitate, ca ei pot fi judecati prin prisma ideii de divinitate, toate sunt separari in interiorul lui Tot Ceea Ce Este. Aceste idei pe care voi le numiti religie, au legatura cu cedarea puterii pe care o aveti unor indivizi, care fie prin sentimentul neajutorarii, frica, judecata sau preamarire de sine, ar dori ca voi sa le sustineti sentimentul de a avea putere, in mijlocul unor sentimente inconstiente de lipsa a puterii, pe care acesti indivizi le au. Ideile sunt perpetuate, deoarece acesti indivizi au convingerea ca ei sunt lipsiti de valoare si nu sunt o parte integranta, separati de divinitatea care este dreptul lor, care este dreptul fiecaruia, de a stii cine este cu adevarat el sau ea. Asadar, voi veti descoperi ca aceaste conglomeratii si multitudinea de religii, mereu vor fi un rezultat natural al confuziei care se manifesta ca urmare a separarii fata de Tot Ceea Ce Este, fata de care sinele stie ca este conectat. "