luni, 10 septembrie 2012

Cutremur după cutremur în Vrancea în ultimele zile


Un cutremur cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter a avut loc, duminică, la ora 22.53, în Vrancea, informează Institutul Naţional pentru Fizică a Pământului, citat de Mediafax. Un alt cutremur a avut loc tot azi şi alte două în ultimele zece zile.

Cutremur în Vrancea
Cutremur în Vrancea / FOTO: cutremur.net

Potrivit datelor publicate de INCDFP, cutremurul a avut epicentrul in Muntii Vrancei (45,72 grade latitudine Nordica, 26,36 grade longitudine Estica), la o distanta de circa 21 km de COVASNA si la 9 km Sud-Est de COMANDAU, informează portalul cutremur.net.

Cutremurul a avut loc la adancimea de 145 km, iar magnitudinea a fost de 4,0 grade pe scara Richter. Intensitatea miscarii seismice in zona epicentrala a fost de III grade pe scara Mercalli. Cutremurul nu a fost resimtit la Bucuresti.

Tot duminică, la ora 21.42, un alt seism, de 2,8 grade Richter, s-a produs în Vrancea, la 124 de kilometri adâncime. 

In ultimele 10 zile, in regiunea Vrancea s-au mai produs alte 2 cutremure subcrustale cu magnitudini de peste 3,5 grade, in afara celui din aceasta seara. In seara zilei de 31 august, la ora locala 23h22min s-a produs un cutremur subcrustal in Vrancea, Muntii Buzaului, zona SIRIU, la adancimea de 127 km si cu magnitudinea de 4,2 grade. Al doilea seism s-a produs in seara zilei de 4 septembrie, la ora 20h39min (timp local); epicentrul acestuia a fost localizat in Muntii Vrancei, zona NEREJU-LOPATARI, adancimea focarului fiind de 122 km; seismul a avut magnitudinea de 3,8 grade, notează cutremur.net.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu