vineri, 18 noiembrie 2011

Planeta lipsa

Intre Marte si Jupiter exista o masa imensa de milioane de asteroizi care impanzesc cerul. Sunt oare resturile unei planete disparuta in urma cu milioane de ani? Iata ce se intreaba astronomii. Oare aceasta planeta a fost locuita de fiinte inteligente? A explodat cumva ca urmare a unei catastrofe nucleare?
Un lucru este sigur: intre Marte si Jupiter se invart mini-planete de roca in jurul Soarelui. Acesti asteroizi sunt cu miile. Cel mai are dintre ei, Ceres, are peste 1000 km în diametru, adica a 12-a parte din Terra si o miime din greutatea sa. In 1696 matematicianul german Johann Titius a remarcat faptul ca exista o anume relatie numerica intre distantele planetelor de Soare. Ideea lui a fost prelauta si populatizata de Johann Bode. Imaginati-va o serie de cifre de 1 si 2 ca fiind excluse si care vor fi dublul cifrei precedente; 0, 3, 6, 12, 24, 48, 96, etc. Se adauga 4 la fiecare cifra. Noua cifra este: 4, 7, 10, 16, 28, 52, 100. Daca distanta de la Pamint la Soare corespunde valorii 10 o putem decupa in 10 unitati, Mercur si Venus se vor situa precis in pozitia 4 si 7 din acest decupaj. Marte va fi la 15, adica foarte aproape de 16, Jupiter la 52 si Saturn la 95 mereu foarte aproape de 100.
Jocul este destul de surprinzator, dar este si mai mult atunci cind ne intrebam de ce nu este nimic la pozitia 28 a decupajului facut de Titius Bode… In 1800, un grup de astonauti din Lilienthal, in nordul Germaniei a cazut de acord sa traseze pe cer planeta lipsa din pozitia 28. Este o prima tenativa de politie astronomica! Astrologul sicilian, Giuseppe Piazzi a descoperit Ceres, un an mai târziu. Miscarea acestui astru este invizibila cu ochiul liber si numai deplasarea sa luminoasa, noaptea, pe cer a permis de a se detecta.
In 1802 a fost localizata o a doua planeta minuscula intre Marte si Jupiter, de catre Wilhelm Olbers, care a botezat-o Pallas. Dupa el, planeta ar fi fost candva mare, insa a explodat in mai multe bucati. Dupa cinci ani s-au observat alti patru asteroizi in aceasi zona. Al cincelea va fi descoperit citiva ani mai tarziu. La sfarsitul secolului XIX, astronomii, care dispuneau in sfarsit de telescoape uriase au detectat 12 noi mini planete intre Marte si Jupiter. Astazi se cunosc 2-3000, iar numarul lor total este estimat la cateva sute de mii, care se numesc centura de asteroizi.
Este curios insa faptul ca ea se gaseste acolo unde a prevazut Titus Bode ca s-ar gasi o planeta. Teoria lui Olbers este deci reala? Acesti asteroizi provin cu adevarat de la explozia unei planete? O lume disparuta? Unii oameni de stiinta cred ca ea ar fi putut intra in coliziune cu Jupiter. Altii ca s-ar fi putut disloca prin impactul cu o cometa. Sau ca gravitia masei lui Jupiter ar fi putut smulge fragmente din aceasta planeta.
Alta ipoteza: planeta ar fi putut diparea din cauza unui suflu venit din interior. S-a sugerat, mai exact, ca apele oceanelor sale s-ar fi putut devarsa brutal asupra miezului in fuziune, facind sa explodeze ansamblul, de genul unui vulcan sub-marin care explodeaza atunci când oceanul se deverseaza pe lava arzanda si se transforma in vapori. Academicianul rus Sergei Orloff i-a dat acestei planete numele de Phaeton. In mitologia greaca, Phaeton este fiul zeului Soare, deci isi permite de a conduce putin mai repede carul. In final, el ataca Terra si zeii, pentru a salva oamenii, decid sa il distruga.
Sursa: Enigme

Pe afara se intampla lucruri

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Occupy Wall-Street a fost transformata, ieri, in Evacuati Wall Street si protestatarii aferenti. S-a lasat cu violente si cu arestari. Vreo 250. Din cei circa 20.000 de manifestanti. Americanii lupta, desigur democratic, unii impotriva altora. Pentru ca bancile sunt sfinte si nu trebuie atinse. Mai bine sa se bata intre ei, sa mai povesteasca despre un atentat esuat cu arma provenind din Romania la viata primului american… decat sa se ia cineva de banci. Le stiti sensibile. Ideea e sa nu le atingi nici cu o floare. La ei merge cu foarte multi bani. Cum are un stat o problema… top si bancile. Pana cand… bancile ajung sa detina statele. Prin urmare refuzul politicienilor de a merge la cauza problemelor este justificat. Cum sa-ti lezezi sponsorii?
Daca pana acum as fi zis ca monopolul lipsei de diplomatiei e detinut de Romania, astazi am aflat ca nici SUA nu se simte mai bine. Are un
Secretar la Aparare care da din casa. In sensul ca nu ocoleste situatia dupa copac, ci tranteste direct ce a auzit prin casa. Prin Casa Alba. Astfel, aflat intr-o vizita de lucru la un santier naval unde se contruiesc submarine nucleare, a povestit presei pe cine considera SUA inamic: Iran, Coreea de Nord, atacurile pe internet. Dar si China si India. Asta in conditiile in care relatiile americano-chineze sunt deja tensionate, dar nerecunoscute pe fata ca atare. A intervenit rapid unul dintre insotitorii secretarului de stat, a balmajit ceva prin care nici nu l-a contrazis pe sefu’, dar nici dreptate nu i-a dat. Ma credeti sau nu, sunt usurata. Si altii au gafeorii lor, nu e Romania detinatoarea recordului absolut.
Apropos de
China- tocmai a cerut SUA sa ii respecte drepturile in Asia de Est. mai precis… sa nu cumva sa se bage in disputa legata de Marea Chinei de Sud. Dar in rest e bine, stim deja ca sunt prieteni si orice alta interpretare este exclusa.
Dar poate o fi mai bine prin Europa. Prima stire care ma loveste este cea a protestelor violente din
Atena, Grecia. Lozincile au fost cele uzuale de cand cu globalizarea: “afara cu FMI si UE!”. Si cum n-au fost decat vreo 15.000 de greci si niste sticle incendiare in zona parlamentului… rezulta ca grecii au serbat Revelionul mai devreme. Cum altfel am putea explica tipetele, fortele de ordine, oamenii din strada si scanteile de la sticlele incendiare?
Presedintele francez participa astazi la nu stiu ce intalnire in orasul Avignon. Motiv pentru fortele de ordine sa desfasoare efective impresionante de paza si protectie. Ba chiar mai mult, inainte de sosirea lui Sarko strazile au fost
curatate de oamenii strazii si de romani. Pe langa faptul ca metoda e comunista (asa se ascundeau si atunci tarele sistemului inaintea vizitei unui inalt oficial)… mai aflam si ca romanii sunt asimilati cu oamenii strazii. Nimic nou sub soarele frantuzesc. Sarko ori are ceva cu noi, ori are altceva. Cum ar fi… dreptate. Sau nu, dar deja e prea tarziu sa mai protestam. Campania publicitara negativa si-a facut deja efectul.
In
Japonia niste angajati ai Ministerului Mediului au aruncat pe un teren viran niste sol contaminat cu radiatii de la Fukushima. In vederea testarii. Numai ca un localnic s-a sesizat si a trimis la analiza o mostra de sol. Si a rezultat ca nivelul de radiatii e cam ca la Tokyo. Motiv pentru ca angajatii cu pricina sa fie sanctionati iar ministrul… sa nu-si dea demisia. Dar sa anunte ca va renunta, pentru restul mandatului, sa-si incaseze salariul ministerial. Finantandu-se probabil numai din cel de parlamentar. Cam asta inseamna onoare. Chiar daca nu tu, ca ministru, ai facut pocinogul, iti asumi o parte din vina. Deoarece esti seful acelor angajati. Daca ar fi sa fac niste paralele intre Romania si Japonia as spune probabil ca ambele tari au poluare. Numai ca la capitolul sanctiuni drumurile se despart: romanii isi pastreaza jobul, salariile si tupeul, in timp ce japonezii isi sisteaza singuri retributia sau chiar… tiii, ce chestie!… demisioneaza. Asa cum s-a mai intamplat in istoria acestui stat. Data viitoare cand oficialii Romaniei vor mai vorbi despre responsabilitate, onoare si alte concepte intangibile lor, sa se abtina. Jignesc tarile care chiar practica principialitatea.
In rest… planeta e in vrie. Numai Romania rezista. Pentru ca a fost deja redusa la tacere de conducatorii sai post-revolutionari.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Este descris in Biblie un razboi total intre Rusia si Israel ?

[...]Se spune ca Biblia contine nu doar relatari ale unor evenimente istorice si religioase care au avut loc in lume si in Orientul Mijlociu,dar si multe profetii.Una din aceste profetii este cea privind inceputul unui razboi mondial.Dar oare cine sa fie?Adica,cine impotriva cui?
Una din aceste profetii apare in vechiul Testament,in Iezechiel,capitolul 38:


“2.Fiul omului,intoarce-ii fata spre Gog din tara lui Magog,regele lui Ros,al lui Mesec si al lui Tubal,prooroceste impotriva lor,
3.Si spune:Asa graieste Domnul Dumnezeu: Iata,Eu sunt impotriva ta,Gog,rege al lui Mesec si al lui Ros si al lui Tubal!
4.Te voi prinde,voi pune zabala in falcile tale si te voi scoate pe tine si toata oastirea ta,caii si calaretii stralucit imbracati,ceata mare cu platose si cu scuturi,toti inarmati cu sabii.”(Iezechiel 38:2-4).


Cine ar fi aceste teritorii:Ros ,Mesec si Tubal? Daca vom citi din acelasi Iezechiel,vom observa ca sunt teritorii la nord de Israel.

“Si vei pleca de la locul tau,din hotarele de la miazanoapte,tu simulte popoare impreuna cu tine,toti calari pe cai,tabara mare si ostire nenumarata!”(Iezechiel 38:15);
“Te voi ademeni si te voi atrage,te voi scoate din hotarele de la miazanoapte si te voi aduce in muntii lui Israel!”(Iezechiel 39:2).
Invatatorul everu Gesenius (1786-1842),studiind cu atentie Biblia,spune ca “Ros” nu e altceva decat teritoriul actual al Rusiei iar “Mesec” este Moscova.”
Daca Biblia are dreptate si aceste profetii sunt adevarate,atunci acest lucru inseamna ca va avea lo un razboi de proportii intre Israel si Rusia .Vi se pare un lucru prea SF? Nu acelasi lucru il credea si Generalul evreu Moshe Dayan care declara in 1968,dupa razboiul de 6 zile cu arabii din 1967,ca “urmatorul mare razboi nu va fi cu arabii ci cu rusii”.
 De ce ar invada Rusia Israelul? Motive ar fi .Unul ar putea constitui in interventia Rusiei in apararea Iranului,in cazul in care statul arab ar fi atacat de Israel din cauza programului nuclear.Un altul ar putea fi dorinta Rusiei de a prifita de declinul Statelor Unite astfel Moscova impunandu-se in Orientul Mijlociu si deci detinand controlul resurselor petroliere din zona.
Timptul insa este cel care va dezvalui totul…

Trezirea Constiintei din perspectiva Neurostiintei

 


Trezirea Conştiinţei din perspectiva Neuroştiinţei
Trezirea Constiintei din perspectiva Neurostiintei este o prezentare din care veti afla aspecte pline de mister legate de creierul uman, despre emisferele cerebrale si despre modul in care noi percepem realitatea.


Sursa: www.perfect-mind.com

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Megatsunami = Gee Gee

Este o alerta lansata de mai multi oameni de stiinta privind lipsa de vigilenta a autoritatilor privind supravegherea elementelor susceptibile de a provoca un Gee Gee (adica un Global Geophysical Event). Un tsunami este cauzat de cutremure de pamant in timp ce un megtsunami de o combinatie de cutremure de pamant si de miscari ale faliilor sau chair de un vulcan, dar si de caderea unui meteorit in ocean.
Atunci cand oamenii de stiinta au inteles ca un megatsunami ar putea fi provocat prin caderea de roci importante, au inceput sa caute in ce loc, pe planeta, s-ar putea produce asta. Geologii au concluzionat ca ar trebui supravegheate insulele vulcanice. Aceste insule sunt formate printr-o acumulare de lava care se raceste si se solidifica. Cum ele sunt constant erodate de miscarea oceanica, sunt de natura mai de graba instabila si pot sa se scufunde. Indicii geologici demonstreaza ca acum mai multe secole, vulcani intregi au cazut provocand tsunami teribile. Cum a fost cazul insulei Oahn, in apropiere de Hawaii. O parte din faleza s-a prabusit in ocean. Si nu vorbim aici de o simpla cadere de pietre. Urmele geologige arata ca partea care s-a desprins din faleza ar fi trebuit sa reprezinte de 10 ori volumul Everestului. Atunci s-a format un megatsunami care a lovit ucigator coasta de vest a Americii. Acest tip de Gee Gee ar fi putut distruge candva miticul continent Atlantida.
In acest moment este vizata insula La Palma din Canare. Oamenii de stiinta elvetieni s-au dus acolo pentru a studia activitatea vulcanica a acestei insule care poseda doi vulcani. Unul dintre ei este acum stins dar al doilea, Cambre Viega, este activ si foarte instabil. In timpul ultimei sale eruptii, in 1949, geologii au notat ca s-a format o fisura de 4 metri largime pe o distanta de 2 kilometri. Asta inseamna ca atunci cand el va erupe din nou, de exemplu, o parte din vulcan, o jumatate de miliard de tone de roci ameninta sa se prabuseasca in ocean.
Oamenii de stiinta prevad ca se va forma un megatsunami al carui prim val, cel mai slab, va avea o inaltime de 650 de metri. Megatsunami-ul va fi apoi impins de propria sa energie cu o viteza de 720 km/h pana la coasta de est a SUA. In opt ore acest megatsunami va fi traversat Oceanul Atlantic si va inunda toata coasta americana, va inghiti orasul Miami, o parte din Boston si din New York.
Sursa: Enigme

OZN-uri in Turcia

La 1 noiembrie 2002, patru avioane de linie au intalnit simultan o flotila de OZN-uri deasupra orasului Afyon din Turcia. Conform marturiilor scrise si verbale ale pilotilor si echipajelor avioanelor, erau 10-15 OZN-uri in formatie.
Echipajele a doua avioane au remarcat initial extraordinarul spectacol inaintea decolarii. La ora 5.30 dimineata intre orasele Afyon si Yalova, la o altitudine ce se situa intre 6000 si 11000 de metri, pilotul Yilmaz Atli si co-pilotul Bulent Demirturk care conduceau un Boeing 737 al companiei Sun Express Air, in directia Germania, au observat o lumina stralucitoare in inaltul cerului. OZN-ul devenea din ce in ce mai stralucitor pe masura ce se apropia dar nu a fost niciodata detectat de radar. Imediat el s-a divizat in 10-15 parti inainte sa dispara undeva in jos. OZN-ul a fost fotografiat.
Sursa: Enigme

Ce stie NASA despre 2012 si nu spune ?

In ultimul timp, zeci de profetii apocaliptice ne bombardeaza din toate partile. Provenind din medii academice sau nu, numeroase persoane ( sa spun personalitati?) se intrec in fel de fel de ipoteze si pareri, despre cam ce ar urma sa se intample omenirii si planetei Pamant in viitorul apropiat.
In spiritul celor de mai sus, academicianul Alexei N. Dmitriev lanseaza o teorie noua conform careia Pamantul asa cum il stim acum, va suferi transformari majore fizice si spirituale iar rasa umana va face un salt colosal in dezvoltarea si evolutia sa fizica si spirituala. Pana acum, nimic extraordinar… Scrieri ale vechilor civilizatii , mediumi celebri si oameni de stiinta spun acelasi lucru .
Ce aduce nou aceasta teorie ? “ Ziua Judecatii de Apoi”, denumirea sub care este cunoscuta , este impartasita si de NASA, desi pastreaza o tacere stranie despre eventualele evenimente care se vor petrece spre sfarsitul anului 2012. Conform comunicatelor facute cand si cand (si doar cand atentia intregii lumi este distrasa de un breaking news J) ne indreptam spre o catastrofa solara majora cu efecte dramatice asupra planetei noastre.
Alexei Dmitriev (care marseaza sau nu !!!) aduce la cunostinta ca, foarte curand, Pamantul , Soarele si toate planetele din sistemul nostru solar, vor intra intr-un nor de energie de origine necunoscuta iar acest lucru ar explica o serie de anomalii recente şi cauza unor evenimente petrecute in ultima perioada. Acest nor conţine atomi de hidrogen şi heliu şi temperaturi de peste 6000 ° C, si este inconjurat de un camp magnetic foarte puternic.
Moartea misterioasa a nenumarate animale, schimbarea polilor, topirea din ce in ce mai agresiva a ghetarilor, furtunile solare extrem de puternice, cresterea fenomenelor meteo extreme, variatia inexplicabila a temperaturilor pe glob, cresterea activitatii seismice si vulcanice, cauzate de misteriosul nor de energie nu ar fi necunoscute organizatiei spatiale NASA.
“ Orice fel de pregatire a omenirii este practic imposibila. S-a ales tacerea, nu numai pentru a preintampina eventuale actiuni de nesupunere la ordinea si ierarhia actuala dar cum ar putea explica ei sau oricare alta organizatie guvernamentala, schimbarile incredibile ale fiecarui aspect fundamental din viata noastra? ”, comenteaza dr. Alexei N. Dmitriev.
Oamenii de stiinta au acceptat faptul ca la intersectia a doua mari probleme: deteriorarea campului magnetic al Pamantului in timpul schimbarii polilor solari prezisa pentru 2012, exista un motiv de ingrijorare cu cat ne apropiem mai mult de acest an. Iata si explicatia acestora:In regiunea din jurul planetei noastre care ne apara de furtunile solare, s-au descoperit doua fisuri mari in magnetosfera Pamantului. In 2012 cand se vor inversa polii Soarelui ( si nu ai Pamantului cum gresit se spune pe multe site-uri), vor avea loc masive furtuni solare care vor afecta Pamantul intr-un mod devastator.In mod normal aceste furtuni solare nu ar trebui sa afecteze Pamantul, dar datorita acestor fisuri descoperite in campul magnetic, violente radiatii solare si electromagnetice vor cauza numeroase probleme vietii cotidiene (Ex: dezactivarea satelitilor de comunicare, a telefoanelor mobile, radiatii cu efecte nocive asupra oamenilor, etc).Deasemenea, Pamantul care va absorbi radiatiile si energiile suplimentare cauzand schimbari in interiorul acestuia, va redisipa aceste energii , formandu-se noi vulcani, activarea celor vechi si miscari ale placilor tectonice.
Puteti urmari mai jos explicatiile Dr.David Sibeck om de stiinta NASA GSFC, autor si coautor a peste 175 articole stiintifice

sursa
http://astrologykom.blogspot.com/2011/06/ce-stie-nasa-despre-2012-si-nu-spune.html
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Bill Gates si numarul diavolului 666

La sfarsitul anului 1996, un cotidian american a facut un reportaj privind motivele succesului lui Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft si cel mai bogat om de pe planeta.
Ziarul relata o descoperire surprinzatoare facuta de cativa informaticieni. Ei si-au dat seama ca numele complet a lui Bill Gates, convertit in limbaj ASCII (pentru Interchange), standard informatic, pe baza de cifre, se transforma in 666, adica exact numarul diavolului. Doua produse de succes ale lui Microsoft – Windows 98 si MS DOS 6.21 – dau deasemenea acelasi rezultat!
Sursa: Enigme

Scrieri athonite pe teme contemporane -DESPRE HOMEOPATIE SI ACUPUNCTURA

Despre sănătate şi homeopatie
 din cartea PĂRINTELE PAISIE MI- A SPUS
de Athanasie Rakovalis
CAPITOLUL 2
DESPRE SĂNĂTATE
42. Dacă am fi ştiut cât folos primim din boli, nu am fi dorit să ne facem bine, ci am fi preferat să răbdăm, pentru a dobândi un loc mai bun în rai şi nu 1-am fi rugat pe părinteleŞtefan să facă rugăciune.
«Părinte Ştefan, de ce mi-ai făcut aceasta? Dacă ai ştiut, părinte Ştefan, că nu vreau sănătate, de ce te-ai rugat pentru mine? Mai bine îmi spuneai “bine, bine” şi să nu fi făcut rugăciune. De ce ai făcut aceasta, părinte Ştefan?».
43. – Părinte, antibioticele pricinuiesc vătămare omului. De data aceasta, am fost nevoiţi să-i dăm fetiţei noastre (în vârstă de doi ani) antibiotice. Unii de la şcoala unde lucrează soţia mea, au mers la homeopat şi cu o pastilă mică le-au trecut durerile. Şi ne-au spus că de la început trebuia să tratăm copilul prin homeopatie.
Doi călugări ai părintelui S. se ocupă cu homeopatia. Nu ştim dacă este aşa, dar am auzit că Părintele Porfirie ar fi spus că medicamentele homeopate, şi mai ales cele ale primei doze pe care o dau, nu sunt fabricate în Grecia, ci le aduc din Olanda, unde sunt “citite” în cadrul unei ceremonii speciale. Adică sunt vrăjite.
- Ascultă, pentru acupunctura există două şcoli. Una este curat satanică. Iar cealaltă ce face? Să presupunem că mă doare degetul. Cel care se ocupă cu aceasta ştie pe unde trec nervii, bagă un ac, omoară nervul, iar durerea încetează. Da, dar oare l-a făcut bine? A îndepărtat pricina? Apoi, să spunem că mă doare şi cealaltă mână; va omorî şi acel nerv, apoi altul şi altul, iar la sfârşit ce se va întâmpla?
Homeopatia este încurcată. Mulţi s-au încurcat în această poveste şi au amestecat în ea multe teorii. După ce vei lua o doctorie, îţi vor spune aceia: “La început te vei simţi mai rău, dar apoi îţi va trece”. Să spunem că te doare obrazul. Celălalt îţi dă o palmă puternică şi te doare mai tare, aşa încât starea de mai înainte, ti se pare o glumă, şi o suporţi uşor.
Mai există şi unii care sunt bolnavi numai cu închipuirea. Unul ca acesta merge la medic, iar acela îi spune: “Pleacă, nu ai nimic”. Merge din nou şi medicul iarăşi îi spune: “Pleacă, nu ai nimic”. Merge apoi la homeopat. Acesta ştie că nu are nimic, dar nu îi spune, ci îi dă un praf, pentru a-i linişti gândul aceluia şi astfel îi trece durerea. “M-am făcut bine”, spune acela.
- Ei, dar acest lucru este bun, Părinte, căci i-a corectat gândul.
- Bre, fiule, aceasta este înşelăciune! în felul acesta îi mai umflă şi egoismul, căci va cugeta: “Ai văzut? Nu spuneam eu bine? Doctorii nu au ştiut”.
Apoi mai sunt şi alţii care neputându-se aranja nicăieri în altă parte, merg la homeopatie şi astfel îşi găsesc o ocupaţie.
Dar lucrul acesta este primejdios. Se încurcă diferiţi inşi în treaba aceasta şi nimeni nu poate avea încredere în ei.
Apoi resping toate celelalte tratamente, zicând: “Acesta nu este corect !”. Dacă cineva are febră 40°C, tu ce vei mai face atunci când tratamentul recomandat de medicina clasică îşi face treaba lui, alungă temperatura?
Îmi face mare impresie faptul că Hipocrate a descoperit atâtea lucruri, a făcut atâtea observaţii şi a alcătuit atâtea terapii. Aceasta nu a fost întâmplător, ci a fost o iluminare dumnezeiască. Altul a făcut penicilină din mucegai.
Un bătrânel la o mănăstire a văzut cum arăt* şi mi-a spus să mănânc pâine mucegăită, căci ajută. Dar câtă pâine poţi să mănânci? În timp ce acela a făcut medicamentul din mucegai şi a salvat atâţia oameni. Un astfel de medicament nu este de aruncat.
Eu aş fi de acord mai degrabă cu un botanist, cu un om de ştiinţă. Iată, cineva a scris o carte despre o sută de plante şi o mie de terapii. Vezi, acolo citim despre atâtea plante, dintre care pe unele le călcăm în picioare şi care vindecă o mulţime de boli.
A venit aici un oarecare medic credincios, nu vreau să-i spun numele, care a scris şi o carte şi îi spun: “Menta ajută mult la astmă”. “Nu ştiu” îmi spune. “Bre, tu eşti doctor şi spui că nu ştii?”.
Vezi aceştia nu au un scop bun, vor să dea la o parte plantele şi să rămână numai medicamentele, în mâncăruri se pun atâtea şi atâtea plante iar ca medicamente şovăiesc să le folosească.
Cum am spus, sunt de acord mai degrabă cu un om de ştiinţă, botanist. Vezi, germanii au pus deja menta în pliculeţe şi o vând.
Dar există şi mulţi escroci. Unul spune că poate cunoaşte TOATE bolile numai privind în ochii celui bolnav. Sunt şi eu de acord că unele boli se pot depista în felul acesta, dar cum va cunoaşte acela inima privind în ochi. Altul spune că prin ureche poate vindeca toate bolile.
Bagă în ea nişte ace… Prostii. Aceştia sunt nişte escroci. Este nevoie de discernământ în toate acestea.
- Adică, Părinte, să nu facem tratamente homeopate la copil?
- Nu, nu este un lucru în care să ai încredere.
- Părintele S. are câţiva călugări medici, pe care i-a trimis să înveţe homeopatia.
Bătrânul şi-a clătinat capul şi nu a spus nimic.
* Bătrânul bănuia că Stareţul are tuberculoză.
- Chiar şi părintele S. a făcut tratament homeopat şi deşi a fost foarte bolnav, în cele din urmă s-a făcut bine.
Stareţul şi-a clătinat din nou capul cu amărăciune în semn de dezaprobare şi la sfârşit a întrebat:
- Prin ce s-a făcut bine părintele S.? Oare prin homeopatie? (dând de înţeles că poate
rugăciunile altora l-au tămăduit).
44. După aceste sfaturi ale Stareţului m-am hotărât să cercetez mai profund subiectul homeopatiei şi al acupuncturii. Iată aici câteva din constatările mele pe scurt:
Acupunctura: S-a dezvoltat în China şi s-a impus ca un mod terapeutic, printr-un decret împărătesc. Ea este strâns legată de concepţia despre lume a vechilor chinezi. Potrivit acestei concepţii ei credeau că boala trupească este urmarea influenţei unui duh rău asupra trupului omenesc. Astfel de exemplu, daca te durea stomacuL aceasta însemna pentru vechii chinezi că un demon se cuibărise în acel loc. Pentru a-l sili pe demonul, care provoca boala să plece, înfigeau ace în punctele respective ale părţii bolnave, făcând în acelaşi timp şi diferite exorcisme. Aceasta este o ramură a acupuncturii, pe care Stareţul a caracterizat-o a fi “curat”
SATANICĂ.
Oare în zilele noastre nu există SATANIŞTI? Oare unii dintre aceştia nu practică şi în ziua de astăzi această ramură a acupuncturii? Şi dacă există astfel de persoane viclene şi rău intenţionate, care l-au băgat pe satana în viaţa lor, înlăuntrul sufletului lor, nu cumva să aşteptaţi să v-o spună sau să v-o scrie sub tabela lor medicală.
Homeopatia: Întemeietorul homeopatiei în Grecia, a acestei “medicini alternante”, este un SUBINGINER! Domnul Vitulkas. Este considerat părintele homeopatiei în Grecia, dar este şi foarte cunoscut în cercurile mondiale homeopate.
Domnul Vitulkas a fost discipol şi colaborator al maestrului (guru) hindus Krişnamurti. Pe Krişnamurti, Societatea Teosofîcă (de provenienţă masonică) a vrut să-l impună ca Hristosul Noii Ere. (Timp de mai mulţi ani a umblat prin toată lumea, dându-se drept “Hristosul” epocii noastre). Dar planurile lor au eşuat.
În acest mediu s-a mişcat domnul Vitulkas, şi este firesc ca gândirea lui să fie adăpată cu concepţii orientale despre Dumnezeu, lume şi om.
Pentru a deveni cineva “homeopat” în Grecia, acum câţiva ani, când începuse această poveste, era suficient să înveţe între trei şi şase luni lângă un homeopat experimentat, iar apoi îşi putea deschide “magazinul” său propriu.
Astăzi însă, lucrurile s-au schimbat. După ciocnirile cu lumea medicală a Greciei este necesară diploma de absolvire a medicinei, pentru ca cineva să practice homeopatia.
Nu există şcoli homeopate organizate, nu există date statistice, pentru a putea compara rezultatele acţiunii medicamentelor homeopate. Nu există nici o statistică care să spună că, de exemplu, din o mie de bolnavi care au urmat o terapie homeopată, atâţia s-au făcut bine, atâţia şi-au îmbunătăţit starea, atâţia au rămas în aceeaşi stare şi atâtora li s-a înrăutăţit sănătatea.
NIMIC ! Nici o dată statistică ! Şi interesant este faptul că aceia îţi spun că “homeopatia nu lucrează statistic”.
În trecut chiar şi eu însumi am urmat de două ori şedinţe de terapie homeopată împreună cu soţia mea şi cu mulţi prieteni şi cunoscuţi.
În majoritatea situaţiilor nu s-a întâmplat nimic. Nici o ameliorare ! În alte situaţii boala avansa atât de mult încât ajungea la punctul critic în care bolnavul era nevoit, în starea avansată a bolii în care se afla, să ceară ajutorul medicinei clasice.
Uneori a existat şi “vindecare”, aşa cum s-a petrecut în cazul conjunctivitei pe care am avut-o la ochi. Această boală uşoară s-a vindecat… Dar după o vreme m-a consultat din nou unoftalmolog, şi s-a mirat că partea vitroasă a ochilor mei a fost vătămată.
Semăna cu cea a unui om foarte înaintat în vârstă. Oare aceasta este “vindecarea” pe care mi-au făgăduit-o?
Nişte prieteni de ai noştri le-au făcut copiilor lor tratament homeopatic, încă de la o vârstă foarte mică. De la trei ani, poate şi mai puţin, copiii lor nu au luat niciodată antibiotice.
Gripele, infecţiile şi viruşii, le treceau cu uşurinţă, cu o pastilă “mică” homeopată.
Însă, mai târziu, ce s-a întâmplat?
După destui ani de terapie homeopată, unul din copiii lor s-a îmbolnăvit foarte grav.
Cantitatea de cupru şi de celelalte metale pe care le luase în toţi aceşti ani prin aceste “mici” pastile a crescut într-o măsură atât de mare încât i-a provocat această boală foarte gravă.
Speriaţi, părinţii au recurs la ajutorul medicinii clasice, având grijă de a-i înştiinţa pe cunoscuţii lor despre “păţania” suferită, blestemând de aici înainte homeopatia.
Cum putem fi siguri că după o folosire de ani de zile a medicamentelor homeopate, nu vom avea efecte negative? Şi fiindcă nu există perioadă lungă de timp, o experienţă acumulată, pe ce se sprijină homeopaţii când încredinţează lumea că “medicamentele homeopate nu au efecte negative”?


Chiar şi în domeniul teoriei, al principiilor, există nepotriviri. Chiar ei înşişi nu ştiu foarte bine ce anume cred. Fondatorul homeopatiei este considerat S. Haneman. El a scris o carte cu titlul “Organul tehnicii terapeutice”, unde sunt expuse principiile de bază ale homeopatiei.
În revista pe care o editează Centrul Medicinei Homeopate din Atena, cu titlul “MEDICINA HOMEOPATĂ”, în nr. 3 din 1992, editorul revistei lui şi întemeietorul homeopatiei în Grecia, domnul G. Vitulkas, referindu-se la cele de mai sus, scrie:
“1) Diferenţele care există între ediţia a cincea a “Organului”, când Haneman trăia încă, şi a şasea care s-a tipărit după moartea lui şi alte diferente care apar probabil nu aparţin acestuia.
2) Contradicţii posibile care există în “Organ”, spre exemplu în paragraful 18 care menţionează: “…prin urmare, rezultă fără nici o îndoială că totalitatea simptomelor la fiecare caz personal de boală trebuie să fie singurul indiciu, singurul ghid care ne va conduce la alegerea medicamentului…”.
În timp ce vorbeşte atât de clar despre totalitatea simptomelor, totuşi, în paragraful 153 menţionează: “…în încercarea noastră de a descoperi medicamentul corespunzător, cel maipotrivit pentru simptomele bolii pe care vrem să o tratăm… acele simptome pe care ar fi trebuit prin excelentă şi în mod exclusiv să le avem în vedere, sunt cele mai importante, cele mai curioase, cele mai neobişnuite şi unice în felul lor – simptome generale, dar şi cele mai imprecise, care nu trebuie să ocupe prea mult atenţia noastră…”.
Oare nu avem aici o contradicţie? Dacă da, care este ea?
Mai există şi alte contradicţii de acest fel în “Organ”, care vor trebui discutate? se întreabădomnul Vitulkas.
45. Un copil a venit să-l roage din nou pe Stareţ pentru tatăl său, care era în spital bolnav de cancer. Era gata să izbucnească în plâns. Stareţul l-a întărit sufleteşte.
- Nu plânge! Nu s-au pierdut toate! Ce s-a întâmplat? Pentru Dumnezeu nimic nu este greu.
Numai că şi el trebuie să vrea să fie ajutat. Trebuie să răsucească puţin butonul; să se racordeze la frecvenţa care trebuie. Să-i spui să se mărturisească şi să se împărtăşească.
46. Odată mi-au adus o fetiţă paralizată. O lovise trăsnetul şi îi arsese toate celulele
nervoase, nu putea merge, nici vorbi, şi nici să se îngrijească.
Mi-a fost tare milă de ea. Oare este greu pentru Hristos să facă din nou celulele? Acum s-a făcut cogeamite fată.
47. Părinte, acesta are tensiune, nu ştiţi cumva vreun medicament?
- Tensiune? Ia vino aici să ţi-o cobor! (Şi zâmbind, îi prinde capul între mâini şi îl apasă, în timp ce acela stătea bucuros şi cu evlavie, primind tratamentul Stareţului asupra capului său).
Tensiunea este din nelinişte, binecuvântatule, continuă serios Stareţul. Tu să rezolvi problemele cele uşoare. Pe cele grele să le laşi lui Hristos. Să nu încerci să le rezolvi tu pe toate. După ce vei pleca de aici, să treci pe la Talea (băcanul din Căreia) să cumperi nişte indiferenţă bună. Îţi va da şi pe datorie, a spus Stareţul râzând.
48. Să mâncaţi morcovi mulţi. Fac bine. Curăţă sângele.
49. Odată am avut infecţie urinară, în decursul unui an luasem de cinci ori antibiotice puternice. Şi de fiecare dată am făcut aceasta timp de o lună de zile. Dar fără nici un rezultat, în cele din urmă am mers la Stareţ să-i cer sfatul.
- Ia orz curat, fierbe-l până se va desface bobul, şi bea numai zeama.
- Cât să beau?
- Bea cât vrei. Rău nu o să-ţi facă. Este şi întăritor. Curăţă tot sistemul… rinichii, vezica urinară. Să bei câte un pahar dimineaţa, la amiază şi seara.
- Pentru cât timp, Părinte?
- Ei !… bea timp de o lună.
Într-un termos mare, cam de un litru, puneam apă fiartă şi aruncam înăuntru o mână de orz,
spălat mai dinainte de praf. îl lăsam toată noaptea, iar dimineaţa îl strecuram şi beam zeama.
După cincisprezece zile m-am făcut cu desăvârşire bine şi nu am mai continuat tratamentul.
Orzul a făcut o treabă mai bună decât antibioticele, fără să pricinuiască efecte negative.
50. Odată, când l-am cercetat pe Stareţ după operaţia pe care o făcuse pentru cancer şi după intervenţia la ficat, de îndată ce m-a văzut, mi-a spus:
- Să nu ceri! Să nu ceri! Nu poţi suferi durerea, Nu poate fi suportată. Este înfricoşătoare!
Am plecat capul ruşinat, în rugăciunea mea, ceream de la Dumnezeu să-mi dea “puţin” din boala Părintelui, atât cât puteam suporta. Mă ruşinam pentru că nu am avut jertfire de sine pentru a cere să sufăr eu în locul său, aşa cum făcuse Stareţul în trecut pentru mine. Nu i-am spus nimic despre aceasta, ci el singur a înţeles.
Apoi Stareţul a continuat:
- Dintru început nu ceream de la Hristos să mă facă bine. Şi sfătuiam şi pe alţii să facă răbdare, să facă mai întâi cele omeneşti şi apoi să ceară ajutorul lui Dumnezeu, însă nu aşa, ci trebuie de la început să cerem ajutorul lui Hristos. Căci Hristos vine cu o mângâiere şi le îndreaptă pe toate fără durere, fără efecte negative, în chip desăvârşit, în timp ce oamenii…
Chiar şi binele pe care ţi-l vor face, ce fel de bine este?
Părintele Paisie mi-a spus, Editura EVANGHELISMOS, Bucureşti 2002,
SCHITUL LACUL – SFÂNTUL MUNTE ATHOS pag. 47-57

A atinge Marte in 3 ore: SUA lucreaza la un motor hiperspatial

Guvernul SUA studiaza actual un motor hiperspatial care va permite sa se calatoreasca in spatiu cu o viteza record. Masinaria ipotetica, ale carei principale linii mari ale principiului sunt deja trasate si care se bazeaza pe o teorie controversata asupra structurii Universului, ar putea potential sa permita unei nave spatiale sa se deplasaseze de la Pamant la Marte in 3 ore.
Pentru a putea atinge o stea situata la 11 ani lumina, nu-i va trebui decat 80 de zile, sustine revista New Scientist. Motorul, in teorie, functioneaza creand un intens camp magnetic care, conform ideilor initial dezvoltate, de omul de stiinta Burkhard Heim in anii 50, produce un camp gravitational si permite propulsia vasului spatial. Daca acest camp magnetic produs va fi suficient de ridicat, vasul va aluneca intr-o dimensiune diferita unde viteza luminii este mai rapida, ceea ce va permite sa se atinga viteze extraordinare.
Simpla taiere a campului magnetic va avea drept consecinta reaparitia spatiului in propriul nostru spatiu tridimensional. Fortele aeriene ale SUA au manifestat interes pentru idee si oamenii de stiinta care muncesc la Departamentul Apararii Nationale (care poseda un aparat cunoscut sub numele de Z Machine, susceptibil de a produce genul de campul magnetic necesar pentru a pilota motorul), indica faptul ca ea ar putea fi reala daca teoria este supusa unei analize minutioase.
Profesorul Jochem Hauser, fizician la Universitatea de Stiinte Aplicate din Salzgitter (Germania), a anuntat ca daca totul va merge bine un motor operational ar putea fi testat in circa 5 ani. Dar el a explicat ca acesta se bazeaza pe o teorie controversata care cere o schimbare a intelegerii noastre actuale ale legilor fizice. In plus, el sustine ca o nava spatiala utilitata cu un atare motor ar putea ajunge pe Uranus in cateva ore.
Sursa: Enigme

Harta Creatorului

Oamenii de stiinta de la universitatea republicii ruse Bachkiria au facut o descoperire fantastica: o tablita din piatra reprezentand o harta in relief, estimata la 120 de milioane de ani! Alexandr Cuvirov, profesor doctor in stiinte fizice si matematice si studentul sau chinez Huan Hun, s-au decis in 1995, sa studieze ipoteza unei posibile migratii vechi a chinezilor in Siberia si Ural.
In cursul expeditiei pe care cei doia au efectuat-o in Bachkiria, au descoperit mai multe gravuri rupestre chinezesti (tratand mai ales comertul si casatoria, confirmand ipoteza lor). In timpul cercetarilor lor, ei au descoperit in arhivele de la Ufa note din sec al XVIII-lea care raportau existenta a aproximativ 200 de tablite din piatra gravate, neobisnuite, in apropierea satului Chandar, in regiunea Nurimanov. Altele indicau faptul ca in secolele 17 si 18, expeditii stiintifice ruse le studiasera. Ele contineau diferite semne si motive. Alte note aratau ca la inceputul secolului 20, arheologul A. Schmidt vazuse aceste tablite albe din micuta republica rusa.
In 1998, profesorul Cuvirov si echipa sa au facut o ancheta, dar a esuat. Concluzia? Totul era o legenda. Dar la 21 iulie 1999, Vladimir Kradnov, fostul presedinte al consiliului local al agriculturii, i-a aratat lui Cuvirov o tablita pe care a descoperit-o in curtea sa. O saptamana mai tarziu s-au facut sapaturi acolo, de unde s-a extras piatra de la Dashka, care a fost dusa la Universitatea de la Ufa pentru a fi studiata. Dupa ce au curatat-o, oamenii de stiinta au ramas uimiti: piatra era o harta tridimensionala!
Piatra are aproape o tona, are 1,48 metri inaltime, 1,06 m largime si o grosime de 16 cm, fiind compusa din trei straturi. Baza groasa de 14 cm este din dolomit. Al doilea strat este cel mai ineteresant, pe care este gravata imaginea este din diopsid, dar tehnologia prin care a fost construita este inca necunoscuta. Al treilea strat gros de 2 mm este din portelan din calciu si asigura protectia hartii contra oricarui impact exterior.
Analiza sa cu raze X a relevat faptul ca era de origine artificiala. Piatra a fost uzinata cu ajutorul unor utilaje de mare precizie si relieful sau nu a fost executat de catre un gravor in piatra. Se pare ca ea facea parte dintr-un puzzle de 340 m X 340 m. Relieful central al micutei republici Bachkiria nu s-a prea schimbat in cateva milioane de ani. Astfel, s-a putut identifica cu usurinta muntele Ufa si mai ales canionul sau, diferite rauri din Ural ceea ce confirma marea vechime a hartii.
Fantastic este faptul ca harta arata un sistem gigantic de irigatii cu doua sisteme de canale de 500 m largime, 12 baraje intre 300 si 500 m largime, lungi de 10 km si adanci de 3 km fiecare. Aceste baraje care serveau la alimentarea diferitelor retele au necesitat extractia a cel putin 10 metri cubi de pamant! In comparatie cu el, canalul de la Volga la Don pare a fi extrem de mic. In plus, actualul Belaya pare sa fi fost la origine un rau artificial.
Mai intai, oamenii de stiinta s-au gandit ca harta stranie ar fi putut fi opera chinezilor din cauza inscriptiilor verticale care figureaza pe tableta. Dar ele nu au putut fi decifrate. Profesorul Cuvirov crede ca ele ar reprezenta altitudinea Ufei. Care sa fie vechimea hartii? Datarile cu carbon 14 au dat erori. Oamenii de stiinta cred insa ca ea are peste 3 mii de ani. O analiza fina a pietrei a aratat prezenta in cadrul ei de cochilii caracteristice, una de 50 de milione de ani, alta de 120 milione de ani dar nimic nu poate sa spuna ca aceste cochilii nu se gaseau deja in roca in momentul confectionarii hartii…
Profesorul Cuvirov si echipa sa cred ca aceasta harta a fost creata cand polul magnetic a fost situat in Terra Franz Joseph acum 120 de milione de ani! Exista multe intrebari privind aceasta piatra stranie, in special legate de datarea sa si modul in care a fost fabricata. Conform Centrului de Critografie Istorica din Winsconsin(SUA), care a studiat elementele pietrei de la Dashka, aceasta harta de navigatie a putut fi efectuata doar prin observatii aeriene, care necesita un tratament informatic extrem de puternic si utilizarea de date prin satelit.
Se pare insa ca cei care au construit harta nu utilizau caile maritime sau aeriene caci nu exista nici o urma de drum. Autorii sai (probabil o civilizatie anterioara disparuta?) nu locuiau poate in acest loc dar prevedeau o colonizare? Nu se stie cine a creat-o si nici cand. „Cu cat invat mai mult despre ea cu atat mai mult realizez ca nu stiu nimic”, declara profesorul Cuvirov.
Sursa: Enigme

În Sahara există sute de fortăreţe ridicate de o civilizaţie dispărută

În Sahara există sute de fortăreţe ridicate de o civilizaţie dispărutăGalerie foto (1)
Adevărate “castele de nisip” ridicate de o populaţie străveche au fost descoperite de cercetători în Sahara.
Noi imagini obţinute cu ajutorul sateliţilor au scos la iveală mai bine de 100 de fortăreţe create de garamanţi, o populaţie care a trăit între anii 500 î.Hr. şi 700 d.Hr., pe teritoriul actual al Lbiei.
Analizând mai multe obiecte din lut provenite din aceste fortăreţe, situate la 1.000 de kilometri de Tripoli, specialiştii de la Universitatea Leicester, Marea Britanie, au concluzionat că aşezările aparţineau garamanţilor.
Oamenii de ştiinţă au recunoscut că au fost uimiţi să vadă că fortăreţele s-au păstrat atât de bine. Deşi prezintă urme de eroziune, majoritatea zidurilor au între 3 şi 4 metri înălţime.
Aici, arheologii au găsit nenumărate dovezi care vin să dezmintă ideea acceptată până acum, care susţinea că garamanţii erau un popor barbar. Având metalurgie, textile de bună calitate şi un sistem de scriere, se pare că garamanţii erau organizaţi într-o formă statală foarte bine conturată.
Aşezările includeau atât cimitire, cât şi suprafeţe agricole, iar pe o suprafaţă de patru kilometri pătraţi au fost găsite 10 aşezări de mărimea unor sate, lucru care demonstrază o densitate extraordinară a populaţiei.
De asemenea, descoperirile de aici dovedesc că această populaţie avea cunoştinţe avansate în materie de irigare, putând să creeze propriile oaze. Folosind canale subterane, garamanţii au reuşit să cultive plante mediteranene precum grâul, orzul, smochinul şi viţa-de-vie, sau sub-sahariene precum bumbacul şi sorgul.
Specialiştii au concluzionat că, pentru a construi aceste canale subterane, într-un an, ar fi nevoie de 77.000 de persoane care să lucreze, fără a include săpatul şi lucrările de întreţinere.
Deşi nu se ştie exact ce a dus la dispariţia acestei civilizaţii, oamenii de ştiinţă bănuiesc că principala cauză ar putea fi epuizarea apei din acea zonă. Apa subterană nu este o resursă regenerabilă şi, prin urmare, odată ce ea a fost epuizată, nu va mai reapărea.
Sursa: National Geographic
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Articolul zilei (17.11.2011): Actiune UDMR. Legea Arhivelor Nationale, ce prevede retrocedarea in natura a documentelor, va duce la disparitia documentelor ce atesta existenta continua a romanilor din Ardeal?

În timp ce opinia publică era bombardată cu ştiri despre arestarea lui Sorin Ovidiu Vîntu și a lui Liviu Luca, la Camera Deputaţilor, UDMR a avut grijă să-şi pregătească terenul pentru susţinerea propriilor interese, astfel fiind aprobată la foc automat o lege controversată care va aduce deservicii imense românilor și României.

Pe 8 noiembrie, la Camera Deputaților, cu Roberta Anastase la timona ședinței, mașinăria de vot a PDL și UDMR a aprobat, în ciuda protestelor PSD și PNL, proiectul Legii Arhivelor Naţionale, iniţiat de UDMR.
Conform acestui proiect, la propunerea UDMR, documentele din Arhivele Naţionale vor putea fi retrase din administrarea Fondului Arhivistic Naţional al României. Proiectul a fost adoptat cu 127 voturi “pentru”, 117 voturi “împotrivă” şi 4 abţineri.

Trebuie spus că proiectul de act normativ care modifică Legea arhivelor zăcea de multă vreme pe lista legilor care trebuiau să intre la dezbatere și la vot în Camera Deputaților. A intrat de mai multe ori în dezbaterea Camerei Deputaţilor, dar a fost retrimis de fiecare dată la Comisia de Cultură pentru a fi rediscutat. Comisia de Cultură din Cameră, condusă de pedelista Raluca Țurcan, este practic autoarea modificării din Legea Arhivelor care le dă ocazia cultelor să-şi primească înapoi documente de importanţă deosebită, relata
Cotidianul într-un articol publicat pe 9 noiembrie 2011.
Pe lângă reglementările privind falimentul sau desfiinţarea unor creatori de arhive, dar şi autorizarea unor deţinători de arhive privaţi, în proiectul de lege adoptat s-a strecurat şi modificarea vizând retrocedarea în natură a documentelor care au aparţinut odată cultelor.
De unde vine acest interes al UDMR pentru retro­cedarea documentelor către cultele bisericeşti? Un motiv ar fi acela că, printre aceste documente, se numără şi registrele de stare civilă din bisericile din Ardeal, unde au fost consemnate de-a lungul timpului persoanele nou născute, persoanele decedate etc, aceste documente atestând existenţa continuă a românilor în această zonă a ţării. Odată dispersate aceste documente (ceea ce va face mult mai uşoară pierderea lor fizică), dispare şi una dintre cele mai puternice dovezi privind românismul din acest teritoriu.
Acest proiect de modificare a Legii arhivelor a stârnit indignarea arhiviştilor și a istoricilor.
Istoricul Zoe Petre susținea în urmă cu ceva vreme că retrocedarea arhivelor este “o barbarie fără seamă, o crimă”, și că “nicăieri în lume nu se întâmplă acest lucru, în toate ţările civilizate există arhive centralizate”. Zoe Petre le cerea atunci parlamentarilor Opoziției, dar și celor de la Putere să se trezească în plen “şi să nu voteze această proiect legislativ, deoarece Arhivele Naţionale sunt o instituţie a statului modern român, iar ele nu pot fi devalizate.”
Istoricul Adrian Cioroianu a tras un alt important semnal de alarmă legat de acest proiect de lege de modificare a Legii arhivelor în sensul dorit de UDMR. Fostul ministru de Externe e convins că această propunere legislativă reprezintă încă un pas spre obţinearea autonomiei mult dorite de către reprezentanţii politici ai maghiarilor din România.
“În măsura în care cultele îşi doresc această arhivă, este dreptul lor să o ceară, dar acest lucru implică alţi factori: să aibă unde să o depoziteze, să aibă oameni care să se ocupe de ea, etc. Acest demers va afecta profund studirea istoriei. Propunerea legislativă fiind iniţiată de parlamentarii UDMR, acest proiect pare să reprezinte intresele stricte ale comunităţii maghiare sau a unor reprezentanţi ai lor“, susține Adrian Cioroianu.
Bogdan-Florin Popovici, preşedintele Federaţiei Arhiviştilor din România, a atras atenţia că “funcţia instituţională a cultelor religioase nu este aceea de a păstra, de arhivare, ci una religioasă”.
Suntem de acord ca documentele să fie restituite în copii, acordându-se acces proprietarilor de drept cu prioritate faţă de alte categorii care au acces la arhive. Dar să le retrocedezi fizic creează o mare ameninţare ca acestea să dispară. Intraţi în orice anticariat şi veţi găsi o dovadă că exercitarea unui control asupra documentelor retrocedate va fi o sarcină foarte dificilă”, a spus el.
Iată de ce aceasta lege care permite retrocedarea documentelor din Arhivele Naţionale contravine intereselor întregului popor român:
  • se restituie in natura bunuri arhivistice care au o valoare patrimoniala deosebita si al caror risc de deteriorare este crescut
  • o astfel de decizie „ar conduce la scoaterea respectivelor bunuri arhivistice de sub regimul juridic stabilit de Legea 16/1996 si la trecerea lor sub un alt regim juridic, neclar, intrucat situatia arhivelor private nu este reglementata inca in Romania”
  • arhivele, in calitate de depozitar al memoriei nationale, au rolul de a asigura conditiile propice conservarii si pastrarii documentelor
  • exista o mare varietate de spete rezultate in urma aplicarii Decretului nr. 472/1971 privind Fondul Arhivistic National. Aceasta varietate de cazuri nu poate fi pur si simplu tratata generic, ca avand caracter „abuziv” (după cum susţine UDMR – n.r.), si nu poate fi rezolvata decat printr-o analiza, de la caz la caz, intr-un cadru legislativ nuantat
  • Fondul Arhivistic National este un important tezaur scris, care face parte din patrimoniul cultural-national al unui popor, o sursa istorica de importanta deosebita
  • documentele care fac parte din fondul arhivistic national au o valoare istorica si, drept urmare, protectia acestora trebuie asigurata in mod unitar si continuu, indiferent de domeniul la care se refera aceste documente sau de interesul pe care il reprezinta la un moment dat
Eu cred ca nu isi dau seama oamenii de catastrofa pe care o pregatesc Romaniei. Daca legea este adoptata, aceasta inseamna stergerea memoriei, odata ce arhivele dispar din centru, din Arhivele Nationale (…) Daca le-as propune in SUA sa intoarca arhivele de la Arhivele Nationale Centrale din Washington DC la diferitii emitenti din SUA, eu cred ca ar spune ca este un act de tradare nationala, de destramare a unitatii Statelor Unite”, a declarat renumitul istoric Dinu C. Giurescu.
Cititi va rog si:
   Comentariu saccsiv:
De ce nu se scaneaza documentele? De ce nu li se trimit copii? De ce se retrocedeaza originalele?
Orice vine din partea UDMR trebuie pus sub semnul intrebarii, caci agenda lor de lucru e clara. Cum clara e si agenda de lucru PDL: distrugerea tarii. Ce se urmareste oare cu aceasta miscare? Doar cele expuse in articol? Poate ca da, poate si ceva in plus, ceva ce ne scapa.

Sursa: Saccsiv’s Weblog

RUSIA AMENINTA INDIRECT ROMANIA!! SEFUL DE STAT MAJOR RUS: “SANSELE UNUI RAZBOI IN APROPIEREA GRANITELOR NOASTRE AU CRESCUT ! NU EXCLUDEM FOLOSIREA ARMELOR NUCLEARE ! “



[..]Federația rusă se teme de posibilitatea declanșării unor conflicte militare în apropierea fontierei.
Pe fondul actualelor dispute în perimetrul frontierei ruse, conflictul s-ar putea amplifica, inclusiv prin implicarea armelor nucleare, a apreciat şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Nikolai Makarov.
„După destrămarea URSS, riscul unor conflicte locale armate a crescut dramatic pe aproape întregul perimetru al frontierei”, a afirmat generalul. “Nu exclud ca unele conflicte locale sau regionale să degenereze într-un război amplu, inclusiv cu utilizarea de arme nucleare” a adăugat Makarov.
Potrivit lui Nikolai Makarov, armata rusă a procedat bine când a demarat noua reforma militară, pentru că dacă s-ar fi urmat planul vechi de dezvoltare a forţelor armate, Rusia nu ar mai fi avut aproape deloc forţe militare capabile să o apere, după ce numai 10% din echipamentele ar fi rămas în stare de funcţiune.

COMENTARIUL MEU: Avand in vedere ca la ora actuala cea mai mare amenintare la adresa Rusiei consta in  Proiectul Scutului Antiracheta,se poate spune ca astazi Romania a fost amenintata in mod indirect.Dupa cum stim deja,Romania urmeaza sa gazduiasca la Deveselu,jud Olt,elemente ale Scutului Antiracheta,scut care va deveni operational in 2015.Rusia insa se pare ca nu va permite acest lucru cu orice pret…Pot spune ca este cea mai grava declaratie de razboi din partea Rusiei pe care o aud/vad de cand urmaresc zilnic presa internationala.Si fac asta de aprox 7 ani.Desigur,sunt si alti factori care deranjeaza Kremlinul,cum ar fi intentiile reprezentantilor NATO de a atrage Ucraina sau Georgia spre aderare…VEZI SI  CATRENELE LUI NOSTRADAMUS: RUSIA VA ATACA ROMANIA!
SURSA
Sursa: Secretele Sistemului

AVERTISMENT: Câteva zile până la un colaps al sistemului bancar

Autor: Valentin Vioreanu
Nu o spunem noi, o spune un expert al uneia dintre cele mai mari bănci din lume: Willem Buiter, economist șef la Citigroup Inc.
Cuvinte precum faliment sau colaps financiar încep să fie rostite de tot mai mulți oameni aflați în funcții importante, iar mesajele sunt receptate de instituții de presă prestigioase.

Buiter a declarat la Bloomberg TV că poate fi o chestiune de zile până la o catastrofă financiară în Europa.

"Timpul trece foarte repede. Cred că avem la dispoziție câteva luni, care ar putea fi câteva săptămâni sau chiar zile, până la un faliment nedorit al unei țări precum Spania sau Italia, faliment ce ar putea trage după sine tot sistemul bancar al Europei și pe cel nord-american. Așa că trebuie să acționăm acum", a spus oficialul Citigroup.
O armă cu care Europa ar putea lupta împotriva riscului ar fi  majorarea fondului de stabilitate financiară la nivelul de 3.000 de miliarde de euro. În mod sigur acest lucru nu se va întâmpla din cauza neconcordanțelor politice.
Swedbank: Sistemul financiar european trebuie înlocuit în 10 ani
Sistemul financiar actual, marcat de datoriile băncilor din Europa, nu mai poate rezista pe termen lung, ceea ce presupune că un sistem nou va trebui să îl înlocuiască, posibil în 10 ani, a declarat directorul Swedbank pentru sustenabilitate, Staffan Dahlbeck.

 
Sursa: capital.ro