vineri, 7 iunie 2013

HARUL IERTARI FILM CRESTIN

ACEST FILM DESCOPERA MODUL CUM DUMNEZEU NE ACORDA IERTARE


Doamne, tu ma ridici! - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea



Aceasta este lectia pe care ar trebui sa o dam copiilor nostri!

Atunci cand ii nastem suntem atat de fericiti si ii multumim Domnului pentru minunile pe care ni le-a daruit. Pe masura ce incep sa creasca, incepem sa ii "educam" si sa facem din ei "oameni de nadejde" sau mai bine zis incepem sa cioplim din materialul brut pe care Dumnezeu ni l-a dat pe mana, cu asiduitatea unui sculptor care stie ce face. Asa credem noi! 
Incepem, si de mici, ii ducem la fel de fel de activitati, ii ducem la innot, la dansuri, la calarie, la tenis, ii punem sa invete un instrument sau sa faca cursuri de canto, ii ducem sa faca karate sau mai stiu eu ce anume ne trece prin cap. Ii facem pe bietii copii sa nu mai aiba copilarie. 
Suntem atat de ocupati sa muncim si sa le asiguram tot ceea ce noi nu am avut, incat ii ducem la bunici sau le angajam bone. Ii lasam in grija unuia sau a altuia si plecam peste mari si tari sa le "asiguram un viitor".
Dar cati dintre noi stau si se intreaba oare, ce anume isi doreste copilul meu intr-adevar? Am timp sa ma uit putin "in el" si sa vad ce anume isi doreste el de fapt?

Mai tarziu, copilul creste si vine perioada alegerilor. Multi dintre noi fac ei alegerea in locul copiilor sau ii conving ca "cutare" sau "cutare" meserie este de viitor si pe asta ar trebui sa o urmeze, fara sa tina seama ca ii anihileazi instinctele si il indeama sa urmeze un drum care nu este al lui. 

Ne trezim la un moment dat ca exista o lipsa de interes totala fata de viata a copiilor nostri. Atunci incepem sa ii certam ca nu sunt responsabili, fara sa ne gandim ca de fapt, noi suntem cei care i-am "cioplit" si facut asa. 

Observam la generatia sau generatiile copiilor nostri o lipsa totala de responsabilitate si interes fata de scoala.  Ii comparam cu noi si ajungem la un rezultat dezastruos. Dar oare nu este normal sa fie asa!

Sa ne gandim cat de diferiti erau bunicii nostri in comparatie cu parintii nostri. Sa ne gandim cat de diferiti sunt parintii nostri in comparatie cu noi. Si atunci, nu este normal ca noi sa nu ne putem compara cu copii nostri?

Noi am venit pregatiti cu o putere mare de cercetare si investigatie, care sa ne permita sa evoluam. Parintii nostri au venit cu o putere mare de supunere si adaptare. Bunicii au venit cu o putere mare de munca si rezistenta fizica si spirituala. Copii nostri au venit pregatiti pentru o lume complet noua, care probabil le va pune la incercare puterea de evolutie si adaptare la interactiunea cu Divinitatea si de aici la o viteza de evolutie fantastica a stiintei si tehnicii in comuniune cu natura. 

Deci fiti intelegatori cu copii vostri si nu le mai cereti sa fie ceea ce voi nu ati fost. Nu munciti pe ruptelea pentru a le oferi tot ceea ce voi nu ati avut, privandu-i de prezenta si iubirea parinteasca. Incercati si pregatiti-i pentru Noua Lume, o Lume a Iubirii si Luminei, in care foarte important va fi ca ei sa cunoasca adevarul despre fiinta umana si despre Dumnezeu, despre menirea in viata si lectiile ei, despre misiunea divina a fiecaruia. Faceti tot ce puteti sa aflati care este aceasta misiune a fiecarui copil si indreptati-l cat puteti voi de mult pe acest drum. Astfel isi va gasi fericirea si armonia. 

Nu va mirati, ganditi-va ca un om caruia i-a fost menit sa fie agricultor, va simti cea mai mare fericire si implinire cand se va afla printre plantele sale pe camp sau in gradina si nu la planseta de proiecatre sau la calculator. Nu toti trebuie sa fie avocati sau doctori. Nu la toti le-a fost scris asa. Cand noi vom intelege asta, atunci le vom putea darui copiilor nostri secretul fericirii. Cand noi vom intelege ca singurul care guverneaza si vegheaza asupra destinului personal al unui om, de la nastere si pana la trecerea in nefiinta a trupului sau, este doar Dumnezeu. El este cel caruia trebuie sa ii spunem: Doamne, tu ma ridici!
Asta trebuie sa le transmitem copiilor nostri si nu fortat, ci cu multa delicatete si iubire. 

Sa ne ajute Dumnezeu sa crestem copii minunati !




1. Cand sunt rapus si-n suflet arde teama
Cand in probleme sufletul mi-e greu
M-opresc si-astept iar inima-mi Te cheama
Sa Te cobori, sa stai in jurul meu.

Refren: Tu ma ridici si eu pot sta pe culme
M-ajuti sa calc pe marile-n furtuni
Sunt neclintit cand stau pe ai Tai umeri
Si ma ridici mai mult decat pot fi.

2. Cand foame nu-i in viata, nu e viata
Fara odihna-n inima esti tern
Cand Te-ntalnesc, umplut sunt de uimire
Si-atunci prin Har eternu'ntrezaresc.

Sursa Versuri de la: http://www.versuri.ro/ 

Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

Romania versus talharii moralisti ai planetei


de pe blogul lui  Daniel Roxin 
  

  
In ultima vreme reprezentantii a diverse natiuni pretinse civilizate si dezvoltate ne tin lectii de morala, ne trag de urechi sau chiar ne insulta. In acelasi timp, nevertebratele care conduc aceasta tara fac sluj in fata impertinentei externe.
 Este evident ca Romania se confrunta cu o conspiratie a acestor specimene care, pentru a-si pastra locurile privilegiate, se inghesuie unele in altele si isi tin de "sase" pentru ca lumea sa nu afle ca sunt doar niste lipitori lacome, descendente ale taratoarelor bolsevice care ne-au otravit cultura si spiritul national.
Revenim insa la moralistii din afara tarii si sa ii cunoastem mai bine. Iata adevarul despre pionierii democratiei, ai drepturilor omului, ai umanismului s.a.m.d.:

FRANTA:
 putere coloniala care a controlat, la un moment dat, aproape 13.000.000 kilometri patrati, aproximativ 9% din intreaga suprafata a uscatului mondial. Un nr. impresionant de tari au fost ocupate cu forta de catre francezi. Prosperitatea Frantei se bazeaza si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva dintre acestea - Algeria, Camerun, Ciad, Gabon, Niger, Senegal, Tunisia, Madagascar, Maroc, Vietnam, Laos s.a. Mai jos vedeti harta coloniala a Frantei:
 

Description: http://www.armonianaturii.ro/UserFiles/Image/articole/Imperiul_Colonial_francez.jpg

In plus jumatate din Franta a fost colaboratoare cu Germania in al 2-lea razboi mondial si  nu pare sa deranjeze atat de mult cat alianta Romaniei cu Germania.
A facut masacru in coloniile din Nordul Africii cand acestea si-au cerut independenta si dupa dobandirea independentei au intervenit direct sau indirect in evenimentele politice ale fostelor colonii.

ANGLIA:
 cel mai mare imperiu colonial si sclavagist pt. o perioada de timp (in America) - a cuprins peste 25 % !!! din suprafata uscata a Terrei. Prosperitatea Marii Britanii se bazeaza intr-o buna masura si pe crimele si jaful din fostele tari coloniale. Iata cateva : India, Australia, America de Nord, Africa de Sud, Birmania s.a. Mai jos vedeti harta coloniala a Imperiului Britanic:
 

Description: http://www.armonianaturii.ro/UserFiles/Image/articole/Imperiul_Britanic.jpg

RUSIA:
 tara in care s-a nascut comunismul, o pacoste si o nenorocire pentru Romania. Si-a consolidat pozitia de putere mondiala si prin crimele si jaful la care si-a supus tarile vasale. Iata cateva dintre tarile exploatate de Uniunea Sovietica - Romania, Moldova, Polonia, Ucraina, Belarus, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Armenia, Kazakstan, Uzbekistan, s.a.. 

Mai jos, harta Uniunii Sovietice: 

Description: http://www.armonianaturii.ro/UserFiles/Image/articole/Harta_Uniunii_Sovietice.jpg
  
SUA: Intemeiata pe genocidul indurat de indienii americani carora europenii le-au ocupat pamintul unde locuiau de mii de ani. Populatii intregi exterminate, infometate, alungate in rezervatii ca niste animale salbatice ca sa faca loc foamei de inavutire a colonistilor europeni. Cea mai mare tara cu oranduire sclavagista dupa caderea Imperiului Roman ce inca a practicat segregarea rasiala pana prin anii 60. Exemplu al democratiei si iubirii crestine? Poate o ora Dumineca la biserica. Aventurile militare germane din cele doua razboaie mondiale i-au accelerat industrializarea si inarmarea si i-au transformat in jandarmul planetar. Fortati si de expansionismul Rusiei si Chinei comuniste, SUA, dupa Al Doilea Razboi Mondial, a purtat mai mult de 10 razboaie importante - Vietnam, Iugoslavia, Irak, Afganistan s. a., alaturi de diverse alte interventii militare in toate colturile planetei mai mult sau mai putin legitime. A rasturnat regimuri instalate democratic si de frica comunismului a sustinut dictatori corupti si sangerosi atat pe continentul American (Chile, Argentina, etc.) cat si Africa (Mobutu in Congo) sau Asia. Au finantat in America Centrala grupari armate teroriste vinovate de crime pe banda rulanta. Nu le-a pasat ca poate oamenii saraci din acele tari aspira la acelasi nivel de prosperitate si democratie ca in SUA. Sub masca apararii drepturilor omului si cu ajutorul institutiilor financiar bancare multinationale au pus mana pe resursele naturale ale mai multor tari. Este emblematica pentru politica SUA declaratia publica facuta de un partizan al acestor razboaie, Donald Trump: "Sa le luam petrolul libienilor!" In Afganistan mai important decat Bin Laden erau minereurile strategice de care complexul militaro-industrial american are nevoie ca de aer sau ca de petrol pentru a-si mentine suprematia. Desigur ca se pune si intrebarea ce se intampla cu planeta daca nu contrabalansau amenintarea expansionismului altor mari puteri. Ar fi fost o lume mai buna? Putin probabil daca ne uitam ce a insemnat gulagul sovietic si revolutia culturala din China unde se taiau degetele pianistilor.

GERMANIA:
 izvor al culturii si tehnicii europene a provocat doua razboaie mondiale cu consecinte catastrofale - zeci de tari ruinate, genocid planetar zeci de milioane de morti si alte sute de milioane cu vietile distruse!!! Au infaptuit holocaustul prin care milioane de oameni au fost facuti sclavi, epuizati prin munca silnica, au fost gazati, si arsi in cuptoare precum gunoaiele. Este un fapt ce nu se va sterge din memoria colectiva a lumii pana la sfarsitul istoriei universului. L-au ajutat pe Lenin sa revina in Rusia ca sa il submineze pe tar si stim ce a urmat. Au impartit Polonia si Romania cu Rusia si Ungaria. Atacandu-l l-au fortat pe Stalin sa transforme URSS in superputere mai repede decat isi imaginase el. La incetarea ostilitatilor tragedia in spatele cortinei de fier a continuat pentru tarile ocupate de armata rosie in timp ce Germania ajutata de fostul dusman SUA s-a recladit si a prosperat. Noi am platit 10 ani datorii de razboi URSS-ului ca tara invinsa.

AUSTRIA
 si UNGARIA: - Imperiul Austro-Ungar a avut sub stapanire Cehoslovacia, partea nordica a Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor, Transilvania, Bucovina, parti din Banat, Crisana si Maramures, Tirolul de Sud. Prosperitatea Austriei si a Ungariei se bazeaza si pe crimele si jaful din teritoriile ocupate. Toti cei care trudeau si erau taxati astfel incat balurile vieneze sa functioneze nu prea o faceau de bunavoie si cand se rasculau ori erau impuscati ori eviscerati (trasi pe roata) si alte lucruri ce nu prea au incaput in partiturile muzicii clasice ale epocii. In rest ordine, curatenie si civilizatie, nu?

SPANIA si PORTUGALIA
 : vinovate de un urias genocid prin exterminare indienilor din America Centrala si de Sud masacrati torturati arsi pe rug convertiti cu forta la crestinism transformati in sclavi ca si negrii adusi din Africa urmata de jefuire sistematica a resurselor naturale si in deosebi a aurului si argintului care au relansat economia nu doar din peninsula Iberica ci din toata Europa Occidentala. Descoperirea Americii ar trebui marcata cu o zi de doliu la nivel planetar nu cu serbarile indecente pentru inceputul genocidului american. Ambele tari si nu numai, poarta uriasa rusine a comertului cu sclavi destinati plantatiilor din SUA, America Centrala si de Sud care au prosperat prin munca acestor oameni vanati ca animalele si adusi in lanturi de la mii de kilometric (cei care supravietuiau calatoriei). Tari profund crestine cu catedrale pana la cer nu?

ITALIA:
 a avut colonii in Africa de Est si a visat ca alaturi de Germania sa participe la marele jaf planetar dar desi au fost initiatorii fascismului european nu au fost considerati tara invinsa pentru ca italienii si-au tradat aliatul si pe IL DUCE la timp. Atat italienii cat si nemtii i-au sustinut in masa pe Musolini si pe Hitler crezand ca nemernicia se va infaptui fara costuri prea mari in sunet de fanfare, pas de defilare, cativa evrei si comunisti asasinati, falfait de steaguri si cam atat. Romania n-a avut acest noroc si cand ar fi vrut sa paraseasca alianta nu i s-a permis. SUA si URSS erau intelese deja. Cand i s-a permis era prea traziu si oricum fusesem vanduti deja la schimb.
 
 
OLANDA: Mai intai colonia Africa de Sud (pierduta in favoarea Britanicilor) si apoi coloniile din Asia de Sud Est au fost o mana cereasca aducand profituri uriase pentru micul stat care nu ne vrea astazi in Schengen.
Romania a fost invitata la masa bogatilor lumii sa puna pe masa tot ce are: oameni, resurse naturale, etc., ca sa aseze scaunele, sa scuture fata de masa, sa curete covoarele si sa manance resturile la masa servitorilor. Iar la asta si-a dat concursul intrega clasa politica post-decembrista pentru ca le iesea si lor de-o vila, de o masina, si pentru cei mai bine plasati de ceva milioane de euro. Ca si in trecut efectele acestei post-colonizari mascate se vor vedea mai tarziu.

BELGIA
; A exploatat din greu resursele minerale (cupru diamante etc), si naturale ale fostului Congo Belgian (capitala Kinshasa). Plecarea lor a lasat o tara in razboi civil care a fost impinsa in dictatura aspra si corupta a lui Mobutu (sustinut de CIA ca sa nu intre rusii) dupa a carui disparitie a revenit la razboiul civil, interethnic, si saracie. Detine minerale strategice pe care multi si le doresc. Ghinionul  congolezilor.

ELVETIA
: pe langa ceasuri si ciocolata a mai adapostit in banci si aurul nazistilor si al americanilor, al rusilor, al oricui, al infractorilor si mafiotilor de pretutindeni si nenumarate bunuri si valori furate din toate colturile lumii. Cand ai atatia bani in banci parca iti vine sa iti speli si sa iti apretezi rochita de doua ori pe zi. Cum sa nu tii lectii de morala si eficienta manageriala sarantocilor?

JAPONIA
: Tarile din Asia poarta o vie amintire din razboiul mondial legata de atrocitatile comise de inalta civilizatie japoneza care a aruncat asupra lor nu flori de cires si poezie, ci bombe, si a trecut prin baionete si copii si femei, si a supus la torturi si umilinte inimaginabile populatiile ocupate. Casa imperiala ar trebui saptamanal sa ceara iertare acestor natiuni pentru tragedia de care este si ea direct raspunzatoare dar se abtine pana in ziua de azi. Probabil ca originea divina le interzice acest lucru. Sunt  detestabili.
La fel ca si Germania fostul inamic, SUA i-a ajutat sa redevina ce au fost si mai mult decat atat.

CHINA
: inchisa in ea insasi mii de ani acum incepe sa scrie pagini surprinzatoare in istoria lumii si deja a modificat niste echilibre economice ce dainuiau de ceva vreme. Ramane de vazut pana unde si ce va induce asta in insasi structura sociala si politica a Chinei. Sa speram ca fara convulsii, pentru ca ar fi tragic pentru noi toti. Partidul unic insa este o garantie ca vor fi convulsii, dar nici un astfel de colos fie si pluripartinic nu garanteaza linistea si pacea, mai ales daca se pune pe facut politie internationala in slujba democratiei.
Exista o singura regula: toate aceste mari puteri democratice isi urmaresc doar propriile interese economice si strategice. Naivii cred altceva.
Noi ne lipim cand de unii cand de altii in speranta ca ne vom realiza si noi interesul national. OK, dar putina demnitate nu ar strica.

Desigur, lista ororilor infaptuite de tarile "dezvoltate/civilizate" din Occident si Extremul Orient care si-au consolidat puterea si prosperitatea pe crima si jaf este mai larga dar ma opresc aici. Prin urmare, oameni buni, trebuie sa privim lucrurile mai in profunzime si sa nu mai acceptam impertinenta talharilor moralisti ai planetei care ne tot dau lectii pe diverse teme. Pana la urma ei reprezinta tari care au "mainile" patate de sange si prin ce au facut nu de mult sunt antiteza a ceea ce predica. Daca adevarul ar fi respectat, toti acestia ar trebuie sa le spuna pentru inca 500 de ani celor din tarile pe care le-au asuprit, cu fiecare ocazie, "va rugam sa ne iertati!". Nu ne putem astepta la asta pentru ca si ei fac parte din aceeasi specie de nevertebrate ca cei care conduc Romania, o specie inferioara din punct de vedere moral care, asa cum spuneam la inceput, nu trebuie sa mai fie in varful lantului trofic din motive de incompatibilitate biologica!

Astazi atacurile si invaziile nu se mai fac doar cu armata ci si prin instrumente economice, financiare, bancare si bursiere controlate tot de cei mentionati anterior.

Si daca e sa privim la acel trecut care ne reprezinta pe noi, romanii, iti amintesc cititorule, ca suntem urmasii unui popor care NU AVEA SCLAVI, UNDE FEMEIA ERA EGALA BARBATULUI SI CARE CREDEA IN NEMURIRE INAINTE DE CRESTINARE. Asta este ceea ce defineste natura noastra profunda si depinde de noi ca traditia inalt spirituala a DACILOR sa reinvie. Sau macar spiritul de la Marea Unire. 

Din pacate se pare ca treptat ne transformam nu in europeni ci in altceva o masa amorfa de locuitori inerti ai unei tari manelizate si care ne apartine din ce in ce mai putin.
Apreciez si beneficiez de confortul civilizatiei europene dar mai devreme sau mai tarziu trebuie sa constientizam cu ce costuri s-a realizat si cine plateste factura ca sa fie mentinuta si dezvoltata.
Sunt pro-european dar pro-adevar nu pro-ipocrizie.


primit pe mail

Cea mai importantă invenţie a deceniului...Contrazice principiile fizicei si chimiei.. Oare mai apucam sau ne arunca arabii in aer .....


Cea mai importantă invenţie dupa cea a focului . Prea frumos ca sa fie adevarat. Pana in ziua cand vom avea rezervoarele masinelor pline cu aceasta "benzina" vom privi cu groaza la siajul lasat de aceasta nava a curajului de a rasturna traditionala benzina scoasa din pamant care a produs un DUBAI.. si alti multi....... 

 O companie din Marea Britanie a reuşit, în premieră mondială, să producă benzină din aer, folosind o tehnologie revoluţionară ce promite să rezolve criza energetică şi să ajute la reducerea încălzirii globale, prin eliminarea dioxidului de carbon din atmosferă. Compania Air Fuel Synthesis, din Stockton-on-Tees, a produs cinci litri de combustibil începând cu luna august, când a pus în funcţiune o mică rafinărie care produce benzină din dioxid de carbon şi vapori de apă. Compania speră ca în următorii doi ani să construiască o rafinărie mult mai mare, care să producă o tonă de combustibil pe zi. De asemenea, Air Fuel Synthesis doreşte să producă combustibil destinat transportului aerian, pentru a permite companiilor din domeniu să-şi reducă „amprenta de carbon”. Tim Fox, şefului departamentului de energie şi mediu din cadrul Institution of Mechanical Engineersdin Londra, a declarat că „sună prea bine ca să fie adevărat, dar e adevărat”. „Am fost acolo şi am văzut cu ochii mei procesul de producţie. Inovaţia lor este că au reuşit să facă acest proces să funcţioneze. Centrala lor pilot capturează aer şi extrage CO2 din el pe baza unor principii cunoscute. Centrala nu foloseşte tehnologii noi, inovaţia lor este faptul că au reuşit să combine mai multe tehnologii pentru a demonstra că acest proces funcţionează”, a explicat Fox. „Am luat dioxidul de carbon din aer şi hidrogenul din apă şi am transformat aceste elemente în benzină”, a declarat Peter Harrison, directorul general al companiei, care a dezvăluit reuşita în cadrul unei conferinţe găzduite de Institution of Mechanical Engineers.  „Din câte ştim, nimeni altcineva nu a mai reuşit să facă acest lucru, nici în Marea Britanie, nici în alte ţări. Produsul nostru arată şi miroase ca benzina, dar este un produs mult mai curat decât benzina obţinută din petrol fosil”, a declarat Harrison. „Nu avem nici aditivi, nici celelalte ingrediente neplăcute ce se găsesc în benzina obişnuită, însă produsul nostru poate fi folosit fără probleme într-un motor obişnuit”, a adăugat Harrison. „Acest lucru înseamnă că oamenii pot folosi produsul nostru încă din prima zi, fără a fi nevoiţi să instaleze baterii speciale sau să-şi modifice vehiculul în vreun fel. Astfel, infrastructura existentă poate fi folosită în continuare”, a mai spus şeful companiei. Capacitatea de a extrage dioxidul de carbon din aer, eliminând astfel principalul gaz cu efect de seră din atmosferă, este principalul obiectiv al tehnologiilor prietenoase cu natura. Dioxidul de carbon este eliberat de oameni în atmosferă în urma arderii combustibililor fosili, precum petrolul sau cărbunii. Compania britanică face un pas în plus, folosind dioxidul de carbon extras din atmosferă pentru a produce un combustibil care poate fi stocat, transportat şi folosit de motoarele deja existente. Harrison afirmă că această tehnologie are potenţialul de a transforma economia Marii Britanii. „Credem că până la finalul lui 2014 vom putea produce acest combustibil la o scară comercială. Planul nostru pentru următorii 15 ani este să atingem un nivel de producţie similar cu cel al rafinăriilor de astăzi. Cred că avem potenţialul de a transforma economia acestei ţări prin faptul că vom putea produce combustibilul necesar Marii Britanii aici, fără a mai fi nevoie să apelăm la importuri”, a spus Harrison. În acest moment, benzina produsă prin tehnologia companiei britanice este costisitoare, astfel că nu reprezintă încă o soluţie pe scară largă. Cu toate acestea, specialiştii afirmă că, în timp, costul oricărei tehnologii noi scade considerabil. Profesorul Klaus Lackner de la Universitatea Columbia din New York a oferit câteva exemple: „Când am cumpărat primul meu CD, în anii '80, costa 20 de dolari să produci unul. Astăzi costul este de 10 cenţi. Costul unui bec a scăzut de 7.000 de ori în ultimul secol”. 


Sursa: primit pe mail

Visul lui Hitler devine realitate dupa 70 de ani

Unul dintre cele mai mari vise ale lui Hitler a fost să schimbe fața întregii Europe prin crearea unei noi ordini europene. Probabil că acesta a și fost cel mai puternic motiv pentru care a declanșat cel de-Al Doilea Război Mondial. Această Nouă Ordine pe care dorea Hitler s-o implementeze cu ardoare în Europa părea la vremea respectivă un vis nebun, o teroare absurdă venită din partea unui dement, care trebuia retezat cu orice preț.
Pentru că imaginea completă să prindă contur și visul “dementului” Hitler să fie pe deplin înțeles, nemții doreau o Europă unită, un organism supranațional unic în care fiecare tară membră să se bucure de o oarecare autonomie, frontierele urmau să fie desființate pentru ca sinteza economică să se realizeze și implementarea unui sistem de exercitare a controlului asupra economiei diverselor state pentru evitarea concurenței, dar și a supraproducției. Acestea erau elementele cheie pe care regimul lui Hitler dorea să se impună în noua Europă. Oare nu există nicio similitudine între ceea ce însemnă în prezent UE și ceea ce își dorea Hitler acum mai bine de 70 de ani?
Joseph Goebbels, ministrul propagandei în Germania nazistă era de părere că popoarelor din noua Europă trebuie să li se acorde un grad mai mare de libertate politică și economică pentru ca astfel rotițele economice se pot învârti la capacitate maximă și Germania va avea de câștigat. Ideea de asuprire probabil că a fost inventată și aruncată asupra nemților doar pentru a denatura adevărul. Mai mult de atât, planurile de integrare ale țărilor cucerite de Hitler erau atât de simple și trebuiau făcute pe etape, cam la fel cum s-a întâmplat și în cazul țărilor care au aderat la UE.
hitler
Integrarea trebuia făcută pe șapte grupe:
1. statele din Peninsula Iberică
2. Franţa şi Belgia
3. Germania, Danemarca, Polonia, ţările baltice, Slovacia, Cehia, Elveţia
4. Italia, Croaţia, Albania, Serbia, Grecia
5. Marea Britanie
6. Suedia, Norvegia, Finlanda, Islanda
7. Ungaria, România, Bulgaria, Ucraina, Crimeea şi Belarus
După ce integrarea era efectuată, Europa era împărțită în trei mari zone: grupul latin(în care erau prevăzute Franţa, Belgia, Italia, ţările din Balcanii Occidentali, Grecia, Peninsula Iberică, Insulele Britanice), grupul germanic (Germania, ţările scandinave, ţările baltice) şi grupul slav/oriental. Conform concepţiei pe care o aveau germanii la începutul anilor ’40 ai secolului trecut, cel de-al treilea şi ultimul pas spre crearea UE era naşterea unei uniuni politice cu menţinerea autonomiilor regionale şi realizarea unui plan comun de cooperare în Africa de Nord.
Fiecare grup avea rolul său, iar cel mai ciudat este că grupul slav/oriental, din care ar fi făcut parte și România, era destinat doar ca să servească Germania pe plan economic. Aceasta era reală piaţa de desfacere, unde surplusul, dar şi produsele indezirabile erau aruncate, dar în același timp, acest grup muncea doar pentru Germania.
Uluitor este faptul că după 68 de ani de la terminarea războiului visul lui Hitler este aproape împlinit. Europa unită există, control asupra economiilor stratelor membre se exercită, țări precum România și Bulgaria au fost integrate doar pentru a deveni piața de desfacere, granițele între anumite țări nu mai există și întreaga Europă munceşte pentru Germania.
Mai mult de atât, o altă asemănare impresionantă este ceea ce numim astăzi Carta Europei. Aceasta constituție a fost realizată pentru prima dată de Goebbels în 1943, când a anticipat nevoia unui set de legi aplicabile pe întreg continentul. După ce Goebbels a prezentat noua constituție ministrului de externe Joachim Ribbentrop o dispută s-a născut între cei doi. Ribbentrop i-a reproșat lui Goebbels că Europa nu are nevoie de așa ceva, în timp ce Goebbels i-a replicat că va veni ziua în care Europa o să aibă nevoie de așa ceva. Și iată că după 70 de ani politicienii europeni se gândesc să implementeze Carta Europei în toate țările membre.
Uniunea Europeană din ziua de astăzi se mulează perfect pe viziunea unui om care a fost numit nebun atunci când și-a expus părerea. În acest fel, nici Al Doilea Război Mondial nu își mai regăsește rostul și moartea a milioane de oameni a fost inutilă pentru că într-un final am ajuns să-i îndeplinim visul lui Hitler.

MANDRIA - Simptomele si Dezvoltarea bolii

Articolul este deosebit de folositor fiecăruia în parte și de-a dreptul șocant. Este o invitație la un duș rece fiecărui suflet care-și dorește îndreptarea, pocăința și  mai ales mântuirea.        
Păcatul mândriei are îndezvoltarea sa câteva stadii şi începe cu slava deşartă. Simptomele slavei deșarte:setea de laude, nesuferirea mustrărilor, moralei și reproșurilor, purtarea bănuitoare și ranchiunoasă; bănuirea altora, greutatea în a cere iertare, căutarea căilor ușoare; omul joacă permanent teatru în prezența altora cu scopul de a prezenta o aparență evlavioasă, ascunzându-și cu multă grijă patimile și neajunsurile.

Omul încetează să-și mai vadă păcatele, nu-și mai bagă de seamă defectele, începe să-și minimalizeze vinovăția ori să și-o nege cu totul, ba uneori chiar s-o arunce asupra altora, și în schimb începe să-și exagereze și propriile cunoștințe, propria experiență, propriile calități și virtuți. 

Pe măsura evoluției bolii, în părerea sa despre sine el devine mare, vrednic de slavă. De aceea se și cheamă această boală ,,mania grandorii”.În starea aceasta, omul nu numai că-i osândește pe alții, ci începe să-i disprețuiască și să-i fie silă de eiși chiar să le facă rău.  Izbăvește-ne, Doamne, de asta!

Iar când bolnavului i se pare că nimeni nu-l înțelege, nimeni nu-l iubește, ci toți îl persecută și vor să-i facă rău, boala aceasta se numește mania persecuției.
 
Mania grandorii și mania persecuției sunt cele mai răspândite forme de boală sufletească.
 
Aceste boli sunt legate de aprecirea excesivă a propriei persoane, atunci când sentimentul exagerat al propriei valori stârnește dispreț și atitudine dușmănoasă față de oameni.
 
Cel mândru este întotdeauna nemulțumit de cei din jur și de condițiile sale de viață, și de aceea ajunge câteodată la deznădejde, hulă, înșelare, iar uneori și la sinucidere.
 
În stadiul de început, mândria este greu de recunoscut. Doar un duhovnic încercat sau un psiholog încercat poate stabili fără greș această patimă atunci când ea se află în fașă.
 
Omul se poartă aparent normal, însă un ochi experimentat recunoaște în el începutul bolii. Omul este mulțumit de sine. Este bine dispus: cântă, zâmbește, adeseori chiar râde și câteodată hohotește fără pricină; face pe originalul, pe spiritualul; caută să atragă cu orice preț atenția celor din jur; îi place să vorbească mult, iar în convorbirile lui se aude la nesfârșit ,,Eu”, însă un singur cuvânt dezaprobator face ca dispoziția lui să se schimbe rapid, și el devine abătut, ca în urma unei laude să înflorească din nou. În general însă, în stadiul acesta dispoziția lui rămâne luminoasă.
 
În continuare, dacă omul nu-și dă seama de păcătoșenia sa, dacă nu se pocăiește și nu se îndreaptă, boala lui duhovnicească evoluează și se acutizează.
 
În om apare convingerea sinceră de faptul că este mai presus de alțiiAceastă convingere se transformă în patima de a comanda, și el începe să dispună după bunul plac de atenția, de timpul și de puterile altora
Devine obraznic
: se apucă de orice, chiar dacă nu face decât să strice și să încurce, în toate se bagă, chiar și în familiile altora.
 
În stadiul acesta, dispoziția omului mândru se strică, fiindcă el întâmpină deseori rezistența celor din jur
El devine, treptat, tot mai irascibil, încăpățânat, certăreț, nesuferit de nimeni.Firește, oamenii încep să-l evite, dar el este convins de dreptatea sa și consideră că pur și simplu nimeni nu vrea să-l înțeleagă, și ca atare o rupe cu toți. 
Răutatea și ura, disprețul și îngâmfarea se instalează și prind rădăcini în sufletul lui. Sufletul îi devine întunecat și rece, mintea i se întunecă, și omul iese din orice supunere. Scopul lui este să iasă cum vrea el, să-i facă pe ceilalți să se simtă inferiori, să-i impresioneze și să-și demonstreze ,,dreptatea”.
 
Tocmai trufași de felul acesta creează schismele și ereziile.
 
În următoarea etapă de dezvoltare a boliiomul o rupe și cu Dumnezeu... 
Tot ce are, inclusiv calitățile și unele virtuți, și le atribuie sieși. El e convins că-și poate aranja viața fără ajutorul altora și că poate dobândi singur tot ce-i trebuie în viață. El se simte mare voinic chiar și atunci când are o sănătate plăpândă. Se îngâmfă cu ,,înțelepciunea” sa, cu cunoștințele sale, și se mândrește cu tot ce are – iar rugăciunea lui devine nesincerăfără frângere de inimăiar mai apoi încetează de tot să se mai roage. Starea lui sufletească se face negrăit de întunecată, dar totodată el e convins că e pe calea cea dreaptă și continuă să meargă cu grabă spre propria pierzare.
Sursa: www.catehetica.ro
 

CRIZA CEA DE TOATE ZILELE SI NOUA ORDINE MONDIALA

UN MESAJ DE LA ACADEMICIANUL OVIDIU BOJOR
Transmis noua si postat pe facebook/FarmaciaNaturiiin data de 2 martie 2013

"CRIZA CEA DE TOATE ZILELE 

SI NOUA ORDINE MONDIALA

Dr. farm. Ovidiu Bojor - 

membru al Academiei de Stiinte Medicale

     Majoritatea analistilor economici se axeaza pe efectele pe care le produce criza prin care trecem in ultimul deceniu. Foarte putini analizeaza cauza care a determinat criza actuala.
    La fel ca in medicina alopata simptomatica se incearca sa se amelioreze cu paleative efectele. Ne doare capul si luam un antievralgic. Pentru moment ne trece durerea de cap. Dar peste o zi sau doua durerea revine. 
    Omul nu este o masina formata din piese. Omul trebuie privit in intregul lui mental, spiritual si fizic ceea ce face medicina si terapeutica holistica, in prezent denumita pluridisciplinara.
    Cauzele crizei:
1. Impartirea neloaiala a bunurilor materiale si spirituale. 
In ultimul timp s-a adancit decalajul dintre popoarele bogate si cele sarace. S-a adancit in interiorul comunitatilor (popoarelor) decalajul dintre bogati si saraci. A disparut clasa de mijloc care , in trecut, mentinea un echilibru intre bogati si saraci.
2. Una dintre cele mai nocive cause individuale este Invidia. Este o adevarata boala a vremurilor noastre, capatand proportia unui fenomen social. De la omul simplu, neinstruit si pana la unii oameni de stiinta sau de arta, nimeni nu admite sa fie intercut de semenul sau. Efectul nociv al acestui sentiment generator de frustrari cronice poate incheia prematur viata, dupa cum spunea un mare filozof al antichitatii: ”invidia roade pe invidios”, precum rugina roade fierul. Antidotul: impartiti bucurie colegului vostru cu bucuria si admiratia voastra.
3. Indepartarea de la legile naturii. 
Mai mult decat atat am declarat razboi naturii prin diabolicul slogan: “ Sa schimbam natura, sa transformam natura” lansat de marxism leninism. Echilibrul din natura s-a stabilit de-a lungul erelor geologice si s-a pastrat perfect de-a lungul mileniilor pana nu a intervenit omul. Impactul il simtim din ce in ce mai mult.
De fapt pe ce se bazeaza confortul civilizatiei actuale? Pe un sac cu fund: carbunele fosil, gazele naturale, petrolul, resursele minerale feroase si neferoase prin decopertarea muntilor si cianurare etc. Pe langa faptul ca aceste resurse nu sunt regenerabile, ele produc poluarea mediului inconjurator, subtierea stratului de ozon si schimbari climatice.
In foarte scurt timp problema apei potabile va deveni o problema mondiala, iar apele otravite vor deveni un pericol planetar. 
Mai trebuie avut in vedere un aspect legat de data aceasta tot de schimbarea naturii: manipularea genetica a organismelor animale si vegetale, chimizarea agriculturii, chimizarea industriei alimentare fara a tine seama de proba timpului.
4. Lupta pentru existenta si selectia artificiala.
Legile naturii definite de Darwin, in esenta au fost trei: lupta pentru existenta, perpetuarea speciei si selectia naturala. Nici Darwin pe vremea sa n-a intuit o noua lege care guverneaza in prezent omenirea si pe care o putem numi “selectia artificiala”. 
     Ce inseamna aceasta?
Sa presupunem ca doi oameni se confrunta direct pentru un drept. Unul dintre ei este din toate punctele de vedere inferior celuilalt, dar este mult mai abil si mai rapid, mai agresiv decat celalalt inzestrat cu toate calitatile morale, etice, spirituale, dar mai putin abil. Abilul va rapune pe al doilea. Rezultatul, cel rapus nu va mai lasa urmasi, iar cel abil va lasa urmasi din ce in ce mai agresivi.
Lupta neloaiala pentru existenta se dovedeste din ce in ce mai acuta in zilele noastre.
Mai trebuie sa luam in considerare un aspect esential: omenirea n-a inaintat si nu a evoluat prin mase, prin gloate ci prin varfuri. Acest fapt este incontestabil in stiinta, in arta, in muzica, in etica, in religii.
In ce stadiu ar fi fost omenirea daca nu ar fi fost Aristotel, Pitagora, Newton, Enstein…, Leonardo da Vinci, Rubens…, sau in muzica Johan Sebastian Bach, Bethoven…, in religii Budha, Confucius, Moise, Iisus, Mahomed…
Aceste varfuri la care ne referim au creat modele, scoli, curente filozofice pe care adeptii lor le-au urmat si perfectionat. 
     Ce modele mai avem astazi? Cei care-si urmaresc numai interesele personale si ale grupurilor de interese apropiate lor, prin acumulari de bunuri materiale cu orice pret si prin orice mijloace.
Figurativ, cei care conduc destinele popoarelor s-au intors de la monoteism la politeism, la “vitelul de aur”. Astazi exista zeul banului, zeul vilelor si iahturilor, zeul insulelor din oceane, zeul desfraului si sexului etc.
Sub aspect moral, etic, religios facem cele mai mari greseli, uitand de cel care a creat cerul si pamantul, a tuturor celor vazute si nevazute.
Mai trebuie sa avem in vedere si faptul ca marile schimbari in evolutia noastra s-au produs de-a lungul erelor geologice. Am avut timp de milenii sa ne adaptam noilor conditii.
Dar, in ultimele secole schimbarile au capatat un ritm alert: Revolutia franceza, Revolutia bolsevica, Revolutia capitalismului salbatic despre care am vorbit la “selectia artificiala”.
Nu toti avem capacitatea de adaptare rapida si aceasta ne produce mari suferinte.
Omenirea a intrat in prezent in stare de depresie, de resemnare.
Aud majoritatea semenilor mei, spunand zilnic: “Asta este, ce sa facem”.
     Oare chiar nu este posibila o schimbare de mentalitate? Este posibila o “noua ordine mondiala”? 
In conceptia mea despre viata si relatiile interumane consider ca este posibila o schimbare de mentalitate si o noua ordine mondiala. Toti dorim o schimbare, inlocuind materialismul vulgar cu spiritualitate.
     Cu c e ar trebui sa incepem?
Cu persoana intaia la singular, adica cu noi.
Daca fiecare dintre noi vom reveni sub aspect intelectual si moral la modelul dupa care am fost creati celelalte probleme contradictorii pot fi rezolvate in timp, treptat, cu rabdare.
     Al doilea pas ar fi inlocuirea conceptului “lupta de clasa” cu toleranta si iubirea fata de semeni indiferent carei clase sau clan politic apartin.
Am pus pe primul plan iubirea fiindca aici este cheia schimbarii.
     Pasul urmator ar fi daruirea fara a astepta recompense. De fapt, valoarea unui om consta in a darui cat mai mult celor din jurul lui si societatii si a astepta cat mai putin de la societate.
     In domeniul conflictului intre stiinta si religie prin absolutizarea stiintei sau a dogmelor religioase s-au facut greseli mari. Dece a trebuit sa fie ars pe rug Giordano Bruno sau condamnat Galilei. De ce au pornit cruciatii cu sabia intr-o mana si crucea in cealalta pentru a ucide pe necrestini cand una dintre cele 10 porunci spune: “sa nu ucizi”!
     Astazi, tot datorita extremismului islamic mor mii de oameni nevinovati cand Coranul propovaduieste iubire si iertare.
     Din fericire, o buna parte din omenire este din ce in ce mai constienta ca fara o ordine mondiala noua vom aluneca intr-un abis fara intoarcere.
Un alt factor foarte important legat de criza cea de toate zilele este politicul. Filozofia politica actuala este divizata: curente de stanga sau de dreapta sau compromisuri de felul: “centru dreapta” sau “centru stanga”.
     Pana la conceptual ideal: “o singura turma si un singur pastor” este o cale foarte lunga.
     Totusi si in acest domeniu, al politicului, consider ca ar trebui o ierarhizare a conceptului de conducere.
Pe primul plan as situa eticul urmat de stiintific si tehnic, apoi economicul, tinand seama de culturalul si traditionalul fiecarui popor. Aceasta ar fi scara normala pe care ar trebui sa se bazeze politicul. Daca inversam aceasta ordine ne vom confrunta cu grave probleme de ordin legislativ, juridic si moral.
As caracteriza epoca in care traim prin: epoca marilor cuceriri stiintifice, tehnice si utilitare, dar in acelasi timp epoca de piatra necioplita a evolutiei spirituale. Atata timp cat predomina forta, selectia artificiala, ura, razbunarea, atentatele la viata celor fara aparare, conflictele intre popoare in numele religiei sau a convingerilor politice, evolutia noastra spirituala va stagna.
     Nu vreau sa inchei pesimist aceasta prezentare. Continui sa cred in Credinta, iar Speranta mea se afla in Iubire si buna intelegere intre oameni, chiar daca ma considerati un idealist.
     Sa ne unim fortele ca anul 2013 sa fie inceputul schimbarii pe care o dorim cu totii!"

"CRIZA CEA DE TOATE ZILELE SI NOUA ORDINE MONDIALA"
Dr. farm. Ovidiu Bojor 
- membru al Academiei de Stiinte Medicale


CURĂŢAREA ARTICULAŢIILOR DE REZIDUURI ŞI SĂRURI

Pentru a scăpa de reziduurile acumulate în ţesuturile conjunctive, se recomandă să se acţioneze asupra lor cu acizi. În acest scop este necesar să consumăm, împreună cu hrana, asemenea acizi graşi (ascorbic, palmitic, nicotinic, stearic, citric, lactic etc.), care, pe de o parte, ar fi inofensivi pentru organism, iar pe de altă parte, ar dizolva reziduurile, transformându-le în săruri. Asemenea acizi se formează ca urmare a fermentaţiei oxidative a celulelor de provenienţă animală. Pentru aceasta este necesar să consumăm castraveţi, roşii, varză, sfeclă, morcovi, ceapă, usturoi, mere murate, bere, multe tipuri de vinuri inclusiv lichiorurile de fructe, vinul de Cahors, cabernet, produse fermentate, produse acido-lactice (brânză de vacă, caşcaval, brânză de oi, chefir, produse acidofile, cumâs etc.), de asemenea, oţeturi de fructe. Fiecare organ uman este adaptat pentru utilizarea anumitor acizi. De aceea este necesar să variem cât mai mult utilizarea lor. Oţeturile de fructe este bine să fie consumate împreună cu laptele acru. Putem adăuga o linguriţă ( uneori, o lingură) de oţet de fructe şi una de miere la un pahar de lapte acru. Oţetul se consumă o dată pe zi, în timpul mesei. Este necesar să adăugăm oţet şi în ceai, şi în cafea, şi în supe.
 Pentru perioada transformării reziduurilor în săruri este bine să renunţăm la uleiul vegetal, care are un efect colagog puternic şi le încetineşte mult transformarea. Alimentaţia în această perioadă se recomandă să fie compusă în special din produse de carne şi peşte, pentru amplificarea acidităţii mediului intern.
 Este necesar să provocăm înăcrirea generală a organismului şi să consumăm alimente care pornesc mecanismul de fermentare: varză, castraveţi muraţi etc. Concomitent, este necesar să diversificăm cât mai mult produsele cu drojdie. După consumul produselor dulci: ceai, compot etc., se recomandă să puneţi pe limbă câteva cristale de sare de bucătărie. Acest lucru provoacă reacţia stomacului şi îl obligă să producă fermenţi acizi-pepsine, care contribuie la amplificarea transformării reziduurilor în săruri, de asemenea, nimiceşte celulele bolnave ale organismului.
 Astfel, reziduurile nu pot fi transformate imediat în săruri, chiar şi în cazul oxidării sistematice. Acizii şi bazele pătrund foarte greu acolo unde este nevoie de ele. De aceea pe parcursul efectuării procedurii, este necesar să munciţi fizic, să vă masaţi corpul. Ca urmare, reziduurile din organism se transformă în săruri minerale, alcaline, acide, solubile şi insolubile. Observaţiile au demonstrat că, de regulă, sărurile alcaline, minerale şi de tipul uraţilor, precum şi fosfaţii, oxalaţii sunt substanţe insolubile.
 Există un principiu: cui pe cui se scoate. De exemplu, în gaz lampant se dizolvă toate produsele petroliere-vaselină, motorină, parafină etc. În spirturi se dizolvă toate spirturile-glicerina, sorbita, xilitul etc. Acest principiu poate fi utilizat şi pentru dizolvarea sărurilor alcaline în organism, adică vom consuma fierturi de unele plante şi sucuri care conţin baze inofensive pentru vitalitatea organismului.
METODE DE CURĂŢARE A ARTICULAŢIILOR
 Pentru curăţarea articulaţiilor s-a dovedit a fi eficientă curăţarea cu ajutorul frunzelor de dafin.
 Puneţi 5 g de frunze de dafin în 300 ml de apă şi fierbeţi-le timp de 5 minute. Apoi lăsaţi fiertura să se macereze în termos. Infuzia o scurgeţi şi o beţi cu înghiţituri mici, cu întreruperi, pe parcursul a 12 ore (este contraindicată administrarea întregii cantităţi într-o singură priză-puteţi provoca o hemoragie). Repetaţi procedura timp de 3 zile. Peste o săptămână, puteţi repeta cura de curăţare. Ţineţi o dietă de legume şi fructe.
 Nu vă speriaţi dacă veţi avea eliminări de urină de culoare roz, eventual la fiecare jumătate de oră. Aceasta are loc din cauză că sărurile încep să se dizolve atât de intensiv, încât irită vezica urinară.
 Vă puteţi convinge de faptul că sărurile se dizolvă foarte activ peste o săptămână, două. Dacă articulaţiile dumneavoastră nu sunt prea flexilbile, vă dor în permanenţă sau când se schimbă timpul, veţi observa că durerile vor dispărea, iar articulaţiile vor deveni mai flexibile.
 Ceaiul din rădăcini de floarea-soarelui dizolvă multe săruri. Adunaţi toamna părţile groase ale rădăcinilor, tăiaţi ramificaţiile subţiri păroase, spălaţi-le minuţios şi uscaţi-le. Apoi mărunţiţi rădăcinile subţiri în bucăţele de dimensiunile unui bob de fasole şi fierbeţi-le într-un ceainic emailat (1 pahar de rădăcini la 3l de apă) timp de aproximativ 1-2 minute. Este necesar să consumaţi ceaiul în 2-3 zile. Apoi aceleaşi rădăcini le fierbeţi din nou în acelaşi volum de apă, însă deja timp de 5 minute, şi, de asemenea, consumaţi fiertură în 2-3 zile. După ce aţi terminat de băut ceaiul din prima porţie, pregătiţi următoarea etc. Acest ceai se consumă în doze mari la jumătate de oră după masă. Sărurile încep să se elimine numai peste 2-3 săptămâni, urina va fi de culoare ruginie. Administraţi ceaiul până când urina dumneavoastră va deveni transparentă ca apa.
 În timpul acestei curăţări, este interzis consumul produselor picante, acide şi sărate. Este necesar ca alimentaţia să fie preponderent de origine vegetală.
 Dizolvă bine sărurile ceaiul din răculet, coada calului, coji de pepene verde, cozi de bostan.
Foarte bine dizolvă sărurile sucurile de rădăcini de pătrunjel, hrean, frunze de podbal, cicoare, ridiche, topinambur (nap). Doza recomandată este până la 100 g de suc la 30 de minute după masă.
Cel mai convenabil pentru noi este sucul de ridiche neagră. El dizolvă foarte bine mineralele în canalele biliare, vezicula biliară, bazinetul renal, vezica urinară, în vasele sangvine.
Pentru aceasta spălaţi 10 kg de bulbi de ridiche neagră şi, fără să-i curăţaţi de coajă, stoarceţi sucul, aproximativ 3 kg. Păstraţi sucul în frigider, iar tescovina amestecaţi-o cu miere în proporţie de 300 g de miere (500 g zahăr) la 1 kg de tescovină, adăugând zer. Totul se păstrează la cald, într-un borcan sub teasc, pentru a evita mucegaiul. Administraţi câte o linguriţă de suc la o oră după masă. Dacă nu veţi avea senzaţii de durere în regiunea ficatului, puteţi majora treptat doza de la o linguriţă până la două şi în sfârşit, până la 100 g.
Sucul de ridiche neagră este un produs cu un puternic efect colagog. Dacă în canalele biliare sunt multe săruri, trecerea bilei este dificilă, din cauza aceasta apar senzaţii de durere. Puneţi termoforul pe regiunea ficatului, faceţi băi fierbinţi. Dacă durerile sunt suportabile, este necesar să continuaţi procedura, până când veţi termina sucul. De regulă, durerile se fac simţite numai la începutul procedurii; pe parcurs totul se normalizează. Sărurile se elimină neobservat, însă efectul curăţării este imens. Se recomandă să efectuaţi procedurile de 1-2 ori pe an, respectând pentru această perioadă dieta fără sare, evitând produsele picante şi acide. Când veţi termina de băut sucul, începeţi să consumaţi tescovina, care până atunci se va înăcri: în timpul mesei, câte 1-3 linguri, până când o veţi termina şi pe ea. Această procedură fortifică în mod deosebit ţesutul pulmonar şi sistemul cardio-vascular.
 Sursa: http://www.farmacianaturii.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=84&Itemid=28

Mintea superioara poate imagina modalitati cu mult dincolo de ce-si poate imagina mintea fizica despre cum se poate manifesta ceva.

Ideea e sa intelegeti ca odata ce ati format o relatie echilibrata cu mintea superioara, imaginatia e canalul prin care va veni inspiratia si prin care veti ingadui mintii fizice sa stie ca se afla in comunicare constanta cu persoana de sus, din barca, si ca nu va fi niciodata indrumata intr-o crevasa, in gura unui rechin, ci intotdeauna de-a dreptul spre orizontul ce reprezinta visul si tema pe care personalitatea a ales s-o exploreze. Si toate tranzitiile se pot desfasura in mod magic atunci cand acele linii de comunicare sunt deschise.
Va reamintim si de urmatorul lucru: de multe ori ego-ul ar putea dori sa foloseasca putin imaginatia, dar adesea corupe folosirea imaginatiei pentru propriile scopuri, pentru a-si consolida propriile idei despre ce crede ca e cel mai bun mod de a permite lucrurilor sa se manifeste. Personalitatea fizica ar putea fi gata ca din cand in cand sa creeze o imagine ideala a visului. Va crea intreg scenariul. Ne-ati auzit spunand, ati auzit pe multi spunand, vizualizati, vizualizati, vizualizati, creati o simulare cu ochii mintii, in imaginatie, a scenariului ideal ce pentru fiecare reprezinta ideea celei mai mari bucurii, celei mai mari pasiuni. Iar asta e bine de facut; asta e lucrul pozitiv ce poate fi facut. E util si creativ de facut astfel, sa-ti folosesti imaginatia si sa vizualizezi cea mai apropiata reprezentare posibila pe care o poti crea cu mintea fizica pentru acel scenariu ideal despre care spui ca e reprezentativ pentru pasiunea ta, pentru visul tau.
Dar aici e cheia: este doar o reprezentare. Asta nu inseamna ca ceea ce iti imaginezi atunci nu poate sa se materializeze exact in felul in care ai imaginat-o. De multe ori se intampla exact asa; iar asta e foarte bine. Dar singurul motiv pentru care s-ar putea sa se fi intamplat asa e pentru ca, de fapt, ai permis o scurta deschidere si ai constientizat ca ce-ti spunea mintea superioara era reprezentarea celui mai bun fel de a se materializa in cazul tau.
Cu toate astea, multi indivizi de pe planeta voastra cad in capcana in acest caz din acelasi motiv: datorita predilectiei structurii ego-ului de a crede ca trebuie sa gandeasca el totul si sa stie cum se va intampla totul. Cand structura ego-ului imagineaza o viziune reprezentativa pentru realitatea ideala, ceea ce este ego-ul tentat sa gandeasca – deoarece se crede autoritatea cea mai mare posibila in cazul persoanei tale – este tentat sa creada ca acea viziune, pe care a creat-o folosindu-se de imaginatie ca sa picteze acel tablou in mintea ta, este gradul cel mai mare posibil in care se poate manifesta acea realitate. Dar din punctul de vedere al mintii superioare, acel tablou care pentru ego pare forma de manifestare cu cel mai inalt grad de probabilitate, in realitate e forma cu cel mai mic grad de manifestare. Ceea ce pentru ego inseamna tavanul, pentru mintea superioara e podeaua. Mintea superioara poate merge cu mult mai sus de-atat si de fapt poate merge atat de departe, cu mult dincolo de capacitatea mintii fizice de a-si imagina felul cum s-ar putea manifesta.
De aceea nu trebuie sa insisti, mintea fizica si ego-ul nu trebuie sa insiste ca imaginea invocata ca si reprezentare a scenariului ideal trebuie sa fie modul exact in care sa se manifeste, altfel insemnand ca ceva e gresit, ca ceva nu a mers cum trebuia. Acea imagine e folosita doar ca un sablon ce va fi inmanat mintii superioare, e ideea de baza ce reprezinta – fiti atenti – starea vibrationala potrivita pe care fiinta fizica are nevoie s-o traiasca in viata pentru a-si perpetua bucuria.
Mintea superioara va lua acel sablon, acea reprezentare – pentru ca, la urma urmei, ea exista intr-o realitate sablon si intelege foarte bine limbajul sabloanelor; asta e limba ei materna: simbolurile sabloanelor; intelege foarte bine simbolurile - va lua acel simbol si va recunoaste ca acel simbol reprezinta pur si simplu starea potrivita, energia potrivita ce trebuie creata. Deci, mintea superioara va lua acel simbol si va prelua toate lucrurile la care are acces pe care le intelege sau ii sunt la dispozitie, toate modalitatile prin care se poate manifesta acel vis si le va potrivi pe frecventa sablon adecvata. Dupa care va aduce acea frecventa in realitate prin ocaziile prin care mintea fizica poate actiona. Dar mintea fizica ezita sa actioneze in baza sincronicitatilor ce ii sunt puse la dispozitie deoarece ego-ul spune: “Nu recunosc astea ca sablonul pe care l-am stabilit eu.” Si nu are incredere ca mintea superioara i-a adus acele ocazii intr-o forma diferita, alta decat a stabilit ego-ul ca ar trebui sa fie. Va refuza sa actioneze in baza acelor lucruri, va refuza sa le recunoasca ca oportunitati. Oportunitatile ce vin de la mintea superioara pot fi adesea chiar si invizibile pentru mintea fizica; pur si simplu nici macar nu va sti ca sunt acolo ca sa poata actiona in ce le priveste. Si, prin urmare, va rata acele usi, netrecand niciodata prin ele; si astfel nu va vedea niciodata manifestarea dorintelor sale pentru ca a insistat prea mult pe “CUM” si nu i-a permis mintii superioare sa-i arate adevaratul “cum”. Deoarece mintea superioara poate imagina modalitati cu mult dincolo de ce-si poate imagina mintea fizica despre cum se poate manifesta ceva. 
Bashar 

Ce ascund China și Germania în spatele unui euro supraevaluat

Ce ascund China și Germania în spatele unui euro supraevaluat
În scurt timp, premierul social-democrat al României se va întâlni cu Angela Merkel, cancelarul singurului stat european care este prezentat drept model pentru reformele de care are nevoie întreg Sudul şi Estul UE. Cum reformele au fost aplicate în Germania de social-democratul Gerhard Schroeder, şi cum sondajele arată că doamna Merkel nu prea poate scăpa victoria la alegerile din această toamnă, ea poate să-l convingă pe premier să se îndrăgostească de aceste reforme. Cu atât mai mult cu cât în ţările fostului bloc socialist, după cum spunea Lars Christensen, analist şef al Danske Bank, aici ’’majoritatea au trăit şi vremuri mai grele, când stăteau la coadă pentru hârtie igienică.’’
Au fost reformele redactate sub îndrumarea directorului de resurse umane de la VW. Au început în 2002. Reformele Hartz I, II, III şi IV din timpul guvernării Schroeder, au simplificat regulile de angajare, au creat aşa-zisele mini-joburi şi midjoburi, au simplificat regulile de concediere în interesul patronilor şi au redus de trei ori durată pe care un şomer poate beneficia de indemnizaţia de şomaj refuzând slujbe cu o calificare inferioară celei pe care o deţine. Milioane de angajaţi germani nu plătesc contribuţii sociale şi nu vor beneficia de pensii şi asistenţă medicală. Mini-joburile presupun un salariu de maximum 400 de euro pe lună şi un număr de ore de muncă de cel mult 15 pe săptămână, fără plată contribuţiilor sociale.
Publicaţia La Tribune, dând voce şi orgoliului rănit al francezilor, propune însă o altă abordare în depistarea secretului vitalităţii economiei germane.
”Evocăm tot mai des astăzi ideea unui război al monedelor, mereu plecând de la ideea că anumite zone geografice ale globului pot duce acest război devalorizându-şi moneda. Pentru doamna Merkel şi pentru Bundesbank însă, un euro puternic şi supraevaluat este o problemă care nu ar trebui abordată. Şi totuşi, acest euro supraevaluat este rezultatul unui lobby puternic orchestrat de China şi de Germania. Cum, este posibil, ar spune unii?
Euro este supraevaluat, iar această supraevaluare este din ce în ce mai stabilă. Ne putem întreba: cum se poate că după multiplele atacuri pe care le-a suportat euro în timpul crizei din Grecia, această monedă pare să se stabilizeze în mod uimitor la 1,30 dolari, iar aceasta de nu mai puţin de opt luni încoace? Uniunea bancară, ar spune unii. Intervenţiile Băncii Centrale Europene asupra datoriilor publice, ar spune alţii. Politicile structurale pe care le aplică deja unele state…Toate acestea ar putea asigura pieţele financiare, de unde şi nivelul crescut al euro. Dar uniunea bancară şi intervenţiile BCE care cumpăra din datoriile publice nu sunt încă deloc operaţionale.
Un mic excurs istoric se impune aici: rata de schimb efectiv a euro nu a încetat să crească din 2002 până în 2011. Iar raţiunile acestui fenomen nu ţin de ceea ce a întreprins recent BCE sau politicile structurale, ci ţin de naşterea unui nou pol geografic al schimburilor structurat în jurul a două ţări: Germania şi China. De o parte avem China, integrată în Organizația Mondială Comerţului în 2001 şi care beneficiază de acest euro puternic pentru a exporta bunurile sale fără multă plusvaloare. De cealaltă parte avem Germania (cel mai mare exportator din lume până de curând, acum depăşită de China) care vinde maşini de lux. Însă cui le vinde? Chinei; unii ar spune, cu puţin umor, Partidului Comunist Chinez. Una dintre particularităţile bunurilor de export germane este că nu sunt sensibile la variaţiile de preţ, pentru că suntem gata să plătim mult pentru ceva de calitate: elasticitatea preţului la cumpărător pentru produsele germane este redusă. Putem extinde chiar acest raţionament la cuplul câştigător Germania-Asia de Sud-Est.
De un deceniu, acest joc nu a încetat să se amplifice. China cumpăra echipamente produse de IMM-urile germane la prețuri foarte mici. În contrapartidă, China cumpăra la prețuri nu contează cât de mari BMW-uri a căror cerere nu prea depinde de preţ. Să adăugăm la această veniturile de la Audi, Siemens, care sunt traduse în contabilitate într-o monedă foarte puternică, euro, ceea ce face să crească cursul acţiunilor acestor societăţi la DAX, la Frankfurt.
Vitalitatea Germaniei are puţin a face cu contra-reformele lui Gerhard Schroeder, puse în practică după Tratatul european de la Nisa (în 2000). În acest cadru, ar fi naiv să ne imaginăm că ajunge să aplicăm reformele Hartz pe piaţa muncii din Franța pentru a reda competitivitatea prețurilor produselor franțuzești. Această competitiviaite pierdută începând din 2002 a făcut să se inverseze balanța comercială a Franței. Rata de schimb a euro este cea care creează probleme. Dar este şi rata de schimb efectiv pe care Germania și Bruxelles-ul doresc să o menţină. Pentru a deturna atenţia, se doreşte o diminuare a costului forţei de muncă în Europa de sud, când salariile deja sunt mici aici în valoare absolută şi diagnosticul economic arată că problema acestor ţări este supracapacitatea de ofertă în raport cu cererea şi nu invers.
Se pare că în timpul ultimei vizte anuale în China, în toamnă lui 2012, Angela Merkel a negociat cu chinezii menţinerea unei rate de schimb stabile, la 1,3 dolari pentru un euro. Am tăcut prea mult despre această posibilă înţelegere – făcută în parte într-un mod necooperant – cu violarea flagrantă a tratatelor. Această rată de schimb neoficială, dar stabilă de opt luni, violează spiritul şi litera tratatelor europene. Euro este net supraevaluat pentru ţările din Europa de Sud şi împiedica orice creştere a PIB-ului acolo…”
Sursa : cotidianul.ro
2blackjack1.wordpress.com