sâmbătă, 9 februarie 2013

Raportul dintre vibratia cuvantului si sistemul imunitar


Man woman and apple
  • Intre vibratia sunetelor articulate in cuvinte si biostructura noastra exista o legatura foarte stransa. Cuvintele rostite au puterea de a amprenta atat lumea exterioara, cat si procesele fiziolog
    ice atat ale receptorului, cat si emitatorului.
  • Hristos a spus: “Nu ce intra in gura omului il spurca, ci ceea ce iese din gura lui il poate spurca”. Omul find 75% apa, iar apa putand avea toate 4 stari ale materiei (lichida, solida, gazoasa si plasma), este influentat de vibratia fiecarui cuvant rostit.
  • Anumite sunete precum: ca, co, chi, ra, ri, ro repetate intr-o mantra pot opri o hemoragie. Alte sunete precum: a, i ă, u pot vindeca dureri de cap.
  • Mantra MEMENTO MORI rostita zilnic poate vindeca cancerul.
  • Anumite cuvinte au rezonante foarte joase si influenteaza negativ parametrii umani. Aceste accentueza, de regula litera R care simbolizeaza in plan energetic rupture, ruinare, distrugere, moarte. Exemple de cuvinte cu efect perturbator asupra starii de sanatate: crima, omor, razboi, razbunare, revolutie…
  • Sursa: codulluioreste.ro

Mai multe mini-Luni misterioase se rotesc în jurul Pământului


Mai multe mini-Luni misterioase se rotesc în jurul Pământului
Chiar dacă atracţia gravitaţională exercitată de Terra nu se compară cu cea a lui Jupiter, planeta noastră „agaţă” totuşi, din când în când, mici asteroizi, atrăgându-i în câmpul ei gravitaţional şi fixându-i pe orbită pentru un anumit interval de timp. Oamenii de ştiinţă sunt foarte interesaţi de aceste mini-Luni, al căror studiu ar putea furniza o mulţime de informaţii noi şi valoroase.
Majoritatea acestor obiecte spaţiale, denumite TCO (Temporarily Captured Objects), rămân pe orbită între 6 şi 18 luni, după care scapă din câmpul gravitaţional al Pământului şi se pierd în spaţiu. Dar altele şi altele sosesc mereu în locul celor pierdute.
Simulările arată că este probabil ca în orice moment în jurul Pământului să orbiteze doi asteroizi de mărimea unei maşini de spălat şi alţi vreo 6 mai mici (cu diametrul de cca. o jumătate de metru), capturaţi de planeta noastră din spaţiul extraterestru.  Ocazional, cam la 50 de ani odată, soseşte şi câte un asteroid mai mare, de dimensiunea unui camion. 
Până acum, a fost observat în mod direct doar un singur astfel de asteroid, dar cercetătorii sunt interesaţi să studieze mai îndeaproape aceste obiecte.
Robert Jedicke, un cercetător de la Universitatea Hawaii, crede chiar că oamenii vor întreprinde, în cele din urmă, o misiune pe una dintre aceste mini-Luni.
Jedicke ar vrea să folosescă un telescop spaţial pentru a „vâna” aceste corpuri cereşti spaţiale care, într-o zi, ar putea fi capturate şi aduse pe Pământ pentru a fi studiate.
Asemenea roci, care nu au fost afectate de fenomenele atmosferice terestre şi nu au intrat în contact cu solul, ar putea furniza o mulţime de informaţii interesante despre modul în care s-a format Sistemul Solar.
Problema este că aceste mini-Luni sunt greu de reperat. Deşi, în teorie, există mereu câteva pe orbita Pământului, de multe ori cea mai mare dintre ele are doar aproximativ 1 metru în diametru. Obiecte atât de  mici sunt greu de detectat cu tehnologia actuală.
Până acum, singurul asteroid despre care s-a putut confirma că fusese capturat de câmpul gravitaţional al Terrei şi că se rotea în jurul ei a fost RH120, care ne-a „vizitat” ultima oară între septembrie 2006 şi iunie 2007. Iniţial s-a crezut că era un motor de la o rachetă Apollo, dar observaţiile cu ajutorul radarelor de pe Pământ au arătat că obiectul nu era metalic.
În afară de studiile ştiinţifice, există şi un interes economic legat de asteroizi. Până acum două firme americane, Planetary Resources şi Deep Space Industries, au anunţat că plănuiesc să exploateze asteroizi pentru a obţine materii prime. În prezent, ambele companii pun la punct misiuni precursoare care să caute potenţialele „ţinte”.
În ceea ce priveşte mini-Lunile, dintre care cele mai multe sunt prea mici pentru a putea fi exploatate rentabil, acestea ar putea fi totuşi utile pentrua a testa pe ele tehnogiile destinate „mineritului” pe asteroizi.
Telescopul spaţial pe care vrea să îl procure Robert Jedicke nu va fi utilizat doar pentru a detecta mini-Luni. În misiunea sa, el va realiza şi o monitorizare a asteroizilor din zonă, realizând astfel o imagine foarte detaliată a cerului în regiunea respectivă a spaţiului. Datele vor putea fi folosite pentru a detecta orice schimbări ulterioare ce ar putea semnala existenţa unor evenimente cosmice: supernove, pulsuri de raze gamma, coliziuni între asteroizi şi altele.
         www.descopera.ro

Scutul antirachetă, desfiinţat de un raport american. Ar putea fi mutat din România?



Studii secrete ale Departamentului Apărării pun la îndoială faptul că sistemul de apărare antirachetă ce ar urma să fie amplasat în Europa va putea să protejeze Statele Unite de rachetele iraniene, potrivit unei anchete a Congresului, relatează Fox News. O parte din interceptorii din Europa ar urma să fie amplasaţi la baza militară Deveselu din judeţul Olt.

24 de interceători antirachetă vor fi instalaţi în România
24 de interceători antirachetă vor fi instalaţi în România
Oficialii militari afirmă că ei cred că problemele pot fi depăşite şi continuă planurile. Dar soluţiile propuse s-ar putea dovedi dificile. O posibilitate a fost deja exclusă ca fiind imposibilă din punct de vedere tehnic. O alta, care presupune relocarea interceptorilor de rachete din Polonia şi posibil România pe nave în Marea Nordului, ar putea fi explozivă din punct de vedere diplomatic.
Planul a fost criticat pe mai multe fronturi. Republicanii susţin că acesta a fost întocmit în grabă în încercarea de a calma Rusia, dar şi aceasta critică planul, pe care îl consideră îndreptat împotriva rachetelor sale. O serie de rapoarte guvernamentale şi ştiinţifice au emis îndoieli cu privire la funcţionarea acestuia aşa cum a fost plănuit.
Într-o perioadă în care armata se confruntă cu tăieri bugetare uriaşe, studiile ar putea determina Congresul să se mai gândească dacă merită să cheltuiască miliarde de dolari pentru un sistem care ar putea să nu îşi îndeplinească scopurile iniţiale.
Studiile secrete au fost rezumate într-o informare pentru congresmeni de către Government Accountability Office, aripa nepartizană a Congresului care se ocupă de investigaţii şi audit. Această informare, care nu a fost clasificată, a fost obţinută de Associated Press.
Oficialii care au discutat cu AP au subliniat că interceptorul care ar urma să protejeze Statele Unite se află în primele stadii de dezvoltare şi capacităţile lui nu sunt cunoscute. Ei susţin că Statele Unite sunt deja protejate de alte sisteme de apărare antirachetă. Chiar dacă interceptorii din Europa nu pot apăra direct Statele Unite, aceştia ar proteja nu numai aliaţii europeni şi trupele americane staţionate pe continent, ci şi radarele americane din Europa, necesare pentru toate planurile SUA de apărare antirachetă.
Anchetatorii GAO susţin că rapoartele secrete ale Agenţiei de apărare antirachetă au conchis că România nu este o locaţie suficient de bună pentru un interceptor care să protejeze Statele Unite.
Anchetatorii GAO au criticat administraţia pentru că nu a realizat mai devreme studii care ar fi putut dezvălui problemele. Rapoartele GAO şi ale organismelor ştiinţifice care consiliază administraţia au ridicat alte probleme în legătură cu scutul antirachetă, citând erori de producţie, depăşirea costurilor, probleme cu radarele şi unii senzori care nu pot distinge între focoase şi alte obiecte. Un raport al Academiei Naţionale de Ştiinţe recomandă anularea fazei a patra a sistemului şi mobilizarea interceptorilor pe coasta de est.

Sursa:  REALITATEA.NET

Iată ce ne aşteaptă în Anul Şarpelui Negru!


Astrologul Click!, Tina Rizea ne spune cum vom sta cu dragostea, banii şi sănătatea în noul an chinezesc, care începe azi

 Considerat un an al oportunităţilor şi al progresului, nu va fi un an lipsit de tensiuni majore şi de diverse încercări la nivelul multor domenii
Considerat un an al oportunităţilor şi al progresului, nu va fi un an lipsit de tensiuni majore şi de diverse încercări la nivelul multor domenii
Chinezii sărbătoresc azi, cu mare fast intrarea într-un nou an, cel al Şarpelui de Apă. Specia­listul Click!, astrolog Tina Rizea, ne spune la ce să ne aşteptăm. Avantajaţi, din toate punctele de vedere, vor fi nativii din semne de apă (Racii, Scorpionii şi Peştii).
Imediat după Luna Nouă din Vărsător, pe 10 februarie, începe Anul Şarpelui de Apă, supranumit Anul Şarpelui Negru. Considerat un an al oportunităţilor şi al progresului, nu va fi un an lipsit de tensiuni majore şi de diverse încercări la nivelul multor domenii. În principiu, nativii care sunt de regulă muncitori devin mai creativi şi implicit mai norocoşi.
IUBIRE
Relaţiile stabile vor fi cele mai avantajate şi nu este imposibil ca cei ce doresc copii să fie de-a lungul anului binecuvântaţi cu un moştenitor. Cei cărora le place să zboare din floare în floare, ori au tendinţa să facă excese, vor fi „penalizaţi" prin stres maxim şi neîncredere permanentă. Nativii din semne de pământ (Taur, Fecioară şi Capricorn) vor avea tendinţa, pe lângă gelozie, să facă planificări riguroase chiar şi în iubire.
SĂNĂTATE
Energia vitală va părea mai mare pentru toţi nativii, în mare parte datorită capacităţii de a-şi gestiona potenţialul. Cu toate acestea, sunt afectaţi major cei care au probleme tiroidiene, nu au o imunitate bună ori lucrează în mediu toxic. Acumulările de toxine şi cazurile de astm se vor înmulţi. Vor fi posibile epidemii, dar şi crearea unor medicamente de sinteză salvatoare.
BANI
Aparent, mai norocoşi vor fi în prima parte a anului nativii din semne de pământ (Taurii, Fecioarele şi Capricornii), iar în a doua parte, nativii din semne de aer (Gemenii, Balanţele şi Vărsătorii). În realitate, doar nativii din semne de apă (Racii, Scorpionii şi Peştii) vor şti să exploateze la maximum toate şansele financiare, să evite datoriile şi să aibă în ianuarie anul viitor un capital considerabil.
CARIERĂ
Încă de la începutul acestui an încărcat de tensiuni, vor fi avantajaţi nativii din Peşti, care se vor implica în tot felul de activităţi şi vor fi interesaţi chiar să-şi schimbe profesia pentru a promova. Din iunie, avantajaţi vor fi nativii din Berbec, care îi vor uimi pe toţi cei din jur (colaboratori ori şefi) prin imaginaţie, creativitate şi idei productive.
«Atenţie! Va fi un an al cutremurelor!»
Filozoful şi astrologul chinez Paul Ng este cel care dă tonul prezicerilor, întrucât previziunile lui s-au adeverit în fiecare an. Iată ce spune el că o să ni se întâmple anul ăsta: Paul Ng ne anunţă că, din nefericire, criza economică va continua să facă ravagii în unele părţi ale lumii şi va cuprinde ţări precum Germania sau Franţa. Ţările nordice, Suedia, Finlanda şi Norvegia, vor avea însă parte de o înflorire a economiei şi de prosperitate maximă.

Rusia o va duce foarte bine economic în anul care începe azi. El spune, de asemenea, că poporul chinez va deveni foarte puternic şi China va prelua titlul de cea mai mare putere a lumii. Războaiele din Orientul Mijlociu vor continua şi câteva cutremure mari vor zgudui Iran-ul din temelii. SUA şi Canada vor fi şi ele zguduite de nenumărate uragane şi tornade.
Australia, America de Sud şi Africa vor fi cuprinse de nenumărate incendii care vor mistui totul în calea lor. Multe boli se vor răspândi în regiuni precum China, Spania şi Portugalia, dar fiţi fără grijă căci anul acesta se anunţă unul plin de descoperiri medicale. Dacă aveaţi de gând să călătoriţi, indicat ar fi să mergeţi într-o croazieră sau într-un loc cu multă apă, căci acestea sunt cele mai prospere zone, după cum spune Paul Ng. Atenţie însă, căci anul acesta va fi un an al dezastrelor naturale şi al cutremurelor.
Sursa:  www.click.ro

Zodiac chinezesc 2013: Anul Sarpelui de Apa


sfatulparintilro.ro - zodic chinezesc - sarpe de apa - freedigitalphotos.net
Aflat sub semnul Sarpelui de Apa, anul 2013 este un an al reflectiilor, planurilor, cautarii raspunsurilor la intrebarile de anul trecut. Este un an bun pentru afaceri rafinate, politice si lovituri de stat. Oamenii vor fi mai mult mai prudenti si prevazatori inainte de a trece la actiune. Se pot aborda orice probleme, se pot negocia solutii, se pot face compromisuri, insa nu fara o doza de neincredere reciproca, mai intai. Sarpelui ii place sa resolve toate diferendele sale intr-un fel sau altul. Daca sufera un esec si lucrurile nu se aranjeaza in mod pasnic, atunci declara razboi. Privind inapoi in istorie, vom descoperi ca anul Sarpelui nu a fost niciodata linistit. Poate si pentru ca este cel mai puternic semn negativ al ciclului care urmeaza celui mai puternic semn pozitiv al ciclului, Dragonul. Multe dezastre care-si au originea in anul Dragonului tind sa culmineze in anul Sarpelui. Aceste doua semne sunt foarte strans legate si calamitatile din anul Sarpelui sunt o consecinta a exceselor comise in timpul domniei Dragonului. Este un an admirabil pentru dragoste, flirturi si scandaluri de orice fel. Un an bun pentru arte: moda va deveni mai eleganta si mai fluida, muzica si teatrul ne vor binecuvanta, iar oamenii vor duce o viata mai sofisticata. Contributii notabile vor aduce stiinta si tehnologia. Venerabila intelepciune a Sarpelui va fi evident in multe fatete ale vietii noastre, mai ales acolo unde este nevoie de decizie. Desi totul poate parea proaspat, linistit la suprafata, anul Sarpelui este mereu imprevizibil. Fruntea rece si adunata a Sarpelui ascunde caile adanci si misterioase ale firii sale. Trebuie notat ca, odata ce Sarpele s-a desfasurat pentru lupta, miscarile sale sunt ca un fulger si nimic nu-l poate opri. In mod similar, schimbarile care pot apare in acest sens, sunt pe cat de rapide, pe atat de devastatoare. Pasiti usor si cu bagare de seama in acest an. Nu jucati, nu riscati inutil, nu speculati in acest an. Consecintele vor fi incredibile pentru ca Sarpele nu este milos sau compatimitor. Orice s-ar intampla, Sarpele ne va da credinta in convingerile noastre si ne va uni pentru a actiona cu toata taria in timpul domniei sale. In acest an nu sunt recomandate retragerea, izolarea si inactivitatea.


Anul Sarpelui pentru Sobolan

Un an amestecat. Trebuie sa fii foarte atent la investitii si decizii. Vei fi aruncat intr-o tristete fara margini din cauza unei boli grave sau pentru pierderea unei sume mari de bani. Norocul isi va intoarce fata spre tine abia catre sfarsitul anului, cand vei fi capabil sa recuperezi ceva din pierderi.

Anul Sarpelui pentru Bou

Se prevesteste un an bun pentru Bou, in care va face usor rost de bani si toate lucrurile ii vor fi accesibile. Reversul medaliei este ca vor fi neintelegeri cu un asociat sau increderea iti va fi inselata de catre un prieten apropiat. Toate problemele se vor rezolva daca esti deschis si accepti dialogul sincer.

Anul Sarpelui pentru Tigru

Un an bun pentru Tigru. Nu se prevad pierderi mari sau castiguri semnificative si viata ta poate fi linistita daca esti suficient de atent si nu te amesteci in afacerile altora. Progresul tau va fi constant, iar problemele cu sanatatea minore. Cele mai multe dezamagiri vor veni din partea sexului opus.

Anul Sarpelui pentru Iepure

Nu vei progresa foarte mult in acest an. Vei face calatorii sau va trebui sa faci fata multor dificultati din numeroase directii. Sunt indicate fie o schimbare a resedintei, fie a carierei pe care incerci sa o consolidezi, sau a pozitiei actuale. Vei petrece putin timp cu familia si vor aparea si niste cheltuieli suplimentare neplacute.


Anul Sarpelui pentru Dragon
Un an norocos pentru toate actiunile intreprinse. Planurile tale se vor desfasura normal, chiar daca vei intampina opozitii minore. Poti avea ceva probleme personale sau de dragoste din cauza neglijarii vietii de familie si a ignorarii sentimentelor de iubire si afectiune.


Anul Sarpelui pentru Sarpe
Un an bun pentru Sarpe desi poate simti ca realizarile sale nu sunt la inaltimea asteptarilor. Trebuie sa astepti momente potrivite si sa nu faci schimbari rapide. Rabdarea si judecata rece sunt esentiale , daca vrei sa stai in afara oricarui pericol. Se prevad cateva raniri usoare. Castigurile sunt modeste, dar va trebuie sa fii mult mai atent cu intarirea pozitiei tale, care se cam clatina, sau cu pastrarea calmului.


Anul Sarpelui pentru Cal
Un an plin, agitat, care iti solicita din plin energia si timpul. Dificultatile vin din partea prietenilor sau colegilor, iar intarzierile sunt cauzate de obstacole nevazute. Vei cauta sprijin in familia ta, dar nu poti spera la realizari importante, in ciuda tuturor eforturilor tale.


Anul Sarpelui pentru Oaie
Un an bun in care Oaia castiga puterea, pozitia si popularitatea. Noi si influenti oameni te vor ajuta, vei calatori mai mult si vei primi venituri suplimentare. Unele vesti proaste vor amana temporar progresul, dar planturile tale se vor realiza in cele din urma.


Anul Sarpelui pentru Maimuta
Un an moderat si fericit, in care vei primi ajutor din partea prietenilor si sprijin din partea superiorilor. Se prevad momente fericite, desi vei avea cateva dispute acasa. Trebuie sa-ti tii limba cu orice pret si sa eviti orice fel de confruntare.


Anul Sarpelui pentru Cocos
Un an norocos pentru Cocos, in care se prevad progrese, iar pozitiile castigate se vor consolida. Nu vei castiga prea mutli bani, desi vei fi in stare sa-ti lichidezi pierderile intr-un procent foarte ridicat. Se prevad accidente din neatentie sau barfe rautacioase. Nu trebuie sa calatoresti mult sau inutil.


Anul Sarpelui pentru Caine
Un an foarte bun in care vei munci inca din greu, dar vei primi rasplata si recunostinta efortului depus. Vei fi norocos in investitiile tale si vei fi sprijinit de oameni luminati. Un an in care vei lua usor orice lucru si te vei bucura foarte mult impreuna cu familia. Vei beneficia din plin de pe urma sfaturilor bune sau a cadourilor ce ti se vor da acum.


Anul Sarpelui pentru Mistret
Un an foarte greu si agitat desi te poti astepta la un succes moderat. Vei fi preocupat cu calatoriile, specula agresiva si aderarea la actiuni riscante. Vei primi vesti proaste si vei avea probleme cu sexul opus. Regresul va rezulta in principal din risipa si extravaganta.

Ninsori istorice în SUA. Se aşteaptă cea mai mare furtună de zăpadă din ultimul secol


40 de milioane de americani ar putea fi afectaţi de uriaşa furtună de zăpadă care s-a abătut asupra nord-estului Statelor Unite. Doi oameni a murit noaptea trecută din cauza viscolului, iar jumătate de milion de locuitori au rămas fără energie electrică. Activitatea la o centrală atomică din Massachusetts a fost întreruptă şi se aşteaptă ca problemele să ia amploare pe măsură ce ninsorile se extind.


Furtuna de zăpadă, văzută din spaţiu
Furtuna de zăpadă, văzută din spaţiu / FOTO: NASA
Pe străzile marilor oraşe plugurile au intervenit încă de aseară pentru a degaja nămeţii care au acoperit în câteva ore şoselele. Chiar şi aşa, nu le-a fost deloc uşor conducătorilor auto să pornească la drum de dimineaţă. Cât despre pietoni, aceştia au înfruntat cum au ştiut mai bine troienele.

Transportul aerian a dat cele mai multe bătăi de cap. Mii de oameni au dormit în aeroporturile de pe coasta de Est în aşteptarea reluării curselor. 

Greu încercaţi sunt şi sinistraţii uraganului Sandy. Au trecut trei luni de la dezastrul natural de pe coasta de Est şi mulţi încă dorm în adăposturi. Unele dintre ele vor fi închise din cauza furtunii de zăpadă.

Meteorologii estimează că nord-estul ţării s-ar putea confrunta cu cea mai mare furtună de zăpadă a ultimului secol. Preventiv, şcolile şi-au suspendat cursurile ieri, la fel ca multe alte instituţii publice.

Sursa: REALITATEA.NET

Dispozitiv inspirat din serialul "Star Trek" care te poate scăpa de MIGRENE VIDEO


Un aparat al cărui design este inspirat de cel al unui dispozitiv purtat de personajul Geordi La Forge din serialul "Star Trek" are efecte benefice în cazul migrenelor.

Aparatul inspirat de filmul
Aparatul inspirat de filmul 
Foto: Hepta.ro
Aparatul se agaţă cu braţe ca de ochelari în spatele urechilor, iar dispozitivul principal se poartă în zona centrală a frunţii, timp de 20 minute pe zi, informează Mediafax.
Dispozitivul eliberează impulsuri electrice asupra nervului supraorbital, care controlează senzaţiile de la nivelul ochilor şi din jurul acestora. Potrivit unui studiu publicat în revista Neurology, frecvenţa durerilor de cap în cazul celor 67 de voluntari care au testat aparatul vreme de trei luni a scăzut cu o treime. 
Totodată, numărul voluntarilor ale căror migrene au scăzut în intensitate cu cel puţin 50% în timp ce purtau dispozitivul a fost de trei ori mai mare decât numărul voluntarilor din grupul ţintă. Dispozitivul a fost creat de profesorul Jean Schoenen de la Universitatea Liege din Belgia. O tehnică similară a avut rezultate benefice asupra pacienţilor care acuzau dureri de spate şi în alte zone ale corpului. Dispozitivul se numeşte Cefaly şi este comercializat în Uniunea Europeană la preţul de 260 de lire sterline.
Aproximativ un sfert dintre femei şi unul din 12 bărbaţi suferă din cauza migrenelor, o afecţiune ce poate fi declanşată de alcool, stres, luminile fluorescente şi alimente precum ciocolată, vin roşu şi cafea.
Experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au inclus migrenele în rândul cauzelor majore care declanşează dizabilităţi importante şi consideră că această afecţiune este cea mai costisitoare boală neurologică din Europa.
Anumiţi cercetători au asociat migrenele cu schimbările hormonale din organism, în timp ce alţii consideră că migrena este cauzată de o scădere a presiunii aerului, care reduce cantitatea de oxigen din sânge. Concentraţiile mai mici de oxigen pot determina dilatarea vaselor sangvine din creier, fapt care declanşează o durere persistentă. Alţi experţi susţin teoria potrivit căreia scăderea presiunii aerului efectează lichidul din craniu care protejează creierul, producând o presiune mai mare asupra ţesuturilor cerebrale.

Sursa: www.rtv.net

Deschiderea PSI prin chakre


Autor: Romulus Popescu
08 Feb 2013 - 17:59
Deschiderea PSI prin chakreAndrea Danti/Getty Images/Hemera
Hands energy
Pentru că suntem copiii Universului ne alimentăm cu energia lui. Dar, suntem entităţi plămădite fizic, deci suntem racordaţi şi la energia Pământului. Energia Universului ne inundă cu frecvenţe înalte existente în zona nevăzutului. Materia din noi este formată din frecvenţe joase, foarte dense care ne fac să fim vizibili. Însă, fizicul nostru este menţinut în viaţa materială de acele energii înalte, invizibile, Divine. 

Un sistem electric este pus în funcţiune sau întrerupt de la un comutator. Fiecare dintre noi constituie un comutator care întrerupe sau permite curgerea prin interiorul lui a energiei Universului pentru a se uni prin fiinţa noastră cu energia Pământului. Dacă suntem pe poziţia “deschis” curgerii energiei, viaţa circulă prin noi. Dacă poziţia este pe “închis” circulaţiei energetice, viaţa din noi se stinge. Dar există cazuri când suntem între “deschis” şi “închis”, perioadă când energia nu circulă corect prin noi, prin chakrele noastre şi atunci nici nu murim, nici nu trăim cum ar fi normal. Este situaţia specifică apariţiei afecţiunilor. Deci, numai funcţionarea corectă a energiilor prin centrii energetici ai organismului ne asigură o viaţă sănătoasă.
O conştientizare la nivel spiritual înalt a deschiderii perfecte a chakrelor, ajută la deschiderea centrilor paranormali. 

Încă puţină teorie legată de corpul nostru energetic. Corpul fizic uman este copiat de unul energetic ce se întinde până la câţiva centimetri în jurul lui. În cursul perioadei intrauterine, corpul material se formează după matricea corpului energetic, reprezentând copia acestuia. Pe parcursul întregii sale vieţi, acest corp eteric îndeplineşte funcţiile de constructor şi de restaurator al corpului dens. Un corp energetic fără deficienţe menţine sănătos corpul material împreună cu funcţiile sale. Dar cum se face transferul de energie către corp din marele ocean energetic înconjurător? 

Filosofiile orientale consideră că în corpul fizic omul are şapte centri energetici prin care este absorbită energia necesară vieţii, energie pe care unii o numesc prana, alţii chi. Aceşti centrii sunt cunoscuţi sub numele de chakre, în sanscrită însemnând roată şi sunt reprezentate grafic asemenea unor flori energetice cu un număr diferit de petale. Alţii le consideră ca nişte vortexuri (vârtejuri) sau pâlnii vulcanice de energie. Aceste chakre funcţionează ca nişte dispozitive de aspirare a energiei din Câmpul Energetic Universal, un câmp viu, aflat în jurul nostru, ce ne dă energia necesară vieţii. Prin fiecare chakră trece această energie care apoi este trimisă către părţile din corp ce se află în zona chakrei respective, ajungând până la nivel celular. Dacă o chakră nu funcţionează în mod corespunzător, energia nu mai este absorbită la capacitatea normală şi organele corpului care sunt alimentate cu energie prin acel centru vor avea de suferit. Dacă disfuncţia continuă, acele organe cât şi cele din jur vor suferi nu numai functional, ci şi structural, producându-se astfel îmbolnăvirile. În această perioadă corpul suferă şi pe fondul deteriorării sistemului său imunitar. În schimb, o circulaţie corectă a energiei în corpul eteric menţine sănătatea fizică, rezistenţa corpului fizic, capacitatea sa de muncă, supleţea, forţa şi potenţa. 

Iar acum, pe scurt, o expunere legată de fiecare dintre cei şapte centri energetici principali ai corpului uman, informaţii necesare înţelegerii mai corecte a sistemului ThetaHealing. Chakra de deasupra capului, Sahasrara, este cea profetică. Aceasta ne leagă de Univers, de energia spirituală. A doua este chakra Ajna, cunoscută şi sub numele de “al treilea ochi”, ea oferind posibilitatea de a vedea intuitiv. Este chakra clarvăzătorului, atribuindu-i-se calităţile clarviziunii, intelectului, credinţei, înţelegerii şi analizei realităţii. A treia este chakra gâtului, Vishudha. Deschiderea ei asigură comunicarea prin channeling telepatic. Comunică informaţiile primite de la Divinitate. Urmează chakra inimii, Anahatha. O bună funcţionare a energiilor prin aceasta duce la echilibrarea nivelurilor emoţionale. A cincea este chakra plexului solar, Manipura, răspunzătoare de simţurile paranormale empatice. Reprezintă “senzaţia viscerală”. Cea de-a şasea este chakra sexuală, Svadhisthana, care guvernează şi abundenţa sexuală. Această chakră sacrală este asociată cu calităţile mişcării şi curgerii energiei. Ultima este chakra bazei, Muladhara, sistemul de sprijin al celorlalte chakre. Ea este cea care face legătura cu Pământul, cu energiile lui, cu lumea din jur. De aici porneşte şi şarpele Kundalini.

Vianna Stibal, în volumul “ThetaHealing”, descrie modul prin care pot fi   deschise chakrele, având ca scop deschiderea centrilor psihici. Dar, ea recomandă ca acest lucru să se realizeze cu paşi mărunţi, căci altfel ar putea să apară o supraîncărcare psihică şi senzorială ce ar putea avea consecinţe grave. 
“1. Centraţi-vă în inimă şi vizualizaţi-vă coborând în Pământul-Mamă, care este Tot Ceea Ce Există.

2. Vizualizaţi cum aduceţi energia pământului prin tălpile  picioarelor, deschizând pe parcurs toate chakrele. Ieşiţi prin chakra coroanei într-un frumos glob de lumină, către Univers.

3. Treceţi dincolo de Univers, de luminile albe, de luminile mai întunecate, de lumina albă, de substanţa gelatinoasă, care reprezintă Legile, în lumina perlată, irizată, cu lumină albă, în Al Șaptelea Plan Al Existenţei.

4. Formulaţi comanda «Atoatecreatorule, fă să se deschidă simţurile paranormale (psi)  ale acestei persoane ( numele persoanei) în modul cel mai elevat şi mai bun. Mulţumesc! S-a împlinit! S-a împlinit! S-a împlinit!»

5. Deplasaţi-vă conştiinţa deasupra spaţiului persoanei.

6. În timp ce sunteţi conectaţi cu Creatorul, începeţi cu chakra coroanei. Ţineţi mâna la o distanţă de circa 15 centimetri. Cu o mişcare a mâinii în sensul acelor de ceasornic, vizualizaţi deschiderea fiecărei chakre, aseemenea unei flori. Deschideţi astfel fiecare din cele şapte chakre. Folosiţi senzaţia din mâinile dumneavoastră pentru a măsura dacă simţurile s-au deschis în mod adecvat.

7. Imediat ce consideraţi că procedeul s-a încheiat, curăţaţi-vă (clătiţi-vă); revenişi în propriul spaţiu, împământaţi-vă, aduceţi energia din pământ până în chakra coroanei şi faceţi o Întrerupere a Energiei.”
Sursa:  jurnalul.ro

S-a descoperit cauza demenței! Se lucrează la tratament


S-a descoperit cauza demenței! Se lucrează la tratament
Demența fronto-temporală și scleroza amiotrofică laterală (o boală motrică) sunt cauzate de o mutație genetică, care produce copii suplimentare a secvenței ADN, se arată într-unstudiu publicat ieri de cercetători ai Universității „Ludwig Maximilian” din Munchen și citat de livescience.com. Gena mutantă produce o proteină până acum necunoscută, care se aglomerează sub formă de „snop” în anumite regiuni din creier (hipocamp și cerebel). În mod normal, gena mutantă este inactivă, în sensul că nu este „citită” de ribozomi („mașinăriile” celulare care transformă informația genetică în proteine) și nu determină producerea proteinelor. Dar, la un moment dat, se produce un „declic” care activează genele (ribozomii) și rezultă proteinele care cauzează demența și/sau scleroza (în funcție de zona în care se produc aglomerările proteice).
Descoperirea este fundamentală, fiindcă, o dată determinată cauza, orizontul de timp pentru găsirea unui tratament se reduce simțitor.
Demența frontotemporală și scleroza amiotrofică laterală sunt boli care apar înaintea vârstei de 65 de ani și determină tulburări de personalitate, schimbări comportamentale, limbaj aberant, respectiv dificultăți tot mai accentuate în coordonarea mișcărilor.
Și alte boli neorodegenerative, precum Alzheimer, sunt provocate de acumulări de proteine.
Sursa: jurnalul.ro

Alarmă în Philadelphia: O boală misterioasă le transformă pe femei în fiinţe posedate

O boală nouă, misterioasă, care le afectează în special pe tinerele femei a fost descoperită în Philadelphia. Afecţiunea ciudată este adesea greşit diagnosticată

Susannah a scris o carte despre nebunia sa dupa ce si-a revenit

Medicii spun că această boală se manifestă ca şi cum creierul ar lua foc. Debutul bolii constă în tulburări de personalitate, manifestate prin schimbarea bruscă a personalităţii subiectului afectat de ciudata maladie.
Astfel, femeile trec de la o stare normală, la una de imobilitate, aproape letargică sau la una foarte agitată, drăcească, de parcă ar fi posedate, pentru ca apoi să devină catatonice, stare caracterizată prin fixarea corpului în anumite poziții, conduită stereotipă și stupoare mintală.
O tânără afectată de această maladie ciudată a povestit prin ce trece. "Timp de un minut suspin, plâng ca o isterică, iar în minutul următor râd", a povestit Susannah Cahalan, o tânără din New Jersey. "Fac mişcări absurde, rămân aşa, cu braţele larg deschise. Dintr-o persoană relativ normală, în minutul următor am halucinaţii şi spun că tatăl meu m-a răpit", a mai spus tânăra.
O alta, Emily Gavigan, din Pennsylvania, o studentă de la Universitatea Scranton, povesteşte că nu mai avea, al un moment dat, control asupra mişcărilor mâinilor ei. "Devenisem paranoică, maniacă. Ceva nu era în regulă cu mine. Aveam impresia că sunt urmărită de camioane", a povestit studenta care a avut numeroase internări în spital. A făcut şi atacuri de panică, în timpul cărora se sufocă şi are nevoie de ventilaţie artificială.
Boală imunitară neurologică
Susannah şi Emily nu sunt bolnave mintal, ci au o boală autoimună numită Anti-NMDA (encefalita antireceptorilor), în care anticorpii atacă creierul, provocându-i umflături. Susannah spune că aşa le-au explicat medicii părinţilor ei. "Le-a spus că mi-a luat foc creierul. Exact aşa s-au exprimat: are creierul în flăcări!", i-a povestit tânăra reporterei postului de televiziune CBS care a realizat reportajul despre misterioasa boală a tinerelor din Philadelphia.
Specialiştii le-au testat pe tinere pentru a demonstra că nu suferă de o boală psihică, ci au o afecţiune neurologică. "Nimeni nu ştia de această boală", spune profesorul Josep Dalmau. El a descoperit acestă boală în 2007. Este o inflamaţie a creierului şi le afectează în special pe femeile tinere, dar nimeni nu ştie de ce. "Eroarea care se produce frecvent în diagnosticarea bolii este că se confundă simptomele cu cele ale unei tulburări psihiatrice", a spus Dalmau.
Drumul către vindecare
Susannah şi Emily au avut noroc de un diagnostic corect. Specialiştii din Philadelphia au realizat o metodă suplimentară de diagnosticare ce presupune un test spinal cu fluid, precum şi o imunoterapie pentru vindecarea bolii.
Susannah şi-a revenit la normal şi a publicat o carte intitulată "Creierul în flăcări. Luna mea de nebunie" ("Brain On Fire: My Month of Madness"). "Mii de persoane au fost diagnosticate acum. Este o boală rară, dar nu chiar aşa de rară cum s-a crezut iniţial", spune Susannah. Şi Emily se simte bine, dar, la ora actuală, nu există un tratament specific, aşa că atât Susannah cât şi Emily pot suferi o recădere oricând, care va necesita din nou tratament.
Sursa: www.rtv.net

VIDEO: Un gheţar de dimensiunea unui oraş se desprinde de continent



Producătorii filmului “Chasing Ice” (“La vânătoare de gheaţă”) au reuşit să surprindă în format video cea mai mare desprindere de gheaţă la care omul a fost vreodată martor (cel puţin până acum), relatează Treehugger.com.
Gheţarul care s-a desprins se numeşte Gheţarul Jakobshavn sau Gheţarul Ilulissat din vestul Groenlandei.
Evenimentul apocaliptic a durat timp de mai bine de o oră, iar partea desprinsă de continent avea o lăţime de 4,8 kilometri.
Sursa: www.financiarul.ro

Europa în 2022, în viziune americană: Franţa va fi înghiţită de „MerkelReich”, iar Anglia va purta numele „Regatul Pasiv-Agresiv”


Europa, în viziunea americanilor. Hartă concepută de Yanko Tsvetkov FOTO alphadesigner.com

„Bine aţi venit în viitorul luminos la Europei. Este 2022, cinci ani după Marea Schismă Europeană, care a curmat visul european al unităţii politice şi economice”, scrie graficianul Yanko Tsvetkov, pe pagina personală. El a conceput o serie de hărţi ale Europei în care prezintă „viziunea americană” asupra viitorului Bătrânului Continent. Hărţile au suscitat şi interesul jurnaliştilor de la „The Guardian”.

Artistul grafician Yanko Tsvetkov a conceput harta Europei în viziunea americanilor. Originar din Bulgaria, Tsvetkov trăieşte momentan în SUA, dar a locuit şi în Marea Britanie. În timpul călătoriilor sale numeroase prin Europa, artistul a cunoscut diversitatea specifică Bătrânului Continent, pe care marii gânditori ai Uniunii Europene încearcă să o îngrădească într-o unitate reglementată. Odată ajuns în SUA, unde a descoperit şi preconcepţiile americanilor în ceea ce priveşte ţările europene, Yanko Tsvetkov a decis să conceapă „adevărata hartă” a continentului de unde a plecat. Creaţiile şi le-a postat pe blogul său, Alphadesigner, tot mai viral în Occident.
„Oamenii au început să lase comentarii. Oameni pe care eu nici măcar nu îi cunoşteam. În scurt timp, datorită legilor necunoscute ale internetului, am devenit popular”, a povestit Tsvetkov, într-un interviu acordat „The Guardian”.
Popularitatea sa a crescut şi mai mult după ce a publicat trei serii de hărţi cu stereotipuri.
Pe harta „Lumea în viziunea americanilor”, Tsvetkov nu s-a sfiit să redenumească Kazahstanul - „Borat” şi insulele Malvine - „Riviera Britanică”. Pentru nordul Africii a ales, scurt şi la obiect, „Al Naibii Deşert”.
Harta Europei, pe care a poziţionat-o în timp în anul 2022, a suferit la rându-i modificări substanţiale comparativ cu cea din prezent. Franţa şi Germania au devenit „MerkelReich”, subliniind astfel dominaţia cancelarului german Angela Merkel în această zonă. Marea Britanie a fost împărţită în două, Scoţia devenind „Republica Kilturilor”, iar Anglia - „Regatul Pasiv-Agresiv”, făcând astfel referire la poziţia recentă a premierului britanic David Cameron, vocea contra a numeroase tendinţe comunitare.
Europa, în viziunea americanilor FOTO alphadesigner.com

Lumea, în viziunea americanilor FOTO alphadesigner.com

Europa, în viziunea lui Berlusconi FOTO alphadesigner.com

 Sursa: adevarul.ro

România s-a autoizolat, CSAT-ul speră degeaba

Cititi, ganditi si trageti singuri concluziile!


Румыния американские ПРО ракеты противоракетная оборона ракета вооружение
Colaj: Vocea Rusiei

Vă supunem atenţiei comentariul domnului Valentin Vasilescu, pilot de aviaţie, fost comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, licenţiat în ştiinţă militară la Academia de Înalte Studii Militare din Bucureşti-promoţia 1992, în legătură cu articolulRomânia se pregăteşte de război? de Valentin Mândrăşescu, publicat pe site-ul Vocea Rusiei pe data de 5 februarie.

"Valentin Mândrăşescu remarcă faptul că la punctul 2 al şedinţei CSAT era prevazută: "Realizarea, în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România" şi se arată nedumerit de o asemenea iniţiativă, explicând pe înţelesul tuturor ca un "contingency plan" înseamnă elaborarea unui set concret de acţiuni pentru situaţia în care România ar intra într-un conflict militar.
Pe 5.02.2013, orele 19:51, pe site-ul HotNews.ro, redacţia de ştiri, prin editorul său coordonator (dan.tapalaga@hotnews.ro) se precipită să-l şi neutralizeze pe Valentin Mândrăşescu printr-un comunicat oficial, plin de inexactităţi, livrat personal dlui. Tăpălagă, după şedinţa CSAT. Consilierii prezidenţiali, motivând că era vorba despre aprobarea Planului verificării stadiului pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare în anul 2013 şi că verificarea pregătirii populaţiei, economiei şi a teritoriului pentru apărare prin exerciţii şi antrenamente de mobilizare este o operaţiune de rutină, prevăzută de Legea nr. 477 din 12 noiembrie 2003.
Întrucât este mai paralel cu armata decât chiar consilierul prezidenţial Iulian Chifu, nu-l suspectez de rea credinţă pe Tăpălagă, el nefiind decât o goarnă fără interfaţă de interpretare a zicerilor lui Băsescu Traian. Şi odată cu semnarea pactului de coabitare dintre preşedinte şi premier, implicit şi a membrilor guvernului USL . Pentru a ne lămuri că între punctul nr. 2 de pe ordinea de zi a CSAT şi explicaţia livrată prinHotNews e o diferenţă ca de la cer la pământ, mă simt obligat să definesc cele 2 noţiuni. Trecerea armatei unui stat de la starea de pace la cea de război se poate face fie progresiv, prin ridicarea capacităţii combative în 4 trepte, fie direct prin mobilizare generală. Toate unităţile şi marile unităţi ale armatei române au termene bine stabilite pentru mobilizare, exprimate printr-un cod care indică momentul în care devin gata pentru luptă. Fiecare unitate are propriul plan de mobilizare, planurile de mobilizare actualizându-se permanent şi evidenţa lor fiind de competenţa Statului Major General. Documentele de plan au mai multe capitole. Primul capitol se referă obligatoriu la graficul calendar pentru completarea efectivelor, codificarea funcţiilor, încartiruirea rezerviştilor şi dispozitivul propriu de mobilizare. Un alt capitol vizează concret asigurarea materială pentru mobilizare, indicând necesarul de tehnică de luptă, muniţii, alimente, carburanţi şi sursele repartizate. În ceea ce priveşte pregătirea populaţiei, teritoriului şi economiei pentru apărare există un plan care este şi el actualizat permanent, care nu conţine modificări prea mari de la an la an. În ceea ce priveşte populaţia, Centrele militare teritoriale sunt conectate automat la programul informatizat al evidenţei persoanelor deţinut de ministerul de Interne, având astfel evidenţa rezerviştilor. Pregătirea teritoriului pentru apărare e de peste un deceniu mai mult o metaforă datorită distrugerii sistemelor de irigaţii prevăzute cu canale amenajate iniţial ca obstacole anti-tanc. Nici în ceea ce priveşte economia nu e nimic de actualizat, întrucât infrastructura feroviară şi cea rutieră n-au suferit modificări semnificative în ultimii 23 de ani, deşi traficul s-a mărit. N-a apărut nici o fabrică de tancuri, avioane, tunuri, nave de luptă, ci dimpotrivă, capacităţile industriei de apărare s-au diminuat de la un an la altul. Şi atunci de ce trebuie să ne facă NATO un plan care este aproape neschimbat faţă de cel din 2012.
O cu totul altă noţiune este Planul de contingenţă sau de intervenţie care identifică ce acţiuni ar trebui întreprinse în cazul unui eveniment neprevăzut ce afectează grav şi negativ România şi care depăşeşte capacitatea ei de reacţie. Acest plan este răspunsul la un dezastru natural iminent, la un act terorist de anvergură sau la o agresiune militară externă (în cazul în care România nu iniţiază ea o agresiune militară). Planul de contingenţă apare ca rezultat al analizei de risc efectuate de CSAT. Toate riscurile sunt identificate, evaluate şi puse în categorii în funcţie de priorităţi. Planul de contingenţă porneşte de la analiza de risc a CSAT, el fiind un ghid de continuitate al activităţilor pentru domeniul Apărării în cazul în care România este ameninţată real. Cel care realizează acest plan este managerul de proiect, în speţă entitatea căreia i se subordonează Consiliul de Apărare al Ţării şi căreia odată cu aderarea la NATO România i-a cedat dreptul de suveranitate. Planul trebuie să includă şi o strategie de atenuare pentru fiecare tip de risc identificat. Cele mai grave riscuri sunt cele care pot afecta proiectul în termen de la câteva luni până la 1 an. De aceea, planul ar trebui să enumere elementele Sistemului Naţional de Apărare care cel mai probabil cedează primele, dar şi care sunt resursele şi acţiunile necesare remedierii situaţiei. Totodată, acest plan de intervenţie ar trebui să conţină o listă de proceduri necesare restabilirii în timp util a situaţiei pentru a reveni la normal. Autorul Planului are obligaţia să pregătească: un raport al cauzei care ar determina agresiunea militară, identificând scopul şi strategia agresorului; un algoritm cu rolurile desemnate fiecărui membru NATO, pe categorii de forte armate, graficul de cooperare pe etape şi misiuni, în cazul declanşării agresiunii împotriva României; o listă completă cu echipamentul şi tehnica de luptă necesară pentru a sprijini soluţia supravieţuirii României.
Acum, că ne-am lămurit ce anume s-a discutat în cadrul CSAT, ar fi util să descoperim autorii şi cauzele vulnerabilităţilor care au condus la solicitarea unui Plan de contingenţă. Într-o scrisoare deschisă adresată domnului Iulian Chifu explicam că rețelele energetice urmează anumite trasee, cunoscute în geografia militară drept direcții strategice, operative și tactice, se regrupează pe aliniamente strategice și aprovizionează obiective strategice sau operative dintr-un teatru de acțiune şi că actorul principal în teatrul nostru de acţiune este Federația Rusă. Iar vulnerabilitatea României, dependenţa de resurse, în principal de resursele energetice, o reprezintă contrele administrate permanent şi fără nici o logica Federației Ruse.
Într-un alt articol am arătat că gazul arctic va alimenta cel puțin direcția strategică Baltică (inclusiv gazoductul North Stream ) și pe cea bielorusă. Astfel, gazele din Siberia vor continua să alimenteze direcţia strategică Ucraineană, iar cele din zona Caspică vor fi repartizate exclusiv pe direcţia strategică Balcanică, pe care ne situăm şi noi. Ceea ce presupune construirea unei imense infrastructuri de transport a gazelor pe această direcţie, tot atât de dezvoltată ca şi pe celelalte 3 direcţii ale gazoductului Drujba. Guvernele României şi preşedintele au făcut tot ce au putut ca South Stream să nu treacă prin ţara noastră, traseul gazoductului fiind găzduit de Bulgaria, Serbia şi Ungaria.
Începând din 2012, politica Chinei s-a axat pe centrul şi estul Europei, cu preponderenţă spre statele foste comuniste, cu care a avut strânse legături înainte de 1989, mai puţin România. Beijing-ul şi-a creat o linie de credit care până în 2015 va asigura 100 miliarde USD, cu dedicaţie pentru Ungaria şi Bulgaria, ţări care primesc şi gaze de la Gazprom la un preţ redus cu 20%. Serbia, un alt partener al Gazprom la South Stream, are cea mai mica rată a îndatorării din Europa, nu are acord cu FMI, primeşte în schimb credite din Rusia pentru modernizarea sistemului de irigaţii, al agriculturii, al infrastructurii feroviare şi rutiere. Recent, o nouă fabrică de vehicule blindate de ultima generaţie a fost construită de ruşi la Velika Plana (60 km sud de Belgrad) care deja are piaţă de desfacere în Kenia şi Bangladesh.
Tradusă în plan militar, politica imbecilă, bazată pe o slugărnicie chiar şi nesolicitată de SUA, a reuşit să înconjoare România din toate părţile cu ostilitate (Bulgaria, Serbia, Ungaria etc). Vă amintesc că în 1989 Armata a 2-a cu sediul la Buzău avea ca zonă de responsabilitate Moldova şi Dobrogea fiind compusă din Divizia 9 Mecanizată de la Constanţa, Divizia 10 Mecanizată de la Iaşi, Divizia 67 Mecanizată de la Brăila, Brigada 32 Rachete tactice de la Tecuci. Divizia 9 Mecanizată era compusă din 2 regimente Mecanizate (având câte 3 batalioane infanterie şi 1 batalion tancuri), 1 regiment de tancuri şi unul de artilerie. Sprijinul aerian era asigurat de regimentul 57 aviaţie Vânătoare de la Mihail Kogălniceanu, Regimentul 49 aviaţie vânătoare-bombardament de la Ianca, regimentul 59 Elicoptere de la Tuzla (toate desfiinţate în perioada 2000-2003). Misiunea ei era aceea de a împiedica o invazie militară prin debarcarea pe litoralul Mării Negre, precum şi o ofensivă terestră din Bulgaria pe teritoriul Dobrogei. Sub pretextul realizării interoperabilității cu structurile similare din țările membre NATO, clasa politică românească a acceptat ca armata să fie făcută varză. Prin art. 13, alin. 1, din O.G. nr. 41/1999 privind organizarea şi funcționarea M.Ap.N. şi a Planului-cadru privind desfăşurarea procesului de restructurare şi modernizare a Armatei României în anul 2000, aprobat de CSAT, Armata a 2-a s-a transformat în Divizia 2 Getica, iar Divizia 9 Mecanizată a fost desfiinţată, având loc disponibilizări şi redistribuiri la nivelul personalului.
La 7 mai 1918 a fost semnat de către România cu Imperiul German şi cu cel Austro-Ungar tratatul de pace la Bucureşti, cunoscut şi ca Pacea de la Buftea-Bucureşti. Condiţiile tratatului prevedeau că: România să concesioneze Puterilor Centrale pentru 90 de ani (1918-1998) toate exploatările petroliere şi de gaze naturale (vezi punctul 4 - chestiuni economice). După 96 de ani, cu sprijinul politicienilor români actuali, guvernul României a decis prin privatizarea Petrom să recunoască implicit una din condiţiile păcii de la Buftea în detrimentul poporului român care n-a fost niciodată consultat. O altă condiţie a tratatului de pace de la Buftea prevedea că România trebuia să retrocedeze Bulgariei o parte a Dobrogei de nord, la sud de linia Rasova-Agigea (actualul canal Dunăre-Marea Neagră); restul Dobrogei, deşi rămânea în proprietatea României, urma să fie ocupat, exploatat şi controlat de Germania şi Bulgaria până la un tratat ulterior definitiv. Abia la 1 octombrie 2009 Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti" de la Constanţa s-a reconstituit în baza hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi este subordonată Diviziei 2 Infanterie de la Buzău. Brigada cuprinde atât unităţi preluate de la o altă structură, care au funcţionat înainte de această dată, cât şi unităţi care au fost înfiinţate o dată cu ea sau ulterior. Unităţile aflate în activitate erau Batalionul 341 Infanterie Topraisar, Batalionul 348 Apărare AA Basarabi, Batalionul 345 Artilerie Medgidia şi Batalionul 168 Logistic Constanţa. Pentru completare au fost înfiinţate începând din 2010 Batalionul 911 Infanterie Medgidia şi Batalionul 912 Tancuri Murfatlar.
Armata a 3-a cu sediul la Craiova era compusă în 1989 din Divizia 2 Mecanizată de la Craiova, Divizia 18 Mecanizată de la Timişoara şi Brigada 4 Vînători de Munte de la Curtea de Argeş. Armata a 3-a avea rolul de a interzice agresiunea armată a Iugoslaviei şi a Ungariei prin Poarta Mureşului (Banat ), împiedicând accesul în podişul Transilvaniei şi pe valea Jiului, în Oltenia şi apoi spre Bucureşti. Sprijinul aerian era asigurat de Regimentul 67 Aviaţie Vânătoare Bombardament de la Craiova, Regimentul 93 Aviaţie Vânătoare de la Giarmata, Regimentul 73 Elicoptere de la Caransebeş (toate desfiinţate în perioada 1999-2003). După revoluţie, armata a 3-a a fost desfiinţată, iar din 2000 divizia 2 a devenit brigadă, iar divizia 18 a fost desfiinţată. Ca urmare a înrăutăţirii relaţiilor cu vecinii ungari şi sârbi, reînfiinţarea Brigăzii 18 Infanterie de la Timişoara a fost decisă în 2009 şi a fost încheiată în 2012. Ea este compusă acum din Batalionul 32 infanterie de la Timişoara, Batalionul 191 infanterie de la Arad, Batalionul 185 Sprijin Logistic din Lipova (a primit drapelul de luptă la 20 iunie 2011 prin decret al preşedintelui României), Batalionul 184 Apărare Antiaeriană de la Giarmata (a primit drapelul de luptă pe 9 mai 2012), Batalionul 26 de vânători de munte de la Brad şi Batalionul 183 Artilerie de la Lugoj.
Până aici e clar că Băsescu Traian şi Ponta Victor sunt conştienţi de faptul că scroafa e moartă în coteţ şi că armata României, cu toate întăririle recente pe cele 2 direcţii vulnerabile, a fost adusă în asemenea hal, încât nu poate face faţă de una singură unei agresiuni militare externe. Cu toate acestea, atât Băsescu Traian, cât şi Corlăţean Titus (USL) susţin la unison că din punct de vedere strategic şi al intereselor de securitate nivelul de ambiţie al României vizează trei zone principale din vecinătate: regiunea Extinsă a Mării Negre, Balcanii de Vest şi regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord. Nu mă miră, întrucât consecinţele limbajului dublu al politicienilor români l-am arătat într-un articol anterior.
Totuşi, CSAT se bazează pe faptul că SUA îşi va ţine promisiunea făcută la summit-ul NATO de la Lisabona din noiembrie 2010, anume că va amplasa scutul antibalistic la Deveselu. Într-un material anterior am arătat că nu va fi aşa şi de ce.
Schimburile comerciale anuale dintre China şi ţările Africii sunt de aproape 200 miliarde USD înregistrând o rată de creştere de 33,6 % în ultimii 10 ani. În 2012 Hillary Clinton a făcut un turneu diplomatic în Africa, îndemnând africanii să colaboreze cu ţările democratice şi responsabile (adică SUA) şi să-i ocolească pe cei care nu respectă drepturile omului, fiind interesaţi doar de acapararea resurselor minerale ale africanilor (adică China). De la 1 octombrie 2008, armata SUA a operaţionalizat USAfricom, preluând de la USEucom toate unităţile americane staţionate în Europa, antrenându-le în Parteneriatul antiterorist Trans-Saharian, din Sahel şi Magreb (nord-vestul Africii). Ca şi intervenţia NATO în Libia, cea din Mali aduce prejudicii Chinei în valoare de 20 milioane USD. Aşadar, Europa nu mai prezintă interes pentru SUA, Africa fiind noua ţintă.
China, devenită a 2-a economie mondială după SUA, dispune de un ritm de creştere anual care-i va permite să devanseze Statele Unite în 2016. Până atunci SUA vor fi obligate să-şi mărească efectivele militare existente în zona Asia-Pacific (60.000 de militari în prezent) pentru a contracara demonstraţiile de forţă generate de expansiunea economică a Chinei şi pentru a nu risca să fie eliminate de pe această puternică piaţă de desfacere. Aşadar, Africa şi zona Asia-Pacific au devenit spaţiile de maxim interes pentru marele Licurici, România fiind trecută la capitolul "trecut nu prea îndepărtat".

Sursa: romanian.ruvr.ru