sâmbătă, 9 februarie 2013

Ninsori istorice în SUA. Se aşteaptă cea mai mare furtună de zăpadă din ultimul secol


40 de milioane de americani ar putea fi afectaţi de uriaşa furtună de zăpadă care s-a abătut asupra nord-estului Statelor Unite. Doi oameni a murit noaptea trecută din cauza viscolului, iar jumătate de milion de locuitori au rămas fără energie electrică. Activitatea la o centrală atomică din Massachusetts a fost întreruptă şi se aşteaptă ca problemele să ia amploare pe măsură ce ninsorile se extind.


Furtuna de zăpadă, văzută din spaţiu
Furtuna de zăpadă, văzută din spaţiu / FOTO: NASA
Pe străzile marilor oraşe plugurile au intervenit încă de aseară pentru a degaja nămeţii care au acoperit în câteva ore şoselele. Chiar şi aşa, nu le-a fost deloc uşor conducătorilor auto să pornească la drum de dimineaţă. Cât despre pietoni, aceştia au înfruntat cum au ştiut mai bine troienele.

Transportul aerian a dat cele mai multe bătăi de cap. Mii de oameni au dormit în aeroporturile de pe coasta de Est în aşteptarea reluării curselor. 

Greu încercaţi sunt şi sinistraţii uraganului Sandy. Au trecut trei luni de la dezastrul natural de pe coasta de Est şi mulţi încă dorm în adăposturi. Unele dintre ele vor fi închise din cauza furtunii de zăpadă.

Meteorologii estimează că nord-estul ţării s-ar putea confrunta cu cea mai mare furtună de zăpadă a ultimului secol. Preventiv, şcolile şi-au suspendat cursurile ieri, la fel ca multe alte instituţii publice.

Sursa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu