vineri, 2 septembrie 2011

IATA MARETIA CREATORULUI. O SIMULARE A IMENSITATII UNIVERSULUI CARE ITI TARE RESPIRATIA …

Lectia de economie a Chinei. Ce metoda a gasit Beijingul pentru a creste puterea de cumparare a chinezilor


Lectia de economie a Chinei. Ce metoda a gasit Beijingul pentru a creste puterea de cumparare a chinezilor

Aproximativ 60 de milioane de oameni vor fi mai fericiti incepand din aceasta dimineata. Este vorba de chinezii saraci care vor fi scutiti de la plata impozitului pe venit de catre autoritatile de la Beijing. Masura este luata pentru a creste puterea de cumparare a celor cu venituri mici si pentru a impulsiona economia.



Ministerul Finantelor a mai decis, pe langa scutirea de la plata impozitelor pentru cei saraci, si majorarea taxelor pentru cei cu castiguri foarte mari, scrie Business Insider.

„Aceasta este o veste buna pentru majoritatea locuitorilor, in special pentru cei din cu venituri mici si medii”, spune Yi Xianrong, expert financiar la Academia de Studii Sociale a Chinei.

 

Facilitatea fiscala va fi ca o gura de oxigen pentru consumatorii care se lupta cu inflatia ridicata, indicator care a atins o rata anuala de 6,5% luna trecuta si care macina bugetele familiilor.

 

Dupa reforma din domeniul taxelor, care a fost vizibil corectata, dupa un val de proteste online fata de propunerile initiale ale guvernului, doar 8% dintre chinezi vor mai plati impozit pe venit, potrivit lui Wang Jianfan, director adjunct in cadrul Ministerului de Finante de la Beijing.

 

Ca majoritatea statelor dezvoltate, China se bazeaza foarte putin pe impozitul pe venit, care este greu de colectat, pentru a-si spori veniturile la buget. Anul trecut, incasarile din aceasta taxa au crescut cu doar 6,6%. In aceste conditii, guvernul merge mai degraba pe taxarea sectorului de afaceri, care este mai usor de monitorizat.

 

Majorarea plafonului de la care se percepe impozitul pe venit va cauza pierderi de 25 de miliarde de dolari in bugetul statului, suma care, potrivit Ministerului de Finante, “nu este o problema” pentru finantele Chinei.

 

“Sistemul fiscal al Chinei este foarte puternic”, spune consultantul fiscal Arthur Kroeber, care adauga ca, pentru acest an, guvernul estimeaza un deficit bugetar sub 2%.

 

In schimbul celor 25 de miliarde de dolari pe care le pierde, guvernul primeste bunavointa consumatorilor de rand, care sunt din ce in ce mai preocupati de cresterea continua a preturilor la alimente.

 

“Daca puterea de cumparare a oamenilor creste, acest lucru este bun si pentru stabilitatea sociala”, a mai spus Yi Xianrong.

 

Venitul gospodariilor a scazut in ultimii ani ca procent din PIB, dar este putin probabil ca noile facilitati fiscale sa inverseze trendul, in conditiile in care impozitul pe venit joaca un rol minor in economia Chinei, avertizeaza Kroeber.


Dupa criza globala, Roubini prezice revolta mondiala. Cum vede “Dr. Doom” viitorul lumii


http://www.cotidianul.ro/images/stiri/0611/1307966212Roubini.jpg

Intr-un editorial, publicat recent in Economonitor, economistul Nouriel Roubini, cel care a vorbit prima data si despre actuala criza economica mondiala, nu vine deloc cu vesti bune.

 
Dupa trei ani de convulsii economice, care au dus la scaderea nivelului de trai a majoritatii oamenilor, ar putea urma convulsii sociale si proteste de strada, spune Roubini, care vede in ceea ce se intampla in Orientul Mijlociu, Israel sau Marea Britanie semne ale generalizarii revoltelor cu accente violente.
 
“Recentele demonstratii populare, de la cele din Orientul Mijlociu si Israel si pana la cele din Marea Britanie, precum si nemultumirile tot mai pronuntate din China, se vor generaliza in curand, atat in tarile cu economii avansate, cat si in cele emergente. Iar toate acestea vor avea un singur punct de plecare: saracia in cerestere, somajul ridicat, inegalitatea si lipsa de speranta. Chiar si claselee de mijloc din lume simt cum le scad veniturile si nivelul de trai”, explica Roubini, denumit si “Dr. Doom”, datorita acuratetii predictiilor sale referitoare la evolutia crizei mondiale.
 
Roubini mai scrie ca ii da dreptate partial lui Karl Marx, care sustinea ca forma de organizare capitalista se va autodistruge.
 
Karl Marx avea dreptate partial, cand spunea ca globalizarea, intemediereile financiare si redistribuirea veniturilor de lwa munca spre capital vor indrepta capitalismul catre autodistrugere (intre timp, si viziunea lui potrivit careia socialismul este mai bun, s-a dovedit gresita). Firmele desfiinteaza locuri de munca pentru ca nu mai au cerere. Dar taierea joburilor inseamna reducerea veniturilor, ceea ce duce la cresterea inegalitatilor si reduce consumul”, explica Roubini.
 
In opinia economistului, primul lucru pe care ar trebui sa-l faca decidentii politici de astazi este sa creeze cat mai multe locuri de munca, pe de o parte prin stimulari fiscale, iar pe de alta parte prin investitii in infrastructura.
 
Roubini mai vorbeste si despre mai multe sisteme de taxare progresiva, precum si strategii fiscale pe termen scurt si lung, care sa permita finantarea datoriilor suverane si care sa impiedice ruinarea bancilor.
 
In timp, economiile avansate vor avea nevoie sa investeasca in capitalul uman si in abilitatile fortei de munca pentru a creste productivitatea si pentru a permite muncitorilor sa fie flexibili si sa faca fata economiei globalizate. Alternativa este – ca in anii ’30, o stagnare economica fara sfarsit, depresiune, razboaie comerciale si monetare, controale ale capitalurilor, criza financiara, insolventa uner tari si o instabilitate sociala si politica masiva”, concluzioneaza Nouriel Roubini.
 
Tabloul descris de economistul merican incepe sa prinda contur. In acest weekend, politia din Hamburg s-a confruntat cu proteste din partea unor grupuri de tineri, care au partricipat la o sarbatoare locala.
 
Evenimentele de la Hamburg se suprapun celor din capitala Germaniei, Berlin, unde de cateva saptamani, persoane necunoscute incendiaza zeci de masini pe noapte, in special autovehicule scumpe. Politia nu a reusit inca sa gaseasca vinovatii.
 
Iar evenimentele care au socat Marea Britanie si pe toata lumea saptamanaile trecute si care au pornit de la un simplu conflict dintre politie si o banda de huligani, s-au extins in mai multe orase ale regatului si au culminat cu mii de magazine si locuinte devastate si incendiate, sute de raniti si sute de milioane de lire sterline pagube materiale.
 
Israelul, pe de alta parte, se confrunta cu cele mai mari proteste din istorie, sute de mii de oameni iesind pe strazile Tel Avivului si Ierusalimului, nemultumiti de cresterea costurilor vietii.
 
Iar la Madrid, tinerii au iesit in strada, revoltati fata de costurile ridicate ale vizitei Papei, in conditiile in care Spania se confrunta cu cea mai grava criza financiara, care ameninta stabilitatea intregii zone euro.




Sursa: Fata nevazuta a lumii….

Septembrie o luna a schimbarilor in bine?!?!?!

Desi luna august a fost mai tumultoasa din toate punctele de vedere si au fost modificari care au venit si au socat prin succesiunea evenimenteleor in planul financiar si nu numai, iata ca am pasit catre toamna. Cu pasi marunti dar siguri luna septembrie va fi o luna in care lucrurile si situatiiile se vor schimba cat de cat in bine din anumite puncte de vedere. Acum sa nu ne asteptam ca toate lucrurile sa fie deodata pozitive si ca ne vor avantaja totusi in ceea ce priveste tara noastra vor fi luate o serie de masuri care la prima vedere vor fi benefice!
In ceea ce priveste sectorul financiar, nu va mai fi o luna a blocajelor si intarzierilor asa cum a fost in luna august, totusi sa nu ne asteptam la schimbari majore sau decizii care sa ne aduca multumirea sufleteasca din acest punct de vedere. Schimbari sau modificari nu vor fi, dar important este ca leul se va mentine cat de cat constant. Nu va fi septembrie luna deciziilor sau care sa prezinte un interes din acest pinct de vedere. Practic din punct de vedere astrologic luna septembrie nu aduce nimic nou la orizont. Toate cum le stim si cand spuneam ca nu va aduce nimic nou la orizont faceam referinta la faptul ca nici modificari negative nu vor fi. Proiecte planuri posibil noi ordonante dar care exact ca in proverbul "canii latra, vantul duce" nu se va concretiza mai nimic din acest punct de vedere.
In planul social economic pot fi anumite schimbari si predispozitia din punct de vedere astrologic de a-si face aparatia noi oportunitati in creearea a noi locuri de munca, dar care mai mult ca sigur acestea nu vor veni din sistemul bugetar. Aici as face referinta la companiile straine care pot veni si investi in Romania. Septembrie vrem nu vrem va fi o luna a schimbarilor usor pozitive si in sistemul bugetar prin noile reglementari care vor fi luate, chiar daca in prima faza acestea pot fi doar in forma de proiect. Va fi o luna in care sindicatele vor trece printr-o reorganizare profunda si multe aspecte se pot modifica astfel incat angajatii sa fie mult mai protejati pentru un anumit interval. In acest segment de activitati vor fi luate unele masuri care sa multumeasca pentru moment pe toata lumea. Principalele nemultumiri si disponibilizar care pot veni sunt din ramurele mineritului, agriculturii si ministerul mediului chiar. In agricultura pentru luna septemebrie pot fi blocate cai si oportunitati care ele sunt sau se pot naste. Proiecte care vor fi amanate si nu numai. Exista chiar riscul sa vedem agricultorii si nemultumirile acestora in strada, insa miscari de amploare mica. IN cazul mineritului aici lucrurile vor fi mai deficitare prin masurile care vor fi puse in aplicare. Ca sa nu mai vorbim de mediua care va pierde teren si chiar putem fi sanctionati de catre forurile intrenationale sau putem fi blocati ca si tara in activitatile si continuitatea ideiilor.
Va trebui sa mentionez, ca din punct de vedere astrologic, luna septembrie va fi o luna a deciziilor in toate sectoarele de activitate si ca guvernantii nostri isi vor chinui ei creerele lor cu strategii care mai decare. De ce mantionam ca luna aceasta pentru Romania poate fi mult mai buna? Pentru simplul motiv ca se va mai misca ceva, sau cel putin asa se va lasa impresia pentru noi cetatenii de rand. Un Marte bine aspectat in casa I-a poate aduce o forma de agresivitate verbala care poate fi constructiva la un moment dat. Adica o "razmerita" care sa aduca multe modificari. In orice caz este bina ca in luna septemebrie deciziile si factorii decizionali se vor mai gandi asa la "binele" poporului si asta o spun din punct de vedere astrologic bineanteles!
Un alt capito important pentru aceasta luna, va fi degringolada din Ministerul de Interne, la scala mai mica ce-i drept, insa schimbarile vor fi vizibile. Deasemenea unele nemultumiri in ceea ce privesc salariile profesirol si posibile scandaluri mediatizate cu forma superioara de invatamant, in speta universitatile
. Aici pot fi vizibile sau pot iesi la suprafata unele nereguli in sistemul de functionare. Deasemenea pentru septemebrie va fi iarasi o luna a arestarilor celebre prin care se va urmari lovirea in popularitatea anumitor persoane publice. 
Usor, usor ajungem si in planul politicului, unde majoritatea actiunilor vor fi contestate de catre opozitie. La acest capitol luna septemebrie va fi mult mai deficitara, pentru simplul fapt ca in aceasta luna imagine presedintelul si a institutiei conduse de acesta precum si guvernul tarii, vor fi patate de posibile incompetente sau gafe care vor fi facute publice pri9n intermediul posturilor nationale. Ne putem astepta din partea primului om din stat sa mai faca o gafa. Aici fie ca va fi vorba de un limbaj neadecvat, fie ca va mai da o palmuta unui copil (sa dea Bunul Dumnezeu sa nu am dreptate) imagine lui ca presedinte, din punct de vedere astyrologic risca sa fie din nou compromisa. Si nu vorbesc aici numai de presedinte ci de intreg aparatul aflat la guvernare. In orice caz luna septemebrie in planul politicului va fi una a erorilor, a oscilatiilor si a deciziilor care cu siguranta vor veni si vor nemultumi opinia publica. Toate aceste lucruri vor fi vazute la stirile de seara. Va fi o luna a subtilitatilor, a minciunilor, promisiunilor si ocultizarii situatiilor. Adica totul se va face fara sa stie "mana stanga de cea dreapta"!
Un alt capitol; imporatan va fi cel care are legatura cu institutiile importante si care sunt reprezentatele Guvernului in teritoriu. Aici vorbim de prefectrui, primarii si oamenii care reprezinta practic Guvernul Romaniei in teritoriu, schimbarile si atitudinea poate fi buna si vor fi creeate oportunitati si sanse catre o mai buna evolutie a acestora. Unele proiecete de legi care pot trece prin Paralamentul Roameniei, in luna septemebrie si care, culmea, sa fie si bune sau sa avantajeze cetatenii tarii.
In ceea ce privesc documenetele, contractele, semnaturile in documenete natioanle si internationale, romania ca si tara va sta bine la acest capitol. Intr-un cuvant putem denumi luna septembrie ca fiind o luna a discutiilor si semnarilor de noi proiecte si ordonante mult mai benefice, chiar daca ele pot fi luate din greseala, asa cum s-au mai intamplat si la inceput de an 2011. 
In planul meteorologis asa cum spunem pentru luna august ca va fi o intensificare a miscarilor seismine si asa a si fost, pe tot parcursul lunii; luna septemebrie va veni cu o vreme mai racaoroasa, rece pentru intervalul in care ne aflam. In alta ordine de idei se vor intensifica ploile si fenomenele atipice pentru tara noastra. Poat fi unele probleme din punct de vedere al feneomeneleor care sa aduca sau sa creeze prin decalnsarea lor unele dezavantaje pentru agricultura Romaniei.
In concluzie, luna septembrie pentru tara noastra nu va fi nici buna dar nici rea. Vor fi luate o serie de decizii si vom asista la unele scandaluri cu iz prezidential, intr-un cuvant institutia prezidentiala si seful acesteia va iesi iarasi cu popularitatea patata.
Ca de fiecare data, cand lucrez la predictiile pentru Roamani, imi fac datoria sa va reamintesc ca acesta este un studiu al tarii din punct de vedere astrologic si orice coincidenta cu realitatea, nu este intamplatoare. Astarologia poate da anumite raspunsuri referitor la toate aceste aspecte mentionate mai sus si numai timpul le poate confirma pe toate! 
O luan Binecuvantata doresc tuturor si fie ca Bunul Dumnezeu sa ne aiba in paza!