duminică, 29 iunie 2014

Plante aducatoare de noroc, care nu trebuie sa-ti lipseasca din casa

de Adelina Ion

Tuturor ne place sa fim inconjurati de plante, nu doar pentru ca infrumuseteaza incaperile in care se afla, ci si pentru ca, asa cum am invatat de mici, acestea transforma dioxidul de carbon in oxigen ca urmare a fotosintezei, improspatand astfel aerul pe care-l respiram. In plus, despre multe se crede ca sunt plante aducatoare de noroc, datorita legendelor create in jurul lor.
Afla, in continuare, care sunt plantele aducatoare de noroc, pe care le poti avea si tu in casa!

Bambusul, una dintre cele mai cunoscute plante aducatoare de noroc
Conform traditiei orientale, bambusul aduce energie pozitiva si noroc de sanatate, in dragoste si in afaceri. El are o tulpina lunga si groasa, pe care cresc doar cateva frunze lanceolate. In functie de soi, tulpinile pot fi impletite, rasucite in spirala sau pot avea forma de turn sau de piramida.
Una dintre cele mai frumoase plante aducatoare de noroc, bambusul nu necesita conditii speciale de ingrijire. El este mare iubitor de apa, de aceea, se dezvolta mult mai frumos intr-un vas in care radacinile lui stau permanent in apa decat intr-un ghiveci. Vasul in care sta bambusul se umple, de obicei, cu pietre decorative care sustin planta. Daca ai, insa, un bambus in ghiveci, ai grija ca pamantul lui sa fie tot timpul umed. Intrucat bambusul este mai sensibil la substantele din apa decat majoritatea plantelor, ideal ar fi sa filtrezi apa cu care-l uzi sau, daca nu ai aceasta posibilitate, decanteaz-o timp de 24 de ore ori foloseste apa plata. In fiecare saptamana, schimba complet apa din vas. In plus, bambusul mai are nevoie de iluminat mediu spre slab si de temperaturi normale de interior. Cand se inalta prea mult, ii poti taia varful.

Cactusul, printre cele mai nepretentioase plante aducatoare de noroc
Cactusul este inca una dintre plantele care se gasesc frecvent in casele noastre. Simbol al norocului si al puterii, cactusul tine energiile negative la distanta gratie spinilor de pe tulpina. Originar din regiunile aride, aceastaplanta aducatoare de noroc nu are nevoie de multa ingrijire: putina apa, intrucat acumuleaza rezerve de apa in frunze, si multa lumina. Vara va trebui udat saptamanal, in timp ce iarna este suficienta o singura udare pe luna. Excesul de apa ii dauneaza, radacinile putrezind foarte usor. Iarna, il poti scoate de la temperatura ambientala, plasandu-l intr-un spatiu ceva mai racoros.

Plante aducatoare de noroc mai putin cunoscute: castanul australian
Castanul australian nu este o planta foarte cunoscuta, cu toate ca nu este greu de gasit. Frunzele lui sunt lungi, lucioase, de un verde inchis si au pana la 15 foliole. Fructele au forma unor pastai, motiv pentru care planta a fost numita si arbore de fasole. Castanul australian este una dintre plantele aducatoare de noroc iubitoare de lumina si de umezeala. Nu trebuie tinut insa in bataia directa a soarelui si trebuie udat cam o data pe saptamana cu apa filtrata sau decantata. Trebuie sa mai stii ca aceasta planta ornamentalase dezvolta atat cat ii permite ghiveciul, deci daca vrei o planta mare, achizitioneaza un ghiveci pe masura. Ca planta de interior, poate atinge inaltimea de 2 m. Pentru a-i controla cresterea, taie-i varfurile la intervale regulate de timp.

Arborele banilor, printre cele mai frumoase plante aducatoare de noroc
Arborele banilor, Pachira aquatica, isi are originea in America Centrala si de Sud si se crede ca ar aduce bunastare si noroc. Are frunze palmate, lucioase, alcatuite din cate cinci foliole, in conceptia adeptilor feng-shui acestea simbolizand cele cinci elemente fundamentale, iar tulpinile pot fi impletite. Ca planta de interior poate atinge cel mult inaltimea unui copacel. Ca planta de exterior, produce fructe comestibile, asemanatoare la gust cu castanele. Una dintre cele mai interesante plante aducatoare de noroc, arborele banilor nu necesita ingrijiri deosebite. Trebuie plasat la lumina, insa nu in bataia directa a razelor soarelui, si udat atunci cand pamantul inca nu s-a uscat complet. Totodata, este recomandat ca o data pe saptamana sa-i pulverizezi pe frunze apa calduta. Primavara, va trebui sa-i schimbi ghiveciul. Astfel, daca vrei sa ai o planta inalta, opteaza pentru un ghiveci de dimensiuni mari, daca vrei sa ramana scunda, alege un ghiveci putin mai mare decat cel din care o muti.

Plante aducatoare de noroc cu aspect original: planta-sarpe
Planta-sarpe, cunoscuta sub denumirea stiintifica Sansevieria cylindrica, isi trage numele de la faptul ca frunzele ei, carnoase, lungi si ascutite, de forma unei spade, au pe suprafata lor striatii care duc cu gandul la pielea sarpelui. Se crede ca planta aduce intelepciune, bogatie si fericire. Este una dintre cele mai frumoase plante aducatoare de noroc, intrucat frunzele ei pot fi impletite; adesea, acest aspect original poate lasa impresia ca planta nu este naturala. Sansevieria cylindrica iubeste lumina si temperaturile moderate, care, in mod ideal, ar trebui sa fie cuprinse intre 15 si 25°C indiferent de anotimp. Nu trebuie udata decat o data la doua-trei saptamani.

Plante aducatoare de noroc cu existenta efemera
Tot plante aducatoare de noroc sunt considerate si unele flori pe care le tinem in vaze datorita frumusetii lor sau mirosului pe care-l emana. Din aceasta categorie fac parte bujorul, crizantemele galbene, liliacul, magnolia alba sau narcisele. Cu exceptia magnoliei, care se planteaza primavara, toate celelalte flori se planteaza toamna. Toate sunt flori care rasar primavara, asa ca in acest anotimp ai toate motivele sa ai vazele pline.
Despre bujor se crede ca aduce bogatii si onoare celor care il cultiva, iar despre crizanteme, popoarele orientale cred ca asigura o viata linistita. Liliacul este considerat un simbol al abundentei si prosperitatii. Magnolia alba atrage prosperitatea si fericirea celor ce o planteaza in gradinele caselor. Narcisele, alte flori frumoase si parfumate, sunt si ele plante aducatoare de noroc,mai ales daca impodobesc mesele in noaptea de Revelion.
Tu ce alte plante aducatoare de noroc mai cunosti si ce astfel de flori ai in casa?


Sursa: www.divahair.ro/

Reguli feng shui care aduc banii in casa ta

de Andreea Marinescu

Odata ce afli unde se gaseste zona feng shui pentru bani in casa ta, poti crea o energie buna, care sa ii atraga. Feng shui este arta de a-ti crea un spatiu, la munca sau acasa, pentru a imbunatati diverse aspecte ale vietii tale, iar zona feng shui pentru bani nu trebuie ignorata. Cand aplici regulilefeng shui, activezi, in zona banilor, energia potrivita pentru a atrage prosperitate financiara.
Aceste metode iti vor influenta viata, asa ca urmeaza cum trebuie pasii feng shui pentru bani.
feng shui bani
Unde este zona feng shui pentru bani in casa ta

Zona feng shui din casa ta, care are legatura cu banii si prosperitatea financiara, este in partea de sud-est a locuintei tale.

Elementul feng shui pentru bani si prosperitate este lemnul, care capata putere din apa (element ce hraneste lemnul) si pamant (care ofera lemnului loc sa creasca).
Toate acestea se bazeaza pe conexiunea celor cinci elemnte feng shui, unul dintre principiile de baza ale acestei arte. Felul in care iti decorezi zona de bani de acasa sau de la birou trebuie sa exprime aceste elemente. Citeste opt pasi simpli care te vor ajuta sai atragi bani si prosperitate.

Plantele verzi, necesare in zona feng shui pentru bani


Anumite plante verzi, asezate in zona feng shui pentru bani, atrag prosperitate. Asigura-te ca ai, la birou sau acasa, o planta Pachira Aquatica sau un Arbore de Jad, un bambus norocos ori o planta care purifica aerul. Orice alta planta vibranta, care va creste in conditii luminoase, poate atrage energia potrivita in zona feng shui pentru bani.

Apa, elementul cheie din zona feng shui pentru bani


Apa ori un element ce te duce cu gandul la apa nu trebuie sa lipseasca din zona feng shui pentru bani. Fantanile sunt perfecte pentru feng shui, dar si oglinzile atrag prosperitate financiara. Poti, de asemenea, sa expui imagini cu apa, precum cascade, un lac, un rau sau un ocean. Ai grija, insa, ca apa sa fie curata si curgatoare!

Forme specifice zonei feng shui pentru bani

Fiecare element feng shui este exprimat intr-o forma specifica, asa ca poti atrage energia dorita prin forme precum: dreptunghiular (lemn), patrat (pamant), serpuit (apa). Le poti expune sub forma de rame de fotografii, modele de tesatura sau tapet.
reguli feng shui bani

Imaginile cu paduri atrag energia feng shui in zona banilor


Imaginile cu paduri, parcuri sau cu frunze verzi, pomi si iarba vor atrage energia feng shui a lemnului. Poti apela si la imagini cu peisaje din natura, de la plaje, la munti si canioane, pentru a reprezenta si elementul pamant.

Ce culori sa folosesti in zona feng shui pentru bani


Cele mai bune culori feng shui pentru a-ti decora zona banilor sunt verde, maro, albastru, negru si galben deschis. Poti folosi, de asemenea, si o pata de rosu sau nuante precum corai, portocaliu, mov sau roz, pentru a activa zona. Asigura-te, insa, ca este doar un pic de rosu, pentru ca nu aceasta trebuie sa fie principala culoare a zonei feng shui pentru bani.

Foloseste imagini care reprezinta abundenta


Poti alege orice reprezentare moderna ori personala a abundentei, precum oameni in vacanta, pe un yacht luxos, ori o masa bogata, pregatita pentru o petrecere mare. Poate imagini cu bucati de aur vor avea un efect mai mare asupra ta. Gaseste ce anume trezeste in tine energia bogatiei, pentru ca este vorba de reprezentari diferite pentru fiecare.

Poti folosi si elemente clasice de feng shui, dar trebuie sa iti placa cu adevarat si sa fie in concordanta cu decorul casei tale. Cele mai populare obiecte feng shui sunt: acvariu, monede chinezesti, o vaza a abundentei, o nava a abundentei, un Buddha care rade sau cristale de pirita.

Arome proaspete si florale pentru zona feng shui a banilor

Intodeauna pastreaza o mireasma proaspata in locuinta, cu arome florale sau lumanari parfumate. O incapere bine luminata, in care, din cand in cand, se aude muzica, activeaza energia buna. Este de la sine inteles ca zona feng shui pentru bani trebuie sa fie curata si ordonata.


Tocmai ai aflat opt trucuri care vor aduce energie in zona feng shui a banilor. Nu iti ramane decat sa le pui in practica!

Sursa: http://www.divahair.ro/