marți, 19 iulie 2011

Misteriosul Semnal primit de la extraterestri.


Misteriosul semnal WOW! – Si totusi ei ne-au contactat?
Foto (8)
15 August 1977. Ora 11:16 P.M. Pentru astronomul american Jerry Ehman, voluntar pe atunci in programul SETI al Universitatii din Ohio, timpul parea sa treaca asa cum se intampla in fiecare zi, adica fara evenimente deosebite. Linistea a fost, insa, intrerupta brusc de un semnal radio atat de puternic incat sistemul de dispozitivile de redare grafica a suntelor au sarit, practic, de pe ecran. Semnalul venit pe frecventa de 1420.456 MHz, frecventa la care atomii de hidrogen emit si absorb fotonii, era exact aceea pe care „cautatorii de extraterestrii” fusesera instruiti sa o urmareasca cu atentie. A fost vorba, oare, de primul semn venit de la o civilizatie extraterestra?
Entuziasmat la culme de descoperirea sa, Jerry Ehman avea sa noteze atunci un singur cuvant pe marginea foii de hartie pe care inregistrase evenimentul: “Wow!”, convins fiind ca este primul om care i-a auzit pe extraterestri. Nu mai trebuie sa spunem ca, in cateva minute, toate radiotelescoapele planetei erau orientate catre Constelatia Sagetatorului (Sagittarius), locul din care provenea misteriosul semnal radio. Dar semnalul nu s-a mai repetat. Ramanea o singura intrebare: Cine sau ce a dus la nasterea acelui fenomen?

In mod curios, semnalul a durat fix 72 de secunde, exact atat cat avea nevoie radiotelescopul Big Ear din Ohio pentru a fi orientat catre orice punct din spatiu. Datele ulterioare au aratat ca mesajul venea din afara sistemului nostru solar, dar misterul de abia acum avea sa inceapa.

Prima ipoteza a oamenilor de stiinta a fost aceea ca semnalul captat de ei fusese, pur si simplu, un semnal emis de pe Pamant si care fusese reflectat de vreo bucata de “gunoi spatial”. Alte ipoteze sustineau ca este vorba de o transmisie distorsionata pe o frecventa a armatei SUA, ca este posibil ca un asteroid sau satelit sa fi deviat un semnal terestru, ca este vorba de o emisie naturala a stelelor, un pulsar “galagios” sau, pur si simplu, un zgomot oarecare venit din Univers. Niciuna dintre aceste teorii nu a reusit, insa, sa explice pe de-a intregul fenomenul produs in acea seara. Studiile au aratat ca locul din care provenea semnalul este lipsit total de stele iar posibilitatea ca un fenomen, accident sau orice alta sursa naturala a fost eliminata din calcule. Cercetatorii au respins, insa, cu obstinatie, si eventualitatea ca o nava spatiala sa fie sursa puternicul semnal din 1977, desi majoritatea pasionatilor de ufologie cred cu tarie in aceasta varianta.

Pentru aproape 40 de ani, pana la inchiderea radiotelescopului din Ohio si transformarea acestuia in teren de golf, oamenii de stiinta s-au intors cu regularitate catre enigmatica destinatie din constelatia Sagetatorului. Cerul a ramas, insa, tacut. Interesant este faptul ca din cele doua detectoare de semnale radio ale defunctului radiotelescop, doar unul a reusit sa capteze semnalul din noaptea de 15 august 1977. Atunci cand cel de a-l doilea a scrutat aceeasi zona, trei minute mai tarziu, niciun semnal nu a mai fost inregistrat. Nu existau decat doua posibilitati: aceea ca primul detector sa se fi defectat, varianta exclusa la scurt timp dupa testarea acestuia, sau aceea ca semnalul sa fi fost intrerupt brusc, din cauze neexplicate inca, fenomen aproape inexistent in lumea naturala.

Paradoxal, cel mai infocat sustinator al originii extratereste a semnalului Wow, insusi Jerry Ehman, este astazi unul dintre cei mai aprigi contestatari ai variantei ca o civilizatie extraterestra sa ne fi contactat: “ Mi-as dori ca atunci cand sunt intervievat de catre jurnalisti, sa le pot spune mai mult. Mi-ar placea sa spun: Da, este un semnal emis de o inteligenta extraterestra. Sincer, insa, nu pot face acest lucru. Pot specula, dar nu exista nicio sustinere reala a unei asemenea ipoteze”, suna una dintre cele mai cunoscute declaratii ale sale.
Si totusi, scepticii sunt increzatori. “Chiar daca a fost trimis de catre o entitate inteligenta, semnalul ar fi fost emis de mult mai multe ori decat o data. Ar fi trebuit sa il captam macar o data in miile de tentive care au urmat momentului din 15 august 1977. Dar acest lucru nu s-a intamplat”, este declaratia dezarmanta a lui Jerry Ehman. Probabil, sustin cei care cred ca o civilizatie extraterestra se afla la originea semnalului. Dar sa nu uitam, suna argumentul acestora, ca atunci cand omenirea a folosit uriasul radiotelescop de la Arecibo pentru a trimite un mesaj radio in cosmos in 1974, a facut-o o singura data.

Wow s-a repetat!
S-a intamplat din nou in anul 2003, atunci cand, in luna martie, SETI a anuntat existenta unui al doilea semnal. Botezat SHGb02+14a, el a fost inregistrat de trei ori in aceeasi luna. Frecventa? Aceeasi 1420.456 MHz. Semnalul a venit, din nou, dintr-o zona lipsita total de stele (pe o distanta de cel putin 1.000 de ani lumina), din vecinatea constelatiilor pestilor (Pisces) si a berbecului (Aries). Si ceea ce este si mai interesant, este ca acesta, desi foarte slab, pare a proveni de pe o planeta cu o viteza de rotatie de 40 de ori mai mare decat a Pamantului. Sau, sustin oamenii de stiinta, este vorba doar de un pulsar. Asemanarile cu faimosul Wow sunt, insa, mult prea mari.

“Daca aceste civilizatii extraterestre se afla acolo – iar noi nu stim nimic de existenta lor – cei care locuiesc in sisteme solare aflate in apropierea sistemului nostru solar ar fi cei mai motivati sa trimita semnale radio catre Terra deoarece, daca vorbim de civilizatii avansate, cu siguranta ca ele au realizat deja ca Pamantul se afla in zona propice vietii si ca are apa lichida. Printr-o analiza spectroscopica, ar fi simplu ca ei sa detecteze apoi viata terestra”, afirma Richard Conn Henry, de la Universitatea Johns Hopkins.

Hopkins, alaturi de colegii sai de la Universitatea Johns Hopkins, este convins de existenta acestor civilizatii avansate si incearca sa le detecteze prezenta prin intermediul telescopului din Hat Creek, California. “In situatia in care entitati extraterestre inteligente locuiesc pe o planeta aflata la maxim 50 de ani lumina de Terra, nu este nevoie decat un un telescop spatial in infrarosu, cu o baza de 8 metri, pentru a detecta vaporii de apa din atmosfera planetei lor”, sustine si Greg Laughlin, astronom si un veritabil “vanator de extraterestri de la Universitatea din California, Santa Cruz.
Pana atunci, insa, va trebui sa asteptam ca tehnologia terestra sa ajunga in punctul in care ne va permite scrutarea altor galaxii sau, de ce nu, sa fim din nou contactati de catre aceeasi misterioasa sursa a semnalului WoW.

descopera.ro
Sursa: Misterele Lumii

Nimic nu se schimba, totul se transfera…

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Dragilor, nu stiu in ce tara mai traiesc. Pe de o parte vad hoardele de pensionari muritori de foame (pardon, “asistati social” in viziunea autoritatilor), pe de alta parte aflu ca in Bucuresti se va deschide o reprezentanta a macelariei cu cele mai scumpe carnuri din lume. Astfel un kilogram de carne de vita costa intre 250 si 1700 de lei. Pentru ca suntem o tara bogata.
Tot pentru ca suntem o tara bogata, care a avut de-a lungul istoriei sale numai mosieri si bogatani, iobagii fiind de fapt o inventie, astazi un om de afaceri a castigat in instanta contra primariei capitalei o suma infima pentru o tara asa mareata ca a noastra: peste o suta de milioane de euro. Pentru ca n-a fost lasat sa construiasca ce “voia muschii lui” in Satul Francez. Normal si etic- omul de afaceri a fost reprezentat in justitie de un fost ministru. Tot al justitiei. In acelasi timp subventiile la caldura nu vor mai putea fi platite la iarna, pentru ca suntem o tara saraca. Daca mai platim si aceasta suma… rezulta ca mai bine vindem Romania. Problema e ca deja nu ne mai apartine, au revendicat-o mosierii de mucava inventati post-revolutie in baza unor acte ori false, ori cumparate.
Astazi s-a lansat in dezbatere publica modificarea Codului Penal. In Romania. Pentru ca, asa cum scriam ieri, in Ungaria a reusit deja. Etapa a 2-a a planului : faza pe Romania. Sau, as putea spune, impotriva romanilor. La noi cica se concentreaza pe confiscarea averilor ilicite. Sa fiu sincera eu observ ca ne tot fortam de vreo 20 de ani sa eliminam coruptia si infractionalitatea. Si le dam apa la moara. Poate ar fi bine sa nu mai luptam impotriva lor, poate de abia atunci ne va iesi partea cu dreptate pentru toti.
Astazi sindicatele celor din cercetare protesteaza in fata guvernului. De la 8:30 la 12:30, ceva de acest gen. Credeti ca am vazut vreo acoperire media pe subiect? Asa e, nu am vazut. Pentru ca cercetarea stiintifica nu intereseaza pe nimeni. E suprinzator ca inca mai exista cercetatori in Romania, credeam ca s-a reusit pana acum stingerea spitei.
In rest… nimic nou sub soarele Romaniei. Nimic nu se schimba, totul se tranforma. Am zis transforma? Ma scuzati. Totul se transfera! Din buzunarul public in buzunare private…
UPDATE: Saptamana aceasta parlamentul bulgar va dezbate o lege de confiscare a averilor nejustificate, fara hotarare judecatoreasca. Numai in baza cercetarilor unei comisii special create. Suprinzatoare sincronicitate- Ungaria, Romania, Bulgaria. Se reimparte Europa in blocuri, in functie de sferele de influenta?
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Paramahansa Yogananda – Sufletul și Dumnezeu


1
Dumnezeu este Oceanul de Spirit, iar oamenii sunt asemănători valurilor care apar pe suprafaţa sa. Văzute dintr-o barcă, aceste valuri par să fie foarte diferite – unele sunt înalte şi puternice, altele sunt mici şi insignifiante. Dintr-un avion, vedem numai oceanul, fără a sesiza valurile ce animă suprafaţa sa. La fel se întâmplă cu cel absorbit de jocul iluziei, Maya. El se ataşează de succes şi este trist când suferă un eşec. Îi este teamă de durere şi boală, iubeşte existenţa terestră şi este îngrozit de moarte. Valurile existenţei umane par reale şi infinit diversificate. În ochii unei fiinţe eliberate, totul este Brahman, totul este Dumnezeu. Cu cât furtuna este mai puternică, cu atât valurile sunt mai înalte. Cu cât vântul iluziei suflă mai puternic asupra minţii unei fiinţe, cu atât mai mult ea urmăreşte să se distingă de cei din jurul său. Este cu neputinţă să te ascunzi de Creator. Toţi facem parte din Dumnezeu, la fel cum valurile fac parte din ocean. Noi nu suntem separaţi de El decât în aparenţă. Persoanele care vor să-şi afirme personalitatea şi să se ridice deasupra celorlalţi prin vanitate şi orgoliu, la un moment dat se vor lovi cu putere de valurile celorlalte ego-uri, provocate, tot asemeni lor, de o furtună în iluzie. Asemeni unei furtuni în care valurile se ridică şi coboară, victorioase într-o zi, liniştite în alta, într-un turbion nesfârşit de conflicte şi competiţii. Atâta timp cât este furtună, suprafaţa oceanului nu va cunoaşte liniştea. La fel, spiritul uman, perturbat de furtuna iluziei nu va găsi niciodată pacea şi nu va experimenta decât neliniştea şi angoasa. Pacea nu apare decât după furtună, indiferent dacă este vorba de elemente ale Naturii sau de conştiinţa unei persoane. “Valul” ego-ului va exista atâta timp cât fiinţa va fi pierdută în Maya (în iluzie). În măsura în care ego-ul discipolului se va diminua, acesta va accepta o nouă relaţie cu Spiritul Infinit. O fiinţă evoluată spiritual nu încearcă nici o clipă să fie mai presus decât celelalte şi urmăreşte în permanenţă să trăiască în armonie cu cei din jurul său, cu Natura, cu Dumnezeu.
2
O persoană a studiat într-o manieră superficială filozofia vedantică din India, care spune că “totul este Brahman”. În urma acestei neînţelegeri, ea susţinea pretutindeni că este Dumnezeu.
Aceste vorbe au ajuns şi la urechile maestrului care, râzând, ne-a spus:
“Oamenii sunt atât de parşivi în ignoranţa lor! Învăţătura Vedelor n-a încurajat niciodată o persoană să facă astfel de declaraţii atâta timp cât este încă subjugată de o conştiinţă egotică. Oceanul are dreptul de a spune: “Eu sunt valurile” – dar este absurd ca un val să afirme că este întregul ocean. Realizeaza întâi unitatea cu Oceanul Divin! De-abia după aceea vei putea spune: “Eu sunt El”, deoarece cuvântul “eu” nu se referă la ego, ci desemnează identificarea cu Sinele Suprem. Dar chiar şi în acest caz, spune mai înainte: “Oceanul a format acest mic val care este corpul meu, dar eu ştiu că, de fapt, sunt Conştiinţa care animă întregul Ocean””.
3
Analogic vorbind, dacă am considera că Dumnezeu este curentul electric, atunci oamenii sunt becurile. Forma, culoarea şi luminozitatea becurilor poate varia la infinit, dar cauza care determină ceea ce face ca toate aceste becuri să dea lumină este identică în toate cazurile. Oamenii sunt înşelaţi de aparenţe. Ei exclamă: “Ce fiinţă frumoasă! Ce păr frumos! Ce surâs strălucitor!” – dar în momentul în care curentul se întrerupe, ce devine culoarea? Cine mai admiră culoarea şi forma unui bec stins? Nu uita nici o clipă adevărata Sursă a energiei vieţii în tot ceea ce poţi observa în jurul tău.
4
Tot analogic vorbind, am putea spune că fiinţele umane sunt asemănătoare unor mici flăcări produse de o lampă cu gaz, iar pe Dumnezeu am putea să-l comparăm cu combustibilul. Forţa flăcării este proporţională cu comunicarea dintre flacără şi combustibil. La fel, cu cât noi ne deschidem mai mult faţă de prezenţa divină, cu atât El îşi poate manifesta lumina Sa şi forţa Sa în vieţile noastre. Invers, cu cât ne închidem mai mult faţă de Dumnezeu, datorită orgoliului şi indiferenţei faţă de nevoile celor din jurul nostru, cu atât Flacăra Divină, forţa şi inspiraţia Sa se vor reduce în proporţia obstrucţiei pe care noi o realizăm, iar în momentul în care închiderea devine totală, flacăra dispare, chiar dacă mai există combustibil. Nenumărate fiinţe sunt atât de secate de vitalitate încât putem spune că nici nu există. Nu le putem considera în viaţă, în sensul obişnuit al cuvântului. Despre ei vorbeşte Isus când spune: “Lăsaţi morţii să-i îngroape pe cei morţi”.(Matei, 8.22)
5
Imaginaţi-vă mai multe recipiente pline cu apă şi lumina Lunii cum se reflecta pe suprafaţa apei din ele. Reflexia sa va fi diferită pentru fiecare recipient, deşi ele reflectă aceiaşi Lună. Extrapolând, Dumnezeu este reflectat distinct de fiecare fiinţă umană, dar nu este afectat de aceasta. Chiar dacă veţi distruge toate recipientele cu apă, Luna va rămâne neafectată, neschimbată. Înţelept este cel care, primind lumina vieţii în “vasul” conştiinţei sale, ridică capul către Cer pentru a descoperi originea reală a luminii, Dumnezeu. Cel care, din contră, se încăpăţânează să reflecte doar “Luna”, se păcăleşte grav şi va înţelege aceasta atunci când recipientul său va fi distrus de trecerea vremii.
6
Învăţăturile hinduse sunt panteiste. Creştinii s-au servit de aceasta pentru ca să incrimineze hinduismul. Este o greşeală din partea lor, pentru că panteismul implică adorarea lui Dumezeu sub toate formele Sale, înţelegând că Dumnezeu se exprimă şi există în toate formele pe care Le-a creat. Nu este minunat să recunoşti manifestarea lui Dumnezeu în toate lucrurile, frumuseţea Sa într-un apus de soare, lacrimile Sale în ploaie, tandreţea Sa în dragostea unei mame pentru copilul său?
Dacă Dumnezeu este omniprezent, nu este evident că El există în toate lucrurile? Deci trebuie să-L căutăm în spatele tuturor voalurilor Sale. Pentru cel care îl iubeşte pe Dumnezeu, toate elementele creaţiei nu sunt decât o reamintire permanentă a prezenţei Sale. “Reamintiţi-vă, în primul rând” – spune Isus – “că împărăţia lui Dumnezeu este în voi”. (Luca, 17, 21)
7
“Ce este ego-ul?” – a întrebat un discipol.
Paramahansa Yogananda i-a răspuns: “Ego-ul este materializarea gândului că fiinţa ta se reduce la corpul fizic”.
8
Oamenii sunt asemeni valurilor oceanului: ei dansează în furtuna iluziei. Oceanul nu încetează să-i aspire către El. Mai devreme sau mai târziu, ei vor fi resorbiţi şi, în final, se vor topi din nou în vastul Ocean al Iubirii Divine, care i-a emanat.
9
Realizarea Sinelui constă în descoperirea adevăratului nostru “eu”, care este părticică din Oceanul Spiritual. Aceasta se poate realiza eliminând iluzia care ne determină să ne identificăm cu acest mic ego efemer, cu corpul nostru fizic, cu personalitatea noastră.
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Paramahansa Yogananda – Nebunia Materialismului

1
Adevărul Ultim este simplu. El nu poate fi exprimat în cuvinte. Fiinţa umană poate să-l descopere doar în Sinele Suprem.
2
Paramahansa Yogananda spunea: „Savanţii contemporani îşi folosesc mentalul pentru a îmbunătăţi mediul înconjurător, pentru a-l face mai confortabil. Oamenii de spirit folosesc puterea mentalului pentru a atinge Iluminarea. Puterea mentalului conduce omul pe calea obţinerii Fericirii profunde, singura capabilă de a-l proteja de pericolele exterioare. Astfel, este evident că atitudinea oamenilor de spirit este net superioară demersurilor oamenilor de ştiinţă.”
3
La ce ne serveşte să ne consacrăm timpul pentru obţinerea de bunuri şi satisfacţii efemere? Spectacolul vieţii este văzut de toate religiile asemeni unei piese de teatru – adică iluzoriu. Unii oameni, adevăraţi nebuni, îşi imaginează că piesa este reală şi eternă şi suferă nespus când într-un final descoperă că existenţa lor se va sfârşi şi că vor lăsa în urmă toată agoniseala lor de-o viaţă. Suferinţa este rezultatul orbirii spirituale. Înţeleptul consideră această piesă de teatru ca iluzorie şi îşi caută fericirea şi împlinirea în Esenţa fiinţei sale, Sinele Nemuritor, Atman. Pentru cei care sunt orbi, viaţa este o veritabilă „maşină infernală”: mai devreme sau mai târziu îi va distruge.
4
Un om întâlnit de Yogananda în New York se plângea astfel: „Nu pot să-mi iert faptul că mi-am pierdut 35 de ani din viaţă pentru a câştiga primul meu milion de dolari !”
„Acum sunteţi mulţumit?” – l-a întrebat maestrul.
„Nici gând. Unul dintre prietenii mei a reuşit mult mai bine decât mine. Nu voi avea linişte pînâ când nu voi câştiga cel puţin 40 de milioane de dolari”.
Amintindu-şi această întîlnire, Guruji ne-a spus:
„Înainte de a reuşi să câştige cele 40 de milioane de dolari propuse, acest om a suferit o gravă depresie nervoasă şi a murit.
Aceasta este recompensa unei ambiţii lumeşti, prosteşti”.
5
Într-o zi, Yogananda ne-a spus:
„Odată, am văzut un desen animat, în care un câine trăgea o sanie foarte grea. Proprietarul câinelui găsise un mod ingenios pentru a convinge câinele să tragă sania. Cu ajutorul unei prăjini legate de sanie, omul a suspendat un cârnat foarte apetisant, chiar în faţa câinelui. Câinele aproape nu observa că trage sania, fiind cu totul preocupat să ajungă la acel cârnat care, indiferent de efortul depus de el, rămâne mereu la aceiaşi distanţă. Majoritatea oamenilor de afaceri sunt în această situaţie. Ei îşi spun: „ Dacă voi reuşi să obţin aceşti bani, eu mă voi lăsa de afaceri şi voi fi foarte fericit”. Dar „cârnatul” fericirii lor este inaccesibil, iar ei sfârşesc prin a fi doborâţi de greutatea problemelor şi suferinţelor generate de efortul lor de a atinge o fericire iluzorie”.
6
A dori să posezi bunuri materiale înainte de obţinerea stării de linişte interioară este o situaţie la fel de prostească cu a muri de sete atunci când te îmbăiezi într-un lac. Dacă dorim să evităm suferinţele, trebuie să evităm nu sărăcia în plan material, ci sărăcia spirituală, pentru că aceasta este cauza tuturor suferinţelor şi amărăciunilor umane.
7
Oamenii uită că energia nervoasă şi cerebrală pe care ei o consumă pentru obţinerea averilor lor antrenează, datorită scăderii potenţialului vital al fiinţei, scurtarea duratei vieţii. Materialiştii sunt atât de preocupaţi de câştigul lor, încât ei nu sunt capabili, nici măcar pentru câteva clipe, să se relaxeze şi să se bucure de ceea ce au realizat. Cât de înşelătoare este viaţa! Priviţi cu atenţie oamenii care vă înconjoară. Întrebaţi-vă dacă ei sunt cu adevărat fericiţi. Uitaţi-vă la toate aceste priviri lipsite de bucurie. Observaţi cât de goi sunt ochii lor. Chiar dacă materialismul tentează umanitatea prin plăceri facile şi imediate, este sigur că o astfel de viaţă nu poate să ne aducă o fericire durabilă.
8
Pentru ignorant, în spatele fiecărui moment de plăcere se ascunde şarpele durerii şi al suferinţei.
9
Adresându-se unui vast public american, Paramahansa Yogananda declara:
„Omul modern este mândru de apropierea sa ştiinţifică faţă de realitate. Permiteţi-mi să vă propun o analiză meticuloasă a vieţii noastre cotidiene. Americanii adoră experienţele, aşa că de ce să nu fim noi propriul nostru obiect de studiu, să analizăm lucid propriul nostru comportament, atât cel interior, cât şi cel exterior, în relaţiile cu ceilalţi. Analizaţi propria dumneavoastră viaţă, ce aşteptaţi de la ea, cum poate fi ea îmbunătăţită şi care este calea cea mai sigură pentru realizarea tuturor dorinţelor voastre. Gândiţi-vă la tot ceea ce oamenii doresc să evite şi anticipaţi felul în care viitorul vă poate aduce îndeplinirea ţelurilor voastre.
Întotdeauna, pentru a primi un răspuns corect, este necesar să formulezi foarte exact întrebarea pe care o pui. Încercaţi să descoperiţi de ce atâţia oameni sunt nefericiţi. Aceasta vă va ajuta să găsiţi cea mai bună metodă pentru a realiza o fericire durabilă. Străduiţi-vă să găsiţi soluţii practice, formulate astfel încât să fie cât mai accesibile. Apropierea de viaţă trebuie să fie tot atât de ştiinţifică ca apropierea astrofizicianului de misterele Universului. Religia trebuie să abordeze o concepţie cât mai ştiinţifică asupra vieţii. Ea trebuie să găsească soluţii practice la problemele fundamentale. De fapt, principiile spirituale oferă soluţiile cele mai practice şi mai universale care se pot găsi.”
10
Un copil nu încetează să plângă până ce nu obţine ceea ce îşi doreşte. Bucuria este de scurtă durată, după care îşi doreşte altceva şi începe din nou să plângă. Aceeaşi este şi atitudinea omului adult, preocupat de lumea materială. Imediat ce obţine un lucru, el îl abandonează şi îşi doreşte altceva. Nimic din această lume nu poate să îi ofere fericirea pe care o caută.
11
Sufletul nu poate regăsi Fericirea în bunurile materiale, pentru simplul motiv că fericirea nu este artificială. Pierzând contactul cu beatitudinea divină, el speră să acopere această lipsă cu ajutorul unor pseudo-plăceri ale simţurilor. Dar pe un plan mai profund al existenţei, el va rămâne totdeauna conştient de lipsa sa de comuniune cu Divinul. Înlăuntrul fiinţei sale, ştie că plăcerea simţurilor nu îi va aduce împlinirea dorită. Cât timp trebuie să mai rătăcim pînă când, sătui de atâta suferinţă, să ne regăsim fericirea în interiorul fiinţei noastre, unicul loc în care ea există cu adevărat?”

Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

PARINTELE ARSENIE PAPACIOC- UN MARE DUHOVNIC NE VA VEGHEA, DE ACUM INAINTE, DIN CERURI!

DUMNEZEU L-A CHEMAT LANGA EL.
  A avut nevoie sa se implineasca numarul sfintilor in ceruri.
Noi am ramas cu mangaierea ca ne va veghea de sus si cu amintirea sfaturilor sale de nepretuit: sa ramanem in ortodoxie, sa nu primim actele cu cip (” miroase a antihrist”), sa incercam sa fim bineplacuti lui Dumnezeu si nu oamenilor si multe altele.
Patriarhului i-a dat o tema grea de rezolvat: cea a homosexualilor. Cum sa-i aduca pe calea cea dreapta? Ii pasa patriarhului de asta? Nu stiu.
Despre ecumenism ce sa mai spun?
Pr. Arsenie Papacioc: “Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?”
Mie mi-e sufletul impietrit de durere caci numarul celor care vegheau asupra ortodoxiei se imputineaza pe zi ce trece, dar mi-e si plin de bucurie pentru  ca din ceruri , parintele nostru drag se va ruga pentru noi.
SA-I PASTRAM IN MINTE SI IN SUFLET POVETELE PLINE DE BUNATATE SI INTELECIUNE ALE ACESTUI MINUNAT PARINTE DUHOVNIC, VAZATOR CU DUHUL!
Dumnezeu sa il odihneasca!
Sursa: LUPTA PENTRU ORTODOXIE

3 zile de intuneric in Septembrie 2011 ?


“Iata ziua Domnului, ea vine apriga, manioasa si intaratata la manie ca sa pustiiasca pamantul si sa starpeasca pe pacatosi de pe el. Luceferii de pe cer si gramezile de stele nu-si vor mai da lumina lor; soarele se va intuneca in rasaritul lui si luna nu va mai straluci.” (Isaia 13; 9-10)
Viziunea lui Isaia pare fara indoiala legata de un intuneric cat se poate de real desi multi dintre cei care au incercat sa desluseasca profetiile Bibliei sustin ca ar putea fi vorba de un intuneric spiritual … Cele trei zile de intuneric vor fi cauzate de schimbarea polilor magnetici sau de intrarea unui corp ceresc in atmosfera Pamantului ? Conform unor calcule , incepand din 26 septembrie 2011 05:22:28 DST (ora de vara) Soarele va fi acoperit de cometa Elenin pentru o perioada de 3 zile… Cometa Elenin, numita asa dupa descoperitorul sau , Leonid Elenin- astronom rus, ar putea fi mult discutata si disputata planeta Nibiru?
Interesant si intrigant in acelasi timp, este faptul ca telescopul astronomic public pus la dispozitie de NASA (gen goole earth un proiect free), a fost inchis fara nici o explicatie. Mai mult decat atat, site-ul lui Elenin a fost suspendat de firma care il gazduia si multe filme care prezentau posibila traiectorie a cometei dispar de pe youtube in mod ciudat – removed by authors, desi unii autori sustin ca nu le-au sters.
Toate acestea nu fac decat sa dea apa la moara adeptilor teoriei conspirationiste, care sustin ca cele 3 zile de intuneric mentionate de multi profeti in Cartea Sfanta sunt aproape… Si ca o coincidenta, sau nu, in cea de-a 3a zi, (28 septembrie 2011 la asfintit) se sarbatoreste Rosh Hashanah – cand se spune ca sunetul Shofar-ului va anunţa intoarcerea lui Isus …
Sursa: blogul meu

Religia dacilor

Asupra religiei daco-geţilor, informaţiile cele mai ample le-a lãsat Herodot.
           “Iatã în ce fel se socot ei nemuritori: credinţa lor este cã ei nu mor, ci cã cel care piere se duce la Zamolxis – divinitatea lor – pe care unii îl cred acelaşi cu Gebeleisis[1]. Tot în al cincilea an aruncã sorţii, şi întotdeauna pe acel dintre ei pe care cade sorţul îl trimit ca solie la Zamolxis, încredinţându-i de fiecare datã toate nevoile lor.
            Trimiterea solului se face astfel: câţiva dintre ei, aşezându-se la rând, ţin cu vârful în sus trei suliţe, iar alţii, apucându-l de mâini şi de picioare pe cel trimis la Zamolxis, îl leagãnã de câteva ori şi apoi, fãcându-i vânt, îl aruncã peste vârfurile suliţelor. Dacã, în cãdere, omul moare strãpuns, rãmân încredinţaţi cã zeul le este binevoitor; dacã nu moare, atunci îl învinuiesc pe sol, hulindu-l cã este un om rãu; dupã ce aruncã vina pe el trimit dupã un altul. Tot ce au de cerut îi spun solului cât mai e în viaţã. Când tunã şi fulgerã, tracii despre care este vorba trag cu sãgeţile în sus, spre cer, şi îşi ameninţã zeul, cãci ei nu recunosc vreun alt zeu afarã de al lor”[2].
            Dupã descrierea acestui sacrificiu ritual, Herodot vorbeşte despre Zamolxis:
            “Dupã câte am aflat de la elenii care locuiesc în Hellespont şi în pont, acest Zamolxis, fiind om ca toţi oamenii, ar fi trãit în robie la Samos ca sclav al lui Pythagoras, fiul lui Mnesarhos. Apoi, câştigându-şi libertatea, ar fi dobândit avuţie multã şi, dobândind avere, s-a întors bogat printre ai lui. Cum tracii duceau o viaţã de sãrãcie cruntã şi erau lipsiţi de învãţãturã, Zamolxis acesta care cunoscuse felul de viaţã ionian şi moravuri mai alese decât cele din Tracia, ca unul ce trãise printre eleni şi mai ales alãturi de omul cel mai înţelept al Elladei, lângã Pythagoras, a pus sã i se clãdeascã o salã de primire unde-i gãzduia şi îi ospãta pe cetãţenii de frunte; în timpul ospeţelor, îi învãţa cã nici el, nici oaspeţii lui şi nici urmaşii lor în veac nu vor muri, ci se vor muta numai într-un loc unde, trãind de-a pururea, vor avea parte de toate bunãtãţile. În tot timpul cãt îşi ospãta oaspeţii şi le cuvânta astfel, pusese sã i se facã o locuinţã sub pãmânt. Când locuinţa fu gata se fãcu nevãzut din mijlocul tracilor, coborând în adâncul încãperilor subpãmântene, unde stãtu ascuns vreme de trei ani. Tracii furã cuprinşi de pãrere de rãu dupã el şi-l jelirã ca pe un mort. În al patrulea an se ivi însã iarãşi în faţa tracilor şi aşa îi fãcu Zamolxis sã creadã în toate spusele lui”[3].
            Descoperirile arheologice şi studiile recente au adus textului lui Herodot completãri şi rectificãri.
            Cã Zamolxis ar fi fost la origine întemeietorul unui cult iniţiatic şi mistic, un personaj istoric real, un taumaturg şi un reformator care ulterior a fost divinizat, este o ipotezã acceptabilã. Diodor din Sicilia îl situeazã alãturi de ceilalţi doi mari întemeietori de religii ai omenirii, Zarathustra şi Moise. Cã ar fi fost un sclav al lui Pitagora – este însã o legendã naivã, repetatã şi de Strabon (VII, 3, 5) şi respinsã chiar de Herodot, care era convins cã “acest Zamolxis a trãit cu multã vreme înaintea lui Pythagoras” (IV, 96). Iar V. Pârvan, respingând aceastã legendã, considerã total greşitã ideea grecilor cã daco-geţii ar fi fost adepţii teoriei pitagoreice a tempsihozei.
            Dar o asemenea legendã s-a putut naşte tocmai pentru cã anticii greci credeau cã au sesizat asemãnarea dintre Pitagora şi Zalmoxis, atât în ce priveşte doctrina, cât şi practicile cultului. Daco-geţii credeau într-o existenţã fericitã dupã moarte; nu, propriu-zis, în “nemurirea sufletului”, cãci nimic nu ne îndreptãţeşte sã presupunem cã ar fi cunoscut ideea de “suflet”, în sens spiritual. “Nu poate fi vorba de o concepţie superioarã de prelungire ori transformare a vieţii, în formã spiritualã, ca suflet absolut imaterial, ci numai de o trãire fãrã de sfârşit, deplin conştientã şi identicã celei pãmânteşti, cu deosebirea cã se adãugau fericirile unei îndestulãri desãvârşite, cu toate bunãtãţile” (I. I. Russu).
            Privitã sub raportul practicilor de cult, religia daco-geţilor era o religie iniţiaticã şi mistericã[4]. Pentru aceastã religie, caracteristic era actul iniţiatic al retragerii temporare în ceea ce semnifica “cealaltã


lume”, şi anume, într-o locuinţã subteranã sau într-o grotã[1]. De asemenea, semnificative pentru concepţia religioasã şi practicile cultice geto-dacice – şi din nou confirmate de Herodot – erau şi banchetele rituale ale asociaţiilor religioase secrete pe care le formau iniţiaţii. Aceste practici de cult sunt atestate în lumea tracilor din sudul şi nordul Dunãrii.
            Aşadar, daco-geţii credeau cã atât cei iniţiaţi cât şi uraşii lor chiar (cu alte cuvinte: oaspeţii chemaţi de Zamolxis la ospãţul ritual), “nu vor muri, ci se vor muta numai într-un loc unde, trãind de-a pururea, vor avea parte de toate bunãtãţile”. Aceastã credinţã într-o post-existenţã în forme materiale analoage vieţii terestre – credinţã pe care o întâlnim şi la egipteni, la perşi, la celţi sau la germani – dovedeşte nivelul superior al gândirii religioase a daco-geţilor.
            Religia lor era politeistã, – la fel ca religia tuturor popoarelor indo-europene. Era adorat în Dacia şi un zeu al rãzboiului (echivalentul lui Ares sau Marte), cãruia – dupã mãrturia lui Iordanes – geţii îi jertfeau prizonieri prinşi în rãzboi, “socotind cã zeul rãzboaielor trebuie împãcat prin vãrsare de sânge omenesc”. De asemenea, acestui zeu – întocmai ca la celţi – i se jertfeau primele prãzi de rãzboi: “lui i se atârnau pe trunchiurile arborilor prãzile de rãzboi cele dintâi”.
            Ca divinitãţi feminine, se pare cã daco-geţii aveau şi o zeiţã a focului vetrei, a focului sacru, – deci învestitã cu atribute asemãnãtoare celor ale Vestei la romani. Mai certã pare existenţa la daci a unei zeiţe Bendis, zeiţa Lunii, a pãdurilor şi farmecelor, a vrãjilor,menţionatã şi de Herodot şi Strabon, corespunzând deci Artemidei grecilor şi Dianei romanilor; imaginea ei (presupusã) apare în mai multe reprezentãri plastice descoperite pânã în prezent. Lexiconul grec dintr-o epocã târzie menţioneazã printre zeiţe şi pe soţia lui Zamolxis, cu nume identic celui al soţului ei.
            O singurã datã numit de autorii antici (şi anume de Herodot) apare Gebeleizis, zeul furtunii şi al fulgerului. Probabil cã la început Gebeleizis fusese un zeu al cerului. De cultul lui era legat şi ritul tragerii cu arcul în nori în timpul furtunii – dar nu pentru a-l “ameninţa” pe Gebeleizis, ci desigur cã pentru a speria puterile demonice – Pânã la urmã, printr-un sincretism religios, Gebeleizis a ajuns sã fie confundat (la o datã imprecizabilã) cu Zamolxis, contopindu-li-se atributele.
            Zamolxis însã, divinitatea chtonianã, a rãmas – cel puţin, începând din secolul lui Herodot – divinitatea supremã a daco-geţilor. Dupã unii autori, “Gebeleizis îi disputa domnia asupra împãrãţiei umbrelor. În virtutea anumitor schimbãri survenite în religia lor, o parte dintre geto-daci începuserã sã creadã cã la Gebeleizis şi nu la Zamolxis merg cei care pãrãsesc lumea pãmânteascã”. Alţi autori admit cã “cele douã divinitãţi, iniţial distincte, sã se fi contopit; dar nimic nu ne îndreptãţeşte sã-l transformãm pe Zamolxis, zeu suprem, într-o divinitate urano-solarã”.
            Concluzia cea mai plauzibilã este bazatã pe însãşi etimologia (în general acceptatã) numelui divinitãţii: în limba tracã cuvântul zamol înseamnã “pãmânt”. Zamolxis era izvorul vieţii, zeul vegetaţiei, al reînvierii naturii, atributele lui erau legate de creşterea vitelor şi rodul ogoarelor. Ca zeu al roadelor pãmântului, domnia lui se extindea şi asupra împãrãţiei morţilor, rãmânând totodatã iniţiatorul şi divinitatea care patrona cultul iniţiatic. “Din noţiunea de pãmânt dãtãtor de viaţã şi belşug a fost plãsmuitã figura unei zeitãţi cu trãsãturi şi facultãţi umane.
            La aceste elemente ale religiei daco-geţilor se mai adaugã şi strãvechi componente naturiste, atestate iconografic din ce în ce mai frecvent în noile descoperiri arheologice. Apar figurate pe diverse piese din tezaur imagini – asociate cu simboluri sacre – de şerpi, cerbi, ţapi de munte, un grifon în luptã cu un leu, cu un cerb, cu o pasãre, ş.a.m.d. – “imagini împrumutate poate, la origine, din iconografia şi mitologia iranianã”. – Pornitã de la un asemenea stadiu primitiv naturist, religia daco-geţilor a ajuns în scurt timp “la un nivel de spiritualizare mai înalt decât toate celelalte religii înrudite ale popoarelor învecinate, şi cu trãsãturi de o accentuatã eticã”.



[1] Aceastã retragere temporarã era un echivalent ritual şi simbolic al unei “coborâri în Infern”, al unei “morţi şi renaşteri” într-o nouã viaţã; act ritual de iniţiere mistericã atestat nu numai în cazul lui Pitagora, al legendarului Minos sau al lui Dionysos, ci şi în alte religii, iraniene şi asiatice.



[1] În realitate douã divinitãţi distincte.
[2] Istorii, IV, 94 (trad. Felicia Vanţ – Ştef).
[3] Ibidem, IV, 95.
[4] Asemenea celei din legenda relatatã de Strabon – în care Zamolxis “s-a retras şi a petrecut o bucatã de vreme într-o peşterã”. – “Cultul lui Zamolxis ne duce de-a dreptul la cultul dyonisiac al traco-frigianului Sabazius” (Gr. G. Tocilescu, 1880). Daco-geţii “nu puteau fi strãini de entuziasmul şi frenezia caracteristicã vieţii religioase a tracilor” (I. I. Russu).
Sursa: Identitate Nationala

Criză la NASA: din ce în ce mai mulţi astronauţi pleacă în mediul privat!

Criză la NASA: din ce în ce mai mulţi astronauţi pleacă în mediul privat!
Corpul de astronauţi NASA a ramas doar o umbră din ce a fost odată, iar tendinţa continuă să fie una de scădere continuă.
Din cei 149 de astronauţi care făceau parte din acest corp în urmă cu un deceniu, au mai rămas doar 60. În plus, se pare că odată cu întoarcerea pe Terra a navetei Atlantis, după ce aceasta îşi va încheia ultimul zbor, mai mulţi astronauţi se vor retrage din program.
Deşi Staţia Spaţială Internaţională va avea nevoie de echipaj pentru cel puţin încă un deceniu, tot mai mulţi astronauţi renunţă la program. Problema este cu atât mai gravă cu cât nu există înlocuitori.
Comandantul ultimului zbor al lui Discovery spre Marte, Steven Lindsey, a părăsit NASA săptămâna trecută pentru o altă companie, iar cel al lui Endeavour, Mark Kelly, se pregăteşte să se pensioneze peste 2 luni.
Aşa se face că acum şeful astronauţilor de la NASA, Peggy Whitson, se străduieşte să ridice moralul celor de la Centrul Spaţial Johnson din Houston, Texas, sediul central al astronauţilor.
De obicei, printre cele 6 persoane care locuiesc în laboratorul orbital se numără doi americani. Acum, după ce NASA nu mai are capacitatea de a transporta astronauţii spre Staţia Spaţială Internaţională, mai multe companii private din SUA speră să preia postul de taxi spaţial, în următorii 3-5 ani, permiţând astfel NASA să se axeze doar pe explorarea spaţiul cosmic.
Whitson – care a fost de două ori rezident pe staţia spaţială – mărturiseşte că are nevoie de 55-60 de astronauţi activi. Ea trebuie să ţină cont de absenţe provocate de accidentări, boli, sarcină sau chiar expuneri la radiaţiile cosmice.
Consiliul Naţional al Cercetării evaluează acum numărul exact al astronauţilor de care au nevoie Statele Unite. În funţie de rezultate, NASA ar putea să ia în calcul formarea unei noi clase, mai mici, de astronauţi. Indiferent de dimensiune, vor exista o multime de candidaţi, toţi dornici să se alăture clubului exclusivist. Începând din 1959 şi până acum, doar 330 de americani au fost acceptaţi de NASA pentru a deveni astronauţi, în condiţiile în care pentru aceste locuri au aplicat în jur de 45.000 de candidaţi.
Sursa: SF Gate
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

ASCENSIUNEA PLANETEI LANDRAS

Informatii prin medium Sangitar din 9 martie 2011
Inainte de caderea lui Lucifer a existat un enorm camp in care lucrau multe lumini. Prin caderea lui Lucifer si datorita unei ploi de comete, a urmat o explozie violenta si acest camp a fost tras in adancuri. O parte a acestui camp a ramas in realitatea Divina. Restul a fost inlaturat din liniile magnetice.
La sfarsitul zilei, 389 de planete s-au format cu propria lor energie, dar acestea sunt toate conectate. De fapt, acestea formeaza un urias camp. Din acest motiv, fiintele de pe alte planete sunt foarte similare cu noi si se supun acelorasi legi. Toate cele 389 de planete ascensioneaza din nou, pentru ca sunetul perfect sa sune din nou.
Toate cele 389 de planete trebuie sa se intoarca catre campurile magnetice. Primele 12 planete care ascensioneaza sunt foarte importante. Cand acestea vor ascensiona, va exista o reactie in lant si alte planete se vor inalta, deasemenea.
PLANETA LANDRAS
Prima din cele 389 de planete a realizat deja ascensiunea. Aceasta planeta se numeste Landras si este acum in faza de adaptare. Sistemul solar al planetei Landras nu este departe de al nostru. Fereastra de timp a Landrasu-lui a fost in 2007 si in 2011 ascensiunea a avut loc. Pe Landras multe lucruri sunt foarte similare cu ceea ce cunoastem noi. Pe Landras sunt aceleasi legi.
Fiintele au organe si un corp care s-a format. Ei cunosc Lemuria, promisiunea, frecventa cea mai veche, diferitele frecvente, epocile variate. Deci, Dumnezeu a trimis pe cineva pe fiecare planeta, cel pe care noi l-am numit Iisus sau Christ sau Fiul lui Dumnezeu. Pe Landras, numele este Perla lui Dumnezeu. Fiintele de pe Landras aduc cu noi foarte mult.
Cateva abilitati sunt mai dezvoltate decat ale noastre, altele mai putin. Fiintele primesc deasemenea un bun antrenament. Totul este foarte similar cu ceea ce se intampla cu noi aici. Eu vorbesc cu mediumul Norina din Landras si cu alte fiinte foarte, foarte mult despre ascensiunea planetei lor. Norina apartine, deasemenea, celei mai vechi frecvente de acolo. Aceasta este foarte interesata de ceea ce am eu de spus. As dori sa impartasesc acestea cu voi.
ASCENSIUNEA
Inainte de ascensiune, fiintele de pe Landras au simtit, in felul in care o facem si noi, ca timpul se accelereaza foarte repede. Ceea ce trebuia sa fie o ora, acum se simte ca fiind o jumatate de ora. Acest sentiment ca totul se desfasoara incredibil de repede, totul se manifesta foarte rapid este acelasi cu al nostru. Norina mi-a spus ca ceva foarte special s-a schimbat dupa ferestra de timp 2007 si ei au luat totul mai in serios.
Din 2007 un enorm numar de fiinte s-au deschis mai mult spre spiritualitate. Fiintele de pe Landras erau deja foarte avansate in constiinta. Pentru a se pregati pentru ascensiune ei deja au schimbat situatiile modului lor de trai inainte de ascensiune si au infiintat mari comunitati in care isi impart casele. Acest lucru i-a ajutat foarte mult. Planeta nu este atat de dens populata ca a noastra.
Multi asa-numiti vorbitori si vindecatori se aduna pentru a trai si lucra impreuna. Ascensiunea a fost initiata cu sunetul perfect si a fost un enorm cutremur pe Landras, asa cum si aici este pe cale sa aiba loc. Nu exista vulcani acolo, deci, in consecinta, nu exista eruptii vulcanice si nici un posibil intuneric cauzat de cenusa vulcanica. Prin sunetul perfect, energia lui Lucifer a fost transformata. Tot ceea ce a fost necesar a fost transformat. Aproape toate vechile structuri au colapsat.
Nimic nu mai este asa cum a fost odata. Trezirea fiecarei fiinte a avut loc dintr-o data , foarte rapid. Cand sunetul perfect s-a auzit, ele l-au simtit dincolo de ceea ce si-au imaginat, foarte neplacut. Acesta a inceput sa vibreze si a devenit mai rasunator si mai rasunator : acest sunet a devenit atat de intens, incat fiintele de pe planeta nu au fost capabile sa mai reziste si au ingenunchiat atat timp cat a durat.
In acelasi timp, ele au intrat intr-o transa profunda, pe durata careia a existat un punct de liniste care a durat 9 minute conform timpului nostru. In acest interval, fiecare fiinta, fie ca era spirituala sau nu, a avut o vedere interioara. A fost capabila sa se vada de la inceputul creatiei sale, prin toate incarnarile si in fiecare epoca. Deci, fiecare a avut posibilitatea sa simta o adanca trezire, chiar daca dormeau inainte. Apoi transa s-a disipat. Nu a existat uitare datorita transei, fiecare fiinta a fost constienta de ea insasi, a stiut ce s-a intamplat. Acum ei poarta realizarea si trezirera in ei insisi.
Cum au experimentat copiii ascensiunea este deasemenea un raspuns interesant. Cu cateva nopti inaintea ascensiunii, copiii nu au dormit deloc. A fost mai usor pentru copii. Ei au avut deasmenea o vedere in interior, dar asa cum se intampla cu majoritatea copiilor noii ere, ei au fost foarte fericiti in privinta aceasta. Pe Landras exista deasemenea Lucratori in Lumina, asa cum sunt si la noi. Ei isi spun ante-mergatori. Ca si noi, ei au fost antrenati si pregatiti pe calea lor.
Chiar daca au fost surprinsi ca ascensiunea a avut loc atat de rapid, cu toate acestea au fost capabili sa simta ca ceva se intampla. Diferite fiinte mi-au spus ca chiar si cele mai antrenate fiinte au avut probleme cu aparitiile energetice si formele de lumina pe care deodata au fost capabile sa le vada. S-a intamplat totul dintr-o data, intr-un timp foarte scurt.
FAZA DE ADAPTARE
Dupa vederea in interior, haosul total a disparut. Planeta a ascensionat si toate fiintele, inevitabil, s-au trezit. Dar multe nu aveau incorporate tiparele pe care voi le primiti prin dezvoltare spirituala. Cand o fiinta a avut o vedere interioara si deodata stie ca tot ceea ce a auzit despre spiritualitate si despre ascensiune este adevarat, aceasta doreste sa fie antrenata cat mai repede posibil, in claritatea constiintei sale.
Aceasta este cea mai mare problema a momentului, deoarece pentru clarificarea constiintei nu exista suficient “echipaj”. Aceasta este o mare provocare pentru ante-mergatori. Pentru ca ascensiunea soseste atat de surprinzator si imbulzeala este atat de mare, incat ei sunt adusi in nava de lumina a lui Adonai Ashtar Sheran.
Acolo ei sunt pregatiti si antrenati inca o data, pentru a se reintoarce pe planeta, pentru a sustine multele fiinte in clarificarea constiintei. Iata cum cineva isi poate imagina ce inseamna atunci cand lumea spirituala spune: munca reala incepe pentru noi, Pionierii, dupa ascensiune. In faza de adaptare in care ei sunt acum, fiecare fiinta are oportunitatea de a se expanda, de a se adapta si de a stabiliza trezirea.
Sentimentele fata de timp nu s-au schimbat acolo, dar ei au o constiinta diferita pentru toate. Pentru ei, timpul nu mai este atat de important dupa ascensiune. Ei sunt in faza de adaptare acum si isi directioneaza concentrarea pentru a inalta toate fiintele in energia lor, pentru a se expanda si a-si face munca lor. Acum, ei inceraca sa stabileasca o noua ordine pe Landras si sunt utilizate noi tehnologii. Exista multi ante-mergatori care se afla adesea in nava lui Ashtar si stocheaza cunoastere si noi tehnologii.
Noi avem deasemenea multi Pionieri care fac acest lucru. Cand Landras s-a trezit ca planeta , aceasta noua tehnologie a fost eliberata foarte repede. Ei creaza acum noi tehnologii care se manifesta foarte repede datorita antrenamentului lor si nu pot fi usor de imaginat pentru noi. Norina a vorbit mult despre noua tehnologie si despre importanta incorporarii si conectarii aspectelor. Aceasta ei o vad ca pe ceva inaltator si ca pe cel mai important lucru: incorporarea energiilor din Realitatea Divina.
Numai acum ei stiu cat de important este. In momentul in care sunetul perfect a rasunat, cunoasterea este eliberata si totul se desfasoara incredibil de repede. Actualmente, 80 % din Arcturieni, care in mod normal lucreaza pe Mama Pamant, au calatorit pe Landras pentru a-si face munca acolo. Sunt necesare fiinte care pot calatori in interiorul planetei pentru a efectua stabilizarea energiei si a constiintei. In acelasi timp, aceasta energie este legata de reteaua planetara prin care Landras nu-si poate scadea energia.
Daca o persoana de insoieste de ceea ce a perceput in transa, atunci toata aceasta indoiala este transformata imediat. Nimic nu se mai intampla inconstient. Fiintele nu mai cad inapoi in folosirea intelectului. In momentul trezirii, aspectul suflet a fost conectat cu celelalte aspecte. Sufletul este decisiv pentru tot. O foarte inalta vibratie a iubirii exista acim pe planeta. Fiintele de pe Landras inspira prana mai mult si o vad ca o materie, desigur, asa cum deja au facut asta inainte de ascensiune.
Ce inseamna ascensiunea planetei Landras pentru noi? Fiintele de pe Landras stiu ca toate celelalte planete si noi deasemenea simtim ascensiunea. Fizic, aceasta se poate percepe ca o ameteala extrema si o oboseala sau o confuzie. Este deasemenea posibil sa simtiti un dor profund sau euforie. La toate evenimentele, noi simtim asta. Doar daca nu suntem capabili sa ne conectam cu ceea ce se intampla, pentru ca nu stim asta.
Ascensiunea primei planete a avut consecinte pentru noi toti. Primul pas este cel mai important. In acest moment noi suntem pe al 11-lea loc in ascensiune. Dar Norina a spus ca, cu atatea lucruri care se intampla aici pe pamant si deasemenea impreuna cu energia Eleua, portile din Lentos si Lumina Prosonodo este foarte posibil sa ajungem pe locul 5 sau 6 in curand.
Ea spune ca ne miscam constiinta foarte, foarte repede si ca acea ferestra de timp depinde de constiinta noastra. La ei a fost anul 2007, la noi va fi 2012.
Pentru alte planete exista deasemenea o fereastra de timp in 2019. Dar depinde – cu cat mai mult se inalta constiita, cu atat fereastra de timp se schimba. AN`ANASHA. Sursa :www.kryonschool.com
Cititi, Analizati, Concluzionati… Cu Totii Suntem Co-creatori In Acest Univers!
SURSA: http://www.armadaa.blogspot.com/




Sursa: 2000 si CeVa…

Agenda Ascunsă (Esoteric Agenda)



“Exista o Planificare Ascunsa in spatele fiecarei fatete a vietii terestre despre care credeam odinioara ca este independenta. Exista grupari ale “Elitei” planetare ce guverneaza aproape fiecare organizatie politica, economica, sociala, corporatista etc., ba chiar si ONG-uri sau unele organizatii ce “se opun” sistemului. Acest film prezinta rezultatele muncii asidue si a cercetarilor unor specialisti din aceste domenii, in speranta ca expunerea acestor descoperiri va ajuta la redarea viitorului planetei proprietarilor de drept: oamenii.” comentariu preluat de aici http://www.depindedenoi.ro/multimedia/36-filme/65-esoteric-agenda
Pentru mai multe detalii vizitati blogul IESIREA DIN MATRIX www.fymaaa.blogspot.com
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Independența Sudanului de Sud, „profetizată în Biblie”

Pentru unii dintre creștinii sudanezi, oportunitatea de a vota pentru obținerea independenței față de nordul musulman este mai mult decât o condiție a acordului de pace pentru încheierea unui război civil de douăzeci de ani, este voința lui Dumnezeu.
Foto: propagandapress.wordpress.comCreştinii din sudul Sudanului văd în oportunitatea de a vota pentru independenţă împlinirea unei profeţii biblice. Este vorba despre capitolul 18 din cartea Isaia (Vechiul Testament), despre care unii dintre sudanezi spun că face referire la situația specială a țării, întrucât pasajul descrie un popor „tare și puternic”, aflat într-o țară care „este tăiată de râuri”.
Voci precum cea a profesoarei Ellen Davis, de la Facultatea de Teologie Duke Divinity School. susțin că această interpretare nu este deplasată. „Nu încape îndoială că Isaia 18 chiar vorbește despre poporul din zona Nilului superior,” spune Davis. „Chiar vorbește despre poporul sudanez.”
Părerile sunt împărțite printre sudanezii refugiați în Statele Unite, care s-au prezentat la votul pentru referendum. Ngor Kur Mayol e convins că pasajul vorbește despre „felul în care am suferit pentru atâția și-atâția ani și despre cum această suferință se va sfârși azi, când votăm pentru independență.” Ayak Duot, un alt votant care locuiește în SUA nu este de acord. „Am auzit asta, dar nu cred,” a spus femeia. Dacă sudul Sudanului va deveni o țară independentă, susține Duot, aceasta va fi pentru că mulți oameni, printre care și tatăl ei, au luptat și au murit pentru acestă cauză.
Sursa : Semneletimpului.ro
Sursa: Teorii sau dezvaluiri cutremuratoare ?

SCENARII APOCALIPTICE VECHI SI NOI

Planeta noastra nu e eterna. Trezirea unui supervulcan, moartea Soarelui, coliziunea cu un asteroid constituie ipoteze de catastrofe plauzibile, dar, din fericire, indepartate. Un singur obiect celest ameninta Terra intr-un viitor apropiat: asteroidul Apophis, descoperit in iunie 2004. Uriasul, in greutate de 27 milioane de tone, se incruciseaza regulat cu orbita Terrei, cu o viteza de 18.000 km/h. Primele calcule privind traiectoria sa au creat panica anuntand posibila sa coliziune cu Terra in 2029 sau in 2036.
Un soc inevitabil
Un alt asteroid amenintator este 1950 DA, avand 1,4 km in diametru, a carui traiectorie s-ar putea incrucisa cu cea a Terrei in 16 martie 2880. Conform calculelor, asteroidul va plonja in Atlantic cu o energie echivaland cu 60.000 megatone de TNT, provocand un tsunami devastator. Simularile facute au insa o imprecizie de 20 de minute, adica o distanta de 21.600 km. Numerosi parametri gravitationali pot modifica traiectoria sa.
Daca nu va fi 1950 DA, va fi un altul. Pentru ca mii de blocuri din roca, vestigii ale crearii Sistemului Solar, intra uneori in coliziune unele cu altele, traiectoria lor astfel deviata, putand intra in coliziune cu Terra. Frecventa impactului asteroizilor cu 1 km diametru – susceptibili de a provoca disparitia a 25% din speciile vii este de la 1/500.000 – 1 milion de ani. Impactul unui asteroid de 10 km in diametru, asemanator cu cel care a ucis dinozaurii, poate surveni o data la 100 milioane de ani. Un pericol il prezinta si cometele, chiar si cele de marime modesta, dar care sunt imprevizibile. Daca una dintre ele loveste planeta noastra, pagubele sunt enorme. Pentru a provoca sfarsitul lumii, o cometa ar trebui sa aiba un diametru de 10 km. O raritate, spre… linistea noastra.
Vulcanismul extrem
Inca un motiv de temeri pentru viitorul nostru? O ipoteza studiata pentru a explica disparitiile masive de specii care au avut loc in cursul timpurilor geologice ipoteza ce s-a bazat pe examinarea straturilor sedimentare si pe date paleontologice. Aceste disparitii brutale s-au produs la sfarsitul cretacicului (-65 milioane de ani), la sfarsitul triasicului (-206 milioane de ani) sau in permian (-248 milioane de ani). Imensa faleza de lava de 2 milioane km2 care se intinde din Bombay pana in mijlocul subcontinentului indian constituie o dovada a acestei activitati vulcanice gigantice, cauzate de un „punct cald”, o regiune in care materialele mantalei terestre foarte adanci, calde si usoare, ajung la suprafata.
Datarile lavei indica o vechime de 65 milioane de ani. Un astfel de eveniment a eliberat in atmosfera mari cantitati de gaz carbonic provocand un important efect de sera, bulversand clima si distrugand dinozaurii. Evenimentul ar fi agravat impactul unui asteroid (cealalta ipoteza legata de sfarsitul dinozaurilor). Alte revarsari vulcanice pot fi la originea disparitiei speciilor, cum ar fi cele din Siberia, care ar fi ucis 95% dintre speciile de animale in urma cu 248 milioane de ani. Stratul de lava era urias: 3.700 metri grosime, intins pe 350.000 km2.
Un cuptor infernal
Terra s-ar putea transforma intr-un cuptor, asemenea planetei Venus unde temperatura ajunge la 460sC? Mecanismul fizic care functioneaza pe aceasta planeta e tributar efectului de sera extrem. Ca si Terra, Venus era la putin timp dupa formarea sa, bogata in apa. Dar fiind mai aproape de Soare a primit un flux de caldura de doua ori mai ridicata decat cea de pe Terra. Ceea ce a avut drept consecinta evaporarea integrala a apei care joaca un rol important in efectul de sera: sub forma lichida, asociata tectonicii placilor care recicleaza scoarta planetei, aceasta fixeaza carbonul, favorizand procesul de incalzire.
Pe Terra, oceanele se comporta ca niste „puturi de carbon”. Sub forma de vapori, apa devine un puternic gaz cu efect de sera. Cu cat atmosfera se incalzeste, cu atat devine mai bogata in vapori de apa, amplificand efectul de sera. Pragul catastrofic de saturatie in vapori nu e inca cunoscut, asa incat nu se poate face o predictie in acest sens in cazul Terrei.
O partida de biliard planetar
Ar putea Pamantul sa intre intr-o zi in coliziune cu vecinii sai apropiati, Mercur, Venus sau Marte? Doar daca e sa dam crezare unor studii ale unor oameni de stiinta de la Observatorul din Paris care apreciaza ca acest lucru se poate intampla dar nu inainte de 1,5 miliarde de ani! Simularile efectuate au pus in ecuatie nenumarati parametri (efectele gravitationale ale Lunii, infimele deviatii prevazute de relativitatea generala a lui Einstein…). S-a ajuns la concluzia ca prima miscare ar fi produsa de Mercur (cu o probabilitate de 1%), care s-ar comporta ca o bila de biliard semanand „panica” printre planetele telurice ale Sistemului Solar (orbita sa ar deveni din ce in ce mai excentrica). Marte ar fi ejectata de pe orbita intrand in coliziune cu Terra si cu Venus. Asadar, astronomii vor trebui sa fie mereu cu ochii atintiti spre Mercur…
Extinctia Soarelui
Daca umanitatea va supravietui catastrofelor precedente, nu va avea nici o sansa sa scape in timpul mortii Soarelui. Steaua noastra e actualmente la jumatatea vietii sale. Dispune insa de suficient carburant (hidrogen) pentru a rezista cel putin 57 milioane de ani. Va veni insa timpul cand hidrogenul din inima sa va fi transformat in heliu. Reactiile termonucleare se vor opri cand Soarele nu va mai avea energie pentru a sustine fortele de gravitatie care il imping sa se prabuseasca in el insusi. In timp ce regiunile centrale se vor contracta si se vor incalzi, cele externe se vor umfla si vor volatiliza planetele Mercur si Venus. Chiar daca pierderea de masa solara va ajuta Terra sa se angajeze pe o orbita indepartata, intensificarea vanturilor solare va duce la evaporarea oceanelor, apoi, la topirea rocilor. Din Terra nu va mai ramane decat un ciot de planeta.
http://www.revistamagazin.ro
——————————————————————————–




Sursa: 2000 si CeVa…

Maşina zburătoare, mijlocul de transport al viitorului. Când vom putea conduce un astfel de vehicul - FOTO, VIDEO

Maşina zburătoare, un dispozitiv de deplasare care este prezent în multe producţii cinematografice, ar putea deveni realitate curând. Autorităţile din Statele Unite au aprobat un model de astfel de maşină.
Maşina zburătoare, mijlocul de transport al viitorului. Când vom putea conduce un astfel de vehicul
Terrafugia Transition este un avion cu două locuri care poate atinge viteza de 185 de kilometri pe oră şi necesită numai 20 de ore de antrenament pentru a putea fi pilotat, scrie dailymail.co.uk.
Atunci când este folosit ca maşină, vehiculul care valorează 250.000 de dolari poate atinge viteza de 104 kilometri pe oră.
Aripile avionului se pliază în 30 secunde, iar maşina zburătoare poate încăpea cu uşurinţă într-un garaj. Vehiculul poate fi alimentat cu combustibil de la benzinărie, scăzând astfel cu mult costurile.
Inventatorul Terrafugia a comparat maşina sa zburătoare cu un robot din filmele "Transformers".
Administraţia americană pentru Siguranţa Transportului pe Autostrăzi a anunţat câteva derogări deplasarea maşinii pe drumurile din ţară. Autoritatea pentru Aviaţie Civilă a confirmat că acest lucru va uşura procedura de primire a aprobărilor pentru circulaţia în Europa.
Proiectul Terrafugia Transition a început în anul 2006, iar anul trecut a fost la un pas de eşec deoarece au fost cerute schimbări de design în valoare de aproape 14 milioane de euro. Printre modificările cerute se numără un sistem de control al stabilităţii şi cauciucuri care pot fi folosite atât pe drumuri cât şi pe piste de aterizare şi decolare.
Două prototipuri ale maşinii zburătoare sunt aproape finalizate, iar anul viitor va începe producţia de serie.
Sursa: mediafax.ro

Imagini uimitoare din spaţiu, realizate cu un telescop asamblat de un astronom amator - FOTO

Un astronom amator a realizat câteva fotografii uimitoare ale unor nebuloase aflate la mii de ani lumină depărtare folosind doar un aparat de fotografiat şi un telescop construit de el.
(Imagine: Georgiy Suturin)
Printre imaginile realizate de astronomul amator ucrainian Georgiy Suturin se numără nebuloasa Orion şi nebuloasa Rosette - un obiect atât de mare încât ar fi nevoie de 130 de ani de călătorie cu viteza luminii pentru a-l parcurge de la un capăt la celălalt, scrie dailymail.co.uk.
Georgiy Suturin a realizat uimitoarele fotografii folosind un telescop asamblat chiar de el.
"Am fost pasionat de astronomie încă din copilărie. Am început să construiesc telescoape cu un prieten. Le făceam din ochelari obişnuiţi, inserând lentilele în tuburi din carton tare. Aşa am descoperit că puteam face fotografii planetei Venus. Am păstrat o imagine a planetei sub pernă câţiva ani", a declarat Georgiy Suturin.
Astronomul amator a revenit la pasiunea din copilărie atunci când fiul său i-a cerut un telescop.
"Am cumpărat un telescop mic şi ne-am uitat împreună la Lună. Atunci am început să adun echipamentul de care aveam nevoie pentru a face fotografii unor obiecte mai îndepărtate, care nu pot fi văzute cu ochiul liber. Am cumpărat o mulţime de lucruri şi am cheltuit mii de lire, însă când văd rezultatul ştiu că a meritat", spune astronomul.
Sursa: mediafax.ro

S-a descoperit secretul fericirii în cuplu

Secretul unei căsnicii fericite constă într-un fapt deloc complicat - soţia trebuie să fie mai slabă decât soţul ei, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Tennessee.
S-a descoperit secretul fericirii în cuplu (Imagine: Shutterstock)
Acest studiu, realizat pe o perioadă de patru ani, sugerează că ambii parteneri sunt mai mulţumiţi atunci când femeia din cuplu are indicele de masă corporală (IMC) mai mic decât cel al bărbatului, informează dailymail.co.uk.
IMC-ul se calculează ca fiind raportul dintre greutate şi pătratul înălţimii unei persoane.
Iniţial, bărbaţii rămân într-o relaţie deoarece o consideră atrăgătoare pe partenera lor zveltă. În acelaşi timp, femeile se simt încrezătoare şi iubite, deoarece ştiu deja că bărbaţii lor încă se simt atraşi de ele.
IMC-ul este utilizat pentru a determina dacă o persoană este supraponderală sau obeză. Acest indice a fost inventat de statisticianul belgian Adolphe Quetelet (1796-1874), fiind de altfel cunoscut şi sub denumirea "Indexul Quetelet".
Persoanele care au un IMC mai mic de 18 sunt considerate slabe, cele cu un IMC cuprins între 18 şi 25 sunt considerate ca având o greutate normală, cele cu un IMC cuprins în intervalul 25,1 - 30 sunt supraponderale, iar obezitatea începe atunci când IMC-ul depăşeşte valoarea 30.
Cercetătorii de la Universitatea Tennessee au selecţionat 169 de cupluri căsătorite în vârstă de până la 35 de ani. Participanţii au fost rugaţi să completeze un chestionar la fiecare şase luni, timp de patru ani.
Cercetătorii au descoperit că bărbaţii cu un IMC mai mare erau mai fericiţi la începutul căsătoriei şi rămâneau fericiţi în continuare.
Acelaşi efect a fost remarcat şi pentru femei - la sfârşitul celor patru ani de studiu, femeile cu un IMC mai mic decât cel al soţilor lor erau considerabil mai fericite decât femeile care aveau cel puţin aceeaşi greutate cu soţii lor.
Andrea Meltzer, coordonatoarea studiului, a declarat: "Mesajul minunat ce reiese din studiul nostru este acesta: femeile de toate dimensiunile pot fi fericite în relaţiile lor dacă au un partener potrivit. Greutatea relativă este aceea care contează, nu greutatea absolută. Ele nu trebuie să fie mici şi slabe".
"O altă idee este aceea că atractivitatea şi greutatea sunt mai importante pentru bărbaţi. Acesta ar putea fi motivul pentru care vedem acest lucru la începutul căsătoriei la bărbaţi, iar insatisfacţia lor ar putea afecta în timp satisfacţia soţiilor lor", a adăugat aceeaşi cercetătoare.
Experţii sugerează totodată că femeile şi bărbaţii sunt mai fericiţi în relaţiile lor atunci când bărbaţii sunt "mai puternici într-un mod benign".
"Vestea cea bună este că există multe aspecte care simbolizează puterea, pentru bărbaţi", a declarat Susan Heitler, specialist în terapia de cuplu. În opinia ei, acestea ar putea fi salariul, inteligenţa, nivelul educaţional, înălţimea şi greutatea.
Sursa: mediafax.ro