duminică, 3 februarie 2013

Energia celor cinci mahabhute



tibetan1m
La baza intregii medicine tibetane sta teoria celor cinci mahabhute. Acestea sunt pamantul, apa, focul, vantul, spatiul
Dupa cum noteaza specialistul in fizica nucleara M.A. Markov, la o analiza mai atenta putem observa ca perceptia noastra despre fizica nu s-a indepartat foarte mult de cea a anticilor…

Daca grecii antici socoteau ca energii fundamentale cele patru stihii: pamant, apa, aer si foc, fara sa inteleaga insa proprietatile fundamentale ale acestor stihii, fizica contemporana incearca sa descopere continutul lumii reale ca o interactiune complexa a diverse cimpuri. Este acelasi lucru ca si in cazul stihiilor anticilor: cimpuri puternice, electromagnetice, slabe, gravitationale. 

Si ca si anticii, noi sintem destul de departe de intelegerea acestor proprietati fundamentale ale stihiilor. Aceste cuvinte pot duce cu gindul si la conceptia budista a celor cinci mahabhute, adoptata de medicii tibetani, cu o singura diferenta: medicii tibetani cred ca natura proprietatilor fundamentale ale mahabhutelor le este cunoscuta. 

Intr-o traducere in sens propriu, sintagma cele cinci mahabhute inseamna cele cinci manifestari marete. 

Yoghinul tibetan Natog Randol a scris: Realitatea mahabhutelor consta in aceea ca dinamica existentei Samsarei (lumea fenomenelor) si a Nirvanei (lumea realitatii neindoielnice) se manifesta fara incetare inca de la inceputuri. 

Dupa parerea lui, existenta nu are un inceput: In timpurile demult trecute, notiunea de obiect real prin chiar continutul sau era purificata in mod absolut prin pustietatea din spatiu a actualitatii care nu se manifesta si avea posibilitatea de expresie a elementelor. 

Aceasta posibilitate s-a actualizat mai apoi sub forma a cinci lumi, din potentialitatea celor cinci lumi se manifesta cele cinci mahabhute prin intensificare (sau prin dinamica existentei lor). O asemenea posibilitate de manifestare este numita energie sau putere. In acest fel se manifesta esenta mahabhutelor.

Mahabhutele au functii energetice.  T.G. Tarong spune ca mahabhutele sunt nu elemente fizice sau chimice, ci niste notiuni subtile determinate de functiile lor energetice.

Pamantul este energia care iti da tarie, capacitatea de a te opune influentelor exterioare.

Apa este energia de legatura, cea care uneste diverse elemente.

Focul inseamna caldura, energia care incalzeste ceva ce tocmai a aparut.

Vantul inseamna mobilitate, baza fiecarei miscari.

Spatiul se caracterizeaza prin lipsa oricarei limite; in particular energia spatiului formeaza cavitatile, vasele din corpul uman. Dar acestea sunt numai caracteristicile generale ale celor cinci mahabhute, fiecare dintre ele are o intrega insiruire de caracteristici proprii. Energia celor cinci mahabhute formeaza corpul uman.

Pamantul este responsabil pentru formarea tesutului muscular, a oaselor si a simtului mirosului. Apa este responsabila pentru formarea singelui, a fluidelor din corp si a simtului gustului. Focul raspunde pentru temperatura corpului, pentru aspectul exterior si pentru simtul vazului. Vintul este responsabil pentru respiratie si simtul tactil. Spatiul, dupa cum am mai spus, formeaza cavitatile din corpul uman.

Vintul  ca  sustinator al vietii.  Aceasta energie a mahabhutelor creeaza pe cei trei vinovati pentru san 949t197j atate si pentru boli – vintul, fierea si mucozitatea.

In sens propriu cuvintul tibetan rlung (se pronunta lung) inseamna vint. Aceasta este miscarea aerului pe care omul il inspira si il expira. 

Procesul respiratiei este imbogatit prin functiile corespunzatoare ale unuia dintre cele cinci vinturi functionale ale corpului – vintul este sustinatorul vietii. Acesta este insa numai nivelul cel mai superficial al sensului acestui cuvint, nivelul sensului propriu. 

In sens larg, vintul inseamna sistemul functional al organismului, care este responsabil pentru respiratie, dezvoltarea tesuturilor din corp, perceptia obiectelor cu ajutorul celor cinci organe de simt. Vintul este baza materiala a constiintei, creind posibilitatea gindirii. El este fundamentul energetic al organismului, prin care sunt determinate toate functiile legate de consumarea energiei acumulate.

Fierea (tibetanul mkhris, se pronunta ti) inseamna inainte de toate splina si vezica biliara, pentru ca intruchipind zona caldurii corporale, ea este acel agent care da nastere in corp caldurii focului si contribuie la digerarea alimentelor. Aceasta este cea mai clara manifestare a mahabhutei focului. 

Intr-un sens profund, fierea este sistemul functional al organismului care raspunde de prelucrarea si aprovizionarea organismului cu toate tipurile de energie necesara. Prin prisma esentelor proprii fierii sau energiei caldurii focului are loc topirea rapida a alimentelor, la fel de repede are loc si digerarea lor.

Sistemele in echilibru – un organism sanatos. Culoarea si caldura corpului devin mai clare, actionati in toate directiile fara teama, toate initiativele se bucura de o minte foarte clara. Pe scurt, fierea este sistemul de directionare a proceselor care sunt responsabile pentru aprovizionarea vitala a organismului.

Mucozitatea este traducerea in sens propriu a cuvintului tibetan badkan. Bad inseamna apa, kan inseamna pamant: impreuna ele desemneaza sfera de activitate a mahabhutelor apa si pamant in corpul uman si nu se folosesc in alte cazuri. 

Astfel, mucozitatea este acel sistem functional al organismului care raspunde de mentinerea (pamant) tuturor elementelor corpului unite si de legatura (apa) intre aceste elemente in intregul sistem al organismului uman. Acesta este sistemul de stabilizare a mediului intern al organismului. 

Mucozitatea intareste corpul si mintea; unind incheieturile oaselor, ea intareste legatura dintre ele; prelungind firul pur al constiintei, ea creste perseverenta in actiuni si capacitatea de a evita orice problema; toate partile corpului devin mai albe si mai moi.

Daca sistemele vintului, fierii si al mucozitatii se afla in echilibru, ele mentin si sanatatea in organism. Daca insa nu sunt in echilibru, ele pot provoca unele tulburari organismului.

Pulsatia si diagnosticarea bolilor.  Organele lezate sunt sapte parti ale corpului sau sapte niveluri de organizare a tesuturilor si trei tipuri de impuritati care se supun eliminarii.

Una dintre cele mai importante notiuni a medicinei tibetane este cea de pulsatie. Sensul de pulsatie se reda prin cuvintul tibetan rta (care se pronunta ta). In sens propriu, cuvintul rta inseamna canal. Prin acest cuvint sunt denumite canalele de circulatie a singelui, a limfocitelor, aerului si altor esente prin corp (vasele sangvine si cele limfatice, canalele nervoase si altele). 

Atunci cand spunem rta avem in vedere un canal, iar acesta este un canal care pulseaza. Daca avem in vedere pulsatia, atunci este vorba despre pulsatia canalului. Dupa caracterul pulsatiei canalelor la incheieturile miinilor pacientului sau in alte locuri ale corpului lui, medicul tibetan cunoaste starea locurilor afectate. Aceste cunostinte sunt dobindite de catre medic studiind teoria si metodica diagnosticului pe baza pulsatiei (principala metoda de diagnostic a medicinei tibetane).
Sursa: scritube.com
            autovindecarea.blogspot.ro

OAMENII DE ȘTIINȚĂ TRAG UN SEMNAL DE ALARMĂ ÎNGRIJORĂTOR: OBEZITATEA A DEVENIT PANDEMIE!



Potrivit concluziilor unor experți în sănătate, nutriție și fitness care au participat recent la World Economic Forum de la Davos (Elveția), în  umătorii 20 de ani peste 50% din populația adultă a planetei va fi obeză. La ora actuală, potrivit experților citați, maladia obezității ucide anual peste 2,8 milioane de adulți. Dintr-un studiu prezentat de Linda Fried, decan la Mailman School of Public Health, din cadrul Universității Columbia, rezultă că în prezent 1,4 miliarde de adulți sunt obezi. Și această tendință se află în creștere galopantă.


      Printre cauzele obezității sunt incriminate mâncărurile de tip fast-food și lipsa activității fizice. Primul pas pentru rezolvarea acestei probleme - sunt de părere experții prezenți la forum - ar fi renunțarea la învinovățirea instinctivă a obezilor și concentrarea atenției asupra mediului în care aceștia trăiesc.
       Vicepreședinlele departamentului Acces to Sport din cadrul companiei Nike, Lisa MacCallum Carter, susține că obezitatea a apărut în urma urbanizării. Această concluzie nu explică și proliferarea obezității în mediul rural. Carter a expus date care atestă că americanii sunt în prezent cu 32% mai puțin activi din punct de vedere fizic, decât în anul 1967. Potrivit prognozelor realizate de experți, în anul 2030 vor fi cu 50 – 60% mai mulți americani inactivi fizic, deci supraponderali. Chinezii, la rândul lor, în decursul unei jumătăți de generație, au devenit supraponderali în proporție de 45%.

Cauze psihice care duc la suprapondelabilitate.
La forumul de la Davos nu a fost pus accentul pe cauze psihice, care duc la supraponderabilitate. De pildă, stresul, depresia și anxietatea. Se știe că la asemenea stări psihice, indivizii în general mânăncă mult, primul lucru pe care îl fac fiind să deschidă frigiderul.
Bebelușii născuți din mame obeze, riscă să devină supraponderali. Conform unui studiu întreprins de cercetătorii de la Imperial College din Londra, și copiii născuți prin cezariană pot deveni supraponderali. 
Copii născuți de femei supraponderale, riscă să devină și ei supraponderali.
Nu au fost puse în discuție nici practici medicale, ce contribuie la sporirea numărului de nou născuți supraponderali. Potrivit unui studiu recent, efectuat de cercetătorii de la Imperial College din Londra, bebelușii născuți prin cezariană, riscă să devină supraponderali.  

Produsele chimice, responsabile pentru fenomenul obezității.     
Nu s-a vorbit de efectele substanței bisfenol și altor produse chimice, ce intră în componența ambalajelor pentru alimente. Este știut că bisfenol, ce se adaugă în plastic pentru a-l face maleabil, intră în corpul uman prin ingerare de alimente și prin piele (pielea absoarbe circa 60% din toxinele  cu care intră în contact), conducând la obezitate, diabet, hipertensiune arterială, la apariția unor tumori canceroase.

Apariția băieților cu sâni și a fetelor cu pubertate precoce.
În opinia unor cercetători, apariția băieților cu sâni, cărora nu li se dezvoltă în mod normal organele genitale și a fetelor cu pubertate precoce, are legătură cu prezența bisfenolului în ambalajele de plastic, folosite pentru produsele alimentare, pentru articole de higienă corporală, la perdele din plastic din băi, etc. Fenomenul este intensificat prin injectarea cu hormoni a produselor din carne. 
 


Cerealele, legumele și fructele modificate genetic, sursă de îmbolnăviri.
Cerealele, legumele și fructele modificate genetic, au efecte dezastruoase în planul sănătății umane. De exemplu, oamenii de știință din Franța au descoperit că porumbul modificat genetic produce tumori canceroase, la cei care îl consumă. Se pare că cerealele, legumele și fructele modificate genetic, aduc o contribuție deloc neglijabilă și la creșterea în greutate a celor care le consumă. “Criminal este faptul că toate acestea nu au fost testate mai înainte, că autoritățile sanitare nu cerut studii mai îndelungate și, iată, de 15 ani se comercializează peste tot în lume produse modificate genetic” – a afirmat revoltat profesorul Gilles-Eric Seralini. Iar deputatul european JoséBové a cerut Bruxelleslui interzicerea imediată a utilizării unor astfel de culturi în Europa.

Terapiile alternative pot preveni supraponderabilitatea.
La forumul de la Daos, nu a fost puse în discuție terapiile  alternative de prevenire a supraponderabilității în rândul copiilor. Se știe că un copil supraponderal va deveni un adolescent supraponderal, care va deveni, la rândul său, un adult obez. Proliferarea obezități umane la nivel pandemic, are legătură cu interesele financiare ale marilor companii producătoare de alimente. Riscăm să ajungen în situația olmecilor și a toltecilor antici, care au dispărut în urma unei posibile pandemii de obezitate.

Concluzia trasă la World Economic Furum, în problema obezității.
„Este vorba despre o problemă gravă de sănătate globală, de dimensiuni uriașe. Nu o putem rezolva decât împreună” – a concluzionat Linda Fried, la World Economic Forum. Concluzia este corectă, dar deocamdată are puține șanse de a fi aplicată. Atâta timp cât vor fi menajate interesele trusturilor producătoare de produse alimentare și higenă corporală, vom asista la proliferarea obezității pandemice, la îmbolnăviri și decese cauzate de acestă maladie necruțătoare. 

O metodă românească pentru stoparea obezității.
Revin cu un subiect, pe care l-am făcut cunoscut în cadrul unor emisiuni de televiziune pe tema terapiilor alternative, la sesiuni de comunicări la care am participat și în Jurnal Paranormal. De patru decenii, am pus la punct metodologia necesară pentru stoparea supraponderabilității copiilor și aducerea lor la parametri fizici normali, cu control exercitat prin efectul Rudan. (A se vedea în acest sens și articolul din Jurnal Paranormal, intitulat De ce nu este agreat “efectul Rudan”?). Fără înfometarea copiilor și fără a fi puși să facă eforturi fizice deosebite.
       Oamenii de știință implicați în cercetarea cauzelor obezității, au ajuns la o concluzie general acceptată. Dacă vrem să salvăm specia umană de la autodistrugere prin supraponderabilitate, trebuie să o facem neîntârziat la nivelul generației tinere actuale. Nu avem șanse să îndreptăm un copac bătrân, care a crescut strâmb. Avem însă șanse să corectăm mlădițe tinere, ce dispun de maleabilitatea și energia necesare unei corecții pe verticală. 
       Adulții, care dispun de mijloace financiare să susțină acest proiect, sunt prea puțin interesați de soarta copiilor lor. Uită însă un fapt important: dacă părinții lor ar fi fost mai responsabili făță de ei, în prezent nu ar fi avut de pătimit din cauza supraponderabilității și a efectelor secundare pe care această maladie le provoacă. Dar după cum stau lucrurile în țara noastră, se vede treaba că voi voi pleca în eternitate, cu datele experimentale pe care le dețin. 
Sursa: jurnalparanormal.ro

Tehnica de Eliberare Emotionala si schimbarea tiparelor de gandire negative


Dedic aceasta pagina tuturor
“cautatorilor de lumina”

Cum am descoperit Tehnica de Eliberare Emotionala (TEE)

Absolut intamplator. Nu-mi mai amintesc daca a fost o cautare pe Google sau un link pe unul din multele site-uri de dezvoltare personala pe care le-am vizitat in ultimii ani; important este ca am intrat pewww.eftuniverse.com, de unde am descarcat manualul complet, cu descriere si instructiuni detaliate. La vremea aceea exista doar varianta in limba engleza; acum poate fi descarcat si in limba romana, la aceasta adresa: pehttp://www.eliberarespirituala.ro/TEE.pdf.
Primul lucru pe care l-am invatat din manualul de TEE a fost ca durerile fizice (si psihice) sunt consecinta unor blocaje energetice, si ca ele pot fi ameliorate sau chiar inlaturate definitiv prin tapotarea unor puncte de pe corp ce corespund anumitor centri energetici. Tehnica mi s-a parut simpla si usor de invatat, asa ca am hotarat sa fac o incercare. Aveam o masea care ma chinuia de cateva zile si, cum nu prea sunt fan al pastilelor, mi-am zis sa incerc prima data TEE.
Dezamagire totala. Nu numai ca durerea n-a disparut, dar au urmat si vreo trei saptamani de antibiotice si mai multe intalniri cu prietenul meu dentistul.

Dupa acest esec, manualul (printat) a zacut vreme de un an prin birou, timp in care nu am mai avut curiozitatea sa-l deschid – asta pana la inceputul lui 2011…
In ultimii ani, cautarile interioare si dialogul cu un terapeut m-au ajutat sa elimin o serie de influente negative, sa ma echilibrez si sa fac multe schimbari in bine in viata mea; cu toate acestea, simteam insa ca sunt lucruri care in continuare nu merg, ca este ceva inauntrul meu care nu ma lasa sa fiu fericita si sa ma bucur de ceea ce am in prezent. Atunci am avut o revelatie: mi-am dat seama ca nouazeci la suta din tiparele mele de gandire sunt negative. Eram inca dominata de vinovatie, teama de viitor, lipsa sentimentului propriei valori, nemultumire si frustrare. Ma concentram asupra problemelor si obstacolelor, in loc sa ma concentrez asupra solutiilor, asupra a ceea ce imi lipsea, in loc sa caut o cale de a rezolva aceste lipsuri. Ceea ce imi trebuia acum, ca sa merg mai departe, era o tehnica de schimbare a tiparelor de gandire. Pentru ca viata mea sa se schimbe in bine, trebuia sa-mi transform modul de a gandi viata. Si uite asa m-am intors la manualul de TEE.

Paianjeni, serpi si lifturi

Primele exemple nu mi-au starnit prea tare interesul, era vorba de rezolvarea fricilor legate de paianjeni, serpi, lifturi, inaltime, spatii deschise si asa mai departe. Nu aveam nici o problema de genul asta – poate in afara de serpi, dar cine n-are? Cat despre paianjeni, am avut timp de un an unul in balcon, pe care l-am botezat Mitica, si ne-am inteles foarte bine. Nici cu inaltimea nu stau rau, am trait mai toata viata la etajul 4.
Ce mi-a atras totusi atentia, a fost cazul unei persoane care incerca sa isi depaseasca teama de niste dihanii din categoriile mai sus mentionate. Prima oara persoana si-a imaginat dihania respectiva (tarantula, sarpe boa, soarece cu trei randuri de dinti, ce-o fi fost ea), a aplicat tehnica, si a constatat ca teama a disparut. Numai ca, imediat ce s-a aflat din nou in prezenta dihaniei, teama a reaparut! Era de vina tehnica? Ei bine, nu. Si atunci care era spilul? Omul, cand aplicase tehnica, isi imaginase dihania stand pe loc. In realitate, insa, ea se misca! Solutia? Sa reia tehnica de la capat, de data asta imaginandu-si dihania in deplasare, si nu statica. Cele doua ipostaze ale patrupedului (sau multipedului, sau zeropedului) trebuiau tratate ca si cum ar fi fost doua probleme separate.

Schimbarea tiparelor de gandire

Mergand pe acest mod de abordare, m-am hotarat sa incep prin a explora problemele mele legate de bani. Aparent, era una singura – si anume, ca banii nu se lipesc de mine. Mergand mai in profunzime, am constatat ca asta era doar varful aisbergului. Acest gand al meu legat de lipsa banilor se sprijinea pe multe alte ganduri, cum ar fi de exemplu ca munca mea este lipsita de valoare, ca nu merit sa primesc bani, ca ma concentrez prea mult asupra aspectelor materiale, ca sunt egoista, sau banala afirmatie ca banii nu aduc fericirea. In prima faza am umplut cinci pagini cu acest subiect, numar care mai tarziu s-a dublat.
Am inceput prin a lua la rand fiecare punct. Initial, imi trebuiau cate doua-trei sedinte pentru a rezolva un aspect; insa pe masura ce avansam, rezultate notabile apareau dupa o singura sedinta. Marea surpriza a venit cand am constatat ca, incercand sa rezolv un singur tipar prin TEE, rezolvasem simultan mai multe puncte de pe foile mele, desi nu le abodasem in mod explicit. Pe de alta parte, asta mi-a confirmat o descoperire mai veche, si anume ca tiparele de gandire sunt ca tesatura de tricot, si daca tragi de un ochi, se “desira” o portiune mai mare.
Acum, nu trebuie sa deduceti de aici ca m-am imbogatit peste noapte si mi-am tras vila cu trei etaje, turnulete si coloane. Schimbarea considerabila care s-a produs totusi este ca sunt mult mai relaxata vizavi de bani, gasesc mai usor resurse financiare pentru a-mi rezolva problemele atunci cand am nevoie, ma concentrez mai putin asupra lipsei banilor si mai mult asupra posibilitatilor de a-i castiga, facand in acelasi timp o munca utila si placuta.
Tot TEE m-a ajutat si in situatia in care am fost nevoita sa petrec trei nopti la rand singura in casa. Mi-a fost frica sa stau singura in casa de cand ma stiu, mai ales noaptea (in privinta asta, ferice de cei saraci cu imaginatia!). Dupa prima sedinta am obtinut o reducere minora, de la 8 la 7. Nici cu a doua nu am avut mare succes, emotiile negative au continuat sa ramana la un nivel ridicat, in jur de 6-7. A treia zi, am avut o revelatie: singurele momente cand nu mi-e frica, sunt cele cand dorm! Eram si destul de obosita, asa ca nu mi-a luat mult sa aterizez in lumea viselor. De data asta, pasnice.
O alta imprejurare in care TEE m-a ajutat foarte mult a fost cand mama mea s-a imbolnavit de cancer, si am fost pusa in fata unor decizii pe care nu a trebuit niciodata sa le iau pana atunci in viata mea. Am depasit pe rand sentimente de panica, vinovatie, durere, suferinta, sentimentul lipsei de control asupra lucrurilor, teama de a avea de-a face cu medicii si cu spitalele, teama de boala, teama de a cheltui bani, teama de a gresi luand decizii care afecteaza viata altei persoane.

In ce consta TEE?

Tehnica de Eliberare Emotionala este o tehnica pe cat de simpla, pe atat de profitabila, daca este corect aplicata. Aceasta tehnica are multiple aplicatii, putand elimina temeri, furii, suparari, depresii si alte emotii negative care ne fac sa trecem prin viata cu franele trase. TEE ne poate usura de migrene, astm, dureri si practic o lista foarte lunga de neplaceri fizice.
Teoria care sta la baza TEE este ca nu evenimentele sau situatiile in sine sunt cele care ne provoaca dezechilibre si blocaje energetice, ci reactia noastra fata de acestea. Nu intamplator majoritatea scolilor de dezvoltare personala insista pe importanta atitudinii in tot ceea ce facem. Diferenta intre reactie si atitudine este ca prima este adesea involuntara, in vreme ce atitudinea poate fi considerata o reactie educata. Ceea ne invata Tehnica de Eliberare Emotionala, este sa ne re-educam reactiile fata de imprejurarile negative ale vietii, sa ne reorientam catre un mod de gandire si simtire mai pozitiv si catre o viata mai implinita.
In fond, nu trebuie sa ne sperie termenul de “tehnica”, ce poate suna putin prea riguros; tot acest procedeu poate fi privit ca o joaca – o joaca in care jonglam cu emotiile, sentimentele si imaginatia.
Teoretic, reteta consta in patru etape, si anume:
1. Pregatirea
2. Secventa
3. Gama celor 9 actiuni
4. Secventa.
Inaintea acestor etape insa eu as mai adauga una, care dupa parerea mea este esentiala, si nu sunt sigura ca reiese foarte clar din manual: etapa zero – Explorarea.
Asadar, avem in total cinci etape:
0. Explorarea
1. Pregatirea
2. Secventa
3. Gama celor 9 actiuni
4. Secventa.
0. Explorarea
Asa cum am povestit putin mai devreme, atunci cand m-am hotarat sa imi rezolv problemele legate de bani, am pornit de un aspect negativ – lipsa banilor – si am constatat ca el se sprijinea de fapt pe multe alte tipare negative, precum teama de a pierde bani, senzatia ca resursele mele sunt limitate, sau sentimentul ca si daca voi fi vreodata bogata, am sa ma simt in continuare singura.
Ceea ce trebuie sa retinem, este ca orice tipar de gandire negativ este intotdeauna inconjurat si sustinut de o serie de alte tipare negative, care actioneaza in grup. De aceea este necesara Explorarea, sau stabilirea tuturor aspectelor care tin de problema pe care vrem sa o rezolvam. Pentru aceasta nu este neaparat necesar sa le identificam toate tiparele negative, ci numai pe cele importante – cele care le sustin pe toate celelalte. Nu avem cum sa stim din start care sunt cele importante, asa ca va trebui sa le luam la rand. Vom sti cu siguranta insa atunci cand, rezolvand un aspect, ca alte patru sau cinci au devenit brusc irelevante; nu ne mai trezesc nici teama, nici vinovatie, nici durere, nici vreun alt sentiment negativ. Ca exemplu, dupa ce am rezolvat una din credintele mele negative legate de bani, si anume aceea ca nu merit sa primesc bani, alte patru s-au rezolvat de la sine: oamenii nu vor cumpara niciodata ceva de la mine, stiind ca trebuie sa-mi dea mie bani; nu merit sa fiu platita pentru munca mea; ceilalti castiga bani mai usor decat mine; alti oameni castiga mai mult decat mine fiindca sunt mai perseverenti, mai curajosi si mai increzatori in fortele lor. Dupa cum s-a dovedit, prima le sustinea pe celelalte patru; odata ce aceasta credinta s-a prabusit, celelalte si-au pierdut forta de la sine.


1. Pregatirea
Ok, acum ca am stabilit care este problema de rezolvat, va fi nevoie sa o sintetizam in cateva cuvinte; dupa care, conform teoriei psihologiei inverse, despre care puteti citi in manual, o vom insera in cadrul unei afirmatii de neutralizare ca aceasta:
Chiar daca _________, ma accept complet si profund.
Iata si cateva exemple concrete:
Chiar daca am aceasta teama de vorbit in public, ma accept complet si profund.
Chiar daca am aceasta durere de cap, ma accept complet si profund.
Chiar daca am aceasta pornire de furie impotriva tatalui meu, ma accept complet si profund.
Chiar daca am aceasta depresie, ma accept complet si profund.
Pentru ca afirmatia sa fie mai eficienta, se recomanda ca simultan cu repetarea ei sa frecamPunctul Sensibil. Cum gasim Punctul Sensibil? Pornind de la baza gatului, acolo unde oasele se intalnesc, formand o scobitura in forma de “U”, coboram 7-8 centimetri pe verticala, apoi mergem alti 8 centimetri spre dreapta sau spre stanga, conform desenului. Apasand putin mai tare pe aceasta zona, pe o arie cu raza de 5 centimetri, vom gasi o portiune dureroasa la atingere. Acesta este Punctul Sensibil, care trebuie frecat in timp ce spunem afirmatia. Durerea este de mica intensitate si se datoreaza faptului ca acolo ca acolo apare o congestie limfatica – despre care eu personal presupun ca ar corespunde unui blocaj energetic. Prin frecare, treptat durerea dispare, semn ca blocajul, de orice natura ar fi el, se disipa.
Un alt punct sensibil ar fi Punctul de Karate, care pare sa aiba o eficienta mai redusa, dar totusi semnificativa. Punctul de Karate se afla pe partea exterioara a palmei, intre baza palmei si baza degetului mic, asa cum se poate vedea si in desen. Acest punct nu trebuie frecat, ci tapotat viguros cu buricele degetelor de la indexul si mijlociul celeilalte maini.
Precizari:
Afirmatia trebuie repetata de trei ori, in timp ce frecam Punctul Sensibil sau tapotam viguros Punctul de Karate. Este de preferat ca pentru aceasta operatie sa folosim mana dominanta. Nu are importanta daca credem sau nu in afirmatia pe care o facem; important este sa o spunem. Afirmatia poate fi repetata cu voce tare, in soapta, sau in gand; efectul este acelasi.


2. Secventa
Secventa este un procedeu foarte simplu, ce consta in tapotarea catorva puncte de capat ale unor meridiane energetice din corp, in scopul reechilibrarii energetice a acestora. Ele sunt in numar de treisprezece, si anume:
IS = Inceputul Sprancenei
CO = Coada Ochiului
SO = Sub Ochi
SN = Sub Nas
B = Barbie
CP = Capul Pieptului (capatul claviculei, acolo unde osul iese putin in relief)
SB = Sub Brat (pe lateral, la jumatatea sanului pe verticala)
SS = Sub San (la jumatatea sanului pe orizontala)
DM = Degetul Mare
DA = Degetul Aratator
DL = Degetul Lung
Dm = Degetul mic
PK = Punctul Karate
Aceste puncte sunt destul de clar reprezentate in desene, asa ca nu am insistat cu descrierea decat in cazurile in care ar fi putut aparea vreo confuzie. Mai multe detalii pot fi gasite in manual.
Precizari:
Fiecare punct trebuie tapotat in jur de sapte ori, in timp ce repetam fraza de reamintire, care nu este altceva decat partea subliniata din cadrul afirmatiei de neutralizare. De exemplu, daca afirmatia de neutralizare suna asa: “Chiar daca am aceasta teama de vorbit in public, ma accept complet si profund”, fraza de reamintire va fi “am aceasta teama de vorbit in public”. Sau, si mai pe scurt, “teama de vorbit in public”. Principalul este sa insistam pe ideea de baza a problemei. Acelasi lucru este valabil si in acest caz in ce priveste folosirea mainii dominante.


3. Gama celor 9 actiuni
Poate parea destul de bizara; insa scopul ei este sa faca “acordul fin” al creierului prin miscari ale ochilor. Se pare ca unele parti ale creierului sunt stimulate atunci cand miscam ochii. Partea dreapta a creierului (creatoare) este stimulata atunci cand fredonam un cantec, in vreme ce partea stanga (gandire abstracta) este stimulata atunci cand numaram.
Cele noua actiuni se realizeaza in timp ce tapotamPunctul Gamut, aflat pe dosul palmei, in scobitura dintre baza inelarului si baza degetului mic, asa cum se arata si in desen.
1. Inchidem ochii.
2. Deschidem ochii.
3. Privim cat mai jos dreapta, fara sa miscam capul.
4. Privim cat mai jos stanga, fara sa miscam capul.
5. Tot fara sa miscam capul, rotim ochii in cerc de la dreapta spre stanga, in sensul acelor de ceasornic (Apropo, ati incercat vreodata sa rotiti ambii ochi in acelasi timp in directii opuse? Poate fi foarte distractiv! Nu are legatura cu procedeul, dar nu m-am putut abtine…)
6. La fel ca la punctul 5, doar ca rotim ochii in sensul invers acelor de ceasornic.
7. Fredonam doua secunde dintr-un cantec binecunoscut (De exemplu, “Ceausescu, patria si poporul”).
8. Numaram repede de la 1 la 5.
9. Fredonam iarasi doua secunde dintr-un cantec (Acelasi ca la punctul 7! Asa ca ganditi-va bine inainte de a-l alege).


4. Secventa
Se repeta secventa de la punctul 2.
In cazul cel mai fericit, dupa aceasta prima runda, problema se rezolva si putem sa ne oprim. In cele mai multe cazuri insa, o singura runda nu este de ajuns, si atunci trebuie sa reluam tehnicile prezentate la cele patru puncte.
Cum putem sti daca este nevoie de mai multe runde?
O metoda simpla poate fi folosirea scarii de intensitate emotionala de la 0 la 10, unde 10 reprezinta intensitatea maxima a emotiei, iar 0 absenta ei. Asadar, primul lucru pe care il facem odata ce am stabilit tiparul negativ de corectat, este sa aflam care este intensitatea sentimentului negativ pe care acest tipar ni-l provoaca. Aceasta masuratoare o vom relua dupa fiecare runda. Teoretic, atat timp cat cifra indicata este mai mare decat zero, este semn ca mai avem de lucrat asupra aspectului repectiv. In practica, am constatat de mai multe ori ca, dupa valori scazute ale masuratorii, aflate intre 1 si zero, inconstientul meu a gasit singur cai de a se debarasa de restul energiei negative. Acest lucru s-a produs de regula printr-o descarcare emotionala, fie in timpul zilei, fie uneori chiar in vis.
Se recomanda totusi ca numarul de runde sa nu depaseasca 3 pe zi. In cazul in care este nevoie, procedeul se repeta mai multe zile la rand, pana la eliminarea tiparului negativ.

TEE pentru intarirea unor tipare pozitive

Desi in manual TEE este abordata doar ca tehnica de eliminare a gandurilor si emotiilor negative, am avut supriza sa gasesc pe youtube mai multe filmulete in care TEE este folosit pentru intarirea unor tipare pozitive de gandire. Care este diferenta? Primul caz reprezinta o abordare de tip rezolvare de probleme (“ma indepartez de”), in vreme ce al doilea vizează atingerea unui scop (“ma apropii de”). Ambele procedee sunt valabile si pot fi folosite chiar impreuna pentru reechilibrare fizică sau emoţională.
Diferenta, in cazul celui de-al doilea procedeu, este ca scala de intensitate emotionala apare inversata; daca, de exemplu, o emotie sau o atitudine pozitiva precum bucuria, increderea sau multumirea de sine măsoară initial 1 sau 2, este de dorit sa o aducem la un nivel de cel putin 7 sau 8.
Apoi, “afirmatia de neutralizare” devine “afirmatia de intarire”. Concret, renuntam la partea introductiva de tip “chiar daca”. De ce? Pentru ca aceasta constructie (“chiar daca”) anulează tot ceea ce urmează după ea. “Chiar daca ma simt linistit si echilibrat, ma accept profund si deplin”. Suna ca si cum as avea o problema, nu? Asta cere un raspuns ca-n bancul ala: „Nu-ti face griji fiule, iti trece!”. Interesul nostru, insa, este nu sa anulam sau sa neutralizam, ci sa intarim tiparul sau atitudinea pozitiva. Si atunci, reformulam: “Ma simt linistit si echilibrat, si ma accept profund si deplin”.
Restul procedeului se pastreaza.
Desi am experimentat destul de putin acest al doilea procedeu, inceputurile sunt promitatoare.

Concluzie

In acest articol am insistat mai mult asupra experientei mele personale – modul in care Tehnica de Eliberare Emotionala m-a ajutat sa schimb o serie de tipare negative de gandire si sa dobandesc o mentalitate mai pozitiva. Asa cum am mai spus insa, aceasta tehnica are multe alte aplicatii interesante care va pot schimba viata in bine. De aceea, pentru descriere mai completa si exemple mai detaliate, recomandmanualul de TEE. Succes!
 Autor: Sorina

Un asteroid de 130.000 de tone va trece pe langa Terra. "Este o apropiere record", spun specialistii NASA

Un asteroid de 130.000 de tone va trece pe langa Terra. "Este o apropiere record", spun specialistii NASA

Asteroidul despre a carui traiectorie astronomii de la NASA anuntau, in februarie 2012, ca o studiaza cu mare atentie, va trece la numai 27 de mii de kilometri de planeta noastra, peste doua saptamani.
 
"Este vorba despre o apropiere record", a declarat Don Yeomans, ceretator NASA in cadrul Near Earth Object Program, citat de sciencerecorder.com. 
 
Potrivit lui Yeomans, asteroidul va ajunge mai aproape de Terra decat se afla multi dintre satelitii artificiali lansati in spatiu.
 
Denumit 2012 DA14, asteroidul a fost descoperit in februarie 2012, are un diametru de aproximativ 45 metri si cantareste circa 130.000 tone. 
 
Chiar daca apropierea asteroidului de Pamant va fi cea mai mare din istoria moderna, NASA ofera asigurari, intr-o declaratie video facuta publica saptamana aceasta, ca nu exista riscul unui impact cu satelitii artificiali. 
 
Pe de alta parte, unii oameni de stiinta avertizeaza ca acelasi asteroid ar putea lovi Terra cu urmatoarea ocazie, cel mai probabil in 2020.

Sursa: jurnalul.ro

Erupţie GIGANTICĂ pe suprafaţa Soarelui. Vezi imagini SPECTACULOASE înregistrate de NASA (VIDEO)


Erupţie GIGANTICĂ pe suprafaţa Soarelui. Vezi imagini SPECTACULOASE înregistrate de NASA (VIDEO)
Sonda Solar Dynamics Observatory (SDO), un observator spaţial care monitoritează activitatea solară, a înregistrat imagini spectaculoade cu o erupţie gigantică pe suprafaţa Soarelui. Erupţia de plasmă, denumită de oamenii de ştiinţă "Coada Dragonului", a avut loc joi, 31 ianuarie. 

În materialul video se poate vedea un filament de plasmă care erupe din partea de nord-est a discului solar, după care începe să se disperseze.

"O parte din plasmă a fost eliberată în spaţiu, dar cealaltă parte nu a reşit să scape de atracţia gravitaţională a soarelui. Nu este surprinzător că plasma cade înapoi pe soare. La urma urmei, gravitaţia soarelui este puternică", au spus experţii SDO.

2013 - anul exploziilor solare de proporții. Soarele "va erupe" cum n-a mai făcut-o de 11 ani

Cea mai mare stea din sistemul nostru solar va erupe cum n-a mai făcut-o de 11 ani, spun cercetătorii. Dacă în multe părţi ale planetei oamenii se vor bucura de aurore boreale, în alte părţi comunicaţiile ar putea fi date peste cap. Medicii avertizează că am putea avea probleme mari şi dacă ne expunem prea mult la soare.

 "Dacă te afli în spaţiu atunci când se produce o erupţie solară nu prea e bine pentru că prin tine vor trece electroni şi protoni, sateliţii care au circuite destul de sensibile se pot strica curentul acesta din atmosferă poate să destabilizeze comunicaţiile radio, semnalale de GPS nu vor mai fi atât de precise", explică Adrian Sonka, cercetător la Observatorul Astronomic.

Medicii avertizează chiar că putea avea probleme dacă ne expunem prea mult la soare.

Şi NASA a tras un semnal de alarmă asupra acitivităţii sorelui în 2013. Erupţiile puternice ar putea influenţa câmpul magnetic al Pământului. 

Sursa: jurnalul.ro

Obiecte MISTERIOASE în mijlocul deşertului. "Se învârt, strălucesc şi nu sunt din lumea asta. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva!" (VIDEO)

Obiecte MISTERIOASE în mijlocul deşertului. "Se învârt, strălucesc şi nu sunt din lumea asta. Nu am mai văzut niciodată aşa ceva!" (VIDEO)

Postul de televiziune american KGUN9 a prezentat o ştire potrivit căreia o femeie a ajuns în deşertul din Arizona şi a observat un fenomen extraordinar. 

Gerardine Vargas şi soţul ei se aflau într-o zonă deşertică din Tucson, Arizona. La un moment dat, cei doi au rămas şocaţi când în faţa lor a apărut o masă compacta de "sfere mov, gelatinoase". 

"Făceam fotografii în zonă şi am văzut asta. Strălucea puternic în soare. Cum poţi să nu vezi aşa ceva? Erau mii de sfere mici şi mov în mijlocul pustietăţii. Erau acel ceva pe care nu l-ai mai văzut niciodată! Nu ştiu cum aceste sfere au ajuns acolo şi ce reprezintă", povesteşte Gerardine.

Femeia spune că a trimis imediat un e-mail unei prietene, de profesie zoolog, în speranţa că va primi nişte răspunsuri. Nu a ştiut însă să-i dea un răspuns.

Drept urmare, Gerardine a trimis fotografiile postului TV KGUN9. O echipă a televiziunii s-a deplasat la faţa locului şi a văzut acelaşi lucru: mii sfere mici, mov, gelatinoase. 

"Se învârt, strălucesc şi nu sunt din lumea asta", spun jurnaliştii, care au cerut opinia şi biologilor de la Grădina Botanică din Tucson.

Experţii au spus că ar putea fi vorba despre un tip ce ciupercă ce se dezvoltă după perioade extrem de ploioase. Singura problemă este că acestea nu sunt specifice zonei deşertice, motiv pentru care specialiştii nu pot veni cu o explicaţie clară a fenomenului.



Sursa: jurnalul.ro

Experiment INCREDIBIL, filmat în premieră: Cum se formează gândurile în creier (VIDEO)


Experiment INCREDIBIL, filmat în premieră: Cum se formează gândurile în creier (VIDEO)
Mai mulţi oameni de ştiinţă japonezi au realizat ceva incredibil: au filmat, în premieră, cum se formează un gând în interiorul creierului, scrie Gizmodo.

Înregistrarea a fost făcută în interiorul creierului unui peşte, în care s-a introdus o sondă fluorescentă care detectează activitatea cerebrală. 

Materialul video arată cum neuronii strălucesc în momentul în care sunt activi, iar imaginea pe care o putem vedea în acest videoclip semnifică gândul de "foame" al peştelui atunci când îşi vede prada.

Sursa: jurnalul.ro

Horoscopul lunii februarie 2013


BERBEC

La cata energie ai, ar merita sa te folosesti de acest tupeu si pentru a atrage atentia asupra ta in ceea ce priveste iubirea. Partenerul te vede intr-o lumina noua, atractiva, recunoscandu-ti spiritul de lider si aerul special. Iubirea seamana mai mult cu prietenia, pentru ca iti place sa ti se respecte libertatea si acelasi lucru ar trebui sa-l faci si tu.
Suna promitator relatia ta, deci merita sa investesti mult in ceea ce speri sa iasa de aici! Ceva lipseste insa si ar trebui sa analizezi profund punctele slabe ale relatiei de iubire, ca sa nu le duci mai departe fara a le repara la timp. Se cere o schimbare, dar momentan nu ai curajul sa o faci, de parca astepti ceva sa cada din cer.
*****

Cu ceva timp in urma ai facut planuri mari cu privire la sarcinile tale de serviciu si le-ai dus pana intr-un punct interesant care iti inspira incredere pe termen lung, dar ceva iti spune sa stai un pic pe loc si sa arunci o privire inapoi, pentru ca ai scapat ceva din vedere.
Iese la iveala vechi erori sau situatii neplacute pe care nu le-ai reparat la timpul potrivit iar acum pierzi timp inutil pentru a le aduce la zi. Temerile tale cele mai secrete sunt reactivate si te duci la serviciu cu un soi de nesiguranta sau poate de dezamagire, pentru ca ai dori altceva, dar deocamdata nu apare.
*****

Nu face planuri prea indepartate cu banii de care dispui si pe care probabil i-ai obtinut cu greu, cu mari eforturi, dar inainte de a stabili ce vrei sa faci cu ei, gandeste-te si la viitor. Nu te arunca asa la prima idee de afaceri sau de investitii, chiar daca vei fi ispitit in acest sens. e mai degraba o perioada buna sa stabilesti o strategie de viitor, cu optimism, cu entuziasm, dar nu-i da inca startul, ca nu cumva sa apara piedici.
La nivel teoretic, da, poti planifica oricat, dar nu incepe sa le pui in practica, fiindca exista aspecte ascunse care te vor tine pe loc. Multe retineri din interior iti spun ca exista pe undeva si riscuri.
TAUR

Revin in discutie o serie de promisiuni facute candva intre tine si persoana iubita, cele care nu au fost duse la indeplinire si acum pot genera deceptii. Nu fugi de adevar si nu te ascunde de o eventuala confruntare, mai ales daca te simti cu musca pe caciula. Fara o discutie sincera despre rolul fiecaruia in aceasta relatie, nu puteti duce mai departe cu brio ce ati inceput.
Poate fi perioada nostalgiilor, a dorurilor, a amintirilor de altadata, dar nu tot ceea ce revine acum in memorie iti face placere, pentru ca revin la lumina si situatii nefericite, si vorbe dure, si despartiri neintelese inca. Minciunile sunt cele care te pot supara acum cel mai mult, descoperind, dupa mai mult timp, adevarata fata a promisiunilor facute.
Evita asadar sa faci promisiuni marete celui drag, dar sa si crezi ce-ti spune, deoarece unul din voi nu spune ce crede cu adevarat. Deceptia nu e departe, descoperind ca te-ai avantat in directii riscante. Adu-ti aminte de vechile erori si invata din ele.
*****

E o perioada excelenta la serviciu, se nasc planuri noi, se aud vorbe bune la adresa muncii tale si esti motivat sa tragi tare de vreme ce eforturile tale sunt apreciate. Esti harnic, sarguincios, iti vezi de treaba cu placere, pentru ca ai unele planuri mari in gand si vrei sa ajungi la ele cat mai repede. Gandirea pozitiva, avangardista, dar si capacitatea de a coopera eficient cu ceilalti, bazandu-te pe prietenie si comunicare sunt cheia succesului in ceea ce-ti propui.
Uneori, insa, e bine sa tii secrete intentiile tale cele mai indraznete, pentru ca se pot trezi diversi carcotasi sa te critice, deci bazeaza-te mai mult pe propriile resurse, nu pe ceilalti care ar putea sa fie cu un pas in urma, invechiti si conservatori. Bazeaza-te pe un bagaj solid de cunostinte.
*****

Noutatile profesionale de luna asta pot avea si efecte de ordin material, pentru ca norocul e prin preajma. Daca nu e vorba de cresteri salariale sau de promisiuni interesante, atunci nu ar fi exclus sa isi vina tie o idee profitabila de afaceri din care vor iesi sume frumusele. Bugetul tau are mari sanse sa se amelioreze, daca nu concret, intrand efectiv in posesia unei sume, macar la nivel teoretic, implicandu-te intr-o activitate care poate avea consecinte financiare bune.
Nu te bucura prea tare, chiar daca banii sunt in crestere, pentru ca poate fi totusi o senzatie trecatoare sau amagitoare si ai putea face o gaura in buget cu gandul ca maine va fi mai bine. Bazeaza-te pe ce ai, nu pe ce ti se promite ca vine!
GEMENI

Esti una din zodiile favorizate in privinta iubirii, luna aceasta, deoarece oaspetele tau, Jupiter, va trimite catre Venus, planeta sentimentelor, un superb trigon ce va incalzi iar sufletele Gemenilor.
Profita din plin de aceste auspicii norocoase, iesi in lume, pune-te intr-o lumina cat mai buna, comunica permanent, pentru ca nici nu stii de unde apare sansa ta de iubire! E o perioada prea buna ca s-o lasi sa treaca fara a beneficia din plin de energiile sale pozitive. Unii Gemeni ar putea chiar sa-si intalneasca acum jumatatea predestinata sau pot lua unele din cele mai importante decizii legate de viata de cuplu.
Vroiai sa te casatoresti? Se poate! Visai sa te indragostesti din nou? Si asta se poate! Deci ce mai astepti? Imbraca-te frumos, aranjeaza-te si iesi la vanatoare! Tu poti fi acum in prim plan, daca stii sa te folosesti de atu-urile tale.
*****

Cariera cere enorm de la tine luna aceasta, de parca ai fi obligat sa inveti extrem de repede niste informatii noi, sa acumulezi o experienta pe care nu ai putut s-o detii pana la aceasta varsta, dar daca pui vointa la treaba, ai putea fi asa cum iti cer cei puternici.
Seful e cu ochii pe tine, te zoreste sa dai randament, dar tocmai pentru ca stii cat de importanta e imaginea pe care o creezi despre tine ca profesionist, nu te lasi, ci te apuci serios de treaba. Daca e de invatat, nu e greu pentru tine sa acumulezi informatia, la cum te stie lumea, cu atat mai usor este daca tu deja ai invatat aceste lucruri si nu le-ai mai folosit demult. Apeleaza la amintiri, la studiile tale de demult, pentru ca a venit vremea sa t folosesti de ceea ce ai invatat deja dar, din diverse motive, nu ai folosit.
Stabileste-ti obiective tangibile si nu lasa pe nimeni sa te duca pe piste false, furat de niste promisiuni incredibile. Esti, de la o vreme, ceva mai credul si esti usor de dus de nas, tocmai de aceea adu-ti aminte permanent de lectiile trecutului.
*****

Bani ar fi, dar nu trebuie sa dai iama in ei, pentru ca sunt pe un teren destul de fragil. Pacalit de niste perspective care arata bine, ai fi tentat sa cheltuiesti sume ceva mai mari de bani asteptand imposibilul de la acestia, dar daca reusesti sa te pastrezi cu picioarele pe pamant, tinand mereu cont de nivelul real al bugetului tau, nu vei pierde controlul.
Banii tai depind in principal de salariul tau obisnuit, dar ceva promisiuni nu e exclus sa apara, eventual chiar reactivarea unor vechi angajamente care, la vremea respectiva, nu au dus nicaieri. Daca ti se cuvine un drept banesc, cere-l, chiar daca a trecut mult de cand ti s-a promis.
RAC

Nu esti tu cel mai norocos cand vine vorba de iubire, pentru ca acesta e planul celor mai mari frustrari sau obstacole luna aceasta. Pretentiile exagerate care se resimt in cuplu pot strica atmosfera dintre voi, ca atare mai coboara si tu un pic stacheta si nu astepta de la cel drag ce nu poate oferi. Nici tie nu ti-ar placea sa fii mereu criticat, supravegheat, pandit… Te fura romantismul, dar e un romantism periculos, care te trimite intr-o zona utopica mult prea indepartata fata de realitate, si daca speri ca cel drag sa devina Fat
Frumos peste noapte, astepti in zadar, cu riscul unei mari deceptii. Revino cu picioarele pe pamant si priveste-l pe partener exact asa cum este, fara a-l invalui intr-o aura de erou perfect, pentru ca nici tu nu ai putea fi asa. Cu cat ceri mai mult de la relatia de cuplu, cu cat ridici mai sus nivelul viselor tale, cu atat riscul unei dezamagiri creste, ca atare trateaza totul cu realism.
*****

Fa totul ca la carte la serviciu, fara a te lauda la toata lumea cu intentiile tale. Cele mai de succes proiecte sunt cele in care pastrezi discretia, poate chiar o unda de mister asupra planurilor tale, ca sa nu-si bage si altii nasul unde nu le fierbe oala. Taci si faci, asa e cel mai bine! Se deschid niste perspective noi in plan profesional, dar si aici e bine sa fii discret si nu spui deocamdata nimic din ceea ce astepti sa ti se intample, ca nu cumva sa pice toate planurile si sa creezi o impresie gresita asupra ta.
Asteapta ca promisiunile de acum – deocamdata pur teoretice – sa se materializeze candva, si abia dupa aceea sa le faci publice. Ai ceva nou de invatat, ceva ce iti va fi de mare folos in viitor, poate cu sansa de a schimba complet directia in cariera. Presimti ca e alegerea cea buna si astepti mult de la viitor, dar pana atunci invata, acumuleaza, munceste!
*****

Daca desfasori si vreo activitate independenta – poate nu tocmai legala – sansele de a castiga ceva mai bine de aici sunt mari. Daca nu ai o idee suplimentara din care sa atragi un venit, gandeste-te la asta cat mai repede, pentru ca luna aceasta sunt favorizate ideile de acest gen, cu sansa de a descoperi un domeniu banos.
Mai mult, se poate ivi o a doua sursa de venit, dar incearca sa nu vorbesti nimanui despre ea, ca sa nu nasti controverse, comentarii, poate chiar invidii inutile. Bucura-te ca ai de unde primi bani, cheltuieste-i cu placere, dar gandeste-te si la viitor!
LEU

E greu pentru tine sa tragi o linie clara intre dragoste si prietenie, pentru ca tratezi o relatie cu un dram de lejeritate, semn ca asta apreciezi tu cel mai mult in iubire. Vrei sa ti se respecte libertatea si la fel faci si tu cu cel drag, si cat timp puneti accent pe comunicare, pe amicitie, totul merge bine.
Este o perioada norocoasa pentru relatiile bine legate, cele in care s-a vorbit de multa vreme de un viitor comun, pentru ca poate fi chiar momentul mult asteptat al unei decizii de perspectiva despre o viitoare nunta. Ca pe undeva exista si riscul unor planuri ce nu se vor materializa chiar asa cum le discutati voi acum, da, se poate, dar esti entuziast, optimist cu mari asteptari de la viata in doi de acum incolo. E vremea multora sa-si decida soarta in plan sentimental, pentru ca se pot auzi si clopote de nunta si angajamente frumoase.
Totusi, valoarea centrala a unei relatii de succes trebuie sa ramana prietenia, si nu pasiunea oarba sau sentimentele egoiste, ca atare spune-i celui drag ce astepti de la relatia voastra, pentru ca nu ai suporta o relatie restrictiva, posesiva, in care sa nu ti se respecte nevoia de spatiu personal. Ai curajul sa trasezi directii noi pentru voi doi de acum inainte, pentru ca esti persoana cea mai potrivita sa dicteze directia cea buna.
*****

Aproape ca te muti cu totul la serviciu, preocupat de un proiect major caruia ai acorzi o insemnatate aparte, ca atare nu prea ai timp de sarcinile domestice, din cauza celor profesionale. Ceva se modifica la serviciu, poate anturajul de colegi, poate atmosfera de lucru, poate coordonatorii muncii tale, deci trebuie sa dai dovada de o capacitate excelenta de adaptare la noile conditii.
Pune accent pe cooperare, pe schimbul reciproc de idei, pentru ca cele mai bune lucruri, in plan profesional, apar din acele proiecte in care cineva te completeaza, nicidecum cele in care lucrezi de unul singur. Uita, pe cat posibil, de placerea ta de a o face pe seful si accepta pe cineva alaturi de tine, pentru ca exista un tovaras bun de lucru cu care poti colabora pentru a va bucura deopotriva de roadele muncii voastre comune.
*****

O anumita suma de bani, pregatita cu un anumit scop, se pare ca va lua o cu totul alta directie, spre nemultumirea ta, pentru ca vei considera acest lucru o pedeapsa, ceva ce nu-ti face nicio placere. E ca si cum ai fi amendat si acei bani care ar fi putut fi folositi pentru cu totul alte lucruri, mult mai placute, se duc pe apa sambetei.
E o perioada in care renuntarea, sacrificiul, compromisul, poate chiar esecul vor marca planul financiar, deci nu-ti face vise prea mari. In schimb, ai sansa de a scapa de o serie de datorii mai vechi, deci nu te gandi deocamdata la perspective noi, ci la cum sa mai stergi de pe lista o serie de plati obligatorii.
FECIOARĂ

Stai de vorba cu jumatatea ta cu maxima maturitate si seriozitate, pentru ca sunteti in fata unor decizii cu care nu e de glumit. Ca e vorba de schimbari majore de directie in cuplu sau sansa de a porni intr-un sens in care ti se cere un curaj pe care nu prea il ai, trebuie sa analizezi situatia cu grija ca sa nu faci alegeri gresite. Pentru unii, poate fi momentul unei separari cu scopul de a pune relatia la incercare, pentru altii e vorba de discutii in care unul isi cere dreptul la viata personala, la propria independenta.
Ceea ce spui acum sau ceea ce decizi, va avea efecte pe termen lung si extrem de puternice, tocmai de aceea nu ai voie sa spui nimic la voia intamplarii, fara o analiza aprofundata. Esti ceva mai vulnerabil la promisiunile partenerului, deci ai grija ca nu cumva vorbele sale frumoase si mestesugite sa nu fie de fapt o capcana, care sa te lege din nou la o caruta care deja te oboseste.
Daca te-ai decis sa-ti recapeti libertatea sau de a-toi cere drepturile, nu crede chiar tot ce-ti spune partenerul! Spre finalul lunii vor iesi la iveala aspecte pe care nu ai vrut sa le vezi pana acum, si, dintr-o mare capacitate de sacrificiu, ai fi in stare sa le treci cu vederea doar ca sa nu strici linistea din cuplu.
*****

Planul profesional este foarte activ luna aceasta, pentru ca poate fi o perioada de-a dreptul norocoasa in tot ce faci la serviciu si in tot ce tine de cariera. Unii pot gasi acum locul de munca cel mai potrivit care sa le asigure un trai decent cu perspective promitatoare.
Altii ajung acum la un nivel care ii satisface su cu care se pot mandri, deci oricum ai privi lucrurile, e o perioada prea buna pentru cariera ta ca sa o lasi sa treaca neobservata. E momentul ideal pentru mari decizii profesionale, pentru a participa la evenimente profesionale de importanta capitala (competitii, cursuri, conferinte, intrevederi, interviuri de angajare, jurizari), evenimente ce pot sta de acum inainte la baza unor mari realizari.
Ti se poate cere la un moment dat sa scoti de la naftalina documente, diplome, realizari de altadata pe care le-ai uitat, dar care pot conta la un moment dat pentru drumul tau de acum incolo. Vorbeste despre trecut fara teama si lasa modestia la o parte!
*****

Noutatile profesionale pot atrage si recompense materiale binevenite, pentru ca e o perioada de-a dreptul norocoasa si in ceea ce priveste bugetul personal. Un eventual nou job poate avea ca efect si un salariu mai bun. O nota buna la un examen poate atrage si un eventual premiu in bani, deci orice confruntare la nivel inalt in cariera poate veni la pachet si cu o reusita financiara.
Totusi, nu te lasa furat de sentimentul de libertate financiara de care te bucuri trecator si incearca sa tii in frau cheltuielile, sa te rezumi doar la strictul necesar sau sa iti impui si unele limite. Daca nu tu, atunci ti le vor impune altii.
BALANŢĂ

Demult nu ai mai avut atata activitate in plan sentimental, pentru ca acolo, in casa dedicata iubirii, isi vor da intalnire mai multe planete pe parcursul lunii, ceea ce va face ca tu sa fii una din zodiile favorizate chiar in preajma unor sarbatori dedicate iubirii. Daca nu ceri prea mult de la partener, daca te abtii de la judecati severe, de la nevoia de a-i controla viata sau de a-l conduce, totul va merge de minune intre voi, cu sansa multor momente interesante.
Desi esti persoana potrivita sa preia conducerea relatiei de cuplu, nu e exclus ca partenerul sa comenteze aspru pozitia ta, deci nu te astepta la o supunere oarba si docila! Iti asumi cu responsabilitate sarcinile care iti revin pentru o viata in doi normala, dand dovada, atunci cand e cazul, de spirit de sacrificiu, de capacitate de renuntare la propriile dorinte si nevoi, doar de dragul celuilalt, ceea ce-l poate impresiona pe partener.
Profita de auspiciile bune pe care Venus ti le ofera doar tie pentru a te pune mai bine in evidenta: iesi in lume, calatoreste, socializeaza, cunoaste oameni noi, pentru ca nici nu stii de unde sare iepurele!
*****

Esti furat de sarcini noi la serviciu fata de care simti o atractie aparte. Esti gata sa investesti multa energie in noile planuri, atras de perspective luminoase, dar e posibil sa fie totusi o pista falsa. Informeaza-te foarte atent, pentru ca pe undeva se ascund date gresite sau rau intentionate ce te pot trimite intr-o directie care nu ti se potriveste.
Poate chiar ti se face o propunere interesanta, la prima vedere, dar dupa ce vei cunoaste mai bine situatia iti vei da seama ca exista o mare iluzie sau minciuna la mijloc, ca atare nu te grabi sa raspunzi imediat. Altii, nemultumiti de felul cum evolueaza lucrurile, sunt gata sa plece de la un loc de munca, sau descopera, dupa ceva vreme, adevarata fata a unor probleme profesionale care au fost bine ascunse pana acum.
Nu strica sa arunci o privire inapoi, ori la etapele mai vechi ale unor sarcini de serviciu, pori la perioada in care te pregateai pentru actuala ta meserie, pentru ca e posibil sa fi uitat o informatie de care te poti folosi acum. Ai invatat multe, dar inca mai ai de invatat!
*****

Fii extrem de prudent cum iti cheltuiesti banii, pentru ca ai putea fi amagit de niste perspective promitatoare care se vor dovedi a fi false. Gandeste-te mai mult la viitor decat la prezent, pentru ca ti-ai putea permite o oarecare libertate in a-ti cheltui veniturile si mai apoi sa dai piept cu o situatie riscanta care iti va arata cat de nechibzuit ai fost.
Nu crede tot ce auzi, mai ales promisiunile cu iz financiar care suna prea frumos ca sa fie adevarate, pentru ca esti ceva mai credul, mai impresionabil in aceste zile, si esti gata sa intri in diverse afaceri din care nu vei avea nimic de castigat. Abia spre finalul lunii te poti baza mai mult pe banii promisi, dar la inceput de luna rezista ispitei de a crede tot ce ti se spune: mariri de salariu, datorii returnate, serviciu mai bine platit. Nu se vor materializa!
SCORPION

Ai tendinta de a spune nu la orice, de a critica tot ce face partenerul, si tensionezi atmosfera in familie. Inceputul de luna e marcat de un soi de presiune intre peretii casei tale, ceea ce face ca si dragostea sa mai paleasca un pic, de parca nu ai respecta intru totul nevoia de libertate a celor la care tii, dar si tu te simti cumva ca intr-o inchisoare, permanent controlat si supravegheat.
Ba chiar in primele zile al lunii te vei simti un pic deprimat de parca iubirea ar lipsi cu desavarsire din calea ta, dar nici tu nu faci nimic sa-i iesi in intampinare. Vei depasi starea aceasta, devenind mai indraznet, dar nu esti tu cel pe care-l stie lumea, fiind mai degraba furat de iluzii si vise de amor, dar care nu se vor implini intocmai.
Trezeste-te din acest idealism, ca nu cumva sa cladesti castele din nimic, cu riscul sa se darame la prima confruntare cu realitatea.
*****

Cooperezi excelent cu colegii la serviciu, dar mai ales daca acestia iti recunosc spiritul de lider, pentru ca esti mai bun decat multi dintre tovarasii de munca. Ai un mod mai original de a lucra, si reusesti sa-i atragi si pe altii in marile tale proiecte, si totul va merge ca uns cat timp tu esti seful!
Nu ai numai talent de conducator dar esti si un colaborator de nadejde, pentru ca depui mult suflet in ceea ce faci alaturi de grupul tau de lucru. Ai grija totusi ce promiti, in ce te implici, si mai ales ce crezi din ceea ce spun altii, ca nu cumva sa fugi dupa o himera frumoasa, dar care se va materializa cu greu.
Exista riscul unor planuri amagitoare, care te pot face sa investesti mari cantitati de energie pentru un vis care nu prea are sanse sa devina realitate, deci deschide bine ochii! Nu tot ce zboara se mananca, fii ramai realist, asa cum Saturn din zodia ta te sfatuieste de ceva vreme.
*****

E o perioada norocoasa, cand ai putea face o serie de cumparaturi deosebite, ce te fac sa te simti bine in casa ta. Mediul tau cotidian poate cunoaste o imbunatatire datorita acestor cumparaturi care contin o doza de placere, dar si de utilitate, pentru ca par sa fie obiecte de uz indelungat care iti fac viata mai comoda si mai frumoasa.
Ca iti cumperi televizor nou sau e vorba de cumpararea unei locuinte, esti de-a dreptul fericit ca banii iau aceasta directie la care visezi de multa vreme. Familia iti poate fi de ajutor in cazul in care ai nevoie de bani, deci gandeste-te la cei apropiati daca vrei un sprijin sincer. Dar si aici trebuie sa fii cu ochii in patru ca sa nu fugi dupa cai verzi pe pereti, pentru ca promisiunile desarte sau informatiile false vizeaza si bugetul personal!
SĂGETĂTOR

Daca esti atent la comunicarea dintre tine si cel drag, totul va merge ca pe roate in viata de cuplu, ca atare alege-ti cu grija cuvintele, gesturile, tonul vocii, ca partenerul sa se simta bine cu tine sa ai si tu liniste acasa. Este un moment excelent pentru a lua decizii de viitor impreuna, pentru a pune tara la cale cu optimism si incredere ca totul va merge bine de acum inainte.
Pe de alta parte, nu este exclus ca, una din intalnirile acestei luni sa fie punctul de plecare spre o relatie promitatoare, cine stie, poate chiar cu jumatatea mult cautata! Bucura-te de momentele frumoase in doi, nu va mai ganditi la nimeni altcineva decat la voi, pentru ca iubirea cea mai frumoasa, acum, e cea in care nu mai permiteti nimanui altcuiva sa se interpuna intre voi. Va exista un moment cu iz special luna aceasta in care stai fata in fata cu persoana iubita si extrageti amandoi o concluzie de perspectiva.
Pune accent pe cooperare, pe reciprocitate, pe altruism, deci ofera inainte de a primi, daruieste inainte de a pretinde de la celalalt atentie si afectiune.
*****

Fii atent la promisiunile care ti se fac la serviciu si fii cat se poate de realist, ca nu cumva sa te lasi furat de iluzie sau visare. Vei trece printr-un moment in care planurile tale profesionale se vor impotmoli sau vor evolua greu spre etapele urmatoare, din cauza unor piedici pe care nu le-ai prevazut. Nu te simti in largul tau la serviciu, eviti sa spui ce gandesti, sa iti exprimi parerea, de teama esecului, dar si a criticilor care pot veni din toate partile.
Fii prevazator si nu te avanta in planuri mult prea mari pentru puterile tale si nici nu spera de la ceilalti doar sprijin, doar intelegere, doar buna cooperare, pentru ca poti fi dezamagit de multe ori de oamenii pe care altadata te puteai baza. Ti-e putin frica sa vorbesti de viitor, sa spui lumii ce ai de gand sa faci, pentru ca nu esti foarte sigur pe tine si pe resursele tale. Priveste mereu inapoi la invatamintele trase candva!
*****

A venit vremea unor decizii majore cu privire la bugetul familiei, dar nu poti da un verdict fara o discutie extrem de serioasa cu partenerul de viata. El priveste lucrurile mult mai serios, mai rational, deci ar fi bine sa tii cont de sfaturile sale, chiar daca sunt in contradictoriu cu dorintele tale.
Ar fi bine sa fii prudent cand vine vorba de cheltuieli masive, pentru ca o decizie luata acum poate avea efecte pe termen lung. Ai grija la afaceri, la contracte, la intelegeri cu tenta financiara, mai ales daca ai deja unele rezerve sau presimtiri negative ca in spatele aparentelor s-ar afla unele pericole. La finalul lunii, priveste inapoi la plati obligatorii mai vechi pentru ca e bine sa scapi de ele cat mai repede.
Orice cheltuieli amanate sau intarziate pot fi aduse usor la zi, spre linistea ta si a familiei, ca atare nu te gandi neaparat la noi cheltuieli, ci mai degraba la impozite, rate, datorii deja in asteptare de ceva vreme.
CAPRICORN

Te-ai bucurat de razele calde ale lui Venus luna trecuta, acum trebuie sa-ti iei ramas bun de la ea si sa pui in practica tot ce te-a invatat. Ai inca asteroidul casatoriei in propria ta zodie, care inca mai are unele lectii de viata de oferit cu privire la rolul tau in cuplu.
Probabil ai luat de curand unele decizii capitale cu privire la sensul tau alaturi de jumatatea ta oficiala, si acum incep sa se vada, incet, efectele acestora. Unele pot fi transante, categorice, greu de reparat, altele au efecte pe termen lung aducand o senzatie de liniste, de asezare pe un fagas mai sigur. Ai dat dovada de muta maturitate si seriozitate in plan sentimental in ultima perioada si acum te bucuri de urmarile propriilor tale alegeri sau fapte.
Acum pui pret mai mult pe ceea ce planificati impreuna, pe ajutorul reciproc, pe prietenie si comunicare, pe daruire si altruism, pentru ca relatia voastra a capatat un sens care inspira incredere. Emotiile majore din ultima luna au trecut, deci de acum ai depasit furtunile sentimentale si marile decizii de destin, cu scopul unei vieti sentimentale mult mai clare.
*****

Suna bine planurile tale de viitor in ceea ce priveste cariera, esti foarte entuziasmat cand te gandesti la ceea ce vrei sa atingi candva, increzator in fortele tale si in dramul de noroc pe care il ai. Nu va fi usor sa ajungi la concretizarea acestora, inceputul de luna este chiar dificil, visele tale fiind de multe ori puse la incercare, dar ai suficiente resurse, idei, talente, pentru ca ceea ce visezi sa se prefigureze din ce in ce mai clar la orizont.
Viitorul e preocuparea ta numarul unu, dar tocmai pentru ca esti atat de preocupat de sensul in care te indrepti, nu e imposibil sa faci si unele ajustari pe parcurs, ajungand la concluzia ca nu tot ce zboara se mananca. Nu esti tu un idealist din fire, dar cel putin luna aceasta vrei sa-ti stabilesti obiective clare, ca nu cumva sa ratezi un scop din cauza utopiilor.
*****

Banii sunt unul din sectoarele cele mai animate ale lunii, dar nu trebuie sa te lasi pacalit de senzatia de moment ca ai ceva bani in buzunar, ci sa fii extrem de atent la viitor. Cum esti intr-un moment de planificare a viitorului pe termen lung, aceste planuri trebuie sa aiba si o componenta financiara majora. Norocul tine cu tine de cateva ori luna aceasta, deci nu e exclus sa semnezi niste contracte promitatoare sau sa ai speranta unor castiguri mai bune in curand.
Totusi ai mare grija pe cei dai banii, fiindca ai putea fi tentat sa cheltuiesti o suma mare de bani pentru ceva masiv, important, ca mai apoi sa regreti graba cu care ai acceptat tranzactia. Incearca sa amani marile decizii legate de cumpararea unei case, de exemplu, pentru achizitionarea unui obiect de uz indelungat, cel putin nu fara a te consulta atent cu partenerul de viata.
VĂRSĂTOR

De departe, tu esti vedeta lunii februarie, de vreme ce, in zodia ta, se aglomereaza 4 planete: Mercur, Venus, Marte si Soare, fiecare cu rolul sau in planurile tale. Sigur ca ele te pun mai bine in valoare si te poti folosi de energiile lor pozitive, fie ca e vorba de dorinta ta de a atrage atentia asupra ta pentru o eventuala poveste de dragoste, fie ca vrei sa iti exprimi punctul de vedere mult mai pregnant in cariera, deci profita din plin chiar de primele zile ale lunii pentru a arata ce stii, cine esti, ce poti, pentru ca norocul tine cu tine.
Cu Venus in buzunarul de la piept, poti face minuni in plan sentimental, de parca astepti revenirea acestei planete in zodia ta iar si iar, ciclic, in fiecare an, pentru a privi din nou cu optimism si entuziasm in perspectiva. Beneficiezi si de norocul lui Jupiter undeva in zona sentimentelor, in Gemeni, ce va forma la un moment dat un superb trigon cu Venus din zodia ta, deci toate acestea spun ca esti norocosul lunii, incat ai putea petrece o zi a indragostitilor perfecta, exact ca in filme!
*****

In ciuda prezentei atator planete in propria zodie, care iti ofera un dram de noroc in plus, nu te astepta sa ti se ofere toate pe tava, pentru ca tot ce-i bun, luna aceasta, vine cu hopuri, eforturi si amanari, din cauza lui Saturn din zona carierei care te mai pune uneori in ipostaze dificile, cerand enorm de la tine, dar ai suficiente resurse care sa te sustina in tot ce doresti sa realizezi.
Trebuie sa fii cat se poate de sincer si sa nu afisezi o atitudine care nu te reprezinta, deoarece reusitele acestei luni depind enorm de capacitatea ta de a te arata exact asa cum esti, fara a lasa impresii false sau gresite. Nu amagi pe nimeni, pentru ca nu te ajuta la nimic. Nu stii ceva? Recunoaste. Nu-ti iese ceva? Amana. Dar in niciun caz nu o face pe grozavul ca si cum le-ai sti pe toate! Mai ai inca multe de invatat, iar acum, cu Mercur in zodia ta, dai dovada de toate calitatile intelectuale pentru a te evidentia si a-ti stabili o strategie de succes pe termen lung.
Stabileste-ti chiar din prima zi a lunii un obiectiv indraznet, pentru ca Marte, inca in zodia ta, te va ajuta sa-l duci la indeplinire.
*****

Nu o duci rau nici in acest domeniu de vreme ce, dupa aproximativ 2 ani de asteptare, Marte revine in Pesti ca sa-ti dinamizeze tie bugetul. Ce-i drept, el nu aduce miracole peste noapte si nici castiguri din senin, daca nu au de unde veni, dar iti poate oferi o solutie, o idee inspirata, o cale prin care sa aduci un plus in veniturile tale viitoare.
Ai curajul sa visezi si sa faci planuri cu banii tai in prima parte a lunii, dar nu ai aliati toata luna, pentru ca, dupa 24 februarie, Mercur incepe sa dea inapoi prin mers retrograd chiar in zona banilor, deci atunci va trebui sa fii mult mai atent la deciziile tale financiare – mai vechi si mai noi – sa arunci o privire la datorii din trecut, la restante, la plati lasate in asteptare, resimtind finalul lunii mai degraba ca o povara, in care esti nevoit sa fac adeseori compromisuri, renuntari, eforturi majore pentru a te achita de ceea ce ai lasat nerezolvat in urma. Lasa trecutul curat, ca sa nu iei dupa tine datorii greu de dus.
PEŞTI

Abia finalul lunii ti-l aduce pe Venus in vizita – urmand sa il ai de partea ta in luna martie – dar il poti astepta cu incredere ca va aduce un plus de romantism in viata ta. Parca primavara, din punct de vedere sentimental, la tine vine mai devreme, pentru ca pasiunile cresc, atractia sporeste, inima incepe sa bata mai tare, fiindca in zodia ta isi vor da intalnire simultan atatea planete.
Marte, Soarele, Mercur si partial si Venus vor fi alaturi de tine in februarie – si mai apoi in martie! – pregatind terenul iubirilor tandre, chiar daca esti mai tacut, mai retras, mai timid poate, simtind totul cu intensitate in interior, nereusind sa te faci bine inteles. Mai dificil va fi dupa 24 februarie, cand Mercur capata mers retrograd chiar in zodia ta si nu te ajuta mai deloc in exprimarea gandurilor, emotiilor, dorintelor tale, dar trebuie sa devii mai curajos pentru a face un pas in fata ca sa te remarci in ochii sexului opus.
Dupa ce Mercur devine retrograd, cele mai mari dificultati de comunicare le vei resimti in cuplul oficial, de parca fiecare vorbeste alta limba.
*****

Ar fi bine sa nu spui la toata lumea ce ai de gand sa faci, ci sa profiti de discretia ta caracteristica. Mai bine taci si faci si abia dupa aceea te lauzi cu realizarile tale, ca nu cumva sa te trezesti cu critici.
Cand Mercur va da inapoi, la finalul lunii, ar fi bine sa iei la bani marunti o serie de contracte, de parteneriate mai vechi, sa vezi ce n-a mers, ce ai uitat sa faci, ce nu ai luat in calcul, fiind o perioada buna de bilant si poate chiar sa repari ce nu a functionat prima oara. Sa nu te mire ca vei ajunge la concluzia ca, in unele situatii, e mai bine sa inchei anumite capitole, sa renunti la ce faceai, pentru a te apuca de altceva, deoarece luna aceasta esti sfatuit de astre sa lasi balta ceea ce nu mai duce nicaieri.
Daca descoperi ca un scop demult propus nu se intrevede inca, mai bine abandonezi sensul si cauti altceva mai palpabil. Ai cu siguranta o idee in buzunar care merita valorificata, dar inca nu ai curajul sa-i dai startul. Dupa 20 februarie ar trebui sa-ti propui lucruri marete, pentru ca ai de partea ta 4 planete ce te sustin si iti ofera si inspiratie, si idei bune, si energie sa pornesti spre succes.
*****

Banii pot aparea, pentru ca Marte in zodia ta e un aliat de nadejde in cazul in care ai niste idei de afaceri sau de investitii. Curajosii sunt cei favorizati, ca atare lasa temerile deoparte, dar fa-o cu prudenta si discretie, fara a juca totul pe o carte. E mai degraba o perioada excelenta sa faci planuri pe termen lung cu banii tai, in cele mai indraznete proiecte, pentru ca roadele concrete se vor arata mai tarziu.
Nu strica totusi sa arunci si o privire inapoi, la unele plati lasate pe linie moarta, datorii restante, facturi neachitate, dar nu e exclus sa fii nevoit sa mai tai de pe lista de achizitii, cumparaturi si investitii unele puncte care nu pot fi atinse acum. vei simti, macar cateva zile, ce inseamna renuntarea.
Horoscop oferit de www.acvaria.com
Sursa: www.financiarul.ro