miercuri, 11 iulie 2012

Telescopul Spaţial Hubble a detectat o a cincea lună a lui Pluto


Cu ajutorul Telescopului Spaţial Hubble a fost descoperit un al cincilea satelit natural care se învârte în jurul planetei pitice Pluto. 

Anunţul a fost făcut de către astronomul Alan Stern pe contul său de Twitter, scrie phys.org.

Cea de-a patra lună a lui Pluto fusese descoperită în luna iulie 2011. 
Sistemul de luni al lui Pluto ar fi fost creat în urma unei coliziuni între Pluto şi o altă planetă, la începuturile sistemului solar.


Sursa:  REALITATEA.NET




FENOMEN EXTREM MARTOR OCULAR: O tornadă s-a produs în judeţul Constanţa


Într-un filmuleţ primit pe adresa martorocular@realitatea.net poate fi făzută o tornadă în toată regula produsă în judeţul Constanţa, în apropierea localităţii Dorobanţu. 

MARTOR OCULAR: Tornada Constanta (Dorobantu) 11 iulie ora 14.00.
Dacă aţi fost martorul unui eveniment care poate deveni o ştire, trimiteţi-ne imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe portalul Realitatea.net, la rubrica Martor ocular.



Sursa:  REALITATEA.NET



CTP, despre reuniunea CE: România nu mai e văzută ca "ultima găină din Gostat"


Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Realitatea TV, faptul că Comisia Europeană se va reuni special pentru a discuta despre situaţia României.

"Ani de zile, în aceşti 20 şi ceva de ani de libertate, am trăit cu sentimentul că sunt un cetăţean european de mâna a doua. De câte ori mi s-a întâmplat să merg în vest, am receptat această atitudine nedeclarată, dar prezentă. E prima dată când încerc un sentiment de mândrie. Astăzi mă simt cetăţean european. Nu mai am acel complex al României văzută ca ultima găină din Gostat. Atenţia pe care o acordă organismele europene României în situaţia foarte neplăcută care s-a creat în România este o surpriză pentru mine. Nu mă aşteptam să se întâmple lucrul acesta şi este o surpriză plăcută. România chiar contează. România este băgată în seamă şi noi, ca cetăţeni români, suntem importanţi pentru Bruxelles, pentru Europa. Acesta e lucrul foarte bun, că are loc o reuniune a Comisiei Europene este foarte util pentru Românie şi e un eveniment istoric", a spus jurnalistul.
Cristian Tudor Popescu a comentat şi faptul că Ponta încearcă să explice la Bruxelles situaţia din România.
"Misiunea lui Ponta e imposibilă într-o privinţă. Dânsul poate să explice suficiente lucruri în legătură cu procedura de suspendare a preşedintelui care s-a petrecut în Parlament, în mod regulamentar prin vot, în mod constituţional. Însă există, după părerea mea un lucru pe care nu are cum să îl explice, şi anume nesocotirea hotărârii CCR cu privire la modalitatea de desfăşurare a referendumului. Încercarea de a utiliza OUG a Guvernului, care a fost fabricată cu câtva timp în urmă, în locul unei hotărâri a CCR, în legătură cu care şi eu am nişte comentarii de natură logică, matematică. Asta nu are nicio importanţă. O hotărâre a CCR în ceea ce proveşte referendumul se respectă. Este obligatorie. Aici nu are ce să explice domnul Ponta. Nu are ce să explice nici Bruxelles-ului, nici domnului Van Rompuy, nici domnului Barroso. Nu are ce să explice ambasadorului american care observă foarte corect periculozitatea acestui gest. Este gestul cel mai periculos de până acum dintre mişcările la limită pe care le-a întreprins în timp scurt guvernarea Ponta împreună cu USL. Aceea de a nu respecta hotărârea CCR. Dacă începem să contestăm hotărârile CCR în felul acesta, este foarte posibil ca situaţia să se degradeze ireversibil sau foarte grav la un moment dat. Mi se pare că asupra acestui punct domnul Ponta nu are de explicat nimic", a mai spus Cristian Tudor Popescu.


Sursa:  REALITATEA.NET


NASA A ANUNŢAT DESCOPERIREA UNUI LAC IMENS CU APĂ PE UN SATELIT AL LUI JUPITER!


Acest articol apartine blogului Astro 

O sondă a NASA a constatat că sub suprafaţa de gheaţă ce acoperă Europa, unul din sateliţii planetei Jupiter, se află un imens corp de apă subterană. Apa lichidă este un ingredient necesar pentru toate formele de viaţă pe care le cunoaştem, această descoperire sugerând că Terra nu este singurul loc din sistemul nostru solar în care există viaţă.

Lacul subteran descoperit de proba Galileo are un volum similar Marilor Lacuri din America de Nord, iar cercetătorii spun că mai multe lacuri de acest tip ar putea exista în zonele subţiri ale scoarţei de gheaţă de pe Europa.

Suprafaţa de apă descoperită este acoperită de bancuri de gheaţă care se dezintegrează, iar cercetătorii cred că acest mecanism permite transferul de nutrienţi şi de energie dinspre suprafaţă către corpul de apă subteran, astfel că Europa este un habitat mult mai prietenos vieţii decât se credea până acum.

Britney Schmidt, geofizician la Universitatea din Texas, a explicat că “până acum, majoritatea oamenilor de ştiinţă credeau că gheaţa de pe Europa este prea groasă pentru a fi un habitat prietenos vieţii. Noile dovezi arată că există porţiuni mai subţiri, în care există lacuri gigant. Acest lucru sugerează că oceanul de pe Europa este un loc în care ar putea exista forme de viaţă”.

“Nu am fi putut înţelege procesele prin care aceste lacuri de apă de pe Europa s-au format dacă în ultimii 20 de ani calotele glaciare ale Pământului nu ar fi fost studiate intens”, a adăugat Don Blankenship, co-autor al studiului.

Europa nu este singurul corp ceresc din sistemul nostru solar care are potenţialul de a găzdui viaţă. Cercetătorii suspectează că şi Enceladus, unul din sateliţii lui Saturn, ar putea găzdui forme de viaţă.

Agenţiile spaţiale din SUA şi Europa plănuiesc misiuni spre lunile lui Jupiter, pentru a le studia la faţa locului. Acestea ar putea fi lansate spre finalul acestui deceniu sau la începutul deceniului următor.

DNA lansează CD-ul „Best Of Interceptări”


Daniel Morar, procurorul-şef al DNA, a anunţat azi că instituţia pe care o conduce va lansa un CD cu cele mai bune interceptări telefonice făcute în ultimii 10 ani. „E o simplă măsură prin care vrem să amortizăm cheltuielile care au fost făcute pentru ascultarea românilor. Pentru că, în caz că nu ştiaţi, în ultimii ani s-au cheltuit sume fabuloase pentru asta”, a explicat Morar. 

El a dat asigurări că pe CD se vor regăsi cei mai importanţi politicieni români, cu excepţia lui Traian Băsescu. „Fiind vorba de preşedintele ţării, l-am exclus din selecţie. Plus că nu mi se pare corect să exploatăm ce spune omul la beţie, cum s-a întâmplat de foarte multe ori în cazul domnului Băsescu”, şi-a motivat opţiunea şeful DNA.

El s-a arătat totodată încrezător că CD-ul va deveni cel mai ascultat produs media al verii. „Puteţi deja să uitaţi de «Vara nu dorm», vom sparge toate topurile cu interceptările noastre. Mai ales că nu avem rivali pe nişa noastră, succesul produsului este garantat”, s-a lăudat Morar.

SECRETE BINE PĂSTRATE


Acest articol apartine blogului Secretele Istoriei 
De când Moscova a început să-şi deschidă arhivele, suntem nevoiţi să privim cu alţi ochi istoria, în baza a numeroase documente inedite dezvăluite opiniei publice pentru prima oară. Şi nu doar ruşii au făcut acest pas, ci şi Vaticanul sau ministrul francez al Afacerilor externe. Aceste documente sunt inestimabile şi ne îndeamnă să înţelegem un adevăr: Istoria trebuie rescrisă!

După pactul germano-sovietic din august 1939, Stalin a pus în practică eliminarea sistematică a elitelor poloneze. Nu doar că a ordonat asasinarea a peste 25.000 de ofiţeri polonezi, dar poliţia sa politică a deportat în gulag aproape 1.800.000 de polonezi, dintre care mai mult de un milion nu vor mai reveni niciodată. A fost un adevărat genocid!

Germania nazistă şi Uniunea sovietică îşi dau mâna
Protocoalele secrete ale pactului germano-sovietic semnat la Moscova de Molotov şi Ribbentrop la 23 august 1939 (atât de păgubos pentru ţara noastră) a pecetluit alianţa între URSS şi al III lea Reich. Cele două dictaturi şi-au propus de a regla, pe calea negocierii bilaterale germano-sovietică, agresiunea Poloniei, împărţirea teritoriului acesteia şi desfiinţarea statului polonez. Aceste protocoale sunt urmate de mai multe acorduri organizând colaborarea geramano-sovietică. Ele sunt mult mai puţin cunoscute dar pline de sensuri.
Şi iată un exemplu. După atacul hitlerist al Poloniei, la 1 septembrie 1939, Stalin aşteaptă ziua de 17 pentru a se năpusti cu trupele sale asupra părţii orientale a acestei ţări. La 28 septembrie 1939, este semnat un nou acord de prietenie germano-sovietic, care urmăreşte împărţirea Poloniei şi punând capăt oricărei noţiuni de suveranitate naţională a acestui stat.

Molotov semnând Pactul germano-sovietic de neagresiune, urmărit de Stalin şi Ribbentrop


Unul dintre protocoalele secrete ale acestui acord enunţă obligaţia ca fiecare din cele două părţi de a lua măsuri pentru a preveni şi împiedica orice acţiune de Rezistenţă poloneză. Părţile prevedeau chiar consultări mutuale faţă de toate acţiunile represive care li se păreau utile. Iată un extras: Niciuna dintre cele două părţi nu va tolera pe teritoriul său vreo agitaţie poloneză care ar ameninţa teritoriul celeilalte părţi. Fiecare va zdrobi pe propriul său teritoriu orice embrion al unei asemenea agitaţii, şi amândouă se vor informa mutual de toate mijloacele adecvate care vor putea fi utilizate în acest scop. Aceste mijloace fac obiectul schimburilor constante între Gestapo şi NKDU, în tot timpul iernii 1939-1940.
Punctele comune între cele două sisteme totalitare nu împiedică evident specificităţi în masacrul pe care l-au făcut elitelor poloneze. Germanii au pus în faţă criterii rasiale şi sovieticii criterii de clasă, însă ambele regimuri au vânat cu ultima energie preoţii catolici şi rezistenţa militară sau civilă.

O mărturie elocventă
Ce sens putem da acestui acord din 28 septembrie 1939? Prin acest tratat de prietenie, Stalin s-a solidarizat formal cu dictatura hitleristă şi a aprobat agresiunea laşă a Germaniei hitleriste contra Poloniei, proclamând cu cinism împărţirea acesteia. Este concluzia lui Willi Munzenberg, un comunist din Komintern.
Stalin a ajutat de fapt dictatura hitleristă. Protejată de dictatorul sovietic în Est, Germania lui Hitler a putut să se arunce în voie cu diviziile sale asupra dictaturilor occidentale. El nu ar fi atacat niciodată Polonia fără susţinerea lui Stalin şi nu ar fi atacat democraţiile occidentale fără incitarea acestuia.
Crimele ordonate de Stalin în Polonia sunt numeroase, însă se detaşează clar două, semnificative, Katyn şi bătălia Varşoviei.

Katyn
În primăvara anului 1940, au fost găsite îngropate corpurile a peste 15.000 de ofiţeri polonezi, în pădurea de la Katyn şi în rezervoarele de la Miednoye şi Dergatche. Mult timp negată de Kremlin, în fine, în 1990, aceastăcrimă a fost recunoscută. La ancheta de la Katyn au participat patru comisii internaţionale, poloneze, germane şi mai târziu americane, care au reconstituit drama. Iată ce se scrie într-un raport: Victimele aveau mâinile legate la spate cu sfoară (sau cu o sârmă din fier) şi primiseră un glonte (uneori două şi chiar o dată trei), ceea ce demonstrează că ele rezistaseră sau că asasinii se aşteptaseră ca ele să reziste. Modalitatea de a plasa regulat cadavrele în ranguri (câteva zeci) şi în straturi suprapuse, din care primul avea faţa contra pământului, mâinile în general la spate, al doilea faţa în picioarele primului etc., permite de a se presupune că victimele erau depuse vii în groapă, aruncate contra pământului sau contra morţilor dezgoliţi, apoi ucişi în această poziţie culcată. Alţii erau împuşcaţi pe marginea gropilor, împinşi într-un mod dezordonat. La lumina descoperirilor de astăzi, se poate presupune că primele cadavre erau mai metodic aruncate <aranjate> în groapă decât următoarele, cu toate că era deja mult şi efortul devenea penibil pentru gropari.

Polonezi capturaţi de Armata Roşie invadatoare



Bătălia pentru Varşovia
Între 1 august şi 5 octombrie 1944, Stalin i-a lăsat singuri pe polonezi în faţa armatei germane. În timp ce armata sa ar fi trebuit să le aducă susţinere, Stalin a decis să aştepte. El a întârziat astfel cucerirea Varşoviei şi chiar avansarea spre Berlin, deci terminarea războiului, dar a vrut ca 200.000 de polonezi să moară. Unii dintre aceştia au sperat ca sacrificiul lor şi jocul Moscovei să le deschidă ochii occidentalilor asupra realităţii lui Stalin, dar nu s-a întâmplat.
Deşi englezii şi americanii au fost informaţi de numeroasele crime pe care le-a făcut Stalin în Polonia, aliaţii occidentali au manifestat o atitudine prudentă în scopul de a nu degrada relaţiile lor cu recentul lor aliat sovietic. Au mers până acolo încât i-au sfătuit pe polonezi să nu facă prea mare zgomot în ceea ce privea drama de la Katyn! 

Groapă comună descoperită la Katyn, în 1943


Iată o mărturie elocventă a Mariei Czapska, privind prizonierii polonezi din gulag: În acea perioadă, în 1943, când primii polonezi eliberaţi din lagăre au început să ajungă în Anglia, Rusia era o aliată, utilă, deci de neatins.
În lagărele gulagului, cei care nu mai puteau supravieţui, spuneau: Spuneţi în Occident. Spuneţi tot adevărul despre ceea ce am fost şi ce-au făcut din noi! Iar polonezii plecau jurând de a spune tot adevărul, fără a ascunde nimic, însă nimeni nu voia să-i asculte, nimeni nu era curios, şi mărturiile din altă lume nu-şi găseau ascultătorii, scrie Czapska.

Arhivele Vaticanului vorbesc
Din mai 1941, adică cu o lună înainte, Sfântul Scaun ştia că Hitler avea intenţia de a pune capăt pactului germano-sovietic semnat în august 1939, atacându-l pe Stalin. Vaticanul cunoaştea pericolele care le reprezentau pentru Biserică şi pentru lume ideologia şi sistemul sovietic. Deşi susţinea URSS-ul împotriva nazismului, nu a încetat niciodată de a-i avertiza pe Aliaţii democraţi. Englezii credeau că după război, două mari puteri vor împărţi puterea în Europa: Rusia şi Imperiul britanic. Londra încearcă să convingă Vaticanul că era posibil de a se îndrepta, împreună cu URSS-ul, către o nouă formă de guvernământ mondial, unde liberalismul asigura supremaţia anglo-saxonă cu participarea socialistă a URSS-ului la o uniune mai vastă şi mai globală.
Dar în 1944, Washington-ul a executat un tur de forţă, în special prin vocea lui Myron Taylor, reprezentant al preşedintelui Roosevelt, pentru a convinge Vaticanul că va fi posibilă o bună înţelegere între popoarele libere şi URSS. În ceea ce privea SUA, aceasta va face ce era mai bine pentru ca sovieticii să respecte libertatea religioasă. Monseniorul Tardini de la secretariatul de stat a declarat atunci că era puţin probabil ca URSS-ul să răspundă speranţelor americanilor, dincolo de efectele de propagandă. Reprezentantul bisericii catolice a precizat însă că nu trebuia să se limiteze la libertăţile religioase, ci la a respecta libertatea în toate domeniile.
Sfântul Scaun a publicat numeroase documente importante. Iată, de pildă, extras dintr-un memorandum pregătit la 21 iunie 1944 de către secretarul de Stat, în vederea primei audienţe a lui Myron Taylor la papa Pius al XII lea.Sfântul Scaun consideră cu multă preocupare obiectivele de război ale guvernului sovietic. Intenţia de a ocupa Statele baltice, o parte din Polonia şi din Balcani, nu va fi în acord cu harta Atlantică şi va putea serios să compromită pacea.

Papa Pius al XII-lea


Vaticanul nu crede că Kremlinul va decide de a respecta libertatea acestor popoare şi invită deci democraţiile occidentale să nu subestimeze pericolul comunist în Europa. Ce a urmat? Peste cinci decenii de violări ale libertăţilor fundamentale în Europa de Est şi tensiunii exacerbate între Est-Vest, Războiul Rece etc. Trebuie însă să remarcăm luciditatea de care a dat dovadă Vaticanul într-un moment delicat, de cotitură istorică. 

CUM A CONECTAT NASTASE MAFIA RUSA LA DOSARELE SECRETE ALE MINISTERULUI DE JUSTITIE ROMAN,PRIN ROMTELECOM SI COSMOTE !! – PARTEA I


 ” Despre modul in care spionul grec Socrates KOKKALIS a pus gheara, cu sprijinul nemijlocit al lui Nicolae VACAROIU si apoi Adrian NASTASE, pe 75% din incasarile totale anuale ale C.N. LOTERIA NATIONALA am mai vorbit. “Contractul” de “informatizare” a Loteriei, printr-un Act Aditional, a fost prelungit pana in 2013 de catre fostul director al Loteriei, Nicolae CRISTEA, are o valoare de 86 milioane USD si este clasificat în categoria informaţiilor “secret de serviciu” datorită unei clauze severe de confidenţialitate. Am mai vorbit, de asemenea, intr-o ancheta anterioara, despre faptul ca, in Romania, interesele lui KOKKALIS sunt reprezentate de Switel Corporation – Vaduz, Liechtenstein (off-shore) – ce aparţine fostului vicepremier Gheorghe Copos si de mai multe firme ale evreului Alexandru BITTNER. Ceea ce nu se stia pana acum este faptul ca INTRACOM, holdingul lui KOKKALIS prin care spionul STASI a devalizat, inca din 1992, LOTERIA, a castigat fara licitatie si contractul de informatizare a Ministerului Justitiei, tot pe vremea cat Nastase era premier, dar consecintele isi au si acum efect, deorece practic, grecul a intrat in posesia tuturor documentelor justitiei romane. Mai mult de-atat: din anul 2006, in ecuatie a intrat si Mafia din RUSIA, prin preluarea pachetului de actiuni de catre oligarhul rus Vladimir EVTUSHENKOV.
  
       Din anul 2005, INTRACOM este reorganizată în companie de tip holding, denumită INTRACOM HOLDINGS SA, specializată în computere şi software pentru sisteme de securitate, activităţile sale fiind împărţite companiilor membre INTRACOM Telecom (sisteme de telecomunicaţii), INTRACOM IT Solutions (computere şi componente IT) şi INTRACOM Defense (sisteme de apărare şi securitate), coordonată din funcţia de Chief Executive Officer (CEO) de Socrates Kokkalis. Din iunie 2006, INTRACOM Telecom este controlată de compania rusească JSC SITRONICS, care a achiziţionat o participaţie de 51% din compania grecească. Compania rusească JSC SITRONICS (LSE:SITR) este subsidiara tehnologică a altei companii ruseşti de tip holding, respectiv JSFC SISTEMA (în rusă: Sistemul) – lider pe piaţa serviciilor din Comunitatea Statelor Independente. JSFC SISTEMA este deţinută în proporţie de 62,1% de oligarhul rus Vladimir Evtushenkov, care deţine şi funcţia de Preşedinte al Consiliului Director, un apropiat al preşedintelui Vladimir Vladimirovich Putin (în 2003, Vladimir Evtushenkov împreună cu directorul gigantului Gazprom, Alexei Miller, l-a însoţit pe preşedintele Putin în vizita oficială făcută la Londra – informaţie speculată pe larg în presa britanică).

      VA URMA

Dovedit științific: STOMACUL, al doilea creier. De ce trebuie să mâncăm încet


Funcționarea stomacului este un mister pentru cei mai mulți dintre noi, dar noile descoperiri  prezintă modurile surprinzătoare în care acest organ complex  exercită  control asupra dispoziției și a apetitului.

Nu mulți dintre noi au șansa de a urmări procesul  digestiv  în propriul stomac.  Reporterul BBC, Michael Mosley, împreună cu mai mulți spectatori , a avut șansa de a face acest lucru, la Muzeul Științei din Londra.
Mosley  a urmărit , în direct, cu ajutorul unei camere minuscule, inserate într-o pastilă, cum a călătorit aceasta prin sistemul său digestiv de-a lungul zilei ,  imaginile fiind proiectate pe un ecran.
Activitatea complexă  a stomacului i-a determinat pe oamenii de știință să numească acest organ ”micul creier”, deoarece, deși nu gândește mult, face o muncă esențială în fiecare zi, mixând, contractând și absorbind, ajutând la eliminarea mâncării și extrăgând nutrienții și vitaminele de care avem nevoie.
 Expresia ” a avea fluturi în stomac” nu este doar o simplă expresie, ci modul prin care ” creierul” din stomac vorbește cu creierul propriu-zis. În semnele de nervozitate sau frică, sângele deviază din stomac în mușchi și acesta este modul stomacului de a protesta.
Cei mai mulți dintre oameni cred că , atunci când ne săturăm, receptorii din stomac  îi spun creierului când acesta  este plin și că trebuie să se oprească. Se pare că nu este așa, prin urmare mulți pacienți se confruntă cu obezitatea.
Prin operația de bypass gastric, stomacul este micșorat, pentru a permite pacienților obezi să scadă din greutate. Medicii spun că, de fapt, prin operație,  se separă acea parte a stomacului care produce  un aminoacid numit grehlin care joacă un rol important  în a-i  face pe oameni să le fie foame. După îndepărtarea acelei părți, pacientului îi este mult mai ușor să slăbească.
 Pentru a oferi stomacului  șansa  de  a  transmite creierului că s-a săturat, soluția este să mâncăm încet


Sursa: REALITATEA.NET

11 iulie - ziua ciocolatei. Scurta istorie a unei ispite delicioase


Francezii au declarat ziua de 11 iulie drept ziua mondială a ciocolatei.

Consumul de ciocolată crește în fiecare zi, pe tot globul, așa că i se cuvine o zi specială acestui desert delicios. Prieten al femeilor și inamic al siluetei pentru multe dintre ele, ciocolata este hulită și adorată în același timp. Neagră sau albă, amăruie, cu lapte, sau cappuccino, cu fructe sau biscuiți, ciocolata rămâne desertul preferat al oamenilor.

Istoria ciocolatei începe cu 2000 de ani în urmă, când arborele de cacao era cultivat în America de Sud.
Cristofor Columb, descoperitorul Americii, a fost primul explorator care s-a bucurat de beneficiile acestor boabe, dar, aduse în Europa, acestea nu s-au bucurat inițial de prea multă atenție, deoarece nu se știa la ce folosesc.
Apoi, conchistadorul Hernando Cortez a servit o băutură preparată din boabe de cacao, de azteci. Adăugând trestie de zahăr, vanilie și scorțișoară, gustul a fost îmbunătățit considerabil. În urma acestui episod, fascinația pentru cacao și pentru ciocolată a crescut exponențial.
Cercetările științifice au arătat faptul că oamenii care consumă ciocolată au mai puțin țesut adipos decât cei care nu mănâncă. De asemenea, din punct de vedere caloric, ciocolata este neutră, deci, este un bun aliment în diete, deoarece accelerează metabolismul, reduce riscul de infarct, atac cerebral, hipertensiune și diabet.


Sursa:  REALITATEA.NET

CUTREMUR LA SINAIA

Cutremur la Sinaia cu magnitudine de 2 la o adâncime de doar 2 kilometri.

Cutremur la Sinaia. Institutul Naţional de Fizică a Pământului a anunţat un seims cu magnitudine de 2 a fost înregistrat în zona Sinaia. Conform infp.ro, oraşele apropiate au fost: Voinesti (6 km), Stoenesti (16 km),Pucioasa (17 km),Campulung (23 km), Ludesti (24 km).

Sursa:  REALITATEA.NET

MINERIADĂ LA MADRID: Cel puţin doi răniţi în confruntări


SPANIA. Cel puţin două persoane au fost rănite miercuri, la Madrid, în cursul unor confruntări care au izbucnit între mineri şi poliţişti, după ce un grup de manifestanţi a aruncat cu pietre şi sticle în direcţia membrilor forţelor antirevoltă care încercau să îl disperseze.

Mii de persoane participau la un miting în apropierea Ministerului Industriei, organizat în semn de protest faţă de reducerea subvenţiilor către bazinele miniere.
Incidentele au izbucnit în momentul în care un grup de manifestanţi tineri a început să arunce cu diverse proiectile, inclusiv petarde, sticle şi pietre asupra poliţiştilor din dispozitiv, care au utilizat scuturile pentru a se proteja.
Cel puţin două persoane au fost rănite, şi anume un fotograf şi un manifestant, care a declarat că a fost atins de un glonţ din cauciuc, potrivit unei jurnaliste AFP.
Trei persoane au fost arestate, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei.
Zeci de autospeciale de poliţie erau prezente la locul protestului, iar forţele de ordine au format un cordon în faţa ministerului.
Câteva sute de mineri, aflaţi în grevă din mai, au sosit marţi la Madrid, după ce au parcurs pe picioare câteva sute de kilometri din nordul Spaniei, pentru a participa la această manifestaţie, la care sindicatele aşteptau 25.000 de persoane.


Sursa:  REALITATEA.NET

PROGNOZA METEO pentru LUNA IULIE. Cât de cald va fi şi cât va ploua


PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 11-24 iulie, în fiecare regiune a ţării.

PROGNOZA METEO Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
PROGNOZA METEO BANAT
Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară, până în jurul datei de 15 iulie, cu valori maxime care vor depăşi, în medie, 34...35 de grade şi minime de peste 18 grade. Apoi temperaturile vor scădea până la normalul perioadei, urmând să crească în perioada 18-20 iulie, iar ultimele zile ale intervalului vor fi din nou călduroase.
Instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, iar ploile puţine şi, în general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a ploilor va fi în intervalul 15-17 iulie.
PROGNOZA METEO CRIŞANA
Vremea călduroasă se va menţine până în 15 iulie, apoi valorile termice vor fi în scădere până în jurul datei de 18 iulie, când media temperaturilor maxime va fi de 24...25 de grade, iar media minimelor va fi de 12...14 grade. Procesul ulterior de încălzire va aduce temperaturile în apropierea normelor climatologice ale perioadei.
Probabilitatea de apariţie a averselor însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în 12...13 iulie şi între 15 şi 20 iulie.
PROGNOZA METEO TRANSILVANIA
Valorile termice vor avea variaţii nesemnificative până în data de 16 iulie, apoi răcirea treptată va determina medii ale temperaturilor maxime de 22...24 de grade, până spre finalul celei de-a doua decade a lunii iulie. Spre finalul intervalului, vremea va redeveni călduroasă.
În intervalul 15-18 iulie probabilitatea de precipitaţii va fi semnificativă şi, pe arii restrânse, sunt posibile averse importante cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină.
PROGNOZA METEO MARAMUREŞ
În prima jumătate a intervalului, temperaturile vor fi în scădere uşoară şi treptată, până la valorile normale ale perioadei. În zilele cele mai răcoroase, mediile maximelor vor fi de 22..24 de grade. La finalul intervalului, vremea va redeveni călduroasă.
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină, cu probabilitate mai mare de apariţie între 12 şi 17 iulie. Pe arii restrânse, aversele pot fi importante cantitativ.
PROGNOZA METEO MOLDOVA
Vremea se va menţine călduroasă, local caniculară, până în 15 iulie, cu medii ale maximelor pe regiune ce vor depăşi frecvent 30...32 de grade şi minime de 18...20 de grade. Apoi vremea se va răcori treptat, iar după data de 20 iulie va reveni la valori mai ridicate decât mediile climatologice.
Ploi pe arii mai extinse şi posibil importante cantitativ vor fi în intervalul 15-17 iulie, iar în rest instabilitatea atmosferică va fi redusă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.
PROGNOZA METEO DOBROGEA
Vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, cu valorile termice cele mai ridicate în 14...15 iulie. La început, nopţile vor fi deosebit de calde, cu minime în jurul a 22 de grade, iar după data de 16 iulie vor scădea treptat, urmând să crescă din nou spre sfârşitul intervalului.
Ploile, slabe cantitativ şi pe arii restrânse, se vor semnala cu o probabilitate mai mare între 16 şi 18 iulie. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină.
PROGNOZA METEO BUCUREŞTI ŞI MUNTENIA
Vremea se va menţine caniculară până în data de 15 iulie, cu maxime termice de peste 35...37 de grade şi minime în jurul a 20 de grade. Apoi se va răcori treptat până spre 19 iulie, urmând ca sfârşitul intervalului să aducă din nou temperaturi peste normele climatologice.
Vor fi ploi puţine, mai ales averse slabe cantitativ, cu probabilitate mai ridicată de apariţie între 16 şi 18 iulie.
PROGNOZA METEO OLTENIA
Vremea se va menţine caniculară, până în jurul datei 16 iulie, cu valori maxime care vor depăşi, în medie, 34...36 de grade şi minime de peste 20 de grade. Apoi temperaturile vor scădea, astfel înât vor fi apropiate de normalul perioadei în 18...19 iulie. Ultimele zile ale intervalului vor fi din nou călduroase.
Instabilitatea atmosferică va fi foarte redusă, iar ploile puţine şi, în general, slabe cantitativ. Probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a ploilor va fi în 16...17 iulie.
PROGNOZA METEO LA MUNTE
Vremea va fi în general caldă, exceptând perioada 16...19 iulie, când valorile termice vor marca a scădere. În acelaşi interval, instabilitatea atmosferică va fi destul de accentuată, sunt de aşteptat averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi căderi de grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă pot fi importante.

Sursa:  REALITATEA.NET


Instituţia care ar putea îngropa euro


În timp ce Curtea Constituţională Germană din Karlsruhe este pe cale de a analiza un pact fiscal controversat, Berlinul se teme că aceasta ar putea decide să îngroape salvarea întregii zone euro. Dar aici nu este vorba numai despre Europa, scrie Der Spiegel, ci şi despre o luptă pentru putere între executiv şi judiciar, scrie money.ro.


Nu se întâmplă foarte des ca Angela Merkel, cancelarul german, să-şi manifesteze public nemulţumirea. Unul dintre punctele forte ale cancelarului este întocmai capacitatea de a-şi păstra emoţiile sub control, ceea ce explică de ce colegii ei au fost atât de surprinşi cu două săptămâni în urmă, când Angela Merkel a evocat subiectul Curţii Constituţionale Federale germane în cadrul unei şedinţe a coaliţiei sale politice (CDU, Uniunea Democrată Creştină, centru-dreapta).

Judecătorii tocmai o admonestaseră pe Merkel pentru nerespectarea drepturilor Parlamentului în desfăşurarea eforturilor de salvare a monedei euro. Şi această admonestare fusese a doua hotărâre de acest gen în acelaşi an. Dar de data cancelarul s-a săturat, scrie Presseurop.

Cum, a întrebat ea, ar putea să urmeze politici rezonabile din moment ce trebuie să-şi dezvăluie tacticile de negociere înainte chiar de a se întâlni cu vreun lider european? "Aproape că-mi pierd cumpătul", s-a plâns Merkel. Tovarăşii săi, membri ai partidului, şi-au dat repede seama de faptul că Dna Merkel îi vede pe aceşti judecători ca pe nişte profesori de drept nerealişti, fără pic de înţelegere a greutăţilor politicii de zi cu zi.

Ţine executivul în şah

Relaţiile nu au fost niciodată uşoare între Berlin şi instanţa din Karlsruhe. Curtea Constituţională Federală a fost înfiinţată în 1951, cu scopul de a se asigura că instituţiile statului respectau Constituţia Republicii Federale Germania, nou-înfiinţată. De atunci, politicienii la guvern au considerat în general această curte drept un organism sâcâitor care le putea anula legile dintr-o mişcare de stilou. O frază atribuită politicianului social-democrat Herbert Wehner a devenit legendară: "Noi nu vom permite tiranilor din Karlsruhe să ne nimicească politicile".

Este firesc să existe din când în când dezacorduri între Curte şi lumea politică. Sarcina instanţei este să se asigure că guvernul urmează liniile directoare stabilite în Constituţia germană. Politicienii, pe de altă parte, nu apreciază atunci când curtea îi descrie practic ca fiind nişte pungaşi care încearcă să interpreteze Constituţia după placul şi aranjamentele lor, în spatele uşilor închise. De asemenea, relaţiile sunt agravate de faptul că judecătorii Curţii se bucură în general de un nivel de popularitate la care mulţi politicieni nu pot decât să viseze.

De la izbucnirea crizei zonei euro, cu toate acestea, în joc se află ceva mai mult decât vanităţile obişnuite. Fiecare decizie din Karlsruhe a fost o judecată grea faţă de cancelar, care, după părerea judecătorilor, încalcă regulile de bază ale democraţiei cu politicile ei de salvare. Este, desigur, sarcina judecătorilor de a ţine executivul în şah atunci când este necesar. Totuşi, din ce în ce mai mulţi în Berlin bănuiesc că instanţa este de partea acelor populişti şi eurosceptici care sunt fundamental opuşi proiectului de integrare europeană.

Iar această adevărată luptă pentru putere intervine exact într-un moment în care judecătorii poartă pe umeri o responsabilitate istorică. Dacă ei ar opri eforturile de salvare a monezii euro, nu numai că Germania şi Europa ar intra într-o recesiune profundă, dar este foarte posibil ca unitatea continentului să primească o lovitură de moarte. Iată motivul pentru care remarca, devenită celebră, a Angelei Merkel, "dacă euro cade, Europa cade" era de asemenea formulată ca un avertisment la adresa instanţei din Karlsruhe.

O nouă Constituţie?

Lupta pentru putere intră într-o nouă rundă săptămâna aceasta. Marţi, Curtea va lua în considerare cererile pentru o injoncţiune temporară asupra fondului european permanent de salvare, Mecanismul European de Stabilitate (MES), şi asupra pactului fiscal, menite să constrângă ţările semnatare la a practica o disciplină bugetară mai strictă.

În 2009, Curtea a ajuns la o decizie privind Tratatul de la Lisabona care a pus multă presiune pe umerii politicienilor. Mulţi au interpretat decizia în sensul că limitările Constituţiei germane trecuseră de data de expirare, şi că mai multă integrare nu s-ar putea face decât dacă germanii ar vota o nouă Constituţie. Oamenii lui Merkel, în orice caz, se pregătesc deja pentru posibilitatea ca instanţa din Karlsruhe să se opună transferului suplimentar de putere către Bruxelles.

Una dintre opţiuni în acest caz ar fi de a convoca o convenţie constituţională, care ar stabili apoi o bază juridică complet nouă pentru stat. Aceasta este o idee atrăgătoare, în teorie. În practică, însă, o astfel de convenţie ar seca energiile politicienilor pentru mai mulţi ani, în momentul exact în care moneda comună se împleticeşte. Deci nu este de mirare că unii membri-cheie ai coaliţiei au exclus acest scenariu. Citeşte mai mult...


Sursa:  REALITATEA.NET

Omul-cheie care îi leagă pe Victor Ponta şi magnatul George Soros


O publicaţie conservatoare din Statele Unite încearcă să stabilească rolul multi-miliardarului american de origine ungară, George Soros, în criza politică din România. Punctul de plecare: consilierul lui Victor Ponta, fostul general american Wesley Clark, este un om de bază în afacerile conduse de Soros.

Potrivit WorldNetDaily, Clark se află în conducerea unei companii finanţate de Soros şi lucrează alături de magnat şi în International Crisis Group (ICG), care a susţinut revoluţii în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. 

Soros, un susţinător-cheie al mişcării Occupy, are legături cu companii care doresc să exploateze aurul din România. Situaţia este însă puţin bizară: deşi Soros a investit în aşteptarea începerii exploatării, organizaţii non-profit finanţate de miliardar sprijină lupta împotriva începerii exploatării. 

Marţi, 10 iulie, oficialii europeni s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România, notează WND, citând-o pe purtătoarea de cuvânt a UE, Pia Ahrenkilde Hansen. "Suntem îngrijoraţi de viteza şi consecinţele deciziilor luate în România în ultimele săptămâni", a spus Hansen. 

Atunci când a acceptat să vorbească despre noul său consilier, Ponta a spus: "Este o mare şansă. Generalul Clark este un mare economist, implicat la cel mai înalt nivell în strategia economică, un om pe care fiecare şi l-ar dori şi o şansă pe care un premier nu ar trebui să o rateze niciodată. I-am promis că vom rezolva criza politică şi vom avea o justiţie independentă".

Clark apare în conducerea BNK Petroleum, o companie petrolieră cu sediul în California, cu birouri în Canada, Olanda şi Polonia, dar cu prezenţă în mult mai multe state ale lumii. În 2010, fondul de investiţii al lui Soros, Quantum Partners, a cumpărat 20% din BNK Petroleum. 

Clark se află şi în conducerea ICG, alături de Soros. ICG are strânse legături cu susţinerea revoltelor din Egipt, Tunisia, Algeria şi alte state din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. 

Fundaţia Soros, din România, a încercat timp îndelungat să influenţeze scena politică de la Bucureşti, notează WND. 

În mod bizar, chiar înainte ca Ponta să îl numească pe Clark consilier pe probleme de securitate şi strategie economică, Fundaţia Soros a condamnat public acţiunile premierului împotriva preşedintelui Băsescu. Ponta era acuzat de "tehnici de influenţare a justiţiei, în cazuri aflate în dezbatere sau chiar înainte de dictarea verdictului final"

Organizaţiile non-profit finanţate de Soros au sprijinit ONG-urile care luptă împotriva Gabriel Resources, compania canadiană interesată de exploatarea aurului şi argintului de la Roşia Montană.

Totuşi, Soros are o legătură cu acest proiect. În 2008, Newmont Mining, la care Soros are acţiuni, a cumpărat încă 1,5% din Gabriel Resources, pentru a ajunge la 19,9%. 

Însă, la un an după ce Soros a decis să nu mai aibă legături cu Newmont, miliardarul a trimis o scrisoare către CEO-ul companiei, cerându-i să nu susţintă proiectul minier din România.

Sursa: REALITATEA.NET


Construcție gigantică la 2.400 de metri sub Polul Sud


O construcţie gigantică îngropată la 2,4 kilometri sub Polul Sud va încerca să descifreze misterele Universului.
Misterul particulelor neutrino ar putea fi deslușit în curând datorită telescopului construit la 2.400 de metri sub gheața antarctică, la Polul Sud, relatează Reuters.
Oamenii de știință intenționează să îl folosească pentru a elucida originile Universului. Mega-detectorul poartă numele de IceCube și a fost construit într-o perioadă de 10 ani, costând aproximativ 280 de milioane de dolari. Aparatul poate observa particulele neutrino, emise de stelele care explodează și care se deplasează cu o viteză apropiată de cea a luminii.

Săptămâna trecută a fost anunțată posibila descoperire a bosonului Higgs, un element de bază al Universului, numit și particula lui Dumnezeu, iar reintrarea în atenția cercetătorilor a lui IceCube a fost iminentă. Bosonul HIGGS este particula despre care se spune că ar da masă întregii materii din Univers.

Cercetătorii vor urmări particulele pentru a descoperi unde își au originea, putând astfel să înțeleagă ce se petrece în spațiu, în special în zonele cu ”materie neagră”, adică zonele necunoscute din Univers.

Jenni Adams, un fizician de la University of Canterbury din Noua Zeelandă ce lucrează la IceCube a declarat că ”Aceste particule ne vor conduce spre locul din care se nasc”.


Sursa:  REALITATEA.NET 



Problema intervenţiei extraterestre în contextul actual al omenirii (V)


Atunci când vorbim despre necesitatea arestării membrilor „elitei” masonice trebuie totodată să avem în vedere faptul că aceştia nu numai că nu aşteaptă liniştiţi să fie arestaţi, ci ei chiar se străduiesc prin toate mijloacele să provoace haos, suferinţă, confuzie şi nenorocire în orice domeniu al vieţii umane. În acest fel, ei speră să profite de nivelul scăzut de vibraţie al conştiinţei majorităţii oamenilor, pentru a-şi menţine puterea şi influenţa prin semănarea minciunii, a dezinformării, a incertitudinii şi mai ales prin mijloace catastrofale. 
„Iluminaţii” doresc cu orice preţ declanşarea celui de Al Treilea Război Mondial, care în viziunea lor satanică ar trebui neapărat să fie nuclear. În dezastrul care s-ar crea atunci, aproape nimănui nu i-ar mai păsa de arestări, ori de ridicarea frecvenţei de vibraţie a conştiinţei. În astfel de situaţii primează instinctul de conservare şi asigurarea hranei pentru ziua următoare. Acelea ar fi condiţii propice pentru „elita” masonică astfel încât ea să preia puterea la nivel mondial şi să dirijeze apoi în aşa fel evenimentele, încât în final să apară ca fiind „salvatoarea” din marasmul şi suferinţa în care omenirea a intrat. În asemenea condiţii ar fi într-adevăr foarte greu pentru a se anihila forţa şi influenţa „Iluminaţilor” la nivel mondial.
Din fericire, planurile lor de război – cel puţin în ceea ce priveşte exploziile nucleare – nu se vor îndeplini şi acest lucru reprezintă acum aproape o certitudine. Aceasta este posibil datorită controlului şi monitorizării foarte atente de către civilizaţiile ET benefice a bazelor şi instalaţiilor nucleare de pe suprafaţa pământului, astfel încât niciun focos nuclear să nu explodeze şi nicio rachetă nucleră să nu poată fi lansată cu succes.
Cabala criminală „testează” mai multe puncte „fierbinţi” care ar putea constitui tot atâtea posibilităţi de amorsare a conflictului mondial. Între acestea, Iranul şi Siria constitue ţintele principale. Atacarea facilităţilor nucleare ale Iranului a rămas o posibilitate activă pentru „elita” satanică a masoneriei mondiale, care în acest caz acţionează mai ales prin intermediul Statelor Unite ale Americii, chiar dacă Iranul a admis o nouă comisie de verificare a Autorităţii Nucleare din partea ONU. 
Pe de altă parte, Israelul este o altă ţară care a devenit extrem de agitată şi nervoasă cu privire la înarmarea nucleară a Iranului. Israelul declară că singura modalitate acceptabilă prin care s-ar putea permite Iranului să-şi dezvolte industria nucleară ar fi aceea în care el închide toate uzinele de îmbogăţire a uraniului de pe teritoriul său şi recurge la combustibilul radioactiv din import. Marile puteri şi mai ales Israelul sunt îngrijorate de atitudinea Iranului, chiar dacă acesta participă la negocieri sau este de acord cu unele inspecţii ale facilităţilor sale nucleare, deoarece ele spun că acest lucru nu reprezintă deloc o garanţie a respectării angajamentelor pe care această ţară şi le-a asumat. Coreea de Nord a procedat la fel, negociind ani la rând cu Occidentul în legătură cu producerea armelor atomice şi în final tot le-a testat şi este preocupată în continuare să realizeze astfel de teste. Mai mult decât atât, recent (la sfârşitul lunii mai) ambasadorul SUA în Israel, Dan Shapiro, a afirmat că Pentagonul are un plan pentru intervenţia militară în Iran şi ar putea să facă uz de el, în cazul în care situaţia se înrăutăţeşte. El a spus că, preferabilă ar fi o soluţie diplomatică sau prin utilizarea diferitelor presiuni de ordin economic asupra Iranului, în loc de utilizarea forţei militare, însă America nu va ezita să facă uz de aceasta în cazul în care va fi nevoită. Planul despre care vorbeşte Shapiro s-ar putea foarte bine să fie de fapt planul SUA de invazie a 7 ţări (Irak, Siria, Liban, Libia, Somalia, Sudan şi Iran), pe care generalul Wesley Clark l-a dezvăluit într-un interviu din luna martie 2007 (http://vaccineliberationarmy.com). El a afirmat că prima parte a planului a fost pusă la punct după zece zile de la prăbuşirea Turnurilor Gemene din New-York (pe 11 septembrie 2001), dar mai apoi planul a fost extins astfel încât să cuprindă cucerirea şi altor naţiuni. Generalul Clark a spus că această invazie nu era deloc legată de organizaţia teroristă Al-Qaeda, ori de alte informaţii primite de la serviciile secrete, ci pur şi simplu pentru că armata SUA este atât de puternică, încât ea trebuie să-şi manifeste această forţă asupra altor naţiuni şi să le cucerească într-un interval de cinci ani, până în 2012.
Planul actual al Statelor Unite implică una dintre cele mai mari operaţiuni militare din timpurile moderne, care depăşeşte cu mult războaiele din Golf împotriva Irakului. Acest plan vizează în final Iranul şi în această idee Administraţia prezidenţială americană presează Senatul să ratifice Convenţia Naţiunilor Unite asupra Legii Mărilor, care a rămas nelegiferată din 1982. Astfel, regimul american actual spera să dobândească o nouă „armă” pentru a înfrânge Iranul, Rusia şi China. Ca răspuns la aceste acţiuni ale americanilor, Şeful Statului Major rusesc, Nikolai Makarov, a declarat că Rusia „îşi rezervă dreptul de a lovi fără avertisment sistemele de apărare antirachetă din Europa”. De altfel, comandamentul militar rus anticipează că SUA va ataca Iranul în această vară; ca urmare, Rusia şi-a deplasat deja o mare parte dintre trupe în Armenia, ţară care se învecinează cu republica islamică.
Posibilitatea unei intervenţii militare a forţelor occidentale reunite în Iran a fost discutată timp de luni de zile şi nu puţine au fost disensiunile chiar între opiniile aliaţilor. Israelul în mod special insistă asupra dreptului de a lovi militar Iranul atunci când şi dacă va considera necesar, atrăgând atenţia că nu va cere pentru aceasta permisiunea nimănui. Israelul se află astfel într-o alertă continuă şi insistă asupra unei intervenţii militare, dorind să forţeze şi intrarea SUA în acest conflict, mai ales pentru faptul că Iranul îi este un duşman declarat şi „tradiţional”. Unii se întreabă dacă nu va exista cumva o reiterare a „războiului de 6 zile” a Israelului, din 1967, prin care acesta a înfrânt usturător Arabia Saudită şi Egiptul, asigurându-şi Fâşia Gaza, Înălţimile Golan, controlul asupra Peninsulei Sinai şi partea de est a Ierusalimului. Pentru detalii în legătură cu această viziune a lucrurilor se poate consulta articolul excelent scris de Ray McGovern (http://www.opednews.com). 
Totuşi, surse din Ministerul Apărării din Rusia au declarat că generalii ruşi nu cred că Israelul este capabil să înfrângă Iranul şi tocmai de aceea ei spun că cel mai probabil statul evreu va fi ajutat de intrarea SUA în război. Pentru imaginea în fața restului lumii, aparenta şovăială şi incertitudine a aliaţilor (dacă să atace sau să nu atace Iranul) se datorează ideii că, dacă va fi agresat militar, Iranul va lovi în orice ţară pe care o va considera un potenţial duşman, lucru ce va rezulta într-un conflict regional major, iar de aici într-un conflict la nivel mondial. În realitate, acesta este chiar planul pe care „elita” se străduieşte din răsputeri să-l pună în aplicare foarte repede, dar intenţiile ei au eşuat până acum datorită vigilenței civilizaţiilor ET benefice, precum şi a unui număr de fiinţe umane benefic orientate, care deţin o anumită putere de decizie şi de influenţă pe planetă, mai ales la nivel militar.
O altă „ţintă”, chiar mai atractivă decât Iranul este în prezent Siria. Ea apare ca fiind prima vizată de planul „Iluminaţilor”, apoi Iranul, apoi alte naţiuni. Dacă aruncăm o privire la alte războaie regionale sau confruntări care au avut loc până acum, recunoaştem acelaşi model pe care SUA (în realitate „elita” care foloseşte această sărmană ţară pentru a-şi realiza ţelurile abominabile asupra omenirii) l-au urmat în dorinţa lor de dominare a întregii lumi. Programul nuclear al Iranului pare să fie pretextul războiului pe care SUA vor să-l declanşeze în această vară sau cel târziu după luna noiembrie a acestui an, în conformitate cu unele informaţii secrete care au „transpirat” în presa online. Până atunci, Siria cu problemele ei - pe care le trenează de mai bine de un an de zile - reprezintă în viziunea „Iluminaţilor” un focar ideal de amorsare a războiului regional şi apoi al celui mondial. Recentul masacru de la Houla, în care au fost omorâţi cel puţin 109 oameni – printre care femei şi copii - şi care a fost orchestrat aproape la vedere de comandourile CIA, demonstrează acest lucru cu prisosinţă. Aceea a fost o acţiune abominabilă, o provocare a „elitei” masonice care a sfidat opinia întregii lumi. Preşedintele Assad a fost cel găsit vinovat pentru acele crime odioase, când aproape fiecare sirian ştie că acest lucru nu este adevărat. De altfel, în una dintre rarele lui cuvântări de după începerea violențelor în Siria, preşedintele Bashar al-Assad a făcut pe 3 iunie, în faţa noului parlament al ţării, unele declaraţii elocvente despre implicarea intereselor străine în ţara sa: „Poporul sirian e inteligent. Un popor cu o civilizaţie atât de complexă precum a Siriei nu e un papagal şi nu va accepta comenzi din afara graniţelor. Poporul sirian e civilizat. Ei nu sunt”. El a mai adăugat: „Duşmanul e acum în interiorul ţării. Riscăm un război din afara graniţelor”, avertizând astfel la pericolele enorme ale declanşării unui astfel de război.
Dorinţa de a ataca Siria, sub pretextul instaurării democraţiei şi a libertăţii populaţiei este un subiect pe ordinea de zi a marilor puteri. Deşi iniţial SUA s-au pronunţat pentru soluţii diplomatice, după numai o zi se pare că au revenit, afirmând că cel mai probabil vor ataca Siria, trecând astfel peste autoritatea rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU.
Pe de altă parte, poziţia Rusiei şi a Chinei este în total dezacord cu cea a americanilor. Ceea ce se petrece în prezent în Siria este oarecum o copie la indigo a ceea ce s-a petrecut în 1999 în Kosovo, când SUA şi NATO au intervenit în fosta Iugoslavie fără să aibă un mandat de la Consiliul de Securitate al ONU. Cu alte cuvinte, ignorând cu aroganţă orice autoritate mondială - pentru că acesta este modul specific de acţiune al francmasoneriei mondiale -, SUA se pregăteşte să declanşeze un nou conflict armat, care de această dată poate să devină extrem de periculos. Ambasadorul Statelor Unite la ONU a declarat că, dacă Rusia şi China nu se hotărăsc să participe alături de ţările din Occident la sancţionarea dură a Siriei pentru nerespectarea „democraţiei” şi a atrocităţilor care se petrec în această ţară, atunci SUA şi aliaţii ei (NATO) îşi rezervă dreptul de a ataca militar Siria fără să mai ţină cont de decizia Consiliului de Securitate, adică aşa cum au făcut cu 13 ani în urmă în Kosovo. În realitate, informaţiile transmise pe internet ne arată faptul că până în prezent acest război (fie cu Siria, fie cu Iranul) ar fi trebuit să înceapă demult, însă repetatele tentative ale cabalei satanice de a declanşa explozii nucleare ori de a crea pretexte viabile pentru război au eşuat în mare parte datorită vigilenței şi tehnologiei ET foarte avansate, care nu a permis acest lucru.
O altă modalitate satanică de a crea premizele unui război mondial are legătură cu acţiunile de terorism nuclear, puse în scenă de maşinaţiile cabalei criminale. Astfel, ultimele informaţii ne arată că uzina foarte secretă de producţie de plutoniu de la Rokkasho Mura din Japonia este în plan să devină ţinta unui bombardament cu un focos nuclear de provenienţă rusească, ceea ce ar provoca radiaţii devastatoare şi o adevărată catastrofă pentru America de Nord. În prezent se ştie că marele cutremur de anul trecut din Japonia - urmat de tsunami-ul care a devastat țara - a fost provocat nu de un eveniment natural, ci de nişte explozii nucleare dirijate. Se pare că o serie întreagă de servicii secrete, printre care NSA, Royal Navy şi Biroul Agenţiei Navale din SUA plănuiesc repetarea acţiunii, în care America de Nord şi Nordul Europei vor avea teribil de suferit de pe urma contaminării radioactive, la un nivel foarte ridicat astfel încât să inducă repede îmbolnăvirea de cancer şi reducerea numărului populaţiei. Deja în nordul statului Indiana din America de Nord se înregistrează niveluri de radiaţie extrem de ridicate care, aparent, nu au nicio explicaţie. Detalii despre această situaţie pot fi aflate de aici:


Lupta pentru îndepărtarea „Iluminaţilor” capătă astfel accente teribile şi chiar dramatice, însă credinţa noastră neabătută este că felul în care se desfăşoară forţele şi evenimentele la nivel mondial şi la nivel cosmic atestă fără nicio îndoială victoria totală şi definitivă a omenirii împotriva cabalei masonice.
Pentru a realiza aceasta este imperios necesară îndepărtarea „elitei” şi revelarea adevărului către întreaga populaţie a lumii. Dovezile în ceea ce priveşte existenţa „elitei” masonice criminale şi a acţiunilor ei abominabile au fost strânse cu grijă şi o parte dintre ele au fost prezentate de mai multe persoane prin diferite canale de informare în mediul virtual. S-a intentat astfel un proces împotriva „Iluminaţilor” şi în cele din urmă acesta a apărut online, fiind susţinut la Curtea Districtului de Sud a Statului New-York. David Wilcock, la care ne-am referit în unul dintre episoadele anterioare, s-a interesat în mod deosebit despre acest subiect şi despre acest proces, acţionând cu multă tenacitate şi cu mult curaj. În mod neaşteptat, el a fost contactat chiar de unul dintre personajele-cheie ale declanşării acestor procese, Neil Keenan, care i-a furnizat toate dovezile necesare, incluzând anumite fotografii tulburătoare. Wilcock a prezentat concluziile sale finale la adresa www.divinecosmos.com, în secţiunea intitulată Financial Tyranny (Tirania financiară), însă acest site a fost încă de la început suspendat indefinit şi nimeni nu doreşte să ofere informaţii cu privire la motivul pentru care s-a recurs la o astfel de discriminare.
Intrând în acest cerc foarte strâns al informaţiilor la vârf, care sunt foarte sensibile şi importante, Wilcock a fost pus în contact cu anumite surse din interior, care i-au furnizat pe parcursul ultimului an informaţii extrem de importante cu privire la ceea ce se întâmplă acum în lume la nivelul „elitei”, precum şi despre arestările care vor începe în cel mai scurt timp. Informaţiile pe care Wilcock le-a împărtăşit în mare parte în mediul online arată cât de amplu şi minuţios este planul conceput în legătură cu aceste arestări, dar în acelaşi timp cât de dificil este el de făptuit astfel încât totul să se desfăşoare fără probleme.
La puţin timp după ce David Wilcock a publicat concluziile investigaţiei sale, oferind primele interviuri în acest sens, un alt insider (persoană din interior, adică o persoană care lucrează în chiar structurile secrete - de obicei militare şi guvernamentale -, având acces direct la anumite informaţii de cea mai mare importanţă cu privire la planurile care sunt realizate) a apărut în mediul de informare virtual şi chiar a început să dea interviuri (prin telefon). Din motive lesne de înţeles, identitatea reală a acestui insider trebuie să rămână ascunsă deocamdată; el se prezintă însă cu numele Drake, face parte din categoria „băieţilor buni” de la Pentagon şi are sarcina să informeze şi să pregătească lumea pentru ceea ce aceasta are de făcut în perioada următoare, după ce se vor declanşa operaţiunile de arestare şi de modificare a sistemului financiar şi economic mondial. Pentru securitatea acestor operaţiuni şi pentru buna lor desfăşurare este necesar ca aceşti insiders să ofere cât mai puţine informaţii, care totuşi să fie suficiente pentru a permite oamenilor să-şi formeze o idee corectă despre ce se întâmplă în prezent în lume. Acesta este de altfel cel mai sensibil punct dintre toate, întrucât alianţa care formează gruparea benefică din structurile militare şi guvernamentale (mai ales din cadrul Statelor Unite ale Americii) este foarte atentă la reacţia publică ce va apare imediat după declanşarea evenimentelor. Ceea ce se ştie însă în mod sigur este faptul că procesele intentate de Keith Scott şi Neil Keenan împotriva „elitei” masonice mondiale reprezintă o parte importantă a acestui plan. Scopul facţiunii benefice este de a înapoia oamenilor bogăţia lumii, care a fost furată de către „elita” criminală a francmasoneriei, precum şi de a netezi drumul pentru dezvăluirea noilor tehnologii revoluţionare şi implementarea lor în viaţa de zi cu zi. Aceste obiective sunt corelate de asemenea cu atenta monitorizare a arsenalului nuclear de către extratereştrii benefici, care şi-au oferit ajutorul în acest sens. Realizarea cu succes a acestor obiective ar transforma radical biosfera planetei noastre şi ar marca pătrunderea într-o aşa-zisă Eră de Aur a omenirii.
Drake pare să se fi descurcat foarte bine în acest sens, chiar dacă – aşa cum era de aşteptat – au intervenit destul de repede felurite „replici” şi acuze la adresa lui. Însă bunul simţ al celor afirmate de el, precum şi gradul lor de actualitate se impune de la sine, spulberând „criticile” şi „persuasiunile” care au apărut între timp. Aceste „critici” se bazează – cum altfel? – pe faptul că arestările anunţate nu s-au petrecut încă. Aşa după cum am arătat, nimeni nu poate cunoaşte cu precizie când anume se vor petrece ele.
Statutul de insider al lui Drake vorbeşte de la sine. Drake face parte din structurile militare secrete şi a lucrat în domeniul nuclear, la proiecte cu un foarte înalt nivel de securitate, ceea ce îl face de mare încredere în rândurile armatei. De asemenea, el a luat parte la războiul din Vietnam, a fost combatant activ şi chiar a fost rănit în acel război. A intrat în sectorul Informaţiilor la începutul anilor ’90 şi de atunci a avansat în funcţie până la un nivel foarte înalt. Sursele sale sunt anumite persoane din poziţii guvernamentale-cheie, precum şi o parte din vechea reţea de spionaj folosită în timpul Războiului Rece. De asemenea, el se află în legătură şi cu o serie de canale importante de informaţie care oferă date militare, politice şi civile. Ceea ce el a împărtăşit în mediul online în ultimele luni, mai ales în ceea ce priveşte arestările „Iluminaţilor”, care vor avea loc foarte curând, au reprezentat informaţii la cel mai înalt nivel care au fost verificate cu mare atenţie. În astfel de cazuri, partea dificilă este aceea că afirmaţiile trebuie demonstrate, dar în acelaşi timp sursa care le-a oferit trebuie să rămână anonimă. Din fericire, Drake pare să ştie cum să facă acest lucru destul de bine, întrucât informaţiile oferite de el s-au verificat încrucişat cu informaţiile primite de la alte surse în mod independent.
Reacţiile declanşate de dezvăluirile lui Drake nu sunt greu de imaginat. Principalele canale de ştiri din mass-media au categorisit aceste informaţii în fel şi chip, mai puţin ca fiind adevărate. După sistemul arhicunoscut de manipulare a opiniei publice şi de ridiculizare a celor care sunt ca nişte ghimpi în coastă pentru „elita” criminală, care conduce aceste trusturi mass-media, Drake a fost şi el denigrat în toate felurile. Principala acuză a fost aceea că el încearcă să creeze probleme sociale prin jocul imaginaţiei sale şi prin intermediul postărilor pe internet. În partea a IV-a a acestei serii de articole s-a arătat că toate canalele media naţionale sunt controlate de cabala criminală a masoneriei şi, prin urmare, informaţiile oferite lumii întregi prin intermediul lor sunt şi ele contrafăcute, astfel încât să servească interesele stăpânilor lor. Drake ştie personal cum funcţionează aceste lucruri, doarece el însuşi a fost implicat în câteva dintre aşa-numitele „incidente internaţionale”, care au fost prezentate complet altfel decât s-au petrecut în realitate.
Informaţiile pe care el a început să le prezinte în ultimele luni cu privire la arestările care vor avea loc fac parte dintr-un plan complex, de care el a luat cunoştinţă în urmă cu mai mulţi ani şi din care a fost invitat să facă parte. Acest plan a fost conceput în urmă cu mai bine de 30 de ani (mai precis, încă din anul 1979) de anumite persoane din structurile de vârf militare şi administrative, care ştiau încă de atunci direcţia în care se îndreaptă omenirea şi care tocmai de aceea au luat hotărârea să prevină această decădere care ar putea duce chiar la anihilarea ei şi a civilizaţiei de pe suprafaţa pământului. Ideea principală a planului este aceea de a oferi fiinţei umane libertatea care i-a fost răpită tot mai mult în ultimele sute de ani. 
La întrebarea: Cine este Drake şi ce autoritate are el pentru a-şi permite să facă astfel de afirmaţii şi dezvăluiri? se poate răspunde prin câteva puncte de bun simţ: este un drept constituţional pentru fiecare persoană să contribuie la îndepărtarea unei conduceri represive, mai ales dacă aceasta este guvernamentală; mai apoi, este o problemă de moralitate, care ar trebui să ne motiveze pe fiecare dintre noi să luăm atitudine faţă de furtul calificat pe care îl fac „Iluminaţii”, jefuind naţiunile lumii; în plus, astfel de acţiuni nu au un caracter personal şi egoist, deci ele sunt altruiste; dezvăluirile de acest gen contribuie la edificarea viitorului de aur al omenirii. Având în vedere aceste aspecte, informaţiile lui Drake despre arestările „elitei” masonice şi despre celelalte elemente pot fi văzute în lumina unei orientări juste, prin care se doreşte cu adevărat binele omenirii.
În legătură cu arestările, Drake a spus că va oferi informaţii prin anumite canale media cu 24 de ore înainte de începerea acestei acţiuni de amploare. Întreaga operaţiune a fost denumită: Operation Green Light (Operaţiunea Lumina Verde). Arestările vor însemna de asemenea un efort coordonat cu multe alte ţări de pe suprafaţa planetei, precum şi cu membrii civilizaţiilor extraterestre benefice, cu care „alianţa adevărului” - adică gruparea celor buni din structurile militare şi guvernamentale – conlucrează îndeaproape, în vederea desfăşurării cât mai exacte a acţiunii. În această conlucrare, ET benefici au distrus bazele reptiliene din subteran şi de pe fundul oaceanelor, contribuind astfel într-un mod important la planul de eliberare a fiinţelor umane de sub tirania fricii şi a controlului opresiv, impus de reptilieni şi de acoliţii acestora, care sunt „Iluminaţii”. Desigur, ne-am putea întreba de ce nu au acţionat aceşti ET benefici până acum, adică de ce nu au distrus ei acele baze mai devreme. Astfel de operaţiuni nu se fac însă la întâmplare, întrucât există o „directivă” cosmică, prin care se interzice intervenţia în treburile unei alte civilizaţii din planul 3D (fizic), deoarece în felul acesta s-ar viola liberul ei arbitru. Totuşi, această directivă fundamentală a fost modificată în ultima perioadă, astfel încât să nu se mai permită distrugerea unei civilizaţii întregi (prin declanşarea unui război nuclear) din cauza atitudinii inconştiente a unui mic grup de fiinţe orientate malefic, aşa cum s-a petrecut de mai multe ori în alte părţi ale galaxiei şi chiar în interiorul propriului nostru sistem solar.
Modificarea directivei (care în cartea lui Sal Rachele: Transformări planetare 2012 – 2030este numită „dispensa divină”) a avut loc în anul 1950, deci destul de repede după intrarea omenirii în „era atomică” şi a posibilităţii distrugerii nucleare. Într-o primă fază, civilizaţiile ET benefice au intervenit mai ales în direcţia prevenirii declanşării unui război atomic, deoarece acesta ar fi putut anihila cu uşurinţă toate cuceririle, eforturile şi evoluţia civilizaţiei umane de până atunci. Modul lor de operare poate să pară de multe ori „magic” pentru fiinţele umane care nu au acces la un nivel foarte avansat de tehnologie: sistemele de declanşare nu funcţionează, cele de alimentare cu energie par dintr-o dată că „au murit”, butonul „Fire” nu merge, ori focoasele nucleare devin brusc inactive. În septembrie 2010, renumitul cercetător şi ufolog Robert Hastings a ţinut o conferinţă în care a vorbit numai despre acest subiect, prezentând de asemenea înregistrări video ale acestui tip de evenimente. În principal, el s-a referit la faptul că deasupra silozurilor cu rachete nucleare balistice adeseori apar OZN-uri (indiferent de ţara în care se află silozurile de rachete nucleare, deci se exclude varianta că ar exista un „duşman” care vrea răul celorlalţi), iar după apariţia OZN-ului rachetele respective nu mai funcţionează. Alte elemente pot fi aflate de aici: http://www.ufodigest.com. Hastings aduce în plus numeroase mărturii ale soldaţilor şi personalului din astfel de baze militare de înaltă securitate, care au fost martori la acele evenimente. 
Toate acestea s-au petrecut de fiecare dată atunci când omenirea s-a aflat la un pas de declanşarea unui devastator război atomic, ori a unor accidente nucleare teribile. Acţiunile OZN-urilor sfidează orice logică, dar ceea ce este important e că focoasele nucleare nu au explodat. Chiar şi Apollo 13 a suferit un „tratament” similar, de anihilare a intenţiilor distructive pe care le avea, deoarece modulul respectiv purta un focos nuclear ce urma să fie detonat pe Lună, pentru a se urmări cum se comportă satelitul din punct de vedere seismic. Luna este însă foarte locuită, în ciuda „publicităţii” care i se face, de corp cosmic rece, gol şi părăsit. Deoarece atmosfera ei este foarte rarefiată, particulele încărcate radioactiv - ce ar rezulta în urma unei explozii atomice - nu ar întâmpina aproape nicio rezistentă la împrăştiere, aşa cum se petrece în atmosfera Pământului. Acest lucru ar produce mari probleme pentru activitatea civilizaţiilor extraterestre, care este foarte intensă pe partea întunecată a Lunii, adică acolo unde decolează şi aselenizează fără încetare sute şi chiar mii de nave ET (OZN-uri). De altfel, dovezi elocvente despre prezenţa extraterestră pe Lună sunt reunite într-un documentar de excepţie, intitulat Celestial, regizat de Jose Escamilla, care va apare în luna iulie 2012 şi în care pentru prima dată sunt prezentate fotografii color ale Lunii, fotografii ale unor structuri artificiale ridicate pe Lună, a ceea ce ar putea fi asimilat cu vegetaţie lunară, ori dovezi ale prezenţei unei atmosfere lunare. Trailer-ul acestui documentar poate fi urmărit aici: 
Într-unul dintre interviurile sale, David Wilcock afirmă că cele două mari superputeri ale lumii (SUA şi URSS) au încheiat Războiul Rece atunci când au constatat că rachetele lor balistice intercontinentale deveniseră inactive, fiind anihilate de-a lungul anilor de către OZN-urile extraterestre. Imediat după încheierea Războiului Rece, în 1990 s-a descoperit apariţia unei gigantice mandala a lui Sri Yantra pe fundul unui lac secat din America. Acest fenomen excepţional şi cu totul inexplicabil pentru mintea omului de rând, dar care are profunde semnificaţii şi conotaţii pentru cei care sunt iniţiaţi, poate fi studiat în filmul de mai jos, unde vor putea fi văzute de asemenea şi câteva fotografii ale locului şi ale mandalei respective.  
În ultimii 20-30 de ani lucrurile au degenerat însă foarte mult, ajungând în pragul colapsului actual. „Iluminaţii” fac în realitate jocul reptilienilor, plănuind o invazie ET a acestora şi un război nuclear. În aceste condiţii, directiva a fost aplicată direct şi dur, eliminându-se prin atacuri succesive toate bazele reptiliene şi distrugându-se de asemenea un mare număr de nave şi baze cosmice care le aparţineau acestora. După cum se ştie, acţiunile de acest gen au început încă din luna august 2011.
Pe de altă parte, bazele respective nu erau numai reptiliene, ci şi umane; în ele existau de asemenea şi fiinţe hibride, care deşi erau umanoide, aveau totuşi puternice caracteristici reptiliene în informaţia ADN-ului lor. Armata SUA a avut iniţial o colaborare cu reptilienii, însă mai apoi şi-a dat seama că aceştia nu respectau deloc înţelegerile iniţiale. Din nefericire, tehnologia reptilienilor era cu mult mai evoluată decât cea terestră, astfel încât problema devenise spinoasă. În acea fază au intervenit civilizaţiile extraterestre, anihilând fizic toate aceste baze reptiliene şi eliminând astfel nişte focare foarte periculoase şi nocive de influenţare psihică a maselor de oameni, precum şi de susţinere logistică şi cu personal a unor acţiuni profund malefice, îndreptate împotriva omenirii.
De asemenea, Drake a oferit informaţii preţioase care confirmă o dată în plus situaţia financiară dezastruoasă a economiei Europei şi a Statelor Unite ale Americii. El spune că SUA sunt o naţiune creditoare, care în realitate este falită, însă acest lucru este ascuns cu bună ştiinţă oamenilor de rând. Banii din SUA nu au acoperire, pentru că ei sunt „virtuali”: se schimbă pur şi simplu nişte biţi în informaţia de pe servere şi mai apoi apar bani în diferite conturi. 
Situaţia băncii centrale a Statelor Unite e chiar mai rea decât cea din Europa. Drake spune că modificarea sistemului financiar este în curs de desfăşurare şi chiar au existat anumite speculaţii că Rusia (care face parte din rândul ţărilor afiliate în BRICS) a avut în mod neaşteptat bursa închisă mai mult timp pentru că dorea trecerea la noul sistem financiar mondial. El precizează însă că oprirea bursei s-a petrecut deoarece marele bancher George Soros a declanşat un atac organizat asupra rublei ruseşti, pentru a o slăbi şi chiar pentru a o distruge; din acest motiv, Soros are în prezent mandat de arestare în Rusia. Atacul lui Soros asupra rublei ruseşti nu a fost însă încununat de acelaşi succes, pe care bancherul l-a avut atunci când a speculat cursul de schimb al lirei sterline, ceea ce i-a adus în mai puţin de 24 de ore câştiguri de peste un miliard de dolari. 
Drake a precizat că pregătirile în sensul modificării sistemului financiar mondial se află în faza terminală. El a spus de asemenea că forţa „elitei” criminale a slăbit foarte mult, pe de o parte datorită eliminării de pe scenă a influenţei malefice a reptilienilor din bazele lor, iar pe de altă parte datorită climatului financiar actual, care a făcut ca „Iluminaţii” să piardă foarte mulţi bani. Astfel, ei au căzut chiar în groapa pe care au săpat-o pentru alţii, căci banii de pe burse nu sunt „materiali”, ci virtuali, astfel încât e foarte uşor să faci să dispară ceva care deja nu există. Când sume enorme se „volatilizează” pur şi simplu, nimeni nu ştie precis ce s-a petrecut cu ele, deoarece în realitate aceste sume nu au acoperire, ele nu sunt reprezentate, de pildă, de un metal rar, cum ar fi aurul; cu alte cuvinte, ele nu sunt „tangibile”. 
Aparent, oricine poate să facă orice cu banii „virtuali”. Iată că acum aceste probleme încep să atingă chiar şi pe cei care le-au orchestrat din umbră de foarte mult timp, dându-le senzaţia că „le fuge pământul de sub picioare”. De pildă, de curând a avut loc la Chicago un mare summit al NATO, la care iniţial şi-au anunţat participarea şi membrii întunecatului grup Bildergerg, format numai din „Iluminaţi” şi membri de seamă ai „elitei” masonice. Ulterior, datorită agitaţiei extraordinare care a cuprins în ultimul timp lumea financiară şi datorită activităţii secrete din „subteran”, legată de iminența arestărilor anunţate, grupul Bilderberg a anunţat că nu mai participă la summit-ul respectiv. Până acum ceva vreme, membrii săi se simţeau imuni și atotputernici, însă acum situaţia pare că s-a modificat foarte mult. Drake explică problema asemănând-o cu o stradă care are două sensuri: o combinaţie care la început pare a fi cât se poate de rea şi dezastruoasă pentru omenire (cum era considerată reunirea membrilor NATO, a unor reprezentanţi din Guvernul SUA şi a grupului Bilderberg), poate să se transforme într-un mare avantaj pentru cei buni. Astfel, membrii grupului Bilderberg au realizat că, pentru a intra în clădirea summit-ului, ei ar fi trebuit să iasă din maşină şi, pentru că acela era un eveniment expus atenţiei publice şi a presei, fotografierea lor putea fi lesne realizată şi apoi ei puteau fi arestaţi. Pericolul era prea mare, astfel încât au mutat întâlnirea lor anuală într-o obscură suburbie a Washingtonului. Drake afirmă însă faptul că nu cunoaşterea acestor persoane e o problemă, deoarece ele deja sunt luate de mult timp în vizor, ci mai ales momentul de timp când aceste arestări vor trebui făcute, într-un mod sincronizat. Ca o dovadă a fricii care i-a cuprins pe membrii grupului Bilderberg, recenta lor întâlnire a fost atât de securizată, încât se pare că însuşi vestitul Secret Service american ar fi fost implicat în asigurarea măsurilor de pază.
Drake certifică de asemenea o serie de acţiuni abominabile de distrugere şi îmbolnăvire a populaţiei, la comanda „elitei” criminale, cum ar fi aşa-numitele chemtrails, adică substanţe chimice otrăvitoare împrăştiate în aer din avioane, dezvăluind că acestea sunt de fapt nişte „cocktail”-uri realizate din 128 de chimicale. El deconspiră de asemenea planul „Iluminaţilor” de a distruge orice posibilitate de a realiza producţii sănătoase de plante şi cereale, prin confiscarea pământurilor, a utilajelor şi a seminţelor bune, pe care fermierii le aveau de generaţii, pentru a fi înlocuite cu seminţe modificate genetic şi pentru a obţine astfel produse alimentare ce duc iremediabil la îmbolnăvirea şi chiar la moartea consumatorului. Totuşi, Drake afirmă că în viitorul apropiat producţia SUA se va orienta mai ales pe activitatea fermieră şi agricolă, revenindu-se astfel la starea naturală şi pură a alimentaţiei oamenilor. 
Odată cu începerea arestărilor, Drake spune că cei răi vor încerca să distrugă mai ales uzinele electrice şi alte centre de furnizare a energiei, precum şi podurile şi şoselele principale, pentru a limita astfel posibilitatea oamenilor de a comunica între ei, ori de a se deplasa. Din această cauză, Drake sugerează ca populaţia să fie cât mai vigilentă şi, pe cât posibil, să aibă în dotare sisteme walkie-talkie, care să permită totuşi o comunicare de la distanţă. El a dat un exemplu din trecut, când guvernul american a vrut să confişte utilajele fermierilor dintr-o localitate, sub pretextul că ele erau primitive şi necorespunzătoare cu „normele” impuse, dar atunci s-au adunat cam 150 de persoane care s-au opus şi astfel acţiunea abuzivă nu a mai avut loc. Drake a oferit acest exemplu atunci când a încurajat fermierii de produse organice, deoarece a spus ca „elita” masonică va dori să le distrugă fermele şi atunci ei trebuie să fie pregătiţi, să se mobilizeze şi să ceară ajutor la nevoie.
Planul de modificare a sistemului financiar şi de efectuare a arestărilor este astfel conceput încât populaţia să nu sufere. Există de asemenea înţelegeri şi notificări, care vor conferitemporar putere unor părţi civile (timp de aproximativ 120 de zile), pentru a face faţă cu succes la noua realitate. În cazul arestărilor, vor fi multe situaţii delicate; unele nume vor surprinde, altele vor fi evidente. Mulţi bancheri vor rămâne fără slujbe. Pentru fiecare dintre aceştia, pedeapsa va fi o combinaţie între ce anume au făcut, cât vor să repare din răul adus până acum şi noua cale spre care se îndreaptă omenirea. Aşa după cum s-a menţionat, organizaţiile cetăţeneşti vor fi informate cu 24 de ore înainte de aceste evenimente extraordinare.
Unul dintre cele mai importante aspecte care se vor rezolva este acela că lumea se va elibera de controlul financiar sub care a trăit până acum ca sub un jug. Conturile comune realizate de Federal Reserve Bank a Americii, precum şi de Banca Centrală Europeană includ porţiuni din conturi publice, care au fost ascunse sau pur şi simplu au fost furate. Aceste fonduri cumulate în timp au devenit imense, însă nicio instituţie nu a avut dreptul să le folosească vreodată. Acum băncile trebuie să plătească aceste sume colosale de bani care au fost furate, dar plata se va cere în aur, ceea ce se traduce în zeci de mii de tone de aur. Nicio bancă nu deţine această cantitate de aur, prin urmare datoria nu va putea fi plătită şi astfel băncile vor intra în faliment. Cu alte cuvinte sistemul bancar central, care este deţinut de „elita” masonică, va fi închis în curând. 
Aceste colosale fonduri sunt în prezent păzite şi protejate cu vigilență de extratereştrii benefici şi de anumite fiinţe celeste superioare, astfel încât răutatea şi acţiunea satanică a „Iluminaţilor” să nu le distrugă. Prin ele însele, conturile respective reprezintă o dovadă a acţiunii malefice de până acum a cabalei criminale şi în acelaşi timp ele sunt şi sursa eliminării „elitei” masonice de pe scena financiară şi economică a lumii. Există deja planuri precise şi înţelegeri referitoare la aceste conturi imense, care să ajute infrastructura, piaţa muncii şi alte domenii vitale ale omenirii. Practic vorbind, aceste fonduri vor reprezenta veritabile sisteme de amorsare a economiei mondiale în viitorul apropiat, deoarece valoarea lor imensă este suficientă pentru a permite trecerea la un nou sistem financiar la nivel mondial.
Într-o primă fază, după ce vor fi făcute primele anunţuri despre arestări, se va crea probabil o mare agitaţie. Lumea nu trebuie însă să intre în panică, pentru că ceea ce se va petrece va fi de fapt o acţiune de amploare, de distrugere a unei mafii care a infestat de foarte mulţi ani întreaga lume. Există suficiente rezerve de hrană pentru cazuri majore de haos şi ele vor fi folosite corespunzător, deoarece nu se doreşte ca populaţia să sufere de pe urma acestor acţiuni. Totuşi, va fi aproape imposibil să se evite uriaşul val de panică şi dezechilibru, care va cuprinde minţile şi sentimentele populației în urma anunţurilor care vor fi făcute şi a demarării acţiunii de arestare. Tocmai de aceea, în SUA se fac deja pregătiri pentru instaurarea temporară a Legii Marţiale. Problema e că oamenilor le este frică de faptul că aceste arestări vor conduce exact la Legea Marţială şi de aici la instaurarea Noii Ordini Mondiale, însă diferenţa va fi aceea că cei care într-un astfel de caz ar fi vânat puterea, sunt acum ei înşişi vânaţi. Mai mult decât atât, nu va exista o preluare samavolnică a ceea ce a furat „elita” masonică, adică nu va fi pur şi simplu o „naţionalizare” a banilor şi a bunurilor acesteia, ci totul va avea loc în mod legal, transparent şi mai ales constituţional. În felul acesta oamenii vor putea vedea că operaţiunea respectivă este benefică şi vor prinde astfel încredere, înţelegând sensul în care se transformă viaţa lor. Cu alte cuvinte, se va acţiona la rădăcina copacului, nu la crengile lui, deoarece este necesar să se modifice întregul sistem, atât de acţiune, cât şi de gândire. Finanţele, comerţul, industria, societatea, totul se va transforma din temelii şi va avea un alt sens şi o altă energie.
Drake a afirmat că eforturile depuse în acest plan de amploare au costat până acum viaţa a 14 oameni; el spune că chiar şi lui îi este puţin teamă de trupele speciale, deoarece cunoaşte foarte bine modul în care pot acţiona siniştrii lunetişti (snipers). El vrea însă ca lumea să afle adevărul şi să pregătească aceste acţiuni astfel încât să se realizeze o tranziţie cât mai uşoară şi fără incidente violente. 
Pentru a acţiona, armata aşteaptă cadrul legal definitiv şi mai ales ea aşteaptă ca informaţia să se propage cât mai mult, pentru a se micşora astfel posibilele incidente dintre militari şi civili după instaurarea Legii Marţiale. Este necesar ca oamenii să înţeleagă faptul că armata nu va veni după ei, ci că militarii au sarcina de a controla eficient procesul de tranziţie la o nouă stare de lucruri a societăţii. Aceasta va implica o anumită perioadă, care se poate extinde chiar la o săptămână sau două. În legătură cu acest lucru, Drake se întrebă dacă civilii vor fi capabili să reziste câteva zile fără îngheţată, acadelele sau produsele cu care erau obişnuiţi, accentuând ca toată lumea va trebui să-şi modifice radical sistemul de gândire şi concepţia despre viaţă.
Scepticii ar putea spune: Iată, suntem deja în luna iunie şi nici vorbă de arestări în masă, chiar dacă ele au fost anunţate, în principiu, pentru sfârşitul lunii mai. Drake afirmă că acea estimare i-a fost oferită chiar de cei din armată şi că în această privinţă el nu a făcut decât să aducă la cunoştinţă informaţia respectivă. A adăugat, însă, că sunt foarte multe aspecte legale care trebuie să fie foarte bine puse la punct, pentru ca noul sistem şi acţiunea de arestare să se desfăşoare conform planului. Situaţia actuală la nivel mondial nu se desfăşoară după regulile unui joc mecanic, ci ea este încă foarte sensibilă la numeroase influenţe ce o pot orienta într-o direcţie sau alta. Prin urmare, este necesar să judecăm cu maturitate aceste aspecte, să avem răbdare şi totală încredere în realizarea cu succes a planului de eliminare definitivă a „elitei”  masonice, căci timpurile sunt aproape, iar posibilităţile ce ni se oferă sunt minunate.

Prof.yoga Dan Bozaru

Preluare de pe yogaesoteric
13 iunie 2012

Pentru conformitate (C.M.)