miercuri, 11 septembrie 2013

Studiu realizat in Marea Britanie si in SUA: “adeptii teoriilor conspirationiste” au dreptate, in timp ce “nataraii din Guvernele lumii” sunt ostili adevarului si viciati din punct de vedere etic si moral

Metoda de bază care a fost aplicată peste tot în lume de către guverne, publicaţii media etc. pentru a ascunde adevărul, atunci când acesta ameninţa să iasă la suprafaţă, este descrisă admirabil şi foarte sintetic de Mahatma Gandhi, care a luptat cu perseverență împotriva ei până la obţinerea independenţei Indiei: 


„Mai întâi te ignoră cu desăvârşire; apoi te ridiculizează; apoi încep lupta împotriva ta, iar apoi tu câştigi.”

În prezent, se pare că omenirea se află în perioada de tranziţie chiar înainte de ultima etapă, cea a victoriei finale. Statisticile sunt oarecum surprinzătoare – într-un sens bun! – şi ele arată faptul că tot mai mulţi oameni au început să se „trezească” din somnul conştiinţei, tot mai mulţi dintre ei au început să-şi ceară drepturile şi mai ales să ştie că lucrurile nu sunt deloc ceea ce prezintă mass-media şi guvernanţii corupți. 

Există şi o anumită categorie de oameni care opune o rezistenţă înverşunată în fața progresului si evoluției omenirii. Furia, mânia şi frica instinctivă pe care acei oameni o resimt se datorează faptului că „realitatea” în care ei par să fi „investit” foarte mult este ameninţată de ceva nou, superior. Pentru astfel de persoane, orice argument este de obicei respins sau inutil. Poate că frica lor atavică, pe care nu doresc să o arate in realitate, se datorează faptului că adevărul amenință să „lovească” destul de aproape eşafodajul ideilor pe care ei s-au bazat toată viaţa, amenințând să-l dărâme; or, pentru ei acest lucru este greu de admis şi de acceptat.

Pentru alţii, însă, rezistenţa în faţa unei noi paradigme a vieţii şi a progresului umanităţii se traduce în termeni de manifestare a ego-ului, a orgoliului. Aici, ca şi în cazul anterior, este valabil proverbul cunoscut din înţelepciunea populara: „În cele din urmă, fiecare pasăre pe limba ei piere.”
Studiul social şi psihologic realizat de un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi din SUA este pe cale să zguduie serios concepţia actuală despre „teoriile conspiraţioniste” şi despre cei care „le susţin”, deoarece a demonstrat că de fapt exact aceste persoane sunt cele „sănătoase şi echilibrate”, pe când guvernanţii şi toţi ceilalţi din sfera puterii - care îşi asumă cu emfază prerogativele de „atoateştiutori” în ceea ce priveşte situaţia actuală a omenirii şi a metodelor de rezolvare a ei – sunt în realitate cei bolnavi, induşi în eroare şi afectaţi de o judecată stranie, de vicii şi de corupţie etică şi morală.

Din nefericire, pentru cea mai mare parte din poporul american, care încă preferă să creadă cu o prostie crasă în „versiunea oficială” a evenimentelor ce îi este prezentată, „trezirea” pare a nu fi prea aproape. Există prin urmare o probabilitate semnificativă ca cei mai mulți dintre americani să adopte în continuare o atitudine ostilă transformării şi aceasta nu le va provoca decât decăderea şi în cele din urmă sclavia totală şi chiar pieirea. 

Rezultatul studiului sociologic şi psihologic este stupefiant: cei care cred în aşa-zisele „teorii conspiraţioniste” sunt în prezent de două ori mai numeroşi decât cei care acceptă „propaganda guvernamentală”.

Situaţia cea mai gravă pare a fi în America. O trezire în masă a populaţiei acestei ţări ar salva poporul de la o suferinţă groaznică. De pildă, cel mai recent studiu de această natură (socială şi psihologică) a fost publicat de curând de Michael J.Wood şi Karen M. Douglas de la Universitatea Kent din Marea Britanie. Intitulat: „Care este adevărul despre prăbuşirea Clădirii 7 din New-York?”, studiul arată că în prezent, printre cei care comentează un nou articol, cei care postează comentarii „conspirationiste” sunt aproape de două ori mai mulţi decât cei care postează comentarii convenţionale: „Din cele 2174 de comentarii care au fost postate, 1459 erau codate ca fiind „conspiraţioniste”, în timp ce doar 715 se încadrau în categoria „convenţionalului” afirmă autorii studiului. Cu alte cuvinte, printre cei care comentează în legătură cu noile articole apărute, cei care nu au încredere în versiunea guvernamentală despre evenimentele din 11 septembrie 2001 sau despre asasinarea preşedintelui J.F. Kennedy depăşesc cu o rată mai mare de 2 la 1 pe cei care cred în ceea ce li s-a spus prin canalele mass-media. Aceste „voci” sunt acum mult mai multe şi mult mai raţionale decât aşa-zişii „anti-conspiraționiști”, care îşi arogă din prostie aerul de gândire superioară şi atoateştiutoare. Realitatea tinde însă să devină foarte crudă pentru ei...


Sursa: 
http://www.edituradaksha.ro

Reconsiderati-va opinia fata de evenimentele din 11 septembrie, 2001: Evidentele ar putea sa va surprinda!


 

La 12 ani după tragicul eveniment ce a avut loc la New-York, în data de 11 septembrie 2001, dovezile, datele, informaţiile şi studiile efectuate de către cercetători independenţi au fost adunate într-un ansamblu corelat de evidențe care demonstrează în mod uluitor şi cât se poate de clar faptul că „versiunea oficială” cu privire la acel eveniment a fost una falsă. 

În mod firesc, investigaţiile s-au axat în primul rând asupra distrugerii Clădirii 7 şi a Turnurilor Gemene. În prezent există o campanie puternică prin care se urmăreşte strângerea fondurilor necesare pentru a realiza răspândirea acestor dovezi despre „Evenimentul 9/11” în 11 oraşe mari din întreaga lume, pentru clarificarea acestui aspect în faţa opiniei publice. Informaţii suplimentare pot fi aflate aici: http://rethink911.org/ . 

Pe Facebook campania poate fi urmărită la https://www.facebook.com/Rethink911, iar pe Twitter la:https://twitter.com/ReThink911org


Sursa: http://www.edituradaksha.ro

Fostul geolog-sef dezvaluie adevaratele comori economice de la Rosia Montana

rosia-montana_article-main-imageGeologul Aurel Sântimbrean, care a fost peste 20 de ani, până în 1987, şef la exploatarea minieră de stat de la Roşia Montană, afirmă că nu aurul şi argintul sunt cele mai valoroase zăcăminte din zona vizată pentru exploatare de către Gold Corporation, adevăratele “comori economice” fiind metalele rare.

“Zăcămintele de titan, germaniu, arseniu, molibden, vanadiu, nichel, cobalt, galiu şi wolfram sunt evidenţiate calitativ şi cantitativ în documentaţia pe care Roşia Montana Gold Corporation a cumpărat-o de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, fostul geolog şef al minelor de la Roşia Montană.
El susţine că prin exploatarea acestor metale rare, nemenţionate în proiectul de lege adoptat de Guvern, dar cu utilizări în industriile performante ale lumii, Gold Corporation devine “multimiliardară în doi-trei ani, în timp ce statul român nu are niciun beneficiu din exploatarea acestor zăcăminte făcute cadou”.
Sântimbrean a amintit, în context, că titanul este folosit în combinaţii cu fierul, vanadiul, molibdenul, printre alte elemente, cu scopul de a produce aliaje puternice şi uşoare pentru industria aerospaţială, uz militar, proteze medicale, implanturi ortopedice şi dentare, bijuterii, telefoane mobile, etc.
De asemenea, germaniul se găseşte în natură în cantităţi mici şi are excelente proprietăţi semiconductoare şi se utilizează la fabricarea semiconductoarelor. Molibdenul este utilizat pentru creşterea durităţii şi elasticităţii oţelului. Aliajele cu molibden sunt folosite la fabricarea avioanelor, rachetelor, în industria petrolieră ca şi catalizator pentru înlăturarea sulfului, în producerea lămpilor cu halogeni şi röntgen şi în medicina nucleară. Vanadiul este utilizat la obţinerea de oţeluri speciale necesare pentru utilaje de mare viteză. Dintre compuşii de vanadiu de interes industrial, cel mai important este pentaoxidul de vanadiu, utilizat ca şi catalizator la producerea acidului sulfuric, a explicat Aurel Sântimbrean.
El cunoaşte în detaliu zăcămintele din perimetrul minier şi consideră că Guvernul a acţionat “într-o totală necunoştinţă de cauză, niciunul dintre specialiştii români de renume nefiind consultat nici în privinţa zăcămintelor rare de la Roşia Montana, nici în privinţa aşa-zisei relansări a mineritului”.
Sântimbrean consideră şi că exploatarea pe bază de cianuri nu înseamnă relansarea mineritului, iar vechea meserie de miner nu se va mai practica.
“Minerii cred că vor practica vechea lor meserie de până în 1990. Este absolut fals. Firma străină va veni cu personalul şi utilajele sale, cu tehnologii diferite de vechile practici miniere. Străinii vor fi bine plătiţi, iar românii vor fi modeştii oameni de serviciu ai companiei”, a spus Aurel Sântimbrean.
Geologul evidenţiază că pe marginea unui lac cu toxine periculoase nu se poate trăi sănătos, cianura afectând ireversibil organismul uman, compusul cel mai periculos fiind acidul cianhidric, care, fiind un gaz, este inhalat. “Pe marginea unui lac de cianuri nu se poate face nici agricultură, nici turism. Iar patrimoniul natural, arheologic şi arhitectural, care sunt atracţiile turistice ale zonei, vor fi distruse”, a spus Sântimbrean.
El s-a mai declarat revoltat şi de “turismul parlamentar practicat în aceste zile la Roşia Montana, lipsit de bun simţ”, politicienii preferând să ia “o masă copioasă cu cei de la Gold Corporation”, dar să nu meargă la Muzeul Mineritului, deschis în 1981, pentru a aniversa 1850 de ani de atestare documentară a localităţii şi a mineritului, care este unic în România şi chiar şi în Europa.
Autor: Iacob Raileanu
Sursa: Income Magazine
Foto CODRUTA DRAGOESCU

Mesaj de la Matei, 2 sept. 2013

Siria
Sunt Matei, cu salutari pline de iubire, din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Am spus mai inainte ca Pamantul se afla in cadrul unui nivel energetic care scoate in evidenta atat extremele pozitive, cat si pe cele negative, ale comportamentului individual. Pana sa se ajunga in acest punct al calatoriei inaltarii, framantarile globale au crescut pe masura ce oamenii au raspuns unei nevoi din ce in ce mai acute, de a actiona conform gandurilor si sentimentelor lor.
Aceasta a fost motivatia care a stat la baza a ceea ce voi numiti primavara araba si este ceea ce a adus razboiul civil din Siria, in mijlocul scenei mondiale. Faptul ca fratii si surorile noastre din acea tara se anihileaza unii pe ceilalti, ne intristeaza profund si pe noi, ca si pe voi – nimeni nu ramane indiferent la masacrarea si calvarul milioanelor de refugiati. Aceasta situatie de suferinta umana, de proportii infricosatoare, a creat o mare dilema. Au alte natiuni dreptul moral de a interveni? Daca ar face-o, ar duce asta la escaladarea razboiului, pana la nivel international? 
Guvernele care au puterea de a interveni din punct de vedere militar, vad implicarea din aceste perspective – fiind constiente, in acelasi timp, de propriile situatii interne de care trebuie sa se ocupe si de cetatenii lor, care sunt satui de razboaie. Acei conducatori nu stiu ca retinerea lor de a trece la actiune merge dincolo de aceste consideratii sau ca luptele din Siria merg dincolo de aparente – intreaga voastra lume este influentata de un flux de energie.
Oricat de rece ar suna asta, acest razboi este rezultatul punerii in miscare a energiei, cu multa vreme in urma, iar intrarea in acest flux era esentiala – totusi, inconstient, folosirea armelor chimice a facut asta. NU scuzam, sub nicio forma, aceasta nebunie! Va spunem ca energia intensa investita, de ambele parti, in acest razboi a trebuit sa fie intrerupta, impulsul inaintarii ei trebuia stopat, astfel incat batalia sa inceapa sa se potoleasca si sa iasa de pe cursul sau energetic.
Daca se poate spune ca in orice situatie exista ceva bun – chiar si intr-o situatie atat de dureroasa, ca aceasta – lucrul bun este ca lumea voastra e atat de ingrozita de uciderea oamenilor nevinovati, prin intermediul armelor chimice, incat acest lucru nu se va mai intampla niciodata pe Pamant.
Deoarece energia se misca in directia in care este hranita, este contraproductiv sa o amplificati, analizand in fiecare zi, situatia din Siria sau facand speculatii cu privire la ce a facut un grup sau altul. Ceea ce i-ar servi mult mai mult poporului sirian si lumii voastre sunt rugaciunile pentru vindecarea sufletelor indurerate, pentru atingerea pacii prin negocieri si pentru reconcilierea grupurilor disparate, care si-au jucat rolul. 
Iubirea noastra neconditionata este alaturi de fiecare dintre membri dragei noastre familii pamantene.

Iubire si Pace
Suzanne Ward
www.matthewbooks.com

Dizolvând Eul, Esenţa sau Conştiinţa se trezeşte, se iluminează, se eliberează, şi atunci, drept consecinţă sau ca un corolar, apare Autocunoaşterea, Auto-gnoza.

În numele Adevărului, declar solemn că Fiinţa este singura Existenţă Reală, în a cărei lumină inefabilă şi teribil de divină, acestea pe care le numim Eu, Ego, eu însumi, sine însuşi, nu sunt decât nişte tenebre exterioare, plânset şi scrâşnet de dinţi.
Eul, Egoul, este constituit din sumele şi diferenţele elementelor subiective, inumane, bestiale, care incontestabil au un început şi un sfârşit. Samael Aun Weor
 Este rolul gnosticismului acela de a da o adevărată identitate animică sau spirituală creaturii umane; deoarece aceasta din urmă, dacă o analizăm în profunzime, a devenit începând cu căderea angelică un mănunchi de entităţi şi atitudini capricioase care se luptă în mod constant între ele şi care nu au nici un fel de obiectivitate şi aspiraţie superioară.

Să asimilăm natura Fiinţei implică, pentru cine doreşte aceasta, o autoanihilare a defectelor sale, ca muncă preliminară.
În această muncă sinceră şi voluntară (denumită de către părinţii creştinismului timpuriu “lepădare de sine”) devotul este asistat de către Pneuma sa (Spiritul), întrucât crearea Sufletului este rezultatul unei forţe centripete (disciplina riguroasă a aspirantului şi loialitatea sa doctrinară) şi a unei forţe centrifuge (dinamismul revelator al Fiinţei care caută să dezvolte Auto-gnoza prin intermediul experienţei umane).
Instrumentul care împărtăşeşte această experienţă este numit, în aceste studii, «Conştiinţa». Din nefericire, aceasta, deşi păstrează încă în străfundurile sale comoara iniţială a Cunoaşterii ultradivine, este în aceste momente prizoniera diverselor elemente psihologice inferioare cărora li se atribuie numele de «Agregate psihologice indezirabile», după cum sunt denumite şi în multe doctrine orientale. 
Dizolvând Eul, Esenţa sau Conştiinţa se trezeşte, se iluminează, se eliberează, şi atunci, drept consecinţă sau ca un corolar, apare Autocunoaşterea, Auto-gnoza.
În mod evident, această dezvăluire extraordinară ne invită să murim în noi înşine pentru ca Fiinţa să se manifeste în interiorul nostru.
Este vorba despre o moarte metaforică, echivalentă cu eliminarea definitivă a ceea ce este inferior în interiorul uman. 
 
Fiinţa, ca forţă liberă, purtând în natura sa Omniscienţa, este capabilă să exercite control asupra creaţiei, asupra naturii şi elementelor sale componente, şi astfel asupra întregului cosmos; în acelaşi timp ea cunoaşte resortul secret al existenţei şi diferitele mutaţii care au avut loc în scenariul Cosmogenezei şi Antropogenezei.
Astfel, când posedăm Fiinţa, posedăm în plus şi atributele sale şi aceasta este ceea ce am văzut de multe ori la magii autentici ca şi Iisus, Moise, Zoroastru, Hermes Trismegistul, Quetzalcoatl etc. Ei au fost personaje în care s-a manifestat, de fiecare dată când a fost necesar, o voinţă supraumană capabilă să dezlănţuie cele mai neaşteptate fenomene metafizice sau paranormale.
Incontestabil, doar prin intermediul unei profunde «dorinţe de a fi», putem dobândi această putere misterioasă care există în stare latentă în ascunzişurile noastre intime cele mai profunde şi pe care Gnoza o denumeşte Fiinţa Reală.
Este lamentabil că anumiţi autori, neinformaţi sau de rea credinţă, au asociat GNOSTICISMUL cu tendinţe eretice şi anticreştine. Acest lucru este absurd, având în vedere că primii Părinţi ai Bisericii recunosc că au avut în Gnoză cel mai mare sprijin al lor. Să ne amintim că însuşi Iisus a avut legături cu casta Esenienilor, ale căror manifestări Gnostice sunt recunoscute universal. Marele mistic Sf. Augustin s-a declarat, din punct de vedere teologic ca fiind Gnostic

Din păcate, s-a observant de asemenea, că de-a lungul istoriei multe societăţi, la adăpostul cuvântului Gnoză, au arătat doctrine care sunt de fapt foarte îndepărtate de ceea ce înseamnă cu adevărat Gnosticismul. Dar, pe de altă parte, însuşi Serge Hutin afirma: «Au fost acuzaţi Catarii şi Templierii că s-au dedat sodomiei; aceste acuzaţii sunt false, astfel de obiceiuri au fost practicate de secte mai obscure».
Concepţiile mistico-filozofice ale gnosticilor cu privire la Dumnezeu şi creaţie, în general foarte criticate de organizaţiile religioase dogmatice, au rădăcini ontologice transcendentale care explică într-un mod mai potrivit natura Divinului.
Virtutea Gnozei constă în faptul că fiind o cunoaştere cognitivă, care merge în miezul lucrurilor, poate să cerceteze adevărata natură a creaţiei şi a autorului său. Gnosticismulca sistem doctrinar nu investighează doar pe calea dialecticii, ci prin metode practice poate ajunge la înţelegerea acestui Tot prin intermediul experienţei mistice directe. Aceasta i-a permis părintelui gnosticismului contemporanSamael Aun Weor să afirme: 
Concepţia artificială a unui Iehova antropomorf, exclusivist, independent de propria sa operă, aşezat acolo sus pe un tron de despotism şi tiranie, lansând fulgere şi tunete împotriva acestui trist furnicar uman, este rezultatul ignoranţei, pur şi simplu idolatrie intelectuală.
Această concepţie eronată a Adevărului, din nefericire, a pus stăpânire atât pe filozoful occidental cât şi pe religiosul afiliat oricărei secte lipsită complet de elementele gnostice.
Ceea ce gnosticii tuturor timpurilor au respins nu este Dumnezeul necunoscut, Unul şi întotdeauna prezent în natură, sau în natura „in abscondito”, ci Dumnezeul dogmei ortodoxe, înspăimântătoarea zeitate răzbunătoare a legii talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte).
Antropologii gnostici, în loc să râdă cu scepticism – ca antropologii profani – în faţa reprezentărilor Zeilor şi Zeiţelor din diversele panteoane aztece, mayaşe, olmece, toltece, incaşe, chibchaşe, druidice, egiptene, hinduse, caldeene, feniciene, mesopotamiene, persane, romane, tibetane etc. se prosternează la picioarele acestor Divinităţi. Pentru că în ele recunoaştem pe Elohim Creator al Universului.
Gnosticii antici spuneau că o persoană care nu se află pe drumul spiritual trăieşte în deficienţă (contrariul satisfacţiei), şi deficienţa constă în ignoranţă:
Precum ignoranţa cuiva, când ajunge să aibă cunoaştere, ignoranţa sa se evaporă singură; în acelaşi fel obscuritatea dispare când apare lumina, de asemenea deficienţa se evaporă cu satisfacţia. Ignoranţa unei persoane este de asemenea o formă de autodistrugere.
Scrieri sacre vechi, Evangheliile Apocrife
După Dialogul Salvatorului, oricine nu înţelege elementele universului sau ale lui însuşi, este destinat anihilării:
Dacă o persoană nu înţelege cum s-a născut focul, va fi ars de el, pentru că nu-i cunoaşte rădăcina. Dacă o persoană nu înţelege mai întâi apa, nu ştie nimic. Dacă o persoană nu înţelege cum s-a născut vântul care suflă, va fi luat de el. Dacă o persoană nu înţelege cum s-a născut corpul pe care îl poartă, va pieri cu el. Oricine nu înţelege cum a venit, nu va înţelege cum va pleca.
Cum sau unde trebuie să se caute cunoaşterea de sine însuşi? Mulţi gnostici împărtăşesc cuvintele care se atribuie lui Iisus în Evanghelia lui Toma:
Dacă scoţi ceea ce este înăuntrul tău, ceea ce scoţi te va salva. Dacă nu scoţi ceea ce este înăuntrul tău, ceea ce nu scoţi te va distruge.
Acei gnostici recunoşteau că în căutarea Gnozei persoana este aşezată într-un proces solitar, dificil, căci o persoană luptă împotriva rezistenţei interne. Această rezistenţă o caracterizau ca şi dorinţa de a dormi sau de a se îmbăta, adică de a rămâne inconştient. De aceea Iisus (care în altă parte spune: “Eu sunt cunoaşterea Adevărului“) declară că atunci când a venit în lume (Evanghelia lui Toma):
I-am găsit pe toţi beţi, nu am găsit pe nici unul din ei însetat. Şi sufletul meu s-a întristat pentru fiii oamenilor, pentru că sunt orbi în inimile lor şi nu văd; căci goi au venit în lume şi goi pretind să plece din această lume. Dar pe moment sunt beţi. 
Acela care caută continuă să caute până găseşte. Când găseşte, se va tulbura. Când se tulbură, va rămâne uimit, şi va stăpâni peste toate lucrurile.
Căutarea conştiinţei cosmice de către fiinţa umană, îşi găsesc referire teologică de asemenea şi în citatele Dr. Serge Hutin, în tratatul său intitulat“Gnosticii”, şi într-un mod particular în următoarele extrase din această operă:
Gnoza este cunoaşterea drumului spre înalt şi a mijloacelor folosite pentru a-l urma. Dar omul poate ajunge la ea doar dacă observă că el însuşi este, în miniatură, lumea întreagă; omul este un microcosmos unde apar toate puterile şi substanţele macrocosmosului; se compune din materie, dar conţine de asemenea Logosul, Spiritul divin viu care stăpâneşte peste toate regiunile superioare ale Cosmosului.
Gnosticul este întotdeauna un om care doreşte să scape de fatalitatea lumii pământene şi să recupereze condiţia luminoasă pe care a posedat-o înainte de cădere.
Ascensiune spirituala (Gnoza)
Fără discuţie că tot acest periplu al sufletului căutând propria sa lumină originară este o constantă a textelor gnostice primitive. Însăşi Gnoza arhaică a afirmat întotdeauna că odată obţinută Auto-gnoza, sau salvarea intimă, fiinţa umană intră într-o castă angelică sau divină.
Există multe aspectele pe care Gnoza tuturor timpurilor vine să le clarifice în materie de teologie, ea fiind fântâna supremă din care ne putem adăpa când ne este sete de cunoaşterea integrală. Adesea ne-am obişnuit să acceptăm opinii dogmatice despre teme atât de controversate şi interesante, ca de exemplu: Care este adevărata natură a lui Dumnezeu? Care este calea pentru a ajunge să experimentăm uniunea noastră cu divinitatea? Există într-adevăr posibilitatea de a obţine faimoasa iluminare la care au aspirat toţi creştinii primitivi, misticii şi asceţii medievali şi, în general, toţi aceia care au năzuit cu adevărat să găsească cunoaşterea supremă?
Finalitatea Gnozei - Autocunoaşterea
Să se înţeleagă prin “Fiinţă” partea inteligentă şi cea mai profundă care există în străfundul oricărei creaturi umane. Gnozaoferă Fiinţei elementele care îi permit să se manifeste şi să conducă omul spre divin. Totuşi, Fiinţa are un obstacol pe care este necesar să îl elimine, pentru a-i permite manifestarea sa în noi. Acest obstacol este Eul Psihologic al speciei umane, suma de defecte, de aspecte infraumane interioare, care în diferitele timpuri şi religii a primit alte nume: Satana, Ego sau Ego Inferior, Demon, Agregate Psihologice, Entităţi Nedorite etc.
Esenţa, Conştiinţa, captivă în psihicul uman între diferitele elemente care constituie Egoul, din păcate se procesează dureros în virtutea propriei sale condiţionări, şi astfel cauzează suferinţă. A se cunoaşte cu adevărat pe sine însuşi înseamnă să fi obţinut identificarea cu propria Fiinţă divină.
Fără îndoială, această dezvăluire extraordinară ne invită să murim în noi înşine (psihologic vorbind) pentru ca Fiinţa să se manifeste în noi. Din contră, să continuăm ca şi “Eu/Ego”înăuntrul Conştiinţei adormite semnifică să ne autocondamnăm la propriile infernuri interioare şi, de fapt, să ne resemnăm să ne pierdem sufletul.
Această Moarte, de care ne vorbeşte Gnosticismul, este o schimbare psihologică profundă care trebuie să se proceseze în mod lent în ţara psihologică a fiecărei persoane care aspiră la cunoaşterea eliberatoare. Această schimbare nu se realizează într-un mod dezordonat, nici capricios, ci metodic şi didactic, cu uneltele unei Psihologii Revolutionare, care în acest scop oferă umanităţii corpul doctrinar GnosticGnoza nu pretinde reîntoarcerea la un ascetism de mănăstire şi renunţarea la viaţă, cu traumele de rigoare. Ci propune trăirea vieţii într-un mod corect, în deplin acord cu principiile de viaţă superioare, păstrând vie aspiraţia de a se apropia prin gândurile, emoţiile şi acţiunile sale de Divinitate.
Psihologia Gnostică este vechea Filocalie a egiptenilor şi a vedelor hinduse, şi ea însăşi cunoaşte profund modul de a învăţa fiinţa umană forma corectă de a controla cele cinci funcţionalisme ale corpului uman, şi anume: intelectual, emoţional, motor, instinctiv şi sexual.
Psihologia Gnostică- Filocalie. Esenţa, Conştiinţa
Este oare traumatizant să facem ordine în funcţionalismele fiinţei umane? Sau este mai bine să continuăm să fim sclavii emoţiilor inferioare, gândurilor negative, mişcărilor incoerente, instinctelor sălbatice şi unei sexualităţi lipsite de control?
Acest A MURI pentru A NAŞTE manifestări de viaţă (morală, spirituală şi psihică), este spus de Iisus lui Nicodim: «În adevăr, în adevăr îţi spun, că dacă nu te naşti din nou nu vei putea vedea Împărăţia Cerurilor».
Să se înţeleagă prin Ceruri, în acest caz, nu spaţiul celest care ne învăluie, ci«Cerurile de Conştiinţă», dimensiunile subtile ale naturii confirmate ştiinţific de Einstein şi de Hinton în teoria lor despre lumile paralele.
Toate acestea au nevoie să fie provocate în om şi pentru aceastaSamael Aun Weor declara următoarele:
Dorinţa, fornicarea, voinţa de a se remarca, dă naştere la nenorociri şi dezordine, produc o operă adulterată care, incontestabil, rămâne în afara sferei divinale, deşi în ea rămâne închisă Esenţa, BUDDHATA, materialul psihic al creaturii umane.
Căderea omului în degenerare este fundamentul Teologiei tuturor popoarelor antice.
După Filolau, pitagoricul (sec. V î.C), filozofii antici spuneau că materialul psihic, Esenţa, se găsea închisă în Eu ca într-un mormânt, drept pedeapsă pentru vreun păcat:
Platon- gnoza, gnosticism
Platon mărturiseşte la fel, că astfel era şi doctrina orficilor, şi el însuşi o profesa.
Dorinţa de a se distinge ca EGO cauzează întotdeauna dezordinea şi căderea oricărei rebeliuni angelice.
Este evidentă slăbiciunea şi neputinţa deconcertantă a sărmanului „mamifer intelectual“, în mod greşit numit om, de a se ridica din noroiul pământului fără ajutorul divinităţii.
Gnoza afirmă că numai Suflul divin ne poate reîncorpora în Adevăr; însă voinţa şi efortul personal sunt indispensabile – orice ridicare din condiţia actuală este posibilă doar pe baza unor munci personale conştiente (asupra noastră înşine) şi suferinţe voluntare cauzate de munca de auto-transformare (cu ajutorul psihanalizei intime).
Două stări psihologice se deschid în faţa gnosticului:
  1. Cea a Fiinţei, transparentă, cristalină, impersonală, reală şi adevărată;
  2. Cea a Eului/Egoului, sumă de agregate psihice personificând defectele, a căror singură raţiune de a exista este ignoranţa
Finalitatea Gnozei - Iubirea adevarata
Gnoza afirma ca “Eu superior” şi “Eu inferior” sunt de fapt doar două părţi ale aceluiaşi lucru, aspecte distincte ale lui “eu însumi” perceput ca si entitate separata de restul creatiei, si de aceea reprezentind variate faţete a ceea ce e infernal. Eul este un nod fatal pe care trebuie să-l desfacem.
Divinul care locuieşte în profunzimea sufletului, autentica şi legitima facultate cunoscătoare, anihilează Egoul şi absoarbe în „PURUSHA“ sa Esenţa, şi în iluminare totală o salvează. Aceasta este tema lui „SALVATOR SALVANDUS“.
Ziua în care vom reuşi să ne reconciliem cu „HALITUS DIVINALIS“, acea zi va fi aurora nemuritoare şi vom fi purificaţi cum se cuvine pentru a o putea saluta. Când aceasta se va întâmpla, îl vom putea acompania pe înţeleptul rege Solomon, exclamând împreună cu el:
Binecuvântat este cel care atinge Înţelepciunea şi dobândeşte inteligenţa. Pentru că achiziţia sa este mai bună decât argintul şi mai de folos decât aurul. Este mai preţioasă decât perlele şi nu există comoară care să o egaleze.
Poartă în mâna sa dreaptă longevitatea şi în cea stângă bogăţia şi onorurile. Din gura sa izvorăşte justiţia şi poartă pe limbă legea şi mila. Drumurile sale sunt drumuri desfătătoare şi toate cărările sale sunt pace. Este arborele vieţii pentru cel care o dobândeşte; cel care o îmbrăţişează este binecuvântat.
Cu înţelepciunea a sprijinit Jehova pământul; cu inteligenţa a consolidat cerurile.
 

sursa
http://www.vopus.org/ro/gnoza-gnosticism/gnoza-si-gnosticism/gnoza-finalitate-autocunoasterea.html

http://adevarul2012.blogspot.ro/

Eugen David, românul pentru care tăcerea nu este de aur! “Atâta timp cât încă suntem stăpâni pe pământul nostru, suntem stăpânii lumii. Și suntem puternici! Și nu putem fi manipulați!”

ROMANIA-CANADA-GOLD MINING-ENVIRONMENT-HERITAGE%Mărturia impresionantă a unui ROMÂN din Roșia Montană, care a refuzat să vândă casa și pământurile către RMGC. El vrea să trăiască ca și până acum, lucrând pământul. Eugen David este președintele organizației Alburnus Maior.

“Sunt Eugen David, locuiesc în Roșia Montană. În fiecare zi sunt întrebat de ce nu vreau să plec de pe pământurile mele. Și am un răspuns: un popor care prețuiește orice altceva mai mult decât libertatea, va sfârși în scurt timp prin a o pierde irecuperabil. Ironia sorții este aceea că dacă valorile prețuite mai mult decât libertatea sunt banii sau confortul și acestea se vor pierde la fel de repede.

De 10 ani, rezistența noastră oprește cel mai imoral și distructiv proiect industrial din România. (…)
Prea adesea unii politicieni uita ca acea bucatica de aur de la Rosia Montana e un glont care ucide constiinte. Tot ce au ei de oferit sunt cateva locuri de munca, temporare, in schimbul libertatii de constiinta.
Eu nu sunt singurul om care crede in libertate. Asa ca mine mai sunt multi, chiar si la Rosia Montana. Si nu vom pleca din casa noastra, de pe pamanturile noastre ca sa facem loc unei minciuni”, a completat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.
Suntem mulți, suntem vigilenți, suntem determinați și suntem aici să rămânem.
Îmi voi apăra neobosit familia, proprietatea, ferma, terenurile și dreptul la o viață fără cianură.
Salvați Roșia Montană!”

Chemarea Duhului, mostenirea strabunilor si redesteptarea Romaniei I

romania_dacica_by_rcandrei-d2ydmoc
Daca nu iti iubesti neamul si tara, nu l-ai cunoscut pe Dumnezeu! Prea multe nenorociri s-au abatut asupra acestui neam de abelaizi…parca un scenariu demonic, pus la cale de niste soboloani burtosi cu manusi albe si papioane negre se deruleaza pe sub ochii nostri paralizati intr-o stranie nepasare. Cineva, foarte bun cunoscator al subtilitatilor energetice ne induce de vreun sfert de veac tot felul de directii de comportament, menite sa taie definitiv ultimile radacini spirituale ale neamului nostru. Acum 2500 de ani, Sun Tzu a scris in Ping Fa (Arta Razboilui) strategia cuceririi unui popor fara lupta. Doar intelegand un pasaj, vom putea trage o concluzia asupra a tot ce ni se intampla rau in tara noastra:
” Taie-le radacinile, acopera-le cerul, tulbura-le traditiile, baga-i in dezbinare, fa-i sa se rusineze de ceea ce sunt! Asa nu vei avea nevoie de lupta, caci speriati de ceea ce au devenit, te vor implora pe tine sa vii si sa-i salvezi de ei insisi…” Va suna cunoscut?
Uite cum s-a derulat la noi  acest scenariu:
1. Omorarea conducatorului in prima zi de Craciun. Un popor crestin cu adevarat nu-si jertfeste conducatorul, oricat de sinistru ar fi fost, in prima zi a nasterii Mantuitorului.
2. Gaurirea drapelului fix in inima si mentinerea lui ani de zile. Stema unei tari este sufletul ei simbolic. Ar fi trebuit sa revenim imediat la heraldica traditionala de dinainte de venirea bolsevicilor. Insa, acea gaura, intr-un alt plan, ceva mai subtil a insemnat golirea noastra de iubirea fata de Patrie.
3. Cativa intelectuali, demni urmasi ai lui Cain au inceput sa latre la Eminescu, cum ca ar fi scheletul nostru din dulap, care nu permite culturii sa se modernizeze, ca splendida alegoria a mortii lui Abel, din Balada Miorita este o porcarie fatalista care ne face plapanzi si mamaligosi, ca suntem un popor de tigani rupti in cur…etc
4. Clasa politica isi justifica intraga existenta  numai pe dezbinare, ura si manipulare.
5. Noi am inceput sa ne defaimam sa ne autobatjocorim si sa parasim in numar mare hoatarele sfinte. Sa ne jenam, cumva ca ne-am nascut in Romania.
Ei bine, toate aceste predicate fac parte dintr-un Razboi Nevazut. Pana acum, parea ca totul se naruie sub puterea ocultei si ca romanii s-a predat cu totul duhurilor banilor, nepasarii si chiar ale crimei. Uciderea bestiala si stupida a celor mai buni prieteni ai omului, cainii se incadreaza in etapele acestui atac de magie neagra asupra neamului.
Dar ceva se intampla…Din taina genei noastre curate si blande, din patrimoniul nostru neaos taranesc, copilaros, smerit si naiv a inceput sa curga un balsam viu, care incet, incet ne dezgheata inimile  si  ne lumineaza mintile. Este chemarea Duhului, strigatul stramosilor, reinvierea lupului, soimului si a ursului…toate fiind exprimarile lui Zamolxe…
-va urma-

Voi sunteți ființe magice, nu știați? Mesaj de la AA.Mihail

(6 sept. 2013; channeler Ron Head)

 Mihail:
Astăzi vom face referire la subiecte mai fericiteVom începe prin a sublinia mai multe știripozitive, care încep să intre în atenția mass-media de știriDacă știți ce era prognozat să aparăveți fi capabili  citiți printre rânduri și să puteți face aprecieri pozitive, încurajatoare,chiar dacă ele nu sunt prezentate în forma lor cea mai optimistă. 

 O trăsătură caracteristică este aceea că procesul de ascensionare continuă să seaccelereze în acest an, cu toate că multe dintre evenimente par a nu indica această realitate
 Cei interesați să ascundă realitățile sau să le prezinte voit alarmante, nu mai au succesul de altădată, când lumea le acorda mult mai mult credit. Este meritul vostru că v-ați învățat lecțiile și că nu vă mai lăsați  ”duși de nas”Lumina adevărului se răspândește și cuprinde pas cu pas întreaga populație a planetei voastre. 
 

Mai întâi vom reveni la subiectul a ceea ce înseamnă pentru voi ”energia de intrare”, adică energia care vi se trimite pentru ca voi să vă puteți crește vibrația și nivelul conștiinței. Aceste fluxuri energetice sunt în prezent foarte puternice și nivelul lor încă va mai crește, pe zi ce trece. Pentru a asimila cât mai mult din aceste energii, vă sfătuiesc să efectuați zilnic programe de respirație profundă (n.m. pranayama), ori de câte ori timpul vă permite. Respirațidragii mei prietenirespirați! 
Comportați-vă cât mai relaxat și fiți cât se poate de deschiși să asimilați toate energiile care vi se trimit din planul divin. Încercați să evitați situațiile care vă stresează, care vă produc disconfort. Nu uitați că fiecare eveniment, fiecare acțiune conține cu necesitate și ceva bun, ceva care vă folosește și de care aveți nevoie. Fiți încrezători și așteptați-vă ca fiecare zi care urmează, fiecare oră, să vă aducă o mai mare satisfacere a condiției voastre umane. Pe măsură ce veți adopta o stare, un comportament, cât mai deschis, mai prietenos, veți constata că starea voastră de bine se va accentua, sincronicitățile vor fi mai multe realizările mai frecvente. Am explicat de mai multe ori din ce cauză: pentru că, prin atitudinea voastră deschisă și jovială, emiteți energii pozitive care, răspândite în univers, întâlnesc inevitabil câmpurile energetice benefice de care se conectează creând între emitent și acel câmp, un canal invizibil prin care se primesc energii divine. Procesul este extrem de simplu și toți ar trebui să beneficieze de pe urma lui. Totul este să crezi, să vrei și să acționezi în consecință. Cine lucrează pentru aceasta, refuzând stările de stres va constata că, într-un trend crescător, își va crește starea de bunădispoziție și de îndestulare materială și spirituală.
 Când priviți în urmă, veți fi ui8miți să constatați ce mare deosebire este între starea voastră generală din trecutul nu prea îndepărtat și prezent. 
Desigur, cei neangajați în procesul ascensionării, nu vor fi de acord cu aceasta; ei vor vedea că răul a crescut, că lipsurile s-au înmulțit și că starea de nefericire s-a aprofundat. Când întâlniți asemenea ființe, fiți siguri că aveți de-a face cu persoane închistate în câmpul vechiiilor energii, care caracterizează planul inferior 3D. Le puteți povesti de starea și felul vostru de a vedea lucruriler, dar, probabil, va fi inutil să-i dislocați din împietrirea în care s-au adâncit. Dați-le pace, ei au un program diferit de al vostru. Ei merg uitându-se mereu înapoi și, din acest motiv, nu vor putea obseva răsăritul care le surâde și lor, în egală măsură.
Acesta este timpul vostru, dragilor. Fiți egali în ntoate, fiți încrezători și gata să experimentați noutățile. Fiți motivați pentru ceea ce întentionați. Puneți-vă inima la lucru și mai puțin mintea. Mintea voastră trebuie să acționeze la comanda inimii nu a ego-ului uman.  

 
Cerți ajutorul nostru, dacă aveți nevoie de el. Niciodată nu vom crede că ne-ați cerut prea mult. Gândiți-vă la ceea ce vă doriți și intenționați acea dorință.(În zilele din urmă vi s-a tot vorbit de Legea Intenționării, și nu întâmplător). 

Ron Head
 Noi suntem aicisuntem mereu aici, pentru voi și în slujba voastră. Doriți-vă cât mai des compania noastră, chiar dacă, pentru majoritatea dintre voi, ea este invizibilă cu ochii voștri fiozici. Măcar imaginați-vă apropierea noastră, și noi ne vom înființa prompt lângă voi.Vorbiți-ne, cu sau fără glas; noi vă vom auzi. De fapt noi vă și răspundem, dacă nu prin viu grai, sigur în visele voastre. Când ați pus o întrebare, fiți atenți căci într-un fel sau altul, noi vă vom răspunde: printr-o secvență tv., o manifestare a naturii (izvor,pasăre, copac, floare), prin vorba primului cu care vă întâlniți etc. Da, noi vorbim cu voi, să știți.
Contemplați natura și veți afla multe dintre răspunsurile pe care le așteptați. 
De-a lungul drumului pe care-l parcurgeți, ne-ați avut și ne veți avea mereu alături.
 Bună ziuadragilor. Mihail.
 SURSA: http://oraclesandhealers.wordpress.com/
 (C.M.)
 

Sursa: http://ascensiuneaspiritului.blogspot.ro