marți, 8 noiembrie 2011

11.11.11 si ceasul fatidic 11:11! Ce se va întampla în 11 noiembrie 2011 la ora 11.11?

Peste câteva zile, cu 49 de minute înainte de prânz, oamenii de pe întreg globul vor traversa o clipă cu totul specială: ora 11.11, în ziua a 11-a din anul 2011.

 
11.11.11, o dată care dă fiori
În fiecare an, în jurul datei de 11.11, astrologii freamătă, numerologii caută cele mai bizare asociaţii, iar profeţii scot apocalipsele de la naftalină. În 2011, situaţia este şi mai agitată, dat fiind că şi anul conţine cifra 11 în structura sa.

Numerologi, metafizicieni şi teoreticieni lansează o teorie potrivit căreia întreaga populatie va fi martora unei “treziri” pe plan global, ba chiar se va deschide un portal care ne va transporta într-o alta dimensiune.

Evident, nu putea să lipsească profitorii. Cei care vor sa isi incerce norocul pe 11 noiembrie au şansa să câştige 11 milioane de euro, pentru că o loterie spaniolă, denumitî cum altfel decat ONCE (tradus: unsprezece) pune la bătaie 11 premii a câte un milion de euro.

Pentru masoni, cifra 11 are o rezonanţă specială. Unii considera ca are proprietati transcendente sau reprezinta dualitatea bun-rau – eterna lupta antagonica dintre Dumnezeu si Satan, scriu jurnalistii de la France 24, citaţi de opiniatimisoarei.ro

Pe internet deja circula mai multe teorii ale conspiratiei potrivit carora cifra 11 este strans legata de evenimente care au schimbat istoria, cum ar fi cel de la  11 septembrie (cele doua turnuri semanau cu cifra 11, primul avion care a intrat in World Trade Center era zborul cu numarul 11), altii considera ca se va implini profetia Sfantului Malachia, care a prezis ca vor fi 112 papi inainte de a veni sfarsitul lumii – Papa Benedict fiind al 111-lea.

Semnificatii ale cifrei 11!

1) New York City are 11 litere.

2) Afghanistan are 11 litere.

3) Ramsin Yuseb (teroristul care a amenintat distrugerea celor 2 edificii in 1993) are 11 litere.

4) George W Bush are 11 litere. Asta poate fi o coincidenta dar acum lucrurile devin mult mai interesante.

1) New York este statul numarul 11.

2) Primul avion care s-a abatut asupra celor 2 edificii avea numarul 11.

3) Cursa de avion cu numarul 11 avea 92 pasageri la bord.

9 +2 = 11

4) Si cursa zborului numarul 77 s-a abatut asupra celor 2 edificii si avea la bord 65 pasageri. 6+5 = 11

5) Tragedia a avut loc in data 11 Septembrie, mai bine zis: 9/11.

9+1+1=11

6) Ziua si luna tragediei sunt identice cu numarul de telefon al poliziei in America 911. 9+1+1=11.


1) Numarul total de victime in toate avioanele implicate a fost de 254.

2+5+4= 11.

2) 11 Septembrie este cea de-a 254 zi din calendar. Inca o data 2+5+4=11.

3) Exploziile din Madrid s-au intamplat in data de 3/11/2004. 3+1+1+2+4= 11.

4) Tragedia din Madrid s-a intamplat dupa 911 zile de la cea din America 9+1+1=11…..

Acum este momentul in care lucrurile devin si mai misterioase.

Unul dintre simbolurile cele mai cunoscute ale Americii, dupa linii si stele, este Acvila.

Urmatoarea strofa este luata din Coran, cartea sacra a Islamului.Sta scris ca fiul Arabiei va trezi o teribila Acvila. Puterea Acvilei se va simti in toate pamanturile lui Alah, in timp ce anumite persoane vor tremura de disperare dar in fond se vor bucura: pentru ca puterea Acvilei va curata pamanturile lui Alah si va fii pace.

Aceasta strofa este strofa numarul 9.11 din Coran.


Istoric vorbind, data are destula greutate – armistitiul din Primul Razboi Mondial s-a semnat in a 11-a ora a celei de-a 11-a zi a celei de-a 11-a luna a anului 1918.

Cu toate acestea, spune John Hoopes, profesor la Universitatea Kansas, este vorba despre un bun exemplu de “confirmare a prejudecatii”, cand oamenii observa coincidentele si, foarte convenabil, evita sa observe unde nu se confirma teoria lor.
SURSA:  REALITATEA.NET

2 în 1: o etichetă specială serveşte şi la curăţarea fructelor / Stanescu Mihaela

2 în 1: o etichetă specială serveşte şi la curăţarea fructelorGalerie foto (1)
Inginerul Scott Amron din New York a pus în practică o idee care va schimba modul în care etichetăm fructele.
Deşi mulţi dintre noi nu dăm importanţă abţibildurilor lipite pe fructe, Amron a creat Fruitwash Label, o etichetă specială care, după cum spune şi numele, se dizolvă la contactul cu apa, devenind un săpun ecologic care ajută la îndepărtarea pesticidelor şi a altor impurităţi de pe coaja fructului.

“Întotdeauna am fost nemulţumit de etichetele fructelor şi mereu am simţit că ele pot fi mai folositoare. Oamenii cumpără fructe, le spală şi le mănâncă. Deci tot ceea ce lipsea era ca eticheta să ajute la spălarea fructelor”, a spus Amron.

Ingredientele, pe care inventatorul preferă să le ţină secrete, sunt concepute pentru a rezista mai mult decât fructul în sine. Noua invenţie îi scuteşte pe consumatori de înlăturarea abţibildurilor obişnuite (care, de multe ori, sunt greu de dezlipit de pe fruct) şi ajută, totodată, la curăţarea produsului.
Sursa: gizmag
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Majestic 12

Majestic 12 (alte denumiri Majic 12, Majestic Trust, M12, MJ 12, MJ XII, Majority 12 sau Mars-Jupiter 12) este numele de cod al unui comisii secrete formată din oameni de știință, lideri militari și oficiali guvernamentali. Aceast proiect se presupune că a fost creat în 1947 printr-un ordin executiv al președintelui american Harry Truman. Scopul pretins al acestei comisiei a fost acela de a investiga activitatea OZN în urma incidentului de la Roswell-presupusul accident al unei nave extraterestre lângă Roswell, New Mexico, în iulie 1947.
Majestic 12 este o parte importantă a teoriei conspirației OZN despre guvernele care musamalizează informații despre OZN-uri.
 Scrisoarea din 1947 despre care se pretinde că a fost semnată de Harry Truman, cu scopul a se înfiinţa Operaţiunea Majestic 12.

              

Sursa: ……Astro……

Traian Basescu promite FMI ca SE VA VINDE TOT CE INSEAMNA COMPLEX ENERGETIC SAU MINA in Romania. S-a convenit de asemenea liberalizarea pretului la energie si inghetarea pensiilor si a salariilor bugetarilor …

În avalanșa de breakingnews-uri despre noua arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu și despre mișcarea neinspirată a PSD-ului de a-l zbura pe Mircea Geoană din funcția de președinte al Senatului, a trecut neobservat discursul lui Jeffrey Franks, șeful misiunii FMI. Americanul ne-a anunțat azi că Traian Băsescu i-a promis că se va vinde tot ce înseamnă complex energetic sau mină în România și că au convenit să liberalizeze prețul la energie. Asta concomitent cu înghețarea pensiilor și a salariilor bugetarilor.
Guvernul trebuie să grăbească privatizările şi numirea managerilor privaţi la companiile de stat pentru a schimba definitiv sistemul în care băieţii deştepţi se bucură de profituri nemeritate, a declarat luni şeful misiunii FMI de evaluare a acordului preventiv cu România, Jeffrey Franks.
“Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi din sectorul public şi sectorul privat se bucură de profituri nemeritate, în timp ce angajaţii lor şi publicul larg plăteasc aceste activităţi ineficiente”, a spus Franks, citat de agenţia de presă Mediafax.
Şeful misiunii FMI spune că a văzut destulă determinare din partea miniştrilor şi autorităţilor române în general pentru grăbirea procesului de privatizare şi numirea managementului privat la companiile de stat, dar crede că este nevoie de mai multă acţiune şi definititvarea legislaţiei până la finele anului.
Pachetele majoritare de acţiuni ale celor două complexuri energetice din Oltenia şi Valea Jiului vor fi scoase la privatizare după înfiinţarea lor, a declarat luni Jeffrey Franks, şeful delegaţiei FMI în România.
El a inclus aceste companii pe o listă de societăţi unde va fi vândut pachetul majoritar de acţiuni, alături de Electrica Serv, Electrica Furnizare, CFR Marfă, Oltchim şi Cuprumin.
Săptămâna trecută, un comunicat al Ministerului Economiei nu includea cele două complexuri pe lista societăţilor unde va fi vândut pachetul majoritar de acţiuni.
Când ziariștii prezenți la conferința de presă a reprezentanților FMI i-au cerut să clarifice acest aspect, Franks a precizat: “Am stat de vorbă cu preşedintele Băsescu şi avem un acord special pentru aceste companii”.
Complexul Oltenia va fi al doilea mare producător de energie din ţară, după Hidroelectrica. El va fi format din actualele complexuri Turceni, Rovinari şi Craiova, precum şi din minele de lignit din zonă.
Șeful misiunii FMI a dat o veste foarte prostă și pensionarilor și angajaților din sistemul bugetar. Frank a precizat că au fost impuse unele măsuri dificile în realizarea PIB-ului, cum ar fi înghețarea nominală a salariilor din domeniul public și a pensiilor.
Cititi va rog si:
TRADARE NATIONALA: Basescu vinde zacamantul de cupru de la ROSIA POIENI (ce valoreaza intre 5 si 10 miliarde euro) cu … 46 milioane euro


Sursa: Saccsiv’s Weblog

Asteroidul gigant 2005 YU55 trece astăzi pe lângă Terra (VIDEO)

Asteroidul gigant 2005 YU55 trece astăzi pe lângă Terra (VIDEO) Galerie foto (2)
Asteroidul 2005 YU55, ce are un diametru de 400 de metri, va trece astăzi în apropiere de Pământ. Momentul maximei apropieri va avea loc la ora 13:28, ora României, când asteroidul se va afla la 324.600 km de Terra.
Traiectoria asteroidului 2005 YU55 este bine înţeleasă de oamenii de ştiinţă, nefiind vreun pericol ca acesta să lovească Terra în următorul secol. În cadrul acestei treceri, asteroidul se va afla mai aproape de Terra decât Luna, însă forţa sa gravitaţională nu va avea vreun efect vizibil asupra planetei noastre.
Asteroidul se găseşte într-o orbită ce-l aduce în mod constant în apropiere de Terra, Venus şi Marte. Evenimentul de astăzi constituie cea mai apropiată trecere a asteroidului pe lângă Pământ din ultimii 200 de ani.
Cea mai recentă trecere pe lângă Terra a unui asteroid de dimensiuni comparabile a avut loc în 1976, însă atunci oamenii de ştiinţă nu au reuşit să identifice asteroidul înainte de eveniment. Următoarea «întâlnire» a planetei noastre cu un asteroid gigant va avea loc în 2028.
Agenţia spaţială americană detectează asteroizii şi cometele care ajung în apropiere de Terra folosind telescoape terestre şi spaţiale în cadrul Near-Earth Object Observations Program. Supranumită “Spaceguard”, misiunea NASA este de a descoperi şi a descrie aceste obiecte spaţiale, calculându-le orbita pentru a determina riscul unui impact.

Click pe imagine pentru a vedea traiectoria asteroidului:

Sursa: NASA
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Surpriza! In Romania, FMI si-a pregatit propria centura de siguranta in timp ce priveste cu ingaduinta nationalizarile din Romania.

… iar centura de siguranta a Romanilor seamana tot mai mult cu o camasa de forta. Sa explic.
L-am intrebat luni, la conferinta de presa de la incheierea misiunii FMI, pe domnul Jeffrey Franks, urmatoarea chestiune: daca este de acord cu decizia guvernului si a parlamentului Romaniei de a amana pana in 2016 aplicarea unor decizii definitive, irevocabile si executorii ale instantelor, ce pun statul in postura sa returneze circa 8 miliarde de lei unor categorii de bugetari carora le-a fost retinute diverse sume, nelegal. Raspunsul il vedeti mai jos:

Raspunsul este cel putin halucinant: in conditiile in care guvernul se plange ca nu are bani, Fondul, prin vocea domnului Franks pare de acord cu neplata acestor sume. Si intrucat un proverb romanesc suna asa: ” ce tie nu iti place, altuia nu ii face”, l-am mai intrebat pe domnul Franks daca ar fi de acord ca acelasi guvern, motivand cu aceleasi scuze (ca e criza si nu are bani), sa nu plateasca la scadenta sumele care trebuie returnate din acordul de imprumut de 12,95 miliarde de Euro, incheiat de Romania cu Fondul in martie 2009.
Concret, anii 2012 si 2013 reperzinta scadente importante pentru retunarea catre FMI a 6,3 miliarde de Euro din cele 12 miliarde trase din acord (circa 1,7 miliarde Euro in 2012 si circa 4,6 miliarde Euro in 2013). Suma reprezinta cam 1,5% din PIB in 2012 si cam 3,5% din PIB in 2013.
Raspunsul mi-a confirmat ca Fondul si-a tras propria centura de siguranta: daca statul roman nu va reusi sa plateasca sumele la scadenta, FMI este dispus sa refinanteze aceste sume, contra unor dobanzi, avand un plan B. Planul B este ca acordul de tip precaut sa fie activat, in cazul in care Romania nu are de unde sa plateasca inapoi acele sume impresionante.
Pe scurt, situatia suna asa: daca statul roman nu vrea sa plateasca datoriile catre proprii cetateni, nu este nicio problema. Dobanzi si penalitati nu exista, iar inflatia va rade in scurt timp o mare parte din sumele datorate. Ceea ce ma surprinde este cum fondul agreaza o astfel de situatie. In cazul propriu, Fondul isi asigura un randament superior celor de pe pietele internationale, prin activarea acordului de tip precaut. FMI isi va recupera banii cu varf si indesat, in timp ce este de acord ca statul roman sa nu dea doi bani pe deciziile justitiei din Romania.
Pe lung, ceea ce face guvernul prin nerespectarea deciziilor instantelor este echivalentul nationalizarilor: confisca acum si se angajeaza sa returneze, la un moment dat, arbitrar, in conditii uniltarale, neagreate de creditori, o suma care va reprezenta mult mai putin decat suma confiscata si dispusa a fi returnata de catre instante.
Precendentul este periculos, iar pasivitatea cu care FMI priveste aceasta actiune ma face sa banuiesc o anumita cardasie. Ar fi FMI de acord ca in Romania statul sa confiste active ale afacerilor? Ce semnal transmite FMI legat de mediul de afaceri tolerand o astfel de atitudine? Ce semnal transmite Fondul in conditiile in care este de acord cu cheltuielile discretionare prin programul de 4 miliarde de Euro gestionat de doamna Udrea dar nu condamna nerespectarea deciziilor instantelor?
Raman la prima parere: o cardasie suspecta, neeconomica si extrem de periculoasa.
Sursa
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

Speranta calcata de tren pentru ca Luminita se stinsese

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Stirea zilei din Romania e legata de inlocuirea sefului Senatului. Al doilea om din stat, o data candidat la prezidentiale si faptic castigator- in tara, pentru ca voturile din diaspora au determinat inversarea topului- si membru marcant al PSD, al carui sef a si fost … va fi demis de partid din functia de presedinte al Senatului. Deoarece nu accepta cu gratie decizia… I se pregateste excluderea din partid. Nu stiu in ce masura schimbarea sa e justificata. Stiu insa ca partidul a dat inapoi in timpul sau si ca de cand nu mai este seful PSD a facut tot felul de declaratii ciudate. Care il asezau mai degraba la putere decat in opozitie. Legile- regulamentul Senatului, Constitutia si Curtea Constitutionala – spun una. Dar ca de obicei la romani sunt vagi. Deci interpretabile. Unii spun ca legea le permite inlocuirea sefului Senatului tot cu un PSD-ist. Ceilalti spun ca trebuie votat si acceptat de majoritate. Si tot asa. Cum Romania ne-a mai oferit surprize nicicum justificate- legal, moral sau prin bun-simt si decenta- ma astept la orice. Adica nu fac nici un pronostic pentru ca va fi o inclestare politica pe viata si pe moarte. Partidul perdant va pierde mai mult decat sefia Senatului, va pierde credibilitate. Indiferent care va fi el.
Premierul ar cere propriului partid schimbarea presedintelui TVR pentru ca “n-a facut nimic pentru partid”. Cam atat cu libertatea presei. Cu independenta mult clamata a postului public de televiziune. Daca pana acum nu s-a putut dovedi ca autoritatile incearca sa foloseasca politic televiziunea nationala… declaratia pe surse a premierului spune totul. Postul public de televiziune cu 3 surse de finantare, mielul ce suge la trei oi- bugetul de stat, publicitate si taxa TV impusa poporului, este mai mult decat un post pentru toti romanii. Sau s-ar dori sa fie mai mult decat ceea ce prevede legea devenind astfel un avanpost media al puterii. Nu ca pana acum opozitia ar fi fost invitata prea des pe la TVR. Dar macar se pastrau niste aparente.
Dupa ce ma bucuram ca statul roman nu a dat curs solicitarii FMI de a ceda pachetele majoritare ale statului roman la Electrica, complexele Oltenia si Hunedoara… cea mai recenta stire ne spune ca s-a decis. Statul va ramane fara parghii si in acesti mamuti ai economiei. La fel cum s-a intamplat cu Petrom, si preturile au luat-o razna pe piata carburantilor. Deci, sa ne bucuram. Statul nu numai ca isi vinde pe bucatele apararea strategica, dar o face si cu ajutor extern. Date fiind aceste informatii, ne mai miram ca FMI e multumit si ne arunca un discurs oarecum pozitiv? Doar a obtinut ceea ce dorea. Inca o particica din suvernanitatea nationala a Romaniei.
Seful BNR ne-a informat public ca preturile din Romania vor continua sa scada pana in martie 2012. Nu stiu pe ce parte a globului in care e vara se crede domnia sa, dar experienta ne spune ca in fiecare iarna la romani preturile cresc: la gaze, la energie, la caldura. Stati, ca la caldura au crescut deja! Astept cu interes preturile din magazine in luna decembrie. Daca vom gasi preturi mai mari… unde putem sa reclamam? Ne deconteaza cumva BNR diferenta? Pai spuneti fratilor asa, ca sa pastrez bonurile si sa vi le aduc, spre decontare. Poate astfel, fiind nevoita sa faca fata avalansei de bonuri fiscale, BNR sa realizeze cam cat e inflatia de fapt in Romania si sa poata lua, in sfarsit, pulsul economiei reale. Asa cum e resimtita de majoritate.
Casa Regala de Romania e zguduita de procese cu printul Paul. Care, conform unor instante, ar avea mai mult decat Regele Mihai dreptul la averea regala si titlul de sef al Casei Regale. Asa ca se tot bat prin procese timp de 60 de ani, procese care tocmai au intrat intr-o noua faza. Din punctul meu de vedere, dupa ce am citit istoricul complicat al acestei povesti de viata intinse pe mai multe generatii, un copil nascut in afara casatoriei legal recunoscute in Romania de atunci nu ar trebui sa aiba dreptul la titlul regal. Cat despre avere… asta da, merita impartita in instanta. Numai ca trebuie vazut cat apartine Regelui si cat apartine poporului roman. Extrem de alambicate lucrurile, dar presupun ca de aceasta data magistratii nu mai sunt dusmanii stim noi cui. Iar decizia lor, daca va fi pro printul Paul, va trebui respectata. Desi nu se vor indica sursele de finantare. Parca asa era, nu?
Un preot din Voluntari, Romania a refuzat sa ingroape un batran deoarece familia sa nu avea suficienti bani cat sa-i plateasca slujba. Probabil preotul, daca faptele relatate sunt reale, nu e preot al Bisericii crestine. Ci preot al Intunericului. Pentru ca robia in fata banului, si ala evazionat (pentru ca vorbim de spaga), il califica pentru excomunicare. Dar si puscarie. Sper ca macar una dintre ele sa i se intample.
Doi primari constanteni si un presedinte de organizatie PDL, in urma referendumului privind desfiintarea judetului organizat de opozitie… s-au ales cu plangeri penale. Se pare ca au incercat sa blocheze oamenii sa voteze. In conditiile date, daca s-a ajuns la asa ceva, e evident ca pana si schimbarea lui Geoana de la sefia Senatului este un fapt normal. Macar sunt linistita: opozitia si puterea se bat pe bune, nu e meci aranjat.
Slatina tocmai a decis, in urma unei strangeri de semnaturi marca PDL, ca maidanezii sa fie eutanasiati. Pentru ca sunt pe strazi, muritori de foame, deci agresivi. Si slatinenii au semnat: vor moarte. Interesant va fi de vazut cat timp aceste initiative se vor limita la animale si cand vor trece la oameni. Pentru ca un sarac isi va pierde casa, nu va avea bani de haine si de mancare, deci va mirosi, va cersi si va fi agresiv. S-ar putea ca atunci sa deranjeze si el pe cineva… si astfel omul sarac sa devina noul maidanez. Care va trebui, evident, eutansiat.
Primaria Bucurestiului continua sa fie atacata, pentru simplul motiv ca actualul primar general sta prea bine la capitolul “intentie de vot”. Campania de denigrare a celor care totusi fac ceva pentru acest oras si pentru romani continua. Nu stiu altii cum sunt, dar intre ceea ce am avut pana acum in frunte si doctorul Oprescu, eu aleg medicina. Din nou.
Iar un medicament pentru diabetici interzis in toata UE… se vinde inca in Romania. Este un produs scump (circa 100 de lei flaconul) iar producatorul/importatorul e uluit: a cerut retragerea medicamentului de pe piata farmaciilor inca de anul trecut, raportand problema drept inchisa Agentiei Nationale a Medicamentului. Sunt curioasa daca farmaciile ce comercializau acel medicament vor fi cautate la acte de cineva: fisc, agentii din domeniu, producatori cu care lucreaza, etc.
Deci, dragi conationali, ce ne ramane? Speranta. Care tocmai a fost calcata de tren pentru ca Luminita de la capatul tunelului se stinsese.
UPDATE: Apar noi declaratii de la PSD- unii spun ca Geoana nu va fi exclus sau debarcat de la Senat, altii spun ca va fi. Vom vedea…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL. SEMNIFICATIE CETELOR INGERESTI

LA MULTI ATI tuturor acelora care poarta numele celor 2 arhangheli! Sa ii ocroteasca Dumnezeu, sa-i intareasca in credinta si sa le dea sanatate!
Predică  a par Cleopa la Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

( 8 noiembrie )
Cela ce faci pe îngerii Tăi duhuri şi pe slugile Tale pară de foc (Psalm 103, 5)
Iubiţi credincioşi,
Biserica lui Hristos dreptmăritoare prăznuieşte, odată pe an, pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil împreună cu soborul tuturor îngerilor. Prin cuvîntul “arhanghel” înţelegem “mai mare peste îngeri” sau “cel dintîi dintre îngeri”. Iar “înger” înseamnă “vestitor”, pentru că îngerii vestesc pe pămînt şi fac cunoscută oamenilor voia lui Dumnezeu. Îngerii sînt “duhuri slujitoare” cum spune proorocul David: Cela ce faci pe îngerii Tăi duhuri şi pe slugile Tale pară de foc (Psalm 103, 5). Ei au fost creaţi de Dumnezeu mai înainte de om şi de lumea văzută, dar nu prin cuvînt, ci numai cît a gîndit, Dumnezeu i-a şi creat.
Îngerii sînt împărţiţi, după Sfinţii Părinţi, în nouă cete şi fiecare ceată are o anumită misiune de împlinit în cer şi pe pămînt. Îngerii sînt duhuri, adică au trupuri nemateriale, nemuritoare sau, cum spune Sfîntul Apostol Pavel, au “trupuri cereşti” adică trupuri îngereşti, care sînt deosebite de cele pămînteşti şi sufleteşti ale oamenilor, care sînt muritoare. Scopul principal pentru care au fost creaţi îngerii, care formează lumea nevăzută, este pentru a-L slăvi neîncetat pe Dumnezeu. Apoi pentru a împlini întru toate voia Lui, pentru a face cunoscută oamenilor voia lui Dumnezeu şi pentru a ajuta pe oameni să împlinească poruncile Lui.
Au fost cazuri atît în Legea Veche, cît şi în legea Darului, cînd oamenii au făcut din îngeri idoli şi îi adorau, adică se închinau lor ca lui Dumnezeu (IV Regi 17, 16). Biserica din început a combătut acest eres, învăţînd că îngerii nu sînt creatorii lumii, ci sînt duhuri create de Dumnezeu pentru a împlini voia Lui.
Sfinţii Părinţi au fixat, însă, o zi de cinstire închinată Sfinţilor Îngeri şi Arhangheli pentru că ei ne ajută să cunoaştem voia Domnului şi s-o putem împlini. Această zi este astăzi 8 noiembrie, pentru că numărul 8 este simbolul vieţii veşnice; iar noiembrie este a noua lună de la creaţie, care s-a săvîrşit în luna martie, ca un simbol al celor nouă cete îngereşti.
Dintre toţi Sfinţii Părinţi cel mai bine vorbeşte despre îngeri Sfîntul Dionisie Areopagitul, ucenicul Sfîntului Apostol Pavel. El spune că îngerii se împart în nouă cete, fiecare avînd numele şi misiunea sa. Cetele îngereşti sînt împărţite în trei ierarhii sau grupe şi anume: ierarhia cea mai de sus, aproape de Preasfînta Treime, este formată din Serafimi, Heruvimi şi Tronuri. Ei stau în jurul tronului lui Dumnezeu înconjuraţi în văpaie de foc şi fac cunoscută voia Lui îngerilor de mai jos. Ierarhia din mijloc este formată din Domnii, Puteri şi Stăpînii, cum îi numeşte şi Sfîntul Apostol Pavel, vasul cel ales al lui Hristos. Ei domnesc peste îngerii de mai jos şi stăpînesc puterile iadului şi întreg universul. Ierarhia cea mai de jos este formată din Începătorii, Arhanghelii şi Îngeri. Aceştia sînt cei mai aproape de oameni, cărora le fac cunoscută voia lui Dumnezeu şi-i ajută să scape de cursele şi atacurile îngerilor răi, adică de ispitele şi amăgirile diavolilor.
Marele Prooroc Isaia spune că serafimii stau împrejurul Lui, avînd cîte şase aripi (Isaia 6, 2). Ei sînt în chipul focului, precum spune proorocul David: Cela ce faci pe îngerii Tăi duhuri şi pe slugile Tale pară de foc (Psalm 103, 5). Serafimii aprind pe oameni, cu focul dumnezeieştii dragoste, precum şi numele lor îi arată, că în limba evreiască “Serafim” se tălmăceşte “cel ce aprinde” sau “încălzeşte”.
După Serafimi, stau înaintea lui Dumnezeu înţelepţii Heruvimi, cei cu ochi mulţi, care, mai mult decît alte cete de mai jos, strălucesc neîncetat cu lumina înţelegerii şi a cunoştinţei de Dumnezeu. Heruvimii fiind luminaţi în tainele lui Dumnezeu, ale cunoştinţei adîncului şi înţelepciunii divine, luminează şi pe alţii; căci însuşi numele de “Heruvim”, în aceeaşi limbă evreiască, se tîlcuieşte “multă înţelegere” sau “revărsare de înţelepciune”. Prin Heruvimi se revarsă înţelepciunea cea de sus şi se dă ochilor sufleteşti luminare spre cunoştinţa lui Dumnezeu.
Ceata a treia numită a Tronurilor stă înaintea celui ce şade pe scaun înalt şi preaînălţat (Isaia 6, 1). Se numesc aşa căci pe dînşii, ca pe nişte scaune înţelegătoare, se odihneşte Dumnezeu gînditor, precum scrie Sfîntul Maxim Mărturisitorul; adică nu cu fiinţa, ci cu slujirea şi cu darul.
În ierarhia din mijloc, prima ceată se numeşte ceata Domniilor, pentru că domnesc peste ceilalţi îngeri care sînt sub dînşii. Ei “fiind liberi şi lepădînd toată temerea de rob, de bunăvoie şi cu bucurie slujesc neîncetat Domnului”. Ei revarsă oamenilor, care sînt puşi de Dumnezeu ca stăpînitori, puterea stăpînirii cu bună înţelegere şi a iconomiei celei înţelepte, ca să domnească bine şi cu dreptate peste ţările încredinţate lor. Aceşti îngeri ajută pe oameni să-şi stăpînească simţirile şi să-şi smerească patimile cele fără de rînduială, supunînd pe trup duhului.
Ceata Puterilor cereşti, împlineşte fără odihnă voia cea tare şi puternică a Domnului Savaot, stăpîneşte planetele şi stelele universului; dă oamenilor puterea proorociei şi darul facerii de minuni şi îi ajută pe creştini să rabde cu tărie necazurile vieţii şi să păzească poruncile lui Hristos.
Ceata Stăpîniilor, se numeşte aşa pentru că aceşti îngeri au mare stăpînire peste diavoli. Ei risipesc stăpînirea lor şi izbăvesc pe oameni să nu cadă în ispitele cele cumplite care îi duc la moarte şi la osînda iadului.
În ierarhia cea mai de jos prima ceată este a Începătoriilor. Se numesc aşa pentru că ei stăpînesc pe îngerii care sînt sub ascultarea lor, făcîndu-le cunoscută voia lui Dumnezeu. Ei au misiunea de a îndrepta toată lumea; ei păzesc ţările, tronurile celor ce conduc; ei păzesc hotarele neamurilor, oraşele, cetăţile, satele, limbile, bisericile şi păstorii de suflete. Ei îi ajută pe cei ce conduc popoare şi Biserici să facă voia lui Dumnezeu şi să nu asuprească pe cei de sub ascultarea lor.
Arhanghelii au misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari ale lui Dumnezeu, de a descoperi proorociile cele înalte ale îngerilor şi prin ei oamenilor. Sfîntul Grigorie Dialogul zice despre Arhangheli: “Aceştia sînt cei care înmulţesc sfînta credinţă între oameni luminînd înaintea lor cu lumina Sfintei Evanghelii, descoperindu-le tainele credinţei celei drepte”.
Ultima ceată şi mai apropiată de oameni este ceata Îngerilor. Aceştia vestesc oamenilor tainele lui Dumnezeu şi voinţele Lui cele mai mici chiar, povăţuindu-i să trăiască în dragoste, în fapte bune şi cu dreptate, împlinind întru toate voia Domnului. Îngerii sînt rînduiţi să păzească pe fiecare credincios, căci de la botez, fiecare creştin are un înger păzitor. Pe cei buni îngerii îi ajută să nu cadă, iar pe cei căzuţi îi ridică, prin pocăinţă şi spovedanie şi niciodată nu ne lasă pe noi, deşi uneori greşim. Îngerii sînt gata să ne ajute întotdeauna numai să voim şi să cerem ajutorul lui Dumnezeu.
Iubiţi credincioşi,
Pînă aici am vorbit mai pe larg despre îngeri, împărţirea lor, însuşirile şi chemarea lor, dar întrucît ceata Sfinţilor Arhangheli s-a arătat slujitoarea celor mai mari dumnezeieşti taine, care au înlesnit mîntuirea neamului omenesc prin întruparea Fiului lui Dumnezeu, vom vorbi în continuare numai despre Sfinţii Arhangheli, a căror pomenire o avem astăzi.
Sfinţii Arhangheli sînt în număr de şapte, care stau înaintea tronului slavei lui Dumnezeu, după cum spune însuşi Sfîntul Ioan Evanghelistul: Ioan, celor şapte Biserici care sînt în Asia … şi de la cele şapte Duhuri care stau înaintea Scaunului Lui (Apocalipsa 1, 4). Şi aceştia sînt: Mihail, Gavriil, Rafail, Uriil, Salatiil, Gudiil şi Varahiil. Fiecare arhanghel are o anumită misiune divină de îndeplinit.
Mihail, ce se tîlcuieşte “puterea lui Dumnezeu”, este voievodul oştilor cereşti şi cel dintîi din ceata Sfinţilor Arhangheli. El poartă sabie de foc şi are slujba de a păzi legea lui Dumnezeu şi de a birui puterea vrăjmaşilor. Cînd Lucifer a greşit în cer şi au început a cădea mulţime de îngeri, atunci toate puterile cereşti tulburîndu-se, a stat Arhanghelul Mihail în mijloc şi a strigat: Să luăm aminte! Din clipa aceea a încetat căderea îngerilor, căci toţi luînd aminte de glasul lui şi la greşeala îngerilor răi, au căzut înaintea slavei lui Dumnezeu, preamărind numele Lui. Tot Mihail s-a certat cu diavolul în pustiul Arabiei pentru trupul lui Moise, zicînd: Certe-te pe tine Domnul! (Iuda 1, 9). De asemenea, el a însoţit pe poporul ales din Egipt în pămîntul fădăduinţei. El a adus cele zece pedepse peste poporul cel împietrit al lui Faraon. El s-a arătat păzitor oştilor lui Isus Navi, căruia i-a zis: Eu sînt Voievodul oştilor Domnului şi acum am venit (Iosua 5, 14).
El a stins cuptorul celor trei tineri din Babilon. El a păzit pe Daniil cu viaţă, în groapa cu lei. El a adus foc şi pedeapsă peste cetăţile cele desfrînate, Sodoma şi Gomora. El a dat biruinţă lui Ghedeon în luptă. El a scos viu pe Lot din Sodoma. El a făcut multe minuni, precum cea din Colose, minunea din Mînăstirea Dochiarul (Sfîntul Munte) etc. Iar la sfîrşitul veacului, tot el, împreună cu ceata arhanghelilor, va suna din trîmbiţă, va scula pe cei morţi şi va aduna toate limbile la judecată, după mărturia Sfîntului Apostol Pavel care zice: Că Însuşi Domnul, întru poruncă, cu glasul Arhanghelului şi întru trîmbiţa lui Dumnezeu, se va pogorî din cer (I Tesaloniceni 4, 16).
Gavriil, ce se tîlcuieşte “bărbat-Dumnezeu”, este arhanghelul bunelor vestiri de bucurie, care are misiunea de a vesti oamenilor tainele cele mari dumnezeieşti. El nu mai poartă sabie de foc, ci crin de neîntinată bucurie. El este foarte dulce la vedere şi plin de dumnezeiască blîndeţe. Pentru aceasta a şi fost ales şi trimis de Dumnezeu la Fecioara din Nazaret să-i vestească taina cea mare a întrupării Domnului. Tot el a adus vestea zămislirii Maicii Domnului dumnezeieştilor ei părinţi Ioachim şi Ana. El a vestit în templu Sfîntului Zaharia că soţia lui va naşte la bătrîneţe pe Sfîntul Ioan Botezătorul. El a dus vestea cea bună Anei, mama proorocului Samuil.
Sfîntul Arhanghel Gavriil a dus la cer rugăciunea Fecioarei Maria cînd petrecea în templu. El i se arăta adesea şi-i descoperea taine negrăite. Îi aducea hrană îngerească la Sfînta Sfintelor. El a auzit cel dintîi despre taina întrupării lui Hristos, mai înainte decît toţi îngerii. El a rostit cel dintîi numele Preadulcelui Iisus. El a pus nume Sfîntului Ioan Botezătorul. El a vestit păstorilor că în Betleem s-a născut Mesia. El a cîntat cel dintîi Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pămînt pace, între oameni bunăvoire! (Luca 2, 14). El a învăţat pe păstori să cînte. El a descoperit magilor taina întrupării. El a liniştit pe Iosif cînd voia să lase pe Fecioara Maria. El i-a poruncit să fugă în Egipt cu Pruncul şi iarăşi să se întoarcă în Nazaret.
Sfîntul Gavriil ocroteşte pe fecioare, acoperă pe mame, păzeşte pe prunci, duce rugăciunile cele fierbinţi la Dumnezeu şi aduce înapoi împlinirea cererilor. El slujeşte tainelor celor mari şi ajută la înmulţirea şi mîntuirea neamului omenesc.
Rafail, al treilea arhanghel, este tămăduitor al neputinţelor omeneşti.
Uriil este luminător al celor întunecaţi.
Salatiil este rugător fierbinte pentru neamul omenesc.
Gudiil este slăvitor al lui Dumnezeu şi întăritor al celor ce se nevoiesc la fapte bune.
Varahiil, ultimul arhanghel, este aducător de binecuvîntare dumnezeiască pe pămînt.
Dintre toţi Sfinţii îngeri, cei mai mari binefăcători ai oamenilor s-au arătat Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, din care pricină se şi pomenesc astăzi cu alese prăznuiri şi cîntări de laudă, dimpreună cu toate cetele îngereşti. Se cuvine deci şi nouă păcătoşilor, ce sîntem păziţi de îngeri, să ne adunăm la sfintele biserici şi să lăudăm astăzi soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, cerînd ajutorul lor.
Să nu uităm că Sfinţii Arhangheli sînt cei dintîi îngeri mijlocitori între Dumnezeu şi noi oamenii. Ei au grijă şi milă de creştini şi-i ajută pe calea mîntuirii mai mult decît ceilalţi îngeri. Sfîntul Mihail este protectorul direct al călugărilor, al armatelor creştine, al voievozilor, care purtau cu ei pe cîmpul de luptă icoana Marelui Arhanghel. Sfîntul Gavriil este, mai ales, protectorul fecioarelor creştine, al familiei creştine, protectorul mamelor care nasc copii, ca şi protectorul copiilor şi al călugăriţelor iubitoare de feciorie şi iubitoare de Hristos.
În ţara noastră cultul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil este foarte răspîndit. Numeroase sînt bisericile cu hramul Sfinţilor Arhangheli, numeroşi sînt şi credincioşii români care le poartă numele. În multe case se vede icoana Sfinţilor Arhangheli şi nu puţini din bunii noştri creştini citesc acatistul lor. Părinţii noştri aveau mare evlavie şi pentru îngerii păzitori pe care-i primeau de la botez şi se îngrijeau cu mare atenţie să nu facă vreun păcat ca să nu alunge de la ei pe îngerii buni.
Înaintaşii noştri iubeau rugăciunea, milostenia şi Biserica, ştiind că îngerii păzitori ne numără şi ne scriu paşii noştri spre biserică, spre rugăciune, spre cel sărac şi spre tot lucrul sfînt şi plăcut lui Dumnezeu.
Iubiţi credincioşi,
Bun lucru este a lăuda pe îngeri, precum şi ei fără odihnă laudă pe Dumnezeu. Dar mai bun lucru am face dacă le-am urma şi petrecerea, printr-o trăire sfîntă, neîntinată, îngerească. Deci, dacă voim să primim mai mult ajutor de la sfinţii îngeri, să ne silim a-i imita prin fapte bune, după putere.
Sfinţii îngeri neîncetat slăvesc pe Dumnezeu; să ne rugăm şi noi neîncetat, lăudînd ziua şi noaptea pe Preabunul nostru Dumnezeu. Sfinţii îngeri sînt într-o veşnică mişcare, împlinind din dragoste voia lui Dumnezeu. La fel şi noi, să ne trezim din somnul nesimţirii, să alergăm mereu la Biserică, să facem voia lui Dumnezeu cu bucurie, iar nu din silă, nici cu cîrtire sau pentru răsplată. Sfinţii îngeri se iubesc desăvîrşit unii pe alţii. Ei iubesc şi pe sfinţii din cer şi pe noi cei de pe pămînt. La fel şi noi, să ne iubim ca nişte fraţi, lăsînd ura, mînia, bătăile, judecăţile, minciunile.
Sfinţii îngeri ascultă unii de alţii, cei mai de jos de cei mai de sus şi toţi de Dumnezeu. La fel şi noi să ascultăm de mai-marii noştri, de părinţii care ne-au născut, de cei ce ne învaţă şi ne ajută la mîntuire. Să ascultăm şi de glasul conştiinţei cînd ne mustră pentru păcate, cînd ne trimite la biserică, la spovedanie şi la cele bune. Să ascultăm şi de îngerii noştri păzitori. Să nu-i mai întristăm cu tot felul de păcate. Sfinţii îngeri se bucură de mîntuirea noastră (Luca 15, 10), ajută la îndreptarea noastră şi plîng cînd noi păcătuim sau sîntem aruncaţi în gheenă. La fel şi noi să facem. Să ne bucurăm pentru sporul aproapelui şi să plîngem pentru căderea lui. Să dăm sfat celui ce are nevoie de el. Să nu minţim pe nimeni. Să îndemnăm şi pe alţii la pocăinţă, la biserică, la post şi rugăciune.
Sfinţii îngeri nu se bîrfesc, nu se răzvrătesc, nu se mînie, trăiesc în bună rînduială. La fel şi noi, să nu ne mîncăm cinstea unul altuia, să avem răbdare în toate ispitele, să fugim de tulburare, de mînie, de ceartă, de pofte şi patimi trupeşti. Să trăim ca fraţii, în dragoste unii cu alţii, că sîntem fiii Tatălui ceresc.
De vom trăi în armonie, în iubire, în viaţă curată şi în rugăciune, vom imita pe îngeri şi vom deveni creştini adevăraţi, iar Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil ne vor acoperi cu acoperămîntul aripilor lor cele îngereşti de tot răul şi primejdia.
Să rugăm, deci, pe sfinţii îngeri şi Arhangheli să ne fie ajutători în viaţă şi izbăvitori de duhurile cele rele, iar înaintea Tatălui ceresc calzi rugători pentru mîntuirea sufletelor noastre. Amin.

Ce s-ar întâmpla dacă asteroidul 2005 YU 55 ar lovi Terra

Deşi cercetătorii NASA dau asigurări că asteroidul care va trece mâine pe lângă Terra nu reprezintă un pericol pentru omenire, un cercetător de la Universitatea Purdue a calculat ce s-ar întâmpla dacă acesta ar lovi Pământul.

Asteroidul 2005 YU 55 are dimensiunile unui portavion, dar nu reprezintă un pericol pentru oameni / FOTO: REALITATEA TV
Dacă ar lovi Terra, asteroidul care va trece mâine pe lângă noi ar crea o explozie de 4.000 de megatone, un crater cu diametrul de patru mile şi adânc de peste 500 de metri şi ar produce un cutremur cu magnitudinea de şapte grade pe scara Richter, a calculat un cercetător al universităţii americane Purdue.
Cum Pământul este acoperit în mare parte de oceane, există mari şanse ca o eventuală coliziune să declanşeze şi un tsunami gigantic, scrie jconline.com.
Asteroidul care are un diametru de 400 de metri şi o greutate de 55 de milioane de tone va trece la aproximativ 323 de mii de kilometri de Pământ, o distanţă mai mică decât în cazul perigeului lunar, atunci când Luna se află la cea mai mică distanţă de Pământ.
În pofida acestei apropieri periculoase, având în vederea că dimensiunea asteroidului se apropie de cea a unui portavion, experţii de la susţin că de această dată nu există niciun pericol pentru pământeni, scrie Agerpres.

Astronomii din emisfera nordică vor putea urmări acest obiect spaţial cu numărul de cod 2005 YU 55 prin intermediul telescoapelor, dar asteroidul va fi greu de văzut cu ochiul liber.

Sursa:  REALITATEA.NET

11/11/11 – TREZIREA INIMII UMANITĂȚII

Batem la porțile unei Noi Ere pentru omenire și pentru întregul nostru sistem planetar. Vom opera în viitor cu o altă conștiință, care va funcționa la parametri superiori, o conștiință conectată la realitatea multidimensională la care, de această dată, vom avea acces liber, căci nu vom mai fi restricționați de dualitate.
11-11-11 şi ADN-ul uman
Memoria genetică este acum în curs de trezire, ocazie cu care se va produce renunțarea la vechile structuri privind caracteristicile ființei umane, ca formă biologică, gândire, emoții, credințe, durată de viață etc. În acest sens, portalul 11/11/11 va fi foarte important căci energiile pe care le aduce vor activa codurile genetice adormite.
Procesul trezirii umane va fi accelerat mult, după 11.11.2011. Va începe, după această dată, o efervescentă activitate în interiorul ființelor umane (cele care s-au înscris, sau o fac acum, pe calea evolutivă și care, la nivel de suflet, sunt hotărâte să nu rateze oportunitatea saltului din dec.2012). Codul digital care formează numărul maestrului, intră acum în operă ca parte a programului de transformare a omului în ființă multidimensională. Transformările sunt profunde și cuprind ADN-ul, care va activa programul trecerii noastre la structura de cristal.
Esteriya
Poarta 11-11-11 se deschide pentru a ne facilita accesul la o noua matrice, matricea cristalină, care va fi forma de dezvoltare viitoare a ființelor umane de pe Noul Pământ. Prin forma trigonului sub care se va prezenta Portalul 11/11/11, energiile ajunse pe planetă vor fi în perfectă armonie și vor avea menirea modelării tuturor strucurilor (prioritar, cele umane), perfect adaptate condițiilor de viață pe Noul Pământ.
Noile frecvenţe ale luminii ne vor ajuta în evoluţie în faza următoare a conştiinţei
și vindecarea rănilor planetei. De asemenea, ele ne vor pregăti și ajuta să ne conectăm la natura noastră multidiomensională, estopând sau eliberându-ne complet de tarele noastre tridimensionale. Unul dintre efecte va fi transcederea noastră de la planul dualității și părăsirea iluziei temporale.
SURSA: www.Estaryia.com
Sursa:  daniilgaucan.wordpress.com

Ashtar – Ultimul Apel

A sosit timpul sa incetati cautarile voastre spirituale, Este Ceea ce Este. Va aflati la granita de trecere spre o noua Era, nu doar aceasta planeta, ci toate sistemele planetare se schimba in acest Univers atat de vast.Pamantul a atras multe energii elevate care s-au incarnat aici in aceste timpuri, pentru ca aceste entitati stiu ca ceva extraordinar se intampla si de aceea atat de multe suflete doresc sa fie aici acum.
Iar voua va e teama de moarte. De ce? Ati experimentat-o in multele voastre incarnari.
Cei care v-au controlat pana acum sunt disperati si puteti vedea acum extrem de clar acest lucru. Multi dintre voi ati inceput sa luptati si sa va sustineti public drepturile, ceea ce credeti ca este corect, altii desi raman tacuti si au incredere oarba in sistem, asteaptand ca acesta sa faca schimbarile menite sa ajute omenirea sa iasa din colaps. Oare n-au avut aceasta oportunitare pana acum? In asa zisa voastra democratie, votati pentru schimbare, dar oare aceasta chiar se-ntampla?
Acesti lideri ai sistemului actual castiga averi fabuloase de pe urma celor multi, si nu se pot abtine din lacomia lor, stiti foarte bine acest lucru. Si totusi ii lasati sa continue…
Ei nu au notiunea de sacrificiu personal, deci cum oare ar utea simti suferinta oamenilor?
Pentru multi dintre “Controlori” oamenii sunt niste viermi, sclavi in societatea lor imperialista.
Asadar nu va impacientati in ce priveste datele calendaristice si situatia financiara, desi v-ati fixat niste date limita. Intr-o viata anterioara voi deja ati ascensionat, dar pentru a va aminti acest statut privilegiat trebuie sa taiati toate corzile ce va tin legati de materialism. Lucrurile nu conteaza, pentru ca sunt materie.
Incetati sa va doriti mai mult, si decideti ca aveti destul, eliberati nevoia de a fi superior celuilalt.
A fi satisfacut reprezinta un pas imens spre obtinerea linistii interioare. Linistea inseamna multumire.
Imagineaza-ti fiecare persoana acceptand binecuvantarea a tot ceea ce au. Doar imagineaza-ti! Imagineaza-ti lumea asa cum ai vrea tu sa fie, si realizeaz-o. Sunt destule resurse pe planeta si putem sa le impartim, fara ca nimeni sa fie exclus.
Si inca ceva extrem de important! Nu exista notiunea de datorie (financiara). Aceasta este o alta iluzie creeata de “controlori” care nu sunt niciodata satisfacuti, ei vor mai mult si mai mult, desi detim mai mult decat le este necesar. Datoria este o iluzie creata pentru a planta frica in inimile oamenilor. Ce poti face in acest sens? Nu ai nimic de facut pentru ca aveti enorm de multe resurse.
Focalizeaza-ti atentia in aceste zile spre planeta voastra, intrucat Gaia se face auzita in eter. Sufera enorm asa cum si voi suferiti. E in schimbare continua si se vindeca pe masura ce trece prin dimensiunea a 4-a. Amintiti-va ca este o fiinta cu suflet, si la fel ca si voi, plange. Precum simtiti furia, si ea simte acelasi lucru.
Pur si simplu faceti o pauza, opriti-va gandurile pentru un moment. Planeta nu e pe moarte dar are nevoie totusi de ajutorul vostru, pentru ca, amintiti-va, nu aveti o alta casa unde sa puteti vietui decat aici. Rugati-va pentru sufletul ei drag si transimteti-i iubirea voastra neconditionata. Faceti acest lucru iar Mama Pamant va va trimite inapoi aceeasi iubire.
In noua linie temporala in care am intrat, veti putea crea realitatea pe care voi o doriti pentru lume, intrucat nu vor ma fi “controlori”, iar acest lucru s-a intamplat deja intr-o alta existenta precum am amintit anterior. Pamantul va intra intr-a 5-a dimensiune cu sau fara voi, doar tu iti poti alege realitatea in care vei vietui.
Sunt Ashtar iar momentul sa actionati este ACUM!
Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

11:11:11 – ACTIVAREA CODULUI SURSEI


Transmis de Lauren C. Gorgo 27 octombrie 2011
” Noi vom incepe cu aceasta : felicitari ! Voi santeti oficial pe drumul Noului pamant” – Inaltul Consiliu Pleiedian
ANTICIPAREA
Deci, iata-ne aici…pe creasta mult asteptatei completari a calendarului maias, anticul si supraveghetorul timpului, a
16,4 miliarde de ani de constiinta evolutionara. Se intampla atat de multe pe intreaga planeta, pentru a sustine ivirea unui nou
ciclu evolutionar, dar evenimentul care intr-adevar m-a uimit este ceremonialul Stramosilor maiasilor, care vor purta al 13-lea
craniu de cristal , de pe o coasta a Sua pe cealalta si va culmina cu o ceremonie sacra a craniului de cristal maias (calatoria va
incepe in Mahnattan pe 27.10.2011 si se va termina in Los Angeles pe 11:11:11). Pentru cei care nu santeti familiarizati cu
semnificatia craniilor de cristal , Cal Garisson spune :” se spune ca aceste relicve antice contin informatii despre istoria planetei
noastre si despre viitorul umanitatii. Cioplite din cristal de cuart pur si altele din jad, craniile genereaza un camp energetic care
activeaza constiinta umana, intr-un fel care expandeaza perceptia noastra a realitatii. In final, acestea sant manifestarea Spiritului,
intr-o forma care ajuta acum la schimbarea frecventei magnetice a Mamei Pamant. Cand Spiritele cristalelor sant trezite intr-un
ceremonial, intelepciunea care a fost pastrata intr-o matrice cristalina de eoni, intra in campul unificat si umple constiinta colectiva
cu toata cunoasterea a tot ceea ce a avut loc pe aceasta planeta in ultimii 26.000 de mii de ani si poate dincolo de aceasta”.
Gandindu-ma ca toata aceasta energie sacra patrunde la mai putin de 60 de mile distanta fata de mine este foarte entuziasmant,
atat de mult, incatdaca m-as acorda la aceasta, mi-ar vibra fiecare celula din corp cu un entuziasm visceral pe care l-as suporta
cu greu. Si daca va intrebati ce inseamna acest lucru pentru noi…ei bine, pleiedienii zic ca ne va lua aproximativ doua saptamani
sa integram mai multa claritate despre ce insemna aceasta pentru acei aratatori de cale care vor pasi deplin in rolurile si scopurile
lor divine, in faza de ” indatorire activa” si un secol sau sapte pentru a digera ce inseamna acest salt in evolutie, pentru planeta si
pentru intreg. Asadar, timpul intre acum si poarta 11:11:11 este plin de potential si participarea constienta a noastra in acest pasaj
sacru este foarte puternica si poate fi simtita intr-un mod foarte real prin rugaciune, meditatie, vizualizare sau doar gandindu-ne la
aceasta. Un singur lucru stim deja, bine, doua lucruri : 1. corpurile noastre fizice inca nu au “vantul din pupa” de care au nevoie
pentru a inainta…si 2. energia a ceea ca va sosi , pulseaza atat de vibrant, incat putem simti literalmente sustinerea noastra in
legatura cu nasterea prin voal. Noile/adevaratele noastre vieti sat atat de aproape de noi acum, incat acest lucru devine palpabil.
Daca va acordati, acest lucru se simte ca si Craciunul ; poate fi acel Craciun pe care l-ati petrecut ca si copii, avand gripa…Avem
ceva idee despre ce inseamna darurile noastre, dar nu stim Cu Adevarat si acesta este entuziasmul tuturor acestora. Noi ne
facem cu siguranta lista noastra de dorinte, ca de atatea ori, dar nevazutii spun ca chiar si dorintele noastre, palesc in comparatie
cu ceea ce este in depozite. ” Noi, ca si voi, putem simti energiile pulsande ale constructiei convergente din jurul sferei voastre si
si santem atat de incantati de fiecare dintre voi, gardienii noului pamant, de ceea ce experiementati in voi insiva”- Inaltul Consiliu
Pleiedian. In afara faptului ca iesim, in sfarsit, din vidul adanc in care am fost blocati in ultimele cateva saptamani, nu s-a schimbat
prea mult in exterior inca…noi inca avem nevoie sa ne hranim si sa ramanem centrati in spatiul inimii noastre, in timp ce
continuam sa permitem nasterea totala a sinelor noastre multidimensionale sa ia forma. Cei care sant pregatiti sant antrenati sa
devina gardieni si supraveghetori oficiali ai noului pamant, protectorii intregii creatii si maestri ai lumii materiale aici, pentru a
conduce umanitatea spre intreaga generozitate a iubirii, prin exemplu virtuos.
11:11:11
“Momentul pe care il asteptati fiecare dintre voi, momentul pe care noi l-am numit “inceputul”, se apropie. Acesta este
inaugurat de masivele energii care se prexipita prin deschiderea portii stelare 11:11 , a portalului 11:11:11. Ce inseamna aceasta
pentru aratatorii de cale este monumental , pentru ca acesta este grupul care va instala fizic tiparul pe pamant, pentru ca toti
ceilalti locuitori sa-l urmeze” – ICP. Luna trecuta, pe 9.10.2011 , bio-circuitul nostru a fost aparent ajustat. Noi am trecut printr-o
imensa (citeste :chinuitoare) inaltare pe durata lunilor de vara , de la tripla eclipsa insuportabila care ne-a socat pe fiecare dintre
noi pana la miezul nostru si apoi, in septembrie, Mama-Tatal Dumnezeu ne-a apasat butonul de resetare uman-divina , pentru a
porni noul nostru sistem de operare. Probabil ca noi am dormit pe parcursul lui septembrie, caci nici macar nu ni-l mai amintim. Ei
bine, poate ca nu este prima luna in care am dormit. Dar acum, ca am fost reajustati, ne reorientam din nou si aceasta inseamna
de obicei schimbari celulare ( cititi: oboseala) , acest timp avand legatura cu descarcarea noii programari, care include intelegerea
integrata ca fiecare celula are inteligenta. Bio-circuitul nostru se ajusteaza pentru a incorpora si a ajusta noile coduri pe care
santem pregatiti sa le primim de la portalul portii stelare 11:11:11. Emanatiile trimise prin marele soare central codifica biologia
noastra cu noi mandate, noi directive si Inaltul Consiliu Pleiedian ar dori sa stim ca noul aparat uman este bine echipat sa se
descurce cu aceste schimbari, asadar, poate fi in beneficiul acelora care experimenteaza mari dificultati de a imbratisa multele
modalitati disponibile noua, pentru a ne asista in usurarea tranzitiei in corpurile noastre si pentru a ne da ajutorul necesar starii
noastre de bine mentale si emotionale. Aud ca multi au probleme in a asimila aceste noi frecvente si pentru acestia, asta este
doar o reamintire ca noi nu trebuie sa suferim , sa trecem prin aceste schimbari singuri…ca ajutorul este disponibil, atunci cand
avem nevoie de el. Inaltul Consiliu Pleiedian spune ca sant multi oameni aici pentru a ne sustine prin aceste timpuri ale schimbarii
si ca daca nu utilizam aceste daruri si oferte, ne sustragem de la o mare oportunitate , nu numai de a supravietui acestor
schimbari, ci si de a prospera in urma acestora. Corpul fizic are nevoie de ingrijire si hranire, asa cum este renascut intr-un corp
de lumina, dar frecventele viitoare nu trebuie sa ne bombardeze sistemul in moduri in care am fost obisnuiti sa le experimentam ,
daca santem deschisi la oportunitatea de a fi sustinuti. Deci, am aflat ca 11:11 va aduce energii puternice , incat depinde de locul
in care ne aflam in calatoria noastra, fie ne vor catapulta spre libertate ,fie ne vor plasa pe un nou strat alunecos sau ambele. In
toate cazurile , acesta va fi nivelul urmator al dezvoltarii noastre personale si aceasta inseamna ca vor fi apelate aspectele
biologice , fie ca ascensionam intr-un uman angelic sau nu. Experienta ne spune ca orice cantitate de energie sau deschidere a
unui portal major va insemna mai multa odihna, relaxare si perioada de a nu face nimic. Nimeni nu priveste inainte , dar cel putin
santem atat de epuizati, incat este aproape imposibil sa mai rezistam. Eu cred ca aceasta va continua, ceea ce este minunat.
DEVENIND MULTUMITI DE SINE
Inalutl Consiliu Pleiedian vorbeste mult despre recenta noastra eliberare de ultimele noastre tipare karmice si ca
incepem deja sa fim martori la aceasta, in sensul ca nu mai santem legati de corzile emotionale ale atasamentelor fata de altii, de
locuri sau de evenimente care odata ne-au definit sau incorsetat. Santem acum capabili si pregatiti sa ne traim vietile in acord cu
principiul lui UNU. Aceasta inseamna ca am integrat intelegerea mentala si emotionala a ceea ce inseamna a fi eliberat de
ciclurile repetitive ale rotii karmice si ca ne-am reconectat cu adevarata noastra Sursa a puterii din interior. Incepem sa fim martori
la aceasta libertate din noi insine si in relatiile noastre personale unde rectificam vechi probleme , vechi rani care ne-au chinuit
odata, dar acum aceleasi situatii le simtim pline de putere, imputernicite in sensul in care santem capabili sa vedem valoarea din
aceste dinamici, sa simtim un sens al aprecierii pentru invataturile lor si sa onoram acele lectii ale cresterii care sant cu adevarat
ale noastre, in timp ce eliberam toate sentimentele de responsabilitate a ceea ce nu este al nostru. Devenim multumiti de sine,
fiinte responsabile ale maiestriei si acele complicatii sentimentale care au fost proiectate asupra noastra de catre altii sant acum
foarte clare, ceea ce inseamna ca pot fi inlaturate. Aceasta inseamna de asemenea ca, odata ce ne-am desprin de aceste corzi
ale atasamentului, vom incepe sa traim din spatiul adevaratei independente, al auto-sustinerii si libertatii, ceea ce ne va da
posibilitatea sa ne cunoastem sinele noastre autentice, in moduri in care nu am putut pana acum. ” Acest timp din viata voastra
este unul care va va soca, veti gasi daruri si puteri, talente care se ivesc, de a caror existenta nu ati stiut niciodata. In cateva
cazuri, va veti cunoaste intr-un fel care va extrage un sens al iubirii de sine si respectului, care credeati ca era posibil sa-l vedeti si
sa-l simtiti doar la altii. Totusi, noi va spunem ca acele lucruri pe care le respectati atat de mult la altii, erau doar auto-reflectii ale
aspectelor neintegrate din VOI, pana acum.” – ICP. Nevazutii ne aduc aceasta informatie , astfel incat sa simtim conectia faptului
ca nu mai santem legati de capcanele neadevarului, ale iluziei sau de opusul popular a ceea ce ei numesc, auto-
preamarire…pentru ca, noua noastra realitate va fi ca noi santem mult mai mult decat am realizat vreodata si darurile reamintirii
acestui lucru a fost castigat. Ei spun ca asa cum dezvaluim adevarul despre adevaratele noastre capacitati ca maestri ai lumii
materiale, asa le dezvaluim si pentru altii, ceea ce, reprezinta scopul de a deveni avatari christici pe pamant, pentru a impartasi
radianta noastra cu toti cei care stralucesc, de a-i invata prin exemplu si de a acorda altora iubirea universala care curge prin
celulele si corpurile noastre. “In plus, noi santem mandri de a face parte si de a fi martori la dezvoltarea celui mai miraculos “timp”
din istorie . Noi santem reprezentanti ai originii voastre galactice si deci, am investit mult in Devenirea voastra. Prin acest portal,
va centrati in abundenta universala si in gratie si aceasta inseamna ca fiecare dintre voi care imbraca robele de onoare, devine un
univers pentru el insusi. Noi stim ca acest lucru suna ciudat acum, dar sa stiti ca : asa cum soarele straluceste in fiecare zi, o
noua zi rasare” – ICP.
DEVENIND MULTIDIMENSIONALI
Noi vom experimenta in curand viata ca fiinte multidimensionale , ceea ce Inaltul Consiliu spune ca este o actiune
extraordinara , un mod de a trai viata prin perceptia realizarii simultane, impreuna cu abilitatea de a ne concentra prin incorporarea
multor dimensiuni ale constiintei, odata. Aceasta nu este ceva ce noi aveam in context, deci, pleiedienii doresc sa ne ofere o mica
farama de referinta pentru cei care vor intra in acest nou taram. ” Voi reprezentati primul grup de suflete care veti utiliza intregul
vostru potential uman si capacitatile christice-monadice. Aceasta inseamna ca acei dintre voi care au roluri de conducere sau sant
supraveghetori ai pamantului, sant cei care au trecut prin activarea celor 12 corzi de ADN si au permis extensiilor supra-sufletelor
lor sa faca acelasi lucru. Acesta este inceputul unei noi rase umane multidimensionale , insamantarea care va incepe lunga
calatorie evolutiva catre Acasa, pentru umanitate ” – ICP. Cei care cred ca aceste lucrui sant adevarate vor incorpora aceasta
realitate in matricea lor, permitand geneticilor noastre umane sa fie returnate catre designul lor original. Aceasta, spun ei este
ceea ce ne asigura ascensiunea noastra biologica , propagarea noii rase umane si aparent, exista multi dintre noi aici pentru a
exploata aceasta oportunitate divina. Pentru cei care sant chemati ca gardieni, ca supraveghetori sau conducatori, poarta
11:11:11 le ofera abilitatea nu numai sa se ancoreze in multidimensionalitate, ci sa deschida usa catre inima christica din interior ,
care ne comanda folosirea particolelor adamantine sacre (particolele nivelului de baza care creaza toata manifestarea Iubirii ).
Aceasta deschidere ne va pregati sa utilizam legile rezonantei magnetice, desenul universal pentru crearea noului pamant.
CHEMAREA CATRE ORDINUL LUI MELCHISEDEK
Matricea noului camp care a fost stabilita prin tesatorii de lumina de pe aceasta planeta , pulseaza la aceste portaluri,
cu un potential fara precedent pentru schimbare, dar accesul catre aceste portaluri poate fi activat doar prin acei care au “cheile
universului”. Codurile cheie sant incorporate in ADN-ul matricei noului uman si prin existenta lor, deblocheaza codurile cerute
pentru urmatorul nivel al ascensiunii noastre planetare. Acei care vor deschide aceste portaluri sant cei care si-au completat
primul lor nivel al misiunilor de serviciu si sant pregatiti sa primeasca noi directive. Aceste directive vor fi eliberate prin activarea
Codului Sursei din ADN-ul nostru, care aparent este codul de intrare cerut pentru acces si ofera participarea noastra
multidimensionala totala impreauna cu reteaua cristalina , care include misiunea noastra de pe noul pamant sau “urmatorul nivel
al serviciului divin” pe aceasta planeta. ” ce dorim sa clarificam este faptul ca cei care isi activeaza acest nivel al serviciului, sant
cei care vor intrebuinta misiunile cerute pentru a pregati umanitatea sa ascensioneze in constiinta multidimensionala. Aceasta
inseamna ca fiecare dintre voi care santeti codificati cu prototipul noului uman , va veti imbarca intr-o noua calatorie impreuna, ca
un grup de suflete al initiatilor cosmici prin Ordinul lui Melchisedek. Acest Ordin este unul din cele mai inalte , un suflet colectiv
aici, pe pamant , la acest timp, cu misiunea de a trezi codurile din umanitate , pentru resurectia tiparului christic si tiparul sacrei
co-creatii. Pentru cei care au avut contractul de a servi in acest fel, aceasta se intampla prin Ordinul lui Melchisedek si veti fi
chemati acum in fata , printr-o directiva de nivel nou”. -ICP. Pentru cei care gasesc rezonanta cu aceasta informatie si/sau cu
ordinul lui melchisedek, veti fi voi cei care veti insamanata umanitatea cu inteligenta cosmica ceruta pentru a face schimbarea in
2012. ” Noi santem coplesiti fata de dedicatia voastra si abilitatea ferma de a sta in integritatea personala si de a onora, ca
supraveghetori galactici-umani ,acest corp planetar. Tineti-va capul sus, pentru ca voi veti pasi in cea mai suprema forma a
existentei incarnate. Noi va privim din statul nostru major cum faceti pasii finali in maretia, in mostenirea voastra galactica si catre
Acasa, in stele”. ICP. Ne vedem pe partea cealalta…Calatorii fericite ! Lauren.
Sursa: http://alessandragrigorescu.blogspot.com/
Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Varza – medicament natural


http://www.cancan.ro/usr/imagini/2010/10/03/329301-xx-varza-shutterstock-33264.jpg
VARZA ALBA folositi-o mai ales cruda. Face cat un depozit intreg de medicamente.

* Hepatita, bolile de ficat in general o substanta continuta de catre varza, sulforafanul, stimuleaza puternic producerea in organism a unor enzime care joaca rolul de detoxifiant  al ficatului. De asemenea, consumul de varza s-a dovedit a preveni procesele de distructie celulara la nivelul ficatului, sub
actiunea factorilor infectiosi sau a celor chimici. Pentru a obtine aceste rezultate, se recomanda consumul verzei crude, sub forma de salata, de macar 3 ori pe saptamana.

* Boala canceroasa – in ultimii douazeci de ani au fost efectuate nu
mai putin de 94 de studii care au
aratat ca varza c onsumata cruda, murata sau gatita rapid are efecte
antitumorale si anticancerigene. Principiile active din frunzele de
varza induc celulelor maligne apoptoza (un program de autodistrugere
folosit de organism pentru eliminarea celulelor imbatranite), regleaza
actiunea hormonilor steroidieni in organism (implicati in aparitia a
numeroase forme de cancer), regleaza ritmul de diviziune celulara,
induc o crestere a productiei enzimelor responsabile de inactivarea si
de eliminarea celulelor maligne. Trei-cinci zile pe saptamana, in care
consumam cate 200 de grame de salata de varza, ne pot salva viata,
punandu-ne la adapost de o incredibila multitudine de forme de cancer,
despre care vom vorbi detaliat in cele ce urmeaza:


* Cancerul vezicii urinare – sunt diagnosticate la nivel mondial, in
medie, cate 336.000 de noi cazuri
in fiecare an, afectand de trei ori mai multi barbati decat femei.
Conform cercetarilor medicilor de la Universitatea din Texas, care au
studiat cazurile a 697 de bolnavi de cancer al vezicii urinare, in
paralel cu cazurile a 708 persoane sanatoase din aceeasi grupa de
varsta si de aceeasi rasa, consumul de varza reduce puternic incidenta
acestei boli. La persoanele care consuma de mai multe ori pe saptamana
varza cruda (dar si alte legume inrudite, cum ar fi varza rosie sau
broccoli) incidenta cancerului vezicii urinare este cu 29% mai mica.

* Cancerul de prostata – o cercetare facuta in Statele Unite pe 1000
de persoane de sex masculin arata ca  persoanele care consuma, la
macar o treime din mese, legume in stare cruda, au cu 35% mai mari
sanse sa nu faca aceasta boala. Interesant este ca la cei care
consuma, la macar o treime din mese, in mod special varza cruda si
legume inrudite (broccoli, varza rosie), riscul de a face cancer la
prostata scade cu 44%.

* Cancerul la san – nu avem spatiu pentru a rezuma in acest articol
toate studiile facute despre efectele de preventive ale consumului de
varza in neoplasmul mamar (in Singapore, China, Statele Unite,
Polonia, Olanda), dar toate arata ca femeile care consuma varza sau
varza murata se bucura intr-o proportie foarte ridicata de imunitate
fata de cancerul la san. Conform cercetarilor, cea mai ridicata rata a
imunitatii o au femeile care au consumat varza, inca de la varsta de
12-13 ani, macar o data la 2-3 zile. In multe regiuni din Polonia, de
pilda, unde datorita obiceiurilor culinare, o femeie consuma inca din
adolescenta, anual, in medie, 25- 30 kg de varza, cazurile de cancer
mamar sunt mai rare, cu incredibilul procentaj de 72%, decat in
celelalte zone ale lumii.

* Cancerul de colon si de rect – intr-un studiu-gigant facut in
Olanda, au fost colectate datele
privind vulnerabilitatea la cancer de intestin, in raport cu
obiceiurile alimentare, de la o suta de mii de persoane, pe o perioada
de timp de sase ani. Conform raportului final al acestui studiu,
publicat in anul 2000, la persoanele care consuma zilnic vegetale
crude se inregistreaza cu 25% mai putine cazuri de cancer cu aceasta
localizare. Ei bine, la vegetarienii care consuma cu predilectie
legume din familia cruciferelor, adica varza, varza rosie, conopida si
broccoli, incidenta cancerului de colon si de rect este cu 49% mai
redusa, fiind practic de doua ori mai protejati de aceasta teribila
afectiune.

* Cataracta – salata de varza cu ulei de masline este o excelenta
sursa de vitamina C si de vitamina A.
Ambele vitamine au un puternic efect antioxidant si, intre altele,
stopeaza procesul de producere al cataractei. Asadar, pentru
profilaxia acestei afectiuni, se recomanda consumul, macar de trei ori
pe saptamana, al verzei proaspete, cate 200 de grame minimum, sub
forma de salata.

Tratamente interne

* Obezitate – in Statele Unite si, mai nou, in Europa, curele de
slabire pe baza de varza fac adevarate
furori. Cea mai populara este de departe cura cu supa de varza, cu
care se obtin cele mai rapide scaderi in greutate si pe care… nu v-o
recomandam. De ce? Pentru ca hranitul exclusiv cu varza fiarta si,
eventual, cu alte mici adaosuri hipocalorice este o tortura
ineficienta pe termen lung. In schimb, consumul zilnic, macar la pranz
si la cina, a cate 200-300 de grame de salata de varza cruda, poate
face minuni in reglarea ponderala, e drept, pe termen lung. Varza este
foarte bogata in fibre alimentare, are putine calorii, multe vitamine
si minerale, ajutandu-ne sa slabim natural. Obiceiul de a consuma timp
de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata in cantitati mari are si alte
avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata
organismul de toxine, ne ajuta in regimurile disociate. Mai mult,
consumul acestei salate este un important pas pentru schimbarea
obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, cheia reglarii
greutatii corporale.

* Adjuvant contra cancerului uterin – un miniexperiment la care au
participat 30 de femei cu cancer uterin in stadiul I (unu) a presupus
consumul unui extract de varza, care contine o substanta denumita I3C
(prescurtarea de la indol-3-carbinol). Dupa 12 saptamani de
administrare analizele au
aratat ca la 47,5% dintre femeile care au beneficiat de experiment
celulele maligne au disparut, neoplasmul inregistrand remisie
completa. Prin comparatie, la nici una dintre pacientele din grupul de
control, care au luat un remediu placebo (fals), nu s-a inregistrat
remisia cancerului. Contra acestei afectiuni se recomanda o cura de
3-4 luni, timp in care se consuma suc foarte proaspat de varza, din
care se beau 600-800 de ml pe zi.

* Adjuvant contra cancerului la san – mai multe studii de medicina
experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza sulf prezenti
in varza determina remisia tumorilor maligne mamare, intr-un procentaj
de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda
consumul zilnic de salata proaspata de varza la macar o masa.
Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, in care se consuma cate
un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara.

* Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetatorii de
la Universitatea de Medicina din
Hawaii, Statele Unite, au evidentiat faptul ca unii compusi din varza
impiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma
periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De
asemenea, varza impiedica formarea20placilor de aterom si sclerozarea
peretilor arterelor. Se recomanda consumul de varza sub forma de
salata, cate 300 de grame zilnic, vreme de macar trei zile pe
saptamana.

* Constipatia – cel mai simplu tratament este consumul de varza
murata, macar 200 de grame pe zi. In varza murata se gasesc
asa-numitele “bacterii prietenoase”, care combat constipatia prin
reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata in fibre
alimentare, de unde si efectul ei de
“matura” a colonului, din care extrage prin absorbtie toate
reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.

* Surmenaj fizic si intelectual – consumul de varza cruda sub forma de
salata este un tratament tonic
extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos.
Bogata in vitamine si in minerale, continand substante cu efecte
stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care
intensifica procesele de regenerare din organism, varza are efect
adaptogen si anti-oboseala. Se tin cure de trei saptamani, timp in
care se consuma la pranz si la masa de seara cate o farfurie (125 de
grame) de salata de varza. Acest tratament este fo arte bun adjuvant
si contra depresiei psihice..

* Menopauza – studii preliminare arata ca un consum saptamanal de
varza cruda (200 de grame pe zi, vreme de macar 4 saptamani)
imbunatateste secretia hormonului estrogen si, important, regleaza
raspunsul receptorilor acestor hormoni din organism. Rezultatul este
instalarea mai tarzie a menopauzei, atenuarea simptomelor de inceput
ale acesteia (bufeuri, transpiratie, nervozitate etc.), prevenirea si
combaterea unor afectiuni specifice menopauzei, cum ar fi osteoporoza,
prolapsul uterin, cancerul ovarian si uterin.

* Infectii respiratorii – varza este mai bogata in vitamina C decat
portocalele, are putine calorii si
multe substante cu efect antioxidant, contine magneziu, potasiu,
calciu. Toate aceste caracteristici o recomanda in mod special ca
remediu pentru intarirea imunitatii. Se administreaza proaspata, sub
forma de salata, cate 3-400 de grame pe zi, la bolnavii cu infectii
respiratorii, pentru a sustine si pentru a grabi procesul vindecarii.
Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza
murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru
contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente.

Tratamente externe

* Arsuri de gravitate mica si medie – se fac spalaturi si se pun
comprese vreme de 15 minute, cate 2-3 pe zi, cu suc proaspat de varza.
Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica,
previne formarea cicatricelor cheloide.

* Rani care se vindeca greu – se pun zilnic comprese cu suc de varza,
care se tin vreme de o ora, dupa care se lasa zona tratata sa se usuce
la aer inca o ora. Studiile arata ca prin mecanisme inca prea putin
cunoscute (se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale
cresterii anumitor tesuturi), procesul de vindecare al ranilor este
mult accelerat, scade riscul de infectie, semnele care raman dupa
vindecare sunt mult mai putin vizibile.

* Eczeme infectioase, infectii fungice
- frunzele de varza proaspat zdrobite cu ciocanul pentru snitele se
pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se
fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze vreme de 4
ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, macar
45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Compusii pe baza de
sulf din frunzele de varza au o puternica actiune antiseptica asupra
bacteriilor si a ciupercilor parazite.

* Cancer de piele – se pune zilnic si se tine vreme de 4-6 ore pe zona
afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata
anterior, la tratamentul eczemelor.
Foarte multe persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular au
beneficiat de uimitoarele efecte ale acestui tratament simplu

* Entorsa, luxatii – se pun pe zona afectata frunze de varza bine
zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia
se face vreme de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea
accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de
gheata.. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de
refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate, in multe
cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial care se formeaza sunt mult
mai mici.

* Dureri reumatice – pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual,
seara, frunze de varza bine zdrobite.
Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc
proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de
pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect
antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele
degenerative, ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.

FRUMUSETE

* Ten incarcat – se sterge vreme de cinci minute, in fiecare
dimineata si in fiecare seara, pielea de pe
obraji si de pe gat, cu un tampon bine inmuiat, din cand in cand, in
suc proaspat de varza. Aceasta aplicatie are un excelent efect de
curatare a pielii, previne tulburarile de pigmentare, da un plus de
stralucire tenului astfel tratat.
* Piele imbatranita – bogata in vitamina A si in vitamine din
complexul B, continand substante care
imbunatatesc irigatia cu sange a pielii, avand efect de curatare
profunda a tenului, sucul de varza este unul din secretele saloanelor
de cosmetica care obtin rezultate miraculoase. Se pun comprese cu suc
foarte proaspat de varza, care se tin vreme de 10-15 minute, dupa care
se indeparteaza si se lasa pielea sa se usuce la aer alte 15 minute.
In final se aplica o crema hidratanta.

VARZA ROSIE
-  Este, practic, aceeasi specie ca si varza alba, fiind o varietate a
acesteia. Dincolo de infatisare, intre
varza rosie si cea alba mai sunt insa si alte diferente, invizibile cu
ochiul liber, dar extrem de importante. De pilda, spuneam despre varza
alba ca are un continut de vitamina C mai mare decat portocalele.
-  Ei bine, varza rosie contine de pana la… 6-8 ori mai multa vitamina C
decat surata ei alba, fiind un adevarat concentrat din aceasta
vitamina.
- Apoi, pigmentii care dau culoarea rosie acestei legume au un rol
foarte important ca medicament. Asadar, tinand cont ca modalitatile de
preparare ale verzei rosii sunt perfect identice cu
cele prezentate la cea alba, sa vedem in continuare cateva recomandari
terapeutice extrem de importante:

* Alzheimer – antocianii, adica pigmentii rosii din aceasta varietate
de varza, fac adevarate miracole
in prevenirea si in combaterea degenerarii celulelor20din sistemul
nervos central. Se administreaza salata proaspata, cate trei sute de
grame pe zi, in cure de 60 de zile, urmate de alte 15 zile de pauza,
dupa care tratamentul se poate relua. Inca nu se stiu foarte multe
lucruri despre capacitatea tratamentului cu varza rosie de a restabili
functiile cerebrale alterate de Alzheimer, insa efectul de prevenire
si de incetinire sau chiar de blocare a evolutiei bolii cu ajutorul
verzei rosii este cert.

*Febra – se administreaza salata de varza (150 de grame) sau sucul de
varza (100 ml) de 2-3 ori pe zi.
Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si
sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate,
catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul
“beneficiar” al acceselor de febra.

* Alergia – este prevenita de o cura cu salata de varza rosie cruda
(ori chiar murata) pe timpul iernii. Se consuma 200-300 de grame
zilnic, pe o perioada de timp de 3 luni, urmata de alte 3 saptamani de
pauza, dupa care se poate relua. Bogatia de vitamina C si de
antioxidanti din aceasta leguma ajuta la reglarea reactiei sistemului
imunitar la interactiunea cu factorii externi.




Sursa: Fata nevazuta a lumii….