duminică, 29 decembrie 2013

Moarea de VARZĂ, licoarea cu proprietăţi miraculoase


Moarea de varza are un efect detoxifiant asupra organismului, ajutand la eliminarea toxinelor. O astfel de cura cu moare de varza contribuie la vitaminizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. Moarea de varza are un continut bogat de substante nutritive, revitalizand organismul si tonifiindu-l.
Desi prea putin bagata in seama de cercetatori si de specialisti in tratamente naturiste, desi are un gust pe care putini il considera agreabil, moarea de varza (zeama de varza acra) este considerata drept un panaceu in medicina populara romaneasca. Cunoscuta ca un leac eficient impotriva tuturor bolilor, moarea de varza beneficiaza de anumite proprietati cu adevarat miraculoase. De ce? In compozitia moarei se regasesc o parte din vitaminele si antioxidantii prezenti si in varza proaspata, dar si microelemente, saruri minerale, fermenti si enzime adaugite.
Moarea de varza are efecte benefice asupra persoanelor suferind de hipotensiune. Are rol de reglare si normalizare a tensiunii, contribuind in acelasi timp la imbunatatirea circulatiei sangelui in organism. In acest caz, consumarea zilnica a unui pahar de moare de varza nu poate sa faca decat bine.
Moarea de varza contribuie la normalizarea digestiei si a tractului digestiv, dar si la prevenirea si tratarea constipatiei. In cazul in care te confrunti cu o astfel de problema, consumarea catorva pahare de moare de varza pe zi, cateva zile consecutive, te poate ajuta sa inlaturi aceasta problema. De asemenea, un leac popular impotriva constipatiei este cel obtinut prin amestecarea de ulei si moare de varza in cantitati egale. Atentie insa! Amestecul rezultat este un amestec pretentios pe care stomacul multora nu il tolereaza. Este recomandat sa testezi reactiile organismului inainte de a-l incerca.
Sursa: www.obiectiv.info

Leacuri din farfuria de Revelion


Abundenţa de alimente din această perioadă, de la carnea de porc şi până la dulciurile lăsate de Moş Crăciun sub brad, ne poate face să ne simţim balonaţi şi fără energie. Avem ocazia să „ne spălăm păcatele“ culinare făcute de Crăciun prin folosirea unor condimente care ne ajută să scăpăm de dureri, de gaze şi care chiar ne reîmprospătează memoria. În prepararea mesei de Revelion nu uita de cuişoare, scorţişoară sau cimbru.
Mentă
Te simţi balonat de la toate mesele „grele“ de la Crăciun şi până acum? Ia o bomboană de mentă. Noi studii confirmă ceea ce ştim de mult: menta uşurează problemele intestinale, notează CNN.   Cercetătorii au descoperit că menta activează un mecanism anti-durere care uşurează inflamarea tractului gastrointestinal. Mai mult, nu trebuie multă mentă ca să reuşeşti acest lucru, o singură bombonică sau un ceai sunt de ajuns. Nu ezita să foloseşti frunze proaspete de mentă la gătit, într-o salată sau chiar la ornatul farfuriei de Revelion.
Salvia
Pe lângă binecunoscutele beneficii ale salviei, împotriva transpiraţiei excesive, a amigdalitei şi chiar a herpesului, noi studii au descoperit că această plantă ajută la îmbunătăţirea memoriei. Salvia poate fi folosită în umplutura pentru curcanul sau gâsca la cuptor, în supe şi în paste.
Cuişoarele
Acest condiment are unul dintre cele mai mari aporturi de antioxidanţi dintre toate condimentele. Cuişoarele pot fi folosite la salatele de fructe, în vinul fiert sau ca aromă deosebită pentru ceaiurile de mentă băute pentru a-ţi linişti stomacul.
Scorţisoară
O singură linguriţă de scorţişoară pe zi poate scădea nivelul de zahăr din sânge, ajutând la prevenirea sau controlul diabetului. Poate fi folosită în ceaiuri, vin fiert, salate, plăcinte, prăjituri şi, mai mult, poate fi presărată pe pâinea prăjită dimineaţa pentru un gust deosebit.
Cimbrul
Antioxidanţii din cimbru ajută la uşurarea problemelor respiratorii, cum ar fi cele date de bronşită şi te ajută să respiri mai uşor chiar şi atunci când nu eşti bolnav. Poate fi folosit la prepararea fripturilor, de la păsări la vită şi porc, şi la gătirea fructelor de mare.
Anasonul
La fel ca şi menta, anasonul rezolvă problemele cu stomacul. Condimentul relaxează muşchii gastrointestinali şi poate fi folosit în plăcinte, pateuri şi chiar la coptul merelor sau a altor fructe.

Sursa: www.obiectiv.info

Un secret despre limba română a fost scos la iveală de Vatican


Teologul de talie internaţională Miceal Ledwith afirmă că limba latină este o limbă românească şi nu cum se credea până acum că limba română este o limbă latină.
"Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba romana este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba romana, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba romana este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba romaneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)", spune Miceal Ledwight într-un interviu acordat la TVR Cluj.
Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei in Romania, din anul 1999, ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”? In sustinerea afirmatiei este adusa si una dintre cele mai vechi relatari despre limba vorbita pe teritoriul Romaniei, inca inainte de Hristos.

"Colhii si dacii ma cunosc, ei vorbesc o limba barbara, de idioma latina” (Horatiu, marele poet roman (65 i. Chr. – 08 i. Chr.) – Odele, I, 20 (afirmatie facuta cu aproape un secol si jumatate inaintea cuceririi unei parti din Dacia).

Sursa: www.obiectiv.info

Efectele miraculoase ale ciocolatei asupra trupului si sufletului

sfatulparintilor.ro - beneficii ciocolata - freeditigalphotos.net

Una dintre cele mai mari inventii ale omenirii este, fara doar si poate, ciocolata. Cei mai multi dintre oameni stiu cat de confortabila pentru suflet este ciocolata, insa putini stiu ca aceasta are efecte miraculoase asupra trupului si a mintii.

Un nou studiu sugereaza ca un consum mai mare de flavonol, un component din cacao, imbunatateste functiile cognitive si tensiunea arteriala la persoanele in varsta care au probleme cognitive moderate.

In timpul cercetarii, bolnavilor li s-au oferit bauturi cu continut redus, intermediar si bogat in flavonol. Functiile cognitive, inclusiv cele executive, memoria pe termen scurt si lung, viteza de procesare a informatiilor si abilitatile de gandire in general, au fost testate dupa 8 saptamani. Persoanele care au consumat bauturi cu continut intermediar si bogat in flanovol au inregistrat cele mai insemnate progrese din punct de vedere al functiilor cognitive.

„Acesta este primul studiu care demonstreaza ca un consum regulat de flavonol din cacao poate imbunatati functiile cognitive la persoanele in varsta care au probleme moderate cu gandirea”, a declarat Giovambattista Desideri seful echipei de cercetare si profesor asociat al Universitatii L’Aquila din Italia. Aceste rezultate, alaturi de altele asemanatoare, evidentiaza rolul benefic pe care consumul moderat de ciocolata in mentinerea sanatatii.

„Apar tot mai multe dovezi care leaga consumul de produse bogate in bioflavonol de efectele benefice asupra sanatatii”, sustine Dr. David Katz, director al sectie de studii medicale de sanatate publica din cadrul Universitatii Yale.

Ciocolata neagra reduce riscul dezvoltarii problemelor la inima, sustine un studiu recent. Flavonolii, care se gasesc si in cea si fructele inchise la culoare, pot ajuta in cazul functionarii mai buna a rinichilor, a problemelor de greutate, a anemiei, a diabetului etc.


Cum despre favonol se stie ca imbunatateste functiile inimii pentru scurt timp, este posibil ca si imbunatatirea functiilor cognitive sa se datoreze unei mai bune circulatii a sangelui in creier.

Efectele pozitive din punct de vedere al functionarii creierului „s-ar putea datora tensiunii si circulatiei mai bune a sangelui. Eu recomand consumul de alimente bogate in flavonol pentru ca problemele de functionare a creierului sunt, de fapt, probleme vasculare”, a spus Katz.

Iar doctorii sunt de acord ca o modalitate foarte buna si usoara de a ingera flavonol este prin consumul moderat de ciocolata.

„Cacaoa este cea mai buna cale de a lua flavonol fara a ingera o cantitate prea mare de calorii”, sustine Keith Ayoob, profesor la Albert Einstein College of Medicine.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Horoscop 2014: Afla previziunile astrale pentru anul viitor

horosocp - sfatulparintilor.ro - freedigitalphotos.net

Anul 2014 bate la usa. Afla care sunt previziunile astrale, pentru a sti cum iti va merge anul viitor.

Horoscop 2014: Berbec
Anul 2014 va fi pentru Berbeci mai usor decat a doua jumatate a lui 2012 si intregul an 2013. Berbecii vor regasi o bucurie sublima in fiecare rutina a zilei. Va exista o usoara indoiala in privinta banilor care, desi vin suficient de multi, Berbecii sunt usor nelinistiti ca nu vor mai veni. Este foarte posibila schimbarea locului de munca, iar jobul la care au visat toata viata sa se transforme, in sfarsit, in realitate. In relatii, este recomandat sa nu mai fie chiar atat de analitici si nu mai transforme totul intr-o afacere.
2014 este un an al realizarilor.

Horoscop 2014: Taur
Pentru Tauri, anul 2014 va fi unul dedicat familiei si intimitatii in cuplu. Pentru ca banii vor veni foarte multi si le vor asigura o stabilitate financiara solida, vor putea sa faca tot felul de aranjamente in casa: schimba mobila, redecoreaza caminul. Le mai raman bani si pentru investitii, chiar si in imobiliare.  Mai mult, ajuta si pe altii sa isi rezolve problemele financiare. Este recomandat sa nu fie prea duri cu ei insisi.
2014 este un an norocos.

Horoscop 2014: Gemeni
In anul 2014, la Gemeni vor suferi transformari majore la capitolele comunicare, emotii, studii, contacte sociale. Devin mai economi, au mai multa grija de finantelor lor, proprietati si bunuri, sunt mai prudenti. Comunicarea ii poate ajuta sa-si suplimenteze veniturile in 2014. Se anunta un an plin de calatorii de scurta durata. Anul 2014 inseamna pentru Gemeni largirea ariei de cunostinte si relatii, care sa-i poate ajuta in diverse probleme cu care se pot confrunta. Lunile septembrie si octombrie sunt bogate din toate punctele de vedere.
2014 este anul schimbarilor.


Horoscop 2014: Rac
Pentru Raci, 2014 inseamna recreere. Isi dau seama ca familia, copiii si timpul liber au mai multa importanta decat restul lucrurilor, asa incat intreaga lor energie se concentreaza doar asupra acestor aspecte. Vor reusi totusi sa echilibreze balanta munca-familie, astfel incat nimic sa nu umbreasca fericirea caminului. Septembrie este luna castigurilor substantiale din punct de vedere banesc, insa tot anul se bucura de o forta creatoare iesita din comun.
2014 este anul creativitiatii.

Horoscop 2014: Leu
Pentru Lei, anul 2014 se anunta abundent, in special dupa luna iulie. Parca fac bani din piatra seaca, pe orice pun mana, se transforma in bani. Intreaga atentie se indreapta spre cariera, reputatie, venituri, posesiuni. Se anunta sporirea responsabilitatilor, in special la job, iar noile schimbari ii incanta pentru ca le considera oportunitati de dezvoltare personala. Nici in plan sentimental lucrurile nu stau rau, cele mai prolifice luni in amor fiind aprilie si noiembrie.
2014 este anul constructiei.

Horoscop 2014: Fecioara
Anul 2014 are multe oportunitati de calatorii pentru Fecioare. Un an excelent pentru comunicare  si studii. Inveti si absorbi cat mai multe informatii din toate domeniile, in special cele care au legatura cu credintele si filosofiile personale. De asemenea, esti deschis sa impartasesti si celor mai tineri decat tine informatiile pe care le dobandesti. Dragostea si romantismul nu sunt capitole la care sa exceleze in 2014, intrucat isi concentreaza intreaga atentie pe cariera si studii. Insa, in lunile februarie, august si octombrie se intrevad intervale in care dragostea va fi la cote maxime.
2014 este anul dezvoltarii personale.

Horoscop 2014: Balanta
Pentru Balante anul 2014 se deschid cai de comunicare in mai multe directii. Apar in viata lor persoane din trecut cu care reinnoada firul prieteniei. Balantele isi largesc cercul de cunostinte si relatii care ii pot ajuta la un moment dat. De asemenea, persoanele respective le vor solicita ajutorul in diverse situatii.  Pentru ca numarul solicitarilor din partea celorlalti va fi mai mare decat numarul solicitarilor lor de ajutor, este recomandat ca Balantele sa invete si sa refuze atunci cand se poate. Din punctul de vedere al sanatatii si al fortei, Balantele vor fi in forma maxima dupa 24 septembrie.
2014 este anul reintalnirilor.
Horoscop 2014: Scorpion
Scorpionii sunt inclinati in 2014 sa acorde atentie detaliilor. In plan profesional le vor fi recunoscute calitatile si meritele. La inceputul anului se pot planta semintele unui proiect nou, ale carui roade se vor vedea abia spre sfarsitul anului. In mai, iunie si august se anunta luni prolifice din punct de vedere amoros. In lunie februarie (spre sfarsit) si aprilie (toata luna) se prevad perioade dificile din punct de vedere financiar. Cautarile interioare incepute in 2013 isi vor arata efectele anul viitor.
2014 este anul rezultatelor.

Horoscop 2014: Sagetator
Pentru Sagetatori 2014 este provocator din toate punctele de vedere si in sensul bun al cuvantului. Isi vor largi aria de prieteni, cunostinte, relatii. Afacerea va aduce beneficii majore datorita noului cerc de prieteni. Dintre noile cunostinte facute, unele persoane se vor detasa si se vor transforma in prieteni adevarati. Din punct de vedere amoros, cele mai bune luni vor fi martie, iunie, iulie, august. In 2014 se vor vedea rezultatele zbaterilor continue din ultimii 4-5 ani, cand au avut parte de multe suisuri si coborasuri in afaceri.

2014 este anul vestilor bune.

Horoscop 2014: Capricorn
Capricornii traiesc tot felul de transformari personale in 2014. Banii vin si achizitioneaza diverse obiecte pentru casa. Viata de familie este la cote maxime, Capricornii bucurandu-se de suportul familiei. Sunt sanse pentru achizitionarea unei case noi, iar pentru altii Capricorni se intrevede posibilitatea de a lucra de acasa. Cercul de prieteni se restrange pentru unii dintre Capricorni, insa cei care raman sunt prieteni adevarati. Din punct de vedere financiar, cele mai prospere luni sunt august si septembrie.
2014 este anul parteneriatelor.

Horoscop 2014: Varsator
Pentru Varsatori, anul 2014 este plin de transformari, asocieri si parteneriate. Pentru unii Varsatori se anunta cereri in casatorie, pentru unii Varsatori celibatari sunt sanse pentru intalnirea jumatatii, fie intr-un cabinet medical, fie intr-o institutie de invatamant. Lunile de maxima intensitate amoroasa sunt iunie, iulie si octombrie. Au loc, de asemenea, transformari de ordin financiar. Mintea le lucreaza si descopera tot felul de oportunitati care se transforma in bani.
2014 este anul viselor transformate in realitate.

Horoscop 2014: Pesti
Anul 2014 se anunta pentru Pesti a fi unul al eliberarilor spiritual. Intuitia lor cunoaste un nivel superior, care le confera optimism, speranta si protectie spirituala. Pestii gasesc resurse financiare care sa le confere stabilitate in familie. Din punct de vedere amoros, cele mai bune luni sunt februarie, martie si aprilie. Din punctul de vedere al carierei, o schimbare importanta se va produce in octombrie. Pestii vor mai avea de luat cateva decizii riscante,pe care nu au cum sa le ocoleasca, ci sa le infrunte cu intelepciune.
2014 este anul eliberarilor.

Sursa: sfatulparintilor.ro

7 alimente sanatoase si norocoase de mancat de Revelion


Cu totii avem superstitiile noastre de Revelion. Sigur v-ati ales deja lenjeria rosie pe care sa o purtati in noaptea dintre ani, dar stiati ca anumite alimente sanatoase va pot purta noroc in noul an? Iata o lista a alimentelor sanatoase, dar si norocoase pentru rascrucea dintre ani.


Legume verzi, pe lista alimentelor sanatoase si norocoase

Se spune ca legumele verzi sunt cu noroc de anul nou pentru ca seamana cu banii. Sunt si pline de vitamine si minerale deci nu ai de ce sa le eviti.





Fasolea, aliment sanatos si banos

Precum salata sau alte verdeturi si fasolea semnifica bani, si anume monedele. Indiferent daca alegi lintea, mazarea sau fasolea uscata va fi bine pentru sanatatea ta, si te vei reface mai usor dupa nenumaratele pahare de sampanie.


Nu uita de peste, alimentul norocos,  in alimentatia sanatoasa de Revelion

Pestele este norocos din mai multe motive. Solzii se aseamana cu banii si pestii se gasesc in bancuri ceea ce simbolizeaza de asemenea ideea de abundenta. Lasand la o parte simbolistica, sunt numeroase beneficii nutritionale. Pestele gras (somonul si tonul) sunt surse foarte bune de uleiuri esentiale Omega 3. Pestele mai slab este o sursa indicata de fibre.

Mexicanii considera strugurii alimente sanatoase si norocoase

De Revelion trebuie sa consumati cat mai multe fructe. Mexicanii mananca cate un bob de strugure pentru fiecare luna a anului urmator. Daca este amar sau stricat, veti stii sa aveti grija in luna respectiva a anului. Nenumaratele seminte ale rodiei semnifica prosperitatea. Smochinele simbolizeaza fertilitatea. Consumati un fruct daca aveti pofta de o gustare sanatoasa.


Macaroanele si cerealele, alimente sanatoase care simbolizeaza viata lunga
Macaroanele si cerealele (orez, quinoa, orz) sunt simboluri ale unei vieti lungi si abundente. Fabricate din hrisca, taiteii soba sunt o mare sursa de fibre. O alta propunere bogata in fibre este o portie de orez risotto.

Porcul rotofei inspira avutie
Porcul este un simbol norocos pentru ca este rotofei si inspira avutie. Daca stam sa ne gandim, majoritatea pusculitelor au forma de purcelusi grasuni. Chiar daca este o carne grasa, poate fi folosita cu masura macar pentru a da gust. Nu trebuie sa manancati neaparat sorici pentru noroc, puteti alege parti mai putin grase ale porcului si prepara din ele mancaruri foarte delicioase.


Tortul simbolizeaza vesnicia

Desi nu se poate considera sanatos si este chiar contraindicat in toate dietele pentru slabit, putina indulgenta este de inteles in noaptea de Revelion. Tortul te va ajuta sa mai scapi de stres. Mai mult, prajiturile in forma circulara sunt simbolul vesniciei.


EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 28, 29 decembrie 2013

28 decembrie 2013 


shanghai
China a aprobat sâmbătă o formă mai lejeră a ”legii copilului unic” și abolirea sistemului lagărelor de muncă, ca parte a reformelor propuse de regimul de la Beijing.
Conducerea Partidului Comunist a anunțat aceste măsuri luna trecută, după o reuniune care a trasat obiectivele pentru următorul deceniu.
Potrivit noii politici demografice, cuplurile vor putea avea doi copii, dacă unul dintre părinți a fost unicul copil în familie. Vechea formă a legii prevedea că un cuplu putea face al doilea copil, dacă ambii membri ai cuplului au fost singuri la părinți.
Planul a fost luat în calcul în urmă cu cinci ani, pe fondul îngijorărilor că limitarea sporului demografic pune în pericol creșterea economică și duce la o îmbătrânire rapidă a populației, cu consecințe financiare nesustenabile.
COMENTARIU SFATUITOAREA:

Era o masura legitima, atata timp cat populatia Chinei nu mai traieste strict in granitele tarii, ci a inceput de mult timp "invadarea lumii" pe cale pasnica, economica.


29 decembrie 2013 

Prin această relaţionare Rusia-Germania, se cutremură şi se va cutremura puternic, din nefericire pentru noi!


"În baza acestui simbol - Hodorkovski - care se va dezvolta în continuare, o să vedem o altă abordare a relaţiilor reciproce dintre Rusia şi Germania, lucru care, pentru geopoliticieni, va însemna mult în analizele lor pentru că lumea de sorginte euroatlantică, prin această relaţionare Rusia-Germania, se cutremură şi se va cutremura puternic, din nefericire pentru noi, care ne-am orientat foarte puternic euroatlantic de abia în ultima vreme Traian Băsescu şi administraţia reprezentată de către el a avut o abordare mai inteligentă şi mai pragmatică legată de Germania, ceea ce va însemna mult şi pentru noi", încheie consultantul politic. 

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gusa-hodorkovski-a-trait-o-drama-ce-implica-gratierea-oligarhului_1345464.html#ixzz2otj5KkkZ 


COMENTARIU SFATUITOAREA:

Rusia a aplicat in cazul lui Mihail Hodorkovski o metoda veche a serviciilor secrete si anume cea a implantarii "conservelor", reprezentata de "asa-zisii" dizidenti, ei urmand sa faca politica tarii din care proveneau si pe care o blamau in fata lumii intregi. In acest caz, Rusia isi continua procesul de cucerire economica a Europei. 


Tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou

Se spune că e bine să ai bani în buzunar în noaptea dintre ani, să porţi ceva nou şi rosu şi să manânci peşte.
AN NOU
Revelionul este însoţit de o mulţime de obiceiuri şi traditii frumoase. Citeşte în continuare ce trebuie să faci pentru a a avea un 2014 excelent.
1. Bani în buzunar. Pentru a te bucura de câştiguri în nou an, este recomandat ca noaptea de Anul Nou să te găsească cu bani în buzunar.
2. Traditia spune că dacă consumi un măr în ajunul Anului Nou, vei avea parte de sănătate pe tot parcursul anului.
3. Alungă spiritele rele. Dar şi spectacolul de artificii de la miezul nopţii are o semnificaţie în tradiţia românească. Se spune că spiritele rele se tem de zgomot şi de lumina puternică. De aceea te sfătuim să strigi cât poţi de tare “ La Mulţi Ani 2014!”.
4. Bani în buzunar. La trecerea dintre ani este bine ca fiecare să poarte o haină nouă şi ceva roşu, dar să ai şi bani în buzunar. Roşul simbolizează bucuria şi norocul de care vei avea parte anul următor.
5. Nu intra în  2014 cu datorii şi nici nu împrumuta bani în prima zi din an.
6. Mănâncă peşte, struguri şi stafide. Bătrânii spun că trebuie să mănânci peşte în noaptea dintre ani ca să te poţi strecura printre probleme.
7. La sate, femeile prepară pâini în care ascund bănuţi. Tradiţia spune că cei care vor găsi bănuţii vor avea noroc tot anul.  De asemenea, în prima dimineaţă din an, oamenii pun bani în apa cu care se spăla pe faţă.
8. Dorinţe împlinite.Se spune că dorinţele puse în noaptea dintre ani sunt ascultate.
9. Crenguţele de vâsc aduc noroc şi nu uita să-ţi săruţi iubitul, daca vrei să ai noroc în dragoste .
10. Deschide larg uşile şi ferestrele. Se spune că este bine să deschizi uşile casei pentru a lăsa supărările acumulate în ultimul an să se risipească.
11. Noroc. Se mai spune ca primul om care ne va trece pragul casei în prima zi din noul an trebuie să fie un bărbat. Potrivit tradițiilor, persoanele brunete aduc noroc și fericire, iar cele roșcate și blonde ghinion
12. De asemea, nu este bine să mături pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, deoarece, odată cu praful şi gunoiul, vei arunca şi norocul din casă.
13. Dacă ai răcit, ai grijă! Nu este bine să plângi sau să strănuţi, altfel vei fi tristă şi vulnerabilă tot anul.

Echipa Bravonet.ro vă urează un An Nou Fericit!

CUTREMUR în zona seismică Vrancea de 3,9 grade

Un cutremur, cu magnitudinea de 3,9 grade s-a produs duminică, la ora 21.22, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

CUTREMUR ÎN VRANCEA. L-ai simţit?
CUTREMUR ÎN VRANCEA. L-ai simţit?
Cutremurul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri.
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (30km), Târgu Secuiesc (44km), Sfântu Gheorghe (56km), Râmnicu Sarat (57km), Focşani (58km).
Sâmbătă seara, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 2,7 grade pe scara Richter, iar vineri au fost înregistrate alte două seisme, de 3,4 şi 3,1 grade pe scara Richter.

Sursa: www.realitatea.net

Traditii, obiceiuri si superstitii de Anul Nou, la romani

Popoarele din lumea intreaga leaga foarte multe traditii, obiceiuri si superstitii de noaptea dintre ani. Romanii respecta toate datinile stramosesti pentru a fi siguri ca noul an va fi mai bun si mai imbelsugat decat precedentul.
 Traditii, obiceiuri si superstitii de Anul Nou, la romani
(foto: ziarelive)
Conform obiceiului nu este bine ca anul cel nou sa te prinda cu datorii, pentru ca, se spune, un an intreg tot vei da bani, de aceea romanii isi platesc toate datoriile pana in seara de Revelion. De asemenea, se spune ca nu este bine nici sa oferi cu imprumut bani pentru ca vei fi sarac tot anul, si, probabil, nimeni nu-si doreste acest lucru.
In traditia populara se crede ca spiritele rele se sperie de lumina si de zgomotele puternice. De aceea, in ajunul Anului Nou, se merge cu plugul, si cu plugusorul, si se trosneste din bici pentru a alunga spiritele malefice din anul care vine. Uratorii din zilele noastre au inlocuit buhaiul si biciul cu petarde, pocnitori si artificiile.
In noaptea dintre ani superstitiosii evita sa foloseasca foarfecele ca sa nu-si taie norocul, dar au grija si la vestimentatie, care se pare ca atrag energiile positive, mai ales daca sunt noi si in culori vesele. Iar pentru prosperitate este bine ca la miezul noptii sa aveti bani in buzunar. Nu trebuie sa uitam nici sa fim veseli, pentru ca asa vom fi un an intreg, de aceea este bine sa evitam lacrimile sau certurile.
La miezul noptii cei care cred in superstitii deschid usa pentru ca anul vechi sa iasa si sa intre cel nou. Totodata, se spune ca este bine ca la trecere spre noul an sa stai sub vasc, planta considerate sacra in antichitate. Odata atarnat deasupra usilor, se crede ca vascul protejeaza oamenii impotriva tuturor relelor.
De pe masa festiva de Revelion nu trebuie sa lipseasca pestele, deoarece se spune ca trebuie sa-l consumi in noaptea dintre ani, ca sa te poti strecura printre probleme si obstacole cu agilitatea unui peste in apa.
Pe 1 ianuarie, potrivit traditiei, prima persoana care iti intra in casa trebuie sa fie un barbat, ca sa te bucuri de protectie si noroc in anul care tocmai a inceput. De asemenea, oamenii merg cu “semanatul” aruncand in casele rudelor si ale prietenilor cu grau sau orez ca sa fie ocoliti de boli, asa cum si urarea spune: “Sanatatea Noului si la anul cu sanatate”.
Conform altei traditii, in prima zi din an nu trebuie sa maturam pentru a nu alunga prosperitatea. Astfel, gospodinele, mai ales din zona Moldovei, amana pentru a doua zi indeletniciri precum maturatul sau scoaterea gunoiului din casa, asa se asigura ca vor avea casa plina tot anul.
Daca spalati rufe, va merge rau tot anul, de aceea, batranii spun ca e bine ca rufele sa nu fie spalate pana la Boboteaza, cand se sfintesc apele.

Secretul redescoperit al tibetanilor: Beneficiile uimitoare ale cătinei

Un vechi secret de vindecare folosit in Tibet din vechi timpuri, este redescoperit si in Vest. De mii de ani, tibetanii foloseau catina care creste in salbaticia muntilor Himalayeni ca aliment si ca medicament. Ei tratau o multime de probleme, de la bolile respiratorii, pana la problemele cu pielea.

Secretul redescoperit al tibetanilor: Beneficiile uimitoare ale cătinei 
Secretul redescoperit al tibetanilor: Beneficiile uimitoare ale cătinei 
Catina este unul dintre cele mai potente medicamente naturale. Catina contine o multime de antioxidanti, este o importanta sursa de Omega 7, care este de asemenea, foarte importanta pentru organism, scrie Garbo.ro.
Beneficiile catinei
Catina ajuta in ameliorarea problemelor respiratorii.
Astmul, tusea cronica, alte tulburari de respiratie, acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute boli care in mod traditional sunt tratate cu ajutorul catinei.

Catina vindeca bolile de stomac.

Catina prezinta proprietati antiinflamatoare astfel incat ea devine un bun adjuvant in tratarea bolilor gastrointestinale. Uleiul de catina prezinta proprietati curative si de protectie a sistemului gastrointestinal, reducand efectul daunator al unor bacterii cum este E-coli.

Catina este un foarte bun regenerator pentru peiele.

Cand vine vorba despre probleme ale pielii, au fost aratate beneficii nemaipomenite in cazul unor afectiuni ca: acneea, arsurile, dermatitele, eczemele, rosacea, ranile.
Nutrientii pe care ii contine catina sunt foarte benefici pielii, dar mai ales cantitatea foarte mare de Omega 7 pe care o contine, ajuta pielea sa se regenereze, minimizand si aspectul ridurilor.

Sursa: www.realitatea.net

Mesajul Îngerilor pentru 2014


PREVIZIUNI GENERALE PENTRU 2014
2014 este un an marcat de multe SCHIMBARI, dar schimbari care ne aduc eliberare si ne aduc pe drumul spre implinirea misiunii noastre. E un an de munca, un an dedicat spre a ne intoarce spre noi, un an in care facem multa curatenie si suntem impinsi sa ne asumam mai mult... in numele iubirii, pentru ca e mare nevoie de noi. In 2013 am muncit mult, am curatat mult, continuam, dar in 2014 vom si inchide multe cicluri, multe relatii, unele joburi. E un an care ne duce spre o evolutie spirituala, un an al trezirii... pentru unii trezire brusca, daca nu si-au facut temele si nu au urmat semnele pana acum, pentru altii o trezire mai usoara. Insa toti vom avea mult de muncit, de inchis usi, de lasat trecutul in urma... si de INVATAT... e timpul sa invatam lectiile care ni s-au tot aratat, sa trecem clasa si sa urcam la un alt nivel. Nu vrem sa ramanem in scoala primara, nu?
Un an in care va trebui sa ne respectam mai mult, sa nu mai facem compromisuri, un an in care sa ne folosim de puterea noastra interioara si sa cerem ceea ce meritam. Arhanghelii Rafael, Zadkiel, Jofiel, Sandalfon si Chamuel sunt cei care o sa ne fie foarte aproape in acest an.
Zeita KALI te ajuta sa inchei anumite cicluri din viata si iti da curaj sa incepi altele noi.
Mahachohan Ragoczy e maestrul spiritual care te ajuta in cresterea ta spirituala. El este cel care te indruma spre alti invatatori spirituali care sa te asiste, el te ajuta sa-ti gasesti misiunea spirituala. O sa fie foarte prezent in viata noastra tot timpul anului.
Citirea pe care am facut-o se numeste World Spread si am folosit 3 seturi de carduri: Archangel Power Tarot Cards, Oracle Card Archangel Michael si Mermaids and Dolphins cards. O sa vedeti ce a iesit pentru fiecare luna mai jos.
Citirea este facuta pentru grupul „Intalnire cu ingeri”, la a carui energie m-am conectat, este o citire mai generala dar la fel de precisa ca una individuala. De asemenea nu uitati ca ingerii doar va indruma, ei va pot arata care ar fi premizele si va arata DOAR aspectele pozitive. Ei insa va respecta liberul arbitru asa ca unele lucruri s-ar putea sa nu se intample pentru ca voi ati ales altceva. Aveti mai jos detalii despre fiecare luna.
IANUARIE
Din prima luna a anului 2014, suntem pusi la treaba. E necesar sa ne ascultam inima si nu doar asta ci sa facem alegeri din inima. Ca este vorba despre viata profesionala, viata personala, sanatate, locuinta etc. e timpul CURATENIEI. Caratenie vom face tot anul, ca vrem ca nu vrem, pentru ca anul acesta nu ne mai este permis sa mergem in nestire, enecesar sa fim readusi pe drumul cel bun. Iar pentru a fi pe acest drum e necesar sa facem alegeri, alegeri ale sufletului. E timpul sa ne asumam responsabilitatea asupra propriei vieti si sa actionam cu incredere si credinta. E timpul sa ne ridicam deasupra fricii si sa credem in puterea iubirii iar iubirea nu ne poate dezamagi niciodata. Doar facand curatenie putem face loc pentru ceea ce e menit pentru noi sa apara in viata noastra. Asadar vezi care sunt aspectele din viata in care nu simti implinire, in care simti ca ceva lipseste, in care totul merge greu... Intreaba-te daca iti asculti intuitia, intreaba-te ce simti, STII SIGUR CE SIMTI, doar nu recunosti. Cere ajutorul ingerilor sa iti arate daca crezi ca nu stii si accepta ceea ce vine spre tine.. E DOAR SPRE BINELE TAU. Exprima-ti emotiile si actioneaza conform sentimentelor tale. Si nu uita esti protejat si iubit pentru ca ESTI COPILUL LUI DUMNEZEU si el va avea mereu grija de tine. Indiferent de ce alegeri o sa iei, atat tu cat si cei afectati de deciziile tale, sunteti protejati si iubiti. Nu uita ca facand ceea ce simti ii vei ajuta si pe ceilalti care suntatasati de tine sa se desprinda. ALEGE PENTRU TINE SI INCETEAZA SA MAI FACI COMPROMISURI! MERITI tot ce e mai frumos pe lumea asta insa e necesar sa faci loc si sa crezi! Ingerii iti respecta liberul arbitru si iti respecta alegerile, oricare ar fi ele. Arhanghelul Rafael te ajuta in aceasta luna cu tot ceea ce inseamna videcarea ta emotionala dar si fizica.
FEBRUARIE
Stii CLAR ce ai de facut. Daca in ianuarie faci curatenie, in februarie e timpul ACTIUNII. Vor fi multe evenimente, anumite alegeri le vei face tu, mai ales pe plan profesional, vei incepe sa te exprimi, vei spune sefilor ceea ce doresti, iti evaluezi mai clar munca, daca nu iti place jobul, incepi sa cauti altceva, te intrebi ce vrei sa faci si incepi poate un curs, dar pe masura ce inaintezi in luna te clarifici tot mai mult legat de ceea ce tu ai de facut. Va fi o luna mai mult dedicata aspectelor profesionale insa pot avea loc schimbari si pe planul personal, depinde de curatenia pe care ai facut-o in ianuarie. Daca nu reusesti sa te detasezi, pentru ca vei avea multe decizii de luati, iesi in natura, fa o plimbare, comunica cu copacii, cu frunzele. Lasa-te INVIORAT de natura si vei reusi sa iti dobandesti increderea, curajul si entuziasmul, ingredientele de care ai nevoie in aceasta luna.
MARTIE
In prima parte a lunii martie socializezi mai mult, te bucuri de prieteni si de toate realizarile tale depana acum. E insa o luna in care unii prieteni vor decide ca reusitele tale nu ii impresioneaza si se vor indeparta. Nu uita sa iti pastrezi respectul de sine, sa faci doar ceea ce important pentru tine, renunta la comprosuri doar “pentru a fii bine”. Stii bine ca nu merge asa, FII TU si cine te iubeste si te accepta va ramane alaturi de tine. Pentru ca in prima parte a lunii sunt evenimente care te “obosesc”, in a doua parte a lunii ti se cere sa meditezi mai mult, sa te intorci spre tine, sa iti iei din nou resursele si energia… poate airisipit-o inutil, acum e timpul sa iti refaci fortele. Nu uita ca atunci cand iti urmezi inima si faci ceea ce ea iti spune devii un puternic vindecator, asta pentru ca prin simpla ta prezenta emani o energie vindecatoare si ceilalti se bucura sa te aiba in preajma. Insa nu uita sa iti conservi aceasta energie.
APRILIE
Trecutul e nevoie sa fie purificat, renunta la el pentru ca nu iti mai aduce nimic nou. Stiu e doar mintea care a creat niste poteci spre trecut foarte bine batatorite si ii place sa mearga des acolo. Zadkiel te invata ca exista alte poteci, alte solutii care sunt pregatite pentru tine. Dumnezeu este in control si el asteapta doar sa il rogi sa te ajute. E CHIAR LANGA TINE. E timpul sa CRESTI, sa evoluezi, e timpul sa ierti, sa cureti, sa vindeci. E timpul sa ai rabdare cu tine si cu cei pe care ii iubesti. Practica vizualizarea, vezi cum ai vrea sa arate viata ta, proiecteaza-te in viitor doar pentru a seta intentii, iar apoi revin-o in prezent si actioneaza conform semnelor pe care ingerii ti le transmit zi de zi. Da, asculta-ti intuitia, ea este ghidul tau si prin intuitie ingerii comunica cu tine si ACIONEAZA! Ingerii iti respecta liberul arbitru insa acum vei simti cum parca “te preseaza”… mai ales daca le ceri ajutorul. Ai incredere si credinta! Exista un plan DIVIN perfect pentru tine si pentru toti cei implicate.
MAI
Iti sunt incalcate principiile, valorile?
Accepti sau decizi sa faci o schimbare care va fi binecuvantare pentru tine, chiar daca nu o vezi acum asa?
Iti folosesti cu adevarat puterea interioara, ai incredere in tine?
Iata cateva intrebari pe care ti le vei pune in aceasta luna pentru ca e necesar sa treci orice fel de provocari FIIND TU, e necesar sa incepi sa iti folosesti puterea interioara si sa nu te mai ascunzi ca un copil speriat. E timpul sa nu mai pui presiune pe tine, sa dai mai departe sarcinile care iti apasa umerii si sa te bucuri cu adevarat de viata.
Cand ai ras ultima data cu pofta?
Cand ai facut ultima data un gest prostesc?
Sa traiesti cu adevarat conform valorilor si principiilor tale inseamna sa fii relaxat si atunci cand vine peste tine o schimbare sa ai puterea sa o binecuvantezi.
IUNIE
Arhanghelul Jofiel vine in aceasta luna sa te ghideze si sa iti arate frumusetea sufletului. EL te ajuta sa te vezi ca o STEA care ii ghideaza pe altii si care este minunata doar pur si simplu ca este... e o stea pe cer si atat. Asa si tu, esti minunat doar pentru ca esti, asa ca nu trebuie sa faci eforturi pentru ca visele tale sa se realizeze, e nevoie doar sa CREZI, in Dumnezeu, in tine si sa lasi trecutul in spate. E timpul sa te abandonezi mai mult vointei lui Dumnezeu, sa ii dai lui fraiele vietii tale. Spre sfarsitul lunii iti va scoate in cale o persoana carete va ajuta si te va sustine. Ori vei face un curs cu aceasta persoana sau te va ghida legat de o noua etapa a vietii tale.
IULIE
AI INCREDERE SI ACTIONEAZA! Da, vei face ceva nou, vei incepe ceva, vei gandi altfel, insa nu mai tot analiza, FA! O luna in care te vei arunca, o luna in care vei invata mult... vei citi mult, vei cunoaste multi oameni, o luna care te va propulsa... asta daca nu te lasi prea coplesit de toate. Nu uita ca ai aripi si poti zbura, depinde de tine ceea ce alegi. Insa ai incredere in planul divin, chiar daca nu stii CUM, fa primul pas, doar apoi se vor aranja toate. Intotdeauna exista un APUS... si intotdeauna SOARELE apoi decide sa rasara din nou.
AUGUST
Asadar soarele intotdeauna rasare, asa si TU, vei renaste, vei lasa totul in urma, si posibilitatile incep sa se astearna in calea ta. Fii atent la ceea ce simti, fii atent la intuitie pentru ca ea te poate ghida, ego-ul va vrea altceva si poate CREA false scenarii doar ca sa te impresioneze. Vezi sa nu te pacaleasca, dar daca cumva o face vezi ca poti intotdeauna schimba ceva ce tu ai creat. Uita-te dupa ceea ce pare MAGIC in viata ta si nu ceea ce pare LOGIC. Vei gasi solutii in cele mai neasptate locuri, vei primi raspunsuri in cele mai neasteptate forme. Priveste-ti maretia!
SEPTEMBRIE
Focuseaza-te pe intentiile tale, nu te lasa distras din drum, nu te lasa amagit pentru ca vei evolua rapid si te vei ridica extraordinar daca vei decide sa vezi totul dintr-o alta perspectiva. Arhanghelul Chamuel vine si iti spune din nou ca ai nevoie de o SCHIMBARE, este vorba mai mult despre o ELIBERARE, vei simti cum mai dai jos si ultimele straturi de compromisuri, de masti si iluzii. Incepi sa te SIMTI mai bine si sa fii tu mai bine cu tine. Roaga-te mult si la Fecioara Maria, cauta si prezenta MAMEI, ai nevoie de energia materna in aceasta perioada, daca sunt aspecte de vindecat in aceasta arie, fa-o acum. E momentul propice. Esti in siguranta, sa nu uiti nicidoata asta, iar atunci cand iti urmezi drumul DOAR lucruri bune se intampla.
OCTOMBRIE
Arhanghelul Sandalfon vine sa te ajute si sa te sustina cu ghidarea lui Divina. El si ingerii iubirii te ajuta sa-ti gasesti menirea, te ajuta sa manifesti ceea ce iti doresti, vor aparea oameni noi in cale, vor fi schimbari in stilul tau de viata. In aceasta perioada vei primi multe mesaje (mai ales prin muzica) dar si prin energia vindecatoare a iubirii, pe care o vei simti din plin. O luna in care ti se vor deschide multe alte cai care te duc spre implinirea scopului tau in aceasta viata. O luna in care se clarifica si viata ta personala.
NOIEMBRIE
Dorintele tale devin realitate, este o luna a bucuriei, a ROADELOR. Acum culegi tot ceea ce ai semanat aproape tot anul. Acum insa trebuie sa iti asumi noi angajamente, acum e necesar sa TE ASUMI si sa mergi mai departe pe calea care ti-a fost aratata. E necesar sa-ti asculti intuitia, sa mergi in directia iubirii si sa te ridici deasupra FRICI. Da, acum ca ti s-a relevat ceea ce ai de facut si dorinta se implineste, vei afla probabil care e menirea ta, ti se va clarifica viata intr-un fel sau altul, abia acum incepe responsabilitatea si asumarea. Insa nu esti niciodata singur!
DECEMBRIE
E timpul bilanturilor, si asa cum se intampla de obicei, incepem sa fim nerecunoscatori, ne-am fi dorit mai mult, am fi putut mai mult. Nu suntem recunoscatori nici cu noi, nici cu ceea ce Dumnezeu ne-a daruit. E timpul sa intelegem ca totul se intampla exact atunci cand trebuie. Sa ne ridicam deasupra fricii si neimplinirilor si sa practicam recunostinta. Stim ce avem de facut, si mai ales profesional e timpul sa ne asezam pe acel TRON menit pentru fiecare dintre noi. E timpul sa ne vedem maretia, e timpul sa visam MARET, si sa intelegem ca, da, NOI, fiecare dintre noi a venit pe viata asta pentru a face ceva MARET, nimic nu este imposibil, insa intotdeauna ceea ce primim este in primul rand ceea ce cerem si apoi ceea ce este potrivit pentru noi. E timpul pentru noi intentii si un nou an 2015 si mai MARET.
Sa avem un AN 2014 usor si plin de MAGIA schimbarilor. Sa binecuvantam tot ceea ce vine spre noi.
Asa sa fie si asa este!
Delia Mureșan

Articol preluat de pe http://www.astrocafe.ro