duminică, 29 decembrie 2013

Leacuri din farfuria de Revelion


Abundenţa de alimente din această perioadă, de la carnea de porc şi până la dulciurile lăsate de Moş Crăciun sub brad, ne poate face să ne simţim balonaţi şi fără energie. Avem ocazia să „ne spălăm păcatele“ culinare făcute de Crăciun prin folosirea unor condimente care ne ajută să scăpăm de dureri, de gaze şi care chiar ne reîmprospătează memoria. În prepararea mesei de Revelion nu uita de cuişoare, scorţişoară sau cimbru.
Mentă
Te simţi balonat de la toate mesele „grele“ de la Crăciun şi până acum? Ia o bomboană de mentă. Noi studii confirmă ceea ce ştim de mult: menta uşurează problemele intestinale, notează CNN.   Cercetătorii au descoperit că menta activează un mecanism anti-durere care uşurează inflamarea tractului gastrointestinal. Mai mult, nu trebuie multă mentă ca să reuşeşti acest lucru, o singură bombonică sau un ceai sunt de ajuns. Nu ezita să foloseşti frunze proaspete de mentă la gătit, într-o salată sau chiar la ornatul farfuriei de Revelion.
Salvia
Pe lângă binecunoscutele beneficii ale salviei, împotriva transpiraţiei excesive, a amigdalitei şi chiar a herpesului, noi studii au descoperit că această plantă ajută la îmbunătăţirea memoriei. Salvia poate fi folosită în umplutura pentru curcanul sau gâsca la cuptor, în supe şi în paste.
Cuişoarele
Acest condiment are unul dintre cele mai mari aporturi de antioxidanţi dintre toate condimentele. Cuişoarele pot fi folosite la salatele de fructe, în vinul fiert sau ca aromă deosebită pentru ceaiurile de mentă băute pentru a-ţi linişti stomacul.
Scorţisoară
O singură linguriţă de scorţişoară pe zi poate scădea nivelul de zahăr din sânge, ajutând la prevenirea sau controlul diabetului. Poate fi folosită în ceaiuri, vin fiert, salate, plăcinte, prăjituri şi, mai mult, poate fi presărată pe pâinea prăjită dimineaţa pentru un gust deosebit.
Cimbrul
Antioxidanţii din cimbru ajută la uşurarea problemelor respiratorii, cum ar fi cele date de bronşită şi te ajută să respiri mai uşor chiar şi atunci când nu eşti bolnav. Poate fi folosit la prepararea fripturilor, de la păsări la vită şi porc, şi la gătirea fructelor de mare.
Anasonul
La fel ca şi menta, anasonul rezolvă problemele cu stomacul. Condimentul relaxează muşchii gastrointestinali şi poate fi folosit în plăcinte, pateuri şi chiar la coptul merelor sau a altor fructe.

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu