duminică, 21 octombrie 2012

CELE MAI BUNE 40 MANCARURI ANTI-IMBATRANIRE


CELE MAI BUNE 40 MANCARURI ANTI-IMBATRANIRE
Cele mai recente studii stiintifice publicate de Men’s Health arata cele 40 de alimente care au actiuni imunostimulatoare , de consolidare si protejare a inimii, oaselor, muschilor, antinflamatoare si din care ar trebui sa consumam zilnic cu regularitate.
1. Migdalele – reprezinta niste gustări bogate în energie si nu genereaza colesterolul rău colesterol, datorită sterolilor, de asemenea sunt benefice pentru diabetici reducand de zahărul din sânge. Sunt, de asemenea, bogate in aminoacizi, care susţin nivelul de testosteron si musculatura in crestere. Migdalele sunt, de asemenea, bogate in Vitamina E, care ajuta apăra in cazul expunerilor prelungite la soare. Într-un studiu, cu voluntari care au consumat 14 miligrame de vitamina E (Aproximativ 20 de migdale) pe zi şi apoi s-au expus la lumina UV cei care au consumat migdale nu au avut de suferit arsuri solare fata de cei care nu au consumat de loc. 
Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, de asemenea, menţine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scăzute de vitamina E sunt, asociate cu performanţe de memorie slabă şi declinul cognitiv, spune nutritionistul Sari Greaves din New York de la Presbyterian Hospital-Cornell.
2. Seminţele de in – sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici seminţe oferă cantitate importanta de omega-3 si acizi graşi, acizi, care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduc ridurile fine.
British Journal de Nutritie a raportat că participanţii la un studiu care au mancat aproximativ o jumătate de lingurita de seminte de in pe zi timp de 6 saptamani au prezentat o hidratare puternica a pielii, au stopat roseata (eritroza) si iritatiile. Un studiu recent, comparativ, de 60 de zile, pe persoanecu colesterol ridicat (mai mare de 240 mg / dL) si care au consumat 20 de grame de seminte de in pe zi, au relevat faptul ca aceste au avut reglari ale colesterolului. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Roşiile – Există două lucruri pe care trebuie să ştiţi despre tomate: roşul la legume este o culoare buna deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; şi tomatele prelucrate sunt la fel de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai uşor pentru organis de a absorbi licopenul.
Studiile arată că o dietă bogată în licopen poate reduce riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostată, de piele si stomac, precum şi reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce ajuta la lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii dulci – sunt adesea confundati cu cartofi, dar acesti tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienţi şi al sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeşte ridurile prin stimularea producerii de colagen. Un recent studiu în American Journal of Clinical Nutrition a constatat că voluntarii care au consumat 4 miligrame de vit. C (aproximativ o jumatate de cartof dulce mic) pe zi timp de 3 ani a scăzut la apariţia ridurilelor cu 11 la sută.
5. Spanacul – Frunzele verzi ale spanacului sunt echivalente cu inima unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu şi magneziu şi este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor.
Plusul de vitamine si nutrienti pot susţine-densitatea minerală osoasă, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon şi creşterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului. “Popeye a fost ajutat de ceva “, spune Susan Bowerman, director adjunct al Centrului pentru Nutritie Omului la Universitatea din California , la Los Angeles .
6. Rozmarinul – Acidul carnosic găsit în acest condiment sa demonstrat că reduce riscul de accident vascular cerebral la şoareci cu 40 la suta, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Neurochimia. Acid Carnosic pare să determine un proces care protejeaza celulele creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care agravează efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer şi efectele generale ale îmbătrânire.
7. Somonul salbatic – un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid docosahexaenoic (DHA) şi acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3 acizi graşi, care servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale , un adevarat “brain’s hardware” . Un studiu din 2008 la Universitatea din Cincinnati, de exemplu, a constatat că ţesutului creierului uman intre 65 de ani – la 80 de ani cuprinse DHA cu 22% mai puţin decât tesutul cerebral uman intre 29 – la 35 de ani.
“Dacă doriţi să va păstraţi inteligenţa intacta cu trecerea anilor , începe consumarea de omega-3 acum”, spune William Harris, Ph.D., un cercetator de nutriţie la Universitatea din Dakota de Sud. De ce este atât de importanta sa fie somon salbatec? Datorită faptului că peştii de crescătorie, sunt îngrăşati cu soia, soia care distruge uleiul Omega 6 si astfel pot fi la fel periculosi ca un cheeseburger.
Obiectivul – cel puţin două porţii pe săptămână de somon salbatic , spune Joan dietetician Salge Blake, autor al : Nutrition and You.
8. Afinele – “Aceste potente fructe mici dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima ” spune Ryan Andrews, director de cercetare la Precision Nutrition, în Toronto, Canada. Pe langa faptul ca sunt bogate în fibre şi vitaminele A si C, acestea au puternice proprietati antioxidante, cum numai fructele amazoniene de acai au mai puternice actiuni antioxidante care neutralizează radicalii liberi cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi şi daca se poate optati pentru cele salbatice , deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul verde – este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu proprietati anti-inflamatorii . Cercetatorii au descoperit ca un consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajută la prevenirea cancerului de piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale soarelui prin neutralizarea modificările care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde, infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot stimula sănătatea cardiovasculară şi reduce riscul la mai multe tipuri de cancer.
10. Ciocolată – cu conţinut ridicat de cacao contine Flavonoide, un nutrient natural din cacao, care îmbunătăţeste fluxul de sânge în creier, care ajuta la imbunatatirea funcţiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conţine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea găsit in vinul rosu si care să poată ţine artere flexibile şi tensiunea arterială scăzută.
Într-un studiu din Journal of Nutrition, femeile care au baut cacao naturala cu un baton de ciocolată neagra, datorita flavonoidelor au textura pielii mai buna şi rezistenta la razele UV decat cele care au folosit aceleasi ingrediente dar nu erau din cacao naturala.
Răsfăţaţi-vă zilnic cu o uncie de cacao naturala pe zi pentru a obţine toate beneficiile, spune nutritionistul Sari Greaves din New York Presbyterian Spitalul-Cornell.
11. Tonul – acesta are un mic secret: Seleniu. Acest nutrient ajută la păstrarea elastinei, o proteina care menţine pielea netedă şi este de asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreşte radicalilor liberi rezultati din expunerea la UV si care duce la deteriorarea celulelor). Tonul este, de asemenea, o mare sursă de proteine, nu contine grasimi rele şi mai contine cantitati insemnate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scăderea colesterolului.
Cercetatorii de la Universitatea din Rochester au determinat că niacinul ridică colesterolului HDL (tipul bun) si scad trigliceridelor mai mult decit statinele. (Statine = medicamente de sinteza care ajuta la scaderea trigliceridelor si colesterolului).
12. Morcovi – Gândiţi-vă la morcovi ca la niste baghete magice portocalii foarte bune pentru ochi . Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedică moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnă ca mai puţine celulele moarte se combina cu sebumul şi astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi- compuşi solubile in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamă largă a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de condiţii inflamatorii care favorizeaza astmul şi artrita reumatoida.
13. Prunele uscate – sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la prevenirea osteoporozei. “Ele, de asemenea, conţin o fibră numită inulină, care în funcţie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului digestiv “, spune Bowerman. “Acesta la rândul său, facilitează absorbţia de calciu. “
14. Cerealele integrale -fulgi de ovăz, făină de grâu, orz, orez bru, sunt bogate in fibre, care calmeaza ţesuturilor inflamate menţinând în acelaşi timp inima puternică, colonul sanatos si creierul alimentat cu oxigen. Cerealele integrale pot fi încărcate cu carbohidrati, dar eliberarea celor zaharuri este încetinită de fibre. O jumatate de cana de cereale integrale contine 10 grame de proteine iar, ele furnizeza , un echilibru energetic muscular.15. Vin roşu – contine resveratrol-un compus natural care scade LDL, HDL şi previne formarea cheagurilor de sânge, vinul roşu- poate fi numit cu adevărat un lifesaver. Potrivit unui studiu pe 6.000 de pacienţi în Jurnalul Asociaţiei Medicale Americane, spune ca exista 97% mai multe şanse pentru a ajunge la 85 de ani, dacă se menţine consumul de alcool pe zi, la mai puţin de 2 pahare pe zi. Vinul rosu este, de asemenea, o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima şi face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor japonezi.
16. Iaurtul – Beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat: organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp, deoarece păstreze tractul digestiv sanatos si intaresc sistemul imunitar şi oferă protecţie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta “culturi vii şi active.”
17. Avocado – este plin de grasimi mononesaturate, este de asemenea, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vă ajută la scădea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul de sângelui prin vaselor de sânge. Este indicat sa mancati avogado de două ori pe săptămână.
18. Nucile – sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt încărcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajă combina doar una sau două dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de nuci (aproximativ 1 uncie) sau şapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
19. Curcumă sau turmeric ( vezi si acest articol: ) – Curcumina, polifenol care oferă nuanţa galbena si lupta împotriva cancerului datorita proprietăţilor anti-inflamatorii şi activităţilor de combatere a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA au, constatat că acesta combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelorcare pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India , spun cercetatori, ar putea explica de ce atât de puţini dintre cetăţenii acestei ţării au aceasta boala, în timp ce statistica arata ca in SUA procentul este de aproape 13 la sută, în conformitate cu Alzheimer’s Association.
20. Fasolea neagra – Oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc riscul de atac de cord cu 38 la sută, potrivit unui studiu publicat în Journal of Nutrition. Şi în timp ce celelalte tipuri de fasole sunt, de asemenea, bune pentru inima, fasolea neagra este imbatabila pentru a stimula intelectul dvs, deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au dovedit a îmbunătăţi funcţia creierului. Fasolea neagra este de asemenea, bogata in nutrienţi, inclusiv proteine, grăsimi sănătoase, acid folic, magneziu, vitamina B, potasiu şi fibre.
21. Merele – Un mar pe zi reduce inflamatiile de orice tip, datorită quercetin, un flavonoid, găsit si în ceapa rosie. Quercetin reduce riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de prostată şi cancer pulmonar. Optati daca aveti posibilitatea pentru Delicious Red, ele conţin mai inflammationfighting antioxidanţi.
22. Crabul Alaskan King – are continut ridicat în proteine si este sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. “Zincul este un antioxidant, dar mai important, este ca acesta contribuie la susţinerea masei osoase sănătoase şi a sistemului imunitar “, spune Bowerman.
23. Rodiile – sucul din fructele biblice cu multe seminţe pot reduce riscul de cele mai multe tipuri de cancer, datorită polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie.
De fapt, un studiu recent de la UCLA a constatat că sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele cancerului de prostata.
24. Pak Choy – sunt legume crocante crucifere “Bok Choy este bogat in calciu, precum şi vitaminele A si C, acid folic, fier, beta-caroten, şi potasiu “, spune antrenorul celebritatilor Teddy Bass. Potasiul păstrează muschii si nervii sub control în timpul scăderii tensiunii arteriale, cercetatorii sugerează că beta-carotenul poate reduce riscul de cancer pulmonar cât şi al vezicii urinare.
25. Stridiile – Crustaceele , în general, sunt o sursa excelenta de zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . “Dar carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului şi a proteja împotriva cancerului de prostată “, spune Bass.26. Broccoli – O cana de broccoli conţine o doză consistenta de calciu, precum şi mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus faţă de marimea sa are o concentraţie ridicată de vitamine, inclusiv-A, C, şi-K şi sulforafan fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugerează are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi – acest fruct datorita continutului mare de potasiu protejeaza oasele. “Este de asemenea, bogat in vitamina C si luteina, un carotenoid care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inima, “spune Bowerman. “Eu încerc să mănânc cel puţin unul sau două kiwi pe saptamana”.
28. Uleiul de măsline Varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi mononesaturate. “Acizii graşi şi polifenolii reduc inflamtia celulelor şi articulaţiilor, “spune Grieger. Un studiu în revista Nature a constatat că este la fel de eficace ca Advil (medicament de sinteza ) la reducerea inflamaţiei spune Bowerman.
29. Prazul – “Prazul poate sprijini activitatea sexuală şi pentru a reduce riscul de cancer de prostată “, spune Michael Dansinger. M.D., un profesor asistent de medicină şi un cercetător al obezităţii la Tufts-New Anglia Centrul Medical, în Boston . “Partea verde a unui praz mediu taiat în fasii subţiri, adăugaţi-l la supe, sautés, salate şi ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz.
“Acest var” al usturoiului si al ceapei contine, de asemenea, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu şi, şi acestea sunt, de asemenea, bogate in acid folic, vitamina B.
30. Anghinarea – Lăudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este bogata in fibre. Conţine mai mult magneziu şi potasiu decat orice alte legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide şi polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
32. Ardeiul iute – stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia sanguina şi ajuta la eliberarea endorfinelor “, spune Petersen. In plus, ele sunt o modalitate foarte bună de a adăuga o aromă la produsele alimentare fără a creşte conţinutul de grăsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformă în vitamina A, capsaicina lupta de aemenea cu infecţiile din sângelui, inhibă neuropeptidele (substante chimice care cauzează inflamaţie). Un recent studiu în revista Cancer Research a constatat că ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostată. Toate acestea de la o jumătate de ardei iute (sau 1 lingură de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul – contine gingerol, studiile au dovedit are un efect deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri. Despre ghimbir gasiti mai multe in acest articol:
34. Scorţişoara – cunoscuta mai ales pentru deserturile dulci şi mai ales in mancarea indiana , scorţişoara este bogata în antioxidanţi care inhibă coagularea sângelui şi combate dezvoltarea bacteriilor inclusiv in respiratia rău mirositoare. Unele studii “sugereaza de asemenea, că ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2, “spune dietetician Nancy Clark, autor al Sports Nutrition Guidebook.” Ce e mai mult, ea poate ajuta la reducerea colesterolului rău din sange, incercaţi o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovăz.”
35. Ouăle – Cei care mananca oua la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei care consuma acelasi mic dejun ca si numar de calorii, conform unui studiu al International Journal of Obesity. Consumati de asemenea gălbenuş de ou, deoarece studii recente au demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.
36. Smochinele – Bogate in potasiu, mangan, si antioxidanti, de asemenea regleaza nivelul pH-ului în organism, făcând este mai dificila invazia de agenţi patogeni, spune Petersen. Fibrele din smochine pot determina scaderea zahărului din sânge reducerea riscul de diabet zaharat şi metabolice sindrom. Selectaţi smochine cat mai inchise la culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.
37. Ciupercile – sunt delicioase atunci când sunt adăugate la orezul brun! Dar ciupercile sunt bogate în ergothioneine antioxidant care protejeaza cresterea anormală a celulelor. “Pe scurt, acestea reduc riscul de cancer “, spune Bowerman, care recomandă o jumătate de ceaşcă o dată sau de două ori pe săptămână. ” Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste. “38. Ananasul – Amestecul mare de vitamine, antioxidanti, enzime şi în special, bromelaina este ca un cocktail anti- inflamatoriu. Ananasul de asemenea, protejează împotriva cancerului de colon, a artritei şi a degenerescenţei maculare, spune Grieger. O jumatate de ananas de doua sau trei ori pe saptamana este portia ideala.
39. Suc de fructe sau suc de legume – Într-o 2006 Universitatea din Florida de Sud a facut un studiu cu persoanele care baut trei sau mai multe pahare de 4 uncii de suc de fructe sau suc de legume în fiecare săptămână, de-al lungul anilor. Rezultatele au relevat faptul ca au fost cu 76% mai puţini cei care au dezvoltat boala Alzheimer decat cei care beau mai puţin suc natural de legume sau fructe. Nivelul ridicat de polifenoli, antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume protejeaza celulele creierului de efectele cauzate de bolile cronice, spune autorul studiului, Amy Borenstein, Ph.D.

Dialoguri în infern


21114„Toți suntem nemuritori, dar trebuie să murim întâi.” (Mircea Eliade)

Un diavol bun și-un diavol rău stăteau de vorbă. Nu mai știau nici cine sunt, nici pe ce lume se află. Ei aveau abilitatea ca, prin puterea minții, să fie în ce lume vroiau, însă cum dracu să ajungă unde doreau, cum să dorească și cum să ajungă undeva anume, când nu știau nici de unde pleacă și nici cine sunt ei, cei care pleacă?! O putere absolută și inutilă pentru doi diavoli pierduți în ei și în spațiu… Și cum se face că unul e bun, iar altul e rău, când se știe clar că toți dracii sunt de felul lor eminamente răi…?!


- Crezi că există rai și iad? întreabă diavolul bun. Oare suntem în rai, sau undeva între ele?

- Sigur suntem în iad, răspunde diavolul rău, cam nesigur pe el, totuși…

- Și-atunci unde sunt flăcările? Unde e smoala? Unde sunt chinurile veșnice? Unde e toată recuzita infernului? Nu văd nimic din toate astea aici, ba chiar, din contră…
- Iar te-ncurci în amănunte și-n metafore din-astea ieftine? Eu sunt rău, sunt cinic și cu mintea lucidă, văd mai clar lucrurile decât tine, biet diavol bun și naiv ce îți renegi condiția din frica față de tine însuți… Când ți-e sete, îți ard buzele? Când ți-e foame, îți arde stomacul? Când iubești și obiectul iubirii tale îți întoarce înapoi doar foc rece și nepăsare, te arde sufletul? Nu te chinuie toate nimicurile zilnice, toate frustrările cărnii, ale ființei tale materiale, care vrea mai mult, și mai mult, și când obține mai multul, nu îi e niciodată de-ajuns, și vrea mai mult? Nu sunt frustrări și chinuri greu de suportat toate astea? Toată perfecțiunea la care te raportezi și toată imperfecțiunea care te macină? Toate posesiunile la care le porți grija, pe care te temi să nu le pierzi și pentru care îți arzi timpul și mintea să le întreții, muncă sisifică, fiindcă tot ce are structură materială complexă se dezintegrează, ca o lege fizică a universului, toate astea, nu te ard destul? Ce alt iad îți mai trebuie?
- Ei da, dar totuși, vorbim despre zile, despre ani, infernul și chinurile sale sunt veșnice, iar aici nimic nu e veșnic…
- Ce poate fi mai veșnic decât clipa? Eterna clipă ce ne ține în ghearele ei din care nu putem scăpa oricât am încerca să îi înșelăm vigilența cu gândurile noastre rătăcite în trecut și proiecțiile legate de viitor… Trăiești eternitatea, bunule diavol, infinitatea unui acum ce te încarcerează…
- Bine, și binele? Există bine în iad? Așa ceva nu se poate, e paradoxal, e nefiresc… vorbești prostii, cu toată răutatea și luciditatea ta, ești mai neștiutor ca mine, naivul…
- Ei, vezi, aici e cheia… binele. Binele e flacăra care te arde mai tare, el e focul gheenei, nu răul. Răul e doar spațiul în care binele te ține legat și te chinuie… Vezi tu, binele e dat cu porția în existența ta, pentru ca prin cunoașterea lui, să știi ce e răul, să știi că răul e rău. Altfel, un iad doar cu chinuri și suferințe, ar fi un loc normal. Ai trăi viața fără frustrări, fără regrete, fără supărări și dureri. Fiindcă nu ai cunoaște altceva și nu ai tânji atunci, prins fiind în rău, după bine. Cu cât e binele pe care îl trăiești mai mare, cu atât mai rău te va arde răul atunci când te va arde. Fiindcă nu vei putea accepta maleficul ca pe ceva dat, ca pe ceva firesc, vei fugi să scapi, cu gândul la bine, vei fi frustrat de lipsa binelui, și cu cât vei fugi, cu atât lanțurile cu care răul te leagă ți se vor strânge mai tare în jurul tău, cu atât te vor sufoca mai mult, cu atât vei fi mai deznădăjduit. Binele e foarte pervers, el, o dată cunoscut, te chinuie prin lipsă, nu trebuie să mai facă nimic altceva, doar să nu mai fie…
- Deci binele e mai rău ca răul? Asta vrei să spui?
- Răul face rău prin prezență, binele prin absență… cu prezența răului te poți obișnui dacă nu întrece anumite limite și tipare, iar obișnuința e o a doua natură, devine firescul… ,,rău cu rău, dar mai rău fără rău”… însă cu absența binelui nu te obișnuiești niciodată… iar prezența lui e întotdeauna efemeră… Întotdeauna efemeră, vezi… eternitatea… efemeritatea, vremelnicia e întotdeauna… efemerul e veșnic. Ce Iad vrei mai mare? Să știi că ești veșnic efemer… ingrată condiție, din care nu ai scăpare.
- Și totuși, o scăpare există…
- Dacă o găsești tu, ești bun, diavole bun…
- Scăparea e să renunți la ambele flăcări, și la bine, și la rău… să lași diavolul fără recuzită… atunci, ce poate să îți mai facă?!
- Diavolul ești tu, nu uita asta…
- Atunci, renunț la amândouă, accept lucrurile așa cum sunt, nici bune, nici rele… de multe ori o durere acum poate însemna o fericire mâine, iar fericirea de mâine, nefericirea de poimâine… eternul efemer, roata universului… se învârte. Binele și răul se potențează, se succed, se îmbrățișează și senzația finală e un dulce-amar… De ce să guști binele cu frica răului ce va veni, apoi să suferi răul cu nostalgia binelui ce a fost și speranța, uneori inutilă, a unui bine viitor…
- Atunci va trebui să renunți și la trecut și viitor…
- Oricum nu există, nu pierd nimic… secunda efemeră și veșnică, fără bine și rău, doar viața ca atare, așa cum e… ăsta e un real câștig, restul sunt iluzii.
- Ai grijă, începi să devii un înger deja; nu ai cum, ești un diavol…
- Nu ar mai exista,nici îngeri,nici diavoli…
Așa vorbeau pe Pământ doi diavoli, unul bun și altul rău… într-o singură persoană; ce se pare că știe acum și cine e și unde e și când. Cu atâtea puncte de sprijin, o astfel de ființă, ar putea muta Pământul din loc, dacă ar fi să ne luăm după vorba lui Arhimede, care credea că-l poate muta și cu unul singur. Dar astea sunt vorbe mari. Însă, primul pas prin conversație a fost făcut, desființarea iadului și a demonilor interiori, buni și răi, și acceptarea Pământul așa cum e, fără rai, fără iad… doar Pământ. Pe care ființa umană își trăiește eterna secundă efemeră.
Și dialogul continuă… în voi.
Autor: Florin Moldovan

Sursa: gandeste.org

Să trăiți bine! România, cea mai abruptă scădere din lume a averii populaţiei in perioada iulie 2011 - iunie 2012


Averea populaţiei a scăzut cu 36% în România în perioada iulie 2011 - iunie 2012, cel mai abrupt declin din lume ca procent, potrivit unui raport realizat de Credit Suisse, citat de Mediafax.ro.

Analiştii băncii elveţiene au luat în calcul valoarea activelor financiare şi imobiliare (în cea mai mare măsură locuinţe) deţinute de gospodării, din care au extras datoriile. Activele din fondurile private de pensii sunt incluse în estimare, însă nu şi contribuţiile la sistemul public de pensii. De asemenea, indicatorul se referă numai la populaţia adultă.

România este urmată de Ungaria (-25%), cu menţiunea că topul este selectiv, prezentând ţările care au printre cele mai abrupte scăderi şi creşteri în procente.

Potrivit datelor BNR, cursul leu-dolar a urcat în perioada analizată cu 19%, de la 2,97 lei/dolar la 3,55 lei/dolar, erodând semnificativ valoarea în monedă americană a activelor deţinute de români.

Datorită unui curs de schimb stabil în raport cu dolarul SUA şi unei creşteri de 11% a capitalizării de piaţă la nivel naţional, Columbia a reuşit cea mai importantă creştere a averii populaţiei în perioada analizată, de 16%. Algeria, Hong Kong, Peru şi Uruguay au înregistrat avansuri de peste 5%.
Cele mai puternice scăderi au fost înregistrate în zona euro şi Europa de Est: Grecia, Franţa, Irlanda, Suedia, Italia, Finlanda, Cehia, Polonia, Portugalia, Spania şi Cehia au consemnat declinuri între 10% şi 20%, întrecute însă de România şi Ungaria.
În raportul Credit Suisse se remarcă patru ţări care au înregistrat creşteri de peste 100 miliarde de dolari în privinţa averii populaţiei, în perioada iulie 2011 - iunie 2012, respectiv SUA (1.300 miliarde dolari), China (560 miliarde dolari), Japonia (370 miliarde dolari) şi Columbia (100 miliarde dolari).
Cele mai puternice pierderi au fost înregistrate în Franţa (2.200 miliarde dolari), Italia (2.100 miliarde dolari), Germania (1.900 miliarde dolari) şi Spania (870 miliarde dolari). Scăderile din Europa sunt accentuate de evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb faţă de dolar, pentru euro şi alte monede.
Astfel, în euro, pierderile de avere din Germania reprezintă numai 50 miliarde euro, 148 miliarde euro în Franţa, 177 miliarde euro în Spania, respectiv 286 miliarde euro în Italia, notează Credit Suisse.
Cursul dolarului faţă de euro a scăzut cu 16% în perioada analizată, de la 1,4264 dolari/euro la 1,2288 dolari/euro.
sursa: cotidianul.ro

FURTUNA SOLARA PUTERNICA - 20 OCTOMBRIE 2012

O puternica furtuna solara de clasa M9.0  a fost raportata într-o regiune solara activa noua, la 18:14 UTC 20 octombrie. Vechile pete solare 1579 vor fi renumerotate. O mare CME a fost asociată cu această explozie, dar nu are o componentă legata pământ.



APA SFINTITA


Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin.
„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg . „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”
 
Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogram ele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.
Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.
Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică. 
Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui. 
Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală. 
Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor. 
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos... Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică. 
Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire. 
A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare... 

Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă. 

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale. 

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi. 

„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor. ”, spune A.. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative. 
Tradus din rusă în engleză de Julia Bulighina
Trad. Din engleză în română Cristina M.
C1999-2009 „Pravda Ru”



De fapt, după cum se va vedea, au fost capabili să măsoare unele efecte, dovedind cu mijloacele ştiinţifice actuale ceea ce Sfinţii Părinţi ştiu, prin experinţă, de 2000 de ani, dar „mecanismul”, fiind divin, nu poate fi explicat în termeni omeneşti. (N.T.)    

Această putere vindecătoare pe plan fizic, moral şi spiritual a rugăciunii Tatăl Nostru şi a rugăciunii, în general, spusă cu credinţă, am vazut-o cu ochii mei în programul 12 Paşi pentru Alcoolici Anonimi şi Al-Anon (pentru familii afectate de alcoolism). Oameni care erau la un pas de moarte sau pacienţi în spitale de boli mentale au suferit transformări miraculoase. Nu numai că le-a dispărut obsesia alcoolului, dar au ajuns să aibă o sănătate perfectă. Pentru a-şi menţine această stare, continuă să se roage, să practice cei 12 Paşi şi să se abţină de la orice substanţă cu prorpietăţi psihotrope, inclusiv uneori anestezia la dentist. Părintele Ortodox Melethios Weber, în cartea sa „Doisprezece Paşi de Transformare” (Twelve Steps of Transformation) explică bazele ortodoxe ale programului, care are efecte pozitive şi asupra neortodocşilor, cu condiţia să aibă credinţă în Dumnezeu.(N. T.)
Am deosebita rugăminte la dumneavoastră, să multiplicaţi prezenta şi să o oferiţi cunoscuţilor şi chiar necunoscuţilor.

O TAINA MEDICALA! - O taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii "prostimii".


Lipsa sarii din sange!!
Interesant,dar LOGIC.Aceeasi problema cu tensiunea arteriala:
inainte 130/80 era tensiune de aviator, acum este limita superioara a "normalului". Sa aiba aceeasi justificare? Va dezvaluim azi o taina tinuta cu mari eforturi si multi bani departe de urechile si ochii  "prostimii". 
Excesul de sare, zahar si grasimi, dauneaza grav sanatatii ! 
Asta da avertisment medical! Ce înseamna exces nu ne explica însa nimeni!!!
La prima citire, exces înseamna.prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia !!! Între copilul de 20 de kilograme si adultul de 80 sau 120 de kilograme... e o marja de eroare foarte mare, ca sa pronunti exces, sau sa recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte... care bea apa puternic magnetizata si aproape pura si cel de la ses sau de la oras care primesc apa cea mai infecta, cel de la munte va "dizolva" si elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitati ca nu suntem la fel,
 ca nu avem aceeasi grupa sanguina, ca difera si RH-ul - purtatorul de oxigen din sange! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) altii, cei mai multi, au Fierul (RH pozitiv)! Nu uitati ceea ce multi vor sa ascunda:
- orice reactie a apei cu sarea produce... caldura!!! Iar sarea formeaza pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11.000 de ori viteza transferului informational catre creier!!! 

Mai simplu spus, lipsa sarii din sânge...prosteste!!! 
Intuitia îmi spune ca asta este scopul lor real: sa devenim legume! La munca si înapoi acasa, la televizor.unde ni se repeta zilnic prostiile astea: excesul de sare zahar si grasimi dauneaza grav sanatatii! 
Dar excesul de alcool, tutun si medicamente? 
De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect? 
De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor ??? 
Nu este vorba de boala si moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba si de bani, de multi bani, atât de multi încât viata copiilor si a tinerilor...nu mai conteaza!!! 
Este vorba de profituri imense, accize si taxe! Si în fond este bine sa ai multe "legume" în sistem ! 
Pentru ca legumele îsi platesc taxele, la zi! 
Amintiti-va! Ce face medicul prima data când ajungi în spital? Îti schimba regimul alimentar: fara sare!!!! Adica taie legaturile informationale cu creierul, ca sa poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru ca altfel, acesta, ar reactiona 
imediat la chimicalele administrate! Ar declansa alergii! 
Dar zaharul? 
Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple 
din
mierea de albine, naturala! Glucoza participa direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) 
adica a evolutiei. Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, vin din zaharurile naturale! Si evolutia dv. genetica! 
Grasimile ?! 

Sa vedem ce spun studiile! Colesterolul ajuta la formarea
membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale si în ovar!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de catre ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului, induse cu ajutorul medicamentelor, duc la aparitia depresiei, comportamentului violent, sinucidere,
cresterea riscului de infarct miocardic si mai ales o slaba functionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce continea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. Asta pâna când, cei de la OMS , au hotarât sa schimbe normele! Sa le coboare la 200! Imediat, au aparut 36 de milioane de "bolnavi", si 4,3 de miliarde de dolari pe an, câstig, dintr-un foc!
Între vrajeala stiintifica a unora si intuitia lui stramoseasca, ciobanul român a ales intuitia!... tot cu slana, pita, ceapa si palinca traieste! Nu face exces si traieste mult si bine... cum ati vrea sa-si creasca altfel oile, sa lupte cu frigul, cu ploile, cu lupii? Si toate astea pâna pe la 60-70 de ani... cu un cojoc mitos de 40 de kilograme pe umeri si bâta în mâna?
Acum, trageti dvs concluziile.

APA!
"Ce face apa daca e bauta inainte de a manca si imediat dupa masa!"
Nu doar despre apa calda dupa mancare, dar si despre atacul de cord. Chinezii si japonezii beau ceai fierbinte in timpul mesei, nu apa rece.  Poate e timpul sa adoptam "obiceiul lor" la masa. Pentru cei carora le place sa bea apa rece, acest articol li se adreseaza direct. Este frumos sa bei un pahar cu apa rece dupa masa, dar apa rece solidifica hrana uleioasa pe care tocmai ai inghitit-o. Va incetini digestia. Cand aceasta reactioneaza cu acidul, se va rupe si va fi absorbita de*intestine* mai repede decat mancarea solida.Trece in intestine si foarte rapid se transforma in grasime si duce la *cancer*. Este cel mai bine sa se bea supa fierbinte sau apa calda dupa mancare.
Simptome comune de atac de cord.

Un punct serios referitor la atacul de cord.
Ar trebui sa stiti ca nu fiecare simptom de atac de cord este *durerea bratului stang*.
Atentie la dureri intense "in zona falcilor". S-ar putea sa nu aveti niciodata prima *durere in piept* in timpul atacului de cord.*Nausea* (ameteala) si *transpiratia intensa*sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord in timpul somnului nu se trezesc. Durerea la falci te poate trezi din somnul adanc. Sa fim atenti. Cu cat stim mai mult, cu atat avem mai multe sanse de supravietuire. 
  Un *cardiolog* spune ca fiecare care citeste acest mesaj si-l trimite la 10 oameni poate salva cel putin o viata. 
Citeste si trimite unui prieten. Ar putea salva o viata. 
Deci fii un prieten adevarat si trimite-l tuturor prietenilor tai adevarati la care tii.
 sursa