joi, 16 august 2012

ARMATA SUA FOLOSEŞTE TELEDETECŢIA EXTRASENZORIALĂ ÎN COREEA DE NORD?


         Potrivit agenţiei de presă AFP, comandantul forţelor speciale din Coreea de Sud, generalul Neil Tolley, a declarat în cadrul unei conferinţe privind forţele speciale, că mai multe comandouri americane şi sud-coreene au fost paraşutate în Coreea de Nord pentru spionarea instalaţiilor subterane militare.
         "După 50 de ani, încă nu se ştie mare lucru despre capacităţile şi amploarea acestor instalaţii subterane (nord-coreene). Mijloacele noastre electronice de recunoaştere şi de supraveghere nu sunt atât de eficiente cât ne-am dori şi trebuie să trimitem oameni acolo", a spus generalul Neil Tolley.”
         “Instalaţiile sunt puse la adăpost de sateliţii de spionaj, astfel că am trimis soldaţi sud-coreeni şi americani în Nord, pentru a efectua misiuni speciale de recunoaştere”, a mai precizat generalul american potrivit The Diplomat, o revistă specializată în relaţii internaţionale.
         “De la sfârşitul Războiului din Coreea din 1953, Phenianul a construit mii de tuneluri. Cel puţin patru au fost săpate în zona demilitarizată, care marchează frontiera cu Coreea de Sud. Nu se ştie câte altele mai există. Printre instalaţiile militare identificate se află şi 20 de baze aeriene parţial îngropate şi mii de poziţii de artilerie. Am trimis soldaţi sud-coreeni şi americani în Nord, pentru a efectua misiuni speciale de recunoaştere”, a declarat generalul american.

         Generalului Neil Tolley a mai spus că aceste comandouri au fost paraşutate cu minimum de echipament, pentru a evita să fie reperate.
         Ce misiuni speciale de recunoştere necesită prezenţa umană la faţa locului,  pentru a detecta şi localiza obiective militare din subsol care scapă mijloacelor electronice de supraveghere? Cititorii Jurnal paranormal pot să ghicească despre ce este vorba? Pentru a veni în ajutorul lor, voi cita un fragment din interviul pe care l-am dat recent revistei NEXUS new times magazine, interviu ce va apărea peste câteva zile intergral şi în Jurnal paranormal:

         “Vreau să împărtăşesc cursanţilor din experienţa mea acumulată împreună cu generalul de divizie Vasile Dragomir, fost şef al Direcţiei Topografice Militare din cadrul M.Ap.N., cu prilejul cercetărilor în teren făcute între anii 1995 – 1999 pentru Studiul Multidisciplinar de Evaluare, Delimitare, Protecţie şi Conservare a Vestigiilor arheologice în zona Munţilor Orăştiei, comandat de Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului şi două studii în teren comandate de Institutul de Geodinamică al Academiei Române, la care am folosit teledetecţia extrasenzorială.
         Noi am localizat şi delimitat în subsol, prin teledetecţie extrasenzorială, peste 3 km de conducte antice din ceramică pentru aducţiunea apei potabile, opt cetăţi antice necunoscute, kilometri de ziduri de apărare şi consolidare a teraselor antropice antice, depozite de materiale arheologice, cavităţi subterane şi dispunerea unor stratificări geologice.

         Prin teledetecţie extrasenzorială se pot repera şi localiza cu o precizie de plus/minus 10 milimetri orice construcţii subterane, indiferent de adâncimea la care se află acestea.
         Ţin să precizez că investigaţiile pe care le-am condus eu în teren între anii 1995 – 1999 pentru studiul multidisciplinar comandat de MLPAT, precum şi pentru cele două studii comandate de Institutul de Geodinamică al Academiei Române erau de interes civil, nu militar. Prin urmare, datele prelevate nu sunt secrete militare”.  
         Privind lucrurile din această perspectivă, cititorii îşi pot face o idee pentru ce a fost necesară deplasarea comandourilor speciale americane şi sud-coreene în Coreea de Nord, pentru localizarea instalaţiilor militare subterane ce au scăpat operaţiilor de detecţie electronică satelitară. Cât despre informaţia strecurată de generalul Neil Tolley, potrivit căreia aceste comandouri au fost paraşutate cu minimum de echipament pentru a evita să fie reperate, de reţinut că în teledetecţia extrasenzorială se folosesc biolocatoare (instrumente ce pot fi confecţionate şi la faţa locului), deci cu minimum de echipament necesar pentru localizarea unor instalaţii subterane.

Sursa: rudan.ro

Calatorie in Necunoscut - Dosar OZN Romania, A Patra Dimensiune



Primul episod al emisiunii Calatorie in Necunoscut.
Pentru o mai buna vizionare accesati: http://www.youtube.com/watch?v=siRQCeiCL8A


Viitorul clarviziunii


Una dintre formele cele mai spectaculoase de clarviziune este psihometria. Acest termen, creat in 1849 in Statele Unite de catre doctorul Buchanan (de la grcescul psukhe care inseamna suflet si metron -
masura),desemneaza capacitatea unui clarvazator de a povesti istoria unui obiect sau unei persoane, originea lor si anumite evenimente marcante din trecut, doar privindu-le si concentrandu-se. Dar aceasta nu este decat una din aplicatiile posibile ale clarviziunii. Ea este, de asemenea, utilizata in cadrul anchetelor politiste. Daca acest aspect al vietii este mai putin cunoscut, este din cauza ca politia prefera discretia. Din fericire, gratie olandezului Gerard Croiset dispunem de elemente stiintifice de o calitate deosebita in legatura cu acest subiect. 

Fizician de profesie Gerard Croiset (1909 - 1980), a lucrat impreuna cu profesorul Wilhelm Tehnaeff, de la Unicversitatea din Ultrech Olanda. Acesta l-a pus sa faca doua tipuri de experiente: cautarea persoanelor disparute impreuna cu politia si testul " scaunul gol ". Croiset a rezolvat multe anchete criminale (in 90 % din crimile pe care le-a studiat nu a fost capabil sa indice vinovatul, dar a furnizat indicii foarte importante ploitiei) si disparitii (cu reusita de 80 % !) El avea capacitatea uluitoare de aprevedea dinainte locul unde va fi gasit un corp. Astfel, in aprilie 1963 un copil a disparut. Croiset consultat prin telefon a afirmat ca acesta murise inecat si cadavrul sau se afla in apropierea unui pod. Cateva zile mai tarziu 
Croiset si-a clarificat viziunea si a spus ca trupul copilului este dus de apa si va fi descoperit la distanta de doua poduri de locul initial. 
Chiar in ziua prezisa de el corpul a fost gasit exact in locul respectiv. De altfel, testul " scaunul gol " la care profesorul Tehnaeff l-a pus pe Croiset timp de mai mult de 20 de ani dadea rezultate spectaculoase. Croiset trebuia sa ghicesca dinainte cine urma sa se aseze pe un anumit scaun in timpul unei reuniuni publice. Nu a gresit niciodata!

Croiset era dus intr-o sala de teatru sau de conferinte, unde numarul unui scaun era ales absolut la intamplare de o terta persoana. Croiset prezicea apoi, pentru perioade cuprinse intre o ora si 26 de zile, cine se va aseza pe acel scaun. Descrierea data de paragnost (asa se numesc in Olanda astfel de indivizi sensibili) nu era niciodata vaga si generalista, ci foarte precisa, cu detalii uimitoare. Adesea, nu era descrisa doar infatisarea individului, ci si caracteristicile personalitatii sale si chiar anumite dificultati emotionale cu care se confrunta in acel moment. Croiset vedea chiar trecutul subiectului si era capabil sa prezica lucruri din viitorul lui. 

In iunie 1964, Croiset a fost consultat in cazul uciderii a trei activisti pentru drepturi civile din Mississippi, James Chaney, Andrew Goodman si Michael Schwerner. Prin intermediul unei linii telefonice transatlantice, el a descris cu precizie zona in care fusesera gasite cadavrele celor trei tineri si a indicat corect faptul ca unii ofiteri de politie fusesera partasi la comiterea crimelor. Desi ulterior FBI nu a recunoscut oficial implicarea clarvazatorului in acest caz, potrivit scriitorului Jack Harrison Pollack, agentii federali au cautat in mod activ sa primeasca informatii de la individul cu puteri extrasenzoriale din Utrecht.

Croiset era capabil (o dovedeşte una dintre experienţele pe care W.H.C. Tenhaeff o relatează în Parapsihologie) să ghicească cui aparţine un obiect, fără a urma calea deducţiilor raţionale. Mai mult chiar, el ar fi fost capabil să facă predicţii de o exactitate şi de o precizie niciodată atinse, nici chiar de Pascal Forthuny. 

Care este viitorul clarviziunii? 

Inca din antichitate criticele cele mai frecvent adresate conferiei clarvazatorilor a fost aceea ca numara in randurile sale sarlatani si manipulatori. Cu toate acestea, exemple de clarvazatori capabili sa prezinte evenimente viitoare, cu precizie nu lipsesc.
 Intrebarea care se pune e urmatoarea: premonitia este o insusire de exceptie, sau toti oamenii au un al 6-lea simt care ar putea fi cultivat?
Unii futurulogi nu ezita sa afirme ca in mileniul al III-lea progresele tehnologice vor fi atit de mari, incat oricine va putea dobandi acest dar. Doar viitorul ne va spune cum.

Paranormalul in Criminalistica 1

surse
http://blog.jorjette.ro/prezicatorul-gerard-croiset/
http://www.anticariat-esoteric.ro/html/gerard_croiset.html
http://www.paranormal-encyclopedia.com/c/gerard-croiset/
http://www.almeea.com/gerard-croiset-cel-mai-inzestrat-clarvazator-din-toate-timpurile/

Numerologie: Destinul tau pentru 2013

Descopera ce ti-a rezervat viitorul pentru anul 2013.

Pentru a descoperi Cifra destinului tau, trebuie sa faci un mic calcul matematic: aduni luna, ziua si anul nasterii tale. Daca ti-a iesit un numar format din mai multe cifre, aduni cifrele numarului respectiv si repeti procesul pana cand ajungi la o singura cifra.
 

Spre exemplu, daca te-ai nascut pe 22 martie 1986, rezultatul este:
 

22 (ziua nasterii) + 03 (luna) + 1986 (anul) = 2011.
 

Din 2011, aduni toate cifrele: 2+0+1+1=4. Cifra destinului este 4.

 

AFLA CE ITI PREGATESTE ANUL 2013

Foto: Shutterstock.com

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 1:
Cifra 1 indica: ambitie, fermitate, stabilitate in gandire, prietenie, distractie.
Pentru persoanele nascute sub Cifra destinului 1, anul 2013 se anunta a fi unul destul de calm si de linistit, cu mici surprize pe plan profesional. Chiar daca stilul usor lacom al lor continua sa le influenteze, acestea vor ajunge sa fie mult mai prietenoase si chiar deschise cu lumea din jurul lor.
Sentimentale si curioase, persoanele de sub Numarul destinului 1 isi pot intalni marea dragoste in cursul acestui an. Trebuie doar sa aiba putina rabdare si sa lase Universul sa lucreze pentru ele.
Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 2:
Cifra 2 indica: corectitudine, incredere, calm, fantezie, raspundere.
Pentru persoanele nascute sub Cifra destinului 2, anul 2013 este un an plin de impliniri pe toate planurile. Firea calma si destul de rezervata a acestora va fi de mare folos si le va ajuta sa isi rezolve problemele dificile. Vor reusi sa patrunda in noi cercuri de cunostinte, isi vor face multi prieteni si vor intalni foarte multe persoane care le vor ajuta pe parcursul intregului an.
Comportamentul lor echilibrat si corectitudinea de care dau dovada ii va ajuta foarte mult in relatia cu partenerul. In dragoste se anunta o perioada plina de pasiune si erotism.

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 3:
Cifra 3 indica: optimism, creativitate, inteligenta, spiritualitate, concentrare, disciplina.
Persoanele nascute sub Cifra destinului 3 sunt persoane energice, prietenoase si dinamice. Ele au scopuri si idei foarte bine fixate pe parcursul vietii. Cu greu se abat de la regulile lor si fac tot posibilul sa fie cu un pas inaintea problemelor. Anul 2013 va fi un an plin de beneficii pentru ele. O intamplare ciudata le va schimba viata, iar schimbarile pe care le vor face le vor ajuta sa isi gaseasca drumul dorit.
Chiar daca vor exista mici probleme pe plan sentimental la inceputul anului, acestea se vor rezolva cu trecerea timpului. Este important ca aceste persoane sa stie ca increderea si comunicarea reprezinta pilonii principali ai unor relatii.

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 4:
Cifra 4 indica: energie, incapatanare, planuri, perseverenta, incredere, iubire.
Persoanele nascute sub Cifra destinului 4 sunt adevarate norocoase. Anul 2013 va fi un an plin de succese, surprize si promovari pe plan profesional. Ideile lor vor putea fi puse in aplicare si, intr-un final, le vor aduce numeroase beneficii neasteptate, dar si multe aprecieri din partea superiorilor. Rabdarea cu care rezolva problemele si stilul diplomatic de care dau dovada le vor fi de mare ajutor in acest an.
 

Pe plan sentimental, vor avea parte de numeroase surprize. Chiar daca vor exista foarte multe relatii de scurta durata, catre sfarsitul anului exista o sansa destul de mare sa intalneasca iubirea adevarata.
Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 5:
Cifra 5 indica: libertate, aventura, versatilitate, atitudine, prietenie, sinceritate.
 

Persoanele nascute sub Cifra destinului 5 vor avea un an activ din toate punctele de vedere si plin de aventura: excursii cu prietenii, vacante neplanificate, distractie tot timpul. In ceea ce priveste viata profesionala, se intrevede un adevarat progres datorita incapatanarii si staruintei lor. Pasiunea cu care muncesc si dorinta de a se face remarcate este foarte mare, intr-un final reusind sa se faca remarcati.
Pe plan sentimental lucrurile stau foarte bine in 2013. Relatia cu partenerii revine pe linia de plutire. Este foarte important sa tina cont si de parerile persoanelor iubite inainte de a lua o decizie importanta.

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 6:
Cifra 6 indica: sinceritate, dreptate, familie, prieteni, principii, corectitudine.
Persoanele nascute sub Cifra destinului 6 vor avea un an special. Firi puternice si corecte, vor reusi sa se descurce si sa treaca peste toate provocarile care le vor iesi in cale. Calme si agere, vor putea sa isi atinga scopurile stabilite pe plan profesional, insa exista posibilitatea ca spre sfarsitul anului sa renunte la proiectele speciale din cauza epuizarii psihice.
In dragoste, vor pierde teren in fata altor persoane deoarece nu au foarte mult timp pe care sa il dedice persoanei iubite. Vor trebui sa isi faca ordine in gandire si sa se redescopere.

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 7:
Cifra 7 indica: convingere, mister, inteligenta, intelegere, sinceritate, singuratate.
Persoanele nascute sub Cifra destinului 7 sunt firi sincere, directe si destul de misterioase. In acest an vor avea parte de linistea pe care si-o doresc. Toate lucrurile incep sa reintre pe fagasul lor normal si ele vor putea sa se bucure de viata lor. Vor avea un an destul de linistit si de simplu, in care vor putea sa isi imparta timpul asa cum isi doresc.
Pe plan sentimental vor avea numeroase surprize frumoase. Dupa numeroase cautari, este posibil ca sufletul lor pereche sa isi faca aparitia in viata lor si sa le schimbe nu doar viata, ci si conceptiile pe care ele le aveau despre dragoste.
Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 8:
Cifra 8 indica: conducere, putere, ambitie, concentrare, munca, ordine.
Pentru persoanele nascute sub Cifra destinului 8 anul 2013 se anunta a fi un an bun pentru ele, oferindu-le numeroase posibilitati si idei in ceea ce priveste viata profesionala. Orele nedormite si munca depusa va da rezultate, iar superiorii lor ii vor rasplati pe masura. Este posibil sa fie cooptati in mai multe afaceri, de aceea trebuie sa aiba grija la banii pe care ii investesc si la persoanele cu care vor sa colaboreze.
Pe plan sentimental nu este o perioada destul de roz. La inceputul anului vor exista numeroase certuri si scandaluri, iar partenerii se vor distanta, in timp ce relatia se va raci. Este important sa se faca diferenta dintre viata profesionala si cea sentimentala si sa se traga o linie intre acestea.

Daca te-ai nascut sub Cifra destinului 9:
Cifra 9 indica: sinceritate, prietenie, dramatism, sensibilitate, echilibru.
Persoanele nascute sub Cifra destinului 9 vor avea un an favorabil, cu multe surprize placute: multe amintiri din trecut vor iesi la suprafata, iar prezentul va fi mult mai usor de acceptat. Foarte multe persoane le vor ajuta sa depaseasca momentele dificile prin care vor trece, iar familia le va fi alaturi indiferent de orice situati.e
Pe plan sentimental, este posibil sa intervina rutina in cuplu. Pentru a mentine relatia pe linia de plutire si a scapa de momentele tensionate si de certurile dureroase, este posibil ca partenerii sa vorbeasca deschis si sa spuna tot ce au pe suflet.
Foto prima pagina: Shutterstock.com


Interviu cu un extraterestru (5)

[urmare din partea a patra]

Extrem de focalizaţi

Sunt foarte multe feluri iscusite prin care vă creaţi constant restricţii vouă înşivă. Aceasta provine din faptul că acum mult timp în urmă aţi ales, ca şi constiinţă de grup, să fiţi extrem de focalizaţi în materialismul fizic. 

Odată cu acea alegere, în primul rând a venit şi capacitatea de a uita că voi eraţi creatorii propriei realităţi. Aţi jucat jocul uitării mii de ani. Acum vă amintiţi; vă treziţi, clipind din ochi şi zicând: "Oh, există mai mult de-atât; acum îmi aduc aminte că eu am început acest joc. Am iniţiat acest ciclu acum foarte mult timp în urmă; am ajuns acum la sfârşit. E timpul să trec la un nou ciclu al bucuriei, amintirii şi creativităţii." Această alegere pe care o faceţi, această conştientizare e motivul pentru care eu, şi alţii ca mine, putem acum să comunicăm cu civilizaţia voastră.

În timp ce v-am observat societatea de mii de ani, am ştiut că aveam de aşteptat până când veţi fi epuizat jocul negativităţii pe care l-aţi explorat de-atâta vreme; iar acum l-aţi finalizat. Această viaţă de acum e reprezentativă pentru era transformării. Această viaţă de acum e cea pe care aţi aşteptat-o de sute de mii de ani. 

Aceasta ESTE viaţa ce vă transformă! Se desfăşoară acum în formă accelerată de aproximativ 40-50 de ani pe planeta voastră; va mai continua în formă accelerată încă aprox. 40-50 de ani. Sunteţi de-a dreptul în mijlocul erei transformării: punctul central - 1987. De fapt, sunteţi foarte aproape de a vă transforma într-o planetă foarte puternică, paşnică şi creativă.

Am vrea să înţelegeţi că, chiar dacă lumea voastră pare să treacă printr-o mare dezordine în prezent, puteţi să reţineţi asta: transformarea nu e produsul mediocrităţii! Faptul că aţi fost atât de puternici în latura negativă, este un indicator pentru cât de puternici puteţi fi pe latura pozitivă. 

Haideţi să ne imaginăm că aţi luat un elastic şi că l-aţi întins mult, mult în adâncurile limitării şi negativităţii, atât de mult pe cât era posibil să-l întindeţi. Acum sunteţi gata să luaţi în calcul şi explorarea laturii pozitive. Ce credeţi că se va întâmpla când îi veţi da drumul acelui elastic? Va porni foarte rapid şi foarte departe înspre latura pozitivităţii.

Acesta e pragul pe care vă aflaţi, ca şi civilizaţie, în acest moment pe planeta voastră. De aceea mulţi dintre voi pot fi neîncrezători şi să spună: "Ei bine, ce vrei să spui cu 40 de ani? Doar atâta va dura? Vom deveni o planeta unificată în doar 40 de ani? Dar am pierdut mii de ani că să ajungem în acest punct!"

Dacă ne uităm la o medie generală a ratelor combinate cu care progresaţi cu toţii individual, pentru majoritatea voastră vor fi deajuns cam 20-25 de ani. Din punctul nostru de vedere, după cum citim acum energia, cu fiecare zi din timpul vostru, se fac atâtea conexiuni către diferite nivele din constiinţa voastră pe câte se făceau acum 10 ani în 1-3 ani. Asta e ritmul vostru de accelerare.

Această accelerare este unul dintre motivele pentru care o parte din noi am fost în ultima vreme ieşiţi în spaţiu! Da! Purgatoriul se desfăşoară în plină forţă. Tranziţia, schimbarea de viteză tocmai are loc. De aceea mulţi dintre voi au senzaţia că merg cu frâna de motor... Nu aveţi motorul pornit.

- Bashar, noi suntem cea mai puţin avansată planetă pe care ai întâlnit-o?

- Staţi liniştiţi fiindcă civilizaţia voastră nu e cea mai puţin avansată din Univers. Există multe civilizaţii ce trec prin propria lor transformare; sub nicio formă nu sunteţi ultimii pe scara ierarhică.

Totuşi, sunteţi una dintre civilizaţiile cele mai puternic focalizate şi mai accelerate pe care le-am întâlnit vreodată. Ceea ce înseamnă că aţi experimentat un grad mult mai mare de limitare într-un mod mult mai rapid faţă de aproape orice altă civilizaţie de care ştim. Cu alte cuvinte, le-aţi făcut pe toate. Aproape că nu mai există niciun alt mod prin care să poţi explora ideea limitărilor pe care le-aţi început acum câteva mii de ani.

Odată ce veţi constientiza că integrarea creşte în progresie geometrică mai mare şi că este unificată, veţi înţelege că tot ce e necesar, după cum spuneţi, e o clipită ca să realizaţi orice doriţi să realizaţi – atunci când doriţi cu-adevărat şi când vă rearanjaţi priorităţile.

În acest moment daţi-ne voie să vă împărtăşim o mică poreclă pe care v-am dat-o mulţi dintre noi. Vă rog să înţelegeţi că nu e intenţionat sub nicio formă ca acest nume să fie în sens peiorativ... Sincer! Dar ideea e că noi, şi multe alte civilizaţii ce ştiu de voi, v-am numit MAEŞTRII LIMITĂRII.

Realizaţi, vă rog, că ciclul limitării , ce a fost iniţiat de cultura voastră cu-atât de mult timp în urmă, a determinat şi un efect neaşteptat. Acest efect neaşteptat a fost capacitatea – odată ce v-aţi închis în materialism dintr-un anumit punct de vedere – capacitatea de-a uita că voi aţi făcut-o de la început şi că puteati ieşi din asta în orice moment alegeaţi. 

Asta intră în categoria a ceea ce aţi putea numi "clenciul-22" în limbajul vostru. Ideea e că un anume grad de experienţă a limitării, o anume focalizare pe limitare, aduce automat cu ea capacitatea de-a uita că de fapt voi aţi creat-o de la început. Deci, odată ce v-aţi încuiat în acest ciclu al limitării şi focalizării ca fiinţe fizice, a trebuit să trăiţi apoi rezultatul firesc al impulsului pe care l-aţi generat acum mult timp. [continuare în partea a şasea


Sursa: aim.edu.tc

Roverul Curiosity a fotografiat două OZN-uri pe Marte


Un filmuleţ publicat pe internet evidenţiază două OZN-uri care apar într-o fotografie realizată de rover-ul Curiosity, care a ajuns pe suprafaţa marţiană pe data de 5 august. 

Două OZN-uri au fost fotografiate pe Marte
Două OZN-uri au fost fotografiate pe Marte
Cel mai mare dintre cele două OZN-uri seamănă cu un balon meteorologic, se arată pe site-ul examiner.com

Mai multe OZN-uri au fost filmate în apropierea Lunii

Din nefericire, poza făcută publică de NASA are o rezoluţie scăzută, aşa că OZN-urile pot fi observate doar mărind considerabil imaginea. 


Sursa:  REALITATEA.NET

Cea mai CLARĂ fotografie cu MONSTRUL din Loch Ness


Legenda arată că presupusul monstru din lacul Loch Ness a fost văzut prima dată în secolul VI, de un călugăr irlandez care se ruga în apropierea lacului.

Fotografia monstrului din Loch Ness, surprinsă de navigatorul scotian
Fotografia monstrului din Loch Ness, surprinsă de navigatorul scotian

Apoi, s-au scris cărţi şi mii de articole de presă despre acest monstrui, iar căutare sa - extinsă. Aşa s-a ajuns ca, în secolul XXI, un pasionat navigator scoţian să îşi dedica viaţa căutării lui "Nessie", aşa cum a fost numit monstrul. 

În ultimii 26 de ani, George Edwards a avut un singur mare ţel: găsirea lui Nessie. După un sfert de veac, Edwards prezintă ceea ce el numeşte "cea mai bună dovadă a existenţei lui Nessie", o fotografie realizată cu puţin timp în urmă.

"Am văzut ceva cu colţul ochiului şi am pus rapid mâna pe aparat.  Am reuşit să prind o imagine destul de bună", spune Edwards pentru ABC News, despre fotografia pe care vi-o prezentăm mai sus. În Galeria Foto, veţi găsi şi alte fotografii în care, spun autorii lor, apare monstrul din lacul scoţian.


Sursa:  REALITATEA.NET

Iranul, AMENINŢĂTOR: Israelul o să dispară!


Israelul este o "excrescenta" artificiala in Orientul Mijlociu si este sortit sa dispara, a apreciat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, inaintea manifestatiilor prevazute sa se desfasoare vineri pentru denuntarea statului evreu si sustinerea palestinienilor, relateaza AFP, citat de Hotnews.

Ali Khamenei, liderul suprem iranian
Ali Khamenei, liderul suprem iranian / FOTO: images.businessweek.com

"Aceasta excrescenta sionista artificiala va disparea din peisaj", a dat asigurari ayatollahul Khamenei, intr-un discurs sustinut miercuri seara.

Manifestatiile de vineri vor fi "o lovitura dura pentru dusmanii islamului si ai Palestinei", a promis acesta, adaugand ca Iranul considera apararea cauzei palestiniene drept o "datorie religioasa".

Liderul suprem iranian a prezis de asemenea ca "steaua sperantei", care a stralucit deasupra Iranului in timpul revolutiei islamice si a razboiului impotriva Irakului (1980-1988), va straluci si deasupra Palestinei, iar "pamantul sau islamic" va reveni pentru totdeauna natiunii palestiniene.


Sursa: REALITATEA.NET

Descoperire SUPERBĂ: Galaxia "Phoenix", renăscută şi în expansiune


Un uriaş roi galactic - una dintre cele mai mari structuri din Univers - a fost descoperit la o distanţă de 5,7 miliarde de ani lumină de Terra şi este creditat cu câteva noi recorduri cosmice foarte importante, au anunţat, miercuri, astronomii americani, citaţi de Reuters.

Galaxia Phoenix se află la 5,7 miliarde de ani lumină de Terra
Galaxia Phoenix se află la 5,7 miliarde de ani lumină de Terra

Specialiştii de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics consideră că acest roi galactic, ce prezintă o rată de formare a stelelor absolut uluitoare, ar putea să îi determine pe astronomi să regândească felul în care aceste structuri colosale şi galaxiile pe care le includ evoluează în timp.

Denumit oficial prin combinaţia de litere şi cifre SPT-CLJ2344-4243, roiul a fost botezat "Phoenix", după numele păsării din mitologie care s-a ridicat din morţi.

"În timp ce galaxiile din centrele roiurilor sunt de cele mai multe ori adormite de miliarde de ani, galaxia centrală din acest roi pare să fi reînviat şi să fi reînceput un nou proces de formare de stele", a spus Michael McDonald, de la Massachusetts Institute of Technology, autorul articolului despre roiul galactic Phoenix, publicat pe 16 august în revista Nature.

Pe baza observaţiilor făcute de Chandra X-ray Observatory, South Pole Telescope şi alte opt observatoare astronomice, oamenii de ştiinţă spun că centrul roiului Phoenix creează aproximativ 740 de mase solare pe an.
Prin comparaţie, roiul Perseus creează stele cu o rată de aproximativ 20 de ori mai înceată decât Phoenix.

"Acesta este un ritm uriaş", spune Marie Machacek, astrofizician la Smithsonian Astrophysical Observatory. Roiurile galactice uriaşe precum Phoenix găzduiesc mii de galaxii, iar oamenii de ştiinţă au încă foarte multe lucruri de aflat despre ce se petrece în interiorul acestor formaţiuni galactice.

Uriaşele găuri negre din galaxia centrală a unui roi galactic au fost multă vreme asociate cu rate lente de formare a stelelor, întrucât ele pompează energia în sistem şi împiedică răcirea gazelor necesare pentru crearea stelelor.

Însă savanţii spun că "uriaşa explozie stelară" detectată în interiorul roiului galactic Phoenix, care dă naştere la două stele pe zi, sugerează faptul că gaura neagră din galaxia centrală a acestui roi nu a reuşit să interfereze cu un flux de răcire extrem de puternic.

Sursa:  REALITATEA.NET

Plan SECRET de FEDERALIZARE a Republicii Moldova


Transnistria ar putea avea statut de republică în componenţa unei Moldove federale, scrie agenția rusă de presă Regnum, care ar fi intrat în posesia unui plan elaborat de preşedintia irlandeză a OSCE, document calificat drept fals și de OSCE și de autoritățile de la Tiraspol.

Tiraspolul vrea trupe ruseşti pentru a se apăra de "ameninţarea românească"
Tiraspolul vrea trupe ruseşti pentru a se apăra de "ameninţarea românească"
Potrivit Regnum, documentul, care a parvenit pe adresa redacţiei de la o sursă anonimă, are imprimat antetul oficial al preşedinţiei irlandeze a OSCE și ar fi fost semnat şi de reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski.
Conform planului, Republica Moldova unificată va fi singurul subiect de drept internaţional, dar regiunea transnistreană va avea un statut special. Transnistria va avea propriul buget, drapel, imn, propria stemă şi Constituţie. Limba de stat a regiunii va fi moldoveneasca, iar rusa şi ucraineana vor fi limbi oficiale.
Documentul mai prevede că Transnistria va avea dreptul să iasă din componenţa Republicii Moldova, în cazul în care aceasta se va uni cu un alt stat sau ca urmare a pierderii statalităţii.
Potrivit Publika.md, oficialii de la Tiraspol neagă existenţa unui astfel de plan şi subliniază că jurnaliştii ruşi au încălcat normele deontologice prin publicarea unui asemenea document.
Departamentul relaţii externe al administraţiei de la Tiraspol califică publicarea unui astfel de document drept o provocare, care ar fi fost făcută la comandă.
Actul a fost calificat drept un fals de către misiunea OSCE la Chişinău.


Sursa:  REALITATEA.NET

Teoria Conspiraţiei: Ion Iliescu a revenit în forţă la "butoane"

Evenimentele din decembrie 89, care au permis "emanaţia", lui Ion Iliescu şi a FSN, nu au fost elucidate nici după 22 de ani. Aceasta a permis elaborarea unor teorii ale conspiraţiei, care se bazează pe amestecul URSS, cu acceptul puterilor occidentale. Lupta pentru legitimarea USL pe prima scenă a ţării şi a lui Crin Antonescu ca preşedinte al României, în absenţa unui scrutin parlamentare, conduc la dezvoltarea unor teorii asemănătoare

Implicaţiile unei schimări bruşte de direcţie a României, reorientându-se spre est, întăresc teremerile că Federeaţia Rusă caută refacerea sferei sale de influenţe din perioada războiului rece. Dacă în decembrie 89, Iliescu telefona la Moscova pentru a raporta "cine suntem şi ce urmărim", în prezent luăriile de poziţie ale fostului preşedinte s-au înmulţit şi par a trasa strategia USL. revenirea în prim planul politicii autohtone nu este de bun augur, mai ales prin pespectiva politicii promovate de el cât a fost preşedintele României.

Mulţi analişti politici au remarcat asemănările izbitoare între evenimentele care au adus la putere FSN-ul în 1990 şi modul în care USL încearcă să preia controlul total asupra instituţiilor statului înainte de desfăşurarea alegerilor parlamentare programate pe 20 noiembrie. Cea mai comentată este atitudinea Rusiei faţă de actorii de pe scena politică românească, neschimbată de 22 de ani. Vocea Rusiei, postul oficial de radio al Guvernului de la Kremlin, susţine puterea actuală, în timp ce oficialii europeni şi americani sunt tot mai critici cu noua putere instalată la Palatul Victoria.

O izolare pe plan internaţional nu ar face decât să acceleze o apropiere de Rusia. Astfel, deşi la nivel declarativ, Guvernul de la Bucureşti pretinde că este gata să respecte normele şi angajamentele europene, în realitate nu se arată afectat de criticile severe ce-i sunt aduse.

Tot la fel cum FSN-ul manifesta o atitudine agresiv anti-occidentală în 1990 ("Nu vrem bani! Nu vrem valută!.Vrem pe ... Bip!... Bip!" slogan care exprima susţinerea totală a electoratului femin faţă de principiile de politică externă ale premierului de atunci, Petre Roman), Victor Ponta adoptă aceeaşi atitudine sfidătoare în raport cu puterile occidentale.

Crin Antonescu nu se lasă nici el mai prejos la capitolul declaraţii belicoase la adresa instiuţiilor occidentale. „Nu se poate să fii ditamai preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso adică, şi din vacanţă, de undeva, să mai trimiţi o scrisoare lui Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici! Nu se poate să tratezi atât de neglijent un aliat!", declara recent Crin Antonescu, preşedinte interimar. Însă principalul cal de bătaie al cuplului de la vârful USL este cancelarul german Angela Merkel: "Nu Angela Merkel votează la referendumul de pe 29 iulie.... Din cauza minciunilor lor cu lovitura de stat, ... oamenii îşi închipuie că suntem în Siria!", s-a răţoit Ponta la Merkel, când cancelarul german i-a solicitat respectarea statului de drept.

Însă ce a provocat nervozitate maximă a fost scurta vizită de informatre efectuată de subsecretarul de stat al SUA, Philip Gordon. Acest eveniment a fost prilejul unei explozii de reproşori la adresa "imperialiştilor de americani". Iată o mostră din gândirea lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al USL: „Sosirea intempestivă la Bucureşti a subsecretarului de stat al SUA şi opiniile exprimate cu acest prilej - vădit influenţate de campania de dezinformare reuşită de partizanii domnului Băsescu (reflectate, de altfel, şi în declaraţiile domnului Barroso) - constituie un fapt regretabil".

Ceea ce a spus Philip Gordon la Bucureşti este deosebit de grav pentru o ţară membră NATO: „SUA vor să vadă un Parteneriat Strategic de durată între ţările noastre. E greu să continue dacă există semne de întrebare legate de legitimitatea procesului democratic". Însă o asemenea atenţionare, care nici nu se mai încadrează în limbajul diplomatic, nu face decât să înteţească seria atacurilor la adresa statelor, cu care de altfel ne aflăm în diverse alianţe politice şi militare.

Dacă analizăm comportamentul guvernului USL, atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional se poate observa dezinteresul faţă de eventualele sancţiuni ce ar putea fi impuse României pentru deraierea de la principiile democratice. Sancţiuni care se pot materializa prin tăierea surselor de finanţare a deficitului de cont curent.

Aceasta ar semnala existenţa unui plan B în cazul în care România ar fi marginalizată în cadrul structurilor Uniunii Europene şi ale NATO. În acest caz, resursele naturale şi materiile prime ale Federaţiei Ruse ar reprezenta o soluţie pentru funcţionarea economiei naţionale, bazată pe o industrie ale cărei produse sunt caracterizate prin valoare adăugată redusă. Astfel, o schimbare geopolitică, care ar include România, nu ar mai fi doar o simplă speculaţie rezultată din teorii conspiraţionale. O infirmare poate veni după clarificarea actualei crize politice. Din păcate ar putea fi şi o confirmare nedorită, care nu va aduce vreun câştig românilor şi care, contrar aparenţelor, este o ameninţare cât se poate de reală.


Un roi galactic de dimensiuni record a fost descoperit de către NASA


Un uriaş roi galactic - una dintre cele mai mari structuri din Univers - a fost descoperit la o distanţă de 5,7 miliarde de ani lumină de Terra şi este creditat cu câteva noi recorduri cosmice foarte importante, au anunţat, miercuri, astronomii americani.

Roiul galactic a fost botezat "Phoenix"
Roiul galactic a fost botezat "Phoenix"
Specialiştii de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics consideră că acest roi galactic, ce prezintă o rată de formare a stelelor absolut uluitoare, ar putea să îi determine pe astronomi să regândească felul în care aceste structuri colosale şi galaxiile pe care le includ evoluează în timp, scrie Mediafax

Denumit oficial prin combinaţia de litere şi cifre SPT-CLJ2344-4243, roiul a fost botezat "Phoenix", după numele păsării din mitologie care s-a ridicat din morţi.
"În timp ce galaxiile din centrele roiurilor sunt de cele mai multe ori adormite de miliarde de ani, galaxia centrală din acest roi pare să fi reînviat şi să fi reînceput un nou proces de formare de stele", a spus Michael McDonald, de la Massachusetts Institute of Technology, autorul articolului despre roiul galactic Phoenix, publicat pe 16 august în revista Nature.


Sursa:  REALITATEA.NET