joi, 16 august 2012

INVIZIBIL Un submarin nuclear rusesc a făcut de ruşine apărarea SUA


Un submarin nuclear rusesc înarmat cu rachete cu rază lungă de acţiune a operat timp de câteva săptămâni în Golful Mexic, în apropierea coastelor SUA, fără să fie detectat de autorităţile americane, potrivit freebeacon.com.  

Submarin din clasa Akula
Submarin din clasa Akula / FOTO: wikipedia.org

Incursiunea submarinului a avut loc în timp ce bombardierele strategice ruseşti intrau în spaţiul aerian american, în apropiere de Alaska, dar şi de California, în lunile iunie şi iulie - în ceea ce reprezintă un mesaj de forţă din partea Moscovei. 


Uşurinţa cu care submarinul a patrulat la doi paşi de coastele americane demonstrează deficienţele apărării SUA şi îi îngrijorează pe oficiali, scrie presa americană. 



Oficialii americani au precizat, sub acoperirea anonimatului, că submarinul care s-a plimbat nedetectat prin Golful Mexic este unul nuclear, din clasa Akula. 



"Submarinele Akula au fost construite cu un singur scop: să distrugă submarinele americane înarmate cu rachete balistice", a declarat un oficial.



"Trimiterea unui submarin nuclear în Golful Mexic este o manifestare a dorinţei lui Vladimir Putin de a demonstra că Rusia este încă un jucător pe scena militară şi politică a lumii", a declarat Norman Polmar, analist naval şi expert în submarine. 



Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu