joi, 16 august 2012

Plan SECRET de FEDERALIZARE a Republicii Moldova


Transnistria ar putea avea statut de republică în componenţa unei Moldove federale, scrie agenția rusă de presă Regnum, care ar fi intrat în posesia unui plan elaborat de preşedintia irlandeză a OSCE, document calificat drept fals și de OSCE și de autoritățile de la Tiraspol.

Tiraspolul vrea trupe ruseşti pentru a se apăra de "ameninţarea românească"
Tiraspolul vrea trupe ruseşti pentru a se apăra de "ameninţarea românească"
Potrivit Regnum, documentul, care a parvenit pe adresa redacţiei de la o sursă anonimă, are imprimat antetul oficial al preşedinţiei irlandeze a OSCE și ar fi fost semnat şi de reprezentantul politic al Tiraspolului, Nina Ştanski.
Conform planului, Republica Moldova unificată va fi singurul subiect de drept internaţional, dar regiunea transnistreană va avea un statut special. Transnistria va avea propriul buget, drapel, imn, propria stemă şi Constituţie. Limba de stat a regiunii va fi moldoveneasca, iar rusa şi ucraineana vor fi limbi oficiale.
Documentul mai prevede că Transnistria va avea dreptul să iasă din componenţa Republicii Moldova, în cazul în care aceasta se va uni cu un alt stat sau ca urmare a pierderii statalităţii.
Potrivit Publika.md, oficialii de la Tiraspol neagă existenţa unui astfel de plan şi subliniază că jurnaliştii ruşi au încălcat normele deontologice prin publicarea unui asemenea document.
Departamentul relaţii externe al administraţiei de la Tiraspol califică publicarea unui astfel de document drept o provocare, care ar fi fost făcută la comandă.
Actul a fost calificat drept un fals de către misiunea OSCE la Chişinău.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu