luni, 21 ianuarie 2013

Cel mai daunator aliment pentru sanatatea omului

carne-consum
Pentru cei care sunt preocupaţi de sănătate, iată câteva lucruri care îi vor pune pe gânduri:
1. CARNEA CONSUMĂ ENERGIE VITALĂ, în procesul digestiei, în loc să o genereze. Proteina animală este un lanţ de aminoacizi, care trebuie întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriaşe. Cu alte cuvinte în loc sa-ţi dea, îţi fură din energie.
2. CARNEA CONŢINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂŢI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane şi duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie şi agresivitate celui care consumă carne.
3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric, formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne. Aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.
4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor.
5. CARNEA E ACIDĂ, ducând la inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor rapidă şi la aşa numita acidoză, cauza tuturor bolilor. De la o raceală până la cancer!
6. CARNEA CREŞTE COLESTEROLUL ducând la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate şi impotenţă, etc.
7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII HEPATICI ŞI BILIARI.
8. PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului, dând trupului un miros greu.
9. CARNEA DUCE LA APARIŢIA CANCERULUI DE COLON. Mai ales consumul de carne roşie este asociat cu creşterea compuşilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care lezează colonul şi provoacă tumori maligne la nivelul lui.
10. CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC ŞI PANCREATIC.
11. CREŞTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN CONDIŢII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCĂTORI, în spaţii închise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creştere, hrănite cu furaje pline de pesticide şi ierbicide, cu concentrate făcute din faină de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate şi ucise apoi cu cruzime.
12. CREŞTEREA ANIMALELOR A FĂCUT RAVAGII MEDIULUI. Defrişările masive, pentru ca în locul pădurilor să se creeze locuri de păşunat, au dezechilibrat eco-sistemul planetar, distrugând habitatul natural al animalelor sălbatice, diminuând cantitatea de oxigen şi provocând încălzirea globală.
13. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZĂ VIAŢA (prin epuizarea în timp a organelor vitale).
14. CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZĂ, IRITĂ ŞI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXUALE (În special glanda prostatei, ducând la apariţia prostatitei)
15. CARNEA ESTE INJECTATĂ CU HORMONI DE CREŞTERE, ANTIBIOTICE ŞI VACCINURI, toate considerate cancerigene.
16. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ŞI CARNE TOCATĂ, PROVENITĂ DE LA VACI, PORCI, GĂINI BOLNAVE ŞI AGONIZANTE ŞI OI MOARTE. Aceste practici duc la acidoză şi îmbolnăvesc animalele, aşa cum îi îmbolnăvesc şi pe oameni. Acesta este motivul apariţiei unor boli teribile ca “boala vacii nebune”.
17. INGESTIA DE PROTEINĂ ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBŢIA MANGANULUI DIN ORGANISM, ceea ce poate provoca ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilaţii), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehring.
18. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE ROŞII MOARTE, cu conţinut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scăderea nivelului de crom (necesar în transferul de insulină), scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei şi a energiei), lezarea ţesuturilor hepatice, pancreatice si renale; scăderea nivelului de calciu, creşterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme).
19. CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADAREA DANTURII, datorită faptului că interferează cu absorbţia calciului;
20. CARNEA E INADECVATĂ CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUŢIN 7 MOTIVE:
a) carnivorele au gheare cu care îşi prind prada; oamenii n-au;
b) carnivorele au canini şi incisivi puternici, cu care sfâşie carnea, dar n-au în schimb molari plaţi cu care să o mestece, aşa că o înghit bucăţi întregi; oamenii nu au dinţii din faţă ascuţiţi, dar au molari destinaţi să macine bine bolul alimentar;
c) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decât lungimea corpului, ceea ce facilitează evacuarea destul de rapidă a cărnii digerate, intrate în putrefacţie; oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului, unde carnea intrată în putrefacţie poate stagna şi până la 5 zile într-un corp încă sănătos, dar uneori rămâne lipită de pereţii colonului ani de zile, sub forma aşa numitei plăci mucoidale.
d) stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digeră proteina animală; stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decât cel al carnivorelor.
e) glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al căror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidraţii.
f) saliva carnivorelor este acidă; saliva oamenilor este alcalină.
g) digestia nutrienţilor se face rapid şi direct în stomacul carnivorelor, sub influenţa acidului clorhidric puternic; digestia omului începe în gură, sub acţiunea enzimelor salivare specializate în carbohidraţi şi lipide, trece în stomac, unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei şi se desfasoară în toată plenitudinea ei, lent, în intestinul subţire al omului. Absorbţia nutrienţilor are loc abia în intestinul gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cât are tractul digestiv.
21. CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ, AVÂND ACEEAŞI COMPOZIŢIE CHIMICĂ.
Sursa: www.glasuliubirii.ro

De ce Rusia a interzis carnea produsă în SUA


În ultimii ani, am aflat informaţii despre ceea ce conţine “pasta roz”(carnea reconstituită) şi cum funcţionează înşelătoria lipiciului de carne. Am mai aflat că mâncărurile fast-food, cum ar fi hamburgerii de la McDonalds, conţin atât de multe chimicale şi atât de puţine ingrediente reale încât burgerul nu arată semne de descompunere nici măcar după ani de zile.
Faimosul sandwich cu costiţă de la McDonalds, McRib, a devenit subiect de analiză, relatează Mercola.com.
Sandwichul din carne de porc este descris a fi o costiţă de porc îmbibată în sos de grătar, cu ceapă şi murături acrişoare, servite pe o chiflă alungită. Pare a fi perfect normal, dar, din ce este făcut cu adevărat? Într-un articol din noiembrie 2011, CBS Chicago a dezvăluit adevărata faţă a acestui sandwich popular:
“Peste 70 de ingrediente formează McRib şi da, unul din ingrediente este porcul. Însă, aşa cum declară reporterul Vince Gerasole, printre aceste ingrediente există unul care poate fi găsit şi în fabricarea papucilor. După o analiză mai atentă a produsului s-a descoperit azodicarbonamidă, o substanţă folosită pentru înălbirea făinii din pâine. Însă mai are şi alte utilităţi. Poate fi folosită pe salteaua de yoga, în papucii de sport, în aproape orice este de cauciuc.
Apoi este carnea de porc, care de fapt este un produs din carne amestecată. Cu alte cuvinte, sandwichul este făcut din toate măruntaiele şi resturile mai puţin costisitoare ale porcului. Lista ingredientelor sandwichului McRib îmi aminteşte de laboratorul de chimie.”

  • În orice caz, ce este “mâncarea”?
În urmă cu doi ani, organizaţia non-profit Comitetul Doctorilor pentru o Medicină Responsabilă au realizat o reclamă împotriva deceselor asociate cu obezitatea în care au atras atenţia asupra produselor McDonalds. Aşa cum indică clipul publicitar,obezitatea, dibaetul, colesterolul ridicat, hipertensiunea şi atacurile cardiace sunt boli simptomatice asociate cu o alimentaţie pe bază de fast-food, un indicator clar că acest tip de mâncare nu furnizează organismului o nutriţie corespunzătoare.
Aşadar, produsele McDonalds pot fi numite cu adevărat “mâncare”?
Atunci când te gândeşti la faptul că un număr mare de ingrediente dintr-o mâncare fast-food nu există nicăieri în natură, ci mai degrabă sunt realizate într-un laborator, răspunsul este în mod clar “NU!”.
După cum s-a raportat anul trecut, aproximativ 70% din carnea de vită vândută în supermarketurile americane conţine “pastă roz” adaugată ca un element ieftin de umplere.
Amestecul colorat cu Pepto-Bismol este alcătuit din resturi de carne de vită şi ţesuturi conjuctive din vacă, care au fost tratate cu hidroxid de amoniu (în principal o soluţie din amoniac în apă). În mod legal, acest amestec poate reprezenta 15% din orice produs din carne de vacă, care scade aproximativ trei cenţi din costul pe kilogram al cărnii de vită. Garniturile folosite provin din părţi de vacă care sunt cel mai probabilcontaminate cu bacteria periculoasă E.coli, motiv pentru care trebuie tratate cu amoniac pentru a ucide agenţii patogeni.
În principal, sănătatea umană este ameninţată de astfel de practici alimentare industriale şi nu de produsele lactate crude şi nepasteurizate sau alte alimente integrale neprocesate.

  • Rusia aruncă înapoi în SUA carnea otrăvitoare
În ceea ce privesc ştirile referitoare la “alimentele îndoielnice”, Rusia a interzis mărfurile din carne americană după ce a descoperit că acestea conţin ractopamină, un medicament beta care creşte sinteza de proteine, şi prin urmare masa musculară a animalului. Acest medicament reduce conţinutul de grăsime din carne.
Potrivit informaţiilor furnizate de Pravada, Rusia este cel de-al patrulea cel mai mare importator de carne din SUA, achiziţionând anual carne de vită şi de porc în valoare de 500 de milioane de dolari.
Utilizarea medicamentului este interzisă în 160 de ţări, inclusiv China şi Rusia, dar este permisă în 24 de state, inclusiv Canada şi SUA.
Potrivit New York Times, interdicţia a intrat în vigoare începând cu data de 7 decembrie 2012, iar agenţiile de reglementare a sănătăţii din Rusia au declarat că, deşi iniţial vor realiza propriile teste, ţările străine vor trebui în curând să certifice faptul că produsele lor din carne nu conţin ractopamină, dacă doresc să o exporte în Rusia.
Inspectorul şef al Rusiei, Gennady Onishchenko, susţine că există “întrebări serioase” referitoare la siguranţa medicamentului. Acesta a declarat pentru New York Times:
“De exemplu, utilizarea ractopaminei este însoţită de o reducere a masei corporale, suprimarea funcţiei reproductive, creşterea mastitelor în rândul vacilor de lapte, ceea ce duce către un declin semnificativ al calităţii şi siguranţei laptelui.”
Ractopamina afectează sistemul cardiovascular uman şi poate provoca toxiinfecţii alimentare. De asemenea, medicamentul este responsabil pentru hiperactivitate, degradare musculară şi o rată mare a deceselor şi dizabilităţilor în rândul efectivelor de animale. În timp ce alte medicamente necesită o perioadă de curăţare de două săptămâni, pentru a asigura faptul că acei compuşi chimici sunt eliminaţi din carne înainte de tăiere(şi prin urmare se reduc resturile de reziduuri pentru consumul uman), nu există nicio perioadă de curăţare pentru ractopamină. De fapt, crescătorii de animale folosesc în mod intenţionat medicamentul în ultimele zile înainte de tăiere pentru a creşte eficacitatea.
Potrivit veterinarului Michael W. Fox, aproximativ 20% din ractopamină rămâne în carnea pe care o cumpărăm de la supermarket. În ciuda potenţialelor riscuri pentru sănătate, medicamentul este folosit în 45% dintre porcii din SUA, în 30% dintre vitele şi în cazul unui procentaj necunoscut de curcani.
Mexic şi Brazilia au anunţat că vor respecta cererea Rusiei privind carnea fără ractopamină. Totuşi, SUA nu a arătat niciun semn că urmează a ajunge la o înţelegere. În schimb, SUA au acuzat Rusia de încălcarea regulilor Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), o acuzaţie pe care vicepremierul Rusiei Arkady Dvorkovich a respins-o ca fiind o parte a afacerii, din moment ce “toţi membrii OMC încalcă regulile”.

  • Cum să identifici mâncarea REALĂ
Iată o listă cu caracteristicile şi trăsăturile alimentelor reale faţă de “produsele alimentare” procesate.
Mâncare reală
Produse procesate asemănătoare alimentelor
Crescute şi vândute ca fiind “integrale”Produse, fabricate într-o fabrică şi vândute în ambalaje frumos colorate
Calitate variabilăÎntotdeauna la fel (nu există nici o variaţie a calităţii sau a gustului)
Se strică repedeRămân “proaspete” pentru perioade lungi de timp
Necesită preparatNu este nevoie de niciun fel de preparare, trebuie doar încălzite şi consumate
Culori vii şi texturi bogateConţin materiale de umplutură, aditivi şi conservanţi pentru a face atractiv un amestec insipid şi mat
Aromate în mod autenticAromate în mod artificial
Conexiuni puternice cu solul şi culturaNicio conexiune cu solul sau cultura

  • Ghid de achiziţionare a alimentelor reale şi care promovează sănătatea
Având în vedere modul în care funcţionează acum industria agriculturii, antibioticele, pesticidele, ingredientele modificate genetic, hormonii şi nenumărate medicamente au foarte mari şanse să fie incluse în alimentele pe care le consumi.Aşadar, dacă îţi cumperi mâncarea de la un supermarket obişnuit, îţi asumi riscul ca alimentele tale să fie pline de substanţe chimice şi medicamente.
Aşadar, fă un bine sănătăţii tale şi sprijină micii ţărani din zona ta. Vei obţine alimente nutritive de la o sursă în care poţi avea încredere şi vei sprijini munca cinstită a unei familii de agricultori reali.
Totul se rezumă la următorul aspect: dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti sănătatea, trebuie să revii la elementele fundamentale ale unor alegeri alimentare sănătoase.Concentrează-ţi atenţia asupra alimentelor integrale, a celor cultivate sau crescute aşa cum e dat de la natură, fără a folosi aditivi chimici, medicamente, hormoni, pesticide, îngrăşăminte şi “amestecuri misterioase” din resturi de carne.

  • Chiar este simplu!
Indiferent de locul în care îţi faci cumpărăturile, iată care sunt caracteristicile pe care trebuie să le urmăreşti în ceea ce priveşte achiziţionarea unor alimente de înaltă calitate şi sănătoase:
1. Sunt crescute fără pesticide sau îngrăşământ chimic (alimentele organice corespund acestei descrieri, însă există şi unele alimente non-organice crescute în acest fel).
2. Nu sunt modificate genetic.
3. Nu conţin hormoni de creştere adăugaţi, antibiotice sau alte medicamente.
4. Nu conţin ingrediente artificiale, inclusiv conservanţi chimici.
5. Sunt proaspete (reţine faptul că dacă trebuie să alegi între produse organice veştejite sau produse convenţionale proaspete, ultimele ar putea fi opţiunea mai bună).
6. Nu provin de la o fabrică agricolă.
7. Sunt crescute respectând legile naturii (acest lucru înseamnă că animalele sunt hrănite cu alimente native, nu cu un amestec de cereale şi produse secundare de origine animală şi au acces la exterior).
8. Sunt crescute într-un mod sustenabil (folosind cantităţi minime de apă, protejând solul de epuizare şi transformarea deşeurilor animale în îngrăşăminte naturale în loc de poluanţi ecologici).
Dacă mâncarea îndeplineşte aceste criterii, cel mai probabil este o alegere inteligentă şi se va încadra în categoria “mâncării reale”.
Iar dacă eşti “prins în mrejele” fast-food-ului şi ale alimentelor procesate, trebuie să îţi aminteşti că adoptarea unei alimentaţii sănătoase este cea mai pozitivă schimbare pe care o poţi face în viaţa ta!
Sursa: www.financiarul.ro

INTERVIU INTEGRAL: Sursa "Medicul de gardă": Fosta Securitate a acaparat piaţa medicamentelor


Dezvăluiri despre relaţia importator-distribuitor- Ministerul Sănătăţii, dar şi despre devalizarea sistemului de sănătate de către oamenii politici din fruntea ministerului şi CNAS-ului.[...]

Sursa „Medicul de Gardă”: Din punct de vedere al finanţării, în sistemul de sănătate avem doi poli: Ministerul Sănătăţii şi CNAS. CNAS gestionează banii din contribuţii, adică 4,5 miliarde de euro pe an. Este vorba despre bani care sunt plătiţi de toţi angajaţii şi angajatorii din România.
Deci banii sunt colectaţi de CNAS şi cheltuiţi de CNAS... 
De fapt, colectarea şi gestiunea propriu-zisă a banilor o face Ministerul de Finanţe. La înfiinţarea CNAS, guvernul Năstase a constatat că în fiecare an există un excedent şi atunci a



tras toţi banii la bugetul de stat pentru a finanţa şi alte deficite. Dacă conduci CNAS, nu ştii niciodată câţi bani a colectat Ministerul de Finanţe, ci doar cât ai voie să cheltuieşti. Practic, conduci o instituţie legată la ochi, mergând pe buna credinţă a celor de la Finanţe. Cheltuieşti întotdeauna cât îţi spun cei de la Finanţe că ai nevoie, iar estimarea se face pe baza precedentelor. „CNAS nu este în realitate decât un amărât plătitor de servicii”
Şi atunci ce putere mai are CNAS în toată ecuaţia asta, dacă pâinea şi cuţitul sunt la Finanţe? 
Medicul de Gardă: CNAS nu este în realitate decât un amărât plătitor de servicii. Mai mult, CNAS acţionează după nişte reguli pe care le face în realitate Guvernul prin contractul-cadru. Practic, CNAS nici nu colectează banii şi nici nu are un control asupra veniturilor. Prin contractul-cadru, o dată pe an se stabileşte modalitatea prin care se plătesc serviciile în sănătate. Acolo spune cât costă o consultaţie, cât costă o operaţie şi tot aşa. Contractul- cadru este o hotărâre de guvern care este semnată de ministrul Sănătăţii şi de preşedintele CNAS. Iar în realitate, contractul cadru iese cum vrea ministrul Sănătăţii, nu cum vrea preşedintele CNAS, pentru că puterea finală o are ministerul Sănătăţii. De exemplu, cât a fost Eugen Nicolăescu ministru pe vremea lui Tăriceanu, de fiecare dată a ieşit cum a vrut el.

« Sistemul de sănătate s-a prăbuşit în 2008, atunci când au scăzut contribuţiile la asigurările de sănătate şi s-a eliminat plafonul »
Sistemul de sănătate e subfinanţat, arieratele sunt imense, auzim mereu asta şi lucrurile par că nu se îmbunătăţesc. Cum au ajuns lucrurile în situaţia asta ? 
Criza sistemului s-a acutizat în 2008, atunci când s-a propus scăderea contribuţiilor la asigurările de sănătate cu 20%, şi în acel moment s-a prăbuşit sistemul. Ca şi cum nu ar fi fost suficient, ministrul de atunci al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu a dispus şi eliminarea unicului mecanism de control al preţurilor medicamentelor, plafonul de cheltuieli. Acela era unicul mod prin care CNAS putea controla costurile: nu dădea voie să se cheltuiască decât într-o anumită limită, în funcţie de disponibilitatea fondurilor şi astfel nu se produceau niciodată datorii către producătorii de medicamente.

Deci ne-am procopsit cu datorii de sute de milioane de euro. 
Exact. Plafonul era unicul mod prin care CNAS putea controla costurile. În acest mecanism de control, se cheltuiau exact câţi bani erau bugetaţi pentru luna aceea. Gândiţi-vă că odată ce a fost eliminat plafonul, doar într- un singur an, în 2008, s-au produs datorii de 500 de milioane de euro. Per total, chiar dacă nu era un sistem perfect, pacienţii aveau medicamente şi statul nu avea datorii la importatorii de medicamente.

„În spatele firmelor de distribuţie de medicamente găseşti tot vechii securişti”
Problema cea mai gravă din sistem priveşte relaţia dintre distribuitorii şi producătorii de medicamente. Ce se întâmplă acolo ? Producătorii îşi văd de business-ul lor, iar distribuitorii şi-au creat liantul cu farmaciile. În România există 5-6 mari firme de distribuţie de medicamente. Ca o paranteză, dacă te uiţi la cine este în spatele lor, te cruceşti. O să găseşti tot vechii securişti. Cei mai avantajaţi din toată afacerea asta ies distribuitorii, care nu numai că se îmbogăţesc pe seama producătorilor, dar conform legislaţiei aflate în vigoare acum, mai iau bani şi de la farmacie. Practic, au şi discount şi profit ! Şi ei cu ce se ocupă de fapt ? Distribuitorii sunt un fel de cărăuşi de medicamente. Numai că acum, în mod absurd, sub plătiţi cu un anumit procent din valoarea medicamentelor şi nu cu o sumă fixă. Ceea ce e o mare aberaţie. Gândiţi-vă că transportaţi ceva care are valoarea X şi trebuie să îi plătiţi un procent din valoarea respectivă, în loc să plătiţi preţul pe kilometru.
Reţeta electronică va bloca practica prescrierii medicamentelor scumpe
Din cate am vazut si am citit din partea FMI-ului au existat nenumărate nemultumiri pe tema arieratelor din economie, iar arieratele din zona importului de medicamente şi a serviciilor medicale au fost tot timpul o piatră în pantoful guvernării? De fapt, în 2009, atunci când a venit FMI, a anunţat guvernul că nu are de gând să mai încheie un acord fără o soluţie de stingere a arieratelor. Atunci am fost la un pas să nu se încheie acordul cu FMI din această cauză.
Ştiu de pe vremea guvernului Tăriceanu că se discuta introducerea medicamentelor generice. Se aplică acest sistem? Asta au încercat fostele conduceri ale CNAS, dar există portiţe prin care se fentează sistemul. Doctorul prescrie aşa cum îi cere CNAS-ul prescrie acid acetilsalicilic, dar îi spune la ureche pacientului să se ducă şi să cumpere medicamentul mai scump pentru că numai aşa se va face bine. Modalitatea prin care se puteau bloca anumiţi doctori să prescrie medicamente scumpe este reţeta electronică, sistemul informatic unic integrat, prin care poţi vedea la nivelul întregii ţări ce se prescrie şi ce se consuma, etapa finala fiind obligativitatea menţionării medicamentului cu numele întreg, nu doar cu substanţa de bază. Pentru că aşa poţi identifica uşor doctorii care prescriu numai anumite medicamente, numai de la anumite companii.
Dar chiar dacă un doctor prescrie un medicament scump, el se compensează la nivelul medicamentului generic. Da, dar diferenţa o plăteşte din buzunar pacientul, nu medicul. Prin introducerea medicamentelor generice, practic, costul tratamentului s-a ieftinit. Numai că, CNAS avea nevoie de colaborarea medicilor pentru acest lucru. Este deja arhicunoscut lanţul slăbiciunilor dintre importatori, farmacii şi doctori. Tot aşa se justifică şi rezistenţa sistemului atunci când vine vorba de protocoale unice de tratament şi diagnostic. Îţi dau un singur exemplu: ai făcut pneumonie. Conform protocolului ar trebui să prescrii cele mai ieftine medicamente. Numai că la noi se întâmplă exact invers: le primeşti pe cele mai scumpe !
La nivelul UE cum se procedează? În restul Uniunii funcţionează acest mecanism de control al costurilor şi medicul este responsabil de prescrierea lor. De exemplu, dacă în Franţa ţi-ar prescrie ca la noi cele mai scumpe medicamente, te-ar chema la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi aceasta ar întrerupe contractul cu un asemenea medic care nu respectă protocolul- cadru. Ai rămas fără contract cu Casa de Asigurări, ai rămas fără bani.
De ce nu poate fi aplicat un sistem similar şi în România? Pentru că puterea de influenţă a importatorilor si distribuitorilor, banii pe care îi pun în joc şi presiunea socială exercitată prin intermediul doctorilor şi farmaciştilor paralizează orice guvern. Banul este ochiul dracului de la vlădică la opincă. În România, medicii spun că prescriu ce vor ei, farmaciştii vin cu saci de reţete şi Statul plăteşte. Iar atunci când nu are bani să plătească face datorii. Cred că este un caz unic în Europa.
„În România, medicii spun că prescriu ce vor ei, farmaciştii vin cu saci de reţete şi Statul plăteşte. Iar atunci când nu are bani să plătească face datorii.”
MEDICUL DE GARDĂ

Acest interviu reprezintă începutul unui dezbateri iniţiate de „Evenimentul Zilei”. Vrem ca oamenii să înţeleagă ce se întâmplă în sistemul de sănătate şi, totodată, vă rugăm să ne ajutaţi cu informaţii noi sau să ne semnalaţi situaţii cu care v-aţi confruntat. EVZ vă garantează protecţia anonimatului. Ne puteţi apela la telefon 0745.750.150 sau ne puteţi scrie la adresa de email dancatalin2002@yahoo. com. 

Davos, Clubul Bilderberg: acolo unde se decide soarta lumii

Miercuri se deschis la Davos lucrarile anuale ale Forumului Economic Mondial, la care vor participa, conform traditiei, reprezentanti de seama ai lumii politice, economice si stiintifice. Este cea mai cunoscuta reuniune de acest gen, dar nu singura unde se discuta si se decide soarta planetei. 


Primele forumuri internationale, unde se luau in discutie cele mai stringente probleme ale lumii, au aparut la milocul secolului trecut, dar influenta lor a inceput sa se faca resimtita cateva decenii mai tarziu. „Aceste intruniri au un impact serios asupra lumii de afaceri, pentru ca ele ajuta la formarea conceptelor dupa care traieste planeta”, sustin expertii Cranfield University School of Management.
Ca atare, in prezent se poate vorbi de o adevarata retea de platforme de dezbateri. „Astazi exista numeroase forumuri internationale, care incearca sa elaboreze pozitii comune, sa convina diferite principii si idei”, spune profesorul Scolii economice de la Londra, Michael Kocks. In acelasi timp, precizeaza expertul, multe dintre aceste forumuri internationale au legaturi mult mai stranse decat se crede, iar „clientii” acestor cluburi sunt oaspeti frecventi ale altor reuniuni.
Clubul Bilderberg este cel mai vechi dintre cele mai cunoscsute forumuri internationale. El a fost creat in 1954 ca platforma de apropiere a pozitiilor Statelor Unite si ale Europei de Vest in perioada postbelica pe fondul amenintarii comuniste a URSS. Intalnirile anuale ale clubului, care se deruleaza, de regula, in lunile mai sau iunie, sunt organizate de un comitet de coordonare format din 33 de persoane, din care 10 reprezinta SUA, restul – tari europene. 
De obicei, datele referitoare la identitatea celor 120 de personalitati care figureaza pe lista invitatilor la dezbaterile Clubului Bilderberg nu sunt facute publicitatii. Anul trecut insa, ea a fost facuta publica. Printre numele inscrise s-au aflat cel al fostului secretar de stat american, Henry Kissinger, al consiliderul Casei Albe pe probleme de securitate nationala, Thomas Donilon sau al Regina Beatrix a Olandei. Au fost prezenti, de asemenea, sefi si top-manageri ai unor companii si banci mondiale precum Google, Microsoft, Goldman Sachs, HSBC, Novartis, British Petroleum Royal Dutch Shell.
Continutul discutiilor, concluziile trase nu sunt niciodata divulgate. Aceasta secretomanie usor exagerata explica, probabil, motivul pentru care Clubul Bilderberg a devenit „preferatul” adeptilor teoriei conspiratiei, in opinia carora aceasta organizatie este, de fapt, guvernul din umbra al planetei. Argumentandu-si pozitia ei amintesc, printre altele, ca Bill Clinton si Tony Blair au fost invitati la reuniunile Clubului inainte ca ei sa devina presedinte al SUA si, respectiv, premier al Marii Britanii.
Mai mult, membri Clubului Bilderberg au fost acuzati chiar de declansarea crizei datoriilor din Europa. Pe ce s-a bazat aceasta concluzie? S-a pornit de la faptul ca in 2009 intrunirea a fost gazduita de Grecia, de unde, in toamna aceluiasi ani, a pornit degringolada financiara. In plus, inalnirea din 2010 s-a desfasurat in Spania, care s-a vazut, la randul ei, cuprinsa de ghearele crizei.
„Intotdeauna vor exista oameni care vor crede in comploturi si tot felul de aranjamente la nivel global. In realitate, lucrurile sunt mult mai simple si mai normale la intalnirile noastre”, declara, in 2005, presedintele Clubului, Viscount Davignon, intr-unul dintre rarele sale interviuri. Potrivit spuselor sale, in cadrul reuniunile se discuta probleme curente, nu se adopta rezolotui sau planuri de actiuni. Iar daca, ulterior, invitatii reusesc in cariera lor politica, nu face decat sa confirma ca acei care se ocupa de selectia participantilor stiu sa gaseasca oameni cu adevarat talentati.
De acord, spune Michael Kocks, Clubul Bilderberg nu este guvernul secret al lumii, dar participantii la intruniri influenteaza procesele mondiale. „Este o forma de guvernare globala: bogatii si oamenii influenti ai planesc se reunesc intr-un cadru neoficial si unde, de cele mai multe ori, presa nu are acces. Ei dezbat, schimba pareri si opinii legate de o odine de zi unica pentru toti. Si, pornind de aici, incearca sa identifice pozitii comune, adica sa gandeasca in mod strategic despre viitor, ridicandu-se deasupra preocuparilor de moment. Acesta este, poate, singurul efect pozitiv”, crede profesorul britanic.
Majoritatea forumurilor se concentraza pe afaceri, politica si cercetare. Marele capital a decis insa sa incalce aceasta traditie. In mai 2009, cei mai bogati oameni ai lumii s-au intrunit in secret al New York. S-a spus ca Warren Buffet si Bill Gates si-au chemat cunostitele lor miliardare pentru a discuta despre activitatea de binefacere. Informatia a facut inconjurul lumii, dar alte detalii nu au razbatut dincolo de usile inchise.
Un an mai tarziu, revista Fortune scria ca fiecare dintre cei 15 participanti, averea lor cumulata fiind evaluata la 130 miliarde de dolari, au vorbit despre educatie, cultura, sanatate, politica de stat si lupta impotriva saraciei. La intrunirile din 2009 si 2010 s-a nascut initiativa Giving Pledge, in cadrul careiamiliardarii lanseaza promisiuni publice, de a consacra jumatate din averile lor in scopuri umanitare.
China a venit cu o replica la Forumul de la Davos, organizand Forumul Boao (BFA). Creata in 2001, aceasta platforma de dezbateri vizeaza subiecte exclusiv asiatice. „Pe masura ce in lume au aparut noi centre economice de anvergura, au aparut voci dornice sa se afirme. Astfel s-a conturat necesitatea infiintarii de noi structuri care sa ofere un cadru de analiza si discutii”, explica Michael Kocks. Interesant este ca la Boao a fost, in 2003, formulata pentru prima data ideea „cresterii rolului Chinei” in lume.

Sursa foto: Wikipedia.com

Sursa: www.incomemagazine.ro

MEGA-EXPLOZIA cosmică care a lovit Pământul. Când s-a întâmplat


O uriaşă explozie cosmică de raze gamma ar fi lovit Terra în secolul XIII, arată dovezile găsite de cercetători, potrivit BBC.

Cauza acestei explozii este, probabil, ciocnirea a două obiecte cosmice foarte compacte
Cauza acestei explozii este, probabil, ciocnirea a două obiecte cosmice foarte compacte

În luna iunie a anului trecut o echipă de cercetători japonezi a descoperit, înscrise în inelele de creştere din trunchiul arborilor, urmele lăsate de raze cosmice produse de un eveniment necunoscut, scrie Jurnalul.ro. Ei au datat producerea acestui fenomen în anul 774 sau 775, fără a putea veni cu o explicaţie satisfăcătoare, anunţă AFP, citată de Agerpres. Fusa Miyake şi colegii săi de la Universitatea din Nagoya (Japonia) au analizat izotopul de carbon 14 (o varietate radioactivă a carbonului care se poate forma atunci când razele cosmice interacţionează cu atomii din atmosfera terestră) conţinut în inelele de creştere a doi cedri japonezi (Cryptomeria japonica).


În inelele acestor doi arbori care corespund anilor 774 şi 775 este evidentă o creştere bruscă a nivelului de carbon 14, cu aproximativ 1,2%, creştere de aproximativ 20 de ori mai mare faţă de variaţiile atribuite schimbărilor din activitatea solară. Fenomenul se regăseşte reprezentat şi în inelele altor arbori din America de Nord şi Europa.



Doi oameni de ştiinţă de la Institutul de Astrofizică al Universităţii germane Iena au propus drept explicaţie pentru această creştere a concentraţiei de carbon 14 o explozie cosmică de raze gamma. Conform lui Valeri Hambaryan şi lui Ralph Neuhruser, o astfel de explozie de raze gamma corespunde atât creşterii bruşte a nivelui izotopului de carbon 14 din trunchiul arborilor, dar şi lipsei mărturiilor istorice despre acest fenomen.



În studiul lor, publicat de Royal Astronomical Society din Marea Britanie, astronomii germani sugerează drept cauză a acestei explozii ciocnirea a două obiecte cosmice foarte compacte - găuri negre, stele neutronice sau pitice albe - care a generat o mare cantitate de energie şi de raze electromagnetice.



Din fericire, această ciocnire s-a produs la cel puţin 3.000 de ani lumină distanţă de Pământ. "Dacă sursa acestei explozii ar fi fost mai apropiată de noi, ar fi afectat serios biosfera. Însă chiar şi de la o astfel de distanţă colosală, un astfel de eveniment astronomic ar provoca haos în prezent în funcţionarea sistemelor electronice de înaltă performanţă, de care depind societăţile avansate", susţine Ralph Neuhruser, care precizează că explozia s-a produs la o distanţă între 3.000 şi 12.000 de ani lumină de Terra.



Sursa:  REALITATEA.NET

Există viață pe MARTE? Cea mai puternică DOVADĂ de până acum


Câteva roci marțiene care provin dintr-un crater de pe Marte conțin cele mai puternice dovezi de până acum legate de existența vieții pe Planeta Roșie.

Cercetătorii britanici cred că există viață sub suprafața marțiană
Cercetătorii britanici cred că există viață sub suprafața marțiană
Profesorii britanici John Parnell și Joseph Michalski susțin că au descoperit cele mai bune dovezi privind existența vieții pe Marte în craterul McLaughlin de pe această planetă, scrie telegraph.co.uk
Craterul McLaughlin a fost creat în urma impactului cu un meteorit, care aruncat în aer roci situate sub suprafața Planetei Roșii. 
Oamenii de știință au descoperit că aceste roci sunt alcătuite din argile și minerale ale căror compoziții ar fi fost afectate de apă, ingredientul esențial pentru apariția vieții. 
"Am putea fi foarte aproape de a descoperi că există sau că a existat viață pe Marte. Știm că un procent important din viața de pe Terra se află sub suprafața terestră, iar viață ar putea exista și sub suprafața marțiană. Pe suprafața Planetei Roșii nu poate exista viață deoarece aceasta este bombardată de radiații și este complet înghețată, însă sub suprafața marțiană ar putea exista viață. Vorbim de bacterii și microbi care s-ar putea hrăni cu hidrogen, la fel cum fac microbii de sub suprafața terestră", a explicat profesorul John Parnell. 

Sursa:  REALITATEA.NET

Se caută "o femeie cu simţul aventurii" pentru a deveni mama unui neanderthalian


Sună mai curând SF, şi totuşi este un scenariu cât se poate de real: un genetician american crede că ar putea readuce la viaţă, prin clonare, această specie umană dispărută şi caută o mamă-surogat care să dea naştere puiului de om de Neanderthal.  

Neanderthal
Neanderthal
Profesorul George Church de la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard consideră că ar putea reconstrui ADN-ul omului de Neanderthal şi readuce la viaţă, astfel, specia care a dispărut în urmă cu cca. 33.000 de ani.
Planul său aminteşte oarecum de Jurassic Park, dar, spre deosebire de film - în care dinozaurii fuseseră re-creaţi în laborator - planul ambiţios al prof. Church presupune utilizarea unui voluntar uman: o femeie căreia să i se implanteze un embrion căruia i s-ar injecta ADN neanderthalian, urmând ca femeia să dea naştere copilului astfel „conceput”; acesta ar fi, de fapt, un hibrid  de Homo sapiens şi Homo neanderthalensis, dar, crede geneticianul, cu trăsături mai accentuat neanderthaliene decât de om modern.
Specialistul susţine că analiza ADN realizată pornind de la resturile osoase ale acestei specii este suficient de completă pentru a-i permite să reconstruiască ADN-ul speciei.
Proiectul presupune mai multe etape: 
  • crearea, în mod artificial, a ADN-ului neanderthalian pe baza genomului secvenţiat pornind de la fosile
  • injectarea acestui ADN în celule stem
  • celulele stem vor fi combinate cu celulele unui embrion uman aflat în primele stadii de dezvoltare. Se crede că celulele stem vor ghida dezvoltarea embrionului hibrid spre formarea unei fiinţe umane mai degrabă de tip neanderthalian decât  de tipul Homo sapiens.
  • după ce va fi crescut în laborator timp de câteva zile, embrionul „neo-Neanderthal” va fi implantat în uterul unei mame-surogat voluntară (care, după cum spune prof. Church, va trebui să fie ”o femeie cu simţul aventurii”). După o perioadă de cca. 9 luni, femeia respectivă ar urma să aducă pe lume bebeluşul parţial neanderthalian.
Detalii pe descopera.ro

Sursa:  REALITATEA.NET

Adevărul ȘOCANT despre pastele de dinți cu efect de ALBIRE


Potrivit unei analize desfășurate de ziarul britanic Daily Mail, pastele de dinți care le promit consumatorilor un zâmbet mai frumos nu albesc de fapt dinții, neavând la acest capitol niciun avantaj față de pastele de dinți normale, care costă mai puțin.

Pastele de dinți cu efect de albire s-au dovedit a fi inutile
Pastele de dinți cu efect de albire s-au dovedit a fi inutile
Deși sunt mai scumpe decât pastele de dinți obișnuite, cele care promit albirea dinților nu își îndeplinesc scopul, se arată în studiul desfășurat de Daily Mail. Niciuna dintre cele șase paste de dinți care promit zâmbete mai frumoase testate nu le-au albit dinții utilizatorilor.
Drept urmare, doritorii de zâmbete hollywoodiene sunt sfătuiți să apeleze la tratamente profesionale de albire a dinților, care sunt mai scumpe dar care au efecte vizibile imediat.  

Sursa:  REALITATEA.NET

Un român, povestea cutremurătoare din Algeria: "Totul a fost un cimitir în câteva secunde"


George Iachim, românul din Constanţa care a reuşit să se salveze din atacul terorist din Algeria, baricadându-se într-un birou şi evadând apoi din complex alături de colegul său Liviu Floria, afirmă că rafinăria, "un loc liniştit de muncă", s-a transformat, în câteva secunde, într-un cimitir. Iachim, care a ajuns în România duminică noapte, a spus că trăieşte o minune că vede soarele pe cer: "Trăiesc o minune să văd soarele pe cer astăzi, e o minune, a fost Dumnezeu cu noi acolo, pur şi simplu". El afirmă că "dintr-un loc liniştit şi un loc normal de muncă rafinăria s-a transformat, în câteva secunde, într-un cimitir".

George Iachim povesteşte, de asemenea, cum alături de Liviu Floria a acordat ajutor unor colegi grav răniţi, salvaţi dintr-o maşină aruncată în aer şi care au fost descoperiţi apoi de terorişti şi luaţi ostatici. "Singura noastră preocupare a fost să supravieţuim. Am văzut cum s-a tras, cum s-au luat ostatici, dar cum i-au împuşcat efectiv nu am văzut pentru că ne-am baricadat şi am hotărât să trăim. Am fugit în momentul în care am realizat că au aflat de noi pentru că doi colegi englezi de-ai noştri, supravieţuitori, au reuşit dintr-o maşină aruncată în aer să salveze un filipinez şi un alt coleg, cred că din Malaezia, grav răniţi. Liviu a luat trusa de prim-ajutor, le-am acordat îngrijiri, apoi au venit teroriştii în birou, noi ne-am baricadat, iar pe cei doi colegi, fiind grav răniţi, noi nu am mai reuşit să îi ascundem. I-au luat, i-au scos afară şi în câteva secunde am auzit împuşcături. Nu ştiu dacă i-au împuşcat sau i-au luat ostatici", a relatat bărbatul.

George Iachim a povestit şi momentul în care a reuşit apoi, alături de Liviu Floria, să fugă din complex, ajutaţi de un englez. "Colegul englez a venit noaptea la noi, că ei erau baricadaţi în clădirea de birouri, noi eram în altă clădire, a bătut în uşă şi mi-a spus că dacă venim acum trăim, dacă nu, nu se ştie. Am fugit şi o să mă minunez toată viaţa cum am reuşit să sar un gard înalt de aproape 3 metri, de sârmă ghimpată", a mai spus Iachim, precizând că rafinăria, care funcţionează "din 2002 sau 2004", era un loc sigur, liniştit, unde lucrau specialişti din toată lumea, care erau ca o familie, şi unde niciodată nu au avut loc incidente. George Iachim are 40 de ani şi a absolvit Politehnica, la specilalitatea Tehnologia Construcţii Maşini, între 1997 şi 2002 a fost angajat al Şantierului Naval Constanţa, iar apoi, până în 2003, a lucrat pe un şantier naval din Bahamas. În perioada 2004 - 2006 a muncit în Lagos, Nigeria, pentru ca apoi, până în 2010, să lucreze la o societate de pe şantierul naval Midia Năvodari. El lucra în Algeria din martie 2010, ca angajat al unei firme italiene. Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat. Unul dintre supravieţuitori, Liviu Floria, în vârstă de 46 de ani, din Piteşti, a ajuns în România sâmbătă seară, iar duminică a organizat o conferinţă de presă în care a relatat "teroarea permanentă" prin care a trecut timp de două zile, subliniind că supravieţuitorii "nu au fost salvaţi, ci s-au salvat". Bărbatul a povestit cum a reuşit să scape după ce împreună cu George Iachim, din Constanţa, s-a baricadat într-un birou din complexul de la In Amenas, de unde într-un final au reuşit să fugă târându-se pe sub maşini şi sărind un gard. El a mai relatat cum a mers apoi prin deşert, timp de 15 ore, "cel puţin 35 de kilometri", alături de alţi şapte bărbaţi.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com