luni, 21 ianuarie 2013

Cel mai daunator aliment pentru sanatatea omului

carne-consum
Pentru cei care sunt preocupaţi de sănătate, iată câteva lucruri care îi vor pune pe gânduri:
1. CARNEA CONSUMĂ ENERGIE VITALĂ, în procesul digestiei, în loc să o genereze. Proteina animală este un lanţ de aminoacizi, care trebuie întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriaşe. Cu alte cuvinte în loc sa-ţi dea, îţi fură din energie.
2. CARNEA CONŢINE ADRENALINĂ ÎN CANTITĂŢI MARI (secretată de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane şi duce în timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie şi agresivitate celui care consumă carne.
3. CARNEA E TOXICĂ, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric, formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne. Aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.
4. CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor.
5. CARNEA E ACIDĂ, ducând la inflamaţii ale ţesuturilor şi degradarea lor rapidă şi la aşa numita acidoză, cauza tuturor bolilor. De la o raceală până la cancer!
6. CARNEA CREŞTE COLESTEROLUL ducând la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate şi impotenţă, etc.
7. CARNEA PROMOVEAZĂ CALCULII HEPATICI ŞI BILIARI.
8. PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului, dând trupului un miros greu.
9. CARNEA DUCE LA APARIŢIA CANCERULUI DE COLON. Mai ales consumul de carne roşie este asociat cu creşterea compuşilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care lezează colonul şi provoacă tumori maligne la nivelul lui.
10. CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC ŞI PANCREATIC.
11. CREŞTEREA ANIMALELOR SE FACE ÎN CONDIŢII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCĂTORI, în spaţii închise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creştere, hrănite cu furaje pline de pesticide şi ierbicide, cu concentrate făcute din faină de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate şi ucise apoi cu cruzime.
12. CREŞTEREA ANIMALELOR A FĂCUT RAVAGII MEDIULUI. Defrişările masive, pentru ca în locul pădurilor să se creeze locuri de păşunat, au dezechilibrat eco-sistemul planetar, distrugând habitatul natural al animalelor sălbatice, diminuând cantitatea de oxigen şi provocând încălzirea globală.
13. CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZĂ VIAŢA (prin epuizarea în timp a organelor vitale).
14. CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZĂ, IRITĂ ŞI INFLAMEAZĂ ORGANELE SEXUALE (În special glanda prostatei, ducând la apariţia prostatitei)
15. CARNEA ESTE INJECTATĂ CU HORMONI DE CREŞTERE, ANTIBIOTICE ŞI VACCINURI, toate considerate cancerigene.
16. ANIMALELE SUNT HRĂNITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ŞI CARNE TOCATĂ, PROVENITĂ DE LA VACI, PORCI, GĂINI BOLNAVE ŞI AGONIZANTE ŞI OI MOARTE. Aceste practici duc la acidoză şi îmbolnăvesc animalele, aşa cum îi îmbolnăvesc şi pe oameni. Acesta este motivul apariţiei unor boli teribile ca “boala vacii nebune”.
17. INGESTIA DE PROTEINĂ ANIMALĂ INTERFEREAZĂ CU ABSORBŢIA MANGANULUI DIN ORGANISM, ceea ce poate provoca ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilaţii), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehring.
18. CARNEA ABUNDĂ ÎN CELULE ROŞII MOARTE, cu conţinut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scăderea nivelului de crom (necesar în transferul de insulină), scăderea nivelului de zinc (necesar în producerea insulinei şi a energiei), lezarea ţesuturilor hepatice, pancreatice si renale; scăderea nivelului de calciu, creşterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme).
19. CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZĂ CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADAREA DANTURII, datorită faptului că interferează cu absorbţia calciului;
20. CARNEA E INADECVATĂ CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUŢIN 7 MOTIVE:
a) carnivorele au gheare cu care îşi prind prada; oamenii n-au;
b) carnivorele au canini şi incisivi puternici, cu care sfâşie carnea, dar n-au în schimb molari plaţi cu care să o mestece, aşa că o înghit bucăţi întregi; oamenii nu au dinţii din faţă ascuţiţi, dar au molari destinaţi să macine bine bolul alimentar;
c) carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decât lungimea corpului, ceea ce facilitează evacuarea destul de rapidă a cărnii digerate, intrate în putrefacţie; oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decât lungimea corpului, unde carnea intrată în putrefacţie poate stagna şi până la 5 zile într-un corp încă sănătos, dar uneori rămâne lipită de pereţii colonului ani de zile, sub forma aşa numitei plăci mucoidale.
d) stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digeră proteina animală; stomacul uman secretă un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decât cel al carnivorelor.
e) glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al căror produs (saliva) are enzime puternice care predigeră carbohidraţii.
f) saliva carnivorelor este acidă; saliva oamenilor este alcalină.
g) digestia nutrienţilor se face rapid şi direct în stomacul carnivorelor, sub influenţa acidului clorhidric puternic; digestia omului începe în gură, sub acţiunea enzimelor salivare specializate în carbohidraţi şi lipide, trece în stomac, unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei şi se desfasoară în toată plenitudinea ei, lent, în intestinul subţire al omului. Absorbţia nutrienţilor are loc abia în intestinul gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cât are tractul digestiv.
21. CARNEA ANIMALĂ NU E CU NIMIC DIFERITĂ DE CEA UMANĂ, AVÂND ACEEAŞI COMPOZIŢIE CHIMICĂ.
Sursa: www.glasuliubirii.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu