sâmbătă, 18 august 2012

Apariţie PARANORMALĂ? Steaua gelatinoasă din Edinburgh


Un articol apărut în publicaţia scoţiană Scottish Sun arată o un obiect neindentificat din gelatină, care a apărut într-un pâlc de vegetaţie din apropierea Edinburghului.

Apariţie PARANORMALĂ? Steaua gelatinoasă din Edinburgh
Apariţie PARANORMALĂ? Steaua gelatinoasă din Edinburgh / FOTO: examiner.com
Cercetătorul Steve Mera a studiat substanţa timp de mai multe ore. Ulterior acesta a declarat că formaţiunea a dispărut pur şi simplu peste noapte, lucru pe care nu şi-l poate explica nici în acest moment, scrie Examiner.com
"M-am gândit să iau nişte mostre să o studiez mai bine. A doua zi, recipientul in care se afla mostra era gol. Cu o noapte înainte era acolo, apoi a dispărut pur şi simplu", a declarat Mera.
De asemenea, prezentatorul BBC Euan McIlwraith este de părere că apariţia "stelei" gelatinoase este, într-adevîr, un fenomen ieşit din comun.


Sursa:  REALITATEA.NET

Vitamina C: 6 beneficii pentru frumusețea și sănătatea ta. De unde o iei și cât să iei


Vitamina C: 6 beneficii pentru frumusețea și sănătatea ta. De unde o iei și cât să iei
Recomandată pentru beneficiile generale pentru sănătate, vitamina C poate contribui în mod semnificativ și la frumusețea și sănătatea pielii tale. Află care sunt cele mai importante beneficii oferite de vitamina C și care sunt cele mai bune surse, alături de doza zilnică recomandată.

Contribuie la producția de colagen

Vitamina C, acidul ascorbic, este un component absolut necesar pentru productia de colagen, proteină ce grăbește dezvoltarea celulelor și este parțial responsabilă pentru fermitatea și sănătatea pielii. Vitamina C este utilizată de corp în procesul de cicatrizare, dar și la întretinerea ligamentelor.

Are efect antioxidant

Efectul antioxidant produs de vitamina C poate preveni apariția arterosclerozei și a bolilor cardiace. Antioxidanții din vitamina C au un efect important și în prevenirea apariției a diferite tipuri de cancer ce pot afecta sistemul digestiv.

Crește imunitatea

Cel mai cunoscut efect al vitaminei C vizează întărirea sistemului imunitar. În afară de prevenirea infecțiilor și a bolilor repiratorii sezoniere provocate de viruși, vitamina C contribuie semnificativ la sănătatea oaselor și dinților. Consumul zilnic de vitamina C are efect antibaterian și efect antihistaminic.

Contribuie la sănătatea vaselor de sânge

Sistemul circulator beneficiază în mod deosebit de efectele benefice ale vitaminei C. Consumul regulat de fructe și legume bogate în vitamina C previne apariția hipertensiunii arteriale și ajută la dilatarea vaselor sanguine, prevenind astfel diverse boli și creșterea nivelului de colesterol "rău" în artere.

Protejează pielea de radiațiile solare

Mai multe studii au demonstrat și eficitatea vitaminei C în tratamentul pielii arse de soare. Consumul adecvat de acid ascorbic poate preveni și uzura pielii care favorizează apariția cancerului, dar asta nu însemnă ca vitamina C poate înlocui cremele pentru protecție solară!

Previne apariția cataractei

De consumul de vitamina C depinde și sănătatea ochilor. Deficitul de acid ascorbic a fost asociat apariției premature a cataractei, în timp ce consumul regulat îmbunătățește circulația sanguină în globul ocular și previne apariția afecțiunii.

Surse de vitamina C

Vitamina C nu poate fi stocată de corpul uman, motiv pentru care consumul unor alimente ce conțin acid ascorbic este necesar zilnic. Fructele și legumele sunt sursa cea mai importantă de vitamina C, dar necesarul zilnic poate fi suplimentat și cu comprimate.

Fructele cele mai bogate în vitamina C sunt citricele, guava, kiwi, papaya și căpșunile. Legumele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C sunt ardeiul iute și gras, urmate de pătrunjel, roșii, spanac, conopidă și broccoli.

De câtă vitamina C ai nevoie?

Apariția beneficiilor oferite de vitamina C pentru frumusețea și sănătatea ta depinde de o cantitate de minim 500 mg/zi. Cu un supliment alimentar, poți asigura corpului tău necesarul zilnic de vitamina C, dar fructele și legumele au o valoare nutritivă importantă ce nu poate substituită complet de vitaminele sub formă de comprimate. Consumul maxim de vitamica C recomandat este de 2.000 mg/zi, deoarece excesul de acid ascorbic poate irita stomacul.

Chiar dacă folosești cosmetice cu vitamina C pentru frumusețea pielii tale, consumul intern de acid acorbic oferă atât beneficiile estetice cât și cele imunitare și preventive pentru întregul corp.
Sursa: www.eva.ro

Cercetătorii vor putea PREZICE VIITORUL, cu ajutorul unui proiect de un MILIARD de euro


V-aţi dorit vreodată să daţi ceasul înapoi pentru a retrăi o zi, o săptămână sau chiar un an? Un proiect ambiţios elaborat de o echipă de cercetători din Elveţia ar putea face acest lucru posibil.
Profesorul Dirk Helbing de la Institutul Elveţian Federal de Tehnologie doreşte să construiască un „simulator al Pământului” care va reproduce virtual, cu un grad de detaliu extraordinar, toate societăţile, economiile şi chiar mediul planetei noastre. Cu ajutorul acestui sistem sofisticat, cercetătorul crede că omenirea va putea identifica pericolele care ameninţă pieţele financiare, reţelele electrice şi toate celelalte sisteme complexe care stau la baza vieţii moderne, acţionând din timp pentru a le preveni.
„Timp de 30 de ani ne-am globalizat şi am susţinut revoluţiile tehnologice, însă nu am creat o ştiinţă a sistemelor care să ne permită să înţelegem ceea ce am creat”, afirmă Helbing.
Cercetătorul şi-a petrecut întreaga carieră studiind modul în care comportamente complexe, inteligente sau chiar periculoase pot apărea în urma unor acţiuni simple ale membrilor unei colectivităţi (precum oamenii dintr-o mulţime sau automobilele de pe un drum). Profesorul Helbing este convins că astfel de efecte au loc şi la o scară mai mare, oferind ca exemplu penele de curent care au afectat în 2006 Germania, Franţa, Spania, Portugalia şi Italia şi care au avut ca sursă oprirea unei singure linii electrice în Germania. Un alt exemplu citat de specialist este evenimentul „flash crash” din 2010, când bursa Dow Jones a pierdut 600 de miliarde de dolari în doar câteva minute.
Proiectul condus de Helbing concurează cu alte 5 propuneri pentru două granturi în valoare de 1 miliard de euro ce sunt oferite de Uniunea Europeană. Dacă echipa lui Helbing va obţine aceşti bani, aceasta îi va cheltui pentru construirea unui computer gigant care va simula sisteme complexe la nivel global, lucru ce va permite prezicerea efectelor în cascadă. Helbing crede că, în viitor, cercetătorii şi membrii guvernelor vor apela la acest sistem pentru sfaturi, aşa cum pasionaţii de drumeţii apelează la prognozele meteo înainte de a călători. Predicţiile generate de sistemul lui Helbing nu vor fi perfecte, însă vor fi suficient de precise pentru a permite factorilor de decizie să acţioneze pentru a evita cele mai grave pericole.
Propunerea lui Helbing nu este interesantă doar pentru cei din mediul universitar. Specialistul a recunoscut că a fost contactat încă de la început de companii din domeniul militar, însă acesta a promis că proiectul va fi o resursă disponibilă tuturor.
Cele două proiecte care vor câştiga finanţarea UE vor fi anunţate spre finalul acestui an, urmând ca acestea să înceapă în 2013. Unul dintre proiectele ce participă la concurs este coordonat de un român, profesorul Adrian Ionescu de la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne din Elveţia.

UNII CRED CA PLANUL ILLUMINATI E PE CALE DE A ESUA IAR ACESTA VOR FI INVINSI !! VOI CE CREDETI ? – PARTEA II


Acest articol apartine blogului Secretele Sistemului

Actualmente se cunoaşte chiar foarte bine că sinistra elită criminală a acestei planete şi-a impus absurda religie Malthusiană a morţii ce trebuie să fie promovată cu cinism pentru populaţia acestei planete. În anul 2009 a avut loc la New York o întâlnire a unui „club secret al miliardarilor” la care au participat şi David Rockefeller, Ted Turner, Bill Gates şi alţii. Participanţii s-au focalizat cu toţii asupra temei deloc întâmplătoare „cum ar putea fi folosită averea lor pentru a încetini cât mai mult creşterea populaţiei globului.” 

În ultima jumătate a secolului 20, susţinătorii eugeniei au adoptat unele politici în mod evident stranii de „control al populaţiei”. Unele dintre acestea s-au cristalizat în Studiul pentru o Securitate Naţională intitulat Memorandum 200, ce este un document de strategie geopolitică lansat în anul 1974 şi care a fost pregătit şi apoi lansat de pionii grupului Bilderberg ce este condus de familia Rockefeller-ilor împreună cu Henry Kissinger şi care ţintea să influenţeze treisprezece ţări în acest sens şi avea drept scop reducerea masivă a populaţiei prin crearea intenţionată a unor crize de hrană şi mai ales prin intermediul sterilizărilor în masă şi al războaielor. 
Scopul nemărturisit al acestor ucigaşi în masă este reducea drastică a populaţiei de la 7 miliarde la numai 500 de milioane de oameni. Mai mult decât atât, ca o culme a cinismului lor criminal, ei au creat chiar un monument ce este denumit Georgia Guidestones pentru a pune în felul acesta nu numai în evidenţă, ci şi în raclă perversa lor fantezie criminală. 
Consilierul de frunte al lui Obama în materie de ştiinţă şi tehnologie, John P. Holdren, a fost coautorul unei cărţi ce a apărut în anul 1977 şi care este intitulată „Ecoscience”, în care el susţinea formarea cât mai grabnică a unui „regim planetar” ce ar trebui să folosească nişte „poliţii globale” pentru a institui în felul acesta măsuri totalitare de control drastic al populaţiei ce urmau să includă avorturi forţate, programe inumane de sterilizare în masă ce urmau să fie provocate prin intermediul aprovizionării cu mâncare şi apă toxică sau care a fost în prealabil infestată cu substanţe sterilizante, precum şi inumane implanturi obligatorii pentru cupluri, spre a fi prevenite în felul acesta fecundarea şi eventualele sarcini. Cu toate că la prima vedere astfel de măsuri par a fi demente şi incredibile, totuşi astfel de măsuri sinistre au fost preconizate de către actualul consilier a lui Obama, John P. Holdren. 
La ora actuală, oamenii din ce în ce mai multe ţări încep deja să înţeleagă din ce în ce mai bine că se află de mai mulţi ani sub un mârşav şi viclean atac chimic ce face parte dintr-o operaţiune de ucidere a lor lentă prin intermediul alimentelor ce sunt pline de substanţe chimice nocive, de aditivi ce le distrug imunitatea şi sănătatea. Actualmente se ştie că unele toxine mortale şi extrem de periculoase, printre care amintim aspartamul, fluorul (ce este omniprezent în apa de la robinet precum şi în pasta de dinţi), organismele modificate genetic, impregnarea cu mercur a multor produse alimentare; prezenţa în legume şi în fructe, în cantităţi uriaşe, a pesticidelor; speciile ce sunt aberant încrucişate; produsul toxic bisphenol A (BPA); bizarii compuşi plastici profund toxici ce sunt introduşi în carnea de pui; nocivul sirop de porumb ce prezintă o concentraţie excesivă în fructoză; carnea clonată; hormonul toxic de creştere rBGH ce este folosit intensiv în cadrul procesului de creştere a bovinelor, precum şi noile specii ce au fost modificate genetic au intrat toate în dietele noastre şi în mediul înconjurător – fie că vrem, fie că nu vrem aceasta. 
Prin intermediul chemtrails-urilor criminale care fac parte din anumite programe secrete ale geoingineriei, populaţia marii majorităţi a ţărilor lumii este aproape zi de zi pulverizată din aer fie cu produşi nocivi ai aluminiului, cu bariu toxic, cu stronţiu şi cu multe alte ingrediente extrem de nocive, ciudate, cum ar fi celulele sanguine roşii precum şi cu anumite ciuperci microscopice extrem de toxice. La ora actuală se ştie cu exactitate că dioxidul de sulf ce este un produs foarte toxic este pulverizat în mod intenţionat, cu scopuri criminale, într-un mod premeditat, din aer asupra populaţiei. 
Farsa ce a fost deja dezvăluită a aşa-zisei Încălziri Globale

La ora actuală este aproape evident pentru mulţi oameni că deja există un război secret şi generalizat ce a fost declanşat împotriva populaţiei acestei planete, iar farsa – la ora actuală evidentă – a încălzirii globale face de asemenea parte din acest război. La pagina 75 a unei publicaţii care a apărut în anul 1990 şi care a fost editată de organizaţia Clubului Romei (Club of Rome) şi care este intitulată „O primă revoluţie globală”, respectiva organizaţie a Clubului Romei sublinia încă de pe atunci cum ar putea fi produse, prin manipulare, anumite crize ecologice spre a influenţa şi manipula populaţia să accepte impunerea unui guvern dictatorial mondial ce urma să fie condus de sinistra elită criminală a acestei planete: „Pentru că ne aflam în căutarea unui duşman comun împotriva căruia era necesar să ne putem uni, am inventat tocmai de aceea ideea că poluarea ameninţă să provoace o încălzire globală şi la fel ar putea fi utilizate în aceeaşi direcţie deficitul de apă, foametea şi alte evenimente de acest gen care ar putea fi folosite, după cum este necesar, spre a ne putea atinge scopurile…Pentru aceasta, am putea să spunem şi chiar ar urma să repetăm că toate aceste aşa-zise pericole au fost provocate de intervenţia umană… Duşmanul real ar apărea atunci pentru cei naivi ca fiind însăşi umanitatea” declară cu cinism raportul respectiv. Între timp, adevărul a ieşit însă la lumină şi acesta este motivul pentru care 31.487 de oameni de ştiinţă, inclusiv mulţi doctori în ştiinţă, resping in corpore artificiala şi falsa veste referitoare la o aşa-zisă încălzire globală. 
La ora actuală, pentru din ce în ce mai mulţi oameni de pe această planetă nu mai există nicio îndoială referitoare la faptul că depopularea grabnică şi masivă, chiar prin intermediul unui genocid planetar, este scopul criminal secret ce este urmărit de sinistra elită a acestei planete care a acţionat din umbră. 
La ora actuală este evident şi chiar dovedit faptul că gruparea teroristă Al Qaeda este condusă de Pentagon/CIA 
De curând, unele fapte ce constituie totodată dovezi incontestabile arată că gruparea teroristă Al Qaeda este o unealtă a SUA ce este folosită pe ascuns pentru anumite acţiuni teroriste de destabilizare regională. În anul 1979 gruparea Al Qaeda, sub forma unui nucleu Mujahideen precum şi al talibanilor, era după cum se ştie arma secretă a Americii în cadrul operaţiunii Cyclone. Strategul geopolitic Zbigniew Brzezinski (care face parte din Consiliul de Relatii Externe precum şi din Comisia Trilaterală şi care este un membru important al Grupului Bilderberg), care era pe atunci Consultantul Naţional pentru probleme de Securitate al preşedinţiei Carter a fost cel care a dispus să fie antrenaţi şi apoi a decis să se structureze o grupare a Mujahideen-ilor pentru a lupta împotriva sovieticilor în Afghanistan. Atunci Osama Bin Laden (sau altfel spus Tim Osman) s-a întâlnit în secret cu agentul FBI Ted Gunderson în anul 1986, aşa cum la un moment dat a mărturisit într-un mod sincer chiar Gunderson. Mai mult decât atât, de curând, SUA a finanţat pe ascuns gruparea teroristă Al Qaeda pentru a răsturna în Libia guvernul lui Gaddafi. Cu acea ocazie, observatorii imparţiali au constat că în mod indiscutabil forţele „rebele” includeau peste 1000 de soldaţi ai grupării teroriste Al Qaeda ce se bucurau de o susţinere totală – li se ofereau arme, aveau la dispoziţie avioane, fonduri băneşti şi dispuneau de tot ceea ce le era necesar în acţiunea lor teroristă – de la SUA , Marea Britanie, NATO şi ceilalţi aliaţi. Mai mult decât atât, la ora actuală se ştie chiar foarte bine că familiile lui Bush şi a lui Bin Laden au investit împreună în grupul financiar american Carlyle. 
Până la urmă adevărul a ieşit la lumină şi astfel s-a descoperit că aşa-zisa „teroare teroristă” era doar o găselniţă şi din ce în ce mai mulţi oamenii au ajuns să afle toate dedesubturile ce le-au fost ascunse despre aceasta 
Dat fiind faptul că toate aceste adevăruri şocante şi pentru ei foarte deranjante au ieşti la iveală, devine din ce în ce mai dificil – şi în curând va fi imposibil – pentru aceşti criminali globalişti, ce urmăreau să întroneze un regim fascist planetar, să mai folosească metodele lor viclene de inducere a spaimei în masele naive de oameni prin aşa-zisa „teroare teroristă”. Kurt Haskell s-a asigurat că se va afla şi va fi făcut public faptul că incidentul ce a avut loc cu ocazia sărbătorilor Crăciunului pe un aeroport din SUA, atunci când s-a descoperit că un bărbat purta o bombă în lenjeria intimă, a fost de fapt o farsă implementată chiar de către cei din cadrul guvernului şi care era menită să-i sperie din ce în ce mai mult pe cetăţenii americani, astfel încât aceştia să accepte impunerea unei noi „măsuri de securitate” ce presupunea ca pasagerii să fie rând pe rând scanaţi şi chiar dezbrăcaţi. 
De asemenea, poporul american nu s-a lăsat înşelat de falsul plan ce a fost conceput şi realizat de către FBI şi DEA (Drug Enforcement Administration – Administraţia executivă a medicamentelor) pentru a-i înscena unui comerciant iranian de maşini la mâna a doua un aşa-zis asasinat, pretinzând că el ar fi încercat să organizeze un asasinat pentru a justifica în felul acesta un atac militar fulger asupra Iranului. În felul acesta, datorită unui concurs de împrejurări, adevărul a ieşit la iveală şi respectiva înscenare a fost demascată. 
Media Alternativă ce funcţionează mai ales pe internet a făcut posibilă biciuirea Noii Ordini Mondiale prin dezvăluirea secretelor ei criminale şi cutremurătoare
Secretarul de stat Hillary Clinton a făcut de curând în mod indirect o confesiune tacită în timpul unei întâlniri de lucru a comitetului de Priorităţi a Serviciului de Politică Externă al SUA, declarând că Departamentul de Stat are nevoie de mai mulţi bani deoarece complexul militar-industrial al SUA „pierde informaţiile de război” care sunt apoi demascate de media alternativă.

Întocmai ca o sticlă de Chateau Cheval Blanc din anul 1947, ce se bucură de un real prestigiu, mass-media alternativă – ce activează mai mult pe internet – devine din ce în ce mai solicitată, deoarece este considerată a fi tot mai bună. La ora actuală se ştie că cercetătorii şi jurnaliştii talentaţi ce sunt lipsiţi de obligaţii faţă de stăpânii corporaţiilor mass-media controlează Fereastra Overton. Ideile care mai demult erau considerate a fi radicale, cum ar fi suspendarea neîntârziată a activităţii Băncii Rezervei Federale, ce este o bancă privată, precum şi expunerea adevărului cu privire la farsa despre aşa-zisa „teroare teroristă”, sunt acum discutate de un număr din ce în ce mai mare de oameni într-un mod liber. 
Atât furnizorii de informaţii cât şi cercetătorii competenţi prevestesc deja înfrângerea inevitabilă a Noii Ordini Mondiale 
La ora actuală este cvasi-evident că atât aşa-zisa elită a iluminaţilor ce acţiona până nu demult numai din umbră, precum şi tabăra globaliştilor nu se mai bucură de avantajele, ce le erau până acum atât de necesare, ale discreţiei. În felul acesta devine evident că ei şi-au jucat deja toate cărţile şi mai mult decât atât, nu mai au niciun as în mânecă. 
Acum se ştie că din ce în ce mai mulţi angajaţi atât ai armatei cât şi ai guvernului devin fără teamă furnizori de informaţii secrete care ajung în felul acesta la masele de oameni ce află totul despre planul fascist criminal ce li se pregăteşte. 
Este semnificativ că agentul FBI Coleen Rowley a dezvăluit rateurile în mod evident voite ale FBI-ului de a preveni aşa cum ar fi fost necesar evenimentele de la 9/11. 
În perioada imediat următoare evenimentelor ce au avut loc la 11 septembrie 2001, atunci când Coleen Rowley a dezvăluit mai multor membri ai FBI din alte divizii sau care proveneau chiar din cartierul general al FBI despre culisele evenimentelor de dinainte de 11 septembrie cu privire la investigarea lui Zacarias Moussaoui, prima întrebare pe care i-au pus-o chiar colegii săi (ce erau membrii FBI) a fost „De ce?” – „De ce ar sabota în mod deliberat un agent FBI un astfel de caz grav?” (Acest agent afirmă: acum ştiu că nu ar trebui să fiu lipsit de respect în această privinţă, dar mi-am dat seama că aceşti membrii ce se aflau se pare într-o totală ignoranţă, unii dintre ei chiar făceau glume de genul: «Da, este cât se poate de clar, persoanele cheie din personalul nostru FBI sunt în mod evident spioni sau cârtiţe ce lucrează de fapt pentru Osama Bin Laden! Doar aşa ar fi putut fi subminate eforturile biroului FBI din Minneapolis !»”) 
Toate acestea sunt suspect de asemănătoare cu evenimentele ce au avut loc în anul 1993, atunci când a fost bombardat World Trade Center şi când anumiţi indivizi din cadrul FBI-ului au refuzat să-l lase pe informatorul lor Emand A. Salem să oprească atacul. 
Locotenent-colonelul Anthony Schaffer a făcut publică existenţa programului Able Danger care l-a identificat pe pretinsul hijacker principal al evenimentelor din 9/11, 2001 Mohammed Atta cât şi pe alţi trei ofiţeri Al CIAeda ce operau în Statele Unite înainte de evenimentele care au avut loc la data de 9/11, 2001. 
La ora actuală peste 1600 de arhitecţi şi ingineri sunt de părere că versiunea oficială asupra a ceea ce s-a petrecut la data de 11 septembrie 2001 este doar o farsă şi sute de oficiali guvernamentali sunt de aceeaşi părere….

VA URMA



2012 Flăcările noastre sunt esenţa noastră.


Postat Maria
Suntem temători, susceptibili şi îngrijoraţi şi ne îndoim de propriile noastre puteri. Atunci când flăcările nu au fost îngrijite şi hrănite, căutăm cu disperare împlinire în lucru¬rile din exteriorul nostru. încetăm să mai comunicăm cu ceilalţi, fiindu-ne teamă că nu merităm să fim iubiţi şi fericiţi. Atunci când flăcările noastre sunt slabe, nu avem un sistem defensiv apt să lupte cu boala, îndoiala, grija, lipsa de apreci¬ere faţă de propria persoană, dependenţa sau critica. Atunci când flacăra noastră este mică aşteptăm ca alţii să ne alimenteze focul, pentru că noi nu am făcut-o. Un foc mic este slab şi cade pradă dialogurilor negative continue, care se infiltrea¬ză în minţile noastre.Este important de ştiut faptul că starea şi intensitatea focului nostru îi afectează şi pe cei din jur. O flacără mică provoacă îngrijorarea celorlalţi, în acelaşi mod în care ne-am simţi obligaţi să avem grijă de un foc care e pe cale să se stingă. O flacără interioară intermitentă ne impune să căutăm modalităţi pentru a o înteţi şi a o revitaliza. Putem să lăsăm nesupravegheat un foc care de-abia mai pâlpâie? Putem să-l ignorăm mai mult de câteva minute? Nu, dacă vrem să-l menţinem aprins. Un foc cu izbucniri intermitente riscă să se stingă, în timp ce o flacără sănătoasă se înalţă spre cer, arde strălucitor şi deţine suficientă putere pentru a rămâne aprinsă, chiar şi atunci când vântul bate în rafale. Flăcările noastre sunt esenţa noastră. Atunci când sunt bine alimentate, ele menţin intensitatea focului. Dar flăcările noastre interioare trebuie îngrijite şi protejate. Trebuie să le onorăm, să avem grijă de ele şi să le hrănim, pentru a le păstra forţa. Sarcina noastră este de a proteja aceste flăcări, ştiind că ele sunt forţa noastră vitală, spiritul nostru şi păstrătoarele divinităţii noastre. Acum o să vă spun ceva care o să vă trezească la realitate: alegerile ne influenţează comportamentul şi acţiunile. Fiecare alegere, ori pune lemne pe focul nostru interior, ori îl stropeşte cu apă, diminuându-i astfel forţele. Dacă vrem să strălucim în toată lumina noastră, dacă vrem să ne exprimăm în mod autentic şi dorim ca forţa să ne propulseze scopurile în lume, sarcina primordială trebuie să fie aceea de a ne menţine focul interior - forţa noastră vitală - cât mai puternic. Acum aş vrea să vă imaginaţi că singurul lucru pe care-l aveţi de făcut, în viaţa asta, este să îngrijiţi această flacără interioară, s-o menţineţi aprinsă şi activă. Imaginaţi-vă că nu aveţi absolut nimic altceva de făcut, decât să luaţi zilnic, săptămânal, lunar şi anual hotărâri care să protejeze acel foc. Imaginaţi-vă cum vă îngrijiţi de intensitatea acestui foc, ştiind că el şi numai el, vă poate oferi toată iubirea, banii, sănătatea, siguranţa, împlinirea şi pacea pe care o doriţi. Cel mai probabil veţi fi foarte, foarte atenţi la acest foc şi veţi face alegeri care vă vor spori puterea şi vă vor îmbunătăţi viaţa pentru a vă menţine forţa vitală. . 

PRODUSELE COSMETICE – UN COCKTAIL MORTAL DE CHIMICALE

Domnişoarelor, doamnelor - şi într-o oarecare măsură, domnilor, înainte de a vă machia citiţi cele ce urmează.

Trăim într-o lume cancerigenă.
         Aerul pe care îl respirăm, apa pe care o bem, mâncarea cu care ne hrănim, gazele pe care le folosim în bucătărie, materialele din care este construită locuinţa noastră, hainele pe care le purtăm sunt cancerigene. Noi înşine purtăm în corpul nostru radionuclizi cancerigeni, iar fiecare individ care intră în locuinţa noastră aduce cu sine un spor de agenţi cancerigeni. În plus, suntem iradiaţi 24 de ore din 24 cu radionuclizi cancerigeni din profunzimea solului ce se infiltrează în locuinţele noastre, la locul nostru de muncă şi în alte destinaţii diurne. (A se vedea în acest sens şi articolul Ce sunt focarele geopatogene? apărut în Jurnal paranormal.) 

Consecinţe pe termen lung ale ecranării luminii naturale.
         Pe lângă sursele cancerigene enumerate mai sus, punem pe noi zilnic o sumedenie de chimicale toxice sub formă de produse cosmetice, ce ne îmbolnăvesc ireversibil. Pe lângă faptul că produsele cosmetice împiedică lumina solară să ajungă la epiderma noastră pentru reglarea sintezei  vitaminei D la nivel cutanat - vitamină reponsabilă cu absorbiţia calciului necesar sistemului osos, ecranarea luminii solare antreneză şi alte disfuncţionalităţi organice şi psihice. Cercetări medicale recente au relevat faptul că indivizii cu carenţă de vitamină D (deci în lipsa luminii solare) au un risc crescut de apariţie a osteoporozei, hipertensiunii arteriale, sclerozei multiple, tuberculozei, cancerului, depresiei, schizofreniei, bolilor afective bipolare, bolilor autoimune, durerii cronice şi boli ale dinţilor.

Nocivitatea ingredientelor din produse cosmetice.
         În sezonul rece, singurele zone ale corpului nostru care intră în contact cu factori naturali de mediu, respectiv cu lumină solară, este faţa noastră, gâtul şi palmele. Care zone, prin aportul reclamelor pe care le fac fabricanţii de produse cosmetice sunt acoperite cu chimicale toxice.  
         Cât de nocive sunt ingredientele chimice din produse cosmetice şi la ce riscuri ne expunem prin folosirea acestora, ne vom face o idee din articolul documentat intitulat Adevărul urât din spatele produselor de înfrumuseţare şi de îngrijire personală, scris de Charu Bahri, apărut în NEXUS new times magazine.
         „Pielea este un înveliş viu care respiră, cel puţin cât îi dăm voie să respire. Prin urmare, când o umplem cu creme şi loţiuni abilitatea sa naturală de a respira şi, deci a trăi, se diminuează. [...] Fiind un organ cu o mare capacitate de absorbţie, pielea practic încorporeză compuşii chimici aplicaţi pe suprafaţa ei. [...] Dacă aceste produse conţin substanţe chimice care pot avea efecte adverse asupra pielii şi organelor corpului nostru, în special un efect cumulativ care poate apărea după mulţi ani de folosire a unui produs, elementarele noastre obiceiuri de igienă se vor trasforma într-un stil de viaţă sinucigaş, care ne apropie de boală şi de moarte.”
        
Cocktailuri de chimicale cancerigene.
         „Deci ce conţin în mod obişnuit produsele cosmetice şi de îngrijire? Poate părea surprinzător, dar acestea sunt adesea nişte cocktailuri de chimicale cu acţiune cancerigenă (agenţi care determină apariţia cancerului), iritanţi dermici (iritanţi ai pielii), toxine de creştere (toxine care afectează în mod special dezvolarea fizică şi mentală la copii), perturbatori endocrini (substanţe care opresc sau blochează transmiterea de hormoni în corp şi se interpun dezvoltării fizice), agenţi mutageni (agenţi care cauzează mutaţii ale ADN-ului, care duc fie la cancer fie la afecţiuni congenitale), neurotoxine (substanţe chimice care afectează sistemul nervos), toxine de reproducere (agenţi care afectează sistemul reproductiv) şi sensibilizatori (substanţe chimice care provoacă reacţii alergice în teşuturile normale în urma expunerii repetate la acestea). [...]
         Ftalaţii (săruri sau esteri ai acidului ftalic. Acidul ftalic se utilizează în industria maselor plastice. N.ed.) sunt doar câteva dintre multele, foarte multe substanţe chimice care ajung în produsele pe care le folosim cu inocenţă în fiecare zi. […]
         O cercetare semnificativă asupra impactului ftalaţilor asupra sănătăţii a fost realizată de către dr. Shanna Swan, profesor de obstretică şi ginecologie la Universitatea din Rochester, care a găsit o legătură între substanţa chimică (ftalaţi – n.ed.) şi feminizarea băieţilor. Fiind un sudiu realizat cu fonduri guvernamentale, cercetarea a indentificat o legătură clară între expunerea prenatală la ftalaţi şi distanţă anogenitală (ADG) redusă la bebeluşii masculi, o descoperire ce implică faptul că aceşti bebeluşi sunt susceptibili să sufere de o coborâre incompletă a testiculelor şi de o subdezvoltare a penisului. Este interesant de remarcat că aceste modificări au apărut la niveluri de expunere la ftalaţi ce au fost înregistrate la un sfert din dintre femeile din Statele Unite. […]   
         Grupul de Activităţi pentru Mediu, o organizaţie de control din SUA, estimează că doar 11% din cele aproximativ 10.500 de ingrediente obişnuite ale  produselor de îngrijire personală au fost testate. […] Imaginaţi-vă o mamă care îşi îmbăiază copilul într-o baie cu spumă. Copiilor le place să se bălăcească în vană printre boloanaşe de săpun, aşa că o baie cu spumă este modalitatea ideală pentru a încuraja copilul să facă baie. Dar câte mame sunt conştiente de faptul că spumantul de baie conţine dietanolamină, trietanolamină şi monoetanolamină. Aceste trei subtanţe când se combină cu nitriţi – reacţie ce poate apărea inofensiv în timp ce produsul se află pe raftul magazinului – produce nitrozamine precum NDEA (N-nitrozodietanolamină) - o substanţă foarte cancerigenă, care afectează în mod special rinichii şi care este foarte uşor absorbită de către piele, mai ales de către pielea delicată a copiilor.
         Se ştie de asemenea că aceste subtanţe cauzează reacţii alergice, irită ochii şi duc la uscarea firului de păr. Multe şampoane, săpunuri şi geluri de corp conţin acest amestec fatal de substanţe chimice.”
        
Ingrediente cu efecte dezastruoase asupra sănătăţii noastre.
         „Iată câteva ingrediente din produse cosmetice care pătrund prin piele în organismul nostru şi efectele dezastruoase pe care le provoacă.
         Formaldehida, imidazolidinyl ureea şi DMDM hydantoin sunt conservanţi folosiţi în produsele pentru îngrijirea pielii, corpului şi părului. Provoacă alergii, ameţeli, dureri de cap şi dureri cumulate. Formaldehidaeste halucinogenă şi cancerigenă. (Produsul mai apare şi sub denumirea formalină sau MDM).
         Gudronul de cărbune. Folosit ca bază în vopsea pentru păr şi şampoane contra mătreţii. Provoacă o întreagă serie de afecţiuni comune şi boli fatale precum cancerul. Un studiu efectuat în SUA a stabilit o importantă relaţie între frecvenţa şi durata vopsirii părului şi cancerul de sân.
         Petrolatum. Este un amestec de hidrocarbon, cunoscut drept jeleu mineral, jeleu petroleum, vaselină, parafină sauliquidum. Are capacitatea nefastă de a opri eliminarea toxinelor din corp. Provocă de asemenea sensibilitate la lumină, sărăceşte pielea de propriile grăsimi naturale contribuind la uscarea şi îmbâtrănirea pielii, acnee şi diverse alte afecţiuni ale pielii.
         Talcul. (Pudra de talc.)Intră în componenţa unor produse cosmetice pentru faţă şi corp. Se găseşte şi în contraceptive, în special în prezervative. Este un produs cancerigen cunoscut. Studiile îl indentifică ca fiind una ditre cauzele apariţiei cancerului ovarian.
         Lauryl–sulfatul de sodiu (LSS). Este utilizat pe scară largă la fabricarea şampoanelor, a balsamurilor pentru păr, a pastei de dinţi şi altor produse de igenă corporală. Este folosit şi pentru degresarea motoarelor. În combinaţie cu alte ingrediente, devine cancerigen. Pătrunde foarte uşor prin piele şi poate ajunge la inimă, plămâni, ficat şi creier.
         Padimate-O. Cunoscut drept octil-dimetil sau PABA. Este un ingredient comun în cremele solare. Cercetătorii îl suspectează de posibilitatea ca energia calorică absorbită de acest ecran de protecţie să fie trasformată în radicali liberi, ceea ce ar spori riscul de cancer al pielii.
         Alcoolul sau izopropilul. Folosit în produsele de curăţare a vopselei pentru păr, produsele de exfoliere corporală, loţiuni pentru mâini, after-shave-uri şi parfumuri. Usucă pielea provocând crăpături ce pot înlesni dezvoltarea bacteriilor. Provoacă greaţă, vomitare, dureri de cap, înroşiri ale pielii şi depresii.
         Parfumurile. Sunt de obicei pe bază de petroleum. Provoacă dureri de cap, ameţeli, alergii, probleme respiratorii, irită pielea şi cresc sensibilitatea  chimică a organismului.”
         În plus, produsele cosmetice conţin şi substanţe chimice care duc la dependenţă. Dacă nu le mai folosiţi, pielea devine iritată şi mai uscată decât înainte de folosire. Fabricanţii de produse cosmetice se asigură asfel că veţi  folosi produsele lor toată viaţa. Multe companii de cosmetice au început să lanseze aşa numitele produse „naturale”. Însă aceste produse nu sunt alternative legitime, pentru că nu există standarde pentru ceea ce înseamnă „natural”.
        
Produse cosmetice contrafăcute.
         Pe piaţa românească a produselor cosmetice lucrurile sunt şi mai grave. Porivit opiniei specialiştilor, peste 60% din cosmeticele puse în vânzare sub diferite mărci sunt contrafăcute. Deci ingredientele folosite la fabricarea acestor cosmetice nu sunt verificate calitativ.
         Am prezetat doar un segment din partea invizibilă a aisbergului nocivităţii produselor cosmetice. Prin urmare, domnişoarelor, doamnelor – şi într-o oarecare măsură, domnilor, înainte să folosiţi produse de înfrumuseţare, să vă gândiţi bine dacă merită să vă asumaţi riscul deteriorării grave a sănătăţii voastre pe termen lung.

         P.S. Angajaţii televiziunilor care trebuie să apară pe post machiaţi, actori, cântăreţi ar putea cere, prin sindicatele de resort, un spor de pereclitate la salariu. Nu se pune problema la politicienii care îşi vopsesc părul şi sprâncele şi îşi dau cu produse cosmetice pe faţă pentru a arăta mai tineri, mai viguroşi şi mai „frumoşi”. Politicienii intră în caruselul selecţiei naturale.    


Potrivit concluziilor recente la care au ajuns cercetătorii de la Brigham and Women’s Hospital (BWH) din Boston (SUA), ftalaţii din lacul de unghii şi din fixativ provoacă diabet, informează femalefirst.co.uk.
Sursa: rudan.ro

Referendum inutil. Demisul n-a fost ales în 2009


Verificați voturile de la Paris din 2009! Veți găsi inutil referendumul pentru că, amănunt ușor de constatat, Băsescu n-a fost ales. În țară pierduse iar de afară am importat minciuna.

Îl aud pe Băsescu și mă crucesc din nou. Cel care-a proclamat votul drept instrument al loviturii de stat, cel care și-a îndemnat poporul să nu voteze, fiindcă votul e nociv, otrăvitor, antidemocratic, urlă ca din gură de șarpe că li se ia românilor dreptul la vot. Vă vine să credeți?

Băsescu, cel care-a câștigat de două ori președinția României la mustață și sunt indicii c-a furat voturi de fiecare dată (în confruntarea ultimă a pierdut în țară, dar i-au venit peste noapte din străinătate 0,33 la sută voturi, fix cât îi trebuiau pentru a așeza o mică distanță față de contracandidat), Băsescu, expert în șmecherit alegeri, cu echipa lui – Videanu, Blaga, Berceanu, Flutur – care lua ”o gustare mică” la Ministerul de Interne, cere acum transmiterea listelor electorale la procuratură, iar procurorii să verifice cum am votat eu și tu și el și cine a încălcat interdicția de a-și părăsi locuința pe 29 iulie.
Procurorii Băsescule, dacă mai poate nădăjdui cineva că dreptatea și ordinea vor fi restabilite în această țară, trebuie să verifice întâi cine sunt și dacă există cu adevărat votanții de la Paris din 2009 care te-au mitraliat, cu o viteză de succesiune a voturilor unică în lume și imposibil de realizat în practică, președinte. Acele alegeri trebuie invalidate Băsescule fiindcă au fost furate iar tu ai fost cocoțat la Cotroceni ilegitim. Cum dai înapoi acestui popor anii de coșmar în care ai făcut ce-ai vrut cu noi și mai ales ne-ai îndatorat și sărăcit pentru a-ți îmbogăți camarila și metresele? Cine ne restituie partea de viață pe care ne-ai furat-o? Nu, Băsescule, n-ai fost suspendat, ci doar trimis acasă pentru că în anii aceștia ai ocupat prin fraudă o demnitate pe care n-ai mertitat-o niciodată.
Nu poți să-ți dai demisia – altă minciună – fiindcă ești suspendat? Nu, Băsescule, nu poți să-ți dai demisia fiindcă n-ai fost nici măcar o clipă președinte ales și n-ai din ce să-ți dai demisia pe care oricum nu ți-o vei da, onoarea fiind o calitate la care ai rămas alergic.
Numărarea poporului român, necesară azi, rămâne un exercițiu trist ca un prohod, ca o înmormântare. Nu mai suntem atâția câți ne știam, iar la rărirea noastră ai cotizat din belșug satrapule care te ții jalnic, penibil, caraghios, cu dinții de Cotroceni. Au votat prea mulți morți pentru tine Băsescule, în lunga ta carieră politică, iar înverșunarea ta de a-i ține pe listele de votanți, dovedește încă o dată că ai pierdut, iar înfrângerea ta te arată hidos și josnic, așa cum ai fost mereu. Criminalii participă uneori la înmormântarea victimelor lor. Lasă-ne. Nu mai mânji cu vorbele tale zilnice acest parastas. Poporul român trebuie să-și readune forțele și să tragă aer în piept. Trebuie să ieșim din groapa în care ne-ai vârât. Cu tine de față, în trenci bleu de scamator, ba urlând ca Hitler, ba maimuțărindu-te ca un saltimbanc, nimeni nu poate respira aer curat iar lupta pentru salvarea și propășirea neamului devine imposibilă.
LUCIAN AVRAMESCU
sursa: ampress.ro
Sursa: gandeste.org

Frigienii, frații anatolieni ai dacilor


Frigienii au dominat Anatolia în perioada cuprinsă între momentul prăbușirii statutului hittit (sec 12 î.e.n) și ascensiunea puterii lidiene (sec 7 î.e.n), așadar timp de aproximativ 5 secole. Aceștia, așa cum aflăm din unele surse antice, nu erau nativi anatolieni, ci urmași ai neamurilor trace din zona Balcanilor și/sau Dunării ce au migrat spre această parte a Turciei de astăzi fiind avantajați de vidul demografic lăsat în urmă de prăbusirea organizării statale hittite. Migrând în valuri succesive, frigienii au reușit să creeze, în Anatolia, un stat centralizat, cu importante orașe, adevărate centre comerciale, culturale și religioase.



Originea și limba frigienilor


Din informațiile ce ne sunt astăzi disponibile, aflăm că frigienii erau văzuți, cel puțin de unii autori greci precum Herodot, drept urmași ai brigilor, un popor trac ale cărui teritorii, înainte de secolul 12 î.e.n, se învecinau cu Macedonia. De altfel, numele “frigieni” pare să fi ajuns la noi, în această formă, pe filieră greacă, aceștia numindu-se pe ei înșiși, chiar și după migrația în Anatolia, “brigi”.
Alte surse antice, grecești și lidiene, plasează zona de etnogeneză a brigilor la Dunăre, de unde aceștia ar fi migrat către Tracia, iar apoi, trecând Dardanelele, către Anatolia. Această ipoteză ar putea explica opinia unor lingviști potrivt cărora dialectul traco-frigian era foarte asemănător cu cel traco-dac.
O parte a brigilor, spun același surse, s-au stabilit în teritoriul din jurul Troiei. De altfel, izvoarele grecești amintesc de faptul că frigienii au fost aliați ai troienilor în războiul împotriva elenilor. Frigienii sunt cunoscuți în analele regale asiriene sub numele de Mustik, iar regii Ashur-Rish-Ishil și Tiglatphi-liser duc lupte cu ei pentru a le stăvili înaintarea spre răsărit.
În ceea ce privește limba pe care ei o vorbeau, dovezile arheologice ne arată că ea reprezintă una dintre cele mai vechi limbi indo-europene. Deși încă incomplet descifrată și înțeleasă, unele concluzii pot fi trase. Printre ele, faptul că, în perioada de început a civilizației lor, aceștia foloseau un alfabet propriu pentru ca, mai târziu, să-l adopte pe cel grec. Unii cercetători moderni au avansat ipoteza potrivit căreia limba frigiană ar fi fost înrudită îndeaproape cu dialectul traco-dac (Vladimir Georgiev, The Slavonic and East European Review – The Genesis of the Balkan Peoples, University College London 1966), suferind, e drept, modificări și influențe după migrația spre Anatolia și interacțiunea cu popoarele autohtone de aici.
Una dintre influențele anatoliene poate fi regăsită în utilizarea terminației -s în cazul formei verbelor la persoana a treia singular. Unele asemaăari se pot constata și între frigiană și latină și amintim, printre altele, folosirea adverbului “ad”.Totuși, cele mai mule similitudini se pot constata între frigiană și limba greacă, probabil lucru influențat și de contactul avut de frigieni, de-a lungul a câteva secole, cu orașele elene din Asia Mică.
O informație ce ne parvine de la Herodot vorbește despre un experiment realizat de faraonul egiptean Psammeticus care, dorind să afle care anume limbă dintre cele existente este cea mai veche, cea primordială a omului, a încredințat doi copii unui cioban care urma să fie atent la primele cuvinte pe care aceștia le vor rosti. Fără a avea contact între ei, aflați în case separate, cei doi copii au început să vorbească folosind cuvinte pe care cei ce le-au auzit le-au consideat frigiene. Din acest motiv, faraonul, așa cum povestește Herodot, a concluzionat că limba frigiană este cea mai veche din lume, mai veche decât cea egipteană sau cel puțin păstrează cel mai bine caracteristicile limbii inițiale folosită de oameni în zorii civilizației, iar poporul frigian este mai vechi decât cel egiptean.
Descoperiri arheologice în ceea ce privește scrierea frigiană sunt numeroase, atât în arealul ocupat de frigieni în antichitate, cât și în zone unde prezența lor, ca locuire permanentă, nu este atestată istoric. Cele mai vechi scrieri frigiene au aceeași vârstă cu cele mai vechi scrieri grecești și datează din preajma secolului 8 î.e.n. La nivelul secolului 4 î.e.n., scrierea frigiană folosea alfabetul attic grecesc, perioadă considerată drept “frigiana mijlocie”. Inscripțiile târzii, din perioada secolelor 1-3 e.n. sunt atribuite limbii neo-frigiene. La sfârșitul antichității și începutul evului mediu timpuriu, frigiana încă se vorbea, după cum aflăm, de pildă, de la Socrates Scolasticul (380-439), care afirmă că episcopul arian Selinas, născut din tată got si mamă frigiană, slujea în biserică în ambele limbi ale părinților.


Organizarea statală și cea socială


În urma distrugerii imperiului Hittit ca urmare a migrațiilor egeene, mai multe mici regate au apărut și s-au dezvoltat în Anatolia iîn perioada 1250-750 î.e.n. Dintre statele zonei, regatul Urartu și regatul Frigia sunt considerate puterile principale.
Sursele antice atestă statul frigian în zona aflată între Lydia și Cappadoccia, respectiv ocupa zona platoului anatolian central. Deși nu se cunosc foarte clar momentele în care au fost puse fundațiile statului frigian, totuși, la nivelul secolului 8 î.e.n, acesta era deja unul bine centralizat, sub conducerea regelui Midas (căruia legendele îi atribuie inventarea naiului), evoluându-se astfel de la organizarea pe clanuri și triburi către cea a unei administrații centralizate.
La acest moment, Frigia era deja un stat important, cu influențe puternice asupra populațiilor din jurul său, având capitala la Gordion. Mai mult, statul frigian era privit drept o amenințare de către asirieni și considerat foarte puternic de cștre greci.
Puterea frigienilor se frânge în urma invaziei cimerienilor, plasată, tradițional, în anul 696 î.e.n, moment care a determinat, se pare, sinuciderea lui Midas. Cimerienii apar în textele asiriene în vremea lui Sargon II (722—705) şi a lui Rusas I de la Urartu. Către 720 î.e.n., cimerienii ameninţă Urartu, iar pe la 680 î.e.n. dau de furcă lui Aşaradon (680—669 î.e.n.), regele Asiriei, ca aliaţi ai urarteenilor, doritori să-și ia revanșa, și apoi ai mezilor. Învinşi de asirieni, mulți cimerieni intră în armata acestora ca mercenari.
Destui totuşi, rămaşi de capul lor, în situaţia tulbure în care se afla Asia Mică în vreme ce pe tronul Asiriei un mare suveran ca Asurbanipal (Sardanapal) are el însuşi dificultăţi cu năvăliri şi revolte ce-i primejduiesc statul, cimerienii atacă și jefuiesc Gordion, capitala frigiană, oraș care după refacere va trece sub autoritate lidiană, și apoi, prin 676 î.e.n. atacă chiar Lidia și Sinope.
O perioada de aproximativ 55 de ani, statul frigian își încetează existența, până în anul 620 î.e.n, atunci când lidienii reușesc să-i alunge pe cimerieni și să încorporeze teritoriul frigian în marele regat anatolian creat de ei, regat care, de acum inainte, va reprezenta forța dominantă a zonei. O dată cu invazia persană din 546 î.e.n, Frigia își pierde orice formă de independență și cunoaște diverși stăpânitori de-a lungul timpului, printre care și Alexandru cel Mare, care cucerește zona în 336 î.e.n, așa cum se arată în “Cambridge Ancient History”.
Din informațiile pe care le avem, putem concluziona că frigienii nu au controlat niciodata întreaga Anatolie, o dovadă în acest sens stând lipsa orașelor frigiene pe coasta mediteraneeană. Ca areal, astăzi putem afirma cu certitudine că frigienii controlau teritorii precum cele corespondente orașelor de azi Ankara, Sinope, Alacahoyuk, Pazarli, Hattusas, Konya și Melidia.
Dupa migrația către Anatolia, frigienii au preluat, în plan religios, cultele locale. Ca exemplu, au adoptat cultul Mamei Cybele, pe care aceștia o numeau Mama Kybileya. Cultul Zeiței Cibele a trecut de la tracii frigieni la dorieni și a fost asimilat cu acela al zeiței Rhea, soția lui Cronos și mama lui Zeus, care și-a crescut fiul în peștera din Muntele Ida. În artă și cultură, frigienii au fost influențați de moștenirea hittită și apoi de interacțiunea cu lidienii, vecinii lor.
Despre societatea frigiană nu știm foarte multe. Ce putem afirma este că organizarea sa era una de tip feudal, cu mari proprietari de pământ, cum ar fi preoții de rang înalt, ce conduceau aproape autonom, fiind totuși supuși puterii regale.
De asemenea, se poate vorbi de o elită cultivată, care știa să scrie și să citească, cel puțin atunci când vorbim de centrele urbane, precum Gordion. Frigia mai reprezenta și o zonă comercială cu trafic intens, străinii fiind prezenți aici în număr mare, aflându-se în relații comerciale cu frigienii. Contacte comerciale stabile se amintesc în relațiile cu orașe elene precum Milet sau Pergam, așa cum se arată în Enciclopedia Britannica.


un articol de Valentin Roman


surse: J. Boardman, I.E.S Edwards, N.G.L Hammond, E. Sollberger – The Cambridge Ancient History III, part I ,’ The Prehistory of the Balkans;and the Middle East and the Aegean world, tenth to eighth centuries B.C’, Cambridge University Press 1982
C. Brixhe on Phrygian in Roger D. Woodard’s – ‘ The ancient languages of Asia Minor’, Cambridge University Press 2008
J. P. Mallory, Douglas Q. Adams – ‘ Encyclopedia of Indo-European culture’, 1997
C. Brixhe ‘ Le phrygien in langues indo-europeennes’, 1994
C. Brixhe’s section ‘ Interactions between Greek and Phrygian’ in J. N. Adams, M. Janse, S. Swain – ‘ Bilingualism in ancient society: language contact and the written word’, Oxford University Press, 2002.
Vladimir Georgiev , ‘The Slavonic and East European Review – The Genesis of the Balkan Peoples’,University College London 1966
Georges Perrot, Charles Chipiez – ‘ History of Art in Phrygia, Lydia, Caria and Lycia’, London 1892
Lynn E. Roller – ‘ In search of god the mother : the cult of Anatolian Cybele’, University of California Press, 1999