sâmbătă, 26 ianuarie 2013

«Prin haos la ordine»


sau de ce vrea cu disperare clica de la vârful francmasoneriei mondiale să treacă lumea prin foc şi sabie: pentru ca apoi să instaureze cu forţa regimul fascist pe întreaga planetă
 

Oricât de mult am dori să manifestăm o atitudine de „corectitudine politică”, trebuie să remarcăm că invaziile armate şi răsturnarea prin violenţă a guvernelor unor ţări cu resurse economice majore care au avut loc în ultimii ani lasă loc unei singure concluzii, oricât de greu de înţeles şi de acceptat ar părea ea pentru cei sceptici şi obtuzi: cei care se află în vârful piramidei puterii politice şi economice vor ca în lume să existe cât mai mult haos şi cât mai multă tulburare cu putinţă.
Este deja evident pentru tot mai multă lume că majoritatea conducătorilor aleşi – în mod aşa-zis democratic – ai ţărilor lumii, mânaţi de propriile lor interese meschine, preferă să menţină în ţările lor o stare de dezbinare şi de criză perpetuă care le procură o mulţime de privilegii şi o viaţă de lux la care cei mai mulţi dintre noi am putea doar să visăm. Faptul că ei sunt adesea prinşi că acţionează în mod subversiv şi concertat pentru a provoca revoluţii, crize economice şi războaie locale sau mondiale poate părea nefiresc, cel puţin pentru mintea unui om animat de bun-simţ şi inteligenţă, pentru că astfel, ei îşi pun în pericol chiar propria lor poziţie.
Dar poate aici greşeala de logică este a celor care vor să analizeze normal, raţional şi cu bunăvoinţă aceste situaţii ieşite din comun. Ei tind să uite că, deloc întâmplător, persoanle de la vârf – care sunt adesea înregimentate în secta satanică a francmasoneriei şi sunt subordonate faţă de capii acesteia prin jurăminte cumplite de credinţă – gândesc, simt şi acţionează diferit de noi, ceilalţi, care formăm restul de 99%. Atunci când un individ are drept unică motivaţie în viaţă dorinţa de înavuţire cu orice preţ şi manifestă o sete de putere nelimitată, nu mai rămâne prea mult loc pentru respectul semenilor şi aceştia ajung să fie văzuţi ca nişte simple animale cu faţă umană, bune de pus la jug.
Sperietoarea fanatismului musulman
Aţi auzit probabil de reclama unui film american intitulat în mod insinuant The Innocence of Muslims (Inocenţa musulmanilor), apărută pe YouTube şi care îl prezintă pe profetul Mahomed ca pe un asasin pedofil. Acest film este considerat de către unii naivi ca fiind cauza unor revolte şi manifestaţii care au avut loc în toamna anului trecut în lumea musulmană împotriva Statelor Unite şi care au condus la moartea, printre alţii, a lui Chris Stevens, ambasadorul american în Libia.
Să semnalăm în primul rând că această pseudo-explicaţie simplistă nu pune la socoteală deceniile de intervenţie de-a dreptul imperialistă a Statelor Unite în Orientul Mijlociu, fie în mod indirect, fie în mod direct, prin intervenţiile militare în Irak, Libia şi mai recent în Siria, prin sprijinul acordat de Statele Unite atât dictatorilor, cât şi guvernelor din regiune,  cunoscute în lume pentru violarea drepturilor omului (Israel şi Arabia Saudită, de exemplu) şi prin demonizarea arabilor şi a musulmanilor în general.
Această pseudo-explicaţie ignoră de asemenea nivelul substanţial mai scăzut al vieţii economice din Orientul Mijlociu – dar şi dintr-o mare parte a restului lumii – care este un rezultat direct al „gestionării” discreţionare şi tiranice, de către factori de putere financiar-bancari din S.U.A., a zonelor de influenţă. 
Acest context politico-economic şi social este, în mod straniu, cu totul trecut cu vederea de către mass-media, iar publicul occidental, dezinformat în mod sistematic, este împins să concluzioneze în mod pripit că musulmanii sunt cu toţii nişte extremişti lipsiţi de orice raţiune. Să luăm, de exemplu, Yemenul, unde ambasada americană a fost asediată în timpul unor recente manifestaţii. Ştiaţi că 10 milioane de yemeniţi suferă de foame datorită crizei alimentare, în vreme ce 267.000 de copii suferă de malnutriţie severă? Guvernul Statelor Unite prezintă în mod aberant acest popor înfometat ca fiind foarte ameninţător pentru securitatea sa, în timp ce armata S.U.A. îl atacă în mod sistematic cu drone, conform conceptului halucinant al „atacului preventiv” pe care l-au născocit eminenţele cenuşii ale administraţiei americane pentru a justifica invaziile şi războaiele de cucerire. Acest gen de acţiune constituie totodată o provocare, pentru ca apoi, dacă cei atacaţi ripostează cumva, să existe un pretext pentru linşajul mediatic şi defăimarea agresorilor înfometaţi şi, în ultimă instanţă, pentru intervenţia militară.
Deci, dacă un filmuleţ de pe YouTube are vreo legătură cu revoltele, el nu este, la rândul lui, decât un pretext – picătura care umple paharul – şi nu cauza reală a acestor nemulţumiri. Cei care sperau să-i provoace pe musulmani şi-au văzut speranţele împlinite. Mânia mocnea şi fusese stârnită deja, mai mult sau mai puţin artificial, în timpul aşa-zisei „Primăveri arabe”, în cadrul căreia tiranii locali au fost eliminaţi – ironia sorţii – chiar de către cei care i-au instalat, cu decenii în urmă, la putere. De data aceasta, mânia protestatarilor era dirijată împotriva păpuşarilor acestor tirani.
Să luăm acum în considerare filmuleţul însuşi. Este vorba despre o producţie americană, dar nimeni nu ştie dacă filmul căruia pretindea să-i facă reclamă există într-adevăr. Dacă el nu există, se confirmă astfel că reclama a fost creată numai cu scopul de a provoca şi de a oferi un scenariu comod şi simplist pentru mass-media. Nimeni nu pare să cunoască adevăratul nume al realizatorului. Conform anumitor informaţii, această reclamă filmată a fost realizată de Sam Bacile, agent imobiliar californian, cetățean israelian şi american.
Alte versiuni îl indică pe Terry Jones, un „pastor” care a comis în trecut gesturi antiislamice şi despre care se spune că are legături cu CIA şi cu Mossadul. Ultima versiune arată că adevăratul nume al lui Sam Bacile este Nakoula Basseley Nakoula şi că nu este realizator, ci producător. Adevăratul regizor, spun unii, este Alain Roberts, despre care se ştie că a realizat filme erotice şi al cărui nume real este fie Robert Brownell, fie Robert Brown.
Mass-media a creat astfel piste false cu privire la sursa reclamei, pentru ca nimeni să nu-i poată determina adevărata origine. Nu putem spune decât că niciodată nu iese fum fără foc şi că pentru aflarea adevărului, răspunsul la întrebarea „Cine sunt cei care beneficiază de pe urma acestei acţiuni?” poate fi un indiciu foarte bun. Suspect este şi faptul că un anume filmuleţ de pe YouTube a reuşit să se distingă de altele şi să se facă suficient de cunoscut într-un timp atât de scurt, pentru a aţâţa mânia populaţiei din numeroase ţări. Nu de alta, dar există în mod evident pe YouTube mii de filmuleţe al căror scop este acela de a răni sensibilitatea vreunei naţii de pe planetă, dar care totuşi nu au declanşat revolte în masă. În plus, ca întotdeauna în astfel de situaţii, există indicii că impulsul iniţial din spatele revoltelor nu a fost deloc unul spontan.
Un oficial în domeniul „antiterorismului” din S.U.A. a declarat că violenţele din Benghazi, Libia, erau „mult prea coordonate, chiar în mod profesionist organizate” pentru a fi spontane. Oficialul a declarat toate acestea sub protecţia anonimatului, pentru că nu era autorizat să vorbească despre aceste incidente în public. Purtătorul de cuvânt al Parlamentului sudanez, Omar el-Houmidan, a sugerat că se poate ca atacul să fi fost planificat şi ca răzvrătiţii să aibă legături cu străinătatea – aluzie la cercurile oculte ale puterii financiare. „Nu suntem siguri. Orice este posibil”, a spus el.
O sursă de informaţii de la faţa locului, din Libia, a relatat pentru Fox News că nu a existat nicio manifestaţie în faţa consulatului american din Benghazi înaintea atacului recent – contrazicând afirmaţiile administraţiei Obama, conform cărora agresiunile s-au iscat dintr-un protest „spontan” împotriva unui film cu caracter antiislamic. „Nu a fost nicio manifestaţie şi atacurile nu au fost spontane”, a arătat sursa, adăugând că atacul „a fost planificat şi nu avea nicio legătură cu filmul”. Sursa a indicat că asaltul a fost lansat fără niciun avertisment, în jurul orei 21:35, ora locală, şi a constat din două salve de tir de RPG (lansatoare de rachete) şi mortiere provenind din două locuri diferite. Preşedintele Libiei a declarat, de asemenea, că atacul fusese dinainte planificat. Mulţi analişti şi-au exprimat suspiciunea că reclama face parte dintr-o operaţiune psihologică (psy-op) şi că atacul din Benghazi a fost iniţiat de agenţi provocatori, lăsând totuşi deschisă posibilitatea ca tulburările care au urmat să aibă la bază unele nemulţumiri legitime de natură socială, economică şi politică.
Presupunând că acesta ar fi adevărul, se pune atunci întrebarea: de ce, totuşi, cei de la putere ar risca să atragă în mod deliberat necazurile asupra lor? Nu cumva intenţia lor este tocmai aceea de a trece lumea prin foc şi sabie?
Promotorii regimului satanic al Noii Ordini Mondiale doresc adoptarea unor legi tiranice pentru a-i subjuga pe ceilalţi oameni
O posibilă explicaţie pentru această provocare voită a haosului de către membrii clicii satanice care se erijează actualmente în elită politico-economică mondială ar fi pur şi simplu aceea că aceşti psihopaţi nu-şi dau seama, în demenţa lor, că suferinţa şi distrugerea pe care ei le provoacă celorlalţi îi vor afecta, în final, şi pe ei înşişi. Aceşti plutocraţi sunt precum germenii patogeni, care parazitează fără să ştie că vor fi arşi de vii sau îngropaţi adânc în pământ împreună cu trupul fiinţei a cărei moarte au provocat-o.
O altă explicaţie posibilă – care o completează pe cea de mai sus – este aceea că plutocraţii folosesc revoltele, războaiele şi conflictele provocate chiar de ei ca pe nişte pretexte perfecte pentru a reacţiona apoi cu mână de fier în faţa „haosului”, cu intenţia de a pune în aplicare planul lor ascuns de a subjuga apoi întreaga planetă, instaurând Noua Ordine Mondială a statului fascist unic planetar. Forma de acţiune folosită este cea a metodei de şoc masonice: mai întâi se creează în mod  artificial o problemă pentru a obţine o anumită reacţie din partea maselor, iar apoi se impune fără mari proteste „soluţia” care este, de fapt, dinainte stabilită. Aşa-zisul „război contra terorismului” a fost legiferat exact după acest scenariu: mai întâi s-a pus la cale, chiar de către agenţii aşa-zişilor „iluminaţi” din guvernul american, un atac distrugător asupra turnurilor gemene, apoi atacul a fost pus în spinarea „teroriştilor internaţionali” şi în final, sub acoperirea conceptului de „atac preventiv”, s-a trecut la impunerea „soluţiei” dinainte vizate: regimul de teroare, suspendarea drepturilor civile şi invazia armată a ţărilor cu guvernanţi neobedienţi şi incomozi.
De unde să începem, având în vedere toate aceste schimbări ale legilor şi procedurilor care au transformat numeroase ţări din Occident în state poliţieneşti? Printre cele mai recente exemple: Regatul Unit, unde autorităţile municipale şi poliţia au dobândit puteri extraordinare din motive de „securitate” în timpul Jocurilor Olimpice şi acum nu mai sunt dispuse să renunţe la ele. Apoi, Statele Unite, unde Casa Albă a făcut apel la un judecător federal pentru a fi imediat reconfirmată puterea preşedintelui de a menţine în detenţie pe termen nelimitat oricare cetăţean american, fără ca acesta să fie acuzat de vreun delict. În cazul Statelor Unite, este vorba despre trista lege National Defense Authorization Act [Legea pentru autorizarea apărării naţionale] care conferă guvernului puterea de a aresta în mod discreţionar cetăţenii care sunt doar suspectaţi de a avea legături cu teroriştii... şi de a-i menţine în detenţie fără procedura legală firească. „Suspectat” este aici cuvântul cheie. Or, dacă oamenii ar fi închişi pe baza unor simple bănuieli şi suspiciuni, în scurt timp nu ar mai exista nimeni care să închidă poarta pe dinafară. Este genul de demenţă promovat de Obama, care în imaginaţia multora (în mod inexplicabil) mai face încă parte dintre „cei buni”.
Să adăugăm la toate acestea acel National Defense Resources Preparedness Executive Order (ordin executiv referitor la Pregătirea Resurselor Apărării Naţionale) de pe 16 martie 2012, lansat de Obama şi care conferă guvernului puterea de a impune legea marţială. Noul decret prezidenţial statuează că:
– Preşedintele şi miniştrii săi au dreptul de a rechiziţiona toate resursele interioare americane, inclusiv alimentele şi apa, cât şi de a administra întreaga energie şi infrastructurile de transport din interiorul Statelor Unite. Guvernul poate, de asemenea, să înroleze cu forţa cetăţeni americani în armată şi să-i oblige pe cetăţenii americani să realizeze „sarcini necesare” pentru „apărarea naţională”. Nu a fost autorizată o supervizare din partea Congresului, cu excepţia şedinţelor de informare. În cazul NDAA, numai preşedintele avea puterea de a anula libertăţile legitime ale cetăţenilor americani. Ceea ce este extraordinar în noul decret este faptul că această putere supremă este acordată de preşedinte şi miniştrii care conduc guvernul.
– Secretarul Apărării are autoritate asupra tuturor resurselor acvatice;
– Ministrul Comerţului are autoritate asupra tuturor serviciilor şi instalaţiilor materiale, inclusiv asupra materialelor de construcţii;
– Ministrul Transporturilor are autoritate asupra tuturor formelor de transport civil;
– Ministrul Agriculturii are autoritate asupra resurselor şi exploatărilor alimentare, resurselor fitosanitare, cât şi asupra distribuirii naţionale a produselor agricole;
– Ministrul Sănătăţii şi al Serviciilor sociale are autoritate asupra tuturor resurselor sanitare;
Ministrul Energiei are autoritate asupra tuturor formelor de energie.
Cunoscând faptul că „elitele” politice şi economice ne gestionează deja viaţa după bunul lor plac, în vreme ce fac totul ca masele să creadă că mai au, cel puţin într-o anumită măsură, libertăţi individuale – chiar dacă este vorba doar de anemica „libertate” de a alege între Apple şi Windows sau între Coca-Cola şiPepsi – este totuşi descumpănitor să vezi ce mai rămâne din drepturile civice, nu numai în Orientul Mijlociu sau în ţările în curs de dezvoltare, ci chiar în S.U.A., în inima imperiului.
Ne putem pune deja întrebarea: ce situaţie mai vor plutocraţii să însceneze, pentru ca apoi să aibă pretextul  pentru a lua acele măsuri definitive pentru a înlănţui întreaga lume?
Descoperim, în această direcţie, un indiciu semnificativ într-un articol politic semnat slugarnic de zeci de oameni de ştiinţă şi publicat în revista Science din 15 martie 2012. Articolul susţine că singura posibilitate de a combate aşa-zisa „încălzire climatică antropică” este aceea de a impune un guvern mondial, care ar trebui să aibă „o mână fermă în ceea ce priveşte puterile sale executive transnaţionale.” Pretinsa „încălzire climatică” este, în mod evident, doar un aspect al fenomenului mai vast de modificare climatică ce ar putea antrena, de exemplu, exact contrariul, adică o eră glaciară. În plus, argumentele aduse de feluriţi indivizi din spectrul politic în favoarea încălzirii climatice de origine antropică sunt, în cel mai bun caz, fructul necopt al unei ştiinţe încropite în pripă, iar în cel mai rău caz constituie o gigantică înşelăciune. Dar ceea ce pare interesant în articolul din Science este ideea că ceva din afara planetei, care depăşeşte de departe capacitatea de control a fiinţelor umane, ar ameninţa viaţa pe glob şi că din această cauză avem nevoie, vezi Doamne, tocmai de un guvern unic mondial care să ne conducă cu mână de fier pentru a face faţă acestui pericol iminent.
De ce se grăbesc agenţii aşa-zişilor „iluminaţi” să provoace dezbinare şi haos
Cum putem înţelege faptul că majoritatea guvernanţilor se comportă ca nişte simple marionete ale aşa-zişilor „iluminaţi” şi că acţionează în ultimul timp într-un mod atât de distructiv şi de autodistructiv totodată, semănând germenii războiului, ai revoltei şi ai nemulţumirilor în întreaga lume?
La o primă vedere, acesta ar putea fi pur şi simplu rezultatul naturii lor psihopate sau al complicităţii lor la un complot care vizează să impună o „Nouă Ordine Mondială” globală tiranică, prin provocarea într-o primă etapă a haosului general. Dar acestea nu explică de ce fac eforturi atât de mari în această direcţie tocmai în perioada actuală, şi de ce par atât de presaţi să realizeze ce şi-au propus. Motivul grabei este, cred unii, că aceşti psihopaţi sunt conştienţi (într-o anumită măsură) de incapacitatea lor de a gestiona simultan ameninţarea unui posibil cataclism cosmic şi trezirea tot mai amplă a conştiinţei oamenilor de pe această planetă, confruntaţi cu crizele financiare şi alimentare provocate artificial, care sunt tot mai greu de suportat. Adevărul este că planurile lor satanice se năruie unul câte unul şi aceasta îi face să acţioneze cu disperare, în speranţa nebunească de a reuşi totuşi, într-un fel sau altul.
Ultimii ani ne-au făcut martorii a numeroase fenomene catastrofice, care chiar dacă nu indică o modificare climatică majoră, aşa cum afirmă unii, în orice caz întregesc un scenariu de-a dreptul apocaliptic: ploi torenţiale şi inundaţii, secete cum nu au mai fost vreodată şi incendii în păduri, furtuni violente şi uragane, viscole care apar în mod inexplicabil, tornade care se formează în locuri unde nu ar avea de ce să o facă, creşterea frecvenţei cutremurelor de pământ şi a erupţiilor vulcanice... este suficient să aruncăm o privire la rubrica Earth Changes (Modificări Terestre) pe site-ul www.sott.netşi ne vom edifica. Deşi criza alimentară provine în mare parte direct din intenţionata gestionare dezastruoasă a economiei de către elitele financiare, ea este, în parte, provocată şi de climă. Statele Unite sunt cel mai mare exportator de produse alimentare din lume, şi totuşi suferă de cea mai cumplită secetă de jumătate de secol.
Producătorii de porumb au trebuit să abandoneze cultivarea unor câmpuri de mărimea Belgiei sau a Luxemburgului. Acest fapt a avut un impact direct asupra preţurilor alimentelor şi va conduce la penurie de produse alimentare în anul următor. Balcanii au suferit, de asemenea, de pe urma celei mai cumplite secete din ultimii 50 de ani, rezultatul urmând să se vadă în preţurile alimentelor. De fapt, toate acestea s-au petrecut pretutindeni în lume: au fost întocmite rapoarte care trag un semnal de alarmă în privinţa gravelor riscuri de lipsă a apei, în timp ce organizaţia Oxfam şi ONU se pregătesc pentru eventualitatea unei a doua crize alimentare mondiale în următorii cinci ani.
Preţul alimentelor de bază precum porumbul şi grâul a crescut cu aproape 50% pe pieţele internaţionale începând din iunie, fenomen în parte provocat artificial şi în parte declanşat de secetele severe din Statele Unite şi Rusia şi de ploile musonice slabe din Asia. Mai mult de 18 milioane de oameni se confruntă deja cu o gravă penurie alimentară în Sahel. Oxfam a avertizat că creşterea bruscă a preţurilor va avea un impact devastator asupra ţărilor în curs de dezvoltare, printre care mai multe regiuni din America Latină, Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, care depind în mare măsură de importurile alimentare. Penuriile alimentare din 2008 au condus la tulburări civile în 28 de ţări.
Revoltele şi tulburările civile care urmează după creşterea preţurilor la produsele alimentare sunt inevitabile. Ele sunt prevăzute să apară cu o certitudine matematică. Chiar dacă nu ţinem seama de alte catastrofe naturale potenţiale, cum ar putea să nu ne afecteze criza alimentară? De fapt, ea a început deja.
Putem spune că nivelul nebuniei din lume a crescut de la începutul lui septembrie 2012, având în vedere faptele pe care le-am descris aici. Ca o coincidenţă semnificativă, în această perioadă au apărut mai multe semne indicând evenimente cosmice neobişnuite. Mai precis, a existat unflash pe Jupiter, care ar putea corespunde foarte probabil unui asteroid sau impactului cu o cometă. Deşi anumite ştiri au urmărit să minimalizeze evenimentul, afirmând că era vorba despre un „mic” asteroid sau că acesta nu a lăsat nicio urmă la impactul cu Jupiter, spre deosebire de cometa Shoemaker-Levy din urmă cu aproape două decenii, fapt este că flash-ul a fost major, astfel că indiferent ce obiect cosmic a fost responsabil pentru acest impact, el ar fi distrus civilizaţia umană dacă s-ar fi ciocnit cu planeta noastră.
Un fragment de cometă a explodat, de asemenea, pe cerul sud-vestic al Americii, deşi explicaţia aberantă  care a fost oferită de mass-media este că ar fi fost vorba despre un „proiectil”. De ce guvernul american ar vrea să ascundă un eveniment natural precum acesta? Probabil pentru a împiedica populaţia să conştientizeze faptul că frecvenţa unor asemenea impacturi este tot mai mare. De fapt, în toamna aceasta ne-au atins uşor doi asteroizi din apropierea Pământului (Near Earth Objects/NEO) ce au dat naştere următoarelor comentarii dintr-un comunicat al lui Bob Berman, colaborator la serviciul telescopului robot Slooh şi editorialist la Astronomy Magazine:„Obiectele NEO ne tot lovesc în ultimul timp şi nu sunt detectate decât atunci când sunt practic deasupra noastră. Acest fapt ilustrează necesitatea unei supravegheri continue şi mai performante, pentru siguranţa propriului nostru viitor... Nu se pune problema să aflăm dacă, ci mai degrabă când ne va lovi un asemenea obiect şi care vor fi dimensiunea şi viteza sa.”
Lipsa informaţiilor statistice disponibile public face dificilă evaluarea exactă a frecvenţei tot mai mari cu care întâlnim asemenea corpuri din spaţiu, dar avem indicii suplimentare datorită creşterii norilor noctilucenţi. NASA a recunoscut recent că unul dintre elementele-cheie ale acestor nori care strălucesc în noapte ar fi „fumul” sau praful lăsat de un meteorit sau de fragmente de cometă care intră arzând în atmosfera terestră.
În ultimul timp, norii noctilucenţi au devenit mai luminoşi şi pot fi observaţi la diverse latitudini pornind de la Poli. Chiar dacă ni se spune că ei reprezintă „un mister”, nu este nevoie să fii un geniu pentru a înţelege că vizibila minge de foc dezvăluie o creştere a numărului de fragmente de meteoriţi sau comete care ne bombardează planeta, ceea ce arată că planeta noastră şi chiar sistemul solar însuşi sunt pe cale să traverseze o regiune spaţială caracterizată de o densitate mai mare de „resturi” cosmice.
Probabil că există o lipsă de informaţii statistice disponibile public despre aceste obiecte din spaţiu, dar este evident că elita politico-financiară a mandatat persoane pentru a urmări acest gen de fenomene. Cei care conduc din umbră planeta sunt conştienţi de această ameninţare din spaţiu şi sunt în gardă cu privire la posibilitatea unei catastrofe ce s-ar datora în acelaşi timp câmpului de „mine cosmice” pe care Terra este pe punctul de a-l traversa şi prăbuşirii socio-economice care ar putea urma atunci când oamenii vor descoperi că ne aflăm în faţa tirului cosmic?
Cu siguranţă, membrii clicii de la vârful francmasoneriei mondiale au calculat că masele nu vor mai înghiţi la nesfârşit minciunile lor, o dată ce vor fi confruntate cu o situaţie extremă, pe viaţă şi pe moarte. Se pare că ei au tras concluzia că orchestrând instabilitatea socială şi semănând haosul prin intermediul războaielor, revoltelor şi crizelor economice, pot deturna atenţia oamenilor şi le pot secătui resursele, în vreme ce „strâng şurubul“ folosind politica paşilor mici şi menţin situaţia sub control, chiar şi în eventualitatea unei confruntări catastrofale cu realitatea cosmică. Ceea ce uită ei este că, chiar dacă ei sunt orbiţi de patima puterii şi posesiunii, Dumnezeu totuşi există şi... nepătrunse sunt căile Domnului!
Sursa: www.yogaesoteric.net

Probabil vă veți confrunta cu schimbări tulburătoare a stării de spirit


atlant
Umanitatea trece printr-o imensă și foarte necesară vindecare. Aceasta este o parte a procesului care vă aduce către trezirea voastră completă. Pentru mulți ea stârnește sentimente și emoții care nu le sunt deloc  familiare, fie din cauză că acestea au fost adânc îngropate, fie că ele sunt legate de probleme karmice din viețile anterioare și ele nu au fost încă rezolvate, sau pot fi legate de prieteni, rude sau chiar de asociații de muncă care au convenit să poarte și să elibereze o parte din sarcina cu care acea persoană lucrează.

Dacă aceasta este calea voastră probabil că vă veți confrunta cu schimbări tulburătoare a stării voastre de spirit și cu care nu sunteți obișnuiți. Nu vă lăsați atrași în ele. Observați-le și lăsați-le să plece, pentru că asta este tot ceea ce trebuie să faceți. Dacă vă lăsați atrași de ele, ele se vor intensifica aducându-vă într-o stare de confuzie, făcându-vă să vă vă fie mult mai greu să vă eliberați de ele. Dacă totuși acest lucru se întâmplă, atunci relaxați-vă într-o stare de meditație cu intenția de a vă elibera de ele. Dacă sunteți prea implicați emoțional în acea stare pentru a vă putea relaxa, atunci reamintiți-vă că intenția voastră este să vă eliberați de ele și faceți ceva ce să vă distragă atenția de la acele sentimente puternice care au apărut – faceți o plimbare, mâncați ceva, mergeți și ieșiți cu un/o prieten/ă – până când acestea dispar.

Umanitatea are o mulțime de amintiri vechi care au nevoie să fie eliberate. Agățarea de amintirile vechi de a fi fost jigniți, pedepsiți, torturați sau chiar uciși, alimentează tăciunii care se sting a câmpurilor de energie negativă rămase care pentru atât de multă vreme au condus la conflict și război. Păstrarea ranchiunii, resentimentelor, insultelor și ofenselor a susținut pentru eoni energiile negative care, în mod constant, v-au condus la frică și mânie și au alimentat o dorință copleșitoare de răzbunare și de pedeapsă – o dorință care nu poate fi satisfăcută deoarece ea devine atot-consumatoare.

Singura cale de ieșire din această nesfârșită buclă a violenței care duce la violență este refuzul vostru de a vă implica în ea. Pentru mulți dintre cei care rămân profund adormiți, inconștienți de nevoia lor de a evolua spiritual, pare o nebunie să nu caute dreptatea și despăgubirea. Ei nu-și dau seama că ceea ce ei caută este ceea ce caută toată lumea, văzând numai nedreptățile care li se fac lor și nevăzând, sau refuzând să vadă, nedreptățile în care ei înșiși s-au implicat.

Iubirea este esența voastră. Ea este indestructibilă și infinit stăruitoare și toți vor ceda îmbrățișării ei blânde și iubitoare, care, în mod constant, urcă spre voi din adâncurile interioare ale ființei voastre. Nu există nici unul printre voi care să nu primească ghidarea intuitivă de a-i ierta pe cei care vă rănesc, dar ego-urile voastre opun rezistență deoarece atunci când voi o faceți, așa cum toți o veți face, ele își pierd puterea.

Ego-ul este o parte din voi care pare a fi desprins, separat și care funcționează după propria sa agendă plină de frică și de centrare pe sine, crezând că poate să distrugă opoziția și să stăpânească lumea. Majoritatea oamenilor îi descoperă limitele în copilărie și învață să negocieze cu alte ego-uri pentru a forma alianțe, ușurând teroarea separării sau singurătății, dar câțiva nu vor negocia sau nu vor face compromisuri și sunt fie rapid învinși, fie cresc pentru a deveni sub o formă sau alta dictatori în timp ce ego-ul preia controlul total asupra lor – guru, figura tatălui, șefi industriali, politicieni, lideri religioși – și își petrec viața lor pământeană semânând semințele neîncrederii și trădării în încercarea lor de a obține poziții de putere care cred că-i vor face invincibili. Desigur, ei nu pot reuși, dar frecvent îi conving pe alții că siguranța poate fi dobândită numai de pe poziții autoritare susținute de forța armelor.

Umanitatea evoluează spiritual, iar rata acestei evoluții a crescut enorm în ultimii cincizeci sau șaizeci de ani, motiv pentru care vedeți acum atât de mulți – nu ființe conduse de ego ci ființe iubitoare – activ implicați în aducerea păcii și armoniei pe planetă și care se străduiesc să sensibilizeze conștiința umanității față de nebunia vechilor căi. Cu toate acestea, energia vechilor căi își menține încă influența asupra acelora care păstrează atitudini autoritare ca o modalitate de a se simți în siguranță, iar rezultatul acestora este vizibil în zonele în care autoritățile continuă să mențină ordinea prin mijloace de constrângere.

Voi, Susținătorii Luminii și Îndrumătorii de cale, schimbați această stare prin expansiunea spre exterior dincolo de voi înșivă a mereu-intensificatului, divinului câmp al Iubirii, în care voi sunteți în permanență integrați și ancorați și prin intenția de a-l împărtăși cu întreaga umanitate. Ați făcut acest lucru pentru mai mult timp decât prezenta voastră viață pe Pământ, de când v-ați trezit la realitatea naturii voastre spirituale esențiale și ați devenit conștienți că motivul pentru care v-ați întrupat a fost de a susține această imensă sarcină de a-i aduce pe toți frații și surorile voastre acasă la starea lor naturală de a trăi conștient în pace, armonie și abundență.

Intenția pentru această stare se răspândește în conștiința voastră colectivă și ea nu va fi negată în ciuda eforturilor celor care vor să mențină vechile structuri care v-au divizat și care v-au întărâtat pe unul împotriva celuilalt pentru atât de multă vreme. Timpul lor a trecut, iar structurile lor de putere se dărâmă din cauza slabei întrețineri și lipsei de susținere. Iubirea mătură întreagă planetă și topește orice rezistență. Știți că acest lucru este adevărat, că acesta este planul divin, că el nu poate da greș, și continuați să vă concentrați pe Lumina din voi astfel încât aceasta să strălucească din ce în ce mai puternic pentru a-i face pe toți cei cu care interacționați prin gând, cuvânt sau prezență fizică să meargă în interiorul lor și să-și găsească propria lor Lumină arzând acolo cu intenția de a o vedea și a o împărtăși. Voi sunteți divin susținuți în fiecare moment, iar Voința Tatălui vostru ca Iubirea să prevaleze, care este dealtfel și a voastră, nu va fi negată.


Traducere Monica Poka


Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Hilarion 20 Ianuarie 2013


Hilarion
(20 ian. 2013; channeler Méline Lafont)
Iubiților,
Pe măsură ce avansți pe calea voastră individuală, veți observa schimbarile subtile care au loc în cadrul corpurilor voastre și al sistemelor energetice aferente iar tu, Meline, te vei minuna de rolul pe care-l ai în activitatea ta de channeler.
În anumite momente ale zilei, fluxul de energie care te străbate, radiază înafară, în mediul și lumea înconjurătoare.
Fiecare gând, cuvânt și faptă de accentuiază în expresie dacă vă puneți voința la dispoziția Voinței Divine și de zi cu zi intenționați să vă aliniați Sinelui vostru Înalt.
Suntem bucuroși să vedem că acum există mult mai multă acceptare, toleranță și iertare de sine și înțelegeți că fiecare are propria lui cale de a se înălța.
Pe măsură ce crește în jurul vostru frecvența de vibrație, înțelegeți rolul important care revine fiecăruia dintre voi, cei aflați cu un pas mai în față, pe calea creării Noii Lumi.
Voi înțelegeți acum mai bine necesitatea de a fi acolo unde sunteți, și ce rol important v-ați ales să jucați pe scena lumii voastre în devenire.
Știți din ce în ce mai mulți și mai bine că prezența fiecăruia dintre voi este cea mai mare importanță în stabilizarea și calmarea polarităților pe planetă și în lumea voastră.
Rolul vostru de stabilizatori energetici pe Pământ este cuprins în programul cu care ați venit în această viață.
Voi nu sunteți importanți numai pentru ceea ce faceți pentru propria voastră ființă, dar aveți de îndeplinit o misiune în transformarea vechii paradigme încă existentă pe Pământ, în așa fel încât toate conceptele, toate intențiile, toate dorințele să conveargă spre noile principii ale Noii Ere.
Fiți răbdători cu voi înșivă și nu vă precipitați pentru a obține rezultate spectaculoase în evoluția voastră, sărind peste etape.
Aceasta nu este necesar și nu este productiv.
Nu puteți face mai mult decât vă permite nivelul de metamorfozare a ființei voastre aflată și ea în plin proces de transformare.
Structural și calitativ voi deveniți altfel de ființe, clădite pe alte tipare, ființe cu alte capacități, alte posibilități și alte perspective.
În corpurile voastre au loc transformări, despre care ați auzit poate dar pe care nu le veți vedea decât prin efectele pe care ele le vor avea asupra ansamblului vostru de ființă universală.
”Șeful de șantier” al acestor lucrări este sufletul vostru, coordonat îndeaproape de Spiritul vostru Superior.
Acordați-vă pauze și timp de relaxare, atunci când corpul vostru v-o cere.
Păstrați-vă permanent în echilibru, faceți ceea ce simțiți că vă face plăcere și vă destinde.
Nu vă impacientați dacă, în această perioadă, aveți nevoie de mai mult somn sau mai multă singurătate.
Ființa voastră se recalibrează.
Din străfundurile voastre vă pot apărea, în stare se veghe sau de somn, imagini neobișnuite care par a fi noutăți pentru bagajul vostru de cunoaștere.
Ele ies acum la suprafață, sunt eliberate de subconștientul vostru care le-a acumulat în timp și le-a sedimentat, în multe vieți.
Acum se face o reinventariere, o reevaluare, o recântărire și revalorizare a întregului bagaj de cunoaștere de care este atașat setul emoțional în care a fost ambalat fiecare eveniment pus la păstrare pentru viețile viitoare.
Ele nu sunt aruncate la întâmplare, ci într-o anume ordine și fiecare poartă ”eticheta sa de identificare”.
Stadiul la care ajunge ființa voastră acum are nevoie de o eliberare și redistribuire a spațiului disponibil din fiecare suflet.
Multe se schimbă acum, inclusiv, setul de valori, gusturile, abilitățile și dorințele.
Dați ființei voastre posibilitatea ca această muncă de reactualizare să se facă în liniște, cu calm si
Buna dispoziție.
Aveți un elixir care vă ajută în tot ceea ce faceți: râsul și umorul de calitate.
Folosiți-le cu încredere căci ele vă fac mai luminoși, mai înventivi și mai dispuși să încercați calitatea noului.
Știm că mai sunt umbre prin diverse cotloane, că mai sunt mănunchiuri de nemulțumiri și de speranțe neîmplinite.
Totul, dragilor, este acum pas cu pas redescoperit, scos la lumină, scuturat sau aruncat la gunoi.
Voi sunteți co-creatorii și, deși aveți impresia că nu știți cum să mergeți înainte, în fiecare moment descoperiți o cheie cu care mai deschideți o ușă a cunoașterii.
Până săptămâna viitoare ...
Eu sunt Hilarion.
Cititi, analizati, concluzionati. Cu totii suntem Co-creatori in acest univers!
http://armadaa.blogspot.ro

Cele mai importante previziuni economice pentru 2013. Analistii Coface pariaza pe un curs de 4,5-4,55 lei/euro


leon
Analistii fac o serie de previziuni legate mersul economiei in 2013 si incearca sa arate care sunt zonele care necesita o mai mare atentie din cauza riscurilor majore care pot aparea in aceste domenii.

Coface estimeaza pentru anul acesta un curs valutar de 4,5-4,55 lei/euro. Specialistii isi argumenteaza punctul de vedere sustinand ca o presiune importanta vine din faptul ca Romania va trebui sa ramburseze anul acesta o parte din imprumuturile de la institutiile financiare internationale.
Constantin Coman, country manager Coface, sustine ca “investitiile straine, scaderea temperata a expunerii bancilor straine pe piata locala, varful de rambursare a imprumuturilor de la institutiilor financiare internationale, probabil 4,5 miliarde de euro in 2013 si alte 4,5 miliarde de euro in 2014, vor pune presiune pe curs. Din acest motiv estimam ca in acest an cursul va fluctua intre 4,5-4,55 lei pe un euro”.
Agricultura ne poate salva
Referitor la riscul de tara al Romaniei, analistii Coface merg pe ideea ca acesta ramane B, ceea ce indica un mediu economic instabil, capabil sa afecteze in continuare un istoric al platilor deja sarac.
Constantin Coman
,,Coface estimeaza o crestere economica, in 2013, de maximum 1% fata de 2012. Cu toate acestea, daca va creste semnificativ gradul de absorbtie a fondurilor europene, iar anul agricol va fi peste media ultimilor 10 ani, ne putem astepta la o crestere economica de peste 1%. Aceasta inseamna o crestere economica fragila, dar trebuie tinut cont ca Europa va fi in recesiune si in 2013. Nu trebuie uitat ca sansa noastra vine din agricultura, iar investitiile structurare ar trebui sa mearga catre aceasta zona”, a spus Constantin Coman. De asemenea, inflatia, in primul trimestru din 2013, va fi de 5%.

,,In viitorii ani, Romania va avea, conform datelor economice actuale, o crestere economica sub potential. Nu trebuie uitat ca investitiile straine directe vin din zona Euro, zona care are propriile probleme. De asemenea, nivelul de colectare al taxelor este la cel mai mic nivel din regiune”, a mai spus Coman.
Deficitul comercial estimat de Coface pentru finele lui 2013, va fi de 6% din PIB, pe fondul cresterii importurilor mai rapid decat dinamica exporturilor. Sectoarele cu grad de risc ridicat raman constructiile, retail-ul, metalurgia, serviciile.
Sursa: stireazilei.ro

7 sfaturi pentru o memorie mai bună


Sa ne imaginam o lume fara memorie. Daca mergem destul de departe cu acest gand, vom concluziona ca intr-o lume fara memorie, civilizatia umana ar disparea si ar exista sub forma unor creaturi independente care cauta doar mancare si adapost, nu si o dorinta de dezvoltare personala, scrie damaideparte.ro.
Din fericire, noi punem un accent pronuntat pe acest aspect al vietilor noastre, fiind constienti ca avem nevoie de acest mencanism pentru a face fata vietii de zi cu zi.
Majoritatea oamenilor se confrunta cu urmatoarea credinta limitativa:
,,Cred ca sunt unul dintre acei oameni care s-au nascut cu putina memorie si nu au nimic de facut in aceasta privinta.”
Putem opri aceasta credinta, asigurandu-ne ca memoria, precum baschetul, scrisul sau alte aptitudini, se perfectioneaza pe masura ce practicam mai mult. Regasim, mai jos, 7 metode de a ne imbunatati memoria:

1. Înţelegerea vs memorarea forţată

Memorarea are loc in doua modalitati diferite:
  •     Prima, fiind cea mai comuna metoda, este realizata prin fortare. Indiferent despre ce informatie este vorba, pe masura ce o repetam pe atat devine mai familiara, asadar este o cale sigura de a ne-o aminti. Totusi, aceasta fortare este o pierdere de timp deoarece ni-l amintim drept ,,acel lucru”, nu ca pe un continut pe care il reconstruim pe cont propriu cu ajutorul altor mijloace mentale precum numerele, imaginile si sunetele.
  •     A doua modalitate este cea mai eficienta deoarece se realizeaza prin intermediul intelegerii propriu zise a informatiei. Acesta este un sfat pe care probabil l-am auzit la orele de matematica: pentru a retine formule si teoreme, profesorii afirma ca putem face acest lucru cu usurinta atata timp cat stim de unde deriva si cum functioneaza. Astfel, prin intelegerea a ceea ce avem de retinut, ne ajutam de fapt sa retinem cu mai multa usurinta.

2. Trucul grupării

Cu exceptia geniilor, oamenii de stiinta au descoperit ca un om obisnuit nu poate retine mai mult de 5 informatii folosindu-se de memoria de scurta durata, iar aceasta memorie dureaza pana la 20 de secunde.
Sa presupunem ca ne putem aminti 5 numere la o perioada de timp. Sa spunem, de exemplu: 4, 7, 8, 2 si 8. Puteti inchide ochii si repeta sirul de numere? Cu siguranta, da. Dar privind realistic situatia, retinerea a 5 numere simple nu este de ajuns pentru viata de zi cu zi, sa ne gandim numai la numerele de telefon pe care este necesar sa le retinem uneori.
Exista un truc al gruparii care ne ajuta sa crestem ,,masa” fiecarui numar, de exemplu , in loc sa ne amintim fiecare numar in parte, sa grupam cateva si va fi mai usor sa le retinem, cum ar fi: 123-456-789 in loc de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

3. Antrenament real

Multi oameni considera ca antrenarea memoriei este o sarcina destul de dificila si complicata. Sau poate ca sunt prea lenesi si tocmai de aceea folosesc intrumente ajutatoare precum post-it-uri sau agenede.
Diferenta intre o memorie buna si una mediocra consta in initiativa de a ne folosi creierul in defavoarea utilizarii gadget-urilor din exterior atunci cand este cazul.

4. Folosirea ambelor emisfere ale creierului

Dupa cum deja stim, partea stanga a creierului are in vedere actiunile noastre logice si rationale, in timp ce partii drepte ii corespund manifestarile intuitive si artistice.
Mesajul secret in acest caz este folosirea intregului creier. Cum putem face acest lucru? Prin folosirea unor abilitati care sa includa ambele emisfere si combinarea lor atunci cand incercam sa memoram ceva, de exemplu asocierea numerelor (care este o activitate ce apartine emisfere stangi a creierului) cu imagini si culori (apartinand emisferei drepte).

5. Îmbunătăţirea funcţionării generale

Creierul uman nu este capabil numai de memorare, ci si de alte lucruri care pot fi catalogate drept ,,magice”.
Memorarea este doar o parte minuscula a ceea ce creierul poate sa faca. Asadar prin exersarea altor parti ale acestuia, ne putem imbunatati functionarea generala a creierului, ceea ce va avea drept rezultat o memorie mai buna. Ideile care provoaca ambele emisfere ale creierului sunt binevenite precum concentrarea, puzzle-ul, Scrabble si altele.

6. Încălzirea memoriei

Asa cum am mentionat, memoria reprezinta o abilitate care poate fi imbunatatita. Prin realizarea unor mici exercitii de incalzire a memoriei inainte de a incepe o sarcina mai grea, nu numai ca ne va fi imbunatatita starea de spirit, dar ne accelereaza ritmul de lucru si de performanta.
Ca si in cazul oricarui sport, este nevoie sa facem mici exercitii de incalzire inainte de a trece la ceea ce avem de facut mai departe.

7. Repetiţia de dinainte de a adormi

Un mic exercitiu de memorie este acela ca, inainte de a adormi, sa ne amintim evenimentele care au avut loc in ziua respectiva. Rememorarea unui lucru atat de simplu ne ajuta sa fim mai constienti de sarcinile pe care le avem de indeplinit in timpul zilei.
Alti trei factori care contribuie la imbunatatirea memoriei sunt:
  •     Nutritia: Mentinerea unei diete sanatoase este o cale de a ne pastra creierul la fel de sanatos. Printre alimentele care contribuie la o memorie buna sunt: pestele, vinul, ceaiul verde.
  •     Somnul: este procesul prin care recuperam energia irosita in timpul zilei. Adultul are nevoie de o perioada de somn intre 6 si 9 ore pentru ca memoria lui sa functioneze la parametri optimi.
  •     Starile emotinale: sunt la fel de importante ca si factorii mentionati mai sus. Evitarea depresiei, anxietatii, stresului sunt mai mult decat necesare pentru a ne mentine o sanatate fizica si emotionala buna.
  • Sursa: www.financiarul.ro

Constantin Brâncuşi, istoria şi eforturile de renaştere a respectului pentru valorile acestui neam


Noi, românii, suntem singurii care putem să-i pronunţăm corect numele: Constantin Brâncuşi. Braaancuussi îi spun zecile de mii de străini care îi vizitează atelierul şi mormântul la Paris, deşi dorinţa testamentară a marelui sculptor a fost clară: atelierul să revină statului român, iar trupul să-i fie înmormantat în Gorj, în cimitirul din Hobiţa natală, alături de mama sa, scrie tvrnews.ro.

Promisiunea ca măcar osemintele să îi fie repatriate s-a născut în urma cu doi ani, la iniţiativa poetului Laurian Stănchescu, iar azi e susţinută de autorităţile statului.
“Lucrurile nu sunt greu de facut, greu este să te pui în starea de a le face”, spunea Constantin Brâncuşi.
Opera sa a influenţat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură şi desen.
Constantin Brâncuşi a fost un sculptor român cu contribuţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană.
Constantin Brâncuşi a fost ales postum membru al Academiei Române. Francezii şi americanii îl desemnează, cel mai adesea, doar prin numele de familie, pe care îl scriu fără semne diacritice, Brancusi, pronunţându-l după regulile de pronunţare ale limbii franceze.
La moartea sa, în 1957, sta­tul român a refuzat să primească moştenirea lăsată de Brâncuşi – atelierul său parizian -, considerându-l pe sculptor un reprezentant al burgheziei decadente. Atelierul lui Brâncuşi a revenit statului francez şi geme, de zeci de ani, de vizitatori.
Sursa: www.financiarul.ro

Rovana Plumb explică timbrul de mediu. Moise Guran: Se încalcă garantarea proprietăţii


Taxa auto se transformă în timbru de mediu, ceea ce înseamnă că se iau în calcul toate emisiile de dioxid de carbon şi nu 30 la sută din valoarea lor, cum era până acum. Valoarea timbrului va fi plătită de persoana care cumpără o maşină înmatriculată în România înainte de 2007, conform tvrnews.ro.

Timbrul de mediu se va aplica pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 2007 doar în situaţia în care ele vor fi vândute, iar noul proprietar va plăti acest timbru, a explicat joi seara ministrul Mediului, Rovana Plumb, într-o discuţie cu jurnalistul Moise Guran, la emisiunea Ora de Business.
Moise Guran spune că valoarea mare a timbrului de mediu pune  proprietarul unei maşini vechi în imposibilitatea de a-şi vinde maşina. Jurnalistul citează articolul 44 din Constituţie, potrivit căruia “dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului sunt garantate”, dar şi articolul 56 privind contribuţiile financiare, care stipulează că sistemul legal de impuneri trebuie să asigure aşezarea justă a sarcinilor fiscale.
“Dacă eu nu pot să vând o maşină care este proprietatea mea, ceea ce înseamnă că nu mai am dreptul de dispoziţie asupra ei, nu se cheamă că nu mai am proprietatea garantată în ţara noastră? [...] Este un drept gol de conţinut”, afirmă Moise Guran.
Sursa: www.financiarul.ro

Dacă banii nu ar conta…


In pasii pe care ii parcurgem pe drumul de dezvoltare personala, cu siguranta multi dintre noi ne-am intrebat ce am face cu adevarat daca nu am acorda banilor o importanta atat de mare…cum ar fi daca acestia nu ar fi motivatia de a merge mai departe, ci doar un element de care sa ne ajutam pentru a evolua, noteazădamaideparte.ro.
In filmuletul de mai jos, Alan Watts prezinta perspectiva sa asupra banilor si importanta acestora ca liant al generatiilor.
,,Ce iti doresti? Ce te incanta? In ce fel de situatie ai vrea sa fii acum? Sa presupunem ca eu fac acest lucru des in ghidarea studentilor. Ei vin la mine si imi spun: ,,Ei bine, terminam facultatea si nu avem nici cea mai vaga idee despre ceea ce putem face”, asa ca eu ii intreb:
,,Ce ati vrea sa faceti daca banii nu ar fi un obiect? Cum v-ar placea sa va petreceti viata cu adevarat?”
Este minunat ca in ciuda sistemului nostru educational, o multime de studenti afirma: ,,Am vrea sa fim pictori, am vrea sa fim poeti, am vrea sa fim scriitori”, dar cu totii stim ca nu se pot castiga prea multi bani asa. Alte persoane spun ,,As vrea sa traiesc in natura, sa calaresc”, iar eu intreb ,,Ti-ar placea sa predai la o scoala de calarie?” Uhm…Hai sa trecem peste asta.
Voi ce vreti sa faceti? Cand in sfarsit gasesc ceva ce persoana vrea cu adevarat sa faca, ii spun: ,,Asta sa faci…uita de bani pentru ca in momentul in care admiti ca banii sunt cel mai important lucru din lume, iti petreci viata irosindu-ti timpul in totalitate.
” Vei face lucruri pe care nu vrei sa le faci si asa vei trai prin a continua sa faci lucruri pe care nu vrei sa le faci cu adevarat, ceea ce este stupid.” Mai bine sa ai o viata scurta care este plina de activitatile pe care iti doresti sa le faci decat o viata lunga traita in conditii mizerbabile. “
Si in cele din urma, daca intr-adevar iti place ceea ce vrei sa faci, indiferent despre ce este vorba, poti ajunge sa devii expert in acel lucru.
Asa ca singura modalitate prin care poti stapani cu adevarat un domeniu vine prin simplul fapt de a fi acolo, in acea situatie, iar apoi vei fi capabil sa ai un sentiment placut despre acest lucru, oricare ar fi el…”
Asa ca nu va ingrijorati prea tare. Oricine poate fi interesat de orice, iar despre orice lucru care va intereseaza puteti afla cu usurinta. Este absolut stupid sa petreceti timp facand lucruri care nu va plac pentru a continua sa faceti lucruri care nu va plac si sa va invatati copiii sa urmeze aceeasi cale.
Ceea ce facem noi este sa ne crestem copiii si sa ii educam sa isi traiasca vietile asa cum noi le traim pe ale noastre avand ca scop propria justificare sau satisfactie prin educarea copiilor lor de a-si creste copiii in aceeasi modalitate. Asa ca este foarte important sa ne intrebam acest lucru: Ce imi doresc?”
Desi in prezent ne imaginam cu greu cum am putea trai fara bani, poate ca filmuletul acesta ar trebui sa fie mai mult decat un exercitiu de imaginatie, sa fie un indemn de a ne urma visurile si de a tinti mai sus atata timp cat stim ca potentialul nostru isi cere drepturile.
Desigur, uneori nu este momentul potrivit pentru anumite activitati pe care ni le dorim. Insa atunci cand este cazul, este ideal sa nu le neglijam pentru ca in final tot pe noi vom ajunge sa ne neglijam. Si atunci, Timpul va fi cel care isi va pleca privirea asupra noastra, soptindu-ne cuvinte care pentru noi pot deveni usor regrete.
Mai mult decat atat, anumite momente isi cer dreptul de a fi nepretuite. O plimbare in parc, o reintalinre cu prietenii, mirosul propaspat al diminetii…Tot ce ne ramane este capacitatea de a reusi sa facem diferenta intre ceea ce ne pot oferi banii si ceea ce ne pot oferi aceste de momente…
Astfel, vom pronunta mai rar cuvantul ,,regret”.
 Sursa: www.financiarul.ro