luni, 22 august 2011

Singura soluţie de ieşire din criză: războiul !


Oficial, SUA a început să se prăbuşească. Singura soluţie de ieşire din criză: războiul, din păcate…
Într-o analiză pertinentă şi critică a economiei americane, făcută de Phoenix Capital Research, se demonstrează că în perioada următoare “iadul economic, social şi politic” se va instala asupra Americii şi, astfel, asupra lumii întregi. Se pare că criza din 2008 n-a fost decât o “mică încălzire”, iar adevărata criză economică de-abia acum începe.
De circa 80 de ani, SUA fiinţează într-un sistem capitalist “familial”, în care politicienii oferă favoruri politice şi economice în favoarea câtorva companii, în schimbul mitei sau donaţiilor. Acest sistem a fost ajutat şi prin complicitatea lui Federal Reserve (banca naţională a SUA, cea care emite dolarii). Federal Reserve a răspuns la toate situaţiile economice grele din istorie printr-o singură acţiune: tipărirea de cât mai mulţi bani. Atunci când economia nu mergea bine, Federal Reserve deschidea robinetul de dolari. Totodată, aceeaşi bancă centrală a finanţat şi “balonul creditelor” care s-a spart în 2008.
Bill King, un analist economic şi investitor, a realizat o hartă extrem de interesantă a economiei SUA din 1965 până în prezent. Harta prezintă creşterea PIB-ului american în termeni nominali (linia albastru închis de sus), capitalizarea bursieră (indicele Dow Jones – linia neagră de la mijloc) şi creşterea reală a PIB-ului (fără inflaţie, adică fără banii pompaţi de Federal Reserve – linia albastru deschis de jos). În termeni nominali PIB-ul SUA este de 2923 miliarde de dolari; în termeni reali (neafectat de inflaţie, adică creşterea economică reală), PIB-ul este de doar 550 miliarde de dolari! Aşadar, “miracolul” economic al SUA nu este deloc miracol, ţinând cont că Federal Reserve a început să pompeze dolari masiv începând din anii 1970, astfel încât creşterea PIB-ului american să pară a fi una spectaculoasă. Aşadar, totul n-a fost decât o înşelătorie, menită “să-i prostească pe proşti” (conform unui citat celebru).
În criza din 2008, Federal Reserve a oferit ajutoare totale de 11 trilioane de dolari, alte 2 trilioane de dolari fiind transferaţi la datoria publică. Dar acum în 2011, toată lumea şi-a dat seama că Federal Reserve nu poate face faţă. Cu alte cuvinte, SUA va intra în adevărata criză, iar jocul s-a terminat. SUA şi sistemul ei politic, economic şi monetar va arăta extrem de diferit în următoarea perioadă. Va exista şomaj masiv, dar şi închideri de bănci, revolte ale populaţiei, instalarea legii marţiale pe teritoriul american. Vor exista războaie comerciale şi, de ce nu, un al treilea război mondial.
Nu degeaba spunea cineva că crizele economice se rezolvă prin două căi: prin inflaţie sau război. Cum inflaţia şi-a dovedit limitele, nu mai rămâne decât soluţia războiului…
Sursa: News.ro Ştiri pe Blog

AFGANISTAN – SFÎRŞITUL ISTORIEI

La aproape 32 de ani de la invazia trupelor sovietice în Afganistan şi alungarea regelui, naţiunea afgană se zbate să-şi revină după decenii de secetă, cutremure şi război. În Kabul, ajutorul străin aduce o speranţă. În provincii, unde şefii de triburi şi sărăcia fac legea, ajutoarele şi speranţa sînt greu de găsit. Corupţia endemică, generată de sărăcie şi disperare, face ca, în comparaţie, România să pară o Suedie a corectitudinii politice şi administrative. Am scris textul de vineri cu gîndul la jurnaliştii, civilii şi instructorii români, din MApN şi MAI prezenţi în Afganistan. Pentru întreţinerea celor 170.000 de soldaţi şi 130.000 de poliţişti afgani sînt necesare 6 miliarde de dolari anual! Naţionalismul fervent al afganilor şi resentimentele faţă de trupele de ocupaţie nu pot fi, însă, ignorate şi nici cumpărate. Demult, prin 2003, la prima mea vizită în teatrul de operaţii afgan, un tînăr din Kandahar mă întreba retoric: “Cît veţi putea rezista aici? 10 ani, 20? Apoi, veţi pleca aşa cum au plecat şi englezii în urmă cu 85 de ani! Noi (afganii) avem tot timpul din lume”! Că tînărul Assedullah a avut dreptate o dovedesc rapoartele oficiale – şi nu numai! – care sosesc zilnic din statul aflat pe prima poziţie a statelor ONU. Indiferent ce face comunitatea internaţională în această ţară, este clar că CEVA trebuie schimbat, chiar dacă acum pare că, în ciuda eforturilor, istoria se sfîrşeşte sub ochii noştri.
Statele Unite ale Americii şi Afganistanul sînt pe punctul de a semna un pact strategic care să permită militarilor americani să rămână în această ţară pînă, cel puţin, în 2024, potrivit Agerpres. Acordul ar permite nu doar instructorilor militari să rămînă să continue reconstrucţia armatei şi poliţiei afgane, ci şi rămînerea militarilor americani din forţele speciale şi din aviaţie. Specialişti în contrainsurgenţă şi analişti în probleme de securitate afirmă, însă, că războiul din Afganistan nu poate fi „cîştigat“ militar şi că retragerea trupelor este inevitabilă. Indiferent de succesele tactice din teren, Coaliţia a pierdut bătălia pentru cîştigarea “sufletelor şi minţilor” afganilor. Democraţia occidentală, vînturată ca un nou tip de jihad, nu se potriveşte acelui spaţiu geografic, iar populaţia civilă şi negustorii sînt tot mai oprimaţi de noii conducători “democratici” ai ţării, lucru care nu se întîmpla în perioada Emiratului islamic! Pe de altă parte, talibanii nu au iniţiat acţiuni de terorism împotriva puţinilor occidentali aflaţi pe teritoriul afgan, nu au avut ambiţii în afara Afganistanului şi nu au fost deosebit de ataşaţi de Al Qaeda. Propulsat din industria americană a petrolului direct în fotoliul de preşedinte, Hamid Karzai, imprevizibil, a devenit cu timpul antioccidental. El este convins că singura cale de a rezolva conflagraţia din Afganistan este o înţelegere cu insurgenţii talibani. Încă din 2007, el a avut contacte cu liderii “moderaţi” ai acestora. Karzai crede că negocieri cu participarea ţărilor vecine, în special Pakistanul şi Iranul, ar crea condiţii favorabile pentru un acord politic, ar facilita participarea talibanilor la procesul de guvernare şi ar duce la pacificarea Afganistanului. El a declarat categoric şi repetat că „trupele internaţionale trebuie să-şi sisteze operaţiunile din Afganistan“. Un astfel de comportament, perpetuu în ultimii ani, exhibat repetat chiar la conferinţele donatorilor din Germania, mă face să mă îndoiesc de “buna credinţă” a negocierilor cu SUA. Poate, doar, dorinţa de “căpătuire” excesivă şi personală să-i mai “spele” din discursul său aniti-occidental!
Perspectiva unui astfel de acord nu este văzută cu ochi buni nici de vecinii Afganistanului. Iranul s-a exprimat deja public împotriva unui astfel de pact strategic, în timp ce Pakistanul a exprimat acelaşi punct de vedere, dar într-un cadru mai privat. Există şansa ca acordul să fie respins şi de talibani.
În raportul “Asistenţă şi conflict în Afganistan” al International Crisis Group publicat recent şi de blogul “http://blackopssecurity.blogspot.com/” se arată ca la un deceniu de la intrarea trupelor SUA, eforturile din Afganistan nu au reuşit să stabilizeze această ţară, ce va ceda dacă asistenţa internaţională nu va fi reevaluată. În decursul războiului, liderii afgani s-au îmbogăţit personal prin acţiuni flagrante de corupţie, prin delapidarea fondurilor alocate de coaliţia NATO pentru reconstrucţie şi prin nepotism. Hamid Karzai a fost reales în 2009 ca preşedinte al Afganistanului prin alegeri fraudate. Guvernul actual de la Kabul, dezbinat, corupt şi incompetent, nu beneficiază de legitimitate, respect şi loialitate din partea populaţiei afgane, terorizate tocmai de actualele trupe de securitate afgane, antrenate, echipate şi…plătite de Occident, dar şi de temutul serviciu de spionaj afgan. Menţinerea trupelor străine în Afganistan necesită fonduri imense. Pentru cei 100.000 de militari americani, de exemplu, Statele Unite cheltuiesc în jur de 120 de miliarde de dolari anual. Alte miliarde sînt necesare pentru trupele din ţările NATO aliate cu SUA, inclusiv România. Cu toate acestea, conform principiilor războaielor de contrainsurgenţă, numărul actual al militarilor coaliţiei din Afganistan este departe de a fi suficient pentru „pacificarea“ ţării. Raportul de forţe l-am prezentat în articolul precedent!
Potrivit raportului ICG referitoar la Afganistan: – strategiile derulate pînă în prezent s-au concentrat prea mult pe obiective militare şi nu au acordat suficientă atenţie dezvoltării – de exemplu strategia militară contrainsurgenţă adoptată în 2009, ce prevedea o suplimentare a trupelor pentru a contracara extinderea influenţei talibanilor, nu a dus la un Afganistan stabil din punct de vedere politic sau viabil din punct de vedere economic. Dovadă că trupele afgane de securitate au devenit “noile miliţii” şi că structurile democratice (Preşedinţie, Guvern, parlament etc) nu îşi exercită autoritatea decît în 70% din capitala Kabul; – nu există posibilitatea ca asistenţa internaţională pentru forţele de securitate afgane să stabilizeze ţara în următorii trei ani în cazul în care nu vor exista schimbări semnificative în strategiile, priorităţile şi programele internaţionale – în condiţiile în care comunitatea internaţională intenţionează să predea sarcina asigurării securităţii afganilor şi să retragă toate forţele străine pînă la sfîrşitul lui 2014; – În condiţiile în care preşedintele Karzai a cerut retragerea tuturor PRT-urilor din ţară, statul afgan nu va fi, în 2015, în poziţia de a oferi servicii de bază cetăţenilor săi, ceea ce va submina şi mai mult stabilitatea internă; – în pofida asistenţei umanitare şi pentru dezvoltare în valoare de miliarde de dolari şi a suplimentării personalului civil, pe lîngă cea a trupelor, eforturile s-au concentrat prea mult pe obţinerea de rezultate rapide; – o mare parte din ajutor nu ajunge de la guvernul central la nivelul provinciilor sau districtelor. Programele nu includ nici asistenţa, nici monitorizarea oficialilor locali afgani, pentru a asigura că acoperă nevoile populaţiei şi sînt subminate de corupţia de la Kabul. Ceea ce înseamnă că autorităţile locale nu obţin capacitatea sau mijloacele de a menţine proiectele în derulare pe termen lung; – insurgenţa se extinde în zone care erau considerate sigure, ceea ce poate afecta livrarea de ajutor umanitar şi submina reconstrucţia şi dezvoltarea.
Acestea sînt doar cîteva dintre concluziile desprinse din Raportul ICG. O retragere precipitată, dictată de raţiuni electorale în SUA şi Europa, în 2012, şi planuri prost concepute, ar putea ameninţa cîştigurile minore din educaţie, sănătate şi drepturile femeilor după îndepărtarea de la putere a talibanilor. Probabil, revenirea la putere a talibanilor şi recunoaşterea internaţională a unui Emirat islamic ar simplifica lucrurile. Însă, acest rezultat ar declanşa o “euforie” puţin controlabilă a pashtunilor din Zona liberă tribală a Pakistanului, deloc pe placul puterii de la Islamabad, ameninţată serios de talibanii pakistanezi. Actualul război rece între Pakistan şi India menţine şi o situaţie instabilă în Afganistan, unde Islamabadul s-a dovedit un susţinător al pashtunilor, iar Delhi, al celorlalte comunităţi afgane. Deocamdată, Afganistanul rămîne locul unde istoria s-a sfîrşit şi despre care RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI merită să relateze. Fie şi numai pentru eforturile naţionale ale României în acel spaţiu, pentru contribuţia noastră la eforturile NATO şi Coaliţiei internaţionale, pentru profesionalismul instructorilor români şi pentru sacrificiul militarilor noştri! Sper să mă citească CINEVA…
Sursa: MERKAVA

Inlaturarea lui M. Gaddafi – O infrangere a libertatii dar o noua victorie a Iluminatilor….!

[...]In aceasta dimineata ,dupa ce am vazut gama de stiri despre ce se intampla in Libia,m-am intristat foarte mult…Am vazut imagini cu tineri ,unii dintre ei copii ,cum se bucurau si scandau de fericire ca regimul lui Gadaffi este ca si terminat.Dar ei nu stiu ca de fapt ca odata cu regimul acestui lider,sunt terminate zilele lor de bunastare si liniste.Nu sunt constienti ca prin caderea dictatorului care a asigurat Libiei timp de 40 de ani securitatea si bunastarea sociala,Libia a devenit o piesa pe tabla de sah a Elitei Mondiale…Dar atentie insa,caci incepand din acest evremuri,toate popoarele care apartin 100% Iluminatilor,nu li se va mai da un trai ferit de tot ce inseamna rau,asa cum a fost cazul Occidentului,pana nu de mult. Acum aproape 6 luni,am citit marturia unui om despre cum era viata in Libia in perioada lui Gadaffi.Haideti sa vedem daca ceea ce se intampla acum in Libia este dupa dorinta poporului libian sau dupa dorinta altor forte:
Am discutat cu oameni ce lucrau in Libia si care acum au venit in Romania si toti se intreaba care este motivul pentru declansarea revoltelor din Libia. In afara de a-l da jos pe presedintele Gadaffi alte motive nu exista. Populatia traia foarte bine, nu exista muritori de foame, nu existau cersetori, toata lumea avea bani si mancare din belsug. Asistenta medicala este de cea mai buna calitate (cu parcuri de elicoptere-ambulanta la fiecare spital inclusiv la obiectivele economice: combinate chimice, petrochimice, statii petroliere, ect. amplasate in desert la 400-1000 km de Tripoli sau Benghazi. Toti tinerii merg la scoala, exista un sistem de invatamant dezvoltat, bine dotat, niciun tanar nu este analfabet. Exista acces la internet in orice colt din tara. Pana la nebunia declansata de nu stiu cine, in Libia lucrau in jur de 500.000 de straini, din care 50.000 de europeni (multi din Olanda, Italia, Anglia, Romania, Ucraina, Cehia, Rusia, etc.) si foarte multi din Bangladesh si toti erau multumiti de salariile pe care le primeau si de conditiile de munca si de viata din Libia. Se gaseau acolo de toate d.p.d.v. tehnic, tehnologic, mass-media (ziare si reviste din orice colt al lumii) tot ce este azi in Europa. Regimul lui Gadaffi nu deranja pe nimeni, prezenta securitatii statului se afla peste tot dar se manifesta discret, fara sa agaseze sau sa intimideze populatia sau pe cei ce lucrau acolo, singurele conditii impuse inca de la inceputul contractului de munca era acelea de a nu face politica si de a nu te implica in actiuni extremist-diversioniste.\r\nDe ce este nevoie sa se distruga ceva ce mergea bine si de a instala HAOSUL si in Libia nu inteleg? Se repeta scenariul instaurarii haosului din Irak, unde s-a ales praful de populatia acestui stat.”
Asadar,dragi cititori ,dati-mi voie sa vars o lacrima pentru poporul libian..Pentru ca prin faptele pe care le savarsesc in aceste zile,in fata intregii lumi,acest popor se inlantuieste singur,alaturandu-se si ei popoarelor inrobite deja ADEVARATULUI DICTATOR SI TIRAN: ELITA.

Sursa: Secretele Sistemului

Codul lui Oreste 18 iunie 2011 – Stiinta prosperitatii

A inceput un nou sezon “Codul lui Oreste”, care a revenit la matca pe Antena 2, acolo unde a inceput aceasta aventura a cunoasterii. Noua emisiune din sezonul numarul opt, are ca invitati doi oameni de afaceri, Remus Tanase presedintele Anatecor si Doru Simovici presedinte ROMEXPO, care ne vorbesc despre viitorul economiei, despre o stiinta a afacerilor vazuta drept stiinta a prosperitatii.
Banii nu reprezinta niciodata principala motivatie, adevarata placere este sa joci jocul, sa tii scorul si sa te obisnuesti sa-i pierzi.
Tema emisiunii din 18 iunie 2011, Stiinta prosperitatii – banii ‘”buni” vs banii “rai”.




Sursa: Dezvatatorul

Gând despre bătuta pe loc, apa-n piuă, şmecheria, tăria şi puterea la români

Apariţia in blogosferă a acestor, aparent, răzleţe “gânduri”, nu face altceva decât să mă ajute să-nţeleg că, totuşi, mai existăm câţiva care impărtăşim opinii asemănătoare, care simţim aceeaşi “durere” şi regret, care gustăm din acelaşi borcan cu tristeţe. Dar păstrăm convingerea că un gând, o idee, iată, poate mişca, muta, pune in acţiune lentoarea din noi, ne poate trezi la viaţă şi… deja vorbim de o atitudine.
Suntem de acord!
Muzica verii işi revarsă sonorităţile şi ritmurile peste spaţiul mioritic-mitic unde fervoarea muncii de schimbare la faţă a ţării duduie graţie noii politici şi ambiţii declarate, de atragere a fondurilor europene nerambursabile. Concurs naţional, frate: care o taie pe blondă! Peste tot se sapă, se sparge, se schimbă conducte, borduri (a câta oară?!), se toarnă betoane, asfalt peste asfalt… Le arătăm noi americanilor, ‘tu-le mama lor! Lopătăm viguroşi şi cu avânt, purtând panglica legată de cururi, că imediat se-nfiinţează blonda, piticu’ şi insuşi Măria-Sa chiorul (interesant titlu pentru un spectacol de teatru discutabil) cu foarfecele pentru inaugurări, da de mai impuşcă două, trei voturi în plus, pe lângă cele garantate de corespondenţa diasposreană, în noua campanie electorală demult incepută dar curând bătătoare pe la uşile românilor lihniţi după o pungă cu ulei, zahăr, biscuiţi, ceaiuri, câteva medicamente, un pui congelat etc. Punga, evident, va fi frumos colorată, în culorile deja consacrate. Cine credeţi că se va evidenţia?
La Tv-uri se sparg in figuri, în lupte “sângeroase”, pentru a stabili cine-i mai cinstit si mai vrednic. Si Vlădica behăie nazal şi pătruns: “Vrednic este?” apoi zbang c-o cruce de merit, recunoaştere a obedienţei generale în faţa puterii, oricum, trecătoare. Dar, probabil că dă bine la cv-ul din cer… Căci, un eventual răspuns nu-i bine de aşteptat. Şi Ceauşescu aştepta, convins că lumea il va aclama, ca de atâtea ori şi s-a auzit apoi, în prea lunga aşteptare, un muget de animal rănit şi pocnetul mămăligii până la cer şi-napoi… Si n-a fost tocmai bine… Cum nici acum nu ne simţim prea sănătoşi şi zdraveni.
Cine-i mai cinstit şi mai patriot, când toţi sunt plini de zoaiele abjecţiei? Ratingul, insă, bate toate cotele! Prostimea, între taxe, impozite, asigurări de case obligatorii, cu ameninţări de potop de amenzi pentru “uituci”, intârziaţi ori revoltaţi, între fluctuaţiile tahicardice ale cursului leu/euro/dolar şi, mai nou, franc elveţian, printre două ieşiri fugărite la grătărelul tradiţional, în sânul apropiat al naturii şi reluarea campionatului naţional de fotbal… cască ochii, ca melcul după ploaie, luându-şi porţia zilnică de-ndobitocire.
Nu, nu toţi! Excepţii au fost şi vor fi intotdeauna. Ţăranul român, incă, aşa ingenuncheat şi cocoşat de poveri, cum a ajuns, işi mai rânduieşte viaţa după lună şi soare, după semnele pământului şi ale aerului, purtând in privire aceeaşi uriaşă inţelepciune, iar în suflet acel bun simţ care l-a statornicit şi întărit în vremuri de restrişte.
Prostimea, insă, e mare în procent, tare în sondaje. E peste tot. Tot mai des pe ecrane, în văzul lumii, bătând din gură a nimic. Tot pe loc, pe loc, pe loc!… Busuioc, oricum, nu mai răsare, apa-n piuă e “filtrată” nu mai e ca din bătătura Moromeţilor. Acum e pusă la pet! Livrată ca apă plată (ha, ha) pentru toţi râgâitorii fiţoşi, mondeno-şmecheroşi în prostia lor.
Cred, tot mai tare, că ăştia, domnule, sunt “tăria şi puterea”, forţoşii ăştia care visează că vor conduce România, veşnic. Măi, măi!… Iar ăl mic, cu cap de muscă beată, habar n-are cât de jalnic arată, în fruntea unei ţări tot mai triste. Ni se anunţă creşteri de pensii, apoi salariale, întru recuperarea hoţiei făcute anul trecut, după care, ca din senin, ni se spune că nu mai cresc, pentru că-i tot mai groasă criza asta. Şi, uite aşa, băgăm pe mai departe hora-n bătătura asta numită România:
“Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
Creştem nivelul de trai.
“Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
Construim viitorul luminos.
“Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
Asigurăm dreptul la sănatate, educaţie, cultură.
“Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
Asigurăm dreptul la libera exprimare şi la civilizaţie.
“Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
Garantăm siguranţa de-a muri pe capete…. Înainte, măăăi!!!
Şi tripleta de aur din vârful ţării se pupă de fericire, unul pe altul, unul peste altul, după care mai fericim naţia cu câte o sală de sport în câmp ori între munţi, un patinoar ori câte o “staţiune de interes local” după care, vreme de sărbătoare, nenicule; înalţii prelaţi -cum s-a văzut- miruiesc sadica abjecţie cu câte o cruce simbolică şi mare-n grad(!) făcând astfel un pact, pe perioadă nedeterminată, cu Diavolul… Evident, întru propăşirea neamului, restructurarea statului, reorganizarea teritorială a ţării şi punerea României pe calea capitalismului sănătos, performant. Hai, sictir!
Ăştia, mai degrabă, la zid!
Nu în zid, ca Ana lui Manole. Nu. La zid, să-i savureze lumea intr-o baie a linşării.
Ni se toarnă gogoşi peste gogoşi şi se bate apa-n piuă – că ne place! – despre cum am reuşit noi să păcălim criza, despre cât de deştepţi suntem, că nimeni nu-i ca noi, şi cum vom fi primii, dintre toţi, care ne vom bucura de efectele “benefice” ale reformelor aplicate de această lucioasă (în sesul de “strălucită”, evident…) şi nemaipomenită (în sensul de “unică”, la fel de evident) gândire băsesciană, implementată de perfectul, cel mai corect guvern de până acum (hip, hip, ura!…), guvernul boc-cian. Căci, după puşca şi cureaua lată, iată, asta e adevărata “tărie şi putere” la români.
Nişte jigodii, nişte lepre, nişte papagali corciţi, cu penele şperlite, ciocul mâncat de carii şi picioarele crăcănate de reumatisme, invineţite de varice. Ăsta este guvernul român cu ifose de Evropa. Dacă nu e burtos, unsuros, libidinos, jegos – cum spuneam – grohăind lecţii învăţate prin cabinete cu iz de bordel ori trimise prin sms-uri in timpul talk-show-urilor televizate în direct, este pervers, mafiot şi criminal. O grămadă de semidocţi, în funcţii importante, toţi(!), clone, la diferite nivele de exprimare, ale celor trei din vârf: chiorul, blonda şi piticul, mânca-l-ar mama de obedient ce este el! Şi tata, deopotrivă!… După ce-i sparge ouăle de frunte. Clonele ăstora sunt, deja, cam peste tot. Şi se manifestă, se organizează, se ocrotesc, se cresc, pentru că visează la “România mare”… A lor şi numai a lor şi a urmaşilor, urmaşilor lor.
Naţiune, naţiune, vai de steaua ta… demult apusă.
Douăzeci de ani şi câteva luni de onanie politică şi de viol în masă a brumei de demnitate şi de mândrie, rămasă ăstui neam după furtul celeia de ne-am obişnuit s-o numim “revoluţie”. Tot pe loc, pe loc, pe loc… da de mai răsare busuioc peste rahatul masiv deşertat din maţele otrăvite ale acestor, aşa-zişi, politicieni de nimic; ăstor viermi intestinali care, în ultimi şase ani, au atins desăvârşirea.
Am primit, cred, ceea ce meritam. Si merităm incă, dacă ne gândim numai la cât de vânzător de neam şi de ţară a fost românaşul nostru. Din străfundurile istoriei, incepând. Stigmat cu care am ajuns să ne brănd-uim.”Când e vorba de funcţie, eu n-am mamă, nici tată.”- declama cu patos de partid aflat la putere, o “jună” blondită cu perhidrol şi albăstrită, gros, la ochii de junincă, ajunsă peste noapte vacă, într-un post de conducere. Partidul o cere! “Şi mâine, dacă tot partidul mi-o cere, mă cac în el.” Că doar pentru asta au murit nişte fraieri cu idealuri imposibile în mioritica şi mitica noastra ţărişoară. Vezi, prostului nu trebuie să-i furi căciula că şi-o pierde singur… Noi ne-am pierdut-o demult, din păcate, şi tot nu înţelegem…Şi ne mai mirăm de ce suntem intr-o continuă bătaie a pasului pe loc. Tălpile incălţărilor noastre poartă rahatul de care nu ne putem curăţa. Şi, zilnic, ne vedem “aleşii” fie în plimbări de mari Dumnezei, fie pe la televiziuni care n-au altă treabă, sforăind, râgâind belicoşenii şi inepţii, hărţuindu-se unii pe alţii, ca, mai apoi, să se bată pe umeri şi pe burţi, plecând impreună la o ghiftuială printr-n restaurant fiţos, stâmpărându-şi astfel off-ul, pupându-se apoi, bot în bot, bucuroşi că au mai încheiat o zi şi că lor le este tot mai bine iar prostimii tot mai rău…”Că e proşti, dom’le, şi e mulţi, mă-nţelegi?” Apoi, mai în joacă, mai in serios, urmare unor gânduri absconse, şi-o dau unul altuia, în zaruri, fie pe Roberta, fie pe Elena… Când nu sunt ocupate.
Şi-a mai trecut o zi din criză.
Statistica arată că toate oraşele, orăşelele, comunele, satele, cătunele, “colorate” în portocaliu (că încă e la modă culoarea!) fierb de febra schimbărilor de borduri, peisagiu urbanistic, conducte, asfaltări, etc…. Se poartă, aşadar, spartul… Şi unde este şi unde nu este nevoie. Spartul peste tot! Din groapă-n groapă, cu gândul, poate, mai puţin la Groapa lui Eugen Barbu.
Aşa e!… Oraşul meu, portocaliu şi trist, e spart şi la propriu şi la figurat. Seamănă cu ţara. Puteee… Uăai… Şi se munceşte pe furtună şi pe cer senin, din zori şi până-n noapte să-şi tragă o faţă europeană cu umbrelă (frunzar!) turistică. Da, privesc oraşul şi inţeleg tristeţea unei ţări pe cale de dispariţie.
Profesorii mei de istorie m-au învăţat frumos, că ţara-i mare, neamul vechi, poporul harnic, bine statornicit… Idealuri pentru care, din crez, s-a vărsat şi sânge. Mult sânge. Şi ce e istoria acum? Dar geografia? O treabă derizorie. Ca-n bancul cu românul şi cu ungurul. Ungurul, insitent, apucă si-l ţine pe românul frate (de peste 2000 de ani pe-aceste locuri), de “spurcabilul mădular” (vezi, texte arhaice, letopiseţe, etc.) pentru a explica, simbolic, metaforic, toekeşeşte, Europei, cum e cu “ţinutul secuiesc”… Omul hâtru şi normal ar spune, privind şi desluşind imaginea: “Ia-l, mă!… Şi mai ia-l o dată!…” Da’, uite că unul ca Tokes-bacs (parlamentarul “român” din parlamentul Europei), e în stare s-o ia… de bună… Şi românului, poate, chiar îi cade bine, după o zi de coasă (!)…
Şi iar batem pasul pe loc şi apa-n piuă, pentru că şmecheri am fost – dar nu întotdeauna deştepţi – pe când alţii au rămas deştepţi făcând pe şmecherii. Iar “spurcabilul mădular” nu reprezintă nici “tăria” şi nici “puterea” la români. Şi-atunci, noi cu ce ne mai putem mândri?
Chiar nu pot să-nţeleg la ce s-o fi referit gândacul-prim-ministru când a slobozit pe gura-i strâmbă astă zicere, dar dacă e să vorbim de tărie şi putere am putea-o intreba pe blonda cu aere de silfidă în ce se poate măsura puterea şi tăria la români.
Priveam cu “admiraţie”, in juru-mi, cum modelul capului este preluat de cei de jos. Dacă eşti chel-lucios, acum, eşti de bon-ton. Dacă eşti pitic şi incălţat cu pantofi-barcă (cu toculeţ), pseudo-cocălar, eşti iar de bon-ton. Dacă, din motive financiare, te arzi, încă, la păr cu perhidrol, ca în vremurile crizei comuniste (ori, poate doar din solidaritate cu cei tot mai numeroşi nevoiaşi, şi nu am inţeles?…) iar apoi te blondeşti să nu-ţi arăţi cocârjeala şi puseurile bachice, trăgându-ţi pe pleoapele căzute un borcan de albastru de Voroneţ, lumea te va percepe ca pe o doamnă a politicilor mari, poziţie care îţi permite să gâfâi patetic la fiecare propoziţie; pătrunsă (şi pătruns!) de problemele majore ale cetăţii, ale neamului…. Şi, uite, iar eşti de bon-ton!…
În fapt, multă şmecherie balcanico-intracarpatică. Aşa că, hai, fraţilor, într-o urare, să ne dăm mână cu mână şi s-o batem tot pe loc, întru tăria şi puterea pe care numai românul o ştie aprecia. Curând vine votul! Uhaaa!… Şi iarăşi o vom lua în barbă şi adânc, sub coadă… Aşa ne şade bine. Cu banana în gură, pe post de măr, cu acadeaua în limbă, cântând şlăgărosul şi populărosul “Puşca şi cureau lată” căci noi suntem români, tari în coate şi în genunchii pe care ne târâm, pupând poala popii şi nu numai…
Chiar aşa să fie?…
Încă mai sunt oameni care au convingerea că, cică, poate fi şi bine… Unora le este foarte bine, da. Unii m-ar injunghia, din “patriotism”. Altora le spun că, paradoxal, şi eu sunt… român. Dar, din păcate, in jurul nostru mulţi cheloşi, blondii, pitici, mai ales la caracter, se-nmulţesc şi cresc ca ciupercile după ploaie. Şi, anul ăsta Dumnezeu a dat multă ploaie, să ne bucurăm de frumuseţea recoltelor, a roadelor pe care, oricum, tot mai scumpe le vom cumpăra din pieţe, şi iar, multă ploaie, pentru ca piticii meschini să-şi arate, cinici, sufletele mărunte de trepăduşi oligofreni. Si, restul?… Stau şi se bucură, ca neghiobii, de puţina şi indecisa vară, uitând că în curând va veni iar peste noi… toamna-iarnă.
“Tot pe loc, pe loc, pe loc!
Şmecheros şi la un loc.
Tare sunt, putere foc.
Viaţa noastră e un joc.
Tot pe loc, pe loc, pe loooc!…”
 va urma -
“?.?”

Sursa: Turda liberă

Sfârşitul capitalismului? Profetul crizei:Lumea va fi cuprinsă de revolte

Revoltele care au afectat Orientul Mjlociu şi Marea Britanie se vor extinde atât în ţările cu economii dezvoltate cât şi în cele emergente, afirmă celebrul economist Nouriel Roubini.
 
"Clasa de mijloc are venituri din ce în ce mai mici, iar oportunităţile pentru această categorie sunt limitate. Mişcările sociale din Marea Britanie şi Orientul mijlociu şi acumularea nemultumirii populare in China se vor extinde şi în statele cu economii dezvoltate, dar şi în ţările emergente. Sărăcia, şomajul şi lipsa de speranţă vor reprezenta punctul de plecare al revoltelor. Desfiinţarea locurilor de muncă înseamnă nu numai un şomaj ridicat, ci şi scăderea consumului şi adâncirea inegalităţilor, a spus Nourile Roubini într-un editorial pe Economonitor.

În interviul din Globes, celebrul economist afirmă că sistemul capitalist traversează o criză pe care Karl Marx a prezis-o cu un secol în urmă şi care este determinată de transferul de putere şi bogatie de la forţa de muncă la capital, adica de la clasa de mijloc la clasa înstărită.

Celebrul Dr. Doom considera ca raspunsul la aceasta criza se gaseste in stimularea economiei sub forma investitiilor in infrastructura, cresterea taxelor pentru cei bogati, reducerea datoriilor, reglementarea mai stricta a sistemului financiar.

Potrivit lui Roubini, totodată ar trebui instituite garantii din partea bancilor centrale si desfiintate bancile considerate "prea mari pentru a da faliment". Roubini spune că aceste masuri, daca vor fi luate,vor inseamna indepartarea atat de modeul laissez-faire anglo-saxon, cat si de modelul continental european al statelor bunastarii bazate pe deficite. ŞI asta in conditiile în care ambele modele economice sunt distruse", a mai spus Roubini.
Sursa: Money.ro

Vaticanul de abia asteapta sa boteze primul extraterestru

Vaticanul de abia asteapta sa boteze primul extraterestru
Astronomii de la Vatican socheaza din nou, anuntand ca este foarte posibil ca extraterestrii sa existe in Univers si ca, la fel de posibil, ei au un suflet. Si, evident, daca au suflet, ei trebuie adusi pe calea cea dreapta a credintei, afirma astronomul Guy Consolmagno.
Dr. Consolmagneste unul dintre cei 12 astronomi care lucreaza la Vatican si, cu ocazia Festivalului de Stiinta de la Birmingham, a sustinut ca biserica catolica nu se opune stiintei, desi a negat Evolutionismul. Mai mult, astronomul papal a conchis ca teoria conform careia Dumnezeu explica doar lacunele teoriei evolutioniste reprezinta o teologie gresita.

"As fi incantat sa aflu ca s-a descoperit viata inteligenta pe alte planete. Daca, insa, o vom gasi si daca vom putea comunica in vreun fel cu ea, asta este alta problema", declara acelasi Guy Consolmagno

Intrebat daca ar dori sa boteze un extraterestru omul de stiinta a sustinut ca ar face acest lucru fara sa pregete, dar "numai daca entitatea respectiva ar fi de acord".

"Orice entitate, indiferent de cate tentacule ar avea, are un suflet. Sa nu uitam ca Dumnezeu nu este numai Dumnezeul oamenilor, el este si Dumnezeul ingerilor", a concluzionat astronomul de la Vatican.
Sursa: DailyMail

Extratereştrii ar putea distruge omenirea pentru a proteja alte civilizaţii

Extratereştrii ar putea distruge omenirea pentru a proteja alte civilizaţii
Un raport elaborat de un grup de cercetători afiliaţi agenţiei americane NASA susţine că în cazul în care există extratereştri, aceştia ar putea decide exterminarea rasei umane, ca urmare a pericolului pe care aceasta îl reprezintă pentru alte civilizaţii.
Cercetătorii afirmă că în cazul în care nu vom reduce nivelul gazelor cu efect de seră este posibil să fim martorii unui atac din partea extratereştrilor. Aceştia susţin că în cazul în care fiinţele extraterestre ne monitorizează şi consideră schimbările ce au loc în atmosfera Pământului drept simptomele unei civilizaţii a cărei dezvoltare a scăpat de sub control, aceştia ar putea lua măsuri drastice în ceea ce ne priveşte, pentru ca omenirea să nu devină o ameninţare mai mare.
Acest scenariu speculativ vine din partea unor oameni de ştiinţă, afiliaţi NASA, cercetători în cadrul Universităţii de Stat din Pennsylvania, SUA. Ei sunt de părere că, la un moment dat, oamenii ar putea intra în contact cu o civilizaţie extraterestră. Shawn Domagal-Goldman, cercetător în cadrul Diviziei de Ştiinţă a NASA, a creat alături de colegii săi o listă cu posibilele cauze care pot duce la o întâlnire de gradul zero.
Teoria cercetătorilor de la NASA a apărut în cadrul raportului "Oare contactul cu extratereştrii va fi benefic sau va răni umanitatea?". În acest raport, aceştia împart posibilităţile de contact cu extratereştri în trei mari categorii: benefice, neutre şi nocive.
Întâlnirile benefice ar putea consta în simpla detectare a unei inteligenţe extratereste, prin interceptarea unor transmisii străine cu scopul de a contacta organisme de cooperare care să ne ajute să ne ajute să rezolvăm problemele globale precum foamea, sărăcia şi bolile.
Un alt rezultat benefic pe care cercetătorii îl consideră prosibil prevede umanitatea triumfând în urma unui atac extraterestru, sau chiar salvarea noastră de către o altă specie extrapământeană. "În aceste scenarii, umanitatea ar beneficia nu doar de pe urma victoriei morale, ci ar putea profita şi de oportunitatea de a studia tehnologiile extraterestre", a declarat autorul raportului.
Un alt tip de apropiere cu extratereştrii ar putea lăsa umanitatea ca până acum. Este posibil ca aceştia să fie mult prea diferiţi faţă de noi, iar comunicarea cu ei să nu ajute cu nimic. Ar putea să ne invite să ne alăturăm "Clubului Galactic", iar cerinţele de intrare să fie mult prea birocratice pentru ca omenirea să fie de acord să-şi bată capul cu ele.
Cel mai nefavorabil scenariu ar fi acela în care întâlnirea cu extratereştrii va fi nocivă. În timp ce aceştia ar veni să se hrănească, ar putea ataca, iar oamenii vor suferi atât psihic, cât şi fizic din cauza bolilor pe care extratereştrii le poartă.
Pentru a menţine şansele de supravieţuire ale umanităţii, cercetătorii îndeamnă la prudenţă când vine vorba de transmiterea unor mesaje în spaţiu, iar în mod particular ne avertizează să nu mai transmitem informaţii cu privire la structura noastră biologică.
De asemenea, autorii avertizează că extratereştrii ar putea fi prudenţi atunci când vine vorba de o civilizaţie care se extinde rapid, sau ar putea fi predispuşi să distrugă alte forme de viaţă odată ce vor creşte, aşa cum am făcut şi noi cu alte specii de pe Terra. În cel mai negru scenariu, extratereştrii ar putea decide să distrugă specia noastră pentru a proteja altele. "Compoziţia atmosferică a Pământului poate fi detectată de pe alte planete, iar dacă civilizaţiile extraterestre vor ajunge la concluzia că reprezentăm un pericol prin comportamentul nostru distructiv, ar putea decide să ne distrugă", susţin cercetătorii.
Chiar dacă nu vom contacta în cele din urmă vreo civilizaţie extraterestră, oamenii de ştiinţă susţin că acest raport este util, pentru că luând în calcul potenţialele scenarii, omenirea îşi poate planifica mai bine viitorul, evitând colapsul planetar şi luând măsurile necesare pentru perpetuarea speciei pe termen lung.
Sursa: The Guardian

Data Apocalipsei, ascunsa timp de 80 de ani. Secretele unei teorii care a speriat intreaga lume


calendarul mayas

Sunt peste trei milioane de site-uri pe internet care scriu ca sfarsitul calendarului mayas ar coincide cu sfarsitul omenirii. Dupa foarte multe speculatii si teorii conspirative, acest secret a iesit la iveala.
The Wrap: Guvernul mexican a dezvaluit secretele de stat detinute despre sfarsitul calendarului Mayas producatorilor documentarului "Revelatiile civilizatiei Maya despre 2012 si viitor".
Informatia a fost protejata timp de 80 de ani si se asteapta sa dezvaluie credintele mayase despre catastrofele viitoare si despre intelepciune, caracterizate drept "socante" de Raul Julia-Levy, fiul actorului Raul Julia.
Sfarsitul calendarului Maya, pe data de 21 decembrie 2012, a dat nastere multor teorii si speculatii cu privire la sfarsitul Lumii. Iar acest documentar promite sa aduca in fata oamenilor locuri nemaivazute vreodata.
"Mayasii au construit o piramida pesta alta. In situl de la Calakmul, arheologii au descoperit camere in interiorul piramidei, care nu au fost niciodata vazute sau explorate", a spus ministrul turismului din Mexic, Luis Augusto Garcia Rosado.
"Am permis ca acest documentar sa patrunda acolo, sa le arate oamenilor ce a fost descoperit in interiorul piramidei", a continuat el.
Julia-Levy a declarat ca a primit informatiile despre adevaratul final al calendarului mayas de la fostul presedinte mexican, Vicente Fox, un prieten al familiei sale, si i-a luat patru ani pentru a obtine acordul actualului presedinte, Felipe Calderon, pentru realizarea documentarului.
"Acest lucru este foarte important pentru omenire, nu numai pentru Mexic. Informatia a fost tinuta secret de autoritatile mexicane timp de 80 de ani, insa a sosit timpul ca oamenii sa inteleaga cum se petrec evenimentele, dar si care sunt consecintele lor asupra noastra", a spus Julia-Levy.
Documentarul va fi realizat in engleza si va fi regizat de Juan Carlos Ruflo.
"Filmul trebuie sa fie gata inainte de sfarsitul calendarului mayas din 21 decembrie 2012, de aceea incepem filmarile inca din acest an", a precizat Julia-Levy.
Intrebat daca filmul va implica dezvaluiri despre extraterestri, despre elemente mistice sau scenarii apocaliptice, Julia-Levy a refuzat sa comenteze. "Nu am voie sa vorbesc despre asta."
autor: Pro TV

A fost descoperit unul dintre „secretele” fecundaţiei umane

A fost descoperit unul  dintre „secretele” fecundaţiei umane
Cercetătorii au descifrat mecanismul prin care ovulul „capturează” un spermatozoid, în vederea fertilizării. Descoperirea ar putea conduce la identificare unor noi metode de tratament al infertilităţii.
Oameni de ştiinţă din mai multe prestigioase institute de cercetare (Colegiul Imperial din Londra, Marea Britanie; Universitatea Missouri, SUA; Universitatea Hong Kong, China; Academia Sinica, Taiwan) au colaborat la acest proiect.
Ei au descoperit că o anumită secvenţă dintr-un lanţ glucidic, numită sialyl-lewis-x (SLeX) face ca învelişului extern al ovulului să devină "lipicios", ceea ce permite ataşarea spermatozoidului de ovul.
Se cunoştea deja faptul că o cuplare a celor două celule implică o "recunoaştere", la nivel celular, a proteinelor corespunzătoare şi ataşarea spermatozoidului de anumite molecule zaharidice din învelişul ovulului.
Acum, însă, cu ajutorul unor tehnici performate de obţinere a imaginilor, cercetătorii au identificat molecula glucidică implicată.
Această descoperire ar putea stimula găsirea unor noi tratmente pentru problemele legate de infertiltate, care afectează, conform rapoartelor OMS, aproximativ 15% dintre cuplurile de vârstă reproductivă, cauzele fiind, de multe, ori, necunoscute.

Război pentru petrol în Libia, proteste la nemți, război lângă Israel. Roubini: Revoluția mondială se va extinde

Într-un comunicat difuzat la încheierea unei reuniuni urgente a Comitetului pentru politică externă şi de securitate naţională, instanţa legislativă a Ligii Arabe a cerut din nou încetarea 'intervenţiei străine' a NATO în Libia, pe care a apreciat-o drept un amestec străin în afacerile interne ale unei ţări.

Documentul insistă pentru elaborarea unei noi Constituţii, care să apere 'unitatea poporului libian şi integritatea teritorială' a ţării.
Reuniunea organizaţiei panarabe a fost convocată pentru examinarea ultimelor evoluţii în Siria, Yemen şi Libia.


Totodată, Liga Arabă a condamnat raidurile aeriene israeliene în Fâşia Gaza şi a cerut comunităţii internaţionale să exercite presiuni în acest sens asupra Israelului.

Israelul a atribuit organizaţiei Comitetele pentru rezistenţă populară, care operează în Fâşia Gaza, responsabilitatea triplului atac lansat joia trecută în sudul statului evreu, soldat cu moartea a opt persoane, din care şase civili israelieni, şi a lansat mai multe raiduri aeriene asupra enclavei palestiniene, provocând opt morţi şi mai mulţi răniţi. 
Violenţe la Hamburg
În incidentele care au opus forţele de poliţie unor tineri protestatari, în cursul noţii de sâmbătă spre duminică, la sfârşitul unui festival local la Hamburg, au fost arestate 30 de persoane şi doi poliţişti sunt uşor răniţi, au anunţat surse ale poliţiei locale, citate de AFP.

După 'Schanzenfest', un festival anual care se organizează într-un cartier al oraşului din nordul Germaniei, considerat un bastion al militanţilor de extremă-dreapta pe cale 'îmburghezire', mai multe grupuri de tineri au dat foc la pubele şi au atacat o filială bancară, a indicat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale Karina Sadowski.

Protestatarii i-au atacat pe poliţişti cu sticle şi pietre, iar aceştia au replicat făcând uz de tunuri cu apă. Patru autovehicule militare au fost avariate şi unul incendiat.

În jur de 2.100 de poliţişti au fost mobilizaţi, deoarece în mod obişnuit serbarea de stradă, care atrage anual aproximativ 10.000 de participanţi, se încheie cu manifestări violente.

Pe de altă parte, poliţia berlineză a anunţat că un autovehicul, un scuter şi utilaje de şantier au fost incendiate în cursul aceleiaşi nopţi, după ce mai multe automobile au fost distruse de flăcări, în săptămâna care se încheie.
Roubini: Capitalismul se află într-un punct de criză
Capitalismul se află într-un punct de criză, spune Nouriel Roubini, profetul crizei care a început să facă aprecieri dincolo de estimările macroeconomice cu care ne-a obișnuit.
Demonstrațiile populare recente, de la Orientul Mijlociu și Israel până la Marea Britaenie și furia populară crescândă din China si, în curând în alte economii avansate și țări emergente, toate sunt conduse de aceleași motive și tensiuni: inegalitatea care crește, șomajul și lipsa de speranță.
Sursa: Capital.ro

Apocalypse Revelation

Atunci se va arăta în cer (centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter -n.a.) Semnul Fiului Omului (Planeta Crucii, Eris/ Nibiru -n.a.); toate seminţiile pământului se vor boci (din cauza dezastrelor generate de pasajul Planetei Zeilor prin sistemul nostru solar -n.a.), şi vor vedea pe Fiul Omului (/ Enlil -n.a.) venind pe norii (navele -n.a.) cerului… vor aduna pe aleşii Lui” (Matei 24:30-31).
Vezi filmul aici:

Sursa: MISTERELE LUMII