vineri, 23 septembrie 2011

Stirile rusesti raporteaza: Nibiru exista - nu este Elenin !



Sursa: youtube.com

Nibiru, Elenin, 27 septembrie, DUMBS, 9 aliniamente, Denver, Obama, Regina, Papa



Sursa: youtube.com

Un buncăr secret american în Golful Aden? Documente sensibile despre fenomene neobişnuite

Articol de Reya Adamescu
Potrivit unui raport elaborat de amiralului rus Maksimov, la sfârşitul anului 2000, un vortex magnetic a fost descoperit în zona Golfului Aden. Rusia, China şi Statele Unite ale Americii şi-au unit eforturile pentru a studia ceea ce a fost descoperit, dar că acestă descoperire a sfidat logica şi legile fizicii, arată cotidianul rus, Pravda.
SUA a înfiinţat un centru de operaţiuni în Djibouti, Africa,  pentru a monitoriza vortexul, care a rămas stabil de la descoperirea sa, în noiembrie 2000, în conformitate cu aceeaşi raport, până la sfârşitul anului 2008, când a început să se extindă. Acest lucru, se pare, a provocat SUA să trimită un avertisment restului lumii, iar ca răspuns, statele şi-au extins resursele  militare în zonă. Este vorba forţele  marine a  douăzeci şi şapte de ţări concentrate în largul coastelor Somaliei, chipurile pentru a lupta împotriva piraţilor slab înarmaţi care continuă să acţioneze acolo.  Aceasta este cea mai mare forţă navală mobilizată din istoria omenirii. Şi există semne de întrebare legate de motivul real pentru care a fost adunată.
O fotografie arată o spirală de lumină deasupra Norvegiei şi atât de ciudată a fost apariţia că, potrivit unui document Wikileaks,  prezentat preşedintelui Putin de GRU (unitatea de informaţii externe), preşedintele Obama şi secretarul apărării Gates vor fi conduşi într-un buncăr secret militar, (2012 Alice). De ce 2012? Aceasta spirală a dispărut brusc, iar o lună mai târziu, vortexul în Golful Aden părea să proiecteze un vierme-gaură. Cercetatorii au subliniat faptul că această spirală din Norvegia a apărut în acelaşi timp, cu HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) şi LHC (Large Hadron Collider), CERN, insititute care au fost efectuate tot felul de teste ştiinţifice. Şi cum să explice atutorităţile acest raport top secret (CI / KR = infrastructură critică şi resurse cheie) de la Ambasada SUA din Oslo, Norvegia, trimis la USNORTHCOM ? Cotidianul rus speculează că aceasta ar putea  fi cheia campaniei  SUA împotriva WikiLeaks.

Sursa: puterea.ro

O POSIBILA CATASTROFA NATURALA, SAU ELITELE VOR PREGATI UNA PENTRU NOI SI INTREAGA LUME ?

Elitele se ascund in maruntaiele pamantului. DE CE?
Incepand tot cu aceasta perioada 24 septembrie – 20 octombrie, mai toate guvernele colonialiste nu au nimic propus pe agenda de zi . DE CE? Au ajuns GUNOAIELE pamantului sa se teama de ceva sau ne pregatesc vreo  ”surpriza “.
                  America si Rusia isi pregatesc “cetatenii”, pe cei care inteleg si vor sa fie informati, pentru momente grele!!
Liderii marilor puteri ale lumii, stiu si se pregatesc …..
                  In data de 27 septembrie 2011 Statele Unite ale Americii vor fi in stare de alerta maxima DEFCON 1.Presedintele Obama este ordonat.Adica i s-a impus prin ordin al armatei , sa plece in Denver unde se afla unul dintre cele mai bine securizate bunkare din SUA.

                 In Rusia alerta este la fel de serioasa…  Un raport pregatit pentru presedintele Medvedev, sugereaza necesitatea construirii a 5000 de buncare suplimentare doar in Moscova cu privire la un posibil dezastru.
Raportul in cauza mentioneaza pisibilitatea aparitiei unor catastrofe cum ar fi cutremure devastatoare, inundatii de mari proportii, eruptii vulcanie si chiar posibilitatea de a se scufunda zone imense de terenuri si revenirea altora la suprafata din maruntaiele pamantului.
Observatiile arata ca ”ceva” a afectat deja Pamantul, facandu-i sa tremure axa de rotatie , cum se observa si din aspectul orbitelor stelare duble si ingrosate atunci cand se fixeaza obiectivul calerei foto pe ”axa cereasca”.  [...]

Sursa: salwatiromania.wordpress.com

Completati informarea cu :

27 septembrie 2011: Obama se va retrage intr-un buncăr antiatomic din Denver…(NU ELENIN, CI ATAC TERORIST INVENTAT)


http://sfatuitoarea.blogspot.com/2011/09/27-septembrie-2011-obama-se-va-retrage.html

S-a depasit viteza luminii…

Un grup de cercetători europeni a produs un şoc în lumea fizicii, după ce au anunţat că au înregistrat particule subatomice de tip neutrino deplasându-se cu o viteză mai mare decât cea a luminii. Enunţată de Albert Einstein în 1905, viteza luminii constituie viteza maximă pe care o poate avea o particulă, fiind una dintre legile fundamentale ale universului. Infirmarea acestei legi ar schimba radical fizica şi ar face posibilă călătoria în timp.
În cadrul unui experiment efectuat la acceleratorul de particule al CERN, 15.000 de particule neutrino au fost lansate din apropiere de Geneva spre o peşteră subterană aflată în Italia, la Gran Sasso, la aproximativ 730 de kilometri depărtare. Conform cercetătorilor, particulele au ajuns la destinaţie cu 60 de nanosecunde (0,00000006 secunde) mai repede decât i-ar fi luat luminii să parcurgă aceeaşi distanţă, depăşind bariera vitezei luminii cu 0,0025%.
Cercetătorii care au efectuat studiul, aparţinând proiectului Oscillation Project with Emulsion-Tracking Apparatus, susţin că au verificat rezultatele în mod repetat, rezultatul fiind acelaşi. “Am verificat şi reverificat toate aspectele studiului şi nu am găsit nimic în neregulă. Acum aşteptăm ca rezultatele noastră să fie confirmate independent”, au afirmat aceştia.
Fizicienii din întreaga lume au rămas şocaţi la aflarea acestor rezultate, care, odată confirmate, ar face posibilă călătoria în timp. Acest lucru a fost recunoscut în timpul vieţii chiar de către Albert Einstein, autorul teoriei relativităţii, acesta declarând că “dacă ar fi posibil să transmitem un mesaj mai repede decât lumina, ai putea să trimiţi o telegramă în trecut”.
Un cercetător de la CERN, Alvaro de Rujula, a comentat rezultatele: “Dacă acest studiu se confirmă, atunci înseamnă că nu am înţeles nimic despre nimic. Acest rezultat pare de necrezut”.
John Ellis, un alt fizician de la CERN, a adăugat: “Înainte să-l aruncăm pe Einstein pe rug, ar trebui efectuat un experiment independent”.
Antonio Ereditato, unul dintre fizicienii care au luat parte la acest studiu, a mărturisit că a avut aceeaşi reacţie de şoc atunci când a văzut rezultatele. “După ce am discutat rezultatele timp îndelungat alături de colegii mei, am hotărât să le publicăm, pentru ca acestea să fie verificate de alţi cercetători. Visul meu este ca alt experiment să descopere acelaşi lucru, atunci m-aş linişti”, a declarat acesta.
Un astronom de la Universitatea din Hawaii, John Learned, susţine că acest studiu ar putea fi primul indiciu asupra existenţei unor alte dimensiuni, folosite de particulele neutrino ca “scurtătură”.
Majoritatea fizicienilor, însă, susţin că este vorba aproape sigur despre o greşeală de măsurătoare. Alan Kostelecky, teoretician la Universitatea din Indiana, a comentat: “o veche zicală a fizicii spune că «afirmaţiile extraordinare necesită dovezi extraordinare»”. Acesta a fost completat de un alt fizician, Chang Kee Jung de la Universitatea Stony Brook din New York: ” Pot să pun pariu că este vorba despre o greşeală sistematică a studiului. Nu aş pune ca miză soţia sau copiii mei, pentru că probabil s-ar supăra, dar mi-aş paria casa că despre asta este vorba “.
Doar două laboratoare din întreaga lume pot încerca să reproducă rezultatele – Fermilab, situat în apropiere de Chicago, şi un alt laborator aflat în Japonia afectat de tsunami-ul şi cutremurul din martie. Cercetătorii de la Fermilab au început deja pregătirile pentru un experiment similar. Rob Plunkett, cercetător la Fermilab, nu crede că rezultatele vor fi aceleaşi: “Este periculos să pariezi împotriva lui Einstein. Teoriile sale au fost testat în mod repetat şi confirmate mereu”.
Surse: descopera.ro, Reuters, NYT, Science, AP

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Al-Qaeda ii conduce pe rebelii din Libia?

Ipoteza a fost pusa pe tapet de Emilio (Pepe) Escobar, un ziarist de investigatii, nascut in Brazilia, care lucreaza pentru Asia Times. Cunoscut pentru relatarile sale impresionate, ce acopera lumile araba si musulmana din nordul Africii pana in Pakistan, trecand prin Orientul Mijlociu, Escobar a scris ca Al-Qaeda a confiscat revolta din Libia, inseland Franta, Marea Britanie, Statele Unite, Norvegia, Italia, Qatarul, Emiratele Arabe Unite si chiar NATO. Scenariul ca rebelii libieni sa ne fi tras pe sfoara pe toti, considerat absurd de unii, merita insa studiat cu atentie: e posibil ca jihadistii sa preia puterea in fosta Jamahiriya araba, dupa rasturnarea lui Muammar Gaddafi?
Ce spune in principiu Escobar? Ca personaje extrem de controversate, ce au legaturi stranse cu Al-Qaeda, se afla in fruntea rebelilor din Libia sau s-au infiltrat in randul actualelor forte guvernamentale si ca reteaua terorista isi instaleaza in aceste zile, cu sprijinul (in)voluntar al coalitiei internationale, un cap de pod in tara nord-africana.
Ideea ca fundamentalistii islamisti ar putea avea curand o influenta majora in Libia, dand peste cap aranjamentele geo-strategice din regiune, provoaca probabil dureri de cap in cancelariile occidentale. Mai ales ca ei i se adauga si alte informatii la fel de ingrijoratoare, intre care disparitia unor rachete din arsenalul militar libian, eliberarea unor fundamentalisti radicali din inchisori si avertismentele repetate ale unor grupari rebele ca urmaresc sa instaureze legea islamica Sharia in tara. Perspectivele nu sunt asadar deloc incurajatoare. Dimpotriva.
Ce stim:
* Intr-un material publicat pentru The Maldon Institute, Escobar descrie “povestea modului in care un agent operativ Al-Qaeda a devenit principalul comandant militar libian din orasul Tripoli, inca ravasit de razboi”, afirmand ca acest lucru risca “sa compromita pana in strafunduri propaganda construita cu grija a interventiei umanitare a NATO in Libia”. Ziaristul se refera la Abdel Hakim Belhadj, cunoscut si sub numele de Abu Abdullah al-Sadek, un luptator jihadist care s-a evidentiat in luptele duse de mujahedini in razboiul din Afghanistan impotriva sovieticilor, in anii ’80, precum si in confruntarile de gherile purtate de islamisti in Irak, dupa caderea lui Saddam Hussein. In timp ce se afla in Irak, Belhdaj s-a imprietenit cu temutul Abu Musab al-Zarqawi, inainte ca Al Qaeda in Irak sa-si declare supunerea fata de liderii de facto ai gruparii teroriste, Osama bin Laden si Ayman al-Zawahiri.
* Actualul om forte de la Tripoli este cel care a infiintat si condus in calitate de emir Grupul libian de Lupta Islamic (LIFG), o miscare declarata terorista de Departamentul de Stat de la Washington. Ajutat de adjunctii sai, Khaled Chrif si Sami Saadi, Belhdaj a creat mai multe tabere de antrenament in Afghanistan. Doua dintre ele au functionat si dupa ce Kabulul a fost capturat de talibani, in 1996. Una dintre baze, la doar cativa kilometri de capitala afgana, era condusa de Abu Yahya, o figura importanta in Al-Qaeda, fiind “strict rezervata jihadistilor afiliati la Al-Qaeda”.
* Gruparea, devenita acum Miscarea islamica libiana, a intrat in atentia CIA dupa atentatele din 11 septembrie 2001, iar Belhadj a fost arestat in 2003 in Malaezia si trimis apoi intr-o inchisoare secreta din Bangkok, unde sustine ca a fost torturat. Dupa un an de zile, CIA a decis sa-l trimita “cadou” serviciului secret din Libia. Belhdaj a fost eliberat de regimul lui Gaddafi in martie 2010, “impreuna cu 211 teroristi, intr-o miscare de PR prezentata cu mare fanfara” de conducerea din Tripoli, in schimbul denuntarii Al-Qaeda si a filozofiei razboiului sfant.
* In 2007, mana dreapta a lui bin Laden, Ayman al-Zawahiri, a anuntat oficial fuziunea dintre LIFG si  Al-Qaeda din Magrebul islamic, cu Belhdaj in fruntea sa, in calitate de emir.
* Belhdaj si Tripoli Brigade, o militie formata din berberii ce locuiesc in muntii aflati la sud-vest de Tripoli, au fost cei care au cucerit fortareata lui Gaddafi din capitala, Bab-al-Aziziyah. Potrivit informatiilor, aceasta grupare militara a fost antrenata timp de doua luni de catre fortele speciale americane.
* Escobar e convins ca Belhdaj si oamenii sau din LIFG, care in 2007 faceau apel la jihad impotriva lui Gaddafi si a “necredinciosilor” americani si occidentali, sunt cei care vor detine cu adevarat controlul Libiei, in timp ce Consiliul National de Tranzitie va reprezenta doar imaginea cosmetizata a noii puteri de la Tripoli.
Vezi mai jos un material Al-Jazeera despre Abdel Hakim Belhadj:
* CNN a relatat despre tensiunile intre fostii membri ai LIFG si luptatorii care s-au alaturat revoltei impotriva lui Gaddafi, iar acum sunt ingrijorati de faptul ca un lider islamist a castigat atat de multa putere, dar si de faptul ca islamistii insista ca legea Sharia sa fie implementata in tara. In plus, mai multe canale media au relatat despre disensiunile dintre policticienii din CNT si luptatorii rebeli, dar si de replica unui diplomat din Orientul Mijlociu care se plangea interlocutorului sau: “Oamenii astia sunt islamisti radicali. Am incercat sa avertizam Occidentul, insa nu ne-au ascultat, iar acum e prea tarziu”.
* Asasinarea “in circumstante neclare” a generalului Abdel Fattah Younis, unul dintre comandantii militari ai rebelilor, la 28 iulie, pare sa fi fost opera lui Belhdaj sau a cuiva din cercul sau apropiat. Younis, care a comandat fortele speciale libiene ce au luptat impotriva LIFG in Cirenaica, intre 1990 si 1995, a fost cel mai probabil victima extremistilor islamisti ce s-au razbunat astfel pe fostul lor inamic.
* Toti comandantii militari ai rebelilor ce coopereaza de cateva luni cu NATO fac parte din LIFG: Belhdaj (Tripoli), Ismael as-Salabi (Benghazi), Abdelhakim al-Assadi (Derna). E interesant de mentionat aici un fapt trecut cu vederea de presa: la doar cateva saptamani dupa izbucnirea revoltelor in Libia, Abdul-Hakim al-Hasadi si oamenii sai ar fi proclamat “un emirat islamic” in Derna.
* Los Angeles Times a descoperit in Libia “cel putin 20 de fosti lideri islamisti implicati pe campul de bataie”, in timp ce “sute de islamisti… fie participa la lupte, fie privesc de pe margine”. La randul sau, New York Times a scris de cel putin unul dintre liderii rebelilor, care este un fost detinut de la Guantanamo Bay.
* Mustafa Abdul Jalil, aflat in fruntea Consiliului National de Tranzitie, este un fost ministru al Justitiei sub regimul Gaddafi. Unii critici afirma ca el este un sustinator aproape fanatic al implementarii Legii islamice Sharia. Jalil este cel care, in 1998, a condamnat la moarte asistentele medicale bulgare acuzate ca ar fi infectat cu virusul HIV mai multi copii libieni. In plus, potrivit unor telegrame WikiLeaks, intr-o intalnire cu ambasadorul american Gene A. Cretz in 2010, Jalil si-ar fi exprimat dezacordul privind “sustinerea Israelului de catre guvernul american”.
* In randurile actualelor forte guvernamentale se afla nu doar un numar mare de luptatori Al-Qaeda, ci si membri ai Hezbollah si Hamas. Potrivit Washington Post, intre 50%-70% dintre luptatorii ce l-au inlaturat de la putere pe Gaddafi au origini islamiste.
* La inceputul lui septembrie, unul dintre comandantii militari islamisti care au jucat un rol cheie in apararea orasului Benghazi, Ismail al-Salabi, a cerut cabinetului interimar condus de Mahmoud Jibril sa demisioneze, acuzandu-i pe membrii acestuia ca sunt “ramasite ale fostului regim”. In discursul sau, care a dezvaluit disensiunile dintre factiunile libiene victorioase in confruntarea cu Gaddafi, comandantul Brigazii 17 februarie a atacat si grupurile seculare care incearca sa creeze o imagine proasta islamistilor si sa provoace certuri politice de care ar putea sa beneficieze fostul regim (“exista secularisti care au propiile lor agende private si care ar vrea sa ne prezinte ca extremisti, pentru a ne indeparta de comunitatea internationala si a provoca disensiiuni ce vor servi doar tiranului”). El a spus ca intentioneaza sa trimita o scrisoare CNT si aliatilor straini pentru a se asigura ca bunurile libiene, inghetate peste hotare, nu vor ajunge in mainile acelorasi oficiali de pe vremea lui Gaddafi. Le cerem comunitatii internationale si CNT sa fie foarte, foarte atenti”, a avertizat Salabi. Potrivit informatiilor, Salabi a luptat si el in Afghanistan, insa neaga orice legatura cu grupari islamiste din afara Libiei, precum talibanii si Al-Qaeda. El conduce o armata de circa 3.000 de luptatori (interviu realizat de Reuters).
* Cateva sute de jihadisti (600 dupa unele surse – The Blaze) au fost eliberati din inchisoarea Abu Salim din Tripoli, unde fusesera inchisi de regimul lui Muammar Gaddafi in anii care au coincis cu insurgenta violenta din Irak. Noman Benotman, un fost membru al LIFG care acum s-a alaturat celor din Quilliam Foundation, a declarat ca multi dintre prizonierii eliberati sunt pro Al-Qaeda si pot inflitra si chiar controla elemente din randul rebelilor ori chiar sa-si creeze propriile grupari militare (sursa CNN).
* Exista dovezi ca mai multe rachete libiene anti-aeriene SA-7, de provenienta sovietica, au ajuns pe piata neagra din Mali, unde Al-Qaeda din Magrebul islamic este activa. De asemenea, palestinienii din Gaza ar fi ajuns in posesia unor rachete anti-aeriene si anti-tanc provenite din Libia (sursa Haaretz). Nu e asadar de mirare ca, la 4 septembrie, consilierul special pentru Libia al secretarului general ONU, Ian Martin, si-a exprimat “ingrijorarea majora” legata de proliferarea armelor in tara nord-africana. El a cerut noii conduceri crearea rapida a unei singure forte de securitate si a unei armate nationale, precum si organizarea de alegeri rapide care sa demonstreze angajamentul aceesteia ca vor sa construiasca democratia. In plus, Statele Unite au trimis doi contractori in Libia cu misiunea de a gasi si a distruge circa 20.000 de rachete anti-aeriene, ramase de la regimul lui Gaddafi, inainte ca ele sa ajunga in mainile jihadistilor. Departamentul de Stat va trimite un specialist in controlul si distrugerea rachetelor portabile care sa supravegheze echipa de contractori.
* Oficiali NATO au admis in cadru privat ca problema armelor disparute din depozitele libiene este “uriasa, violatila si potential periculoasa pentru obiectivul Occidentului de a instala un guvern prietenos – si de preferinta democratic – in Tripoli”. Reprezentantii Aliantei par sa nu uite problemele similare aparute in Irak dupa invazia din 2003, cand haosul era la ordinea zilei, iar bandele inarmate faceau legea pe strazile din Bagdad, Ramadi sau Fallujah.
* Potrivit strategypage.com, interesul Al-Qaeda in Libia este legat si de comertul cu cocaina spre Europa. 80% din acesta ajunge pe batranul continent via Africa. Publicatia afirma ca “Al-Qaeda a devenit bratul inarmat al contrabandistilor de dorguri, care aduc cocaina (din America de Sud) si hasis (produs in Africa de vest) in nordul african, de unde este trimis in Europa”.
* Presa de la Belgrad a relatat saptamana trecuta de executarea, de catre fortele rebele, a catorva zeci de mercenari straini, intre care si 12 sarbi, in Misrata. In plus, fortele CNT au fost acuzate de crime de razboi: masacrarea mai multor soldati loiali lui Gaddafi, dar si a unor africani de culoare, multi dintre ei imigranti ce lucrau de ani de zile in Libia. Stirile despre executiile sumare la care au recurs rebelii au fost confirmate si de Amnesty International (AI). Organizatia pentru apararea drepturilor omului a spus ca nu doar soldatii lui Gaddafi au comis crime: “crimele comise de rebeli n-au fost nici ele putine”.
De ce ar trebui sa fim ingrijorati:
* Rolul major jucat de Abdel Hakim Belhadj si cei din LIFG in revolta din Libia ridica semne mari de intrebare, iar experti occidentali in contraterorism, citati de CNN, sunt alarmati din aceasta cauza. Iar temerile lor n-au scazut deloc in intensitate dupa ce Belhadj s-a grabit sa spuna ca, in ciuda trecutului sau jihadist, este astazi “un libian obisnuit”, “un musulman normal” ce lupta pentru o cauza comuna si nu face parte dintr-o “coloana a cincea islamista” ce se pregateste sa preia puterea in Libia. El a declarat intr-un interviu pentru AP ca nu are niciun fel de ranchiuna impotriva Occidentului si ca obiectivul lor comun e inlaturarea lui Gaddafi: “Nu sunt motivat personal de razbunare”.
* Desi Departamentul de Stat de la Washington a plasat LIFG pe lista organizatiilor teroriste, Belhadj continua si astazi sa sustina ca nu e vorba de asa ceva. “LIFG nu a fost o organizatie terorista”, iar “prezenta noastra in Afghanistan, cu sau fara Al Qaeda, nu inseamana ca suntem de acord cu ei. Prezenta noastra in Afghanistan a fost menita sa sustina cauza dreapta a luptei afgane impotriva sovieticilor (…) Am mers acolo sa sustinem oamenii si i-am ajutat in educatie si in domeniul umanitar… I-am ajutat de asemenea la apararea si la lupta, asa cum au facut-o si alte tari, inclusiv Statele Unite”. Cat de sincere sunt insa asigurarile pe care el le transmite spre Washington (“vreau sa-i asigur pe toti ca revolutionarii din Libia sunt uniti si nu exista nimic care sa provoace teama. Revolutia isi indeplineste obiectivele… Nu exista nimic mai important decat asigurarea securitatii natiunii”) sau laudand Occidentul pentru ca i-a sustinut pe rebeli (“Consiliul de Securitate al ONU si lumea intreaga a stat alaturi de noi in aceasta lupta si n-au ajutat sa scapam de Gaddafi”)?
* Influenta uriasa a lui Belhadj si a celor din LIFG vine in contextul intaririi puterii pentru Fratia Musulmana, Al Qaeda si Iran in urma “primaverii arabe” ce a cuprins in ultimele luni Tunisia, Iordania, Egiptul, Yemen, Bahrain, Libia, Maroc, Arabia Saudita si Siria. Unii analisti cred ca, desi au inceput ca niste proteste justificate ale unor oameni ce nu mai suportau tirania si exploatarea economica, revoltele par sa fi fost “confiscate” treptat de extremisti musulmani radicali, iar perspectivele instaurarii unor democratii libere, stabile si prospere, pe stilul celor occidentale, nu se vad nicaieri in viitorul apropiat.
* Informatiile despre influenta LIFG vin in contextul in care expertii au afirmat de ani de zile ca Libia este un cuib al jihadului international. Un studiu realizat de Centrul pentru Combaterea Terorismului (CTC) din cadrul West Point a indicat faptul ca un numar foarte mare de tineri din Libia au mers in Irak sa se alatura jihadului impotriva fortelor internationale, dupa invazia din 2003 (85% dintre libienii aflati in Iral sustineau ca vor sa fie atacatori sinucigasi). In plus, Estul Libiei, acolo unde a inceput revolta impotriva lui Gaddafi, este regiunea asociata cel mai des cu radicalismul islamist, aici fiind centrul principal al curentelor islamiste de opozitie si celule de militanti islamisti tineri. “Tinand cont de faptul ca regimul din Libia se lupta pentru supravietuire si ca Libia pare sa nu se intoarca prea curand in normalitate, problema Islamismului intr-un scenariu libian viitor nu poate fi inlaturata”, a scris autorul studiului, Alison Pargeter.
* Revolta declansata impotriva lui Gaddafi a fost si  una anti-occidentala. Ziua de 17 februarie 2011, cand au inceput revoltele, a coincis cu marcarea a cinci ani de la protestele violente din Benghazi, in cursul carora a fost atacat si consulatul italian. 11 oameni au murit atunci, iar personalul italian a fost evacuat dupa ce peste o mie de persoane au incercat sa atace cladirea si sa-i dea foc. Protestatarii erau furiosi din cauza aparitiei la televiziunea italiana, cu doua zile inainte, a ministrului Roberto Calderoli, imbracat cu un tricou decorat cu una dintre caricaturile profetului Mahommed aparute intr-o publicatia daneza.
* E de la sine inteles ca in discutie e pusa si soarta petrolului libian, precum si profiturile uriase care vor rezulta din reconstructia Libiei. Cele 46 de miliarde de barili de petrol, cat se banuieste ca totalizeaza rezervele Libiei, sunt cele mai mari din Africa. Implicarea NATO in revolta care a pus capat regimului lui Gaddafi echivaleaza cu ceea ce a spus extrem de simplu si plastic un oficial britanic pentru The Economist: “acum, noi o posedam (n.red. Libia)”. Dar ca firmele occidentale sa poata participa la exploatarea aurului negru si la reconstructia tarii, e nevoie ca Libia sa fie, daca nu democratica, cel putin stabila. E intersant de urmarit cum vor incerca partenerii din NATO sa mentina linistea in tara africana in cazul in care se va descoperi ca noua conducere de la Tripoli este nu doar anti-Gaddafi, ci si profund anti-occidentala.
* Alarmante sunt si informatiile legate de disparitia unor arme si rachete din depozitele militare ale lui Gaddafi. Daca se confirma ca Al-Qaeda a achizitionat rachete sol-aer pe care le-a transportat in sanctuarele sale traditionale (asa cum a declarat presedintele statului Ciad, Idriss Deby Itno), iar Hezbollah si Hamas ar fi pus mana pe mii de obuze cu incarcatura chimica (trimise in Gaza si Liban, via Sudan), inseamna ca vor fi oricand posibile actiuni de destabilizare atat a regiunii din nordul Africii, cat si a Orientului Mijlociu, aflat oricum pe un butoi cu pulbere. De altfel, ambasada americana din Algeria a lansat zilele trecute o avertizare privind intentia Al-Qaeda din regiune de a ataca cu rachete Sam 5 si Sam 7 avioanele companiilor petroliere, in special britanice si americane (rachetele sunt cele sustrase din Libia – sursa YahooNews). Un astfel de scenariu provoaca migrene in orice cancelarie occidentala.
* Alungarea de la putere a lui Gaddafi si posibila lui aducere in fata justitiei nu ar trebui regretate de nicio persoana cu bun-smit, scria recent Sheldon Richman, de la The Future of Freedom Foundation. “Scopul nu scuza insa mijloacele” in acest caz, e de parere expertul, care atrage atentia in legatura cu colectia ciudata de personaje care alcatuiesc fortele rebele din Libia.
* Incurajati de succesul din Irak si Libia, insurgenti Al-Qaeda au ajuns deja in Siria unde iau parte la actiunile ce vizeaza rasturnarea de la putere a lui Bashar al-Assad. Prezenta acestora ridfica semne de intrebare legate de care dintre gruparile siriene de opozitie va iesi triumfatoare in cazul in care liderul de la Damasc va fi inlaturat (ArabianBusiness.com). Extinderea influentei Al-Qaeda pare sa cuprinda tot mai multe tari arabe, iar similitudinea cu scenariul din Libia (insurgenti Al Qaeda amestecati cu rebeli) nu poate fi exclusa. E clar ca strategia Al- Qaeda e sa profite de instabilitatea politica care a urmat schimbarilor de regim nu doar din Libia, ci si din Egipt sau Tunisia.
* Reflectand ingrijorarea occidentala in legatura cu situatia din tara nord-africana, Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, a avertizat la inceputul acestei saptamani ca “Libia ar putea sa cada in mainile extremistilor islamisti daca nu se instaleaza rapid un guvern stabil”. Intr-un interviu pentru The Daily Telegraph, Rasmussen a spus ca extremistii “vor incerca sa profite” de orice slabiciune aparuta in Libia. Afirmatiile sale au taiat parca din elanul euforic ce pluteste in Tripoli dupa caderea lui Gaddafi si au reprezentat cel mai serios comentariu facut de un oficial occidental in legatura cu pericolul islamist.
* Indiferent daca scenariul avansat de Pepe Escobar se va dovedi real sau nu, cresterea influentei Al Qaeda in regiune este o veste proasta. Atat pentru regimurile din zona si cele din Orientul Mijlociu, cat si pentru Statele Unite si aliatii lor. Tulburarile in regiune s-ar putea intensifica in perioada urmatoare, alimentate de jihadisti, dupa cum nu e exclus sa vedem si o crestere semnificativa a operatiunilor realizate de serviciile de informatii occidentale.
* In acest context, merita mentionat si cel mai prost scenariu care ar putea aparea in Libia, dezvaluit de UPI: 1. fortele lui Gaddafi vor continua sa hartuiasca un guvern slabit al CNT, fortand intrarea trupelor NATO in Libia. 2. LIFG si Al-Qaeda in Magrebul islamic vor porni jihadul impotriva NATO. E un scenariu care nu va face altceva decat sa multumeasca China, cred analistii.
Comentariu saccsiv:
Nu cumva mai degraba Al-Qaeda este o marioneta CIA?
Si nu cumva mai degraba stapanii reali ai occidentului nu doar ca stiau ca pe revolutiile primaverii arabe vor pune mana radicalii islamisti, dar de fapt chiar au incurajat acest lucru? De ce?
Deoarece ELITELE pregatesc un mare razboi in Orientul Apropiat si Mijlociu. Care razboi nu se poate extinde de la un conflict greco – turc, de exemplu, in intreaga zona, fara a fi pregatita in prealabil si lumea musulmana.
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Daca in Grecia e “genocid financiar” in Romania ce e?

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Citeam azi un articol despre Grecia si cum resimt grecii austeritatea. Autorul sau este un vienez, avocat de profesie, domiciliat in Atena. Articolul releva cateva adevaruri dureroase atat pentru greci, dar si pentru romani. Deoarece pentru romani nu plange nimeni. Poate doar noi, dar plangem individual si nu obtinem prin asta decat si mai multa asuprire. Sa revenim la Grecia.
Vienezul se arata socat de vorbele politicienilor din toata Europa, care blameaza in cor neputinta grecilor de a economisi, de a accepta putina austeritate. Un fel de “romanii sunt lenesi, nu vor sa munceasca”, dar si “avem nevoie de ospatari, tinichigii, pentru ca de muncit nu mai vrea sa munceasca nimeni”. Imaginea Greciei este una dezastruoasa:
-reduceri de salarii si pensii de pana la 30% (salariile in Ro au fost taiate cu 25% nu numai la stat, ci si in mediul privat; pensiile au fost impozitate si ele iar cresterea TVA si inflatia in general au diminuat puterea de cumparare in Romania cu cel putin 35%- verificati la piata ce si cum se vinde, verificati la hypermarket cam ce produse mai au pe rafturi si la cate reduceri succesive de preturi sunt supuse, fara mare succes la cumparatori).
-scaderea salariului minim la 600 de euro (in Romania nici macar un om platit bine nu primeste 600 de euro pe luna. Totusi nu suntem desprinsi total de acest 600. Si la noi salariul minim e la fel, tot 600. Lei, nu euro);
-scumpiri drastice (uneori cu pana la 100%) la produse si servicii (ulei, benzina,transport, incalzire, etc). La romani preturile se schimba atat de des incat imi este aproape imposibil sa-mi amintesc cat era o sticla de ulei anul trecut pe vremea asta. Sau cat costa litrul de benzina.
-multe firme s-au inchis, salariile se platesc cu intarziere si familiile sunt obligate sa traiasca uneori cu doar 400 de euro, ajutoarele de somaj. In Romania zeci de mii se firmulite s-au inchis numai in acest an. Salariatii au ajuns la proteste si incetarea lucrului doar doar vor fi platiti. Asteapta luni de zile salariul de mizerie pentru care muncesc. Ajutoarele de somaj sunt foarte mici si in general nu se acorda, pentru ca firmele fac tot posibilul sa forteze angajatul sa demisioneze. Sa plece cu acordul partilor.
-in Grecia s-a ajuns ca niste muncitori sa fi stat fara salarii platite timp de 22 de luni. Cand in sfarsit au decis sa manifesteze au fost redusi la tacere cu ajutorul gazelor lacrimogene. Cam ca in Romania la manifestatiile gravidutelor si proaspetelor mame cu copilasilor in carucior, cand cele cateva manifestante erau inconjurate de un cordon masiv de jandarmi. Sau cand au fost luati pe sus anumiti manifestanti pentru simplul fapt ca erau prea vocali (pensionari militari, revolutionari, batranei simpatici care defilau prin centrul unui oras de provincie si care au fost luati pe sus ca fiind periculosi) si asa mai departe.
-in Grecia s-au inventat noi taxe, spune articolul. Ca sa faci plangere la politie trebuie sa platesti 150 de euro. Uite ca in Romania nu le-a venit ideea, au preferat sa desfiinteze politia prin masive disponibilizari. Aici grecii ne-au luat-o inainte. Poate le dau o idee si alor nostri…
-in Grecia nu mai exista manuale in invatamant. Ceea ce, comparat cu Romania, nu e foarte grav. Din clasa I pana in a XII-a parintii mi-au cumparat manuale. Indiferent ca eram premianta, nu existau manuale in sistemul public de invatamant, iar cele care erau se atribuiau pe baza de spaga. Cine dadea ciubuc scapa de cheltuielile de acest gen, primind putinele manuale inca existente in bibliotecile scolilor.
-studentii nu mai pot sa-si achite taxele de examen sau taxele de licenta. In Romania, inca din 2004, o licenta costa in medie 700 de lei. Nu mai stiu cat era salariul minim pe economie la acea data, dar cert este ca si salariul minim din 2011 este mai mic decat o taxa de licenta veche de 7 ani. Deci pentru romani nu este nici o noutate…
-concedierile functionarilor publici au loc anticipat- cei mai batrani sunt scosi la pensie mai devreme cu doar 60% din pensia regulamentara. La noi s-a procedat tot asa de nenumarate ori, oameni care puteau si voiau sa mai munceasca niste ani buni au fost obligat-fortat pensionati. Pentru ca ulterior sa li se reproseze, de la cel mai inalt nivel in stat, ca-s prea multi si Romania nu le poate sustine pensiile.
Avand in vedere toate aceste informatii va rog sa ma scuzati dar nu pot sa-i plang pe greci. Sunt cetatean roman, asa ca am probleme mult mai presante decat ei. Cum ar fi faptul ca traiesc impreuna cu mama mea dintr-o pensie de mizerie care de abia atinge 200 de euro…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Articolul zilei (23.09.2011): AMENINTARI RAZBOINICE intre Turcia si Cipru pentru petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana

Citez din articolul Amenintari razboinice intre Turcia si Cipru pentru petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana:
Liderii Turciei si Ciprului s-au acuzat, ieri, reciproc de forari ilegale de petrol si gaze naturale in apele divizate ale insulei Marii Mediterane, avertizand ca acest conflict risca sa degenereze in ostilitati armate.
Asteptam ca toti factorii responsabili sa se asigure ca administratia greco-cipriota va stopa aceste activitati, care pot duce la aparitia unor tensiuni, nu numai in isnula, dar in intreaga regiune” – a declarat premierul Turciei, Tayyip Erdogan, intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, citat de Bloomberg.
Altfel … vom face ceea ce este necesar” – a avertizat el.
Anterior, presedintele Ciprului, Demetris Christofias, a declarat ca actiunile Turciei de extragere a petrolului si gazelor naturale din apele insulei sunt ilegale si constituie o provocare periculoasa.
Manevrele navale ale Turciei in regiunea Economica Exclusiva a Ciprului, unde au loc aceste explorari petroliere, sunt provocatoare si reprezinta un real pericol pentru declansarea unor complicatii in aceasta zona.” a declarat Christofias in discursul sau de la ONU.
El a mai adaugat si faptul ca miscarile Turciei reprezinta o provocare “nu numai pentru Republica Cipru, dar si pentru intreaga comunitate internationala“.
Turcia, care a invadat Cipru in 1974, este singura tara care recunoaste regiunea din nordul Ciprului – Republica Turca din Nordul Ciprului – ca natiune independenta. De asemenea, Turcia contesta dreptul Ciprului de a explora resursele naturale din Regiunea cipriota Economica Exclusiva, astfel ca a trimis nave de razboi in aceasta zona, potrivit Bloomberg.
Cititi va rog si:
Pact militar Israel – Grecia impotriva manevrelor navale si aeriene turcesti

Sursa: Saccsiv’s Weblog

ROMÂNIA, O CHEIE PENTRU POARTA ORIENTULUI MIJLOCIU, SIRIA.

Plăcut surprins am fost, ieri, citind pe pagina HotNews o analiză a lui Emilio (Pepe) Escobar, ziarist de investigaţii, născut în Brazilia, care lucrează, însă, pentru Asia Times, cunoscut pentru relatările sale impresionante, ce acoperă lumile arabă şi musulmană din nordul Africii pînă în Pakistan, trecînd prin Orientul Mijlociu. Demult nu mai citisem în limba română, într-o media naţională, un astfel de text, care ese o mină de aur pentru orice serviciu de intelligence din lume, la capitolul “surse deschise”. Între multele informaţii şocante despre Libia şi confiscarea islamistă a primăverii arabe, două afirmaţii mi-au atras atenţia, în mod special, în contextul zilei de astăzi: “în rîndurile actualelor forţe anti-guvernamentale (care luptă în Libia!) se află …şi membri ai Hezbollah şi Hamas … De asemenea, palestinienii din Gaza ar fi ajuns în posesia unor rachete anti-aeriene şi anti-tanc provenite din Libia (sursa Haaretz)”, şi “insurgenti Al-Qaeda au ajuns deja în Siria unde iau parte la acţiunile ce vizează răsturnarea de la putere a lui Bashar al-Assad. Prezenţa acestora ridică semne de întrebare legate de care dintre grupările siriene de opoziţie va ieşi triumfătoare în cazul în care liderul de la Damasc va fi înlăturat (ArabianBusiness.com)”. Leg această ultimă informaţie a lui Escobar şi de atenţionarea Rusiei, de zilele trecute, că mass-media occidentale manipulează ştirile provenite din Siria, acoperind, PROST, o situaţie ce riscă să devină explozivă şi de necontrolat pe fondul tensiunilor interne şi externe din Orientul Mijlociu. Astăzi, ONU se va pronunţa dacă Palestina va deveni al 194-lea stat cu drepturi depline, membru al organizaţiei internaţionale. Dacă acest lucru se va întîmpla, este mai mult decît evident că Israelul va reacţiona, într-un fel sau altul, iar Iordanul se va aprinde. Dacă Palestina NU va primi acceptul, ceea ce este deja previzibil, există temeri justificate că palestinieni radicali împreună cu grupuri de interese şi presiune vor declanşa un război în regiune. Un astfel de demers va angrena şi Libanul, dar şi Siria, ce pare prea ocupată, astăzi, să-şi rezolve problemele de contestare politică internă. Să nu uit Turcia care deja joacă o carte interesantă vizînd simultan mai multe ţinte: Ghaza, Israelul, Siria, Kurdistanul iraqian şi Cipru. Nu este exclus ca una dintre temele de discuţie de la Washington, între preşedinţii Obama şi Băsescu, să fi atins şi această dimensiune a destabilizării Orientului Mijlociu, iar România ESTE o cheie, destul de bună, în regiunea în care “Poarta” este Siria.
Eu, cînd mă gîndesc la Siria, primele imagini care îmi vin în minte sînt cele din dimineaţa în care am intrat în Damasc, venind din Deşertul Sirian, şi am fost copleşit de albul imaculat al cartierului aramaic de pe colinele de cretă de la intrarea în marea metropolă. Siria, cu miile de ani de istorie fascinantă, este, însă, un mozaic fragil de grupuri etnice şi religioase, care includ: arabi, kurzi, druzi şi umeroase secte creştine. Imaginaţi-vă un Liban, la fel de agitat, dar mai mare şi mai încorsetat de un stat poliţienesc, destul de fragil, însă! Ultimele ştiri despre Siria nu sînt, însă, deloc idilice! În ciuda eforturilor Rusiei de a bloca un vot, în Consiliul de Securitate al ONU, favorabil sancţionării regimului de la Damasc, comunitatea internaţională se întoarce împotriva Siriei ŞI pe fondul ştirilor referitoare la violenţele guvernamentale împotriva demonstranţilor “pro-reformişti”. Chiar doi dintre cei trei susţinători importanţi ai regimului Assad i-au retras sprijinul: Turcia şi Iraqul. Israelul, mult prea preocupat de problema palestiniană şi demonstraţiile interne anti-recesiune, aşteaptă, nervos, pe margine. Schimbarea de macaz a Iraqului este surprinzătoare şi nu prea. Se ştie, de ani de zile, regimul şiit al llui Assad a fost susţinut de Iran împotriva Iraqului sunnit. Între 2003 şi 2008, Siria a adăpostit pe teritoriul său baze ale insurgenţilor sunniţi care luptau împotriva guvernului şiit instalat la Baghdad. Astăzi, odată cu revenirea la o normalitate relativă, s-a sperat într-o îmbunătăţire a relaţiilor între guvernele şiite. Iată, însă, că lucrurile nu stau aşa, Baghdadul fiind influenţat, probabil, şi de Statele Unite, în această direcţie. Încurajaţi de ce se întîmplă în Libia şi Yemen, rezistenţa siriană nu dă semne de oboseală, în ciuda represiunii extrem de violente a trupelor regimului. În ultima săptămînă s-a constatat, însă, că natura violenţei s-a schimbat! Dacă pînă acum, protestatarii se aflau sub ploaia de gloanţe a forţelor de securitate pro-guvernamentale, începînd de duminică, poliţiştii srieni sînt ţintele preferate ale protestatarilor. Această schimbare de roluri este pusă, mai mult, pe seama numărului mare de dezertori din rîndul trupelor guvernamentale, care au trecut de partea reformiştilor cu… arme şi bagaje, şi mai puţin pe livrarea clandestină de arme, echipament şi training “gherilelor democratice”, care includ sunniţi din Frăţia Musulmană, cei mai aprigi duşmani ai Allawiţilor.
Există informaţii, potrivit cărora Bashar Al-Assad nu se mai poate baza pe cei 400.000 de militari şi poliţişti, gata oricînd să întoarcă armele, ci doar pe cei 100.000 din Garda Republicană şi serviciile speciale, la care se adaugă luptători Hezbollah sosiţi din Liban(! interesant, nu?!). Deşi pare că a pierdut şi sprijinul Iranului (la începutul acestei luni, Mahmoud Ahmadinejad i-a cerul lui Assad să înceteze reprimarea manifestanţilor!), clanul Assad pare, totuşi pregătit să lupte pînă la capăt, sprijinit de structurile tribului său şiit Allawit, care reprezintă doar 10% din structura Siriei, riscînd un război regional în care să atragă TOATE ţările Orientului Mijlociu plus Iranul! Atît Turcia şi NATO, dar şi Iranul au, în momentul de faţă, interesul ca Siria să NU se dezintegreze, chiar dacă Siria şi actualul regim, reprezintă platforma cea mai potrivită şi apropiată de luptă împotriva Israelului, iar pro-reformiştii sirieni au dat “aripi” noi contestatarilor regimului de la Teheran. Pe de altă parte, NATO ar dori să elimine capetele de pod Iraniene din regiune, fără însă o intervenţie armată directă, care ar presupune, ulterior, o blocare a forţelor armate în misiuni directe de pacificare. Pericolul dezintegrării Siriei, în perioada imediat următoare, este, însă, enormă! Există riscul apariţiei unei mulţimi de micro-state sectare şi a unui triunghi kurd chiar “sub burta” Turciei!
Dacă la întîlnirea de la Washington între oficialii americani şi preşedintele Traian Băsescu, George maior şi Răzvan Ungureanu s-a discutat şi situaţia din Siria, România fiind un pivot în relaţiile cu această ţară, s-a vorbit, cu siguranţă, şi de încercarea organizării politice a reformiştilor sirieni în exil! Săptămîna trecută, după luni de discuţii şi negocieri, sirienii din Turcia au format un Consiliu Naţional, o încercare de a unifica opoziţia faţă de actualul regim de la Damasc. Reprezentanţii Consiliului au speranţa că vor reuşi să coopteze şi interesul “fraţilor din alte ţări (deci, şi România!) şi cu sprijinul comunităţii internaţionale să combată sprijinul iranian oferit doctorului Bashar Al-Assad. Potrivit Consiliului, acesta îşi doreşte “o Sirie multietnică şi pluralistă” în care apartenenţa religioasă să nu conteze. Este varianta cea mai bună pe care şi-o poate dori NATO în regiune, pe care România POATE să o sprijine şi POATE să ajute la construirea ei, date fiind relaţiile absolut speciale, cum am mai spus, între cele două ţări. Cu tot acest efort de intelligence, nu exclud necesitatea ca, la un moment dat, să fie necesare desfăşurarea în ţară a unor forţe internaţionale de securitate, pentru a contracara insurgenţa şi provocările iraniene. Asta sigur, dacă Iranul nu va fi atacat pînă atunci…
Sursa: MERKAVA

Cometa Elenin, este o nava imensa care se afla intr-o calatorie intergalactica

ELENIN VORBESTE...
Articol preluat de Peter
Am auzit despre tot ce se spune (dezinformeaza ) in legatura cu Elenin. Sfatul meu este : uitati de Elenin/Niburu.....
" Exista extremisti care spun ca eu aduc distrugere sau o mare curatare pe Pamant. Nu este asa. Eu aduc o mare  curatare interioara". Toate lucrurile se schimba cu ajutorul constiintei, asa cum totul este constiinta si noi vibram la un nivel mai inalt, multumita multor lucratori in lumina si odata cu sosirea codurilor luminii, schimbarilor in sistemulplanetar si in sistemul solar.
Galaxia, universulsi lumile din lumi sant una. Noi ne-am mutat in octave suficient de inalte , nefiind necesar un scenariu apocaliptic. Vor mai exista schimbari ale pamantului si dezastre, acestea depinzand de cat de agresiva sau blanda este constiinta. in loc sa ne ingrijoram de posibile scenarii ale distrugerii, mai bine ne concentram pe creatia pozitiva. Alegeti sa fiti undeva unde loveste o cometa sau un tsunami sau unde erupe un vulcan? Ce doriti sa creati pentru voi insiva si pentru umanitate? Voi creati prin iubire si gandurile si imaginile voastre pozitive. " Eu vin sa aduc schimbarea , nu din exterior, ci din interior, schimbare mare, incepand cu luna noua in leu, pe 27 septembrie, pana la luna noua din scorpion, 26-27 octombrie si sfarsitul iadului universal, 28 octombrie. Eu voi veni prin voi". Pe 31 octombrie avem Beltane in emisfera sudica , a unei noi lumini si fertilitati si Hallowmas in emiosfera nordica si voalurile dispar. " Eu lucrez cu stelele si planetele langa care ma aflu, asa cum intru mai aproape de Pamant. Noi raspundem de asemenea la energia care rezulta din Pamant si vedem lumina devenind din ce in ce mai puternica in jurul Pamantului. Multa purificare a fost si este facuta in taramurile inalt dimensionale , pentru a pregati Pamantul pentru schimbarea sa in noul ciclu si in noul sistem solar. Cu Draco si Oficus acum in cer, ca si portale si Pamantul raspunzand si fiind intr-o noua frecventa, totul se intampla intr-o clipa. Asa cum treceti prin planul galactic si va intoarceti, totul
este rezolvat. Eu va aduc vesti bune ale schimbarilor care exista acum, nu saptamana viitoare sau anul viitor, ci acum".
Sursa :
www.evenstarcreations.com
Sursa: eulinterior.blogspot.com

Satelitul NASA se prăbuşeşte vineri pe Pământ, însă nu se ştie unde

Specialiştii de la NASA au anunţat că satelitul lor ieşit din uz se va prăbuşi vineri, 23 septembrie, pe Pământ, însă nu se ştie încă unde anume. Un singur lucru este sigur: nu va cădea în America de Nord.

Satelitul UARS va cădea pe Pământ vineri / FOTO: AGI
Satelitul UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) va reintra necontrolat în atmosfera Pământului vineri. Experţii spun că este prea devreme pentru a ştii unde anume va pica aparatul de 6.5 tone şi că vor afla exact cu aproximativ două ore înainte de impact. Ei au reuşit, însă, să afle că resturile satelitului nu vor cădea în America de Nord, întrucât nu va fi deasupra continentului în acea perioadă.

Între timp, NASA şi US Air Force monitorizează cu atenţie satelitul şi orbita sa.

"Cu modelele noastre, încercăm să ne dăm seama ce părţi ale satelitului - ce materiale - vor interacţiona cu atmosfera, care se vor topi şi care vor supravieţui", a declarat Mark Matney de la NASA pentru space.com.

Predicţiile NASA asupra zonei în care se va prăbuşi satelitul cuprind o mare parte a planetei, oriunde între latitudinile Canadei şi Americii de Sud.

"Structura nu este perfect sferică, aşa că atunci când se va încălzi, va începe să se spargă în bucăţi. Atunci vom putea ştii unde vor cădea", a spus Ray Williamson de la Secure World Foundation, o organizaţie dedicată utilizării în siguranţă a spaţiului.

Specialiştii NASA estimează că satelitul de mărimea unui autobuz se va dezintegra în cel puţin 26 de bucăţi. Aproximativ 532kg de material vor ajunge pe pământ. Aceste rămăşiţe se vor împrăştia pe un teritoriu de circa 804km lungime. Experţii subliniază că şansele ca bucăţile să cadă într-un oraş sunt extrem de mici. Cel mai probabil vor pica în apă sau în zone nelocuite.

NASA a calculat că şansele ca un om să fie lovit de o bucată din satelitul UARS sunt de 1 la câteva trilioane. Dacă însă găsiţi o bucată din satelit, cel mai bine este să o lăsaţi acolo, să nu o atingeţi şi să chemaţi autorităţile.

Dezintegrarea satelitului va oferi un spectacol luminos pe cer, dacă va avea loc în timpul nopţii, care va rivaliza cu strălucirea Lunii. Dacă evenimentul va avea loc în timpul zilei, va fi  greu vizibil.

 Sursa: REALITATEA.NET
 
 

27 septembrie 2011: Obama se va retrage intr-un buncăr antiatomic din Denver…(NU ELENIN, CI ATAC TERORIST INVENTAT)


Avertisment!
Cititi si materialele grupate sub eticheta “Terorism International” pe care le puteti accesa dand click pe linkul din text.
Nu se ştie de ce pe 27 septembrie 2011 s-a statuat un nivel de alertă maximă şi ce caută în acea zi preşedintele Obama la Denver în buncărul de maximă siguranţă, dar totul nu poate fi doar o simplă coincidenţă.
Ce se va întâmpla pe 27 septembrie 2011? De ce se ascunde Obama în buncărul de sub aeroportul internaţional Denver?
Un raport  pregătit de generalul Alexei Maslov, reprezentant militar la misiunea permanentă a Rusiei de la NATO, statuează faptul că el a fost informat de către americani de către planul lor de a menţine un nivel de alertă maximă (DEFCON 1 ) pe data de 27 septembrie 2011, iar în acea dată preşedintele american Obama se va afla într-unul din cele mai securizate buncăre din lume, situat sub aeroportul internaţional Denver.
În cadrul acordului SALT I privind controlul armelor nucleare (acord semnat între SUA şi Rusia), ambele părţi sunt obligate s-o anunţe pe cealaltă în cazul stărilor de alertă maximă, dar fără a preciza şi motivul. Generalul Maslov mai scrie în raportul său că îngrijorarea sa este amplificată şi de faptul că în luna august 2011 au avut loc două atacuri nucleare subterane în două sucursale CIA, din cadrul complexului de tuneluri militare ce leagă Washington-ul de Denver.
Interesant e faptul că, la scurt timp după atacurile teroriste de  pe 11 septembrie 2001, regimul Bush a hotărât să militarizeze complet CIA, la conducerea agenţiei de spionaj aflându-se până în 2009, generalul forţelor aeriene, Micheal Hayden, apoi CIA fiind condusă de fostul ofiţer de spionaj al Armateri americane, Leon Panetta. În august 2011, preşedintele Obama l-a pus în fruntea CIA-ului pe generalul Armatei Americane, David Petraeus, la o săptămână după atacurile nucleare menţionate în paragraful de mai sus.
Punerea de comandanţi militari la conducerea CIA-ului se datorează complicităţii agenţiei centrale americane de spionaj în atacurile teroriste de pe 9/11. CIA s-a folosit de reţeaua teroristă Al Qaeda, condusă de Osama bin Laden (cunoscut sub numele de cod Tim Osman) pentru a organiza atentatele de pe 11 septembrie.
Finanţarea atacurilor a fost realizată de către familia regală saudită, cu participarea directă a serviciilor secrete pakistaneze, ISI.
Important de reţinut e faptul că serviciile secrete ruseşti au ştiut de mult timp de operaţiunea CIA-ISI “Tim Osman”, căci Viktor Bout, marele traficant rus de arme, era agent secret FSB (noul KGB rusesc), el livrându-i lui Marvin Bush, fratele mai tânăr al lui George Bush şi lui Wirt Walker III Bush (vărul lui George Bush) 15 tone de explozibil rusesc PVV-5A, ce a fost folosit la dărâmarea turnurilor gemene de la World Trade Center.
Marvin Bush şi Wirt Walker III Bush erau în 2001 directorii companiei de securitate Stratesec (Securacom), ei având un contract de 8,3 milioane de dolari pentru asigurarea securităţii complexului World Trade Center. Coincidenţă sau nu, în weekendul dinaintea atacurilor de pe 11 septembrie, complexul a fost închis pentru “modernizarea sistemului său de securitate”. Cel mai probabil că în acel weekend au fost plasaţi explozibilii aduşi de traficantul rus de arme, aceşti explozibili ducând la prăbuşirea World Trade Center şi nu ciocnirea celor două avioane în complexul de afaceri.
Principalul finanţator al atacurilor teroriste de pe 9/11 a fost identificat de către Viktor Bout ca fiind Abdulaziz ak-Hijji şi soţia sa Anoud (nepoata regelui saudit Abdullah), cei doi locuind în Sarasota (Florida), dar, cu câteva zile înainte de atacurile de pe 11 septembrie şi-a părăsit brusc toate proprietăţile din America şi s-a reîntors în Arabia Saudită.
Am făcut această mică istorie a adevăratelor evenimente teroriste de acum 10 ani, pentru a reliefa faptul că SUA se află în pragul pericolului unor atentate teroriste ca acum 10 ani şi asta în special ca urmare a faptului că în perioada următoare Naţiunile Unite, la New York, urmează să dea votul pentru declararea statului palestinian. De menţionat faptul că asupra Statelor Unite s-au făcut presiuni şi ameninţări atât din partea Israelului cât şi a Arabiei Saudite. Israelul, care se opune cu vehemenţă declararării independenţei Palestinei, deţine foarte multă influenţă în structurile guvernamentale din SUA. Pe de altă parte, foarte recent, fostul ambasador al Arabiei Saudite în SUA, prinţul Turki al-Faisal a spus că dacă SUA nu va vota pentru crearea statului palestinian, Arabia Saudită (un susţinător al Palestinei) nu va mai coopera cu Statele Unite cum a făcut-o în trecut şi că ar exista astfel şanse pentru declanşarea unui alt război în regiune.
Nu se ştie de ce pe 27 septembrie 2011 s-a statuat un nivel de alertă maximă şi ce caută în acea zi preşedintele Obama la Denver în buncărul de maximă siguranţă, dar totul nu poate fi doar o simplă coincidenţă. Pe de altă parte, se ştie că încă din 2005, CIA şi-a transferat sediul său la Denver, în buncărul de sub aeroportul internaţional din Denver.
Şi iată încă o coincidenţă: pe 23 septembrie 2011 (deci cu 4 zile înainte) la Denver are loc un exerciţiu anti-terorism la care vor participa 81 de agenţii guvernamentale! Iată linkul oficial al exerciţiului:


Sursa: WikiLeaks Romania Romanialeaks.org

Ce poate face România în faţa unei NOI CRIZE. Mihai Tănăsescu, pentru Gândul: Aşa ceva nu s-a mai întâmplat ÎN ISTORIA MONDIALĂ. Să ne pregătim pentru un alt mod de a trăi pe Pământ


Preşedintele Traian Băsescu este de părere că actuala criză se va întinde pe termen mediu, respectiv "2, 3, 4 ani". Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, este de părere că actualele derapaje mondială au fost cauzate de "slăbiciunea factorilor de decizie".
În timp ce pieţele internaţionale freamătă, indicii bursieri se prăbuşesc, iar lumea se pregăteşte pentru o criză economică mondială poate mai severă decât cea din 2008, România abia descoperă că cifrele de creştere economică pe care se baza pentru 2012 sunt pură fantezie. Ieri, Traian Băsescu preluând evaluările internaţionale a declarat că actuala criză se va întinde pe termen mediu, respectiv "2, 3, 4 ani". Gândul v-a prezentat ieri ce soluţii a dat şeful statului, dar şi ce au priceput reprezentanţii Guvernului şi cum plănuiesc ei să "salveze" România.
Ne propunem să facem o radiografie a momentului actual şi începem prin a vă prezenta o declaraţie a reprezentatului României la FMI.


Mihai Tănăsescu: să ne pregătim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trăi pe Pământ
Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, este de părere că actualele derapaje din economia mondială au fost cauzate de "slăbiciunea factorilor de decizie". "Ceea ce se întâmplă acum cu economia globală nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria omenirii. Slăbiciunea factorilor de decizie, inclusiv a celor din Vest, a condus la aceste derapaje. Trebuie să ne pregătim pentru un alt fel de comportament, pentru un alt mod de a trăi pe Pământ", a declarat pentru gândul Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI.
Ce fac motoarele Europei, comparativ cu restul zonei UE
businessinsider.compublică joi date ale unui raport pentru zona euro din care reiese că, în ultimele luni, motoarele economiei din UE, Franţa şi Germania, au avut o evoluţie mai bună decât a restului statelor din regiune, dar "direcţia este tot în jos". "După cum puteţi vedea, situaţia din statele de la periferia Uniunii Europene este destul de urâtă, însă situaţia pentru Franţa şi Germania este mult mai bună. Lucrurile nu sunt chiar atât de rele, dar direcţia este exact la fel: în jos", comentează autorul.



Soros: "Statele Unite sunt deja în cea de-a doua fază recesiuni în W"
Miliardarul George Soros a declarat joi la postul de televiziune CNBC că "Statele Unite sunt deja în cea de-a doua fază recesiuni în W". Întrebat ce se va întâmpla dacă nu vor mai fi create noi locuri de muncă, Soros a spus că în acest caz SUA va avea o încetinire a economiei şi mai mare, notează businessinsider.com.
El a mai explicat că ceea ce se întâmplă în Europa este o situaţie "mai periculoasă" decât ce s-a întâmplat cu Lehman Brothers (bancă al cărei faliment în 2008 a marcat debutul crizei- n.red.). Cu toate acestea, Soros este de părere că autorităţile vor face tot ceea ce este nevoie pentru a menţine stabilitatea sistemului.
Ce-ar putea întâmpla, în opinia miliardarului Soros: două sau trei dintre ţările mai mici ar putea intra în incapacitate de plată şi ar putea să părăsească zona euro, cu condiţia ca acest lucru să se facă într-un mod ordonat, pentru a nu perturba sistemul financiar global. Dar punctul culminant nu va veni în septembrie, spune el, pentru că "ei nu sunt pregătiţi pentru acesta".
Profetul crizei: Recesiunea este inevitabilă. Ar putea fi mai rău decât în 2008
Nouriel Roubini, profetul crizei din 2008, a declarat joi că recesiunea în acest moment este inevitabilă şi ar putea fi mai rău decât în 2008. Europa şi Statele Unite sunt "efectiv în recesiune", iar factorii de decizie politică nu mai pot face nimic pentru a le salva, scrie joi businessinsider.com.
"Orice ar face FED (Banca Centrală a SUA) acum, este prea târziu", comentează acesta în una dintre postările sale de pe Twitter.
Financial Times: Economia zonei euro se află în pragul recesiunii
Economia zonei euro se află în pragul recesiunii, potrivit unui studiu de piaţă care arată că activitatea din sectorul privat s-a contractat în această lună pentru prima dată ultimii doi ani, potrivit Financial Times.
Deteriorarea mai gravă decât se preconiza a indicelui privind achiziţiile managerilor arată că redresarea regiunii euro s-a inversat şi contribuie la creşterea presiunii asupra Băncii Centrale Europene de a reduce ratele dobânzilor.
Perspectivele economice au fost afectate de scăderea accentuată a încrederii consumatorilor şi mediului de afaceri pe fondul crizei din zona euro, de escaladarea datoriilor, precum şi de măsurile de austeritate fiscală pe întregul continent, precum şi de veştile proaste dinspre economia americană.
Jean-ClaudeTrichet, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), a semnalat o posibilă reducere a ratei dobânzii de referinţă la reuniunea Consiliului guvernatorilor a BCE, pe 6 octombrie la Berlin, chiar dacă rata dobânzii de referinţă a fost majorată la 1,5% recent, mai exact în luna iulie, mai scrie publicaţia menţionată.
Dolarul, la maximul ultimelor şapte luni
Acţiunile de la cele mai mari burse au continuat să scadă puternic joi, ca urmare a perspectivelor sumbre anunţate de Banca Centrală a SUA (FED), potrivit CNBC. Cei mai importanţi indici ai burselor din Statele Unite, precum Dow Jones, S&P 500 s-au prăbuşit pe seama temerilor privind amplificarea recesiunii.[...]


Articol de Loredana Voiculescu si Gabriel Pecheanu
Sursa: gandul.info