duminică, 14 septembrie 2014

Anatomia energetica – Cele sapte campuri energetice si conexiunea acestora cu cele sapte chakre



01Aura umana – indiferent daca o privesti ca fiind un domeniu energetic misterios din jurul corpului uman sau ca pe o simpla imagine mentala colorata, aura umana depaseste cu mult domeniul imaginatiei, aceasta fiind la fel de reala precum este corpul tau fizic. Stiai ca aura se descompune in campuri sau straturi separate, distincte?
Mai exact, aura ta este formata dintr-un numar de sapte astfel de campuri energetice. Sapte, asemenea numarului centrilor energetici? Exact! Fiecare camp energetic este corespondentul unui anumit centru energetic, acesta avand propriile calitati si caracteristici. De asemenea, fiecare se afla intr-o stransa legatura si are un efect direct asupra stratului urmator. Impreuna, cele stapte campuri energetice formeaza aura corpului, pe care o poti vedea cu ochii tai, cu multa practica si rabdare.
In continuare vom explora pe larg cele sapte campuri aurice, cu scopul de a capata o mult mai profunda intelegere o modului in care suntem afectati de energia care da viata corpului nostru fizic.
In diagrama alaturata puteti observa cum arata fiecare strat auric.
12
1. Corpul eteric
Acesta este campul energetic cel mai apropiat de corpul fizic. Acesta emana de la chakra radacinii si formeaza legatura dintre corpul fizic si restul campurilor energetice. Acest camp energetic se extinde la o distanta de aproximativ 2-5 cm de corpul fizic. Acest camp energetic poate indica potentialele afectiuni ce se pot dezvolta la nivelul corpului fizic.
2. Corpul emotional
Acest camp energetic corespunde chakrei sacrale si se afla la o distanta de 3-8 cm fata de corpul fizic. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este taramul emotiilor. Modul in care te simti si modul in care iti percepi sentimentele va fi afisat la nivelul acestui camp emotional. Blocajele energetice si emotiile negative pot fi observate foarte usor la nivelul acestui camp energetic sub forma unor gauri sau sub forma unor puncte intunecate.
3. Corpul mental
Dupa cum sugereaza si numele, al treilea camp energetic, corespondentul chakrei plexului solar, este dependent de  vibratiile sau de gandurile si procesele mentale. Se extinde la o distanta intre 7 si 20 de centimetri fata de corpul fizic.
Acest strat este influentat  de ego-ul tau si de vointa de care dispui. In cazul in care procesele tale mentale sunt dominate de indoieli si de convingeri limitative, acestea se vor face simtite aici. De asemenea, in cazul in care esti confuz sau iti lipseste claritatea mentala, acest strat se va afla in dezechilibru.
4. Corpul astral
Corpul astral se afla intr-o foarte stransa legatura cu chakra inimii si este localizat la o distanta de 30 de centimetri de corpul tau fizic. Acest strat energetic reuneste cele trei staturi energetice joase si cele trei straturi energetice inalte, actionand ca o punte intre campurile energetice fizice, mai dense si cele spirituale superioare. Acesta este, de asemenea, numit intrarea in planul astral.
Acesta este considerat a fi campul energetic al iubirii. La acest nivel intelegem si ne exprimam sentimentele in relatiile cu cei din jurul nostru. Desi cel de-al doilea camp se afla intr-o stransa legatura cu emotiile noastre, acest camp energetic este implicat in octavele superioare de ingrijire si compasiune. Expresiile negative pot duce la judecati si atacuri asupra ta si asupra celorlalti, fenomen cunoscut ca “impietrirea inimii”.
5. Corpul manifestarii sau sablonul eteric
Acest camp energetic corespunde celui de-al cincilea centru energetic, chakra gatului, si se extinde la o distanta de aproximativ 45 de centimetri de corpul fizic.
La acest nivel energetic se manifesta lucrurile din eter in planul fizic. Acesta este planul a tot ceea ce ai creat in planul fizic, incusiv identitatea sau personalitatea ta.
Efectele negative pot produce o schimbare la acest nivel, acesta facandu-se simtite sub forma de ganduri negative, emotii, boli fizice si aspecte distorsionate ale personalitatii.
6. Corpul celest, ceresc sau hologramatic
Acest camp energetic corespunde chakrei celui de-al treilea ochi si este situat la o distanta de aproximativ 60 de centimetri de corpul fizic. Perceptia si intuitia ta sunt evidentiate aici.
Proiectiile si iluziile pot fi distorsionate in functie de vibratiile pozitive sau negative. A fost spus de foarte multe ori ca traim intr-o holograma, iar modul in care percepem lumea depinde de constiinta si de legatura fiecaruia dintre noi cu divinitatea.
7. Corpul ketheric
Acest camp energetic corespundei chakrei coroanei, conexiunea noastra cu tot ceea ce exista si reprezinta unitatea constiintei, constiinta universala. Se extinde la o distanta de 1 metru de corpul fizic.
Expresiile negative la acest nivel produc sentimente de superioritate, de izolare si de separare de Dumnezeu, de ceilalti sau chiar de sine. Pe de alta parte, expresia divina va duce la adevarata fericire si seninatate.
Sursa: http://www.e-dimineata.ro/

9 Semne ca Esti Un Suflet Vechi


"Cati ani ai daca nu sti cat de vechi este sufletul tau" ~ Satchel Paige 

Exista un tip special de persoane in aceasta lume, care se gasesc singuri si izolati, aproape de la nastere. 

Existenta sa solitara nu este preferinta lui sau un temperament antisocial - el este pur si simplu un suflet vechi. Vechi in inima, vechi in minte si vechi in suflet, aceasta persoana este un suflet vechi, care isi gaseste viziunea sa asupra vietii foarte diferita si mult maturizata fata de cei din jurul lui. Ca urmare un suflet vechi traieste viata pe plan intern, isi urmeaza propria sa cale, in timp ce restul din jurul lui se inghesuie sa urmeze pe altcineva. Poate ati experimentat acest lucru in propria voastra viata sau l-ati vazut la alta persoana. Daca sunteti interesati de asa ceva, acest articol este dedicat voua, in speranta ca va va defini sau va va face sa intelegeti mai bine. 

Daca inca nu ati descoperit cat de vechi este sufletul vostru, cititi unele din semnele revelatoare de mai jos. 




9 Semne ca esti un Suflet Vechi 

1. Ai tendinta de a fi un solitar 

Pentru ca sufletele vechi sunt dezinteresate de preocuparile si interesele oamenilor de aceeasi varsta cu ei, isi fac cu greu prieteni. Rezultatul este ca suflete vechi au tendinta de a se regasi singuri o mare parte din timp.

2. Iti place cunoasterea, intelepciunea si adevarul 

Intradevar, acest lucru pare un pic grandios si nobil, dar un suflet vechi se gaseste in mod natural gravitand spre partea intelectuala a vietii. Sufletele vechi inteleg in mod inerent ca intelepciunea este fericirea, cunoasterea este puterea si adevarul este libertatea, asa ca de ce sa nu cautam si noi aceste lucruri? Aceste procupari sunt mult mai semnificative pentru ei decat sa citeasca cele mai recente barfe mondene sau de cele mai recente achizitii din fotbal. 

3. Ai inclinatie spre spiritualitate 

Majoritatea sufletelor vechi tind sa aiba sensibilitate si sa fie spirituali. Depasirea limitelor propriului sau ego, in cautarea iluminarii, promovarea iubirii si pacii pe planeta sunt principalele ocupatii ale acestor suflete. Se pare ca pentru ei cel mai intelept lucru este sa foloseasca timpul la maxim. 

4. Trebuie sa intelegi emeritatea vietii 

Sufletele vechi sunt afectate de memento-urile moralitatii sale, dar si de tot ceea ce ii inconjoara. Acest lucru face ca ei sa fie precauti si uneori retrasi, dar cu intelepciune isi dicteaza modul in care sa isi traiasca viata. 

5. Esti grijuliu si introspectiv 

Sufletele vechi tind sa gandeasca mult... despre tot. Abilitatea lor de a reflecta si de a invata din actiunile lor si ale altor persoane este cel mai mare profesor al lor. Unul dintre motivele pentru care sufletele vechi sunt atat de vechi este ca ei au invatat foarte multe lectii prin propriile procese de gandire posedand o perspectiva asupra vietii si au capacitatea de a observa in liniste ce se petrece in jurul lor. 

6. Puteti vedea imaginea de ansamblu 

Rareori se pierd in detalii superficiale pentru a obtine grade inutile (promovare la locul de munca). Ei au tendinta de a privi viata prin ochi unei pasari, vazand ceea ce este mai intelept si semnificativ pentru viata lor. Atunci cand se confrunta cu probleme, sufletele vechi au tendinta sa le vada ca niste dureri temporare care le servesc pentru a creste cantitatea de bucurie in viitor. Prin urmare, sufletele vechi au tendinta sa aiba o viata plina de liniste si stabilitate, datorita abordarii lor asupra vietii. 

7. Nu esti materialist 

Bogatie, statut, faima... sunt inainte de a fi un suflet vechi. Sufletele vechi nu au scopul de a urmari lucruri care pot fi luate usor de la ei. Pentru ei nu prezinta interes lucrurile de scurta durata, deoarece acestea aduc foarte putina implinire sau semnificatie in viata lor. 

8. Ai fost un copil ciudat din punct de vedere social 

Aceste lucruri nu sunt vazute intotdeauna, dar multe suflete vechi prezinta semne ciudate de maturitate de la varste mici. De multe ori, acesti copii sunt etichetati ca fiind "precoce", "introvertiti" sau "rebeli", si se incadreaza greu in comportamentele de masa. De obicei, acesti copii sunt extrem de curiosi si inteligenti vazand scopul la multe lucruri pe care le zic si fac profesorii lor, parintii si colegii. Daca poti spune ca, copilul tau este ca un adult - probabil ai un parte de un suflet vechi. 

9. Trebuie doar sa te "simti" vechi 

Inainte de a pune un nume la ceea ce am simtit, am experimentat cu siguranta am avut senzatii ca interior se afle un suflet vechi. Sentimentele care insotesc un suflet vechi sunt de obicei: sentimente de circumspectie, oboseala mentala, rabdara, atentie si un calm detasat. Din pacate, acest lucru poate fi perceput ca fiind distant si rece, care este unul din multele mituri ale sufletelor vechi. 

Asa cum unii oameni mai in varsta se descriu ca fiind "cu inima tanara", astfel si cei tineri pot avea "o inima veche"


Sursa: www.secretele.com

360 de grade, cu Alina Badic - 13 septembrie 2014 - emisiune completa





https://www.youtube.com/watch?v=zuPvmsaGsmQ&list=UUeqNP-Wt7YNjPyH6XhMYPxw

părintele Arsenie Boca - noi mărturii (13sep.2014)





https://www.youtube.com/watch?v=m_VQbFHnxc4

INCREDIBIL - Un nou TIP de OM va apărea până în anul 2050. Cum va arăta şi cât va trăi


Până în anul 2050, vom fi martorii apariţiei unui nou tip de om, cu un ciclu de viaţă diferit de cel al oamenilor actuali, ca rezultat al schimbărilor tehnologice, comportamentale şi al selecţiei naturale, susţine un cercetător.

Omul de ştiinţă Cadell Last, din cadrul Global Brain Institute, consideră că omenirea se află, în prezent, într-un proces de „tranziţie evolutivă” majoră.
În mai puţin de 4 decenii, afirmă cercetătorul, vom trăi mai mult, vom avea copii la vârste mai înaintate şi ne vom baza pe inteligenţa artificială pentru treburile de zi cu zi.
Iar această schimbare va fi atât de semnificativă, susţine el, încât este comparabilă cu trecerea de la maimuţă antropoidă la om.
Viaţa oamenilor, la vârsta de 80 sau 100 de ani, va fi foarte diferită de cea a bunicilor lor, spune Cadell Last, care crede că ne vom petrece o mare parte din timp trăind în realitatea virtuală.
Unii oameni de ştiinţă cred că, până în anul 2050, speranţa de viaţă va ajunge la 120 de ani.
Cadell Last crede, de asemenea, că oamenii vor prezenta o maturizare sexuală mai tardivă, citând în acest sens un text apărut în Business Insider.

Sursa: descopera.ro


 www.realitatea.net

Adevărul ÎNGROZITOR despre EBOLA. Un expert dezvăluie ce se tem oficialii să spună public

Peste 2.300 de persoane au murit din cauza virusului Ebola în Africa de Vest de la începutul epidemiei. Totuşi, pericolul este mai mare decât ne dăm seama.

Michael T. Osterholm, directorul Center for Infectious Disease Research and Policy din cadrul Universităţii Minnesota, a dezvăluit pericolul uriaş al acestui virus într-un articol intitulat „Ceea ce ne e frică să spunem despre Ebola”, publicat în cel mai prestigios ziar din lume, New York Times. Iată ce are de spus Osterholm:
„Epidemia de Ebola din Africa de Vest are potenţialul să schimbe istoria la fel de mult ca orice ciumă.
În ultimele luni s-au înregistrat peste 4.300 de cazuri şi 2.300 de decese. Săptămâna trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că, până la începutul lunii octombrie, s-ar putea înregistra mii de cazuri noi în fiecare săptămână în Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria. Ce nu se spune public, în ciuda faptului că se discută în cadrul agenţiilor de sănătate publică, este faptul că ne aflăm într-un teritoriu complet necunoscut şi că Mama Natură este singura forţă care controlează acestă criză în acest moment. 
Prima posibilitate este aceea ca virusul Ebola să se răspândească din Africa de Vest în megaoraşe din alte regiuni ale lumii aflate în curs de dezvoltare. Această epidemie este foarte diferită de cele 19 ce au avut loc în Africa în ultimii 40 de ani. Este mult mai uşor să controlezi infecţiile cu Ebola în sate izolate. Dar, în ultimele patru decenii s-a înregistrat o creştere cu 300% a populaţiei Africii, o bună parte în mahalalele oraşelor mari. Ce se întâmplă atunci când o persoană infectată, care nu prezintă încă simptome, călătoreşte cu avionul spre Lagos, Nairobi, Kinshasa sau Mogadishu — sau chiar Karachi, Jakarta, Mexico City ori Dhaka?
A doua posibilitate este una pe care virusologii nu vor să o discute deschis, dar pe care o iau cu siguranţă în calcul în mod privat: aceea ca virusul Ebola să sufere o mutaţie care să-i permită să devină transmisibil prin aer. Acum puteţi lua Ebola doar prin contact direct cu fluidele corporale. Dar virusurile precum Ebola sunt renumite pentru că sunt extrem de „neatente” în ceea ce priveşte copierea, ceea ce înseamnă că virusul ce intră într-o persoană poate fi diferit din punct de vedere genetic de virusul ce intră în altă persoană. Hiper-evoluţia pe care o înregistrează în prezent virusul Ebola este fără precedent; au fost mai multe transmisii de la om la om în ultimele patru luni decât au avut loc probabil în ultimii 500-1000 de ani. Fiecare infecţie nouă reprezintă miliarde şi miliarde de momente în care se aruncă cu „zarul genetic”
Dacă anumite mutaţii ar avea loc, acest lucru ar însemna că am risca să luăm Ebola doar prin simplul act al respiraţiei. Infecţiile s-ar răspândi rapid în toate zonele globului, aşa cum a făcut-o virusul gripei H1N1 în 2009, după ce a apărut în Mexic.
Sursa: http://www.evz.ro/

Un lingvist din Maramureş aruncă în aer tot ce ai învăţat la istorie

Un lingvist din Maramureş aruncă în aer tot ce ai învăţat la istorie

Un cercetător din Maramureş spune că poate dovedi faptul că limba română veche este de fapt la originea tuturor limbilor europene. George Cadar are 57 de ani şi este licenţiat în istorie antică, membru al Asociaţiei Române de Studii Semiotice şi al Societăţii Internaţionale de Ştiinţe Semiotice şi este autorul a mai multe cărţi de semiotică şi studii de specialitate. Cercetătorul este convins că limba română este urmaşa unei aşa-numite „limbi bătrâne”.
Afirmaţiile băimăreanului contrazic flagrant tot ceea ce ai învăţat la şcoală din cărţile de istorie, dar băimăreanul susţine că are documente care pot proba tot ce spune. Acesta a publicat, de curând, studiul „Origini. Sfânta limbă bătrână a zimbri-geţilor”, iar în prezent lucrează la o altă carte, „Vlahii. Alahva” care conţine 12 dicţionare în care sunt traduse în „limba bătrână” cuvinte din tot atâtea alte limbi europene, pentru a demonstra că acestea îşi au originea în ea.
Acesta va participa în perioada 16-20 septembrie la Sofia la cel de-al XII-lea Congres al Societăţii Internaţionale de Studii Semiotice, alături de specialişti din 130 de ţări. Acolo va încerca să-şi demonstreze teoriile.
„La Sofia voi încerca să fac o aplicaţie practică să demonstrez invitaţilor o primă decriptare a unui înscris în etruscă, lucru care nu s-a mai întâmplat, tocmai pentru a dovedi că dacă se cunoaşte pronunţia limbii noastre bătrâne se poate realiza descifrarea unui asemenea text etrusc”, spune George Cadar.
„Ce-o să supun eu acolo atenţiei, decriptarea «Stelei funerare din Lemnos» care nu a mai fost niciodată făcută şi care a fost descoperită pe teritoriul grecesc şi decriptarea textului în tracă de pe inelul de la Ezerovo, decoperit în 1912”, mai spune Cadar.
Lingvistul susţine că este o încercare provocatoare pentru el. În opinia lui, până acum nu s-a încercat o descifrare a limbii etrusce tocmai pentru că nu se cunoştea pronunţia la momentul scrierii pe artefact. George Cadar are în spate aproape 40 de ani de studii, dar spune că se bazează foarte mult şi pe cercetările făcute de Nicolae Densuşianu.
Mai multe despre „traducerea” care va fi o premieră mondială nu vrea să dezvăluie, dar spune că va reveni cu explicaţii amănunţite după ce se va întoarce de la Sofia.
Sursa: http://www.voceatransilvaniei.ro/

Astăzi este mare Sărbătoare: Înălţarea Sfintei Cruci! Ce aveţi voie să faceţi şi ce nu

Înălţarea Sfintei Cruci, cea mai veche dintre sărbătorile creştine, este singura cu post aspru şi rugăciune ce apare atât în calendarul bizantin (ortodox şi greco-catolic), cât şi în cel latin, la data de 14 septembrie.


Spre deosebire de alte sarbatori, Inaltarea Sfintei Cruci se cinsteste cu post pentru ca aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului pe Golgota. Astfel, Crucea a devenit un simbol al victoriei asupra mortii si pacatului.
 
Inaltarea Sfintei Cruci marcheaza si doua evenimente solemne: Aflarea Crucii si inaltarea ei in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, la 14 septembrie 335, si aducerea Sfintei Cruci de la persi, in 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a asezat-o in Biserica Sfantului Mormant din Ierusalim.
Potrivit altor traditii, de Ziua Crucii se strang ultimele plante de leac (boz, micsunele, matraguna, navalnic), care sunt duse, impreuna cu buchet de flori si busuioc, la biserica, pentru a fi puse in jurul crucii si a fi sfintite. Plantele astfel sfintite se pastreaza apoi in casa, la icoane sau in alte locuri ferite, fiind folosite pentru vindecarea unor boli, dar si la farmecele de dragoste.
Busuiocul sfintit de Ziua Crucii se pune in vasele de apa ale pasarilor, pentru a le feri de boli, in lautoarea fetelor, pentru a nu le cadea parul, si la stresinile caselor, pentru a le feri de rele, in special de trasnete.
Tot in aceasta zi, in Bucovina se faceau ritualice cu scop apotropaic sau fertilizator. De pilda, oamenii atarnau in ramurile pomilor fara de rod cruci de busuioc sfintit, crezand ca astfel vor avea parte de recolta bogata in toamna viitoare.


Sursa: www.realitatea.net/

Astronomii nu mai văd asteroizii care ameninţă Terra!

Pe 31 august, astronomii au descoperit un asteroid care se îndrepta spre Pământ şi urma să ajungă la noi în câteva zile. Nu mai era timp de intervenţie! Spre norocul nostru, corpul ceresc a trecut razant pe lângă Planeta Albastră. De ce nu l-a văzut nimeni la timp?

În urmă cu o săptămână, pe 6 septembrie, un meteorit a tăiat cerul Spaniei sub forma unei mingi de foc, iar fenomenul a putut fi observat din Catalonia şi până la Madrid.
Meteoritul a luminat cerul, preţ de câteva secunde, apoi s-a dezintegrat, înainte să lovească Pământul. Tot sâmbătă, 6 septembrie, un alt meteorit a format un crater de 12 metri diametru şi o adâncime de cinci metri în Nicaragua, după ce a căzut lângă aeroportul din capitala Managua.
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Rosario Murillo, a preluat explicaţia astronomului Humberto Saballos, care a afirmat că există posibilitatea ca meteoritul să se fi rupt din asteroidul 2014RC.


Războiul distrage atenţia


Duminică, 7 septembrie, asteroidul 2014RC, cu un diametru de 20 de metri, a trecut pe deasupra Noii Zeelande la o altitudine de 40.000 de kilometri - adică foarte aproape, dacă ţinem cont de faptul că centura sateliţilor de telecomunicaţii se află la 36.000 de kilometri…
Corpul ceresc a fost descoperit abia pe 31 august, adică, în măsura în care ar fi venit direct spre Pământ, nu ar mai fi fost timp de intervenţie, ne ciocneam sigur - efectul impactului fiind cel al unei bombe atomice de nivelul Hiroshima.
Astronautul Edward Tsang Lu a descris situaţia ca pe o “ruletă cosmică” şi a susţinut că doar “norocul chior” a salvat umanitatea de un cataclism provocat de asteroid. În mod firesc se pune întrebarea: cum a putut ajunge acest corp ceresc atât de aproape de Terra fără să fie observat din timp, după ce miliarde de dolari s-au cheltuit până acum pentru sistemul planetar de apărare împotriva dezastrelor cosmice?
“Din cauza conflictului din Ucraina, sistemul internaţional de apărare cosmică este pus în pericol. Este pentru prima dată când nu mai funcţionează înţelegerea din anii ’80 dintre fostul preşedinte american Ronald Reagan şi cel sovietic Leonid Brejnev, care au stabilit că SUA şi URSS, cele două mari puteri, vor proteja împreună Terra de pericolele venite din Cosmos, prin schimb de informaţii şi acţiuni conjugate. Lipsa de colaborare de acum se dovedeşte foarte periculoasă în măsura în care Pământul este pe traiectoria unor asteroizi a căror coliziune cu Terra poate produce catastrofe la nivel local sau continental”, ne-a spus generalul (r) Emil Străinu, doctor în probleme de război geofizic, ameninţări asimetrice şi neconvenţionale.
Cu alte cuvinte, sistemul de luptă împotriva asteroizilor este trecut acum în paranteză de conflictul dintre ţările care au pus la punct mecanismul, adică SUA şi Rusia.
“Trebuie menţionat aici că în zona Donbas, Ucraina, se află unul din cele mai importante centre de supraveghere optică a spaţiului cosmic din lume. Dacă regiunea este acum în plin război, cine credeţi că mai face observaţii astronomice acolo?”, a mai spus generalul Emil Străinu.


Există mai multe variante militare pentru devierea unui corp ceresc


În deceniile care au trecut, marile puteri au gândit mai multe proiecte de evitare a distrugerii civilizaţiei omeneşti prin ciocnirea cu un corp cosmic.
“Există mai multe variante militare, unele par chiar năstruşnice. Prima presupunea distrugerea obiectului în spaţiul cosmic prin bombardare. Altă soluţie se referă la devierea corpului ceresc de la traiectoria spre Terra prin tractare sau împingere cu o rachetă. O a treia metodă se referă la devierea asteroidului prin intermediul vântului solar, fie prin vopsirea corpului în alb, fie prin ataşarea unor panouri solare. Toate aceste metode necesită însă timp de reacţie, ca atare, apropierea unui corp cosmic periculos trebuie să fie detectată cu ani înainte”, ne-a mai spus generalul Străinu.


Peste trei ani, 400 de asteroizi vor lovi Pământul


O centură de asteroizi, cu diametre între 300 de kilometri şi câţiva metri, se îndreaptă acum către Terra. NASA a apreciat că peste 400 de impacturi cu planeta noastră sunt de aşteptat începând cu 2017, adică peste trei ani.
Datele se bazează pe noile informaţii obţinute de agenţia spaţială în ultimele 60 de zile. NASA nu a indicat însă ce poate face omenirea în trei ani pentru a ocoli o catastrofă.