miercuri, 13 iulie 2011

De ce RECENSAMANTUL este obligatoriu? De ce se cer atat de multe date, inclusiv CNP? Ipoteza Antena 3: PD-L se va folosi de aceste date in campania electorala. Ipoteza mea: are legatura cu Big Brother si viitoarele documente cu cip

Dupa cum deja stiti, in octombrie va avea loc:
RECENSAMANT in 2011. Acesta va fi deosebit de precedentele si ni se va cere  si CNP-ul
Si va fi obligatoriu:
Amenzi pentru cei care fug de RECENSAMANT
Referitor la intrebarile din titlu, ieri, la Antena 3, la emisiunea lui Razvan Dumitrescu s-a emis o ipoteza: PD-L se va folosi de aceste date in campania electorala.
Consider ca este foarte probabil, dar nu din acest motiv se va desfasura aceasta ampla actiune.
Recensaminte au mai fost. De ce este insa acesta deosebit?

Cica e la fel in toata Europa. Si:
În perioada 22 – 31 octombrie,va avea loc recensământul populaţiei şi locuinţelor iar în perioada 5-14 noiembrie va avea loc ancheta de control şi verificare a volumului şi calităţii informaţiei.
Cum se va proceda cu romanii plecati in strainatate?
Si foarte important: ce nevoie au de CNP? E clar ca nu se limiteaza la a afla cati suntem si carei minoritati eventual apartinem. Vor sa stie exact ce si cum cu fiecare. Suna a actiune tipica de inregimentare. Si nu doar atat. In catastifele lor vom fi doar niste numere. Iar asta nu-mi place deloc. Sa aiba vreo legatura cu regionalizarea?
Video (LECTIA DE ISTORIE) – Prof Dinu Giurescu: REGIONALIZAREA duce la ROBOTIZAREA ROMANIEI. Nu vor mai exista romani, ci cetateni din regiunea 1, cu CNP cutare, de pe o lista cu numere …
Le va usura munca cu viitoarele buletine cu cip?
Aproape sigur.
Sa ne amintim de exemplu ca in India, dupa recensamant:
În INDIA a inceput RECENSAMANTUL BIOMETRIC al populaţiei …
A urmat:
Despre mega experimentul cu BULETINE BIOMETRICE CU CIP din India si despre opozitia ce o intampina SISTEMUL acolo
Desigur, acolo fiind vorba despre un buletin performat:
Din nou despre MEGA ACTIUNEA din India: BULETIN BIOMETRIC CU CIP, amprentare, scanarea irisului, numar unic de identificare pentru o populatie mai numeroasa decat a SUA, UE si Rusiei luate la un loc …
Si recensamantul a fost pe masura.
La noi, poate buletinul nu va fi de tip document bun la toate, asa ca se multumesc la recensamant cu CNP-ul …

Medicina si energia negativa

Medicii, deochiul si exorcizarea
De putina vreme, medicii au reusit sa gaseasca o metoda pentru a trata victimele atacurilor energetice nocive de tipul deochiului sau facaturilor, descintecelor rele etc. Metoda se bazeaza pe bioenergie, dozata si aplicata riguros, stiintific.
In vremurile acestea tulburi si stranii, aparatura medicala sofisticata – lasere, tehnica cuantica etc. – coexista pasnic cu specialistele in des-cintece de alungare a deochiului si altor rele.
Ce se stie despre deochi
Despre natura acestui rau – deochiul, descintecele rele etc. – se cunoaste insa prea putin. Dusmanul nevazut si nestiut este insa de doua ori mai periculos!
Cum putem sti ca sintem victimele unei agresiuni energetice
Conan Doyle, autorul aventurilor marelui detectiv Sherlock Holmes, a fost un vestit medium. El a emis cel dintii teoria existentei in corpul uman a ceva, numit de el ectoplasma (in greaca veche, prefixul ecto inseamna exterior). Prin natura sa, ectoplasma constituie un fel de cheaguri energetice, generate de emotiile negative. Ele sint emise din anumite zone ale creierului uman, cind acesta se afla in anumite
stari: iritare, oboseala sau neliniste. Zonele responsabile de producerea ectoplasmei au fost identificate de neurologi si neurofiziologi abia acum citeva decenii. Cind aruncam o vorba rea, o formulare nelalocul ei, nu ne gindim niciodata in ce se poate transforma aceasta pentru cei din jur si, cu atit mai putin, ce se petrece cu noi. N-ar strica insa sa putem vedea!
Ce sint klasterii
Cind omul este furios, suparat sau puternic ofensat, din ochi ii ies un fel de germeni energetici, numiti klasteri. Acestia sint incarcati cu un gind sau o emotie distrugatoare, care uneori poate chiar ucide. Formatiunile de ectoplasma agresiva patrund in corpul victimei, de cele mai multe ori prin chakra de la baza gitului (Vishudha) sau prin cea din zona splinei si a pancreasului (numita Svadhishthana). Aceasta reprezinta, de fapt, agresiunea energetica numita deochi sau facatura.
Efectele patrunderii ectoplasmei in organismul victimei
Victima isi pierde echilibrul sufletesc, simte o apasare permanenta a unei senzatii de disperare, de situatie fara iesire; apatia alterneaza cu o impulsivitate maladiva. Metabolismul si schimburile energetice sint date peste cap, tensiunea arteriala a victimei scade, ca si metabolismul, bolile cronice (daca exista) se acutizeaza. In final, omul agresat de ectoplasma isi pierde puterile, se stinge, abandoneaza orice lupta pentru existenta. Victima simte ca i se intimpla ceva de neinteles, dar nici macar nu incearca sa scape din virtejul care o trage la fund. Pina si medicii au fost neputinciosi aici, pina de curind.
Cum isi gaseste klasterul victima
Cel ce este victima deochiului, spre exemplu, va trebui sa fie recunoscut de agresorul sau, care trimite asupra victimei furia-i ucigatoare: ori isi cunoaste victima, ori i-a vazut chipul sau cel putin imbracamintea (camasa, spre exemplu).
Deochiul este, de obicei, de doua feluri: cu intentie sau neintentionat; exista insa cea mai surprinzatoare dintre variantele posibile. Iata un exemplu mai mult decit graitor: medicul-specialist remarcabil in bioenergie care a inventat, de fapt, metoda de extragere a ectoplasmei agresive (numele extraordinarului specialist este Ludmila
Serebrennikova) s-a intilnit cu un caz fara precedent. O femeie a implorat sa-i fie extras raul care o chinuia si ectoplasma a inceput sa iasa… si a tot iesit, timp de opt zile, fara intrerupere! Este pur si simplu un mister cum de a putut supravietui cu o asemenea cantitate de energie negativa, practic mortala, in organism! Acesta a fost un caz de autodeochi, care ii afecteaza pe cei extrem de inraiti (care se sufoca de
furie) sau persoanele extrem de sensibile la jigniri si foarte suparacioase (sa ne amintim sugestiva expresie jignit de moarte).
Modul de actiune a klasterelor
Cind isi atinge tinta, puterea ucigatoare a klasterelor este data de informatia negativa, foarte agresiva, pe care o contin. Ajuns in corpul victimei, klasterul ii distruge treptat organismul cu vibratiile sale negative, absorbind potentialul informational si emotional al victimei, pe care-l inlocuieste cu propriul program distructiv. De fapt, aceasta este cauza imbolnavirii victimei.
In cazul prezentat anterior, victima s-a otravit cu propriul venin. De regula, asa se manifesta oamenii foarte rai, plini de venin, in jurul carora se produce un gol – toti se feresc sa se afle in preajma lor, iar daca sint obligati totusi sa o faca, sfirsesc prin a se imbolnavi.
Femeia aceea era furioasa nu pe cineva sau pe ceva anume, ci pe tot si toate: starea vremii, drumurile, familia, colegii, viata, in general! O parte din cantitatea imensa de energie negativa degajata ajunge la cei din preajma, dar cea mai mare cantitate ramine blocata in propriul organism al celui ce degaja energia negativa. Asa a patit si femeia despre care este vorba.
Rautatea constituie factorul cel mai nociv
Pericolul cel mai mare il constituie rautatea si nu starea de nervozitate.
Rautatea, ura, agresivitatea si jignirea, ofensele produc cele mai mari daune. Emotiile – spaima, agitatia – nu sint decit reactii ale creierului la o situatie concreta, pe cind deochiul si agresiunea energetica sint consecinte ale unui atac premeditat. Daca atacatorul ii spune victimei: Sa te loveasca infarctul, klasterul trimis de el se va
orienta cu precizie spre inima celui vizat. De fapt, totul se petrece dupa principiul Unde-i ata mai subtire, acolo se rupe, caci in zona organului bolnav sau doar slabit se formeaza o zona de vid energetic. Iar aici, dupa numai 7 minute, klasterul invadator incepe sa se inmulteasca, iar cind raul s-a multiplicat, atacul va fi si mai puternic.
Cine este mai expus la deochi
De obicei, cei mai expusi sint oamenii tematori, care se tem de umbra lor, cei prea banuitori, nervosi sau excesiv de prudenti. Gindindu-se intr-una la posibilele pericole, ei nu traiesc cu motoarele in plin, si de aceea nu pot si nu stiu sa se apere. Totusi, nu ar trebui sa ne temem chiar atit de mult: cu cit pericolele sint mai mari, cu atit sansele de a scapa cu bine cresc. De ce? Pentru ca in situatiile-limita este mobilizat
subconstientul, care nu prea stie ce este teama, in schimb are solutii pentru toate pericolele si necazurile.
Jignirea, ofensa – mai nociva decit agresiunea
Bucuria o impartim cu toti cei dragi, pe cind supararea si jignirea se ascund in strafundurile fiintei noastre, atingind concentratii monstruoase de energie negativa. Supararea si jignirea ucid, incet dar sigur! Uneori insa poate ucide si dintr-o data! Iata un caz autentic.
O doamna si un domn, fosti colegi de scoala, s-au intilnit dupa multi ani cu totul intimplator, au vorbit citeva minute, si-au impartasit noutatile si s-au despartit cu o sarutare colegiala pe obraz.
Numai ca scena a fost vazuta de un prieten de familie care a amenintat-o pe doamna ca ii va povesti totul sotului ei, daca nu va accepta o partida de amor cu el, prietenul intransigent al sotului. Ne putem imagina indignarea, furia si tot ce a simtit biata femeie, persoana decenta, serioasa si plina de bun simt! Mai ales ca a doua zi, asa-zisul prieten era invitat impreuna cu sotia lui la doamna acasa! Iata insa ca a doua zi, dis-de-dimineata, sotia ticalosului a dat telefon si a comunicat moartea subita a sotului ei: mergind pe strada, acesta a cazut si… gata, era mort! La autopsie nu s-a constatat nici infarct, nici congestie cerebrala, nici emotie, nimic. Propria-i ticalosie asociata cu urarile femeii indignate de nerusinare si ticalosia lui, sau cine stie ce l-au ucis. A primit ce a meritat.
Cum se explica ectoplasma
Este nevoie de timp pentru a elimina intreaga cantitate de energie daunatoare, negativa. Unii dintre cei afectati resimt dureri, altii – doar un disconfort moderat. Unii striga, profereaza injurii, altii se vaita, gem, iar uneori vindecatorul se transforma intr-un traducator al senzatiilor si proceselor ce au in loc in organismul bolnavilor (la fel ca cei exorcizati,
Doar ca acolo, fiind vorba de slujba tinuta de preoti cu har, strigatele le scot doar cei exorcizati).
Totusi, cel mai bun remediu este sa nu ne dam batuti de greutati, sa nu ne infuriem, sa nu jignim si sa nu ne consideram jigniti din orice.
De asemenea, nu trebuie sa fim mereu suparati, mohoriti si acriti. Calmul si optimismul ne vor fi un ajutor nepretuit, astfel incit nu vom reprezenta o prada usoara pentru ochiul rau si gindurile urite ale nimanui.
Sursa: blogul meu

Dezvaluirile unui barbat ce a stat trei zile in moarte clinica

clinical-deathUn barbat a povestit lumii intregi despre experienta lui miraculoasa de intoarcere la viata dupa ce, timp de trei zile, a fost mort. Medicii ridica neputinciosi din umeri cand este vorba sa explice ciudatul fenomen. Mai mult chiar, unii si-au schimbat radical modul de a privi viata si moartea.
Intr-o dimineata de martie a anului 1993, sotia lui David Moreno, un barbat de 37 de ani, a fost trezita de gemetele puternice si tremuraturile violente ale sotului sau. In scurt timp, acesta a inceput sa se zvarcoleasca de durere, iar o dara de sange a inceput sa ii tasneasca din gura. Imediat ea a chemat salvarea si pe o vecina care era asistenta medicala, dar aceasta nu a putut nici macar sa-i ia pulsul. Inima lui batea foarte slab.
Avea sanse de supravietuire de unu la un milion
David a fost dus de urgenta la un spital din apropiere unde a fost imediat supus unei terapii intensive, dar medicii au anuntat familia ca exista o sansa la un milion sa supravietuiasca. Organele sale interne nu mai functionau si cand medicii au incercat sa-i faca o transfuzie ei au descoperit ca sangele lui este atat de gros incat era imposibil sa circule prin corp, cu atat mai mult sa irige creierul.
Familia a inceput sa se pregateasca de inmormantare
Sotia lui David a telefonat acasa pentru a anunta familia si a demara aranjamentele pentru funeraliile ce pareau iminente. Patru dintre rudele lor, care erau medici, au cerut permisiunea de a inchide aparatele la care el era conectat si care-l tineau artificial in viata, pentru a scurta agonia lui David, dar au fost refuzati.
Membrii familiei l-au vegheat si s-au rugat la patul lui, sperand in miracolul insanatosirii lui. Dupa trei zile de coma s-a stabilit ca din punct de vedere clinic este mort, dar, asa cum s-a vazut mai tarziu, era cat se poate de viu.
Viata intreaga i s-a desfasurat prin fata ochilor, intocmai ca un film
Intreaga viata mi s-a desfasurat dinaintea ochilor, ca si cum as fi vazut-o pe un ecran. Am vazut absolut tot ce am facut in timpul vietii. In tot acest timp am vazut o lumina stralucitoare care, la inceput, era ca o ceata ce incet, incet se dispersa. Cand ceata a disparut am vazut pe cineva imbracat in alb, care cred ca era ingerul meu pazitor. El a stat langa mine si am revazut impreuna viata mea din copilarie pana in ultima zi. Cand filmul vietii mele se derula am putut vedea toate lucrurile bune pe care le-am facut, dar cand apareau scene in care facusem ceva cu adevarat rau, ritmul vizionarii incetinea si cadrul se largea, ca si cum atunci era cazul sa fiu atent.
Trezirea din coma a fost brusca si neasteptata
David Moreno s-a trezit din coma atat de brusc incat asistenta care-l supraveghea a fugit ingrozita din sectie, in stare de soc. Cind medicii au sosit la patul lui s-au cutremurat. Nu le venea sa creada ca barbatul pe care ei il declarasera in moarte clinica era acum constient si nu prezenta niciun semn care sa ateste faptul ca creierul sau a fost afectat in vreun fel de lipsa irigarii cu sange. In ciuda nedumeririi generale, testele medicale la care David a fost supus in zilele urmatoare au stabilit ca acesta este perfect sanatos.
Barbatul afirma ca are de transmis un mesaj lumii
David spune ca el s-a intors pentru ca trebuie sa transmita un mesaj lumii de la fiintele divine cu care a intrat in contact. El tine acum conferinte in care vorbeste lumii intregi despre viata si moarte, despre cum ii poti ajuta pe ceilalti, despre rostul vietii noastre, cum sa avem grija de planeta noastra si multe altele. S-a implicat, de asemenea, prin fundatia sa, in numeroase actiuni caritabile care se desfasoara pe intreaga planeta. El se ocupa nu numai de problemele umanitare, ci s-a implicat si in actiuni cu caracter ecologic.
Medicul care l-a tratat si-a consacrat viata slujirii lui Dumnezeu
El s-a grabit sa paraseasca spitalul si a ajuns acasa, unde si-a gasit familia pregatindu-se de funeralii. Atunci cand l-au vazut au crezut ca este stafia lui. Profund miscat de misteriosul eveniment la care a luat parte, medicul care l-a tratat pe David a declarat ca este vorba de un miracol pe care numai Dumnezeu putea sa-l savarseasca. El si-a schimbat radical felul de a fi, a renuntat sa mai practice medicina in acel spital si si-a consacrat viata slujirii lui Dumnezeu, ajutorarii celor nevoiasi, alaturi fostul sau pacient, David Moreno.
Sursa: www.almeea.com

Sursa: Misterele Lumii

Sarea si sucurile dulci, nocive in alimentatia copiilor

Sarea si sucurile dulci, nocive in alimentatia copiilor
Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care au mai putina sare in alimentatie beau mai putine bauturi acidulate si dulci, iar astfel este redus riscul aparitiei obezitatii si a hipertensiunii arteriale.
Conform unui studiu efectuat de cercetatorii englezi s-a stabilit ca reducerea cantitatii de sare din alimentatia copiilor este o garantie ca ei nu se vor ingrasa. Mai mult, se pare ca aceasta masura reduce riscul aparitiei infarctului si a atacului cerebral, la o varsta mai inaintata.  Studiile precedente au demonstrat ca un consum mare de sucuri dulci duce la aparitia obezitatii la cei mici, dar daca aportul de sare este redus la jumatate, in cazul copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, atunci consumul de sucuri se va reduce cu doi litri pe saptamana, adica echivalentul a 250 de calorii pe saptamana.
 La realizarea studiului au participat 2.000 de copii cu varste cuprinse intre 4 si 18 ani, fiind monitorizati in privinta consumului de sare, de suc si al alimentatiei acestora. S-a preconizat ca un gram de sare consumat, duce la consumul a inca 100 de mililitri de suc in plus, constatandu-se ca cei care mancau mai putina sare consumau mai putin suc.
Cercetatorii au spus ca parintii ar trebui sa verifice eticheta produselor pentru a observa continutul de sare.

Sursa: gandul.info
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Experiente la granita dintre viata si moarte avute de copii

ndeO femeie, al carui nume nu contează, a avut o experienta la granita dintre viata si moarte (EGVM) cand era copil. Era insa foarte cinica in legatura cu ceilalti care trecusera prin experiente similare, deoarece nu se simtea deloc atrasa de atmosfera foarte sensibila intalnita la majoritatea reuniunilor despre EGVM. Dupa cum afirma, “daca sceptici ca mine nu vorbesc, nu vom intelege niciodata adevarata natura a experientei”.Ea s-a dovedit a fi o mina de aur, cu informatii impartiale. Experienta ei a fost una directa: “Aveam 8 ani, cand aproape ca ma inecasem in piscina. Imi amintesc un vid negru si profund. Apoi, deodata, a aparut o lumina stralucitoare si am simtit un puternic sentiment de pace. imi amintesc ca am vorbit cu lumina si m-am straduit sa raman in lumina. Dar mi s-a spus ca acel lucru nu este inca posibil. Atunci m-am intors in corp”.
Ea avea o teama de moarte foarte scazuta si un entuziasm de viata foarte puternic. Un raspuns dat la o intrebare este ilustrativ: “Fiecare zi pentru mine este spectaculoasa. Fiecare zi este un rasarit de soare. Iubesc viata. Mi se pare ca totul are un sens”.
Un barbat a pus la indoiala convingerea ca toate EGVM ale copiilor sunt placute sau fericite. El povesteste ca experienta sa din copilarie i-a lasat un sentiment de uluire si spaima. Iata ce se spune: “Ma invarteam prin apa, cand am simtit ca m-am lovit la cap. Am plutit in afara corpului meu. Am vazut-o pe mama, care era intr-o panica totala. Tipa la fratele meu si-i spunea ca m-a omorat impingandu-ma inauntru. Am simtit ca trebuie sa ma intorc inapoi in corpul meu, dar aveam o retinere, deoarece imi era teama ca o sa dau de necaz pentru ca ne jucam unde nu ar fi trebuit. Deodata, am auzit o voce spunind: Te intorci, avem alte planuri pentru tine”.

Grecii îşi golesc conturile din bănci

Fie că se tem de un faliment al statului elen, fie că nu se mai descurcă cu banii, tot mai mulţi greci îşi golesc conturile din bănci. Doar în primele şase luni ale anului au fost ridicate peste 22 de miliarde de euro din conturile de economii.
Cei mai înstăriţi îşi transferă banii în străinătate, cu precădere în Cipru, Marea Britanie, Germania şi Elveţia. Dacă acest trend continuă e de aşteptat ca multe bănci elene să se confrunte cu problema lichidităţii.

Vangelis Kritikos are multă treabă. E proprietar de vas, care şi-a câştigat primii bani în Ghana şi oferă astăzi călătorii cu vaporul de pe insula Kos. Are, însă, şi o altă ocupaţie. Deja cu 12 ani în urmă a înfiinţat o asociaţie menită să-i protejeze pe debitori şi pe micii investitori. Prin intermediul asociaţiei, el îi ajută, practic, pe clienţii băncilor, să scape mai uşor de datorii. Şi micii investitori, care se tem că şi-ar putea piede banii, îi cer un sfat, fiind în ultima vreme în număr tot mai mare.

"Cei bogaţi, explică Vangelis Kritikos, au fost primii care şi-au depus banii în străinătate. Aceasta şi pentru că o parte a venitului lor nu fusese impozitat. Între timp şi omul de rând îşi ridică banii din cont. Există chiar persoane, la ţară, care-şi îngroapă banii în grădină, ca în vremuri de demult. Pe de altă parte, tot mai mulţi greci trebuie să facă uz de economiile acumulate de-a lungul anilor pentru a supravieţui. Acesta e doar începutul."

Deşi Uniunea bancară elenă a dat asigurări că economii de până la 100.000 de euro de persoană sunt sigure, tot mai mulţi greci se tem că ţara lor va ajunge până al urmă la faliment.

Pentru că deschiderea unui cont în străinătate este cât se poate de legală, guvernul de la Atena nu le poate interzice cetăţenilor să facă un asemenea pas. Chiar dacă aceasta înseamnă că miliarde de euro ajung din bănci greceşti în bănci cipriote sau elveţiene. Şi băncile germane şi cele britanice profită de această situaţie disperată în care se află grecii.

Oamenilor le e realmente teamă că-şi pierd economiile. Şi cei care deţin sume mai mici în cont, cuprinse între 20.000 şi 30.000 de euro, se gândesc cum să-şi asigure aceste ecomomii. Unii cumpără obligaţiuni de stat germane.

Pentru băncile elene e o catastrofă. De la începutul crizei, conturile private au fost golite de aprox. 45 de miliarde de euro. Şi dacă situaţia nu se schimbă, multe bănci vor avea o problemă de lichidităţi, avertizează Vangelis Kritikos.
Sursa: Deutsche Welle
Sursa: money.ro

Britanicii: Germania trebuie sa revină la marca germană

Dacă pe cei mai mulţi îi sperie posibilitatea ca Germania să renunţe la moneda europeană, se pare că există şi voci care susţin vehement că nemţii ar trebui să facă acest pas.
Nigel Farage, membru al Parlamentului European şi fondator al Partidului Independent din Marea Britanie, susţine că cea mai bună decizie pe care Germania o poate lua în momentul de faţă este reîntoarcerea la moneda proprie. "Germania trebuie sa revină la marca germană. Sper ca Germania modernă să aibă la un moment dat posibilitatea de a-şi recăpăta independenţa. Nu uitaţi că în prezent aproximativ 84% din legi sunt luate de către instituţiile UE" a precizat englezul, citat de International Business Times.

În ultima vreme s-a tot vorbit despre faptul că Germania şi-ar pregăti ieşirea din zona euro, ba chiar au apărut zvonuri potrivit cărora s-ar fi reapucat să îşi tipărească fosta moneda naţională. Potrivit presei internaţionale, revenirea la marca germană nu este atât de imposibilă dacă este luat în calcul faptul că încă din 2010 aproape jumătate din populaţia Germaniei susţinea că îşi doreşte să revină la fosta monedă. Mai mult, circa 13 miliarde de mărci sunt încă în circulaţie aşa că mulţi comercianţi continuă să o accepte.

Acelaşi Nigel Farage a organizat de curând la Bruxelles o aşa zisă ceremonie de înmormântare a monedei euro. Farage declara la acea vreme că “Grecia nu trebuia lăsată în UE din capul locului. Nu trebuia făcut nici un bailout. Acum e prea târziu pentru ca cineva să mai poată salva moneda unică de la o moarte provocată chiar de Grecia".


Soroş: Ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă

Miliardarul Soroş a declarat la rândul său faptul că ieşirea unei ţări din zona euro este inevitabilă, iar Europa ar trebui să aibă un "plan B" prin care să prevină colapsul economic al Uniunii Europene.

Miliardarul a iterat că moneda euro a avut încă de la început un defect fundamental, pentru că nu a fost susţinută printr-o uniune politică sau printr-o trezorerie comună a statelor care au adoptat-o.

"Euro nu a avut nicio prevedere pentru corecţie. Nu a existat niciun aranjament pentru ieşirea unei ţări din zona euro, lucru probabil inevitabil în actualele circumstanţe", a spus el. Deşi consideră că "supravieţuirea Uniunii Europene este de interes vital pentru toată lumea", Soros a arătat că UE are nevoie de schimbări structurale pentru a evita un proces de dezintegrare.
Sursa: Money.ro

Despre pustnici Parintele Cleopa


Acest articol apartine blogului Cybershamans
Sursa: politia karmica

Controlul minţii şi Noua Ordine Mondială (video)

Controlul minţii şi Noua Ordine Mondială – Dezvăluiri în cadrul emisiunii “Ghilea Show”

“Nu sunt prea multe posturi tv în România unde poţi vorbi liber despre subiectele cele mai delicate ale momentului cum ar ficontrolul minţii şi protecţia psihică, Noua Ordine Mondială, Iluminati, tenebrele Vaticanului, fenomenul OZN, Apocalipsa sau anul 2012. Unul dintre puţinele locuri de acest fel este „Baricada Tv”, un post tv online ambiţios şi care are deja un trafic consistent. Aici, împreună cu directorul postului, Sorin Ghilea, şi cu un alt realizator tv, Eugen Marinof, am dezbătut toate subiectele enumerate mai sus, fără inhibiţii. Sunt sigur că informaţiile prezentate în cadrul emisiunii “Ghilea show” pot fi de un real folos celor interesaţi să afle adevărul despre lumea în care trăim şi să înţeleagă câteva principii de bază în ceea ce am putea numi protecţia psihică. “

România şi revoluţia conştiinţei
“Dacă privim în jurul nostru la degradarea umană care a devenit un fel de normalitate a acestei ţări, pare să nu existe prea multe speranţe pentru noi, românii. Şi totuşi, s-ar putea produce o revoluţie a conştiinţei într-un astfel de mediu?
Îmi amintesc că actorul şi regizorul Dan Puric a afirmat la un moment dat că românii se pot încadra în două categorii total diferite de oameni: “Poporul român” şi “Populaţia României”.
Deoarece mi-am dat seama că ideea lui Dan Puric surprinde un adevăr fundamental, am considerat că este necesar să o dezvolt întrucât abordarea acestui subiect dintr-o astfel de perspectivă uşurează înţelegerea unor realităţi importante ale României şi cum ar fi posibilă o “revoluţie a conştiinţei” în această ţară, într-un viitor foarte apropiat.
Prin urmare, putem spune că “Poporul român” şi “Populaţia României” sunt două entităţi distincte care, deşi ocupă acelaşi spaţiu geografic, par să trăiască în lumi paralele, raţiunile lor de a exista fiind fundamental diferite:
- “Populaţia României” îşi trăieşte viaţa între un mic şi o bere, între o manea şi o telenovelă. “Poporul român” îşi duce existenţa cu un ochi aţintit asupra valorilor trecutului şi cu celălalt scrutând viitorul, fiind sensibil acum, în prezent, la “Balada” lui Porumbescu şi la versurile lui Eminescu.
- “Populaţia României” este şmecheră şi hoaţă, dispusă oricând la compromisuri. “Poporul român” crede în cinste şi dreptate şi îşi doreşte o viaţă fără compromisuri.
- “Populaţia României” nu are nici o identitate şi nici nu o interesează aşa ceva. “Poporul român” luptă să îşi apere identitatea, înţelegând necesitatea şi beneficiile acesteia.
- “Populaţia României” este centrată cu disperare pe verbul “a avea”. “Poporul român” trăieşte în spiritul verbului “a fi”.
Şi paralela ar putea continua…
Tragedia acestei situaţii constă în faptul că “Populaţia României” este majoritară, iar acest lucru a făcut ca părerile, gusturile, nevoile şi aspiraţiile ei să devină “adevăruri, “valori” şi “idealuri” pe care o mass-media coruptă şi mercantilă le foloseşte pentru a-şi mări rating-ul.
Tragedia constă în faptul că avem o clasă politică care nu este “emanată” de “Poporul român” ci de “Populaţia României”. Cu toate acestea, clasa politică din România nu face parte din “Populaţia României” ci dintr-o a treia categorie, pe care am putea să o numim “Noua nomenclatură”, o entitate care manipulează “Populaţia României” şi luptă conştient împotriva intereselor “Poporului român” pentru a-şi consolida puterea.
Şi atunci, este firesc să ne întrebăm: se poate face ceva într-un astfel de context? Eu sunt sigur că da pentru că tot mai mulţi oameni dintre cei care până mai ieri făceau parte din “Populaţia României” se trezesc şi intră în rândurile “Poporului român”.
În opinia mea există însă trei condiţii esenţiale pentru ca acest proces de “revoluţie a conştiinţei” să se producă:
1. Este nevoie ca tot mai mulţi dintre cei care simt că fac parte din “Poporul român” să se elibereze de teamă şi să devină conştienţi că nu sunt nici slabi, nici izolaţi.
2. Este necesar ca fiecare, acolo unde este, să îşi folosescă aptitudinile pentru a contribui cu ceva la acest proces de trezire spirituală a românilor.
3. Este foarte important ca tot mai mulţi să îşi unească intenţiile în acţiuni comune.
Cheia acestui proces este atingerea unei mase critice de oameni conştienţi care acţionează la unison şi care, în acest fel, pot determina transformări uriaşe în conştiinţa tuturor locuitorilor României.
O serie de cercetări ştiinţifice ce s-au realizat în secolul XX şi ale căror concluzii au fost sintetizate de biologul Rupert Sheldrake în “Teoria morfogenetică” (vezi aici două articole despre această teorie: “Teoria morfogenetică 1″ şi “Teoria morfogenetică 2″ şi un film documentar: “Războiul parapsihologic – dezvăluiri”), demonstrează că atunci când un anumit tip de cunoaştere este asimilată de un număr suficient de mare de indivizi şi se atinge o masă critică, acea cunoaştere devine aproape fulgerător un bun câştigat şi pentru ceilalţi membrii ai speciei sau comunităţii respective. Astfel se realizează un salt calitativ major care, în aparenţă, părea imposibil.
Privind din perspectiva acestor descoperiri, se poate afirma că, dacă un milion de români conştienţi îşi unesc forţele, am putea fi martorii unei revoluţii a conştiinţei care, în viitorul apropiat, ar putea mătura răul ce asfixiază această ţară.
Pentru o Românie a frumosului, a binelui, a dreptăţii, a armoniei, este nevoie să facem împreună ceva.”
Depinde de fiecare dintre noi!
Daniel Roxin

Sursa: Dincolo de limite – Beyond the limits

Natura onirica a Universului

Un fermier statea lungit sub un copac, absorbit in gandurile sale. Sotia sa a venit fugind, cu lacrimi in ochi, si i-a spus ca unicul lor fiu a fost muscat de o cobra. Barbatul a ramas tacut. Stupefiata de aceasta indiferenta aparenta, sotia a inceput sa planga: “Tu nu ai pic de de inima!”. “Nu intelegi nimic!”, i-a
raspuns el. “Noaptea trecuta am visat ca sunt rege si ca am sapte fii. Intr-o zi, acestia au plecat in padure, unde au fost muscati de cobre si au murit. In prezent, ma intreb daca trebuie sa plang dupa cei sapte fii morti in vis sau dupa unicul nostru fiu, muscat de cobra in acest vis pe care il traim acum.” Cu siguranta ca acest om avea o mare putere de discernamant spiritual. Pentru el, atat lumea materiala cat si cea din subconstient sunt la fel de lipsite de realitate. In timp ce visam, lumea fizica in care traim devine ireala si
doar lumea subconstientului pare adevarata. Iar cand “visam” in aceasta lume, uitam de lumea subconstientului.
Toate lucrurile exista doar in Constiinta. Un barbat visa ca este soldat si ca a plecat intr-o batalie, in care este ranit mortal. In vis, el este constient ca va muri curand si este foarte trist. Se gandeste la fiintele dragi pe care va trebui sa le abandoneze. Se trezeste brusc si nu mai poate de bucurie cand realizeaza ca nu
trebuie sa moara si ca totul a fost un vis. Se bucura ca este sanatos si in viata. Dar ce se intampla cu un soldat care, in viata terestra, este ranit de moarte? El se trezeste in lumea astrala si descopera ca de fapt toata trairea sa nu a fost decat un vis, ca de fapt nu are corp fizic. Trebuie sa intelegem ca toate
experientele sunt traite intr-o stare de vis!
Timpul si spatiul formeaza o urzeala imaginara, pe care este construit acest Univers. Sa presupunem ca eu adorm si visez ca sunt la bordul unui avion care parcurge cele 12000 de mile care despart Los Angeles de India. Trezindu-ma, descopar ca toata experienta nu a avut loc decat in creierul meu si ca nu a durat decat cateva secunde. Aceasta este natura iluzorie a timpului si spatiului, pe care se bazeaza toate ideile umane despre realitate.
Aceasta lume iti pare reala datorita faptului ca Dumnezeu te-a adus la viata in Visul Sau Cosmic. Tu faci parte din Visul Sau. Daca tu visezi ca te-ai lovit cu capul de un perete, in urma acestui fapt poate apare o durere imaginara de cap. Cand te trezesti, realizezi ca nu a existat nici un perete de care sa te lovesti si ca experienta pe care ai trait-o nu a fost decat in vis si ca nu te afecteaza in momentul prezent. Acelasi lucru se intampla cu visele pe care le consideri reale si pe care le traiesti in prezent. Trezeste-te la unica Realitate, Dumnezeu, si cu siguranta vei descoperi ca viata terestra nu este decat un spectacol, un joc de
lumini si umbre.
Intr-un film actiunea pare foarte reala, dar privind din cabina de proiectie poti sa observi ca intreaga istorie nu este animata decat de o singura raza de lumina. Acelasi lucru se intampla si cu Marele Film al Creatiei. Dumnezeu a spus :”Sa se faca lumina!” (Geneza, 1:2). Intregul Univers a fost emanat de o singura raza de lumina divina. Este un film cosmic, asemanator cu cel din sala de cinematograf. Diferenta consta in faptul ca, in sala de cinematograf, spectacolul este bidimensional, solicitand doar vazul si auzul, in timp ce “filmul” cosmic este multidimensional si afecteaza toate cele cinci simturi ale omului. In sala
de cinematograf, imaginile proiectate pot sa va faca sa radeti sau sa plangeti, dar filmul proiectat de Dumnezeu este mult mai complex si deci mai captivant.
Un fizician comenta cu condescendenta:
“Este foarte frumos sa reprezint arborii, florile, raurile precum un vis al lui Dumnezeu. Stiinta a revelat ca toate aceste lucruri sunt identice in esenta, ca sunt cu toate formate din protoni si electroni”.
Atunci, prompt, Yogananda l-a intrerupt:
“Daca tu ai lasa o gramada de caramizi sa cada la sol, crezi ca vor forma o casa? Cu siguranta ca nu. Este necesara o inteligenta pentru a face ceva coerent cu o gramada de caramizi. Protonii si neutronii sunt “caramizile” din care a fost construit Universul. Dar a fost necesara o Inteligenta pentru ca acesta sa
capete forma pe care o are. Toate florile, toate raurile, toti arborii sunt dotati cu inteligenta.”
De unde provine materialul de constructie al Universului?
Inaintea creatiei nu a fost decat Dumnezeu. Aceasta nu este o explicatie suficienta pentru a spune ca Dumnezeu este Atotputernic si ca El poate realiza aceste miracole. Chiar si aceste miracole au nevoie de un fundament real, de o baza reala. Dumnezeu este Constiinta. Indiferent de calitatea materiei, aceasta a fost creata printr-un act de vointa al Constiintei Sale. Daca aceasta este adevarat, si nu poate fi altfel, atunci Constiinta este reala si materia este iluzorie. Stiinta insasi accepta aceasta afirmatie, in masura in care demonstram ca materia este o iluzie. Lucrurile care ne inconjoara nu sunt de fapt pietre dure, arbori maiestuosi sau rauri care curg involburate, toate diferite una de cealalta. Dincolo de aceste aparente, nu se gasesc decat atomi in miscare, in vibratie. Si chiar si acesti atomi sunt o iluzie. In spatele energiei cosmice se gasesc gandurile lui Dumnezeu. Cu aceasta nu vreau sa demonstrez ca universul fizic nu este real, ci doar ca realitatea sa difera de aparenta sa. Realitatea lumii materiale consta in faptul ca intregul univers este fundamentat pe Constiinta. Dumnezeu a creat Universul in Visul Sau.
“Cine l-a creat pe Dumnezeu?” – l-a intrebat un vizitator pe Yogananda.
Acesta, zambind, i-a raspuns: “Numeroase persoane mi-au pus aceasta intrebare. Traind in lumea creatiei, ei isi imagineaza ca nimic nu poate sa existe fara o cauza. Dar Dumnezeu, Cauza Suprema, se situeaza dincolo de cauzalitate. Nu este posibil ca El insusi sa fi avut un creator. Cum este posibil ca existenta Absolutului sa depinda de un alt Absolut?”
Cu adevarat, este o greseala sa afirmi ca Dumnezeu a creat acest Univers, la fel cum un tamplar creeaza o masa. De fapt, Dumnezeu a devenit acest Univers; fara sa-si modifice in nici un fel natura Sa intrinseca, El a transformat o parte a Constiintei Sale in aceasta Iluzie Cosmica, Maya, Universul in care traim.
Nimic nu este ceea ce pare a fi. Toate lucrurile sunt o manifestare a gandurilor lui Dumnezeu.
Cum poate Dumnezeu, Unica Realitate, sa manifeste acest univers dual, iluzoriu? El il creeaza cu ajutorul principiului dualitatii. Constiinta Sa Unica manifesta aparenta contrariilor: lumina si intuneric, placere si durere, pozitiv si negativ; astfel, El obtine o infinitate de iluzii in opozitie. O parte a Constiintei Sale se
afla in miscare, adevar care este revelat si in Biblie: “Si Duhul Sau se purta pe deasupra apelor” (Geneza, 1, 2). Putem compara aceasta miscare cu cea a valurilor pe suprafata unui ocean. Nivelul oceanului ramane intotdeauna identic, indiferent cat de inalte sunt valurile, deoarece fiecare miscare catre inalt este corelata cu o coborare in abis, nivelul global al oceanului ramanand acelasi. Analogic vorbind,
Dumnezeu, Oceanul de Spirit nu este afectat de Creatia Sa. Spiritul Sau exista pretutindeni, neclintit si toate miscarile creatiei Sale sunt asemeni valurilor oceanului. Unitatea Infinitului face sa vibreze o parte a Sa si o determina sa devina doi, apoi multiplu, pina ce apar stelele, galaxiile, planetele, oamenii si
animalele. Vibratia cosmica primordiala este AUM. Este Amin, Logosul, Cuvantul din Evanghelia lui Ioan, este Muzica Sferelor la grecii antici, Anuhavar la zoroastrieni. Prin aceasta Vibratie Primordiala, intregul Univers vine in manifestare. Aceasta vibratie produce dualitatea. Cunoasterea Realitatii Unice ne
permite sa transcendem toate contradictiile din natura. Acceptati cu aceeasi stare de spirit tot ceea ce vi se intampla in viata: bucurie si durere, placere si neplacere, succes si esec! Nu traiti decat pentru Dumnezeu, nu-L serviti decat pe El, nu-L iubiti decat pe El!
“Guruji, la ce este necesar raul in Creatia lui Dumnezeu?” – a intrebat un discipol. “Divinul este cu siguranta plin de bunatate si iubire. Este cu putinta, cum pretind anumiti autori moderni, ca El sa se delimiteze de existenta Raului?”
“Dumnezeu ar trebui, cu siguranta, sa fie prost ca sa nu observe raul. El, care observa fiecare fir de iarba, cum sa nu observe un lucru atat de evident?”
“Dar poate ca nu-l percepe ca fiind Raul?” – a continuat discipolul. “El este Cel care a creat Raul. El este constient ca oamenii traiesc in iluzie si ca sufera, deoarece chiar El a creat aceasta iluzie”.
“Deci putem spune ca El a dorit sa creeze Raul?”
“Raul este insasi Maya, Iluzia Cosmica. Este o forta constienta care, odata adusa in existenta, urmareste sa se perpetueze. Ea incearca sa aserveasca constiinta noastra planului fizic. Dumnezeu, Unica Realitate urmareste, in acelasi timp, sa ne atraga catre El, prin intermediul dragostei Sale divine”.
“Dar, din ceea ce spuneti dumneavoastra, Necuratul are propriul sau rol in cadrul Creatiei”.
Yogananda a suras si a spus:
“Raul din Creatie este asemeni personajului negativ dintr-o piesa de teatru. El ne ajuta sa ne indragostim de eroii pozitivi si de actiunile pline de virtute. In acelasi fel, Raul si consecintele sale servesc pentru a trezi in noi dragostea pentru bine si pentru Dumnezeu”.
Discipolul a continuat:
“Dar daca este asa, maestre, daca binele si raul nu sunt decat niste personaje in aceasta cadrama cosmica, putem spune ca, indiferent daca suntem sfinti sau raufacatori, toate acestea nu sunt decat niste roluri si acestea nu afecteaza adevarata noastra natura, care este o reflexie a lui Dumnezeu?”
Maestrul a inceput sa rada:
“Daca urmarim sa ducem acest rationament pina la capat, putem spune ca aveti dreptate. Dar nu uitati niciodata ca, daca jucati rolul personajului negativ intr-o piesa, veti suporta si consecintele actiunilor negative din piesa, pedeapsa. Daca insa jucati rolul sfantului, va veti trezi din acest vis cosmic si va veti
bucura in eternitate de fuziunea cu Divinul”.
Yogananda s-a adresat unui discipol nou venit:
“Ce crezi ca opreste Pamantul sa se lanseze in spatiu, intr-o calatorie care sa-l indeparteaza de Soare?”
“Atractia gravitationala exercitata de Soare“ raspunse discipolul.
“Si ce crezi tu ca opreste Pamantul sa se apropie de Soare?”
“Forta centrifuga, care-l determina sa ramana pe orbita”.
Yogananda a abandonat acest subiect, surazand. Dupa o perioada de timp, discipolul a realizat ca Maestrul folosise Soarele ca pe un simbol al Divinitatii si Pamantul ca simbol al omului, in permanenta sa fuga de atractia divina. Yogananda a dorit sa ne incite, pentru a ne determina sa ne deschidem sufletul si sa eliminam orice rezistenta fata de Apelul de dragoste al Divinului”.
”Paramahansa Yogananda – Natura onirica a Universului”
Sursa:esoterism.ro
Sursa: Dincolo de Orizont

ATENȚIE MARE LA CE URMEAZĂ

Atenție sporită la ce va fi în următoarele săptămâni și luni, dar îndeosebi în anul 2012, în Europa și în lume, pe baza scenariul finanței internaționale. Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu să întrevedem din timp și destul de clar manevrele celor care țin la respect întregul glob prin intermediul holohaosului pregătit de foarte multă vreme și cu lux de amănunte. În recenta  noastră carte „Puterea banilor” (în curs de epuizare) am analizat în profunzime comportamentul „huliganic”, ca să folosim recentul calificativ al lui Putin, prim-ministrul rus, al finanțiștilor internaționali în tratarea restului omenirii pe care o vor definitiv la podea, la picioarele lor.

Atenție deci la jocurile murdare despre care nu  suntem informați, ci ni se spune doar rece și absent despre o situație grea sau foarte grea în care s-ar afla state ca: Italia, Spania, SUA ș.a. Trebuie să fim pregătiți de orice, dar mai ales să fim în stare să ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i potolească pe hulitorii Domnului (ce hulă poate fi mai mare ca nesocotirea poruncilor lui Iisus Hristos?) și instrumente ale diavolului ce și-au pus în gând și acționează satanic la năruirea întregii lumi spre folosul unic al tagmei lor. Să-i pună la respect, cum i-a pus de atâtea ori în lunga lor istorie, și în locul pe care-l merită, potrivit comportamentului lor antiuman și anti Dumnezeu.
Sursa: FINANTE-BANCI

Noua abilitati umane extraordinare

Din perspectiva felului in care au fost creati, oamenii sunt, cu totii, la fel. Desigur, in limitele unor rigori destul de tolerante, insa niciun om nu poate, de pilda, sari de 10 ori mai sus decat altul. Suntem mici variatiuni ale unui tipar unic. Cei mai multi dintre noi. Pentru ca, cercetand, vom constata cu stupoare ca cei mai putini tind sa se abata surprinzator de mult de la “matrita”, intr-o directie sau alta. Nu este vorba despre oameni cu patru maini si cu doua capete sau de indivizi cu un al saselea simt, ci de persoane ale caror simturi si capacitati tipic umane se manifesta la un nivel, uneori“supereroic”, alteori doar neobisnuit, comparabil cu cel din lumea animala sau din fanteziile noastre. Sa cunoastem cateva astfel de “porniri”.
9. Supergust
Acei oameni care simt gustul alimentelor cu o intensitate mai mare decat restul populatiei sunt denumiti superdegustatori. Se crede ca prezenta pe limba a papilelor gustative fungiforme – acei cili linguali in forma de ciuperci, acoperiti cu receptori de gust – este motivul pentru care aceste persoane au un raspuns mai puternic la senzatia de gust. Dintre cele cinci tipuri de senzatii gustative existente: dulce, sarat, acru, amar si umami, un superdegustator considera in general “amareala” ca fiind cea mai perceptibila. Cercetatorii au observat, initial, abilitatile diferite ale oamenilor de a resimti gustul unui compus cunoscut, atunci cand un chimist din DuPont, Arthur Fox, a cerut unui esantion de subiecti sa puna pe limba fenil-tio-carbamida. Unii oameni i-au putut resimiti gustul amar, iar altii nu. In timp ce 70% dintre indivizi pot detecta aceasta substanta, doua treimi dintre ei o fac la nivel mediu si o singura treime, aproximativ 25% din populatia mondiala, a experimentat intens, putand fi catalogata drept una de superdegustatori. Acestor personaje le vor displacea adesea anumite sortimente culinare, in special cele amare, precum varza, cafeaua si grapefruitul. Femeile asiatice si africane sunt cele mai predispuse sa prezinte un numar crescut de papile fungiforme, menite sa le faca superdegustatoare.
8. Auz incredibil
Contrar banuielii, aceasta trasatura nu implica un auz foarte ascutit si posibilitatea de a percepe mai bine decat normal sunete aflate la distanta mare sau cu un nivel redus de emisie. Nu este vorba despre o abilitate sporita de a auzi, ci de capacitatea mentala de a intelege, diferentia si clasifica sunetele in cateogorii bine definite. Exemple ale acestei competente includ identificarea corecta a franturilor sonore indiferent de sursa ( claxoane, sirene, motoare etc.), abilitatea de a recunoaste o nota muzicala extrasa dintr-un context sonor, recunoasterea unei tonalitati si sesizarea cheii in care este redata un cantec. Fiecare dintre aceste lucruri este o actiune cognitiva, care presupune inregistrarea si recunoasterea frecventei fiecarui ton si capacitatea de a-l eticheta. Abilitatea poate fi deprinsa atat genetic, cat si printr-o oarecare forma de invatare, influentata de expunerea individului la muzica in stadii cruciale ale dezvoltarii lui. Estimarile referitoare la procentul populatiei cu “superauz” variaza intre 3%, in randul populatiei neavizate si 8% in cazul muzicienilor profesionisti si semi-profesionisti. Aceasta se intampla in Europa si SUA. Interesant este ca in conservatoarele din Japonia, 70% dintre muzicieni au superauz. Parte a motivului pentru aceasta diferenta semnificativa ar putea consta in dezvoltarea acestor oameni intr-un mediu lingvistic fundamentat pe tonalitati (mandarin, cantonez, vietnamez) sau pe accente (japonez). Simtul este, de asemenea, comun, si in randul celor orbi din nastere, sau care sufera de Sindromul William, ori de autism.

7. Tetracromia
Este abilitatea perceperii culorii din patru surse diferite. Un exemplu din regatul animalelor vine de la pestele-zebra (Danio rerio), care poate capta lumina din canalele rosu, verde, albastru si ultraviolet ale spectrului luminos. Adevarata teracromie la oameni este foarte rara si numai doua posibile cazuri au fost identificate in istorie pana acum. In mod normal, oamenii sunt tricromi, dispunand de trei tipuri de conuri oculare, care primesc lumina din zonele rosie, verde si albastra ale spectrului luminos. Fiecare con poate distinge aproximativ 100 de gradatii de culoare, iar creierul combina culorile si nuantele astfel inca 1 milion de umbre distinctive ajung sa ne coloreaze lumea. Un adevarat tetracrom, cu un tip suplimentar de con, intre rosu si verde (frecventa portocalie), ar putea, teoretic, sa percepa 100 de milioane de culori. La fel ca si supergustul, tetracromia este considerata mai comuna in randul femeilor decat la barbati. In mod interesant, incapacitatea de a detecta culorile la barbati (mai mult decat la femei), poate fi mostenita tocmai de la mame cu tetracromie.

6. Ecolocatia

Ecolocatia este ceea ce liliecii si delfinii folosesc pentru a-si gasi drumul prin intuneric, respectiv prin apa. Emit un sunet, asteapta ca ecoul sa se intoarca si il folosesc pentru a descifra, in functie de directie si durata, pozitia, dimensiunea si distanta la care se afla un obiect. Surprinzator, si oamenii pot folosi ecolocatia. Ea le este accesibila in special celor orbi, deoarece dureaza foarte mult timp sa stapanesti si sa ascuti senzitivitatea fata de sunetul reflectat. Dar este o tehnica si se invata, nu o abilitate innascuta. Pentru a naviga cu ajutorul ecolocatiei, o persoana creeaza, voit, un sunet (loveste dintr-un baston sau cu limba de cerul gurii) si determina, in functie de ecoul creat, unde sunt pozitionate obiectele in jurul sau. Cei bine initiati pot spune adesea unde se afla un obiect, cat este de mare si ce densitate are. Poate cel mai remarcabil si bine documentat caz individ care se foloseste de ecolocatia in viata de zi cu zi este cel al lui Ben Underwood, din SUA, decedat anul trecut, la varsta de 17 ani, care si-a pierdut ambii ochi din cauza unui cancer de retina, la varsta de numai trei ani.

5. Himerism genetic
In Iliada, Homer descrie himera, o creatura fabuloasa, ale carei organe externe provin de la animale diferite, un monstru mitologic de la care se trage si numele echivalentei genetice – himerism. Himerismul genetic, sau tetragametismul, la oameni si la alte animale, se intampla atunci cand doua oua fertilizate sau doi embrioni fuzioneaza, in prima faza a sarcinii. Este, practic, o afectiune in care doi embrioni gemeni cresc in pantecele unei mame, dar unul dintre ei il absoarbe pe celalalt, astfel incat rezulta un embrion ce contine doua ADN-uri, aflate in diferite parti ale corpului. La oameni, himerismul este foarte rar, cunoscandu-se numai 40 de cazuri confirmate in istorie. In aceste situatii, eventualele teste ADN facute unor persoane inrudite biologic – fie chiar parinti-copii – pot indica o nepotrivire genetica intre parti, ca si cum nu ar avea acelasi sange. Ceea ce este si adevarat, profilul genetic al sangelui copilului diferind de cel al parintilor, prin combinarea ADN-ului sau cu cel al potentialului frate geaman in faza intrauterina. Un exemplu in oglinda al acestei conditii medicale este cel al Lydiei Farichild: testele ADN facute ei si celor doua fetite pe care le-a nascut au subliniat o nepotrivire genetica mai mare de 50% intre femeie si copii, tradusa prin neinrudire biologica; genetic, Lydia nu era mama copilelor. Explicatia? Femeia era rezultatul unui himerism si poseda doua seturi de ADN. Unul era predominant in corp, insa ovarele contineau celalalt material genetic. Cu greu, Lydia a fost recunoscuta drept mama copiilor, dar nu inainte de a fi data in judecata. Ca un avantaj, oamenii nascuti cu himerism au, in general, un sistem imunitar tolerant la ambele tipuri genetice de celule din corpul lor. Astfel, un “himerian” se poate potrivi, in cazul unui transplant de organe, cu un procent mult mai mare din populatie decat oricine altcineva.

4. Sinestezia
Cum ar fi sa asociezi, efectiv, consistent si realistic, cifrele sau literele cu anumite culori, sau sunetul unui anumit cuvand sa iti declanseze senzatia unui gust precis pe limba? Sunt doua forme de manifestare ale tulburarii neurologice denumita sinestezie. Sinestezia se intampla atunci cand stimularea unei anumite regiuni senzoriale sau cognitive declanseaza un raspuns involuntar in alte regiuni senzoriale sau cognitive. Sinestezia este adesea genetica iar asocierea semnelor grafice cu diferitele culori reprezinta cea mai comuna forma a sa. Alte versiuni de sinestezie implica asocierea datelor calendaristice cu locatii precise, alocarea unei personalitati numerelor sau perceperea sunetelor ca pe gusturi sau culori. Desi sinestezia este o disfunctie neurologica, ea nu ar trebui considerata o tulburare, deoarce nu interfereaza, in general, cu abilitatea unei persoane de a functiona normal. Cei mai multi oameni “suferind” de sinestezie nici macar nu isi dau seama ca experientele lor cotidiene stimuleaza mai multe raspunsuri senzoriale decat in cazul altora, iar cei care observa considera foarte rar sinestezia ca avand un impact negativ asupra vietilor lor.

3. Calculatoare mentale
Stim despre savanti ca sunt acei oameni care au ajuns la un nivel cognitiv extraordinar, aproape suprauman, invatand si experimentand, la nivel stiintific, toata viata. Dar termenul mai desemneaza si o dimensiune patologica. Este vorba despre autismul savant sau despre savantii autisti, indivizi a caror functionare cerebrala anormala le permite sa execute cele mai complxe calcule, in general matematice, posibile. In timp ce planeta este populata de multi oameni antrenati sa poata lucra rapid cu numere mari in gand, abilitatea “nedresata” si superioara a autistilor de a face acelasi lucru este cu mult mai interesanta. Majoritatea acestor oameni se naste cu sindromul savantului ( doar 50% dintre oamenii cu savantism sunt si autisti; mai pot suferi de epilepsie si alte malformatii cerebrale), care este inca sarac inteles, si putini sunt cei care il dezvolta in timpul vietii, de obicei din cauza unei lovituri la cap. Exista mai putin de 100 de savanti prodigiosi recunoscuti in lume, iar dintre savantii cu autism capabili sa foloseasca tehnici de calcul mental exista chiar mai putini. Cercetari recente au evidentiat ca fluxul sanguin din regiunea creierului responsabila de calculele matematice este de sase pana la sapte ori mai crescut decat normal, cu siguranta unul dintre factorii care potenteaza aceasta capacitate de a gandi mantematica mult mai repede decat o persoana normala.

2. Memoria reprezentationala
Atunci cand o persoana poseda memorie fotografica sau isi aminteste totul despre orice cu lux de amanunte se spune ca are memorie reprezentationala. Este vorba de abilitatea de a evoca si reda sunete, imagini sau obiecte din amintire cu o acuratete extrema. Exemplele de memorie reprezentationala includ prestatia impresionanta a lui Akira Haraguchi, care a recitat din memorie primele 100.000 de zecimale ale lui pi si desenele lui Stehen Wiltshire – savant autist – care a reprodus in creion Roma in mare detaliu dupa un survol, cu elicopterul, deasupra orasului. Kim Peek, omul dupa care a fost inspirat personajul Raymond Babbit din filmul Rainman, poseda la randul sau memorie reprezentationala, fiind capabil, printre alele, sa redea pana la 12.000 de carti din memorie. Daca memoria fotografica adevarata exista la adulti este, inca, o problema controversata. Dar este acceptat ca abilitatile reprezentationale sunt distribuite in mod egal intre femei si barbati. In plus, asemenea capacitate nu poate fi deprinsa prin repetitie si invatare, ci numai ereditar.

1. Celulele nemuritoare
Exista un singur caz cunoscut al unei persoane cu celule nemuritoare (celule care se divid indefinit in afara corpului uman, sfidand Limita Hayflick) si este cel al unei femei pe nume Henrietta Lacks. In 1951, H.L., in varsta de 31 de ani, a fost diagnosticata cu cancer cervical, din cauza caruia a si murit un an mai tarziu. Fara consimtamantul familiei femeii, un chirurg a sustras o mostra de tesut din tumora pacientei si i-a transmis-o doctorului George Gey. Cercetator al Laboratorului de Tesuturi din cadrul Universitatii John Hopkins, Gey a introdus mostra de tesut a lui Lacks intr-o linie de celule nemuritoare – linia de celule HeKa. Celulele din tumora femeii decedate au o verziune activa a enzimei telomeraze (telomeraza este mecanismul prin care celulele imbatranesc sau sunt imbatranite) si se prolifereaza anormal de rapid. In ziua mortii Henriettei Lacks, dr. Gey a anuntat lumea ca o noua era in cercetarea medicala a inceput – una care avea sa ofere leacul pentru cancer. Celulele HeLA au fost utilizate in 1954 de catre Jonas Salk, pentru a dezvolta leacul impotriva poliomelitei. De atunci, au fost folosite in cercetarea cancerului, a SIDA, a efectelor radiatiilor si substantelor toxice, dar si pentru cartografierea genelor, printre alte lucruri. Astazi, celulele HeLa sunt atat de comune in laboratoare incat contamineaza multe alte culturi celulare De asemenea, astazi sunt mult mai multe celule HeLa vii azi decat in vremea cand Henrietta Lacks traia – ii depasesc masa fizica de multe ori. Tragic, Lacks nu a stiut niciodata despre contributia imens de valoroasa pe care celulele ei au adus-o stiintei, iar familia femeii nu a fost informata decat multi ani mai tarziu ca celulele acesteia au fost folosite in scopuri de cercetare.

Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

21 decembrie 2012 – Apocalipsa sau coincidenta?

Oracolele au prezis o apocalipsa care va avea loc in timpurile noastre, centrata in jurul anului 2012. Toate sugereaza ca ceva se va intampla in acea zi. Chiar daca majoritatea au fost scrise in urma cu sute de ani, acuratetea lor intereseaza in mod special lumea moderna, deoarece previziunile apocaliptice pe care le contin se refera in mod special la perioada pe care noi o traim in prezent. Este o profetie sau doar o coincidenta?
Inapoi la mayasi 
Maya a fost una dintre cele mai cunoscute civilizatii dinMezoamericaIstoria maya cunoaste trei faze: perioada preclasica, care incepe in jurul anului 2600 i.Cr., clasica si postclasica, perioada care s-a incheiat cu cateva secole in urma, desi sunt voci care sustin ca populatia maya nu a disparut cu adevarat niciodata. Perioada cuprinsa intre anii 250 e.n. si 900 e.n., cunoscuta si sub numele de perioada clasica, avea sa insemne apogeul culturii mayase. Domeniile vaste pe care acestia le ocupau, incluzand teritoriul actual al Mexicului, Guatemalei, nordul Belizelor si vestul Hondurasului, au contribuit la supravietuirea si perpetuarea acestei civilizatii pentru o lunga perioada de timp.
Desi nu mayasii au fost cei care au pus bazele astrologiei, epigrafiei, scrisului sau sistemelor calendaristice, ci le-au preluat de la o puternica civilizatie antecesoare, olmecii, aceste stiinte au fost desavarsite de catre mayasi. Nici cunostintele de arhitectura si inginerie nu le erau straine. Marturie a acestui fapt stau constructiile care le-au supravietuit timp de secole: arhitectura ceremoniala, incluzand piramide care serveau drept temple, palate si observatoare astronomice, rezervoare subterane in care colectau si pastrau apa de ploaie, toate construite fara ajutorul uneltelor de metal. In jurul anului 300 e.n., mayasii au adoptat un sistem de conducere ierarhic, condus de regi si de nobili. Civilizatia s-a dezvoltat intr-un regat foarte bine structurat in timpul perioadei clasice. Societatea lor era formata din mai multe state independente, fiecare dintre ele avand atat o societate agricola rurala, cat si intinse localitati urbane, construite in jurul lacasurilor de cult. Declinul a inceput dupa anul 900 e.n., cand, din motive inca ramase neintelese, mayasii din regiunile sudice si-au abandonat orasele. Ulterior, formatiunile nordice au fost integrate in civilizatia tolteca, ceea ce le-a prelungit existenta si cultura pana in jurul anului 1200. Cateva formatiuni periferice au continuat sa existe pana la venirea conquistadorilor, la inceputul secolului XVI.
Calendarul cel lung, la final 
Conceptul de calendar mayas in sine este unul complex, asta deoarece nu exista doar unul, ci trei astfel de calendare. Primul dintre ele este calendarul religios, care are nevoie de 260 de zile pentru a completa un ciclu religios. Cel de-al doilea este cel solar, care are 365 de zile, numit Haab. Echivalentul a ceea ce cunostem noi in prezent a fi un an, insemna la mayasi echivalentul unui Tun, 20 de Tun inseamna un Katun, 20 de katun este echivalentul unui Baktun (aproape 400 de ani), iar 13 Baktun inseamna Marele Ciclu de 1 872 000 zile sau 5 200 de Tun, adica 5 125 de ani. Primele doua calendare erau folosite pentru a prezice influente care puteau schimba destinul, preziceri personale sau evenimente apropiate. Insa nici unul dintre ele nu contine teribila sentinta care da nastere unor dezbateri din ce in ce mai aprinse, pe masura ce momentul se apropie. Toate acestea sunt prevazute de un al treilea sistem, cel numit “Calendarul cel lung.”
Calendarul gregorian, pe care il folosim in prezent, a fost introdus in Europa in 1582. Conform acestuia, Pamantul face o orbita completa in 365,25 de zile, cu o eroare de 0.0003 %, o masuratoare destul de exacta, avand in vedere ca a avut loc in urma cu 400 de ani. Calenadrul mayas este derivat din cel al predecesorilor lor,olmecii, a caror cultura dateaza cu 3000 de ani mai devreme. Acestia, fara a avea la indemana instrumentele secolului XVI european, au reusit sa aproximeze un an in 365,2420, deci cu o eroare de 0.0002 %, o masuratoare mult mai precisa si, mai ales, facuta mult mai devreme.
Oamenii de stiinta au incercat sa coreleze sistemul de numerotare al calendarului mayas cu calendarul gregorian, inca de la inceputul acestui secol. Aceasta corelatie, cunoscuta sub denumirea de corelatia GMT, a fost finalizata in 1950. Astfel, inceputul Marelui Ciclu sau ziua 0.0.0.0.0. ii corespunde datei de 11 august 3114 I.Cr. si se termina in 13.0.0.0.0 sau 21 decembrie 2012. De-a lungul decadelor ce au urmat, multe dezbateri s-au focusat pe gasirea corelatiei exacte dintre cele doua calendare. Majoritatea cercetatorilor din domeniu sunt de acord insa ca aceasta echivalare este cat se poate de exacta, ceea ce inseamna ca intr-adevar, sfarsitul calendarului maya corespunde datei de 21 decembrie 2012.
In 21 decembrie, in timpul solstitiului de iarna, o conjunctura planetara mai putin obisnuita va avea loc: Pamantul se va alinia cu Soarele, care se va afla in mijlocul ecuatorului galaxiei Caii Lactee, alcatuind ceea ce vechii maya numeau “Copacul sfant”. Ciudata aliniere nu va fi brusca, ci este pregatita de cateva mii de ani, pentru a avea loc in data de 21 decembrie 2012, la ora 11:11 a.m. GMT. Conform credintei mayase, centrul galaxiei este uterul cosmic: loc al mortii, al transformarii, al regenerarii si al renasterii. Acest moment marcheaza finalul calendarului.
2012: oracole, vrajitori, prezicatoare, hexagrame, calendare, internet 
Nu doar mayasii sunt de parere ca ni se pregateste ceva. Numeroase documente, carti sau marturii pastrate par sa vina in sustinerea teoriei sabiei lui Damocles.
Cu putin timp inaintea erei noastre, traia intr-o pestera vestita Sybilla, prezicatoarea lui Apollo, care isi scria viziunile, dupa iesirea din transa, pe frunze de stejar. O parte dintre acestea au fost colectionate si pastrate in ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. Dupa una dintre viziuni, prezicatoarea a anuntat ca viata pe Pamant va avea 9 perioade a cate 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traverseaza ultima perioada. Pe langa asta, ea a mai prevazut ascensiunea Imparatului Constantin si nasterea lui Isus cu 20 de ani inainte, ceea ce i-a indreptatit pe multi sa o considere o precursoare a crestinismului.
I Ching sau “Cartea schimbarilor” era folosita in general pentru previziuni si sfaturi de natura personala. Citirea se facea pe baza unor hexagrame, formate din linii continue sau intrerupte, existand 64 de combinatii posibile. Insa de la un oracol personal, I Ching a devenit in ultimele decade un soi de carte a apocalipsei. Totul a pornit de la controversatul cercetator Terence McKenna, care a realizat o reprezentare grafica matematica a celor 64 de hexagrame care compuneau I Ching, din care a reiesit un soi de harta a timpului. Acesta a recunoscut un tipar in cele 64 hexagrame, pe care le-a transpus intr-un grafic, in care se regaseau date importamte ale istoriei omenirii. Diagrama incepe din anul 1000 i.e.n., momentul crearii cartii I Ching. Printre altele, McCanon a observat ca anul caderii imperiului roman sau cele doua razboaie mondiale sunt marcate grafic cu o linie descendenta, in vreme ce in dreptul datei descoperirii Lumii Noi exista o linie ascendenta. Insa curiozitatea acestui tabel grafic este data de faptul ca se incheie in dreptul datei care ii corespunde calendaristic lui 21 decembrie 2012.
O alta prezicatoare care a trait in Anglia la inceputul anilor 1 500, denumita mama Shipton, despre care se spune ca ar fi fost jumatate umana si jumatate fiinta supranaturala, vine sa sutina prezicerile altor oracole, adaugand chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciuma sau ororile celor doua razboaie mondiale si apocalipsa, cand conform viziunilor acesteia, jumatate din populatia planetei va pieri.
Una dintre cele mai exacte surse privitoare la ipotetica apocalipsa este calendarul mayas, deoarece ofera o data concreta a ceea ce va sa fie sfarsitul lumii: anul, luna si ziua. Este o predictie exacta venita de la o civilizatie care isi lua calendarul in serios, obsedata de tinerea socotelii timpului, intr-atat de exact, incat au putut preziceeclipse in viitorul indepartat. Calendarul este si profetic: 5 martie 1519 este data exacta la care mayasii au prevestit sosirea conquistadorilor condusi de Cortes. In acea zi, istoria consemneaza debarcarea capitanului spaniol pe tarmurile Lumii Noi. In 21 decembrie 2012 calendarul mayas isi incheie un mare ciclu, caruia, cel putin in aparenta, nu-i mai urmeaza nimic.
Astronomii moderni confirma calculele mayasilor. Pamantul se va afla intr-un aliniament exact cu Soarele si cu centrul Caii Lactee, un eveniment galactic care are loc o data la 25 800 ani. Nimeni nu stie exact care vor fi efectele acestui aliniament asupra Pamantului, insa geofizicienii au o teorie care vine in sustinerea prezicerilor mayase: este vorba despre fenomenul inversarii polilor, in cadrul caruia acestia isi inverseaza pozitiile, cauzandcatastrofe naturale in lant care vor zgudui lumea intreaga: cutremure, tsunami, incendii care vor avea ca rezultat pagube materiale si pierderi importante de vieti omenesti. Aceasta ar fi totodata si ultima catastrofa pe care omenirea ar trebui sa o infrunte. Albert Einstein este unul dintre primii oameni de stiinta care au sustinut aceasta teorie inca din 1955. Un nou studiu al Universitatii Princeton dezvaluie faptul ca Pamantul nu se confrunta cu aceasta schimbare dramatica pentru prima data. In urma cu 800 de milioane de ani, Polul Nord se afla in mijlocul Pacificului, iar Alaska se afla la ecuator. Miscarea nu s-a petrecut brusc, ci de-a lungul unei lungi perioade de timp.
Dincolo de oracole, calendare si magicieni, stiinta moderna vine cu propria sa previziune asupra datei la care lumea se va sfarsi. Este vorba despre world wide web, care a reusit sa creeze un circuit de comunicare fara precedent in istoria omenirii. Internetul poate fi mai mult decat un simplu punct de referinta al previziunilor apocaliptice. Acesta a devenit chiar mijlocul de transmitere al unui astfel de mesaj, care de aceasta data nu apartine unei vrajitoare care traieste intr-o pestera si nici unei carti chinezesti. Profetii insapimantatoare au inceput sa apara dintr-o directie care nici macar nu este umana, un “oracol” numit “web-bot”. Programul scaneaza world wide web-ul pentru a sorta informatiile legate de viitor, avand ca rezultat o serie de profetii, care sunt in final, la fel de ambigue ca si oracolele lumii antice. Acesta incearca sa citeasca starile inconstiente ale omenirii, scanand masiv limbajul folosit in mii de site-uri web. Procesul implica mai multe programe numite “paienjeni” sau “agenti”, care citesc tot internetul, in cautarea unor anumite cuvinte-cheie. Programul a fost conceput initial pentru realizarea unor previzuni financiare, legate de bursa si de investitii. In 2001, unii programatori au observat ca rezultatele obtinute erau mai mult decat simple informatii financiare. Frazele au inceput sa se lege, sa se combine cu anumite date din calendar, incepand sa primeasca un sens. Specialistii si-au dat seama ca ar putea avea de-a face cu niste predictii legate de evenimente viitoare. Unul dintre evenimentele majore pe care dezlegarea acestor fraze le-a putut prezice sunt chiar atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.
Daca intr-adevar acest sistem functioneaza, atunci viitorul nu arata prea roz: pe langa calamitati naturale, conflicte armate, apare si data de 2012. Web-Bot prezice ca anumite catastrofe vor lovi Pamantul la acea data, ca urmare a unei alinieri stranii a planetelor.
Lumea dupa 12 decembrie 2012 
Sunt voci care sustin ca mayasii nu au mai inregistrat nimic dincolo de aceasta data fatidica, insa exista documente care par sa contrazica acest lucru. Anumite ramasite ale culturii mayase vorbesc si despre alte evenimente care au loc dupa 2012. Multe dintre acestea sunt prezentate sub forma unor date foarte indepartate. Intr-una dintre tablitele inscriptionate de la Palenque, apare o alta data a calendarului, 1.0.0.00.8 5 Lamat 1 Mol, echivalentul datei de 21 octombrie 4772, cu aproape 3 000 de ani in viitor. Regele Pacal din Palenque a prezis ca la aceasta data un important eveniment mayas isi va sarbatori a 88-a aniversare, sugerand astfel ca acesta nu credea ca lumea se va termina in 2012.
In ciuda imensei publicitati si discutiilor care se desfasoara pe seama acestui eveniment ce se apropie, Susan Milbrath, curator la Muzeul de Istorie Naturala din Florida, a declarat in numele comunitatii arheologice ca nu a fost descoperit, pana in prezent, vreun document care sa ateste ca maya credea ca lumea se va sfarsi in 2012, ci doar ca in acel moment se va incheia un mare ciclu calendaristic, care fara indoiala va avea si urmari la nivel planetar, dar nu neaparat apocaliptice. “Pentru vechii maya, data reprezinta o mare sarbatoare de incheiere a unui intreg ciclu”, declara Sandra Noble, director executiv la Foundation for the Advancement of Mesoamerican Studies din Florida. In viziune acesteia, intreaga isterie mediatica declansata in jurul acestui eveniment, nu este decat o ocazie de castig pentru anumite parti. Parerea acestora este sustinuta si de E. Wyllys Andrews, director la Universitatea Tulane:”Va fi un alt ciclu. Stim cu siguranta ca civilizatia maya stia ca mai fusese un astfel de ciclu inainte, ceea ce implica si faptul ca stiau ca va urma un altul.”
Unii oameni de stiinta sunt de acord asupra faptului ca, in ciuda metodelor si mijloacelor stiintifice de care dispunem, nu putem prevedea viitorul intocmai. Pentru acestia, mesajul profetiilor este ca trebuie sa ne pastram o atitudine optimista in ceea ce priveste viitorul. Tot timpul oamenii s-au gandit ca sfarsitul lor este aproape, l-au anticipat si l-au asteptat. Pana in prezent, insa, s-au inselat de fiecare data.
Facts – Alte sfarsituri ipotetice 
8 septembrie 2040 – Aliniere planetara, despre care se crede ca va avea efecte nefaste asupra Pamantului, provocand, in mod special, cutremure foarte puternice
2076 – sfarsitul calendarului musulman
2240 – sfarsitul calendarului evreiesc
sursa www.descopera.ro
Sursa: Misterele Lumii