marți, 8 ianuarie 2013

MIRACULOS Ce a făcut o tânără mamă după ce i s-a spus că suferă de cancer în stadiu terminal


Lizei Russell medicii i-au spus că suferă de cancer la plămâni în stadiu terminal şi nu i-au dat mari şanse să mai trăiască un an. Aşa că femeia de 37 de ani, mama a două fetiţe, a decis să facă într-un an tot ce şi-ar fi dorit să facă întreaga viaţă: să le ofere partenerului ei de viaţă şi copiilor cele mai frumoase amintiri posibile.

Liza Russell, decisă să ofere familiei sale cele mai frumoase amintiri după un diagnostic necruţător
Liza Russell, decisă să ofere familiei sale cele mai frumoase amintiri după un diagnostic necruţător

Femeia a decis să aibă parte de nunta viselor sale cu partenerul său de viaţă, iar cu banii primiţi ca dar la nuntă şi economiile de-o viaţă ale familiei, au decis să plece în trei vacanţe în străinătate. 

Liza şi-a plănuit, cu inima strânsă, înmormântare şi le-a scris fiicelor sale scrisori pe care să le citească după ce ea urma să moară.

Cancerul de care suferea era inoperabil, susţineau medicii, şi nu îi puteau oferi decât maxim un an şi jumătate de viaţă, dacă urma chimioterapia. Femeia îşi aminteşte că acea perioadă era sfâşietoare, în care îşi lua mereu la revedere de la fiicele sale şi de la tatăl lor.

Aşa că a decis să accepte cererea în căsătorie a partenerului său, tatăl fiicelor sale şi au făcut o nuntă aşa cum visau, urmate de o călătorie de nuntă luxoasă, pentru că tot ce îşi dorea Liza Russell era să le ofere fiicelor sale cât mai multe amintiri frumoase. Au urmat mai multe vacanţe, de fiecare dată când se întorcea împreună cu familia sa primind vestea că nimic nu se schimbase în privinţa diagnosticului său şi că nu exista nicio şansă de vindecare. 

"Era imposibil să uit de cancer, dar văzându-le pe fete jucându-se în mare şi pe plajă a fost fantastic. Ştiu că erau amintiri pe care nu aveau să le uite şi vroiam să construim altele", îşi aminteşte ea, scrie Daily Mail. 

În total, familia Russell a cheltuit toate economiile, aproximativ 20.000 de lire sterline, construim amintiri frumoase şi petrecând vacanţe în Bulgaria, Turcia şi Spania.

"Banii nu contează atunci când ştii că mori. Nu vroiam ca fetele să ţină minte spitalul şi pe mine acolo, vroiam să ţină minte numai momentele frumoase", mai spune femeia. 

După trei ani petrecuţi astfel, deci dublu faţă de cât îi spuseseră medicii că va trăi, femeia a mers la un nou consult, care i-a dat o veste incredibilă: cancerul său se micşorase atât de mult, încât tumoarea era nedetectabilă. 

"Nu pot crede cât de norocoasă sunt. Am râs şi i-am spus soţului meu: Slavă cerului că mai avem câţiva bănuţi, pentru că nu mor. Adevărul e că nu m-am simţit niciodată rău, cu excepţia momentelor în care am făcut chimioterapie, şi când m-am simţit foarte rău", spune Liza. 

Evident, medicii au fost la fel de uimiţi, spunând că va fi mereu monitorizată, pentru a evita revenirile bolii, iar fiicele sale i-au cerut scrisorile pe care nu trebuiau să le primească decât după moartea sa, mama lor refuzând să facă acest lucru.

Sursa:  REALITATEA.NET

Guru pieţelor emergente: 2013 va fi un an fantastic, iar România are cele mai bune şanse


Mark Mobius, preşedintele executiv al diviziei de pieţe emergente din cadrul companiei americane Franklin Templeton şi unul dintre cei mai influenţi investitori pe pieţele financiare, se aşteaptă ca anul 2103 să fie "fantastic" pentru pieţele de acţiuni, cotând piaţa românească printre pieţele cu şansele de a performa cel mai bine în acest an, scrie Ziarul Financiar.

mobius
mobius

"Anul 2013 arată fantastic şi va fi foarte bun pentru pieţele emergente pentru că cantitatea de bani din economie va continua să crească peste tot în lume, iar Statele Unite sunt lideri de pluton cu rate mici ale dobânzii şi cu mari cantităţi de bani, iar acum şi Japonia se alătură plutonului. Aceşti bani trebuie să îşi găsească o casă, iar una dintre cele mai bune case sunt pieţele emergente", a declarat Mark Mobius într-un interviu acordat Bloomberg.

Potrivit lui Mobius, pieţele din Africa, Vietnam, Bangladesh, Sri Lanka, şi unele dintre pieţele din Europa de Est, precum România au şansa să performeze foarte bine în 2013, pe măsură ce investitorii descoperă că există valoare în acest pieţe.

Sursa:  REALITATEA.NET

DEZVĂLUIRI EXPLOZIVE. Israelul a împiedicat un atac cu arme chimice al regimului sirian


Regimul din Siria pregătea, la sfârşitul lunii noiembrie 2012, un atac cu arme chimice, dar planul a fost dejucat de serviciile de spionaj israeliene, care au transmis informaţiile Statelor Unite, afirmă surse citate de presa israeliană şi americană.

Occidentul a transmis avertismente repetate regimului Bashar al-Assad somându-l să nu utilizeze arme chimice
Occidentul a transmis avertismente repetate regimului Bashar al-Assad somându-l să nu utilizeze arme chimice
Potrivit New York Times, în ultimele zile ale lunii noiembrie, comandanţi militari israelieni au luat legătura cu Pentagonul pentru a transmite că trupele siriene pregăteau arme chimice la două depozite de armament, fiind vorba, cel mai probabil, de gaz sarin în dispozitive de 225 de kilograme care urmau să fie lansate din avioane împotriva insurgenţilor.
În câteva ore, preşedintele Barack Obama a fost informat că armele fuseseră încărcate în vehicule care urmau să le transporte la baze aeriene.
Statele Unite, prin vocea secretarului de Stat Hillary Clinton, au lansat imediat un semnal de alarmă privind presupusele intenţii ale preşedintelui Bashar al-Assad, liderul regimului din Siria, ţară care se confruntă, de aproape doi ani, cu revolte reprimate violent care au degenerat într-un conflict civil soldat, potrivit ONU, cu aproximativ 60.000 de morţi.
Statele Unite, Uniunea Europeană, ţările arabe, Rusia, China, Irakul şi Turcia au transmis, de atunci, avertismente repetate regimului de la Damasc, somându-l să nu utilizeze arme chimice, considerate arme de distrugere în masă şi interzise de reglementările internaţionale.
"Cred că ruşii au înţeles că o astfel de situaţie ar fi forţat Statele Unite să intervină în Siria", afirmă un oficial din cadrul Pentagonului, conform site-ului de ştiri israelian Ynetnews.
În cursul lunii decembrie, opoziţia siriană a semnalat cel puţin două incidente în care armata siriană ar fi utilizat arme chimice, dar informaţiile nu au fost confirmate din alte surse. Regimul de la Damasc a dat asigurări că nu va folosi niciodată arme chimice într-o situaţie conflictuală internă.

Sursa:  REALITATEA.NET

COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci


Nivelulul marit al colesterolului poate duce la o serie de probleme grave de sanatate. Cel mai cunoscut efect al colesterolului marit este ateroscleroza, care ingusteaza vasele de sange, iar acest lucru duce la aparitia bolilor cardiovasculare.

COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci
COLESTEROL MĂRIT? Iată cum poţi să-l reduci

Daca este descoperit la timp, colesterolul crescut poate fi adus la un nivel optim cu ajutorul medicilor. Sfatulparintilor.ro iti arata ce ar trebui sa faci pentru a reduce nivelul colesterolului:

1. Fibrele te ajuta cand ai colesterolul marit

Fibrele solubile contribuie la scaderea niveluliu LDL (colesterolulu rau). Surse de fibre solubile sunt: cerealele integrale, fructele (proaspete sau uscate), legumele si fasolea rosie.

2. Proteinele si colesterolul marit

Carnea este o sursa importanta de proteine, insa o sursa majora de colesterol. Pentru a reduce nivelul colesterolului indreapta-ti atentia catre proteinele din soia, tofu, peste bogat in omega-3.

3. Fa miscare

Daca esti sanatos, dar nu foarte activ, este timpul sa incepi cu cateva exercitii de aerobic. In primele doua luni iti va creste nivelul colesterolului bun cu aproximativ 5%. In plus, exercitiile regulate contribuie la diminuarea nivelului colesterolului rau. Exercitiile cardio (jogging, inot, bicicleta, plimbarile in ritm alert) timp de 30 de minute de cel putin doua ori pe saptamana sunt indicate pentru reducerea colesterolului.

Sursa:  REALITATEA.NET

SEISM VIOLENT în Marea Egee, resimţit în Turcia


Un cutremur violent, care a avut loc marţi după-amiaza în Marea Egee, a fost resimţit în toată partea de nord-vest a Turciei şi în cel mai important oraş al său, Istanbul, fără să provoace victime, au anunţat autorităţile turce, relatează AFP.

SEISM VIOLENT în Marea Egee, resimţit în Turcia
SEISM VIOLENT în Marea Egee, resimţit în Turcia
Seismul s-a produs la aproximativ 17 kilometri adâncime şi la o distanţă de aproximativ 100 de kilometri de coastele turce, a declarat pentru presă Murat Nurlu, directorul Departamentului pentru seismologie din cadrul organismului turc pentru situaţii de urgenţă (AFAD).
Seismologii turci au apreciat magnitudinea acestui cutremur la 6,2. Observatorul din Atena a apreciat-o la 5,9.
Potrivit unor imagini transmise de către posturi turce de televiziune, cutremurul a provocat o mişcare de panică în rândul locuitorilor din Canakkale (nord-est), care au ieşit în grabă pe stradă.
Autorităţile locale nu au anunţat răniţi sau pagube.
Potrivit seismologilor, cele peste 15 milioane de persoane care locuiesc la Istanbul, situat la aproximativ 20 de kilometri de falia din nordul Anatoliei, trăiesc sub ameninţarea unui cutremur devastator.
Teritoriul turc este străbătut de mai multe falii geologice şi este afectat frecvent de cutremure.
Aproximativ 20.000 de persoane au fost ucise în cursul ultimelor două cutremure violente care au devastat, în 1999, nord-vestul ţării, o regiune foarte populată, dar şi anumite cartiere din Istanbul.
Mai recent, la 23 decemrbie 2011, un cutremur puternic a provocat moartea a 600 de persoane, în estul Turciei. Acesta a fost urmat, la 12 noiembrie 2011, de un al doilea seism, soldat cu 40 de morţi, în aceeaşi regiune.

Sursa" REALITATEA.NET

Prima IMAGINE filmată cu CREATURA marină GIGANT care a îngrozit generații de MARINARI


Un animal gigantic a fost filmat în adâncurile Pacificului. Până acum această o creatură de asemenea dimensiuni apărea doar în poveștile de groază ale marinarilor și ale pescarilor.

Legendele vorbesc că în urmă cu aproximativ un mileniu, Kraken, o creatură asemănătoare, atac drakkerele scandinavilor. Până acum nimeni nu văzuse un astfel de calamar, deși existența lor era dovedită prin urmele de tentacule de pe cașaloți, prădătorii principali ai acestor nevertebrate.

Filmarea a fost făcută de o echipă de cercetare de la Muzeul de Istorie Naturală din Japonia împreună cu niște jurnaliști de la televiziunea niponă NHK, precum și cu cei de la Discovery Channel. Au fost peste 100 de explorări la bordul unui submarin special în care încăpeau doar trei persoane.

Specialiștii au petrcut peste 400 de ore în adâncuri pentru a surprinde creatura. Într-un final, la 15 kilometri de coasta insulei Chichi, la o adâncime de 630 de metri, cercetătorii au filmat un specimen cu o lungime de aproximativ trei metri.

Mai mult, la scurt timp, un alt exemplar, mult mai mare a apărut în cadru și a fost urmărit până la o adâncime de aproximativ 900 de metri.

Unul dintre membrii expediției, Tsunemi Kubodera, a declarat că animalului îi lipseau cele două tentacule masive, iar că lungimea ar fi fost cu tot tentataculele respective de peste 8 metri. Calamari uriași au fost botezați Architeuthis.

Sursa: www.evz.ro

Temperaturi FĂRĂ PRECEDENT în Australia. Meteorologii au anunţat 54 de grade Celsius! (VIDEO)


Meteorologii au anunţat temperaturi extreme în Australia, potrivit smh.com.au. Căldura extremă din Australia a forţat biroul meteorologic să crească scara temperaturilor până la 54 de grade Celsius, de la 50 de grade, cât era până acum.

Recordul de temperatură era, până acum, de 50,7 grade Celsius, atinse pe 2 ianuarie 1960 pe aeroportul Oodnadatta din Australia de Sud. 

"Scara a fost modificată pentru că modelul meteorologic arată temperaturi cu mult peste 50 de grade Celsius", a declarat David Jones, şeful departamentului de monitorizare a climatului şi de predicţie din cadrul biroului meteo.

Primele şase zile din 2013 au fost printre cele mai călduroase, temperatura medie înregistrată luni fiind de 40,3 grade Celsius

Potrivit smh.com, peste zeci de incendii au loc în New South Wales, cel mai populat stat australian, unde autorităţile spun că este cea mai gravă situaţie de până acum. 20.000 de hectare de păduri şi de terenuri agricule au fost arse în Tasmania, însă, din fericire, nu au fost raportate victime.

Sursa: jurnalul.ro

Român în vârstă de 15 ani, admis la facultate în Viena


Suceveanul Claudiu Lazăr nici nu îşi terminase studiile gimnaziale când a aflat că este admis la Academia de Arte Frumoase din Viena. 

Universitatea austriacă l-a contactat pe Lazăr cu o lună înainte ca băiatul să termine clasa a VIII-a, în urma rezultatelor extrem de bune obţinute la teste de român. Elevul sucevean a fost chemat pentru a susţine teste după ce a fost remarcat la un concurs internaţional de artă modernă pentru tineret, arată un articol publicat de Monitorul de Suceava.

Claudiu, elev la Colegiul de Artă "Ciprian Porumbescu", a fost declarat admis la secţia de Pictură de şevalet, coordonată de profesorul Robert Hammer. În urma concursului, elevul român a obţinut şi o bursă care îi asigură cheltuielile pentru masă şi cazare în căminul din campusul academiei vieneze. 

Românul a început studiile la Academia de Arte Frumoase la 1 octombrie 2012, materiile fiindu-i predate în limba engleză. Are 11 colegi de an, dar el este cel mai tânăr dintre ei. Tânărul are cursuri de istoria artei, concepţie despre artă, minimalism şi anatomie, iar restul orelor de studiu le petrece în atelierul de pictură. 

Mai mult, Claudiu, pasionat de pictura abstractă, are deja un contract cu prestigioasa galerie de artă modernă contemporană "Hilger", prin care a vândut deja câteva dintre lucrările sale. În 2013, adolescentul va expune 40 de lucrări la Muzeul de Artă Modernă din Viena (32 de tablorui în ulei şi opt sculpturi).

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

STUDIU: Câte planete din Calea Lactee sunt "locuibile"


Astronomii care au analizat datele transmise de observatorul spaţial NASA Kepler au anunţat că una din şase stele din galaxia noastră este orbitată de o planetă de dimensiunea Pământului, în total fiind 17 miliarde de astfel de corpuri cereşti.

Rezultatul a fost indicat în urma unei analize efectuate de mai mulţi cercetători, care au descoperit şi alte 461 de noi planete care ar putea să susţină viaţa. Informaţiile au fost anunţate la cea de-a 221-a întâlnire a Societăţii Astronomice Americane.

De la lansarea sa în 2009, Kepler a privit doar într-o parte a cerului, observând peste 150.000 de stele. Observatorul detectează planetele care se rotesc în jurul stelelor în funcţie de intensitatea luminii pe care acestea o emit.

Rezultatele arată că 17% dintre stele sunt orbitate de planete de dimensiunea Pământului, iar un calcul făcut în acest sens indică faptul că sunt aproximativ 17 miliarde de replici ale Terrei în Caleea Lactee.

Cercetătorii au adăugat 461 de nume pe lista planetelor care ar putea susţine viaţa, acestea fiind situate la distanţa perfectă faţă de stelele pe care le orbitează.

"Cel mai important lucru în acest moment este să perfecţionăm datele statistice. Nu dorim să găsim un nou Pământ, ci o sută de astfel de planete. De aceea am lansat misiunea Kepler", a spus William Borucki, cercetătorul care se ocupă de acest proiect, citat de BBC.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Forumul Economic Mondial: Raport sumbru pentru soarta omenirii


Riscurile legate de criza financiară "care continuă" deturnează atenţia "de la modificările climatice, în contextul în care evenimente meteorologice extreme sunt în desfăşurare", scriu experţi din cadrul WEF, care organizează anual, la sfârşitul lui ianuarie, cunoscutul Forum de la Davos.
Acest raport este bazat pe o anchetă realizată asupra unui număr de aproximativ 1.000 de experţi şi decidenţi.
După un 2012 marcat de uraganul Sandy şi inundaţii în China, experţii apreciază că o creştere a emisiei de gaze cu efect de seră este deosebit de îngrijorătoare şi denunţă incapacitatea lumii de a "se adapta la modificările climatice", ceea ce antrenează un risc de mediu ale cărui "efecte vor fi tot mai marcante în următorul deceniu".
Potrivit lui Lee Howell, director general WEF şi însărcinat cu raportul, "rezilienţa naţională faţă de riscurile mondiale trebuie să fie o prioritate".

În opinia lui Axel Lehmann, însărcinat cu controlul riscurilor în cadrul companiei elveţiene Zurich Insurance Group, a venit "vremea acţiunii", din cauza "creşterii costurilor legate de evenimente ca uraganul Sandy, a unor imense pericole care vizează naţiuni insulare şi comunităţi de coastă şi a absenţei unor soluţii la emisiile de gaze cu efect de seră".
Potrivit lui John Drzik, director general la Oliver Wyman Group, o firmă internaţională de consultanţă, "două furtuni, una de mediu şi cealaltă economică, vor sfârşi prin a intra în coliziune, dacă nu alocăm resursele necesare în vederea reducerii riscului, în creştere, reprezentat de evenimente climatice severe. Prosperitatea generaţiilor viitoare este cea care ar putea să fie ameninţată".
Experţi din cadrul WEF stigmatizează totodată un nou fenomen, cunoscut sub numele de "incendii cibernetice sălbatice", provocat pe Internet de evenimente ca "un film critic la adresa islamului pe YouTube", care se concretizează prin revolte.
"Într-o lume în care rolul radiţional de paznici jucat de mass-media îşi pierde importanţa", este necesar să se reflecteze la mijloacele de stingere a acestor "incendii", apreciază WEF.
Alt risc denunţat în 2013 de către WEF este cel al sănătăţii, marcată de "o rezistenţă la antibiotice", care "riscă să dea o lovitură de graţie sistemelor noastre de asigurări de sănătate vlăguite". Tot în lumea sănătăţii, WEF relevă propagarea unor pandemii, "favorizate de o lume hiper-conectată".
Sursa: De Mediafax | realitatea.net

PASTILĂ-MINUNE din coji de roşii. Poate încetini cancerul şi preveni bolile de inimă


Mai mulţi oameni de ştiinţă au descoperit că o singură pilulă care conţine un compus chimic prezent în coaja roşiilor ar putea reduce riscul atacurilor cerebrale şi cardiace, dar şi să încetinească evoluţia cancerului.

Pastila, numită Ateronon, conţine substanţa lycopene, care ajută la deblocarea arterelor şi este considerată principalul avantaj al dietei mediteraneene. De asemenea, cercetătorii au descoperit că substanţa creşte eficienţa vaselor de sânge la persoanele în vârstă.

Oamenii de ştiinţa cred că pilula va reduce riscul problemelor cardiace, mai ales că substanţa a fost modificată astfel încât să fie absorbită mult mai uşor de organism.

"Credem că rezultatele de până acum sunt foarte încurajatoare, însă avem nevoie de mai mult timp pentru a vedea cât de eficientă este substanţa. Ar putea chiar să încetinească dezvoltarea cancerului", a spus Ian Wilkinson, directorul unităţii de medicină experimentală de la Universitatea Cambridge, citat de The Telegraph.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

O ERUPTIE SOLARA DE CLASA M1,8 A AVUT LOC PE 5 IANUARIE 2013

O eruptie solara de clasa M1,8 a avut loc pe 5 ianuarie 2013. Ea a aparut intr-o zona relativ tanara a discului zolar, in partea de nord-est.

Tot atunci a avut loc si un puternic cutremur de pamant cu magnitudinea de 7,7 in Alaska.
O avertizare de tsunami a fost declarata in urma acestui cutremur, dar la scurt timp a fost ridicata.


Sa fi fost o simpla coincidenta aceasta producere a cutremurului dupa ce eruptia solara a avut loc?

Nu este o simpla coincidenta, dar si eu si alti cititori ai blogului am simtit ameteli, palpitatii si unele stari care nu aveau ce cauta in manifestarile noastre curente de sanatate. Nu ar trebui nici sa ne sperie si nici sa ne uimeasca aceste manifestari. Vor fi din ce in ce mai dese si mai intense.

Sursa: www.youtube.com

Articol scris de Sfatuitoarea

Miracolele apar în momentele limită


Un soldat american înspăimântat de inamic a devenit invizibil 

În timpul atacului de la Pearl Harbour din cadrul celui de Al Doilea Război Mondial, manifestările paranormale ale unui soldat american i-au salvat acestuia viaţa!

Cum a fost posibil? Soldatului i s-a făcut atât de frică de moarte încât s-a concentrat intens şi s-a rugat lui Dumnezeu să săvârşească o minune şi să-l lase cu zile. Minunea s-a produs realmente, căci el a devenit invizibil cu echipament cu tot şi s-a strecurat pe lângă inamic fără a fi zărit de nimeni până a ajuns într-un loc lipsit de pericole. 

După ce a făcut cunoscută ingenioasa şi strania sa tactică, i s-a cerut să repete experienţa în faţa mai multor martori pentru a fi atestat fenomenul. Ridicat în aer la bordul unui avion, soldatul a fost apoi aruncat de la înălţime afară din avion, fără niciun fel de paraşută, deasupra unei numeroase asistenţe care a privit uimită cum, după ce a apărut ca un punct pe cer, a dispărut din vedere pentru a apare apoi nevătămat pe pământ. Deşi anterior manifestase invizibilitatea, în acest caz pur şi simplu se teleportase.

Acesta este unul din cele mai spectaculoase cazuri de dematerializare, teleportare şi rematerializare atestate în epoca modernă şi este menţionat faptul că soldatul american nu urmărise trezirea acestor capacităţi paranormale printr-un antrenament special.


Articol preluat din Revista YOGA MAGAZIN nr. 5

Sursa: www.yogaesoteric.net

Generalul Emil Străinu dezvăluie: «Peste România a căzut zăpadă a cărei structură a fost modificată electronic!»



Are doctoratul în război geofizic, este specialist în tehnologii neconvenţionale şi general al armatei române. Aşa că staţi liniştiţi: chiar dacă vine vreo tornadă inexplicabilă, vreun cutremur neprogramat sau vreun viscol ca-n ’54, sunteţi pe mâini bune – domnul Emil Străinu e gata să vă apere de orice ameninţare străină.

Reporter: „Sunteţi doctor în război geofizic. Asta cu ce se mănâncă?”
 
Emil Străinu: Din păcate sau din fericire, sunt primul şi, deocamdată, singurul doctor în război geofizic din România. Pe înţelesul tuturor, războiul geofizic reprezintă acel tip de conflict, armat sau nu, care foloseşte tehnicile de modificare a mediului înconjurător în scopuri militare. Deci, mai clar din punct de vedere geoclimatic, se creează zăpadă, ploi, ceaţă tornade, taifunuri, cicloane, uragane, secetă la comandă, iar din punct de vedere geofizic, cutremure, activări de vulcani, alunecări de teren, dirijări de asteroizi şi meteoriţi, totul făcut cu bună ştiinţă împotriva unui potenţial inamic. Ştiţi probabil că în timpul războiului rece americanii voiau să distrugă chiar… Luna! Acest tip de război, nedeclarat niciodată, a debutat în anii ’50. Cele mai perfecţionate sisteme din această categorie sunt Sistemul ŞURA din Federaţia Rusă şi HAARP din SUA, dar sisteme mai sunt şi în alte state, de exemplu, Iranul. În anii ’60 ruşii voiau să schimbe unghiul de înclinare a axei Pământului pentru a face din Siberia un imens grânar!
 
Rep: Aţi fost consilier al Parlamentului României pe probleme de ameninţări neconvenţionale. Aţi descoperit vreuna?
 
E.S.: România a fost în decursul timpului victima mai multor agresiuni geofizice clasice: inundaţiile din 1970-1971, când aveam relaţii încordate cu ruşii, numeroase secete înainte de 1990, când trebuia să plătim datoria externă în cereale, conform aberantelor raportări de recolte care nu reflectau realitatea, tornadele de la începutul anilor 2000 din Dobrogea şi de pe Litoral, cele şapte valuri de inundaţii din 2005 şi multe altele. Interesant este că Ceauşescu ştia de aceste agresiuni şi ordonase crearea unei structuri speciale care încerca să le prevadă şi să le monitorizeze. Acum, tot ce ţine de războiul geofizic este luat în râs, din ignoranţă sau cu bună ştiinţă, făcându-se în felul acesta diferite jocuri ale unor cercuri de interese externe. De acest subiect s-au ocupat generali importanţi din armata română, precum generalul Dumitru I. Dumitru, fost şef al Direcţiei Informaţii a Armatei, generalul Mihai Rotaru, şeful Direcţiei Topografice a Armatei etc.
 
Rep: Mai vin extratereştrii la noi sau i-a speriat guvernul de cinstiţi ce sunt şi pe ei?
 
E.S.: Părerea personală este că extratereştrii sunt aici dintotdeauna. Unii dintre noi, din ignoranţă, nu acceptă acest adevăr. Este o realitate neacceptată încă, din motive care nu au legătură cu economia prezentului interviu. Ce o să faceţi când veţi afla că deja trăim alături de o civilizaţie intraterestră!?!?
 
Rep: Aţi inventat un dispozitiv de alungat farmecele. Chiar vreţi să le luaţi vrăjitoarelor pâinea de la gură, nu vă e teamă că vă blestemă alea?
 
E.S.: Domnule Gabriel Tudor, unii dintre noi nu am uitat că aţi lucrat ani buni la revista Dracula! Să nu ridiculizăm ce nu cunoaştem! Aparatele, dispozitivele de care amintiţi sunt destinate în principal medicinei energetice sau pentru protecţia împotriva unor agresiuni infoenergetice, energoinformaţionale, pentru protecţia persoanelor care acţionează în medii geopatogene sau biopsihopatogen, a celor care lucrează în medii radiative periculoase altele decât radiaţiile ionizante! Să priceapă cine poate…
 
Rep: Cum funcţionează acest dispozitiv-minune, care am înţeles că a fost şi premiat la Salonul de Inventică de la Sevastopol?
 
E.S.: După cum spuneam mai sus, dispozitivele fac parte din categoria dispozitivelor medicale sau de protecţie şi sunt construite pe principiul interacţiunilor dintre biocâmpul uman, matricea energetică specifică fiecărei fiinţe şi anumite generatoare de câmpuri radioelectronice pe anumite frecvenţe specifice, în funcţie de destinaţia fiecărui dispozitiv în parte.
 
Rep: Dispozitivul ar putea fi util şi mămicilor, să nu le mai deoache lumea odraslele pe stradă?
 
E.S.: Deşi o să râdeţi degeaba, se poate asigura şi o asemenea protecţie. Nici nu ştiţi câte persoane, chiar mature, au probleme de acest fel!
 
Rep: Anul trecut am avut o iarnă neobişnuit de grea. Păi şi-atunci unde mai e încălzirea globală? Sau nici asta nu mai vrea să vină în România?
 
E.S.: Iarna trecută a fost o iarnă care s-a încadrat perfect în tipicul unei ierni temperat-continentale specifice aşezării geografice a ţării noastre. Se pare însă că, la un moment dat, cineva ne-a trimis o zăpadă ce a fost modificată electronic, care fie nu era pentru noi, fie a urmărit un scop mai obscur. În mod concret, fulgul de nea a fost cu 30-60% mai mare ca volum, schimbându-i-se totodată structura. Apa rezultată din topire a fost mult mai redusă ca volum pentru grosimea stratului de zăpadă. Aşa am avut înainte de topire zăpadă mare, mari blocaje în toată ţara, dar la sfârşit am scăpat însă de nişte inundaţii catastrofale. Unii chiar se fac că nu ştiu despre ce a fost vorba, deşi sunt specialişti în climatologie…
 
Rep: De ce credeţi că acum am avut o campanie electorală lipsită de vlagă? Au intrat oare magii energetici în concediu?
 
E.S.: Răspunsul la această întrebare este foarte simplu: România şi populaţia ei sunt până în prezent, de 22 de ani, cu ştirea guvernărilor, un mare poligon de teste secrete, inclusiv în domeniul psihotronic!
 
Rep: Ruşii sunt specialişti în tehnici metapsihice. Nu era mai simplu să-i trimită lui Băsescu pe cap nişte energii negative, decât să-i lase pe uselişti să se chinuiască atâta cu el?
 
E.S.: Răspunsul este simplu: corb la corb nu-şi scoate ochii! Vă las să trageţi concluziile!
 
Rep: Avem un serviciu care-i apără pe demnitari. E cazul să se înfiinţeze şi un Serviciu de Pază şi Protecţie contra atacurilor energetice?
 
E.S.: România, indiferent de costuri, va trebui să-şi creeze cât mai repede o astfel de structură de protecţie împotriva agresiunilor nonconvenţionale asimetrice, între care intră şi cele de natură geoclimatică şi psihotronică. Altfel, vom deveni un fel de marionete ce pot fi comandate psihotronic şi geofizic de către alţii, un popor fără viitor! Apropo, şi încă n-am vorbit nimic despre războiul holotropic, despre războiul etnic, despre cyberwar sau despre războiul genetic!
 
Rep: Dacă se supără Putin puţin mai mult pe Băsescu, ar putea să ne bage un cutremur, ceva?
 
E.S.: Ruşii au experimentat cutremurul comandat în 1988, în zona Nagorno-Karabah, pe timpul conflictului dintre armeni şi azeri. Au vrut să-i lovească pe azeri, care erau musulmani, dar nu le-a ieşit aşa cum au vrut ei, cutremurul lovind Armenia şi făcând multe victime… La ora asta, ruşii nu au interes de folosire a armei seismice în Europa. Motivele, le pot oferi pe larg, altă dată![...]
Sursa: www.yogaesoteric.net

Stapanirea gandului - o arma cu puteri nebanuite


'Mintea este cea mai puternica arma a omului. Dar desi sunt folosite de secole, capacitatile uluitoare ale creierului raman in continuare invaluite in mister. De sute de ani savantii se straduiesc sa dezlege modul misterios in care acest organ complex actioneaza asupra organismului nostru si chiar asupra obiectelor din lumea inconjuratoare. Telepatia, telekinezia, hipnoza, premonitia sau clarviziunea sunt fenomene pentru care nici azi nu s-au gasit explicatii multumitoare. De fapt, aceste puteri miraculoase se afla, in stare latenta, in fiecare dintre noi. Autosugestia sau chiar un simplu gand are o forta uriasa: poate schimba destine, poate ucide si pot salva.' 


Un telepat rus uimeste lumea Sala de conferinte a hotelului Renaissance din Mos­co­va este arhiplina. Pe scena, un barbat legat la ochi vor­beste cu o voce puternica. Mainile ii sunt intinse ca­tre sala, cu degetele rasfirate, apasand in aer niste bu­toane invizibile. "Barbatul din randul trei, locul 12, se gandeste la fiul sau, care se afla chiar acum la examen. Pe randul noua, locul patru, baiatul cu sapca are in buzunar un carnetel. Pe pagina doi este trecut numarul de telefon al prietenei sale". De cate ori omul de pe sce­na ghiceste ceva, iar spectatorul confir­ma, sala iz­bucneste in strigate entuziaste si aplauze.



Numele lui Tofik Dadasev a devenit cu­noscut in anii '70, cand, la primul Con­gres International de Psihotronica de la Praga, renumitul savant american Cleve Backster, cel care a participat la in­ven­ta­rea detectorului de minciuni, a afirmat des­pre Dadasev ca este cel mai puternic me­dium din lume. Capacitatea sa uimi­toa­re de a citi gan­duri, aproape instan­taneu, fara gre­seala, a uluit co­mu­nitatea internationala a oa­me­nilor de stiinta. De-a lungul timpului, rusul a par­ticipat la zeci de experimente pa­ra­psi­hologice in­cre­dibile. Prin puterea gan­durilor sale a neutralizat planuri te­roriste si a ajutat la deconspirarea unor agenti secreti. La inceputul anilor 2000, Dadasev des­­chide la Moscova Centrul de inves­ti­gatii si trata­ment "Psi-Ex". Aici vin sute de oameni din intreaga lume, care ii soli­cita, unii, ajutorul pentru boli grele, altii - pentru aparent simpla tera­pie psihologica, pentru ca­zuri de rapiri, dis­paritii sau con­flicte nere­zol­vabile.



Tofik Dadasev



Nascut in Azerbaidjan, ina­inte de caderea comunis­mu­lui, Dadasev tratase mai multi inalti oficiali sovietici, astfel ca acti­vi­tatea lui era atent monitorizata de servi­ci­ile de informatii ru­sesti. In la­boratoarele secrete ale KGB-ului, savantii se stra­duiau, inca din anii '40, sa des­copere cum functioneaza si ac­tio­neaza tele­patia, cum se poate im­plementa un gand sau ordin in mintea cuiva si prin ce meto­da se poate localiza un obiect ne­­cunoscut la distanta.


In spa­tele uluitoarelor fenomene PSI, telepatie, psihokinezie, vin­de­cari paranormale, se afla o in­trea­ga armata de oa­meni, sa­vanti si subiecti superdotati, gata sa-si de­monstreze ca­pa­citatile extraordinare.


Nina Ku­laghina, cu­noscuta in intreaga lume pentru calitatile sale psi­ho­kinetice de a muta obiecte doar prin puterea gan­dului, Rosa Kule­sova, cea care citea legata la ochi, doar prin atingerea tex­tului cu degetele, sau celebrul telepat Wolf Messing, ale carui predictii au fost ascultate atat de Hitler, cat si de Stalin, nu sunt decat cateva exemple. Toti faceau de­monstratii publice, televizate sau "in di­rect", in marile orase ale Uniunii Sovietice. In spatele senzationalului insa, cele mai luminate capete ale Ru­siei incercau sa in­teleaga capacitatile fenomenale ale cre­ierului.


Dupa indelungi experimente, oamenii de stiinta so­vietici au emis o ipoteza privitoare la fenomenul tele­patiei. Conform teoriei lor, atunci cand omul gandeste, in creier au loc anumite procese biochimice insotite de emiterea unor radiatii electromagnetice. Undele elec­tro­magnetice sunt captate de telepat, care reu­seste astfel sa citeasca pana si cel mai ascuns gand. Insa cercetatorii rusi s-au ciocnit de o alta necu­nos­cuta: Tofik Dadasev reusea sa afle gandurile unei per­soane aflate la zeci de metri distanta, iar studiile lor demonstrau ca un­dele electromagnetice emise de creier pot fi captate numai in imediata apropiere a subiectului. Pentru ei, Tofik Dadasev reprezenta o enig­ma.


"Totul a inceput in copilarie", povesteste Dadasev. "De exemplu, stiam de cu seara ce avea sa-mi prega­teas­ca bunica la micul dejun. Inchideam ochii si nu­maram banii din portofelul mamei aflat in poseta. Treptat, am descoperit ca ii pot determina pe cei­lalti, prin puterea gandului, sa imi indeplineasca dorintele. Odata, la scoala, m-am concentrat asupra invatatoarei si am facut-o sa inceapa sa se balbaie. Se inrosise atat de tare, biata de ea, ca pana la urma a fost nevoita sa isi intrerupa lectia si sa ne dea o pauza. Descope­risem, deci, aceste forte si ma jucam cu ele, fara sa ma gandesc cat de puternice sunt. Abia pe la 16 ani am realizat ca am un dar extraordinar si ca tre­buie cumva canalizat in beneficiul seme­nilor mei"


Paranormalul contra terorismului 




Dupa ce abilitatile sale fenomenale au fost recunoscute, militia, procuratura si chiar KGB-ul au inceput sa ii solicite lui Tofik Dadasev ajutorul in rezolvarea unor cazuri complicate. 



"In anii '80, am fost abordat de niste ofiteri KGB, cu ru­ga­min­tea de a-i ajuta la capturarea unui agent strain. Aveau informatia ca acesta se afla la Moscova, intr-un grup de turisti, insa nu stiau da­ca este barbat sau femeie si ce semnalmente are. Am fost in­sotit la hotelul Rossia, unde se astep­tau sa poposeasca cei 150 de turisti straini. In holul hotelului era un vacarm de ne­descris. Ma concentram foarte greu. Dar pana ce baietii de la KGB s-au hotarat sa-mi indice persoanele suspectate, eu deja imi si in­drep­tasem atentia ca­tre indi­vi­dul cu pricina. Era un barbat cu mustata roscata, im­bracat intr-un costum negru. Am simtit ca fluxul gandurilor sale nu curgea la unison cu cele ale celorlalti turisti. Le-am comu­nicat agen­ti­lor banu­ielile mele. Informatia mea s-a do­vedit ulte­rior corec­ta".


Insa cel mai spectaculos si to­todata periculos eveniment la care a participat a fost ares­tarea unui terorist. In martie 1989, o aeronava Tupolev a fost detur­na­ta si a aterizat fortat pe aero­portul din Ba­ku, Azerbaidjan. Teroristul, sub amenintarea ca va arun­ca avionul in aer, cerea pana in zori un milion de dolari. In aceeasi seara, Dadasev a fost contactat de un ofiter KGB cu rugamintea din partea gene­ralului Ivan Go­relovski, seful ser­viciului KGB, din Azerbai­djan, sa participe la aceas­ta operatiune delicata.


"Cand am ajuns la aeroport, de la Moscova sosisera deja trupele speciale antitero. Am fost imediat pus la curent: «Se pare ca teroristul are com­plici, este inarmat si in ca­bina pilotilor s-a de­tec­tat un dispozitiv care ticaie, cel mai probabil o bomba cu ceas.»



Imediat mi s-a in­cre­dintat o misiune. Trebuia sa patrund in avion si sa ne­gociez cu teroristul". Dadasev a fost condus pana la trapa avionului si, sub pretextul ca este un reprezentant al Ministerului de Externe de la Moscova, a patruns in aeronava. Intre el si terorist era o distanta de apro­ximativ 20 de metri. "In aparenta, parea stapan pe situatie, dar i-am citit emotiile si gandurile. Nu au tre­cut cateva minute si am fost convins ca totul este o ca­cealma. Individul nu avea nici o bomba si nici com­plici".



Dadasev a coborat din avion si le-a spus ofi­terilor cu convingere: "Pentru a salva toti pa­sa­gerii, fa­ra vreun incident nedorit, trebuie sa aveti in­credere in mine. Eu stiu ce se va intampla. Peste cateva minute, teroristul va veni mai aproape de usa avionului ca sa fumeze. Atunci il puteti prinde. Daca se va ac­tiona astfel, nu vor exista victime si nu vor fi pro­ble­me".


Pes­te o jumatate de ora, trupele "Alfa" se in­tor­ceau de pe pista cu teroristul incatusat. In rucsacul in­di­vidului se descoperise ca asa-zisa bomba cu ceas nu era decat un ceas mecanic desteptator. Totul se petre­cu­se intocmai cum prezisese Dadasev. Ulterior, la initia­ti­va liderilor KGB de la Moscova, care fusesera impre­sionati de abilitatile sale extraordinare, Dadasev a fost decorat cu cea mai mare distinctie din Azerbaidjan, pentru finali­zarea cu succes a operatiunii. 


Femeia care a infrant moartea 



Conform spuselor lui Tofik Dadasev, fiecare dintre noi are de fapt aceste capacitati, de a citi gandurile altui om, de a le influenta si chiar de a prezice un eveniment, singurul obstacol fiind acela ca oamenii nu sunt con­stienti de abilitatile lor, de puterea imensa a unui sim­plu gand, de capacitatea uriasa a creierului.


"Toti putem folosi telepatia sau telekinezia, insa trebuie sa credem in aceste forte si sa ne antrenam creierul, prin medi­ta­tie profunda, pentru a le activa. Aceste functiuni ale cre­­ierului se afla ca intr-o stare de hibernare, astep­tand sa fie trezite. De cele mai multe ori, ele raman inac­­tive pana la moarte si totusi ne plangem ca nu sun­tem fericiti, ca nu avem suficienti bani, ca nu sun­tem sanatosi. Singur omul, prin puterea gandurilor sale, isi poate croi viata asa cum doreste. Poate alege sa fie sanatos sau sa sufere, sa traiasca fericit sau in mi­zerie! Cheia o reprezinta propriul gand!".


Recent, cercetatorii in fizica cuantica au facut o desco­perire: "Mintea modeleaza lucrurile pe care le per­cepem". Cel putin asta sustine Fred Alan Wolf, profesor doctor in fizica, cel care si-a dobandit celebritatea in lu­me printr-o serie de carti despre relatia fizicii cuan­tice cu constiinta.


"Omul poate fi un Miche­langelo al propriei sale vieti, avand posibilitatea sa-si modeleze soarta dupa bunul plac", spune el.Intuitiv, multi oameni descopera si pun in practica teoria lui Alan Wolf.


Acesta este si cazul Angelei Po­pescu, o pensionara din judetul Bihor, pentru care gan­direa, mai ales gandirea pozitiva, este mai mult decat o formula calau­zitoare: este un stil de viata. Totul a inceput in urma cu 40 de ani, pe vremea cand nimeni nu vorbea despre asa ceva, cand notiuni ca autosu­ges­tie, legea atractiei sau ma­terializarea gandului nu erau nici macar pomenite. Si totusi, Angela le-a descoperit, singura, din intam­plare.


Se maritase tanara, la 20 de ani, cu un barbat pe care nu il cunostea aproape deloc. Ii fusese prezentat de parinti si, in cateva luni, Angela s-a trezit maritata si insarcinata. Dupa doi ani, a venit pe lume si cel de-al doilea copil. Peste inca doi ani, sotul a parasit-o pentru o femeie mai tanara si a lasat-o sa se descurce singura, cu doi copii mici. Si cum un necaz nu vine niciodata singur, biata Angela a descoperit ca este foarte bolnava. In urma analizelor, a fost diagnosticata cu cancer. Doc­torul oncolog a anuntat-o formal, taios, ca trebuie sa fie operata de urgenta. Se gandea cu disperare ce se va intampla cu copiii ei daca nu va supravietui.


Era atat de ingrozita, incat deja incepuse sa-si deruleze in minte scena inmormantarii, isi vedea copiii abandonati, luati sub ingrijire de un orfelinat. Se internase in spital si isi astepta randul, ca un condamnat la moarte.


Intr-o dimineata, de patul ei se apropie o fe­meie mult mai tanara decat ea si ii spuse: "Si tu astepti sa fii operata? Eu sunt programata maine. Dar eu am venit aici sa mor. Stiu sigur ca nu voi supravietui". A doua zi, in­tr-adevar, tanara muri la cateva ore dupa interventia chirurgicala. Medicii din sectie erau bulversati: ope­ratia decursese normal, iar starea pacientei fusese sta­bila. Si totusi, dupa cateva ore, femeia a murit inex­plicabil. Isi programase moartea mental.


In aceeasi seara, in salonul spitalului, isi facu aparitia medicul chirurg. Se aseza printre paciente, pe un pat, si, cu o voce grava, spuse: "Nici cel mai puternic orga­nism nu rezista la gandurile negre. Practic, va pro­gramati moar­tea. Asa ceva este inad­misibil! Ne faceti noua, me­dicilor, misiunea im­posibila! Omul singur, prin gandurile lui, se poate ba­ga in mormant si tot singur se poate salva. Este ale­gerea voastra!".


Angela nu isi mai aminteste ce a mai spus medicul si ce s-a intamplat mai departe. Tine minte perfect doar atat: se hotarase sa traiasca. Si, ca prin farmec, toate grijile, toata spaima disparura.


Dupa operatie, Angela iesea din spital cu o alta ati­tudine, cu o alta stare de spirit. Pasea pe strada de par­ca lumea toata era a ei, zambea tuturor si se purta cu oamenii ca si cum toti i-ar fi fost prieteni. Desi trebuia sa urmeze un tratament, nu lua nici macar o pastila. Stia ca va trai! Voia sa traiasca. Se programase pentru viata. Si timpul i-a dovedit ca avusese dreptate.


"Tot ceea ce se intampla in viata noastra, bun sau rau, se intampla numai datorita noua. Singuri ne cons­truim realitatea. Este vorba despre ceea ce gandim. Mintea actioneaza ca un magnet, atragand ceea ce do­rim. Este foarte important sa te simti bine, sa gandesti pozitiv, sa zambesti, sa te bucuri de viata. Nu trebuie decat sa vrei un lucru cu orice pret, cu toata fiinta ta, sa te bucuri ca il vei avea. Si atunci il vei obtine!", spune Angela, femeia care a invins moartea fara medi­camente. 


Supararile si boala 



Recent, profesorii de la Universitatea Berkeley, Ca­lifornia, au realizat un studiu inedit, avand ca subiecti 15 mii de oameni, bolnavi de diverse afectiuni.


S-a dovedit ca 90% dintre ei, in trecut, avusesera parte de su­parari mari, necazuri si probleme grave. La un mo­ment dat, fusesera profund raniti de cineva apropiat, iar ei nu puteau ierta, nu puteau uita. La finalul expe­ri­mentului, savantii au ajuns la o concluzie uimitoare:supararile au declansat procesul bolii. "Sanatatea tru­pului este puternic legata de cea sufleteasca, de cele mai multe ori, predispozitia pentru o anumita boala fiind data de propriul temperament, de modul de gan­dire, de caracterul omului. Emotiile si gandurile nega­tive slabesc energia organismului, influenteaza echilibrul intern, declansand boli'', sustine profesorul Graham Fleming.


Studiile din ultimii ani asupra hipotalamusului, acea parte a creierului care are rol in reglarea supe­rioa­ra a functiilor vegetative ale organismului, au de­mons­trat ca mintea omului creeaza, practic, felul in care functioneaza corpul.


Dupa parerea sa­vantului, gan­du­rile si emotiile modifica celulele pana la nivelul nu­cle­ului. "Aceste stari distrug in asa masura celulele noas­tre, incat, du­pa un timp, nu-si mai pot in­deplini nici macar func­tiile funda­men­tale."



Pentru ca aceste emotii si stari negative sa nu se scurga prin sis­temul nervos catre organele inter­ne, este necesar sa fie eliminate. 


Desi me­todele de eliberare a stre­sului prin tipat, lovitul unei perne, al unui ma­nechin sau al unui sac de box par la prima ve­dere ila­re, totusi au o eficacitate ma­re, permitand creie­rului sa se elibe­re­ze de tensiunile a­du­nate si astfel sa-si pas­treze echilibrul.


Terapia prin ras repre­zin­ta un alt mijloc de elimi­nare a tensiunilor fizice si psihice. Cand omul rade, isi schim­ba starea interioara, iar universul per­cepe dis­po­zitia sa pozitiva, veselia si gandurile op­timiste, atra­­gand evenimente si situatii pozitive.


Terapeutul ame­rican Norman Cousins este cel care in 1964, folosind gan­direa pozitiva si umo­rul, a reusit sa trateze un pacient cu o boala articulara, la vremea aceea incu­rabila. In timpul sedintelor de trata­ment, terapeutul ii dadea spre vizio­nare pacientului filme de comedie care sa ii provoace rasul, cat mai indelungat. Dupa 30 de minute de ras, pacientul avea parte de doua ore fara dureri. Dupa mai multe luni de astfel de tratament, rezultatul a fost miraculos: boala disparuse complet.



"Omul fara varsta"




Serghei Maximov are 74 de ani, dar sanatatea si conditia lui fizica par a fi ale unui tanar. In oraselul Kislo­vodsk, din regiunea Stavropol, este cunoscut drept "omul fara varsta".


Este presedintele unui club in care se practica sedinte de ras pentru eliberarea stre­sului, sport si meditatie - pentru ca­nali­zarea gandurilor si mon­tarea psihicului pe o stare po­zitiva. "Razi si vei fii sana­tos; fii optimist si vei trai mai mult!" - este deviza care ii ca­lau­zeste pe cei cateva sute de membri ai clu­bului.



Totul a inceput printr-un eveniment ne­fericit. La vars­ta de 30 de ani, a fost im­pli­cat intr-un accident grav de masina, in urma caruia doi dintre prietenii lui si-au pierdut viata. Desi vina nu ii apar­tinea, Serghei simtea ca sa­varsise o crima si nu se putea ierta. I s-a instalat o stare de de­presie profunda. Fa­milia s-a luptat luni in sir pentru salvarea lui, dar fara nici un rezul­tat. Nu mai voia sa tra­­iasca si, practic, aproape nici nu mai traia.


Pana intr-o zi cand, nici acum nu stie de ce, i-a venit ideea de a pleca in Ne­pal. Acolo, in regiunea muntoasa Parbat din centrul Nepalului, Serghei a stat timp de cateva luni, intr-un templu de calugari budisti. Ajun­sese acolo in miez de noapte si, vazand starea jalnica in care era, calugarii au acceptat sa ramana o pe­rioa­da sa locuiasca in templu, cu singura con­ditie de a trai exact ca ei. Acolo, in mij­locul pustietatii, departe de civili­zatie, a invatat Ser­ghei tot ceea ce stie azi. Se scula o data cu calugarii, in fiecare dimineata la ora 5, si timp de doua ore medita, anali­zan­du-si gandurile si senti­mentele, debara­­san­du-se de tristete si pesimism. Dupa un mic de­jun constituit dintr-o lingura de orez, ca­lu­garii se retrageau in tem­plu, in mijlocul caruia trona statuia unui Buda razand. Fondatorul budis­mu­­lui credea ca rasul este o expe­rien­­ta religioasa. Calugarii din zona Parbat considerau ca atunci cand rad intra intr-o stare buna de spirit, se pot inalta intr-un plan 
superior, pot trans­cende limitele concrete catre divini­ta­te.




Dupa mai bine de un an, s-a intors acasa. Chiar de a doua zi, a inceput un nou stil de viata, in aparenta dur, barbar. Parintii, dupa toate nenorocirile prin care trecusera impreuna cu el, credeau ca si-a pierdut min­tile. Se scula dimineata, cu mult inainte de rasarit, se fre­ca cu zapada sau se arunca in apele reci ale rau­lui, manca aceeasi lingura de orez cu care se obisnuise la templul budist si apoi isi petrecea ziua in meditatie, ru­ga si ras.


Dupa cateva luni, Serghei de­venise de ne­re­cunoscut. In ciuda fap­tului ca nu man­ca aproape nimic, trupul sau ajun­sese zvelt, bine dezvol­tat. Era mereu vesel, energic, optimist, zambi­tor, gata sa ajute pe oricine. Si vazand oamenii cum baiatul uscativ, palid si fara vlaga devenise un barbat robust, va­zandu-i transfor­ma­rea psihica si su­fleteasca, au inceput sa-i solicite aju­torul.


Asa au trecut anii, Serghei si-a dobandit faima si a infiintat clubul celor care doresc sa traiasca ar­monios, sanatos si fericit, prin puterea gandu­rilor, prin meditatie si ras. "In fiecare an, organizez un fel de examen. Plecam toti in Muntii Cau­caz, tra­versam cele mai inalte creste si ajungem pana la Ma­rea Nea­gra, in Soci. Pe jos! Sute de ki­lo­metri. Ani­ver­sarea varstei de 60 de ani mi-am petrecut-o in Hima­laya. Cea de 70, la fel. Sper ca si cea de 80 tot acolo o voi celebra.


Eu cred ca am reusit in viata pentru ca am decis, la un mo­ment, dat sa imi schimb menta­li­tatea, sa cred in mine, in pu­terile mintii mele si, mai presus de toate, sa gandesc pozitiv Aceasta este arma mea secreta, cu care pot invinge si infrunta orice!".


din revista

Sursa: esoterism.ro