marți, 8 ianuarie 2013

Temperaturi FĂRĂ PRECEDENT în Australia. Meteorologii au anunţat 54 de grade Celsius! (VIDEO)


Meteorologii au anunţat temperaturi extreme în Australia, potrivit smh.com.au. Căldura extremă din Australia a forţat biroul meteorologic să crească scara temperaturilor până la 54 de grade Celsius, de la 50 de grade, cât era până acum.

Recordul de temperatură era, până acum, de 50,7 grade Celsius, atinse pe 2 ianuarie 1960 pe aeroportul Oodnadatta din Australia de Sud. 

"Scara a fost modificată pentru că modelul meteorologic arată temperaturi cu mult peste 50 de grade Celsius", a declarat David Jones, şeful departamentului de monitorizare a climatului şi de predicţie din cadrul biroului meteo.

Primele şase zile din 2013 au fost printre cele mai călduroase, temperatura medie înregistrată luni fiind de 40,3 grade Celsius

Potrivit smh.com, peste zeci de incendii au loc în New South Wales, cel mai populat stat australian, unde autorităţile spun că este cea mai gravă situaţie de până acum. 20.000 de hectare de păduri şi de terenuri agricule au fost arse în Tasmania, însă, din fericire, nu au fost raportate victime.

Sursa: jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu