duminică, 9 iunie 2013

Tunelul prin care calatoresti in timp




Calatoriile in timp ar putea fi posibile, potrivit unui reportaj publicat in ziarul „Gui Yang Evening News”, care dezvaluie existenta unui tunel in provincia GuiZhou, din China, in care timpul pare sa se scurga invers. Reporterul publicatiei chineze „Gui Yang Evening News” a aflat de fenomenul bizar care are loc in momentul in care treci cu masina prin tunel si a decis sa-l testeze. Practic, jurnalistul a intrat cu masina in tunelul lung de 400 de metri la ora 09.00.


Desi ar fi trebuit sa iasa din pasaj la ora 09.05, spre surprinderea lui, cand a parasit tunelul, telefonul lui mobil nu arata 09.05, ci 08.05, timpul fiind dat cu o ora inapoi. Fara sa efectueze nicio modificare la setarile orei de pe mobil, el si-a continuat drumul indepartandu-se de tunel. Pe parcursul traseului sau, a descoperit ca ora indicata de celular revenise la normal, recastigand „golul” de o ora constatat de indata ce a iesit din tunel.



adev.ro

Despre iubirea divina



Acest text a fost scris de Paramahamsa Yogananda in urma revelatiilor pe care le-a avut intr-o stare profunda de samadhi.


Am cautat iubirea in multe vieti. Am varsat lacrimile amare ale separarii si caintei pentru a cunoaste ce este iubirea. Am sacrificat totul, toate atasamentele si iluziile, pentru a invata in final ca sunt indragostit de iubire – de Dumnezeu – doar atat. Apoi am baut iubirea din toate inimile adevarate. Am vazut ca El este Unicul Iubit Cosmic, Unica Mireasma care patrunde toate variatele flori ale iubirii in gradina vietii.


Multe suflete se intreaba pline de dor si lipsite de ajutor de ce iubirea zboara dintr-o inima in alta; sufletele treze realizeaza faptul ca inima nu este nestatornica in iubirea diferitelor fiinte, ci ea iubeste Unicul Dumnezeu al Iubirii, care este prezent in toate inimile.


Dumnezeu, in tacerea Sa eterna sopteste: “Eu sunt Iubire. Dar pentru a experimenta daruirea si darul iubirii Eu m-am divizat pe Mine insumi in trei: iubire, iubit si iubita. Iubirea mea este frumoasa, pura, eterna bucurie; Eu sunt gustat in multe moduri, prin intermediul multor forme.


Ca tata eu beau iubirea plina de respect izvorata din inimile copiilor mei. Ca mama eu beau nectarul iubirii neconditionate din cupa sufletului micutului copil. Copil fiind eu ma impregnez de iubirea protectoare a ratiunii drepte a tatalui. Ca adolescent eu beau iubirea fara de motiv din sfantul Graal al atractiilor materiale. Ca stapan eu beau iubirea plina de compasiune din cupa aprecierii Maestrului. Ca Guru preceptor eu ma bucur de iubirea pura provenita din caliciul devotiunii atotcuprinzatoare a discipolului. Ca prieten eu beau din fantana clocotitoare a iubirii spontane. Ca prieten divin, eu golesc dintr-o sorbitura apele cristaline ale iubirii cosmice, provenite din rezervorul inimilor ce-L adora pe Dumnezeu.


Eu sunt indragostit doar de iubirea insasi, dar imi permit sa fiu inselat cand ca tata sau ca mama gandesc si simt doar pentru copil, atunci cand ca iubit imi pasa doar de iubita, atunci cand ca discipol traiesc doar pentru Maestru. Dar deoarece Eu iubesc doar Iubirea, in mod ultim Eu sfaram aceasta iluzie a miriadelor de Sine umane. Din acest motiv Eu transfer tatal intr-un taram astral atunci cand el uita ca iubirea Mea si nu a sa, este cea care protejeaza copilul. Eu ridic copilul de la pieptul mamei, astfel incat ea sa invete ca iubirea Mea este cea pe care o adora in el. Eu rapesc iubitul iubitei care isi imagineaza ca ea este cea pe care el o iubeste, mai curand decat iubirea Mea care raspunde in ea.



Astfel iubirea Mea se joaca de-a v-ati-ascunselea in toate inimile umane, astfel incat fiecare sa poata sa invete sa descopere si sa adore, nu acele receptacole umane temporare ale iubirii Mele, ci insasi Iubirea Mea, dansand dintr-o inima in alta.


Fiintele umane solicita una alteia „Iubeste-ma doar pe mine”, si astfel Eu racesc buzele lor si le pecetluiesc pentru totdeauna, astfel incat ei sa nu mai rosteasca niciodata acest neadevar. Deoarece ei toti sunt copiii Mei, Eu doresc ca ei sa invete sa vorbeasca despre adevarul ultim: ”Iubiti Iubirea Unica (prezenta) in noi toti”. A spune cuiva „Te iubesc” este fals pana cand tu vei realiza adevarul: „Dumnezeu prezent ca iubire in mine este indragostit de iubirea Sa din tine.”
Luna rade de milioanele de iubiti bineintentionati care fara sa-si dea seama isi mint iubitele spunand: „Te voi iubi pentru totdeauna.” Craniile lor sunt acoperite de nisipul maturat de vant al eternitatii. Ei nu isi mai pot utiliza rasuflarea pentru a spune „Te iubesc”. Ei nici macar nu-si mai pot reaminti sau respecta promisiunea lor de a se iubi unul pe altul pentru totdeauna.


Fara a spune un cuvant, Eu v-am iubit intotdeauna. Eu singur pot spune cu adevarat „Te iubesc”; deoarece eu va iubesc dinainte ca voi sa va nasteti; iubirea Mea va confera viata si va sustine in fiecare moment al ei; si Eu singur va pot iubi dupa ce portile inchisorii mortii se inchid in spatele vostru; acolo unde nici cel mai sincer iubit omenesc nu va poate atinge.


Eu sunt iubirea care manevreaza papusile umane cu sforile emotiilor si instinctelor, pentru a juca spectacolul iubirii pe scena vietii. Iubirea Mea este frumoasa si nesfarsit plina de bucurie atunci cand o iubiti doar pe ea; dar linia vietii, pacii si bucuriei voastre este intrerupta atunci cand in loc de aceasta va lasati angajati in emotii si atasamente omenesti. Realizati, copiii Mei, iubirea Mea este cea dupa care voi tanjiti!


FOTO INCREDIBILE: Fenomene de Discovery la Constanţa

Specialiștii spun că trebuie să ne obișnuim cu astfel de fenomene extreme. Cea mai puternică tornadă a avut loc în 2002, la Făcăieni. Atunci, trei oameni au murit, mai mulți au fost răniți, iar mai multe gospodării au fost rase pe de fața pământului.
Apariția tornadelor în România a devenit din ce în ce mai frecventă. Acestea au fost observate în aproape toată țara: Timișoara, Făcăieni sau pe Marea Neagră.
Un astfel de vârtej pare să se fi format în noaptea de sâmbătă spre duminică pe lacul Siutghiol. Mai mulți oameni au imortalizat furia naturii, potrivit reporterntv.ro
De altfel, sâmbătă, pe litoral s-a mai produs un fenomen spectaculos: ceața de pe mare a învăluit hotelurile într-un nor alb. Priveliștea spectaculoasă le-a lăsat turiștilor impresia că se află pe vârful unui munte.
Furtuna a creat şi imagini ireale pe cerul Dobrogei. Un telespectator Neptun TV din Meren a realizat o fotografie cu o imagine incredibilă, în care un strat gros de nori este străpuns de o pâlnie uriașă, prin care se scurge toată ploaia cerului.  
Vă reamintim, dacă aţi fost martorul unui eveniment care poate deveni o ştire, trimiteţi-ne imaginile pe adresa martorocular@realitatea.net sau pe portalul REALITATEA.NET, la rubrica Martor ocular.


Sursa:  REALITATEA.NET

Horoscopul mamicilor de nota 10 – tot ce trebuie sa stii despre fiecare copil din zodiac!

Zodia natala iti poate oferi informatii utile si interesante despre personalitatea, nevoile si aspiratiile viitoare ale copilului tau. Afla mai jos care sunt inclinatiile sale native, ce il face deosebit si cum il poti educa in modul cel mai bun cu putinta.

Horoscopul copiilor: zodia Berbec

horoscop copii
Daca copilul tau este nascut sub semnul infocatului Berbec, atunci el se remarca printr-o energie fizica inalta, prin entuziasm, curaj si incredere in sine. In plus, rabdarea si constanta nu se afla printre punctele lui forte.

De aceea, copilul din zodia Berbec are nevoie de stimulare permanenta spre a-i mentine interesul treaz, fara insa a investi sume mari de bani in jucarii sau distractii de care se va plictisi repede. Energia lui fizica trebuie consumata prin activitati cat mai dinamice, cum ar fi gimnastica, atletismul, fotbalul sau dansurile sportive.
In plus, Berbecutii nu se vor supune niciodata regulilor foarte stricte. Insa au nevoie de un simt al disciplinei si vor reactiona mult mai bine daca li se explica necesitatea tuturor regulilor de respectat.

Horoscopul copiilor: zodia Taur

horoscop copii
Daca copilul tau este nascut in zodia Taurului, atunci este un copil cu putine pretentii, care insa are nevoie de multe gesturi de afectiune fizica spre a se simti iubit si protejat.

De asemenea, disciplina si un orar regulat de dormit, mancat si activitati este esential pentru copilul din zodia Taur.
Fiind guvernat de zeita frumusetii, Venus, acest copil se poate dovedi talentat inca de mic la diverse indeletniciri artistice, care ii pot aduce multa implinire daca este incurajat sa le practice. [....]
In plus, Taurasul nu lasa niciodata vreo tema, activitate sau proiect neterminate, insa are mare nevoie sa fie lasat sa lucreze in ritmul lui pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Horoscopul copiilor: zodia Gemeni

horoscop copii
Daca copilul tau este nascut sub semnul mental al Gemenilor, atunci va da dovada inca de mic de multa atentie, de perspicacitate si va fi probabil foarte vorbaret. Acest copil este inclinat nativ catre diversitate si se va descurca cel mai bine cand va avea mai multe tipuri de activitati sau de jucarii pe care sa le alterneze.
In acelasi timp, copilul din zodia Gemeni trebuie incurajat sa finalizeze, cand este cazul, proiectele deja incepute, deoarece tendinta nativa este de a trece superficial peste detalii, fara finalitate sau dorinta de aprofundare.
O alta trasatura importanta a acestui copil este dorinta permanenta de cunoastere. De aceea, el are nevoie de explicatii detaliate legate de orice lucru si de accesul la activitati cat mai antrenante din punct de vedere mental si comunicational.

Horoscopul copiilor: zodia Rac

horoscop copii
Daca copilul tau este nascut in zodia Racului, atunci el se va dovedi foarte emotional inca de mic. Schimbarile sale bruste de dispozitie pot fi prevenite prin pastrarea unui mediu cat mai familiar in jurul copilului, unde sa se afle toate jucariile si obiectele sale dragi (chiar daca sunt multe la numar).
In plus, gesturile tactile de exprimare a afectiunii sunt cu adevarat benefice pentru copilul din Rac - o zodie protectoare, dar care are nevoie sa se simta la randul ei ocrotita.
Pe de alta parte, acest copil trebuie invatat sa lucreze atat cu tendinta nativa de a-i manipula emotional pe ceilalti, cat si cu aceea de a-si ascunde uneori sentimentele.

Horoscopul copiilor: zodia Leu

horoscop copii
Daca copilul tau este nascut in sub semnul stralucitorului Leu, atunci el are nevoie de multa atentie si de complimente cat mai dese. Iar criticile, pentru a fi constructive, trebuie de asemenea <impachetate> intr-un ambalaj frumos, ideal impreuna cu cateva aprecieri sincere, pentru a nu fi din start respinse ca nefondate.
Personalitatea lui puternica si auto-centrata se va manifesta inca de mic. De aceea, copilul din zodia Leu trebuie invatat sa imparta cu ceilalti si sa respecte la randul sau dorintele celor din jur [....]
Inclinatiile artistice native ale zodiei Leu se pot manifesta sub diverse forme, de la talent actoricesc pana la un impecabil (si adesea exuberant) simt al formei si culorii. Cu atat mai mult, acest copil are nevoie sa se manifeste liber si sa se afle in centrul atentiei, dar respectandu-i in acelasi timp pe ceilalti.

horoscop copii
Horoscopul copiilor: zodia Fecioara

Daca copilul tau este nascut in zodia Fecioarei, atunci el va fi extrem de ordonat, muncitor, preocupat de aspectul personal si al lucrurilor care il inconjoara. De aceea, cei din jur trebuie sa ii respecte aceasta nevoie de ordine si perfectiune, fara insa a o lasa sa se transforme intr-o obsesie pentru copilul Fecioara.
Astfel, acesta trebuie sa aiba ocazia de a face in permanenta lucruri si de a-si folosi din plin dexteritatea manuala si agilitatea mentala.
Pe de alta parte, este esential pentru copilul din zodia Fecioara sa invete sa aiba incredere in el si in rezultatele muncii sale. Doar asa va putea renunta, macar partial, la ingrijorarea excesiva specifica zodiei.

Horoscopul copiilor: zodia Balanta

Daca copilul tau este nascut in zodia temperata a Balantei, atunci el are cu siguranta o personalitate fermecatoare, care inspira multa liniste celor din jurul sau.
horoscop copii
Printre punctele slabe ale acestei zodii se numara inclinatia spre inertie, greutatea in a lua o decizie si dorinta de a fi pe placul tuturor.
Aceste tendinte ar trebui combatute cat mai devreme posibil, in primul rand prin implicarea copilului in activitati diverse, alaturi de persoane diverse (Balanta este prin excelenta o zodie sociala).
Este importanta de asemenea explicarea dezavantajelor pe care le poate avea uneori o astfel de atitudine non-combativa si inclinata catre compromis [...]
aceea, incurajarea sa catre o anumita directie artistica se poate dovedi extrem de buna pentru el pe termen mediu si lung.

horoscop copii
Horoscopul copiilor: zodia Scorpion

Daca copilul tau este nascut sub semnul Scorpionului, atunci el este inzestrat nativ cu foarte multa energie, la nivel fizic precum si psihic. De aceea, este foarte important ca el sa invete sa-si canalizeze eficient aceasta energie, atat prin activitati fizice solicitante, cat si prin hobby-uri stimulatoare la nivel psiho-emotional.
Cititul si rezolvarea de teste diverse se pot dovedi foarte antrenante pentru nativul din Scorpion. De asemenea, participarea la spectacole, concerte sau manifestari in aer liber ii poate starni curiozitatea nativa intr-o directie benefica pentru dezvoltarea sa ulterioara.
In plus, este extrem de important pentru copilul nascut in zodia Scorpion sa invete sa-si exprime deschis sentimentele, tendinta sa innascuta fiind aceea de a-si ascunde problemele si de a se inchide in sine.

horoscop copii
Horoscopul copiilor: zodia Sagetator

Daca copilul tau este nascut in zodia Arcasului, atunci el da dovada de mult entuziasm, creativitate si de o energie fizica pe masura. Interesele sale variate ii pot distrage foarte usor atentia, iar capacitatea sa de finalizare nu este tocmai la cote maxime. De aceea, acest copil trebuie incurajat sa se implice pe rand in diverse activitati si nu in acelasi timp.
De asemenea, el are nevoie sa-si consume in mod echilibrat energia mentala si fizica. Prin urmare, ziua ideala pentru copilul din Sagetator trebuie sa cuprinda atat activitati statice - cititul si invatarea de limbi straine sunt printre cele mai bune -, cat si activitati dinamice, desfasurate in exterior [...]
Toate tipurile de sport sunt potrivite pentru copilul din aceasta zodie, iar studiul in sine va reprezenta pentru el o reala placere intreaga viata. In plus, calatoriile sunt o forma ideala de a implini nevoia de mobilitate fizica si mentala a micului Sagetator.

horoscop copii
Horoscopul copiilor: zodia Capricorn

Capricornul este cel mai serios semn din zodiacul copiilor. Matur in gandire si calculat in tot ceea ce face, copilul nascut in aceasta zodie este demn de a fi dat drept exemplu pentru seriozitatea si disciplina de care da dovada.
De aceea, lui ii prieste sa aiba un orar stabil de somn, de mese si de lucru pentru scoala. Iar incredintarea unor responsabilitati constante de cand este mic ii poate spori considerabil stima de sine.
Pe de alta parte, copilul din Capricorn are nevoie sa invete valoarea jocului si a bucuriei spontane, care nu este conditionata de niciun efort anterior. Astfel, viziunea sa serioasa asupra vietii va fi impiedicata sa se transforme in deprimare ori pesimism cronic, fiind canalizata intr-o directie benefica pentru evolutia sa ulterioara.

Horoscopul copiilor: zodia Varsator
horoscop copii

Copilul nascut sub semnul Varsatorului este poate cel mai original din intregul zodiac pentru copii. Inca de mic, el se remarca prin atitudinea sa independenta si prin nevoia de a se diferentia de ceilalti, spre exemplu printr-un hobby neobisnuit sau prin cateva detalii vestimentare excentrice.
Copilul din Varsator da dovada de un imens potential intelectual si creativ, inclusiv in sfera stiintifica. El poate fi atras de tehnologiile de ultima generatie si va manui cu usurinta orice aparate si dispozitive electronice. De aceea, este important sa invete de mic atat despre valoarea, cat si despre dezavantajele tehnologiei moderne [...]
In plus, este indicat sa fie implicat in diverse activitati fizice solicitante, care sa echilibreze consumul sau mental constant. De asemenea, copilul din Varsator trebuie invatat sa aprecieze cu adevarat lumea emotiilor, el avand tendinta nativa de a adopta o atitudine afectiva destul de rece fata de cei din jurul sau.

horoscop copii
Horoscopul copiilor: zodia Pesti

Daca copilul tau este nascut sub semnul Pestilor, atunci el este linistit, adesea tacut si da dovada de un minunat simt al imaginatiei. Insa acest simt trebuie canalizat in mod pozitiv prin lecturi alese si prin diverse activitati creative, cum ar fi scrisul, pictura sau chiar teatrul de papusi.
Altfel, copilul din zodia Pesti risca sa se retraga in lumea sa imaginara, sa <infrumuseteze> adevarul prin tot ceea ce spune si sa devina temator in fata contactului cu ceilalti.
De asemenea, acest copil trebuie sa-si exerseze simtul ordinii si al responsabilitatii, calitati pe care in mod nativ le are mai putin dezvoltate. In schimb, nu este pe lume o fiinta mai gratioasa si mai altruista decat cea nascuta sub zodia Pestilor.
Andreea Peticaru
Foto@Shutterstock.com
Foto homepage@Depositphotos.com
Foto main@Shutterstock.com

Vorbe adunate..............si din suflet date

Se apropie doua mari sarbatori crestine-Inaltarea
Domnului-13.06.2013 si Rusaliile sau Pogorarea Sfantului Duh-23.06.2013.Sa le
intampinam cum se cuvine:
                      "Totdeauna lucrul tau
                       Sa-l incepi cu Dumnezeu,
                       Unde-i El cu darul sau,
                       Nici un lucru nu e greu."
Si mai consider ca uneori tacerea sau a sta in expectativa sau a fi inert sau adormit,suferind de un "spleen"neadecvat e o grava eroare,fara a lua o atitudine
corecta si a da un sfat de bine.Acest lucru e un caz de neiubire,iar a iubi e datoria noastra ca oameni,ca buni crestini si in fata lui Dumnezeu dupa cum zice
si Sf.Apostol Pavel":nimanui cu nimic nu fiti datori,decat cu iubirea unuia fata de
altul;caci cel ce a iubit pe aproapele a implinit legea"(Romani 13,8)
E adevarat sunt vremuri grele,dar numai uniti vom invinge toate viforntele ce se
abat asupra noastra.Daca in sufletul nostru e pace si lumina,acolo e Hristos!- si
inima canta:Aliluia! Si acum in aer adie miros de crini,o adiere revigoranta,dar
totusi suava ce poarta in ea un cantec de pace,lumina si intelepciune.
Ploile din ultimul timp au adus prapad in unele zone,dar ar fi bine sa luam aminte
si ce a spus Mantuitorul"in lume necazuri veti avea,indrazniti,Eu am biruit lumea."
(Ioan16,33).Asa ca Dumnezeu ne-a dat o cruce si suntem incredintati ca nu este
mai grea decat o putem duce! Deci Iisus Hristos vrea Aici si Acum sa ne traim
viata dupa Voia Sa.Sa nu uitam ca mantuirea vine de la Bunul Dumnezeu si
nicidecum de la vremuri sau societate,deci e bine sa avem credinta si sa nu uitam ca pe portile iadului scrie:"Prea tarziu",deci prin ganduri,fapte,cuvinte ne
cladim chiar in aceste vremuri mantuirea noastra si e alegerea fiecaruia pe ce
drum porneste.
"Nu suntem indreptatiti sa-i cerem statului sa ne dea raiul pe pamant,dar suntem
in drept sa-i pretindem a nu realiza iadul pe pamant".(N.Steinhardt)
Deci nu cerem decat o viata normala,demna,decenta in care totul sa fie facut cu
iubire si intelepciune.Universul e armonie si lumina.
-Domnilor,nu distrugeti viata!
Viata insasi e un MIRACOL,iar venirea pe lume a unui copil e cel mai frumos dar.
Nu distrugeti zambetul unui copil si speranta tarzie in mai bine a batranilor.
Ei au nevoie de Noi.
Lasati minciuna frumos ambalata si poleita cu diverse cuvinte ce ucid si fiti
responsabili macar in al 12-lea ceas,cantariti tot ce faceti.
Vrem simtire adevarata,iar cuvintele sa fie "ca un fagure de miere,dulceata pentru suflet si tamaduire pentru oase".(Pildele lui Solomon16,24)
Lasati anacronismul si tolba cu sageti veninoase la o parte.


Luati aminte la versurile unui sfant roman Sf.Ioan Iacob Hozevitul( O,om)
"Deci nu uita;fii credincios
  Cu grija si cu teama
 Sa lasi in inimi luminos
  Un semn,un gand,un drum frumos
  Caci pentru toate ne-ndoios
  Odata vei da seama."
"Verba volant"=cuvintele zboara precum fluturii sau pasarile cerului.Cuvantul e liber,uneori ucide,alteori zideste.Dar privit prin prisma crestina,cuvant Intrupat
putem spune ca el nu trebuie sa fie prea slobod pentru ca gandurile,cuvintele
si faptele noastre mai devreme sau mai tarziu vor ajunge la "judecatorul tuturor"
asa ca sa nu va lasati purtati de valul de fi "cool" si la moda.
E bine ca in tot ce se face de la gand pana la fapta sa stim ca Dumnezeu ne vede si sa luam aminte ca totul trebuie facut cu rabdare,masura,intelepciune si
inima curata.
"Fericiti cei curati cu inima,aceia vor vedea pe Dumnezeu"
Si din punct de vedere astrologic traversam o perioada cu Neptun retrograd,
perioada in care realitatea este distorsionata,dar in care sufletul omenesc se
apropie si mai mult de Dumnezeu,cautandu-si calea ce-o are de urmat pe drumul
acceptarii si al smereniei,o alchimie necesara pentru evolutie spirituala.
Nu uitati daca faceti un pas spre Dumnezeu,El face zece pasi spre voi.

 
Iubirea-i un izvor divin
E apa vie ce va poarta spre nemurire
Sorbiti din ea si fiti-Aici si Acum
Lumina si pace
Ridicati cortina
Si Duhul Sfant coboara
In slava ca intr-un cor
E botezul iubirii neconditionate
Pe care il impartasim cu toti.

Cu mult drag,
Mira

Sursa: primit pe mail

Ierarhiile ceresti

Dionisie Areopagitul este cel mai de seama erudit ale carui lucrari despre ierarhiile 

angelice au fost acceptate chiar si de cei mai sceptici ierarhi ai bisericii. El considera ca lumile subtile sunt impartite pe zone de influenta. In functie de gradul de elevare spirituala fiintele parcurg aceste planuri pana la desavarsirea finala a pregatirii lor spirituale. 
Ierarhiile ceresti sunt in numar de noua, la randul lor subimpartite in trei ordine majore (triade): prima se afla cel mai aproape de Dumnezeu si cuprinde Serafimii, Heruvimii si Tronurile, cei „cu multi ochi si multe aripi”. Al doilea ordin este format din Domnii, Virtuti (sau Puteri) si Stapaniri; iar cel de-al treilea ordin este format din Principate, Arhangheli si ingeri. Numele fiecarei inteligente ceresti indica caracteristica divina proprie ei.
 

Serafimii, Heruvimii si Tronurile


Numele Serafimilor semnifica «aceia care ard» sau mai clar spus «aceia care purifica». Cel al Heruvimilor semnifica “cunoasterea plenara” sau “efuziunea intelepciunii”. Numele Tronurilor indica vecinatatea tronului divin, fiind vorba deci de entitati foarte inalte care se afla in imediata apropiere a lui Dumnezeu si primesc in maniera directa si imediata perfectiunea si cunoasterea divina.

Domnii, Virtuti si Stapaniri

„Eu cred, spune Dionisie, ca numele revelator al sfintelor Domnii ne arata capacitatea lor de elevare, care niciodata nu este diminuata, 



fiind libera de orice compromis; ele nu coboara, nu raspund niciodata unei realitati 
dizarmonioase si tiranice, sunt deasupra oricarei aserviri degradante… intra cat mai mult posibil in comuniune cu Principiul Divin.
Numele Virtutilor semnifica curaj in toate activitatile, un curaj care nu oboseste niciodata sa cumuleze lumina Principiului Divin si care este intens si ferm orientat spre a-l reflecta pe Dumnezeu in fiinta lor…
Cat despre numele Stapanirilor aceasta indica abilitatea de a acumula daruri divine, puteri supraomenesti. Ele nu abuzeaza tiranic de fortele lor, utilizandu-le in mod egoist, ci urmaresc permanent sa eleveze propria fiinta si subordonatii catre realitatile divine, care tind sa asimileze Principiul Puterii, izvorul oricarei puteri si pe care o reflecta, pe cat posibil, ingerilor…”

Principate, Arhangheli si Ingeri


Despre Principate, Arhangheli si ingeri Dionisie spune: „Numele Principatelor indica un caracter suveran si o putere de comanda; ei se modeleaza dupa acelasi Principiu Unic, izvor al tuturor principiilor; ei, cu ajutorul bunei coordonari a ierarhiilor suverane, exprima acest principiu ca Principiu ordonator suveran… Sfantul ordin al Arhanghelilor, prin pozitia sa centrala in ierarhie este legata in mod egal atat de sfintii intaietori [Principatele] cat si de ingeri… ei primesc pe scara ierarhica lumina Principiului Divin prin intermediul ordinelor primare si le transmit plini de bunatate ingerilor, care la randul lor ni le manifesta noua, ca raspuns la sfintele atitudini ale celor care devin iluminati de Divinitate.”



“Cu ingerii, continua Dionisie Areopagitul, se incheie si se completeaza ordinele Fiintelor ceresti, pentru ca ingerii, ultimele dintre entitatile ceresti, poseda caracterul de mesageri si sunt cei mai apropiati de noi; de aceea, mai mult lor decat celorlalti li se potriveste numele de ingeri deoarece sarcina lor este aceea de a se ocupa de tot ceea ce este manifestat si mai mult, de lucrurile din lumea aceasta…”


Numarul ingerilor si ierarhia cereasca

Revelatia dumnezeiasca nu precizeaza numarul ingerilor dar arata ca este foarte mare. In Sfanta Scriptura se vorbeste despre tabere de ingeri (Fac, 32, 1-2), zeci de mii si milioane de ingeri (Dan., 7, 10 ; Evr., 12, 22; Apoc, 5, 11), multime de oaste cereasca (Luca, 2, 13), le­giuni de ingeri (Matei, 26, 53). La fel si sfintii parinti spun ca numarul sfintilor ingeri este neinchipuit de mare.








EXCEPTONAL: un jurnalist rus scrie în mod corect și în premieră despre TEZAURUL ROMANIEI la MOSCOVA!


FRAGMENTE TRADUSE ÎN ROMÂNĂ DIN ARTICOLUL LUI SERGHEI GOLUBIŢKI:

AURUL ROMÂNESC
(….) Aşadar, despre ce alegere a grâului de neghină este vorba? Dragi colegi, cred că v-aţi dat seama deja că este vorba despre tema scoasă în titul postării de astăzi. (…)

Cu alte cuvinte, în ceea ce ţine de „drepturile omului” avem o alegere. Cu totul aparte stă chestiunea „aurului româmesc”, care nu permite în nici un chip, sub nici o formă, sub nici un fel interpretătări ambigue. Şi vreau să subliniez încă o dată că această chestiune are o importanţă principială anume pentru Rusia, anume pentru noi, şi într-o măsură cu mult mai mare, decât pentru România şi, cu atât mai mult, pentru Moldova, ai cărei parlamentari, apropo, au şi intervenit pentru includerea chestiunii în rezoluţia APCE.

De ce are această chestiune o importanţă principială anune pentru noi, dar nu pentru România? Pentru că în cazul României este vorba pur şi simplu despre pierderea unor bunuri materiale, în timp ce în cazul Rusiei această chestiune se pune într-un cu totul alt plan, în cel moral. Dacă noi nu recunoaştem această chestiune, noi îi spunem nu atât străinătăţii, câte ne spunem nouă înşine că, da, noi suntem nişte HOŢI! Noi recunoaştem conştient, în deplinătatea facultăţilor mintale, că suntem urmaşii şi continuatorii de drept ai unei hoţii bolşevice, că suntem pui destoinici din cuibul lui Troţki.

Doar aşa şi nicidecum altfel. Şi nici un fel de inepţii de genul comentariilor oficiale ale cinovnicilor ruşi despre faptul că, adicătelea, tema „aurului românesc” ţine de timpurile demult apuse, este o chestiune istorică, fără nici o tangenţă cu politica actuală, nu pot acoperi monstruoasa prăpastie morală care ne separă pe noi de Lumea Binelui şi a Luminii dacă refuzăm să ne recunoaştem obligaţiunile de returnare a ceea ce am furat în mod deschis, cinic şi impertinent.


Presupun că atât colegii mei, cât şi marea majoritate a cetățenilor ruși, nu au nici cea mai vagă idee despre ceea ce reprezintă chestiunea “aurului românesc”, motiv din care nu există nici cel mai mic temei să tragă vreo concluzie pripită și, cu atât mai mult, să se lanseze în acuzaţii de imoralitate împotriva cuiva. Întrucât mass-media oficială din Rusia nu s-a obosit să aducă faptele la cunoştinţa cititorilor săi, voi încerca, pe cât îmi stă în putinţă, să completez această lacună măcar pentru publicul cititor al Reţelei Naţionale a Oamenilor de Afaceri.

În august 1916, România a intrat în Primul Război Mondial de partea Aliaților și a ocupat Transilvania. Las în spatele scenei motivele care au determinat această țară să adopte, timp de doi ani, starea de neutralitate: politica ţărilor mici este o chestiune complicată și – ceea ce este mai important! – absolut neprincipială din punctul de vedere al demersului nostru. Aici şi cum, nu mă interesează România, pe mine mă interesează doar Rusia.

Demersul României a avut consecinţe foarte deplorabile: armatele aliate ale Mittelmächte (Germania, Austro-Ungaria, Bulgaria și Imperiul Otoman) au replicat imediat printro contraofensiva, care, în cel mai scurt timp posibil, a înfrânt Armata Română.

Guvernul României a fost evacuat în grabă de la București la Iași, la granița cu provincia Basarabia din Imperiul Rus. Dobrogea, Oltenia și Muntenia fuseseră deja ocupate, astfel încât cotropirea totală a teritoriului național părea, pe bună dreptate, doar o chestiune de timp.

În noiembrie 1916, Consiliul Național al Băncii Centrale a României a decis să transmită, pentru păstrare temporată, întregul său Tezaur aliatului său – Rusia, care, de fapt, îi oferise cu amabilitate serviciile. O variantă alternativă luată în calcul era transportarea Tezaurului la Londra, dar poziţia dominantă pe care o aveau submarinele germane în spaţiul maritim a fost determinantă pentru alegerea făcută în favoarea Imperiului Rus.

La 2 decembrie Banca Centrală a decis, iar la 12 decembrie Consiliul de Miniștri al României a aprobat această decizie. Ca precedent internațional s-a apelat la experiența Franței, care transmisese deja Tezaurul său spre păstrare Statelor Unite ale Americii.

Pentru Rusia procesul verbal cu privire la transmiterea Tezaurului a fost semnat de general-locotenentu Aleksandr Aleksandrovici Mosolov, șeful cancelariei ministeriale a Curții Imperiale, iar din toamna anului 1916 – ministru-delegat în România.Guvernul rus s-a angajat nu doar să pregătească transferarea, dar a şi garantat integritatea necondiționată a Tezaurului României atât în timpul transportării, cât şi pe întreaga durată a ulterioarei lui păstrări.

Trebuie să spun că în Rusia au fost trimise nu numai rezervele de aur ale Băncii Centrale a României, dar, efectiv, toate economiile băncilor private românești, ale companiilor și ale cetățenilor. Inventarul a cuprins: documente, manuscrise, monede vechi, tablouri, cărți rare, arhivele mănăstirilor din Moldova și Țara Românească, colecţiile muzeistice aparținând instituţiilor publice și celor private, precum și 93,4 tone de aur.
Întrucât toate aceste comori au fost descrise în cel mai amănunţit mod cu putinţă în procesul verbal de transmitere, nu este dificil să calculăm valoarea lor actuală (desigur, cu excepţia valoarii pur istorice a exponatelor de muzeu) : 2 miliarde 800 milioane de dolari.

“Aurul românesc” a fost transmis în Rusia în două etape: la 12 și 14 decembrie 1916 – în 17 vagoane cuprinzând 1738 lăzi, cu un conţinut în valoare de 314 580 456 lei şi 84 de bani. Acestor lăzi li s-au adăugat altele două cu bijuteriile ale Reginei Maria, toate în valoare de 7 milioane de lei.
În zilele de 23-27 iulie 1917 (deja după revoluția din februarie), a fost trimis la al doilea eşalon cu părţi ale Tezaurului României: 24 de vagoane, bunurile având o valoare de inventar de 7,5 miliarde de lei. Sub paza unei unități de cazaci trenul a ajuns cu bine la Moscova, la 3 august 1917.

Apoi s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat: o bandă bolşevică de terorişti a acaparat puterea sub directa conducre a Statului Major german, iar la 26 ianuarie 1918 Leiba Dovidovici Bronstein, alias Troțki, a declarat public cu cinism: „Activele româneşti plasate la Moscova, vor fi indisponibile pentru oligarhia română. Guvernul sovietic îşi asumă obligaţia de păstrare a acestor active, ca şi pe cea de returnare ulterioară a lor în mâinile poporului român “.
Cuvântul lui Leiba este lege, astfel încât poporul român, care de mult şi-a răsturnat regii, așteaptă şi în prezent să-i fie restituit propriul Tezaur. Pentru a aprecia întreg cinismul situației trebuie să amintim în mod neapărat despre cele trei restituiri oficiale, făcute în 1935, în 1956 și 2008. Aceste restituiri au fost însoţite de o retorică triumfalistă de genul celei din următorul comunicat publicat la 12 iunie 1956 în presa sovietică: “În toți acești ani poporul sovietic a păstrat cu meticuloasă grijă operele de artă de o mare valoare istorică și artistică. Guvernul URSS și poporul sovietic au tratat întotdeauna aceste valori ca fiind proprietatea inalienabilă a poporului român”.

E frumos, nu-i așa? E nobil. E onest. Cum i se şi cuvine oricărei ţări cu demnitate, nemaivorbind despre o superputere. Am înapoiat picturi, desene, manuscrise, hrisoave, arhive, monede de aur, medalioane, icoane, odoare bisericeşti, am înapoiat până și rămășițele pământești ale eminentului gânditor Dimitrie Cantemi. Am uitat însă un mizilic colea: să restituim 93,4 tone de aur. Acest mizilic nu a făcut obiectul sentimentelor bolşevicilor de solidaritate de clasă cu poporul român. După cum nu a făcut nici obiectul obligaţiunilor de restituire a ceea ce nu-ţi aparţine.

România nu a încetat niciodată să revendice restituirea de către Rusia a ceaa ce fusese transmis, pe cuvânt de onoare, spre păstrare în anii Primului Război Mondial. Din toate declaraţiile publicate în presa sovietică reiese clar şi univoc faptul că Uniunea Sovietică a recunoscut întotdeauna dreptul de proprietate al României asupra Tezaurului său.

Şi atunci, care-i problema?! De unde apar astăzi aceste cinice şi monstruoase fraze ale oficialilor ruși privind chestiuni de interes pur istoric?! AU FURAT CEEA CE NU NE APARŢINE! Şi ne-au făcut pe toţi ostatici ai acestei meschinării! Pe toți cetățenii Rusiei! De ce eu, de ce anume eu, trebuie să trăiesc cu sentimentul că sunt cetăţean al unei ţări care săvârşeşte pe faţă şi cinic cea mai oribilă crimă damnată de codul moralei creştine: înşelarea celor care ţi-au dat încredere?

La Dante Alighieri, cei care au înșelat încrederea sunt supuşi la cele mai îngrozitoare cazne în cea de-a noua - ultima – treaptă a Iadului: pe lacul îngheţat Cozit dracii le sfârteca capetele.

Pentru orice creștin nu există o crimă mai oribilă decât înşelarea celor care ţi-au dat încredere. Și aici nu mai este vorba despre cântecelele şi ţopăiturile celor de la Pussy Riot în biserică, aici este vorba despre un lucru cu mult mai îngrozitor.

Din păcate însă, nimărui nu-i pasă de “aurul românesc”. De Riot Pussy – da, aceasta este o crimă strigătoare la cer împotriva puterii. Pe când tezaurul furat altui neam, propriului nostru aliat, care ne-a încredinţat toată averea sa, e aşa, un fleac , „o chestiune istorică”.

NOTĂ: Serghei Mihailovici Golubiţki este un scriitor, filolog, jurnalist şi specialist în internet-trading de la Moscova. S-a născut la 11 iulie 1962. A absolvit magna cum laude (diplomă roşie) facultatea de litere a Universtităţii de Stat din Moscova în 1984, iar în 1989 şi-a susţinut teza de doctorat cu tema “Mitologia socială şi nomenologia filosofică în lirica romanescă contemporană”, la aceeaşi universitate. Posedă limbile rusă, engleză, franceză, germană, portugheză şi română. În 2004 a publicat o carte în două volume cu titlul “Care este numele dumnezeului vostru? Marile afaceri oneroase ale secolului XX”, în care descrie peste douăzeci de afaceri oneroase din Statele Unite ale Americii, începând cu scandalul panamez şi terminând cu cazul Enron. Este autor al cursului multimedia “TeachPro Internet Trading”, care, potrivit revistei de bursă “Technical Analysis Of Stocks And Commodities”, nu are analogie pe piaţa americană. În clasamentul celor “100 de creatori din spaţiul postsovietic”, stabilit de “Global Intellect Monitoring” în anul 2009, a fost plasat pe locul 30, “pentru gândirea creatoare asupra realităţilor în transformare dinamică”.

Material primit pe e-mail
Sursa: http://danielroxin.blogspot.ro