sâmbătă, 22 octombrie 2011

Călătorie Către Pământul Gol în Interior

Un documentar interesant care abordeaza pentru prima data, intr-un mod coerent, teoria Pamantului Gol In Interior. Se face o trecere in revista a istoriei, mitologiei si folclorului pe aceasta tema. Se ridica la fileu intrebari provocatoare, incitante, care pe mine, cel putin m-au facut mai sceptic referitor la teoria oficiala. Pana la urma ce stiu cu adevarat oamenii de stiinta despre centru pamantului? Nu fac altceva decat sa speculeze. Au credinte si dogme, dar nici o dovada clara ca Pamantul are un miez de fier topit. Cele mai adanci foraje nu au depasit cativa zeci de km. Crusta Pamantului are aprox 6000 km (diametrul Pamantului este de 12 756 km. De ce am desconsidera alte teorii si credinte? De ce am crede doar dogmele si credintele religiei numite Stiinta? Desi multi dintre noi gasesc ca ideea unui Pamant gol in interior este mai degraba una ridicola, de vreme ce informatii bazate pe fundamente stiintifice sunt la indemana oricui in prezent, teoria care exploateaza aceasta varianta dateaza din vechime si nu este proprie unui singure civilizatii.
Teoria Pamintului gol este lansata la sfirsitul secolului trecut. Potrivit acesteia in interiorul Terrei exista de fapt o concavitate, ce are sapte puncte de contact cu suprafata exterioara, doua fiind cei doi poli.
Datorita imaginilor luate de NASA, cu ajutorul satelitilor spatiali ESSA, pot fi vazute deschiderile polare:
- nordica, cu un diametru de 1400 de mile; – sudica, cu un diametru de 1300 de mile.
Raymond Bernard – O lume ascunsa (1969)
Ideea unei lumi inedite a inflacarat mintile multora. Doctorul Raymond Bernard a scris cartea “Pamantul Gol”, dupa care a initiat constructia unei asezari in America de Sud, hotarat fiind sa descopere posibile intrari care sa il angajeze in calatoria vietii lui. Mai tarziu, acesta a disparut fara urma intr-una din pesterile Amazonului, iar adeptii lui au fost convinsi ca si-a atins scopul.
Referindu-se la discretia absoluta in legatura cu misiunile lui Byrd, cunoscutul geofizician american Raymond Bernard arata in cartea sa O lume ascunsa (1969): “Descoperirea amiralului Byrd constituie astazi un secret international de prim rang. Dupa ce Byrd a anuntat prin radio descoperirea facuta si dupa scurte notite aparute in presa, toate stirile ulterioare in legatura cu subiectul respectiv au fost indepartate cu grija de agentiile guvernamentale”.
Bazindu-se pe o serie de documente ale lui William Reed, Marshall B. Gardner, Huguenin sau Ray Palmer, precum si pe revelatia amiralului Byrd, Bernard a enuntat citeva concluzii, care la data respectiva au generat un mare scandal:
a) In realitate, nu exista nici un Pol Nord sau Sud, ci numai deschideri largi, care conduc spre interiorul gol al Pamintului;
b) OZN-urile provin din acest interior gol;
c) Interiorul Pamintului este incalzit de un soare central, care este sursa aurorelor boreale. Aici este un climat subtropical, nici rece, nici cald;
d) Exploratorii polari au vazut cu ochii lor ca animalele se deplasau spre nord in cautarea hranei. Ei au vazut aici pasari tropicale si animale, ce in mod obisnuit au nevoie de caldura, au vazut fluturi, ba chiar si tintari. Polul Nord magnetic – o linie lunga de 1.500 km.
Exista legende, gravuri, ba chiar sculpturi foarte vechi care descriu Agartha. Astfel, se spune ca, sub pamant, pe intreg globul exista cam 100 de orase, dintre care cel mai mare este Agartha.
Lumea subterana este cunoscuta si ca Shamballa si Agarha. Locuitorii acestei lumi, spun documentele, au parasit lumea de la suprafata acum 100.000 de ani, in urma catastrofalului razboi dintre atlanti si lemurieni, cele doua mari civilizatii care stapaneau Pamantul. Razboiul ar fi descris in cele doua lucrari Ramayana si Mahabharata. In urma acestui razboi, datorita armelor foarte puternice folosite, ar fi rezultat zone desertice ca Sahara, Gobi, pustietatile din Australia si SUA, locuri unde ar fi fost aglomerarile urbane ale atlantilor si lemurienilor. Atmosfera la suprafata era de nerespirat, asa ca supravietuitorii conflictului s-au retras sub pamant. Conform acestor teorii, oamenii de la suprafata ar fi urmasii celor care au refuzat sa se retraga in orasele subterane si care, intre timp, s-au salbaticit.
Cele mai puternice orase subterane:
POSID – primul refugiu al atlantilor, cu intrare in zona Matto-Grosso, cu populatie de 1,3 milioane de locuitori;
SHONSHE – refugiul uigurilor, o ramura a lemurienilor, intrare in Himalaya, 3,5 milioane locuitori;
RAMA – langa Jaipur, in India, 1 milion de locuitori;
SHINGWA – la granita dintre China si Mongolia, cu 1,5 milioane de locuitori;
TELOS – langa Mount Lassen, California, cu 1,5 milioane locuitori. Orasele se afla la adancimi variind intre 1,5 si 2 mile sub scoarta terestra.
Atat scrierile sumeriene cat si Biblia vorbesc despre un ”Adanc al apelor”, o ”Lume inferioara”, o ”Lume subterana” etc. Textele mesopotamiene vorbesc despre Tinutul Minelor declarand ca acesta era un tinut muntos, cu platouri vaste acoperite cu iarba si stepa (de aici nefilimii si uriasii – odraslele lor- extrageau metale, in special aur, necesar pe planeta Eris/Nibiru – n.a), cu o vegetatie luxurianta… era, deci, un tinut luminos, toate textele declarau acest lucru, scaldat in permanenta de razele soarelui.
Vechile scrieri ale chinezilor, egiptenilor, indienilor sau ale altor popoare, precum si legendele eschimosilor vorbesc despre marea deschidere din nord si despre un popor avansat, care traieste intr-o tara misterioasa numita Agartha. Acesta este numele general ce defineste lumea din interiorul Pamintului, precum si toate coloniile. Unii sustin ca Shambala, aflata in interiorul Muntelui Meru, in Tibet este capitala acestei lumi.
Tara Apelor Albe din legendele rusesti, localizata pe undeva in Asia Centrala, in apropierea Lacului Lobnor, a atras atentia cneazului Vladimir al Kievului. In anul 987, acesta a organizat o adevarata expeditie sub conducerea parintelui Sergius, care auzise despre fascinanta tara la o manastire de pe Muntele Athos. Au trecut insa anii, si expeditia si membrii ei au fost dati uitarii. In anul 1043, la Kiev si-a facut aparitia un batrin, care declara ca este parintele Sergius, care revenise din expeditia de mult uitata.
“Mitologia romana” de Romulus Vulcanescu
Referiri similare se regasesc in traditiile romanilor. In cartea “Mitologia romana” Romulus Vulcanescu in capitolul “Pamantul muma” vorbeste despre lumea alba (in care traiesc oameni), din care fac parte si Ostroavele albe.
“Acesti urici locuiau la marginea lumii intr-un Ostrov alb sau in mai multe Ostroave albe din albia Apei Sambetei. Ostroavele rohmanilor sau blajinilor s-au ridicat din Apa Sambetei in conditiile cosmogonice ale ridicarii pamantului din apele primordiale. Ceea ce inseamna ca in conceptia mitica ostroavele simbolizeaza pamanturi neintinate, iesite in stare pura din Apa Sambetei, care la randul ei este o apa sacra, numai ca gradul ei de sacralitate tine de impuritatea ei progresiva in directia Iad. Dupa o legenda straveche, Apa Sambetei izvoraste dintre radacinile bradului cosmic si inconjoara pamantul de 7 sau 9 ori si se varsa in Iad. La izvoarele ei este pura si sus pe pamant e un panaceu universal. Pe masura ce inconjoara pamantul, gradul ei de puritate scade, iar cand intra in Iad clocoteste in flacari. De Pastele blajinilor, in unele sate, pe malurile apelor curgatoare se puneau in blide de lemn coji de oua, faramituri de cozonac si lumanarele carora li se dadea drumul pe apa, ca sa ajunga pe Apa Sambetei in Ostroavele Albe la rohmani sau blajini, ca sa serbeze si ei Pastele.. …..Uricii albi tineau multe posturi albe si se imbracau in alb, semn al puritatii lor sufletest. ….La romani doliul alb pentru batrani (codalbi) s-a mentinut pana in vremea noastra in unele sate din Baragan si Carpatii estici.”
Maura Anghel despre Paştele Blajinilor
Paştele Blajinilor, Paştele Morţilor sau Lunea Morţilor este o sărbătoare populară cu dată mobilă, dedicată spiritelor strămoşilor. Rădăcinile acestei sărbători vin din timpurile precreştine, când strămoşii noştri erau păgâni. Despre aceasta ne mărturisesc şi o mulţime de legende din tezaurul folcloristic al neamului nostru.
Blajinii (Rohmanii sau Rugmanii) sînt reprezentări mitice ale primilor oameni de pe pămînt. Se spune că Blajinii trăiesc sub pămînt, pe Tărîmul Celălalt, dincolo de Apa Sîmbetei. Se spune că ei au luat parte la facerea lumii şi că susţin stîlpii de sprijin ai pămîntului. Imaginaţi ca oameni blonzi şi socotiţi urmaşii lui Set (al treilea fiu al lui Adam şi al Evei), Blajinii duc o viaţă cuvioasă şi lipsită de griji, întemeiată pe virtute şi pe incapacitatea de a face rău. Bărbaţii se întîlnesc cu femeile o dată pe an, la Paştele Blajinilor, pentru a procrea. Băieţii sînt crescuţi de mame pînă merg în picioare şi pot să se hrănească, după care trăiesc în izolare, împreună cu bărbaţii. Blajinii sînt credincioşi, buni la suflet, blînzi şi înţelepţi, incapabili de a face rău, duc o viaţă austeră, cu posturi severe.
În popor se crede că locuiesc pe malurile unor rîuri mari sau lîngă ostroave sau la hotarul cu Raiul şi că în ţara lor este mereu cald. Blajinii nu ştiu să calculeze sărbătorile, de a căror sosire sînt anunţaţi de către oameni. Ei ştiu că este Paştele atunci cînd văd că sosesc pe Apa Sîmbetei coji de ou roşu aruncate special de gospodine pe ape în vinerea sau sîmbăta din Săptămîna Patimilor. Cînd văd cojile de ou în ţara lor îndepărtată, ei serbează Paştele, iar oamenii prăznuiesc Paştele Blajinilor sau Paştele Morţilor. În această zi credincioşii depun ofrande pe morminte, împart pomeni, întind mese în cimitir, lîngă biserică sau în cîmp, la iarbă verde.
Sursa: 2012 – Mit şi Adevăr — sfârşit şi / sau început -? DE LA LUME ADUNATE !!! PAX Et LUX !

Cea mai tânără planetă cunoscută-LkCa 15 b

Cu ajutorul observatorului Keck, din Hawaii, astronomii au descoperit cea mai tânără planetă observată vreodată și au fotografiat-o direct chiar în timpul formării sale împrejurul stelei care o guvernează.
Protoplaneta gazoasă de dimensiunea lui Jubiter a fost numită LkCa 15 b și se află chiar în spațiul dintre soarele său – LkCa 15 - și un disc de praf care orbitează în jurul acestuia. Întregul sistem solar se află la o distanță de circa 450 de ani-lumiă de Pământ.
Tânăra plenetă este de aproximativ cinci ori mai tânără decât fosta deținătoare a recordului, Beta Pictoris b în vârstă de 12 milioane de ani, LkCa 15 b având puțin peste două milioane de ani vechime.
Observatorul Keck constă din două telescoape, Keck I și Keck II, fiecare măsurând 10 metri în diametru, montate în apropierea vârfului vulcanului hawaiian Mauna Kea. Telescoapele beneficiază de Optică Adaptivă (AO), tehnologie care folosește oglinzi  deformabile  pentru a corecta rapid distorsiunile atmosferice cauzate de lumina stelară.
Această dotare, dimpreună cu alte tehnologii de ultimă oră ale observatorului din Hawaii, le permit astronomilor să manipuleze undele de lumină, anulând distorsiunile și putând să observe obiectele mici dimprejurul stelelor, altfel imposibil de văzut din pricina strălucirii acestora din urmă. Descoperirea recentă poate fi nu doar a unei planete în formare, ci a unui întreg sistem solar aflat în plin prioces de devenire.
Sursa: ……Astro……

Se pregăteşte Guvernul Europei

Europa, care se află ‘în faţa unei noi provocări’, ’se orientează în mod hotărât spre un guvern economic al zonei euro’, ale cărui contururi ar putea fi evocate duminică, la Bruxelles, cu ocazia summitului european, a estimat premierul francez, într-un discurs rostit la Camera de comerţ franco-coreeană.
Parisul şi Berlinul au recunoscut, totuşi, miercuri seară că nu va fi posibil să se ajungă la un acord chiar de duminică şi au anunţat pentru miercuri 26 octombrie desfăşurarea unui summit al celor 17 ţări ale zonei euro.
Europenii au în vedere un plan în trei timpi: restructurarea datoriei elene, recapitalizarea băncilor europene pentru a-i face faţă, întărirea Fondului European de Stabilitate Financiară (FESF).
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, care s-au întâlnit miercuri la Frankfurt, urmează să se întâlnească din nou sâmbătă, la Bruxelles, pentru a pregăti un ‘răspuns global şi ambiţios’ cu privire la criză.
Fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, spunea în septembrie că, dacă guvernele din zona euro nu adoptă politici şi măsuri adecvate, acestea ar trebui să poată fi hotărâte de o entitate centrală, spre exemplu de un guvern federal al uniunii monetare.
“Cred că, într-o zi, poporul european va avea o confederaţie. Ne putem imagina un guvern federal”, spunea Trichet. El a adăugat că sectorul financar al trebui decuplat de riscul datoriilor de stat din zona euro, propulsat semnificativ de criză. Sursa : Money.ro
Sursa: Teorii sau dezvaluiri cutremuratoare ?

Decalog

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
PSD are astazi un Consiliu National. La care s-au aruncat pe piata idei haioase, ca sa nu le numesc ciudate. Si-au creionat strategia de campanie pentru alegerile care (poate) urmeaza. In sectorul 5 primarul va da 10.000 de telefoane mobile (cu abonament de 2 euro, incheiat pe 1 an) responsabililor de zona, in restul tarii se vor desemna doar responsabilii de zona. Fara telefoane. Astfel opozitia va fi la curent cu problemele comunitatilor si va putea contra datele pe care puterea le obtine facand referendum cu CNP. CNP care de mult nu mai e al nostru, cam de cand functionarii publici de la evidenta populatiei, fisc, ITM si alte alea sunt numiti politic. Cu asa opozitie… puterea nu are de ce sa-si faca probleme. Victoria in alegeri e garantata.
Totusi opozitia e plina de bunavointa, nu numai de idei tampite. Asa ca a intocmit un
decalog din care am inteles totul si nimic. Sa exemplificam:
-Nu o sa promita mai mult decat pot face. Aoleu, va dati seama ca dispar politicienii de pe planeta? Cine a mai vazut adevar, dreptate si politica? Nici macar America nu se poate lauda cu asa ceva!
-Vor spune oamenilor Adevarul. Adica ce? Ca scroafa e moarta in cotet si indiferent cat de mult o vom lasa acolo nu va invia, ci va incepe sa miroasa? Acum depinde si care adevar, intotdeauna exista mai multe, nu neaparat contradictorii. Ci coexistente in acelasi spatiu geo-temporal, cam cum ar fi partidele care isi permit sa dea 10.000 de telefoane si cei care le primesc.-Vom munci impreuna sa iesim din acest dezastru. Iar nu cred. Cine a mai vazut politician muncind? E imposibil, cu atat mai mult cu cat noi suntem romani. Adica nu muncesc salariatii din multinationale, functionarii publici… si vor munci politicienii? Sa ne revenim!
-Agenda partidului trebuie sa fie legata de problemele reale ale oamenilor si nu de imagine. De acord, atunci de ce se sustin legi care impun aplicarea anvelopelor de iarna pe drumurile urbane? Pe langa ca ne costa mai mult decat salariul minim pe economie (ori avem anvelope prea scumpe, ori salarii prea mici, ori ambele simultan), asta nu e problema reala. Din cauza interlopilor si malpraxisului mor mai multi decat in accidente rutiere.
-Problema Romaniei nu sunt romanii, ci conducatorii ei de astazi! As putea adauga: si cei de ieri. Si cei de maine. Nici macar Stefan cel Mare nu era iubit de contemporanii sai. De unde deducem ca orice conducatori vom avea, noi ii vom uri pe toti. Motivat.
-Suntem partidul celor ce muncesc! Atentie domnule presedinte de partid, riscati sa-l calcati pe bataturi pe liderul minerilor, care tocmai si-a facut partid si a zis primul chestia cu muncitorii. Oricum, dat fiind faptul ca la ora actuala muncitorii sunt in opozitie dovedeste inca o data ca nimeni nu munceste in tara asta. Toti vorbesc.
-Alaturi de pensionari, bugetari si agricultori ii sustinem pe cei ce muncesc in mediul privat si pe intreprinzatorii ce creaza locuri de munca. Aici chiar n-am ce comenta, se stie ca obiceiul locului este sa oferim contracte firmelor si persoanelor potrivite. Toate in detrimentul statului.
-Vrem alt model economic si social. De acord, dar un partid care vrea puterea ar trebui sa vina cu solutii, si nu cu deziderate! Parca doar poporul avea obligatia sa vina cu dorinte, partidele urmand a gasi solutiile pentru a le indeplini…
-Doar taind nu iesim din criza. Asa este, mai ales ca nu mai ramane nimeni sa povesteasca ce a fost, pentru ca mor toti de foame.
-Avutia nationala trebuie pusa in valoare si aparata. Ei, erau niste guri rele care spuneau ca si PSD-ul a facut nasoale. Dar stai, ca d-asta lumea si-a intors voturile catre altcineva. E drept ca a scapat de ala… si a dat de ma-sa!
-Nu suntem ca ei! Ca cine? Ca noi, populatia? Stim asta. Noi n-am fost niciodata in Dubai, ne-am facut studiile in tara (care le-am reusit si pe astea) si nu ne plimbam fundurile in masini scumpe platite din bani publici.
-Vom avea o guvernare competenta si cinstita! Mai usor dom’ presedinte, cu colegii de partid ati vorbit? Ca poate ei nu-s de acord la partea cu cinstea. Pentru ca cinstea e un concept ciudat- nu poate fi doar partiala. Adica cinstit in proportie de 60%. Asa ca n-as crede totul, pe nemestecate.
-Prioritatile PSD sunt : educatia, sanatatea si siguranta cetateanului. Aici chiar sunt de acord, nu pot comenta decat cu un “AMIN!”.
Ce as mai putea spune dupa un asemenea angajament politic? Decat ca mor de necaz: o limba de lemn mai rigida si mai goala de continut nu am mai auzit de mult. Asta e opozitia din Romania! Si cand ma gandesc ca o sa-i votez la anul, in lipsa de alternative, ma trec fiorii!
PS: Nu mi-am schimbat optica, nu am devenit peste noapte fan al puterii. Dar vad ca se confrunta forte inegale- opozitia e teoretica, puterea e practica. In confruntarea dintre cele doua pragmatismul castiga intotdeauna. Sper numai ca, ridiculizand prostiile opozitiei acum, sa invete din ele si la alegeri sa se ridice deasupra celor care ne conduc in prezent!
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
Sursa: Digerate

Nu e sfârşitul lumii, nici al euro, ci începutul unei noi Europe

Articol de
De la debutul crizei datoriilor suverane încoace, corul celor care cântă prohodul Uniunii Europene, dar şi al monedei unice şi-a îngroşat rândurile. Şi cântă pe voci. În funcţie de interese, economice sau geostrategice. Nu în ultimul rând, avem şi tagma prorocilor de dragul prorocirii, nu mai puţin numeroasă. Frecvenţa cu care se pomeneşte de destrămarea UE începe să semene cu cea a sfârşitului lumii, de altminteri, dacă nu mă-nşel, şi acesta urmează să survină undeva în cursul zilei de azi, cum prevesteşte pentru a doua oară în acest an, un american. Ar fi păcat să se-ntâmple aşa înainte să vedem rezultatul summitului european din acest weekend şi el creditat ca moment crucial pentru a spune dacă UE mai are vreun viitor.
De pildă, prestigioasa agentie de globall intelligence Stratfor consideră că nu există un scenariu câştigător pentru Uniune aceasta având în fapt de ales între catastrofă sau criză bancară. Primul scenariu este cel în care grecii vor beneficia de o ştergere parţială a datoriei. Odată creat acest precedent, acelaşi lucru ar urma să solicite şi Italia, Portugalia, Spania, Franţa, Belgia, Irlanda. Aceasta ar fi echivalent cu o suprasolicitare a mecanismului european de bailout şi ar conduce la criză a sistemului bancar european. În situaţia în care Europa nu va accepta o restructurare a datoriei Greciei şi va continua să impună restrângerea de cheltuieli Atenei, Grecia va da faliment iar consecinţa va fi aceeaşi, o criză bancară europeană. Finalmente, dacă Grecia va fi lăsată de capul ei, pierderea de credibilitate va fi masivă, iar criza bancară care va apărea oricum, catastrofală.
Ce va decide Europa, sau mai potrivit spus, Germania şi Franţa, în această situaţie, ar fi răspunsul la soarta Uniunii. Redusă la interesele nemţeşti, problema se reduce la o analiză cost-beneficiu a motorului economiei europene. Or, dacă este adevărat că în orice scenariu, Grecia nu-şi va putea vreodată plăti imensa datorie în raport cu PIB-ul său, este tot atât de adevărat că Germania nu are absolut nici un interes, nimic de câştigat, ci doar de pierdut dintr-un efect de domino care ar duce la dispariţia monedei unice, scenariul catastrofal preferat de cei mai mulţi cavaleri ai apocalipsei economice. Lăsând de-o parte orice fel de aspecte tehnice, ar fi de-a dreptul caraghios, iar eurozona chiar ar trebui să dispară dacă nu poate susţine un membru al cărei PIB reprezintă sub 1% din cel european. Însă bătălia Europei, aşa cum arată şi scenariile Stratfor nu este una cu problema grecească, ci aceea că multe state mult mai mari şi importante din eurozonă se confruntă cu datorii publice imense capabile să zădărnicească orice mecanism de bailout inchipuit la nivel european.
În fine, privit dintr-un alt unghi, războiul pentru Europa se dă între statele membre ale eurozonei şi zisele „pieţe” etern nemulţumite şi agitate de lipsa de reacţie rapidă a politicienilor. În paranteză fie spus, niciodată şi în nicio circumstanţă, viteza de reacţie a politicului nu va fi pe măsura celei a pieţelor, iar acestea fac de regulă bani frumoşi pe această cale. De alminteri, într-un anume fel, pieţele au o atitudine caragielească în ce priveşte rezolvarea crizei, deoarece cer să se revizuiască câte ceva, în punctele esenţiale, dar n-ar dori să se schibe nimic în ce priveşte reglementarea lor. Va dispărea euro sau eurozona? Răspunsul este categoric nu, iar motivaţia este foarte simplă: aceleaşi pieţe ce par să-i ameninţe existenţa nu vor permite una ca asta. Dar, cum ceva tot trebuie să se-ntâmple, se va întâmpla. Acest lucru este o mai mare integrare europeană, o transformare radicală a Uniunii Europene. Este ceea ce politicienii vor face începînd cu un Guvern economic european. Nu neapărat pentru că şi-o doresc, ci pentru că n-au încotro. În context, sunt uimit că în acest timp în care se reaşează continentul există concetăţeni care cred, ameţiţi de aberaţii precum cele ale lui Dinu Patriciu, că România ar trebui să rămână în afara zonei euro. Ca să facă ce?
Sursa: standard.money.ro

Declararea CNP-ului la recensământ nu este obligatorie, înregistrarea se poate face şi fără el

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al Institului Naţional de Statistică (INS), Vladimir Alexandrescu.
"Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi abbsenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă absolut nicio sancţiune", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Vladimir Alexandrescu.
Alexandrescu a prezentat o informare privind evoluţia recensământului în primele două zile de desfăşurare, respectiv joi şi vineri.
De asemenea, el a explicat modul în care poate fi dispusă o amendă şi situaţiile "excepţionale" în care se recurge la o astfel de metodă, referindu-se şi la refuzul celui recenzat de a-şi divulga CNP-ul.
"Nu am dat nicio amendă până acum, nu acesta este scopul nostru. Oamenii au fost, în principiu, cooperanţi, niciun recenzor nu a fost agresat, nu s-au întâmplat astfel de lucruri ", a declarat purtătorul de cuvânt al INS.
Reprezentantul instituţiei a precizat că au fost câteva situaţii în care recenzorii au găsit porţile curţilor încuiate şi câinii liberi de cealaltă parte a gardului, motiv pentru care "nu au putut stabili un contact" cu familiile respective, însă, conform obligaţiilor pe care şi le-au asumat, aceştia trebuie să revină "de câte ori va fi nevoie, până vor reuşi să discute cu cei de-acolo".
Alexandrescu a mai spus că amenzile sunt doar o soluţie "ultimativă" la care se ajunge doar în cazul unui refuz explicit şi repetat al unor persoane de a răspunde chetionarelor recenzorilor.
Reprezentanţii PSD au cerut în mod repetat populaţiei să nu-şi divulge codul numeric personal cu ocazia recensământului. Prin vocea senatorului PSD de Prahova Georgică Severin, partidul şi-a acuzat adversarii de la PDL că, prin solicitarea "ilegală" a CNP, ar urmări să-şi facă o bază de date pentru a frauda alegerile.
Severin a afirmat că CNP-ul poate fi solicitat doar de către autorităţile abilitate şi în niciun caz de către recenzori, care comit o ilegalitate dacă pun întrebări legate de acesta.
Senatorul PSD a spus că cetăţenii pot fi identificaţi după CNP, iar datele pe care ei le oferă cenzorilor, referitoare la adresă, proprietăţi, religie, etnie, convingeri nu vor mai avea un caracter statistic, în cazul unui recensământ, ci vor forma o bază de date individualizată.
"Recensământul are caracter statistic, de imagine globală, datele furnizate de cineva nu duc la persoana respectivă. E inexplicabil din punct de vedere democratic, dar explicabil din punct de vedere al intenţiei de fraudare a alegerilor de către puterea PDL faptul că cetăţenii sunt obligaţi să-şi spună CNP-ul", a spus Georgică Severin.
Şi purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Emil Radu Moldovan, a criticat decizia de a-i obliga pe ceteţănii României să îşi dezvăluie CNP-ul, afirmând că este o "măsură scandaloasă", care anulează securitatea datelor personale.
"După ce am văzut chestionarele pentru recensământul populaţiei, a fost un lucru care ne-a îngrijorat foarte tare: necesitatea ca cetăţenii să-şi dezvăluie CNP-ul la acest recensământ. Reglementările UE nu prevăd măsuri speciale în acest sens, suntem singurul stat din UE care cere CNP-ul, nefiind o obligativitate, aşa cum unii reprezentanţi ai Guvernului au încercat să se disculpe. Nu UE cere CNP-ul, ci PDL, de frica pierderii puterii", a declarat Moldovan vineri, într-o conferinţă de presă.
Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.
Sursa: jurnalul.ro

BrazAlieni în jungla amazoniană? Imagini incredibile surprinse de doi turişti britanici (VIDEO)

Foto: Captura video
Foto: Captura video
Jungla amazoniană este, cu siguranţă, unul dintre cele mai sălbatice locuri de pe planetă. Totuşi, aici locuiesc băştinaşi, iar turiştii experimentează spiritul de aventură.
Doi dintre aceştia, britanici, filmau o întâlnire cu un grup de copii, în timpul unei expediţii în jungla amazoniană, iar în înregistrare, în spatele grupului de copii, apare la un moment dat, o siluetă mai puţin obişnuită, specialiştii consultaţi de tabloidele britanice susţinând că, fără îndoială, este vorba de un extraterestru.
Mai ales că la mică distanţă de silueta “extraterestrului” apare şi o lumină puţin obişnuită, asociată cu mijlocul de locomoţie folosit pentru o călătorie din spaţiu pe Terra

Sursa: jurnalul.ro

"Albă ca Zăpada" din spaţiu: Misterioasa planetă din sistemul solar, acoperită de gheaţă FOTO

O planetă pitică, aflată în apropierea lui Neptun şi poreclită "Albă ca Zăpada" este acoperită de gheaţă şi a avut o atmosferă, în trecut, potrivit unui nou studiu.

Planeta pitică Albă ca Zăpada / FOTO: NASA
Chiar dacă Albă ca Zăpada - cunoscută oficial sub numele 2007 OR10 şi care orbitează soarele ca parte din centura Kuiper - este, de fapt, roşie, jumătate din suprafaţa sa este acoperită de apă îngheţată, ţâşnită, în trecut, din criovulcani, spun cercetătorii.
Nuanţa roşiatică a planetei pitice este cauzată de un strat subţire de metan, rămăşiţă  a fostei sale atmosfere.
"Era, odată, o lume micuţă, activă, cu vulcani cu apă şi o atmosferă. Acum este îngheţată, moartă şi cu o atmosferă care se scurge în spaţiu", a declarat principalul autor al studiului, Mike Brown, de la Caltech.

Albă ca Zăpada este cât jumătate din Pluto. Precum Pluto, face parte din centura Kuiper, un inel de corpuri de gheaţă care orbitează soarele, în spatele orbitei lui Neptun.

Cercetătorii mai cunosc o planetă roşie acoperită de gheaţă: Quaoar, descoperită tot de Mike Brown şi de colegii săi, în 2002. Se crede că şi aceasta a fost acoperită, în trecut, de atmosferă, însă gravitaţia sa nu a fost suficient de puternică pentru a ţine substanţele chimice , iar lumea îngheţată a început să îşi piardă atmosfera în spaţiu.

 Sursa: REALITATEA.NET

Cutremur cu magnitudinea de moment de 7,6, produs în Noua Zeelandă

Cutremur cu magnitudinea de moment de 7,6, produs în Noua Zeelandă
Un seism cu magnitudinea de moment de 7,6 s-a produs în apropierea Arhipelagului neo-zeelandez Kermadec, anunţă Institutul american pentru Fizica Pământului (USGS), citat de AFP.
Cutremurul s-a produs sâmbătă, la ora locală 5,57 (vineri, ora 20.57, ora României), în zona insulelor Kermadec (Noua Zeelandă), la o adâncime de 40 de kilometri.

Articol de Mihai Draghici
Sursa: gandul.info