luni, 27 mai 2013

Domnule Ponta nu acceptati exploatatrea gazelor de sisit! - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea


Asa cum v-am promis dragii mei prieteni, revin cu un mesaj pe care l-am primit in aceasta dimineata, de la dragii mei Ingerasi. De data asta, este un mesaj adresat nu noua, ci d-lui Ponta. 
Se pare ca in "spatele usilor inchise", se petec niste treburi nu tocmai placute Domnului Dumnezeu. Se pare ca si d-l Ponta a depus armele si a renuntat la bunele intentii cu care a inceput mandatul de prim ministru si a dat mana cu cei care nu isi vad doar interesul buzunarului propriu. Mai precis, a acceptat ca gazele de sist sa fie exploatate si pe teritoriul Romaniei, trecand cu vederea si acceptand toate riscurile si pericolele care le presupune aceasta hotarare. 

Ingerii ii transmit si lui si noua, ca tot ce presupune exploatarea acestor gaze, va pune in pericol insusi integritatea teritoriului Romaniei prin cutremurele si prabusirile de teren pe care le implica, va influenta flora si fauna in rau, precum si poluarea va fi deosebit de importanta pentru mediu. Toate astea se vor pentru a impiedica evolutia noastra ca popor in noua dimensiune. 
Domnul Ponta ar trebui sa stie ca nimic din ceea ce se intampla in aceste zile nu este intamplator si ar trebui sa actioneze ca atare. 
Ar trebui sa caute si sa investeasca in inventiile "curate" ale geniilor premiate la saloanele internationale de inventica si inovatie. Ar trebui sa investeasca in folosirea mintilor luminate ale acestei tari, pentru ca scoaterea tarii la liman se va face prin forte proprii si nu prin mila strainilor care nu au alta grija decat sa urmareasca propriul interes. 
Daca toate acestea nu se vor intampla in curand si cursul evenimentelor nu se va schimba, atunci sa se astepte la o serie de evenimente care nu-l vor mai include si pe domnia sa, dar care vor conduce in cele din urma la intrarea lucrurilor pe fagasul dorit de Divinitate. 
Si d-l Ponta si toti cei care au inca putere de decizie in aceasta tara, sa se gandeasca cu sinceritate ca legea care guverneaza Universul este Legea  cauzei si efectului, asa ca sa nu se mire ca Universul le va intoarce inmultit ceea ce transmit.

Deci, incercati d-le Ponta si nu acceptati exploatarea gazelor de sist si nu accepati in general compromisuri care fac rau tarii, caci Dreptatea Divina se face indiferent de interesele de partid sau de politica de grup.

Dumnezeu sa va binecuvanteze si Ingerii Lui sa ne ajute pe toti sa e indeplinim misiunile divine!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

"Nu făcea zgomot, nu avea aripi şi era oval. Este INCREDIBIL!" O femeie a fotografiat din greşeală un OZN în San Diego (VIDEO)


"Nu făcea zgomot, nu avea aripi şi era oval. Este INCREDIBIL!" O femeie a fotografiat din greşeală un OZN în San Diego (VIDEO)
Televiziunile locale au comentat pe larg imaginile pe care Ellen Henry le-a surprins pe cerul din San Diego, scrieHuffington Post. Femeia fotografia un muzeu din orăşelul Santee când, din greşeală, a surprins pe cer ceea ce ea numeşte un OZN.

"Eram pe proprietatea muzeului, ziua în amiaza mare, şi făceam fotografii. Eram foarte atentă la ceea ce se petrecea în jurul meu", a declarat Ellen, care a realizat că obiectul care apare pe cer nu este o pată pe ecranul camerei atunci când a descărcat imaginea pe calculator.

"Nu mi-a venit să cred" a continuat femeia.

Femeia nu crede că ceea ce a pozat este un avion pentru că nu există trasee comerciale în acea zonă, iar obiectul aflat la o altitudine joasă nu făcea zgomote. 

"Cu siguranţă nu era un avion comercial pentru că l-aş fi auzit. Şi nici dronă nu era pentru că nu avea aripi şi era oval", a explicat Ellen. În plus, ea susţine că imediat după ce a fotografiat OZN-ul, aparatul nu a mai funcţionat.



TABERE de AUTOVINDECARE si AUTOCONTROL cu Dr Crina Veres 12 - 21 iulie 2013 și 12 - 21 august 2013



Tabere de Noua Medicina Germanica Hamer,
Eliberare emotionala prin EFT, Noesiterapie, Chirugie de Lumina, Atingerea Nemuritorului, Gimnastică Energetică
cu Dr. Crina Veronica Veres si ceilalti EU

PensiuneaTransylvanian Inn, Bran, Brașov

O tabără despre relația ta cu tine și cu starea ta de sănătate la toate nivelurile , în care vei experimenta și exersa pe cazuri concrete ale participanților modalitățile de identificare a problemelor fizice, afective și sufletești și autovindecare conform Noii Medicini Germanice ( Dr. R. Hamer ), Epigeneticii ( Dr. B. Lipton ), Chirurgie de Lumină ( din 3 Școli: Academia Sufletului, Infoenergetică, Atingerea Nemuritorului ), Tehnicilor de Eliberare EmoționalăGimnastică Energetică ( elemente de QiGong, TaiChi Chuan, Posturi Corporale Vindecătoare, Elemente de Reflexoterapie și Proceduri de făcut în situații de urgență ), Vindecarea Relațiilor ( Dr. C. Veres si Regizorul G. Adamescu )Muzică pentru Sincronizarea Emisferelor Cerebrale (HemiSync).

Despre dr Crina Veres intrati pe http://www.autovindecarea.blogspot.ro/
Sănătatea ta este direct legată de calitatea relațiilor din viața ta – relațiile tale, pe care tu le-ai construit cu tine și cu ceilalți te ajută să fi sănătos sau nu, să ai abundență și succes pe toate planurile sau nu.
Această tabără te va ajuta să găsești resursele și piedicile pentru a putea modela un TINE care să te împlinească fizic, emoțional și sufletește, pentru a te bucura de viață așa cum meriti, de la concepție pana in prezent și în fiecare clipă. Toate acestea te ajută să înțelegi DE CE  ai făcut, faci și vei face anumite alegeri în viață, ce aveai, ce ai și vei avea de învățat din ele. Toate experiențele prin care treci sunt înscrise pe un continuum de transformări personale și sociale ale ființelor umane, iar această tabără te va ajuta să conștientizezi asta, sa intelegi cine esti si sa revii acasa un alt om.
Felul în care vei privi viața când te vei întoarce acasă va schimba lumea în care trăiești într-un mod benefic, neașteptat, care acum pare un miracol.

Orarul activităților și pauzele de masă respectă orele de funcționare ale organelor, însă cine dorește poate opta și pentru suplimentarea numărului de mese.
PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR
7:00 – 8:00 Gimnastica Energetică
8:00 – 9:30 Mic dejun și siesta
9:30 – 12: 00 Activități din Programul de Tabără (Curs și Exerciții)
12:00 – 14:00 Pauza de prânz
14: 00 – 17:00 Curs și Exerciții
17:00 – 18:00 Pauza de Cina
18:00 – 21:00 Program de seară (Dans terapeutic, Vizionare de documentare, Exerciții de Relaționare)
Ziua 1: Sosirea și acomodarea  prticipantilor la Tabara I intre 9:00 și 16:00, 16:00 la 18:00 Prezentarea participanților și prima Cina de tabără
Ziua 1-5 Medicină Germanică Aplicată,
Ziua 5 – incheierea Taberei I , cina de tabara  si  foc de tabara
Ziua 5 – Sosirea si acomodarea participantilor la Tabara II intre 9:00-16:00, 16:00 la 18:00 Prezentarea participantilor si cina de tabara, foc de tabara.
Ziua 6-7 Tehnici de Eliberare Emoțională
Ziua 8-10 Vindecarea Relațiilor
Ziua 10 Incheierea Taberei ,intre  13:00-15:00 pranz de tabara, fotografii de grup.

Recomandări: să aveți la voi haine lejere, haine de ploaie, costum de baie,lanterna.In tabara veti putea achizitiona Cartea Noua Medicina a Lui Hamer la pretul  de  250 ron/bucata.
Toti participantii vor primi suport de curs.

Contributia  este de  1100 ron pentru Tabara  I (Noua Medicina Germanica Hamer  5 zile, adica 12-16 iulie sau 12-16 august)  sau Tabara    II  cu Eliberare emotionala, Noesiterapie,Vindecarea Relatiilor, Muzica de sincronizare a emisferelor cerebrale , Chirurgie de Lumina , Atingerea Nemuritorului (5 zile, adica 17-21 iulie sau 17-21 august)  sau 2200 ron pentru Tabara I + II( toate cele 10 zile , 12-21 iulie sau 12-21 august) .
Contributia nu include cazarea , masa si drumul pana la locatia de tabara.

Pentru cine achita pana la 23 iunie a.c.contributia este de 800 pentru  Tabara I sau II si 1800 pentru Tabara I+II.
Pentru cine achita pana la 5 iulie a.c. contributia este de 1000 pentru Tabara I sau 2000 pentru Tabara I+II.
Pentru cine achita intre 6 si 11 iulie contributia este 1100 pentru  Tabara I si 2200 pentru Tabara I+II.
Copiii participa GRATUIT in tabara alaturi de parintii lor.


Locatia este la  Pensiunea Transilvanian  Inn ,in localitatea  Bran, Brasov, situata intre colinele masivelor Bucegi si Piatra Craiului, aveti pe tot parcursul taberei o priveliste panoramica incantatoare unica asupra Branului, a Castelului Bran, spre Masivele Bugegi,Postavarul Piatra Craiului, Magura Codlei si Cetatea Risnov.Locatia este dotata cu tot comfortul,internet etc
Pentru taberele de Noua Medicina germanica  s-au acordat tarife prietenoase si preferentiale pentru cazare si masa astfel:
Cazare 

fara masa: - 45 ron/ noapte / persoana in camere duble

                  - 65 ron  / noapte / persoana in camera singl

Masa
- mic dejun 20 ron
- pranz 35 ron
- cina 30 ron
Aveti si varianta Cazare+Masa la 135 ron/zi(3 mese si 2 gustari)- o recomandam ca fiind cea mai avantajoasa.
Cazare pentru copii :
- 0- 7 ani fara pat suplimentar GRATUIT
- peste 7 ani cu pat suplimentar si lenjerie proprie GRATUIT
- peste 7 ani pat suplimentar si lenjerie 15 lei / noapte
Copii vor avea din partea organizatorilor o persoana care ii va intretine cu jocuri interactive ,
de inteligenta emotionala, de relationare, muzica, dans,mini excursii etc, astfel incat parintii sa poata beneficia de programul complet de tabara .


Detalii si inscrieri la
Organizator
CONFERINTE SPIRITUALE ROMANIA by Genoveva Salvaras
Spatiu live de spiritualitate,psihologie si parapsihologie
 Telefon  0726 580 568 Genoveva Salvaras

De ce sunt grasimile trans periculoase pentru sanatatea ta !


Grasimile saturate adesea ajung in mod eronat incadrate in aceeasi  categorie nesanatoasa cugrasimile trans, datorita structurii lor moleculare asemanatoare, ceea ce este partial motivul pentru care grasimile saturate sunt inca in mare parte considerate in societate ca daunatoare pentru sanatate. Dar grasimile trans se gasesc de fapt intr-o clasa aparte si proprie atunci cand vine vorba de forma, functie si efecte asupra corpului uman, iar aceasta clasa hotarat nu este una pozitiva.
Grasimile trans, se pare, inlocuiesc grasimele sanatoase saturate in corp si blocheaza efectiv lucruri precum absorbtia de substante nutritive, eliminarea reziduurilor si functia imunitara – de aceea acestea sunt periculoase pentru sanatatea ta.
Desi chimic identice cu grasimile saturate, potrivit GreenMedInfo.com, grasimile trans sunt inerent malformate si nenaturale. Ele sunt create prin fortarea moleculelor degrasimile trans hidrogen la temperatura inalta, un proces cunoscut sub numele de hidrogenare. Acest proces face grasimile mult mai stabile, ceea ce previne rancezirea rapida, dar de asemenea reformeaza grasimile, modificandu-le de la o forma mai indoita si mai netensionata la una dreapta si mai rigida. Modificarea lor in acest fel le face sa devina otravitoare pentru corp si o cauza majora de boli cronice.
Atunci cand ingerezi grasimi trans, aceste substante mutante inlocuiesc practic grasimile saturate sanatoase gasindu-se in mod natural in peretii celulari – aceasta, din nou, se datoreaza faptului ca ele au o structura moleculara similara. Dar grasimile trans sunt mult mai putin permeabile decat grasimile saturate si nu interactioneaza cu alte molecule in acelasi fel cu grasimile saturate, ceea ce altereaza sever functiile normale ale corpului.

In esenta, celulele tale solicita grasimi saturate pentru a comunica intre ele si a mentine homeostaza – dar cand intervin grasimile trans, totul este dat peste cap.

“Deoarece grasimile trans sunt mult mai stabile chimic – rezultatul direct al atomilor de hidrogen aflandu-se in parti opuse ale moleculei – ele nu interactioneaza adecvat cu alte molecule” explica Heidi Stevenson de la GreenMedInfo.com. “Chiar peretele celulei nu este asa de compact pe cat ar fi trebuit, acest lucru facandu-l slab si mai permeabil decat ar fi normal. Astfel, moleculele toxinelor care ar fi fost prea mari pentru a patrunde in celula, acum ar putea sa se strecoare prin peretele celular si sa creeze haos inauntru.”

Grasimile trans suprima producerea de hormoni si vatama glandele suprarenale

Comunicarea intercelulara este o alta functie corporala majora afectata de catre grasimile trans. Pentru ca corpul tau sa produca hormoni precum adrenalina, de exemplu, care reglementeaza raspunsul „lupta sau fugi” la stres si situatii de urgenta, celulele tale au nevoie de cantitati sanatoase de grasimi saturate, cu scopul de a trimite semnale hormonale de stres. Cand totusi celulele nu mai sunt capabile sa faca eficient asta ca rezultat al grasimilor trans, corpul ajunge sa forteze glandele suprarenale sa lucreze mai mult decat este normal, ceea ce poate duce la oboseala suprarenala si in cele din urma disfunctii ale tiroidei.
“Grasimile trans sunt mai putin active chimic, deci schimburile adecvate de semnale nu pot fi facute, si nu poate avea loc comunicarea intercelulara normala. Grasimile trans au de asemenea forma diferita, deci moleculele se pot bloca fie in interiorul, fie in exteriorul celulelor. Cand grasimile trans le inlocuiesc pe cele saturate, substante nutritive critice s-ar putea sa nu mai fie capabile sa patrunda in celule, iar toxinele sa nu poata sa iasa. Rezultatul este un metabolism perturbat, ceea ce afecteaza fiecare aspect al sanatatii”.

Grasimile trans sunt legate de comportamentul agresiv

Noi date despre grasimile trans, acizii grasi trans- (dTFA) indica faptul ca acestia ar putea contribui la comportamentul agresiv, irational, desi dTFA sunt in principal compusi sintetici care au fost introdusi in alimentatia umana doar recent.
Intr-un studiu prompt si revizuit de cercetatori de la University of California, San Diego, “dTFA au fost puternic si semnificativ asociati cu o agresiune sporita, cu dTFA mai consistent predictivi decat alti factori de agresiune predictivi evaluati”. Ce este si mai important, s-a aratat ca grasimile transblocheaza productia de acizi grasi omega-3, despre care s-a demonstrat ca inhiba comportamentul agresiv, spun cercetatorii.
Rezultatele provin dintr-un studiu facut pe 945 de adulti de ambele sexe pe o durata de peste cinci ani(1999-2004), care nu erau sub tratament medicamentos de lipide si fara extreme ale nivelului de colesterol LDL, diabet, SIDA, cancer sau boli de inima, a afirmat un rezumat al rezultatelor.
“Acest studiu furnizeaza primele dovezi conectand grasimile trans cu iritabilitatea comportamentala si agresiunea”, mai afirma  studiului.
“Rezultatele noastre ar putea avea relevanta pentru determinarile politicilor publice privitoare la grasimile trans- din dieta”, au spus cercetatorii. “Daca asocierea dintre grasimile trans- si comportamentul agresiv se dovedeste a fi cauzala, acest lucru adauga mai multe motive recomandarilor de a evita grasimile trans- sau de a le include in alimente furnizate institutiilor precum scoli si inchisori, intrucat efectele daunatoare manifestate de grasimile trans- s-ar putea extinde dincolo de persoana care le consuma, pana la a-i afecta pe ceilalti”.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.bantransfats.com/ - grasimile trans

Cum poti afla cine te urmareste pe Internet




“Am lansat Collusion. Il puteti descarca, il puteti instala in Firefox, ca sa vedeti cine va urmareste pe Internet si va urmeaza prin padurile digitale. Mergand mai departe, toate vocile noastre trebuie sa se faca auzite. Pentru ca ceea ce nu stim ne poate face rau de fapt. Pentru ca memoria internetului este vesnica. Suntem urmariti. Este vremea ca noi sa-i urmarim pe urmaritori“, Gary Kovacs,  CEO-ul Mozilla. 

Pe masura ce un utilizator navigheaza pe Internet, sunt colectate informatii despre el, care pot ajunge chiar si la marile companii.


Insa aceasta activitate nu este 100% malefica: datele personale pot face cautarile mai eficiente, iar cookie-urile pot ajuta paginile tale favorite sa se mentina in afaceri.

Dar, spune Gary Kovacs, director executiv la Mozilla Corporation, este dreptul oricarui utilizator sa stie ce date sunt colectate si care sunt efectele acestui proces.

Astfel, el a prezentat o extensie a browser-ului Firefox care face acest lucru.

In materialul video postat pe Ted.com, expertul explica modalitatea prin care extensia “Collusion” iti poate arata unde se duc datele utilizatorului si cine il urmareste atunci cand este online.

“Dupa ce va instalati Collusion trebuie sa stiti sa interpretati harta. Ei bine, punctele rosii sunt pagini web care urmaresc comportamentul, pe care nu le-am accesat, dar care ma urmaresc. Punctele albastre sunt pagini web pe care le-am accesat direct. Si punctele gri sunt pagini web care ma urmaresc, dar nu am nici o idee cine sunt. Toate sunt conectate, asa cum puteti vedea si formeza o imagine a mea pe Internet”, a precizat Gary Kovacs.

El a aratat celor prezenti la demonstratie ca dupa ce a accesat patru pagini de Internet, alte 25 ii monitorizau activitatea.

“Sunt peste 150 de site-uri care imi urmaresc informatiile personale, majoritatea fara consimtamantul meu, dupa doua saptamani de navigat pe Internet. Castigul catorva companii de top din acest spatiu este de peste 39 de miliarde de dolari”, a precizat acesta.

Kovacs a sustinut ca confidentialitatea nu este o optiune si ca nu ar trebui sa reprezinte pretul pe care sa-l acceptam doar pentru a naviga pe Internet.

“Am lansat Collusion. Il puteti descarca, il puteti instala in Firefox, ca sa vedeti cine va urmareste pe Internet si va urmeaza prin padurile digitale. Mergand mai departe, toate vocile noastre trebuie sa se faca auzite. Pentru ca ceea ce nu stim ne poate face rau de fapt. Pentru ca memoria internetului este vesnica. Suntem urmariti. Este vremea ca noi sa-i urmarim pe urmaritori“, si-a incheiat CEO-ul Mozilla prezentarea.

Victor Ponta şi mirajul gazelor de şist (I)


сланцевый газ месторождение добыча бурение
© Foto: Flickr.com/danielfoster437/cc-by-sa 3.0

Victor Ponta a demonstrat că poate învăţa repede. Un prim exemplu al capacităţii de învăţare este viteza cu care premierul USL a preluat de la mentorul politic Traian Băsescu arta „reevaluării”. După ce l-a reevaluat subtil pe preşedintele care l-a făcut „plagiator” şi „pisic”, premierul s-a apucat să reevalueze diverse promisiuni făcute în campania electorală.

Printre obiectele reevaluării se numără proiectul de la Roşia Montana şi exploatarea gazelor de şist.
Acest subiect este foarte sensibil şi în multe cazuri orice discuţie raţională pe acest subiect este imposibilă. Pentru cei orbiţi de mirajul „independenţei energetice” care ar merita sacrificii ecologice majore, orice argument va fi perceput ca o „propagandă în favoarea Gazprom”. Este clar că guvernul USL nu se va opri aici şi va merge până la capăt în privinţa exploatărilor gazelor de şist, indiferent de consecinţe. Scopul seriei de articole dedicate viitorului exploatării gazelor de şist în România şi Europa este crearea unui material de referinţă care va fi utilizat în bătăliile informaţionale ulterioare, ca exemplu al unei situaţii în care Rusia a încercat să prevină un dezastru, dar argumentele nu au fost acceptate din cauza lăcomiei şi primitivismului intelectual al unor lideri politici.
Pentru început, vom analiza succesele obţinute de companiile canadiene şi americane în Polonia, care este prezentată în România ca un exemplu de succes în domeniul gazelor de şist şi a luptei pentru independenţa energetică faţă de Rusia. În media occidentală, Polonia a fost considerată un fel de Eldorado al gazelor de şist din Europa şi o zonă cu un uriaş potenţial de producţie. În 2011, un raport al guvernului american (US Energy Information Administration) a estimat că Polonia deţine rezerve de gaze de şist echivalent cu 300 de ani de consum intern. Au fost acordate sute de licenţe de exploatare în regim preferenţial, iar politicienii polonezi au fost curtaţi de companii precum Chevron, Exxon şi ENI în vederea obţinerii unui „tratament special”. Sună cunoscut, nu-i aşa? Un an mai târziu, s-a descoperit că o estimare mai realistă a resurselor de gaze de şist ar fi de 10 ori mai mică decât cea iniţială. Această descoperire nu a temperat frenezia din media şi clasa politică din Polonia care sperau să obţină 30 de ani de independenţă energetică.
În a doua jumătate a anului trecut, din Polonia au plecat companiile-gigant. Chevron, Exxon şi ENI au renunţat la explorări în Polonia, deoarece nu au găsit zăcăminte viabile din punct de vedere comercial. Au renunţat şi o serie de companii mai mici. Până acum, ultimele speranţe ale rusofobilor polonezi, care nu doreau să recunoască realitatea, au fost legate de compania canadiană Talisman Energy şi compania americană Marathon care au perseverat, bazându-se pe tehnologii extractive de ultimă generaţie. Pe 8 mai 2013, ambele companii au declarat că renunţă la explorarea gazelor de şist din Polonia.
Reprezentantul Marathon a declarat pentru Reuters că decizia de sistare a explorării în Polonia se datorează „imposibilităţii de a găsi o cantitate de hidrocarburi, viabilă din punct de vedere comercial”. Dar cum rămâne cu optimismul investitorilor? Cum rămâne cu sutele de articole scrise în presa din Polonia despre viitorul strălucit al gazelor de şist? Cum rămâne cu acuzaţiile de filorusism şi insultele adresate de „experţii în energie” celor care au prezis această situaţie? „Gazele de şist din Polonia există numai în mass media, deoarece în realitate nu există nimic”, a explicat Grzegorz Pytel, analist economic în cadrul Institutului Sobieski din Varşovia.
România are toate şansele să repete experienţa nefastă a Poloniei. La fel, substanţe toxice vor ajunge în apele freatice, iar zone cândva curate vor fi transformate într-un peisaj selenar, asemănător cu un şvaiţer. Rezultatul economic va fi nul, iar companiile străine care îşi vor încerca norocul în ruleta gazelor de şist, nu vor plăti nimic pentru daunele cauzate în numele „independenţei energetice”.
În partea a doua, vom analiza perspectivele „revoluţiei gazelor de şist” din alte zone geografice.

SUA împinge România spre Rusia (I)


сша румыния сша флаги 2012 октябрь коллаж гр
© Colaj: Vocea Rusiei

Încet, dar sigur, se adeveresc pronosticurile pe care le-am făcut în privinţa relaţiilor în triunghiul Washington – Bucureşti – Moscova. Recentele vizite şi declaraţiile făcute de analişti şi formatori de opinie din SUA arată că Bucureştiul este astăzi împins în braţele Rusiei de elita politică de la Washington. În cadrul acestei serii de articole, vor fi analizate toate aspectele acestei operaţiuni de „transfer” al României din sfera influenţei americane într-o altă sferă de influenţă.

Unul dintre principiile pe care se bazează diplomaţia americană ţine de dorinţa de a evita cu orice preţ situaţiile în care lucrurilor li se spune pe nume. Mai mult, atunci când un aliat este lăsat din braţe, aliatului i se explică pe îndelete că, de fapt, are loc doar o reconfigurare a unor parametri neesenţiali ai „relaţiei strategice” cu SUA. În cazul României, rolul de psihologi care trebuie să calmeze spiritele la Bucureşti a fost asumat de doi distinşi analişti americani, care nu pot fi suspectaţi de filorusism. Aceştia sunt Matthew Rojansky de la Centrul Carnegie şi şeful Stratfor („CIA pentru civili”) George Friedman.
Rojansky este un nume greu, fiind un specialist în relaţiile americano-ruse şi unul dintre puţinii „tehnicieni” care au fost la conducerea unor iniţiative comune ale republicanilor şi democraţilor americani. Analistul Centrului Carnegie le-a transmis decidenţilor de la Bucureşti un mesaj simplu, dur şi direct: luaţi exemplul Poloniei şi aplicaţi-l în România. Dar ce înseamnă „exemplul Poloniei”?
În primul rând Rojansky a explicat că România trebuie să renunţe la orice fel de pretenţii teritoriale în privinţa Republicii Moldova, declarând că „Unirea” ar fi fost un lucru „de speriat”. În stilul clasic american, decidenţilor români li s-a explicat că renunţarea la tentativele de „Unire” este pentru binele României: „Unirea Moldovei cu România este şi ea periculoasă şi de speriat. Două milioane de oameni în plus cu drept de vot, care nu au trăit şi nu sunt obişnuiţi cu România, ar schimba toată politica ţării” (citat din declaraţiile lui Matthew Rojansky în cadrul conferinţei organizate de Universitatea A.I. Cuza la Iaşi.
În discursul său, rostit la conferinţa organizată de Ambasada SUA la Bucureşti, analistul american a dat peste cap toate „schemele geopolitice” promovate de „experţi” precum Iulian Chifu şi Dan Dungaciu. „Dacă România şi Rusia se pot reconcilia pe modelul Polonia-Rusia s-ar crea un mediu mai favorabil pentru rezolvarea conflictului dintre Republica Moldova şi Transnistria şi atingerea unui compromis durabil”, a declarat Rojansky. Directorul adjunct al Programului Rusia – Eurasia al Centrului Carnegie arată clar că Dungaciu şi Chifu pot să uite odată pentru totdeauna despre aberantele scenarii în care Republica Moldova era împărţită pe Nistru şi integrată parţial în România. Spre stupoarea multor aşa-zişi „specialişti” bucureşteni, invitatul ambasadei americane a explicat clar că pentru România ar fi indicat să caute reconciliere cu Rusia în ciuda tuturor problemelor istorice şi că SUA, de facto, susţine abordarea Federaţiei Ruse în privinţa Republicii Moldova. Mai mult, Rojansky arată clar că este sarcina României să repare relaţiile cu Moscova şi nu invers: „România nu este singura ţară care se confruntă cu astfel de provocări, dar este timpul nu să vă spuneţi 'e prea greu, nu pot să fac asta', ci ne vom asuma riscul şi vom încerca, chiar dacă răspunsul ruşilor continuă să fie negativ”. Şoc şi groază la Bucureşti, iar la Moscova este doar relaxare şi voie bună.
În partea a doua a seriei, vor fi analizate sugestiile cu iz de indicaţii care au fost lansate la Bucureşti de şeful Stratfor George Friedman.

Tratamentul total al cancerului în 42 de zile – Rudolf Breuss


Tratarea cancerului prin metoda Rudolf Breuss
Principii:
- Tumoarea canceroasa trebuie sa fie consumata de corpul insusi in timpul curei de post.
- Prin autoinfometare in timpul curei, prin privarea corpului de unele elemente (mai ales proteine), corpul consuma sau elimina tot ce nu-i apartine, inclusiv tumoarea canceroasa si orice depozite de reziduuri.
- Tumoarea este o formatiune de celule denaturate, care de obicei apare prin presiune indelungata sau iritare indelungata.
- Cancerul este mai greu vindecabil daca se consuma alimente solide si in special proteine animale.

Amestecul de sucuri:
3/5 sfecla rosie
1/5 morcovi
1/5 bulb de telina
putina ridiche neagra, mai ales coaja
un cartof mic
Exemplu: 300g sfecla rosie, 100g morcov, 100g bulb de telina, 50g ridiche neagra, un cartof mic cat un ou sau, daca nu este suportat, un ceai de coaja de cartofi, baut rece.

Ceaiuri in timpul postului:
Ceai de salvie – pentru gargara se prepara cu apa calda, nu se fierbe (doar infuzie), deoarece contine uleiurile eterice necesare gargarei. Pentru baut se fierbe 3 minute, nici mai mult nici mai putin, pentru ca astfel se elibereaza enzima necesara ganglionilor si maduvei spinarii. (se poate combina cu sunatoare, menta si roinita)
Ceai pentru rinichi – infuzie (nu se fierbe): amestecaĹŁi 40% coada calului, 30% urzici, 20% troscot, 10% sunatoare. Nu se fierbe (infuzie), se lasa 10 minute in apa calda, se strecoara, apoi peste zat se mai pune apa si se fierbe. Apoi se strecoara si se amesteca cu cealalta tura. Se consuma pe durata a 3 saptamani, fara a se depasi aceasta perioada.
Ceai de napraznic (infuzie) – obligatoriu in orice forma de cancer, mai ales dupa iradieri.
Cura totala de cancer

- In timpul curei nu este permis sa se manance nimic timp de 42 de zile; se beau doar sucurile de legume in amestec cu ceaiurile respective.
- Numai cu sucuri perfect naturale, de preferat preparate in casa.
- Se consuma numai sucul, fara pulpa (zat), pentru ca acesta este hrana solida.
- Daca ceaiul de coaja de cartofi nu are gust bun, se renunta; inseamna ca ficatul nu are nevoie de el.
- De preferat sa nu se consume mai mult de o jumatate de litru de suc pe zi.
- Se bea incet, cate o lingurita, se insaliveaza bine si apoi se inghite.
- Toate ceaiurile se beau fara zahar.
- Nu este voie numai sucul, fara ceai.
- Nu se trece brusc numai la cura, este nevoie de cateva zile pentru a va obisnui.
- Dupa cura nu se revine brusc la alimentatie.

Efectuarea curei
- dimineata, se bea intai, incet, jumatate de ceasca de ceai rece, pentru rinichi
- peste 30-60 minute, se bea 1-2 cesti de ceai de salvie cu sunatoare, menta si roinita
- dupa 30-60 minute, se ia o inghititura de suc bine insalivat, apoi se mai repeta la o jumatate de ora cate o gura de suc, sau numai cand se simte nevoia
- ceai pentru rinichi, se mai bea o data la pranz si o data seara, iar celelalte ceaiuri de cate ori se doreste
- sucurile, nu se beau mai mult de o inghititura bine insalivata si este recomandabil sa nu se depaseasca o jumatate de litru pe zi

- Marul Lupului
Particularitati:
Cancer mamar, ovarian sau uterin – o ceasca de ceai pe zi de Alchamilla alpina + cretisoara + urzica moarta alba.
Cancerul gurii, laringelui, buzelor – gargara cu ceai de radacini de anason si buxus.
Cancerul pielii – se tamponeaza cu suc proaspat de rostopasca (nu se aplica pe plagi deschise).
Cancer osos sau pulmonar – ceai de amestec: patlagina + muschi de piatra + plamanarica + silnic + lumanarica.
Cancer de ficat – ceai de coji de cartofi.
Cancer de rect sau colon – bai de sezut sau clisma cu Marul lupului – Aristolochia clematitis (atentie, a nu se consuma, poate fi toxic !)
Cancer de stomac – ceai de pelin sau fierea pamantului.
Cancer de splina sau pancreas – cel putin un litru de ceai de salvie.
Alte indicatii:
- in cancerul gurii se ia ceai de patrunjel de camp (radacini de anason), astfel: se face gargara cu primele doua guri de ceai si numai a treia se inghite
- in timpul curei nu sunt indicate operatiile, injectiile si iradierile
- nu se face cura dupa operatie decat dupa ce trec 2 saptamani
- eventual suc de lamaie, dar niciodata suc de mere
- nici o mancare nu se consuma fierbinte, ci numai rece sau calduta
- nu stomacul trebuie sa fie stapanul tau
- Nu te teme de cancer!

Sinteza si adaptare dupa Rudolf Breuss
prof. Firicel Ciarnau


Începe săptămâna Rusaliilor. Ce marchează această sărbătoare şi care sunt datinile lăsate din străbuni

Săptămâna 27 mai - 2 iunie dă startul ciclului Rusaliilor şi este numită Sfredelul Rusaliilor. Etnologii cred că numele sărbătorii vine de laRozaliile romanilor, când era marcată ziua rozelor. Este cel de-al doilea prag în calendarul popular şi marchează trecerea de la primăvară la vară.
Gospodinele culeg în această săptămână plantele de leac: pelinul, frăsinica, dumbravnicul. Ele o fac înainte de răsăritul soarelui, iar în loc lasă ofrande, sub formă de pâine şi un pahar cu băutură. În această săptămână are loc şi constituirea cetei Căluşarilor.

"Se spune că acest ritual este un antidot împotriva deochiului. De fapt, Căluşarii sunt singurii agenţi colectivi în tradiţia populară specializaţi în lupta împotriva demonului", a menţionat doctorul în etnologie Tudor Colac.

În ziua de marţi se aşteaptă ploile, iar fetele se spală pe cap cu rouă şi pelin ca să aibă părul mătăsos. "În această zi se pun în pat stible de pelin, crenguţe de pelin, chiar în pat se pune şi se doarme , sub perne, sub albituri şi se doarme, cu aceste crenguţe de pelin, ca să fie omul sănătos tot anul", a explicat Colac.

Cei care lucrează îşi pun pelin la brâu ca să fie păziţi de Rusalii. Pelinul se poartă în sân, se pune la uşi, la geamuri. În această zi nu se scaldă, deoarece este rău de înec.

"Se descântă aghiazma pentru a vindeca de boli grele, de durerile de urechi în special. Şi tot în această zi fetiţelor mici li se găureşte urechea pentru cercei, fiindcă e mai puţin dureros, se spune în tradiţia populară", a precizat Tudor Colac.

Se zice că fetele mari care vor să se mărite mai repede, trebuie să semene busuiocul... cu gura.

Vineri, pe 31 mai este ziua Sfântului Iermia, numit Ierme. În această zi, nu se înjugă bovinele, ca să nu se îmbolnăvească. Iată de ce, această vinere mai este numită şi sărbătoarea boilor.

Potrivit tradiţiei populare, dacă în primele zile din iunie va tuna, vara va fi noroasă, iar dacă va ploua, vom avea recoltă bogată.


DE VAZUT


Nu voi comenta nimic, va las doar sa vizionati si sa simtiti.