luni, 13 august 2012

SFANTA MARIA 2012. Tradiţii şi obiceiuri CIUDATE de 15 august


SFANTA MARIA. Credincioşii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului la 15 august, sărbătoarea religioasă fiind dublată de o serie de tradiţii şi obiceiuri.

Romanii sarbatoresc SFANTA MARIA la 15 august 2012
Romanii sarbatoresc SFANTA MARIA la 15 august 2012

SFANTA MARIA 2012 - Se tămâiază mormintele

In dimineata acestei zile, femeile mergeau la biserica si imparteau struguri, prune, faguri de miere si mergeau in cimitir pentru a tamaia mormintele. Taranii care aveau vii mari obisnuiau ca acum sa tocmeasca pandarii pentru pazit viile, scrie sf-maria.ro

SFANTA MARIA 2012 - Bărbaţii schimbă pălăria cu căciula

Tot acum, barbatii schimbau palaria cu caciula, cei care mai erau vazuti cu palarie dupa 15 august fiind ironizati. Se interzice scaldatul in apa raurilor spurcata de cerb si dormitul pe prispa. 

SFANTA MARIA 2012 - Se deschide sezonul nunţilor

De pe 15 august se deschidea, in satul traditional, un important sezon al nuntilor, sezon care tinea pana la intrarea in postul Craciunului.In aceasta zi se organizau targurile si iarmaroacele de toamna. Perioada dintre cele doua Santamarii, numita Intre Santamarii, se considera timp optim pentru semana­turile de toamna.


Sursa:  REALITATEA.NET


ARMATA VIITORULUI. SUPRAOAMENI în luptă: nu dorm zile întregi, aleargă precum campionii olimpici


Dacă noile cercetări privind manipularea genetică în scopuri militare vor avea succes, soldaţii viitorului vor fi capabili să alerge cu viteza unor campioni olimpici şi să supravieţuiască mai multe zile fără somn sau mâncare, scrie Daily Mail, publicaţie citată de descopera.ro.

Supraoameni creaţi cu ajutorul ingineriei genetice vor lupta in principalele misiuni ale americanilor
Supraoameni creaţi cu ajutorul ingineriei genetice vor lupta in principalele misiuni ale americanilor

Conform planurilor specialiştilor din Armata Americană, soldaţii vor putea transporta greutăţi mari, vor trăi perioade lungi bazându-se pe propriile depozite de grăsime din corp şi vor avea membre care se vor regenera singure după agresiuni.

Cu un buget anual de 2 miliarde de dolari, DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), agenţia de cercetări ştiinţifice în scop militar, din cadrul Pentagonului, are ca principal obiectiv menţinerea dominanţei tehnologice a Statelor Unite pe câmpul de luptă. Printre proiectele ambiţioase ale agenţiei, se numără şi crearea unui exoschelet care le va permite soldaţilor să alerge mai repede şi să ridice greutăţi foarte mari.

Dar munca specialiştilor de la DARPA are şi aspecte mai controversate, având în vedere că ea implică şi manipularea genetică: se urmăreşte activarea unor gene care vor transforma grăsimile din corpul soldaţilor în energie într-un mod atât de eficient, încât aceştia ar putea trăi mai multe zile fără mâncare. De asemenea, oamenii de ştiinţă speră să reuşescă să activeze o serie de alte gene care ar avea abilitatea de a duce la regenerarea membrelor pierdute în lupte.

În domeniul somnului, până acum, cercetările s-au dovedit a fi un succes. Un medicament special a fost testat pe piloţii de elicoptere ai armatei americane şi s-a constat că ei pot sta treji 40 de ore cu un nivel normal de concentrare. Mai mult, oamenii de ştiinţă au observat că, după aproape două zile de nesomn, nivelul de concentrare al piloţilor chiar s-a îmbunătăţit.

Acum, experţii speră ca noul medicament să îl înlocuiască pe cel bazat pe amfetamină, care s-a folosit iniţial pentru a-i menţine pe soldaţi în alertă în timpul operaţiunilor şi care se pare că le afecta capacitatea de decizie; se bănuieşte că utilizarea acestui mediicament ar fi la originea unor erori de judecată care au dus la împuşcarea unor soldaţi de către proprii lor colegi.


Sursa:  REALITATEA.NET

PERSEIDELE Imagini FASCINANTE cu ploaia de METEORI


Activitatea curentului de meteori Perseide a avut cea mai mare intensitate la sfârşitul săptămânii trecute, în nopţile de sâmbătă şi duminică, "ploaia de stele" putând fi observată cu ochiul liber.

Imagini fascinante cu ploaia de meteori
Imagini fascinante cu ploaia de meteori / FOTO: daily mail




În acest an activitatea Perseidelor a debutat pe 17 iulie şi se va încheia pe 24 august. În toată această perioadă cerul nopţilor este brăzdat de meteori aparţinând curentului Perseide.

Curentul de meteori Perseide este cel mai cunoscut dintre toţi curenţii de meteori majori activi pe parcursul unui an.

Intră în GALERIA FOTO pentru a vedea câteva imagini cu ploaia de meteori


Sursa:  REALITATEA.NET

Fenomen ciudat într-un cimitir din Belfast: Chipul lui Iisus a apărut pe un buştean VIDEO


Un fenomen ciudat a avut loc într-un cimitir din Belfast, Irlanda: o imagine, care seamănă cu faţa lui Iisus Hristos, a apărut pe un buştean.

Faţa lui Iisus a apărut pe un buşten dintr-un cimitir din Belfast
Faţa lui Iisus a apărut pe un buşten dintr-un cimitir din Belfast
Foto: Pacemaker/ UTV

Localnicii spun că imaginea, care înfăţişează un bărbat cu barbă, care seamănă cu Iisus, a apărut pe buştean, după ce angajaţii au tăiat un copac.

"E greu de spus cum a apărut imaginea acolo. Recent, consiliul oraşului a trimis angajaţii să toaleteze copacii, şi drept rezultat, a apărut acest fenomen", scrie în descrierea videoclipului uploadat pe YouTube.



Sursa:  RTV.NET

Apariţie MISTERIOASĂ pe un câmp din Marea Britanie. Vezi IMAGINEA incredibilă surprinsă din avion




O structură misterioasă a apărut peste noapte într-un lan de grâu din Marea Britanie. Apariţia i-a şocat pe mulţi şi nimeni nu îşi explică cum a ajuns acolo.



Un complex de linii şi cercuri asemănător cu simbolul buddist shrivasta a apărut ca de nicăieri pe un câmp din Marea Britanie. Nodul fără început şi fără sfârşit, care şi simbolizează înţelepciunea şi compasiunea infinită a lui Buddha, dar şi continuitatea ascunsă a existenţei, a fost fotografiat de un pilot amator britanic, care a fost şocat de imaginea acestuia.
"Eu sunt mai sceptic de fel, dar este un model atât de complex încât nu ştiu cine l-ar fi putut face. Mie, unul, îmi oferă foarte multă linişte şi calm, emană o energie fantastică atunci când realizezi că este 9o linie neîntreruptă", a spus bărbatul care a descoperit minunăţia.



Astfel de cercuri "decupate" în mijlocul culturilor au apărut în Marea Britanie pe toată perioada verii şi nimeni nu are o explicaţie. Uniii cred că acestea sunt semne lăsate pământenilor de extratereştri, iar alţii dau vina pe vandali şi tineri glumeţi.


Sursa:  RTV.NET

Cum va arăta tehnologia viitorului: Viaţa va fi un joc neîntrerupt


Traim intr-o lume care se bazeaza din ce in ce mai mult pe tehnologie, computere si comunicare virtuala.

Cum va arăta tehnologia viitorului
Cum va arăta tehnologia viitorului
Tot mai multi producatori de echipamente cauta metode inedite de dezvoltare si adaptare a noilor tehnologii la nevoile si cerintele utilizatorilor din viata de zi cu zi. Un bun exemplu il reprezinta Project Glass al celor de la Google, care a generat un val imens de interes.
Dar oare cum va evolua tehnologia in viitor? Oare vor ajunge gadget-urile sa ne influenteze si mai mult modul in care traim si relationam intre noi? Cateva raspunsuri nu foarte imbucuratoare puteti regasi in videoclipul de mai jos, care prezinta o imagine ceva mai negativa asupra unui viitor puternic ancorat in tehnologie.

Sursa:  REALITATEA.NET


X-51, prototipul care ar putea aduce o nouă eră a zborului, va fi testat marţi


Prototipul X-51 Waverider poate atinge o viteză care îi permite să zboare de la Londra la New York într-o oră. 

X-51 Waverider
X-51 Waverider
Proiectul X-51 Waverider a luat naştere după ce şi-au unit eforturile Agenţiei pentru proiecte Avansate în Apărare (DARPA), NASA, Air Force şi Pratt & Whitney, scrie Business Insider
El va fi testat marţi, la 15 kilometri deasupra Pacificului, şi va putea atinge o viteză de până la 6.500 de kilometri pe oră. X-51 va fi lansat de sub aripa unui avion B-52, iar inginerii americani speră că proiectul va aduce o nouă eră a zborului. 
Potrivit experţilor în aeronautică, sistemul de zbor al X-51 reprezintă un pas la fel de mare în faţă în comparaţie cu tehnologiile actuale la fel de mare ca pasul făcut de la avioanele cu elice la cele cu reacţie. 
X-51 Waverider este echipat cu un motor de tip scramjet, care face în aşa fel încât combustiile să aibă loc atunci când fluxul de aer, în care este injectat hidrogen, depăşeşte viteza sunetului. În teorie, motoarele de timp scramjet permit atingerea unor viteze Mach 20 (24.500 de kilometri pe oră).


Sursa:  REALITATEA.NET

LEGILE LUI MURPHY DESPRE MANCAT, MISCARE SI ALIMENTATIE SANATOASA


23 de legi delicioase si gustos de amuzante pentru cei cu apetitul umorului!
Daca ceva are gust bun, atunci este rau pentru tine.
Ziua in care decizi sa mananci sanatos este ziua in care colegii tai aduc prajituri la serviciu.
Daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
Daca te trezesti cu o durere de stomac si febra se intampla intotdeauna duminica.
Ziua in care decizi sa-ti incepi programul de exercitii foarte de dimineata este ziua in care intervine ceva ce te tine treaz peste noapte.
Ziua in care decizi sa-ti faci exercitiile seara este ziua in care ai prea multe de facut si prea putin timp pentru ele.
Daca versi lapte, cainele tau nu o sa-l linga indiferent de cum incerci sa-l convingi.
Daca poti sa pui pe tine cateva kilograme, o sa le pui. 
Pentru un barbat, o cina proasta cu sotia este intotdeauna mai buna decat o cina delicioasa in compania soacrei tale.
Daca un produs alimentar este bun, fie este cancerigen, fie ingrasa, fie amandoua.
Punga de cereale se afla intotdeauna pe raftul cel mai inalt al dulapului din bucatarie.
Mancarurile dietetice te fac bolnav, nervos, fara vlaga si in ciuda a toate acestea nu te fac slab.
Cu cat urasti mai tare spanacul, cu atat creste probabilitatea sa il ai la cina.
Legea legumelor in Romania: Legumele sunt sanatoase. Pentru cei care si le permit.
Tot ce gasesti ca fiind gustos si iti place mult este interzis.
Spanacul este si el o mancare. Este mai bun decat nimic, insa mai rau decat orice. 

Mancarea pe care o alegi din meniu este: prea scumpa, prea rece, deloc buna pentru a fi mancata, insa nu suficient de proasta incat sa-ti omoare sotia.


Cei mai buni 5 antioxidanti pentru sanatatea intregii familii


KrdfAHMQ2Ehx
Inca de la cele mai fragede varstecopiii trebuie invatati saconsume alimente naturale, care contin vitamineAntioxidantii dinacestea le vor veni de hac radicalilor liberi care fac atat de rauorganismuluislabind sistemul imunitar si invitandpractic,microbiivirusiibolile sa se instaleze in corpAsa ca, inainte de a leda copiilor o bomboanaganditi-va daca nu ar fi mai bine sa-i datipiersica, un kiwi sau fructe de padure.

Iata care sunt cei mai buni antioxidanti de care corpul are nevoie, in ce alimente ii gasim, conform specialistilor thenibble.com. Evident ca ei sunt la fel de benefici si pentru parinti, nu doar pentrucopiiinsa copiii vor consuma cu atat mai mult alimentele pe care le vad in hrana zilnica a parintilor lor.



1. Beta-carotenul are un rol deosebit in prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi si „dizolvarea” substantelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea joaca un rolimportant in combaterea aterosclerozei, deoarece impiedica oxidarea lipoproteinelor de mica densitate (colesterolul LDL) reducand riscul aparitiei acestei boli si in consecinta al producerii infarctului miocardic. De asemenea, beta carotenul are efect antiimbatranire, protejeaza pielea împotriva radiatiilor ultravioletesi ajuta la prevenirea numeroaselor boli cauzate de inaintarea in varsta.
Il puteti gasi in: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.


2. Vitamina C este binecunoscuta pentru efectele sale: mareste rezistenta vaselor sangvine, intervine in buna functionare a tesuturilor si a diferitelor organe, are rol de reglare a glicemiei sicolesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism, are actiune antialergica, are rol de laxative natural, mareste gradul de absorbtie a fierului organic.
Le puteti administra copiilor vitamina C prin consumarea de broccoli, ardei, kiwi, fructe de padure, rosii si citrice.


3. Vitamina E este unul dintre cei mai puternici antioxidanti care ajuta la dezvoltarea armonioasa a creierului. Vitamina E are efect diuretic si hipotensiv, intareste si protejeaza inima, limiteaza producerea de colesterol, amelioreaza ritmul de dezvoltare a organelor genitale la pubertate, intervine in caz de tulburari de crestere la copii

Il puteti gasi in stare naturala in seminte si uleiurile acestora presate la rece, in germenii de grau, nuci, fasole sipeste.



4. Acidul lipoic este un antioxidant care ajuta la regenerarea vitaminelor C si E dup ace au fost folosite la neutralizarearadicalilor liber. De asemenea, are un rol important in transformarea glucozei in energie, previne hiperglicemia cronica sicomplicatiile asociate cum ar fi neuropatia.

Pentru a-i oferi copilului acid lipoic trebuie sa-i includeti in alimentatie carne rosie, cartofi, morcovi, sfecla rosie, spanac, drojdia de bere  si organe de animale.


5. Coenzima Q10 este o substanta prezenta in toate celuleleorganismului si este indispensabila desfasurarii nornale a proceselor biologice si biochimice, datorita rolului major detinut in transportul energiei necesare celulelor.

Ca sa fiti siguri ca micutul vostru are un aport considerabil de coenzima Q10, introduceti-i in alimentatie sardine, macrou, organe, oua, uleiul de soia, arahide, nuci si seminte.

11 alimente sănătoase pentru inima ta


sfatulparintilor.ro - alimente sanatoase pentru inima - Credit foto: freestockphotos.biz


Una dintre primele condiţii pentru a avea grijă de inima ta este să consumi alimente sănătoase. O a doua condiţie, pe lângă alimentele sănătoase, este să faci mişcare. În caz contrar tu îţi vei trăda inima, iar aceasta, mai devreme sau mai târziu, va da semne de oboseală.

Iată câteva alimente sănătoase pentru inima ta:



Alimente sănătoase # 1: Sfeclă elveţiană

Legumele verzi sunt bogate în potasiu, magneziu şi minerale care ajută la ţinerea sub control a presiune arteriale. Fibrele, vitamina A şi antioxidanţii (luteină şi zeaxantină) sunt şi ele de real folos pentru sănătatea inimii.

Pont: Sfecla elveţiană poate fi servită la friptura pe grătar sau ca pat pentru peşte. De asemenea, legumele verzi pot fi pregătite sub formă de sote cu ulei de măsline şi usturoi asezonate cu piper şi cu ierburi aromate.




Alimente sănătoase # 2: Morcovi

Studii recente asupra morcovilor au scos la iveală faptul că aceste legume ajută reglarea nivelului de zahăr în sânge şi reduce riscul de a dezvolta diabet. De asemenea, morcovii sunt în topul alimentelor care luptă împotriva colesterolului datorită conţinutului mare de fibre solubile, aceleaşi ca şi în cazul ovăzului.

Pont: Adaugă morcovi la sosul de spaghetti.




Alimente sănătoase # 3: Orz

Încearcă această cereală integrală în locul orezului în supe sau tocăniţe. Fibrele pe care orzul le conţine pot scădea nivelul colesterolului şi poate, de asemenea, reduce nivelul glocozei din sânge.

Pont: Cerealele integrale sunt pline de nutrienţi. Boabele de orz sunt excelente pentru a fi servite pe post de garnitură.




Alimente sănătoase # 4: Ovăzul

Ovăzul, în toate formele sale, îţi poate ajuta inima prin scăderea nivelului LDL (colesterolul rău). Un bol cu ovăz îţi poate astâmpăra foamea pentru mai multe ore şi menţine nivelul zahărului stabil – ceea ce îl face foarte folositor în cazul bolnavilor de diabet.

Pont: Foloseşte ovăz în locul firimiturilor de pâine când prepari anumite reţete.



Alimente sănătoase # 5: Seminţe de in
Seminţele de in au 3 elemente esenţiale sănătăţii inimii: fibre, fitochimicale, numite lignan şi omega 3.

Pont: Consumă seminţe de in cu cereale şi iaurt, iar inima ta îţi va fi recunoscătoare.

Alimente sănătoase # 6: Iaurt degresat
Iaurtul degresat este recomandat adesea pentru sănătatea oaselor, însă ajută şi la ţinerea sub control a tensiunii arteriale. Laptele este bogat în calciu şi potasiu însă iaurtul are de două ori mai multe din aceste importante minerale.

Pont: Foloseşte lapte în locul apei cu ovăz, ciocolată fierbinte sau supă.



Alimente sănătoase # 7: Cafea
Cafeaua şi ceaiul pot ajuta la protecţia inimii prin ţinerea departe a diabetului de tip 2. Studiile au arătat că persoanele care beau 3-4 ceşcute de cafea sau ceai pe zi pot reduce riscul cu până la 25% şi chiar şi varianta decofeinizată are acelaşi efect. Însă persoanele care au diabet sau suferă de hipertensiune trebuie să fie atente întrucât cafeaua poate cauza probleme.

Pont: Bea cafea neagră pentru a limita grăsimile şi caloriile.



Alimente sănătoase # 8: Ardeiul iute
Presară boia de ardei iute peste mâncăruri şi poţi preveni creşterea nivelului de insulină după masă. Un studiu realizat în Australia a arătat că simpla adăugare a ardeiului iute într-un hamburger duce la scăderea nivelului de insulină la voluntarii supraponderali.

Pont: Atât boiaua de ardei iute cât şi ardeiul iute normal sunt înlocuitori excelenţi pentru sare.



Alimente sănătoase # 9: Sarea Kosher
Sarea Kosher merită încercată de persoanele care au tensiunea arterială mare. Acest tip de sare îţi oferă aceeaşi savoare însă cu mai puţin sodiu decât varianta obişnuită. Cu toate acestea trebuie să fii atent şi să nu foloseşti în exces sare Kosher.

Pont: Amestecă plantele aromate preferate cu sare Kosher.



Alimente sănătoase # 10: Cireşe
Cireşele conţin antocianină, un antioxidant despre care se crede că protejează vasele de sânge. Cireşele, în orice formă, furnizează aceşti nutrienţi care menţin sănătatea inimii.

Pont:  Pune cireşe uscate în cereale, în salata verde sau în orezul sălbatic.



Alimente sănătoase # 11: Afine
Lista nutrienţilor sănătoşi din afine este foarte mare: antocianine, care le oferă culoarea albastră şi care susţin sănătatea inimii. Afinele mai conţin acid elagic, bera-caroten, acid folic,  luteină, vitamina C, magneziu, potasiu şi fibre.

Pont:  Adaugă afine proaspete sau uscate cerealelor şi iaurtului.