miercuri, 5 decembrie 2012

SaLuSa, 5-dec-2012


Mike

Channeler Mike Quinsey 

Cu doar câteva zile îninte de a intra în prima parte a procesului de ascensionare, vă îndemnăm să încercați să vă păstrați calmul și încrederea și să vă conservați capacitatea de a vă relaxa. Ar fi important și memorabil ca procesul de Ascensionare să-l trăiți în stare de deplină conștiență (stare de veghe) pentru ca ulterior să vă puteți aminti cât mai în detaliu toate etapele prin care ați trecut. Va fi cu atât mai interesant cu cât fiecare ființă umană va trăi în modul ei particular acest eveniment. 

Unii dintre voi se vor trezi din somn înainte de ora 11.11, ora universală, (Nota C.M.: cred că este vorba de ora 23 din noaptea de 11 dec, adică cu o oră înainte de momentul producerii impactului energiilor aduse de portalul 12.12. Amimtesc că energiile vor fi recepționate în două valuri, în ziua de 12 dec.: primul val, între orele 0-6 dimineața și, al doilea, între orele12-15). Alții vor trece prin aceste momente în starea de somn, dar majotitatea dintre ei vor avea vise extrem de puternice sub influența acestor unde energetice. Important este faptul că toți vor primi acele energii. 

În zilele care vor urma celei din 12 dec., adică după consumarea primei etape a ascensionării, majoritatea dintre voi veți trăi experiențe deosebite, mai cu seamă la nivel spiritual, ca urmare a modificării și amplificării simțurilor; aceste trăiri vor fi încă o dovadă că ați fost încluși în procesul ascensiunii, efectele urmând a vi se revela treptat, în perioada care va urma. Veți începe să percepeți calitatea și intențiile celor din jurul vostru, îi veți înțelege mai bine și veți trăi sentimente profunde de pace și de iluminare. Vă veți apropia mai mult de sufletul și Spiritul vostru Înalt dar, în mod empatic, și de suifletele celorlalți. Starea de stres care, eventual, vă domina înainte, se va estompa evident sau chiar va dispărea complet. Veți începe să vă simțiți mai bine în societatea în care vă aflați și o stare de deplinătate și bucurie se vor înstala în viața voastră. Veți înceta orce tentație de a vă certa cu cineva, indiferent de natura situației 

Dacă sunteți unul dintre cei la care schimbările par a fi minore, nu vă descurajați deoarece aceste schimbări se produc diferit de la o persoană la alta, ca urmare a metabolismului particular al fiecăruia precum și în funcție de stadiul de transformare la care v-a surprins momentul ascensiunii. Efectele procesului de ascensionare se vor amplifica în perioada următoare. Oricum, va fi un proces al schimbării accelerat. Modul în care aceste schimbări vor apărea în ființa și în realitatea voastră este, mai mult ca sigur, diferit de la o persoană la alta. Dragilor, așteptați cu calm să se întâmple căci, oricum, este vorba de evoluția nu de involuția ființei voastre. Ea poate veni in feluri diferite, asa că multe modalități neașteptate de manifestare rămân deschise și nu are sens vă apucați voi să faceți scenarii. 

În ceea ce privește debarcarea ființelor din alte lumi, vă putem spune că multe țări și-au dat acordul și au declarat că vom fi bineveniți pe Pământ. În plus, avem cereri de a accepta vizite ale pămânenilor pe navele noastre spațiale, ceea ce dovedește că mare parte din teama și reținerea inițială au dispărut. Noi avem însă nevoie de o acceptare la nivel global, pentru a putea trece la înfăptuirea acestui proiect atât de așteptat de ambele părți. Suntem conștienți că, deși progresele sunt evidente, mai există încă un sentiment de teamă în sufletul unor pământeni. 

În următoarele câteva zile, oamenii vor începe să vorbească tot mai intens între ei despre procesul de Ascensiune, după ce au auzit că ceva major urmează să aibă loc. Va fi o oarecare confuzie, deoarece ei nu vor ști cui să se adreseze pentrua afla adevărul, și, probabil, nu va exista nici-o autoritate care să-și asume acest rol, din cauza unei stupide temeri de a nu cădea în ridicol, dacă știrile nu s-ar adeveri, cumva. 

Acesta este motivul pentru care Lucrătorii în Lumină sunt invitați să-și intre cu aplomb în rolul de îndrumători ai celor dezorientați, temători sau neîncrezători. Dar, trebuie să nu supralicitați, să evitați orice amplificare a sentimentelor de derută. Spuneți simplu despre ce este vorba și tratați problema ca pe un eveniment extrem de benefic pentru fiecare dintre voi. Lămuriți oamenii că nu este vorba de "sfârșitul lumii" ci de un moment înălțător al unui nou și minunat început, într-o lume mai bună și mai dreaptă. Ascensiunea nu va fi un cataclism, ci o minunată prefacere. Ea nu aduce nenorociri, bolă și foamete ci, dimpotrivă, vine cu bunăstare, alinare și bucurie. 

Dată fiind noua structură a corpului uman, omul nu va mai avea nevoie să ingurgiteze cantități impresionante de hrană materială deoarece multe din necesitățile sale vor fi asigurate de energia infinită a universului care va fi prelevată fără dificultăți de corpul uman. Mama Pământ, în structura ei nouă, va fi în continuare cea care se va îngrijii de fii săi care, de data aceasta, nu-i vor mai provoca distrugeri și poluare, căci noii conștiințe îi sunt străine asemenea manifestări și concepte. 

Pe măsură ce vor începe să înțeleagă, oamenii vor înlocui ura și teama cu iubirea și certitudinea, căci ei au fost creați din iubire și pentru iubire. Ei vor fi adevărați dumnezei încarnați. Starea normală a ființei umane nu este dualitatea ci multidimensionalitatea. Mai întâi veți începe prin a vă iubi pe voi înșivă fără a vă reproșa nimic pentru ceea ce nu sunteți, deoarece veți fi fericiți să fiți așa cum sunteți. Vă veți transforma astfel încât pentru iubirea pe care alții o vor manifesta față de voi, veți răspunde cu de zece ori mai multă iubire. Veți avea deplină încredere unii în alții și niciodată minciuna nu va mai exista între voi. 

În noua voastră stare vibrațională superioară, nu numai că veți opri procesul de îmbătrânire dar veți putea reîntineri. În lumea noastră este obișnuit ca fiecare să-și aleagă vârsta și fizionomia pe care și le dorește, și pe care să le mențină oricât vrea. (Realizăm că aceasta este o veste bună mai ales pentru cei care acum au depășit o anumită vârsta sau care au anumite dizabilități) Starea de sănătate perfecta va fi permanent asigurată, căci boala nu poate exista în dimensiunile superioare. Nicio infirmitate nu va mai afecta ființa umană. Perfecțiunea în tărâmurile mai inalte este un dat și o constantă de viață și de formă. În dimensiunile în care vă veți înălța, a discuta (telepatic) cu orice copac sau viețuitoare va fi o banalitate. 

În ceea ce privește vremea, în planurile în care veți ascensiona nu veți mai întâlni marile variațiuni de temperatură, lumină, umiditate care se mai întâlnesc acum pe Pământul dimensiunii a 3-a. Mediul în care se va desfășura viața va fi unul al condițiilor climatice temperate, dacă nu cumva, la nivel individual, restrâns, anumite ființe vor dori, pe termen limitat să-și creeze alte condiții climatice decât cele generale. Între zi și noapte vor fi mici diferențe de luminozitate, aceasta pornind și de la faptul că ființa umană nu va mai avea nevoie de odihnă prelungită. Doar câteva minute de relaxare vor fi suficieante pentru a vă reconforta. Veți practica, în schimb, ”odihna activă” căreia-i veți putea afecta o mare parte din timp. 

Pe navele noastre spațiale nu veți găsi decât mici rezeve de hrană, și acestea mai mult pentru a ne satisface unele hobiuri, în momente de relaxare, căci, așa cum am spus, universul este plin de energie, din care putem lua oricât pentru a ne hrăni. Evident că pentru aceasta, structura corpurilor trebuie să fie diferită de cea a trupurilor voastre actuale, la care veți renunța și voi, nu peste prea mult timp. Imaginați-vă cât de inutile vor fi atunci bucătăriile, cămările, spațiile de depozitare, aragazul și frigiderul, cuptorul cu microunde, magazinele alimentare, industria alimentară etc, etc.. 

Cu bine, dragilor! 

Sunt SaLuSa de pe Sirius. 


(C.M.) 

Sursa: ascensiuneaspiritului.blogspot.ro

Marea Britanie poate să părăsească UE


северная ирландия Дэвид Кэмерон
Foto: EPA
Premierul britanic, David Cameron, intenţionează să organizeze un referendum naţional cu privire la oportunitatea prezenţei Marii Britanii în UE, informează astăzi ziarul Times.
Cursul strategic elaborat de guvernul britanic prevede organizarea de două referendumuri în privinţa relaţiilor cu UE. Primul referendum privind acordării guvernului unui „mandat popular” pentru încheierea unor noi acorduri cu Bruxelles a fost planificat pentru primăvara anului 2015, imediat după încheierea alegerilor.
Apoi va avea loc al doilea referendum în cadrul căruia britanicii vor decide ieşirea Marii Britanii din UE.
Sursa: romanian.ruvr.ru

Spor la treaba!!! :)))




Sursa: daniilgaucan.wordpress.com

Mesaj despre Schimbare…


Mesaj primit de Kahu Fred Sterling, de la Maestrul Kirael
Kirael: Marea Schimbare in Constiinta inseamna intrarea intr-o noua lume, intr-o noua dimensiune. Pentru a intra in aceasta noua lume sau dimensiune, voi trebuie sa practicati meditatia, pentru a echilibra emisferele dreapta si stanga ale creierului, astfel incat iubirea voastra sa creasca.
Lucratorii intru Lumina vor fi forta conducatoare a schimbarii in noua dimensiune. Faceti orice este necesar, pentru a fi pregatiti in momentul Marii Schimbari in Constiinta. Cine nu va reusi sa se pregateasca pentru a intra in a 4-a dimensiune, va pleca de aici. Ce inseamna asta? Ei bine, nu toti cei peste 6 miliarde de oameni, existenti acum pe aceasta planeta, vor trece prin schimbare. Cei care nu vor fi pregatiti sa treaca, se vor intoarce Acasa, la Creator, sau in alte sisteme planetare.
Majoritatea celor care trec prin Schimbare vor trai, in 2012, “cele 3 zile de intuneric”, un timp in care veti fi adormiti si Pamantul va trece prin centura fotonica. Voi intrebati: ”De ce trebuie sa trec prin cele 3 zile de intuneric si ce se va intampla cu mine, in acest timp?” Trecerea prin “cele 3 zile de intuneric”, va fi cel mai usor mod de a trece in a 4-a dimensiune. In acea scurta perioada, in care veti dormi, veti primi mai multa Lumina in corpul vostru. Cand va veti trezi, veti descoperi ca v-ati transformat, capatand unele abilitati in plus – de exemplu, veti constata ca atunci cand veti face un salt, veti avea o stare de plutire, revenirea pe sol facandu-se nu imediat (asa cum stiati) ci in cca. 15 secunde. Constatarea va va produce o stare de puternica emotie si bucurie.
Veti dori sa impartasiti bucura voastra cu cei pe care-i veti intalni. Multi dintre ei vor fi inca debusolati, derutati si chiar buimaciti. Acestia nu vor intelege despre ce le vorbiti si nu va vor intelege entuziasmul.
Multi dintre oameni nu vor trece prin acel somn de trei zile, ci vor ramane treji tot timpul, fiind martori ingroziti ai distrugerilor ce se vor produce in dimensiunea a 3-a: prabusiri de cladiri, surpari de terenuri etc. In fapt, ei vor fi asistat la saltul planetei si al omenirii de la dimensiunea a 3-a, in dimensiunea a 4-a.
Asadar, cei constienti de iminenta Schimbarii (adica cei care vor face trecerea in 4D) vor avea acel somn de trei zile, timp in care fiinta lor se va transforma.
La trezire, veti vedea un Pamant linistit, calm, si plin de lumina; veti vedea pomi plini de viata, si, in general, o natura mult mai primitoare, mai imbietoare. Nici unul dintre voi nu stie acum, daca va trece prin Schimbare sau daca va ramane in viata grea, a dimensiunii a 3-a.
Cert este ca Schimbarea se va produce, in timp ce oamenii vor fi inca pe planeta. Chiar si aceia dintre voi care ati fost in constiinta Lemuriana, nu ati trait Schimbarea, in modalitatea in care se va produce acum. Eu am venit pe Pamant ca un paznic al acestei Marete Schimbari in Constiinta, din cea de a 7-a dimensiune. Eu, si toti maestrii coborati pe Pamant acum, suntem aici pentru a asista la aceasta Schimbare.
Deci, bucurati-va de calatorie.
Cum ne pregatim pentru aceasta schimbare in constiinta?
Kirael: Meditati pentru a ajuta sa va schimbati paradigma intr-o noua calatorie dimensionala si pentru a primi raspunsuri la intrebarile voastre. Schimbarea va avea loc in fiecare sector de viata de pe aceasta planeta. Daca ramaneti in spatiul, timpul si constiinta Galaxiei Caii Lactee si a planului Pamantului, nu veti fi capabili sa vedeti noua dimensiune. Daca meditati, veti castiga ceea ce aveti nevoie pentru a merge inainte si veti vedea a 4-a lumina. Simturile voastre se vor rafina si diversifica. Simtul olfactiv se va extinde, veti percepe gusturi pe care nu le-ati avut niciodata inainte ; veti simti lucruri pe care nu le-ati simti inainte si veti vedea lucruri pe care nu le-ati mai vazut. Ochii vostri vor fi atat de puternici, incat veti fi capabili sa priviti direct, soarele fara ochelari de protectie. Veti vedea razele de soare, petele si exploziile din soare, cu ochiul liber.
Eu simt un indemn, un dor de a merge Acasa, la Creator, dar si o nevoie de a fi aici, pentru a-mi face treaba. Este timpul sa merg Acasa sau e timpul sa-mi incep munca?
Kirael: Acel du-te vino, pe care il simti, provine de la fortele tale angelice. O multime de ingeri sunt aici, gata sa te asiste in calatoria ta in planul Pamantului. Lumea ingerilor este o forta care te inconjoara acum. Se pare ca doresti sa mergi Acasa si sa faci Schimbarea, pe partea cealalta de voal.
Daca mergi Acasa, la Creator, probabil te vei intoarce pe planeta, pentru a face parte din aceasta calatorie sau vei face parte din fortele angelice solare, galactice etc. Aceste forte sunt deja programate sa vina in planul Pamantului, in vederea Schimbarii. Ramanand in corpul tau fizic, pe timpul Schimbarii, poate nu vei avea cea mai usoara perioada din viata, dar, daca vei trece prin programul celor 3 zile de intuneric, vei beneficia de gloria reala a acestei Schimbari.
Iti va placea ceea ce vei vedea, cand te vei trezi. Te vei uita la corpul tau si vei observa ca degetele ti-au devenit mai lungi, iti vei simti corpul mai viguros, mai puternic si vei constata ca hainele ti-au ramas cam mici. In apropierea ta, vei sesiza un contur energetic vag definit. Privindu-l mai atent, vei constata ca este o forma angelica animata, delicata, care exprima bunatate. Deodata, acel contur va deveni un Elven de 3 metri. Vei fi socat si vei exclama: “Oh, Dumnezeule, cred ca sunt drogat !”. Fiinta angelica pe care o vei vedea in fata ta, va fi calatorit prin timp, pentru a fi prezenta langa tine, in acele momente de profunde transformari si trecere la o dimensiune superioara.
Revenind la intrebarea ta, sfatul meu ar fi sa incetezi sa mai lupti cu nevoia sa parasesti acest plan al constiintei, pentru a-ti incepe schimbarea. Poti face asta aici, daca devii activ in acumularea de informatii din domeniul ezoteric si slujind cu abnegatie calea transformarii actuale. Deci, renunta la dorinta de a merge Acasa. Tu esti necesar aici, pentru a fi parte din Schimbare. Desigur, oameni vor mai muri in fiecare zi, din diverse cauze: boli, accidente etc.
Nu-ti propune sa fii unul dintre ei. Schimbarea se va produce, faceti munca din portaluri, veti avea 3 zile sa fiti gata pentru aceste schimbari si veti fi ajutati de fortele nevazute si de lumea galactica. Lumina si informatiile vor fi descarcate in voi, pe durata acelei scurte perioade de intuneric si de adormire. Va veti trezi mai destepti, mai luminosi si capabili sa plutiti sau sa faceti lucruri care vi se vor parea miraculoase.
Roluri diferite, pe durata schimbarii
Eu simt ca nu mai apartin acestei dimensiuni. Ce imi produce acest sentiment?
Kirael: Realitatea ta este mai potrivita cu energia post-schimbarii. Corpul tau fizic deja se schimba si tu poti vedea schimbarile, daca iti privesti corpul, acum. Cand ai pus intrebarea, vorbele tale au fost greu de inteles, deoarece ai prea multa putere pe care o primesti prin legatura ta nevazuta. Tu esti o prezenta galactica. Prin asta, nu vreau sa spun ca esti o fiinta de pe alta planeta. Eu spun ca vei apartine acestui Pamant, abia dupa perioada post-schimbare. Tu deja iti extinzi corpul si mintea si iti aduci concentrarea in aceasta Lumina, incercand sa iti clarifici ceea ce se intampla. Tu esti un om de stiinta, in viata ta pamanteasca si esti un trimis de stiinta dintr-o alta energie galactica, din afara planului Pamantului. Ai venit aici pentru a face aceasta calatorie, folosind energiile stiintifice predispuse, dar lumea nu este inca pregatita pentru tine. In aceasta Mare Schimbare, vei fi una dintre cele mai concentrate energii si vei fi constient de aceasta.
Ca paznic pentru aceasta Mare Schimbare, plantezi semintele pentru a crea o experienta pozitiva pe durata procesului schimbarii?
Kirael: Ca gardian al acestei Mare Schimbari in Constiinta, eu fac tot ce pot mai bine, pentru a va aduce atata informatie cata este posibila, pentru a va ajuta sa va vindecati si sa eliberati frica, in pregatirea pentru aceasta schimbare. Se poate spune ca eu am sadit semintele pentru a crea o experienta pozitiva a Schimbarii. Eu nu sunt singurul paznic, asa cum bine stiti. Multi au fost pe aceasta planeta inaintea mea – si multi vor fi aici, dupa ce energiile mele vor pleca.
Viata dupa schimbare
Dupa Schimbare, cu ce ne vom hrani? Ne vom prepara din nou mancarea? Cum va arata corpul meu? Ce fel de haine vom avea?
Kirael: Va trebui sa va gatiti hrana, deoarece veti fi la nivelul unu al procesului 4 dimensional. Ceea ce veti gati nu va fi ceea ce gatiti, in mod normal, acum. Meniul va fi diferit de cel actual si compus din ceea ce nu v-ati fi gandit niciodata ca este comestibil. Hrana va fi gustoasa si o veti manca incet. Ca volum, o masa va incapea in interiorul palmei voastre. Cele 6 simturi vor fi activate profund. Noile voastre corpuri vor incepe sa fiinteze, inca din prima zi de dupa “cele 3 zile de intuneric”. Totusi, imediat dupa trezire e forte posibil sa nu sesizati schimbari profunde ale corpului; ele vor deveni evidente insa, in scurt timp. Bratele, picioarele si gatul vor deveni mai lungi (trunchiul va fi ultima parte care se va lungi). Nu veti avea par, pentru o perioada de timp. Cat despre imbracamine, veti constata ca v-a ramas cam mica sau ca s-a modificat si ea, in mod miraculos, in cele 3 zile, materialul, ca textura, provenienta, croiala si asamblare fiindu-va complet necunoscute. Veti avea dorinta ca, in fiecare zi, sa faceti o baie zdravana.
Noi perspective asupra ghizilor si aspectelor
In cea de a 4-a dimensiune, imi voi vedea si auzi echipa de ghizi?
Kirael: Da, va trebui sa va descurcati cu multe energii, cand veti trece prin procesul schimbarii. Va veti vedea si auzi ghizii. Cand intrati in cea de a 4-a dimensiune, channeling-ul va fi mult mai eficient si mai lesne de realizat. Veti capta energii si din dimensiunile superioare 5, 6 si 7 – energii pe care veti sti cum sa le interpretati si sa le gestionati.
Ce se va intampla cu aspectele noastre, pe durata Schimbarii?
Kirael: O persoana medie, care trece prin Schimbare, are deja doua aspecte, in planul Pamantului sau in alt taram – ori in ambele. Sa zicem ca veti avea doua aspecte: unul este in Africa si unul in China. Cand are loc Schimbarea, aspectele voastre isi vor descarca energiile in corpul vostru fizic. Voi veti dobandi intelepciunea si cunoasterea acestor entitati, aspecte ale voastre care au trait, pana atunci, independent si fara sa se cunoasca intre ele. Contopirea va avea loc in cele trei zile de intuneric si de somn. Va trebui sa fiti capabili sa va acomodati cu aceste energii. Aceste aspecte vor decarca, in fiinta unica in care se vor regasi, informatii adunate prin experienta lor.
Dupa Schimbare, va vor fi disponibile multe trăiri diferite, dar frica nu va mai fi una dintre ele. In calatoria mea, starea si sentimentul fricii sunt inexistente. E timpul ca si voi sa scoateti frica din calatoria voastra. Incepeti acum ! Acceptati toate lucrurile luminoase si eu voi fi acolo. Veti vedea.
adaptat dupa http://www.evolutiespirituala.ro/2012
Sursa: editura foryou
           daniilgaucan.wordpress.com

Lustruiţi-vă ghetuţele, copii, dacă ştiţi că aţi fost cuminţi! La noapte, vine Moş Nicolae!



 La noapte, Moş Nicolae vine pe la geamuri şi-i vede pe copiii care dorm şi sînt cuminţi, lăsîndu-le în ghetuţe dulciuri şi al­te daruri, însă tot el es­te acela care-i pedep­seşte pe cei leneşi şi neascul­tători, aducîndu-le cîte o nuieluşă. În dimineaţa de Sfîntul Nicolae, co­piii cuminţi, cînd se tre­zesc, găsesc daruri în ghetuţe. 


Este un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri, în a­ceastă zi, nu doar copiilor, ci tu­turor celor dragi.

Nu se arată niciodată

Spre deosebire de Moş Cră­ciun, Moş Nicolae nu se arată ni­ciodată. De altfel, povestea daru­rilor împărţite pe furiş în această noapte începe din vechime. Se spune că însuşi Sfîntul Nicolae a ajutat trei sărmane fete din oraşul său, aducîndu-le dar de zestre, noaptea, fără a fi văzut. Casa în care trăiau fetele era mai mult decît săracă. Tatăl lor plănuia să le vîndă, crezînd că astfel se va îmbogăţi. Plînsetele şi rugăminţile fiicelor sale nu l-au înduplecat pe bătrînul cu suflet negru. Sfîntul Ni­colae a aflat despre nenoro­cirea ce se petrecea nu departe de lo­cuinţa sa. Noaptea, pe furiş, el a aruncat o pungă plină cu gal­beni în camera fetei celei mai mari. Astfel, ea a reuşit să se mărite cu­rînd. La fel a făcut Moşul şi în ur­mătorii doi ani, iar sora cea mij­locie şi apoi cea mică au reuşit să se aşeze la casele lor. De atunci şi pînă în zilele noastre, în fiecare noapte a Sfîntului Nicolae, cei dra­gi nouă şi în special copiii primesc da­ruri de la Moşul, fără, însă, a-l vedea vreodată.
Iulia Şutan
Sursa: www.curier.ro

5 surse vegetale de omega-3


sfatulparintilor.ro - surse omega 3 vegetale - credit foto stockfreeimages.com


Cand te gandesti la acizii grasi omega-3, automat ai in minte produsele din peste. Insa, multe alte alimente sunt surse importante de omega-3. Iata ce sa treci pe lista ta de cumparaturi data viitoare cand te duci la supermarket.


1. Nuci
O mana de nuci la micul dejun sau folosite pe post de gustare la pranz iti asigura aportul de acid alfalinolenic (ALA), unul dintre cele trei tipuri de acizi grasi omega-3. Nucile pecan si fisticul contin de asemenea, ALA. Atentie, insa, migdalele NU!

2. Fasole
Fasolea pestrita, fasolea rosie, soia verde sunt surse excelente de ALA. Adaugate in supa sau salata, alaturi de ardeiul iute, acestea contribuie la mentinerea unei excelente stari de sanatate.

3. Ulei
Vorbim, desigur, de uleiul de canola, uleiul de soia, uleiul de nuci. Acestea sunt bogate in omega-3 si sunt ideale pentru a face sote-uri, dressing-uri sau pentru a-l folosi la copt. Atentie doar la faptul ca sunt bogate in calorii, deci trebuie utilizat cu masura.

4. Spanac
Spanacul, napul si alte legume cu frunze verzi pot aduce un aport sporit de ALA gustarilor tale. Pe langa faptul ca iti imbogatesti dieta cu omega-3, aceste legume te ajuta sa previi boli precum cancerul, lupusul sau artrita reumatoida.


5. In
Fie ca mananci seminte de in, fie ca iei ulei de in, ti-ai asigurat in dieta aportul de omega-3. La fel si semintele de dovleac, susan sau mac, insa in cantitati mult mai mici. Asta nu inseamna ca nu le poti adauga in paine, bolul cu cereale sau salata.


SFÂRŞITUL LUMII. Locurile FERITE de APOCALIPSĂ



Potrivit calendarului mayaş, în 21 decembrie anul acesta vine sfârşitul lumii. Dar nu peste tot!


Două sate necunoscute au căpătat celebritate mondială datorită predicţiilor mayaşe.


Shirinje şi Bugarach


Un micut sat din Turcia, Shirinje, situat nu departe de Kusadasi, a stârnit în ultima vreme un interes deosebit în rândul turiştilor din întreaga lume. Acesta ar putea fi unul dintre puţinele locuri din lume care ar supravieţui sfârşitului lumii, conform calendarului mayaş. Satul se găseşte în zona Selcuk, în raionul oraşului antic Efes.

"Datele din acest calendar ar spune că doar satul nostru şi încă unul din Franţa ar putea rămâne intacte după trecerea acestei date profeţite de mayaşi. Şi acum, în satul nostru, care până acum era total necunoscut, vin oameni din întreaga lume", a spus acesta, citat de Actualno.

Bugarach este satul din Franţa care ar urma să fie scutit de efectele devastatoare ale Apocalipsei. Preţurile de la Bugarach au explodat: o sticlă de apă din fântâna satului costăa nu mai puţin de 15 euro. De asemenea, un fermier local le pune turiştilor la dispoziţie casa lui pentru 1.200 de euro, doar în noaptea cu pricina. În schimb, primarul se străduieşte să-i descurajeze pe "turiştii apocalipsei", pentru că se teme că-i vor întoarce satul pe dos.


"Kituri de supravieţuire" cu vodcă

În schimb, o companie din Siberia profită de acest context şi vinde kituri pentru supravieţuire care conţin produse necesare în pragul marelui sfârşit. În caz că vă întrebaţi care va fi "programul" de Apocalipsă, ruşii vă propun să beţi vodcă şi să scrieţi un jurnal. Pentru 28 de dolari puteţi cumpăra kitul medical care conţine, printre altele, o sticlă cu alcool, un notepad şi un creion. Este puţin probabil ca aceste obiecte să vă ajute să supravieţuiţi, dar măcar vă vor ajuta să vă luaţi gândul de le ce e mai rău.


Apocalipsa provoacă depresii

Agenţia spaţială americană a avertizat recent publicul în privinţa unui pericol real legat de zvonurile despre presupusul „sfârşit al lumii” în luna decembrie a acestui an: aceste zvonuri fac un mare rău persoanelor mai sensibile şi în special copiilor şi adolescenţilor predispuşi la depresie. NASA primeşte un mare număr de mesaje pe email şi scrisori de la diverse persoane care îşi exprimă teamă şi îngrijorarea, iar marea majoritate a acestor persoane sunt copii şi adolescenţi.
Unii dintre aceştia mărturisesc că nu mai pot să mănânce şi să doarmă normal, iar alţii vorbesc chiar despre sinucidere.


Sursa: www.provincianews.ro

Panică în Asia COREEA DE NORD A INSTALAT racheta balistică


Coreea de Nord a finalizat instalarea unei rachetei cu ajutorul căreia a anunţat că doreşte să lanseze în decembrie un satelit civil, un tir suspectat de către occidentali şi o parte a comunităţii internaţionale că este un test balistic, a anunţat miercuri agenţia sud-coreeană Yonhap, relatează AFP

Coreea de Nord va derula un test balistic luna aceasta
Coreea de Nord va derula un test balistic luna aceasta

Cele trei trepte ale rachetei de tip Unha-3 au fost montate în poligonul de la Sohae (nord-vest), de unde a fost efectuat un tir în aprilie 2012, soldat cu un eşec, a adăugat Yonhap, care citează o sursă din cadrul Guvernului sud-coreean. "O parte dintre muncitori au părăsit instalaţia", a declarat această sursă. Potrivit Yonhap, Phenianul urmează să treacă la instalarea unor echipamente, ca de exemplu radare şi camere, după care urmează umplerea rezervoarelor cu carburant.

Coreea de Nord a fost condamnată de către Coreea de Sud şi aliaţii săi, inclusiv Statele Unite, dar şi de către ONU şi Rusia, după ce a anunţat weekendul trecut că intenţionează să procedeze la un tir de rachetă cu rază lungă de acţiune cu scopul amplasării pe orbită a unui satelit de observare terestră, undeva în perioada 10-22 decembrie.
Acestea apreciază că este vorba despre un nou test de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune, în contextul în care regimul stalinist este vizat de multiple sancţiuni internaţionale, după efectuarea a două teste nucleare, în 2006 şi 2009, în urma unor tiruri de rachete cu rază lungă de acţiune. Secretarul de Stat amaerican Haillary Clinton a îndemnat marţi, la Bruxelles, atât NATO, cât şi Rusia, să exercite presiuni asupra Phenianului, pentru ca să renunţe la proiect. "Statele Unite sunt profund îngrijorate de recentul anunţ al Coreei de Nord potrivit căruia va proceda la un nou tir de rachetă cu rază lungă de acţiune", a declarat Clinton în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de Externe ai statelor membre NATO şi Rusiei la Bruxelles, potrivit unui oficial american.

"Îi îndemnăm pe toţi cei care se află aici să ceară Coreei de Nord să îşi respecte obligaţiile, în virtutea (deciziilor) Consiliului de Securitate al ONU", a adăugat ea. China, un susţinător economic şi singurul aliat al Coreei de Nord, s-a declarat duminică "preocupată" de proiectul nord-coreean, exprimându-şi speranţa ca "părţile vizate să facă un efort să promoveze stabilitatea în Peninsula Coreea". Coreea de Nord afirmă că acest tir are scopuri "paşnice" şi că este vorba despre o misiune de natură ştiinţifică destinată plasării pe orbită a unui satelit civil.
Sursa:  REALITATEA.NET

O FiILMARE UIMITOARE dezvăluie ce se petrece în STOMAC atunci când MÂNCĂM alimente procesate VERSUS cele sănătoase


Măruntaiele umane n-au fost niciodată mai expuse! Doi cercetători americani au oferit lumii o viziune neașteptată asupra efectelor devastatoare ale mâncării nesănătoase cu ajutorul unor micro-camere de filmat!

Gastroenterologul Braden Kuo de la Universitatea Harvard și Stefani Bardin, specializată în observarea efectelor industriei alimentare, au pus la cale un experiment care arată încă o dată că organismul uman nu poate procesa alimentele de tip "junk-food". Aceștia au rugat doi subiecți să înghită două pilule care ascundeau o cameră minusculă de filmare și au reușit să vadă cum se digeră mâncarea nesănătoasă, care a continuat să rămână în intestine timp îndelungat.




Sursa:  EVZ.ro  

EXPLICIT. Graficul care îți arată efectele DEVASTATOARE pe care le are o singură STICLĂ de SUC acidulat


Pubertate prematură, astm, boli de inimă, probleme cu rinichii, obezitate, osteoporoză și lista bolilor declanșate de consumul băuturilor carbogazoase poate continua. Un grafic la care au contribuit mai multe organzații de sănătate precum American Heart și Kidney Fund sau experți ai New York Times arată pas cu pas reacția în lanț dată de astfel de lichide în organismul uman.


1
Astfel, la numai 45 de minute de la ingerarea unei singure o singule de suc acidulat, producția de dopamină se intensifică atât de tare încât creierul primește același tip de stimulent ca și în cazul consumului de heroină. Urmăriți graficul pe a descoperi cât de periculoase sunt sucurile dulci, acidulate.
Fă CLICK pe poză pentru a mări imaginea!

Sursa:  EVZ.ro 

CRONOBIOLOGIA - Functionare organelor interne - ritmul fiecaruia in parte



Trăim cu toţii într-un univers ciclic. Totul în jurul nostru se repetă: secundele, minutele, orele, zilele, anii, anotimpurile, somnul, respiraţia, bătăile inimii... Viaţa este formată dintr-o întreagă gamă de cicluri care creează o adevărată simfonie. Adăugăm în fiecare zi cîte o cărămidă la zidul vieţii noastre. Dacă reuşim să menţinem un ritm corect în interiorul şi în afara noastră, “concertul” pe care-l susţinem aici, pe Pămînt, va fi unul lung şi melodios. Dar, ca să reuşim asta, trebuie să ştim cum. 
Un mecanism important al corpului este bioritmul cotidian al organelor interne.
Cunoasterea bioritmului cotidian al organelor ne ajuta sa ne construim un stil de viata echilibrat. Johanna Paungger si Thomas Poppe sunt doi dintre specialistii care au studiat ritmul functiilor organelor interne, iar rezultatele muncii lor s-au concretizat in cartea "Aus eigener kraft" (Pe propria putere). Potrivit autorilor germani, fiecare organ lucreaza la capacitate maxima, timp de 2 ore pe zi, in intervale bine stabilite. Iata care este ritmul organelor umane:
Stomacul, la maxim intre orele 7-9Intre orele 7-9, functiile stoma­cului sunt la valoare maxima, deci trebuie sa luam micul dejun, fara graba. Trebuie sa tineti cont atat de calitatea, cat si cantitatea alimentelor pe care le consumati la aceasta masa. 
Splina si pancreasul, la maxim intre orele 9-11 
In intervalul orar 9-11 lucreaza intens splina si pancreasul, sto­macul odihnindu-se. In acest interval e recomandat sa nu consumam alimente greu digerabile. Pancreasul e cel care controleazã nivelul glicemiei. E de preferat sa nu consumam prea multe dulciuri pentru a nu-l forta sa secrete insulina. Daca splina nu functioneaza corect, se poate perturba nivelul trombocitelor din sange.
Inima, la maxim intre orele 11-13 
Intre orele 11-13, activitatea inimii e la capacitate maxima. In aceasta perioada nu se recomanda mese copioase, care presupun un consum suplimentar de energie, care va fi luat din energia necesara activitatii intense a inimii.
Intestinul subtire, la maxim intre orele 13-15
Autorii germani afirma ca nu de multe ori s-a observat ca un angajat cu norma redusa de munca realizeaza la serviciu la fel de mult ca un angajat cu norma intreaga. Asta din cauza randamentului scazut al organismului dupa ora 13, mai ales dupa un pranz copios. Activitatea intestinului subtire, cu rol important in procesul de digestie, e ghidata de sistemul nervos vegetativ, a­ceasta putand fi blocata sau dereglata de stres sau nervozitate. Din acest motiv se re­comanda ca masa de priaz sa fie luata in liniste. 
Vezica urinara, la maxim intre orele 15-17 
Vezica urinara are un rol important in dezintoxicarea organismului, alaturi de rinichi. Acest lucru poate fi accelerat cu ajutorul ceaiurilor diuretice, care au un efect maxim daca sunt baute pana la ora 19, deoarece pana atunci functioneaza bine rinichii 
Rinichii, la maxim intre orele 17-19In acest interval, puteti alatura ceaiului pentru detoxifiere, un masaj limfatic, ce va ajuta la curatarea si relaxarea organismului. Dupa ora 19, nu se recomanda consum mare de lichide, in caz contrar, va veti tulbura somnul.Circulatia sangvina, la maxim intre orele 19-21
Circulatia sangvina are o activitate intensa intre orele 19-21. Specialistii germani explica astfel refuzul copiilor de a se culca seara, inainte de ora 21. Organismul uman nu este setat sa doarma in acest interval. 
Activitatea energetica, la maxim intre orele 21-23 
Intre orele 21-23 se realizeaza o acumulare intensa de energie in corp. Aceste doua ore ale recuperarii energiei se numesc la chinezi, dupa un meridian al corpului, "triplul incalzitor". Cei care sunt in aceasta perioada sensibili la frig, cei care nu pot dormi decat intr-o camera incalziata nu ar trebui sa ignore acest semnal. Undeva s-a creat un dezechilibru fizic sau emotional si necesita atentie. 
Pt multi dintre noi, cele doua ore sunt pline de vitalitate. iar specialistii explica astfel dorinta tinerilor de a petrece, intre aceste ore. Aceste ore nu sint recomandate pentru somn, ci pentru incarcarea energetica a organismului.
Vezica biliara, la maxim intre orele 23-1Secretiile bilei contribuie la digestie si orice disfunctie a ei duce la mari dezechilibre, in organism. Persoanele care se trezesc des, in timpul noptii, ar trebui sa verifice daca vezica biliara si ficatul functioneaza normal. Stresul si mancarea grea, prajita, grasa, in timpul serii, impiedica buna functionare a bilei. Din acest motiv, cina trebuie sa fie usoara. In acest interval, se recomanda compresele umede si calde, aplicate in zona stomacului. 
Bauturile si alimentele reci nu sint bune, in aceasta perioada. Ceaiul fierbinte, baut cu inghitituri mici, mai ales cel de pelin, baut cu 20 de minute inainte de masa, ajuta la activarea functiei bilei. Sucul de ridichi ajuta de asemenea. E de mare importanta descongestiona­rea intestinului gros care, daca nu se reali­zeaza in mod natural, se poate face cu ajutorul unor clisme. Daca sunt probleme in fun­c­tionarea bilei sau a ficatului, munca des­fa­surata in perioada noptii e foarte noci­va, deoarece nu se pot reface cele 2 organe. 
Ficatul, la maxim intre orele 1-3. 
Daca are o structura deteriorata, ficatul se poate reface in anumite conditii, importanta fiind odihna prin somn alaturi de o buna incalzire a corpului. Acesta intervalul orar in care ficatul se poate reface. Functia ficatului sufera din cauza toxicitatii marite a unor alimente, a alcoolului, nicotinei, cat si a stresului. De retinut e ca alcoolul si nicotina au un efect mult mai daunator intre orele 1 si 5. 
Plamanii, la maxim intre orele 3-5 
Multi fumatori au un acces de tuse dimineata pentru ca plamanii au lucrat toata noaptea si acum dau afara substantele care nu aveau ce cauta in interiorul lor. 
Intestinul gros, la maxim intre orele 5-7 
Hrana sta in intestinul subtire circa 2 ore, iar in cel gros, chiar 20 de ore. Scaunul subtire indica probleme de digestie in in­testinul subtire, iar constipatiile pun in evi­denta o crestere a toxicitatii organismului. 
Organismul iti trimite intreaga energie catre anumite parti ale sale, la un moment dat. Cine nu respecta si tulbura repetat ritmul interior se îmbolnaveste mai des si mai repede, iar uneori de boli foarte grave, care nu mai pot fivindecate, din cauza uzurii organelor.
ORA 6 Este ora la care organismul se trezeste, chiar daca noi vrem sa mai lenevim. Incepe productia de hormoni a corpului nostru. La aceasta ora aminoacizii, hormonii, zaharul din sange actioneaza la capacitate maxima. 
ORA 7 Inima intra in viteza a cincea. Incepe productia de hormoni sexuali. Cine prefera sportul facut dimineata face o greseala, pentru ca inima este suprasolicitata, iar rezultatul este acelasi. La aceasta ora trebuie servit micul dejun, dar inainte este indicat sa bea si un pahar cu apa, pentru a ajuta digestia. (Un pahar de apa baut imediat dupa trezire face sa scapi de constipatie)
ORA 8 Organismul tanjeste dupa combustibil. Din nefericire este si ora la care au loc cele mai multe infarturi si accidente vasculare cerebrale. Este ora ideala, daca vreti sa va faceti o analiza a sangelui. 
Daca o amanati pentru alta ora, compozitia sangelui va fi schimbata din cauza stresului. 
ORA 9 Organismul receptioneaza cel mai slab senzatia de durere, este imun fata de frica. Chimioterapia si injectiile trebuie facute acum, caci nu vor fi complicatii, iar datorita tolerantei sporite a organismului, sansele de vindecare cresc.
ORA 10 Este ora invatatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme este maxima. Temperatura corpului atinge punctul superior.Acum este momentul ideal, pentru a pleca la drum cu masina, atentia si reflexele sunt mult sporite. 
ORA 11 Organismul isi arde grasimile. Gurmanzii pot consuma orice (totusi, mai cu mila, va rog) dupa pofta inimii. Cu putin inaintea prînzului, inima si circulatia sanguina se afla în momentul lor de varf.
Evitati sa mergeti la un consult cardiologic, pentru ca se poate ca diagnosticul sa nu fie cel real. 
ORA 12 S-a dus deja jumatate din zi. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierul nu este deloc în forma. Din cauza lipsei de oxigen trebuie sa stati în fata unei ferestre deschise. Aerisiti foarte bine incaperile. Rezultatul este benefic.Stomacul este singurul organ cu adevarat activ. 
Se pregateste pentru a produce sucul gastric si a primi mancarea. 


ORA 13 Scade atentia, totul este programat pentru digestie.
Este ora mesei de pranz urmata de o mica relaxare.Dupa masa de pranz bila începe sa actioneze, digerand si absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are probleme acum trebuie sa ia tratamentele specifice, pentru a o activa.Dar mai ales este bine ca pranzul sa fie consumat in liniste si fara alte preocupari decat a manca. Si FARA NERVI. Mancarea se serveste in liniste si armonie.
ORA 14 Forta vitala este foarte scazuta. Organismul trebuie sa se odihneasca. 
ORA 15 Creierul se pune din nou in miscare. Ne putem continua 
in forta activitatea. Atentia si puterea de concentrare sunt in forma maxima. Daca aveti de lucru pentru acasa acum este momentul. 
ORA 16 Trezirea creierului este urmata de revitalizarea corpului, dispus sa intre în functiune. Este ora ideala pentru un program de exercitii fizice. Plamanii si caile respiratorii sunt larg deschise. Faceti o plimbare în aer liber. La aceasta ora actioneaza cel mai bine remediile pentru stomac. 
ORA 17 Mainile simt nevoia sa intre in functiune. Oamenii de afaceri au o putere de convingere neobisnuita, pictorii fac minuni, scamatorii
se simt în forma. 
Sportivii stiu deja, cine se antreneaza sau concureaza, obtine acum cele mai bune rezultate. La acesta ora se inregistreaza cele mai multe recorduri sportive. 
ORA 18 Este ora activitatilor culturale. Simturile sunt foarte ascutite in acest moment al zilei. Papilele gustative si simturile olfactive sunt la cote maxime. Este momentul de maxima activitate in ceea ce priveste cresterea unghiilor si a parului. Corpul este insa putin obosit.Nervii reactioneaza la durere sau furie. 
ORA 19 Organismul este cel mai dispus sa accepte tratamente, iar pielea tanjeste dupa ingrijire, porii pielii se deschid si asimileaza produsele cosmetice.
Dar atentie, scade tensiunea. 
Ora 20 Cresc capacitatile vizuale. Este momentul sa alegeti materialele si modelele vestimentare. Ultima masa a zilei nu trebuie luata mai târziu de ora 20, caci corpul reactioneaza deja într-un ritm redus. Ficatul inregistreaza o activitate intensa, astfel bauturile alcoolice fiind mai bine tolerate la ora aceasta. 
ORA 21 Scade temperatura corpului si metabolismul. Nu se mai asimileaza nici un aliment. Mincarea ramane nedigerata sau digerata pe jumatate. Doar stomacul si ficatul mai lucreaza. 
ORA 22 Ficatul nu mai lucreaza. Stop fumatului,caci in pauza ce survine in functionarea ficatului, organismul absoarbe toata nicotina nefiltrata. 
ORA 23 Incepem sa visam cu ochii deschisi. De la aceasta ora corpul se linisteste. Nervul parasimpatic, responsabil cu acest lucru, reduce schimbul de substante, tensiunea, temperatura, activitatea cardiaca la minim. Productia de cortizol, hormonul stresului, este oprita.Femeile dacă vor sa fie frumoase, trebuie sa se pună la somn, la aceasta ora, pentru ca acum incepe procesul de regenerare a celulelor pielii. 
ORA 24 Dupa perioada maxima din activitatea sa, organismul se autoregleaza
la minim pe scala sa de functionare si se programeaza pentru maine. Este obligatoriu ca acesta ora sa ne gaseasca într-un somn profund. Noaptea, intre orele 2 si 4, toate simturile sunt in stare de inhibitie. ATENTIE, este perioada catastrofelor de tot felul, a accidentelor rutiere, a naufragiilor si a accidentelor de munca. Mai bine stati acasa si plecati la drum la o ora favorabila. Intre ora 3 si 5 scade tensiunea arteriala. Dimineata retinem mai usor informatiile,dar pentru a le pastra in memorie pe termen lung trebuie repetate dupa-amiaza. 
Incercati si vedeti ca viata va va fi din ce in ce mai frumoasa si voi, mult mai sanatosi. 





SURSE


http://adevarul2012.blogspot.ro