miercuri, 8 ianuarie 2014

Sus pe Crucea Cosmica 2014: Sufletele Gemene fac nunta in Cer!


Am fost extrem de rezervat cu analizele astrologice la inceputul acestui an si am inteles de ce. Aveam nevoie sa intru pe frecventa, sa simt vibratiile cosmice, sa ma misc in interiorul lor. Iar acum am datoria sa spun, indiferent de efectele posibile.

Intre 1 ianuarie si 20 mai 2014, trebuie sa pierdem totul, ca sa castigam totul!

Suntem pe o cruce cosmica in semne cardinale, cu planete care fac opozitii si cuadraturi: Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Marte in Balanta, Venus si Pluto in Capricorn. Venus este retrograda intreaga luna ianuarie, iar Marte va retrograda intre 2 martie si 20 mai. Cuplul Venus-Marte afectat de retrogradari vorbeste inevitabil despre iubirea care se asaza in centrul atentiei.

Perioada mentionata are conotatii karmice pe care nu le-a mai trait nimeni in aceasta viata, indiferent de varsta. Traim momentul adevarului in dragoste! Plecand de aici, intregul sistem de valori la nivel individual si social se restructureaza! Mor conceptii, mor prejudecati, mor principii!

Ce stiam noi despre familie nu mai este valabil! Familia nu mai este o comunitate in care indivizi de acelasi sange stau legati indiferent de context. Familia nu mai e un loc de pedeapsa! Atragem acum SUFLETE PERECHE! Ele devin acum familia noastra! E vorba despre acei oameni care in alte vieti ne-au ajutat si pe care i-am ajutat, la randul nostru. Sufletele pereche nu implica atractie sexuala! Sunt semenii pe care-i simtim aproape, cu care empatizam, fata de care manifestam sentimente pure si dezinteresate! De ei ne vom apropia mai mult, departandu-ne de mediul de origine! Bineinteles, avem obligatia sa ne iertam parintii, fratii, rudele, sa lasam in urma armonie, bucurie si iubire, nicidecum potop. Numai astfel ne eliberam de trecut! Cine persista in emotii negative fata de familia de sange, nu scapa si nu poate merge mai departe. Astfel, putem migra catre acei oameni cu care impartasim ceva superior, indiferent de varsta sau sex. Apropierile sunt spontane sau le constientizam, in sfarsit. Ne dam seama ce ne atrage la anumite persoane si le cautam mai asiduu compania, prezenta, apropierea. Refuzam cumetriile bazate pe obligatii! Daca suntem constienti de noi, renuntam usor la obligatiile de familie si ii imbratisam pe noii membri, care ne umplu sufletul. Compromisurile de dragul familiei se dizolva.

Dincolo de sufletele pereche exista insa si SUFLETELE GEMENE! Iar aici este vorba nu doar de Marea Iubire, ci de SINGURA IUBIRE, pe toate nivelurile posibile, de la atractie si sexualitate pana la contopire spirituala. Avem mai multe suflete pereche, dar un singur suflet geaman. Iar acum se deschide o poarta cosmica de o energie uriasa prin care putem trece ca sa intalnim fix sufletul geaman! Desigur, e vorba de cei care nu l-au intalnit deja.

Care sunt conditiile astrale pentru intalnirea sufletului geaman? Desigur, indeplinirea misiunii personale si invatarea lectiilor de viata la nivel avansat. Cine a avut de transmis cunoastere si a facut-o, cine a avut de invatat sa ierte si a iertat, cine trebuia sa ajute oameni si asta a facut, cine a fost trimis sa creasca alti oameni si s-a conformat etc., are sansa unica in viata sa se intergeasca cu jumatatea sa perfecta! Cine a platit ce avea de platit si a ispasit, e pregatit!

Care sunt consecintele acestor intalniri? In primul rand, dezintegrarea multor familii. E de asteptat sa creasca colesitor numarul divorturilor, al despartirilor. Avocatii si notarii au treaba. Familiile devin teren minat, centru de pierderi si suferinte! In al doilea rand, putem contempla perfectiunea Divina si planul lui Dumnezeu. Avem impresia ca cineva se joaca cu noi. Nu putem face ce vrem noi, ci trebuie sa facem ceea ce vrea Dumnezeu. Iar in perfectiunea Divina a Universului in care traim, totul este asa cum este si nu trebuie judecat! De aceea se intampla ceea ce se intampla, pentru ca noi, ca oameni, sa nu mai punem etichete si sa ne limitam, sa ne conditionam, sa ne sabotam singuri.

Atunci cand se intalnesc doua suflete gemene si mintea incepe sa foarfece, apar remuscarile, invinovatirile, intrebarile care incep cu “de ce?”. “Cum sa fie adevarat? Nu se poate, e insurat!” ”Nu pot face asta, are doi copii!” “Doamne, dar e cu atatia ani mai mare decat mine!” Toate aceste intrebari nu-si mai au sensul pana pe 20 mai, cand se incheie retrogradarea lui Marte. Sufletele sortite chiar asa se intalnesc acum, in circumstante in care familiile, copiii, angajamentele, varsta sau distanta aparent stau impotriva manifestarii iubirii totale.

Cei ce nu sunt pregatiti sa faca saltul catre sufletul geaman, raman in continuare la nivel de relatie de dragoste cu un suflet pereche. Dezavantajul este ca sufletul pereche care nu e si geaman vine la pachet cu o umbra si cu o karma de dus. Sufletele gemene se atrag dincolo de cuvinte si prejudecati. Ele comunica in astral indiferent de distanta la care se afla unul de altul. Ele sunt permanent conectate, isi simt starile, senzatiile, dorintele. Gandurile celuilalt sunt si ale tale, sincronizarea este perfecta. Cine si-a intalnit sufletul geaman se uita in ochii celuilalt si se vede pe el. Ele seamana izbitor inclusiv fizic.

Am spus despre 2014 ca este un an in care se primeste plata sau rasplata. Cei merituosi au sansa de a deveni completi! De a forma o sfera perfecta cu acel partener care-i sfinteste orice clipa de viata. Se fac acum clickuri incredibile! Vechi prieteni isi dau seama ca sunt mai mult de atat si trec peste orice bariere sociale. Sau jumatatea perfecta apare in circumstante care pun la incercare etica. De exemplu, un terapeut si pacientul sau se pot recunoaste ca suflete gemene. Odata ce s-a format legatura, cei doi sunt permanent conectati unul la celalalt. Ei se cheama, se aud, se simt pas cu pas.

Suntem intr-o perioada de incalcare a tuturor regulilor si normelor. Pentru ca regulile si normele sunt scornite de mintea umana. Familia isi arata scopul suprem: acela de pepiniera spirituala. Am trait intr-o familie ca sa crestem si ca sa ne achitam de datorii fata de niste oameni. Mai departe,  familia nu poate conditiona intalnirea si impreunarea a doua suflete gemene. Odata ce ele s-au recunoscut, nimic nu le mai poate sta in cale! Singura regula este Iubirea! Singurul Adevar este Calea Inimii! Cel mai greu sunt de acceptat pierderile, asistam la meciuri intre partenerii actuali, chiar la agresivitate fizica, la acte de violenta. De ce? Pentru ca, pe fondul unor frustrari si nemultumiri, relatiile se rup indata ce partenerul perfect s-a legat de tine, chiar si pentru o clipa, intr-o intalnire pasagera. Cu siguranta va reveni. Cine incearca sa-si tina legat un partener prin descantece, magie, biserica, cade acum sub incidenta legilor Divine si va plati! Prin singuratate, de exemplu. Acolo unde nu apare sufletul geaman, inseamna ca mai e de lucru la platile karmice. Ironia sortii face insa ca doi parteneri aflati intr-un cuplu, formand o familie si avand si copii, sa-si intalneasca fiecare jumatatea perfecta. Evolutia poate fi pentru amandoi in acelasi timp, atata timp cat partenerul care a ramas putin in urma si mai are putin de asteptat nu-l saboteaza pe cel ce a fost mai devreme norocos decat el intalnindu-si partenerul care-l intregeste.

Ar mai fi de facut o remarca fara perdea! Cel ce si-a intalnit deja sufletul geaman poate trai experiente unice cu actualul partener, de natura sexuala, emotionala, intelectuala etc. Prin actualul partener se poate conecta, adica se poate intrupa, de fapt, sufletul geaman! In cuplu poate creste inexplicabil nivelul de satisfactie erotica, de pilda, dar de fapt s-ar putea ca partenerul sa faca dragoste prin tine cu sufletul sau geaman, nu cu tine! Spiritul sufletului geaman regasit este omniprezent in campul energetic al celeilalte jumatati.

Aceasta cruce cosmica pe care suntem norocosi sa o traim aliniaza energiile iubirii si uneste acele suflete gemene care au dreptul sa se intalneasca. Cine a muncit, a suferit, a crescut, a evoluat,  este binecuvantat de Dumnezeu cu jumatatea perfecta. Spiritele unite in Cer se intalnesc acum pe pamant, pentru ca tot ce este Jos sa fie precum este Sus. Armonia si iubirea Divina coboara pe Pamant prin sufletele gemene!

Cum recunoastem sufletul geaman?
  •          stare de extaz, delir, tremur
  •          conectare permanenta la starile celuilalt; simti ce simte si el; emotiile lui devin ale tale
  •          lipsa poftei de mancare
  •          lipsa nevoii de somn
  •          stare de excitatie sexuala, ca si cum cei doi ar face dragoste continuu
  •         starnirea tuturor reactiilor de mai sus printr-un singur gand la adresa celuilalt sau prin simpla conectare cu o fotografie a sa.
Intalnirea sufletului geaman deschide usa tuturor posibilitatilor! Abundenta se revarsa in viata celor doi atunci cand ajung impreuna, nimic nu mai este imposibil, ei nu pot merge decat in sus! Sufletele gemene reunite nu mai au cum sa cada, lor le este rezervata numai Ascensiunea, iar in urcusul lor, cei doi ii trag si pe altii dupa ei!

Binecuvantati toti cei care isi intalnesc acum Alesul. Pentru ca Alesul inimii este Alesul Dumnezeului din noi, nu mai este Alesul Omului din noi. Cine merita, primeste totul. Initial, contopirea cu sufletul geaman intampina piedici, conditii nefavorabile sociale, parinti amenintatori, gura lumii critica, condamnare publica, parteneri disperati care nu vor sa le dea drumul sau copii folositi ca santaj. Intalnirea celor doua suflete gemene mai poate fi atat de intensa incat cei doi se resping, pleaca la mare distanta sau suporta cu greu sa stea fizic in preajma. Dar golul interior striga mai tare ca niciodata sa fie umplut, asa ca nimic nu poate sta in calea Iubirii Adevarate care curge acum din Cer pentru cei Alesi! Drumul spre Rai trece inevitabil prin Iad. Durerea sfinteste! Renuntarea recastiga! Pierderea inalta! Ceea ce pare tragedie este de fapt doar o etapa de curatare karmica, de vindecare de atasamente si prejudecati, de dependenta si sufocare.

Principalul test al sufletelor gemene este acum cel al curajul! Secundar, testul major este vigilenta. Asa ca fiti pe faza si nu lasati sa treaca pe langa voi Iubirea Divina, in caz ca nu ati gasit-o deja! Fiecare sa stea treaz si sa dea libertate partenerului!

Pana pe 20 mai 2014, trenul astral ne rastalmaceste semnalul radio de la metrou care zice: “Atentie, se inchid usile”. De data asta, Universul ne sopteste: “Atentie, se deschid usile!”. Ceea ce in traducere inseamna: “Atentie, se deschid Cerurile!”



Articol preluat de pe http://valeriupanoiu.blogspot.ro

Poporul trebuie să... - “Decalogul Chomsky”

Noam Chomsky (n. 1924) este un reputat lingvist american, profesor emerit la Massachusetts Institute of Technology (MIT). 
În afara mediilor academice, Chomsky este mult mai cunoscut în lumea întreagă pentru activitatea sa politică, îndeosebi în ceea ce priveşte critica vitriolantă la adresa politicii externe a Statelor Unite, dar şi a guvernelor altor mari puteri. Drept care este considerat şi o personalitate marcantă a stângii politice din Statele Unite.
Noam Chomsky a identificat şi a explicat, într-o formulare pe înţelesul tuturor, regulile de bază ale manipulării pe care se bazează puterea politică în criza de legimitate şi pe care el le numeşte strategii ale diversiunii. Ele au fost sintetizate în ceea ce poate fi numit “Decalogul Chomsky”.

Decalogul Chomsky


1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate
Pentru aceasta: Să distragi permanent atenţia de la problemele sociale reale, îndreptând-o către subiecte minore, dar cu mare impact emoţional.

2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii
Pentru aceasta: Inventează false ameninţări, ori creează probleme grave, care îngrijorează real şi angajează opinia publică, iar apoi oferă soluţiile.
Un exemplu: Favorizează insecuritatea cetăţenilor, apoi guvernarea providenţială salvează naţiunea în temeiul legilor represive cerute de popor, cu preţul limitării propriilor libertăţi democratice.

3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău
Pentru aceasta: Mecanismele propagandei “albe” (oficială, integral asumată de guvern), “gri” (parţial asumată) şi “negre” (niciodată asumată) trebuie să promoveze imaginea unui guvern în permamenţă preocupat pentru ameliorarea condiţiilor tot mai sumbre ale viitorului. Politicile antipopulare dure se vor aplica gradual, pentru a se preveni ori atenua protestele sociale. În acest fel, cel mai mare rău devine suportabil dacă e administrat în porţii anuale, conform unui program anunţat.

4. Poporul trebuie să creadă că şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trai mai rău este tot pentru binele său
Pentru aceasta: Să obţii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor. Omul se obişnuieşte cu ideea şi înghite tot, dacă e prevenit şi amânat.

5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu-i permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte
Pentru aceasta: Să te adresezi oamenilor ca şi cum ar avea cu toţii o gândire infantilă. În felul acesta, îndrepţi mulţimile spre un tip de gândire superficială, naivă şi cu predispoziţie la intoxicări informaţionale.

6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor
Pentru aceasta: Să faci tot timpul apel la sentimente şi la reacţii glandulare, nu la raţiune. Să încurajezi reacţiile emoţionale, pentru că sunt cel mai uşor de manipulat.

7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să-i ocupe timpul şi să-l demotiveze în atingerea unor idealuri superioare
Pentru aceasta: Un sistem de învăţământ corupt şi nefuncţional este instrumentul ideal de a tine cetăţenii în ignoranţă şi a manipula opiniile colective după bunul-plac.

8. Poporul nu trebuie să aiba acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă
Pentru aceasta: Să încurajezi financiar acele mijloace de comunicare în masă care îndobitocesc publicul şi îl ţin legat de emisiuni şi seriale vulgare, ce trag inteligenţa în jos.

9. Poporului trebuie să-i fie indus spiritul turmei
Pentru aceasta: Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputinţă. Persoanele care nu mai au impulsul de a se revolta, devin o turmă şi sunt uşor de controlat.

10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare
Pentru aceasta: Să apelezi la toate cuceririle ştiinţelor pentru a cunoaşte punctele slabe din psihologia individului şi a mulţimilor. În acelaşi timp, să discreditezi aceste cunoştinţe prin mass-media, astfel ca poporul să nu creadă în mijloacele şi strategiile statale de manipulare.



Energiile lunii ianuarie2014 (ii multumim Alexandrei)

Ianuarie a inceput in forta, ca sa spun asa, deoarece am avut parte de o luna noua puternica pe 1 ianuarie, lucru care nu s-a mai intamplat de 19 ani. Acest aspect, cuplat cu un Venus retrograd, care ne poarta inapoi la sfarsitul anului 2005 si inceputul anului 2006, s-ar putea sa ne faca sa ne simtim ca si cum am merge inapoi si nu inainte, trecand in revista un trecut pe care mai degraba l-am da uitarii. Dar, atata timp cat avem la dispozitie un camp vast de energie si de potential, trebuie sa intram in ea, sa imbratisam potentialul, sa ne aliniem lui si sa il integram in viata noastra – toate acestea constituind teme foarte importante pentru anul 2014. Daca m-ati auzit spunand asta de 100 de ori, fiti pregatiti sa ma auziti spunand-o de inca 1000 de ori, deoarece nu conteaza cat de mult ne dorim ceva, trebuie sa fim aliniati la rezultat si sa avem capacitatea de a-l integra in viata noastra. Energiile lunii ianuarie sunt cu totul legate de ceea ce credem si gandim ca meritam.
Venus este descrisa ca fiind planeta ce guverneaza banii, frumusetea si iubirea – dar, in realitate, este vorba despre valoare. Si valoarea are de-a face cu meritul. Suntem atat de dornici sa ne acordam timpul, gandurile si energia, lucrurilor pe care le pretuim – dar, de cele mai multe ori, acordam atentie lucrurilor pe care nu le pretuim, care nu ne bucura, nu ne aduc pace, iubire si belsug. Cu Venus retrograd toata luna, putem privi mai indeaproape la ceea ce are valoare pentru noi – incepand cu noi insine. Ne pretuim oare calea, viata si propria calatorie? Totul in viata noastra oglindeste ceea ce pretuim, dar are oare valoare pentru noi? Chiar il iubim? Un mod bun de a raspunde la aceasta intrebare este sa ne intrebam daca vrem mai mult, in cantitati nelimitate? Daca nu, atunci a venit vremea sa ne schimbam sistemul de valori si sa incepem sa vedem ce anume credem ca meritam.
Toata lumea intreaba Ce vrei? si este atat de greu sa raspundem, deoarece nu stim cu adevarat. De obicei stim mai bine ce nu vrem, pentru ca avem deja prea mult in viata. Intrebarea ar putea fi formulata mai bine sub forma Ce merit?Functioneaza in modul urmator: ganditi-va la o situatie problematica din viata voastra – poate o situatie financiara proasta, sau faptul ca sunteti singuri, sau ca va simtiti neimpliniti. Acum, formulati-o in felul urmator: Merit sa fiu stramtorat. Sau Merit sa fiu singur. Sau Merit sa ma simt neimplinit. Cand pui lucrurile asa, suna prostesc, dar te ajuta sa vezi diferenta dintre locul in care te afli si locul unde vrei sa ajungi.
Acum sa reformulam, merit sa am bani din plinmerit sa fiu intr-o relatie plina de iubire sau merit sa fiu implinit in toate domeniile vietii mele, acum. Acesta constituie un punct mult mai bun de plecare, in procesul de decizie legat de modul in care sa ajungi acolo unde iti doresti. Si, din moment ce (sper) nu credeti cu adevarat ca meritati sa fiti stramtorati, singuri si neimpliniti, veti crede cu mai multa putere in ceea ce meritati – si asta va va conduce spre locul in care vreti sa va aflati. Inaltarea ni se intampla fiecaruia dintre noi si lumii intregi. Ne inaltam sau ne ridicam vibratiile, ca parte a acestui proces. Si a merita, a fi valoros, demn si vrednic fac toate parte din acest proces.
Inainte sa incercati sa faceti o alegere, uitati-va ce variante aveti si care le sunt rezultatele din punct de vedere a ceea ce meritati. Astfel, in acest proces va conectati cu alegerea, intr-un mod care va da putere si care creeaza un sistem de valori puternic. Cred ca functioneaza mai bine decat afirmatiile, care deseori sunt prea usor de facut, fara sa creezi o aliniere corespunzatoare si integrarea care sa le faca credibile, fezabile si realizabile.
Luna noua din ianuarie lumineaza cuadratura Uranus/Pluto, aflata acum in al treilea an de activitate. Mai avem inca doua aspecte in acest an, in aprilie si in noiembrie, cel final fiind in martie 2015. A fost un proces lung, lent si domol. Daca nu credeti ca se intampla mare lucru, ganditi-va la modul in care se misca ghetarii si sapa in pamantul de sub ei. Marte in Balanta alimenteaza acest foc transformator, ca sa spunem asa, de acum si pana in luna iulie, cand iese din Balanta. Ne va reaminti sa continuam sa actionam, sa fim clari in legatura cu ceea ce meritam, sa fim in energia iubirii si sa folosim acest lucru ca imbold de alimentare a schimbarii pe care dorim sa o vedem in lume. Daca am permis crearea unei lumi a inumanitatii, a nedreptatii sociale, a disparitatilor economice, a cruzimii, intolerantei, discriminarii si apatiei, va trebui sa fim inspirati (sau in spirit), sa cerem dreptate sociala, egalitate economica, compasiune si bunatate, toleranta, focus asupra unitatii noastre si sa ne asumam rolul de creatori ai realitatii lumii, pentru a crea astfel, de jos in sus, transformarea care va deveni paradigma Noului Pamant. 
Totul incepe cu noi, noi suntem maestrii energiei 3D – si orice decidem sa facem cu energia, este ceea ce se va intampla. Paradigmele 3D ale puterii dominante se prabusesc, dar nu vor ceda fara lupta. Paradigmele de dimensiuni superioare ale puterii comune asteapta in culise, noi trebuie insa sa le cream spatiul necesar. Asumati-va puterea, fiti clari si increzatori, fiti constienti ca sunteti pretiosi si ca aveti valoare si asta ne va permite tuturor – individual si colectiv – sa fim semnalul schimbarii pe care lumea il cauta.
31 ianuarie este Anul Nou chinezesc si este anul Calului, un an foarte favorabil. Ganditi-va la toata frumusetea, gratia, viteza si puterea calului – asta ne aduce noul an. Este si ziua in care Venus devine direct, chiar cand Mercaur se pregateste sa devina retrograd, pe 1 februarie, perioada sa de umbra incepand pe 23 ianuarie. Toata activitatea din aceasta luna ma face sa ma gandesc la o intersectie foarte aglomerata si in care singurul lucru care impiedica masinile sa se ciocneasca, este o fractiune de secunda intarziere. O cheie pentru a trece prin aceasta luna aglomerata (si la fel va fi pana in mai) este sa evitati distragerile si sa ramaneti concentrati pe calea voastra. Tineti minte ca tot ce faceti in viata voastra se extinde in lume. Puteti face diferenta – pentru ca voi sunteti diferenta.
Sa aveti o luna minunata!Editura For You
Copyright (c) 2013 by Jennifer Hoffman. All rights reserved

Prima mare explozie solară din 2014


O explozie solară majoră a avut loc pe 7 ianuarie 2014, având ca sursă unul dintre cele mai mari grupuri de pete identificate pe suprafaţa Soarelui în ultimul deceniu, au anunţat oficialii NASA. Evenimentul a fost catalogat drept prima mare explozie solară de anul acesta.
Observatorul Dinamicii Solare al NASA a înregistrat uriaşa erupţie sub forma unei intense explozii de radiaţie ce a plecat dintr-o mare pată aflată acum în centrul Soarelui (aşa cum este el văzut de pe Pământ), relatează space.com. Aceasta este „una dintre cele mai mari pete solare văzute în ultimii 10 ani”, au scris oficialii agenţiei spaţiale americane într-o declaraţie de presă.
Explozia de marţi a fost încadrată în clasa X1.2 de evenimente solare, (furtunile de clasă X sunt cele mai puternice). Ea a avut loc la ora 18:32 GMT, la numai câteva ore după o explozie de intensitate medie (de clasă M7.2). Specialiştii americani de la Space Weather Prediction Center au declarat că se aşteaptă ca explozia să declanşeze furtuni geomagnetice atunci când „suflul” său va atinge câmpul magnetic al Pământului, în următoarele zile.

Sursa: Yahoo News

Matei Bucur, 16 ani, "al doilea George Enescu", refuză să emigreze

dma 0269Foto: Dan Marinescu / Jurnalul Naţional dma 6507Foto: Dan Marinescu / Jurnalul Naţional dma  0213Foto: Dan Marinescu / Jurnalul Naţional avid6927 
 12 3 4 Matei Bucur Mihăescu este cel mai tânăr dirijor din România.
 
La 13 ani şi-a  înfiinţat orchestră, la 10 ani a fost numit "micul Mozart",
la 7 ani compunea. Refuză să emigreze  

A doua zi după ce micul Matei a fost admis la Liceul de Muzică George Enescu,
mama a primit un telefon. Era domnul director, tot repeta pe fir cuvântul "geniu".
"Să ştiţi că toţi profesorii noştri l-au auzit şi sunt absolut încântaţi că s-a născut un nou
geniu al muzicii", zicea.
La vremea aceea Matei Bucur Mihăescu din Bucureşti avea şase ani.

Până acum trei ani nu dăduse nici un semn că l-ar pasiona muzica.
Sigur, pe la doi ani ştia literele, la patru ani vorbea perfect engleză, dar atât.
Şi mai iubea maşinuţele: "Avea nişte maşinuţe mici de colecţie.
Se aşeza pe jos şi se uita la ele minute în şir, de la nivelul roţilor.
Apoi, pe stradă, recunoştea toate mărcile de maşini, după diferite detalii".
Până într-o zi, când bunicul, compozitor cunoscut, l-a pus în faţa pianinei.
Mama s-a opus: "Lasă, în copilărie m-ai chinuit pe mine destul cu muzica,
să nu-l chinuim şi pe el".
"Hai, totuşi, să încercăm", a insistat bunicul.
I-a testat urechea şi i-a adus şi profesoară.
"Nu spunem că e nepotul meu, să nu fie subiectivă", a decis el.
La al treilea curs cu profesoara, Matei cânta deja la două mâini ca şi cum ar fi făcut
asta dintotdeauna. Avea trei ani jumate pe atunci.

"Al doilea George Enescu"
Pe la 7, 8 ani la Liceul de Muzică deja compunea piese de muzică clasică.
Era cel mai mic compozitor de acolo.
Tot atunci susţinea recitaluri o oră, o oră jumate în faţa publicului.
Enorm pentru un prichindel.
La 10 ani, criticii deja îl numeau "micul Mozart", "micul Bach" şi
"al doilea George Enescu".
S-a întâmplat după concertul de la Ateneu, când a sculat o sală întreagă
în picioare.
A devenit, atunci, cel mai tânăr muzician român care a concertat pe
scena Ateneului.

Ne aflăm acasă la Matei şi încă îi sclipesc ochii când ne arată afişul concertului de la Ateneu,
unde şi-a cântat şi compoziţii proprii.
Îl ţine pe perete, deasupra canapelei. Citim:
"Concert Extraordinar al Pianistului şi Compozitorului Matei Bucur Mihăescu".
A cântat o oră solo, la pian, apoi însoţit de Corul şi Orchestra Operei Române.
Era în sală toată critica, plus oameni de cultură, primul ministru şi preşedintele CE.

Premierul, curios, l-a întrebat pe Mădălin Voicu:
"Dom'le, dar puştiul ăsta o fi având emoţii?".
"N-are dom'le, ăsta e tare, nu-l vezi?", i-a răspuns.
Matei transpirase tot de emoţii, dar se ţinea mândru, aşa cum îl învăţase
domnul profesor înainte ("Să fii atent că ăştia or să disece fiecare moment şi
fiecare degeţel, cum l-ai pus pe clapă").
După concert, când s-a întors acasă, în loc să se odihnească,
s-a aşezat la pian să mai studieze un pic, că tocmai îi venise inspiraţia.

Cine mai ştie câte premii naţionale şi internaţionale a obţinut până acum, la 16 ani?
Ar trebui să le numere pe toate, dar i-ar lua prea mult timp.
La 10 ani i s-a propus să părăsească România ca să studieze la Conservatorul
de la Viena, dar a refuzat.
"Aici îmi găsesc inspiraţia cel mai bine", a răspuns.
Şi chiar aşa a fost căci compoziţiile lui emoţionau tot publicul,
de la bunic la adolescent.
După concerte veneau în culise să-l felicite oameni în toată firea, plângând.

"Acum doi ani, când am susţinut la Frankfurt un recital de pian cu lucrări proprii,
organizatorii au sunat să ne roage să nu ne supărăm că o să fie cam înghesuială
în sală, după ce au suplimentat numărul de scaune.
Ideea era că se vânduseră  toate biletele şi publicul mai dorea.
A fost singura dată când am făcut trei bisuri, deşi acolo nu mă ştia nimeni",
ne spune Matei.

Mugur Isărescu l-a numit "un nou brand românesc",
Ministerul Afacerilor Externe i-a oferit titlul de
,,micul ambasador al culturii româneşti în lume",
iar Liceul ,,George Enescu" a instituit chiar şi premiul pentru interpretare pianistică, "Matei Bucur Mihăescu". Pe lângă toate astea, Matei avea timp să fie în continuare
premiantul clasei, învăţând de 10 la toate materiile. 

Cum înfiinţez ditamai orchestra, la 13 ani
Ce şi-ar mai fi putut el dori la 13 ani?
Propria orchestră.
"Începusem să scriu muzică pentru formule din ce în ce mai extinse,
pentru cât mai mulţi oameni pe scenă.
Până atunci susţinuseră concerte cu piesele mele doar Orchestra Radio,
a Operei şi a Filarmonicii, dar mi-am dat seama că vreau propriul colectiv
de oameni cu care să evoluăm împreună", ne spune Matei.
Şi aşa s-a pus pe adunat muzicieni, printre colegi şi prieteni.
În scurt timp, înfiinţase orchestra CAMMERATA, cu scopul de a-i interpreta
lucrările.
A avut în orchestră şi 50 de oameni, de la 14 până la 65 de ani.
Iniţial, orchestra o dirija altcineva.
Matei o dirijează de la începutul acestui an, când a devenit şi cel mai tânăr
dirijir din România. "După un succes fulminant, când iarăşi au ridicat toată sala în picioare,
colegii au început să-l întrebe: Matei, de ce nu dirijezi tu?
Matei zicea: nu, nu, nu. În orchestră el doar cânta la pian şi făcea compoziţie
proprie", povesteşte mama.  "Apoi mi-am dat seama singur că cea mai bună concepţie asupra muzicii mele o am tot eu. Aşa că un an de zile am urmat cursuri de dirijat la Conservator şi până acum am dirijat câteva concerte", zice fiul. Să vedem, însă, cum lucrează: "Îmi place să ştiu că sunt toate lucurile bine puse la punct, începând cu mişcarea scenică şi terminând cu instrumentele. Cei din orchestră trebuie să fie foarte responsabili nu numai din vedere instrumental, ci şi conştienţi a ceea ce are făcut şi restul colectivului. Eu încerc să creez acolo o unitate pentru ca asta să se vadă, apoi, în sunet. Dacă toată orchestra respiră o dată, dacă suflul merge continuu şi uniform, am ajuns unde trebuie". Este convins că nu va părăsi niciodată România. "Multă lume mă întreabă: de ce nu vrei să pleci? Şi eu răspund: dar de ce să plec? N-am nici un motiv. E ca şi cum mă întreabă, de fapt: dar de ce nu pleci într-un loc unde e mai bine pentru tine? Dar poate nu-i mai bine", ne spune. Zice că, de la un nivel încolo, financiar i-ar fi la fel de bine în România cu muzica lui, pe cât i-ar putea fi şi afară. Dar nu îl deranjează sărăcia din ţară , harţa politică? "Nu, atâta vreme cât nu mă afectează nu mă deranjează nimic. De ce să ascult eu certurile politicienilor, ei ascultă muzica mea?". Munca din spatele geniului"Pentru ca aceşti copii talentaţi sau supradotaţi să reuşească, trebuie să ştie atât ei, cât şi famiile lor că nimic nu se întâmplă peste noapte. Nimeni nu a ajuns în vârf fără a avea ani de muncă în spate. La început, e adevărat, totul se poate face într-o aparentă  joaca şi abia apoi apare pasiunea, interesul.
 
 
 Sursa: primit pe mail,
Multumim CS

Descarca online o biblioteca de carti electronice in romana

carti electronige gratis biblioteca online

"Descarcă online, dezarhivează, conectează-ți e-readerul la PC și transferă-ți biblioteca virtuală cu cărțile electronice pe care dorești să le citești și tot ce-ți rămâne de făcut este să lecturezi!"

http://bibliocarti.com/descarca-online-o-biblioteca-de-carti-electronice-in-romana/?fb_action_ids=414973341968588&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B626951060674338%5D&action_type_map=%5B%22og.likes%22%5D&action_ref_map

Despre otrava din pîine. Drojdiile termofile - armă de distrugere în masă.


sursa: ecology.md

Oamenii au uitat gustul pâinii adevărate. Mai ales nu-şi amintesc că pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire. Toate componentele de fermentare au fost exclusiv de origine vegetală. Aluatul celebru, ţărănesc (aluat fermentat cu hamei şi stafide, miere sau zahăr natural, malţ alb şi roşu) se prepara din făină de secară, orz şi grâu. Anume aceşti fermenţi îmbogăţeau organismul cu vitamine, enzime, biostimulente şi, mai presus de toate, îl săturau cu oxigen. Datorită acestui fapt corpul uman devenea mai energic, mai eficient, mai rezistent la răceli şi alte maladii.
De la mijlocul anilor 40, după război s-a produs o substituire a fermentării din hamei pe cea din drojdie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că principala caracteristică a drojdiei este fermentarea. Drojdia transmite această proprietate prin pâine (într-un centimetru cub de aluat gata sunt prezente 120 de milioane de celule de drojdie), în sânge, şi începe a se fermenta. Gazul fuzel format vine, în primul rând, la creier, perturbând funcţiile sale. Se deteriorează brusc memoria, capacitatea de gândire logică, de muncă creativă. Acţionând la nivelul celular, drojdia duce la formarea în organism a tumorilor benigne şi canceroase. Se produce o influenţă asupra celulelor, privându-le de posibilitatea de a se împărţi, deci a produce celule sănătoase.
Nu este întâmplător, că la al doilea Congres Mondial de medicină pe bază de plante, la Praga, în 1990, profesorul Larbert a vorbit despre efectele negative asupra sănătăţii umane a pâinii albe, rafinate, preparate în bază de drojdie. Ingestia prelungită a acestei pâini duce la o serie de încălcări descrise de către Larbert şi numite ghemogliaz. Această maladie se manifestă prin dureri de cap, somnolenţă, iritabilitate, probleme digestive, încetinirea gândirii, scăderea activităţii sexuale, creşterea vâscozităţii sângelui.
Larbert consideră că ghemogliaz este mai răspândit şi mai periculos, decât tuberculoza. Impactul negativ al drojdiei asupra organismului este relevat de numeroşii savanţi din întreaga lume. Despre acest lucru au scris: Gianfranco Rosini ("Prezenţa caracteristicilor ucigaşe la drojdie"), H. Bussey şi D. Sherman (" Factorul mortal - biochimia, biofizica, 1973, p. 13-14), academicienii F.Uglov, B. Iskacov, N. Dubinin (Operele Institutului Plehanov), profesorul francez Etienne Wolff şi mulţi alţii.
Ce este de făcut? Să revenim la coacerea pâinii din aluat acru, care a fost utilizat în antichitate şi în trecutul neîndepărtat! 

Dar timp de câţiva decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces cerevisiae. Tehnologia ei de pregătire este monstruoasă, antinaturală. Producerea drojdiei de panificaţie se bazează pe creşterea ei în substanţe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var şi acidificată cu acidul sulfuric, etc.
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au bătut alarma. Sunt descoperite mecanismele impactului negativ ale drojdei termofile asupra organismului. Drojdie Saccharomyces (drojdie termofilă), speciile căreia sunt utilizate în industria de alcool, bere şi panificaţie, în natură nu apar. Celulele Saccharomyces, din păcate, sunt mai rezistente, decât celulele ţesutului. Ele nu se distrug, fie în timpul de gătit sau cu salivă în organismul uman. Celulele ucigaşe de drojdie ucid celulele sensibile umane, mai puţin protejate în organism, prin emanarea substanţelor otrăvitoare cu greutate moleculară mică.
Ciupercile termofile nu dispar, deoarece sunt capabile să reziste şi la 500 de grade şi, nimerind în organism, se înmulţesc şi atacă flora intestinală, distrugând-o.
Proteinele toxice acţionează asupra membranei plasmatice, mărind permeabilitatea ei la agenţii patogeni şi viruşi. Celulele de drojdie nimeresc în tractus digestiv, iar apoi în sânge. Drojdiile termofile se multiplică în organism într-o progresie geometrică şi permit microflorei patogene să trăiască în mod activ şi să se multiplice, inhibând microflora normală, care în intestin, cu o alimentaţie corectă, poate genera vitamine B, aminoacizi esenţiali şi acizi. Se încalcă grosolan activitatea tuturor organelor digestive: stomacului, pancreasului, vezicii biliare, ficatului, intestinelor.
Stomacul din interior este acoperit cu o membrană mucoasă specială, rezistentă la acid. Totuşi, dacă omul abuzează de produse din drojdie şi alimente acide, stomacul nu poate rezista mult timp la aceasta. Arsura va duce la formarea ulcerului, durerilor de cap şi la formarea unui simptom comun, cum ar fi arsuri la stomac.
Utilizarea produselor alimentare, preparate pe bază de drojdie termofilă, promovează formarea cheagurilor de nisip, iar apoi pietrelor în vezica biliară, ficat, pancreas, constipaţie şi formarea tumorilor. În intestin cresc procesele de degradare, se dezvoltă microflora patogenă. Se încetineşte evacuarea maselor toxice din organism, se formează buzunare de gaz, în care stagnează pietrele fecale. Treptat, ele cresc în membranele mucoase şi straturi submucoase ale intestinului. Sistemul digestiv îşi pierde funcţia sa de protecţie şi se reduce capacitatea de digestie. Vitaminele se digerează insuficient şi se sintetizează, nu sunt digerate în plină măsură oligoelementele şi cel mai important din ele - calciu.

Autor: Alexei Evdokimov
Sursa: 
http://www.ecology.md

Material primit pe blog,
Multumim CS

Carte gratis pentru toata lumea - Radu Mihai Crisan, SILUETA SI SANATATE,

Am primit urmatorul mail, care mi-a fost trimis de d-na Izabelle Popescu;

"Buna ziua,
 
Cu admiratie pentru activitatea Site-ului Dumneavoastra de difuzare a culturii pe Internet, VA DONEZ, spre postare pe site,  fisierul PDF continand textul integral al cartii: Radu Mihai Crisan, SILUETA SI SANATATE,  Editura Tibo, Bucuresti, 2013, ISBN 978-606-8521-008.
 
Conform stipulatiei expres consemnate pe chiar pagina a doua a cartii (sub caseta dreptunghiulara de Descriere CIP),difuzarea acestei lucrari este neingradita si gratuita.
 
Gasiti fisierul ca atasament la prezentul mesaj.
 
 
Va multumesc.
O zi frumoasa!
 
Cu consideratie, 
Izabelle Popescu"


Datorita unor anumite limitari ale platformei blogger, nu am putut sa postez decat formatul on-line. Cine doreste formatul pdf, poate sa imi scrie pe adresa sfatuitoarea@gmail.com si eu ii voi trimite cartea in format pdf.

Multumesc din suflet cititoarei noastre pentru gestul plin de iubire si bunatate!

Dumnezeu sa ii daruiasca armonie si prosperitate!






fullscreen
Author: Radu Mihai Crisan
Keywords: silueta de vissanatate de fier
Language: Romanian
Collection: opensource



PDF