miercuri, 23 ianuarie 2013

Cum vă ajută îmbrăţişările să vă îmbunătăţiţi starea de sănătate



Pe lângă faptul că transmit afecţiune şi căldură sufletească dându-ne o stare de bine, îmbrăţişările aduc importante benficii stării de sănătate.

Atunci când îmbrăţişaţi o persoană dragă, este eliberată oxitocina un hormon care determină reducerea temerilor și creșterea încrederii.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că atunci când strângeţi în braţe pe cineva drag, este eliberată în sânge oxitocina. Acest hormon ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce stresul şi neliniştea şi, de asemenea, îmbunătăţeşte memoria.
Pentru a beneficia de aceste efecte este important pe cine îmbrăţişaţi. Dacă strângeţi în braţe pe cineva mai puţin cunoscut, din politeţe creşte nivelul de stres, conform unui studiu făcut la Universitatea din Viena.
Oxitocina, un hormon produs de glanda pituitară, este în primul rând cunoscut pentru creşterea ataşamentului în cadrul relaţiilor sociale și a gradului de apropiere dintre părinți şi copii.
Niveluri ridicate de oxitocina au fost găsite, de exemplu, la partenerii aflaţi în relații funcționale. La femei este produs în timpul procesului de naștere și în timpul alăptării, cu scopul de a crește legătura dintre mamă şi copil.
,,Efectul pozitiv apare doar în cazul în care oamenii au încredere unii în alţii, în cazul în care sentimentele asociate sunt prezente reciproc și dacă sunt trimise semnalele corespunzătoare. Dacă oamenii nu se cunosc bine sau în cazul în care îmbrățișarea nu este dorită de către ambele părți, efectele sale se pierd” a explicat psihologul Jürgen Sandkühler.
Când primim îmbrățișări nedorite de la persoane necunoscute hormonul nu mai este eliberat și nivelul de anxietate creşte. În acest caz poate fi eliberat cortizolul, hormonul stresului.
“Îmbrățișările sunt benefice indiferent de frecvenţa şi durata lor cea mai importantă fiind încrederea în cel pe care îl strângeţi în braţe”, a mai adăugat psihologul
Sursa: www.doctorulzilei.ro

Alimentaţia nesănătoasă poate duce la apariţia Alzheimerului. Metode prin care preveniţi degenerarea cerebrală



Este bine să vă ţineţi departe de dulciuri, chiar dacă nu aveţi probleme cu silueta, deoarece şi creierul are de suferit de pe urma alimentaţiei bogate în zahăr şi grăsimi.

Este un fapt bine cunoscut că o dietă nesănătoasă poate cauza obezitate şi alte afecţiuni precum diabetul, însă există dovezi că dulciurile procesate pot cauza o boală pe care experţii o numesc diabet de tip 3, diabetul creierului sau Alzheimer.
Conform neuropatologistului Suzanne de La Monte, consumarea unei cantităţi mari de zahăr poate duce la rezistenţa creierului la insulină. ,,Am descoperit într-un studiu pe şobolani că odată ce creierul devine rezistent la insulină, se dezvoltă Alzheimer-ul şi inclusiv neurodegenerarea, a explicat Suzanne
Cum se ajunge de la rezistenţa la insulină la demenţă
Celuele organismului au nevoie de glucoza de sânge pentru a produce energie. Insulina, un hormon produs de pancreas care permit glucozei să ajungă în celule unde este metabolizată şi transformată în energie. Dacă există un exces de glucoză în sânge, pancreasul produce mai multă insulină, iar celulele pot deveni rezistente la insulina crescută.
Studiile i-au determinat pe specialişti să conchidă că insulina şi factorii de creştere similari ei sunt produşi nu doar în pancreas ci şi în creier, unde au mai multe funcţii, printre care reglarea transmiterii de semnale între neuroni cărora le influenţează creşterea şi supravieţuirea. Atunci când celulele creierului devin rezistente la insulină nu mai primesc suficientă energie şi se deteriorează cauzând pierderi de memorie şi confuzie (semnele distinctive ale Alzheimer-ului).
5 metode prin care preveniţi apariţia diabetului de tip 3
1. Monitorizaţi-vă greutatea
Obezitatea nu apare peste noapte, ci durează ani buni până să ajungeţi la o greutate periculoasă. Cântărindu-vă regulat veţi şti dacă este necesar să luaţi măsuri pentru a pierde în greutate.
2. Mâncaţi mai puţină carne
Nu trebuie să deveniţi vegetarieni, doar să reduceţi din cantitatea de carne pe care o consumaţi, astfel la o masă să aveţi pe jumătate de farfurie carne, iar pe cealată jumătate legume.
3. Reduceţi consumul de zahăr
Zahărul este una dintre cauzele diabetului de tip 2 şi a celui de tip3, de aceea este mai bine să reduceţi consumul la minimum.
4. Gătiţi mai mult
Decât să consumaţi mâncăruri procesate pe care le găsiţi în comerţ, mai bine gătiţi, astfel veţi ştii exact ce produse folosiţi şi în ce cantităţi.
5. Evitaţi nitraţii
Studiile sugerează că există o legătură între apariţia Alzheimer-ului şi consumul de alimente care conţin nitrozamine (alimente procesate, brânză, hot dog, carne de vită, şunca afumată).
 Sursa: www.doctorulzilei.ro

Cine face jocurile pentru energia din Marea Neagră


Cine face jocurile pentru energia din Marea Neagră
În primăvara anului trecut, un anunţ făcut de autohtonii de la Petrom şi americanii de la ExxonMobil a declanşat goana după un posibil El Dorado – energia din Marea Neagră. A fost găsită prima pungă consistentă de gaze naturale în apele de mare adâncime, eveniment ce adaugă o nouă piesă pe tabla de şah a regiunii. Jocurile politice şi geostrategice din zonă vor fi şi mai acerbe, iar câştigătorul îl vom afla probabil peste câţiva ani.

Ruşii insistă cu South Stream şi doresc orice proiect alternativ, inclusiv exploatarea resurselor din Marea Neagră, nerealizabil, europenii au tăiat Nabucco în două şi speră să pună mâna pe gazul azer, la care râvnesc şi promotorii conductei trans-adriatice TAP. Ucraina pregăteşte o investiţie masivă în transportul gazului lichefiat ca să scape de dependenţa de ruşi, alternativă gândită la un moment dat şi de România şi Georgia. Ce se întâmplă în aceste condiţii cu gazul extras de Petrom şi, eventual, cu cel găsit de alţii în Marea Neagră ?


În luna noiembrie 2012, într-una din sălile de conferinţe ale unui hotel de cinci stele din Londra, Gerhard Roiss îşi începea discursul în faţa mass-media cu o frază ce poate căpăta conotaţii profunde pe termen mediu şi lung: „Am făcut cea mai mare descoperire din istoria OMV”. Şeful companiei austriece s-a referit atunci la acumularea de gaze naturale găsită de Petrom şi partenerii săi americani de la ExxonMobile la 170 de km de ţărmul românesc al Mării Negre, în ape cu adâncimea de aproximativ 1.000 de metri, într-o zonă câştigată de România în urma procesului de la Haga pentru delimitarea platoului din jurul Insulei Şerpilor. Estimările iniţiale merg până la o rezervă care ar putea creşte cu 50% tot ceea ce se ştie în prezent despre gazele naturale existente în pământul României.

Din acest punct încep planurile şi se gândesc strategiile cu privire la viitorul gazului din solul de sub mare. Deocamdată, oficialii OMV şi Petrom l-au luat pe „dacă” în braţe şi susţin că resursa încă nu şi-a dovedit economicitatea. În cazul în care se va întâmpla asta, atunci primii metri cubi de gaze vor fi scoşi undeva în 2020. Dar până atunci se pot întâmpla multe în zonă şi în economia mondială, cât să schimbe proiecţiile iniţiale.


Sursa: jurnalul.ro

O cascadă din România, în topul cascadelor unice din lume (FOTO)


O cascadă din România, în topul cascadelor unice din lume (FOTO)
Jurnaliştii de la The World Geography au realizat un clasament al cascadelor unice din lume, pe primul loc aflându-se o cascadă din România. The World Geography menţionează că există cascade atât de frumoase şi de neobişnuite care lasă vizitatorii uimiţi, aceste minuni ale naturii fiind însă necunoscute pentru multe persoane.

Cascada Bigar din Caraș-Severin, una dintre cele mai frumoase cascade din România, se află în fruntea clasamentului pentru că se află exact pe paralela 45, ea fiind unică datorită felului în care cade apa. 

Cascada din România este urmată de Cascada Flacăra Eternă din SUA, al cărei nume se datorează flăcării de 10-20 de centimetri pe care o adăposteşte într-o grotă, care arde continuu, aceasta fiind alimentată de gazul din subteran.

Clasamentul "Opt cascade uncie din lume" este completat de: cascada Asik-Asik (Filipine), cascada Orizontală din Golful Talbot (Australia de Vest), cascada Sângelui, de la baza Gheţarului Taylor (Antarctica), cascada Svartifoss (Parcul Naţional Skaftafell din Islanda), cascada Baatara Gorge (Liban), cascada Hierve el Agua (Mexic).

Sursa: jurnalul.ro

(VIDEO) Un delfin aflat în dificultate "cere" ajutorul unui scafandru


Un delfin care se încurcase într-un fir de pescuit a "cerut" ajutorul unui scufundator aflat în apele din Hawaii.

Întâlnirea uimitoare a avut loc pe 11 ianuarie şi a fost filmată de scafandrul Keller Laros.

Laros conducea un grup de turisti amatori de scfundari şi care urmăreau un banc de pisici de mare care se hraneau cu plancton cînd şi-a făcut apariţia delfinul.

"Felul cum a venit direct spre mine şi se împingea în mine era clar că acesta se afla acolo pentru a fi ajutat", a declarat Laros site-ului de stiri KITV.

Scufundătorul a observat apoi că delfinul nu se putea mişca normal pentru că avea un fir de pescuit infăţurat in jurul unei aripioare pectorale iar cârligul era înfipt în ea.

Delfin slavat de un scafandu



Sursa:  jurnalul.ro
           www.youtube.com

REVELAŢIE în lumea ştiinţei. Ce au găsit arheologii într-un mormânt vechi de 1.600 de ani. "Este un caz unic, extraordinar!"


REVELAŢIE în lumea ştiinţei. Ce au găsit arheologii într-un mormânt vechi de 1.600 de ani. "Este un caz unic, extraordinar!"
Mai mulţi arheologi au rămas şocaţi în momentul în care au examinat scheletul unei femei din Roma antică. Femeia, care a murit în jurul vârstei de 30 de ani, era îngropată într-o necropolă de lângă Lleida, Spania, scrie Huffington Post.

În timpul examinării scheletului, arheologii au descoperit o tumoră la nivelul pelvisului. Experţii însă au realizat că tumora avea dinţi şi un os. 

Femeia, care a murit în urmă cu mai bine de 1.600 de ani, a suferit de o boală care astăzi poartă numele de teratom ovarian. Denumirea de "teratom" provine din cuvintele greceşti "teras" şi "onkoma", care se traduc prin "monstru" şi, respectiv, "inflamaţie". Tumora are 44 de milimetri în diametru.

"Teratomurile ovariene sunt bizare, însă benigne", a declarat cercetatoarea Nuria Armentano, de la Universitatea Autonomă din Barcelona, pentru LiveScience.

Astfel de tumori, de natură embrionara, pot avea păr, dinţi şi oase în compoziţia lor.

Descoperirea arheologilor este unică, fiind pentru prima dată când oamenii de ştiinţă găsesc o astfel de tumoră în lumea antică.

"Este un caz extraordinar, nu numai datorită faptului că s-a întâmplat în antichitate, ci şi pentru că este un record arheologic", au declarat experţii.

Sursa: jurnalul.ro

Rusia cere SUA şi Canadei garanţii privind carnea de vită şi porc şi ameninţă cu limitarea importurilor


Rusia a ameninţat din nou marţi, 22 ianuarie, că va limita importurile de carne de vită şi porc provenite din SUA şi Canada dacă aceste două ţări nu vor respecta noile criterii sanitare adoptate de Moscova, transmite AFP
Agenţia veterinară rusă, Rosselkhodnazor, a anunţat într-un comunicat că a cerut ‘din nou să i se prezinte de urgenţă garanţii conform cărora carnea congelată de vită şi porc provenită din SUA şi Canada şi destinată consumatorilor ruşi nu conţine ractopamină‘.
Acesta este un aditiv alimentar folosit pentru a creşte masa musculară a animalelor, interzis în Rusia pe motiv că ar putea avea un impact negativ asupra sănătăţii consumatorilor.
Absenţa unui răspuns la întrebările autorităţilor sanitare ruse ‘ar putea conduce la adoptarea de restricţii provizorii la importurile în Rusia de astfel de produse’, atrage atenţia agenţia citată.
În decembrie, SUA au cerut Moscovei să suspende noile criterii privind importurile, care contravin, potrivit Washingtonului, obligaţiilor Rusiei ca stat membru al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC).
Rosselkhodnazor a respins atunci criticile, considerându-le ‘nejustificate’.
Rusia a devenit, în august 2012, cel de-al 156-lea membru al OMC, la capătul a aproape 20 de ani de negocieri dificile. Moscova a acceptat să-şi reducă taxele vamale, ceea ce a stârnit temerile mai multor sectoare ale economiei ruse, cunoscute pentru slaba lor competitivitate, că se va recurge într-o măsură mai mare la importuri, în detrimentul lor.
Presa rusă a publicat, în ultimele săptămâni, mai multe articole care sugerau că anumite sectoare suferă deja din cauza deschiderii către comerţul internaţional.Cotidianul economic Vedomosti evoca, recent, o creştere a importurilor agroalimentare, în special de carne şi produse din lapte.
Sursa: www.financiarul.ro

UE îngheaţă aprobarea culturilor modificate genetic până în 2014


Comisia Europeană a decis să îngheţe, până la sfârşitul mandatului său, în 2014, procesul de autorizare a cultivării în Uniunea Europeană a organismelor modificate genetic (OMG),în încercarea de a ajunge la o soluţie cu statele membre, transmite AFP.
‘Dacă doreşte, Comisia poate relansa procedura de autorizare pentru cultura unui soi de soia modificat genetic şi a şase soiuri de porumb modificat genetic, printre care şi MON810, dar nu va face acest lucru’, a declarat marţi Frederic Vincent, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorilor, Tonio Borg. ‘Prioritatea comisarului Tonio Borg este relansarea negocierilor cu statele membre pe baza propunerii predecesorului său’, a precizat purtătorul de cuvânt.
Autorizarea culturilor modificate genetic este un subiect de dispută între Comisia Europeană şi statele membre. Opt ţări (Franţa, Germania, Luxemburg, Austria, Ungaria, Grecia, Bulgaria şi Polonia) au adoptat o serie de prevederi care le permit să blocheze cultivarea de OMG-uri pe teritoriul lor.
Preşedintele CE, José Manuel Barroso a încercat să anuleze aceste clauze, dar ideea sa a fost respinsă de statele membre.
În ultimii 14 ani, doar două tipuri de OMG-uri au fost autorizate pentru cultură în UE: soiul de cartof Amflora, dezvoltat de grupul german BASF, şi soiul de porumb MON810, dezvoltat de compania Monsanto.
Procesul de evaluare a solicitărilor de autorizare a cultivării şi comercializării OMG-urilor presupune patru etape: consultarea Autorităţii Europene pentru Securitate Alimentară (AESP), cerere de autorizare adresată statelor membre pe baza unui aviz favorabil obţinut în prealabil de la AESP, procedura de apel dacă nicio majoritate calificată nu rezultă între statele membre. Dacă situaţia persistă, decizia finală revine Comisiei Europene.
AESP este autoritatea competentă la nivel european în materie de securitate alimentară, iar recomandările sale determină autorizaţiile de comercializare şi cultivare a organismelor modificate genetic.
Până în prezent, AESP nu a dat niciodată un aviz negativ pentru OMG-uri, iar la nivelul statelor membre ale UE nu s-a întrunit niciodată majoritatea calificată necesară interzicerii sau autorizării acestora.
Sursa: www.financiarul.ro

Râuri pe planeta Marte: noi dovezi surprinse în fotografii!


Au apărut noi dovezi referitoare la trecutul Planetei Roşii. Agenţia Spaţială Europeană (ASE) a făcut publice o serie de fotografii uimitoare care prezintă rămăşiţele unui râu uriaş, care la un moment dat a traversat planeta Marte. Realizate de Mars Express care aparţine ASE, acestea prezintă Valea Reull, “structură asemănătoare unui râu”, despre care se crede că a fost formată atunci când apa exista pe teritoriul marţian, prezintă DailyMail.co.uk.
Râul a creat un canal cu văi abrupte prin ţinutul Promethei Terra, înainte de a se îndrepta spre bazinul uriaş Hellas. Această structură uimitoare, care se întinde pe 1500 de kilometri de-a lungul suprafeţei marţiene, este flancată de numeroşi afluenţi, dintre care unul poate fi observat cum trece prin valea principală înspre partea de nord.
Experţii spun că imaginile prezintă “o asemănare incredibilă cu morfologia întâlnită în regiunile terestre afectate de glaciaţie”. “De exemplu, putem vedea o structură circulară pe pereţii interiori ai craterului plin de sedimente”, spune ESA.
Cercetătorii planetari cred că acestea ar putea reprezenta foste ape de suprafaţă şi porţiuni glaciare, care au existat înainte ca apa şi gheaţa să fie evaporate în mai multe etape, în perioade diferite.
Într-o altă imagine de la Mars Express este prezentată regiunea Reull Vallis într-un punct în care canalul este lat de aproximativ 7 kilometri şi adânc de 300 de metri.Laturile regiunii Reul Vallis sunt în aceste imagini deosebit de ascuţite şi abrupte, spune ESA.
Se crede că aceste structuri sunt cauzate de trecerea resturilor şi a gheţii în timpul perioadei “amazoniene” (care continuă şi în prezent), datorită fluxului glaciar de-a lungul canalului. Structurile au fost formate cu mult timp după ce au fost sculptate în mod original de apa lichidă în timpul perioadei Hesperian, despre care se crede că s-a încheiat în urmă cu aproximativ 3,5 miliarde şi 1,8 miliarde de ani. Structuri liniare asemănătoare, despre care se crede că ar fi bogate în gheaţă, pot fi întâlnite în multe dintre craterele din zonă.
Partea dreaptă a imaginii principale este dominată de ţinutul Promethei Terra cu munţii înalţi şi uşor rotunzi prezentaţi în aceste imagini, care ajung până la o înălţime de 2500 de metri.
“Morfologia Reul Vallis sugerează faptul că planeta Marte are o istorie complexă şi diversă, cu analogii observate în activitatea glaciară de pe Pământ. Aceste analogii oferă geologilor planetari indicii despre un trecut al Planetei Roşii nu foarte diferit de evenimentele care s-au petrecut pe planeta noastră.”
Sursa: www.financiarul.ro

James Watson, descoperitorul ADN-ului, revoluţionează tot ceea ce se credea despre antioxidanţi


În această primăvară se împlinesc 60 de ani de la descoperirea ADN-ului de către James Watson şi Francis Crick. În această perioadă James Watson se dedică cercetării pe tema cancerului, iar de curând a publicat un nou studiu asupra rolului pe care oxidarea îl joacă în cazul cancerului avansat, despre care spune că este „unul dintre cele mai importante eforturi depuse de mine de la descoperirea ADN-ului până acum”, scrie Financial Times.
Multe persoane consideră că antioxidanţii (substanţe care se găsesc în fructe, legume şi în suplimentele alimentare) sunt sănătoşi, pentru că distrug elementele care reacţionează la contactul cu oxigenul ce pot distruge ADN-ul şi proteinele.
Aceste molecule nu sunt întotdeauna dăunătoare. În lucrarea publicată în jurnalul Open Biology, Watson afirmă că sunt „o forţă pozitivă pentru viaţă”, pentru că joacă un rol important în apoptoză – procesul biologic în cadrul căruia celulele nesănătoase se sinucid.
Ipoteza lui Watson este că această distrugere oxidativă a celulelor canceroase reprezintă un mecanism important prin care pot fi combătute tumorile, atât în mod natural cât şi prin folosirea chimioterapiei. De aceea, consumul excesiv de antioxidanţi ar putea stimula cancerul să progreseze prin suprimarea oxidării.
Echilibrul dintre oxidanţi şi antioxidanţi este important pentru sănătate. Persoanele cu afecţiuni neurologice precum boala Parkinson prezintă mai puţine cazuri de cancer decât populaţia generală, explică Watson, deoarece sistemul lor oxidativ este activ. În cazul persoanelor predispuse la cancer, situaţia este exact invers.
„Metoda prin care eu doresc să tratez cancerul metastatic în fază finală, care acum este incurabil, este prin eliminarea selectivă a antioxidanţilor din celulele canceroase, menţinând în acelaşi timp activitatea lor în alte părţi ale corpului”, a declarat Watson.
Deşi are 84 de ani, Watson continuă să lucreze în cadrul laboratorului Cold Spring Harbor, pe care l-a condus pentru timp îndelungat. „Am început să studiez cancerul în anii ’50, fiind foarte posibil să lucrez în acest domeniu de mai mult timp decât oricine altcineva de pe Terra”, spune Watson.
În concluzie, Watson are un sfat pentru toate persoanele care se gândesc să consume suplimente cu antioxidanţi cu gândul că astfel elimină riscul de cancer: nu faceţi acest lucru.
Sursa:  www.financiarul.ro

Anunţul ISTORIC care zguduie Europa: Referendum privind ieşirea Marii Britanii din UE


Premierul britanic David Cameron a avertizat, miercuri, că fără o reformă a Uniunii Europene, britanicii riscă să "devieze către ieşirea" din blocul comunitar, într-un discurs foarte aşteptat privind viitorul legăturilor dintre Londra şi UE, relatează AFP. Cameron a subliniat că susţine organizarea unui referendum privind apartenenţa Marii britanii la UE până în 2017.

David Cameron
David Cameron / FOTO: press.tv
"Dacă nu vom răspunde provocărilor, pericolul este ca Europa să eşueze, iar britanicii să devieze spre ieşire", a declarat David Cameron.
El a anunţat că referendumul va fi organizat în condiţiile în care partidul său va obţine un nou mandat pentru guvernarea ţării în alegerile ce vor avea loc în 2014. "Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out" (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a declarat şeful Guvernului britanic.

"După ce vom negocia un nou acord" privind relaţiile Marii Britanii cu UE, "vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieşim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenţei sau nu la UE", a declarat Cameron în acest discurs-cheie despre Europa.

Noua relaţie a Marii Britanii cu UE "va fi o relaţie centrată pe piaţa unică", a declarat el.

"Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eşueze şi ca britanicii să devieze către ieşire", a avertizat el.

"Eu nu sunt un izolaţionist", a asigurat liderul conservator. "Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa", a afirmat el.

Acest discurs-cheie, amânat de mai multe ori încă din vară, a fost amânat încă o dată de David Cameron în urma luării de ostatici de către un comando islamist la un complex de exploatare a gazelor din In Amenas, care a determinat intervenţia armatei algeriene.
Mai mulţi oficiali europeni, dar şi americani au avertizat Marea Britanie să nu forţeze o ieşire din UE, care s-ar putea dovedi nocivă atât pentru Marea Britanie cât şi pentru Europa. David Cameron a fost presat însă încă din campania electorală din 2010, de aripa eurosceptică a partidului său, să ceară un referendum pentru ieşirea ţării din UE.

Sursa:  REALITATEA.NET

OZN misterios, filmat în timpul unei ploi de meteoriți


O echipă de regizori din cadrul companiei Sunchaser Pictures au creat un timelapse în care surprind ceva mai mult decât ploaia de meteori Geminide ce a avut loc în noaptea de 13 decembrie a anului trecut.

OZN misterios, filmat de câțiva regizori americani
OZN misterios, filmat de câțiva regizori americani
Evenimentul a fost imortalizat din Valea Morţii, de pe dunele Eureka şi pe lângă uimitoarele Geminide, autorii video-ului susţin că au surprins şi un obiect zburător neidentificat, scrie descopera.ro
„Deşi aproape că am îngheţat, am surprins nişte stele uimitoare, meteoriţi, planete şi chiar şi un OZN”, a declarat Gavin Heffernan. 
„ «OZN-ul» apare pentru cinci secunde între minutul 1:30 şi 1:35 şi se învârte de trei ori deasupra deşertului. [Obiectul] îţi dă fiori pentru că deşi în timelapse pare că se deplasează rapid, trebuie să luăm în considerare faptul că 5 secunde din el echivalează 50 de minute”, a adăugat acesta. 
Sursa:  REALITATEA.NET

ÎNCREMENIREA ZOIEI. Fenomenul care a zguduit lumea ortodoxă


ÎNCREMENIREA ZOIEI. Fenomenul care a zguduit lumea ortodoxă
O tânără a rămas înţepenită, în picioare, timp de patru luni, fără ca medicii să o poată ajuta. În această perioadă, nu a făcut nicio mişcare, nu a mâncat şi nu a băut apă. Pentru doctori, cazul este în continuare o enigmă la care nu au răspuns.
Nu doar medicii au fost alertaţi, ci şi autorităţile din Rusia, unde s-a petrecut acest miracol, şi care au încercat să controleze situaţia. Cu toate acestea, secretul nu a putut fi ţinut ascuns, casa unde se afla tânăra încremenită transformându-se într-un loc de pelerinaj, până când autorităţile au interzis orice vizită.
După patru luni, tânăra şi-a revenit la normal, complet, fără nici un ajutor din partea altora. Povestea sa a devenit inclusiv subiectul unul film rusesc, intitulat "Minunea". De fapt, este vorba despre o minune petrecută în zilele noastre, săvârşită de către Sfântul Ierarh Nicolae, ea fiind consemnată în mai multe cărţi ortodoxe de specialitate. 

S-a intamplat in noaptea de Revelion

Întâmplarea s-a petrecut in noaptea de 31 decembrie 1955, in localitatea ruseasca Kuibisev (actuala Samara), pe strada Cikalov, nr. 84, 31. In noaptea de Anul Nou, la o petrecere intre tineri, o fata numita Zoia a inceput sa danseze cu icoana Sfantului Ierarh Nicolae, datorita faptului ca prietenul ei, numit tot Nicolae, nu a putut veni la petrecere, fiind de serviciu. Petrecerea de Anul Nou s-a nimerit în Postul Crăciunului de la ruşi, când nu este recomandat să se facă petreceri.
În timp ce tânăra dansa cu icoana Sfântului Nicolae, un zgomot nefiresc a zguduit incaperea, iar o lumina orbitoare a tulburat privirea celor prezenti. Rezultatul: fata a ramas incremenita precum o piatra cioplita, cu icoana Sfantului Nicolae in brate.

Acele de seringa se rupeau in trupul fetei

Medicii, chemati de urgenta, au ramas fara raspuns, nici unul dintre ei nemaivazand si nemaiauzind despre asa ceva. Nici macar acele de seringa nu puteau patrunde in trupul fetei. Impietrirea fizica a Zoiei a durat vreme de patru luni, in care comunistii, aflati la putere, s-au straduit a tainui minunea pe cat le-a stat in putere. Dupa trecerea celor patru luni, vreme in care multime de oameni s-au intors la dreapta credinta a Bisericii Ortodoxe, botezandu-se, Sfantul Nicolae o va ierta pe cea care i-a batjocorit sfanta icoana, scrie crestinortodox.ro.

Asistenta de la Salvare

Sora asistentei de pe salvare, a marturisit, zicand: "Sora mea a ajuns acasa foarte tulburata. Desi militia o pusese sa dea o declaratie prin care se angaja sa pastreze tacerea asupra celor intamplate, ea mi-a povestit cum incercase sa-i faca Zoiei injectii, insa a fost imposibil. Era ca si cum trupul Zoiei ar fi fost de piatra - acele seringii nu intrau in piele, ci se rupeau. Oamenii ziceau ca o pedepsise Dumnezeu. Tot orasul vorbea despre acest eveniment."
Un articol din revista "Voljskaia Kommuna", publicat in numarul din data de 24 ianuarie 1956, vorbea despre minune si despre tipetele infioratoare ce se auzeau din cand in cand, dinspre trupul impietrit al fetei. 
Profesorii atei, veniti din Moscova, au dat o sentinta pe care abia daca o puteau crede ei insisi: fata sufera de o forma necunoscuta de tetanos. Insa nu exista boala care sa faca trupul rigid precum o piatra, si nici alta cauza nu poate da putere unui trup sa nu poata fi urnit din loc, ba inca sa mai stea si patru luni in picioare, mai scrie sursa citata.

Aparitia Sfantului Nicolae

Sambata, in ajunul Bunei Vestiri, in cea de-a treia saptamana a Postului Pastilor, un batran cu barba alba s-a apropiat de militienii care pazeau casa si i-a rugat sa-l lasa sa intre la fata. Nedandu-i voie, batranul a venit si a doua zi. In ziua de Buna Vestire, cand militienii plecasera pentru cateva momente din fata casei, batranul a intrat la Zoia. 
Intorsi in fata casei, militienii au auzit din interior cuvintele batranului, zicand catre fata: "Asadar, ai obosit de atata stat in picioare?" Intrand speriati in casa, nestiind cine i-a pacalit, intrand la fata fara voia lor, ei nu au gasit pe nimeni.In ziua de 23 aprilie (6 mai, dupa calendarul nou), cand se praznuiau Pastilor, Zoia a revenit la viata. Dupa aproape patru luni (128 de zile), vreme in care fata nu a mancat, nu a baut si nu a sezut, ea a inceput a se misca si a vorbi ca mai inainte. 
Curgandu-i lacrimi neincetate, Zoia striga in gura mare: "Lumea moare din pricina pacatelor! Rugati-va, aveti credinta!" Apoi, ea a spus tuturor ca batranul care a chemat-o la viata a fost Sfantul Nicolae, din icoana.

Ce au scris ziarele

In ziarul "Komso-molskaia pravda", un articol marturisea: "Multi credinciosi din Samara o cunosc pe pensionara Anna Ivanovna Fedotova. "In acele zile am fost de doua ori in casa Zoiei, isi aminteste Anna Ivanovna, veneam de departe. Casa era inconjurata de militieni. Am hotarat sa intreb despre cele intamplate pe unul din ei. Am zarit un militian tanar, care tocmai iesea pe poarta. L-am ajuns din urma si l-am intrebat: "Spuneti-mi, este adevarat ca Zoia a incremenit?" El a raspuns: "Ma intrebi exact ca si sotia mea, insa eu nu-ti voi spune nimic, ci mai bine priveste singura." El si-a scos de pe cap chipiul si mi-a aratat parul albit: "Vezi? Este mai graitor decat orice cuvant. Noi am semnat si ni s-a interzis sa vorbim despre aceasta. Dar daca ai sti cat de frica mi s-a facut cand o priveam pe aceasta fata impietrita!" 
Parintele Vitali Kalasnikov, paroh al Bisericii Sfanta Sofia, isi aminteste: "Matusa mamei mele, Anna Pavlovna Kalasnikova, in 1956, lucra in calitate de medic la Salvare, in Kuibasev. In acea zi, dimineata, ea a venit la noi si ne-a spus: "Voi dormiti, dar orasul e demult in picioare!" si ne-a povestit despre tanara incremenita. Ne-a mai spus ca, desi semnase sa nu spuna nimanui nimic, in acel moment ea venea de acolo. O vazuse pe Zoia, care era ca o stana de piatra. Vazuse si icoana Sfantului Nicolae in bratele ei. Incercase sa-i faca o injectie, insa toate acele se rupsesera. Toti am ramas zguduiti de cele povestite. A. P. Kalasnikova a lucrat la Salvare inca multi ani. S-a stins din viata in anul 1996. Eu m-am preotit inainte de moartea ei. Mai sunt in viata si azi cei carora le-a povestit ea despre Zoia in acea dimineata."

Sursa: jurnalul.ro

Fasolea, lintea şi mazărea, în lupta cu boala care atacă pe ascuns


Consumul zilnic al unei porţii de legume aşa-zis uscate îmbunătăţeşte parametrii diabetului de tip 2. Alimentele cu indice glicemic scăzut sunt recomandate de multă vreme diabeticilor, printre ele aflându-se fasolea, lintea şi mazărea, scrie passionsante.be.

Fasolea, lintea şi mazărea au efecte benefice în diabet
Fasolea, lintea şi mazărea au efecte benefice în diabet / FOTO: http://www.emaramures.ro/

O echipă ce cercetători canadieni de la St Michael's Hospital din Toronto a vrut să vadă în ce măsură un regim bogat în astfel de legume influenţează pozitiv şi direct parametrii glicemici. 

Au fost alcătuite două grupe de pacienţi diabetici (de circa 60 de persoane fiecare), în cadrul unei cercetări care a durat trei luni. Primilor li s-a recomandat să mănânce zilnic o porţie de legume uscate (circa 200 g), iar celui de-al doilea grup, nu. Ultimii au avut totuşi o alimentaţie bogată în fibre. 

Rezultatul arată că legumele aşa-zis uscate acţionează extrem de favorabil asupra echilibrului glicemic, autorii precizând că se înregistrează şi o scădere a riscului cardiovascular (ştiind că legumele respective au efect pozitiv asupra colesterolului şi tensiunii arteriale). Astfel, consumul de astfel de legume ar avea numai efecte bune pentru sănătate, încheie passionsante.be.


Alimentat in mare masura de cresterea ratelor de obezitate, diabetul a devenit o epidemie globala. Mult mai alarmant este faptul ca un numar mare de persoane au diabet si nici macar nu stiu.

Instalarea diabetul poate fi impiedicata de multe ori prin pierderile in greutate, exercitii fizice si o dieta rationala. Un simplu test poate detecta boala in fazele de inceput, dar simptomele variaza si nici nu sunt mereu prezente.

Sursa:  REALITATEA.NET

Bucuraţi-vă de viaţă, sărbătoriţi viaţa şi obsesia banilor va dispărea automat


Un om încetează să se mai gândească la bani numai atunci când începe să trăiască în prezent. Banii înseamnă viitor; înseamnă siguranţa viitorului, o garanţie pentru viitor. Dacă ai un cont echilibrat în bancă, viitorul tău este protejat. Dacă ai un caracter bun, chiar şi viaţa după moarte este sigură.
Lumea întreagă gândeşte în termeni financiari. Cei ce gândesc în termeni de putere politică tot la bani se gândesc, pentru că banii nu sunt decât un simbol al puterii. 

Din cauza asta poţi să acumulezi din ce în ce mai mulţi bani, însă niciodată nu te părăseşte dorinţa de a avea mai mulţi – pentru că setea de bani este nelimitată şi fără de sfârşit. Şi oamenii sunt însetaţi de putere pentru că în adâncul lor sunt goi. Ei vor să umple cumva golul cu ceva – cu bani, putere, prestigiu, respectabilitate, caracter, virtute. Vor face orice; vor să îşi umple goliciunea interioară. Eu nu vă spun să renunţaţi la bani. Asta vi s-a tot spus de-a lungul veacurilor şi nu v-aţi schimbat. Eu vă voi spune altceva: bucuraţi-vă de viaţă, sărbătoriţi viaţa şi obsesia banilor va dispărea automat. Şi când va dispărea de bunăvoie, nu va lăsa nicio zgârietură şi nici o rană în urma sa.
 
Sunt doar două feluri de oameni pe lume: cei care încearcă să-şi umple goliciunea interioară şi acele persoane – foarte rare şi deosebite – care încearcă să-şi vadă această goliciune. Aceia care încearcă să umple golul rămân goi, frustraţi. Ei continua să adune gunoi, întreaga lor viaţă este inutilă şi searbădă.

Numai ceilalţi oameni, acei foarte deosebiţi care încearcă să-şi privească golul interior fără nicio dorinţă de a-l umple, acei oameni devin meditativi. Meditaţia înseamnă să-ţi priveşti goliciunea interioară, să îi dai bineţe, să te bucuri de ea, să fii una cu ea, fără nici o dorinţă de a o acoperi – nu e nevoie de asta, pentru că golul acesta e deja plin. Pare gol pentru că tu nu îl vezi cum trebuie. Tu îl vezi cu mintea; e greşit. Dacă laşi mintea deoparte şi-ţi priveşti goliciunea, vei vedea că e minunat de frumoasă, divină, plină de bucurie. Nu mai e nevoie de nimic altceva!
 
Numai atunci un om încetează să se mai gândească la bani, la putere, la paradis – pentru că el este deja în paradis, pentru că este deja bogat, pentru că este deja puternic. Oamenii se gândesc încontinuu la bani, la bani şi numai la bani. Trăieşte clipa cu atâta totalitate şi abandon, ca şi cum nu ai mai trăi nici un moment în plus, ca şi cum ar fi ultima clipă! În acel moment, orice dorinţă de bani şi putere pur şi simplu dispare.

Dacă ai afla brusc că azi vei muri, ce s-ar întâmpla? Te-ar mai interesa banii? Dintr-odată, orice dorinţă de bani te va părăsi. Dacă azi ar fi ultima ta zi de viaţă, nu ai risipi-o gândindu-te la ziua de mâine şi la bani; pentru că nu mai există nici un mâine. Pentru că trăim numai în zilele de mâine, banii au devenit foarte importanţi. Şi pentru că nu trăim, ci doar îi imitam pe ceilalţi, banii au devenit foarte importanţi. Cineva construieşte o casă, şi tu i te simţi inferior. Nu erai deloc nemulţumit cu casa ta acum câteva zile, însă acum, pentru că cineva construieşte o casă mai mare, apare comparaţia: şi te răneşte, îţi răneşte ego-ul. Ai vrea să ai bani. Cineva a făcut altceva, ceva diferit, şi ego-ul tău se simte deranjat.
 
Renunţă la comparaţii şi poţi să te bucuri de viaţă la maxim. Persoana care se bucura de viaţă nu are nici o dorinţă de a poseda, pentru că ştie că în viaţă, lucrurile adevărate de care merită să te bucuri nu pot fi cumpărate. Dragostea nu poate fi cumpărată. Da, sexul poate fi cumpărat. Deci un om care ştie ce e dragostea nu va fi interesat de bani. Dar unul care nu ştie ce e dragostea, va fi obligat să rămână interesat de bani, pentru că banii pot cumpăra sex, şi el numai sexul îl cunoaşte.
Nu poţi cumpăra noaptea înstelată. Unui om care ştie să se bucure de o noapte plină de stele nu îi va păsa de bani. Nu poţi să cumperi un apus de soare. Desigur, poţi să iei un Picasso – însă cine ştie să se bucure de un apus de soare, nu va fi deloc interesat să cumpere un tablou.
Viaţa este o pictură atât de minunată, o pictură în mişcare, vie!
 
Osho


http://dei-matei.blogspot.ro

22 XI 1963..dezvaluiri despre extraterestri . Asta vroia sa anunte presedintele asasinat.


22 XI 1963..dezvaluiri despre extraterestri . Asta vroia sa anunte presedintele asasinat. Vezi un articol recomandat pe evz.ro
Președinteleamerican KENNEDY voia sa ţină un discurs prin care să DEZVĂLUIE
colaborarea SUA cu EXTRATEREŞTRII înainte de a fi ASASINAT. Vezi
DISCURSUL integral
Autor: Roxana Roseti
Intenționa să informeze întreaga lume că
extratereștrii colaborează cu guvernul american. Dar, înainte să țină
acest discurs, pe 22 noiembrie 1963, a fost doborât de gloanțe ucigașe.

John F. Kennedy
Sursa: TMZ.com
Cel puțin așa pretinde, la Universitatea Cambridge, profesorul
cercetător istoric Lawrence Merrick, autorul bestsellerului “Killing the
Messenger: The Death of JFK”. Moartea lui John Fitzgerald Kennedy, pe
22 noiembrie 1963, este încă învăluită în mister, iar serviciile secrete
americane nu au declasificat deocamdată documentele ce includ
informații esențiale din timpul anchetei ulterioare asasinării fostului
presedinte american.

Cu spaima în suflet
Lawrence susține că JFK a fost asasinat pentru a fi împiedicat să
dezvăluie date despre extratereștri. “Se pare că anumiți indivizi din
guvern, hotărâți să păstreze secretul în privința farfuriilor zburătoare
capturate, au decis să-l reducă la tăcere pe președinte”, mai spune
profesorul Merrik, care își bazează afirmațiile asupra nerostitului
discurs al lui JFK pe o notiță a acestuia. Se pare că președintele i-ar
fi înmânat documentul guvernatorului Texasului, John Connaly, chiar în
mașina în care a fost omorât.

Conform Daily Mail, Connaly a trăit tot timpul cu spaima în suflet
după acel eveniment. A depozitat documentul pătat de sânge într-un seif
și a dispus ca acesta să nu fie deschis decât după moartea sa (care s-a
produs în 1993).

Nu după mult timp, documentul cu discursul președintelui american a
ajuns în mâinile profesorului Merrick. Pentru a spulbera orice îndoială
în privința notițelor, 5 grafologi au autentificat scrisul ca fiind al
lui Kennedy. Cercetările au mai scos la iveală faptul că, chiar cu o zi
înainte de a se deplasa la Dallas, JFK s-a întâlnit cu predecesorul său,
Dwight D. Eisenhower, pentru a se sfătui dacă să dea publicității
datele sale despre existența extratereștrilor. Se pare că cei care au
ordonat asasinarea lui JFK au considerat că discursul va crea panică. În
plus, mai există ”o pistă”, și aceasta vine din partea scriitorului
William Lester. Acesta a pus la dispoziția presei o scrisoare trimisă de
Kennedy către sediul CIA, în care președintele american le cere
oficialilor acestei instituții să vadă documente confidențiale despre
OZN-uri. Acest lucru se întâmpla cu 10 zile înainte de a fi asasinat,
notează Daily Mail. William Lester a declarat că CIA i-a pus la
dispoziție această scrisoare, dupa ce el a invocat libertatea
informației, pentru a o folosi ca material în cadrul volumului “A
Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier”. Se pare ca JFK era
îngrijorat că multe dintre aceste OZN-uri au fost văzute deasupra URSS
și că rușii ar putea să le interpreteze ca acte de agresiune din partea
americanilor, crezând ca ar avea de-a face cu tehnologiile acestora.
Actul se referă la “Lancer”, numele de cod al lui JFK. Chiar pe prima
pagina, directorul CIA scrie: “Lancer pune unele întrebări despre
activitatea noastră și nu putem permite acest lucru. Va rugăm nu
transmiteți părerile mai devreme de luna octombrie”…

Iată ce dorea să dezvăluie
“Dragii mei concetățeni, oameni din toata lumea, astăzi intram într-o
nouă eră. Copilăria umanității ia sfârșit și se prefigurează o altă
vârstă! O călătorie plină de provocări. Cetățeni ai Pământului, nu
suntem singuri. Dumnezeu, în infinita Sa înțelepciune, a populat
Universul și cu alte ființe la fel de inteligente ca și noi. În 1954,
forțele noastre militare au recuperat din deșertul din New Mexico
rămășițele unei nave necunoscute. Cercetătorii au spus că vehiculul
venea din spațiu. De atunci, guvernul nostru a luat contact cu creatorii
acelei nave extraterestre. Cu toate că ceea ce vă spun pare terifiant
și de domeniul fantasticului, vă asigur, ca președinte, că nu aveți de
ce să vă temeți. Ei au promis să ajute nația noastră și să învingă
inamicii umanității – tirania, sărăcia, bolile și războaiele. Deci, ne
sunt prieteni, nu dușmani. Împreună cu ei vom putea crea o nouă lume.
Dar, nu vă pot promite că nu se vor face și pași greșiți pe acest drum.
Cred însă că suntem stăpâni pe destinul Planetei noastre și ne îndreptăm
spre un viitor glorios. În următoarele zile, săptămâni și luni vom
învăța multe despre acești vizitatori, de ce sunt aici și de ce v-am
ascuns prezența lor atâta timp. Vă cer să priviți viitorul nu cu
timiditate, ci cu curaj, pentru că putem trai în pace și prosperitate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Citiţi mai mult: Președintele
american KENNEDY voia sa ţină un discurs prin care să DEZVĂLUIE
colaborarea SUA cu EXTRATEREŞTRII înainte de a fi ASASINAT. Vezi

EVZ.ro

Sursa:   anatolbasarab.me